Tékozló Homár

Ki a fasz vagy te, hogy engem felelőségre vonsz?

2010.07.27. 01:11 | szily | 261 komment

Nem akarnak lemaradni a volánosok az ügyfélterrorizálásban a BKV-s és MÁV-os kollégáktól a jelek szerint. Miklósnak az volt a bűne, hogy szóvá tette, egy közlekedési alkalmazott dohányzott az Árpád hídi buszpályaudvar utasvárójában, ahol ez természetesen tilos. Tegezéssel kevert fenyegetések alant, a legjobb idézet: "Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel. Mikor rákérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy mert megszólítottam őket."


Érdekes dolog történt ma (2010.júl.25-én) 13:00 körül, velem a volán Arpád hídi állomásán. Történt, hogy a volántársaság egy, kultúrált munkatársa az utasváróban dohányzott (nem csak rágyújtott kifelé menet, ahogy ő utána szépíteni próbálta), miközben kvaterkázott a jegyeladóval. Szóvá tettem a taplóságát. Erre megkérdezte, hogy: „Ki a fasz vagy te, hogy engem felelőségre vonsz?” Elfelejtettem bemutatkozni, hogy én vagyok az ügyfél, az utas, aki miatt neki munkája van, mivel kicsit felbosszantott, hogy nem bocsánatot kér, és kihúzna a szabadba bagózni, hanem még neki áll feljebb. Ezután odamentem a forgalmi szobához, vagy tudom is én mi a megnevezése. Itt érdekes látvány tárult elém. Voltak benne kb. 10-12-en, akikből 4-5 ember szintén dohányzott. Természetesen nyitott ajtónál, amely ajtó szintén az utasváróba nyílt. A helység úgy nézett ki, mint egy rosszabb kocsma, már csak a nyerőgépek, a sör és a felesek hiányoztak a kezekből. A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna. Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén. Azért említem meg őt, mert lényegében többször lezsidózott engem, és egy „kedves” kollégával eléggé kakasnak érezte magát azon a szemétdombon ott.
Tehát ott voltam a szolgálati, vagy ügyeleti helység előtt, és kérdeztem, hogy ki a műszakvezető, ki a főnök és elmondtam, hogy mi a panaszom. Egyedül voltam több, mint tízük ellen. Azért mondom így mert a helyzet ilyen volt. A válasz az volt, hogy főnök nincs. Műszakvezető nincs….hát persze…. Kérdeztem, hogy a cigiző kollégának mi a neve, hogy panasz tudjak tenni ellene, azt mondták nézzem meg a rendszámot (KPK-288), mert ők nem adhatják ki, mondta ezt az ott lévő hölgy.
Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel. Mikor rákérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy mert megszólítottam őket. Majd mikor kérdeztem újra, hogy ki a műszakvezető közölte: „Tudod mit, én” Ez a kedves kolléga utána kihívott, és mondta, hogy kövessem. El akart csalni olyan helyre, ahol nincsenek tanuk, gondolom azért mert sűrűn szeretett volna elnézést kérni, és biztos nem azért, mert meg akart fenyegetni, vagy ne adj isten ütni…áááá…ezt még csak nem is feltételezem róla…Amúgy meg de feltételezem. Ebbe a „mókába” beszállt a civilként ott okoskodó bundes-liga frizurás szabálytalanul parkoló tahó is. Mivel ha pofán vertem volna őket, ugyan annyit kapnék értük, mint egy rendes emberért és valószínűleg nekem is fájt volna kettő az egyben, ezért nem mentem bele, hogy tanuk nélkül maradjunk. Szánalmas az egész társaság ott. Bár tudom, hogy ez általánosítás, de eléggé régóta utazom azon a viszonylaton, bár nem napi rendszerességgel.
Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra, és szinte semmi változás sincs ilyen téren. Egy szembesítésen szívesen megmutatnám ki volt a fenyegetőző kolléga, mert persze az ő nevét sem kaptam meg. Azt tudom, hogy a következő ilyen alkalommal rendőrt fogok hívni, mert vicces, hogy még engem fenyegetnek meg. És gondolom hatás, változás ezután a panasz, levél után sem lesz, bár több helyre is elküldöm, hátha lesz valami fajta pozitív változás.

