Tékozló Homár

Végignézték a bunyót a Gödör biztonsági emberei

2010.04.23. 10:55 | ge | 136 komment

JF több ponton is kritizálja a Gödör biztonsági szolgáltatát és az újonnan bevezetett szabályokat. Szerinte a táskák átkutatásával eleve tolvajnak bélyegeznek minden szórakozni vágyót a bunkó és köszönni, magázódni nem tudó biztonságiak. Aztán elmesél egy esetet, amikor simán végignézték, ahogy egy ismerősét pár punk agyalja, segíteni viszont még egy fiatal lány kérésre sem voltak hajlandóak.

Kedves Gödör vezetőség!

Szeretnék pár észrevételt tenni a nemrégiben erősített biztonsági szolgálattal kacsolatban, majd egy konkrét ügyre is felhívnám a figyelmüket, ugyanis erősen eltolódtak visszataszító irányba a szezon beköszöntével.

Először is az általános panaszok: értem én, hogy profitkiesést okoz önöknek, ha valaki az önök által üzemeltetett vendéglátóipari egységben hozott italt fogyaszt, de talán ennek kezelésére nem a legmegfelelőbb módot választották, mikor kordonnal elkerítették, és biztonsági szolgálattal erősítették meg a bejáratokat.

Egyrészt a biztonsági őreik, akik ha jól sejtem egy külsős cég alkalmazottai, bunkók. Egyszerűen az alapvető udvariassági normákkal nincsenek még köszönőviszonyban sem, különös tekintettel igaz ez a viselkedése alapján magasabb beosztásban szolgálatot teljesítő idősebb, pocakos, őszes hajú úriemberre. Egy vendég akárhogyan is szegi meg az önök által felállított, és a biztonsági cég által betartatott szabályokat, mindenképpen udvariasnak, előzékenynek kell lenni vele.

Nem beszélve arról, hogy a nemrégiben még elfogadott dolgokról esetleg van, aki nem értesült (például kerékpárt nem lehet levinni újabban, amúgy miért is?) ne azzal szembesüljön, hogy elküldik melegebb éghajlatra és a felmenőit emlegetik. Továbbá úgy gondolom, hogy sem önöknek, sem a biztonsági embereiknek semmi köze hozzá, mi van a táskámban. Sőt, ahhoz sincsen a világon semmi közük, ha a kezemben van egy zárt/nyitott üdítős- avagy söröspalack, neadjég egy tisztességes adag kóstoló nagybátyám disznótorosából. Hogyha viszont mindezekből az önök egységében, az önök által biztosított infrastruktúrát használva fogyasztanék, akkor teljes joggal szólíthatnak fel rá (_u_d_v_a_r_i_a_s_a_n_), hogy tegyem el, sőt, akár arra is (ismétlem: _u_d_v_a_r_i_a_s_a_n_), hogy hagyjam el a szórakozóhelyet, vagy annak teraszát. Viszont a jelenlegi gyakorlat szerint minden táskát ellenőriznek, ez borzasztóan rossz érzés a tisztességes többségnek, konkrétan tolvajnak néznek minket, még mielőtt bármit tettünk volna az önök vendéglátásával visszaélve.

Komolyan, ha kapok egy üveg bármit ajándékba, azt megkóstoljuk, de marad belőle, akkor nem engednek le fogyasztani? Hogy elköltsem önöknél a pénzem? Inkább menjek a vegyesboltba, majd üljek egy padra? Kérem, ne gondolják mindenkiről kapásból, hogy lopni megy önökhöz, hanem ha ilyesmit látnak, akkor lépjenek a helyzetnek megfelelően. Lehet erre is felhasználni az erőforrásokat, amiket a táskaellenőrizgetésre fordítanak.

S ha már írok, rátérnék egy konkrét, a környezetemben történt esetre: Egy kedves barátom és egy kedves barátnőm találkoztak az Erzsébet téren, üldögéltek a fűben, egy melegebb tavaszi hétköznap koraesti órájában (2010/04/17 konkrétan, 20:00 óra körül). A lány elment, hogy hozzon magának valamit, az önök hasznát gyarapítva. Míg távol volt, a fiatalemberhez odament két punk, a szakadtabb csöves fajtából, ugye mindenki lát ilyesmi embereket az Erzsébet téren, a Gödör környékén. Míg egyikük a szokásosnak mondható magatartásmintát követte ("Adjá' má' pár forintot meg egy szál cigit!"), addig a másik megpróbálta elemelni a lány otthagyott táskáját. Ezt az én kedves barátom észrevette, és igen érthető módon rákiáltott az alkalom szülte tolvajra, hogy talán volna kedves nem elvinni, ami nem az övé. Viszont mondanivalóját nem igen fejezhette be, mivel aki a aprótcigit kérte volna tőle, máris ütötte, provokáció és szóváltás nélkül. Nem volt szerencsés helyzetben, mivel egyedül volt az azonnal megjelenő 4-5 punk ellen, ráadásul egyik kezében saját, másik kezében a lány táskáját fogta, próbálta a szemüvegét megóvni, saját testi épségéről nem is beszélve, de leginkább egy boxzsák hatékonyságával. No, ekkor érkezett vissza a leány, aki mikor látta, hogy partnerét épp verik, odament az önök biztonsági őreihez, számszerint két példányhoz - akik természetesen végignézték az eseményeket -, hogy legyenek szívesek a "verekedő" feleket szétválasztani, segíteni a srácon, aki több kevesebb sikerrel próbált menekülni a helyzetből. Az őrök válasza a következ volt (és most kérem a flegma, a megvető, a gúnyos és a bunkó stílus egy különleges keverékét ideképzelni): "Minek köt bele olyanba, akivel nem tud elbánni...". Ezzel le is zárták a beszélgetést, segítséget természetesen nem nyújtottak. Végül a srác pár zúzódással, monoklival megúszta a dolgot, de még vagy tíz percig tartott, míg elszabadult.

