Tékozló Homár

Villámgyors ügyintézés 3 és fél óra alatt

2010.04.28. 14:40 | ge | komment

Picurigor a nyíregyházi Media Marktban az előzetesen ígért 10-15 perc alatt szeretett volna áruhitelre vásárolni, de végül az egymást érő szerencsétlenkedések miatt kénytelen volt többszöri úttal, összesen 3 és fél órát eltölteni a dologgal.

Vasárnap megláttam egy bazi nagy reklámtáblán, hogy a Media Markt-ban 10 napos akció van: 10 vagy 20 hónapra 0% THM-re lehet venni mindent, amíg a készlet tart. Mivel nemrégiben történt a lánykérés és a menyasszonyommal az összebútorozás folyamata zajlik, gondoltam, itt a remek lehetőség, hogy mosógépünk legyen. Merthogy most nincs.

Fel is kerekedtünk, hogy szétnézzünk, milyen mosógépeket árulnak mostanság. Az egyik - számomra - megbízható márka olcsóbb mosógépét választottuk ki. Ám ha már ott voltunk, a menyasszonyom felvetette, hogy mi lenne, ha vennénk egy netbook-ot is, mivel ő a munkája miatt sokat jön-megy az országban (van, hogy egész héten odavan), de így legalább esténként a telefon mellett egyéb, olcsóbb internetes kommunikációs lehetőségeket is igénybe vehetnénk. Jó ötletnek véltem, úgyhogy megnézegettük a netbookokat is. Mivel már zárás-közeli idő volt, akkor már nem bajlódtunk a hitelügyintézéssel. A páromnak hétfőn több napra Budapestre kellett menni dolgozni, de mondtam neki, hogy én mindent elintézek itthon.

Másnap, azaz hétfőn ismét betértem a Media Markt-ba, némi terepfelmérésre, mivel korábban még sosem vettem semmit áruhitelre. Direkt olyan időpontban mentem, hogy ne legyenek sokan. Szerencsémre nem volt épp senki az ügyintézőknél, ezért leültem és megkérdeztem, miként is megy ez az egész. Megtudtam, hogy 75ezer forintos értékhatárig elég a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adószám. 75ezer forint felett már kell egy munkáltatói igazolás is. Azt is elmondta a hölgy, hogy ha akarok valamennyi önerőt befizetni, akkor az csak gyorsítja az ügyintézést. Sőt, ha mondjuk 100ezer forintba kerül a termék, de én befizetek 25ezret, akkor a 75ezres értékhatár lép életbe, vagyis akkor is elég a személyi-lakcím-adószám hármas. Én elmondtam neki, hogy két terméket szeretnék megvenni, ami jóval 75ezer forint felett lesz, úgyhogy akkor másnap visszatérek és hozok magammal egy munkáltatói igazolást. Ebben meg is egyeztünk. Kérdeztem, hogy mennyi időt vesz ez igénybe az ügyintézés. Azt mondta, hogy "villámgyorsan" megy, 10-15 perc alatt készen van.
Kiléptem és büszke voltam magamra, hogy milyen előrelátó voltam, hogy bejöttem és rákérdeztem a dolgok mikéntjére.

A történethez fontos adalék, hogy a családi vállalkozásunkban vagyok alkalmazott, mint cégvezető. Édesapám a tulajdonos, de én intézem a napi ügyeket, én vagyok az aláíró, stb.

Szóval még hétfőn délután felhívtam a könyvelőnket, hogy csináljon már nekem egy munkáltatói igazolást, kedd délelőtt majd bemegyek érte.
Így is történt.

Kedden 10 órakor magamhoz vettem a saját munkáltatói igazolásomat, majd 10 perc múlva már a Media Marktban voltam. Megkerestem az egyik eladót és mondtam neki, hogy már ki van választva, mit szeretnék, csak segítsen a papírmunkát elindítani. Az úriember készségesen segített, elkészítette a számlát és kb 10-15 perc múlva már odahuppantam a hiteles ügyintéző hölgy elé.
Nem az volt, akivel előző nap beszélgettem...
Odaadtam neki az elkészített számlát és mondtam, hogy 30ezer forintot előlegben befizetek. Odaadtam a jogsimat (a személyim lejárt), a lakcímkártyát, az adószámomat és átnyújtottam a munkáltatói igazolást.

A hitelügyintéző rögtön lefikázta a munkáltatóimat, hogy az nem jó. Mert csak azt a munkáltatói igazolást fogadják el, amit a Credigen ad. Át is nyújtott egy fényes papírra nyomott, kétoldalas Credigenes nyomtatványt. Próbáltam meggyőzni, hogy pont ugyanazok az adatok lesznek rajta, mint az általam hozott papíron, de ő csak erősködött, hogy az enyémet a bank úgysem fogadja el...
Nem akartam, hogy felhúzzon ezzel, úgyhogy mondtam neki, hogy akkor elszaladok, kitöltjük és jövök vissza.
A könyvelőnk nézett is egy nagyot, hogy miért jöttem már megint munkáltatóiért, de amikor elmeséltem neki a szitut, nevetett egyet, majd "Ezek hülyék!" felkiáltással elkezdte kitölteni a Credigenes nyomtatványt.
Kitöltöttük, aláírtam, lepecsételtem. Ez utóbbi vicces dolog, mert a pecsét ezen a fényes papíron gyönyörűen elmosódik. Majdhogynem olvashatatlanná vált, mire visszaértem a Media Marktba.

Szerencsémre akkor sem volt senki előttem, így leültem az ügyintéző hölgy elé és átadtam neki nagy büszkén az új, kitöltött, Credigenes munkáltatóimat, gondoltam, hiba több egy szál se.
A hölgy el is kezdte felvinni a rendszerbe az adatokat, majd szólt, hogy nem írtunk rá "központi " vonalas telefonszámot a céghez. Mondtam neki, hogy vonalas telefont nem használunk, de ott van a könyvelő telefonszáma, illetve azon kívül az én mobilszámom van megadva, mert én vagyok a cégvezető.
Akkor szinte kiesett a kezéből a Credigenes munkáltatói igazolás, merthogy akkor ez így nem jó. Nem egészen értettem, aztán felvilágosított, hogy hát én magamnak nem írhatok alá munkáltatói igazolást. Én meg elmondtam neki, hogy mivel én vagyok a cégvezető, az aláíró, stb., nem mehet ki úgy papír tőlünk, hogy nincs rajta az én aláírásom. És mivel nem tulajdonos vagyok, hanem alkalmazott, ezért - bár talán furcsán hat - a saját igazolásom is csak az én aláírásommal mehet ki.

