Tékozló Homár

Minden idők legdurvább gázos sztorija

2010.07.13. 00:07 | szily | 195 komment

Sok éve csattog a Homár meszes ollója, de ilyen pompás abszurd sztorink szökőévenként akad, gázműfajban pedig még sosem volt hasonló, pedig a szolgáltató cégek igazán nem kímélik az ügyfeleket. Tömören: András édesanyja két, korábban egybefüggő lakásából eladott egyet, és a garzonban maradt. Majd elkezdett gázszámlákat kapni, ami azért volt meglepő, mert a garzonban soha nem volt gázvezeték. A Főgáz - ami több példányban megkapta az erről szóló igazolást, majd mindet elvesztette - csak akkor lenne hajlandó elintézni az ügyét, ha András édesanyja befizetne 15 ezer forintot egy plomba felhelyezésére, majd a vezeték bedugaszolására. Igen, jól értik, hogy a Főgáz annak tudatában, hogy a lakásban nincsen vezeték, a csövek bedugaszolását szabta feltételül az ügy lezárásához. Részletes humorfesztivál alant:


Címszavakban édesanyám története: szemét gázszolgáltató, szemét díjbeszedő, tehetetlenség a köbön.

Bővebben: Volt egy kétgenerációs kispesti lakása, mely telekkönyvileg is két lakásnak minősült (egy garzon, és egy 1+2 fél szoba). Külön vízóra, villanyóra, minden külön! A garzon részben csak villanytűzhely volt, mindig is, soha nem volt ott gázvezeték. Tavaly augusztusban eladta az 1+2 fél szobás lakást, megmaradt a garzon. Annyira örült, hogy eladta, hogy rögtön elment minden helyre, ahova ilyenkor el kell menni (önkormányzat, díjbeszedők, FŐGÁZ, Elmű, stb…), hogy mindenhonnan nullás igazolást szerezzen.

A hidegzuhany valamikor október környékén ért minket, amikor feltűnt, hogy a díjbeszedők nagyon magas díjat vonnak le a bankszámlájáról. Mint megtudta, valaki (minket nem érdekel hogy ki, Főgáz vs. Díjbeszedők) elrontott valamit (ennél konkrétabbat sajnos azóta nem tudtunk kideríteni), amiért tőle rendszeresen levonták a gázszámla díját. Ami azért abszurd, mert NINCS a lakásban gázvezeték, gázcsonk, stb…!!! Felháborító.

Próbáltuk elintézni az ügyet, személyesen, illetve telefonon. A Főgáz azt kérte, hogy a társasháztól hozzunk egy papírt , melyben leírják, hogy a ház garzonjaiban soha az életben nem volt gázvezeték.

 

Ezt megtettük. Kétszer. A társasház ügyintézője közölte, hogy jobb ha rögtön lemásolom a papírt amit adtak, mert a Főgáz ezeket általában elveszíti. És valóban, be kellett küldeni mégegyszer. Most ott tartunk, hogy megint nem találják a társasház által hitelesített iratot. Többször telefonáltunkm nekik, legutóbb D. Katalin ügyintézővel beszéltem, miután küldtek egy levelet (ezt melléklem is, annyira abszurd).

A levélben leírták, hogy fizessek 15.000 Ft-ot, azért hogy felszereljenek egy plombát, majd utána kérhetjük a gázvezetékek ledugaszolását, ami még mindig NINCS!. Ismét csak ismételni tudom magam: ABSZURD!!! Ezután D. Katalinnal ismét beszéltünk, aki megígérte, hogy küldi a nullás igazolást e-mailen. Azóta is küldi, és azóta is elérhetetlen a hölgy.

Újabb telefon a főgáznak: még mindig keresik a dokumentumokat, amiket beküldtünk nekik, amíg megtalálják, addig édesanyám „tartsa magát a korábbi levelekhez” (ergo fizessek be ismét több tízezer forintot a semmiért), és ha ő úgy látják, akkor visszutalják a pénzt.. Megjegyezném, hogy a Főgáz még mindig nem utalta vissza édesanyámnakazt az összeget, amit tavaly szeptembertől vontak le tőle, s az is több tízezer ft-ra rúg. Egy idő után pedig leállítottuk, hogy a Díjbeszedő a vonja le az összeget, mert mégiscsak többezer forint. Ott egy másik érdekes eset történt: Díjbeszedők értetlenkedtek, és közölték, hogy olyat nem lehet, hogy személyesen csak a vizet, villanyt fizeted be, a gázt is be kell. Az Üllői úti irodában kis ordibálás után mégiscsak be lehetett fizetni a Főgáz kivételével mindent.

A fontosabb iratokat csatolom. A segítségeteket előre is köszönöm! Banális kérdés: kihez fordulhatnék a problémával szerintetek?
 
jklandras

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.13. 00:13:07

Nem nagyon értem. A gázosok akárkinek a bankszámlájáról leemelhetnek összegeket???

Bárkinek küldök nullás igazolást e-mail-ben.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2010.07.13. 00:35:47

na, ez aztán tényleg szép történet
ügyvéd és szarrá perelni őket

Freelife 2010.07.13. 00:56:38

Ez nagyon emlékeztet egy barátom esetére aki a 90-es évek elején liftszámlát kapott, sőt annak nem fizetés miatti büntetéseit.
- Azon kívűl, hogy a földszinten lakott, hozzátennem, hogy a házban még véletlenűl sem volt lift.
Röviden: Mindenféle bekért irat, bizonyítvány.stb. benyújtása után a házkezelő továbbra sem tett le a behajtási szándékáról.
A végén egy megértő ügyintéző egy olyan polcra rakta a dossziét amit garantált, hogy 2-3 évíg nem fognak takarítani. . Addigra lejár az ügy és mindenki mehet a sunyiba...

Egyébként nem tudom miért játszanak hatóságot a szolgáltatók, ezt végre kideríthetné valaki.
Tényleg nem marad más mint mindenféle zaklatási per indítása?

Xezs 2010.07.13. 01:24:03

Érzésem szerint itt személyes ügyfélszolgálaton való asztalborogatás lesz a megoldás.

Xezs 2010.07.13. 01:25:49

@Freelife: Hogy lehet liftszámlát kapni? Kimutatják hogy te személy szerint mennyit lifteztél??? A liftek üzembentartási számláit a társasház képviselői kapják, nem? Ha meg nincs lift akkor elvileg ők sem.

hha96 (törölt) 2010.07.13. 01:38:57

Szóval a dupla lakáshoz volt 1 gázóra. Eladjuk a gázos felét. Az új tulaj a "nevére veszi". Akkor miért emeltek a régi tulajtól? Nem lett átíratva? Adásvételit kell lobogtatni ...

hha96 (törölt) 2010.07.13. 01:41:07

Jah és adásvételnél ugye alap, hogy közösen óraállásokat olvasunk és együtt bemegyünk a szolgáltatókhoz átiratni és a régi tulaj kap egy elszámoló végszámlát.

zxs-zxs 2010.07.13. 01:41:46

Na itt kéne azért tenni valamit:
1. feljelentés a rendőrségen, ez ugyanis csalás: pénzt kérnek olyanért, amit nem is adnak. De mindenképp zaklatás, sőt, mivel bankszámláról vonták le jogosulatlanul, akár banki visszaélés
2. APEH felé bejelentés, ez ugyanis fiktív számlázás, teljesítés nélkül
3. akár polgári per

Szóval valahogy viszont kell támadni őket, ha már nem hat a szép szó.

+jótanács: díjbeszedőt elfeledni, egyedi utalás netbankon pl.

brazileiro 2010.07.13. 01:43:57

Szerintem a gázszámlával nem kell tovább foglalkozni. Ne fizesd be! Mit tudnak tenni? Kikapcsolják a gázt?

Egyébként pedig párhuzamosan, valóban, csalás miatt feljelentést kell tenni a rendőrségen.

tamasss 2010.07.13. 01:44:34

azt a csoportos beszedési megbízást felmondtamár a kedves mama?
amúgy simán perelném a főgázt.

Megdobbent 2010.07.13. 01:50:20

Nabizony a gaz es az aram az orok szivatok, mindig is igy volt, mindig is igy lesz, mert meg senki nem rugta ezeket ugy seggbe, hogy kikeruljenek a Fold gravitacios terebol.

Ebben az esetben szerintem irni egy azaz egy darab tertiv ajanlott levelet, leirni benne mindent. Ha nem veszik at vagy az atveteltol szamitott 30. napon suru elnezessel nyakonontve nem jon vissza a penz, akkor szepen mehet a fizetesi meghagyas a birosagra, ok aztan seperc elrendelik az inkasszot a benyujtott dokumentumok alapjan.

Ennek a megnyerese utan esetleg eltoprengeni az egyeb polgari/bunteto perek meginditasan.

Egyszeruen kriminalis ami itt megy, rend es elheto orszag nem lesz ebbol soha.

Darth Revan 2010.07.13. 02:21:05

Hihetetlen, illetve az a baj, hogy Magyarorszagon ez egy nagyon is hiheto tortenet. :(

Persze lehetne birosagra menni, meg ugyvedet fogadni, es evekig pereskedni - a gazszolgaltatonak van ra penze...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 02:39:36

ahogy rájönnek, hogy ez a homár nem az a homár, a máv után be fogják perelni a t-homárt is.. és még a meszesedésükre se hivatkozhatnak majd.