M. Miklós

Okl. közlekedésmérnök
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 10:31:40

@Gyikarc:
Bevinnélek egy laborba, rászoktatnálak a cigire,aztán megnézném mekkora arcod van,ha le kell szokni róla

egerészölyv 2010.07.27. 10:32:53

A BKV panaszirodájánál nem érdemes szót emelni. Vagy valami elképesztően röhejes választ kap az ember (a karmolós vezető aznap szemcseppentésen volt, nem volt ura az idegeinek), vagy egy olyat, hogy magatok alá zuhantok (kivizsgáltuk, igen, becsapta az ajtót, három gyereke van, a negyediket a múlt héten temette, de első az utas, megvontuk az éves prémiumát).

oskar666666 2010.07.27. 10:42:33

Ad1: Kezd már unalmassá válni ez a "háború" dohányos-nemdohányos között. "Jajj, Uram, engem bántanak. És bizonyos tekintetben mindig rúgnak hátulról..." írta anno Karinthy, ami éppen hogy áll szegény nemdohányosokra.. Xarok rá hogy árt vagy nem árt. Ez van, egy adózó, és jelentős hasznot hozó "kreatív öngyilkosággal" tengetem napjaimat hosszú évek óta, és ne felejtsük el azért: ezzel állampolgári jogokat is gyakorlok. Hogy aztán a mostani trend szerint eszement barmok most már állítólag augusztustól az aluljárókban is (ahol pedig ugye a kereszthuzat garantált, tehán nyüszögésre semmi ok a másik oldal részéről) az egyenesen példátlan. Ha már az "emberi jogok"-nak lassan már csak csúfolt alapelveit nézzük..:(
Ad2.: a sofőrök viselkedése, az egész "klán" jellegű maffiózós alapállás sajnos egyre több helyen tetten érhető. DE. Mondjam azt, hogy ezt is mi termeltük ki? Fogyasztóvédelem már csak közröhej, a főnökség nagy faxt vizsgál ki ilyesmit. Megy a szőnyeg alá, a júzer kap egy megnyugtató levelet, a sofőr bácsi meg egy ejnye-ejnyét max. Hát persze. Mert a végén még nekiállna itt nekünk sztrájkolni... :(

La-Sponya (törölt) 2010.07.27. 10:44:23

átérzem a problémád, de sajnos amíg nem te vagy az erősebb, addig nem lehet neked igazad

különben is, legalja tróger buszsofőrökkel miért állsz le vitatkozni? elég büntetés nekik a jóistentől, hogy egy büdös vastartályban fognak elrohadni éhbérért

hagyd őket a picsába, ezeket a prolikat el kell kerülni

ex-dr. vuk 2010.07.27. 10:49:17

Hat.. nem a posztolo altal tapasztalt ostulok volanosok csapjak ki jobban a biztositekot, hanem a kommentelok hozzallasa az egeszhez...
Hat gyerekek. Nem tudok mit hozzatenni.
Katasztrofa. Szegyen.

mertcsak 2010.07.27. 10:50:17

tegnap délelőtt a 4289-es villamos vezetője (1-es vonalán közlekedett) is dohányzott, még az utastérben és érződött ..

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 10:53:30

@Logan Grimnar: "50-100 év múlva remélhetően már képesek leszünk a kontinensünk nyugati részéhez csatlakozni a mentalitás tekintetében is..."

Szerintem is lesüllyednek a szintünkre.

DepecheAndi 2010.07.27. 10:58:53

@vuk_: Teljes mértékben igazat kell adnom neked, amíg az emberek így vélekednek, addig nagy változásokról álmodni sem lehet, legfeljebb negatív irányba.

calvin&hobbes 2010.07.27. 11:03:00

@atpijkamo: na jo az tenyleg szivatos... foleg mikor ugy van megoldva, hogy ugy latszik hogy keverocsap van, de azert a vizsugar jobb oldala deres minusz, a masik meg bugyogo forrosag. Na az a vicces :S

pakesz (törölt) 2010.07.27. 11:06:40

"Mivel ha pofán vertem volna őket, ugyan annyit kapnék értük, mint egy rendes emberért és valószínűleg nekem is fájt volna kettő az egyben, ezért nem mentem bele, hogy tanuk nélkül maradjunk."

jobb ha tudod hogy kozfeladat ellatasat vegzo szemely ellen alkalmaztal volna eroszakot...
szoval nem csak egy "jarokelo" lett volna

Silent Bob 2010.07.27. 11:09:11

A buszsofőrök legnagyobb része tapló, mióta világ a világ.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.07.27. 11:09:12

@Az igazi Vaszilíj Zajcev: "" Még mindig saját zsebre dolgoznak " - ezt írja a magát okl. közlekedésmérnökként aposztrofáló posztoló. Nos, ez tényszerű rágalmazás, amivel azért vigyázni kellene, hacsak azt nem tudja bizonyítani. "

Bizonyítani én sem tudom, de készséggel tanúskodom az állítás mellett. Valóban nem szívesen adnak jegyet, és - sejtésem szerint - a mellékesből egészen magasan is részesülnek a fejesek. Különben mivel magyaráznátok, hogy nem hullanak a fejek?

egy atlag 2010.07.27. 11:21:12

A zsebre dolgozást nehéz bizonyítani a volán társaságoknál, mivel a zsebre dolgozást ellenőrzők is zsebre dolgoznak.
A főnökeik pedig szeretik a kolbászpénzt.

