Tékozló Homár

Minden idők legdurvább Wizz Aires utaskínzása

2010.05.13. 14:44 | szily | 508 komment

Kisregény hosszúságú, de pompásan megírt, a feszültséget mesterien adagoló, néhol humortól csillogó levelet kaptunk Évától, aki egy külföldi nyelvtanfolyamokat közvetítő cég ügyvezetője, és egy felejthetetlennek szánt római hétvégével lepte meg a szüleit 70. és 75. születésnapjukra. Az is lett a dologból, olyan mostohán bánt a Wizz Air az utasokkal. Ritkán olvasni ennyire pontos, élményszerű és durva leírást arról, hogyan érzik magukat egy lelketlen cég ügyfelei a bajban. Jellemző idézet: "Szüleim lassultak a tegnaphoz képest, bár anyukám csúcsidő alatt hagyta félbe a pisilést." Jó olvasást!


Római vakáció 2010 Wizzair módra

Check in

Megérkezik a beszállító személyzet, illedelmes sorbanállás

20 perc ácsorgás, a személyzet telefonálgat, de nem mondja, hogy ülj le te barom

Amikor kérdezünk - nekik nincs info

Kérdezünk és rábírjuk, hogy ő is tegye ezt! Teszi:Technikai probléma, többet nem tud, üljünk nyugodtan

Amikor már fel kellett volna szállni, feljön a kapitány és közli a kamu hamut: Hamuba szállt a gép és eltömődött a kütyü. Érdekes egy hamu-más gépre nem volt hatása. De nem baj, ha kell, biztosan van jegyzőkönyv a javításról, ott minden kiderül.

Tehát rossz a gép, de már a lista alapján ellenőrzik, 10 perces próbakör és eldől a sorsunk

Kedves, és van köztünk egy ismerőse, aki tudja a telefonszámát. Ekkor még nem tudjuk, hogy ez mekkora érték

Várakozás –no info

Barát hívja telefonon és jön az info: szar a gép

Mi lesz? No info

Elindul elöl egy magas valaki és mi csordaként követjük. Sietünk. Aki lemarad, nem tudja hova kell menni, mert nem mondták. Csak mennek. Gyorsan. Mindenki, öregek és gyerekek, erőltetett menet.

Le az földszintre, szájhagyománnyal megérkezik a hír, hogy jön értünk két busz és szállodába visznek

Mikor? No info

Várakozás - no szék

Öreg szülők fáradtak, fiatalok nyűgösek

Aki a bőröndjére ül, felborul, például a 75 éves édesapám

Mikor jön a busz? Nem tudja a szegény kis alkalmazott- majd küldi a hotel

Leülés a földre

Egyszer csak elindul a csorda és magas térdemeléssel 200 méter futás- ott vannak a buszok

A szüleim egész jól tudnak futni - meggondolandó indítani őket valami pénzdíjas versenyen.

Hotel: 4 csillag. Az egyetlen jó a wizzairben- ja mert nem is wizzair

No info, hogy mi lesz másnap, csak mikor én kerülök sorra. Megkérdezem, mondják másnap fél 12 kor jön értünk a két busz

Reggelinél akinek tudom, mondom.

Fegyelmezett banda, 11 kor mindenki a szálloda előtt beszélget

Fél 12 semmi, no info

12 no info

Próbáljuk hívni a wizzart az emelt díjast nem lehet, a római foglalt

Kolleganőm eléri őket Budapestről. A továbbiakban a csapat külsős munkatársává válik, ő a kapcsolattartó. A Wizzarrel.

Ők nem tudták hogy nekik kell küldeni a buszt, azt hitték, hogy a reptér intézi

Hinni nem ebben kell és  Rómában van is intézmény ahol a hit gyakorolható. Na, ez nem a reptér.

Hinni az utasnak kell az alkalmazott tegye a dolgát

Küldik a buszt

Állunk

Jön két busz a sofőrök nem beszélni angol, mi nem beszélni olasz. Gond

Ezért a szállodából az összes olyan ember, aki valaha a reptérre készült, felszáll

Nekünk csak a csomagunk megy el, benne mindenünk.

Nem baj, újdonsült barátaink, akiket már a csapatépítés elején megkedveltünk, később kapcsolatunk tovább mélyült, telefonon értesítenek, hogy a csomagjainkat nem vették le a buszról, visszajön és együtt mehetünk. Merthogy a két busz, ami tegnap elég volt, most nem. Fordultak, hogy minket is elvigyenek. Szép tőlük, ja,hogy értünk jöttek

Aki most lemaradt a buszról, találkozhatott a gép személyzetével, akik ebédelni sétáltak és a kapitány elmondta - azaz infót nyújtott, hogy a szerelők megérkeztek, de a biztonságiak nem engedik be őket a reptérre, de ügyes fiúk, majd bejutnak, akkortól másfél óra alatt alkatrész csere, próbakör és indulás. Ja és nem a hamu. Csak hiba. És nyugi legkésőbb 5-re meglesz, mert neki még ma Madridba is kell menni.

Közben Bp Wizzair a kolleganőmnek: a szerelők már dolgoznak, 3 kor indulunk

Ez azért is nehezen hihető, mert mivel a kiszállításunk a reptérre elhúzódott, addigra be sem tudunk csekkolni.

Kiérünk, becsekkolunk, kérdezünk: mizu? Sajnos a becsekkeltető nem tud semmit,de nem is sajnálja. Részvétlen.

Leülünk a kapunál a szokott helyünkre és várunk. Ami ki van írva, már rég elmúlt.