'Banális kérdés: kihez fordulhatnék a problémával szerintetek?'

1. homárhoz
2. bőr- és nemibeteg gondozóhoz
3. urulógushoz

vagy

4. egy szalonna névadójához

nagyjából mindent megtettél amúgy.

SzaGyu 2010.07.13. 05:20:07

Amikor a hivatalos ügyeket intézte, a BANK-nál le kellett volna tiltani a Gázművek átutalását.
Velem a UPS műholdas társaság csinálta, hogy a már általam lemondott előfizetés átutalását még 3 hónapon keresztül leakarta emelni a számlámról. Ez nem sikerült nekik mert a bankban lemondta.
Nem szabad a szolgáltatókban bízni.
Ha egyszer megbízást adunk a banknak, akkor a megbízást le is kell mondani, persze az adott banknál, még akkor is ha a szolgáltatónál lemondtuk.
Minden szolgáltatónál kivan az ember szolgáltatva, mert nem ők vannak értünk, hanem mi értük. Ebben az országban nincs rend, és nem is lesz soha. Szerintem ez a jogtalanság amit itt is csináltak, ez már nem más mint LOPÁS!

bpo478 2010.07.13. 05:24:40

Gázt csak őstermelőtől.

bakaruhában 2010.07.13. 05:58:45

Egy biztos, nem szabad hagyni magad, ha igazad van! Akár a per is szóba jöhet, ha nem hagynak végre békén!

Picitures doktor 2010.07.13. 05:59:29

az eljárás egyébként ennyi:kijön 2 fószer a gázosoktól,és leköti,meg plombálja a gázórát nemfizetés esetén.
Hagyni kell,hogy végezzék a dolgukat,és utána adniuk kell egy példányt a helyszínen készült jegyzőkönyvből.
Na ,ezt kell majd feltenni a homárra...

Gyakori · http://kerdestar.hu 2010.07.13. 06:01:44

Aki iratott már át a nevére szolgáltatótnál gázt villanyt stb. az tudja nem elég nekik az adásvételi meg a személyi lakcimkártya lassan kb a vércsoportodról is kérnek igazolást.
Azért az nonszensz hogy személyi+lakcimkártya+adókártyával akár autót is tudsz venni de ide ez nem elég.

Legutóbb az Elmünél születési anyakönyvi kivonatot kértek egy ismerősömtől.

Amúgy teljesen olyan érzésem van hogy 1984-et írunk.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.07.13. 06:13:39

A levélben minden benne van. Szolgáltatási osztálynak levél, végleges megszüntetési kérelem. (Nem is értem, miért az ideiglenesről van szó 15 000 Ft-ért).
Ők a helyszíni felmérés után mondanak rá árajánlatot. Ez is benne van a levélben. A helyszíni felmérés során uszkve két perc alatt maguktól ráébrednek, hogy nincs mit megszüntetni. Ennyi. Erről jegyzőkönyv készül. A vízfej a hülye, nem az ott dolgozó szakember.

jucus02 2010.07.13. 06:23:36

Bankátutalást letiltani, semmit sem fizetni.
Aztán csak kinlódjanak magukkal, mert nem kapnak pénzt.
Majd felszólítják,hogy kikapcsolják a gázt.
Rajta!

Secnir 2010.07.13. 06:24:44

@Picitures:
"az eljárás egyébként ennyi:kijön 2 fószer a gázosoktól,és leköti,meg plombálja a gázórát nemfizetés esetén.
Hagyni kell,hogy végezzék a dolgukat,"

gyengébbek kedvéért idézek a levélből:

"Ami azért abszurd, mert NINCS a lakásban gázvezeték, gázcsonk"

neomatsek 2010.07.13. 06:29:19

Nekünk az ÉMÁSZ társaságával volt hasonló probléma.Szüleim elváltak,apám másik városba költözött,de mielőtt így tett volna eladta a nevén levő garázst egy ismerősnek.Miután bement mindenhova az új tulajjal együtt,h bejelentsék a változást stb. még két éven át kaptuk a számlákat az áramfogyasztásról.Mi is többször voltunk bent és az új tulaj is,de egyszerűen nem akarták megérteni,h a garázsnak már más a tulajdonosa,ne apu nevére küldjék a számlát,ráadásul olyan helyre,ahol már rég nem is lakik.Agyrém volt,még szerencse,h csak egy garázsról volt szó,így a fogyasztás nem volt valami nagy,ráadásul az új tulaj mindig kifizette nekünk az összeget mondván,h amíg a szolgáltató nem fogja fel a dolgot ez a legegyszerűbb megoldás...

MikeeMikee 2010.07.13. 06:37:11

Aza baj az ilyen sztorikban az igazi felelosok siman nevtelenek maradnak es lapitanak

Picitures doktor 2010.07.13. 06:38:17

@Secnir: Jaja,pont erre céloztam.Mit lépnek akkor,amikor rájönnek,hogy nincs gázcsonk?????Mer ugyi a jegyzőkönyv az kötelező.Az aláírás is.Szeretném látni a rejakcijót :-))))))

Picitures doktor 2010.07.13. 06:39:42

@Secnir: Egyébként gyengébb a nénikéd,én már 2 órája fenn vagyok,de Te még alszol.......

Rosszindulatú Vászka 2010.07.13. 06:52:04

@Picitures: megolgyák. Gyorsan bekötik a gázt, felszerelnek egy gázórát, oszt mehet tovább az eljárás szabáj szerint. Kb.: 200-300 K HUF-ból meg is áll a dolog feltehetőleg.

korbács 2010.07.13. 06:53:21

Elsősorban a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség az illetékes az ilyen esetekben. De az a multikat - francia tulajok - meg se meri szagulni.!!!

esef 2010.07.13. 06:57:27

Megoldás:
Nem a Főgáztól, hanem a T-home-tól kell venni a gázt. Igen, a nagy T már vezetékes gázt is szolgáltat...

Egyéves Önkéntes 2010.07.13. 07:03:13

Persze lehet az APEH-hez, VPOP-hoz, OTP-hez, Fogyasztóvédelemhez, ENSZ BT-hez, Országos Választási Irodához, sőt a Szíriusz Kibernetikai Társasághoz is fordulni,
DE jelen esetben a Magyar Energia Hivatalhoz az illetékes.

www.eh.gov.hu/home/html/index.asp?msid=1&sid=0&lng=1&hkl=136

vagy az Aldi.

2010.07.13. 07:06:49

A problémával fodulj Orbán Viktorhoz..és persze: gyurcsánymonnyonle...demost komolyan: a Fogyasztó Védelem nomeg az Energiahivatal az amelyik Őrködik a szolgáltatók felett jogainkért..már ha lenne...mert van?..naja van, csak mint Ez a példa is bizonyítja a szolgáltatók Mint Hatóság igyekszik fellépni a Vásárlóval szemben. Mivel a szolgáltatót lecserélni, átváltani T. a kivételnek, reménytelen, nincs rá mód. Ismételten igaz: a Szolgáltatók a kivételektől eltekintve szarjon sünt, meg azok is akik ezt hagyták, hagyják
oszt..jó napot

golyóstroll 2010.07.13. 07:09:08

A Főgáznál lehet mínuszba menni?

.lll. 2010.07.13. 07:18:26

nem lehet,hogy biogáz?

Majdnem 2010.07.13. 07:21:36

a vona gábor 'bisztos' megoldaná ..

vagy az a kutyaházy, akit most engedtek ki filmet csinálni, molotovszkaja hajszesszel

Majdnem 2010.07.13. 07:22:39

... honnan is jön a szép magyar szleng, miszerint "gáz van" ?? :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.13. 07:28:06

@Majdnem: amijen ruszkibarátok ők, ha elkezdig bojgatni a dolgot, olaj itten csak a lángossonál, gáz meg csak babbúl lesz.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.13. 07:29:48

@Majdnem: brezsnyev táviratából, mejben a magyar olimpiai csapat amerikai sikereinek respektezett:

"Gratulálok a magyar olimpiai csapat amerikai sikereihez stop földgáz stop olaj stop"

Picitures doktor 2010.07.13. 07:30:01

@Rosszindulatú Vászka: no aza bijogáz,én főleg a tarkabijót szeretem.csülökkel.

Tucsok84 2010.07.13. 07:30:18

le kellene fénymásolni az igazolást pár száz példányban és rájuk borítani. ennyit elveszíteni már bajos lenne :D. de fogyasztó védelemmel sem ártana beszélni. kicsit lassú az átfutások. de ha nincs megegyezés ők perelnek is és bíróságra küldik a dolgot.

A rája szarik rája 2010.07.13. 07:31:04

7:31, 4 óra 29 percmúlva dél.

Yoss 2010.07.13. 07:34:46

Fel kell szólítani őket, hogy jelezzék, milyen jogalapon számláznak? Mutassanak erről érvényes szerződést, ellenkező esetben lopás miatt feljelenteni őket.
Másrészről meg soha meg nem értettem az olyan embereket, akik önként hozzájárulnak, hogy a számlájukról BÁRKI önállóan leemeljen BÁRMEKKORA összeget?!
Hogy lehet valaki akkora balek, hogy ilyenhez a hozzájárulását adja? Tegyen lehetővé inkább internetes bankkártyás fizetési lehetőséget, hogy ne kelljen a postára menni. De a számlához hozzányúlni? Ugyammá'

Magg (törölt) 2010.07.13. 07:35:30

Na nekem itt azért valami nem kerek!