Ez olyan mint a hálapénz az orvosoknál. Arcpirító a sok luxusterepjáró a romos kórházak belső parkolóiban. Senki ne gondolja, hogy bruttó 100-ért csinálják ezt az ócska melót.

Így hallottam.

Silent Bob 2010.07.27. 11:24:02

@szekertabor: Szerintem ezt mindenki tudja, aki rendszeresen utazik busszal. Szóval aki rágalmazást kiált az buszsofőr, vagy családtag. :)

histar007 2010.07.27. 11:24:21

Azt mondták ránk, hogy mi az 1 millió házmester országa voltunk '90-ig. Mindenki figyelt mindent és mindenkit.
Hogy lettünk azóta a 10 millió nemtörődöm országa?
Sima ügy a rokkant helyére parkolni, bárhol bagózni, tilosban vészvillógóval ebédelni, a bliccelés már nemzeti sport.
Kinek tetszik a féktelen liberalizmus? Mert nekem nem!

Montezuma 2010.07.27. 11:25:33

Szörnyű, hogy sokan védik a tahó, tiltott helyen cigiző bkv-st.
Akik ezt teszik több mint valószínű, hogy maguk is hasonszőrű bagós, tapló parasztok akik "nekem ne mondják meg, hogy hol szívhatom a bűzrudat" gondolkodású "emberek?".

Silent Bob 2010.07.27. 11:26:35

@histar007: Ez nem liberaliznus, hanem egy kibaszott káosz, ahol az erősebb kutya baszik.

pástétom 2010.07.27. 11:28:08

A Volánnak nagyon elkelne már a konkurencia!! De sajnos mindig megakadályozzák az erre irányuló kormányzati lépéseket. Ez volt az előző kormány idején is.

Monopolhelyzet, az kell a Volán társaságoknak!

Szabadpiaci versenyhelyzetet kellene végre teremteni a tömegközlekedésben! Hogy vinnyogott a Volán, mikor az Orangeways be kívánt törni a piacra! Azt is megakadályozták a mocskok.

krj 2010.07.27. 11:32:29

én is dohányzom, de egy ilyen helyen eszembe se jut rágyújtani. tudom, az az ő munkahelye, egész nap ott van vagy a vezetőfülkében, de hát így járt, álljon ki a sarokra, a friss levegőre vagy az anyja sírjánál gyújtson rá legközelebb.

panaszt kell tenni ilyenkor, különben semmi sem lesz belőle. amúgy biztos van bent kamera, ha rögzítik, elő lehet venni.

janosbacsi 2010.07.27. 11:33:21

Mikor érti már meg ez a majom tahó nép, hogy a szabály azért van, hogy betartsák. Tehát, ha nem cigizhet azon a helyen, akkor nem cigizik. És ha mégis cigizik, akkor a felettese felszólítja, ne csinálja ezt. Következő alkalommal pedig kirúgja. Különben sose fogja a banánzabáló hülyéje megérteni.

krj 2010.07.27. 11:34:58

@pástétom: vinnyogott, persze, mert a nagy forgalmú, profittermelő járatokat mazsolázta volna ki magának Kedves Ferenc. ez azért nem járja. ha valami közfeladat, akkor a szabad verseny nem a legjobb megoldás. talán nem kéne 628 volántársaság külön szervezetekkel stb. olcsóbb volna egyből kb 10%-kal a fenntartás. amúgy meg 2012-től elvileg jön a liberalizáció, most kéne beletenni a sok pénzt, hogy akkor majd versenyképesek legyenek.

Seang Lee 2010.07.27. 11:50:21

Magyarorszag szar hely, szar emberekkel (tisztelet a kivetelnek, ami egyre kevesebb sajnos)
"el lehet innen menni". en kurva gyorsan megfogadtam. (hala istennek)
Egy olyan orszagban elek ahol a dohanyos a kocsmaban, barban, szorakozohelyen, buszallomason, vonaton, stb stb stb nem gyujt ra! Sot, meg a sajat lakasaban sem. lakoovezetekben azt latod, hogy az emberek (akiknek nincs kertjuk) pizsiben estenkent a bejarati ajto elott cigiznek, majd visszaslattyognak a papucsaikban tv-t nezni, vagy amit.
Es egy masik pelda kulturaltsagra: kepes ez az orszag 2 tok ellentetes partja koalicioban kormanyt alkotni es az orszagot vezetni.
Es bar par eve itt is tobb koltsegteritest vettek fel mint szabadott volna (nyaralo felujitasra, stb) de most szepen fizetgetik vissza.
valamint: a nagy (allami) cegek fejesei itt nem annyira ulnek bortonben vagy eppen neznek borton ele sikkasztasert, mint "otthon". mert lassan minden heten van egy ujabb eset.
a bankok itt nem vonogatnak le minden fele "idoszakos koltsegek" es egyeb -maguk sem tudjak megmondani" penzeket a szamladrol, mint a kedves "otthoni" bankom (ami mar nem sokaig lesz az)
Sorolhatnam. kesz rohej... Meg hogy mashol (nem csak itt, de talan mar BARHOL mashol mint Magyarorszag) nincs kolbaszbol a kerites.... Menekuljetek ti is!

