Tékozló Homár

Kilopta a játék kódját a Auchan alkalmazottja

2010.06.21. 09:50 | ge | komment

György fia soha többet nem vesz jogtiszta szoftver az Auchanban, de talán inkább seholse, ugyanis már egész faiatalon megtanította neki egy ügyeskedő dolgozó, hogy amit el lehet lopni azt úgyis ellopják, ő meg úgysem tehet semmi, akkor minek fizessen érte.

2010. június 06-án a solymári Auchan áruházban 14 éves fiam hónapok alatt összespórolt pénzén megvásárolta régóta áhított COUNTER STRIKE SOURCE c. játék DVD-jét 7.490 Ft-os áron. (A blokk a birtokunkban.) A DVD a szokott módon, az áruház műszaki osztályának egyik dolgozója által ráhelyezett saferrel (védődobozzal) volt ellátva. Mialatt én a vásárolt élelmiszert kint a parkoló autónkba pakoltam, fiam még elsietett a műszaki részleghez, kiválasztotta a játékot és a pénztárnál kifizette régen vágyott portékáját. A safert a pénztáros a szokott módon leszedte, a blokkot a játékkal rendben átadta és fiam örömmel rohant ki a kocsihoz.

Ekkor követtük el a hibát! Mivel színházba mentünk és késésben voltunk, így nem azzal törődtünk, hogy a DVD-n miért nincs védőfólia?! Ugyanis a tokon fólia nem volt. Másnap reggel nyitottuk fel a tokot, melyben ugyan megvolt a DVD lemez, de nem volt benne az a fontos referencia kártya, amelyen egy hosszú, számokból és betűkből álló kód szerepel. Ezzel a kóddal lehet ugyanis az interneten keresztül a játékot aktiválni. Ergo, ha nincs kód, nem lehet a játékkal játszani. Mi így jártunk.

2010. június 10-én felkerestem az áruház vevőszolgálatát és egy csoportvezetővel is beszéltem. Természetesen a felelősséget lerázták magukról és a forgalmazóhoz irányítottak. Ők részben érhetően "visszadobtak" az áruház felé. A solymári Auchan műszaki osztály vezetőjét telefonon invitáltam személyes találkozóra, de a nekem megfelelő időpontban nem ért rá, ezért a telefonba mondtam el neki a felháborító történetet. A végkövetkeztetés nem lehetett más, mint az, hogy én és fiam nem voltunk kellően éberek, így bizonyítani a csalást már nem lehet, ezért a kárpótlásra, pláne újabb kód biztosítására nincs mód. Felhívtam a vezető úr figyelmét, hogy nem ártana folyamatosan ellenőriznie a dobozolásokat, mert az osztályon valaki(k) szélhámoskodnak. Ezt az javaslatomat meg sem köszönte.

Figyelem! Amennyiben valaki nagy értékű, kóddal aktiválható játék DVD-t vásárol, annak javasolom, hogy cselekedjék az alábbi módon.

1.) Győződjön meg arról, hogy a védődoboz alatt a DVD tokján rajta van-e a védőfólia. Ha nincs rajta, akkor a pénztárnál ezt előre jelezze.

2.) Amikor a pénztárnál a védődobozt (safer) a pénztáros leveszi, azonnal és ő általa nyittassa fel a tokot (akár fóliázott, akár nem), hogy benne van-e az aktiváló kódot tartalmazó referencia kártya és a DVD lemez.

3.) Bármelyik hiánya esetén azonnal jelezzen a pénztárak mögött álló biztonsági embernek és vele együtt menjen a vevőszolgálathoz, a csere vagy pénzvisszafizetés lebonyolítása céljából.

Amennyiben nem ezt teszi, már el is veszítette a pénzét és természetesen játszani sem fog tudni. Ugyanis nem tudja majd bizonyítani, hogy valóban hiányzott-e a kódkártya.

Az áruházban elismerték - ez nem kérdés - ,hogy ők látják el biztonsági dobozzal a DVD-ket. Tehát a mi fóliázatlan DVD-nket is egyik alkalmazottjuk saferezte. Azaz egy auchanos alkalmazott kezén ment keresztül úgy a DVD játék, hogy annak végeredménye egy megkárosított vevő lett. Nem nehéz kitalálni, hogy mi történhetett. A két verzió az alábbi:

a.) Az alkalmazott a biztonsági doboz felhelyezésekor látta, hogy a játék nem originál, mert azt valaki más már korábban felbontotta, de nem törődött vele és becsomagolta. Ez esetben "csak" hanyagul végezte el a dolgát.

b.) Ami viszont sokkalta valószínűbb, de nem bizonyítható: az alkalmazott tudatosan felbontotta a DVD-t, kilopta belőle a kódkártyát, megírta a DVD-t saját házi használatra, majd szépen bedobozolta, mintha originál lenne. És már csak egy balekre kellett várni, hogy ezt az átverést megvásárolja. Ebbe a gusztustalan csapdába nekünk sikerült besétálnunk és a semmiért hét és félezer forintot fizetnünk.

Biztos vagyok benne, hogy a DVD-nkhez rendelt kóddal azóta már valaki játszik az internet révén. Kár, hogy nem lehet beazonosítani egy, csak álmainkban létező GPS révén. Érdekes összefüggésekre vetne fényt.

Én úgy gondolom, hogy ez a feltételezés a részemről nem rosszindulat, hanem a kiábrándító mai magyar valóság! A szomorú és mélységesen felháborító az, hogy a solymári auchan műszaki osztályának egyik dolgozója  előre megfontolt szándékkal becsapott egy vevőt. Ráadásul egy olyan vásárlót, akiről tudta, hogy az valószínűsíthetően egy gyermek lesz. Elvégre elsősorban ők játszanak ilyen video játékokkal. Ettől különösen és kimondottan undorító, ami történt. Személy szerint nem hárítható egyik alkalmazottra sem, de a felelős mindenképpen a műszaki osztályon keresendő.

Jogi értelemben ez a felelősség nem bizonyítható, sőt még én tűnhetek vádaskodó embernek. Pedig elhihetik, hogy mindez nem a szórakozásom! Remélem elhiszik, hogy a DVD dobozából nem én emeltem ki a kódot és nem semmisítettem meg azt, hogy rohanhassak reklamálni. Elvégre nem ülök adandó alkalommal autóba, hogy lakhelyemről, Esztergomból 2 x 35 km-t vezetve és 1200 ft-nyi benzinköltséget rászánva városom és Solymár között oda és vissza autózgassak pusztán a vádaskodás kedvéért. Ez ugyebár nem életszerű.