 

Már előre látom magam előtt az önök reakcióját: nem tartozik az önök hatáskörébe az ügy, mivel nem a Gödör Klub területén történt. Ezt meg is értem, nem az önök dolga rendettenni a városban. Viszont úgy gondolom, hogy egyrészt az önök vendégei is voltak a történet szenvedő alanyai, másrészt pedig alapvető emberi kötelessége lett volna az őröknek segíteni, gyakorlatilag a megjelenésükkel megoldották volna a helyzetet, mivel nem képzett ketrecharosok küzdelméről, csak pár részeg leállításáról lett volna szó. Viszont az, hogy cinikusan végignézik az esetet, és még a p*csába el is hajtják ha lehet még cinikusabban a segítséget kérő kislányt, az szerintem felháborító. Semmiféle megértést, segítő szándékot nem mutattak, akár egy rendőrjárőrnek is szólhattak volna, a Deák és Erzsébet téren általában előfordulnak... Főleg azért nem értem ezt a hozzáállást, mivel gyakran járnak el de facto hatóságként az Erzsébet téren, mondjuk mikor pár fiatal vizipisztollyal lőtte egymást 2009 nyarán, akkor 1 perc alatt fent termett 4 nagydarab biztonsági ember, hogy a szörnyű mészárlásnak végetvessen, miközben semmiféle törvénysértő cselekedet nem történt.

Köszönöm, hogy elolvasták a levelemet, és kérem, próbáljanak a fent leírtakon egy kicsit elgondolkodni, neadjég változtatni. A Gödör (és környéke) sokaknak tán a legjobb közösségi tér ebben a városban, önöknek is az volna az érdeke, hogy mindenki, aki lemegy jól érezhesse magát, akár a fűben üldögélve, akár egy asztalnál limonádézva. Kérem, ne rontsák el ezt a remek helyet egyetlen rossz döntéssel, ne álljanak tolvajként a leérkezőkhöz, és alkalmazzanak olyan biztonsági embereket, akik esetleg még magázódni is tudnak, nem mocskos a szájuk, és nem bunkók. Ha ez nem megy, akkor a jelenlegi emberanyagot kellene oktatni...

Levelemet, mivel úgy gondolom, hogy nagyobb tömegeket érintő ügyről van szó, elküldöm a Tékozló Homárnak is.

Tisztelettel:
J. F.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2010.04.23. 11:28:44

Sztem a Aeróvívagyéef a Bánfi Gyuri spanja. Tán még az Edét is ismizik.

Ja és én is útálom, mikor egy toplák egysejtű a táskámba matat. Ezér nem is viszek semmit, ha rendezvényre megyek. Csak egy diszkrét, kabátújjba rejthető bikacsököt meg egy kukoricagránátot.

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:29:08

@Sokorai_Atala: én szarok erre. nevezzük nevén a gyereket. ha zsidónáciról, ha csaló aeroviváról van szó éppen. vagy esetleg nevjorkban, nickdentonnál pecózó és térdre kényszerülő szilyről :D

@Don Bandi: miért eddig nem így volt? brian élete jehovás jelenet az kb a 'zsidózásozás' paródiája..

lessknownJFK 2010.04.23. 11:29:24

nem akarok piát levinni, de kvára nem akarom hogy egy agyatlan ork a táskámban turkáljon, mert a táska másért nem lehet nálam, csak hogy a piát lecsempészhessem...

www.facebook.com/pages/Mar-elegem-van-a-Godor-biztonsagioreibol/113425972022548

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:31:43

@Rosszindulatú Vászka: "Csak egy diszkrét, kabátújjba rejthető bikacsököt meg egy kukoricagránátot."

az uccakő má nem elég te szemét nyilasgárdista? :D

azért remélem, hogy hamarosan max a gödörbe fog utakat szervezni az aeroviva. egyetlen program lesz: a balfaszsága miatt csődbe ment, lecsúszott alkoholistává vált zsidó GYF megtekintése a bárpultnál.