drunkenmunky 2010.07.27. 11:50:53

Tüdőrákot okoz, ha melletted cigizik valaki??? Akkor sétálj a járdán olyan táblával, hogy "nem mehet el mellettem autó" pl. Fenyőtobozt a seggébe minden ilyen megkeseredett punknak.

Cobs 2010.07.27. 11:56:23

kedves posztoló..írtam anno erról egy kisebb tanulmány a (dohányzásról) amibe ez is beletartozik ...én szintén rühellem hogy vároba vagy nem dohányzó helyen cigiznek..én már nagy távolságból megérzem a füstöt...és undorodom tőle...

Szóval, az intézmény fentartója felelős azért a dohány tilalmi szabályokat betartsák, egyébként ha nincs így ANTSZ-nek lehet jelenteni, de mikor egy pár éve még foglalkoztam ezzel ha jól tudom rendőrt hívni nem lehetett a cigiző miatt..csak antsz szabhatott ki rá büntetést (asszem)..azóta ez lehet változott....

Cobs 2010.07.27. 11:58:05

@drunkenmunky: nemc csak tüdörákot..elég sok szar vann abba benne...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 12:04:07

@Seang Lee:
Nem tudom hol laksz, de úgy általában az emberek mentalitása Angliában például rosszabb. Tapló emberek meg mindenütt ugyanolyan arányban vannak, persze ha az a prekoncepciód, hogy valahol több van, akkor úgy is fogod látni.

Teccikérteni? 2010.07.27. 12:11:35

Azért a történelmi országunkat lerántotthúsozni kell egy pofa... vagy pajesz...

Seang Lee 2010.07.27. 12:13:41

@Zabalint: Te miota laksz itt? ha pedig itt laksz: mennyi idot toltottel ebbol nagyobb varosban (London, Birmingham stb) es mennyit videken?
Vagy esteleg huzamosabb idot mas nagyobb orszagban (pl. Amerika)

Mondjuk szerintem teljesen mindegy, Magyarorszag kontra MAS orszag (mentalitasban, kulturaltsagban, etc) eg es fold. Nem Magyarorszag javara. (s azt mondom talan mar az amerikaiak is kulturaltabbak mint a magyarok). de ez az en tapasztalatom.

krj 2010.07.27. 12:13:48

@Cobs: ugye nem ilyen stílusban írtad a tanulmányt?..."vároba" stb.

Teccikérteni? 2010.07.27. 12:22:05

A sofőr meg fosson sünt! Bagózzon a kijelölt helyen, ne fújja más arcába az irdatlan büdös cigijét!

kispajtas 2010.07.27. 12:31:26

@MAZ16: gondolom itt az IQ szintjére utalt a posztoló :)

BKV reszelő 2010.07.27. 12:48:20

@előlény: Aha, ő fontos. De te, te minek vagy a világon? Csak a kárt okozod és ide is csak hülyeséget írsz...mondjuk sötétségben rekorder vagy, ez igaz...

BandW (törölt) 2010.07.27. 12:56:29

@ossuser1:
Mondhatnám, hogy tanulj meg olvasni mielőtt nekiállsz írni, de nem mondom mert fölöslegesnek érzem.

Ooorsi 2010.07.27. 12:56:37

@horex: na ne misztifikáljuk túl a dohányzást, meg a függőséget, ez csak akaraterő kérdése, én is dohányoztam kb 7 évig, de tavaly augusztus 31.én elszívtam az utolsó doboz cigit, és szeptember 1. óta nem gyújtottam rá.
Nem volt nehéz, sőt semmilyen sem volt.
A K A R A T E R Ő

Georgethebig 2010.07.27. 13:00:07

a buszosok közül soknak, legyen az BKV-s, Volános elgurult a gyógyszere...
egyre durvább dolgokat engednek meg maguknak. Kirántják a kormányt az autók elé a megállókból indulva, úgy mennek át a piros lámpán, mint a huzat. Legutóbb a 31 járaton utaztam, hátul, fogtam az ablaknál a vasat... hát vazze őrült módjára ment a soför. A mindössze 10-15perces úton szétrázta a derekamat, úgy kellett kétkézzel kapaszkodnom, mintha rodeo-n lettem volna... Abnormális.
Szóval megy ki belőlük az önkontroll, mint látszik...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.07.27. 13:07:46

Ma köszönt nekem az egyik BKV utasszámláló (jegyvizsgáló) !