Viszont undorodom a kisstílű, ügyeskedő, másokat - és különösen a gyermekeket - megrövidítő, patkány morálú emberektől!

György

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.21. 13:01:07

@Circus: "Amúgy persze véletlenül sem lehet, hogy ifjú ember a kódot kiadta/bemondta havernak"

Tételezzünk már fel valami kicsi őszinteséget!

Netuddki. 2010.06.21. 13:02:04

"14 éves fiam hónapok alatt összespórolt pénzén megvásárolta régóta áhított COUNTER STRIKE SOURCE c. játék DVD-jét 7.490 Ft-os áron."

Na itt követted el a hibát. A gyerek nincs tisztában a pénz értékével. :P

Netuddki. 2010.06.21. 13:03:39

Mellesleg jobb helyeken az van, hogy ha visszaviszed a CD-t, akkor kapsz egy másikat. Nem kell senkinek bizonyítani semmit. Magyarország nem tartozik a jobb helyek közé...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.06.21. 13:10:15

@Kacsanoki:

576ban is kilopták a kódot diabloból pl :) Persze ez nagyon rég volt, de elvből nem veszek náluk semmit, soha többé.

Spanish VVax 2010.06.21. 13:11:39

@Circus: semmit nem jelent hol veszed meg, leginkább szoftvert a s netről, vagy külföldről, ha ott nem megy akkor maximális biztonsággal idehaza. Kibont, ellenőriz stb. Nekem ilyen történet kétszer is sikeresesen előfordult az egyik 576-ban. Ami ugye szoftverbolt. Viszont igen erőteljes fellépésemnek és törzsvásárlói mivoltomnak köszönhetően azonnal kárpótoltak. Azt szivatják meg aki hagyja magát.

Mindenestre Auchanban, corában, tescoban ne vegyetek ilyen szoftvereket, mert messze drágábban adják mint az aktuális ár. A CS-t is rendes helyen kb. 4e ft-ért meg lehet venni.

Xezs 2010.06.21. 13:11:58

Inkább focilabdát vegyél a gyereknek, egészségesebb meg kisebb az átverés esélye.

Sleziii (törölt) 2010.06.21. 13:14:30

Ahogy már előttem is írták cipőt a cipőboltból, kutyatápot az állateledel szaküzletből, szoftvert pedig számítástechnikai szaküzletből, ahol a vevő nem tucat, hanem megbecsülendő érték.
Ráadásul a legismertebb játékszoftver webshopban kb. egy ezressel olcsóbb is.

@Kismac - Térdileg még rokkant: Valószínűleg nem játszottál még valve játékkal, ezeket nem lehet "neten keresett" kódokkal aktiválni. Jobban mondva lehet, de akkor interneten nem használható, vagy ha igen, olyan szervereken amire felmenni se érdemes.

@NKing: "A forgalmazót megkeresik, akkor a vásárlást igazoló blokk és a doboz ellenében nehogy már ne kapjanak másik számot!?" -
Azért mert sajnos a forgalmazó is csak azt nézi, hogy biztos át akarják verni. Intereneten rengetegen adnak el cd-kulcsokat a dobozos ár töredékéért. Pl. ilyen kilopott megoldásokkal szerzetteket. Na most akkor ennyi erővel megveszek egy játékot 7000 magyar forintért, eladom a kulcsot ötezerért, majd kapok egy új kulcsot...

Secnir 2010.06.21. 13:15:04

@Xezs:
b+, az auchanban még a gumilabdából is kilopják az aktiválási kódot.
aztán áll ott a focipályán a hülyegyerek, és sír, hogy nem tud vele focizni...

Spanish VVax 2010.06.21. 13:15:26

@Mylady: a Steam egy internetes szoftverbolt, tele játékokkal és gyakori akciókkal , amikor pár euroért is lehet játékokat venni ! Az egyik legnagyobb, legjobb, itt érhető el : store.steampowered.com/

Nedudgi - Dörrög Zultán 2010.06.21. 13:16:51

Én a Saturn-ban jártam hasonlóan. Fóliában volt a DVD, benne volt a kód is, de installáláskor közölte, hogy ezzel a kóddal már regisztráltak... Hmmm. Saturn kezét széttárta, forgalmazó adott új kódot.

Cora-ban filmeket vettem, a pénztáros kérte(!), hogy bontsam ki, nézzem meg a lefóliázott filmeket, mert többször nincs benne a lemez. Nekem mind megvolt, de azért érdekes.

Circus 2010.06.21. 13:27:26

@atpijkamo:
tételezzünk, egyetérteNÉK, ha egyrészt nem lettem volna kb 5 évig levelező tag egy külföldi érdekeltségű játékfejlesztő honlapján (kb olyan hely, mint ez itt most), ahol napi szinten nem lettek volna ilyen panaszok.

Másrészt, apuka leveléből kiderül, hogy nem annyira van tisztában a játékok piacán (árak, lehetőségek, stb). Simán be lehet dumálni az ilyet neki.

Harmadrészt: nézd meg, menniyen javasolták a letöltést :).

Ettől függetlenül, említett bolt/alkalmazottja is lehet ludas természetesen (sanszos), de ez nálam erősen kétesélyes.

Jozsó_ 2010.06.21. 13:28:32

Abban mondjuk teljesen biztos vagyok, hogy a "György fia még éretlen a CS-hez" kezdető kommentelőknek nemhogy még 14 éves, de semekkora gyerekük nincs. Ha lenne pontosan tudnák mekkora baromságot írnak.

Ez a story egyébként tényleg elég gáz. Én Media Marktban vettem még jópár évvel ezelőtt két játékot. Végül is mindkettőben volt aktiváló kód, csak az egyik nem az adott játékhoz tartozott. De mondjuk ott szó nélkül cserélték.

kibjani 2010.06.21. 13:32:54

Én is jártam így, csak egy másik áruházban. Nézd meg a következő linket, remélem segíteni fog: supportwiki.steampowered.com/hu/What_happens_if_my_CD_key_gets_stolen_or_banned%3F
A játék kiadója (Valve) segíteni fog, nekem 3 éve némi angol nyelvű levelezés, a számla szkennelt példányának elküldése után biztosítottak termékkulcsot.

