Tékozló Homár

Arabozás és luxuskocsi az év levelezésében

2010.06.03. 01:30 | szily | 291 komment

Na, most tessék hátradőlni, mert aki velem tart, annak hosszú, de nagyon szórakoztató olvasgatás következik. Előre kell bocsátanom, hogy nem hiszem, hogy ez a levelezés a szó kukacoskodó értelmében "igaz" lenne. Ez egyszerűen elképzelhetetlen. Én szórakoztató fikcióként olvastam, és úgy remek volt, Hegedűs Dezső legszebb napjait idézte. A Naiv Ügyfél ezúttal Abdul, valahonnan a Közel-Keletről, aki fantasztikus, homéroszi gyalázkodásokban, fenyegetésekben és sértegetésben dús párbeszédet folytat a Yes Autorent emberével. A kiindulópont: Abdul nem fizette ki a két, bérelt kocsival beszedett autópályabüntetést. Az egész sztori számos ponton érthetetlen: Minek közvetítő? Miért kell megvárni június közepét, miért nem utalta át Abdul a pénzt? Hogyan akarna nyomást gyakorlni egy autókölcsönző? De ilyen apróságokon szerintem butaság fennakadni, amikor ilyen, a való életben nyilván soha nem tapasztalható intenzitással pörög a szó. Csütörtökön, biztos ami biztos, felhívom a kölcsönzőt. A levélfolyam után, Abdul kérésének megfelelően, ott figyel a szavazógép is!


A kovetkezo tortenet esett meg velem:
Aprilis 20. korul edesapam meglatogatott kulfoldrol, es autot kellett berelnem, a valasztasom amit utolag megbantam a Yes Rent-re esett ahol talaltam egy BMW X5 ost, kibereletem egy hetre ami napi 30.000 Ft-be kerult, mar az elejen gond volt azzal hogy nekem 2006-os evjaratot mondtak es ehelyett kaptam egy 2004-es autot - ez azert fontos mert edesapamat megakartam lepni azzal hogy olyan autot berelek amit O vezet kint (2010 BMW X5) de nem sikerult.
A berleti ido vegen valaki megpiszkalta a zarat, es emiatt nem lehett nyitni a vezeto ajtot. Mikor vissza vittem a kaukciobol levontak az zar javitast (44.000Ft) amirol azota sem lattam szamlat.
Miutan leadtam a kocsit 1 hetre ra hivott az ugyintezo hogy jott ket autopalya buntetes, jeleztem hogy par nap mulva kifizetem. Ido kozben ugy akalkult hogy Kozel-Keletre kell utaznom, ezert megkertem egy ismerost hogy rendezze a buntetest. Az ismeros nem rendezte, es jelenleg az yes auto mindennel fenyeget, csak azt nem erti meg, hogy nem vagyok az orszagban hogy kifizessem. Megirtak e/mailban (csatolva) hogy fizetesi meghagyast hagynak, jelzik a bankomnak, minden hivatlanak, lejaratni akarnak. Ezen kivul a szarmazasomra is megjegyzeseket tettek. Ha lehet szavazzanak a kommentelok hogy ha hazaertem fizzesek-e vagy sem?
Udv Abdul

Ime levelek:
------------------------------------------------------------------------
2010/5/18 Yes Autorent <info@yesauto.hu>

Tisztelt Uram,

Tájékoztatni kívánom, a következőkről:

1, Az Ön által megadott kontakt személy nem hozta be irodánkba a két autópálya matrica büntetés összegét. Tegnap még délután sikerült utolérni telefonon. Ekkor tájékoztattuk, hogy az eltelt idő miatt mára a büntetések összege meg fog emelkedni 130.600 Ft-ra. Ezt ő tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy még aznap délután behozza a pénzt. Nem ért be, és többé nem is vette fel a telefont.

2, A továbbiakban nem kívánunk ezzel a problémával foglalkozni. Amennyiben 24 órán belül nem jelentkezik valaki a 20/555-11-55 telefonszámon, és azt követően legkésőbb egy napon belül nem juttatja el hozzánk a büntetések összegét, úgy a következő lépéseket fogjuk megtenni:

-          Fizetési meghagyást bocsájtunk ki ön ellen.
-          Tájékoztatjuk a számlavezető bankját, és az összes magyarországi autókölcsönzőt, hogy ön megbízhatatlan ügyfél.
-          Felkutatjuk az összes létező hivatalos kapcsolatot, akinél reményünk lehet rá, hogy Önt presszionálják a kifizetés érdekében, és tájékoztatjuk őket a helyzetről.
-          És minden egyéb fórumon nyomás alá helyezzük önt a büntetések rendezése érdekében.

Természetesen a fenti procedúra számunkra sem kellemes, és tudjuk azt is, hogy ezzel elveszíthetünk egy a későbbiekben esetleg értékessé váló ügyfelet. De meg kell értenie, hogy nekünk a legteljesebb mértékben képviselnünk kell az autók tulajdonosainak érdekeit is.

Üdvözlettel:
Yes Autorent Ügyfélszolgálat

------------------------------------------
From: Abdul
Sent: Wednesday, May 19, 2010 1:14 PM
To: info@yesauto.hu
Subject: Re: Autópálya büntetések

Kedves Yes Autorent!

Az kontakt szemelyt kellene ez ugyben keresni, mivel mint a kollegajuknak elmondtam nem tartozkodom az orszagban. Amennyiben az orszagban lennek mar RENDEZTEM VOLNA. Junius 16-an megyek vissza Budapestre akkor legkesobb rendezem a buntetest.

A kovetkezokrol kivanom meg tajekoztatni

Elmondanam Onoknek, hogy nekem egy 2006os autot mondtak, amirol kiderult hogy 2004-es, de nem problemaztam vele. Az auto ertekenek kb 10 % at kifizettem berleti dijnak.

Elmondanam Onoknek, hogy a bankomnal kiemelt ugyfel vagyok, es nem fognak foglalkozni azzal, hogy egy jott ment autokolcsonzo mint mond vagy mit nem. Fizetesi meghagyast kerhetnek, bar sokra nem mennek vele mivel ceges szamlaim vannak. Autokolcsonzot annyit tajekoztatnak amennyit akarnak, van 100 masik hely ahol orommel fogadnak. Nem tudom milyen forumon akarnak engem
nyomas ala helyezni, de sok sikert.

Mellekesen felhivnam arra a figyelmuket, hogy amennyiben Onok barmilyen 3. szemelynek informaciot adnak, azzal az adatvedelmi biztoshoz fogok fordulni, mivel az autokolcsonzes egy ketoldalu megalapodas amit nem lehet 3. felnek kommunikalni.

Udv
Abdul

----------------------------------------------

Yes Autorent <info@yesauto.hu> írta, 2010.06.01.:

Abdul!

Lehet, hogy az ön hozzáállása egyes országokban természetes, de ez nem az az ország. Az egész mese a kapcsolattartóról, és a többi sallang sem érdekel.

A lényeg:

1, A büntetések összege 135.600 Ft-ra emelkedett. Ennyit követelünk öntől.
2, Nem fordítunk több energiát az önnel való kapcsolatfelvételre. Ha fizetni akar, fizessen.
3, Ezzel szemben szisztematikusan, és folyamatosan a legtöbb lehetőséget meg fogjuk ragadni, hogy tájékoztassunk mindenkit az ön viselkedéséről (ezekre bőven fogunk energiát fordítani).

Elsősorban azokat  kapcsolatokat keressük meg, amelyek érzékenyek lehetnek az ön számára. Ha nem is tudom behajtani a büntetést, elhiheti nekem, hogy az ön által
nekünk okozott kár többszörösét fogja ön elszenvedni. Egyszerűen csak azért, mert a megfelelő emberek, és szervezetek megismerik ezt a történetet.

Természetesen később sem fogjuk abbahagyni. Ezt a tevékenységet elő fogjuk jegyezni a naptárunkba. Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat.

A levelében írtakra válaszul:

-          Higgye el, hogy nem lesz 100 másik hely, ahol örömmel fogadják. Teszünk róla.
-          Szívesen vennénk, ha adatvédelmi biztoshoz fordulna. Így már biztosan jobban "ugrana" rá a média (esetleg, újságcikkek, riportok). Nekünk reklám lenne. Önnek meg. hát, döntse el.

Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!

Üdvözlet nélkül:
Yes Autorent
------------------------------------------------

Kedves Yes/Ismeretlen ugyintezo!

1, az elozo levelemet nem olvastak at eleg alaposan, mivel mint irtam legkesobb akkor kifizetem a buntetest mikor hazaerkezem (jelenleg junius 16. a tervezett erkees datuma)

2, mivel Onok voltak oly kedvesek es e-mailban fenyegetozttek meg lejaratassal es egyebbel, ezzel akar feljenetest is tehetnek Onok ellen, es elhihetik tudom mirol beszelek.

3, a mostani leveluket egy rasszista megnyilvanulassal inditjak es zarjak, amennyiben akarjak ezt hozzak nyilvanossagra ugye mindjart nem olyan jo? Onok szerint ez normalis?

4, hangsulyozom amennyiben a velem kotott szerzodes barmely reszet nyilvanossagra hozzak szemelyisegi jogaimmal valo visszaeles miatt sokkal nagyobb buntetesd kaphatnak mint ez a 135.000Ft

5, szerintem Onok azoknak a szemelyeknek a nevet sem tudjak kideriteni akivel en kapcsolatban vagyok, illetve nem is foglalkoznak vele. Kivancsi vagyok milyen szervezetet tudnak tajekoztatni? A sohivatalt? Haha

6, en nem vennem olyan biztosra, hogy Onok jol tudnanak kijonni ebbol az egeszbol.

Vegezetul hangsulyoznam, hogy kifizetem a buntetest amint az orszagban vagyok, addig kernek turelmet amennyiben van ra lehetoseg, amennyiben nincsen abban az esetben nyugodtan tegyek azt amit leirtak. (Majd beviszem a repulojegyet, hogy lassak nem a nagy vilagba beszelek)

Udv:
Abdul
---------------------------------------------------
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.03. 01:38:34

Abdul feltételezem nem magyar anyanyelvű. Ehhez képest, nem ír több hibával, mint a homáros kommentelők nagyrésze.

Lehet, hogy a Homár egy magyar nyelvű arab fórum?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.03. 01:44:10

A fogalmazása alapján nem arab, csak egy átlagosan helyesen írni tudó magyar tizen / huszonéves :S

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.03. 01:45:25

"ezzel akar feljenetest is tehetnek Onok ellen, es elhihetik tudom mirol beszelek."
Egy igazi arab nem fenyegetőzik fejelentéssel, hanem igazi tökös legény módjára halomra lövi az egész bandát, vagy felrobbantja :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.03. 01:46:07

@ColT: helyesen írni tudó = helyesen írni nem tudó

Megdobbent 2010.06.03. 01:46:45

Rajottem! A "kontakt személy" a ludas a dologban, otthon nezegeti a buntetes befizetest igazolo papirokat, vagy mar megette oket :(

Szegeny abdul, tudod a varazsszonyeg... ;)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.03. 01:48:06

@ColT: "halomra lövi ..., vagy felrobbantja"

Na ezzel nem leszel népszerű az arab kommentelők körében.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.03. 01:49:13

Mi ez a Yes Autorent? Valami cég? Nagyon primitív.

Megdobbent 2010.06.03. 01:51:47

NO, azert ez a jesz nevu baszas sem megy a szomszedba egy kis tuskosagert. Remelem jo arabbal kezdtek, es bar joarcuval beugrik majd hozzajuk, vagy bedob ejszaka egy barati udvozletet.

Egyebkent az en ifjukoromban az arab diakok nem kolcsonoztek autot, hanem vettek hetente egyet, mert mit lehessen tudni.

Igaz akkor meg nem volt valsag es demokracia, volt cserebe nyugalom es hatradoles ;)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.06.03. 01:56:34

szerintem fizessen - bár nem értem, ha pályára mentek, miért nem vettek matricát, már smsben is lehet ezer éve - szóval menet közben is, akár
a kölcsönző meg lejáratta magát simán homárra kerülésével

Megdobbent 2010.06.03. 01:58:17

Segitek Abdulnak nevekkel telefonszamokkal, hatha kiderul ki irt neki ilyen bazinagy europai ontudattal (europaban az ilyen embert cirkuszban mutogatnak inkabb):

Perényi Viktória: +3620 989-95-79
Rácz János: +3620 253-18-77

Vagy meg van az az ugyfelszolgalat nevu, de annk mar ott a telefonszama a levelben.

PeZe 2010.06.03. 02:05:28

Mi lenne, ha Abdul fizetne? Sok arab szeret fizetés nélkül lelépni (ezzel is égetve más, amúgy rendes arabokat).

Jossarian 2010.06.03. 02:16:51

Abdul a lehuzos zsidok ellen, Magyarorszagon! :D

Laaaaaaajk!!!

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.06.03. 02:20:20

Abdul hozzon magával haza egy szír (jordán, libanoni stb.) rendszámú X5-öst, aztán soha többet nem lesz problémája se autókölcsönzővel, se autopályamatricával :-).

romesz 2010.06.03. 02:31:21

Ha Abdul autot berelt, nem kellett kaucinak megadni egy hitelkartyat?
Minden valamirevalo autokolcsonzo ceg hitelkartat ker es a szamlat lehet az auto visszaadaskor keszpenzben rendezni. De a kartyaszam megmarad a nyilvantartasban es az utolagos koltsegeket raterhelik.

Szerintem a poszt csak egy mese.

svanu 2010.06.03. 02:35:10

A Közel-Keleten nincs bank se bankkártya, nem létezik átutalás? A "közvetitő" időközben megmurdelt vagy micsoda hogy nem lehet neki szólni hogy rendezze? Vagy bárki másnak Magyarországon?
Vagy csak engem b*sz fel ha valaki fizetés nélkül lelép (mert konkrétan ez történt ha történt) aztán neki áll feljebb? Lehet hogy az ügyintéző faszi egy paraszt de Abdul mégnagyobb.

John?:_Doe 2010.06.03. 02:39:58

A Yes egy hülye. Amint megkapták az autópálya büntetést, azonnal utalhatták volna. Hiszen a büntetés nekik címezték, nem Abdulnak.
Ha Abdul fizet (akár később is, kamattal, ügyintézési díjjal növelt összeget), jobb érzése lesz a kölcsönzővel szemben.

Ha Abdul nem fizet, és ők sem helyette, akkor csak a veszteség növekszik a későbbi befizetés miatt.

Szóval a Yes akkor jár jobban, ha gyorsan fizet.