MANO55 2010.04.23. 11:34:10

Szeszes itallal sehova se léphetsz be, és utcán se fogyaszthatsz és minimum 30 ezer a büntetés.
A biztonságiőröknek lehet, hogy nem volt jogszerű lehetőségük a beavatkozásra, ugyanakkor praktikusan rendőrségre beszólhattak volna.

egyébként, tudomásom szerint drogot keresnek a táskákban

Disznó Úr 2010.04.23. 11:36:15

Olvasom, hogy többen javasolják, mely szerint nem kell ide járni stb. Igazuk van, sajnos az ember kénytelen távol tartani magát bizonyos helyektől.

Kérdés azonban (baromi naív kérdés), hogy meddig kell még hátrálni, most még csak a Gödörbe, diszkóba és még ki tudja hány helyre nem járunk, jövőre már az utcára sem?

Azt mondják, régen is voltak patkányok, de nem szaladgáltak a templomok márványlépcsőin. Lesz-e lehetőség olyan rendet (sőt RENDET) teremteni, hogy a patkányok visszaszoruljanak az odúikba?

Csibenyussz 2010.04.23. 11:36:30

ezer éve nem jártam erre, és most tessék...
nem írhatok be az előzőbe, pedig szerettem volna. :(
brühühühü...

Whoo 2010.04.23. 11:45:09

@Énbagoly: utazasi iroda?? melyik?

En mindig a JoraTursz-al utazok. Sosem csalodtam meg bennuk..

Egyebkent meg LevegoEljen :D

kispista 2010.04.23. 11:46:04

@MANO55:
"A biztonságiőröknek lehet, hogy nem volt jogszerű lehetőségük a beavatkozásra, ugyanakkor praktikusan rendőrségre beszólhattak volna."

Bűncselekményt bárkinek joga van megakadályozni és az elkövetőket a rendőrség kiérkezéséig visszatartani.

A legjobb megoldás, hogy ha egy csöves vagy punk hozzádszól, vagy 2 m-es távolságon belül megközelít, azonnal lerúgni.

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:47:54

szily meg utazzon nevjorkba a denton haverjához pecózni a Farba Tours-szal. természetesen GYF és gödrös szekusok kíséretében :D

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:48:57

@kispista: "A legjobb megoldás, hogy ha egy csöves vagy punk hozzádszól, vagy 2 m-es távolságon belül megközelít, azonnal lerúgni."

lehet, hogy TBC-s, így teljesen jogosan tennéd ezt.

yippyupp 2010.04.23. 11:48:59

ha Sün!! itt lenne, elmondaná, hogy mit tesznek ilyenkor a svéd fűszoknyás kidobóemberek

Rosszindulatú Vászka 2010.04.23. 11:49:02

Bezzeg Svédországba még a gödrökbe is fűszoknyás lyányok osszák az ingyenkoktélot, a bisztonságiak meg segítenek neked cígolno a sörösládát, ami véletlenül a táskádba van. A pankok meg átsegítik az öregnénéket az uccán, meg bekötik a kisdedek kioldódott cipőpertlijét.

bagolybagoly 2010.04.23. 11:49:49

Nem teljesen érte, hogy miért van az, hogy nyilvános, nyitott fórumon nem lehet Aerovivat emlegetni. De Aeroviva felhívhat embereket saját személyes telefonjukon annak ellenére, hogy nem szeretnének vele beszélgetni.

Énbagoly 2010.04.23. 11:51:16

@Whoo: Én meg teleportálok, de ezt nem ajánlom mindenkinek. :)

@bagolybagoly: Azért, mert a szó elszáll, az írás meg megmarad. :S

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.23. 11:52:05

@Don Bandi: pont most lattam, hogy akcios godor van, oda teszed ahova akarod. En az akvariumra akartam de felek hogy beleesnek az aranyhalak. De az aldibol veszem mindenkeppen.

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:52:18

@Rosszindulatú Vászka: de csak mert oda még nem utaztat magyarokat az aeroviva :D

AlulírottFentemlített 2010.04.23. 11:52:26

@Eric_Cartman:

Szerintem a homár fél attól, hogy a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete rájukszáll, mint Ede esetében.

Ezért tart itt abszurdisztán rulez!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 11:52:40

A postoló biztonsági őr-supermaneket vizionál. Magázódni? Gondolkodni...?

A verekedés érdekes eset, mondjuk valóban nem valószínű hogy be kellett volna avatkozniuk, mert nem a Gödörben volt balhé, de morális szempontok alapján mondjuk odamehettek volna rendet tenni.

Egyébként meg mondjuk a világon nincs olyan szórakozóhely, ahol lehetne piát bevinni. Na jó, mármint ekkora. Mondjuk mi régen a Beach-re vittünk be rendszeresen minden létező alkoholt, de az mégiscsak könnyebb.

nemmegmondtam 2010.04.23. 11:53:31

jah, és aki teheti hagyja ott a köcsög UPC-t :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 11:56:00

Zaerovivae.