Xezs 2010.06.21. 13:33:11

Amúgy az volt már hogy CS helyett kvéklájv? Ott van ingyenes, egy böngésző kell hozzá aztán hadd szóljon.

@Jozsó_: nem az életkorral van baj, hanem az életkori sajátosságokkal. Azzal, hogy az ilyen korosztály könnyebben sértődik ha kikap a játékban és utána ontja az ostobaságait. Hidd el, tapasztaltam nem egyszer online játéknál. A sértegetésekre meg senki nem kíváncsi aki játszani megy fel.

Bár nem WOW-ozok, tudom hogy a WOW-osok is rengeteget panaszkodnak a fiatalokra. Gondolom nem ok nélkül.

deflorator 2010.06.21. 13:37:44

Több éve közismertnek számít, hogy Tesco-ban, Auchan-ban nem szabad szoftvert vásárolni, mert kilopják belőle a kódot. A számítástechnikai áruk ráadásul megdöbbentően drágák és elavultak.

Secnir 2010.06.21. 13:37:45

kedves György, ha azt szeretnéd, hogy a kölök full legálisan játsszon interneten, akkor javallom a következőt:
live.linux-gamers.net/?s=download
egy bootolható linux, vmi 30 játékkal, nagy része interneten is játszható multiplayer.
letölt, kiír, bebootol, játszik, örül.

Circus 2010.06.21. 13:38:42

@Xezs:
nemcsak, hogy sértődik, hanem egyenesen élvezetét leli abban, ha más játékát el tudja rontani, ezért lehetetlen szerintem kultúráltan mmorpg-t vagy egyszerű böngészős játékokat játszani.
Egyetértek azokkal, akik szerint a CS meg a többi megyeklövökgyilkolok NEM való gyerek kezébe.

A fiatalokkal csak a baj van...
Lásd a korábbi óvodásdarálós posztot, pl.

vasgyuszi 2010.06.21. 13:45:33

Gyerekeket átverni a legnagyobb gennyesség, pusztuljon az ilyen!!!

Amúgy meg Auchan-ból max. kaját/piát/kotont, de semmi egyebet.

Bobby Newmark 2010.06.21. 13:54:00

@vasgyuszi: A CS:S besorolása M, mint Mature, felnőtt. Tehát az illető nem gyerekeket akart meglopni.

A többi stimmel.

Yasashi Tanuki 2010.06.21. 13:54:21

@uni1002: "Én is vettem, 300 forint körül a teszkóban egy leértékelt KRESZ oktató cd-t. Magyar árú. Orig csomag."

Autósiskolában kell venni 2000-ért. Igaz az másolt CD papírtokban, de nem kér kódot;)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.06.21. 14:07:18

Az Auchan csomagolásáról a következőt:
Hetek óta szemeztem egy melegszendvicssütővel, de mindíg csak egy darab volt a polcra kirakva, mintának. Vártam, hátha hoznak belőle, de nem. A hétvégén megint ott bogarászok, amikor jön az eladó, nagyon kedvesen érdeklődik, hogy mit szeretnék. Kérdésemre elmondja, hogy nem kapnak belőle többet (a szendvicssütőből). Mondom, elvinném a mintát, ha adják olcsóbban. Mosoly, leveszi a polcról, oda viszi egy szerkezethez, és neki áll, becsomagolni, abba a dobozba, amire piros betűkkel rá van írva, hogy "mintapéldány". A mintapéldány dobozba, leragasztva, műanyagzsinórról, behúzva. Ekkor már nem értettem, ha megveszem, minek csomagolja be ennyire????? Kezembe, adja. Megkérdezem, hogy akkor most mennyi lett az ára. Mosoly nem tűnik el, és mondja az eredeti árat, mert hogy semmi baja nincs. Visszatettem a polcra. Nem kell.

csakeccer 2010.06.21. 14:18:54

Steamen a legjobb megvenni az ilyen dolgokat. Elvileg még biztonságos is ott vásárolni. Sőt, ha jól emlékszem, akkor én még olcsóbban is vettem a saját akkomat, mint amilyen összeg itt szerepel. Az sem gáz, hogy dollárral kell fizetni, mert sima magyar visa elektron kártyával is lehet fizetni. Nem kell se külön internetre használható vagy deviza bankkártya.

Meg mi van ha már a boltban kilopták a kódot belőle? Nagyon semmi, mert neten ugyan így ellopják az akkokat. Van aki már négyszer vett akkountot, me ellopták játék közben. :D Szal szívás az egész.

forgodssake 2010.06.21. 14:25:44

@pcmci: ostoba meg nemtevagy mi?

de

picimacika 2010.06.21. 14:28:46

Írni levelet a játék forgalmazójának. Ő tud új kódot kérni a megfelelő csatornákon keresztül.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.21. 14:29:16

@uni1002: Én is vettem egy KRESZ CD-t.
De a második szintig sehogy se jutok el, nem találom a fegyvereket.

Gyerekek! Ne vegyétek meg a TDK együttes CD-jét, becsapás, mind üres.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.06.21. 14:34:07

Eheh, 1000 eredeti filmem van amit még meg sem néztem. Teszkós ketrecből kitúrva is 1-2M HUF, és csodálkozik, ha hülyének nézik :D

A kiguglizott CS kódokról meg valaki megírhatná (saját tapasztalatból), tudott-e regisztrálni vele és ha igen, mennyi ideig tudott vele lőni :D

Aki meg live.linux-t meg kvéklájlvot javasol, az nem tudja, mi a CS.

Roy 2010.06.21. 14:34:22

Miért a gyereket kell visszaküldeni?
Miért nem nézed meg időben, hogy rendben van-e minden?
vannak olyan számítógép boltok, ahol biztonségoasabban lehet vásárolni. Lehet, hogy ott egy kicsit drágáb, de ebben nem vagyok biztos.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.06.21. 14:35:23

Amúgy a megfejtés szerintem is support.steampowered.com

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.06.21. 14:37:49

@csakeccer: az email címével együtt ellopták mi?

firg_firg 2010.06.21. 14:46:26

Auchan ügyfélszolgalatra visszamenni, terméket visszaadni, pénzt visszakérni

en mar sokmindent vittem vissza, es kekeckedes nelkul visszaadtak a penzt, ami a kis boltokrol nem mondhato el

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.21. 14:48:29

Miért kell a kodot kilopni??
Nem elég ha lemásolja és visszateszi a dobozba?

joos 2010.06.21. 14:49:25

Egyszerű a megoldás!
Veszel még egy ilyen játékot ugyanott. Pénztártól eljövet kibontjátok és kiszeditek a reg. kártyát. Egyből visszaviszitek a vevőszolgálatra, hogy most vettétek a játékot, de szerintetek ez hiányos. Visszakéritek, vagy levásároljátok a lóvét.......
Cserébe van egy játék reg. kártyával.