Zsola777 2010.06.03. 02:42:46

Abdulnak ennyi pénzzel lehetne annyi esze, hogy egy megbízható személyt választ ügyei intézéséhez. Mivel ez nem ment, megszívta.
Tessék családtagot (apuka itt él, nem?) vagy barátokat megbízni, ha már utalni nem lehet!
A harmadik személynek való adatszolgáltatás viszont gáz, de hogy már mindketten beleegyeztek, legalább egy jót röhögünk :)

szakikám · http://autoolaj.hu 2010.06.03. 02:47:10

én itt hajnalok hajnalán az ágyban fekve hangosan röhögtem a levélváltáson, asszony fel is ébredt
szerintem az év levele

:)
elolvasom újra
ja és nehogy fizessen, akarok folytatást!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.03. 02:52:42

@romesz:
nana hugy mese
csak azon gondolkodtam, milyen csokkntertelmunek juthat eszebe ilyen baromsag

huncut_kata 2010.06.03. 02:56:58

Ha jól olvasom a levelet, akkor a YES Autókölcsönző csak egy közvetítő cég és nem ő a tulajdonosa a BMW X5-nek.
Ezek szerint van, aki így törleszti az autókája lizingjét, hogy havonta 2 hétre kölcsönadja?
És egy BMWX5-ös gazdájának nem telik éves autópályamatricára?

heliox 2010.06.03. 04:04:18

Abdul autót kölcsönzött. Nem fizette ki az autópálya matricát, se a büntetést, aztán ígérgetett fűt fát, hogy mikor fog fizetni de nem fizetett. A yes meg próbál behajtani. A behajtás módja nem szimpatikus, de ebben az országban kiemelkedően figyelmesnek és kedvesnek számít.

Abdul beviszi a repülőjegyet? Kit érdekel, hogy miért nem fizetett időben? Egyéni probléma.

Muster Mark 2010.06.03. 04:05:39

Ez egy megváltoztatott név. Nem Abdul az... hanem Ábrahám. Zsidó ez, gyerekek.

Amúgy az autóbérleti díjak röhejesek. Totál röhejesek. Aki autót bérel, az hülye.

"Abdul" hülye. Csak erre későn jött rá, most meg a céget okolja...

ehh... zsidók.

heliox 2010.06.03. 04:06:58

Abdul autót kölcsönzött. Nem fizette ki az autópálya matricát, se a büntetést, aztán ígérgetett fűt fát, hogy mikor fog fizetni de nem fizetett. A yes meg próbál behajtani. A behajtás módja nem szimpatikus, de ebben az országban kiemelkedően figyelmesnek és kedvesnek számít.

Abdul beviszi a repülőjegyet? Kit érdekel, hogy miért nem fizetett időben? Egyéni probléma.

Kifordított kacagány 2010.06.03. 04:47:36

most nem azért, de ha a történet igaz volna, akkor nem férne bele egy éves matrica a bérleti költségekbe? azért nem gombokért bérel valaki ilyent, hanem keményen megfizeti az árát ahhoz, hogy ne kelljen neki ilyen piszlicsáré autópályázgatós hülyeségekkel foglalkoznia.
van itt olyan aki tényleg autókölcsönzésekkel foglalkozik? náluk hogy megy ez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.03. 04:53:38

@atpijkamo: És ezért felrobbantanak? :D

Valljuk be, az nem is akkora hülyeség. Nem kéne bejönni az idióta munkahelyemre. Nem kéne lakásfelújítani.
Azt hiszem, végre kialudhatnám magam :D

2010.06.03. 05:16:23

Kiváncsi lennék a Yes véleményére. Ha tényleg kamu ez a levelezés, akkor nem biztos hogy itt a helye?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.03. 05:21:15

ezeket a cikkeket egy számítógép generálja a kommentekkel együtt

fasz.appan 2010.06.03. 05:30:28

...érdekes...szerintem az egész kamu...én kétszer béreltem autót az életben, egyik esetben még az osztrák éves matrica is rajt volt nem, hogy a magyar, pedig az nem is egy X5 volt...olyan hülye ügyintéző meg nincs aki ilyet le ír...

Nick Leeson 2010.06.03. 05:57:11

@Kifordított kacagány: Egy hétre 30e Ft-os fizetett bérleti díjként!!!!
Ha szétnézel a net-en, akkor láthatod, hogy ez nagyon olcsó volt egy X5-ért. Nem csoda, hogy nem fér bele a pálya matrica!

Egyébként aki bármilyen szinten is került már kapcsolatban bérautós vállalkozással (belülről nézve), az tudhatja, hogy az itteni törvények miatt az összes kölcsönző ki van szolgáltatva az ügyfeleknek. Behajtani semmit nem lehet. A kaució nem ér semmit, mert a büntetések utólag jönnek és akkor már vissza lett adva az ügyfélnek. Sokszor a kocsiban keletkezett kár is csak utólag derül ki. Az egész autókölcsönzéshez fel kellene nőnie a társadalomnak. Ennek még itthon nincs kultúrája.
Abdulka meg köhögje ki szépen a lóvét!!!!

mrsinisterminister 2010.06.03. 06:10:23

Szerintem Abdul vegye meg a céget s bassza ki az idiótákat.

Vegyen fel engem munkaerőnek és szépen eléldegélünk mind:)

Aki pedig hozzám jön majd kocsiért az mind elégedett yes a szolgáltatással.

Ha allah is úgy akarja!

Maasalama

مع السلامه

romesz 2010.06.03. 06:15:08

@az aki: "Az egész autókölcsönzéshez fel kellene nőnie a társadalomnak. Ennek még itthon nincs kultúrája."

Nehanyszor bereltem mar Magyar orszagon autot es minden alkalommal hitelkartyat kertek kaucionak. Azert van ez igy, mert az utolag megjeleno buntetest ki kell fizetni valamibol.

Szerintem hitelkartya nelkul nem is lenne szabad autot berbeadni.

Nick Leeson 2010.06.03. 06:33:29

@romesz: Ez így van néhány kölcsönzőnél. Viszont ők ezzel kizárják azokat az ügyfeleket akiknek nincs hitelkártyájuk.
Ezért van az hogy más cégek kp.-ban kérnek kauciót. Ebben az esetben van az amit én vázoltam...

mingyá beszólok! 2010.06.03. 06:40:11

Mi van ha a "Kontakt Személy" egy szír pénzváltó volt, aki sajnálatos módon megmurdelt (szitává lőtték) a Rákosi úton, miközben vitte a lóvét a Yes-nek? Kicsit türelmetlen egy autókölcsönző ez, de a pénzüket azért beszedik... :)

lukit 2010.06.03. 06:41:00

Abdul netbankon keresztul nem tudja átutalni a magyar számlájáról? Mit kell készpénzzel rohangálni 2010-ben?

belekotty 2010.06.03. 06:42:07

Miért csak akkor akar fizetni amikor majd az országban lesz? Olyan helyen van ahol nem működik az átutalás?

tomy61 2010.06.03. 06:45:24

@az aki: nem 30.000 egy hétre, hanem (idézem az eredeti szövegből): "kibereletem egy hetre ami napi 30.000 Ft-be kerult"
nem mindegy...

Matteo79 2010.06.03. 06:48:08

1. NAPI 30.000 ft volt a díj egy héten át, olvasni tudni kell... (ezt még soknak is mondanám az adott autóért)
2. Nem minden kölcsönző cég ad "autópálya matricát" az autókhoz.
3. Nem értem, hogy miért nem fizette ki a Yes rögtön az autópálya bírságot, mi így szoktuk, mert úgyis a tulajdonos/üzembentartó fizet, azután meg mitől is kezdett nőni a követelésük? (bár gondolom szerződés szerinti késedelmi kamat a yes és ügyfél között)
4. Miféle autókölcsönző az, aki nem fizet casco-t az autóira??? (rohadtul nem szokás)
5. Hogy a faszba engedhetik meg maguknak ezt a stílust? Még azzal szemben sem szabadna akiről kiderül, hogy le akar lépni fizetés nélkül.
6. Messzire vezető téma, de: Bizony autót bérelni RENGETEG embernek megérné a hitelre vett új autó helyett...
Némi affinitással mindenki kiszámolhatja saját szokásait ismerve, hogy akár taxival is jobban járna összköltség szinten. Pls ne kommenteljétek, hogy DENEKEMSOKATKELLMENNEMÉSNEKEMÍGYJOBB mert nem azt mondom hogy ez kizárt, hanem, hogy vannak sokan akinek így másoknak meg úgy...

_tx_ 2010.06.03. 06:54:24

Ez nem a Dezsőmail-ről van? Egyébént nem életszerű, fikciónak pedig gyenge.

kigyurt álat 2010.06.03. 07:04:01

Szerintem nem kamu, de legalábbis simán el tudom képzelni egy magyar cégről, hogy ilyen görcsös fenyegető leveleket írogasson, és egy arabról (meg magyarról is), hogy ne törje magát hogy fizethessen.

yesauto.hu/bmwx5d-autoberles

Kíváncsian várom a yes auto reagálását az ügyben, nyilván meg fognak szólalni akár kamu akár nem, mert előkerült a nevük.

Mylady 2010.06.03. 07:12:41

Tényleg 2 millió Ft-ba kerül egy 4 éves X5-ös bmw?

Rókakígyó 2010.06.03. 07:13:41

Az ügyfélszolgálatok a hibásak. Én, aki nem tartozom senkinek, hasonló levelezésbe keveredtem egy, csak nekem fontos ügyben a pannonnal. Azóta már nevet is változtattak:) Az ő szintjük hasonló ehhez az autókölcsönzőhöz, bár én nem tartozom nekik egy fillérrel sem. Abdulnak abban igaza van, hogy nem fogják tudni lejáratni, hiszen kb 100 helyen tud autót kölcsönözni, az értesítetteken kívül.

Ha tényleg bankkártyát kérnének, akkor a kutya nem bérelne. Én biztos nem.

Secnir 2010.06.03. 07:21:02

abdul helyében alapítanék kint valami arab királyságot, ahol a fizetőeszköz a forint, értéke 1 galacsin teveszar, és abból átutalnék kétszázezret a jessz-nek.
postán.
utánvéttel.

monduku 2010.06.03. 07:21:35

Dezső, te vagy az álnéven?

I.Alexander 2010.06.03. 07:25:28

Good morning a korán ébredőknek!
1. Csak hitelkártyával lehet kölcsönözni

2. Ez a kölcsönző valószinüleg egy pénzmosoda... ilyen hangvétellel nem dolgoznak kölcsönzők.

3. Éppen 2 hete béreltem az USA-ban autót és érdekes módon simán levették a pénzt a kártyámról, pedig szigorúan PIN kóddal tudom használni itthon.

4. A 3. pontban adott tipp után 10%-ot kérek ettől a "mosodától".

5. Minden jóravaló kölcsönző viszontbiztosítással működik... ez ismét arra utal, hogy ez tényleg csak egy pár kopasz, kigyúrt paraszt mosodája.

6. Nem drukkolok Abdulnak, de ha kettőjük stílusa között kellene választanom, nos akkor inkább ő jöjjön ki ebből tiszteségesen.

Ja, mégegy!!!
Ennek a mosodának noncs helye a tisztességes cégek között.

monduku 2010.06.03. 07:27:04

Valamint VAJ VAN A FEJÉN és VAN VALAMI A FÜLE MÖGÖTT. Hiába, nehéz dió a magyar a nyelv.

atila68 (törölt) 2010.06.03. 07:27:39

Zsák a foltját tipikus esete.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.03. 07:31:26

sajnos akár valós is lehet. engem egy kicsi, családi autókölcsönzős cég zaklatott egy gyorshajtási bünti miatt 4 hónapig, fenyegetőztek, anyáztak, zsaroltak, lakáson dörömböltek izmos köcsögökkel, ordítoztak ott is, amíg a zsaruk ki nem értek.

Disznó Úr 2010.06.03. 07:32:34

Egyáltalán nem inkorrekt a céges levelek hangvétele. A közel-keleti ügyfél inkorrekt. Az "értsék meg, majd beviszem a pénzt" engem sem nyugtatna meg. Ez a hitegetésen, megtévesztésen alapuló stílus viszont ismerős.

Idet 2010.06.03. 07:35:25

Süket duma. Ha igaz, akkor meg egy ideje feltalálták a bankot meg a banki átutalást, telefonon, online, személyesen. Lehet, hogy egy kambodzsai hegyi faluban nem működik, de a Közel-Keleten?!

genyó kapitány 2010.06.03. 07:35:31

Ladát mennyé' lehet bérelni?
Driftelni kéne...

loislane21 2010.06.03. 07:37:36

undorító. Simán elhiszem, hogy van ilyen....

tiborc2008 2010.06.03. 07:40:15

Van egy fantasztikus lehetőség.
Átutalásnak hívják.
Azon kívül paypal meg száz egyéb mód a pénzküldésre.

tiborc2008 2010.06.03. 07:43:38

Viszont ha autókölcsönző lennék és napi 30 rugóért adnék ki autókat, csak vennék rájuk egy éves autópálya-matricát.

total eclipse (törölt) 2010.06.03. 07:45:49

Abdul nem hallott még a nemzetközi átutlásról? vagy a pénzét mindig feketén hordja mindehova?
röhej. bérel egy kocsit baromi drágán, aztán arra hivatkozik, hogy drága volt.
ha megbüntették, igenis fizessen, a gazdagsága nem menti ezalól.
az egy más kérdés, hogy az autókölcsönző is bunkó, de zsák meg a foltja

Aziz 2010.06.03. 07:46:36

FAKE!!!
A sok barom meg bedől neki,és még kommentálja is....

genyó kapitány 2010.06.03. 07:46:42

Ha autókölcsönző lennék és napi 30 rugóért adnék ki autókat elmennék valami karib-tengeri szigetre két baszott nagy mellű kurvával és egész nap koktélokat szürcsölnék a meztelen hasukról.

gyoridavid 2010.06.03. 07:48:15

Kedves Abdul, szolgáltatást béreltél, büntetést szedtél össze, amit illik kifizetni! ha az én ügyfelem lettél volna tőlem keményebb hangvételű levelet kaptál volna!

yippyupp 2010.06.03. 07:50:38

a két paraszt megtalálta egymást, ó yes! 30 lepedőért autót bérelni, abdul te nagyon gazdag hülye vagy. fizess!

loláb 2010.06.03. 07:58:17

Abdul, ha létezik, akkor baromi jó arc lehet.

ringer 2010.06.03. 08:00:16

A kölcsönzőnek is törekednie kell a kár minimalizálására, tehát nem várni a külföldi ügyfélre, hanem menni, és időben kifizetni az autópálya büntetést. Milyen már az, hogy egy napi 30-ért bérbeadott bérautón nincs autópálya matrica?

Nick Leeson 2010.06.03. 08:01:44

@tomy61: OKÉ! ELNÉZTEM!
Ettől függetlenül, nem biztos, hogy belefér ebbe a bérleti díjba a pálya matrica. (árverseny, stb...)
Elméletileg ugye bőven bele kéne, hogy férjen, de olyan költségeket senki nem kalkulál kívülállóként mint a fenti eset is. Az összes büntetés a kölcsönzőket sújtja, a bérlő meg vagy fizet vagy nem.