Posztíró azon puffog, hogy 15 ezret kéne fizetnie a nemlétező gázcső leplombálásáért.

Ez az összeg az ideiglenes megszüntetésre vonatkozik!

Most akkor, ha nincs és nem is volt gáz, miért is csak ideiglenesen akarja szüneteltetni?
Vagy mi van?

fotosopp!

rágypéksérotomsik (törölt) 2010.07.13. 07:39:27

Fogadjunk,hogy az lesz a történet vége, hogy gázművek kimegy és leplombálja az új tulajnál az eladott lakásban lévő gázcsövet, na mibe?

Magg (törölt) 2010.07.13. 07:40:02

@Secnir: de ha végigolvastad és értelmezted volna Picitures levelét, láthattad volna a végét is:

"...adniuk kell egy példányt a helyszínen készült jegyzőkönyvből.
Na ,ezt kell majd feltenni a homárra... "

Harlequin 2010.07.13. 07:42:43

Miért nem tiltotta le a gázművek felől érkező terheléseket?

eweres 2010.07.13. 07:52:43

és a gázóra száma rajta van a számlán?

citrix 2010.07.13. 08:06:53

A Főgáznál is ki kellene függeszteni a nemzeti nyilatkozatot :-) Viccet félretéve,egyszerűen nem kell nekik fizetni,küldjék ki az embereiket akik "büntetésül" majd lezárják a nemlétező vezetéket.És a nemlétező vezeték lezárásáról kitöltenek egy szabályos jegyzőkönyvet...

ohrana 2010.07.13. 08:14:41

Simán per.
A lenyúlt pénz, plusz az tánjáérással tölött idő, megszámolva rendes órabérrel - megkérdezni egy ügyvésdet, hogy mennyiért szerezné be ezeket a papírokat, mennyiért járna utána az ügynek. Esetleg kérni a Bárándy irodától rá árajánlatot, és annak kétharmadával beérni.
A szerelők meg jöjjenek ki, és kössék ki a gázt, de addig nem szabad elengedni őőket, amíg nem végeztek. A harmadik héten már a cnn-en is rajta lesznek.

o

potha 2010.07.13. 08:15:41

Mi az az Úrhölgy?

agi02 2010.07.13. 08:16:20

nekem kéménydíjat számláznak hasonlóan 8 db kéményre évek óta.

Megírtam, hogy nincs. Kijöttek a kéményseprők minden évben és leírták jegyzőkönyvbe, hogy csak 1 kéményem van.

A megoldás a nem fizetés. Azokat a papírokat amik igazolják, hogy nincs gáz gondosan összegyűjteni, mnden beadványt eltenni, telefonbeszélgetések idejét ügyintézőjét felirni.
Aztán ha perre viszik az ügyet akkor elballagni a bíróságra és ott bemutatni.

Én kb 5 éve várom, hogy végre pereljenek, de azt nem. Igaz nem is törlik a "tartozásom" sem.

Bankszámlához meg NEM adunk hozzáférést, csoportos beszedési és egyéb megbízást senkinek!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 08:17:15

@Rosszindulatú Vászka: Izé, nem akarom még jobb(ik)an elvinni a témát, de a kihalófélben lévő verebek azt csiripelgetik, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon bizonyos olyan kapcsolatok derültek ki, amelyek onnan jönnek, ahonnan a fény is. Illetve egy kicsit északabbról...

Magyarvagyok_Nemturista 2010.07.13. 08:19:41

Szartalicska!!! Ebben a k. országban mindent meg lehet csinálni az emberekkel!

Szörnyű.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.07.13. 08:21:48

nem értem mire fel ez a felhajtás, kedves mamától nem a garzon után vonják a gázt, hanem mert nem sikerült átíratni, ergo rögtön az elején lett elb@szva amikor arra hivatkozott h nincsen nála gáz, meg nemis volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 08:22:42

@brazileiro: Nemcsak a gázt tudják kikapcsolni sajnos, hanem szép nagy darab, markáns járomcsontú, szlávos akcentussal beszélő követeléskezelőket is tudnak küldeni...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.07.13. 08:23:31

@fogsunder: Ezt most nem tudom értelmezni. Kihez kell fordulni? Csécsi, Paprikás, Sós, vagy Abált?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 08:23:51

A másik (leválasztott) lakás új tulajdonosa fizet valamit a gázért? Nem mindegy...

pizsama 2010.07.13. 08:24:28

Abszurdisztánban bármikor előfordulhat olyan, hogy ami papiron létezik, az igazából nincs, amiről viszont nincs papír, az nem létezik, még ha a valóságban ki is szúrná a szemét a hivatalnak:

- Kezitcsókol, ez a templom nem létezik!
- De hát itt áll maga előtt.
- Hát pedig ez a hivatalos papír itt a kezemben azt mondja, hogy nincs, úgyhogy nem létezik.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.07.13. 08:25:45

Esetleg Kenyér, vagy Csemege?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 08:25:53

@Csokis: Hát-, Hasalj-, Toka-, Császár-, Erdélyi-, Füstölt-, Fehér-, Liba...

Picitures doktor 2010.07.13. 08:25:59

@Kitalátor feljegyzetei: Vazze,honnan kapcsolja ki a gázt,ha nincs is a lakásban?? A vízcsapból?????

Transylvanianmixedgrill 2010.07.13. 08:27:00

A helyzet klasszikus: a "hivatal" szerint te "bűnös" vagy, és aztán pénzt, időt, energiát nem kímélve bizonyítsd be, hogy nem vagy az.

É2I 2010.07.13. 08:34:15

Egyértelmű, hogy keveredés van a lakás és a garzon tulajdonlásában a gázszolgáltatónál.
Úgyhogy sanszos, hogyha kimennek úgy elhozzák az új tulaj óráját, mint a sicc.

El kellene menni az új tulajhoz és rákérdezni fizet-e gázszámlát. Persze nem köteles válaszolnia.

Ugyanakkor nem tettél említést számláról, gondolom azért, mert nem is kaptatok.

Tehát a helyzet valami ilyesmi lehet:

Új tulaj -> fogyasztási hely, számlázási cím.
Édesanyád -> fizető cím.

Bár ha sunyít az új tulaj vagy csak tojik rá megérdemelné, hogy kikapcsolják, de azért jobb lenne ezt tisztázni.
Azért a Főgáz szívhatna egy kis gázt - mindegy milyet.

bence52 2010.07.13. 08:37:48

A Főgáz Budapesten, a Tigáz a saját szolgáltatási területén a hatóság.
Részben az ő hülyeségükből kikapcsolták a gázt, oly módon - mivel a ház lezárt, nem tartózkodik ott senki - a kerítésen bemászva, a bejövő vezetéket leplombálták. Ez 2009. márciusában volt.
Idén júniusban visszakapcsoltattuk, mert ott szeretnénk lakni. Éves elszámoló számla most júliusban, miszerint a plombák sértetlensége mellett 158 m3 lett elfogyasztva. És nem kellene mást csinálni, mint fizetni. Gondolom beindul a körhinta, mert természetesen nem fizetem ki, hát majd akkor kikapcsolják,több tízezer forintért visszakapcsoltatom, ha nem akarok szívni, és a hinta pörög, pörög tovább... Vajon mikor és ki lesz az, aki ezt megállítja?

Ööö 2010.07.13. 08:40:59

Igazolás feladása ilyen esetben mindig ajánlott+tértivevénnyel történik.
Utána lehet azt mondani, hogy nem találják, de ez már az cég problémája, hisz ott van az igazolás, hogy átvették.
Másrészt engem is érdekelne a számlán feltüntetett mérési pont azonosító.

xombat.com 2010.07.13. 08:45:45

szerintem ne fizessen és zárják el a gázt :)
meg szerelják le a gázórát :D

fájjon az ő fejük

MosoMasa 2010.07.13. 09:01:24

Áááá! Itt arról van szó, hogy nincs gázvezeték,...
... de lehetne!
Oszt ezé fizetni kell!

gabbor 2010.07.13. 09:03:18

régimódi barom vagyok, és mindent sárga csekken fizetek... nem is basznak át így... :)

ddrum77 2010.07.13. 09:05:14

@gabbor: pontosan, látom mi mennyi, és ennél az esetnél nincs is mit elzárni büntetésből =)

É2I 2010.07.13. 09:05:31

@bence52: Maradhatott a mérőben, mondjuk úgy, hogy plombázáskor nem vagy rosszul olvasták le.
Ugyanakkor a kerítésen beugrás bűncselekmény. Említsd meg nekik, hogy elfelejtheted, de akár büntető feljelentést is tehetsz, melyiket válasszák?
A kikapcsolásos körhintát csak te szívhatod meg, azt ne válaszd.

Melee 2010.07.13. 09:14:08

Állami cégnek hozzáférést adni a bankszámlához alapvető hiba.

Fej kell jelenteni a Főgázt az APEH-nél fiktív számlázás miatt.