Ülünk, no info, no ember, no kaja, no víz. Járna? Vagy csak a pofánk?

Pilóta barátja hívja pilótát. Last test és próbakör. 4 óra. No info

Kolleganőm infoja Bpről: azt mondták, hogy nyugi, ma mindkét gép hazamegy,mert ha nem tudják megjavítani, akkor küldenek másikat. Röhögés

1 nincs is nekik másik

2 ezek nem tudják ezt megszervezni

A pultnál a személyzet váltja egymást, mert újabb és újabb gép indul. Nekünk nem tudnak segíteni, no info

Egyszer csak bemondják, hogy futás egy másik kapuhoz

Szüleim lassultak a tegnaphoz képest, bár anyukám csúcsidő alatt hagyta félbe a pisilést

Átérünk, leülünk, ki van írva a gépünk 8 órára.

Van időnk.

Közben a csapatépítés során kiválnak a vezetők, vagy segítők.

Én az informátor vagyok (meg a pilóta barátja is az lett) ,mert a kolleganőm időnként felhívja a wizzairt én meg ugye a kolleganőmet, ahol hazudnak valami. Így aztán lassan én is úgy érzem, mintha hazudnék. Később mindig hozzáteszem:ezt a wizzair mondja, nem én. Felelősséget nem vállalok. Igaz ő sem

A másik vezető egyéniség, aki művész ember, a humán felelős. Eszébe jut, hogy ennyi ember éhes. Intézkedik és halkan földalatti mozgalomhoz hasonlóan info:beszállókártyával lehet enni. Akinek nem szóltunk, az éhen maradt.

Indulás enni. Az info félinfo,mert nem tudjuk hova. Bemegyünk egy étterembe mutatjuk a beszálló kártyát, mondják OK

Melegétel, összeválogatjuk gondosan, még egy üveg bor is jár hozzá. Egyik ínyenc sorstárs parmezán sajttal megszórja gazdagon. Pénztár, pecsét a kártyára, majd kártya szemrevételezése. Kérdés: Nem Liszbon? Nem, Budapest. Akkor a kaja megy a szemétbe, mi meg egy emelettel lejjebb. Mutatjuk a kártyát, ok, jár egy szelet pizza és egy víz.(Drágább mint a fönti egész menü)

Jóllakottan? Vissza a váróba. Hír?

No info. Last test próbarepülés, és aztán haza.

Telik az idő,

Fáradnak az idősek, elfogytak a gyógyszerek. Ideje az új magyar csapat becsekkolásának. Pult-info? Nincs. A wizzaair nem elérhető. Többen hívják a magyar konzult. Ismerteti a jogainkat:kaja,pia 60 euro értékben és ő sem éri el a nagy sikerű néma légitársaságot.

Pult: kérdés: lehet- e hogy a mai géppel, ha a mienk kaputt, mi megyünk el? Nem. Mindenki a saját gépével megy. Hú lett saját gépem! Muti, mert ha van, akkor majd én üzemeltetem, és biztos nem így.

Ok, akkor más kérdés: a szülők elmehetnek ezzel? Mert hogy elfogyott a gyógyszerük. Mert hogy egy hétvégére jöttünk és szerényen itt említeném meg, hogy a hosszú római hétvégét a 70. és 75 szülinapjukra kapták - cél egy közös nyaralás- ki tudja lesz e rá még alkalom a két lányukkal. Tesó Kölnben él, onnan jött és oda is ment vissza a germanwingssel. Időben.

Örök emléket szerettünk volna ajándékozni, sikerült. Köszönjük Emese, azaz Wizzair. A szülők egyetlen kérése az eset után, hogy legközelebb ha valami nagyon szépet akarunk ajándékozni az legyen az, hogy nem kell menni sehova és sem a wizz sem az air szót nem szeretnék hallani

Szóval kérdem, mehetnek-e a szülők, ha minden kötél szakad, mert van még ott 30 hely.

 Asszongya’ kis olasz lánka, ha gyógyszer kell vigyem őket kórházba. Na, itt elszakadt a cérna: Kérdem: vannak szülei? Mondja igen. Kívánom nekik a „legjobbakat” Kicsit elszégyellem magam. de tudok élni ezzel az érzéssel.

Na. Kis olasz lányka nem wizzaires. Ők itt nem léteznek. Így nekem kis olasz lánka wizzaires, merthogy nekem arra van szerződésem, hogy ők teljesítenek és nekem mindegy hogy kin keresztül vagy kinek-minek a segítségével

Info érkezik pilótától: bejutottak a a szerelők, mert ügyes fiúk, kis ungibungi még, aztán last test, aztán próbarep és mindenki röhög…Azt üzeni lassan kezdhetünk sorba állni. Ja, nem az ő lába szárad le

Idő megy, türelem fogy. Pult. Info? Si senora, most ment le a géphez egy autó megnézi, hogy hogy állnak, aztán majd lesz supervisor és info.

Egyik sem lett. Még sokáig.

Egy hölgynek elfogy a vérnyomás-csökkentője , ő sem wizzaires nyaralásra indult, csak a szülinapját ünnepelni. Pirosodni kezd, és szédül. Csak nem átadta a férj az ajcsit? Nem. Hiányzik a gyógyszer. Az baj. Nyugtatgattuk, jobban lett. Hiába a csapatépítés jól sikerült, ápolási feladat kipipálva.