Benn voltam én is. Volt, hogy 1 hónap alatt kedves ügyfél 150e Ft parkolási bünetést szedett össze. Persze mire megjöttek a csekkek, addigra ő már nem volt elérhető... A parkoló cégnek meg hiába mutogatsz kölcsönadási szerződést!

dansun 2010.06.03. 08:01:45

....szerintem fizessen, már csak poénból is! :)

2010.06.03. 08:02:40

Abdul: béreltél, fizess! Kutyát nem érdekli az ügyintéződ, a külföldi utazásod, a ramadán, stb.

Yes: ne fenyegetőzz oktalanul! Személyes adatot, csak törvényben meghatározott célból és módon, stb. lehet kezelni, etc. Nem küldözgetheted csak úgy Abdul adatait tetszésed szerint bárkinek. Akkor sem, ha adósod.

Két hülye fasz...

juhaszvik 2010.06.03. 08:02:53

ha valódi a levélváltás, akkor tapló a kölcsönző munkatársa, de a már említett kérdések lógnak a levegőben: miért nem lehet átutalni a pénzt? miért nem lehet felhívni a havert?
a furcsa az, hogy ezek nem csak Abdulban, hanem a kölcsönzőben sem merültek fel, ezért is vonható kétségbe a levélváltás valóságtartalma. de persze ki tudhatja?

"Felkutatjuk az összes létező hivatalos kapcsolatot, akinél reményünk lehet rá, hogy Önt presszionálják a kifizetés érdekében, és tájékoztatjuk őket a helyzetről." - és ezt hogyan? iwiw-en? :)

"ezzel elveszíthetünk egy a későbbiekben esetleg értékessé váló ügyfelet" - mekkora rejtett sértés, lényegében értéktelennek nevezik Abdult :)

atila68 (törölt) 2010.06.03. 08:02:53

@www.Bisex.hu:
Legközelebb fizesd ki ha hülye voltál, és ne dicsekedj azzal, hogy szarsz a szabályokra.

Nick Leeson 2010.06.03. 08:03:46

@genyó kapitány: Én is ezt hittem mikor közelébe kerültem egy kölcsönzős cégnek.
Szó sincs erről. Az autók fokozott igénybevétele, az ügyfelek büntetései, stb. Elképesztő pénzeket visznek el...

2010.06.03. 08:04:29

@ringer: utolsó fordulatodban van valami, de ha így bérelte Abdul, akkor megintcsak az ő baja.

pizsama 2010.06.03. 08:10:20

Mióta kell egy tartozás rendezéséhez az adott országban lenni? Vagy Abdul nem tudja kezelni se a számítógépet, se a telefont? FAKE!

ghck 2010.06.03. 08:10:23

@Mylady: 6 éves. 2004-es. Nem?

leviathan99 2010.06.03. 08:10:35

Abdul egy arrogans bunko, aki ki akar bujni a gyorshajtas alol, es hala egnek ennek megfeleloen bannak is vele. Fizessen mint a katonatiszt.
Banki atutalas mintha nem is lenne a vilagon. Vagy csekk. Vagy valami.

feketebarany666 2010.06.03. 08:11:33

Abdul miert nem lakik ott ahol szuletett? Nem lenne gondja az autopalyakkal.
Mar most boritekolom h nem fog fizetni semmit.

leviathan99 2010.06.03. 08:13:24

Amugy valoszinuleg fake sztori, velem hitelkartya nelkul szoba sem allnak kulfoldon az autokolcsonzok, ha kart okozok azt terhelnek ram, amit akarnak, aztan nekem kell visszakonyorognom a penzt, ha ugy gondolom, hogy jogtalan volt.

Nick Leeson 2010.06.03. 08:18:19

@leviathan99: Itthon nincs annyira hitelkártyázás. A google fél másodperc alatt kidob tucatnyi olyan céget aki kártya nélkül ad autót.

Dr Kangörény 2010.06.03. 08:19:36

Abdul egy nagyarcú, ámde pitiáner tapló. A kölcsönző cég pedig nem bank, hogy meghitelezzen egy büntetést.

Jogi ügyekben Abdulnak fingja sincs semmiről, félművelt ember módján vagdalkozik itt a személyiségi jogaival, ombudsmannal, ahelyett, hogy kifizetné a kárt, amit a kedves papa okozott.

A rasszizmus vádja is szokásos, akinek vaj van a fején, az rendszeresen visszaél vele.

Egyébként az én tanácsom Abdulnak az, hogy maradjon csak ott, ahol most van és ott játssza ezeket a pitiáner, csaló játékait.

juhaszvik 2010.06.03. 08:20:22

"Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat." - itt a lényeg. valójában az autókölcsönzés csak másodlagos tevékenysége a cégnek, a fő csapásirány a nevelés, oktatás. A Yes Education Nonprofit Kht. mindig is úgy tekint az ügyfeleire, mint cseperedő kis gyerekekre, akikbe bele kell nevelni az európai viselkedésnormákat. kár, hogy a 4 elemis kertészt vagy gondnokot ültették a géphez.

egyébként megértem, hogy a mai világban nyomást kell helyezni a nemfizető ügyfélre, de annak megvannak a szabályos, illedelmes módozatai. a fenyegetéssel csak magát minősíti az ember.

seepheerd1 · http://730ld.blog.hu 2010.06.03. 08:21:45

Ostoba faszság.
És még csak nem is humoros.

leviathan99 2010.06.03. 08:23:04

@az aki: akkor talan megsem fake. De itthon is jobban tennek ezek szerint, ha hitelkartyahoz kotnek a kolcsonzest.

É2I 2010.06.03. 08:25:07

Dezső jobb!
FONTOS!!!!

pioker1933 2010.06.03. 08:27:22

Abdul szerződést kötött a céggel: IGEN

Megbaszták az autót gyorshajtásért: IGEN

Abdul kifizette a büntit: NEM

Abdul elkezdett arcoskodni, hogy leszarja őket, majd akkor fizet, ha kedve tartja: IGEN

Létezik külföldön átutalás, csekk, western union, internet bank, paypal, anyám kínja, amivel pénzt lehet eljuttatni A-ból B-be: IGEN

Van köze a Abdul megbízottjának a Yes Autóhoz: NINCS

Megérdemelne mindezért egy jó nagy pofán baszást Abdul: IGEN

BBG76 2010.06.03. 08:31:16

KAMU az egész. És a hitelkártyáról NEM a büntetések miatt szednek le előleget, hanem azért, hogy törés/lopás esetén az önrészt le tudják vonni az ügyféltől.

Mindenfajta parkolási vagy autópályás csínytevés egyenesen az ügyfél nevére kerül, erről papír készül a bérbeadáskor. Az autópályakezelő először a kölcsönzőnek küldi a büntetést, ahol is igazolják a papírral a sofőr személyét és onnantól ő a felelős.

Egyetlen kölcsönző sem foglalkozna büntetések behajtogatásával.

Lógós 2010.06.03. 08:31:44

Egy autókölcsönző nem vesz éves autópálya-matricát a flottájára??!!
Milyen gagyi cég az ilyen!!??

Colour of silence (törölt) 2010.06.03. 08:32:02

Az év levelétől baromi messze van. Azon felül, hogy kamu. Sem egy autokölcsönzés, sem pedig egy pénzügyi követelés behajtás nem így működik. Egy cég nem mailez senkivel, ha problémája akad. Teljesen más hivatalos útja van a dolognak, de ezt gondolom a legtöbben tudják. Gyenge poén volt.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 08:32:16

kedves abdul!

most szólok, hogy semmi bajom az arabokkal. de amikor megláttam, hogy bmw x5-öst béreltél, abbahagytam a poszt olvasását. az ilyen barmok rinyálására nem vagyok kíváncsi.

BMW X5! haha!

Ugyandehogy (törölt) 2010.06.03. 08:35:25

azbesztbazmeg.
ki ez a yes autorent? mit képzel magáról? milyen stílus ez??

leviathan99 2010.06.03. 08:35:53

@BBG76: Nem elolegrol beszelek, hanem utolagos terhelesrol. Peldaul ha nem feltankolva viszed vissza a kocsit, mert elfelejtetted. Velem tortent mar ilyen.

A tobbiben viszont igazad lehet.

krj 2010.06.03. 08:39:33

abdul, majd a pénzváltóban is ilyen hozzállással...

vértintanyúl 2010.06.03. 08:39:51

@mrsinisterminister: öcsém, Allah nevét nagy kezdőbetűvel írd, mer' baj lesz!
Amúgy kamu az egész, ilyen még itt sincs...

Egyéves Önkéntes 2010.06.03. 08:40:10

@BBG76: ezt nagyon rosszul tudod, nekem szoktak zárolni egy bizonyos összeget (50-200eFt) és a kocsi leadása után 30 nappal kapom vissza, ha addig jön csekk (tilosban parkolás, autópálya-matrica miatt, vagy gyorshajtás) akkor azzal csökkentve kapom vissza

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 08:40:22

@Lógós: gatyi!
@BBG76: azt az előleget nem kauciónak hívják? vagy most félreértek valamit?

amúgy meg mi a ráknak kell autót kölcsönözni? ott a tömegközlekedés! és ha már autót akar bérelni, akkor béreljen autót, ne bmw x5-öst...

Sokorai_Atala 2010.06.03. 08:42:09

@BBG76: erre gondoltam énis, meg arra is, hogy talán Abdul szerette volna látni az értesítést a büntetésről, mielőtt fiztne és ezért nem utalt.
Mivel a zárrongálásra is levontak, holott szerintem kellene Casco, innen elég lehúzásnak néz ki. Innen.. és onnan?:)

Anima Mundi 2010.06.03. 08:42:34

Az autókölcsönzőnek igaza van, Abdul utalja át a pénzt és kész. Ma már ez nem kifogás. Amit Abdul tesz az számomra egyenértékű a lopással.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.06.03. 08:44:41

Szerintem, ha van bankszámlaszám, akkor külföldről is lehet utalni, nem csak kp fizetni.

leviathan99 2010.06.03. 08:45:01

@Sokorai_Atala: A kamu levelezesben egy szoval sem vitatjak, hogy nem jogos a buntetes. Egyszeruen csak nem akarjak kifizetni. Innen nezve nem lehuzas.

labi 2010.06.03. 08:45:23

Hát, ha ez igaz, akkor mind a kettő hülye. :)

A kölcsönző azért mert
1, milyen hülyeség már éves matrica nélkül nyomatni az autókat egy kölcsönzőben? Ezzel magukat is szopatják.
2, a kintlévőség behajtása az már csak olyan, hogy vagy sikerül vagy nem. Arab kínai, és egyes magyar "szakmanevek" (Lakatos) tulajdonosaitól fokozottan nehéz beszedni a lóvét, így elég nagy baromság volt nem fizetniük arra számítva, hog az ügyfél majd befizeti úgyis. Ha nem sikerül behajtani, akkor még magukat szopatták meg mégjobban.

Abdul meg persze vegyen pályamatricát ha már a kölcsönző nem vett, valamit az utalást már rég kitalálták más országokban is.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 08:45:57

mégiscsak beleolvastam, a kommentekből látom hogy van benne pár humorbonbon.
"3, a mostani leveluket egy rasszista megnyilvanulassal inditjak es zarjak"
addig értem a fickót, hogy a levél a "Lehet, hogy az ön hozzáállása egyes országokban természetes, de ez nem az az ország" mondattal kezdődik. Vajon mit ért az alatt, hogy rasszista megnyilvánulással zárják? "húzza be fülét, farkát!" vajon ez nem tetszett neki?

Ugyandehogy (törölt) 2010.06.03. 08:46:31

@gyoridavid: lehet, hogy keményebbet, de intelligensebb stílusban.

szemi90 2010.06.03. 08:48:48

Hát kemény az élet.
Szegény apuci nem 2010-es autót kapott kölcsön, hanem 2006-ost.
Hogy viselte el egyáltalán. Hogy tudnak élni az emberek ilyen nyomorban. Pfúj...
Kemény az élet, mondom.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 08:50:18

amíg abdul nem tér vissza, addig is óvakodjatok a részeg autóstohl!

DeeDee84 2010.06.03. 08:52:02

Azoknak akik nem hiszik, hogy külföldről nem lehet büntit befizetni, azoknak ajánlom figyelmébe:
homar.blog.hu/2010/05/07/nem_lephet_az_orszagba_amig_nem_fizet
Lehet, hogy az Y.A. is csak a csekket tartja a markában. És azért nem tudja befizetni a közvetítő, mert 3. személynek nem adják ki személyiségi jogok védelme miatt :-D

Doubledeceker 2010.06.03. 08:53:04

Nem hiszem, hogy a yes nem fizette volna be azonnal a bűntetést, ez faszság, hiszen a bűntetés őt terheli az ő nevén van az autó, csak ilyen geci lehúzosak!!!

Én tavaly mikor autót béreltem, mondta a bérbeadó srác (kis vidéki cég volt 300 haszongépjárművel), hogy nekik már szinte mnden autón van matricájuk, mert többe van később harcolni az ügyfelekkel, meg nem igen tudják bbehaktani később.

Na erre az én általam bérelt autónak pont nem volt, de később a matrica árát levonta a kaukcióból, szóval lehet rendesen is csinálni.

Mondjuk az is tény, hogy kura kockázatos üzlet ez.

A napi 30 kicsit sok, de amúgy nagyjából rendben is van.

feketebarany666 2010.06.03. 08:55:03

Az is csoda h az x5 nem sziriaban rohangal most, valami helyihulye alatt krix-krax rendszammal...

Doubledeceker 2010.06.03. 08:55:22

@szemi90:

Te meg, hogy a jó élet faszában vagy ennyire funkciónálisan analfabéta.

2004-es autót kapott a 2006-os helyet, apú meg 2010-es vezett otthon.

Különben egyet értek.

873ujr3rk 2010.06.03. 08:57:20

mé hazuttok a címbe arabozást he ?

DeeDee84 2010.06.03. 09:00:30

@Babette_:
ezt én sem értettem. Lehet, hogy emailben kérne tőlük megkérdezni?

gonosztojás (törölt) 2010.06.03. 09:05:17

Mi van? Kevesen váltanak zsebbe a kaszinóban? nem megy a bót?Már csak szar több éves X5-re telik? Hun' a merci? Az a márka vazze..Egy magára valamit adó Abdul minimum S-be ül be...)))
Hehe...

pfekete101 2010.06.03. 09:06:21

Hat nem tudom. Nekem furcsa ez az Abdul. Junius 16-an majd azt irja, hogy sajnos nem kapott repjegyet, ezert csak augusztus 20-an tud visszajonni.

jet set 2010.06.03. 09:07:48

Ha Abdul annyira kiemelt ügyfél a bankjánál, akkor nem lett volna egyszerűbb odatelefonálni, hogy utalják át a büntetés összegét, ha már akkora seggfej, hogy nem ért a netbankhoz?

Layosh 2010.06.03. 09:08:56

Abdul egy nagyképű, beképzelt f@sz, aki azt hiszi, hogy azt csinál, amit akar.

1, Ha ilyen jól beszél magyarul, hívja fel egyik magyar ismerősét és zavarja be a pénzzel.
2, Átutalás működik külföldről is, főleg, ha kiemelt ügyfél a bankjánál, még telefonon is letudja intézni.

