Tékozló Homár

Arabozás és luxuskocsi az év levelezésében

2010.06.03. 01:30 | szily | 291 komment

Na, most tessék hátradőlni, mert aki velem tart, annak hosszú, de nagyon szórakoztató olvasgatás következik. Előre kell bocsátanom, hogy nem hiszem, hogy ez a levelezés a szó kukacoskodó értelmében "igaz" lenne. Ez egyszerűen elképzelhetetlen. Én szórakoztató fikcióként olvastam, és úgy remek volt, Hegedűs Dezső legszebb napjait idézte. A Naiv Ügyfél ezúttal Abdul, valahonnan a Közel-Keletről, aki fantasztikus, homéroszi gyalázkodásokban, fenyegetésekben és sértegetésben dús párbeszédet folytat a Yes Autorent emberével. A kiindulópont: Abdul nem fizette ki a két, bérelt kocsival beszedett autópályabüntetést. Az egész sztori számos ponton érthetetlen: Minek közvetítő? Miért kell megvárni június közepét, miért nem utalta át Abdul a pénzt? Hogyan akarna nyomást gyakorlni egy autókölcsönző? De ilyen apróságokon szerintem butaság fennakadni, amikor ilyen, a való életben nyilván soha nem tapasztalható intenzitással pörög a szó. Csütörtökön, biztos ami biztos, felhívom a kölcsönzőt. A levélfolyam után, Abdul kérésének megfelelően, ott figyel a szavazógép is!


A kovetkezo tortenet esett meg velem:
Aprilis 20. korul edesapam meglatogatott kulfoldrol, es autot kellett berelnem, a valasztasom amit utolag megbantam a Yes Rent-re esett ahol talaltam egy BMW X5 ost, kibereletem egy hetre ami napi 30.000 Ft-be kerult, mar az elejen gond volt azzal hogy nekem 2006-os evjaratot mondtak es ehelyett kaptam egy 2004-es autot - ez azert fontos mert edesapamat megakartam lepni azzal hogy olyan autot berelek amit O vezet kint (2010 BMW X5) de nem sikerult.
A berleti ido vegen valaki megpiszkalta a zarat, es emiatt nem lehett nyitni a vezeto ajtot. Mikor vissza vittem a kaukciobol levontak az zar javitast (44.000Ft) amirol azota sem lattam szamlat.
Miutan leadtam a kocsit 1 hetre ra hivott az ugyintezo hogy jott ket autopalya buntetes, jeleztem hogy par nap mulva kifizetem. Ido kozben ugy akalkult hogy Kozel-Keletre kell utaznom, ezert megkertem egy ismerost hogy rendezze a buntetest. Az ismeros nem rendezte, es jelenleg az yes auto mindennel fenyeget, csak azt nem erti meg, hogy nem vagyok az orszagban hogy kifizessem. Megirtak e/mailban (csatolva) hogy fizetesi meghagyast hagynak, jelzik a bankomnak, minden hivatlanak, lejaratni akarnak. Ezen kivul a szarmazasomra is megjegyzeseket tettek. Ha lehet szavazzanak a kommentelok hogy ha hazaertem fizzesek-e vagy sem?
Udv Abdul

Ime levelek:
------------------------------------------------------------------------
2010/5/18 Yes Autorent <info@yesauto.hu>

Tisztelt Uram,

Tájékoztatni kívánom, a következőkről:

1, Az Ön által megadott kontakt személy nem hozta be irodánkba a két autópálya matrica büntetés összegét. Tegnap még délután sikerült utolérni telefonon. Ekkor tájékoztattuk, hogy az eltelt idő miatt mára a büntetések összege meg fog emelkedni 130.600 Ft-ra. Ezt ő tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy még aznap délután behozza a pénzt. Nem ért be, és többé nem is vette fel a telefont.

2, A továbbiakban nem kívánunk ezzel a problémával foglalkozni. Amennyiben 24 órán belül nem jelentkezik valaki a 20/555-11-55 telefonszámon, és azt követően legkésőbb egy napon belül nem juttatja el hozzánk a büntetések összegét, úgy a következő lépéseket fogjuk megtenni:

-          Fizetési meghagyást bocsájtunk ki ön ellen.
-          Tájékoztatjuk a számlavezető bankját, és az összes magyarországi autókölcsönzőt, hogy ön megbízhatatlan ügyfél.
-          Felkutatjuk az összes létező hivatalos kapcsolatot, akinél reményünk lehet rá, hogy Önt presszionálják a kifizetés érdekében, és tájékoztatjuk őket a helyzetről.
-          És minden egyéb fórumon nyomás alá helyezzük önt a büntetések rendezése érdekében.

Természetesen a fenti procedúra számunkra sem kellemes, és tudjuk azt is, hogy ezzel elveszíthetünk egy a későbbiekben esetleg értékessé váló ügyfelet. De meg kell értenie, hogy nekünk a legteljesebb mértékben képviselnünk kell az autók tulajdonosainak érdekeit is.

Üdvözlettel:
Yes Autorent Ügyfélszolgálat

------------------------------------------
From: Abdul
Sent: Wednesday, May 19, 2010 1:14 PM
To: info@yesauto.hu
Subject: Re: Autópálya büntetések

Kedves Yes Autorent!

Az kontakt szemelyt kellene ez ugyben keresni, mivel mint a kollegajuknak elmondtam nem tartozkodom az orszagban. Amennyiben az orszagban lennek mar RENDEZTEM VOLNA. Junius 16-an megyek vissza Budapestre akkor legkesobb rendezem a buntetest.

A kovetkezokrol kivanom meg tajekoztatni

Elmondanam Onoknek, hogy nekem egy 2006os autot mondtak, amirol kiderult hogy 2004-es, de nem problemaztam vele. Az auto ertekenek kb 10 % at kifizettem berleti dijnak.

Elmondanam Onoknek, hogy a bankomnal kiemelt ugyfel vagyok, es nem fognak foglalkozni azzal, hogy egy jott ment autokolcsonzo mint mond vagy mit nem. Fizetesi meghagyast kerhetnek, bar sokra nem mennek vele mivel ceges szamlaim vannak. Autokolcsonzot annyit tajekoztatnak amennyit akarnak, van 100 masik hely ahol orommel fogadnak. Nem tudom milyen forumon akarnak engem
nyomas ala helyezni, de sok sikert.

Mellekesen felhivnam arra a figyelmuket, hogy amennyiben Onok barmilyen 3. szemelynek informaciot adnak, azzal az adatvedelmi biztoshoz fogok fordulni, mivel az autokolcsonzes egy ketoldalu megalapodas amit nem lehet 3. felnek kommunikalni.

Udv
Abdul

----------------------------------------------

Yes Autorent <info@yesauto.hu> írta, 2010.06.01.:

Abdul!

Lehet, hogy az ön hozzáállása egyes országokban természetes, de ez nem az az ország. Az egész mese a kapcsolattartóról, és a többi sallang sem érdekel.