Ő csak erősködött, hogy ez így akkor sem jó. Megkérdezheti ugyan a pesti központot, de szinte biztosan nem fogadják el. Megkértem, hogy hívja fel őket és kérdezzen rá. Felhívta őket és rákérdezett. Nem fogadták el. Hiába kérdeztem az okát, erre a kérdésre egyszerűen nem kaptam választ. Elmondtam neki még egyszer, hogy a szabályok szerint én csak ilyen munkáltatói igazolást tudok adni. Mondtam neki, hogy nézze meg a feltüntetett bért, ki fogom tudni fizetni a havi részleteket, vagy hívják fel a könyvelőt, ő igazol engem. Ő csak hajtogatta, hogy ezt így nem lehet.

Megkérdeztem, hogy akkor mit lehet? Erre ő is megkérdezte egy kolléganőjét, mert ő sem tudta. A kolléganő pedig nagyon tudálékosan rávágta: jövedelemigazolás kell.
Az APEH-tól.
"Ezt most nem mondják komolyan..." - mondtam.
Sajnos komolyan mondták. Sőt úgy is gondolták. Felkerekedtem hát, és elmentem az APEH ügyfélszolgálatára jövedelemigazolást kérni. Kb. fél órát kellett várnom, mire sorra kerültem, de ott végül is gond nélkül megkaptam a papíromat.

Irány vissza a Media Marktba.
Bementem, viszont az ügyintézőm sehol. Az információs pultos kislány már megismert (mivel egymás mellett van a két pult, hallotta a korábbi agóniámat) és rácsörgött valakire, hogy jöjjön már egy ügyintéző.
Kb. 10 perc múlva oda is libbent egy, de nem az, aki eddig intézte, és nem is az, akivel előző nap beszéltem. Egy harmadik. Elmondtam a nyűgömet neki és odaadtam az APEH-os jövedelemigazolást. És hangot adtam abbéli reményemnek, hogy most már ez végre jó papír lesz. Jó papír volt. Hálistennek.

A jövedelemigazoláson az egész éves jövedelmem szerepel. Az ügyintéző hölgy közölte, hogy akkor ő ezt most elfaxolja Pestre és ott kiszámolják, hogy mennyi a havi jövedelmem. Ennél a pillanatnál hittem azt, hogy az agyam ledobja az ékszíjat. Mondtam neki, hogy csak el kell osztani tizenkettővel. Ő meg mondta, hogy az nem úgy megy ám.
Elfaxolta, és kb 10 percig ültem ott, mire megcsörrent a telefon Pestről és közölték vele a havi fizetésemet...

Ezek után kitöltötte a maradék papírját és mondta, hogy akkor most ezt az egész paksamétát elfaxolja Pestre, kb. 10 perc, mire visszaszólnak, hogy jóváhagyták-e, addig nézelődjek az áruházban. Sétáltam hát egyet a Media Marktban. A játékkonzoloknál az egyiken épp valami autóversenyest lehetett kipróbálni. Mivel nem vagyok jártas a konzolok világában, gondoltam, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljak egyet. Kicsit nehezen jöttem rá, hogyan kell kezelni, de aztán ráéreztem az ízére és kb 20 percet eltöltöttem ezzel.
Visszatértem az ügyintéző pulthoz, de még semmi. Nosza, gondoltam, újabb autóverseny. Kb. újabb 10-15 percet konzoloztam el, majd ismét tettem egy kísérletet.
Hálistennek ekkorra már megjött az eredmény, hogy kaphatok áruhitelt. Megkönnyebbültem.:)

Az egyetlen aprócska gond, hogy az eladó, aki az elején olyan készségesen segített, nem számlapapírra nyomtatta nekem a számlát. Ez persze csak most tűnt fel ennek az új ügyintézőnek, és természetesen az így nem jó...
Már meg sem lepődtem.:)

Elszalajtottak valakit, hogy nyomjon nekem egy új számlát. Ezek után pedig már csak a házhoz-szállítás megrendelése, illetve az előleg befizetése volt soron.

Így történt hát, hogy a villámgyors, 10-15 perces ügyintézéssel röpke három és fél óra alatt végeztem is...

Az más csak hab volt a tortán, hogy kijöttem a Media Marktból, beültem a kocsiba és a kocsi nem indult...:)

Picurigor 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zizu008 2010.04.28. 15:06:59

Szerintem nem logikátlan, hogy nem fogadták el azt a jövedelemigazolást amit Te írtál alá mint cégvezető.

Mitévő Légy 2010.04.28. 15:07:37

az iwiw csodája ismét működött....:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.04.28. 15:07:57

1. Ingyenhitel (0% THM) nincs.

2. Amennyiben mégis ilyet ígérnek, automatikusan érvénybe lép az 1. pont.

3. Egy valóban működő vállalkozás cégvezetője tudjon már hitel nélkül mosógépet venni. Mielét is. Ha nem tud, mosson kézzel (lásd a régi vicc a "nich form kind" korszakból*), úgysem lesz otthon soha a zasszony, vagy kérjen azt nászajándékba, pl. a könyvelőjétől.

* Móritzka hiperaktív gyerek, a szülei nem tudnak tőle nyugodtan házaséletet élni, állandóan ki-be szaladgál. Az öregecskedő Kohnnak meg nem megy már azonnal parancsszóra, meg el is fárad egész nap az üzletben, ezért megbeszélik, hogy ha kipiheni magát, kiüzen, vagy ha az asszony rövidesen végezni fog a házimunkával és kedve van, beüzen, hogy ne aludjon el. A titkos kód az, hogy "Mossunk géppel".
Úgy is történik, Kohn kiüzen, az asszony nem üzen vissza sokáig, aztán amikor már van esély rá, hogy bemenjen a hálószobába, beüzen a végre álmosodó fiával, hogy jó, mossunk géppel. Erre Kohn visszaüzen: Késő, már kimostam kézzel...

tejbetök 2010.04.28. 15:08:44

Ha már ennyire cégvezető vagy, akkor tudhatnád, hogy minden banknál így működik a dolog itthon.
Sőt nem csak akkor, ha Te vagy a cégvezető, még akkor is ha pl apukád.
Ha erre fényderül, hogy családtag alkalmazottja vagy, akkor bizony kérik az APEH éves jövedelem igazolást.

Na csak, hogy jobban meglepődjél, ez azoknak a cégvezetőknek köszönhető, akik hamis összegeket irkáltak be a kereseti kimutatásba.

