Tékozló Homár

Beszólt a pincér az étteremben szoptató anyának

2010.06.28. 14:20 | jackyll | 1320 komment

Oiduft találta a történetet, amelyben a gödöllői Kis-Kastély étterem jóságos személyzete a toalettet kínálta fel szoptatásra. Amikor naiv anyuka ennek ellenére inkább a falnak fordulva, pelenkával letakarva merészelt szoptatni, felszólították, hogy hagyja abba:

Gödöllő, Kis-Kastély étterem. Szoptatós anyukának a női mosdót kínálták fel, hogy megszoptassa a babáját. (A nyilvános vécé nyilván tökéletesen megfelel egy csecsemő etetésére.. gondolom, aki ezt javasolta, szintén szívesen enne a vécében.) Majd amikor anyuka ezt nem fogadta el, diszkréten, szoptatós felsőben megetette a gyermekét. Mellből. Elfordulva mindenki elől. Mire a pincér felszólította, hogy hagyja abba. A család erre otthagyta az éttermet, még mielőtt kihozták volna az ételt.

Itt lehet csatlakozni a következő Facebook-ellenes Facebook-csoporthoz, akik szerint a gyermek nyilvános szoptatása nem obszcén. (Merthogy a Facebook már ilyen fotót is leszedett.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droidfigyelő (törölt) 2010.06.30. 09:11:00

@Szabi01:

Ebben a korlátoltság és butaság mértéke az igazán ijesztő. A legjobb, amikor a maszturbálással és a fingással hasonlítják össze.

Einstein fejtegetése jut eszembe az univerzum és az emberi ostobaság végtelenségéről.

Énbagoly 2010.06.30. 09:12:01

Ja, és hogy érdemben is hozzászóljak.
Szerintem lehet szoptatni, csak kellően diszkréten, de bárhol.
Ti is eszitek a hamburgert, fagyit, miegymást az utcán, és némelyik ember sokkal gusztustalanabbul, mint amilyen a szoptatás valaha is lehet.

De senkivel nem vagyok hajlandó összeverekedni a véleményem miatt. :)

Énbagoly 2010.06.30. 09:13:15

@EÖ: Csak norrist ne!
Ilyen magasságokba azért még nem ért. :))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.30. 09:19:27

@hagyma: ... vagy amikor a már nagy gyereke szopik az éttermi budiban pl. boroskóláért...

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.30. 09:44:43

@Énbagoly: ha a szoptató anyát kiküldik az étteremből, akkor dobják ki azt a disznót, akinek csupa pörkölt a képe, és folyik a kaja az orrából meg a szájából. jogos.

Veg_ 2010.06.30. 09:46:26

@fumerin: Jó pihit :) Erről lecsusztam, meló volt otthon :)

Veg_ 2010.06.30. 10:03:13

@zooDoo:
Ez igy igaz, és akkor ott pelenkázhatnák a lurkót. Sok helyen van is. De ez milyen hatással van a gyerek etetésére? VAgy ha a férfivécébe beteznek egy lehajtható lapot, amire ráraknak egy lemosható huzatu szivacsot, boldogan nyehegve rohansz oda ebédelni?

Gastroman · http://etteremteszt.lapunk.hu 2010.06.30. 11:07:30

Az anyuka az illemnek megfelelően járt el: ha nem tudnak megfelelő helységet biztosítani (a mosdó nem alkalmas erre a célra), diszkréten, elfordulva szabad szoptatni.

Betteli 2010.06.30. 11:22:26

Ha az anyuka diszkréten szoptat, senki nem is veszi észre.

Kisbabát tarthat bárki a karjában, a melléből semmi nem látszik ki (kendő, speckó felső, stb.). Csak az tudja, hogy mi folyik, aki odamegy és közelről megkukucskálja.

Akkor miért zavar ez bárkit is? Nem foghatom a gyerekemet a karomban?

LaniaMaior 2010.06.30. 12:57:34

@Betteli: Azt mondják, akiket zavar, hogy maga a tudat zavarja őket, hogy ott egy szoptatás folyik, bár látni nem látnak belőle semmit, de tudják, és az már elég ahhoz, hogy zavarba jöjjenek/elmenjen az étvágyuk.
A másik fórumon már írtam: akkor az miért nem zavar senkit, hogy az ott ülő nők közül kb. minden hatodik épp menstruál, és bár abból se látszik semmi, a tudat, hogy néhány nő egy undi véres betéten vagy tamponon üldögél, pont olyan zavarbaejtő lehet. Szerintem nőket en bloc be se kéne engedni egy étterembe, hogy az érzékeny lelkületű posztolóknak nehogy eszébe juthasson róluk valamilyen testi funkció.

pakesz (törölt) 2010.06.30. 13:28:16

@LaniaMaior: miert nem rogton a ferfiakat, hiszen zsebhoki barmikor lehet lezavarni, es azt sem lehet eszrevenni

LaniaMaior 2010.06.30. 13:39:00

@pakesz: jogos. És akkor már szegény eunuchok se ússzák meg, mert azoknak meg ronda hegek lehetnek a kérdéses testrészük helyén a beavatkozásnak köszönhetően, és ha azt elképzeljük, attól is felborzolódhat a szenzitív lelkivilágunk.

Betteli 2010.06.30. 13:44:40

@LaniaMaior: pontosan.

Akkor abba sem szabad belegondolni, mit csinálnak a vendégek a vécén.

Sőt, vécé se legyen étteremben, mert a tudattól rosszul vagyok...

total eclipse (törölt) 2010.06.30. 14:00:28

a mi társaságunkban is van egy lány kisbabával, és múltkor az egyik sörözőben kezdett szoptatni. semmit nem lehetett látni a melléből, de valamennyi fiú zavarba jött a társaságban (kivéve a férjet). egyszerűen nem értem, hogy miért kell másokat zavarba hozni, amikor értelmes nő meg tudja oldani máshogy is.

Betteli 2010.06.30. 14:03:01

@total eclipse: hogyan oldja meg az értelmes nő?

(és már megint ugyanott tartunk...)

Agyalap 2010.06.30. 14:13:34

@total eclipse: Miért jöttek zavarba?
- Általános iskolás buli volt, nem voltak még 18 évesek
- Nem láttak (fogtak) még női mellet, szerencsétlen szingli volt valamennyi
- Felállt mindenkinek, kínosan feszengtek nehogy meglássa valaki
Szabadon választható. Nem mondom, hogy közszemlére kell tenni mindent, de az általános felfogás az emberi testről és a szexről legalábbis középkori hazánkban...

davidmoyes 2010.06.30. 14:39:42

@total eclipse: Miért kell ettől zavarba jönni?
Ezt sosem fogom megérteni...
Ez pusztán szoptatás, könyörgöm.