MirmiX 2010.06.21. 14:50:55

@Putyur:
Jó neked hogy ennyi pénzed van hoyg veszel havonta 10 filmet te szegény....

Gabesz84 2010.06.21. 14:58:03

A tanulság hogy steamen kell vásárolni, pláne olyan játékot amihez amúgyis kell a steam. Ott nem basznak át, és még olcsóbb is, jelenleg 4200HUF a CS:S arrafelé...

Meg különbenis, ósanba nem vásárol az ember műszaki cikket, meg szoftvert.

Otyka 2010.06.21. 15:07:50

Nem tudom, szerintem a hozzáállással lehetett a gond. Mert mikor én vittem vissza valamit, (rendszeresen ott vásárolok én is) visszaveszik szó nélkül. Csak a blokkot kell megőrizni. Kedvesek, segítőkészek, inkább a userrel lehet a gond.

Rosszindulatú Vászka 2010.06.21. 15:10:16

@horex: nem, amint a Steam érzékeli, hogy ketten hasznájják a kódot, letiltja mindkettőt.

Ha szeretnéd avatart a hozzászólásaid mellé 2010.06.21. 15:18:41

amikor én vettem a half life 2t ugyan ez volt, irni kell a steam supportnak, lefotózni a tokot, blokkot és küldenek másik kódot

Rosszindulatú Vászka 2010.06.21. 15:23:13

@horex: ja, és ráadásul az se megy, hogy a DVD-s verziót másik kóddal vagy csomaggal használod. Próbáltuk. Az installálás kísérletére behisztizett a Steam, hogy haggyuk abba, mer letilcsa mindkéj jogtiszta csomagot.

Simply a slave 2010.06.21. 15:24:26

A doboz bontottságának nem észrevétele sajnos olyan mértékű hülyeség, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

A csalók-szélhámosok pont az ilyem bamba bélákból élnek meg, amíg ilyen felelőtlen nemtörődöm emberek léteznek, addig a csalás virágozni fog.

A piros lámpa is azért van, hogy észrevedd, nem kifogás hogy "siettem nem néztem oda, azért volt csatt".

Aki hülye, az megérdemli.

b0c1k4 2010.06.21. 15:28:10

En ugyan igy jartam M$ Age of Mythology-val. Kerestem M$-t aszondjak beszeljek disztributorral, kerestem 1x valaszoltak, aztan eltuntek.
Hajra magyarorszag

Tungus 2010.06.21. 15:30:05

Én egy battlefield 2142-vel jártam így. Rutinossan nem forgalmazót, hanem a gyártót kerestem meg (van magyar supportja) 5 perc alatt kaptam másik sn-t. Blokk másolatot küldtem nekik, meg a dobozról kértek fotót.

ben2 2010.06.21. 15:35:30

Tényleg a külföldi kiadónál kell reklamálni, mert azok megb..szogatják a hazai forgalmazót, az meg szépen továbbadja az áruháznak. Ha pedig nem megy végig a lánc, akkor a hazai kiadó szopóágon marad, mert néhány balhé után szerződést bontanak vele.

ben2 2010.06.21. 15:37:57

@Simply a slave:

Azért a biztonsági doboz alatt nem észre venni a fólia hiányát egy átverésekben gyakorlatlan vásárlótól még nem bamba bélaság. Ennyi erővel minden átverés áldozata megérdemli, mert nem minőségellenőrrel az oldalán jár vásárolni.

bonyenko 2010.06.21. 15:47:29

Megnéztem, melyik játékról van szó.
És én is nagyon sajnálom, hogy a fiad nem tudja min gyakorolni a tömegmészárlást, illetve annak pszichés örömeit. Kívánom, mihamarabb hozza be a lemaradást.

kétmillió tart el nyolcmilliót (törölt) 2010.06.21. 15:47:55

Egy vevőbarát, a hírnevére adó áruháznál ilyenkor terméket cserélnek, és elnézést kérnek. Gondolom Franciaországban nem így intézik el a dolgokat, vagy igen? Hét és félezer forint. Egy gyereknek több hónap, egy Auchannak mennyi? Azt azért meg ne várjuk már el mindenkitől, hogy a steam-en vásároljon és töltögessen le 6-15 gigás játékokat, nem mindenkinek van T1-es kapcsolata.

Xezs 2010.06.21. 15:57:54

@bonyenko: :) nincs azzal semmi gond, csak nem szabad kést adni a gyerek kezébe

bonyenko 2010.06.21. 16:00:40

@Xezs: ezt az örömet én sem szeretném elvenni tőle, vegye ki ő a fiókból.

Munkaadó 2010.06.21. 16:09:29

@hatmillió vegetáló országa: Pontosan.

Én a Fóti Corában vásároltam Ultima Online-t (2000-ben) - volt benne kód, de már felhasználták. Visszavittem, visszavették (kicserélték). A következőt ott az áruházban próbáltam meg aktiválni az osztályvezető előtt, az is hibás volt. A harmadik is. A negyedikkel sikerült aktiválni, azt a dobozt elvittem.

Mindvégig udvariasak voltunk egymáshoz, megköszöntük a másik türelmét (és nem felháborodva panaszkodtunk - lehet, hogy ez volt a hiba a posztírónál).

Xezs 2010.06.21. 16:12:13

@Munkaadó: Nem tudhatjuk hogy hogyan állt hozzá a poszttoló az esethez, de tény, hogy a higgadt, nyugodt beszéd és kölcsönös tisztelet sokszor előrébb visz, és sokszor pont ezek hiányából van a probléma.