A lényeg:

1, A büntetések összege 135.600 Ft-ra emelkedett. Ennyit követelünk öntől.
2, Nem fordítunk több energiát az önnel való kapcsolatfelvételre. Ha fizetni akar, fizessen.
3, Ezzel szemben szisztematikusan, és folyamatosan a legtöbb lehetőséget meg fogjuk ragadni, hogy tájékoztassunk mindenkit az ön viselkedéséről (ezekre bőven fogunk energiát fordítani).

Elsősorban azokat  kapcsolatokat keressük meg, amelyek érzékenyek lehetnek az ön számára. Ha nem is tudom behajtani a büntetést, elhiheti nekem, hogy az ön által
nekünk okozott kár többszörösét fogja ön elszenvedni. Egyszerűen csak azért, mert a megfelelő emberek, és szervezetek megismerik ezt a történetet.

Természetesen később sem fogjuk abbahagyni. Ezt a tevékenységet elő fogjuk jegyezni a naptárunkba. Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat.

A levelében írtakra válaszul:

-          Higgye el, hogy nem lesz 100 másik hely, ahol örömmel fogadják. Teszünk róla.
-          Szívesen vennénk, ha adatvédelmi biztoshoz fordulna. Így már biztosan jobban "ugrana" rá a média (esetleg, újságcikkek, riportok). Nekünk reklám lenne. Önnek meg. hát, döntse el.

Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!

Üdvözlet nélkül:
Yes Autorent
------------------------------------------------

Kedves Yes/Ismeretlen ugyintezo!

1, az elozo levelemet nem olvastak at eleg alaposan, mivel mint irtam legkesobb akkor kifizetem a buntetest mikor hazaerkezem (jelenleg junius 16. a tervezett erkees datuma)

2, mivel Onok voltak oly kedvesek es e-mailban fenyegetozttek meg lejaratassal es egyebbel, ezzel akar feljenetest is tehetnek Onok ellen, es elhihetik tudom mirol beszelek.

3, a mostani leveluket egy rasszista megnyilvanulassal inditjak es zarjak, amennyiben akarjak ezt hozzak nyilvanossagra ugye mindjart nem olyan jo? Onok szerint ez normalis?

4, hangsulyozom amennyiben a velem kotott szerzodes barmely reszet nyilvanossagra hozzak szemelyisegi jogaimmal valo visszaeles miatt sokkal nagyobb buntetesd kaphatnak mint ez a 135.000Ft

5, szerintem Onok azoknak a szemelyeknek a nevet sem tudjak kideriteni akivel en kapcsolatban vagyok, illetve nem is foglalkoznak vele. Kivancsi vagyok milyen szervezetet tudnak tajekoztatni? A sohivatalt? Haha

6, en nem vennem olyan biztosra, hogy Onok jol tudnanak kijonni ebbol az egeszbol.

Vegezetul hangsulyoznam, hogy kifizetem a buntetest amint az orszagban vagyok, addig kernek turelmet amennyiben van ra lehetoseg, amennyiben nincsen abban az esetben nyugodtan tegyek azt amit leirtak. (Majd beviszem a repulojegyet, hogy lassak nem a nagy vilagba beszelek)

Udv:
Abdul
---------------------------------------------------
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 11:44:14

@telekino: oké, bocs, én már kihaltam a FULL Casco = NEM FULL Casco résznél. azt hiszem, hogy ezek mellett minden más eltörpül, a párezer autópályamatrica tétel is.

moli 2010.06.03. 11:44:54

@Matteo79: igy van. raadasul ha a sok idiota autoberbeado az elkepeszto arakkal nem fagyasztana a piacot (autok a garazsban amoritzalodnak), hanem alacsony arakkal porgetnek (autok az utakon amortizalodnak, emellett jon bevetel is), akkor megjobban megerne.

de sajnos hujek, nem ertik.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 11:45:28

@holex: *párezer forintos autópályamatrica tétel is.

binary11 (törölt) 2010.06.03. 11:55:18

Kedves Abdul! 21. században élünk, nyilván van banki utalás, ezer módszer, de a magafajtának nyilván ötszáz ismerőse, akinek 136 ezer forint a "postásnak borravaló" kategória. Nem értem a hozzáállását. Az autókölcsönzőnek maximálisan igaza van. Van egy jogos követelés, amit Ön nem hajlandó kifizetni, ehelyett mindenféle vélt, valós problémákkal jön, aminek semmi köze ahhoz, hogy Ön valakinek tartozik X összeggel. Kérem mielőbb rendezze tartozását, ennyi a lényeg. Nem szeretjük az ilyen ügyfeleket....

yippyupp 2010.06.03. 11:56:30

@Abszorpciós diverzifikáció: ha viagrától van, küldj a homárnak egy posztot, majd elemezzük

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.03. 12:01:24

abdul pont annyira arab, mint én. Sóhivatal, persze.
De tegyük fel, hogy volt egy ilyen eset, hogy az illető meglépett a bünti elől és valami közvetítőre mutogat - a büntetés téged terhel, kedves 'Abdul' (Attila?) és a te felelősséged (tanuld meg ezt a szót), hogy be legyen fizetve.

Frucsasz 2010.06.03. 12:05:18

Nem értem. Hogy a bánatba adhatnának már fizetési meghagyást jogerős bírósági ítélet nélkül?

Tennivalók:
-Pénzt kifizetni (mert azt tényleg jogosan kérik)
a fenyegetésért, hírnévrontásért, hitelrontásért stb perre menni,
- pénzt utalni nekem (ha már olyan jól megy, hogy heti 210 ezret költhetsz autóra, akkor egy kis támogatás is belefér :) )

theutat villám 2010.06.03. 12:07:35

"Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat."

Talán kezdhetnétek önmagatokkal. Aki szerint ez megfelelő kommunikáció az ügyfele felé, még akkor is, ha teljesen igaza van, az nem sokáig fog a mai világban fent maradni. Remélem. Mert majd idővel megtanulja, Európában hogy' is megy ez...

BéLóg 2010.06.03. 12:08:05

@Frucsasz, az őzikelány: Éppen mostantól, már elegendő a jegyző közreműködése!

Egyébiránt tele van a net "egyetemista lányokat" szerény szolgáltatások (értsd minimum szopás) fejében bőkezűen támogató szponzorok hirdetéseivel...

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.06.03. 12:10:03

@Frucsasz, az őzikelány: jaj, ne! még valami ellenszlgálatást fognak kérni Tőled a pénzért, pl. csadorba kell öltöznöd. :)

bounty123 2010.06.03. 12:12:06

Hja manapság az átutaláshoz csak egy internetelérés szükséges bármilyen normális banknál, VIP ügyfélnek meg gondolom elég csak utalásra gondolnia és az asszisztensek már csinálják is. A legutolsó kis szaros ugandai netcaféból azonnal tudnék utalni a netbankból, biztonságos egyszeri jelszóval.

gonosz1hal 2010.06.03. 12:16:20

NEMÁ! Milyen autókölcsönző az, aki

1) nem fizeti ki rögtön a büntetést, hanem értesíti a kedves ügyfelet, hogy fizessen? ez tiszta hülyeség, saját maguk ellenségei!

2) kápéban rendeződnek ezek az ügyletek náluk? nincs kártyaszám?