Két komment elküldése között várnod kell néhány percet!

Harlequin 2010.04.23. 11:58:30

Őszig bírjátok ki, addig úgyis bezár.

Énbagoly 2010.04.23. 11:59:13

@ColT: Én? Ő mit szívott? :))

mqqq 2010.04.23. 11:59:37

Nem kell Gödörbe járni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 12:01:06

@Énbagoly: :):):):)

@mqqq: Attól még lehet tudni, mi folyik ott :)

Amúgy nem járok oda mert nem lakok Pesten :)
Itt Pécsett nem gyakorlat emberek táskájába turkálni :)

Amúgy voltam egy alkalommal a Gödörben, vagy 3-4 éve, az tetszett.

Harlequin 2010.04.23. 12:02:08

Másrészről, aki korpa közé keveredik ne csodálkozzon, ha megeszik a disznók.
Az a gödör körnéyke egy lepratelep. Tele van alkeszekkel, meg ingyenélő, unatkozó felsőoktatási intézményesekkel, akik óra helyett ott b@sszák a rezet, vizipiáznak és évente egyszer van elegendő erejük, hogy a magasba emeljék a bicajukat.

Hansaplast 2010.04.23. 12:03:11

Sajnálom, hogy a Homár le kellett tiltsa a kommentelést a Gyarmati Ferenc nevezetű Aerovivás zaklató ügyében.
Nagyon sok gyalázkodó és jogos üzenet érkezett, reméljük, Gyarmati kapott egy szép kis tükröcskét maga elé és abban is reménykedem, hogy az Aeroviva tulajdonosa lecseréli arrogáns, bunkó és kezelhetetlen managerét. Már ha túléli a katasztrófát, amit hatalmas öngóllal előidézett.

A Gödröt nem ismerem, de a Vendég és a Fogyasztó az ELSŐ!
Tessenek tiszteletben tartani!

11zuzuki (törölt) 2010.04.23. 12:03:38

Gödörbe csak egyszer mentem le(a volt exem miatt),de elég is volt!Totál "beszívott" emberek táncikáltak,aztán leütöttem valami biztonsági félét(vasággyal együtt 40 kiló volt),mehettem a rendőrségre.... Jó élmények ezek,csak nem hiszem,hogy beletartoznak a Top háromba....... A rendőrségen kellett bizonyítanom,hogy totál részeg volt a pali(biztonsági őr),én meg fogtam magam és megütöttem,lehet,hogy durván,de magabiztosan..... Ennyí... Hagyjuk ennyiben a dolgot!

Whoo 2010.04.23. 12:05:38

en a Godorben egyutt pisiltem Hajos Andrassal RuleZ koncert elott..

Hogy az mekkora egy lob!szo faszi.. vagy en vagyok kicsi? ehh :(

A posztot most lusta vagyok elolvasni, tul hosszu, es keves a LEVEGO..

mqqq 2010.04.23. 12:05:45

@ColT: Én meg Pesten lakom, sőt, egész közel a Gödörhöz, de mégse járok oda. Nem azért, mert nem tetszenek a programok, vagy a benti közönséggel bajom lenne (nem vagyok se sznob, se finnyás, hülyék meg mindenhol vannak), hanem mert hányok attól a "közösségi találkozótól" ami előtte folyik. Meg a szagtól. Inkább lemegyek egy olyan helyre, ami ugyanezeket a szolgáltatásokat nyújtja és van 1-2000 Ft beugró. Az legalább távol tartja a tarháló punkokat.

És igen, tök természetes, hogy egy vendéglátóhelyre tilos bevinni bármilyen folyadékot. Ha van is olyan hely, ahol még nem szólnak érte (bár kétlek), akkor is BUNKÓSÁG. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie, akinek volt gyerekszobája, várostól, helytől függetlenül. Az ajándékba kapott italt pedig otthon, házibuliban szokás meginni, nem padon csövelve (akár tilos, akár nem).

Harlequin 2010.04.23. 12:07:55

@Hansaplast: Ez szerelem. Adott egy elhízott jóképűnek aligha mondható fickó és egy szőke csinibaba. Mi ez, Szépség és a szörnyeteg? Walt Disney?

nemmegmondtam 2010.04.23. 12:07:58

@Harlequin: "vizipiáznak"
az jó erős lehet...

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.23. 12:10:28

@Rosszindulatú Vászka: vigyazz nehogy beleessen a vizhordolany a korsoval.