Budapestről hír:i nternet jelezte hogy leszálltunk. De jó, tiszta hülye vagyok már, hogy nem emlékszem

Na, akkor felveszem az új olvasó szemüvegem, kipróbálom, ha már meghülyültem, látok-e még? A pultnál felírat, nézzük látom-e. Jé, igen. Azt írja, ha a gépe késik, kérje a jogairól szóló papírt. Odatotyogok, kérem. Örülnek, hogy nem az infot kérem megint. Kislány elszalad, hogy hozza. Még nem ért vissza, valószínűleg hazaszaladt.

Olasz srácok, már 24 órája ismerőseink, kezdenek kijönni a béketűrésükből és hangosan vitatkoznak pult mögött álló honfitársaikkal. Azok ijedtek, és így sem tudnak semmit. No info. Wizzair elérhetetlen. Olaszok telefonálnak a policijára, ki tudja, mit akarnak. Lehet, hogy megérdeklődték, mit lehet kapni egy lincselésért. De hát nincs is kit. A Wizzair egy néma, elérhetetlen arctalan valami. Mert cég komolyságát nem mutatja, így hát valami.

Aláírások, címek, telefonszámok, email címek íródnak össze. Több ,mint 100 van a birtokomban, ketten vagyunk megbízva, hogy intézkedjünk, kártérítés ügyben. Jó

Közben újdonsült művésznő  barátnőnk elindul a pult felé. Kis olasz lányka II ijedten nyúl a telefonja után, látszik a kő, ahogy legördül, mosolyra fakad, és aszongya: Beszállás. Mindenki ugrik, sorbaáll és megyünk. Busszal a géphez,mert megcsinálták. A másik magyar gép késve indul, rosszindulatúan feltételezzük, hogy bekéstették, hogy mi tudjunk elmenni az ő helyén, ő meg késve. Valamivel, nem sokkal túllépve a 24 órás késést bent ülünk a gépben. Pilóta elnézést kér, ari fiú, szeretjük. Mondja: kis kellemetlenség: 20 utas nincs meg, de a bőröndjük fent van, azok nem jöhetnek. Állunk. Néhányan, akik gyakorlott utasok vagyunk, tudjuk, hogy az jön, hogy leszállás, mindenki fogja meg a sajátját és a fölös csomi marad. Nem szállunk le, nem nyitják ki a csomagteret. Megint hazudtak. Még pillanat, mert faxot kell küldeni. Reméljük, van faxgépük, mert azt nem tudnánk intézni. Biztos van, mert indulunk.

Kicsit be vagyunk tojva, hogy tényleg jó- e a gép, de pilóta mondja, hogy a szerelők is velünk utaznak. Hiába, jó társaságban a halálfélelem is szórakoztató lehet.

Na, gondoltam, most majd jönnek a stewardesek, akiket egész nap nem láttunk, biztos nem jöhettek oda hozzánk tájékoztatni és majd most mondják, hogy bocsika for the inconvinient, de kérünk-e esetleg üditőt, frissítőt,vizet. Mert egyébként járna. De nem, bemondják, hogy ha kérünk, akkor miben lehet fizeni.

Én a wizzernek már semmiben.

Csak érkezzünk meg

Egy óra öt perc alatt lenyomattuk az utat. Érkezés. Rémálom vége.Vége? NEEEM

Nem jöttek meg a csomagok. Nahát. Nyugi a másik gép mindjárt itt van, egyébként is csak fél kettő tegnap is fél háromkor volt vége a programnak.

Második gép csomagjaira azért 40 percet várnak, akik szeretnék még ma a saját fogkeféjüket használni. De nem használják, mert a csomagok nem érkeztek meg. Nem ugrottak fel egyik gépre sem, no akkor így jártak.

Megállapítjuk, hogy a wizzair remek csapatépítő társaság, lehet hogy profilt kellene váltania. Nálunk olyannyira sikerült, hogy demokratikusan sikerült megválasztani a képviselőket, akik a választott jogi iroda segítségével megpróbálunk arcot és hangot varázsolni ebből a gagyi társaságból.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katarina 2010.05.13. 21:10:12

@CatMother: Na, CatMother, ne csináld! Egy világ dől össze bennem! Mindenki beszélget mindenkivel. Tegnap pl. mi veszekedtünk egymással talán a leghangosabban.

XCat 2010.05.13. 21:10:55

@Katarina: Te csak jópofizz a féreggel.

Rosszindulatú Vászka 2010.05.13. 21:11:17

Nem cejizem a békétlenséget :(

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:11:52

@Darázs Csaba: a KLM nagyon draga, es az europai jarataik ugyanolyan szinten vannak mint pl a malev. A baj az, hogy az operated by Malev c. fejezetnel megszunik a KLM jogkore, es egymasra mutogatnak a legitarsasagok. Nem szabad KLM jegyet venni Magyarorszagra mert nincs KLM jarat.

Katarina 2010.05.13. 21:12:21

@labradorretriever: akkor nálam a determinált dolgok alaposan el lettek tolva.

@CatMother: mintha átesnél egy kicsit a ló másik oldalára. Nem mondom, szuverén jogod, és lehetőséged is, amíg egy lónak két oldala van. A frigidség tényleg túlzás volt. A féreg is.

XCat 2010.05.13. 21:13:13

@Katarina: frigidség? A féreg nem. :)

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:13:22

@CatMother: onmagat minositi, macska-asszonysag.. kis feregtelenito esetleg konnyitene a hiszterias modoran..?