Egyszóval a hasonszőrűek miatt szívsz Te is, még ha Te éppen tisztességes is vagy.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.04.28. 15:10:52

@Sün‼:
"Van egy kék fjord a ház alatt
Ha belemegyek, letöri a lábamat"

TökömTele 2010.04.28. 15:10:56

@kamushamus: :)
Hát ja, de lehet, hogy a posztoló nélkül :)
Én azért lehet gyanakodnék az asszonyra és figyelném a webkamerás alkalmi parner kereső oldalakat :)

telepata 2010.04.28. 15:11:31

jó kis jövős menős országos munka az, ha nektek kell hozzá munkaeszközt venni-hitelre.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.28. 15:11:57

Ha ugyanazok az adatok voltak rajta, miért nem töltötte ki helyben az igazolást???

Ennyit rohangálni!

Nanemá 2010.04.28. 15:12:10

A vállalkozó nem számít embernek. Csak valami lefitymált, alantas féregnek. Legalább is a bankok szemében, amikor hitelfelvételről van szó. Saját káromon tapasztaltam meg, amikor egyszer naívan hitelért fordultam az OTP-hez. Csak az én kálváriám még dúrvább volt: A vásárolt lakásom értékének mindössze 12%-át kitevő jelzáloghitelhez az igazolásokon kívül nem csak adóstársat, de még külön kezest (lábast, egyéb lóf@szt) is kellett virítani. És ez még jóval a válság előtt volt!

vape 2010.04.28. 15:12:17

A Credigen a legutóbbi hírek szerint kivonul az országból. Hogy lehet, hogy akkor még hitelez?
nol.hu/lap/gazdasag/20100410-gyenge_piacrol_tavozik_a_credigen

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.28. 15:13:53

Vajon egy őstermelő kitől kér jövedelemigazolást?

Píter 2010.04.28. 15:14:00

Áruházban (ne adj isten bankban) hitelt felvenni nem egyszerű mutatvány, erről több poszt is született már, ha nem tévedek. Tehát, ha vki ilyenre vetemedik, számítson rá, hogy pár napja rá fog menni.

OFF
,,Olcsóbb internetes kommunikáció"?! Céges oda-vissza 0Ft-os csomagoknál, vagy magánszemélyek részére családi csomag/oda-vissza/mostéppakárhogyhívják 0Ft-os csomagoknál van jobb mód óccsóé' (ingyen) beszélni egymással? NINCS. - Minden másra ott a Master****.

Nanemá 2010.04.28. 15:16:30

@Nanemá: ... Azóta csak baráti kölcsönt vettem fel, a kamat pedig a betéti- és a hitelkamat között volt félúton, így mindenki jól járt. És elég volt hozzá egy kézzel írt elismervény meg a becsületszó. A bankok meg alázzák porig a továbbiakban azt, akik hagyják magukat.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.28. 15:18:40

@Dr Gregory House: Azért tart ki, mert lehet a poszt tolót fikázni. Van mit rajta.

Putyur 2010.04.28. 15:19:57

Ár(netbook) < 75 000 (if NEM, úgy előleggel kompenzálható)
Ár(mosógép) < 75 000
Megoldás: megvesz külön-külön (elég a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adószám) = örülés
Bonus: 2*15 perc < 3,5 óra

acka 2010.04.28. 15:24:38

Még ez mindég jobb,mint ha 3 és fél óra után közlik veled,hogy sajnos nincs hiteled!!!!

Gaiwer 2010.04.28. 15:29:37

bankoknál is így megy:
magánszemélynek: munkáltatói
vállalkozó/cég: apeh 0-ás igazolás + jövedelemigazolás.

malkolmcole 2010.04.28. 15:33:27

MM

Vállalkozóktól APEH igazolás szükséges.

0% THM márpedig van.

100 emberből 90, 20 perc alatt kapott hitelt.

Aki egy BT tulajdonosa az szálljon magába és ne nevezze magát cégvezetőnek.

Dobozkészítés garanciával... :-)))

Jemi 2010.04.28. 15:35:39

Nanemá: órákat tudnék mesélni arról, hogy baráti kölcsönt hogyan nem fizettek még vissza..szóval az sem jobb..:S

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.28. 15:36:42

@AlulírottFentemlített:
Bánki Péter a héten 10 perc alatt ad jövedelemigazolást!

Csak meg kell adnod a nevedet, pozíciódat, és máris dől a lé!

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2010.04.28. 15:39:04

"A jövedelemigazoláson az egész éves jövedelmem szerepel. Az ügyintéző hölgy közölte, hogy akkor ő ezt most elfaxolja Pestre és ott kiszámolják, hogy mennyi a havi jövedelmem. Ennél a pillanatnál hittem azt, hogy az agyam ledobja az ékszíjat. Mondtam neki, hogy csak el kell osztani tizenkettővel."

Ez volt az ultrabrutális rész az egész postban. Talán ennyi felelősséget vállalahatna egy ügyintéző:D Mellesleg nem lenne az egyszerűbb megoldás, hogy mindig lenne ott egy vezető ügyintéző, akinél el lehetne mindent intézni? Vagy ez nem menő?

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 15:40:38

Cegvezeto, asszonynak orszagban jovos-menos munkaja van, es hitelre vesznek mosogepet. Fotosopp ez vagy a fasztudja. Valami nem kerek :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.28. 15:52:10

Újabb friss hír:
Palkovicsné is ad részletre nyereménynotebookot!

acka 2010.04.28. 15:52:22

@Tomasz_a_gozmozdony:
Legközelebb egyszerűen leveszik a számlájukról a kért pénzt.Az csak 35 másodpercig fog tartani,+ a fizetés:))

Nanemá 2010.04.28. 15:56:52

@Jemi: Nem figyeltél? Én nem adtam, hanem kértem a baráti kölcsönt! :o) (És korektül vissza is adtam...) Hidd el, nekem jobb volt!

Mitévő Légy 2010.04.28. 16:00:46

remélem, ha egyszer saját cégem lesz, nem kell majd hitelt felvennem egy mosógépre....főleg nem a Media Marktban, mert ott úgylátszik elég lassan intézik el.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.28. 16:08:06

@AlulírottFentemlített:
Ezek szerint nem tartasz igényt a felajánlott nyereményre?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.04.28. 16:15:28

@Sün‼: Az igazi őstermelő nem hitelképes. Inkább munkaképes, nemzőképes, esetleg partiképes...

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 16:15:41

Putyur: A bank sem hülye. Egy hónapon belül nem nagyon tudsz ugyanannál a banknál felvenni 2 hitelt, főleg nem 75 alattit.