Harlequin 2010.04.23. 12:10:45

@nemmegmondtam: A lényeg, hogy sikerült megragadnod a lényeget, Grécsi bácsi.

bátor Sir Robin 2010.04.23. 12:11:48

az AEROVIVA afférhoz kapcsolódva a Homár figyelmébe ajánlom hű kobzosom néhány sorát:

"... a bátor elszaladt
Bátran elfutot, el ő
A vész láttán ahogy tudott
Farkát behúzva elfutott

El messzire, s ina szakadt
Midőn nyúlként bátran szaladt
Előre csak lassan jutott, mert közben többször elcsúszot
A bátrak bátra, hős Sir Robin

Nyúlként futott a hegyen is túl
A porba hasalt és talpat is nyalt
Hány embert megfúrt, hány seggbe bebújt
Leszúrta ő ki éppen arra járt"

Rosszindulatú Vászka 2010.04.23. 12:12:25

Eccer vótam a Gödörbe, mosta megin készülök egy koncert okán. Bennt nem gáz, de ami konn van előtte azt az előttem szólók plasztikusan lefestették. Toplák emberek, meg tébláboló, tántorgó kiskamaszok. Fles egy ijen putri hej, pár méterre a túristaszopatótól.

Énbagoly 2010.04.23. 12:13:18

@bátor Sir Robin: A klasszikus szövegek mindig illeszkednek. :) Vagy csak az élet egyforma. :)

Alikam 2010.04.23. 12:13:26

Miért van az Aerovivás poszt lezárva?

Rosszindulatú Vászka 2010.04.23. 12:13:32

@Tomasz_a_gozmozdony: nem fog, az a műszénabogja mögött van és kitámasztottam két világíótslámpásos villogószemű freccsentett kertitörpével.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 12:15:00

@mqqq: Padon csücsülve tök természetes sztem. Legalábbi mi szeretünk ilyesmit nyaranta :)
Viszont ez nem egyenlő az atom részegséggel, és közben nem szoktunk senkit megverni :D

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.23. 12:15:39

@Rosszindulatú Vászka: de UGYE azok is az aldibol vannak? Mert ha nem akkor nem is beszelek veled tobbet :/

Rosszindulatú Vászka 2010.04.23. 12:19:04

@Tomasz_a_gozmozdony: a bogja akciós vót az ósönbe, de kertitörpét csakis kistermelőtől veszek. Mer én cejizem a szépet és igényes vaok. Ellembe az Aldiba tuti megyek ma, akciós a tojásfesték meg húsvéti locsolószagosvíz.

tibszi 2010.04.23. 12:20:08

Nem vagyok pesti, de ismerem a helyet, jártam már arra, és amit leírtál valóban elgondolkodtató, csak szerintem fele baromság (már bocs).
1. Abban teljesen igazad van, hogy a bunkósságnak is van határa a biztonsági őrök esetében, viszont szerintem nincs olyan ember aki szórakozó helyen látott valaha tisztelettudó kidobót. Magyarul hozzászokhattál volna.
2. A táska felkutatása elsősorban a szúróeszközök, fegyverek és illegális dolgok kiszűrése miatt vannak, az hogy a piát elveszik tőled, az mellékes. Persze nem kell minden embert gyilkosnak vagy drogosnak nézni, de szerintem Pest esetében jobb félni mint megijedni.
3. A bicikli dolgon jót röhögtem... próbálj meg bevinni egy Rio-ba vagy Studioba biciklit:D NC
4. A megvert csávónak pedig hmmm pech-je volt. Sajnos manapság bárkivel bármelyik városban előfordulhat ez és a körülötte álló emberek inkább elfordítják a fejüket (sajnos).
Ahova én járok egyetemre van olyan szórakozóhely, ahol saját udvarába nem vihetsz ki üveges piát, csak pohárban, és a tánctérre nem mehetsz be cigivel. Mégis népszerű hely.

mqqq 2010.04.23. 12:23:16

@ColT: Ja, valakinek a kertjében igen. De nem utcán.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 12:25:39

@tibszi: Bicikli ügyben meg mondjuk lehetne a klub előtt valami tároló, ha már úgyis őrzik... vagy azt sem őriznék az orkok?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 12:31:55

@mqqq: Hm, vajon akkor a Séta tér mivel van tele nyaranta :D

borso 2010.04.23. 12:33:07

egyszerű a dolog barátom: mi a fasznak jársz a gödörbe ha ennyire taplók? majd ha már sokan nem járnak oda ezek miatt akkor elgondolkodnak, addig csak kiröhögik a leveledet......

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 12:33:11

@Harlequin: Akkó' bocs.
De akkor minek akarja levinni a gépállatot a postoló :S

2010.04.23. 12:34:47

@ColT: mert különben ellopják. so simple.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.23. 12:35:06

@borso: nem fogjak kirohogni. Az atlag aki odajar hasonlo ertelmi adottsagokkal van megaldva mint a bizt. orok :) Oket nem zavarja, mast ha zavar az meg gondolom annyira erdekli a "vezetoseget" mint teged vagy engem :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.23. 12:39:18

@ColT: "azt sem őriznék az orkok?"

Szerinted?