3) Abdul a sivatagban dekkol, ahol nincs internet? Nincs más, aki bevinne pénzt neki, ha már akkora lúzer, hogy nincs pénze a bankban/bankkártyán?

Nagyon nem kerek a történet, de persze, belefér, hogy Abdul egy szerencsétlen hülye, a kölcsönző meg egy ügyfélb@szogató társaság, kis rasszista beütéssel.

Mindkettő HÜLYE.

nothing.at.all (törölt) 2010.06.03. 12:16:33

ha az autókölcsönzőnek napi 100 ft pluszköltségért megéri szarozni a büntetésekkel, akkor gratula.
amúgy meg gyökér volt mindkettő.:D
ha nem kamuposzt.

binary11 (törölt) 2010.06.03. 12:16:41

@bounty123: Hát erről van szó, most mi a probléma, kedves Abdul? Á, hogy eszed ágába sincs / sem volt fizetni!! Így azért mindjárt egész máshogy hangzik a történet. A Yesautó egy darabig normálisan kommunikált, az vesse rájuk az első követ, aki az 5. e-mailben is még megőrzi a nyugalmát...

BéLóg 2010.06.03. 12:29:10

@bounty123: Abdulnak nincs netje, csa emailje, amint látjuk... Egyébként majd azt is olvashatjuk, hogy ugyan megvolt a repülőjegye amivel haza akart jönni fizetni, de közben az Elyafjallayökull vulkánból kiömlő olajfolt elérte Dubalyt is, ezért mégsem tudott hazajönni.
Ennek bizonyítására természetesen olajfoltot is fog hozni a repülőjegy mellé.

De ettől függetlenül a yes is egy brutális szaf.

QAQ 2010.06.03. 12:31:25

Abdul sikeres ember-e?

Ez a story nem valami rejtett reklám a 2006 os X5-ös BMW-nek

kispista 2010.06.03. 12:32:01

@BéLóg: nem jegyző, hanem a közjegyző adja ki. Amivel szemben abdul ellentmondással élhet, így bíróságra kerül az ügy.

érdekes33 (törölt) 2010.06.03. 12:33:00

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

érdekes33 (törölt) 2010.06.03. 12:33:59

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

moncayo 2010.06.03. 12:45:17

Ez az Abdul egy pofátlan arab, aki nem akar fizetni: Manapság, ha akar valaki a Déli Sarkról is tud. Ez A Yes is paraszt társaság és esztelen is, mert vannak hatékonyabb módjai is a kinlévőség csökkentésére. Tanulság:
1./Ne üzletelj arabbal, mert így jársz
2./Ne bérelj a Yes-től, mert idióták.

kispista 2010.06.03. 12:47:49

@érdekes33: Beragadt a Caps Lock?

Adj nekik egy pénzszámoló gépet, ha zavar hogy kézzel számolnak.

Riska 2010.06.03. 12:55:38

Függetlenül Abdul származásától, viselkedésétől, büntetésektől, mindentől.
Ekkora egy utolsó szar szemét társaságot még nem láttam mint ez az autókölcsönző, mit képzelnek ezek, hogy ilyen stílusban írkálnak az ügyfeleiknek? Semmi nem hatalmazz fel egy szaros kis ügyintézőt arra, hogy ilyen hangvételben beszéljen az ügyféllel!

indapasssucks 2010.06.03. 13:03:09

haha, a köcsög veri a nyálát, bérelt egy kocsit, száguldozott vele mint állat, nem akar fizetni a csóri, és utána idejön a homárra, hogy nyafogjon :)

az autós cég meg mázlista, hogy csak a zárat baszta el a csávó, gondolom részegen nem talált bele a kulcscsal.

Erősen kétlem amúgy, hogy Abdul néven fut a csávó. Inkább Géza lesz az...

BéLóg 2010.06.03. 13:06:18

@érdekes33: BERAGADT A KEPSZLOKKOD, HAVER!

érdekes33 (törölt) 2010.06.03. 13:09:47

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

Wolfram 2010.06.03. 13:10:55

1. biztos az az autópálya büntetés?
az autópálya büntetések nagy része kamu. az autópálya-kezelő bepróbálkozik, mert sokan nem őrzik meg hónapokig a blokkot. ha mégis bizonyítasz, akkor "ja, bocs". 10-ből 7 biztos, hogy inkább fizet. először ennek néznék utána.

2. az is lehet, hogy az autókölcsönző próbálkozott be, gondolva "gazdag arab, azt se tudja hol kell matricát venni, mi neki az a pár 10 ezer...?"

3. ha otthon is ilyet vezet a papa, lehet, hogy jobban örült volna, ha mást is kipróbálhat. egy mergát? mégiscsak nyaralás.

4. az nevetséges, hogy ha valakinek van pénz a számláján, akkor nem tud utalni. ezer módon lehet külföldről cégként, magánszemélyként pénzt küldeni/utalni. ha meg nem akart fizetni, akkor minek kérkedik itt a hülyeségével?

5. ilyen arrogáns szolgáltatót még nem pipáltam. tuti kigyúrt kopaszok pénzmosodája, ahol a levetett, eladhatatlan szaraikat adják bérbe, amit se ellopatni, se lebiztosítózni nem lehet.

ez a sztori ezer sebből vérzik...

hosszú lépés 2010.06.03. 13:17:46

Megakamu de vicces. Mondjuk szerintem H. Dezső és a társasházi virágültetéses sztori sokkal jobb.

bekbórd! 2010.06.03. 13:20:41

Mit képzel ez a szarházi??? Begyűjti a büntetést, ad egy telefonszámot, aztán kijelenti, hogy azt KÉNE zaklatni a pénzért? Ki a **szom kötötte a bérleti szerződést? Zaklassa ő az emberét, hogy perkáljon. Rasszista meg fenyegetőzés? De érzékenyek lettünk hirtelen.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.06.03. 13:28:56

fake az egész! Egy ilyen sokcéges abdul nem tud külföldről utalni? Na ne már..

zoone 2010.06.03. 13:35:33

Dear Yes autorent,

Thanks for the constructive and understanding cooperation. I really appreciate it.
Now, about your remarks:
- in certain countries an ignorant fuckstick - like yourself -, wouldn't be able to land a position at a car rental service company. Or any other service company, for that matter.
- your people skills - or lack of it - sucks.
- threatening a customer is not cool, even if you're right. Which you're not. Moreover, in certain countries that kind of behaviour would be hazardous to your health.
- you have no legal base to get your money. If anyone tells you otherwise tell 'em I said they're wrong.
- you can be sued. Successfully.
- go to Hell and while you at it, fuck yourself. With a garden hose.

Sincerelly yours,

Me.

Kerámia_53 2010.06.03. 13:48:00

Tanulj meg írni, tetves arab rabszolgatartó állat!!!!!!!!!!!!!

isti77 2010.06.03. 14:04:01

Ez az egész kamu.

Nem hiszem, hogy bárki is leírna olyanokat egy hivatalos levélben egy cég részéről, hogy pl.:

"Természetesen később sem fogjuk abbahagyni. Ezt a tevékenységet elő fogjuk jegyezni a naptárunkba. Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat."