-Ingyen hitel van! A Banknak megéri, mert kap címet, ahova reklámanyagokat küldhetnek. És megéri nekik, mert a cégek fizetnek az ilyen akciókért a banknak.

- A credigen ugyan kivonul, de a nagy partnerekhez szerződés fűzi. A követelés/behajtás részleg megmarad.

- A credigen-nek saját szabályai vannak, és mivel ő adja a pénzt, így feltételt is szabhat.
A feltételek mindenhol ki vannak téve, az ügyfél elolvashatja. (Ha cégvezető, vagy annak rokona, kell az Apeh igazolás)
És az igazolást azért kell az banki ügyintézőkkel (nem az áruházi dolgozoknak) kiszámoltatni, mert sok esetben olyan plusz jövedelme is lehet a delikvensnek amit nem számolhat bele a jovedelembe. Ezért a bank ügyintézői számoják ki, és rögzítik a rendszerben.
A felelősség az ügyintézőké.

Szóval korrektek voltak szerintem.
A cégvezetők pedig általában tudni szokták, hogy nekik nem elég, ha saját magának tölt ki munkáltatóit... elég nagy a visszaélés ezen a területen.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.28. 16:18:30

@Kitalátor feljegyzetei:
Akkor valószínüleg csak a Kispárna Bankhoz tud hitelért folyamodni.

hatesz 2010.04.28. 16:19:14

Ez olyan kis faszenes mosógép?

A távolban felsír egy netbook...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.28. 16:21:45

@Tomasz_a_gozmozdony: miért ne venne hitelre, ha tényleg 0% THM (meg mondjuk egy minimális adminisztrációs díj). Egy évig a bank pénzét költi, miközben a sajátja kamatozik valahol.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.28. 16:22:31

Az viszont nem derült ki a posztból, hogy a részletre megvásárolt netbookra le lehet-e tölteni az internetet egyben?
Pedig fontos lenne tisztázni.

Mitévő Légy 2010.04.28. 16:26:54

@Rékuc: mosógép kb 100.000, egy netbook kb 150.000, legyen kerekítve 300.000 a kettő együtt. Mennyi most az éves kamat, ha 300.000 forintom csücsül a bankban? lófing! közben meg fél tank benzint elkocsikázott...+ 3,5 órát dobott rá az életéből...

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 16:27:28

@Rékuc: mert nincs ingyen hitel. Azt se nagyon tudom elhinni hogy cegvezetokent elhiszi, hogy van...

Sasfióka 2010.04.28. 16:30:24

A kapzsi cégvezető valóban igénybeveszi a 0%-os THM-ű hitelt, hogy addig a saját pénzét pörgesse. De a kapzsi ügyintéző, aki igénybeveszi a 0%-os THM-ű hitelt három és fél óra alatt két mosógép és három netbook árát keresi meg, így nem éri meg neki kiesni a munkából a 0%-os THM-ű hitel miatt, amelynek igénybevételekor saját pénzét forgathatná a vállalkozásában. Tehát ez azért nem egyszerű...

Kifordított kacagány 2010.04.28. 16:31:17

@hagyma: normális, persze, az lenne. csak ahol akkora bérterhek vannak, hogy a vállalkozások fele belenyomorodna, ha minden jövedelmet bérként vennének fel a népek, ott ez nem túl egyszerű, mert rafkós módon az apeh szerint az osztalék az nem jövedelem, bár az után is fizetsz egy rahedli adót. ha pedig egyszerűsített vállalkozói adót fizetsz és van alkalmazottad, akkor az már olyan bonyolult, hogy reménytelen bármilyen használható igazolást kérni rá.

@malkolmcole: márpedig nincs

én már csak mosolygok azokon, akik oda járulnak az úr asztalához az utolsó vacsorájukra és hitelbírálatért könyörögnek. ők azok akik semmiből nem tanulnak.

Frucsasz 2010.04.28. 16:31:49

Áhhh. A felénél agyfaszt kaptam. Nem is olvasom tovább. Megint egy ostoba nagyképű misztercégvezető, aki teljesen életképtelen, és ezért másokat hibáztat.
1. Basszus, ha már olyan büszke vagy az eszedre: mindenhol ki van téve egy tájékoztató, amiben fel van sorolva, mit kell magaddal vinned. Mi van akkor, ha alkalmazott vagy,mi van, ha alkalmazott, de családon belül, mi van, ha ev vagy, mi van ha nyugdíjas vagy, vagy épp őstermelő... Fejből is fel tudom sorolni az összes pontot és feltételt, de megkíméllek.
Szóval ne légy olyan büszke magadra, lusta voltál elolvasni egy 2 oldalas papírfecnit... Ami fel van tüntetve, hogy apeh jövedelemigazolás kell. Mert fogadni merek, hogy kellett!
2. te tényleg olyan hülye vagy, hogy azt hiszed, igazolhatod magadnak, mennyi a fizetésed? Akkor mi tartana vissza attól, hogy havi 10 milliót írj rá? És itt ne a másik felet hibáztasd, ha te csak annyit kérdeztél tőle ,mi kell, alkalmazottként, akkor abból ő nem fogja tudni, hogy te speciel pont családon belül vagy alkalmazva.

PITTA 2010.04.28. 16:36:15

Azt mindig meg szokták kérdezni, hogy nem saját cégben vagyok-e alkalmazott. Mert ugye az már gyanús... Bezzeg ha kézenfogva kísérgetnek félhajléktalan embereket házimoziért az simán megy... Persze azok már az első törlesztőt se fogják fizetni, de hát az senkit sem érdekel...

Frucsasz 2010.04.28. 16:39:46

Na, elolvastam, végig. Tényleg apeh jövig kellett. Helyes. És azt is jól gondoltam, hogy meg fog lepődni, amiért nem igazolhatja magának a saját fizetését...

Egyébként a könyvelő is hülye. Minden bank minden hitelhez csak a saját munkáltatói igazolás formanyomtatványát fogadja el, ezen nem kellett volna meglepődni.
Credigen/media markt ott hibázott, hogy már az első pillanatban az ügyfél kezébe kellett volna nyomni a munk. igt-hogy ezt kellene kitöltetni, plusz egy prospektust arról, pontosan mire is lesz még szükség.
Meg ott is hibáztak, hogy nem voltak képesek kiszámolni az éves jövedelem alapján a havit.

tejbetök 2010.04.28. 16:42:00

@Tomasz_a_gozmozdony:
Jaj, ne már, hogy Te még nem olvastál olyan hirdetést, hogy a dolgozó szolgáltató házhoz is megy.