Greg Popafox 2010.04.23. 12:39:50

kétszer voltam a gödörnél, mindkét alkalommal verekedés volt előtte...jó kis statisztika :) be kellene záratni a faszba, nem lehet előtte se elmenni úgy, hogy ne bukj fel valakiben, aki kint tarhál / fekszik / hány a füvön.

lessknownJFK 2010.04.23. 12:40:58

lehet pár dolog nem egyértelmű, ezért:
nem a gödör belteréről írtam, hanem a lépcsős kinti részről, ami mondjuk jogilag sem tisztázott, hogy közterület-e avagy sem, szal már az cink, hogy kordonoznak. Ide ezen szezonig bárki bármit bármikor levihetett, ha mondjuk a 10 férőhelyes tároló nem bírta el a jelenlévő 50-100-200 bringát, akkor az ott lévő lámpaoszlopokhoz, fákhoz lehetett kötni, senkit nem zavart... most nem lehet, mert nem. békésen elüldögélhettél a saját jegesteáddal a lépcsőn, mégsem ment tönkre sem a kinti, sem a benti pult... lehet én vagyok a gyanakvó köcsög, de ZP és rio szintű jogtalan közterülethasználatot vizionálok, folyamatban is van ennek tisztázása, az ötödik kerületi önkormányzattal is felvettem a kapcsolat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 12:44:24

@Kulics: @atpijkamo: Mondjuk ez az, ha már van őrzés, akkor elvileg figyelhetnének a biciklikre.

Mondjuk a melóhelyem parkolója is ilyen. Ha keresztben áll be valaki, akkor rászólnak. De lehet, hogy éjjel az őrzött parkolóban lazán feltörik a kocsid.

@lessknownJFK: Mondjuk ezek fényében kissé érthetőbb a dolog.

isti77 2010.04.23. 12:48:41

A stílusba lehet, hogy bele lehetett kötni, de a tartalomba nem nagyon. Az, hogy hozott ételt-italt nem lehet fogyasztani, mitől olyan rendkívüli? Ez evidens. Egyszer majd egy magánlakásba is becsöngetsz, hogy szeretnél valahol leülni, amíg elfogyasztod a szendvicsedet meg a kóládat?
Micsoda prosztóság egy vendéglátóipari egységbe bevinni magaddal a takarmányt? Áh, hagyjuk is.

A biztonsági őr pedig nem hagyhatja el a munkahelyét azért, hogy segítsen a barátodnak a téren. Mintegy mellékesen megkérdezném, hogy a verekedés résztvevőitől eltekintve a környék teljesen néptelen volt? Ezt nehezen tudnám elképzelni az Erzsébet térről szombat este 8 tájban (merthogy 04.17-e szombat volt, így 6 nap távlatából talán még felidézhető).
Az, hogy senki nem segített, általában a társadalmat minősíti, nem csak azt az egy-két embert, akit a lány megtalált a segítségkérésével (és mint fentebb írtam, mellesleg pont olyanokat, akik munkaidőben, munkahelyen voltak).

Harlequin 2010.04.23. 12:50:12

@lessknownJFK: "a saját jegesteáddal a lépcsőn" ha annyit ehetnél életed végéig amennyi jegestea ott fogy, akkor hamar éhenhalnál

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.04.23. 13:00:59

@atpijkamo: De érted mire gondolok :)
Van fent biciklitároló. Ami elvileg biztőrök által figyelt. Szal miért akarja levinni mégis. Mert ellopják? De ha figyel a szeku akkor hogy lopható a bringa :S

lessknownJFK 2010.04.23. 13:02:48

@Harlequin: nem kva mindegy, hogy mi? a jegestea ugyanúgy rontja a gödör üzletét mint a besztercei lófingató vegyes... a haszonkulcs sem különbözik nagyban. ha eddig lehetett most miért nem lehet? változott a terület tulajdonosa/kezelője/bérlője? miért nem tájékoztatnak?

btw senki nem beszélt arról, hogy ne fogadnám el, hogy nem lehet ott fogyasztani semmit. viszont azt tartom, hogy az ártatlanság vélelme mindenkinek jár, ne turkáljon az ork a táskámban, ha lent iszom a saját laposüvegemből, és észreveszi, basszanak ki. viszont semmi köze hozzá, hogy milyen laptopom van és milyen tampont vettem a csajomnak...

a biztonságiak, meg ha random egyébként veszélytelen rendetlenkedésekkor rendet tudnak vágni egy pillanat alatt a szigorúan vett gödör területétől többtíz méterre, akkor illenók segíteniük, de minimum rendőrt hívniuk ha konkrét bűntényt látnak.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.23. 13:05:05

@ColT: Pontsan értelek. Te nem érted. Leszarják. Alulfizetett orkok. És nem az eszükért fizetik őket.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.23. 13:07:32

@Kifordított kacagány: A cigány beesik a meszesgödörbe, és felszól a társának: Nyújts le egy lapátnyelet! Mire a társa: Egy perce vagy fehér ember, és máris dolgozni akarsz?