Kedves cikkíró elszalasztott egy ritka lehetőséget amikor ezt nem februárban kezdte el intézni a sajtó bevonásával és a területi képviselő politikus nyílt fórumon való megszólításával. Szerencséjére van egy hasonló lehetősége szeptemberben.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.13. 09:20:59

@Kitalátor feljegyzetei: énsenem kivánnák mostan diverzálni, de a B. Gyuri még jó darabig semmit senem fog elintézni senkinek senem. Annyira őrzik, hogy még a többi rab senem mer hozzászólni a sétálón.

bizonytalan  2010.07.13. 09:21:39

én megrendeltem volna az ideiglenes szüneteltetést.

tuono 2010.07.13. 09:26:22

A; Ezért nincs csoportos díjbeszedési megbízásom...
B; Számomra teljesen érthetetlen, hogy minek fizeti be a gázszámlákat???? Ha nincs gázcsonk, nincs szolgáltatás, nincs mit kikapcsolni.
C; Tanulni kell tőlük, és elérhetetlenné válni. Adjonisten, fogadjisten alapon... :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.07.13. 09:31:27

@Kitalátor feljegyzetei: Ez az! Hasalj Jenő, problémamegoldó! Őt kell hívni!

Netuddki. 2010.07.13. 09:31:36

@brazileiro: "Szerintem a gázszámlával nem kell tovább foglalkozni. Ne fizesd be! Mit tudnak tenni? Kikapcsolják a gázt?"

Levonták a számlájáról b+!

Egyébként ezek a férgek eladják a tartozást egy díjbehajtó maffiának. Sose lesz vége.

Doubledeceker 2010.07.13. 09:36:32

Most nem tudom kinek jött le, de ez így tényleg stzélmalom harc.

Mivel nekem az jön le, hogy a Főgáznál nem lett átírva az új tulaj. És a mamin nem a gázóra nélkülki lakás fogyasztásának megfizetését követelik.

Vicces, amikor az ügyfél is ennyire hülye.

A számlán van fogyasztási hely azonosító, ami tuti a régi lakásra vonatkozik. A gázosok meg tuti nem fogják ezt megérteni, hiszen látják a rendszerben, hogy van óra, eddig volt fogyasztás is, akkor fizetni is kellene.

Na de ez az ügyfélnek magas, csak veri a tamtamot, hogy neki nincs is órája. És valóban nincs, inkább egy adásvételit kellene lobogtatni, hogy a szobanforgó fogyasztási hely, már nem az ő tulajdonában van.

Picsába az egésszel.

Szóval ez van ha hülyék hülyékkel vitatkoznak.

Tron65 2010.07.13. 09:37:56

A régi lakásom postaládáinak a tetején rendszeresen látok kitett gázszámlákat, mert a postás nemtudja, melyik ládába dobja be.
Tudatlanságának elsődleges oka, hogy a 3 emeletes házba 4. emeleti cím van kiírva.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 09:38:38

@Transylvanianmixedgrill: @bence52: @Melee: Milyen hatóság? Milyen hivatal? Milyen állami cég?
Andersen meghalt, Hófehérkét eladták kurvának!
Kapitalizmus van basszátok meg! Inter/multináci monopolkapitalizmus, ahol a munkáltatók, kereskedők, szolgáltatók ha csak tehetik, visszaélnek a monopolhelyzetükkel, mert egyrészt az előző rendszerben megszokták az előjogaikat*, a büntethetetlenségüket, másrészt meg ez a tőke és a tőkések természete, nem a fair play meg a jótékonykodás és főleg nem a tisztesség. Önmagukat ugyanis magasabbrendűnek, a nekik kiszolgáltatottakat meg ember alattinak (gojnak, gádzsónak, parasztnak, prolinak) tartják. Nem az emberség, hanem a tőke törvényének akarnak megfelelni. Ez a természetük, mint a leopárdnak a majomvadászat, vagy keselyűnek a dögevés, disznónak a szarevés.

*Szinte kivétel nélkül apparátcsik-fattyak/vejek, ha látszólag nem is, akkor meg balkézről.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 09:40:26

@Rosszindulatú Vászka: Én összeraknám az elérhető fővárosi MSzP-frakció képviselőivel, Hagyóékkal...

jklandras 2010.07.13. 09:41:55

Köszönöm a sok sok hasznos választ!

A kommentekben femerült kérdésekre, írásokra egy-két reflexió:
1. a díjbeszedőkkel semmi gondunk nem volt évekig.
2. miután a két lakás külön helyrajzi számon van, külön cím van hozzájuk, és elintéztük az elintéznivalót, ezért meg sem fordult a fejünkben, hogy a Főgáz egyszercask elkezd számlázni.
3. óra nincs a lakáshoz, viszont ez egy panel lakás, és általánydíjat számolnak. Tehát a ház összes gázfogyasztását négyzetméter arányosan elosztják. Amíg mi laktuk mindkét lakást, addig nem is érdekelt minket, hogy fizetni kell, mert úgy is mi használtuk.
4. október óta annak örültünk volna a legjobban, ha kijönnek, és leszerelik azt ami nincs is, de erre hiába vártunk.
5.A felháborító az, hogy ha valaki nem fizet be valamit a főgáznak határidőn belül, akkor egyből szankcionálják az illetőt. és most, amikor nekünk kéne pénzt visszakapni, akkor meg tehetetlenkednek. mintha ez a pár tízezer Ft hiányozna nekik. Megértem én, hogy havi 2 milla nem elég egy felsővezetőnek, de ne a kisembereken próbáljanak már meg jogtalanul pénzt keresni. Undorító!

Mindenesetre kiváncsian várom a főgáz válaszát, a pénzt amit vissza kellene utalniuk, és esetleg egy bocsánatkérést.

ui: vki kérdezte, h mi az h Úrhölgy. Fogalmam sincs, gondolom minden nőnek így címezik meg a levelet. Ja, és természetesen ajánlva, tértívevényesen küldtük el az iratokat. Még a 20 oldalas társasházi alapító okiratot is.

Secnir 2010.07.13. 09:47:51

@jklandras:
"ui: vki kérdezte, h mi az h Úrhölgy. Fogalmam sincs,"

a büdös kurva szinonimája, úgyhogy már csak ezért is asztalt borogatnék...

Secnir 2010.07.13. 09:53:09

nah, levél ment a Főgáz sajtóosztályára.
most vagy reagálnak érdemben (nem úgy, mint benjáminpéterakárki a zartisjustól), vagy letiltják a posztot.
volt már példa erre is, arra is.
vagy leszarják magasrul.

Secnir 2010.07.13. 09:56:11

visszagázoltak. elolvasták.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 09:58:31

@jklandras: Ajjaj, szar van a palacsintában!
Átalánydíjas számlázásnál mindegy, hogy van-e fogyasztás. Meglep, hogy van még ilyen, gondolom a lakógyűlésen is elvtársnak szólítják egymást. Víznél viszonylag egyszerű a helyzet, egy-két kiváló magával rántja az egész házat, mert részben a mellékmérők megbízhatatlansága, részben a közös helyiségekben, udvari csapokon elfolyó víz mennyisége miatt a visszamaradó átalánydíjasok fizetik a közös vizet és a mérési hibát. Gázmérőt viszont csak fogyasztó szereltethetne fel.
Külön érdekessége a dolognak a thermoparazitizmus jelensége, ugyanis nem hiszem, hogy "passzív ház" illetve passzív lakás az, ahol még gázórák sincsenek. A garzonlakást ezért alighanem a szomszédok fűtik, gázzal, akik akár ragaszkodhatnának is az átalány további fizetéséhez...

anarch 2010.07.13. 10:02:01

Ha jól látom nem értitek. Nem fizeti be direktben a gázt, nincs rá csoportos beszedésije sem, sőt a banknál a gáz mint olyan meg sem jelenik. Ugyanis a díjbeszedő EGYBEN veszi le a vízzel és csatornával együtt.

Vajon az igazolás napi rendszerességű elküldése egy féltéglára csomagolva megoldaná a kérdést? Azt mégiscsak nehezebb elveszteni, mint egy vékony A4-es papírkát.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.07.13. 10:10:55

@Secnir: és ugyanazzal a lendülettel ki is törölték. :/

MP 2010.07.13. 10:14:15

Én nem vacakoltam volna ennyit. Ha tényleg nincs gáz a lakásban akkor amikor a pénzt levonták a számláról egyből küldtem volna az ügyvédi felszólítást. Másodikat már a bíróság küldte volna.

csubli 2010.07.13. 10:17:05

Szerintem a lényeg az, hogy ajánld fel a Főgáznak, hogy rendben, tömjék be a csonkot, és rakjanak rá plombát.
Kijönnek a csókák, és lám nincs csonk...
Viszont, ha nem végezték el a munkát , akkor nem kérhetnek pénzt meg nem történt szolgáltatás miatt (tömés, plombálás). Ergo erről jegyzőkönyvet kell írni, hogy igazából nincs is csonk, ezért a kiírt munkát nem végezték el. Ezt a papírt te szépen beviszed a bíróságra, és inkasszót kérsz, hiszen, ha NINCS CSONK, NINCS GÁZ. A bíróság kiküld egy határozatot a pénz visszafizetéséről (még kamatot is felszámolhatnak), amit kézhezvételtől számított 30 napon belül vissza kell fizetni.