LaniaMaior 2010.06.30. 14:48:00

@Betteli: már erre is válaszoltak: menjen ki a kocsiba (hogy télen mínusz tízben vagy nyáron a felforrósodott kocsiba, az mindegy, csak hajrá), vagy a vécébe, ahol választhat, hogy a vécéülőkén szoptasson-e, ahol mások mellette kábelt fektetnek, vagy a mosdórészben állva. Vagy ne menjen étterembe.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.06.30. 16:58:09

@davidmoyes: Soroljam? Ezer oka lehet, nem vagyok köteles megindokolni. Ha előttem nekiáll valaki smárolni, azt sem szeretem, pedig 20 éve élek házasságban, megéltem ezt-azt. Ha valaki rám azt mondja prűd vagyok, a nejem fogja kiröhögni..Nem akarom, hogy más egy étteremben ( és itt az éttermen van a hangsúly)szopizást-büfizést kelljen nézni, szagolni, hallgatni. A pénzemért nincsen ehhez jogom? Törvényt akarok az étteremben nem szoptatók védelmében! Én meg nem cigizhetek még a buszmegállóban sem, akkor sem, ha nem is arra fúj a szél!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.30. 17:13:30

1242? csak ennyi jutott a csöcsös posztnak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.30. 17:46:36

@Aabroncs: nem kell nezni, hallgatni es szagolni
a dohanyzast meg mindenhol be kellene tiltani
csak otthon mindenki
utalom a fustot es attol elmegy az etvagyam ha arra gondolok valaki most valahol ragyujt
@horex:
ede majdnem 6000 volt
@Don Bandi:
en pl nem akarok latni koldust megsem hasonlitom a szoptatashoz
nem, nem
itt az emberek tobbsege gusztustalannak tartja a szoptatast
ezert tart itt.....

pakesz (törölt) 2010.07.01. 00:42:18

@total eclipse: "amikor értelmes nő meg tudja oldani máshogy is. "

persze vannak ra mas megoldasok, pl agyonveri a gyereket, vagy egyaltalan nem vallal nem?

Veg_ 2010.07.01. 05:25:18

Nos elolvasva az elöttem szólókat, csak annyi hozzáfüzésem lenne, hogy azonnal tiltsák ki az éttermekből a tojáslevest, és a tökfőzeléket, ugyanis a szaga zavar az evésben! Ha ráadásul olyan (igencsak gyakori) felnőtt rendeli, aki szörcsög és csámcsog, akkor bizony a hanghatások is zavarnak. Követelem, hogy aki képtelen csukott szájjal, némán enni, az sohase egyen a lakásán kivül, mert zavarja a normális embereket!
A csukott száj megkövetelése, és a tojásleves meg a tökfőzelék abszolut tilalma azért fontos, mert ha tul messze vagyok, hgoy halljam, akkor is tudom, hogy szörcsög és csámcsog, ha nincs totál csukva rágás-ivás közben a szája, és akkor - bár nem hallom - tisztában vagyok azzal, mit hallanék, ha hallanám, ezért akkor is undoritó, elveszi az étvágyam, és fizetés nélkül távozok, közlöm a pincérrel, fizessen aki csámcsog!
A levesnek meg a tökfőzeléknek akkor is tudom a szagát, ha szabadban vagyunk, és felőlem fuj a szél, tehát függetlenül attól, hogy nem érzem, igenis tudom, milyen undoritóak ott a szagok, totális betiltást követelek hát! Fuj!
Ha letakarnák az asztalt, és a hangokat se hallanám, akkor is tudom, milyen undoritóságok folynak ott, hiszen mikor a pincér elment mellettem, jól belelestem a tányérokba, hogy biztosan tudjam, milyen undi. A totális tilalom azért is fontos, mert ha az étlapon látom, akkor is tudom, hogy valaki rendelheti, ráadásul lehet, hogy az én ételemet mellette csinálják, már a gondolata is! fulllly!
Szóval akárhogy is nézzük, ha egy szörcsögő és csámcsogó egyed eszik, pláne, ha tojáslevest tökfőzelékkel, az, mindenki számára totál világos ezek után, hogy olyan, mintha szarás közben rárecskázna az asztalra, miközben lehányja! Arról nem is beszélve, hogy a szörcsögés, a csámcsogás, és ez a két étel felettébb hajlamosit a fingásra és a böfögésre, és bár ez nem olyan büdös, mint mikor egy 2-3 hónapos csecsemő csinálja, akkor is undi!
Szörcsögő és csámcsogó emberek ne hagyják el a lakást akkora időre, hogy közben megéhezzenek, ne menjenek nyaralni se, mert mi van, ha pont mellettem finganak miatta a strandon, és követelem a tökfőzelék és tojásleves mentes étlapokat!
Remélem, elég logikusan levezettem ezt a kivánságomat, nem is értem, némelyek miért engedélyezik ezt!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.01. 08:42:57

@pakesz: Erre találták ki a magzatölést (Pesten művi abortuszt)...

kisQtya 2010.07.01. 08:52:41

Az étterem NEM pusztán étkezőhely (az a saját ebédlőnk), hanem komplex szolgáltatást nyújtó bevételszerzésre irányuló vállalkozás. Ott nem lehet követelni olyan szolgáltatást, amit nem ajánlottak a vendégnek. Az étteremben nem pusztán enni lehet, hanem azt és olyan feltételekkel lehet enni, hogyan az étterem felajánlja. Az anyatejet nem a pincér szolgálja fel, ezért azt nem eheti az étkezésre szolgáló térben, a csecsemő nem az étterem vendége, ezért ha a szolgáltatás igénybevételét megelőzően nem ajánl szoptatóhelyet, akkor azt nem lehet követelni.
Azt sem követelheti anyuka, hogy ne játsszon a cigányzenekar, mert elaludt a baba. Pedig milyen szemét dolog, hogy nem hagyják alukálni a "pocaklakó csimotát", pedig KELL neki aludni.

A szoptatás egyébként tényleg természetes dolog, részemről mindig örülök, ha azt látom, hogy az emberek törekednek a természetességre. A szoptatás és a szoptatási időszak a dolog természetes rendje szerint anya és gyerek számára egyaránt az elvonult nyugalom időszaka. Ilyenkor a mozgékony állat is egész nap a kölyke mellett fekszik, mert hormonálisan kissé szedálva van. Nincs ez másképp az embernél sem, nem véletlen, hogy a rohangálós modern anyukáknak hiperaktív gyerekeik vannak, akik egyszerűen nem tanultak meg nyugalomban lenni. Kedves anyukák! Sajnálom, de az a helyzet, hogy szoptatós babával, asztalnál ülni nem tudó, nyüzsgő kisgyerekkel igenis otthon kell maradni, mert ez így jó, így helyes és így természetes. Amikor pedig kikapcsolódásra vágynak, akkor nem feltétlenül étterembe kell menni, ha pedig étteremben akarnak enni, akkor célzottan olyan helyet kell választani, ahol a vállalkozás "bababarát". Erre azért van szükség, mert akkor annak a vendégnek is van választási lehetősége, aki nem óhajt bababarát környezetben megszabadulni a pénzétől.

Tessék tudomásul venni, hogy arra is vonatkoznak a társadalmi együttélés szabályai, akinek gyereke van. Nekem is vannak gyerekeim.

Azok az emberek, akik itt tolerancia bajnokának képzelik magukat, gondolkozzanak el azon, hogy a tolerancia lényege nem az egyoldalú tűrés, hanem a kölcsönösség, a mindenki megelégedésére szolgáló megoldások keresése.
Az emberi kultúra fokozatos fejlődése során társadalmi közmegegyezéssel, AZ EGYMÁS IRÁNTI TISZTELETÜNK KIFEJEZÉSEKÉNT!!! jutottunk el addig, hogy társas érintkezéseink során félre vonulunk dolgunkat végezni, alkalomhoz illő ruhát viselünk a testünkön, megfelelően üdvözöljük egymást, stb. és nem szoptatunk nyilvánosan. Úgy gondolom, hogy a liberalizmus és a tolerancia zászlja alatt nem kellene visszamásznunk a fára.

Veg_ 2010.07.01. 09:13:48

*hüpp-hüpp*, most jól meghatódtam!
Anyukák! Ti nem emberek vagytok, csak egy állatnőstény! is, követni az oroszlán példáját, és azt a pár hetet, max hónapot nyugiban eltölteni a gyerekkel otthon! Oszt lehet vinni emberek közé mondjuk k2 hónaposan, bemutatni a falkának, ahol együtt nő fel a csapattal, esetleg jól megöli a him, ha uj falkavezér lesz.
Elé vágjátok a hust, oszt jól van.