Katarina 2010.05.13. 21:14:12

@Rosszindulatú Vászka: én sem, segíts békíteni!
@CatMother: "A frigidseget ellentetben a genekkel lehet kezeltetni." Az idézet labradorretrievertől volt.

XCat 2010.05.13. 21:14:29

@labradorretriever: KUSS LEGYEN KÖCSÖG, AZ ANYÁD ROHADT ISTENÉRT, FASZÉRT NEM VAGY KÉPES FELFOGNI, HA ÉRTELMESEN UGATNAK NEKED, TE ALJADÉK?

Iridium 2010.05.13. 21:14:31

Csaknem 2 órája figyel egy remek elsőzés a vágólapomon, de még mindig nincs új poszt. Hogy lesz így belőlem celeb?

Darázs Csaba 2010.05.13. 21:15:52

@labradorretriever:

1. Miért szűnik meg a KLM jogköre ? Én tőlük vettem a jegyet, ha kiadják a járatot gebinbe a Pakistan Airlines-nak, én akkor is velük vagyok szerződéses kapcsolatban.

2. Mit javasolsz, Amszterdamból melyik másik társasággal repüljek Budapestre ?

Katarina 2010.05.13. 21:15:53

@labradorretriever: Ez már túlzás! A kultúrált hangnem fenntartható, ha mindenki úgy akarja, nemde? Személyeskedésig miért fajuljon egy ártatlan és ártalmatlan beszélgetés?

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:15:58

@Katarina: hm, ez elgondolkodtato. Kedvelem az ironiat es a cinizmust.. azzal tudom vigasztalni, hogy minden veg egy kezdet is egyben. A rossz dolgokban is megvan a jo valahol.

XCat 2010.05.13. 21:16:00

@Katarina: Nem baj, nemsokára úgyis megdöglik. :)

Katarina 2010.05.13. 21:17:08

@CatMother: terrorcselekményt tervezel egy repülőgép ellen?

Katarina 2010.05.13. 21:18:27

@Iridium: talán a periódusos rendszerbenD

XCat 2010.05.13. 21:19:14

@Katarina: Dehogy. Csak a féreg döglik meg. :)
A frigidezést egyébként nem láttam.. hol írta? Mondjuk tökmindegy. :)

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:19:24

@Katarina: ugy velem, ez a tulzas es a szemelyeskedes: KUSS LEGYEN KÖCSÖG, AZ ANYÁD ROHADT ISTENÉRT, FASZÉRT NEM VAGY KÉPES FELFOGNI, HA ÉRTELMESEN UGATNAK NEKED, TE ALJADÉK?
ha valaki ilyen stilust enged meg maganak, nyilvanvaloan nemcsak neveletlen taho, de nagyon frusztralt is. Mindez elgondolkodtato tarsadalomkep es figyelmezteto barkinek, aki siman hozza akart szolni egy bloghoz.

redhotchili 2010.05.13. 21:19:44

EZ MEKKORA !!!!! :))) "Kicsit be vagyunk tojva, hogy tényleg jó- e a gép, de pilóta mondja, hogy a szerelők is velünk utaznak. Hiába, jó társaságban a halálfélelem is szórakoztató lehet."

Iridium 2010.05.13. 21:19:48

@labradorretriever: egy másik sírós esetnél már kitárgyaltuk, hogy aki tegyük fel KLM-nél vesz jegyet, az a KLM-mel lesz jogviszonyban. Azaz, ha valami gixer van, akkor a KLM lesz a felelős, nekik kell intézkedni. Az, hogy ilyenkor a Malévra mutogatnak, szánalmas. Az, hogy a naív ügyfél ezt el is hitte nekik, megfizethetetlen.
Az, hogy ki operálja a gépet, csak részletkérdés (tulajdonképpen teljesen lényegtelen), amíg az ügyfél pénze a KLM széfjében dagad.

XCat 2010.05.13. 21:21:32

@labradorretriever: korrigálnám; "ISTENÉT"
:)

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:23:25

@Darázs Csaba:
1., reszben igazad van, a szerzodes az utassal es az adott legitarsasaggal van, de ebben az esetben a KLM resszerzodest kot a Malevval es ez az "ugy" a kettejuke, de az utas rohangalhat ezt bebizonyitani. Meg van valami klauzule hogy attol fugg hany orat kesik a gep es miert (idojaras, force mayor etc)
2., malevval csakis. wizzair csak eindhovenbol megy, ha amsterdamba szeretnel jutni az 140 km. (vonattal masfel ora es abszolut kulturalt korulmenyek kozott)

Iridium 2010.05.13. 21:24:10

@Katarina: "talán a periódusos rendszerben"
Mondasz valamit, a platina és az arany is mögöttem kullog. Nocsak, nyissak egy légitársaságot, hátha megindul a szekér?

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:25:27

@CatMother: nagyon szorakoztato es humoros. az anyakat hagyjuk ki az atkozodasbol, barmennyire provokal, nem fogok erre a szinvonalra sullyedni, mert nem lehet.

XCat 2010.05.13. 21:26:44

@labradorretriever: rendben van, anyák kihagyva. De örülök neki, hogy ebben a formában végre felfogtad....
Mindazonáltal úgy döntöttem, megdöglesz.

Peetee 2010.05.13. 21:27:16

Be lehet ugran iaz autóba pápával-mamával, és ennek a pénznek a 1,5szerséből 2*12óra alatt megjárni Bp-Róma távot....benne a Firenzei, Velencei, Bécsi állandó többórás torlódásokkal.