Mondjuk az biztos, hogy így közel a házasságkötéshez még dúl a love, még azon tipródnak, hogy a távollét miatt, hogy kommunikáljanak olcsóbban minél többet.
Persze "CÉGVEZETŐKÉM" ha venne megfelelő előfizetéses mobilt, akkor rágyógyíthatnák a fülükre, s lehetne gazdagon telefonszexelni is ingyé.
Akkor nem kéne netbook a kapcsolattartáshoz, de ugye az most olyan trendi. Nem baj, hogy lyukas a gatyánk, veszünk hitelre. Aztán videochaten mennyivel élvezetesebb lesz a távszex.

Mondják, hogy a hosszú boldog házasság titka a távolság, de eltelik pár év és már nem is akartok túl sokat beszélgetni esténként (nehéz megoldani a balkézről való partner mellett), elég lesz időben sms-t küldeni, hazaérkezés előtt, hogy legyen ideje távozni a házibarát(nő)nak.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 16:43:49

Ja azt elfelejtettem, hogy Banki Peter rokona-e? :D

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 16:45:00

@tejbetök: Hallottam olyat de jobbara varoson belul vazze :) Ahhoz meg minek netbook?

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 16:46:07

@Frucsasz, az őzikelány:
Nem hibáztak ott, hogy nem voltak képesek kiszálmolni az éves fizut.
Az Apeh jövedelem igazoláson sokszor sokminden van feltüntetve,és az üzlet alkalmazottai nem a bank alkalmazottai... így a bank ügyintézőjének kell kiszálmolni, hogy mi lehet a havi jövedelme.
Mert nem elég annyi, hogy x ezer fortint/12. Ennyire nem egyszerű a dolog :D

Kifordított kacagány 2010.04.28. 16:46:27

@tejbetök: honnan tudod, hogy pár év múlva nem négyesben fognak camsexelni?

Frucsasz 2010.04.28. 16:52:09

@Tomasz_a_gozmozdony: DE. VAN ingyen hitel. Illetve, úgy fogalmazok: van 0% THM-es hitel.
- A vásárlónak megéri, mert valóban 0% THM, se kamat, se kezelési kötlség, se semi egyéb. Csak a vásárolt áru bruttó ára, és kész.
- A banknak megéri, mert nekik ez nem ingyen hitel: az áruház fizet érte. Ha pl 70000 HUF egy mosógép, amit hitelre veszel meg, akkor az áruház abból mondjuk 5000 HUF-t ad a banknak, egyfajta jutalékként. Ez benne van az együttműködési keretszertődésükben. És megéri azért is, mert ez 4egy jó teszt: ha pontosan törlesztesz, akkor a bank tudni fogja ,hogy te jó adós vagy, plusz megvannak az adataid is, így majd levélbombázhatnak a különféle hitelkártya/személyi hitel stb ajánlatokkal.
- Az áruháznak meg megéri, mert egyrészt kisöprik a raktárkészletet, nem áll bent a lóvé a készletben, másrészt meg a mosógép, amit te megveszel tőlük 70000-ért, az nem ér többet 55-nél, szóval még a bank jutaléka után is marad rajta nyereség.

Frucsasz 2010.04.28. 16:54:15

@kolbaszbol a kerites: na, most elárulok egy szakmai titkot: DE. Anno, a jelenlegi munkahelyem előtt egy bank hiteltanácsadója voltam. Hidd el, egészen pontosan így számolják ki az éves nettó jövedelemből a havit: éves nettó jövedelem /12.
De tény, hogy ha a kislány, aki a hitelt rögzítette, nem a bank, hanem a media markt alkalmazottja, akkor ezt neki nem biztos, hogy kell tudnia.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 16:54:37

@Frucsasz, az őzikelány: mutathatnal egyet, mert sajnos minden "ingyenhitelnek" volt aprobetuje. Vagy kotelezoen hozzadvertek egy qrvadraga hitelkartyat, vagy ugy volt 0% ha x napon belul egybe bepengetted az egesz vetelarat a banknak.

Frucsasz 2010.04.28. 16:56:42

És majd egy szép napon, egyszer, talán át is fogom olvasni, amit írok, így nem lesz benne ennyi elütés...

tejbetök 2010.04.28. 16:57:23

@Tomasz_a_gozmozdony:
A vidéki városok kisebbek, kevesebb a vevő. Az üzlet meg olyan, hogy azután menni kell :-))

A netbook, az olyan szerkezet, ami nem sok mindenre való.
Hordozni szarabb, mint egy pl üzleti mobilt, de a tudása nem sokkal múlja felül.
Egy jobb netbook árából viszont kapni egy alap notebookot, amivel akár dolgozni is lehet.

(témától kissé független: M.M. üzletben vásárolni szándékozott egy notebookot egy szőke cicababa egy idősebb /+20-25 év/ emberkével. Vagy az apja lehetett, vagy a bikája, a beszédjük alapján nem volt kitalálható. Nehéz volt megállnom röhögés nélkül a gép kiválasztását. Bekapcsolva nem lett, hogy egyáltalán hogy látni a képernyőt. Az nem számított, hogy milyen típus, mi van a gép belsejébe, mire képes. Számított, hogy milyen színű a burkolat, mennyire elegáns, stb. Nagyon szép rózsaszín hulladékot sikerült venniük. Még a lány mondogatta, hogy hazavisszük és a neten fogunk tudni valami ismerőssel beszélgetni. Op rendszer nem volt a gépen, venni nem vettek hozzá. Kíváncsi lettem volna az arcra, amikor bekapcsolják a szűz gépet.
Lehet kellett volna szólnom, hogy egy rendes francia óra ellenében megoldom a problémát :-))))

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 16:57:49

@Kifordított kacagány: Kérdezd meg a bürokráciáért felelős személyeket.
A MediaMarkt ügyintézője az saját alkalmazotta... nem a banké. Így túl sok jogköre nincsen azon kívül, hogy felrögzíti a hitelt a számítógépen. És várja az eredményt.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 17:00:10

@tejbetök: Nyehehe :D Az ilyen "allatfaj" nekem is a kedvencem :))

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 17:00:14

@Frucsasz, az őzikelány: Én most vagyok egy bank közvetett ügyintézője.
Én is kiszámoltam már hogy éves jövedelem/12 és láss csodát, nekem több jött ki, mint a banknak. Na vajon, akkor mit nem számoltak bele?
Amikor kötözködni kezdtem, mondták, hogy van benne plusz ez, plusz az... és azért...