Izé... Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy gyereket szoptatnak még akár két éves korában is??? Annyi idősen felelős állat már régen szarik a kölykére!

Remélem, senki száját nem hagyja el, miért élünk egyre kevesebben ebben az országban! Itt feljebb volt rá vagy ezer ok... Ugyanis ott a probléma, hgoy ha nincs gyerekbaráton berendezve egy ország, ahol ráadásul baromi soká és kevesen jutnak el az infoig, hgoy kéne gyerek, akkor egyre kevesebb lesz, és kihalunk. Ennyi.

pakesz (törölt) 2010.07.01. 09:37:59

@Veg_: hat sajna ez igaz...

kedvenc peldam:
egeszseg.origo.hu/cikk/0650/949697/haromszorosat_1.htm

ahogy ott sirnak, hogy: "Egyik érdekvédő szervezetük, az Inkontinencia Betegegyesület szerint a legelterjedtebben használt betétekért akár a régi ár háromszorosát is ki kell fizetniük a rászorulóknak."
pedig a tamogatas az meg 70% maradt!!!
ugyebar a pelus kisgyereknel kb havi 8e/ho, amibol 1.5e/ho az AFA!!!
gyakorlatilag ha a kisgyerekek is pl 2 eves korig ugyanolyan "betegnek" tekintenek mint nemely oregeket, akkor nem 8e/ho lenne hanem 2e/ho
ottvan meg a 13 havi nyugdij (elvegre 13. havi csaladi potlek nem volt) es beszelhetnenk a 7 eves gyerek BKV berlete 3.4e, mig egy rendes nyugdijat kapo nyugdijas 67 evesen 0 Ft -t fizet a BKV berletert

ezek bizony bizony mind azt mutatjak mint amit sok ember it is megfogalmazott, hogy "bazdmeg ha kolkot csinaltal szenvedjel"

kIára 2010.07.01. 09:42:07

   Mélyen tisztelt Szoptató Anyák, szevasztok! Különösen Te, Szoptató Mama!
   Az animáliák országába, a chordata törzsbe, a vertebrata altörzsbe, a mammalia osztályba, a primates rendbe, a hominidae családba, a hominini nemzetségbe és a homo nembe tartozó nőnemű egyedként: köszöntelek.
   Engem is anya szült és tejével táplált (közben szeretett) és én is ezt fogom tenni saját porontyaimmal. És erre rajtad kívül a parányi cickánytól, a varacskos disznón át az elefántig számtalan mammalia képes.
   Nézem a csecsemőkori képeimet és undorodom az egykori párkilós, visszataszítóan rózsaszín, anyám mellén csüngő parazita mivoltomtól. Méghogy cuki… tudod mikor.

   Tudom, hogy te most anya vagy (ó, bocsánat: Anya; [ja nem: ANYA]) és ettől – a hátfájások ellenére – félig a mennyben érzed magad; Te vagy az egyetlen, az igazi, a teremtés csodáját megismétlő La Divina. Taps. Amit csinálsz az természetes, sőt, maga A Természet. Főhajtás. Taps.
 Ennek ellenére egy mesterséges, urbánus közegnek nevezett közösségben élsz, ahol egy mesterségesen létrehozott, kulináris élvezeteket nyújtó műintézményben egy mesterségesen létrehozott csereeszközért, mesterkélt pincérektől, mesterségesen készített tányérról, mesterségesen készült villával és késsel, nyugati civilizációnk évszázados manírjait követve – társaságban – elfogyasztod a mesterségesen készült, olykor művészien elrendezett táplálékod.
 Legközelebb, mikor ilyen műintézménybe mégy, kérd meg a pincért, hogy kötőféken hozza az asztalodhoz a Bimbót és ott helyben fejje ki a café con leche-dbe a friss bocitejet, vagy egyenesen állítson egy kecskét az asztalra, hogy közvetlenül a tőgyéból szívhasd a napsugaras biomezőről lelegelt tejjé átalakított cellulózt.
   A melledre — ami immár nem a másodlagos nemi jellegedet bizonyító szexi testrész, hanem egy emlő, egy tőgy, amelynek mirigyei történetesen egy fehérjéből, laktózból, ásványi anyagokból, zsírból és vízből álló emulziót választanak ki, amitől csak az egyetlen és megismételhetetlen, univerzum csodája utódod nem undorodik — senki sem kíváncsi.
 
   Kérlek, bocsásd meg nekünk, civilizált, kényeskedő, arrogáns és intoleráns bunkóknak, hogy nem vagyunk rá kíváncsiak, ahogy rózsaszínű szivolád átszellemült madonnaarccal táplálod és szereted. Ez – akárcsak a meghalás –, szigorúan magánügy. Te mondod: i n t i m. Meghitt. Csodálatos, mondhatni isteni, ahogy érzed a kötődést. Ennek szellemében csináld csöndben, édesanyád szellemében, diszkréten és elvonulva. [- Ó, kérlek bocsáss meg nekem, de ha kérhetem: áldozatokat hozva. Ha már áldozatot hoztál a Természet oltárán, hozz egy kis áldozatot a Civilizáció oltárára is. Csak az Egyensúly és a Harmónia végett. -]

 Nem vagyunk rá kíváncsiak. Nem érdekel. Reméljük, mi is átéljük egyszer. Fakszni- és hivalkodás- és képmutatásmentesen.

Köszönöm.

cnt 2010.07.01. 10:06:13

@kIára:
Szeretném, ha nem a fenti kommented lenne a lezárása ennek a vitának. Nekem úgy tűnt, hogy kialakult egy mindenkinek elfogadható kompromisszum azzal kapcsolatban, hogy mit tartunk úgy nagyjából normálisnak, a kommentelők többségét tekintve (és nem azt, hogy ki kommentel többet és hangosabban).

Ezzel nem azt mondom, hogy a hozzászólásod ne lenne magvas, önmagában is értékes, valamint őszintén kívánom neked, hogy éld meg szépen és szenten és tudatosan, ahogyan nemi jellegedet megjelenítő testrészed mirigyváladékot kiválasztó hívogatóan szagos szervvé alakul.

Csak azt mondom, hogy ne legyen a tiéd az utolsó szó. Az enyém se, senkié se, zárja le valaki úgy ezt a dolgot, hogy akkor legyünk toleránsabbak, szoptatók is és kényszerű közönségük is.