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.23. 13:16:22

a ZP-ről nem lesz poszt? az olyan ótvar hely hogy naponta jöhetne belőle homártéma.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.23. 13:22:01

@Don Bandi: "a ZP-ről nem lesz poszt? az olyan ótvar hely hogy naponta jöhetne belőle homártéma."

Megmagyarázom: a tudatos homár olvasók tudják, hogy szar hely, nem járnak oda. Aki meg odajár nem tudja, milyen jót lehet itt mocskolódni.

PuruttyaIrto (törölt) 2010.04.23. 13:34:16

Tényleg bunkók a bizonsági őrök.

Viszont azokat sem értem, akik a gödörbe járnak, hisz totál szmogos a környék, totál kitaposott a fű, totál igénytelen lecsúszott, szakad emberek járnak oda.

A másik véglet a Play, a Stúdió ahová meg túlságosan is kinyalt köcsögök járnak.

Na de a két hely között kelelne már valami normális helyet létesíteni budapesten.

De mondom még1szer, bármennyire is igénytelennek tartom a gödör közönségét, attól még a biztonságiőrnek illene intézkednie.

Bérgyilkos Bohóc 2010.04.23. 13:35:17

Úristen, komolyan háborogsz és értetlenkedsz azon, hogy miért nem viheted le az ajándék piát.Honnan kéne azt tudni a bizt.őrnek, hogy te kivételesen nem meginni akarod, csak ajándékba kaptad?
Ez majdnem olyan, mintha azért vernéd az asztalt, hogy miért állnak a metrónál ellenőrök, amikor TE mindig megveszed a bérletet.

SomethinWild 2010.04.23. 13:37:25

@bátor Sir Robin: Csak az utolsó sor nem stimmel: "Leszúrta ŐT ki éppen arra járt", de amúgy kösz, hogy felemlítetted, nagyon nagy a Gyalog Galopp :)
A poszthoz: Nemcsak szórakozóhelyeken, Szigeten, EFOTTon, mindenhol tilos bevinni a piát. Sőt, legtöbb helyen az üres üveget is, mivel fegyvernek minősítik.Eezen már nem akadok fenn. Persze a biztonságiak már a régi szép Szigetelős-INKAL-os idők óta bunkók. Pont.

Kifordított kacagány 2010.04.23. 13:38:05

@atpijkamo: ismertem, de ez nem vicc:)

@Don Bandi: tőlem egy egész vulkánnal is, forrón, az lenne az igazi

nemmegmondtam 2010.04.23. 14:11:55

mikor lesz homárposzt arról, hogy a geci homár lezárta a kommentelést az aerovivás posztnál?

il Magnifico 2010.04.23. 15:04:32

De az miért is fontos, hogy magázzon a biztonsági őr?

mqqq 2010.04.23. 15:37:03

@ColT: Gusztustalan, proli szokás.

varvizib 2010.04.23. 16:36:17

Eddig még nem jártam a Gödörnél, ezután pedig főleg nem fogok, és ha szóba kerülne a barátaimnál, akkor őket is le fogom beszélni róla!

A minimum lenne a tulajok részéről, hogy kirúgják a bunkó biztonságiakat, feljelentsék őket cserbenhagyásért és kitalálják hogy lehetne jóvá tenni az esetet.

666E 2010.04.23. 17:48:43

a táskákra tényleg vigyázni kell a fűben, már másfelé is esett erről szó azthiszem.
amúgy az aeroviva meg lehet nemsokára átkereszteli magát valami más névre, aztán minden megy tovább.

XCat 2010.04.23. 19:24:37

@Harlequin: Azért női szemmel a gyéef valamivel jobban néz ki, mint a felesége. Annak nekem nem tetszik a feje.

juhaszcs 2010.04.23. 19:31:46

"Sőt, ahhoz sincsen a világon semmi közük, ha a kezemben van egy zárt/nyitott üdítős- avagy söröspalack, "

Te fajankó posztoló miért engednének be egy szórakozóhelyre piával?
Ott bulizol és nem költesz egy fillért sem?
marha!
Szarjál sünt a biztonságiak pedig legközelebb vágjanak pofán ha italt akarsz becsempészni!
Amúgy ha van valakinek egy fölösleges nyalható puncija jelentkezzen!:-))

XCat 2010.04.24. 12:06:47

Akinek esze van, most csinál egy Aeroviva Club nevű szórakozóhelyet.. így, hogy már előre oda van irányítva a google.

Marr 2010.04.24. 15:45:58

Fú, én szerintem láttam azt a punk társaságot aznap a Deákon az aluljáróban. Ott épp valami tízfős emo-hc-fenetudja csapatba kötöttek bele. Ilyen igazi lepattant, agresszív 4-5 punk volt, le is lassítottam, kell-e segítséget hívni, de aztán úgy voltam vele, hogy tízen csak elbánnak néggyel. Egy életre megjegyeztem az arcát az egyik punk csávónak, úgy acsargott, mint egy farkas. Nem
mindennap látok ilyet.