Bergeroth 2010.06.21. 16:20:23

Ezért kell olyan helyen szoftvert venni, ami csak ezzel foglalkozik, vagy netről rendelni.

xido 2010.06.21. 16:22:00

Bő 11 éve hasonló esetem volt,de még a szerencsésebb lefolyással:Westend Media Marktbba estünk be jó atyámmal,üzletzárás előtt max 15 perccel...leemeltem egy hőn áhított játékot én is,safere is volt,fóliája is volt...kifizettük,de két lépéssel a pénztártól nem bírták a hormonjaim és látnom kellett a lemezt:)..Oltári mázli,ugyanis sehol nem volt..Mentem vissza,pénztáros beengedett még,holott már zártak..biztonsági őr belül mondta,hogy hová hová..mondtam neki,most vettem,de üres,motozzon meg ha akar,hogy nem trükközök..hátra küldött a műszakisokhoz,azok meg elnézések közepette hozták a raktárból az újat és közösen felbontva elégedetten távozhattam...

joetaylor 2010.06.21. 16:27:47

Vitás esetben a Steam az elsőre regisztrált e-mail-re elküldi az új jelszót a feltört account-hoz. Szóval azt is meg kell szerezni ahhoz, hogy legyen egy lopott account-od. Egyik barátomnak törték fel, de pár óra múlva ismét tudta használni, hiába változtatták meg az adatokat.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.21. 16:29:14

@bonyenko: "És én is nagyon sajnálom, hogy a fiad nem tudja min gyakorolni a tömegmészárlást, illetve annak pszichés örömeit."

Nem probléma, amíg nem kapja meg a játékát, a szomszédokat gyilkolgatja.

Rosszindulatú Vászka 2010.06.21. 16:35:00

@bonyenko: gondolom te babáztál kisdedkorodba, és csak kórházat meg múzeumot építettél a honokozóbaa is. Remek :)

zozy79 2010.06.21. 16:47:02

én mint volt hülyeboltos alkalmazott a következőt mondom:a kasszánál tessék megnézni a fóliát.nem elég hogy fólia van rajta,annak RAGASZTOTTNAK és nem zsugorfóliázottnak kell lennie,mert az utóbbit azt tudják az áruházak pótolni!!!és igen,aki nem nézi meg a fóliát és azt hogy mit vesz helyette megbízik az adott szóban az buta.ennyi

2010.06.21. 16:59:27

@Rosszindulatú Vászka: Szerintem ez nem igaz, mert én is a Half Life 2 mellé kapott CS-t használtam, lemezről telepítettem elsőre, mikor megadtam a számot. Aztán pár hónapra rá winreinstall miatt újra akartam tenni, és már nem a lemezzel szaroztam, hanem letöltöttem a steamen a teljes CS:S-t (így jobb volt, mert a lemezes telepítő nem hajlandó egyedül a CS-t felrakni, felteszi a HL2-t is). Szóval ha van egy számod, ami nincs tiltva a Steam-en, akkor akárhogyan is telepítheted a hozzá járó játékokat. Ha Steam-en veszel valamit, akkor is csak jogosultságot kapsz, hogy letölthesd és használhasd a játékot.

2010.06.21. 17:07:21

@bonyenko: szerintem már hagyni kéne ezt a "PC-játéktól lesz agresszív tömeggyilkos a gyerekből" témát. Akik a gyengébbet szívatják az iskolában, meg akik elverik heccből a másikat... na azokra nem szól senki. De ha valaki lövöldözik a gépen, akkor már csak vadállat lehet belőle. Megjegyzem nem a PC játék az első, ami agressziót vált ki. Gondoljunk csak a focira. Ott agyonverik egymást a szurkoló tömegek, és mi végre? Nem beszélve a kiskocsikat ütköztető gyerekről, a játékkatonákkal játszó gyerekről vagy csak szimplán a labdás kidobósról... Ez csak egy újabb mellébeszélés, hogy a szülőknek legyen egy jó kifogása, miért is nem figyeltek jobban a gyerekre. Na ezt tessék feldolgozni :)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.21. 17:13:54

@NKing: nem figyeltél. Az én DVD-s tejjes pakkomat akarta kipróbálni egy spanom, neki "csak" HL2+CSS van, szintén gyári, de CD-s. Felismerte a Steam - merogye NET nélkül nem lehet installálni, hogy nem az ő csomagját akarhja feltenni, hanem az enyémről HLS-t és akkor hisztizett, hogy abbafejezni, vagy letilcsa mindkettőnkét acc-ját. Így már zöld? Vagyishogy az én SN-em csak az én DVD-mel és acc-ommal műxik 1 példányba.

elwood 2010.06.21. 17:28:54

nálunk az ilyet az asszony intézi. bemegy az üf.-er és leordítja a hajukat.

erre visszadják a pénzt.

az osan egyébként is visszaadja bármire csak be kell írni a panaszkönyvbe. 7k HUF nem tétel.

carl badog 2010.06.21. 18:02:36

@legacy:

Nem hiszem,hogy az a megoldás, hogy én irogatok ide meg oda leveleket angolul, meg scannelgetek 7000 Ft.- ért.

kencel 2010.06.21. 18:22:48

azt mondom hogy orulj neki hogy igy jartal. Ez volt a tanulopenz. A gyereked csalodott lett es talan lemond arrol a fos jatekrol. Ami amugy jo:D csak ne lenne vele az a problema hogy ha valaki elkezdni akkor minden mast leszar maga korul. En MOHAA-ztam (ingyen,szerveren) de mar abbahagytam. Ha azt az idot amit azzal toltottem hogy lovom a masikat napi 5 oraba, ahelyett mondjuk spanyolul tanultam volna akkor most perfekt lennek. Persze kozel sem olyan szorakoztato mint loni a masikat es belemelyedni a jatekba. Emelett az ember egyre ostobabb lesz. Olvasson konyvet, nezzen filmet, barmit, de ne hagyd hogy barmelyik nagyobb FPS-el jatszon mert nehez abbahagyni, illetve altalaban az emberek keson szoktak,

pcmci 2010.06.21. 18:45:36

@forgodssake: nagy szavak ezek egy nyolcévestől...