Veg_ 2010.07.01. 11:05:47

Oh, te Szent Nőstény!
Vegyél vissza nem kicsiny arcodból, mert a funkcionális analfabétizmus nem mentség rá.
Itt ugyanis azt történt, hogy senki semmit se látott, tehát az általad kivánt békéd és nyugalmad meglett volna.
Hacsak nem zavar egy női hát, amiből elkezded kikövetkezni, elképzelni a történteket.
Pontositok: Fakszni- és hivalkodás- és képmutatásmentesen a falnak fordult, letakarta a gyereket, majd a takarásban, háttal megszoptatta. Sajnálatos módon erre a klotyót nem tartotta elég magasztosnak.
Itt senki se azt mondta, hogy normális lenne valakinek előkapni a csöcsét, lecsapni az asztalra, és belenyomni a gyerek szájába. Ennek egyik oka lehet, hogy NEM ERRŐL szól a poszt.
Köszönjük Emese!
_____
@cnt: ha erre a nagyképüséghalmazra szolid választ vársz, akkor várd meg a következő, türelmesebb erre járót, bocs :)

ulpinus 2010.07.01. 11:53:49

Azért a "fakszni- és egyebek mentesen"-nek ellentmond, hogy az eset nem teljesen diszkrét véget ért. Ugyebár született ez a poszt, és még külön blog is... Szóval most már lassan a fél magyar internet ezeken a csöcsökön rágódik.
Vagy eleve ez lett volna a cél? Akkor sikerült, gratulálok.

pakesz (törölt) 2010.07.01. 12:18:39

@ulpinus: nagyon helyes hogy nem hagyta az elszenvedo fel ezt annyiban
ha en lettem volna a szomszed asztalnal haverokkal, nem raktak volna zsebre a reakciot, orditas lett volna a vege, es nagysagranddel tobb bosszusagot okoztam volna az ott levo vendegeknek, mint egy letakart csöcs

a poszt egyszeruen arrol szol, hogy a TÁRSADALOM SZEMLÉLETET IRÁNYÍTANI KELL
mert ma is sokan azt hiszik hogy a szoptatas az maganugy, meg olyan mintha lehanyna a szarban masztizo baratnojet mikozben pisiszekszelnek

a tarsadalom szemleletet iranyitani kell azt jelenti, amit jelent, hogy lehet hogy nem elfogadott, de elfogadotta kell tenni,
pl 20 evvel ezelott a munkahelyen ELFOGADOTT volt hogy terhes nok orra ala bagozzanak, es o ezt el kellett hogy turje, mert ez volt elfogadott, ennek ellenere ma mar mas van torvenyileg elfogadva, es ez ahogy egyre kozeledunk a nyugati gondolkodasmodhoz egyre jobban tarsadalmilag is el lett fogadva, a dohanyosok sajat maguk betartjak pl. hogy terhes nok orra ala nem...

ezt kell megtenni a szoptatassal is, mert az tarsadalmilag hasznos ennyi, meg egy Bambi

pakesz (törölt) 2010.07.01. 13:46:42

amugy info meg egyszer aki a szoptatassal kapcsolatban nem tudna (mert sok embernek meg nem kellett errol tudni, ami nem gond, de akkor tudja meg!!!)

6 hetig gyermekagyi laz van addig az anyuka tenyleg jobb ha nem mozdul ki sehova
6 het - 6 honap a babanak kizarolag anyatejjel kellene taplalkoznia(erosen javallt!!!), na most az anyatej az elegge konnyu kaja, nem olyan mint a tapszer, hogy belenyomjak a kicsibe aztan 6 oraig semmi...
a 6 honap - 2 ev az a vegyes kajalas idoszaka, ott a kisgyereket mar egyre kevesbe kell szoptatni, ki lehet hagyni egy-ket alkalmat egyre tobbszor

biztos hogy a poszt irojanak a babaja kb 2-5 honapos volt, akkor meg ha o ugy talalja akkor szoptatni kell bizony!!!

nem gond ha egy etterem ugy gondolja hogy kirekeszto magatartast tanusit, csak akkor adja irasba es ha jon egy vizsgalat (hello Morvai Krisztina!!! buzivedo szabaccsagharcos) akkor alljon oda es ne maszatoljon, mondja ki hogy TILOS ott szoptatni az ettermi terben es alljon eleje a vizsgalatnak, polgari peresen, diszkriminacio ugyben meg mindenhogy,
es hirdesse nagy pofaval, rakja ki matricaval az ajtora

DW73 2010.07.01. 14:07:36

Engem meg az étteremben bagózó, ordibáló, vihogó, viselkedni nem tudó "felnőttek" idegesítenek!

ulpinus 2010.07.01. 15:54:27

@pakesz:
A társadalom szemlélete köszöni szépen, elvan irányítás nélkül is. Persze lehet egyszemélyes keresztes háborút indítani, hogy ez és ez mától így lesz, vagy pont így nem lesz elfogadott. Egy felnőtt ember (a társadalom szemléletének fogaskereke)világképe már kialakult, és nem percenként változik, attól függően, hogy ki mire akarja agitálni, legalábbis normális esetben.
Mindenkinek meglehet a véleménye bármiről, lehet az társadalmilag társadalmilag hasznos vagy nem hasznos. Mindenki másnak meglehet a véleménye az előbbiek véleményéről és így tovább...
És mégsem dől össze a világ.
Attól, hogy engem nem zökkent ki, ha anyuka 6 csecsemőt szoptat egyszerre, zsonglőrként körbe dobálva, 2 csecsemő között meggyújtott fáklyákkal, a babák kezében pedig egy-egy berregő mini motorfűrésszel, el tudom fogadni, hogy van akit igen. Sőt az is belefér a világképembe, hogy van akit egy hétköznapi elfordulós szopatás zavarhat.Még ha a világ társadalmilag leghasznosabb tevékenysége is. Az emberek már csak ilyenek... Van aki intoleráns, van aki érzéketlen, perverz, értetlen, bunkó stb., attól függően, hogy milyen szemüvegen át nézzük. A véleményéért, világképéért meghurcolni bárkit is, nem fogja a dolgokat előre vinni ezen a téren sem. Nagyon hasznos lenne társadalmilag az is, ha mindenki meginna minden nap egy kancsó tejet. És mégis vannak akik nem szeretik, sőt nézni sem, ha mások isszák. Na jó, akkor nevezzük ki őket társadalomellenes barmoknak, és különítsük el a "normális" emberektől. hasonlóan a többi társadalmilag hasznos dolog elszabotálóival. Ja, csak a végén akkor ki marad? Valószínűleg az, aki eldöntötte, hogy mi legyen a társadalom szemlélete...

cnt 2010.07.01. 16:17:25

@ulpinus: sajnos nincs el irányítás nélkül, ezek lennének a "társadalmi értékek", és bizonyos országokban az egyik, másokban a másik csomag számít értéknek.

De erről jó ízűt lehetne vitázni! :)

pakesz (törölt) 2010.07.01. 16:31:47

@ulpinus: ha butasagokat irsz arra meg buszke is vagy?

akkor szerinted nem kellett volna a dohanyzast betiltani a munkahelyeken? mert "a tarsadalom szemlélete köszöni szépen, elvan irányítás nélkül is"

mutatok egy oldalt ahol iranyitananak kemenyen:
www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=phare_mediavisszhang

"A jelenlegi helyzet azonban az, hogy a Kódex ajánlásai kizárólag a kezdő tápszerekkel kapcsolatban érvényesülnek, a követő tápszerek, babatejek, cumik, cumisüvegek népszerűsítését semmi sem szabályozza. Ugyanez mondható el azokról a bébiételekről, -italokról és tejpépekről is, amelyek fogyasztását már hat hónapos kor előtt ajánlja a gyártó, illetve a forgalmazó (ez ugyanis azt jelenti, hogy anyatej-helyettesítőnek minősülnek, hiszen hat hónapos kor előtt kizárólagos szoptatást ajánl az Egészségügyi Világszervezet)."

persze a tarsadalomszemleletet nem szabad csunya modon valtoztatni, legyen minden ahogy van nem?

pakesz (törölt) 2010.07.01. 16:48:49

@ulpinus: "Nagyon hasznos lenne társadalmilag az is, ha mindenki meginna minden nap egy kancsó tejet. És mégis vannak akik nem szeretik, sőt nézni sem, ha mások isszák."

ha a tejivast te nem szereted nezni akkor te egy barom vagy, vagy ha csak hipotetikusan tetted fel hogy lehet olyan ember akkor az a hipotetikus ember az egy hatalmas nagy barom

ulpinus 2010.07.01. 18:49:19

@pakesz: Nagyon nagy sokk volt számodra, amikor tudatára ébredtél, hogy rajtad kívül mindenki barom a világon? Még a hipotetikus emberek is...

kIára 2010.07.01. 19:06:10

Felfohászkodás sugallatért.
          „Az Úr világosítsa meg az Ő orcáját terajtad és adjon ciciket néked.”