"Szívesen vennénk, ha adatvédelmi biztoshoz fordulna. Így már biztosan jobban "ugrana" rá a média (esetleg, újságcikkek, riportok). Nekünk reklám lenne. Önnek meg. hát, döntse el.

Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!"

Ez kizárt. Lehet, hogy egy vita hevében, élőszóban elhangzanának ilyenek (még akkor is elég gáz), de tuti, hogy le nem írna ilyeneket senki.
Főleg, mivel mire leírja, elszáll a köd annyira, hogy valamennyire mérlegelni tudjon, és ne küldje el így.

Silverf@x 2010.06.03. 14:09:43

Ennek semmi értelme. Az európai módszer amúgysem az, hogy leszarom, hogy nem tudsz fizetni még két hétig, fizess. Ez a magyar módszer. Meg a maffia...

uninterested 2010.06.03. 14:17:41

Minden magára adó autókölcsönző megveszi az autóira az éves pályamatricát, vagy ha nem, akkor megfelelően tájékoztatja az ügyfelet, hogy vannak Mo-n fizetős útvonalak is.
Amúgy meg nagy parasztok dolgozhatnak ott az autókölcsönzőben.
Fizetni akar, és ez a hozzáállás... :(

bubastis2 2010.06.03. 14:25:18

ez nem európai viselkedésnorma, amit a kölcsönzőképvisel. hihetetlen ez a nyomás, amit az ügyfelekre alkalmaznak, miközben ők sem tökéletesek (ld számla, évjárati "tévedés", és - mi a búsnak nincs az autón matrica kölcsönzéskor? kerék volt egyáltalán?)

Yes Autorent · http://www.yesauto.hu 2010.06.03. 14:40:49

Tisztelt Kommentelők,

Nem kívántunk megszólalni az ügyben, mert számunkra egyértelműnek tűnik, hogy mi történt. Azonban egyre többen mondják a régi ügyfeleink közül, hogy ne hagyjuk, hogy félremagyarázzák a történteket.
Reméljük, hogy az alábbiakkal tisztázni az ügy körülményeit, és az esetleges félreértéseket.

1, Az első levél természetesen nem az első kommunikáció volt. Előtte már küldtünk levelet, és több telefonbeszélgetés is megtörtént.
Az előzmények ismeretében a reakciónkat visszafogottnak, és kulturáltnak minősítené minden jóérzésű ember.

A forgatókönyv mindig ugyanaz volt:
- Amikor tapasztaltuk, hogy nem tudjuk a bankkártyáról levonni a büntetést, akkor megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az ügyféllel.
- Az ügyfél fennhéjázva zaklatásnak minősítette a megkeresésünket, és pökhendi hangnemben közölte, hogy ekkor, és ekkor fizet.
- Ezt követően a hívószámkijelzett hívást nem vette fel (sms-re nem reagált).
- Ha letiltott számról sikerült utolérni, akkor kezdődött minden előlről (felháborodás-hőzöngés-ígérgetés-eltünés).
- Egyszer kaptunk tőle egy kapcsolattartói telefonszámot, ahol utolértünk egy fiatalembert, aki közölte, hogy rögtön érkezik. Majd többé őt sem lehetett utolérni.
Összefoglalva: Az ügyfél minden alkalommal ígéretet tett a tartozás rendezésére. De soha nem sikerült fizetnie.
A felháborodott, és számonkérő hangvételnek ez az oka. Nem szokásunk az ügyfeleinkkel ilyen modorban kommunikálni. Az előzmények „verték ki a biztosítékot”.

2, A Yes Autorent kis cég. Azonban komoly ügyfélkörrel rendelkezünk mind bérlők, és bérbeadók tekintetében. Amikor valaki odaadja az autóját egy idegennek, akkor közvetítésünkkel egy megállapodást köt. Ennek értelmében a bérlő fizet a használatért. Számunkra az a természetes, ha a bérlő kárt okoz, akkor azt is kifizeti.
Sem a mi árrésünkbe, sem a tulajdonoséba nem fér bele, hogy a büntetéseket kifizesse az ügyfél helyett.

3, Mindenki arról beszél, hogy ez egy következményektől mentes ország. Amikor a levelünkben arról írtunk, hogy ebben az országban ez nem működik, akkor erre gondoltunk, nem pedig a bérlő származására, vagy nemzetiségére.
Egyébként pedig tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy éppen az arab országokból származó ügyfelek kiemelkedően korrektek, és tisztességesek szoktak lenni.
Tehát a rasszizmus vádját határozottan elutasítjuk!

4, A bankkártyás kaució kérdése: Természetesen bankkártyás kaucióval dolgozunk. A fiatalember azonban a bérlést követően „lepucolta” a bankkártyáját. Így a büntetés behajtására már nem volt módunk. Egyébként ez volt az első mozzanat, ahol sejtettük, hogy nem kívánja rendezni kárt.

5, Az éves autópálya matrica kérdés kapcsán: A Yes Autorent autóbérlet közvetítéssel foglalkozik. Általában olyan cégek, és magánszemélyek autóit adjuk ki bérbe, akik nehéz anyagi helyzetbe kerülnek. Esetleg időszakosan felesleges autókkal rendelkeznek. A tulajdonosok az autóikat néha csak időszakosan, pár hónapra adják át, ezért nincs rajtuk éves matrica. Ez egy árképzési kérdés, amit eddig a bérlőink elfogadtak, nem jelentett számukra problémát.

Tisztában vagyunk vele, hogy az egyedi üzleti modell félreértésekre adhat okot.

Szívesen veszünk bármilyen kritikát, és megválaszolunk bármilyen kérdést: info@yesauto.hu

Yes Autorent Ügyfélszolgálat

BéLóg 2010.06.03. 14:47:38

@Yes Autorent: Ezt én például már nagyon vártam.

Ennek ellenére, minden meggondolatlan szóért sajnos fizetni kell. A netes környzetben meg (lásd Edesete (sic)) különösen.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.03. 14:53:01

@Yes Autorent: Lehet, hogy az ügyfél tényleg úgy viselkedett, ahogy mondtad. Elhiszem.

De a ti viselkedésetek ultra gáz.

Kandabula 2010.06.03. 14:56:21

Nem volt időm mindent végigolvasni, lehet, hogy hasonló tartalmú komment már van, azért én ideírom a magamét:

@moncayo: igazad van.

Egyébként: ha én bérelek autót, elvárom, hogy a pályadíjjal (pontosabban SEMMIVEL!) ne kelljen törődnöm, az legyen a szolgáltató által, minden kocsira és egész évre, - a biztosításokat is beleértve
- befizetve. Fizetem a bérleti díjat, az üzemanyagot, oszt annyi.

Ezért szavaztam úgy, hogy Abdul NE fizessen.