parfümblog · http://parfum.blog.hu 2010.07.13. 10:20:43

@Fogatlan Travi: Pontosan így van, ahogy írtad! Én a minap jártam végig a kálváriámat, mire átírtak mindent az én nevemre...

misterx 2010.07.13. 10:21:08

Ha a T. posztoló mégis csak panaszkodni akar (ahelyett hogy érdemben a kezébe venné a saját ügyét...) akkor valóban a Magyar Energia Hivatal az illetékes, ahogy ezt EÖ (2010.07.13. 07:03:13) már megírta. Nekem az ELMÜ szemétségét rendezték el, 1-2 hónapon belül, bravúrosan.
A nemfizetés is jól működő technika. Korábbi munkahelyemen (jó 8-10 éve már) a Főv. Vízművek volt képtelen korrekten számlázni. Leállítottam a fizetést. (Milliókról volt szó, havi szinten, elzárni nem lehetett, kórház lévén.) Lett is sűrű bokacsattogtatás, jegyzőkönyv, megegyezés - amit aztán a SAJÁT KÁRUKRA nem tartottak be... :)

MyOpinion 2010.07.13. 10:21:20

Azért az vicces, hogy emberek itt hogy reagálnak pár ügyintéző töketlensége miatt.
Nyilván nem a Főgáz csúcsvezetői ültek össze, hogy a kedves mamát szivassák. Azonnal a Főgáz a nagy ellenség, mert a mama:
1) nem kért nullás igazolást azonnal
2) nem íratta át a régi órát
3) nem tiltotta le az inkasszót

Ettől még a T. Főgáz hibázott ez tény, de messze még a dráma.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.07.13. 10:24:05

@MyOpinion: szegénykém, nehezen megy az objektív olvasás (ki tudja, miért...), ugye? (A papi a főgáznál dódozik, ugye?)
Na, hadd idézzek:

"Annyira örült, hogy eladta, hogy rögtön elment minden helyre, ahova ilyenkor el kell menni (önkormányzat, díjbeszedők, FŐGÁZ, Elmű, stb…), hogy mindenhonnan nullás igazolást szerezzen."

Ebből melyik szót/kifejezést nem érted?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.07.13. 10:26:49

@SzaGyu: az szerintem UPC. Az UPS egy csomagfutár cég...

mik-sa 2010.07.13. 10:27:57

HÉLLÓÓÓÓ!!!!
Ha jól értem: 15e-ért leplombálják a gázvezeték csonkját nálad/nagymaminál.

fizesd be, és várd hogy jöjjenek plombálni. kijönnek, és követeld hogy igenis plombáljanak: tehát előbb vezessék be a gázt a lakásba. tudod te mibe kerül manapság gázt bevezettetni egy társasházi lakásba???!?!! itt meg 15-ért megcsinálják!!!!!
Ha meg nem akarják, jelentsd fel hogy nem teljesíti a szerződésben foglaltakat...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 10:31:48

@MyOpinion: Nincs régi óra. Négyzetméterarányos átalány van. Lakás-négyzetméter is van, ahol nem hiszem, hogy fatüzeléses kandalló vagy szenes etázsfűtés működne telente. A szomszédok zsebére akart az "Úrhölgy" (családja nyomására) spórolni. Eddig nem jött össze...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 10:34:34

@Csokis: hitlerszalonnáról nem hallott még a fiatalság?

ionsrác 2010.07.13. 10:39:23

a hatóságként eljáró szolgáltatók miatt nincs és nem is lesz soha ilyen csoportos beszedési szerződésem ebben az országban.

nekem leginkább ez jött le a sztoriból. ha az nincs, akkor lehet levelezgetni a nemlétező gázcsonk leplombálásáról, ameddig csak az istencsászár hatóság óhajt.

ja, és annak az ügyintézőnek a nevét, aki ekkora gyökér, mint D. Katalin, tessék szépen kiírni, hadd égjen a nyomorult ostoba tahó pofája.

donna 2010.07.13. 10:45:44

"ahol nem hiszem, hogy fatüzeléses kandalló vagy szenes etázsfűtés működne telente. "

távfűtésről még sosem hallottál?

Deuce Bigalow 2010.07.13. 10:46:54

roppant egyszerű a megoldás pedig:
egy büdös kanyi vasat ne fizessetek, akkor majd kijönnek pár hónap után kikapcsolni a gázt (ami nincs), és ők maguk igazolják le, hogy nincs mit kikapcsolni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 10:47:30

Az volt már, hogy akkor miért is nem kérte eddig a végleges gázelzárást?

donna 2010.07.13. 10:49:04

az eddigi infók alapján szerintem eddig is fizette a család a gázátalányt, csak nem nézte meg a számlákon, milyen bontásban jön,
mondjuk azt nem értem, hogy milyen gázóra állás alapján fognak évi leolvasást végezni, ha máskor nem akkor kiderül,
hogy nincs óra,
úgy tudom átalánynál is van évi egyszeri összesítés

Zsiger 2010.07.13. 10:49:30

Tök egyszerű. Gázdíjat nem kell fizetni. Előbb-utóbb elzárják a gázt. Mivel nincs gázcsonk, ezért ez érdekes lesz! :D
Mindehol az országban ezt meg tudják csinálni azokkal, akik nem fizetnek. Miért Ti lennétek a kivételek? :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 10:49:56

Hasztamannyana!
Ilyen nincs.
Nem létezik.
Fotósoppp!
Heggggesszed be a gázcső helyét, aztán plombájjad le!

donna 2010.07.13. 10:51:18

szerintem mindenképp jelezzétek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyre, általában ráharapnak az ilyenre, ha mást nem legalább egy kis biztatást kap az ügy

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 10:55:12

@donna: Közben meg a kijelölt végrehajtó bejegyezteti a Főgáz tulajdonjogát a lakásra...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 10:56:34

Ja, azt nem is mondtam: tizenötezeréééé!

Jacaslatom:

1. Társasházi igazolást egy féltéglára feltixózni, ügyfélszolgálat ablakán behajítani!
2. A lyukas üvegen gázcsövet bevezetni, gázcsapot megnyitni, égő pirotechnikai szközt behajítani!
3. Ügyintézőt lámpavasra felfüggeszteni!
4. Forradalmat szítani!

Gólvágó 2010.07.13. 11:00:34

Ha nem a mi pénzünk volna röhöghetnénk. A fiam 11 éve eladta lakását és Bangkokba költözött. Az eladáskor a vevó jelenlétében minden számlát rendezett az áramszámlát is.Tavaly ügyvédtől kapott levelet hogy 1998 évről tartozik 4500 Ft. áramdijjal. öt év után a kővetelés elévül.Amikor ostoba módón felhivtam őket goromba hangon közölték hogy a fiamat már többször értesitették és igy nincs elévülés. Soha semmilyen értesitést nem kapott thaiföldi cimmét nem is ismerik.Azt mondottam ez jogtalan követelés és nem fogja kifizetni. Most jön a java örömmel értesitik ha fele összeget befizeti elengedik a másik felét.Csak azért irtam le ezt mert a szolgáltatók nem mindig korrektek és ügyvédecske a levelezésre mindig akad. Gondolom ez sokszor be is jőn nekik.Ha folyószámláról elvihatték volna a pénzt megteszik és a fiamat meglopták volna ugy hogy észre sem veszi.

papitoto 2010.07.13. 11:05:13

Nekünk a gázosoknál többszöri kérelem ellenére sem változtatták meg a tulaj címét,habár a levelezési cím már stimmel....úgy vagy 4 éve.Ez csak akkor lesz gáz,ha személyesen nem tudja magát(feleségem) igazolni lakcímkártyával.
Annak idején anyósom két szép lánya közül a nagyobbik kirepült.ez kb 2000 környékén lehetett.Kijöttek a villanyosok hogy ellenőrizzék,lopják-e az áramot.Rá két évre kirepült a kisebbik is.Megint kijöttek ellenőrizni.Rá egy hétre kicserélték a villanyórát.
Amikor a kisebbik madár(feleségem) kirepült,matávos-modemes netre fizetett elő,majd lemondta.Majd semmi.Kb 3 évre rá kijött egy 10e ftos számla egy behajtótól,mivel volt egy 300ftos elmaradás annak idején(ami egyébként elvileg rendezve lett),ami a többszöri felszólítás ellenére nem lett befizetve.Hiába küldték ki a sok felszólítást.Mi nem kaptunk ilyen felszólítást.Érdekes módon a behajtó egyből megtalált a hirtelen jól megemelt összeggel.Mondjuk az elismerésre méltó tőlük,hogy megtaláltak olyan számlázási cimmel,hogy
Budapest,Budapest utca 1.
Onnan elköltöztünk és mint a birkák minden hatósági bizbaszt befizettünk, intézések ,stb(házépítés).Most küldött egy papírt a csepeli építésügyi,hogy a garázsra nem volt külön használatbavételi engedély( egyébként az egész házra és telekre vonatkozott az építési és használatbavételi engedély is),és fizessünk be 20e forintot,hogy külön garázsra kérünk használatbavételi engedélyt.Anyósom kérésem ellenére befizette.Erre kiküld egy papírt az építésügy,hogy külön garázsra nem volt építési engedély,ezért büntetést kell fizessünk.
hirtelen ennyi...

donna 2010.07.13. 11:05:25

@donna: Közben meg a kijelölt végrehajtó bejegyezteti a Főgáz tulajdonjogát a lakásra...

légy reális! azért előtte csak le akarják majd kapcsolni a gázról nem? akkor meg hipp-hipp hurrá!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 11:10:13

@Gólvágó: Az ö betű egy sorral feljebb, az o és a p fölött van, a 9-es és az ü között.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 11:10:36

@Kitalátor feljegyzetei:
Nagggyon jó ötlet!
Már csak azt kellene kitalálni, hogy hol van a Duna partján olyan fal, ami mellől belepottyan a vízbe!?
És milyen szögből kell lőni, hogy a paciens a megfelelő irányba boruljon el!?
De nem kivitelezhetetlen, na.