Secnir 2010.06.21. 22:20:37

amikor én vettem open transport tycoont, úgyanígy jártam. írtam a supportnak, de nem küldtek kódot.

darkatti 2010.06.21. 22:26:08

Írj a CS:S vevőszolgálatra, hátha megdobnak egy új kóddal. (blok, belső kép a DVD tokról és egy pár sok angolul)

de, igen innen érdenes venni:
store.steampowered.com/

Secnir 2010.06.21. 22:28:10

@droid_:
bocs, tudom, mi az a CS.
meg az elődeit is van szerencsém ösmerni, a '84-es beyond castle of wolfensteinnel (C=64) bezárólag.
ennek ellenére azt írtam hogy ingyenes ALTERNATÍVA, nempedig azt,hogy UGYANAZ.
(amúgy a linux live gamersben ugyanay a quake III arena motor van, ami a wolfenstein e.t.-ben)

Boo 2010.06.21. 23:28:56

Nem tudom mit aggódsz. Gyereked felmegy a tört szerókra, ahol a cheaterek bealázzák. Az első hét után megunja és nekiáll cheateket keresni. Persze ez miatt kitiltják a kódját, ezért majd letölt kódgenerátort (+vírust) és játszik azzal, amit bárhonnan letölthetett volna. XDD

pcmci 2010.06.21. 23:39:57

vettem a fáradtságot hogy elővegyem az enyim dobozát. ez még hl2-vel együtt volt csak megvehető (pontosabban hl2-t kellett megvenni, hogy legyen cs:s), 10k, 5cd, 18+ besorolás, és a lényeg:

a kód bele van ragasztva a tokba...

(ahogy hl esetén is volt). szoval nem tul sikeres a valve, hogy leszokott a beleragasztgatós módiról. kicsit korrektebb volt igy, mint elkallódó kártyákkal baszkódni.

mandel 2010.06.22. 00:06:28

előre érzem,hogy ezért még rengeteg savat fogok kapni, de én felröhögtem,amikor a kedves apuka a hétezerötös CS-t drága játéknak titulálta. WoWról hallott-e?
amúgy ha írna egy CS-s ügyfélszolgálati kapura, tuti küldenének neki kodot. az ilyen őscégeknek ennyi pénz nem pénz, ezeknél a leggyakoribb a jófejkedés.

glad az egyetlen 2010.06.22. 00:18:29

Basszus azért lehet szidni a Tescot, de az nincs ilyen galád mint a madaras tesco.

Már többször voltam tanuja hogy az Auchan mennyire genya tud lenni amíg a Tesco nem szarozik ilyennel.

Egy esetnél pl a tescoban vissza vitte az ott vásárolt Lego kiegészítőt az apuka, mert a dobozon két járgány képe volt (mint kiderült alternatíva), de dobozban egy. Nyilvánvaló ez a gyártó hibája, de egy rohadt megjegyzés nélkül vissza vették és a terméket és leszedték a polcról.
Ezzel szembe az Auchanban vásárló másik apuka pelenkából rossz méretet vett, majd bontatlanul vissza vitte számlával, hogy nem a 4-es hanem 5-ös kellene. Elzavarták, hogy téves vásárlási panasz nincs!

chris-v 2010.06.22. 08:09:47

Mikor jönnek már rá az emberek hogy szakboltban kell vásárolni?
Tv-t nem a tescoba veszek, mert nem keresek kenyeret Media Markt-ban sem!
A játékot nem az Auschan-ba kellett volna megvenni, mert hasonló kellemetlen esetek történhetnek!

Megdobbent 2010.06.22. 09:09:49

Amikor en kodot vettem jatek nelkul, akkor kuldtek hozza lemezt, es elnezest kert a palkovicsne-website adminisztratora is, illetve kaptam egy nyeremeny laptopot, es azota korhazat epitek titokban a CS kozepen, hogy legyen hova futniuk a frusztralt tizeneveseknek.

GreKom 2010.06.22. 11:18:53

Szerencsére Valve játékot vettél, úgyhogy e-mail a valve supportnak a blokkról és a lefotózott lemezekről és tokról és voilá kapsz egy új kódot. Nekem bejött, de valahol ez az oldalukon le is van írva.
Legalább ez most megoldás lehet a problémádra.

nem akar az ökörcsorda legelni 2010.06.22. 11:46:49

A felelősséget előre nem lehet kizárni, vagy korlátozni, de gondolom ezzel az erre hivatkozó tudatos vásárlók is tisztában vannak, így egy ilyen tábla csak helyfoglalásnak jó, vagy ha puhább papírból van, hogy kitörölje vele az áruház igazgatója, illetve a cilinderes gonosz kapitalista a nagyra nőtt valagát.

Dreaman 2010.06.22. 12:15:39

"576 - nál mindig kinyitják előtted, és közösen megnézitek az eladóval hogy mi a helyzet, így nincs probléma"
Csak megerősíteni tudom, nálam az eladó srác egy több lemezes játék összes CD-jét megnézette velem, hogy rendben találtam-e (nincsenek karcok), illetve végigmutogatta, hogy "ez a kééézikönyv, ez a kóód, ez az elsőő lemez..."
Nem szabad hipermarketekben ilyeneket venni!

bpindustry 2010.06.22. 14:25:59

@chris-v: ezt magyarázd meg a másik 99 embernek is a 100ból aki elégedetten vette meg ugyanazt a bontatlan műszaki cikket hipermarketben ami a media marktban 10 százalékkal drágább. a kiegészítői meg 50-el. szerinted az LG abcd12345 termékből készül külön szakáruházaknak meg külön hipermarketeknek? media marktos homár sztorik megvannak? használt fényképező újként, használt memóriakártya polcra kirakva, stb stb...

nem az auchan-t akarom védeni de aki körültekintő az bárhol vásárolhat. és a szakáruházakban ugyanúgy átk... a palánkon ha nem figyelsz. ez nem áruház hanem országspecifikus sajnos.

Alikam 2010.06.22. 19:19:16

Már megin'
Már megin'
Már megin'

Krumpliszsák mellől nem veszünk játék DVD-t, meg lcd tévét.

CS: source pl. a CD galaxisban 6740 -ft.

És az ilyenekkel foglalkozik tuti nem basz át, mert neki presztízs-kérdés, hogy megtartsa a vevőit.

Az ilyen madaras teszkókban meg úgy kell mindent kibontani, végigguberálni, hogy nem-e hiányzik valami.

Alikam 2010.06.22. 19:21:58

@lomotómia: baromság, egy szakáruház, vagyis inkább szakbolt nem basz át, mert nem éri meg neki.

Pont amiatt, mert ha ott, ahol csak tévét lehet kapni, átbasznak egy tévével, akkor nincs okom többé oda menni.