A mocskolódások sokat elárulnak a kommentelőkről. Sajnálom őket. Szeretnének ők úgy beszélni arabul, mint Abdul magyarul.

gitáros 2010.06.03. 15:01:06

@Yes Autorent:
Tahók voltatok, ennyi.
Az ügyfél lehet az, ti meg soha, pláne írásban.
Az üres fenyegetőzés meg külön gáz és pitiáner dolog.
Lúzerek.

iqlight (törölt) 2010.06.03. 15:04:47

@Yes Autorent: Az, hogy kis cég vagytok abból is látszik amilyen a hangvételetek. Persze ez önmagában nem gond. Hiába nem akar fizetni a bérlő (bár azt hangoztatja, hogy akar) ezt a hangnemet ti tereltétek ilyen mederbe. Megjegyzem, ha mégis fizetne a bérlő, akkor végképp ultra ciki lesz ez a sztori - már ha igaz belőle bármi is. Egy ügyfélszolgálatos pedig ilyen hangnemet maximum az anyukájával engedhet meg, ügyféllel nem. Az ég világon semmi köze a dolognak ahhoz, hogy itt fizet-e az ügyfél vagy sem.

Az, hogy ez egy következményektől mentes ország, még talán igaz is, ámbár erre egy megfelelő szerződés gondolom gyógyír lenne, és akkor fröcsögni se lenne muszáj. Persze ez lehet, hogy nem így van - nem vagyok jogász - de akkor meg perre lehet menni amit felteszem ha igazatok van megnyertek. Ennyi. Nem kell fenyegetőzni abból csak ti jöttök ki szarul.

nothing.at.all (törölt) 2010.06.03. 15:05:59

@Yes Autorent:
és azt miért hagytátok, hogy akár az ügyfél, akár a ti károtokra a büntetés megemelkedjen a nemfizetés miatt? ez lenne az európai szemléletmód?

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 15:06:42

tehát az emil nem fék,csak nincs itt az összes
abdul menjen a csába hogy nem lenulléázta a kártyát,bár ahogy a sztoriból lejön ,az egész hercehurca jóval (pár nappal) a bérlés lejárta után alakult ki
Kedves @Yes Autorent:
Bármilyen tahó paraszt volt a bérlő jogosan vagy jogtalanul,ezt a stílust nem engedhetitek meg.Biztos jobb érzés,de akkor sem.
És kauciót,vagyis zárolást hogy lehet eltüntetni kártyáról?Ja és a honlapotokon ott szerepel,hogy minden díj-tehát a matrica is- előre fizetendő,kiegészítő szolgáltatás díjjaként.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.03. 15:09:07

@telekino: a kárelhárítási és kárenyhítési kötelezettség ki is maradt,már csak a pótdíj emelkedése okán hozom fel

Páneurópai Harci Kos 2010.06.03. 15:41:24

A "mesét" hiszem ha akarom, de ez nagyon nem életszerű.

capor_ 2010.06.03. 15:45:49

Teljesen mindegy milyen hülye az ügyfél, ilyen hangvételt nem lehet megengedni...

Egyébként meg magának mond ellent, nem logikusan cselekszik a "Yes Autorent". Itt leírja, hogy már volt előzménye a levelezésnek, és sejtették, hogy nem fogja kifizetni a büntetést a volt bérlő. Ennek ellenére meg sem próbálja a saját kárát minimalizálni, tehát kifizetni a még alacsonyabb büntetést? Hanem inkább a bizonytalant, már általa is kétséges várakozást választja???

Ja és a honlap űbergagyi...

Páneurópai Harci Kos 2010.06.03. 15:49:04

mindenesetre ezt az "Abdul"-t nem kéne behívni egy kis Apeh elbeszélgetésre?

nyünyőke 2010.06.03. 16:01:55

Ez a téma egy kissé felbassza az agyam, talán mert pont most fizetem a hatvanvalahányezer forintos autópályabüntinek a 2. részletét, csak mert egy nevemen lévő autó bérbe lett adva, ráadásul ismerősnek, és a paraszt baszta kifizetni... És azért vártam meg, hogy ennyi legyen, mert megígérte, hogy fizet, nekem pont nem volt 15ezer fölösleges forintom sem, hogy meghitelezzem....

Egyébként a sztori: vidéki városban vagyunk, édesapámnak jött a nagy ötlet, hogy autókölcsönző is legyen (volt egy cége, ami mással foglalkozott). Kicsik voltunk, 5-6 autóval, közte az enyémmel. Mivel ilyen kicsiben csináltuk (plusz az autót én is használtam, csak ritkán volt kiadva), autópályamatricára nem gondoltunk, bár így utólag bőven megérte volna... Mert tényleg nem gondoltunk, hogy ennyi utolsó bunkó paraszt van! Tudom, szarjunk sünt, hogy bénák vagyunk, tanultunk belőle, csak kicsit sok volt a tanulópénz.

De azért az is elgondolkodtató, hogy millió meg egy parkolási büntetés is érkezett. Azt hogy védtük volna ki? Parkolási bérlet az ország egész területére, vagy hogy a picsába?
Sok hülye bunkó...
Mondjuk ennek ellenére nem beszéltünk velük így... nem is tudtuk behajtani...

vércseharcsa 2010.06.03. 16:07:44

Kedves Abdul!

Abban az országban ahol most vagy, nincs lehetőség banki átutalásra?

Szánalmas kis alak vagy, aki ki akar bújni a fizetési kötelezettsége alól, ráadásul (reményeid szerint) velünk és a szavazatainkkal próbálod megindokolni a nem fizetést.

A kölcsönzőnek meg igaza van!

englandboy 2010.06.03. 16:10:38

most cseteltem a yesauto egyik munkatársával

teljesen korrektek voltak

megemlítettem nekik hogy az abdulos homár cikk miatt rákattintottam a holnapjukra és megnéztem az áraikat

kissé tulzonak tartottam de velem teljesen normális hangnemben válaszoltak mindenre

abdul pedid b@szott befizetni a büntit

PillaMilla 2010.06.03. 16:12:13

Ha létezik Abdul, ha nem, a cég akkor is sikeresen lejáratta magát. Gratula a marketingesnek, ha ez volt a tuti ötlet.

vércseharcsa 2010.06.03. 16:16:57

Én nem tudom, hogy azok a kommentelők akik védik Abdult végig olvasták e a levelezést!?

Szerintem nem!

Amúgy meg Abdul miért nem UTAL, ha annyira korrekt és annyira akar fizetni?

PillaMilla 2010.06.03. 16:19:00

Nálunk sok helyen csak addig kedvesek az emberrel, amig ügyfél lehet belőle. Hamár ügyfél, akkor minek is foglalkozni vele. Kicsit necces a "megugrott" bünti, amikor yes-nek azonnal be kellett volna fizetnie. Vagy befizette, csak még ezen is kaszálhatna. Full casco, mégsem az? Hogy is van ez? Az a legnagyobb baj, hogy mindenki mindenre csinálhat céget, semmi szamályozás nincsen a tevékenységekre.

PillaMilla 2010.06.03. 16:24:58

Két külön dolog Abdul, meg Yes. Mind a kettő sáros, és most itt lehet kakaskodni, hogy melyiknek van igaza. Az lenne a tuti, ha yes mindenben fedhetetlen lenne. De kicsit sok a kétes és szabályozatlan dolog. Miért is nem lehet leinkasszálni Abdul számláját? Mert yes nem iratott vele alá semmit. Az is igaz, hogy ha bemegyek egy boltab, és piros trikót keresek, akkor nem akarok rózsaszínt venni. Levél hangneme meg fenyegető yes részéről. Abdul meg persze fizessen, mert az az ő sara, de senki nem szabályozta be, így most jó el lehet valahol.