A levélhez meg annyit, hogy járj Bécsbe az Arénába, ott tényleg végigmennek mindenen a táskádban, meg is motoznak, ellenben bevihetsz bármi piát, ha áttöltöd az ellenőrzésnél műanyagpohárba.

XCat 2010.04.24. 17:25:52

@Marr: Nem értem, miért nem lehet egy két sétálgató rendőrt bepakolni a forgalmasabb aluljárókba..

vauvauvau 2010.04.24. 23:38:51

Szégyen, hogy az Erzsébet térből a fűben ülő suhancok gyülekezőhelye lett.
A Nemzeti Színház gépészházából átalakított kocsmát pedig be kéne záratni!

labi 2010.04.26. 09:45:56

Nálunk a sarki kocsmába sem lehet piát bevinni, viszont van előtte bringaparkoló. :)

Ha meg saját piát akarok inni, akkor otthon ások magamnak egy gödröt és kész.

Jó Estét 2010.04.26. 17:20:10

arra mar jo volt ez a level, hogy elmenjen a kedvem egy idore lemenni a Godorbe, ugyanis, ha valamit nem viselek el azok a taplo biztonsagi orok...

nyekk 2010.04.26. 21:50:12

Tisztelt Vendégeink!

A jövő héttől kezdődően testüregi motozást is alkalmazunk. Kérjük, mindenki hozzon magával gumikesztyűt, és tisztasági csomagot (ellenőrizni fogjuk)

Továbbá kérjük kedves vendégeinket, hogy ne igyanak a piszoárból. (Hűsítők, és tájjellegű borok, valamint égetett szeszesitalok nagy választékban kaphatók a büfében)

Vezetőség

mr.pither 2010.04.27. 09:53:15

szerdán voltam idén először, engem is meglepett a körbetekert tornatermi mászókötél, meg a két marcona a Süsüből. Értem én a problémát, már hogy piac és profit, boltba vett sörödet ne ott idd, oké. De: jó magyar szokás szerint ezt nem a színvonal emelésével próbálja a tisztelt Gödör vezetőség elérni, hanem kerítéseket emel, droidokat telepít. Nem az ócska sör és a kocsisbor horribilis áron való kimérését szünteti be, teszi kedvezőbbé/avagy fogyaszthatóbbá: nem. Kussoljál, igyad a szart, vagy menjél máshová: annyira tipikus bazmeg, ha süket lennék, akkor is tudnám, hogy körülöttem magyarul beszélnek.
A Gödör az utolsó olyan hely volt Pesten, ahová szívesen járt az ember nyáron. Nem akarok apokaliptikus víziókkal beterhelt, pesszimista magyar lenni, de persze, hogy be kellett kussoltatni a jókedvet.

mr.pither 2010.04.27. 10:14:32

@vauvauvau: bevezették a szocotthonba a netet,vagy mizisten.

Silent Bob 2010.04.29. 16:56:43

Eddig kétszer voltam a Gödörben, de olyan okádék csapolt sört még sehol nem ittam, mint ott.

Silent Bob 2010.04.29. 16:58:47

@Marr: Az a banda mindig ott nyomul, de tőlem eddig még csak kértek.

Kobe 2010.04.29. 19:29:55

volt szerencsém a klub közvetlen szomszédságában lakni egy jódarabig. Én úgy záratnám be a helyet, hogy csak úgy zuhog, az üzemeltetőket pedig udvariasan felszólitanám egy falusi kocsma nyitására valahol hátsórettenetben.

Szégyen, amit a városvezetőség megenged. A belváros, turisták által is leggyakrabban látogatott tere és főutcája minden egyes hétvégén úszik a hányásfoltokban (igen ízléses dolog úgy végig menni a bajcsy utcán a frissen vásárolt élelmiszerrel a szatyrodban hogy 3 méterenként egy kiadós adag okádék fogad) amikre a környék kutyái szó szerint szarnak.

A klub előtti park tele van üveggel, poharakkal, a deszkás naplopók meg a lejmolós punkok ott vandálkodnak egész nap....
asszem ha nekem volna valamilyen hatalmam a városvezetésben, könnyen megoldnaám a dolgot. Felfogadnék 1 db embert, 1 db fényképezőgéppel, aki minden nap kijárna a klub elé, lefényképezné a környékét, ha 1etlen 1 db üveg volna a téren, 10 milliós bírság. Másnap ugyanezt eljátszani. Harmadnap is. Harmadik bírság után pedig végleg bezárni a helyet.

Nem kicsit nonszensz, hogy a klub méretnél 2x nagyob közterületet szarhatnak össze következmények nélkül...mint a rio, meg a pardon, nem tom hányszáz négyzetméter területet beépített engedély nélkül...azokkal is hasonlóképp járnék el, szórakozóhelyet üzemeltetni nem kiváltság

kurtabaing 2010.05.02. 19:52:58

Személy szerint jóval többször láttam biztonsági őrt a vendéget fejbe rúgni, mint megvédeni. Magyarul semmi meglepő.
süti beállítások módosítása