Frucsasz 2010.04.28. 17:01:34

@Tomasz_a_gozmozdony: a mostani piacot nem ismerem, az tuti, hogy én anno több száz ingyen hitelt intéztem. Budapest Bank, Cora áruház. Nem volt kötelező HK (persze, ajánlgatnunk kellett, nyilván, cross selling), nem volt semmi rejtett ezmegaz. Volt olyan hitel is, főleg karácsonykor meg húsvétkor, hogy 0% THM, ha 3 vagy 5 hónapon belül visszapengeted, de az más. A klasszikus ingyenhitelek 6, 7 vagy 10 hónaposak voltak. Volt pl a Hetedelő, aminél az ár 1/7-ét befizeted önerőnek, a maradék 6/7-ét pedig 6 hónapon keresztül elosztva. (én is így vettem anno a mosógépet -viccen kívül). Volt a Tizedelő, aminél ugyanez, csak 1/10 önerő, 9/10 elsoztva 9 hónapra.Nem tudom, még léteznek-e, és hogy ez-e a nevük, de határozottan, 100%-ig ingyenhitelek voltak.

Frucsasz 2010.04.28. 17:04:33

@kolbaszbol a kerites: ez fura. Akkor módosítom a fenti kijelentésemet: szerintem bankja válogatja. Egyébként nekem a fentiekből inkább az derült ki, hogy nem a MM, hanem a Credigen embere volt az a kislány is, aki rögzítette az adatokat. Márpedig akkor neki illene azért tudni, milyen módszerrel kell kiszámolni a havi jövedelmet.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.04.28. 17:06:32

@Frucsasz, az őzikelány: keson terjesztettem ki a latokoromet ezekszerint a hitelpiacra :)

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 17:12:35

@Frucsasz, az őzikelány: Hidd el, nem a Credigen alkalmazottja volt.
Már egy ideje saját dolgozói intézik a hiteleket... ezért van úgy, hogy több "ügyintézővel" találkozott a post írója.
A kasszás, az infós, az értékesítő, a házmester, a takarító, náluk már szinte mindenki hitelt is intéz.
Kivéve néhány normális Üzletet, ahol gondoltak arra, hogy arra a pozícióra biztosítsanak állandó munkaerőt...
Na, ez a nem normális az MM-től...

batmann 2010.04.28. 17:36:07

1.) ha az itt hőbörgők egy része rendesen fizetné a hiteleit, akkor nem szívattak volna ennyit, mert a bank nem szenvedne ennyit a hitelbírálattal
2.) ha szóltál volna előre, hogy a saját cégedből magadra fogod kiállítani az igazolást akkor ők is előre közlik, hogy apeh igazolás is kell
3.) hord gyakrabban szervizbe az autód és nem hagy cserben 

Frucsasz 2010.04.28. 17:41:31

@kolbaszbol a kerites: ok, én elhiszem neked, kb 3 éve nem voltam MM-ben, hitelt meg még sose intéztem náluk. Bár, régesrég még nem Credigen, hanem Budapest Bank volt ott is (bár nem kizárólagosan, volt asszem OTP is), és a BB biztosított saját embert.
Ami gáz a Credigen és a MM részéről is, az az, hogy meghirdetnek egy 0% THM-es kampányt, ami mindig tömegeket vonz, és nem biztosítanak hozzá megfelelő, képzett munkaerőt, hanem betolják az épp ráérő kasszáskislányt vagy recepcióst... képzelem, milyen termékoktatás után.

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 17:49:48

@Frucsasz, az őzikelány: Hát, tudod, válság van.
A banknak nem kell jutalékot fizetnie a hitelek után az ügyintézőnek, az áruháznak meg ugyis vannak emberei...
Az ügyfél meg kapkodja a fejét, hogy az egyik így mondja a másik úgy... az egyik elfogadja a törött igazolványt, a másik nem.
És még sorolhatnám.
(de az ügyfeleket sem kell félteni. Nagy biznisz van ebben... és itt is a nem sokat tanult kisebbség próbál előnyt kovácsolni magának a hitelekből...)

hatesz 2010.04.28. 17:58:31

Elöször nem értettem minek a mosógéphez a netbook. Pedig pofonegyszerü!!!

Asszony mosógépet akart. Oké veszünk. De basszus asszony folyton úton van! Ki fog akkor mostni????? Igen, Picurigor...
De mivel még sose volt mosógépe, asszonypajtás a távolból a netbook-kal fogja webkamerán keresztül instruálni...

Ugye, hogy ugye?!?
Kásás Tamás... Bekaphatja, hóóó
(Ford Fairlane után szabadon)

Alikam 2010.04.28. 18:18:04

Már megint a hiteles...
És a hülyébb fajta.

hbernadett 2010.04.28. 18:25:02

ha olyan sok a jövedelme a poszttolónak akkor minek vásárol hitelre???

Alikam 2010.04.28. 18:33:09

@hbernadett: azért mert egy barom. Az ilyenek miatt roppan meg 10 évente a gazdaság.

Kifordított kacagány 2010.04.28. 18:40:05

@Frucsasz, az őzikelány: ha az áruház fizeti a jutalékot, akkor már nem 0%, csak úgy van eladva. mert a sok hülye bukik a 0%-ra. két hét múlva meg megveszed olcsóbban egyben ugyanazt a terméket. persze akkor ott helyben nem, ez igaz. mindenesetre ma már egy ilyen áruházban is lehet alkudni, egy próbát megérhet.

@kolbaszbol a kerites:
baromi bonyolult műveletet végeznek a bank alkalmazottjai is. bepötyögik egy programba az adatokat, az meg szól, hogy mehet a buli vagy nem. ezt bármelyik betanított droid el tudná végezni, elég lenne a macerásabb eseteknél banki segítséget kérni. nem, ez nem volt macerás eset, amíg nem tették azzá

malkolmcole 2010.04.28. 18:43:02

Tehát:

Jelen Credigen hirdetésről ezt kell tudni:

A Credigen bank valóban kivonult Magyarországról, de szerződése van kb az év végéig az MM-mel, így hitelt adhat.

Az MM nem épp készletsöprést hajtott végre, mert berendelték az egész áruházat tele új géppel.

Az MM forgalmat kapott, a Credigen forgalmat kapott.

Az MM minden 100e hitel után 23e forintot fizet a Credigennek.

Az MM állta a hitelbírálati és a hitelbiztosítási díjat is.

A Credigen banknak már nincsenek hitelügyintézői, így az MM saját dolgozói végezték a hitelügyintézést, akik gyorstalpalón lesték el a fortélyokat, illetve azért kértek ilyen-olyan papírokat, mert a bank azt mondta kell. Nyilván nem ok nélkül kéri.