PillaMilla 2010.06.03. 16:27:34

@nothing.at.all: mert nem is hagyhatták volna, mert be kellett volna fizetni azonnal. Szerintem egyre gázabb ez a story. Főleg, hogy valaki közzé tette az összes yes céges adatokat. Ami szerintem szintén nem európai gondolkodásmód.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.03. 16:34:22

@Yes Autorent: Egy valamirevaló szolgáltató részéről a "kiverés" fogalma csak üres óráik önszeretettel való színezésére szolgálhat. Mindemellett én is arra szavaztam, hogy Alibaba vagy hogy hívják fizessen, ha petyegtetett. Arra valóban nem kaptunk választ, hogy a kölcsönző miért nem igyekezett a kár minimalizálására, de arra is szeretnék emlékeztetni, hogy úgy látszik, hogy nemcsak a csonka hazánkba szállított BMW-ket kellene speciális hangjelzőberendezéssel felszerelni. Egyébként, ha én kezdenék autókölcsönzéshez, a tornaaljai/párkányi/székelyhidi (vagy beregszászi/szabadkai)székhelyemről látnám el, pl. budapesti telephelyel, azaz gondoskodnék róla, hogy a kötelező és ajánlott szervizmunkák számláját ott állítsák ki.

*köcsögduda

C. Guss (törölt) 2010.06.03. 16:41:53

Szisztok Abdul vagyok!
Na akkor valaszolok a kerdesekre:
1, azert nem utaltam el, mert itt nincsen szamlam, a magyar bankhoz meg nincsen netbankom, mert felesleges.
2, @Yes Autorent: Engem 1szer nem hivtak, nem is tudtak volna mivel at van iranyitva a telefonom, sms-t nem kaptam, ha megis kuldtek akkor mutassak meg, a level volt az elso.
3, A tisztlet rasszista kommenteloknek nem uzenek semmit, fojenek a sajat levukben.
4, Azota megegyeztunk az kolcsonzovel, hogy ki lesz fizetve a buntetes mikor hazaerek (persze csak ugy ha nyilvanosan bocsanatot kernek, ha nem akkor nem)
A vicc az egeszben hogy megmutattam apamnak es rohogott egy jot az egeszen...
Ennyi :D

kispista 2010.06.03. 16:42:48

@Páneurópai Harci Kos:
Vele együtt a kölcsönző céget is, amelyik feketén foglalkoztat és számlát sem adott a kárról.

@nyünyőke: És a cégben nem volt 15e ft?

@vércseharcsa: miért te a levelezés alapján úgy gondolod, hogy igaza van ennek a csaló cégnek?

A magasabb büntetést nem fogja megítélni a bíróság.

csiklóhal 2010.06.03. 16:44:07

Ööö, nem értem, Abdul tartozik - cseszett kifizetni, és mindenkinek az a legnagyobb problémája, hogy milyen díjszabással meg szolgáltatásokkal dolgozik az autókölcsönző. Az meg egy lol, hogy a büntetést meg kellett volna hiteleznie a cégnek, de aki így gondolja, az nyugodtan befizetheti most Abdul helyett azt a 130-at, mert Abdul úgyis megaggya, hisz megígérte...

C. Guss (törölt) 2010.06.03. 16:44:12

Hozzatennem, hogy a kolcsonzo ezt leszamitva tenyleg korrekt volt, de szerintem ez mindenkinek kiveri a biztositekot :D
Az hogy szamlat nem latok nem erdekel, mert Mo egy ilyen hely.
A kar minimalizalas jogos meglatas :D

kispista 2010.06.03. 16:47:43

@PillaMilla:
A cégadatok nyilvánosak.

Az apeh honlapján az alkalmazottak számát tartalmazó adatbázis is az (mindkét cégnél 0 alkalmazott)

Az is nyilvános, hogy az egyik cégben 2008-ban 0 ft volt a bérköltség. És a szorosan vett ügyvezetésen kívül semmilyen munkát sme lehet ellátni fizetés nélkül.

De azt sem tudjuk, hogy az Internet Autó kft vagy a Yes Autorent Kft állítólagos névtelen képviselője írta a leveleket és a hozzászólásokat.
A honlapjukon egyik helyen az egyik, másikon a másik található.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.03. 16:49:54

@Arabsejk: Ezért kár volt regelni egy ilyen kamu nicket. Hülye kis idióta 16 éves fasz.

kispista 2010.06.03. 16:50:32

@csiklóhal: A büntetés a céget terheli.

Ha a fölötted lakónál csőtörés van, akkor köteles vagy elzárni a főelzárót, és nem várhatod meg míg hazajön a nyaralásból és kérheted a késedelem miatti sokszoros kártérítést.

Abdul meg vegyen autópályamatricát.

gitáros 2010.06.03. 16:54:21

@englandboy:
Persze, hogy normálisak voltak, nyilván mindenkivel azok. De.

Az, hogy mit tesz/tett Abdul, a dolog lényegét tekintve tökmindegy. Egy szolgáltató nem engedhet magának a fentihez hasonló tahó kommunikációt. Arról nem beszélve, hogy a fenyegetőzésből ítélve "okosba" lett intézve az egész ügylet.

gitáros 2010.06.03. 16:58:08

@csiklóhal:
"lol, hogy a büntetést meg kellett volna hiteleznie a cégnek"

Ez nem meghitelezés. Szerinted kinek a nevére szólt a bünti? A kuncsafton senki más nem követelheti, csak a kölcsönző. Már ha egyáltalán volt szerződése a sráccal.

PillaMilla 2010.06.03. 17:05:01

Megvan a megoldás, hogy esetlegesen miért nem vesznek matricát. Mert a kocsik magánszemélyek tulajdonai. És van aki 1 hóbapra teszi be az autóját vagy mi. De van, aki csak két hétre. Tehát autók nem az ő tulajdonuk, csak közvetítenek. Minden esetre nem a probléma megoldást. Ilyet egy levélben leírni,,, Szerintem ha kamu, már akkor is megbánta a marketinges, mert kicsit rosszul sült el. Abdul fizessen, yes meg hajtsa be törvényes úton.

Lövenberg Balázs · http://karma.blog.hu 2010.06.03. 17:14:56

az már volt, hogy nincs is olyan név, hogy Abdul?

Sárgakiskacsa 2010.06.03. 17:15:21

Egy-két dolgot nem nagyon értek ezzel kapcsolatban.
Például azt, egy cég hogy engedhet meg magának ilyen hangnemet? Olyan céggel nem szabad szóba állni, amely ilyen hangnemet megenged magának. Ezzel be is mutatja és jellemzi saját magukat. Ráadásul az országot is lejáratja, mert megmutatja, hogy lám, ebben az országban így állnak hozzá az ügyfelekhez. Sajnos ezzel nem is állunk messze az igazságtól...
A másik amit nem értek, hogy az ügyfél nem tudta volna külföldről átutalni ezt a nyomorult százezres összeget, amire annyira veri a nyálát az autókölcsönző? Mert még ha milliókról lenne szó...
Nem értek annyira az átutalásokhoz, ha valaki igen, homályosítson fel legyen szíves ezzel kapcsolatban.