Gonosz Nyuszi 2010.07.13. 11:14:38

" Díjbeszedők értetlenkedtek, és közölték, hogy olyat nem lehet, hogy személyesen csak a vizet, villanyt fizeted be, a gázt is be kell."

Ez egy kicsit "sántít". A Díjbeszedőnél nem lehet villanyszámlát fizetni.
Vagyis ilyet ott nem mondhattak!!

wagabound 2010.07.13. 11:19:14

Valami nem stimmel a posztban. Azt mondja, hogy a _két egybefüggő lakás_ közül a garzonban nem volt gázcső. Ha a másik lakásban van, akkor a házban van gázcső, ebből kifolyólag bizony a garzonban is kell lennie valamilyen csonknak. Levél ide, igazolás oda, a Gázműnek nyilván van dokumentációja a ház _eredeti_ gázcső hálózatáról, és feltehetően ennek alapján követel.

Amúgy pofonegyszerű a megoldás. Fizetés nuku, tértivevényes levélben megkérni a Gázműveket, hogy fáradjon ki a helyszinre, és tisztázza a tulajjal a (műszaki) helyzetet, és arról ott a helyszinen készüljön jegyzőkönyv. A tértivevény visszaigazoló szelvényét és a levél másolatát gondosan eltenni, mert szükség lehet rá egy perben!!

Mogyoró007 2010.07.13. 11:20:53

Tényleg hülye a Főgáz a leírtak alapján. Én csak azt nem értem, ha nincs gázvezeték, nincs gázszolgáltatás, akkor miért akartak nullás igazolást kérni? Mármint mire? A nem látező szolgáltatásra?
Miért csak akkor vették észre, hogy jó ideje levonják az összeget a bankszláról? Azért itt a posztoló is némileg ostoba szerintem...

GZoli 2010.07.13. 11:24:17

Javaslom, ha előttem nem tették meg: Energia Hivatal. Nálam az E.ON szórakozott 8 hónapig. Többszöri telefon, e-mail után sem sikerült nekik. Ment a telefon az Energia Hivatalnak, másnap hívtak is, hogy el van intézve.
Egy próbát megér.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 11:24:55

@AnnaM: Hát még ha kiderül, hogy az ablak alatt az a kókányolva ledugózott vezeték a konvektor gázcsöve volt valaha...

donna 2010.07.13. 11:27:25

@AnnaM: gondolom az eladott lakás után kértek és kaptak nullás igazolást,
de szerintem a gázosoknál nem tiszta, hogy milyen a két lakás megosztása, szerintem ők egynek kezelték eddig a kettőt,

sajna ezt szerintem nem tudjuk meg soha, kíváncsi lennék azért mi lesz a vége?

Roy 2010.07.13. 11:30:44

Egyszerűen nem kell kifizetni a gázszámlát.
Jöjjön ki a gázművek munkatársa, és krese meg, zárja el a nem létező gázórát, és plombálja is le.
Nem kell velük vitatkozni, így talán rájönnek a saját hülyeségükre.

donna 2010.07.13. 11:33:51

@Kitalátor feljegyzetei:
úgy látom meggyőződésed, hogy szarkavarás van, és az elsumákolt fogyasztás nem akarják kifizetni :-)

Roy 2010.07.13. 11:34:53

@wagabound: Attól, hogy az egyik lakásban van gáz az nem zárja ki azt, hogy a másik lakásban egyáltalán még csak gázcső se legyen. Nem tudom láttál már ilyet, a folyosókon megy a fővezeték, és onnan ágaznak le a lakásokba.
Ugyanúgy mint az elekromos áram elosztása.

Roy 2010.07.13. 11:36:52

@donna: Nem vagy egy kicsit rosszindulatú. Legalább is pöttyes a májad. Hogy állíthatsz ilyet, vádolsz meg embereket.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.07.13. 11:37:23

A Fővárosi Gázművek többségi tulajdonosa (most még... ezt nem herdálták még el) A Budapest Főváros Önkormányzata.

Levél a Jegyzőnek. Aki eljuttatja az Illetékes osztályhoz, akik tájékoztatást kérnek a Gázművektől az esetről, ami a fent leírtak szerint elég egyértelmű, nehezen lehet kimagyarázni.

A mi ügyünk is gyorsan elintéződött. Mi email-ben kerestük meg a Fővárost (gyorsabb).

Valószínű, hogy pár embernek nem lesz munkája - a figyelmetlenség és hanyag munka miatt - ami nem is lenne baj, ha ez a vezetőket is érintené, mert nem kérik számon a dolgozók igényes munkáját.

De vezetők biztosan nem buknak, pedig fejétől bűzlik a hal.

Viszont lépni azért kell az ügyben, mert a Gázművek kiadhat fizetési meghagyást is a követelt összegről. Ennek a sötét rejtelmeibe nem érdemes belemenni, mert a végrehajtók az egy külön kategória Magyarországon. Páran már végezték börtönben, de attól még a végrehajtási folyamat elindul.

Nem kéne idáig eljutni. Előzzék ezt meg azzal, hogy előtte lerendezik az ügyet.

rágypéksérotomsik (törölt) 2010.07.13. 11:38:52

Ha jól értem, a garzonban a büdös életben nem volt gázos fogyasztó, a tűzhely is elektromos. A gázátalányt nyilván az eladott másik lakásra kell fizetni, tűzhelyre, vagy fűtésre? Óra nics, azért átalány.
Milyen fűtése van a garzonnak? Mert ha gáz, akkor csak megy valami cső ottan... ha meg távfűtés, és a tűzhely is elektronyos, akkor végképp érthetetlen az egész. Kezdem erősen elveszteni a fonalat...

donna 2010.07.13. 11:42:46

@Roy:
a cinikusan vigyorgó smájlit véletlenűl hagytad le a végéről úgye??

.lll. 2010.07.13. 11:44:48

@Kitalátor feljegyzetei:

ha megint odakulázol a rakpartra,én biza jól seggberúglak!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 11:53:07

@Kitalátor feljegyzetei:
Én még annyira se járok arra.
Ha megyek, akkor is tengeralattjáróval közlekedem, ezért aztán dunsztom sincs (vidéken: tuggyaf@sz), hol lehet ilyen hely.?!:,;

egyszerüen 2010.07.13. 11:53:29

Tigáz sztorihoz hozzászólok én is:D

Csekek fizetve rendesen 1x nem voltunk egy hónapig otthon, majd mikor hazajöttünk fizettük tovább amit elhasználtunk
felszólító levél jött hogy ugyan már tartozás van van fizessük be, semmi gond telefon a tigáznak majd csekk elfaxolva

ugye minden happy??

háát a nagy túró újabb felszólító, újabb fax megy

ki van fizetve, nincs semmi elmaradás

asszony hív rá hogy leszerelték a gázórát és elvitték miért nem fizettem be

telefont felvettem ordítottam a Droiddal, csekket 100 példányba nyomtam faxon, majd újabb telefon és egy kis ordibálással fűszerezett vélemény csere

másnap jöttek a szerelők és visszaszerelték a gázorát

A sluszpoén hogy csekk jött a le és felszerelésről

ordibálás jött, de szarnak rá fizessem be vagy behajtják

ja míg ordibáltam párszor megszakadt a vonal , gondolom a tigáznak ilyen rosz a telefon, vagy a droid nem bírta a kiképzést??

nem baj már váltottam más szolgáltatóhoz , olcsóbb is és egyelőre nem kell ordibálni

előre félek mikor lesz mikor az új házamba költözök ősszel, mert ott meg le akarom mondani a gázszolgáltatást és ugye tigázos a buli.

Kell a francnak gáz föleg ennyiért

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.07.13. 11:55:57

@fogsunder: De, ovis koromban még volt rendszeresen. Illetve iskolásban is, de nem voltam napejos. De gondolod, hogy neki kell szólni földgáz ügyben, ő ért hozzá? Neki szerintem másfajta gázban voltak érdekeltségei.

jklandras 2010.07.13. 12:04:19

a lakás amúgy távfűtéses. megy a telefon az energiahivatalnak.

kösz a tippeket!

histar007 2010.07.13. 12:22:49

Ott volt hiba, amikor hagytátok, hogy a Főgáz lehúzza a számláról a sz összeget.
Ha nem kaptak volna, akkor egy idő után jön a levél, hogy kikapcsolják a gázt nálatok. És akkor jött volna a szerelő, hogy megtegye. Utána meg telefonált volna, hogy az a helyzet, hogy sosem volt gáz ebben a lakásban.
Akkor küldtek volna egy másikat, aki szintén megállapítja, hogy nincs cső.
És akkor talán egy delete gomb megnyomásával eltűntök az ügyfelek listájáról.