Egy ilyen teszkóba meg átkúrnak, jó, de azért a kóbász meg a szalonka még mindig akciós.

Hidd el, csórikám is megírta ezt a levelet és holnap már ott fog a sorban dekkolni.

load error 2010.06.22. 20:29:22

Ez a vid volt már?
Counterstrike for kids:
www.youtube.com/watch?v=mB6fq9Aadwk

A Steam-en pedig 22 (kb 6400) ojró, az ekvivalens pakk:
store.steampowered.com/sub/42/
A legjobban teszi, ha vár karácsonyig, akkor negyedáron megkapja.

nzdrukker 2010.06.23. 11:51:41

remélem, a panaszkönyvbe (vásárlók könyve) azért csak beírtál! ha nem, alighanem itt követted el a másik nagy hibát. úgy tudom, azt kötelezően havonta jelenteniük kell a fogyasztóvédelem felé, történt-e valami, és ha igen a fogyasztóvédelemnek kötelező kivizsgálnia az ügyet.

(---Flúgos Buszos---) 2010.06.23. 13:02:26

Miért nem lett volna egyszerűbb megvenni akkor a játéko,mikor te is bent voltál,miért kellett a gyereknek külön visszamenni érte????

14 éves gyerek összespórolta a te pénzed,ez vicces!!!!!!!

BGYCS 2010.06.23. 16:21:43

Valve, Steam, EA, stb....ja, internet van mindig, mindenhol, igaz? Ha pedig ujra kell húzni a gépet akkor ugrott minden letöltött programod és kezdheted előlről letöltögetni őket. Már ha pl. a steam felismeri egyáltalán az ujrahúzott gépedről a login-passwordot. Steam+EA, Valve+EA, stb. Kettő együtt kizárja egymást, igy ha olyat akarsz megvenni ami a másiknál van meg, már be sem tudod a másikról letöltött játékot röffenteni.

BGYCS 2010.06.23. 16:24:25

Más: aki azon heherészik hogy hogyan is spórol egy 14 éves gyerek, vagy minek veszi meg ezt vagy azt, annak tuti hogy vagy nincs gyereke, vagy maga is egy pattanásos 13 éves kamasz aki éppen apuka pénzével villant az Aldiban fonnyadt banánt meg robbanós cukorkát...

pcmci 2010.06.23. 17:55:35

@BGYCS: ne legyél már gyökér. login/pass-t megjegyez az ember, vagy ha erre képtelen felírja, így ujratelepítés után is meglesz. a letöltött játékokról meg tud komplett mentést csinálni a steam, így ujratelepítésnél nem kell teljesen elölről kezdened a letöltést, net csak az acc aktiválásához kell (meg a programok frissitéséhez, ha vannak), de azért ma már tényleg kevés olyan hely van, ahol van pc, de net nincs... aktiválás után meg már offline is mennek a játékok, ugyhogy net is csak egyszer kell.

(---Flúgos Buszos---) 2010.06.23. 18:28:44

@BGYCS: Bocs,de mi kicsikartuk még régen egy idiótától a kódjait,és azzal játszottunk,így ingyen volt. kellett hozzá 2 hét igaz,de anno 2006-ban még megérte.

Amúgy már kinőttem a netes CS-ből,még párszor a hawerokkal összeülünk LAN-ban egy ismerősnél,és egymás ellen játszunk,nincs is ennél jobb.

Úgyhogy csá,ebbe az országba gyereket nem csinálok,ez alapfeltétel a magyar állampolgársághoz.

pcmci 2010.06.24. 00:16:26

apropó, most épp kedvezményesen vehető meg steam-en keresztül a cs:s alig 5.10ajróért:

store.steampowered.com/css

SYA 2010.06.24. 11:32:46

Steamen szokott lenni akcióba 5-8$, nem értem minek ezért a madaras tescoba menni!

Drevan 2010.06.25. 00:25:14

A tisztelt anyuka fia se állt sorba amikor az észt osztották:D
1) más boltban ki is van írva, hogy helyszínen ellenőrizze a vásárló, hogy minden megvan-e

2) STEAM-en 4200 Ft-ért adják, ráadásul néha még olcsóbban...most 1500 Ft és pár hete is ennyi volt :D Aki megveszi 7500 Ft-ért 1500 Ft helyett, az meg is érdemli, hogy hülyének nézzék.

Domingo 2010.06.25. 01:10:38

Üdv mindenkinek!

1, Remélem nagyon okosnak érzik magukat azok, akik ötvenedikként írták be, hogy "Stream", vagy mondjuk azt, hogy pénztárnál ellenőrzünk. No shit?
2, Meleg kézfogás és vállveregetés azoknak, akik azt javasolták Györgyéknek, hogy guglizzanak kulcsot. Tört szerveren biztos ugyanolyan élvezetes a játék, mint az eredetin.
3, Ugyancsak gratuláció azoknak, akik a torrentoldalakkal dobálóztak. Végül is basszuk le a gyereket, amiért a srác eredeti szoftverre gyűjtött.
4, Aki képes volt megvenni 1000 filmet anélkül, hogy látta volna őket, az egy kretén. Az a 2-3 millió biztosan nem hiányzik. Gyűjtőnek pedig gyűjtő, csak elmebeteg gyűjtő.
5, Az is roppant rokonszenves, hogy megszóljuk az apát, amiért megengedte a kölkének, hogy lövöldözős akciójátékot vegyen. Végülis komoly esély van arra, hogy egy primitív online játéktól 20 éves korára eltorzult személyisége lesz, melynek következményeként 16 embert lelő az egyetem harangtornyából.
6, A noobozás még mindig nem vicces. Játék közben sem, itt meg pláne.
7, Olyanokkal dobálózni, hogy "magyar valóság", valamint "csak hazánkra jellemző", ugyancsak kurva szánalmas.