Az autó kölcsönző egy arrogáns, lekezelő cég!
1, A hülyéje írásban fenyegetőzik, nem normális!
2, Most teljesen lejáratta a saját cégét, megnézem, hogy kimegy ezután hozzájuk.
3, Át kell adni követeléskezelő cégnek az ügyet és le van tudva minden.

Abdul fizessen, és utána jelentse fel a céget, kérjen kártérítést az elszenvedett megaláztatásokért, ez Amerikában működne, itthon nem tudom.

Mylady 2010.06.03. 09:13:33

@ghck: papíron 2006-ost bérelt, csak 2004-est adtak neki...
tudod mit? egyezzünk ki 5 évben :)

PointeDuLac (törölt) 2010.06.03. 09:15:53

Én ha a Yes-nek lennék,nagyon gyorsan befognám a pofámat.mégis hogy lehet így beszélni valakivel?tény h az abdul meg nem akar fizetni,de van az ilyennek kultúráltabb módja is,ahogyan elrendezhetnék az ügyet.
a Yes remélem nem gondolja h ezzel raklámot csinált magának.paraszt banda.
abdul meg no komment,az is megéri a pénzét...

Labancz 2010.06.03. 09:17:56

Elég sokszor bérlek autót mostanában, amikor a külföldi partnereinket kell fuvarozni az országban.
A Yes-szel még nem volt dolgom, de nem is hiszem, hogy lesz. (Ennyit az üggyel gerjesztett reklám erejéről.)
A lényeg: Minden magára bármennyit adó kölcsönző eleve autópályamatricával adja a kocsit, vagy a szerződéskor rákérdez, hogy kérek-e. A választ jelölik a szerződésen és intézik a dolgot, ha kell. Nem pedig utólag fenyegetőznek.
Ellenben elképzelhető, hogy egy ismerős X5 bimmerét adták kölcsön svarcban. Ezért nem babráltak bankkártyával, annak nyoma lenne. A buta bimmer tulaj pedig nem vett matricát, de most erősen hisztizik, hogy fizzessék be a büntetést, vagy szedjék be Abdultól.
Vascsöves, ravatalos történet. Sunanegatív.

Franky4fingers 2010.06.03. 09:19:17

@monduku

valamint nehéz kenyér és kemény dió :)
hiába nehéz ez a magyar nyelv...

Nick Leeson 2010.06.03. 09:19:30

@BBG76: Ezt Te komolyan mondod?
Totál leszarja az autópálya kezelő, hogy te milyen papírt viszel oda nekik a sofőr személyével kapcsolatban!!!!
Hiába van szerződés a bérlővel, a te zsebedből fogják behajtani!!!!!

Ha nem hiszed, akkor találkozzunk valahol, írunk egy kölcsönadásit, hogy ideadod az autódat, nyomok vele egy laza kört az M7-en matrica nélkül, aztán majd meglátjuk, hogy kiből akarják majd kiverni a pénzt!!!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.03. 09:20:48

"Lehet, hogy az ön hozzáállása egyes országokban természetes, de ez nem az az ország. Az egész mese a kapcsolattartóról, és a többi sallang sem érdekel."
..
"Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!"

------------------------------------------------

"3, a mostani leveluket egy rasszista megnyilvanulassal inditjak es zarjak, .."

Az elso ket idezet lenne az inkriminalt rasszista megnyilvanulas??
Vegre tetten erhettuk a rasszizmust!! Elemei, hogy kesobb is felismerhessuk:
- Felelossegvallalas szamonkerese.
- Ozikesztori elutasitasa.
- Jomodor szamonkerese.
- Rendreutasitas
- Fizetesi kotelezettseg teljesitesere vonatkozo felszolitas.

Basszus, most jovok ra, hogy enis sokszor rasszista vagyok.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 09:21:44

amúgy a pótdij 15 napon túli összege 63.750.-
két ráhajtás az akkor 127.500.-
vagyis nem 130.600.- se nem 135.600.-

viszont minden esetben a tulajdonos/üzembentartónak kell fizetnie,és a kifizetett összeget követelheti jogi eljárásban ,vagyis nem ő bocsájt ki fizetési meghagyást,hanem a bíróság,vagyis most már a közjegyző is

a casco ilyen autókon általában 10%,100.000.-,vagyis a 44 ropi abdul sara,sztem
de ez is csak egy vélemény :-)

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 09:26:30

ja és yes megúszhatta volna 15.300 X 2 vel is
és még valami,egy kölcsönző nem hatóság,nem pénzügyi szervezet,bármi van egy ránézésre jónak tünő szerződésben ez vagy az,nem írhatja felül a jogszabályokat,ráadásul autópálya díjra nem érvényes az objektív felelősség
de abdul is bekaphatja ha ilyen smucig gec.

Franky4fingers 2010.06.03. 09:29:23

Két dolog:

1.
Ha nincs kártyás fizetés, az feltételez valami sunnyogást, hiszen minden normális autókölcsönzőnél kártya lead, büntetés arról letilt. ennyi.

2. Vajon miért ilyen a hangnem már az első levélben? Lásd első pont. Mert valami sunnyogás van, és nem akarják jogi útra terelni a dolgot, mert nekik is vaj van a fejükön, rögtön fenyegetőznek.

Végkonklúzió: Olyan cégtől, aki ilyen hangnemben ír levelet NEM SZERZŐDÜNK!!!

(bármi is az oka a hangnemnek)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 09:32:30

@Layosh: van olyan, hogy követeléskezelő cég? én is akarok egyet!

Peetee 2010.06.03. 09:34:41

Pénzes lóf@szjóska azthiszi' mindent megtehet.
Majd ha hazamegyek fizetek, ne zaklassatok.
KI VAGY TE, Talán a pápa????

Fizetni kellene, arról nincs szó, hogy a kisbarát; aki a magyarországi kapcsolattartó miért viselkedik úriember módjára, és se pénzt nem visz, se telefont nem vesz fel.

Ha énnekem a boltban mai tejfölt ígérnek, aztán tegnapi tejfölt kapok, akkor az egész bevásárlást fizetés nélkül kitolom a kasszánál?

KI VAGY TE, SZAR ALAK!

Tartozik 1,5 minimálbérnyi összeggel, ahhoz nincs esze ,hogy autópálya-matricát vegyen. Apunál akar parádézni egy bérelt terepjáróval, de arról később úgy nyilatkozik: egy sz@r, ami 1-2milliót ér.

LÚZER...szar alak.

Sokorai_Atala 2010.06.03. 09:35:00

@leviathan99: értelek, én csak az összeg mértékére gondoltam, tehát a cég lehet már kifizette az alapbüntetést.

Doubledeceker 2010.06.03. 09:38:00

@Peetee:

Szép! :D

Ez is egy álláspont.

De a stílussal volt a gond, amit a kölcsönző megengedett magának. Ők kezdték az anyázást. Rádásul geci lehúzos banda.

Mert elhiszed, hogy ők a 130.000 fizetik be és nem a 30 ezret?

homar-fan 2010.06.03. 09:40:41

Abdul egy ótvaros nagy tahó. Ha ennyire tele van lével akkora gondot okozna odaszólni egy havernak mobilon, hogy tolja már be a kormos s3ggét az autókölcsönzőbe és pengesse ki a lóvét aztán majd odaadja neki ha hazaért....

Az autókölcsönzős meg simán p@raszt, ez nem gond de még h*lye is.
Egyrészről miféle autókölcsönző az, ahol nincs ÉVES MATRICA az autókon?
Másrészről miért nem zárol a bankkártyáról megfelelő összeget az ilyen esetekre?

A más villogány 2010.06.03. 09:43:45

Ez a cég autókat közvetít ki. Tehát az X5 nem a Yes tulajdona. Gondolom a tulaj megkapta a büntit, >>>>> anyázás a cégnek, >>>>>> ostobenkó levél Abdulnak. Egyébként én szégyellem magam az autókölcsönző szánalmas viselkedése miatt. Ha már voltak olyan hülyék, hogy matrica nélkül adták oda az autót (150 ropiba belefért volna egy 2.500-ös matrica....), rögtön ki kellett volna fizetniük a kb. 25 ezres büntetést. Aztán megpróbálhatták volna lehúzni Abdult 5X annyira, magyar, szittya, európai módra.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.06.03. 09:56:15

"Szívesen vennénk, ha adatvédelmi biztoshoz fordulna. Így már biztosan jobban "ugrana" rá a média (esetleg, újságcikkek, riportok). Nekünk reklám lenne."

szopacs. én feketelistára tettem a Yest.

babel 2010.06.03. 09:56:47

Abdulnak már rég utalnia kellett volna, első körben interneten, ha olyan lehetősége nincs, akkor felhívja a bankját, és ott a telebankol, vagy mivel kiemelt ügyfél, biztosan van neki is személyes kapcsolattartója, akinek a segítségével el tudná intézni ezt a kis affért, HA AKARNÁ. Mert ezek a megoldások működnek külföldről is.

A kölcsönző viszont egy ótvar, tapló hely lehet, ha nem mutat be számlát mindenről, ami miatt lehúzza az ügyfelet. Ha ez igaz, (ezt ugye nem tudhatom, nem vagyok az ügyfelük,) akkor a konkurensei sem az ő szavukra fognak adni, ami mellesleg tényleg törvénybe ütköző módszer lenne, tekintve, hogy ők nem adatkezelők, hanem szerződő felek.

Aki európai modort és hozzáállást akar oktatni, annak illene tudni, hogy erre van a jogi út. Annak, aki nem sáros, és úriember. Lehet, hogy kicsi hazánkban ez lassú, nem is mindig hozza az elvárt eredményt, mégis ez a korrekt. És csak ez. Lehet másképp? Lehet. Csak akkor nem lesz hiteles a szerepválasztás. Aki inkorrekt eszközöket kíván alkalmazni a másikkal szemben, az nem hivatkozhat a korrektségre, és nem várhat el mást ő sem.

Tehát itt ők jól egymásra leltek, én csak gratulálok.

Abdul persze fizessen, ha megjön, zsebből, de csak akkor, ha látta a büntetést és a befizetést igazoló papírt is. Ha ilyen még nincs, szép korrekt módon elmehetnek a felek együtt befizetni, ha már mindenki ennyire ráér...

Dwokfur 2010.06.03. 09:58:08

Szerintem ez fake. És Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

2010-ben nem hiszem, hogy nem lehet online elintézni átutalással, vagy hitelkártyával.

BéLóg 2010.06.03. 10:03:25

A sztori kompletten kamu.

Autókölcsönzés hitelkártya nélkül nincs.
Hitelkártyáról bármit utólag a szerződés alapján levonnak.
Napi 30 rugós BMW-nek VAN éves autópálya matricája.
Abdul bárhonnan, még Afgán hegyi faluból is tud bankos átutalást indítani.

A sztori kompletten kamu.

A kérdés, Yes gerillamarketing (nem valószínű) vagy Yes lejárató marketing (valószínű).

eml 2010.06.03. 10:03:36

Én csak azt nem értem, hogy ha napi 30 rugót kérnek egy 6 éves szarért bérletbe (Bérautó legyen max 2-3 éves, ennyiért! Nem típusfika!) akkor abba miért nem fér bele, hogy a cég megvegye azt a szaros matricát, ami kb napi 150 Ft-ra se jönne ki.

Szarrágó cég a Yes.

Doubledeceker 2010.06.03. 10:06:52

@BéLóg:

Hello, hello, hello. Tavaly bérletem autót 2 hétre és tettem bele majd 5.000 km-t.

És készpénzben fizettem, semmi hitelkártya.

Akkor ki a hülye? Matricát én vettem a kocsira, amit később visszafizettek nekem.

Szóval, akkor most hogy?

arconfosom 2010.06.03. 10:07:05

Aki igénybe vesz egy szolgáltatást, és nem fizet érte, az hazug, tolvaj ember

És ez nem függ attól, hogy metélt-e a pisilője

Abdul fizessen és NE jöjjön többet erre, ha kérhetnénk...

100% támogatom a Yes-t!!!

mzperxx 2010.06.03. 10:07:54

maganlevelezest kozzetenni buncselekmeny. buntetest nem befizetni tahosag. kulfodlrol utalni nem tudni nem kifogas. Yes autorent elso leveleben semmi kifogasolnivalo nincs, en is ezt tennem. masodik emailtol kezdve fake.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.06.03. 10:10:09

Szerintem abban az égvilágon semmi rasszista nincs, ha európai viselkedésnormáról beszélnek.

Játsza az eszét a nagymenő "üzletember", de nincs egy megbízható ismerőse, aki kifizetné a kérdéses összeget? Ígérete ellenére nem jelenik meg és aztán nem veszi fel a telefont? Ilyet komoly, felnőtt ember nem csinál, csak piti tizenéves bűnözők. Nem lehet 2010-ben átutalni egy másik, akármelyik országból? Ugyan már! Aki ilyen undorító kocsival hajlandó csak közlekedni, de a számlát már derogál kifizetni, az nem európai ember.

Mindazonáltal a kölcsönző cég hozzáállása valóban nem tűnik túl konstruktívnak, bár gondolom jó okuk van rá.

BéLóg 2010.06.03. 10:17:03

@Nandi29: Én nem mondtam senkire hogy hülye. Azt mondtam, hitelkártya nélkül nincs bérlés. Ezt eddig így tudtam, a kaució és az egyéb dolgok miatt.

Nem tudom, milyen autót béreltél, talán nem lövök mellé, hogy nem napi 30ezres BMW-t...
Lehet hogy kisebb kocsiknál nem kell hitelkártya/kaució.
Az is lehet hogy MAGYAR állampolgárnál nem kell, hiszen annak van címe meg egyebek, nem kell félni hogy meglép, stb.

Szerintem külföldiek KIZÁRÓLAG hitelkártyával bérelhetnek, de nyugodtan kövezz meg ha erről is kiderül hogy nem.

A sztori kamu, ez a véleményem.
Továbbra is állítom, napi 30 rugós kocsinak VAN éves autópálya bérlete. Ki az a hülye egyébként aki enélkül vesz bérbe egyet.
Kamu azért is, mert ma már a tenger fenekéről is bárki bármikor átutalhat bárhová bármilyen devizát! Pláne egy olyan Abdulnak, akinek a fenti összegek meg sem kottyannak.
Ja és ráadásul magyar banki kapcsolata is van...

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.06.03. 10:17:25

Sziasztok. 2napja nem lohadó erekcióm van. Mit csináljak vele?

2010.06.03. 10:18:40

azért Dezső jobbakat írt. Semmi buzulás, semmi zsidózás nem volt a levelezésben... padig az a két szép kiwi palánta ugyebár :)

pakesz (törölt) 2010.06.03. 10:18:43

@A más villogány: jaaaaaaaaaaaaaaa hogy elsore 25e -s votl a bunti???
ekkora luzereket!!!

amugy a 150e -be a 25e -s bunti is beleferne, aztan kesobb izmozni :)
amugy lehet hogy ez van most, hogy befektetesi celzattal kifizettek a buntit es most mutatjak a hivatalos tablazatot, hogy annyi lenne, ha most fizetne Abdul :)

Csillagszemű Juhász 2010.06.03. 10:19:24

Abdul miért nem utalta át a lóvét? Miért kell ehhez valami ismerőst megbízni, hogy vigye be kp?