Így is - úgy is 24óra. Csak azthidtétek ,hogy British Airways színvonalat kaptok fejenként 5990.- ért. HA-HA-HA

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:27:17

@Iridium: igen, ezzel teljesen egyetertek, sajnos. Amikor a lava/hamu es egyeb horror miatt KLM geppel szinten kulfoldon ragadtam, a jegyemet is alig akartak visszateriteni, pedig 6 napot "kestek" emiatt.

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:30:53

@CatMother: agytranszplantacio sem segitene, nagyon szomoru es szanalmas. folhivnam a figyelmet, hogy barki vegigolvassa a vegtelen alacsonyszintu es oligofren hozzaszolasait illetve atkozodasait, meg kell allapitsa: catmother's lost it

jelentéktelen alak 2010.05.13. 21:32:29

Hát igen. A fapados nem attól fapados, hogy szálka mehet a fenekembe...

Én is az olcsó légitársaságokat részesítem előnyben. Miért fizessek többet ugyan azért az útért? Hát pl. az ilyenek miatt. Mivel az utazásaim túlnyomó többsége rendben megy végbe, nekem az árkülönbség megéri ezt a kockázatot.

Ezzel együtt megértem a felháborodást, és részvétem az idős emberek kálváriája miatt.

XCat 2010.05.13. 21:32:31

@labradorretriever: :))
Velem nem érdemes itt szívózni. Talán még lesz időd megtanulni, mielőtt megdöglesz. Féreg.

Katarina 2010.05.13. 21:35:46

@Iridium: ha az arany és a platina is utánad kullog, akkor előtted már csak a lehetőség van!D Sok szerencsét!DD

CatMother kontra labradorretriever:
ebből a vitából én most elegánsan kihátrálnék, fél ötkor kelek, úgyhogy lassal fellövik a hálósipkát nekem.
További szép estét, kellemes szórakozást, verbális vérengzést, kinek mi tetszik!DDD Ez egy szabad ország, a Homár pedig a Hyde-park, itt mindenki azt mond, amit akar, ameddig ki nem moderálják.

redhotchili 2010.05.13. 21:37:14

Ami qeva nagy szemetseg a wizzar reszerool az ebben van leriva "Próbálja szívatni a Wizz Air azt, aki jó előre jegyet foglalt"

Ez a mostani strory muszaki hiba, murphy nem alszik sajos. Viszont remelem sokan beperilik a ceget a sulymodositasi szopatas miatt !

Rosszindulatú Vászka 2010.05.13. 21:37:49

@Katarina: csókolom, és puszilom az ánusz májsztert :)

Katarina 2010.05.13. 21:39:09

@Rosszindulatú Vászka: a fene a gusztusodat, Vászka, és nem miattam:-)))

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:39:38

@CatMother: Mosolygok, komolyan. Latnam eloben, kivancsi vagyok, lenne-e ilyen nagy a szaja.. Engem nem hat meg ez a szanalmas nyavogas, a karomkodas ont minositi egyedul. Gondolom, van vagy 10 eves. Bar normalis gyermek nem beszel ilyen ocsmanyul, de ugy dontottem, nem valaszolok tobbet. Igy is elragadtattam magam, de az vesse ram az elso kovet aki ma eloszor regisztralt erre a forumra es talalkozott egy "ilyennel".

labradorretriever (törölt) 2010.05.13. 21:41:18

@Katarina: pihenjek, sok boldogsagot. En is megyek, nincs miert maradnom, ha valakit ilyen stilus miatt nem moderalnak ki, akkor az uri lelkem tul finom ehhez..:-))

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.13. 21:48:58

Valaki össze tudná foglalni egy-két mondatban a posztot? És még néhányban a kommenteket?

Attis5 2010.05.13. 21:49:24

Mostantol arra telszem föl az életemet hogy a wizzair-hez megyek pilótának és ha egy is meri húzni a száját beszálláskor felszállás után egy spirállal díjáaznám jól repkedjenek össze vissza a fülkében ehe

XCat 2010.05.13. 21:52:24

@atpijkamo: Posztoló ócsórepjegyet vett a szüleinek, és megszívták. Posztoló ezen kiakadt.
Kommentek a szokásosak, labradort bojkottálni kell.

Blogger Géza 2010.05.13. 21:54:24

@rekasara: Most nehogy már a Wizz Air tehessen arról, hogy nem tudod beosztani a pénzedet. Hogy lehet 40 centtel kimenni egy reptérre, ahol fapados járatra vársz, ami ugye nem arról híres, hogy ingyen ökörsütést tart a kedvedért a fedélzeten. Amúgy miért kellett a parfümök közt fetrengeni? A 40 centből kannás bort vettél?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.13. 21:56:34

@CatMother: Köszi!

Ócsójános. Ahelyett, hogy kéccázezres focimeccsjegyet venne.

Blogger Géza 2010.05.13. 22:01:33

@atpijkamo: A posztoló szülei ingyen egy nappal tovább nyaralhattak Rómában egy 4 csillagos szállodában, mert elromlott a repülőgép. Posztoló ki van akadva hogy nem közvetítették neki élőben a gép javítását, és a mai napig nem tudja, melyik csavart húzták meg. Csak pizzát kapott, miközben más valami finomabbat. Az olasz pultoslány nem rohant el a gyógyszertárba sem és nem állt be repcsit javítani se, továbbá nem érezte magát wizz airesnek se, miközben nem is az. Világbotrány.

A kommentelők egyik fele szerint a másik fele hülye, vagy ami ennél is rosszabb, a Wizz Air alkalmazottja, a másik fele szerint az egyik fele hülye.