Fizetni nekik semmit!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 12:36:08

@lófő: Mé'? Legalább jobb lesz a kapás. @jklandras: Csepegtetünk, csepegtetünk?
BM szolgálati lakás volt?

.lll. 2010.07.13. 12:40:37

@Kitalátor feljegyzetei:

mióta járnak ki a paducok szart enni a rakpartra?

esef 2010.07.13. 12:42:21

@gabbor:
Én meg mindent csoportos beszedéssel.
Van egy fantasztikus trükkje: be lehet állítani egy felső limitet, ha azt meghaladja, nem tudják levenni és küldik a számlát.

@fogsunder:
De igen, sőt még a sztálinorgonáról is... :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 12:43:46

@lófő:
Olybá tűnik, hogy szakmai vita bontakozik ki a kérdés körül.
Én - amennyire tudom - nem a paducok járnak ki székletet enni, hanem a szar ugrik be a vízbe.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 12:44:08

@lófő: Csak ha árad a Duna, de azt mostanában egyre gyakrabban szokott...
Különben is: a szar nem áll el magában, légylárvák fészke és kiválló algatáp is, tehát direkt paducoknak való.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 12:48:34

@lófő: " A paduc egyaránt elfogyasztja az apró állati eredetű táplálékot, valamint a köveken megtelepedett algabevonatot,
amit oldalra fordulva csipkedi le. Télen is táplálkozik. "
www.horgaszvilag.hu/paduc.html

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 12:55:09

@Kitalátor feljegyzetei:
Mert ugye nem mindegy, hogy partra szállni, szart trapálni.
Amúgy valószínűleg szily éppen paducra pecázik, azért nincs új poszt.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.13. 12:59:38

azvoltmárhogyezérttartittazország ?

kisanya 2010.07.13. 13:06:52

Az orszag azert van kakiban, mert sajat magara szarik! Mi többek között ezert költöztunk el innen, ajanlom masoknak is!

flimo13 2010.07.13. 13:08:58

@MyOpinion: tiltsa le az inkasszót, mikor azon vonják a vizet, csatornát is. De jó amikor olyan pofázik bele, aki hírből se ismeri a Díjbeszedőt.

Platon 2010.07.13. 13:15:26

Ügyvéd, polgári per a kamatokért, vagyoni, és nem vagyoni kártérítés.

A másik.

Valószinüleg évek óta fizettetik veltek annak a lakásnak a gázáltalányát ahol nincs is gáz. Elég szép summa ahoz hogy ne hagyjátok veszni. Véleményem szerint küldjetek egy fizetési meghagyást a gázműveknek pár évre visszamenőleg erre a befizetett gáz díjra, plusz kamataira. Kellően nagy összeg lesz ahoz hogy megérje a hercehurcát, és elég nyert ügynek tűnik. Úgyhogy ne féljetek ügyvédhez fordulni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.13. 13:19:32

@kisanya: Te vagy a a százegyedik aki ezt szajkózza. Bárcsak a többi hülye is elhúzna a picsába, talán élhetőbb lenne az ország azoknak, akik a maradásnál döntöttek.

jklandras 2010.07.13. 13:26:30

@Kitalátor feljegyzetei: nem, nem BM szolgálati lakás. Tipikus magyar helyzet: megvettük a lakást, hitelre, szüleim keményen dolgoztak, más kérdés hogy kis országunkban sok évi munka után egy panelre futja az embernek. Most túladtunk rajta.

Amúgy: természetesen azonnal leállítottuk a fizetést, amint megtudtuk, mi a helyzet.

Valaki írta, hogy egyszerűen nem akarjuk kifizetni a fogyasztást. Annak üzenem, hogy olvassa el az első mellékelt levelet, abban a társasház leírja, hogy nincs semmifajta tartozásunk, vagy akár fizetési kötelezettségünk a Főgáz felé.

Dr. Kix 2010.07.13. 13:27:09

De gyorsan eljött a hétvégi poszt. Kár, hogy még holnap is dolgozni kell.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 13:32:32

@Kitalátor feljegyzetei: ha úgy vesszük sztálinszalonna is. de csak mert a ruszkik azt hitték, hogy fennséges eledel amit rekviráltak a németektől. nekik lehet az is volt. (nem rossz az, csak annyi a különbség a valódi házi szilvalekvár és ezen műizé között, mint a legfinomabb pörkölésű etiópiai kávé és a cikóriás pótkávé között.)

zooDoo 2010.07.13. 13:33:02

@atpijkamo: nem tetszik? Akkor el lehet menni! Tessék, lehet indulni! A hétszázát neki! :):)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 13:34:13

@Csokis: a mondás: lehet menni hitlerhez panaszra! - szóval sokmindenben illetékes..

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 13:36:41

@esef: hogy azon milyen szépen játszott tovaris varnuszov.. hajhh.. ;-)

jklandras 2010.07.13. 13:53:23

FEJLEMÉNYEK:

Az imént hívtak a Főgáztól! Még mindig értetlenkednek.

És a nő lerakta a telefont. pont akkor, amikor elhangzott a magyar energiahivatal és a bíróság kifejezés :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.13. 13:55:57

@jklandras: nem telefon héla! Tértivevényes levelezés!

potha 2010.07.13. 13:57:54

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): És ezért nem perelhető a gázos?

Hogy le transzizza az ügyfelet?

Amúgy nem vidéken mint jelent? :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 14:08:34

@potha:
A gázos mindenért perelhető!
Ezért is.
Nemvidéken (azaz a naffaluban) a transzvesztita = transzi.
Olyan mint a tranzisztor, csak 2 lába van.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.07.13. 14:50:51

1. Ha nincs gazszolgaltatas, a fogaz milyen jogon von a szamlajarol akarmit is??
2. Tudtommal lakaseladas elott 15 nappal a gazszolgaltatoval egy un "atadas-atveteli" procedurat kell lezavarni, ertsd: kijonnek lemerik a merot, elszamoljak a koltsegeket, szerzodest bontanak, szolgaltatas leall. Bankba be, megbizast torolni. Es innentol nem er olyan, hogy nini meg mindig fizetek, mint a katonatiszt.

fatesz 2010.07.13. 14:56:42

kedves andrás:

- a válaszadási határidő max. 30 nap (lehet, hogy panasznál 15, nem tom biztosan, üzletszabályzatban meg kell nézni)

- ha letelt, hivatalos állásfoglalás kérése a Magyar Energia Hivatal-tól, pénz visszakérése KAMATOSTUL

- mindenkinek javallom az e-számlát, már ha potensnek érzi magát hozzá. se csekk, se csoportosbeszedés, csak egy számla és netbank...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.07.13. 15:01:40

@papitoto: Ez pont olyan, mint amivel az erdi epitesugyi osztaly anyamat szivatta. Az egyik muhely helyiseget at akartak valtoztatni uzlethelysegre. Azt allitottak, hogy elveszett az ingatlan alparajza. Oke ujra megrajzoltattak nem kis osszegert. Erre jottek hogy hol vannak a parkolok. Valami eus szabaly, hogy az uj epitesu uzletnek biztositania kell N parkolohelyet. Es basztak ra, hogy az uzlet engedelye '91 ota megvan, tehat rank nem vonatkozik.
dolce vita

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.13. 15:09:25

Meg ugye az se nem mindegy, hogy pepsi, vagy popsi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.13. 16:47:04

@vazsmegyeigerdezsház: Talán akkor először is bizonyos közigazgatásban okozott kár miatt kellene az illetékes (átalakuló) Államigazgatási Hivatalnál eljárást kezdeményezni, valamint elhajtani a vállakozás által megbízott ügyintézőt, és olyat felvenni, aki tudja, hogy az alaprajzok a helyileg illetékes földhivatalban, sőt elképzelhető, hogy a megyei levéltárban is megvannak, ha már nincs mikrofilmtár abban a faluban.
@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): De, mindegy, legalábbis az új logójuk öléggé segget formáz.

BlackCaty 2010.07.13. 18:53:20

Kedves Poszt toló ez IJ!
Nem szabad rablóbandáknak (ELMŰ, FŐGÁZ, UPC, és társai) beszedési megbízást adni, mert a sárga csekket, ha nem akarod nem fizeted be, visszaküldöd, ha nem értesz a tartalmával egyet és ezzel megmented a bankszámládat a nem kívánt terhelésektől ;)

Egyébként a FŐGÁZ szarjon sünt, úgy egy talicskányit! :)

Xezs 2010.07.13. 19:09:50

Nincs semmi baj a beszedési megbízásokkal, csak nem kell elfelejteni limitet beállítani hozzájuk. De aki szereti a postán szagolni az előtte álló hónalját 20-30 percen át, az maradjon csak a csekknél.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.13. 19:17:15

Annyira örült, hogy eladta, hogy rögtön elment minden helyre, ahova ilyenkor el kell menni (önkormányzat, díjbeszedők, FŐGÁZ, Elmű, "

Höhö, szegény mama, hgy hulye poszttolo fia van

Mamát svédbe vagy MaJamiba kellett volna kuldeni,nem az szolgálatókhoz, a beszedési megbizást meg már korábban limitálni

Poszt zárható
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.13. 19:53:41

Nem értem, az igazolásban miért kellett kitakarni az ügyvéd szemét.
Tán bűnöző?

moncsacsa 2010.07.13. 21:18:02

@kovi1970: Kedves Levélírónak!
A számláról történő kifizetést le lehet tiltani a banknál! Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató! Olyan szolgáltatásért, amely nem valósul meg, nem kell fizetni! Esetleg kérdezze meg, hogy a visszafizetésnél ugye majd nem feledkeznek meg, a mindenkori érvényes jegybanki alapkamat kétszereséről, merthogy ez a szolgáltatóra is vonatkozik, ha ő jogosulatlanul szed be pénzt!