PillaMilla 2010.06.03. 17:17:44

Hallo yes, valaki már tőletek is megszólalhatna, ha már nem sült el ez a levél olyan jól. Mert itt már mindenki az alsóneműt firtatja. Minimum érdemelnénk ennyit, vagy legalább mentsétek meg a becsületet. Én biztosan kiállnék a cégemért. Ha más nem, akkor megpróbálnék ebből még valami jót kihozni magamanak. De ezt ti tudjátok.

bojl 2010.06.03. 17:21:19

@PillaMilla: olvass vissza, már megtették

PillaMilla 2010.06.03. 17:25:57

@bojl: már el is olvastam, köszi, egészen normálisat írtak.

csahos 2010.06.03. 17:46:01

Az autópályára nem megy fel véletlenül az ember főleg kétszer.
Nem értem mért kérdés hogy ki kell-e fizetni a büntetést? Persze csak az alapdíjat.
Ha nem előre kérték volna a kaukciót a bérleti díjat sem fizette volna ki. Ö ilyen ebből él, hogy mindenben ilyen.
Bizonyos arab országokban levágják a kezét, de legalább megbotozzák.
Persze ha ez történet megtörtént valaha.

n-dream · http://nylon.blog.hu 2010.06.03. 17:47:09

@Yes Autorent: ha ez a Yes Autorent válasz nem lenne itt, biztos lennék abban, hogy kamu a sztori, annyi helyen sántít. Most már nem vagyok biztos hogy kamu, csak azt hiszem, hogy kamu.
Abdul túl jól tud magyarul.
A külföldi általában képtelen megtanulni a tárgyragozást.
Ilyen levelet az ír, aki olyannak akar látszani, aki töri a magyart.

Az elején csak felületesen futottam át a sztorit és a stílus alapján azt hittem, hogy a YES az arab.
Olyan közel-keleti leveleket gyártott ez a cég.
Egy a reputációjára valamit is adó vállalkozás nem süllyed le a cigánykodó ügyfelei szintjére.
A YES-nek sikerült.
Az Isten mentsen meg mindenkit egy ilyen üzleti partnertől!

n-dream · http://nylon.blog.hu 2010.06.03. 17:48:42

@Yes Autorent: senkinek nem tűnt fel, hogy mekkora ökörséget írt a YES Abdulnak?

Mi az hogy vaj van a füle mögött?

Talán inkább akinek vaj a FEJÉN, az nem menjen a napra.
De ez meg nem passzol ide.
Bár ennek már úgyis mindegy.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.03. 18:07:14

@n-dream: ami a füled mögött van, az a fejeden van.
abdul örülhet, hogy ilyen precízen fogalmaztak.

2010.06.03. 19:05:26

Pokhendi ugyfel vs. paraszt szolgaltato, csodalatos :)

Mr Neanderthal 2010.06.03. 19:16:19

Azért hozzá kell tenni hogy az autókölcsönzősék is jókora taplók a levél hangneme alapján. Azt hiszik ha fenyegetik a palit az majd fizet?

Ha nem fizet akkor meg bírósági végrehajtó, persze ismerve az Abdel féle úriembereket gondolom egy szalmaszál sincs a nevére iratva.
Ezért ment a no name autókölcsönző kft. hez nem pedig a Herz-hez mert azok hitelkártyával kezdtek volna, aztán jóéccakát.

ngergo35 2010.06.03. 20:40:08

ELKÉPESZTŐ!!!MÉG A MOCSKOS ARABOKNAK ÁLL FELJEBB?!TAKARODNÁNAK KI AZ ORSZÁGBÓL!ELÉG VÉGIGMENNI A KELETINÉL,OTT ÁL A SOK ROHADÉK ARAB ÉS SZÁMOLJÁK NAGY KÖTEGEKKEL A 20 EZRESEKET,AZ EMBEREK MEG CSAK NÉZNEK,NAPONTA TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÜZLETELNEK,ÉS ELFOGLALJÁK AZ EGÉSZ KELETIT!SZEMTANUJA VOLTAM AMIKOR EGY MAGYAR EMBER AKART BEPARKOLNI A 20-AS MEGÁLLÓ MÖGÖTTI PARKOLÓTÉRBE,ÉS AZ ARAB BEKOPOGOTT A KOCSIJÁBA A MAGYAR KISZÁLT,ÉS MAJDNEM LEÜTÖTTE AZ ARAB ÉS ORDIBÁLT VELE HOGY IDE NE ÁLJON BE MERT MOST JÖN A MÁSIK ARAB BARÁTJA ÉS KELL A HELY,MAJDNEM ÜTÉSVÁLTÁS VOLT,A RENDŐRSÉG MEG OTT VERI A FASZÁT ÉS TEHETETLEN!lÁTNI KÉNE A SOK EMBERT AKIK UNDORRAL MENNEK ARRA EL ÉS LÁTJÁK A SOK SZÁZ DARAB 20 EZREST AHOGY SZÁMOLJÁK ÉS VIRITANAK VELE!MÁSOK MEG SZAROS 80 EZERÉRT DOLGONAK EGÉSZ HÓNAPBA!MÉG NEKIK ÁL FELJEBB SZAROS 135 EZER FORINT,NEVETSÉGES!ROHADT MILLIOMOS TERRORISTÁK!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.06.03. 23:38:30

Egy jemeni fickó két lányát kellett volna angolból magántanítanom. Úgy beszélt velem a pasas, mint ha a valagából rángatott volna ki, emellett hónapokig tartozott pénzzel, lekezelő köcsög, etc. De hát ez nyilván a kivétel, amely erősíti a szabályt, ugye.

Amúgy totál fake az egész történet, a kommentelők meg ölik egymást és forr a vér...
Szánalmas úgy, ahogy van.

eml 2010.06.03. 23:46:01

@ngergo35:
Ne feledd, ezek a mocskos arabok ülnek a kőolajkészlet közel 70%-án!
Tehát ha nem akarsz holnaptól lovon járni, akkor csendesebben.