Valaki a parfümök között fetrengett, nem teljesen világos még, hogy miért.

Senkifia 2010.05.13. 22:21:42

hát ez az apróbtű ráész következménye. ja és annak,hogy egy mondjuk malév járat róma-budapest nem 10-20 euró,mint a wizzair,hanem 50-120,dátumfüggően. picikét több a különbség ugye,mint a háromfogásos menü, és a pizza közti minőségi különbség.
És mindezzel együtt egyetértek,hogy ha szolgáltatsz,és gáz van, ez ultragáz hozzáállás,amit produkál a wizzair. De hát a tescoban is újracimkézett szart adnak olcsón, "új"ként. Ez a fapad átkaihoz tartozik. Sőt,gyakorlatilag csak vészhelyzetben érzi az eber az óriási különbséget. Mert normális esetben annyi,hogy SOKKAL olcsóbb a fapad, nincs kaja,pia,nők,és van,hogy wc is pénzért. de attól elrepít A-ból B-be. Ha beüt a krach,akkor kezd fájni az 5ezer fointos jegy.

Senkifia 2010.05.13. 22:25:47

@Senkifia: hmm... kicsit furán írok :) apróbetűs rész.... nem eber,hanem ember,ugye... de azért a lényeg átment remélem :)

Bettyno 2010.05.13. 22:29:49

Salynos azt kell, hogy mondlyam, hogy ez egy típíkus Olaszországi reptéri sztóry.
De komolyan...
Sajnos az olasz repterek ilyenek, amikor én Rómában voltam a wizzairrel (igen), direkt vagy 3 órával hamarabb kifáradtunk a reptérre, mert egyéb okokból nem akartunk kockáztatni, a T. reptéri személyzet olyan pénisz lassan dolgozott, hogy a T. utazóközönség egy részét nem sikerült becsekkolni az elméleti indulási időpontig...így kénytelenek voltak késni, mert különben súlyos ottmaradás lett vóna....

Rock me Amadeus 2010.05.13. 22:30:04

hosszú, nem fogok elolvasni a posztot

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.05.13. 22:30:29

Poszt toló túl sok egészséges erotika film kiskorába, ezért csak olyan stílusban. Egyébként mélységesen.

Lacabuda 2010.05.13. 22:34:05

Van az AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 261/2004/EK RENDELETE amit minden repülővel utazónak érdemes elolvasni. Hollandiában idén úgy döntöttek, hogy 2004 óta visszamenőleg mindenkinek ki kell fizetni a késésekért/járattörlésekért a minimum 250 eurós kártérítést, talán itt is kehetne valamit tenni. A rendeletet innen letölthető: www.malev.hu/Root/MalevDocuments/TravelInformation/costumer/EK261_2004.doc

P.A.N. 2010.05.13. 22:36:53

@Blogger Géza:

Igazad van. Mondom ezt annak ellenére, hogy a Wizz nagyon nem a szívem csücske egy másik szivatás miatt, ami SZAKMAI szemmel volt szivatás, nem is kicsi.

De ez az ügy egy egyszerű felfújt. Persze lehet vicceskedő tőmondatokban játszani a hozzáértő magabiztos népképviselőt, de a perközösségben eljáró, vesztes ügyet képviselő ügyvéden kívül ettől senkinek nem lesz jobb.

Lehet viszont legközelebb bantunéger airlinessel repülni, aki leszarja, hogy valami meghibbant a gépen.
Végülis tényleg rosszabb szállodázni, mint egy hibás géppel hazarepülni, ha sikerül.... :)))) Jellemző viszont a poszt lelkes felpontozása: Ha stílusoskodva beszélsz baromságot, megeszi a nép, meg a homár is :)))

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.13. 22:57:56

wizzaires poszt? höccáz kommenttel mingyá? ejj.

Tökibá 2010.05.13. 23:02:55

"gy külföldi nyelvtanfolyamokat közvetítő cég ügyvezetője"

Akkor tessék pénzt áldozni a szülőkre, nem a homáron fikázni a céget, miközben 3990-es low-cost jegyekkel bűvészkedünk.
Ezt a f@szságot..
Köszönjük Em..Éva.

cinna 2010.05.13. 23:04:19

@safranek: tok jo, en kb. 2 ora alatt meg szoktam jarni a ferihegy 1- luton tavot. sikeres lennek?:)

MartyMcFly 2010.05.14. 00:19:24

Mi nem olyan régen voltunk Rómában,szintén WizzAirral, halál pontosan indult oda-vissza is a gépmadár,azt nem tudom hogyan és miért,de odafelé még egy 10 percet le is faragtunk a menetidőöl:D

Szerintem akinek ennyi ideje van ilyen szar postot írni,annak az idejéből nem kár,még ha a WizzAir járatára várakozva is kell vesztegetnie:D Őszintén kimerem ezt jelenteni a post 1/10-ének végigszenvedésére is alapozva. Meg aki fapados cégre panaszkodik,az olyan mint kurvázás után nemi betegségre...

viseld felemelt fővel,vagy hallgass róla mindörökre

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.14. 02:24:54

@MartyMcFly: "nem tudom hogyan és miért,de odafelé még egy 10 percet le is faragtunk a menetidőöl"

Úgy hívják: hátszél.

Megdobbent 2010.05.14. 02:54:58

@MartyMcFly: anno SkyEurope-ra asszem egyaltalan nem volt panasz, ossz. 4x repultem veluk, de semmi okom hisztire, illetve najo, egyszer itt Budapest korul majdnem leestunk (GIVE ME THE FUCKIN' POSITIONS NOW - hallatszott diszkreten a fulkebol), de ettol eltekintve oke.