Drevan 2010.06.25. 01:34:10

Nem Stream, hanem Steam lol
2-5 viszont egyetértek

2010.06.26. 09:02:23

@Spanish Vax:
négyezerér? na ne szórakozzzál, a CS: Source-t sehol se kapod meg négyezerér annyiér az Anthologyt kapod meg ami hihetelenül kaki, a CS: Source kb 7 v 8 rugó, kivéve, ha feketén szerzed be.
Am nekem eddig szerncsére nem volt ilyen rossz tapasztalatom, pedig már vettem Steam-es játékcsomagot (orange box), de az tény, h mindig, még a bolt elhagyása előtt át kell ellenőrizni a doboz tartalmát, h minden benne van-e, habár néha érdemesebb közvetelnül a steam platformról vásárolni, és akkor garantáltan megvan, csak dombornyomott kártya kell hozzá

alphabravocharlie 2010.06.26. 14:25:29

1, az ilyen és ehhez hasnoló játékokat értelmetlen letölteni torrentről, mert pont a lényeget nem kapod meg (ezermillióan játszani egymás ellen, sok sok szerver, 0-24 support, nincs lagg, a frissítésekről nem is beszélve...)
2, store.steampowered.com/
3, akinek ettől majd eltorzul a személyisége, annál alapból is gondok voltak...
3, pöcsnek írom le én is, mikor már 150en leírták előttem

Xezs 2010.06.29. 19:26:16

@BGYCS: Aki nem írja ki DVD-re a letöltött cuccot, az meg is érdemli véleményem szerint. Nehogy már 2010-ben ez problémát okozzon valakinek.

@Domingo: Mert mi is a baj a Steammel?

Mokka The Sniper 2010.06.30. 20:58:14

CS:S volt Steam-en 5€ is, pont tegnapelőtt. Onnan kellet volna venni. Ja, és élelmiszerosztályról nem szokás TV-t, mobilt, szoftvert, hardvert venni...

potha 2010.07.01. 09:56:54

@Mokka The Sniper: Pont ezt akartam írni basszus :D

Botond99 2010.07.03. 19:30:56

@firg_firg:
Nem teljesen. Én vettem az albertfalvai Auchanban egy játékot CD-n, rajta volt a fólia, hazamentem, kibontottam, a CD-n volt egy jó mély és hosszú karcolás, nem is sikerült telepíteni. Másnap reggel vissza kicserélni, Ügyfélszolgálat közölte, hogy nem cserél, mert az osztályon (!) ki kellett volna bontanom és meggyőződni a sértetlenségről (!). Bemegyek az osztályra, kérdem az eladót (bocs, managert!), aki aszongya, hogy ott bizony semmit nem lehet kibontani, ezt megmondhatom az ügyfélszolgálaton. Vissza az ügyfélszolgálatra, a hölgy a vállát vonogatja, de ő bizony nem cserél. Közben a háttérben lévő A/4-es papírok tömkelegére mutogat, amelyek egyikén igazgatói utasításként olvasható, hogy CD esetén a vásárló köteles megbizonyosodni a termék sértetlen állapotáról. Rögtön haza, fel a netre, ahol a jogi fórumon kiderül, hogy Auchannak ez a rendelkezése törvényt sért, és igenis kötelesek cserélni, bármilyen hülyeséget is ír ki az igazgató.
Na, erre levél az igazgatónak, mellékelve a CD, kérem benne a cserét.
Válaszlevél egy hónap múlva érkezik, benne a hibás CD-m: kérésem elutasítva, egyrészt saját utasításra hivatkozva, másrészt mivel az eltelt időben akár le is másolhattam a CD-t (!!!). Arra már nem gondol az eszementje, hogy akkor ugyan mi a fészkes fenének adtam érte annyi pénzt, ha csak lemásolni akarom... (cserét kértem, nem visszavételt).
Telefon a forgalmazónak: a vonal túlsó felén mély megdöbbenés az Aucan-igazgató levelének szövege hallatán. Forgalmazó szerint a kereskedőt kötelezi a jogszabály a cserére, de akár visszavételt is követelhetnék (én cserét kértem, mert a játék kellett).
Postán elküldtem a játékot a forgalmazónak, négy (!) nap múlva egy udvarias levél kíséretében ott volt a csere CD.
Nevezzük meg a forgalmazót is: SevenM.
Így kell ezt Európában csinálni. Kérdés, hogy a francia tulajdonú Auchan vajon miért viselkedik balkáni módon?

KolomparVinetu 2010.07.05. 14:52:03

Talán írták már korábban, nem olvastam mind a 214 kommentet, de a blokk birtokában jó eséllyel kapsz új kódot a Valve-től. Elég korrekt módon szoktak ezzel bánni, még akkor is kaphatsz újat, ha mondjuk elhagyod. Ez azért kurva bosszantó, mert a 7490-et AZÉRT KÓDÉRT fizetted ki, magát a játékot steam-ről is letöltheted (a kód hiányában is). Persze ezt az is tudta, aki ellopta. Vissza kéne hozni azt a törvényt, hogy aki lop, annak levágni azonnal a kezét a gecibe. (extrém esetektől eltekintve, pl kis értékű élelmiszer lopás, ha tényleg nincs más)

bonyenko 2010.07.12. 17:40:19

@Rosszindulatú Vászka:
mondasz valamit, egyszer pl. az öcsémmel kb 10 éves koromban egy második vh-s film után beöltöztem náci katonának, zsírkrétával rajzoltam magamnak egy horogkeresztes karszalagot (jól nézett ki, finom kontraszt a tartalom és a gyerekrajz stílus között)aztán úgy kergettem az öcsköst, aki orosz volt, vagy zsidó, a sztorira már nem emlékszem, csak arra, hogy a faterom (nagy jobbos de mégis)amint meglátott, azonnal levetette a cuccot, én meg nem értettem, hogy mi baja, hisz csak a tévében láttam a bácsin.
S bár még mindig lázadok a faterom ellen, ez egy jó húzása volt, elismerem.

'F/KE' 2012.12.27. 07:32:49

na hát az már ott hülyeség az a mondat ahol van hogy "valaki már ráírta lemezre és jáccik a kóddal"
a cs játékoknak miket megveszelnem lemezzel jáccol hanem a megvett aktiváló kódon át az úgynevezett [STEAM] ba beregisztrálod és voilá má tölti is.
nemsokára weboldalaom a ez is fel lesz tüntetve hogy kell csinálni!

'F/KE'

'F/KE' 2012.12.27. 07:41:00

@horex: hát nem!

Ha lemásolod a steam megjegyzi a kódot és ha te mész haza vidáman akkorveszed észre hogy valami bepúderezett farku nyomoronc elbaszta a háztól. Na itt a hiba a te válaszodban [[[AKTIVÁLÓKÓDDUPLIKÁCIÓ]]]
süti beállítások módosítása