A volánosok általában előre szoktak, de van a birkafejű típus aki csak néz. Nem vagyok dohányos, zárja magára a fülkéjét és nem zavar. Már ha nem befolyásolja a vezetését. Állomáson meg a kijelölt helyen szabad dohányozni, utasnak, őrnek, de sofőrnek is.

Ha nem akkor van valami munkaügyi ellenőrzés vagy mifene, majd meggooglizza valaki, na nekik fotót a sofőr egyenruhában történő cigizéséről a tiltott helyen, azt hiszem 50e HUF az ára. Persze szólni is lehet...

Behajtó70 2010.07.27. 13:10:43

Gondolom elveszik a jogsiját ezekenek is, mivel 8 általános alatt már nem megy a dolog, és a viselkedésből itélve 5 sincs meg!

A hülye tahói!

Én miért nem akadok össze ilyen köcsögökkel? Úgy várom már!

kory.famoso 2010.07.27. 13:17:08

@BKV reszelő: Azért, hogy röhögjek az olyan marhákon, akik órákig verik a faszukat egy semmitmondó hétköznapi bunkó dohányos, bunkó buszsofőrös közhelyömlenyen és az olyan panaszkodó seggfejen, aki elengedhetetlennek tartja megjegyezni, hogy Ő okleveles mérnök, mert ettől kevésbé szánalmas az élete és népnevelő ténykedése.
Neked van értelme, hogy a világon legyél, hiszen sikerült kiszarni magadból ezt a kemény beszólást!

záporjózsi 2010.07.27. 13:22:29

A Volán panasz kivizsgálása után ha nem vagy elégedett, akkor tegyél feljelentést a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegése miatt ismeretlen tettes ellen. Gondolom az ÁNTSZ vagy valami hasonló szervezet hatáskörébe tartozik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 13:29:05

@Seang Lee:
Én nem lakok ott, ismerek olyanokat akik ott laknak, és jártam ott, elég negatív dolgot tapasztaltam ahhoz, hogy azt mondjam, soha nem költöznék Angliába. Németország, Ausztria más tészta persze.

Egyébként nincs olyan, hogy Magyarország vs. külföld, mert minden ország más, egyébként is szubjektív, lehet hogy neked Anglia szimpatikus, de nekem nem például. Amit mondasz az egy nagyon durva leegyszerűsítés.

val 2010.07.27. 13:32:16

@bolek: Így van, de az autókat is be kellene tiltani, ugyanis rákkeltő a kipufogógáz is. :) Egyben a motorokat is, főleg a régi szarokat.

A dohányzásellenesek nem a ráktól félnek, hanem a dohányfüst -bevallom tényleg- orrfacsaró szagától.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 13:32:54

Tehát mint mondtam, nem ismerem annyira jól Angliát, mint te, de amennyit ismerek belőle, az alapján csak a pénztárcájukban jobbak nálunk, meg a dohányzás témában(mellesleg Leeds-ben van egy szórakozóhely, amit egy afrikai ország nagykövetségének neveztetett ki a tulaj, hogy dohányozni lehessen, szóval mint nálunk, ott is próbálnak minden szabályt kijátszani...).

Egyébként a külföldön minden jobb szabály ott bukik meg, mikor az ember külföldön látja a dolgokat végig nem gondolók által csak magyaroknak tulajdonított, ugyanakkor alapvető emberi tulajdonságokat. Pl. egy osztrák is tud lenni atombunkó, sőt mi az hogy...

DarthVader 2010.07.27. 13:33:57

@phaszfej: lebuktál, Te is Volán-os vagy!!! Láttalak egy járat vezetőülésében! (legalábbis az a fickó is phaszfejnek tünt :))

Csirke72 2010.07.27. 13:34:05

A gond az, hogy ezek a kiscsirák tudják kivel lehet ezt megetnni. Mert ha pl. 1 amolyan nagyobb szekrény tette volna fel ezt a kérdes sorozatot, biztosan készségesen válaszoltak volna, söt ha az elsö kis cigizö buzit lecsapta volna a többi hajbokolások közepette tett volna eleget az utas kivánságának:)))

áramfogyasztó 2010.07.27. 13:34:44

@szcsongor: Minden úgy igaz ahogy írtad!
DE!: ki mondta, hogy nem balkáni ország vagyunk?