Tirpákia rózsája 2010.06.03. 23:46:46

Néhány megjegyzésem lenne a hitetlenkedők felé:
1. Abdul lehet valós név, attól, hogy még valaki magyar állampolgár, még lehet külföldi születésű, vagy magyar születésű, de nem magyar etnikumú. A kommentelők többsége vszleg még nem találkozott külföldivel ad absurdum hazai svábbal, zsidóval, szerbbel, göröggel.
2. Mivel a szerelésről sem kapott számlát, elképzelhetőnek tartom, hogy a büntetés összege sem annyi, amennyit kérnek, ezért csak kp-ban fogadják el a befizetést. Nem lennék meglepve. Ha már a biztosításnál is hazudnak, mint lehet várni. Azokat a sztorikat meg ismerjük, amikor a kölcsönzők saját kibérelt kocsijaikat töretik fel meg lopatják el. Én inkább ismerősnek fizetnék 3x annyit, mint hogy kölcsönzőhöz forduljak. Idáig jutottunk :o(

Tirpákia rózsája 2010.06.03. 23:53:34

Az idegenrendészetért kiáltóknak meg csak annyit: kis hazánkat nem a kóbor arabok és egyéb ideiglenesen hazánkban tartózkodók rohasztották le, hanem az őslakosok. Ráadásul Abdul nem lóg a kötelezettsége elől, hanem máshol van és többször hansúlyozta, fizet. Vszleg ezzel a Yes jobban jár, mert kamatosan fizet. A világ kevésbé lepusztított oldalán, Abdulnak aszondanák, tisztelt ügyfelünk, ennyi a napi kamat, várjuk szíves jelentkezését és reméljük, továbbra is ügyfelünk marad. Abdul pedig örülve a bizalomnak, miután csengetett, ismét használja őket, ha csak nem akad ki azon, hogy mind az évjárattal, mind pedig a biztosítással át akarják verni. Ami n.b. a Fogyasztóvédelemre tartozik, mert ez a vásárlók tudatos megtévesztése.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 00:03:47

@PillaMilla: "Hallo yes, valaki már tőletek is megszólalhatna"

Megszólalt. Ne csak írj, olvass is!

Manci néni, a szomszéd 2010.06.04. 00:04:20

Drágáim! Ezért tart itt ez az ország ahol. Ezen a mocskos helyen már senki nem akar dolgozni, termelő munkát végezni. A Yes autotorrent is egy ilyen kis fos cég, aki gyakorlatilag munka nélkül jut pénzhez.

Én Abdullah helyében amikor visszaviszem a kocsit, a garázsba még vagy három autót totálkárosra törtem volna, meg begyűjtöttem volna még pár 300 ezres bírságot is. Aztán aszondom: bocs, majd hozom a pénzt...

Tirpákia rózsája 2010.06.04. 00:05:52

@ngergo35: honnan tudod, hogy arab? Nem tudom, láttál-e már világatlaszt, de muzulmánok nem csak arab országokban élnek, tehát a név alapján Abdul lehet akármilyen etnikumú. Apám kétkezi ipari szakmunkás, és a fajtársaid tartoznak neki, vagy tucatnyian. Meg még a magyar építőiparban dolgozók több mint a felének. Külföldi magyarként azt mondhatom, a legsunyibb, leglógósabb trógerek mi vagyunk. Egymást is, mást is ott verjük át, ahol tudjuk. A férjem meg arabnak dolgozott Dubajban. Az 5. év után hűségajándékként kapott egy jaguárt. Kocsit, nem cicát. Ja, és nem 5 éves volt a kocsi... és nem is öregebb... Maffiózók mindenhol vannak. A "mieink" ugyanolyan taplók. És ismerek arabokat, akik kórházi orvosként 80 ezer nettóért dolgoznak heti 90 órát. Ha túllépnél a korlátoltságodon a környezeted is boldogabb lenne.

Tirpákia rózsája 2010.06.04. 00:13:39

@morrisal_: Én pedig külföldön dolgozom magyar tolmácsként és a "tisztes magyar üzletemberek" nő létemre elsőre letegeznek, ugráltatnak, emelt hangon beszélnek velem, amikor meg fizetésre kerül a sor vagy lelépnek, vagy alkudoznak. Ők nem adóznak én igen. Azt hiszik, ha valaki szolgáltat nekik, azt már évek óta etetik, ruházzák és a tulajdonukat képezi. Évekig szomszédságban voltam otthon két jemenivel odahaza. Adóztak, nem káromkodtak, verseket olvastak és mindig nagyon udvariasak voltak.

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:52:06

Abdul!

Tegyél feljelentést! Ne fizess, a levelek hangvitelére hivatkozva. Egy premium kategoriás szolgáltatást ígértek, részben teljesítették, ha nem mutattak számlát a 44 000-ről, az már csalás gyanús... Egyébként ha nem jösz haza, nem is tudnak mit csinálni, senki sem fog velük foglalkozni, hiába vinnyognak...

Végezetül:
"Végezetül pedig kikérjük magunknak a hangvételt is.
Mit képzel maga? Ha vaj van a füle mögött, húzza be fülét, farkát! Nehogy már magának álljon feljebb! Fizesse ki ami kárt okozott, és ne is lássuk többet!

Üdvözlet nélkül:
Yes Autorent"

Ezt én kikérném magamnak, pedig nem szoktam X5-t bérelni, de így velem sem beszélhetnek, egy szolgáltató cég ilyet egyszerűen nem tehet!

Üdv,

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:59:19

@ngergo35: Te irígy vagy! Azért arabozol, mert neked kéne a sok húszezres, hogy Téged utálhasson mindenki. Mert Te magyar vagy. (Mellesleg én is, csak én szégyellem.)

Penge666 2010.06.04. 20:28:32

Kedves Yes!

Én személyesen ismerem Abdult, tény amit csinált az nem szép dolog, és ezt el is ismerte.
A fizetés alól nem zárkózik el, de nem hiszem el, ha több 100 ezer forintot ott hagyott a zsebetekben, hogy mertétek azt megcsinálni, hogy pár 10 ezer forintot nem tudtatok neki meghitelezni?

Csatlakozom az előttetek szólókhoz, így ügyféllel nem lehet beszélni, hogy jön egy kölcsönző ahoz, hogy egy ügyfelét így megfenyegessen????

Ha Abdul hazajön én segítek neki abban, hogy ebből rendőrségi ügy legyen, hátha sikerül titeket megtanítani szépen beszélni.
+ Teljes APEH vizsgálat, vagyonosodási, az összes vezető tisztségviselők esetében, nem is beszélve a nem létező alkalmazottakról!!

Penge666 2010.06.04. 20:31:03

Illetve én láttam ezt az autót, és a forgalmiban bizony nem magánszemély szerepel:D...

sydneybeachgirl 2010.06.06. 01:27:35

speechless....ilyen stílusban kommunikálni egy cég??? szerintem Abdul nagyon jól tudja mit kell tenni ilyenkor..minden kommunikációt átadni az ügyvédnek intézzék ők.Nem lepődnék meg ha hazaérkezése után az első útja az ügyvédi irodába vezetne.."Küldetésünknek tekintjük, hogy beleneveljük az emberekbe az európai viselkedésnormákat." ???? EUban egy ilyen mondatért keresztre feszítenek egy céget...az ügyfélnek nincs mindig igaza! DE az ilyen stílusú kommunikáció egy cégtől megengedhetetlen..és mindezt írásban phew..

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.06.06. 15:52:39

a homár tanuljon meg szavazódobozt méretezni

Répalaki Edömér 2010.06.08. 22:13:34

Az ügyfélszolgálatos csaj képe nem Paula Abdul(ra hasonlít)? Önreklám lenne? De akkor hol a (X) szimbólum a cikk végéről? Mivel jár most a homár, mert vízalatti eszközt nem láttam a listán?
süti beállítások módosítása