A 0% THM azt jelenti, hogy a bruttó árra nem kerül rá semmilyen kisbetű. Ha valami 100e akkor 10 hónapra 10e, 20 hónapra 5e Ft a törlesztés.

Az, hogy a picurigor sokat várt saját magának köszönheti, valószínűleg jó magyar vállalkozóhoz méltóan titkolni/trükközni szeretett volna (nem mindent vall be), amit a bank nem vett be.
Volt olyan vállalkozó, akinek 'állítólag' nincs vezetékes telefonszáma az irodaházban. Nah, ezek miatt kér a bank ennyi mindent.

1 biztos, aki normális életet él és érti a világ működését, mindig mindent megkap, és időben...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.28. 18:47:17

@malkolmcole: Elhiszem. De akkor azt magyarázd meg, hogy a 100 ezres cuccot miért nem adják inkább 77 ezerért? Vinnék mint a cukrot.

Kifordított kacagány 2010.04.28. 19:11:44

@atpijkamo: mert itt sok kis hülye nem tud semmit vásárolni hitel nélkül, mert nincs neki miből, ezért inkább eladósodik, mert az jó. ezzel pedig a bank is tisztában van és azért kér annyi hülyeséget a hitelügyintézéshez.

Kifordított kacagány 2010.04.28. 19:14:23

mesélek egy valós példát. fószerkámnak tönkrement a hűtője, de pénze nem volt, hitele nem volt, mert már az apja faszát is hitelre vette. a munkahelyén kapott fizetéselőleget, de az kevés volt az új hűtőre, ezért inkább elment lehúzós hitelt felvenni 400%-ra és úgy vette meg a hűtőjét, újabb tétellel tartozva a lehúzós bandának és a munkahelyének is. az ilyeneknek úgy kell a 0%thm akár 2x-es áron is, mint egy falat kenyér

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.28. 19:15:19

@Kifordított kacagány: Akkor rakjanak ki egy táblát: készpénzzel 77, ingyenhitellel meg vihetik 100-ért. Persze, akkor nem ingyenhitel... Én se leszek jó kereskedő...

malkolmcole 2010.04.28. 19:16:23

Azért nem lehet 77e adni, mert a beszállítóktól kell engedélyt kérni erre. Lásd metro újság, teszkó újság, amikor 1 oldalon 1 márkájú gépeket találsz leárazva..

minden gépnek van egy listaára, az MM ezért adja annyiért amennyiért. Ha olcsóbb, akkor kifutó, vagy öregárú (3 vagy 6 hónapot meghaladó termék)

Hitelnél viszont bármit el lehet adni. Beszállítók tudta/engedélye nélkül.

ColLector 2010.04.28. 19:42:45

Nekem kb 15-20 percbe telt egy hónapja a MediaMarktban felvenni egy áruhitelt (mondjuk bankban dolgozom, régebben hitelügyintéztem is, tehát nagyon szívózni nem tudtak volna).
Az alap, hogy vállalkozó vagy annak alkalmazottja APEH jövedelemigazolással tud csak hitelhez jutni.
Bár azt nem értem, minek kértek bármilyen igazolást a poszt-tolótól, 75 ezer Ft hitelösszegig könnyített dokumentációt (értsd: lakcímkártya, személyi igazolvány, adókártya) kell benyújtani.
Credigenékkel egy bajom volt, hogy az internetbankból kinyomtatott számlakivonatot, annak ellenére hogy szerepel rajta, hogy pecsét nélkül is hivatalos stb., nem fogadták el, csak postán át megküldött havi értesítőt...

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.28. 19:49:50

fűszoknyája volt-e a mmedia marktos eladóknak? ez még nem derült ki.

@Picurigor: lerobbant az autód? ezügyben keresd az őstermelőket!

Kifordított kacagány 2010.04.28. 19:53:15

@atpijkamo: azt nem tehetik meg, mert rögtön aláásnák vele a 0%thm hitelét, pedig azt szereti a nép. ráadásul ha el tudja adni 100-ért a 77-et érő szart, akkor az neki csak jó. tényleg nem leszel jó kereskedő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.28. 19:56:04

@Kifordított kacagány: ezt megertem es elfogadom
de
az eremnek ket oldala van
ha nem ellenoriznek akkor, ahogy volt is regen, emlekszem, nagybacsi rokon, szomszed ad egy jovedelemigazolast 300 k netto
es kesz
ebben az esetben is, hat ha sajat magamnak adom, annyit irok amennyit akarok
a tobbiben igazad van
voltam valllakozo otthon tudom
ha mindent szabalyosan csinaltam volna kb a masodik nap bezarhattam volna a sorozomet

Kifordított kacagány 2010.04.28. 20:06:18

@hagyma: világos, én sem akarom, hogy ne kérjenek valós adatokkal alátámasztható igazolást. amit én szeretnék az az, hogy ha a bankok a hatékony lobbinak köszönhetően elérték, hogy az ország egy aranytojást tojó tyúk lett a számukra, most megennék amit főztek és ezentúl azért lobbiznának, hogy elfogadható adót fizessünk bevallható jövedelemmel, mert ha nem akkor kurvára nem fog náluk hitelt felvenni senki. legfeljebb olyanok, akiktől 600 féle igazolás kell ahhoz, hogy vegyenek egy szar mosógépet. márpedig az nekik nem túl nagy biznic.

kolbaszbol a kerites 2010.04.28. 20:43:31

@ColLector: Azért kértek tőle ilyeneket, mert egy notebookot is vett. Az több mint 75 ezer...

ColLector 2010.04.28. 20:55:26

@kolbaszbol a kerites: Jaja, oké leesett aztán, hogy egy netbook is beficcent a kosárba. :)

Summa summarum, a kedves ügyfél saját magának nehezítette meg a procedúrát, ha már az érdeklődés szakaszában elkottyantja, hogy egyéni vállalkozó vagy ott alkalmazott, akkor tényleg nem tartott volna tovább 20 percnél az egész.

yippyupp 2010.04.28. 22:18:20

tessék, kiteszem pár órára a lábam a virtuális világból, és poszttömegek, amit kommentálni KELL... na ez vajon, miről szól?

eml 2010.04.28. 23:04:24

A kocsijának mi baja volt, azt értem, hogy nem indult, de mi volt a baja?

Basszus cégvezető vagy, és nem tudsz venni egyx mosógépet meg egy notebookot kp-re?

Nem lehet egy nagy cég.....