Hanemhogy meg szeretnem halkan, es csendesen erdeklodni:

EZ MAR A HETVEGIIIIIII ?!?!!?

Nacsakhogy tudjam...

Janaigen, ket erdekes statisztikai adat:

HonkKongbol 4 nap alatt er ide valami legipostan.

Budapesten belul 1 keruletnyit egy tertiv. elosbbsegi(!) level 7 napig megy.

Megdobbent 2010.05.14. 02:58:34

Napersze HonG-nak is lehet irni, magam is inkabb azt preferalom :)

Amugy telleg jatszoter lett a topicbol?

Az enyemeken kivul 463 komment van, ez valahogy nem all aranyban a post nagysagrendjevel, leszamitva, hogy meg mindig nem tudom a nevet es a poziciojat Eva-nak, mert hogy valami izet vezet, az nem eleg konkret.

koszonom.

himpellér 2010.05.14. 04:08:50

Sok szerencsétlen lúzer. Ahelyett, hogy vennétek magatoknak egy légitársaságot...(wazze)

himpellér 2010.05.14. 04:11:38

Sok szerencsétlen lúzer. Ahelyett, hogy vennétek magatoknak egy légitársaságot...(wazze)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.05.14. 04:26:02

@CatMother:
hat nem sokan zuhannanak dipolaris depresszioba, ha ez megtortenne

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.05.14. 04:29:03

@CatMother: amugy folapra kerules ugyeben javaslom a BLIKK-et
a lap lanya rovatot
mar sokan vagyunk akik ugy megneznenk akar vesekkel, akar annelkul

Lepque 2010.05.14. 04:59:22

En az AirTransat -et tudom ajanlani, mint egy remek legitarsasagot minden ironia nelkul. Igaz a jaratok Becsbol indulnak - mar itt van egy hatalmas minosegi lepcsofok - de en fapados gep cimszo alatt (kiemelem) nem az elso osztalyon! olyan gepet kaptam, amin apro tulzassal fotelben ultem, a kiszolgalas remek volt, nem kesett, nem volt semmi problema. Ha kulfoldre keszul valaki erdemes megnezni, hogy az AirTransat indit e oda jaratokat.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.14. 06:21:00

@Az ős kaján:
Tessék
Minden idők legdurvább Wizz Aires utaskínzása.zip
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.14. 06:27:56

@MartyMcFly:
"odafelé még egy 10 percet le is faragtunk a menetidőöl"
Minek ez a rohanás, aztán jön a trafipax és ujabb homar sirás
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.14. 06:32:35

@Megdobbent:
ket erdekes statisztikai adat:"

Ez nem statisztika, ez tényközlés.
100 levéböl hány jön 2 és hány 12 nap alatt,
míg amonnan
100 levélböl hány jön 7 ill. 1 nap alatt
Na ez, statisztika!
ESetleg ha odairtad volna, hogy "átlagosan" akkor igen

Naaa
:)

Megdobbent 2010.05.14. 06:40:03

@horex: az "erdekes statisztikai adat" egy fogalom, Galla Miklos es a Balna erdekes adatai osszefuggeseben. Maskor jelzem, mindenkepp :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.14. 07:18:49

@Megdobbent: Jaj, csak beton helyett beléd kötöttem
Nincs uj poszt,mit tehettem volna?
:))

trickortreat 2010.05.14. 07:51:30

@LHA: szerintem nem a poszt irojanak a baja, hogy megjavitottak a gepet, hanem hogy a helyzetet a WizzAir szarul kezelte, nem tajekoztatta oket, nem kompenzalat oket semmivel. Legalabb a vissza uton odanyomhattak volna nekik valami kis ingyenkolat...

Lehet, hogy tomondatokban irodott, de attol meg lehet ertelmezni.

deepblueizeee 2010.05.14. 08:10:14

@trickortreat: ott a pont. hihetetlen hogy milyen igenytelenek egyesek; ha man ocso vot akkor kuss?? Es ha draga akkor vernek a tamtamot ha ez tortent volna? persze hogy nem, lett volna nagy ajszpiknoinglis, meg ah, hagyjukmar.
jo hogy megirta, nem kell senkinek se lenyelnie ezt a nyegle stilust.

Trog_Air 2010.05.14. 09:02:10

"Hamuba szállt a gép és eltömődött a kütyü. Érdekes egy hamu-más gépre nem volt hatása. De nem baj, ha kell, biztosan van jegyzőkönyv a javításról, ott minden kiderül."

Kedves posztolo, ez egyaltalan nem kamu. Ha a gepen valami nem mukodik (akar hamu miatt, akar nem), akkor az meg felszallhat, ha nem _letfontossagu_. Van egy un. MEL (Minimum Equipment List) amin ha rajta van az adott nem mukodo elem, akkor nem szabad felszallni. Egyeb esetben a parancsnok-pilota dontese.
Es maximalisan megertem az adott jarat kapitanyat, ha o nem vallalta a felszallast azzal, hogy nem mukodott 1-2 olyan dolog, amire lehet szuksege lenne. Mivel azzal nagyobb biztonsagban vagy Te, meg 179 utastarsad odafent. Es ne feledd, addig a pillanatig, ameddig Ferihegyen a repulogep egyik ajtajak ki nem nyitjak megallas utan, o felel erted es a tobbi utasert.

buvarpocok 2010.05.14. 09:04:45

ez a poszt olyan mintha egy fordítóprogrammal írták volna... el se olvasom mert baromi hosszú

Metrós Ryder 2010.05.14. 09:11:54

Örülj, hogy nem szállt fel hibásan a gép, szerintem fontosabb a rongyos életed. Fapadostól meg nem kéne várni semmit, ha ekkora a szenvedés 4-5 óra alatt szerintem el kell dönteni, hogy akkor felszállsz-e valami vonatra vagy mi lesz. Kis túlélőképesség kellett volna.