Kedves @Veg_: lény és fikázóim.
Mélységesen elszomorít, hogy erre az egész vitára reflektáló, pastiche-ba hajló episztolám felszínénél mélyebbre nem sikerült hatolnod. Az említett szövegértésre visszahivatkozva: egyes. Akárcsak egy szigorú és szomorú tanítónéni nem tehetek mást, mint hogy beírjam a ceruzás kiskarót. Pirossal.
Tudom, „most akkor mi vaan?” tudatállapotba kerültél és hirtelen nem érted, hogy most a szoptató anyákat gúnyolókat gúnyolom|védem, vagy a viszontgúnyoló anyákat gúnyolom|védem, vagy a civilizáció versus természet Defoe óta divatos témáját, vagy az egész itteni és körülötte gyűrűző „társadalmi párbeszédet”, vagy csupán téged. Az is lehet, hogy őszintén gondolom minden egyes szavam. Az is lehet, hogy nem foglalok állást. Az is lehet, hogy őszinte vagyok, csak nem úgy, ahogy gondolod. Az is lehet, hogy valóban nagy az arcom.

Tudom, tudom. Nyugi: „Dehát nem éérteed? – le volt takarva! És még el is fordult!” Ja. Tudom. Olvastam.
És én miről próbáltam írni, azt tudod?
„Ennek egyik oka lehet, hogy NEM ERRŐL szól a poszt.” (~_~) Puszi.

2010.07.01. 20:32:56

Szopást csak őstermelőtől.
ez volt már ? és Gasztonyi Ádám ?

2010.07.01. 20:36:08

@kIára: jó a szöveged, de te is csak a saját egód építésére vagy itt modoros manírokba burkolózva.

kisQtya 2010.07.01. 21:21:42

@pakesz: Minthogy a mi kultúrkörünkben alap, hogy étteremben nem szoptatunk, ezért szerintem azt kell kiírni, ha "bababarát" az étterem, mert valamilyen okból kivételesen a szubkultúrát célozták meg bevételszerzési forrásként. Nem is csoda, hogy nincs ilyen kiírás, hiszen hála istennek ritkán téved be ebédelni állatkertből elkóborolt orángután, meg cro-magnoni ember ("Ne fürgyé' le! Szoptassá' étterembe!)
Azt sem írják ki, hogy büdösen nem lehet bemenni, mégis kirúgnak, ha büdösen mész be.

pakesz (törölt) 2010.07.01. 21:37:46

@ulpinus: latom te is csak a hulyesegert vagy itt, az hogy belinkeltem egy ajanlast az Egészségügyi Világszervezettol arra nem tudtal mit mondani, mert erdemben meg lettel cafolva

hat tudod ritka egy hülye vagy

kisQtya 2010.07.01. 21:44:45

@Droidfigyelő: Ez nem korlátoltság és butaság, hanem kétségbeesett (és eltúlzott) kiáltás azok részéről, akik szeretnék megóvni az európai kultúrát és a megszokott értékeket a liberalizmus elvadult, magamutogató és polgárpukkasztó baromságaitól.
A szoptatás nem undorító és természetes dolog. Étteremben azonban kultúrember nem szoptat. S ha megengedjük, hogy a szubkultúra lerántson magához, akkor jaj nekünk. Először "muszájból?!" szoptatunk étteremben, aztán azért, mert más is ezt tette, aztán behozzuk az állatokat is, hiszen családtag, majd a büdös hajléktalan is betér, mert joga van ott lenni, hiszen egyenrangú polgár, stb.

Tehát. Étteremben nem illik, ezért nem lehet szoptatni és kész. Engem nem a szoptatás zavar, hanem az, hogy illetlenül viselkedő ember van a közelemben. Ezért úgy gondolom, hogy ahol nem ajánl kifejezetten szolgáltatásként szoptató helyiséget az étterem (ezt előre meg kell kérdezni), akkor oda nem kell bemenni szoptatós babával. Én sem megyek étterembe kutyasétáltatás közben, mert tudom, hogy nem vihetem be a kutyát.
A gyerekeim is kb. 6 évesen voltak először étteremben.

kisQtya 2010.07.01. 21:59:51

@Veg_: Dédnagyapámék tizenhatan voltak testvérek. Az ő édesanyja nem szoptatott nyilvánosság előtt és az sem volt gyerekbarát társadalom.
A társadalom akkor gyerekbarát, ha nyugalmat, biztonságot, erkölcsi és kulturális értékeket közvetít és rendet tart.

kisQtya 2010.07.01. 22:07:50

@pakesz: Elolvastam a linken talált cikket, de nem találtam utalást arra, hogy étteremben "pelussal" (sic!) letakarva kell szoptatni a babát. Sőt, úgy emlékszem, anno a védőnő szoptatáshoz nyugodt elvonultságot javasolt. Éppen ezért én a férjem előtt sem szoptattam soha, ő pedig volt olyan tapintatos, hogy elvonult.
Egyszer volt szoptatós anyuka vendégem, ő is külön szobába vonult, amit biztosítottam neki.

ulpinus 2010.07.01. 22:44:27

@pakesz:
Valóban, mintha vonzana hülyeség ide.
Viszont egy kis segítségre lenne szükségem a Zegészségügyi VSZ ajánlás értelmezéséhez. Konkrétan, hogy mi vonatkozik belőle az itt felvetettekre, főleg az én szösszeneteimet érdemben cáfoló részletek érdekelnének. Ha kérhetném, idézd be még egyszer, valamilyen kiemeléssel jelezve nekem a rám vonatkozókat. Biztos benne vannak, csak szellemi képességeim nem érnek fel ilyen bonyolult összefüggések megtalálásához.
Előre is köszönöm, a további magvas társalgás reményében.

Vkat118 2010.07.01. 23:27:33

A kurvaéletbe ne szoptasson már étteremben, meg pelenkával se takarjon le semmit diszkréten. Első poszt ahol 100%-ban nem a naív ügyféllel értek egyet.

pakesz (törölt) 2010.07.02. 01:19:21

@ulpinus: osszefoglalnak neked!!!
irtad itt: ulpinus 2010.07.01. 15:54:27
"A társadalom szemlélete köszöni szépen, elvan irányítás nélkül is. Persze lehet egyszemélyes keresztes háborút indítani, hogy ez és ez mától így lesz, vagy pont így nem lesz elfogadott. Egy felnőtt ember (a társadalom szemléletének fogaskereke)világképe már kialakult, és nem percenként változik, attól függően, hogy ki mire akarja agitálni, legalábbis normális esetben."

erre volt a valaszom:
pakesz 2010.07.01. 16:31:47
@ulpinus: ha butasagokat irsz arra meg buszke is vagy?