Picurigor 2010.04.29. 07:56:55

Válasz több felvetésre:
- az a posztban is benne van, hogy eddig még nem vettem semmit áruhitelre, ebből kifolyólag magamtól nem tudtam, milyen papírt kell vinni. Az előzetes érdeklődéskor az ügyintéző nem tért ki erre (bevallom, nekem sem jutott eszembe), de tájékoztató sem volt kitéve, hogy milyen papír kell, ha alkalmazott vagy, mi kell, ha vállalkozó, stb.
- igen, meg tudtam volna venni kp-ra is a cuccot, de ha van 0%-os THM-es hitel 10 hónapig, akkor minek adjak ki egyszerre annyi pénzt?
- annál is inkább, mert egyesek hiedelmével ellentétben a "cégvezető" mint olyan, nem minden esetben a büdös adócsaló, fekete BMW-vel vagy Mercivel járó típus szinonimája. A miénk kis cég, és a válság igen komolyan érintett minket. Nem szoktunk trükközni vagy adót csalni, éppen ezért igyekszünk odafigyelni a kiadásokra is.
Lehet, hogy ez valakit meglep, de ez van.

Kifordított kacagány 2010.04.29. 08:14:46

@Picurigor: tök mindegy, mit mondasz, de egy büdös adócsaló maradsz csak, akit még megtűr a nép, még ha magad is vagy a megtestesült gonoszság, az ördög. ugyan, hol vagy te a nagy magyar proletár öntudattól, ami vérrel és verítékkel keresi a kenyerét? ja, hogy fizetés napon a boríték túlsó felén? az nem számít, te akkor is csak rossz vagy.

Picurigor 2010.04.29. 08:36:30

@Kifordított kacagány: na igen.
Azt gondolom, hogy Magyarországon több a normális vállalkozó, mint az, aki trükközik, meg adót csal, mégis a kevesek alapján ítélnek meg mindenkit.
Dehát ez már csak egy ilyen címkézgetős ország...

Kifordított kacagány 2010.04.29. 09:02:05

@Picurigor: sokkal több, de nem a kevesek alapján ítélik meg, hanem a nagy proletár öntudat alapján. sok-sok éve elhitették velük, hogy a munkásosztály a jövő letéteményese és még mindig elhiszik. még a sok munka után szaladgálás sem döbbentette rá őket, hogy ha nincs valami hülye aki munkát adjon nekik és a munkájukért cserébe fizetést, akkor jól éhen hal majd az "élmunkás", mert magának nem tud munkát felhajtani, a proletár öntudatot meg még mindig nem lehet a lábosba tenni.

Frucsasz 2010.04.29. 09:50:03

@Kifordított kacagány: 0% THM azért, mert ha kp-ra veszed meg a mosógépet ,akkor is 70-be kerül, ha hitelre, akkor is. Persze lehet, hogy a készletsöprés után bennmaradt 1-1 gépet aztán leakciózzák rá egy hónapra, és akkor jól jártál.
De épp akkor érdemes csak kihasználni a 0%-os thm akciót, ha SOS cserélni kell vmit (hűtő, mosógép stb), vagy ha nincs egyösszegben annyi pénzed. Ha ráér, akkor jobb várni és körülnézni.

XCat 2010.04.29. 10:04:38

@Picurigor: Hát én nem sokat ismerek, aki ezek alapján normális. Azért akad.

Layosh 2010.04.29. 12:26:41

Nekem egy Cetelem-es hitelem van csak, ez sem volt életbevágó, de 0%-al adták, én meg úgy véltem, hogy jobb később fizetni, mint rögtön, pláne ha ugyanannyit kell.
Ez tényleg 0% és még csak a termék sem volt drágább, mint máshol. Mi a trükk benne? Sokáig én sem tudtam, aztán egyszer csak megjött a nevemre kiállított HITELKÁRTYA! Ezt én nem kértem, de állítólag az ászf-ben benne van. Úgy állították be, hogy milyen jó lesz az nekem... Felhívtam a bankot, ott mondták, hogy ha nem használom, akkor semmi díja nincs. Most is a szekrényben pihen...

Bloodscalp 2010.04.29. 12:33:12

sunáznám volt már?:) ja ez nem az az írás...

az elfakszolás-jövedelemosztás télleg jóvolt:)

Kifordított kacagány 2010.04.29. 14:44:45

@Frucsasz, az őzikelány: feltéve, ha nem alkuszod le. amúgy meg milyen már az, hogy a kp-s ügyfelekkel is kifizettetik a bank jutalékát?

Mylady 2010.04.29. 23:19:06

@Tomasz_a_gozmozdony: és egyéb kétkedők:

nemrég vettem szekrénysort
170 ezerért, áruhitelre, 0%-os thm-mel
4 hónapra, a törlesztőrészlet 170/4 volt
semmi más költség, díj stb nem volt
hitelkártyát kaptam mellé, igen, pedig nem kértem, de feltétel volt
az ügyintéző mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni, használat előtt úgyis aktiválni kell
ha nem aktiválom, akkor semmilyen költsége nincs
nem aktiváltam (pedig 600 ezres keretet kaptam hozzá)

hangsúlyozom, semmilyen plusz költségem nem volt, csak a vételárat fizettem 4 részletben
ez bizony 0%-os thm

mivanmivan 2010.05.01. 09:00:29

Én a 75 e alatti opciót választottam, fél óra alatt megvolt a hitel-elbírálás-elhozás :/
(Lehet ha nagyobb összeget kellett volna felveni, tovább tartott volna, nem tudom.)

Bamba Barack 2010.05.03. 12:55:41

Én nem tudom,hogy manapság hol élnek az emberek...Attól ,hogy vki cégvezető vagy saját vállalkozás van attól milliomos?????Manapság sajnos nagyon is elképzelhető ,hogy hitelre kényszerül vki ha saját cége van ha nincs.Aki netán alkalmazott vhol tisztában van vele hogy milyen költségekkel jár egy vállalkozás??Szerintem nincs...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.04. 10:21:24

Mi tegnap akartuk magunkat hitelbe borítani 3/4-ed hétkor a budaörsi Electroworldben, ahol a "kedves" láblógató kollegina, akit éppen valamelyik ismerőse szájából emeltek ki, azt mondta, hogy ilyenkor már nincs hitelbírálat mert múltkor a Mancikának fél hétkor nem bírálták már el és ma már Ő nem csinál ilyet... Átmentünk a Media Marktba, érdekes módon ott még 8-kor is volt ilyen tevékenység, valszeg ott volt kedvük hozzá.

Remek az ilyen munkatárs, csak nem értem az Electro World szlogenét, miszerint vigyem amilyük van. Vinném... ha hagynák... Minden esetre budaörsi ElectroWorld-ös hitelügyintézős eladónéni suxx...
süti beállítások módosítása