"Erőltetett menet" :DDD

bounty123 2010.05.14. 09:14:59

Ja engem is mindig qrvára idegesített az a menőnek hitt beszólás, hogy "Hinni a templomban kell." egyrész egyáltalán nem kell, opcionális. Másrészt aki hisz, az mindenhol ezt cselekszi általában.

KolomparVinetu 2010.05.14. 10:32:53

@Alikam: Az! Egy rakás szar ez az írás, igénytelen, olvashatatlan, követhetetlen... no info, no szék, no meg egy jó nagy lófaszt a seggedbe!

KolomparVinetu 2010.05.14. 10:33:50

@KolomparVinetu: Mármint hogy a történet összeokádójának

Hadacska 2010.05.14. 13:20:51

atyaég, jövő héten utaznék haza eme nagyszerű céggel...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.05.14. 13:41:26

@Katarina: Honnét tudod, hogy mit szeretnék?
(Nem azt, de ezt még(?) nem tudhatod.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.05.14. 14:02:46

@Katarina: Ha már Te is politizálsz, megjegyzem, hogy a rendszerváltás nem söpört el semmit, csak azt a korlátozott lét- és jogbiztonságot, ami előtte hellyel-közzel még megvolt. Mármit évekkel előtte, mert a közvetlenül azt megelőző időszakban a "spontán privatizációnak" nevezett kommunista szabadrablás, zabrálás a "glásznoszty" és "peresztrokjka" nevű kommunikációs blöffökkel (és a reggel kilencig tartó idióta szesztilalommal) már lerontotta az ország többségének az életminőségét...

Gyönyörű rózsád van!

XCat 2010.05.14. 14:09:00

@Kitalátor feljegyzetei: Forint.
Az Allianz mennyit fizet, ha belehalok?

Ki bünteti a zsidózást?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.05.14. 14:30:20

@CatMother:
1. Az jó. Hol száll le a repülő Konyári-Sóstónál?
2. Neked?
3. A zsidók.

Hadacska 2010.05.14. 14:41:44

és nincs választásom, Eindhovenből csak a wizzair visz Budapestre. de viszek magammal tartalék gyógyszert!!! :D

XCat 2010.05.14. 15:54:42

@Kitalátor feljegyzetei: Mit tudom én hol száll le, azt nem írja. Ennyiért lehet hogy csak megmutatják képen.

Nekem. Talán egy szál gatyában haljak meg?

A zsidók imádnak zsidózni.

yippyupp 2010.05.14. 22:02:39

utolsóként azt mondanám, hogy tetszett a poszt. volt akinek nem? akkor írjon belőle egy jobbat a showder klubba, mert ott ennél szerényebb dolgokból is sírós-nevetős dolgokat adnak elő

cicmen (törölt) 2010.05.15. 10:49:23

A történet előadása szerintem fenomenális!!!! Ott lenne a topon a kabaréban, az biztos! Az információsok viszont feleslegesek a föld felszínén ugyanis ha nem azt kérdezed hogy hol a klotyó, vagy mennyi az idő akkor vége a tudományuknak, mert nem rendelkeznek semmi, de semmi információval a felmerülő problémával kapcsolatban.

CID 2010.05.15. 13:07:41

CatMother, labradorretriever : évődésetek bájos. Ez a kutya macska barátság :)

XCat 2010.05.15. 14:53:51

@CID: Najah.. és látnád miket csinálunk a hangyással!

onyxadamo 2010.05.15. 20:09:14

Én is ott voltam ezen a gépen, ami 26 órát késett.Kedves Éva, sokkal jobban megírtad mint én a sztorit! Én már a római magyar konzullal is beszéltem este 10kor, akit egyébként Kovács Petrának hívnak, és annyit tudott mondani, hogy ő nem tud segíteni semmilyen módon, és a légitársaságot terheli minden felelősség.Nem a várakozás dühített fel, hanem a kommunikáció teljes hiánya.

CID 2010.05.15. 20:38:46

@CatMother:
Hangyással ? Melyikkel, itt van egy pár :)

XCat 2010.05.15. 23:23:01

@CID: Azzal amelyik vörös, büdös, és könnyfakasztóan hülye. :)

CID 2010.05.16. 17:06:53

vörös , büdös, és könnyfakasztóan hülye ? Az valami kövér macska :)

Mokka The Sniper 2010.05.17. 13:09:27

tl;dr.

Summa Summarum: A wizzair xar.

anarch 2010.05.18. 13:51:48

Gyakorlati kérdés: ha előreláthatóan nagy lesz a szopás, akkor az EU-s kártyával érdemes-e bepróbálkozni gyógyszerutánpótlásért? Csak készülve a jövőre.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.05.19. 16:18:39

@CatMother: Köszi, de akkor sem megyek. Amilyen szerencsém van, körülöttem csupa Aranka néni igazgatná a Tena-betétjét...
@anarch: Kendőt vigyél.
süti beállítások módosítása