2010.06.03. 10:19:58

@Bukowszky: jajjmááán nehogy ennyire rárugózzál egy kamulevélre.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 10:20:23

megjegyezném,hogy a yes honlapján a fizetendő(vagyis előre fizetendő) díjjak közözött szerepel,hogy

- Kiegészítő szolgáltatások díja (pl. autópálya matrica)

akko most volt matrica vagy nem voót??
mert ezek szerint azt abdulnak ki kellett vóna fizetnie előre vagy a kaucióból levonni
sztem persze

stefan75 2010.06.03. 10:21:05

@BéLóg: Egyes autókölcsönzők jobban szeretik a készpénzt, annak nincs nyoma. Adóoptimalizálás.

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2010.06.03. 10:21:44

joeg ez a yes autorent egy vicc a kobon, szanalom.

Abdul en veled vagyok, de azok a megnyilvanulasok, nem vagyok benne biztos hogy rasszistanak minosithetok.

Doubledeceker 2010.06.03. 10:22:40

@BéLóg:

Bocs a hülye miatt. DE tényleg. Igen én csak napi 15.000 Ft ért béreltem (a cégem fizette, nem vagyok ennyire eleresztve).

De simán megléphettem volna én is a géppel, mert azért elég messze elevickéltem vele, szerintem mindegy, hogy külföldi vagy Magyar polgár a bérlő.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.06.03. 10:25:21

a kölcsönző helyében én kifizettem volna a kisebb összegű büntetést az utolsó lehetséges pillanatban, ezzel az ügyfélnek és persze magának is óriási szívességet tett volna. aztán később behajtotta volna a kisebb összeget, semmiképpen nem ilyen hangnemben. ez lett volna korrekt a kölcsönző részéről. amit az ügyfél ebben az esetben csinál, az csalás. olyan NINCS, hogy nem képes átutlani akár a világ végéról is. egyik fél sem konstruktív, egyik fél sem európai, az a meglátásom.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.06.03. 10:27:04

@Kulics: az oké, hogy szerintem is kamu, mert ilyen hangnem szinte hihetetlen, hogy megengedhető.. de ha már itt van, úgy tekintem, hogy valós, és eszerint kommentelek..

amúúúúgy.. háát... ismerve a magyar vállalkozók mentalitását..

PiciFaction 2010.06.03. 10:27:34

Szóval, anélkül, hogy végigolvasnék ezer kommentet.
Nem teljesen mind egy, hogy igaz-e a levél? Már a cím sem igaz, ugyan is sem arabozás, sem luxuskocsi nincs a történetben :)

Ha igaz akkor az Arab cigány rögtön a rasszizmussal jön természetesen, amikor tartozása van.

A kölcsönző cég levélírója pedig egy bunkó.

(ettől függetlenül természetesen rendezni kell a tartozását)

pont :)

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 10:30:18

@Bukowszky: a kölcsönzőnek ki kellett volna fizetnie a kisebb büntit és utána hadakozni!mivel nem tette abdulnak is kárt okozott
vót már pár ilyen per

PiciFaction 2010.06.03. 10:31:35

@telekino:

már miért kellett volna kifizetni a kölcsönzőnek?

Netuddki. 2010.06.03. 10:32:41

B+ Abdul! Mér' nem utolod már a pénzt? Az araboknál nincs internet? Hová a kecskebszó, nomád, sivatag közepébe menté' mán' ki? XD

"De meg kell értenie, hogy nekünk a legteljesebb mértékben képviselnünk kell az autók tulajdonosainak érdekeit is."

Mijafsz? Ezek más autóját adják oda kölcsönbe?
Kikét? Autószalonokét? Mielőtt eladják őket előtte még egy kis pénzt keresnek velük? Vagy mijaf...

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 10:34:46

@PiciFaction: csak azért mert valószínűsíthetően az ő tulajdona,ergó övé a bünti,de azt követelheti a bérbevevőtől

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 10:36:05

@PiciFaction: viszont a mulasztásával okozott kárt(a sokkal több bírság)nem érvényesítheti
nem én találtam ki,ne engem utálj :-)

BéLóg 2010.06.03. 10:39:31

@stefan75: Gondolom, igen.

@Nandi29: Nem volt probléma csaxóltam.
Ettől függetlenül, azért egy hun állampolgár mégiscsak más tészta, mint egy külföldi, aki esetleg soha többet nem jön ide...
De ahogy stefan75 is írta, kápé, az kápé...

PiciFaction 2010.06.03. 10:40:05

@telekino: most, hogy átgondoltam az objektív felelőség miatt valószínű hogy rajtuk akarják majd behajtani, de nem tudom milyen szabályok vonatkoznak az autókölcsönzőkre ebből a szempontból.
De Abdulnak semmiképp sincs igaza, hiszen ha kifizeti az autókölcsönző akkor Abdulnak ad "kölcsön". Ha jól olvastam ez egy autókölcsönző és nem bank. És mivel kapitalizmus van kit érdekel, hogy elutazott? Ha elutazol Neked is ugyan úgy meg kell csinálnod az adóbevallásodat különben úgy megbüntetnek....

leviathan99 2010.06.03. 10:41:09

Lehet, hogy gagyi egy ceg, mert nincs autopalya matrica a kocsin, de addig nem megyek fel, amig nem veszek egyet, mert kulonben megbuntetenek... Arrol nem is beszelve, hogy alapdolog ezt ellenorizni, ha kocsit berelsz, ahogy azt is, hogy tele van-e a tank, amikor elindulsz vele. Szoval a kamu-Abdul ezt elegge benezte :p

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 10:44:30

@PiciFaction: jogos,viszont a kölcsönző ÁSZF-jében az van hogy minden díjat (kaució,bérletidíj,egyéb-matrica-díjjak)előre kell fizetni
vagyis ki tudja ami az igazság?
és még bele sem mentünk,hogy saját autót adtak - e bérbe vagy másét??

Kapitány_1 2010.06.03. 10:49:52

Abdul maradjon kint a sajátjai közt, a yes meg menjen csődbe és szarjon sünt mindkettő.
Kérem a következőt!)

babel 2010.06.03. 10:50:46

@kovi1970: E-mailezni azt tudott. Ergo VAN ott internet. (Csak figyelni köll! Jobban.) :P

moli 2010.06.03. 10:51:57

a berautokon MINDIG van teljes autopalyamatrica.

kispista 2010.06.03. 10:58:48

Ez egy gagyi másfél éves kamu cég.

egyik cég:
Internet-Auto Korlátolt Felelősségű Társaság
13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/1. Krista Gáborné ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Reizner Erzsébet)
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2008/10/31
Jogviszony vége: 2013/10/31
Bejegyezés kelte: 2008/12/29
Hatályos: 2008/12/29 ...

13/2. Rácz János ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Szabados Irén)
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2008/10/31
Jogviszony vége: 2013/10/31
Bejegyezés kelte: 2008/12/29
Hatályos: 2008/12/29 ...

1. A tag(ok) adatai
1/1. Krista Gáborné (an.: Reizner Erzsébet)
A szavazati jog mértéke meghaladja az 50%-ot.
A tagsági jogviszony kezdete: 2008/10/31
Bejegyezés kelte: 2008/12/29
Hatályos: 2008/12/29 ...

1/2. Krista Mátyás (an.: Decsi Gabriella)
A tagsági jogviszony kezdete: 2008/10/31
Bejegyezés kelte: 2008/12/29
Hatályos: 2008/12/29 ...

másik:
Yes Autorent Kft.
13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/4. Kupás Zoltán ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Máté Terézia)
Adóazonosító jel: 8374823208
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2009/11/18
A változás időpontja: 2009/11/18
Bejegyezés kelte: 2009/11/23
Hatályos: 2009/11/18 ...
1. A tag(ok) adatai
1/4. Kupás Zoltán (an.: Máté Terézia)
A tagsági jogviszony kezdete: 2009/11/18
A változás időpontja: 2009/11/18
Bejegyezés kelte: 2009/11/23
Hatályos: 2009/11/18 ...

1/5. WEB-Autorent Kft.
2015 Szigetmonostor, Vadvirág utca 18.
Cégjegyzékszám:

A tagsági jogviszony kezdete: 2009/11/18
A változás időpontja: 2009/11/18
Bejegyezés kelte: 2009/11/23
Hatályos: 2009/11/18 ...

Az éves matrica meg 37200 ft, szarrágó a cég ha nem fizeti ki.

A PTK szerint meg a cégnek kárenyhítési és kárelhárítási kötelezettsége van, tehát köteles kifizetni a büntetést azelőtt hogy emelkedne, és nem követelheti a bérlőtől a magasabb összeget.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.06.03. 10:58:58

@Brother Love: nekem is az az érzésem, ezek (Yes + Abdul) megérdemlik egymást. :-)

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 11:00:05

@kispista: na,eszontam én is csak más szavakkal

kispista 2010.06.03. 11:01:07

Egyik cégnek sincs bejelentett alkalmazottja, a Yes autorent kft 2008-as bérköltsége 0 Ft.

Megérne ez egy apeh feljelentést.

dz02 2010.06.03. 11:02:26

kif@xot érdekel, hogy külföldön vagy belföldön vagy űrben tartozkodsz? fizess időben oszt pont.

ha a kölcsönző meg így nyit, inkább ne kölcsönözzön.

BéLóg 2010.06.03. 11:03:08

@moli: ...was ich auch geasgt habe...

Kivancsi 2010.06.03. 11:14:02

nem ertem milyen reassizmus??
felhivtak abdul figyelmet, hogy europai modon kene viselkedni.. ennyi..

nos ez a rasszizmus:
TE budos mocskos arab geci ha nem tudsz europaban normalisan viselkedni akkor maradj ott a budos musulman sivatagodban es basszal kecsket meg tevet a goreny arab ribancaitok helyett...

na ez mar rasszizmus :):)
de ilyent nem lattam a kolcsonzo leveleben...
Szoval abdul mehet a sunyiba de legjobb ha a sivatagban marad es csak tevet tevegel vagy reszel...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.03. 11:15:13

A poszt toló ezek után lehet, hogy importál Moszkvából egy orosz állampolgárságú cserkesz fekete özvegyet, aki hamis (iráni) útlevéllel kibérel a Yes Autorenttől egy német* autót, egy nap után este visszaviszi, majd a napközben láthatatlan helyre beledugott, cseh plasztikból japán gyújtószerkezettel angol acélcsőbe épített távirányítós bombát elindítja... Másnap megnézi a Gugli műhód felvételén, és azt mondja, hogy "yessssssssss!"

*azaz olasz mérnökök tervei alapján, kínai alkatrészekből, törökök által készített

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2010.06.03. 11:16:04

Abdul!

Magyarországon magyarként, vagy idelátogató külföldiként viselkedj, és fogd be a pofádat! A Yes Aurorent-nek pedig respect, remélem, mihamarabb a pénzükhöz jutnak.

Zé_báttya 2010.06.03. 11:19:53

Nem szeretem az arabokat, autópályára nem szokás felmenni matrica nélkül és ha mégis akkor gond nélkül ki kell fizetni, viszont milyen sutyerák faszfejnek kell lenni ahoz ,hogy egy ijen megfogalmazású levél legyen küldve egy ügyfélnek bármi is történt.
Szánalmas és Undorító a stílus a drága autókölcsönző részéről!!

GO ADBUL!!

Fu Long 2010.06.03. 11:22:42

hát, én most abdult nagyon beperelném a jó hírnév megsértéséért, károkozásért, üzleti eredmények rontásáért.

aztán felhívnám a bevándorlási és állampolgársági hivatalt, és az idegenrendészetet, hogy ennek a külföldi állampolgárnak ilyen és ilyen ügyei vannak magyarországon, gondolják-e, hogy okos ötlet egy ilyen embert a schengeni határokon belülre engedni.

Bélabácsi 2010.06.03. 11:22:55

Ha a sztori valós (szerintem nem, hanem valami rettenetesen buta versenytársa próbálja lejáratni a Yes-t, vagy valami tizenéves unatkozik a gépe előtt), akkor Abdulnak két megjegyzés:

1.) A YES árlistájában egy Ford Kuga dízel drágább, mint egy X5-ös. Mennyi ész kell ahhoz a két jármű újkori listaárát ismerve, hogy rájöjjön valaki, ez valszeg nem a legfrissebb modell ?

2.) Ugye "Arábiában" nem ismert az országok között is lehetséges banki átutalás fogalma és menete ? A YES gondolom elfogadta volna, ha te külföldről utalsz.

No mindegy, megyek sörözni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.03. 11:26:58

@Fu Long: Abdul helyében én meg beperelném az autókölcsönzőt zsarolásért...

Egyetlen, kínzó kérdésem maradt: Miért nem repülőszőnyeggel közlekedik Abdul?

Bélabácsi 2010.06.03. 11:29:16

@moli: Tévedés, csak a nagyoknál van ez így, a világon nagyon sok helyen vannak olyanok ahol nincs (a kicsiknél vagy a főleg városi kisautók bérbeadására specializálódott cégeknél, ahol ugye abból indulnak ki, hogy te nem fogsz autópályázni) DE erre mindig fel kell hogy hívják az ember figyelmét.

Az éves matrica ugye nem kis tétel, a kicsiknek sokszor jobban megéri kisebb díjat felszámolni és az ügyfélre tolni ezt, aki az alacsonyabb díj miatt ezen általában ezen nem akad fenn.

kispista 2010.06.03. 11:29:29

@Fu Long: Ja majd egy polgári peres ügy miatt, ami egyáltalán nem bizonyított, nincs róla jogerős itélet, majd kitiltanak valakit az országból! Kitiltáshoz amúgy is bírósági ítélet szükséges. A posztoló meg magyar állampolgár is lehet.
És mivel sérti meg a cég jó hírét? Milyen "jó híre" van egy olyan cégnek, amelynek nincs bejelentett alkalmazottja?

Ettől függetlenül a sün kijár a posztolónak is.
De biztos bölcs dolog egy arabot ilyen féllegális módszerekkel fenyegetni?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 11:30:48

a legjobb rész a yesauto.hu weboldaláról:

BMW X5 3.0 d (.) bérleti díj: Full casco-val*

...