akkor szerinted nem kellett volna a dohanyzast betiltani a munkahelyeken? mert "a tarsadalom szemlélete köszöni szépen, elvan irányítás nélkül is"

mutatok egy oldalt ahol iranyitananak kemenyen: (itt volt a link!!!) sok minden le van ott irva de ez a legfontosabb:
"amelyek fogyasztását már hat hónapos kor előtt ajánlja a gyártó, illetve a forgalmazó (ez ugyanis azt jelenti, hogy anyatej-helyettesítőnek minősülnek, hiszen hat hónapos kor előtt kizárólagos szoptatást ajánl az Egészségügyi Világszervezet)"

osszefoglalva: te kifejtetted hogy van egy tarsadalmi szemlelet amit nem szabad befolyasolni, erre en belinkeltem egy oldalt, ahol azt a tarsadalom szemleletet hibasan befolyasolo reklamokat be akarjak tiltani
vagy szerinted egy reklam az nem alakitja a tarsadalom szemleletet? egy gepjarmureklam Kinaban nem indit el olyan folyamatokat hogy atulnek motorrol autoba? hogy megvaltozik a TÁRSADALOM SZEMLÉLETE?

visszaterve az altalam belinkelt oldalra es a tarsadalom szemleletre!!!
bemasolok ide mast is:
"A gyermekorvosi, védőnői várótermeket sokszor díszítik a tápszercégek logójával díszített plakátok, a bevásárlóközpontokban, drogériákban figyelemfelkeltő kihelyezéssel, különleges engedményekkel, kuponos akciókkal próbálnak kedvet csinálni a vásárláshoz. Az egészségügyi rendszerben dolgozó orvosokat, ápolónőket céges ajándékokkal, konferenciák támogatásával próbálják megnyerni, a nekik címzett tájékoztató anyagok nem korlátozódnak a tudományos és tényszerű tájékoztatásra, és nem a szoptatás elsődlegességét hangsúlyozzák, amint az a Kódex alapján elvárható lenne."
szoval te ELOLVASTAD a cikket??? megis mi a bus lof@sz ez ha nem megdolgozasa a TÁRSADALMI SZEMLÉLETNEK???

de tudod mit mondd azt hogy hulye vagyok mert en el birom viselni ha valaki tehentejet iszik

pakesz (törölt) 2010.07.02. 01:27:53

nekem amugy a tarsadalom szemlelete sokkal jobban tetszett anno amikor nem kellett megvenni a budos kolkenek a babaulest, erdekes, hogy ma mar torveny van ra, pedig csak lenge 20 ev telt el...

Nivea 2010.07.02. 10:48:43

Nem szoktam cikkhez hozzászólni de ez kicsapta a biztosítékot.
Milyen magamutogató, exhibicionista nőnek kell ahhoz lenni hogy mindenki szeme láttára ( mégha hátra fordul is) elkezd szoptatni étteremben??
A világ egyik legintimebb dolga a szoptatás és csak két emberre tartozik. Mellesleg aki már látot ilyet tudja nem mindig túl gusztusos dolog a látványa.. Teljesen elitélem az anyát, menjen ki, üljön be a kocsiba és nyugodt körülmények között tegye amit tennie kell. És ha szopás után elkezdi böfiztetni aztán oldalbahányja a mellette ülő étkezőket?? Hmmm biztos nagyon fincsi lett volna. Bár elég a hányás hangját hallani étkezés közben az is vendégcsalogató.
Ez egyszerüen nem étterembe való cselekedet, üljön ki egy parkba, gödöllön van egy pár... Felháborító. Gratulálok az újhullámú hozzáálláshoz, lehet hogy a gyereket is étteremben csinálták..

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.02. 12:24:07

nem lesz kétezer komment a kannák rejtelmeiről?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.02. 12:58:28

@Nivea:
igen ez gyakorlatilah igy zajlik
a baba szoptatas utan lehanyja vendegsereget pacalporkolttlel
es rettenetes gusztustalan latni egy noi hatat
sigarban hany

Agyalap 2010.07.02. 13:24:29

@hagyma: Ne hányjon a Sugárban. Ne is szoptasson ott :D

@Nivea: Igazad van, jó hogy hozzászóltál végre. Azt kell még kitalálnunk, hogy hány éves gyereket ne szoptasson a kedves anyuka. Mert ha az a gyerek teszem azt 20 éves, már bizony öklendezik rendesen, és büdöset is hány. Meg elég messzire is.

Félre a komolyságot, a félreforduló anyuka hátán kívül csak a kukkolók látnak valamit a szoptatásból. A büfiztetést meg már az előtérben vagy más félreeső helyen is el lehet végezni egy kis sétálgatás közben.
A "teljesen elítélem az anyukát", olyan szingli fapicsa szöveg... Persze csak szerintem.

AlexWolf 2010.07.02. 15:06:50

Húúú mennyi komment. és én még csak most vettem észre ezt a jó kis posztot. Gondolom két táborra szakadtunk. Én csatlakozok a "ne szoptasson" csapathoz.
Én sem szoptatok nyilvános helyen!

Nivea 2010.07.02. 15:24:47

Hát agyalap el kell hogy szomorítsalak se szingli, se fapicsa, se gyermektelen nem vagyok. tudom amit tudok. Te nem tudod viszont mire képes egy tejjel a szájában bugyborékoló a teljes hátadat lehányó gyerek. És ha épp mindenkinek háttal volt a drága szent anyuka azt premier plánban nyomná mindenkinek. amugy meg honnan a feltételezés hogy a böfizéshez veszi a fáradtságot a kedves anyuka és elhagyja a helységet? Az már nem illik étterem közepén??? álszentek.. ( De hányni szoptatás közben is lehet, azt a szituációt nem lehet lereagálni feltünés nélkül. És nem kell hogy bárki is lássa a mellét, a hányásfolt gyönyörü mintázatot ad a felső, tiszta vizespoló versenyt teremtve az étteremben. Elöttem a kép ahogy hányásfoltos polóban sétál ki anyuka az étteremből..borzalmas)Várom a kedves anyuka újabb felháborodott levelét hogy nem engedték tisztába tenni gyermekét az étterem közepén pedig ő elfordult volna hogy ne lássa senki..Az ilyenek miatt tart ott az ország ahol.. És ne várja senki hogy külföldön megsimizzik anyuci buksiját ha ilyet akarna tenni, éltem kint is, sokat láttam már én is és ott sem elfogadott. Lökött feminista, igen légy büszke hogy van melled, van tejed, van gyerked és büszkén vállald hogy szoptatsz.. szánalmas..inkább ird a homlokodra!! Amugy meg miért szent és sérthetetlen a kedves anyuka, mert szaporodott?? Valami glória övezné öket, és azt hiszik hogy nekik mindent szabad. Mindig is utáltam az ilyen anyukákat, elszállnak mert született egy gyermekük és övék a világ. mindenki legyen velük toleráns a többiek meg le vannak szarva.

AlexWolf 2010.07.02. 15:55:27

Rájöttem a megoldásra!!!!
Amikor anyuka előveszi a csecsét, hogy szoptasson, jó alaposan el kell kezdeni fixírozni! Szerintem abbahagyja. Vagy pofánb@sz az apjuk.

pakesz (törölt) 2010.07.02. 16:46:19

@Nivea: lehet hogy tegedett a szuleid egy uzekedes soran szaporodtak ossze es anyad is csak tapszerrel volt hajlando etetni csak mert egy allandoan szaro foso bufogo szornyszulott voltal, de hidd el nem minden baba bofog, es van szulo aki szereti a sajat gyereket

"Várom a kedves anyuka újabb felháborodott levelét hogy nem engedték tisztába tenni gyermekét az étterem közepén pedig ő elfordult volna hogy ne lássa senki.."
ilyet senki nem mondott, arra tokeletes a mosdoban levo pelenkazoasztal

ulpinus 2010.07.02. 17:57:41

@pakesz:
Na akkor próbálkozzunk újra a kályhától.
Szóval a társadalom szemlélete nincs rászorulva az irányításodra, mindenki el tudja dönteni, hogy mitől érzi jól vagy rosszul magát. Hasonlóan, az anyatejes szoptatás nem érdemelte meg, hogy itt ilyen súlyosan lejárasd.