Csirke72 2010.07.27. 13:35:10

@Behajtó70:

Mert ezek tudják kivel tehetik ezt meg:)

Seang Lee 2010.07.27. 13:36:44

@Zabalint: had' idezzem magamat: "de ez az en tapasztalatom. "

Seang Lee 2010.07.27. 13:39:15

es had' idezzelek teged:"Tehát mint mondtam, nem ismerem annyira jól Angliát, mint te.." es "Én nem lakok ott, ismerek olyanokat akik ott laknak, és jártam ott.."

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 13:48:43

@Seang Lee:
Aha, szóval akkor elég ott élni eleget, és akkor minden rossz eltűnik, ugye? Ez nem fordítva szokott lenni, hogy az ember elutazik valahová 1 hétre, ott látja minden mennyire szép, a rosszat meg csak akkor tapasztalja, ha évekig ott van?

Egyébként meg nem csak az én véleményem ez, hanem olyanoké is, akik 3 éve kint vannak. Persze, vannak jó dolgok is, pl. a cider, de összességében itthon jobban érzik magukat.

Egyébként az nem érvelés, hogy te ott élsz x évig, és akkor mindenkinek másnak kuss van. Mint már mondtam totál szubjektív a dolog. Nekem a németek mentalitása szimpatikusabb, mert ők tudnak bánni a pénzükkel.

Ha már a tapasztalat, te éltél itthon Budapesten kívül is?

blacklord 2010.07.27. 14:35:20

@olajmunkás: Csak. Mert az. Mert ilyen vilában élünk. Mert tekintélyt ad neki az, hogy éveken át tanult, és ezért elismert oklevelet szerzett. Hagyjuk már az ilyen kontraszelekciós "merjünk kicsik lenni" gyökérséget. Jogot szerzett a cím használatára, használja, ennyi.

Vkat118 2010.07.27. 14:36:17

Rendezkedett a zsidó, így járt.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.27. 15:13:50

"civilként ott okoskodó bundes-liga frizurás" cseh csabi is ott volt?
@Ooorsi: nyilván nem tüdőzted le, és nem szvítál heti egy doboznál többet.
@Behajtó70: én törvénybe iktatnám, hogy 8 általános alatt senki se tolja ki a képét az utcára, csak amíg suliba megy meg onnan haza.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.27. 15:16:45

@Teccikérteni?: nem értem, miért baj az ha egy szelett rántott karajról eszembe jut rég elveszett hazánk...

Ooorsi 2010.07.27. 15:18:53

@Don Bandi: persze, nyilván ez a logikus következtetés: Te képtelen vagy leszokni, akkor más biztos csak himihumi cigis volt meg pózer.
Gratulálok, további jó függést.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 15:35:38

@bolek: Én úgy tudtam, hogy a dohányzás zsidó biznic...

majombékahal 2010.07.27. 15:51:59

Azért szomorú,h néhány dohányos személyes sértésnek veszi ezt az irományt.Itt nem arról van szó,hogy nem lehet dohányozni,hanem arról,h vannak illemszabályok...Sajnálom,hogy ez némelyiteknek kimaradt! És mielőtt kapnék ezért a kommentért,nem vagyok zsidó,punk,okl. közlekedésmérnök!

pengusz 2010.07.27. 15:54:26

"A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna. Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén."

Ez egy rasszista kijelentés, ugyanis nem a származása miatt tette, amit tett, annak ehhez semmi köze.

Honnan tudod, hogy semmi keresnivalója nem lett volna ott? És ha éppen akkor adta le a szolgálatot, és váltott 2 szót a kollégákkal? Vagy te egyből kiteleportálsz a kocsidhoz, ha lejár a munkaidőd?

Honnan tudod, hogy a Suzuki (mi más hiányozhatna a posztból...) az övé volt? Honnan tudod, hogy szabálytalanul parkolt ott? Rendőr vagy és igazoltattad?

Tisztelt okl. közlekedésmérnök úr!
Ez egy elég sok feltételezést tartalmazó, rasszista töltetű írás volt. Gondolom fel lennél háborodva, ha egy "nagymagyar" írt volna ugyanilyen posztot, cigány sofőrökkel.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.27. 15:55:44

@Rékuc: Igazad van, de a válasz a kérdésedre az, hogy ne várj, hanem cselekedj. Igen, jól látod, hogy ki a hibás, de egy dolog a hiba okának a felderítése és egy másik megtalálni a megoldást a problémára. Szét lehet dobni az embernek a kezét ott, hogy nem tehetek róla (és hát szigorúan nézve tényleg nem), illetve el lehet gondolkodni, hogy mit tehetek ellene. És ha nem teszek ellene, pedig tehetnék (azzal együtt, hogy nme vagyok köteles persze) akkor tényleg nem tehetek róla?