*A full casco nem vonatkozik totálkár és lopás esetére.

vagyis NEM FULL cascoval van, csak akkor miért nem ezt írják ki?

nem kerestem, de előfordulhat ezek után, hogy van valahol egy olyan rész is, hogy "autóink autópályamatricával*", aztán valahol alul meg: "*az autópályamatrica nem érvényes autópályákra"

inkabbne 2010.06.03. 11:32:40

annyira hihető..
Abdul kreatív állnév..
levélforma a másik
Abdul nem töri madzsar

Bélabácsi 2010.06.03. 11:33:26

@holex: :))))

Na ez a nem semmi. Tehát ezek szerint én is elmondhatom, hogy nem iszok soha sört. Oszt dehogynem, reggel óta itt ülök a kocsmapultnál :)

Hogy mik vannak....

kispista 2010.06.03. 11:33:50

@holex: Akkor mire vonatkozik a full casco? Leszarja egy veréb az autót és 500 ft-ba kerül a lemosás?

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 11:35:58

@holex:2. így szerepel náluk:

A fizetendő díjak részletezve:
- Bérleti díj (a jármű kategóriájától és a bérlet időtartamától függően kalkulálva)
- Az esetleges ki- és visszaszállítás díja (A részletes díjszámítást megtalálja az oldal alján.)
- Az esetleges irodanyitás díja (Abban az esetben, ha az autó átadása/visszavétele a Yes Autorent irodájában, munkaidőn kívül történik. Az irodanyitás díjtáblázata az oldal alján megtekinthető.)
- Kiegészítő felszerelések díja (A díjakról részletes információt a kiegészítő felszerelések oldalon talál.)
- Kiegészítő szolgáltatások díja (pl. autópálya matrica).

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 11:44:14

@telekino: oké, bocs, én már kihaltam a FULL Casco = NEM FULL Casco résznél. azt hiszem, hogy ezek mellett minden más eltörpül, a párezer autópályamatrica tétel is.

moli 2010.06.03. 11:44:54

@Matteo79: igy van. raadasul ha a sok idiota autoberbeado az elkepeszto arakkal nem fagyasztana a piacot (autok a garazsban amoritzalodnak), hanem alacsony arakkal porgetnek (autok az utakon amortizalodnak, emellett jon bevetel is), akkor megjobban megerne.

de sajnos hujek, nem ertik.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 11:45:28

@holex: *párezer forintos autópályamatrica tétel is.

binary11 (törölt) 2010.06.03. 11:55:18

Kedves Abdul! 21. században élünk, nyilván van banki utalás, ezer módszer, de a magafajtának nyilván ötszáz ismerőse, akinek 136 ezer forint a "postásnak borravaló" kategória. Nem értem a hozzáállását. Az autókölcsönzőnek maximálisan igaza van. Van egy jogos követelés, amit Ön nem hajlandó kifizetni, ehelyett mindenféle vélt, valós problémákkal jön, aminek semmi köze ahhoz, hogy Ön valakinek tartozik X összeggel. Kérem mielőbb rendezze tartozását, ennyi a lényeg. Nem szeretjük az ilyen ügyfeleket....

yippyupp 2010.06.03. 11:56:30

@Abszorpciós diverzifikáció: ha viagrától van, küldj a homárnak egy posztot, majd elemezzük

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.03. 12:01:24

abdul pont annyira arab, mint én. Sóhivatal, persze.
De tegyük fel, hogy volt egy ilyen eset, hogy az illető meglépett a bünti elől és valami közvetítőre mutogat - a büntetés téged terhel, kedves 'Abdul' (Attila?) és a te felelősséged (tanuld meg ezt a szót), hogy be legyen fizetve.

Frucsasz 2010.06.03. 12:05:18

Nem értem. Hogy a bánatba adhatnának már fizetési meghagyást jogerős bírósági ítélet nélkül?

Tennivalók:
-Pénzt kifizetni (mert azt tényleg jogosan kérik)
a fenyegetésért, hírnévrontásért, hitelrontásért stb perre menni,
- pénzt utalni nekem (ha már olyan jól megy, hogy heti 210 ezret költhetsz autóra, akkor egy kis támogatás is belefér :) )

theutat villám 2010.06.03. 12:07:35

"Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat."

Talán kezdhetnétek önmagatokkal. Aki szerint ez megfelelő kommunikáció az ügyfele felé, még akkor is, ha teljesen igaza van, az nem sokáig fog a mai világban fent maradni. Remélem. Mert majd idővel megtanulja, Európában hogy' is megy ez...

BéLóg 2010.06.03. 12:08:05

@Frucsasz, az őzikelány: Éppen mostantól, már elegendő a jegyző közreműködése!

Egyébiránt tele van a net "egyetemista lányokat" szerény szolgáltatások (értsd minimum szopás) fejében bőkezűen támogató szponzorok hirdetéseivel...

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 12:10:03

@Frucsasz, az őzikelány: jaj, ne! még valami ellenszlgálatást fognak kérni Tőled a pénzért, pl. csadorba kell öltöznöd. :)

bounty123 2010.06.03. 12:12:06

Hja manapság az átutaláshoz csak egy internetelérés szükséges bármilyen normális banknál, VIP ügyfélnek meg gondolom elég csak utalásra gondolnia és az asszisztensek már csinálják is. A legutolsó kis szaros ugandai netcaféból azonnal tudnék utalni a netbankból, biztonságos egyszeri jelszóval.

gonosz1hal 2010.06.03. 12:16:20

NEMÁ! Milyen autókölcsönző az, aki

1) nem fizeti ki rögtön a büntetést, hanem értesíti a kedves ügyfelet, hogy fizessen? ez tiszta hülyeség, saját maguk ellenségei!

2) kápéban rendeződnek ezek az ügyletek náluk? nincs kártyaszám?

3) Abdul a sivatagban dekkol, ahol nincs internet? Nincs más, aki bevinne pénzt neki, ha már akkora lúzer, hogy nincs pénze a bankban/bankkártyán?

Nagyon nem kerek a történet, de persze, belefér, hogy Abdul egy szerencsétlen hülye, a kölcsönző meg egy ügyfélb@szogató társaság, kis rasszista beütéssel.

Mindkettő HÜLYE.

nothing.at.all (törölt) 2010.06.03. 12:16:33

ha az autókölcsönzőnek napi 100 ft pluszköltségért megéri szarozni a büntetésekkel, akkor gratula.
amúgy meg gyökér volt mindkettő.:D
ha nem kamuposzt.

binary11 (törölt) 2010.06.03. 12:16:41

@bounty123: Hát erről van szó, most mi a probléma, kedves Abdul? Á, hogy eszed ágába sincs / sem volt fizetni!! Így azért mindjárt egész máshogy hangzik a történet. A Yesautó egy darabig normálisan kommunikált, az vesse rájuk az első követ, aki az 5. e-mailben is még megőrzi a nyugalmát...

BéLóg 2010.06.03. 12:29:10

@bounty123: Abdulnak nincs netje, csa emailje, amint látjuk... Egyébként majd azt is olvashatjuk, hogy ugyan megvolt a repülőjegye amivel haza akart jönni fizetni, de közben az Elyafjallayökull vulkánból kiömlő olajfolt elérte Dubalyt is, ezért mégsem tudott hazajönni.
Ennek bizonyítására természetesen olajfoltot is fog hozni a repülőjegy mellé.

De ettől függetlenül a yes is egy brutális szaf.

QAQ 2010.06.03. 12:31:25

Abdul sikeres ember-e?

Ez a story nem valami rejtett reklám a 2006 os X5-ös BMW-nek

kispista 2010.06.03. 12:32:01

@BéLóg: nem jegyző, hanem a közjegyző adja ki. Amivel szemben abdul ellentmondással élhet, így bíróságra kerül az ügy.

érdekes33 (törölt) 2010.06.03. 12:33:00

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

érdekes33 (törölt) 2010.06.03. 12:33:59

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

moncayo 2010.06.03. 12:45:17

Ez az Abdul egy pofátlan arab, aki nem akar fizetni: Manapság, ha akar valaki a Déli Sarkról is tud. Ez A Yes is paraszt társaság és esztelen is, mert vannak hatékonyabb módjai is a kinlévőség csökkentésére. Tanulság:
1./Ne üzletelj arabbal, mert így jársz
2./Ne bérelj a Yes-től, mert idióták.

kispista 2010.06.03. 12:47:49

@érdekes33: Beragadt a Caps Lock?

Adj nekik egy pénzszámoló gépet, ha zavar hogy kézzel számolnak.

Riska 2010.06.03. 12:55:38

Függetlenül Abdul származásától, viselkedésétől, büntetésektől, mindentől.
Ekkora egy utolsó szar szemét társaságot még nem láttam mint ez az autókölcsönző, mit képzelnek ezek, hogy ilyen stílusban írkálnak az ügyfeleiknek? Semmi nem hatalmazz fel egy szaros kis ügyintézőt arra, hogy ilyen hangvételben beszéljen az ügyféllel!

indapasssucks 2010.06.03. 13:03:09

haha, a köcsög veri a nyálát, bérelt egy kocsit, száguldozott vele mint állat, nem akar fizetni a csóri, és utána idejön a homárra, hogy nyafogjon :)

az autós cég meg mázlista, hogy csak a zárat baszta el a csávó, gondolom részegen nem talált bele a kulcscsal.

Erősen kétlem amúgy, hogy Abdul néven fut a csávó. Inkább Géza lesz az...

BéLóg 2010.06.03. 13:06:18

@érdekes33: BERAGADT A KEPSZLOKKOD, HAVER!

érdekes33 (törölt) 2010.06.03. 13:09:47

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

Wolfram 2010.06.03. 13:10:55

1. biztos az az autópálya büntetés?
az autópálya büntetések nagy része kamu. az autópálya-kezelő bepróbálkozik, mert sokan nem őrzik meg hónapokig a blokkot. ha mégis bizonyítasz, akkor "ja, bocs". 10-ből 7 biztos, hogy inkább fizet. először ennek néznék utána.

2. az is lehet, hogy az autókölcsönző próbálkozott be, gondolva "gazdag arab, azt se tudja hol kell matricát venni, mi neki az a pár 10 ezer...?"

3. ha otthon is ilyet vezet a papa, lehet, hogy jobban örült volna, ha mást is kipróbálhat. egy mergát? mégiscsak nyaralás.

4. az nevetséges, hogy ha valakinek van pénz a számláján, akkor nem tud utalni. ezer módon lehet külföldről cégként, magánszemélyként pénzt küldeni/utalni. ha meg nem akart fizetni, akkor minek kérkedik itt a hülyeségével?

5. ilyen arrogáns szolgáltatót még nem pipáltam. tuti kigyúrt kopaszok pénzmosodája, ahol a levetett, eladhatatlan szaraikat adják bérbe, amit se ellopatni, se lebiztosítózni nem lehet.

ez a sztori ezer sebből vérzik...

hosszú lépés 2010.06.03. 13:17:46

Megakamu de vicces. Mondjuk szerintem H. Dezső és a társasházi virágültetéses sztori sokkal jobb.

bekbórd! 2010.06.03. 13:20:41

Mit képzel ez a szarházi??? Begyűjti a büntetést, ad egy telefonszámot, aztán kijelenti, hogy azt KÉNE zaklatni a pénzért? Ki a **szom kötötte a bérleti szerződést? Zaklassa ő az emberét, hogy perkáljon. Rasszista meg fenyegetőzés? De érzékenyek lettünk hirtelen.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.06.03. 13:28:56

fake az egész! Egy ilyen sokcéges abdul nem tud külföldről utalni? Na ne már..

zoone 2010.06.03. 13:35:33

Dear Yes autorent,

Thanks for the constructive and understanding cooperation. I really appreciate it.
Now, about your remarks:
- in certain countries an ignorant fuckstick - like yourself -, wouldn't be able to land a position at a car rental service company. Or any other service company, for that matter.
- your people skills - or lack of it - sucks.
- threatening a customer is not cool, even if you're right. Which you're not. Moreover, in certain countries that kind of behaviour would be hazardous to your health.
- you have no legal base to get your money. If anyone tells you otherwise tell 'em I said they're wrong.
- you can be sued. Successfully.
- go to Hell and while you at it, fuck yourself. With a garden hose.

Sincerelly yours,

Me.

Kerámia_53 2010.06.03. 13:48:00

Tanulj meg írni, tetves arab rabszolgatartó állat!!!!!!!!!!!!!

isti77 2010.06.03. 14:04:01

Ez az egész kamu.

Nem hiszem, hogy bárki is leírna olyanokat egy hivatalos levélben egy cég részéről, hogy pl.:

"Természetesen később sem fogjuk abbahagyni. Ezt a tevékenységet elő fogjuk jegyezni a naptárunkba. Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat."

"Szívesen vennénk, ha adatvédelmi biztoshoz fordulna. Így már biztosan jobban "ugrana" rá a média (esetleg, újságcikkek, riportok). Nekünk reklám lenne. Önnek meg. hát, döntse el.

Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!"

Ez kizárt. Lehet, hogy egy vita hevében, élőszóban elhangzanának ilyenek (még akkor is elég gáz), de tuti, hogy le nem írna ilyeneket senki.
Főleg, mivel mire leírja, elszáll a köd annyira, hogy valamennyire mérlegelni tudjon, és ne küldje el így.

Silverf@x 2010.06.03. 14:09:43

Ennek semmi értelme. Az európai módszer amúgysem az, hogy leszarom, hogy nem tudsz fizetni még két hétig, fizess. Ez a magyar módszer. Meg a maffia...

uninterested 2010.06.03. 14:17:41

Minden magára adó autókölcsönző megveszi az autóira az éves pályamatricát, vagy ha nem, akkor megfelelően tájékoztatja az ügyfelet, hogy vannak Mo-n fizetős útvonalak is.
Amúgy meg nagy parasztok dolgozhatnak ott az autókölcsönzőben.
Fizetni akar, és ez a hozzáállás... :(

bubastis2 2010.06.03. 14:25:18

ez nem európai viselkedésnorma, amit a kölcsönzőképvisel. hihetetlen ez a nyomás, amit az ügyfelekre alkalmaznak, miközben ők sem tökéletesek (ld számla, évjárati "tévedés", és - mi a búsnak nincs az autón matrica kölcsönzéskor? kerék volt egyáltalán?)

Yes Autorent · http://www.yesauto.hu 2010.06.03. 14:40:49

Tisztelt Kommentelők,

Nem kívántunk megszólalni az ügyben, mert számunkra egyértelműnek tűnik, hogy mi történt. Azonban egyre többen mondják a régi ügyfeleink közül, hogy ne hagyjuk, hogy félremagyarázzák a történteket.
Reméljük, hogy az alábbiakkal tisztázni az ügy körülményeit, és az esetleges félreértéseket.

1, Az első levél természetesen nem az első kommunikáció volt. Előtte már küldtünk levelet, és több telefonbeszélgetés is megtörtént.
Az előzmények ismeretében a reakciónkat visszafogottnak, és kulturáltnak minősítené minden jóérzésű ember.