Ha valakinek egy ENSZ ajánlástól világosodik meg, hogy hogyan kell táplálni egy csecsemőt, azt nagyon tudom sajnálni. Meg a csecsemőt még jobban. Hogyan is tudott eddig fennmaradni az emberiség, ilyen felfedezések nélkül? Még jó, hogy tegnapelőtt kiadták az ajánlást a járásról, így a társadalom megtudhatta, hogy egyik lábat a másik elé téve odébb tud menni. Sőt, tegnap kiadták a légzést segítő ajánlást, így akik eddig nem kaptak levegőt, most végre megtudhatták, hogy a belégzést kell váltogatni kilégzéssel.
Most akkor talán kiemelhetnéd a linkekben, hogy hol próbálják konkrétan a társadalom szemléletét befolyásolni benne. És azt, hogy ki mit szeressen, vagy ne szeressen.
Ha lehet, tölts el vele jó sok időt itt, hogy minél kevesebbet mutatkozz emberek között, teljesen elriasztva őket az anyatejes táplálástól...

Nivea 2010.07.02. 18:56:39

@pakesz:
Na ide figyelj, vedd vissza ezt a stilust és a szoptatós anyukának irogassál ilyen stilusban vele vagy egy szinten agyilag. A személyeskedő irásodat meg tartsd meg magadnak, mert szerettél volna olyan szülőket mint amilyenek nekem vannak!!Egyszerüen nem tudom megérteni miért támogatja bárki is hogy egy étteremben evés közben egy ilyen élményt kelljen átélnem, nem vagyok kiváncsi senkinek az intim pillanataira, a négy fal közé zárva élje meg. Nem lesz a gyerek okosabb, szebb, értebb, ügyesebb hogy az anyja megszoptatja egy étteremben. Ráaádsul joétávgyat egy lyan kajáláshoz ahol a mellett lévő asztalnál egy fél éves csecsemő visit torka szakadtából. Remélem a következő kajálásod erről fog szolni! Egészségedre!

pakesz (törölt) 2010.07.02. 21:52:23

@Nivea: nem ezt irtad te?
"Lökött feminista, igen légy büszke hogy van melled, van tejed, van gyerked és büszkén vállald hogy szoptatsz.. szánalmas..inkább ird a homlokodra!! Amugy meg miért szent és sérthetetlen a kedves anyuka, mert szaporodott?? Valami glória övezné öket, és azt hiszik hogy nekik mindent szabad. Mindig is utáltam az ilyen anyukákat, elszállnak mert született egy gyermekük és övék a világ. mindenki legyen velük toleráns a többiek meg le vannak szarva."

akkor ha ilyen sommas velemenyt irtal es en feltetles modban visszakerdeztem akkor miert is vagy te felhaborodva?

pakesz (törölt) 2010.07.02. 21:54:24

@ulpinus: tenyleg ennyire nehez a felfogasod vagy vagy csak tetteted magad?
le volt irva, REKLAM!!!
azt szabalyozzak hogy ne lehessen ellenreklamot nyomatni, ergo a tarsadalom szemleletet befolyasoljak

ezen meg vitazunk?

pakesz (törölt) 2010.07.02. 21:57:45

@ulpinus: szerintem te nem erted ennek a kifejezesnek a jelenteset: "társadalom szemléletét "

olyan 2 bekezdesben kifejtened nekem?

Agyalap 2010.07.03. 08:47:59

@Nivea: Valami skizofrénia lehet a dologban, mert bár sem szingli sem fapicsa nem vagy, mégis frankón paraszt voltál a @pakesz-nak írt válaszodban.
Elmondanád az Élet többi nagy igazságát is? Milyen az amikor egy gyerek lehányja az egész hátadat? Szerintem erről nem sokat tudhatsz, de osztod az észt.
Gratulálok - csak remélni tudom, hogy nem szaporítod nagy tudásodat...
További büfimentes hétvégét mindenkinek!

Mialee 2010.07.03. 09:43:46

Egyszer lattam szoptatni egy not, egy genetikailag szolarizalt holgyemeny harom masik porontya tarsasagaban etette a legkisebbet egy 4-savos ut melletti CBA beton teraszanak szelen. Nem volt szep latvany, de nem zavart, max nem ertettem hogy o hogy nincs zavarban.
Elhiszem hogy valaki nem akarja premier planban ezt nezni eves kozben, de nem ertem hogy miert zavar valakit a GONDOLATA is hogy valaki szoptat, amikor meg az is lehet, hogy fel se fogja, mi tortenik, miert fogja karjaiban az anyuka a kicsijet.

Nyilvan senki sem sportbol szoptatna etteremben, sokkal jobb lenne ha lennenek szobak, de ha mar nincsenek, hat meg kell oldani, akkor, ott, mert a gyerek bog. Szerintem teljesen toleralhato egy fal fele fordult, kendovel letakart noi hat.
A vendegeknek is jobban zavarna, ha inkabb kihivnak a pincert, fizetnenek, megvarnak mig becsomagoljak a kajat, mig mindenki hallgathatja az OAAA-t.

eml 2010.07.05. 00:53:06

@pakesz:
Azóta a kocsmákban esténként zártkörű klubtaggyűlések vannak, melyekre csak klubtagságival lehet belépni. És odabennt ugyanúgy lehet dohányozni.

kikinda 2010.07.05. 15:24:50

Sziasztok kedves kommentelők!!Én vagyok a szóban forgó anyuka!!Ha van valami kérdésetek engem kérdezzetek mint hogy találgattok és hogy gyártjátok a téves gondolatokat!!

englandboy 2010.07.05. 17:13:06

ehe

minek szpotattál az étteremben

nem lett volna egyszerübb máshol elintézni

kikinda 2010.07.05. 20:25:10

Jah!De egyszerűbb lett volna!!Oda is mentem megkérdezni hogy tudnak e nekem valami helyet ahol ezt megtehetném!!(közlöm hogy úgy hírdetik magukat hogy van erre lehetőség)Erre felajánlották a mosdót!!Erre én megköszöntem szépen visszamentem az asztalhoz és a falnak fordúlva szoptatós felsőben és egy textíl pelenkával letakarva kezdtem megetetni a babámat!A pincéren és rajtunk kívül nem volt ott senki!NEM LÁTOTT SENKI!!Mikor oda jött a pincér hogy megkérdezze mit szeretnénk inni észre vette a műveletet és felszólított hogy itt ne szoptassak!Ha lett volna kocsink kimentem volna!!De mi csak oda sétáltunk mivel egy ismerősnél voltunk aki ott lakik a közelben!!És hogy miért mentünk oda??Házassági évfordulónk volt és a gyereket nem tudtam másra hagyni!!ENNYI A TÖRTÉNET!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.05. 22:04:50

@kikinda:
en tokeletesen kitalaltam a tortenetet es megertettem mit irtal
es abban az epuletben lett volna hely neked
ezt is leirtam
talalkoztal egy idiota pincerrel
es nagyon ol tetted hogy nem fogadtad el a mosdot
allat

pakesz (törölt) 2010.07.05. 23:13:37

@kikinda: jo akkor meg a rend kedveert :)

lehanyt valakit a baba?
sirt ott a baba az ehes sirason kivul?
ha bufog akkor le szokta hanyni a hatad?
hangosan szorcsogott?

szoval annyira en megerto vagyok az etteremmel hogyha allandoan uvolt egy baba akkor talan megsem, de vannak szerencsesek akiknek nem bombol a babajuk es azt igy kitiltani haaat...

kikinda 2010.07.06. 09:30:58

Nem nem ordított a babám csak nyöszörgött hogy már ideje lenne enni!!Ha büfiztetem nem hány mert nem esze túl magát és hangosan sem büfög!!Úgyhogy ezek a feltevések nem helyesek!!:)
De ha ott letettek volna meg sem halljátok hogy nyöszörög vagy hogy éppen eszik!!Nem csámcsog nem cuppog!!Csak teszi a dolgát!!:)

Nivea 2010.07.06. 09:44:13

kikinda:
ne etesd a gyereked étteremben, illetlenség!!ünnepeltetek volna otthon..