Adott az ország, adott a kultúra (meg a hiánya), adottak az emberek, adott egy jó nagy tehetetlenség. Magától nem fog semmi megváltozni. Illetve a hatás mértékétől függ a változás sebessége.

gipsz1234 2010.07.27. 16:10:28

Én (sajnos) dohányzom, de maximálisan törekszem arra hogy ne zavarjak ezzel másokat.

Jud'85 2010.07.27. 16:15:24

Sziasztok! Én 6 éve járok arról a megállóról haza Pestről. El nem tudom mondani hogy hány ilyen vagy hasonló eset történt. Mikor a szakadó hóban várod a buszt, és több mint fél órát késik , és a hangos bemondóban annyit nem szólnak hogy késni fog.És mikor fél óra hóember előkészítő után megkérdezed mi van a busszal közlik hogy elakadt keszin,de te csak várd oda kinn, egyszer csak odaér. És hogy kötelező jegyet venni, és te a metróbol szaladva kiköpöd a tüdőd hogy elért a nyamvadt buszt persze jegy nélkül közlli hogy vegyél jegyet, aztán mire vissza érnél ő elment mert ugye ilyen is volt már.
és még egy remek példa, mikor a pénztáros ott mondja a magáét negyed órán keresztül mert az előttem lévő srác kértyával akart fizetni de nem tudott egy kb 600 Ft os összeget,hogy mekkora már hogy itt arcoskodik a fickó hogy kártyával akar fizetni de nem tudott. MErt arcoskodás ám ott kártyával fizetni. Az meg sem fordult a fejében hogy talán remélte hogy van még annyi pénze hogy haza tudjon hazamenni.

És a hazavezető úton többen állnak a buszon mint ülnek, nyomorognak két órán keresztül , mindegy milyen évszak van. Mert nem éri meg mégegy buszt indítani azért hogy 40 ember is ülve tehesse meg ezt az utat. Volt már hogy félúton leszáltam és fel hívtam szüleimet hogy jöjjenek értem.
De a világért sem szeretnék panaszkodni :)

Ez sajnos azon sem változtat

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 16:21:34

@pengusz: Amellett, hogy a dohányzás és a sofőri bunkóság megítélésében osztom a poszt toló véleményét, szeretném jelezni, hogy antimagyar (zsidó? tót?) közlekedésmérnökként, pláne Budapesten nagyon kussolnék...

Páneurópai Harci Kos 2010.07.27. 16:44:09

@Kitalátor feljegyzetei:
ezt a náci szemléletmót kezded nagyon tűlzásba vinni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 17:01:15

@Páneurópai Harci Kos: Akkor őstulkozza le a kilincsorrú keresztanyját?
Így jobb?
"El lehet menni Magyarországról!" (Gy. F.)
Mi köze a dohányzásnak a magyarsághoz?
Hány dohánycég van magyar részvényesek tulajdonában, és hány dohány-világcég csúcsmenedzserei járnak " Árpád sávos nagymagyarországos" kocsival meggyőződésüket és származásukat kifejezve?
Tudom, persze, összenő, ami összetartozik, elvégre a "munkásmozgalom" is a dohányzásnak köszönheti na létét, az első sejtek a cigaretta-szünetekben jöttek létre, és a mai napig nincs jobb módszer a suttogó propaganda terjesztésére (az orbácigányozástól a zsideszezésen át a pedofilpapozásig), mint egy kis szűk körű pöfékelés. Azt is tudom, hogy nemcsak ti, internácik, hanem a sima nácik is átlag fölött dohányoztok, de tudok nagyon sok tisztességes magyar (stb.) embert is, aki nem tud szabadulni a dohányzás rabságából. Pár éve még az ODE országos elnökségét is segítettem, ott pl. senkinek sem jutott eszébe büdösmagyarozni, szemben a posztolóval. Pedig kis híján jó törvényt nyomtunk át (ugyan sokat rontottak rajta a végszavazás előtt), és a kiharcolt döntések sem támadtak meg egyetlen nemzetet, nemzetiséget, vallást vagy etnikumot, szemben az apartheid szellemű posztolóval.
Miért nem megy el az ilyen taxisofőrnek Jeruzsálembe?

vernarancs 2010.07.27. 17:14:53

A helyzet az, hogy szerintem azert ez a felhaborodas mert lezsidoztak a post-tolot (aki valoszinuleg valoban zsido) es most igy akar torleszteni. Kisse eltulzott a felhaborodas. Nem kell minden bekat lenyelni, de az ilyen pattogos emberek is pont olyan idegesitoek mint a tiltott helyen dohanyzok.