A forgatókönyv mindig ugyanaz volt:
- Amikor tapasztaltuk, hogy nem tudjuk a bankkártyáról levonni a büntetést, akkor megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az ügyféllel.
- Az ügyfél fennhéjázva zaklatásnak minősítette a megkeresésünket, és pökhendi hangnemben közölte, hogy ekkor, és ekkor fizet.
- Ezt követően a hívószámkijelzett hívást nem vette fel (sms-re nem reagált).
- Ha letiltott számról sikerült utolérni, akkor kezdődött minden előlről (felháborodás-hőzöngés-ígérgetés-eltünés).
- Egyszer kaptunk tőle egy kapcsolattartói telefonszámot, ahol utolértünk egy fiatalembert, aki közölte, hogy rögtön érkezik. Majd többé őt sem lehetett utolérni.
Összefoglalva: Az ügyfél minden alkalommal ígéretet tett a tartozás rendezésére. De soha nem sikerült fizetnie.
A felháborodott, és számonkérő hangvételnek ez az oka. Nem szokásunk az ügyfeleinkkel ilyen modorban kommunikálni. Az előzmények „verték ki a biztosítékot”.

2, A Yes Autorent kis cég. Azonban komoly ügyfélkörrel rendelkezünk mind bérlők, és bérbeadók tekintetében. Amikor valaki odaadja az autóját egy idegennek, akkor közvetítésünkkel egy megállapodást köt. Ennek értelmében a bérlő fizet a használatért. Számunkra az a természetes, ha a bérlő kárt okoz, akkor azt is kifizeti.
Sem a mi árrésünkbe, sem a tulajdonoséba nem fér bele, hogy a büntetéseket kifizesse az ügyfél helyett.

3, Mindenki arról beszél, hogy ez egy következményektől mentes ország. Amikor a levelünkben arról írtunk, hogy ebben az országban ez nem működik, akkor erre gondoltunk, nem pedig a bérlő származására, vagy nemzetiségére.
Egyébként pedig tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy éppen az arab országokból származó ügyfelek kiemelkedően korrektek, és tisztességesek szoktak lenni.
Tehát a rasszizmus vádját határozottan elutasítjuk!

4, A bankkártyás kaució kérdése: Természetesen bankkártyás kaucióval dolgozunk. A fiatalember azonban a bérlést követően „lepucolta” a bankkártyáját. Így a büntetés behajtására már nem volt módunk. Egyébként ez volt az első mozzanat, ahol sejtettük, hogy nem kívánja rendezni kárt.

5, Az éves autópálya matrica kérdés kapcsán: A Yes Autorent autóbérlet közvetítéssel foglalkozik. Általában olyan cégek, és magánszemélyek autóit adjuk ki bérbe, akik nehéz anyagi helyzetbe kerülnek. Esetleg időszakosan felesleges autókkal rendelkeznek. A tulajdonosok az autóikat néha csak időszakosan, pár hónapra adják át, ezért nincs rajtuk éves matrica. Ez egy árképzési kérdés, amit eddig a bérlőink elfogadtak, nem jelentett számukra problémát.

Tisztában vagyunk vele, hogy az egyedi üzleti modell félreértésekre adhat okot.

Szívesen veszünk bármilyen kritikát, és megválaszolunk bármilyen kérdést: info@yesauto.hu

Yes Autorent Ügyfélszolgálat

BéLóg 2010.06.03. 14:47:38

@Yes Autorent: Ezt én például már nagyon vártam.

Ennek ellenére, minden meggondolatlan szóért sajnos fizetni kell. A netes környzetben meg (lásd Edesete (sic)) különösen.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.03. 14:53:01

@Yes Autorent: Lehet, hogy az ügyfél tényleg úgy viselkedett, ahogy mondtad. Elhiszem.

De a ti viselkedésetek ultra gáz.

Kandabula 2010.06.03. 14:56:21

Nem volt időm mindent végigolvasni, lehet, hogy hasonló tartalmú komment már van, azért én ideírom a magamét:

@moncayo: igazad van.

Egyébként: ha én bérelek autót, elvárom, hogy a pályadíjjal (pontosabban SEMMIVEL!) ne kelljen törődnöm, az legyen a szolgáltató által, minden kocsira és egész évre, - a biztosításokat is beleértve
- befizetve. Fizetem a bérleti díjat, az üzemanyagot, oszt annyi.

Ezért szavaztam úgy, hogy Abdul NE fizessen.

A mocskolódások sokat elárulnak a kommentelőkről. Sajnálom őket. Szeretnének ők úgy beszélni arabul, mint Abdul magyarul.

gitáros 2010.06.03. 15:01:06

@Yes Autorent:
Tahók voltatok, ennyi.
Az ügyfél lehet az, ti meg soha, pláne írásban.
Az üres fenyegetőzés meg külön gáz és pitiáner dolog.
Lúzerek.

iqlight (törölt) 2010.06.03. 15:04:47

@Yes Autorent: Az, hogy kis cég vagytok abból is látszik amilyen a hangvételetek. Persze ez önmagában nem gond. Hiába nem akar fizetni a bérlő (bár azt hangoztatja, hogy akar) ezt a hangnemet ti tereltétek ilyen mederbe. Megjegyzem, ha mégis fizetne a bérlő, akkor végképp ultra ciki lesz ez a sztori - már ha igaz belőle bármi is. Egy ügyfélszolgálatos pedig ilyen hangnemet maximum az anyukájával engedhet meg, ügyféllel nem. Az ég világon semmi köze a dolognak ahhoz, hogy itt fizet-e az ügyfél vagy sem.

Az, hogy ez egy következményektől mentes ország, még talán igaz is, ámbár erre egy megfelelő szerződés gondolom gyógyír lenne, és akkor fröcsögni se lenne muszáj. Persze ez lehet, hogy nem így van - nem vagyok jogász - de akkor meg perre lehet menni amit felteszem ha igazatok van megnyertek. Ennyi. Nem kell fenyegetőzni abból csak ti jöttök ki szarul.

nothing.at.all (törölt) 2010.06.03. 15:05:59

@Yes Autorent:
és azt miért hagytátok, hogy akár az ügyfél, akár a ti károtokra a büntetés megemelkedjen a nemfizetés miatt? ez lenne az európai szemléletmód?

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 15:06:42

tehát az emil nem fék,csak nincs itt az összes
abdul menjen a csába hogy nem lenulléázta a kártyát,bár ahogy a sztoriból lejön ,az egész hercehurca jóval (pár nappal) a bérlés lejárta után alakult ki
Kedves @Yes Autorent:
Bármilyen tahó paraszt volt a bérlő jogosan vagy jogtalanul,ezt a stílust nem engedhetitek meg.Biztos jobb érzés,de akkor sem.
És kauciót,vagyis zárolást hogy lehet eltüntetni kártyáról?Ja és a honlapotokon ott szerepel,hogy minden díj-tehát a matrica is- előre fizetendő,kiegészítő szolgáltatás díjjaként.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 15:09:07

@telekino: a kárelhárítási és kárenyhítési kötelezettség ki is maradt,már csak a pótdíj emelkedése okán hozom fel

Páneurópai Harci Kos 2010.06.03. 15:41:24

A "mesét" hiszem ha akarom, de ez nagyon nem életszerű.

capor_ 2010.06.03. 15:45:49

Teljesen mindegy milyen hülye az ügyfél, ilyen hangvételt nem lehet megengedni...

Egyébként meg magának mond ellent, nem logikusan cselekszik a "Yes Autorent". Itt leírja, hogy már volt előzménye a levelezésnek, és sejtették, hogy nem fogja kifizetni a büntetést a volt bérlő. Ennek ellenére meg sem próbálja a saját kárát minimalizálni, tehát kifizetni a még alacsonyabb büntetést? Hanem inkább a bizonytalant, már általa is kétséges várakozást választja???

Ja és a honlap űbergagyi...

Páneurópai Harci Kos 2010.06.03. 15:49:04

mindenesetre ezt az "Abdul"-t nem kéne behívni egy kis Apeh elbeszélgetésre?

nyünyőke 2010.06.03. 16:01:55

Ez a téma egy kissé felbassza az agyam, talán mert pont most fizetem a hatvanvalahányezer forintos autópályabüntinek a 2. részletét, csak mert egy nevemen lévő autó bérbe lett adva, ráadásul ismerősnek, és a paraszt baszta kifizetni... És azért vártam meg, hogy ennyi legyen, mert megígérte, hogy fizet, nekem pont nem volt 15ezer fölösleges forintom sem, hogy meghitelezzem....

Egyébként a sztori: vidéki városban vagyunk, édesapámnak jött a nagy ötlet, hogy autókölcsönző is legyen (volt egy cége, ami mással foglalkozott). Kicsik voltunk, 5-6 autóval, közte az enyémmel. Mivel ilyen kicsiben csináltuk (plusz az autót én is használtam, csak ritkán volt kiadva), autópályamatricára nem gondoltunk, bár így utólag bőven megérte volna... Mert tényleg nem gondoltunk, hogy ennyi utolsó bunkó paraszt van! Tudom, szarjunk sünt, hogy bénák vagyunk, tanultunk belőle, csak kicsit sok volt a tanulópénz.

De azért az is elgondolkodtató, hogy millió meg egy parkolási büntetés is érkezett. Azt hogy védtük volna ki? Parkolási bérlet az ország egész területére, vagy hogy a picsába?
Sok hülye bunkó...
Mondjuk ennek ellenére nem beszéltünk velük így... nem is tudtuk behajtani...

vércseharcsa 2010.06.03. 16:07:44

Kedves Abdul!

Abban az országban ahol most vagy, nincs lehetőség banki átutalásra?

Szánalmas kis alak vagy, aki ki akar bújni a fizetési kötelezettsége alól, ráadásul (reményeid szerint) velünk és a szavazatainkkal próbálod megindokolni a nem fizetést.

A kölcsönzőnek meg igaza van!

englandboy 2010.06.03. 16:10:38

most cseteltem a yesauto egyik munkatársával

teljesen korrektek voltak

megemlítettem nekik hogy az abdulos homár cikk miatt rákattintottam a holnapjukra és megnéztem az áraikat

kissé tulzonak tartottam de velem teljesen normális hangnemben válaszoltak mindenre

abdul pedid b@szott befizetni a büntit

PillaMilla 2010.06.03. 16:12:13

Ha létezik Abdul, ha nem, a cég akkor is sikeresen lejáratta magát. Gratula a marketingesnek, ha ez volt a tuti ötlet.

vércseharcsa 2010.06.03. 16:16:57

Én nem tudom, hogy azok a kommentelők akik védik Abdult végig olvasták e a levelezést!?

Szerintem nem!

Amúgy meg Abdul miért nem UTAL, ha annyira korrekt és annyira akar fizetni?

PillaMilla 2010.06.03. 16:19:00

Nálunk sok helyen csak addig kedvesek az emberrel, amig ügyfél lehet belőle. Hamár ügyfél, akkor minek is foglalkozni vele. Kicsit necces a "megugrott" bünti, amikor yes-nek azonnal be kellett volna fizetnie. Vagy befizette, csak még ezen is kaszálhatna. Full casco, mégsem az? Hogy is van ez? Az a legnagyobb baj, hogy mindenki mindenre csinálhat céget, semmi szamályozás nincsen a tevékenységekre.

PillaMilla 2010.06.03. 16:24:58

Két külön dolog Abdul, meg Yes. Mind a kettő sáros, és most itt lehet kakaskodni, hogy melyiknek van igaza. Az lenne a tuti, ha yes mindenben fedhetetlen lenne. De kicsit sok a kétes és szabályozatlan dolog. Miért is nem lehet leinkasszálni Abdul számláját? Mert yes nem iratott vele alá semmit. Az is igaz, hogy ha bemegyek egy boltab, és piros trikót keresek, akkor nem akarok rózsaszínt venni. Levél hangneme meg fenyegető yes részéről. Abdul meg persze fizessen, mert az az ő sara, de senki nem szabályozta be, így most jó el lehet valahol.

PillaMilla 2010.06.03. 16:27:34

@nothing.at.all: mert nem is hagyhatták volna, mert be kellett volna fizetni azonnal. Szerintem egyre gázabb ez a story. Főleg, hogy valaki közzé tette az összes yes céges adatokat. Ami szerintem szintén nem európai gondolkodásmód.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.03. 16:34:22

@Yes Autorent: Egy valamirevaló szolgáltató részéről a "kiverés" fogalma csak üres óráik önszeretettel való színezésére szolgálhat. Mindemellett én is arra szavaztam, hogy Alibaba vagy hogy hívják fizessen, ha petyegtetett. Arra valóban nem kaptunk választ, hogy a kölcsönző miért nem igyekezett a kár minimalizálására, de arra is szeretnék emlékeztetni, hogy úgy látszik, hogy nemcsak a csonka hazánkba szállított BMW-ket kellene speciális hangjelzőberendezéssel felszerelni. Egyébként, ha én kezdenék autókölcsönzéshez, a tornaaljai/párkányi/székelyhidi (vagy beregszászi/szabadkai)székhelyemről látnám el, pl. budapesti telephelyel, azaz gondoskodnék róla, hogy a kötelező és ajánlott szervizmunkák számláját ott állítsák ki.

*köcsögduda

C. Guss (törölt) 2010.06.03. 16:41:53

Szisztok Abdul vagyok!
Na akkor valaszolok a kerdesekre:
1, azert nem utaltam el, mert itt nincsen szamlam, a magyar bankhoz meg nincsen netbankom, mert felesleges.
2, @Yes Autorent: Engem 1szer nem hivtak, nem is tudtak volna mivel at van iranyitva a telefonom, sms-t nem kaptam, ha megis kuldtek akkor mutassak meg, a level volt az elso.
3, A tisztlet rasszista kommenteloknek nem uzenek semmit, fojenek a sajat levukben.
4, Azota megegyeztunk az kolcsonzovel, hogy ki lesz fizetve a buntetes mikor hazaerek (persze csak ugy ha nyilvanosan bocsanatot kernek, ha nem akkor nem)
A vicc az egeszben hogy megmutattam apamnak es rohogott egy jot az egeszen...
Ennyi :D

kispista 2010.06.03. 16:42:48

@Páneurópai Harci Kos:
Vele együtt a kölcsönző céget is, amelyik feketén foglalkoztat és számlát sem adott a kárról.

@nyünyőke: És a cégben nem volt 15e ft?

@vércseharcsa: miért te a levelezés alapján úgy gondolod, hogy igaza van ennek a csaló cégnek?

A magasabb büntetést nem fogja megítélni a bíróság.

csiklóhal 2010.06.03. 16:44:07

Ööö, nem értem, Abdul tartozik - cseszett kifizetni, és mindenkinek az a legnagyobb problémája, hogy milyen díjszabással meg szolgáltatásokkal dolgozik az autókölcsönző. Az meg egy lol, hogy a büntetést meg kellett volna hiteleznie a cégnek, de aki így gondolja, az nyugodtan befizetheti most Abdul helyett azt a 130-at, mert Abdul úgyis megaggya, hisz megígérte...

C. Guss (törölt) 2010.06.03. 16:44:12

Hozzatennem, hogy a kolcsonzo ezt leszamitva tenyleg korrekt volt, de szerintem ez mindenkinek kiveri a biztositekot :D
Az hogy szamlat nem latok nem erdekel, mert Mo egy ilyen hely.
A kar minimalizalas jogos meglatas :D

kispista 2010.06.03. 16:47:43

@PillaMilla:
A cégadatok nyilvánosak.