Agyalap 2010.07.06. 13:27:31

@Nivea: Igy van! Vásárolni se menjetek, de a nagymamához sem...

eml 2010.07.07. 00:58:29

1300!

Nehezebb mint elsőzni!

dzsaszper 2010.07.07. 14:19:20

@kikinda: a tetrapelusnál talán a hordozókendő jobb...
A pincér meg úgy viselkedett, mintha egy rendszerváltás előtti sóhivatal ügyintézője lenne, akinek szent meggyőződése, hogy szívességet tesz, ha egyáltalán szóba áll az ügyféllel.

NKittya 2010.07.07. 15:08:59

Az ilyen esetekre fel kell készülni. Otthoni fejés, vagy tápszer és üvegből etetés. Nyilvános helyen nem szoptasson már senki, ez intim dolog és igenis zavaró.

dzsaszper 2010.07.08. 11:43:11

@NKittya: ne legyen semmi intim nyilvános helyen? Akkor ne legyen csók, puszi, ölelés, kézfogás se... Vasútállomáson amikor egy pár búcsúzik vagy újra találkozik, akkor se. Ugye így értetted?

kikinda 2010.07.09. 10:05:34

Édesek vagytok!!Csak mondjátok már meg hogy akkor hol az anyámba szoptassak ugyan??Na??A lányom nem fogadja el a cumis üveget tehát felesleges lefejnem a tejet.Tápszer??Ha van gyereked tudhatnád hogy akinek nincs teje így pótolja azt.Ez a legvégső táplálási forma egy csecsemőnek ha tényleg nincs anyatej!!De mindegy!!Legközelebb bemegyek a budiba!Jah bocsi!!Az is NYILVÁNOS WC!!

Veg_ 2010.07.12. 21:22:08

@kikinda: Higgadj le. Ha megnézed, van bőven olvasni képes kommentelő is. Ne dühöng olyan őslényeken, akiknek annyi esze van, mint a pincérnek...

dzsaszper 2010.07.14. 12:59:16

Csak egy komment. Ha ilyen eset történne a szemem előtt (mint másik vendég), akkor attól függ, hogy hol tartanánk az étkezéssel
- azt mondanám, hogy kösz mégsem, az addigi fogyasztást rendezném (pl. italok)
- azonnal kérném a számlát, többet nem fogyasztunk: kávét, desszertet máshol
- és ha addig gondoltam elégedett is lettem volna, akkor sem adnék egy kanyi vasat sem borravalóra, és el is mondanám hogy miért.

pakesz (törölt) 2010.07.17. 06:25:33

@dzsaszper: neked akkor meg nem volt gyereked nem gond, majd megvaltozik a velemenyed :)

dzsaszper 2010.07.21. 11:16:44

@pakesz: meglátjuk.
Amúgy szerintem a dolog erősen gyerekfüggő is.
Láttam én már olyan gyerkőcöt, aki annyit sírt, hogy a szüleinek eszébe se jutott kb. bárhova vinni. De láttam már olyat is, aki nagyon finoman és csendesen kommunikálja azt is, hogy kezd éhes lenni.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.09. 14:22:12

én nem tartom jó dolognak a nyilvános szoptatást. mondjuk inkább nem a gyerek kajaidejében mennék étterembe...kis alkalmazkodókészség, emberek, nem a dzsungelben élünk...vagy megkérdeztem volna a pincért, hogy miután a mosdó nem túl higiénikus hely, nem lenne-e egy iroda, üres szoba, vagy egyéb hely, ahol megszoptathatnám. biztos vagyok benne, hogy egy jó pincér talált volna megoldást.
idevágó sztorim (másik oldalról) itt: napietus.blog.hu/2011/01/09/nyilvanos_szoptatas_1

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.09. 15:27:52

Milyen érdekes, hogy más meg tudja oldani, hogy előtte eteti meg a gyereket, mielőtt oda megy..Persze aki szoptatós felsőt hord, pontosan tudta, őt nem érdekli a többi ember, szoptat csak ő maga.Aki a polgárpukkasztást választja, néha megszívja! Ha pedig pár házra laktok, miért nem mentél haza? Sántít ez, nagyon...
Ha pedig egy ilyen provokátor szülő előttem ilyet csinálna, odamennék és kifizettetném vele a számlám, amiért elrontotta az ebédem..Egyébként nem, mert engem nem zavar, de megértem, akit igen. Ez pont olyan demagóg szöveg, mint ez:@dzsaszper:

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.09. 15:36:26

@etuska: Az így van..Ha véletlen állt volna elő a helyzet..Nem véletlen volt, olvashattuk, szoptatós cucc, pár sarokra az ismerőstől, szóval megoldható lett volna, de mindegy..Ez viszont hatalmas:jacint.blog.hu/2010/09/25/kampany_a_nyilvanos_tokvakarasert#comment-form
:-)) Mától ahol ilyet látok, én is beállok, megvakarom a denevérszárnyat, megnézzük önérzetes anyuka mit szól! Kíváncsi leszek miket írnak majd, az mitől más!!

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.09. 17:58:52

@Aabroncs: ezt én is olvastam :) találó, jókis cikk. még a saját blogomba is belinkeltem. egyes nőtársaimat nem értem...engem is anya szült, de ő nem őrült bele...

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.09. 20:18:37

@etuska: Igen..Bevallom, ott találtam:-))
Jó látni, hogy még van remény, nem őrült meg mindenki..mondom ezt, annak ellenére, hogy tőlem szoptathat, engem egyáltalán nem zavar. Csak értem azokat,akiket nagyon, egy étteremben..

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.10. 09:33:06

@Aabroncs: ebben az esetben tessék nálam is kommentelni :)

Veg_ 2011.01.19. 13:06:11

Jó tudni, hogy igy egyetértetek benne, hogy szörnyüség egy üres étteremben a falnak fordulva, eltakarva megetetni egy gyereket.
Ime a két géniusz...
Tudjátok, mi a különbség e között, meg amikor valaki kidobja a csöcseit a nagyvilágban? Ég és föld, mert kb. annyira felháboritó, mint az a pasi, akinek meglátjátok a farkát. Jah, hogy pont pisilni voltatok, és intenziven bámultátok a piszoárban? Akkor is ő a hibás! (csak mert előhoztátok a faroktémát, és az egy étteremben max a wcbe való, ugyanis az az evés helyszine - és mily meglepő, a gyerek az üres étteremben tejet evett...)

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.19. 13:35:57

@Veg_: a szörnyűség kifejezés erős túlzás, de mindenesetre nem vall jó modorra. maradjunk ennyiben (hol olvastad, hogy üres volt az étterem?).

Veg_ 2011.05.13. 09:40:54

@etuska: A hszek közt megszólalt a delikvens, és elmondta, hogy rajtuk kivül csak a pincér volt ott. Olvasd el, itt van feljebb.
süti beállítások módosítása