Egyéves Önkéntes 2010.07.14. 07:32:54

@Kitalátor feljegyzetei: ez az átalány a velünk élő kommunizmus
mindenki szarik bele, mert nem magának spórol
egy csomó helyen a konyhai gáztűzhellyel fűtik a lakást.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.07.14. 10:14:43

@Xezs: Ott a pont. Biza. Ha átalány van, akkor egyszerű, mert havonta egyforma összegben emelik le a fogyasztást.
Ha pedig nem átalány van, akkor kb. ki lehet számolni, hogy mekkora összeget engedek leemelni a számlámról. Ha valami gebasz van, akkor csak 1 hónapot buktam, mert a következőben úgy lefaragom a limitet, hogy semmit nem tudnak leemelni róla.

Azután jöhet a vita. Bennünket 1 szolgáltató sem vesz többé palira.

Jó múltkorában a szolgáltatóm (Vízművek) szolgáltatója (Díjbeszedő) akarta játszani a hatóságot felénk.
Úgy elküldtük melegebb éghajlatra a bandát, hogy csak úgy zakkant.Megmutattuk nekik, hogy hol a helyük, és azt is, hogy hol játszhatják a hatóságot. Azóta csend van.

Ha sokat kekeckednek díjbeszedőék, csak azért is más szolgáltatót fogunk választani a vízszolgáltatás terén, hogy tőlük megszabaduljunk. Ezek valahol az 50-es években megragadtak. Ingyenélő, rabló banda. Még véletlenül sem arra válaszolnak, amit kérdezünk. Mint a gépek, egyfolytában ugyanazt szajkózták, csakhogy a lényeget, azt hogy baromságokat csinálnak, figyelmen kívül hagyhassák.

Xezs 2010.07.14. 10:18:55

@Gromek: Az a baj sokszor, hogy ügyfélszolgálatisnak olyat ültetnek be, aki nem tud semmit és nem is akar. Így kínjában végigbogarássza az előre megírt válaszokat, aztán azokat mondogatja vissza, pedig csak a saját dolgát nehezíti meg ezzel. Ez hellyel-közzel minden szolgáltatónál ismert dolog.

jklandras 2010.07.14. 10:27:07

ÚJABB FEEMÉNYEK:

A Főgáztól ma ismét flhívtak bennünket (de még mindig nem mutatkoztak be). Már megtalálták az iratokat (mily szerencse, hogy éppen a homár közlése után 1 napra lettek meg az iratok), és akkor észlelték, hogy valami tényleg nincs rendben, és dolgoznak az ügyön. A tegnapi hölgy a telefonban egyébként minősíthetetlen hangnemben beszélt, így mi is vele. De a pasi, aki ma telefonált, nagyon udvarias volt.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.07.14. 10:33:42

@jklandras: Az lenne már az ideális, ha végre elmennének nyugdíjba az elvtársak és az elvtársnők. Alulképzettek, modortalanok, hatóságnak képzelik magukat. Már amúgy egy személyben is. Hátha még tömegben vannak.

Talán a generáció váltás meghozza az igazi szolgáltatást is. Mert még nem tudatosult eléggé ott a fejekben, hogy ők azért vannak, mert mi vagyunk. Tehát ők vannak értünk, s nem mi értük.

Ha ezt felfogják, mert kénytelenek lesznek, lassan-lassan előremozdulhat az igazi szolgáltatás...minősége.

Xezs 2010.07.14. 11:12:40

@Gromek: Voltam ügyfélszolgálatis áramszolgáltatónál, és tapasztalatból mondom, hogy azok szoktak ordibálni az ügyféllel, akiknek fingjuk sincs arról, hogy hogy is kéne megoldani az adott ügyet. Így vezetik le a frusztrációjukat.

És bizony, hogy sokszor a szocializmusban ottmaradt ősküveletek azok, akik nem konyítanak semmit sem a dolgokhoz. Ahol én dolgoztam, ott is volt 2 vén picsa, mindenki utálta őket. Állandóan óbégattak ha valami nem tetszett nekik. Egyszer pl. azért mert valaki a 640x480-as felbontásukat átállította valami értelmesebbre, hogy ne folyjon ki a szeme. Ők meg nekiálltak rinyálni hogy így ők meg nem látják a betűket. Szemüveg persze minek.

Aztán volt egy rendszerátállás, ahol meg szó szerint sírtak hogy ők ezt az életben nem fogják megtanulni. Pedig az új rendszer is hasonló bonyolultságú volt mint az előző.

És persze nagyon sokszor hallottam őket úgyféllel ordibálni, bentről meg hallottam a füleseket, hogy mindent elbasznak. A végén már csak mérőállás-rögzítést bíztak rájuk. Szerintem azóta nyugdíjasok már, ami a cégnek megváltás.

Platon 2010.07.14. 13:41:23

@jklandras:

Mindenképpen nézzetek utánna hogy mióta szedik a pénzt a másik lakás után is. Könnyen lehet hogy több évi gázdíjjal tartoznak nektek.

vidéki suzukis 2010.07.14. 14:31:00

Nem szabad engedni, hogy bárki magának utalgassa a pénzünket. csoportos beszedési megbízást nem adni senkinek! Vagy csekk, vagy saját kezű utalás (pl. internetbankon). Aztán ha jogtalan csekk jön, akkor az "iktatni" kell, oszt' jónapot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.14. 16:27:43

B+ hagyni kell hogy bepereljenek, és vinni az igazolást ill. helyszíni szemlét kérni egy szakértőtől, gázszerelőtől, akármi. Ekkora idiótákat.

A másik tuti az az "elveszíti".
Hogy a picsába, milyen érdekes.
Amikor az ügyfél veszít el valamit, akkor milyen hirtelen tudnak büntetni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.15. 08:10:51

@jklandras: " A tegnapi hölgy a telefonban egyébként minősíthetetlen hangnemben beszélt, így mi is vele."
Attól, hogy se nem dur, se nem mol, se nem valamelyik pentaton, még nem biztos, hogy minősíthetetlen, sőt! Egyszerűen arról van szó, hogy komolyabb szakértelem kell a minősítéséhez.

Dr. Eher 2010.07.15. 19:51:35

Egy haverom kecóját jó évtizede lefoglalták, azóta a tulajdonos a magyar állam. 1 éve jött a levél a vízművektől hogy "valaki" kérésére felszerelték a gázórát, és ő most ezt fizesse ki. Persze jót röhögött rajta, de csak küldözgetik havonta a leveleket. Ezt megunva főldhivatalba be, tulajdoni lap kikér, világosan rajta van hogy a tulajdonjogot 10 éve az állambácsi gyakorolja. Fénymásol, vízműnek beküld, szevasztok. Következő hónapban megint "fizesse be" levél. Természetesen nem fizette be, próbálkozzanak behajtani. Bírósági perben úgysincs esélyük, egyértelműek a hivatalos okiratok. Olyanok mint a centrumos gecik a 4.99 éve lejárt parkolási bírságokkal.

Dr. Eher 2010.07.15. 19:53:45

@Dr. Eher:

javítva: nem vízmű, hanem gáz.

Dr. Eher 2010.07.15. 20:01:01

@EÖ:

Ez így van. Egyszer laktam albérletben, ahol a főbérlő a konyhában a villanytűzhelyet 0-24h-ban járatta télen, ajtó nyitva, az volt a fűtés. Ha meg túl meleg van, ablak kinyit, had menjen az utcára is egy kicsi. :)

Dr. Eher 2010.07.15. 20:03:54

@moncsacsa:

"Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató!"

Igaz hogy nem szolgáltató, csak rablóbanda, de az APEH már volt nálam foglalni nemlétező adó"tartozás" miatt. Csak úgy kijöttek a semmire. Ennyit a jogos követelésről.

Dr. Eher 2010.07.15. 20:07:22

@moncsacsa:

"Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató!"

Igaz hogy nem szolgáltató, csak rablóbanda, de az APEH már volt nálam foglalni nemlétező adó"tartozás" miatt. Csak úgy kijöttek a semmire. Ennyit a jogos követelésről.

Dr. Eher 2010.07.15. 20:10:02

@moncsacsa:

"Behajtót csak jogos követelés esetén és bírósági eljárás után küldhet a szolgáltató!"

Igaz hogy nem szolgáltató, csak rablóbanda, de az APEH már volt nálam foglalni nemlétező adó"tartozás" miatt. Csak úgy kijöttek a semmire. Ennyit a jogos követelésről.
süti beállítások módosítása