Az apeh honlapján az alkalmazottak számát tartalmazó adatbázis is az (mindkét cégnél 0 alkalmazott)

Az is nyilvános, hogy az egyik cégben 2008-ban 0 ft volt a bérköltség. És a szorosan vett ügyvezetésen kívül semmilyen munkát sme lehet ellátni fizetés nélkül.

De azt sem tudjuk, hogy az Internet Autó kft vagy a Yes Autorent Kft állítólagos névtelen képviselője írta a leveleket és a hozzászólásokat.
A honlapjukon egyik helyen az egyik, másikon a másik található.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.03. 16:49:54

@Arabsejk: Ezért kár volt regelni egy ilyen kamu nicket. Hülye kis idióta 16 éves fasz.

kispista 2010.06.03. 16:50:32

@csiklóhal: A büntetés a céget terheli.

Ha a fölötted lakónál csőtörés van, akkor köteles vagy elzárni a főelzárót, és nem várhatod meg míg hazajön a nyaralásból és kérheted a késedelem miatti sokszoros kártérítést.

Abdul meg vegyen autópályamatricát.

gitáros 2010.06.03. 16:54:21

@englandboy:
Persze, hogy normálisak voltak, nyilván mindenkivel azok. De.

Az, hogy mit tesz/tett Abdul, a dolog lényegét tekintve tökmindegy. Egy szolgáltató nem engedhet magának a fentihez hasonló tahó kommunikációt. Arról nem beszélve, hogy a fenyegetőzésből ítélve "okosba" lett intézve az egész ügylet.

gitáros 2010.06.03. 16:58:08

@csiklóhal:
"lol, hogy a büntetést meg kellett volna hiteleznie a cégnek"

Ez nem meghitelezés. Szerinted kinek a nevére szólt a bünti? A kuncsafton senki más nem követelheti, csak a kölcsönző. Már ha egyáltalán volt szerződése a sráccal.

PillaMilla 2010.06.03. 17:05:01

Megvan a megoldás, hogy esetlegesen miért nem vesznek matricát. Mert a kocsik magánszemélyek tulajdonai. És van aki 1 hóbapra teszi be az autóját vagy mi. De van, aki csak két hétre. Tehát autók nem az ő tulajdonuk, csak közvetítenek. Minden esetre nem a probléma megoldást. Ilyet egy levélben leírni,,, Szerintem ha kamu, már akkor is megbánta a marketinges, mert kicsit rosszul sült el. Abdul fizessen, yes meg hajtsa be törvényes úton.

Lövenberg Balázs · http://karma.blog.hu 2010.06.03. 17:14:56

az már volt, hogy nincs is olyan név, hogy Abdul?

Sárgakiskacsa 2010.06.03. 17:15:21

Egy-két dolgot nem nagyon értek ezzel kapcsolatban.
Például azt, egy cég hogy engedhet meg magának ilyen hangnemet? Olyan céggel nem szabad szóba állni, amely ilyen hangnemet megenged magának. Ezzel be is mutatja és jellemzi saját magukat. Ráadásul az országot is lejáratja, mert megmutatja, hogy lám, ebben az országban így állnak hozzá az ügyfelekhez. Sajnos ezzel nem is állunk messze az igazságtól...
A másik amit nem értek, hogy az ügyfél nem tudta volna külföldről átutalni ezt a nyomorult százezres összeget, amire annyira veri a nyálát az autókölcsönző? Mert még ha milliókról lenne szó...
Nem értek annyira az átutalásokhoz, ha valaki igen, homályosítson fel legyen szíves ezzel kapcsolatban.

PillaMilla 2010.06.03. 17:17:44

Hallo yes, valaki már tőletek is megszólalhatna, ha már nem sült el ez a levél olyan jól. Mert itt már mindenki az alsóneműt firtatja. Minimum érdemelnénk ennyit, vagy legalább mentsétek meg a becsületet. Én biztosan kiállnék a cégemért. Ha más nem, akkor megpróbálnék ebből még valami jót kihozni magamanak. De ezt ti tudjátok.

bojl 2010.06.03. 17:21:19

@PillaMilla: olvass vissza, már megtették

PillaMilla 2010.06.03. 17:25:57

@bojl: már el is olvastam, köszi, egészen normálisat írtak.

csahos 2010.06.03. 17:46:01

Az autópályára nem megy fel véletlenül az ember főleg kétszer.
Nem értem mért kérdés hogy ki kell-e fizetni a büntetést? Persze csak az alapdíjat.
Ha nem előre kérték volna a kaukciót a bérleti díjat sem fizette volna ki. Ö ilyen ebből él, hogy mindenben ilyen.
Bizonyos arab országokban levágják a kezét, de legalább megbotozzák.
Persze ha ez történet megtörtént valaha.

n-dream · http://nylon.blog.hu 2010.06.03. 17:47:09

@Yes Autorent: ha ez a Yes Autorent válasz nem lenne itt, biztos lennék abban, hogy kamu a sztori, annyi helyen sántít. Most már nem vagyok biztos hogy kamu, csak azt hiszem, hogy kamu.
Abdul túl jól tud magyarul.
A külföldi általában képtelen megtanulni a tárgyragozást.
Ilyen levelet az ír, aki olyannak akar látszani, aki töri a magyart.

Az elején csak felületesen futottam át a sztorit és a stílus alapján azt hittem, hogy a YES az arab.
Olyan közel-keleti leveleket gyártott ez a cég.
Egy a reputációjára valamit is adó vállalkozás nem süllyed le a cigánykodó ügyfelei szintjére.
A YES-nek sikerült.
Az Isten mentsen meg mindenkit egy ilyen üzleti partnertől!

n-dream · http://nylon.blog.hu 2010.06.03. 17:48:42

@Yes Autorent: senkinek nem tűnt fel, hogy mekkora ökörséget írt a YES Abdulnak?

Mi az hogy vaj van a füle mögött?

Talán inkább akinek vaj a FEJÉN, az nem menjen a napra.
De ez meg nem passzol ide.
Bár ennek már úgyis mindegy.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 18:07:14

@n-dream: ami a füled mögött van, az a fejeden van.
abdul örülhet, hogy ilyen precízen fogalmaztak.

2010.06.03. 19:05:26

Pokhendi ugyfel vs. paraszt szolgaltato, csodalatos :)

Mr Neanderthal 2010.06.03. 19:16:19

Azért hozzá kell tenni hogy az autókölcsönzősék is jókora taplók a levél hangneme alapján. Azt hiszik ha fenyegetik a palit az majd fizet?

Ha nem fizet akkor meg bírósági végrehajtó, persze ismerve az Abdel féle úriembereket gondolom egy szalmaszál sincs a nevére iratva.
Ezért ment a no name autókölcsönző kft. hez nem pedig a Herz-hez mert azok hitelkártyával kezdtek volna, aztán jóéccakát.

ngergo35 2010.06.03. 20:40:08

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.06.03. 23:38:30

Egy jemeni fickó két lányát kellett volna angolból magántanítanom. Úgy beszélt velem a pasas, mint ha a valagából rángatott volna ki, emellett hónapokig tartozott pénzzel, lekezelő köcsög, etc. De hát ez nyilván a kivétel, amely erősíti a szabályt, ugye.

Amúgy totál fake az egész történet, a kommentelők meg ölik egymást és forr a vér...
Szánalmas úgy, ahogy van.

eml 2010.06.03. 23:46:01

@ngergo35:
Ne feledd, ezek a mocskos arabok ülnek a kőolajkészlet közel 70%-án!
Tehát ha nem akarsz holnaptól lovon járni, akkor csendesebben.

Tirpákia rózsája 2010.06.03. 23:46:46

Néhány megjegyzésem lenne a hitetlenkedők felé:
1. Abdul lehet valós név, attól, hogy még valaki magyar állampolgár, még lehet külföldi születésű, vagy magyar születésű, de nem magyar etnikumú. A kommentelők többsége vszleg még nem találkozott külföldivel ad absurdum hazai svábbal, zsidóval, szerbbel, göröggel.
2. Mivel a szerelésről sem kapott számlát, elképzelhetőnek tartom, hogy a büntetés összege sem annyi, amennyit kérnek, ezért csak kp-ban fogadják el a befizetést. Nem lennék meglepve. Ha már a biztosításnál is hazudnak, mint lehet várni. Azokat a sztorikat meg ismerjük, amikor a kölcsönzők saját kibérelt kocsijaikat töretik fel meg lopatják el. Én inkább ismerősnek fizetnék 3x annyit, mint hogy kölcsönzőhöz forduljak. Idáig jutottunk :o(

Tirpákia rózsája 2010.06.03. 23:53:34

Az idegenrendészetért kiáltóknak meg csak annyit: kis hazánkat nem a kóbor arabok és egyéb ideiglenesen hazánkban tartózkodók rohasztották le, hanem az őslakosok. Ráadásul Abdul nem lóg a kötelezettsége elől, hanem máshol van és többször hansúlyozta, fizet. Vszleg ezzel a Yes jobban jár, mert kamatosan fizet. A világ kevésbé lepusztított oldalán, Abdulnak aszondanák, tisztelt ügyfelünk, ennyi a napi kamat, várjuk szíves jelentkezését és reméljük, továbbra is ügyfelünk marad. Abdul pedig örülve a bizalomnak, miután csengetett, ismét használja őket, ha csak nem akad ki azon, hogy mind az évjárattal, mind pedig a biztosítással át akarják verni. Ami n.b. a Fogyasztóvédelemre tartozik, mert ez a vásárlók tudatos megtévesztése.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 00:03:47

@PillaMilla: "Hallo yes, valaki már tőletek is megszólalhatna"

Megszólalt. Ne csak írj, olvass is!

Manci néni, a szomszéd 2010.06.04. 00:04:20

Drágáim! Ezért tart itt ez az ország ahol. Ezen a mocskos helyen már senki nem akar dolgozni, termelő munkát végezni. A Yes autotorrent is egy ilyen kis fos cég, aki gyakorlatilag munka nélkül jut pénzhez.

Én Abdullah helyében amikor visszaviszem a kocsit, a garázsba még vagy három autót totálkárosra törtem volna, meg begyűjtöttem volna még pár 300 ezres bírságot is. Aztán aszondom: bocs, majd hozom a pénzt...

Tirpákia rózsája 2010.06.04. 00:05:52

@ngergo35: honnan tudod, hogy arab? Nem tudom, láttál-e már világatlaszt, de muzulmánok nem csak arab országokban élnek, tehát a név alapján Abdul lehet akármilyen etnikumú. Apám kétkezi ipari szakmunkás, és a fajtársaid tartoznak neki, vagy tucatnyian. Meg még a magyar építőiparban dolgozók több mint a felének. Külföldi magyarként azt mondhatom, a legsunyibb, leglógósabb trógerek mi vagyunk. Egymást is, mást is ott verjük át, ahol tudjuk. A férjem meg arabnak dolgozott Dubajban. Az 5. év után hűségajándékként kapott egy jaguárt. Kocsit, nem cicát. Ja, és nem 5 éves volt a kocsi... és nem is öregebb... Maffiózók mindenhol vannak. A "mieink" ugyanolyan taplók. És ismerek arabokat, akik kórházi orvosként 80 ezer nettóért dolgoznak heti 90 órát. Ha túllépnél a korlátoltságodon a környezeted is boldogabb lenne.

Tirpákia rózsája 2010.06.04. 00:13:39

@morrisal_: Én pedig külföldön dolgozom magyar tolmácsként és a "tisztes magyar üzletemberek" nő létemre elsőre letegeznek, ugráltatnak, emelt hangon beszélnek velem, amikor meg fizetésre kerül a sor vagy lelépnek, vagy alkudoznak. Ők nem adóznak én igen. Azt hiszik, ha valaki szolgáltat nekik, azt már évek óta etetik, ruházzák és a tulajdonukat képezi. Évekig szomszédságban voltam otthon két jemenivel odahaza. Adóztak, nem káromkodtak, verseket olvastak és mindig nagyon udvariasak voltak.

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:52:06

Abdul!

Tegyél feljelentést! Ne fizess, a levelek hangvitelére hivatkozva. Egy premium kategoriás szolgáltatást ígértek, részben teljesítették, ha nem mutattak számlát a 44 000-ről, az már csalás gyanús... Egyébként ha nem jösz haza, nem is tudnak mit csinálni, senki sem fog velük foglalkozni, hiába vinnyognak...

Végezetül:
"Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!

Üdvözlet nélkül:
Yes Autorent"

Ezt én kikérném magamnak, pedig nem szoktam X5-t bérelni, de így velem sem beszélhetnek, egy szolgáltató cég ilyet egyszerűen nem tehet!

Üdv,

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:59:19

@ngergo35: Te irígy vagy! Azért arabozol, mert neked kéne a sok húszezres, hogy Téged utálhasson mindenki. Mert Te magyar vagy. (Mellesleg én is, csak én szégyellem.)

Penge666 2010.06.04. 20:28:32

Kedves Yes!

Én személyesen ismerem Abdult, tény amit csinált az nem szép dolog, és ezt el is ismerte.
A fizetés alól nem zárkózik el, de nem hiszem el, ha több 100 ezer forintot ott hagyott a zsebetekben, hogy mertétek azt megcsinálni, hogy pár 10 ezer forintot nem tudtatok neki meghitelezni?

Csatlakozom az előttetek szólókhoz, így ügyféllel nem lehet beszélni, hogy jön egy kölcsönző ahoz, hogy egy ügyfelét így megfenyegessen????

Ha Abdul hazajön én segítek neki abban, hogy ebből rendőrségi ügy legyen, hátha sikerül titeket megtanítani szépen beszélni.
+ Teljes APEH vizsgálat, vagyonosodási, az összes vezető tisztségviselők esetében, nem is beszélve a nem létező alkalmazottakról!!

Penge666 2010.06.04. 20:31:03

Illetve én láttam ezt az autót, és a forgalmiban bizony nem magánszemély szerepel:D...

sydneybeachgirl 2010.06.06. 01:27:35

speechless....ilyen stílusban kommunikálni egy cég??? szerintem Abdul nagyon jól tudja mit kell tenni ilyenkor..minden kommunikációt átadni az ügyvédnek intézzék ők.Nem lepődnék meg ha hazaérkezése után az első útja az ügyvédi irodába vezetne.."Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat." ???? EUban egy ilyen mondatért keresztre feszítenek egy céget...az ügyfélnek nincs mindig igaza! DE az ilyen stílusú kommunikáció egy cégtől megengedhetetlen..és mindezt írásban phew..

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.06.06. 15:52:39

a homár tanuljon meg szavazódobozt méretezni

Répalaki Edömér 2010.06.08. 22:13:34

Az ügyfélszolgálatos csaj képe nem Paula Abdul(ra hasonlít)? Önreklám lenne? De akkor hol a (X) szimbólum a cikk végéről? Mivel jár most a homár, mert vízalatti eszközt nem láttam a listán?
süti beállítások módosítása