majombékahal 2010.07.27. 17:23:37

Vernarancs ezt jól mondod.Akár lehetne is a végszó...:)

vernarancs 2010.07.27. 17:40:03

@majombékahal: aaaah, nem akarnam en senkibe belefolytani a szot :)

záporjózsi 2010.07.27. 19:32:52

@pástétom: Azért azt szögezzük le, hogy az OW oda akart betörni, ahol nagy a zsír. A távolsági, kvázi intercity buszok közé. A minden nádasba betérő buszra valahogy ne fájt a foga, igaz, azt a Volán ugyanúgy elviszi. Most a nyereséges vonalakból Volánon belül csurran-cseppen a veszteségesnek is. Emellé még jön az állami apanázs. Az OW ugye a nyereségest eltudja könyveltetni veszteségesnek vagy 0-snak is, mert az új kocsinak nagy az amortizációja a 25 éves 266-oshoz képest. De így szépen kitermeli az állam zsebéből a pénzt, miközben a kis falvaknak ugyanúgy kell a busz - csak most már az államnak kell itt (is?) mélyebben a zsebébe nyúlnia.

jabor 2010.07.27. 20:51:16

Tudom, hogy sérti az ember önérzetét ha figyelmeztetik valamilyen tevékenységének helytelenségére.Azért vagyunk EMBEREK, hogy gondolkozzunk és értékeljük viselkedésünket.A VOLÁN munkatársai, gépkocsivezetői rendes,normális emberek.A meggondulatlanul vagánykodók mindent lerombolnak.Távolsági busz: a vezető kb.8-10 Km-en keresztül mobilozik.A többi ezer hiába normális, a vélemény:A BUSZ VEZETŐK MOBILOZNAK. Dohányzás: egy vezető rágyujt, mert a nikotin éhségét már nem viseli el.A fülke ajtaja nyitva(üveg sincs rajta).AZ utas szív.Vidéki kisváros:(távolsági járat 5 perc pihenő)kb.délután 5 óra.WC zárva.FORGALMISTA: nem tud a gebinbe adott WC kulcsáról.Csodálkoznak, hogy az utasok a pályaudvarokat körbe piszkítják.Érdemes volna megnézniük a Nyiregyi BUSZ pályaudvar WC-jét, vagy a benzinkutak kucsos WC-jét.Folyamatos teljes szolgáltatás illenék.( Ne feleledjük:2010-et írunk)Ne a panasztevőt marasztaljátok el, hanem az érintettek nézzenek tükörbe.Ugy látni, hogy nem csak a BKV vezetésénél vannak hibák,a Volán sem egy" matyóhimzés".

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.27. 21:42:07

@pengusz: buszmegálóba kocsival nem parkolunk, kivéve rendőr- vagy mentőautóval.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 21:44:15

@Páneurópai Harci Kos: Ja, és ideje megszokni, hogy "amilyen a mosdó, olyan a törölköző" (Pesten thörölköző). A nyilvános, sértő szándékú "magyarozásért" hasonló nyilvánosság előtti zsidózás, cigányozás, tótozás, arabozás, románozás, kínaizás stb. jár. Egyszerre.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 21:49:14

@jabor: "egy vezető rágyujt, mert a nikotin éhségét már nem viseli el."
Akkor:
- Szívjon gázt, vagy e-cigit
- Rágjon nikotinos rágót
- Tapassza fel magát
- Menjen teherautó-sofőrnek, amíg végre ki nem tiltják a balesetveszélyes dohányzást minden(!) gépjármű vezetőfülkéjéből.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 22:03:45

@Kitalátor feljegyzetei:
Mi az hogy "magyarozás"? Ezek szerint csak egy bizonyos politikai nézetet vallók a magyarok? Mert az általa kiemelt ember nézeteit vallókat szidta, nem a magyarokat általában.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 22:06:02

Egyébként az én volános tapasztalataim vegyesek, de a buszsofőrök 90%-ával semmi baj. Csak az ember jobban megjegyzi azokat, akik taplók.

momolo 2010.07.28. 00:11:02

@Conan a barbar:
Márpedig egészségesen fogok élni, ha beledöglök is... :-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 08:53:15

@Zabalint: A magyarozás az pont olyan agyfaszkór-tünet, mint a zsidózás, a cigányozás, a niggerezés, a románozás. Csak mostantól az is büntetendő...
Pl.: "A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna. Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén."
Bibsikénk azért is hülye, mert tudhatná, hogy a vonatkozó frizurát szinte kizárólag gyors- és gépjárművezetők viselik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.28. 11:21:18

@Kitalátor feljegyzetei:
A probléma az, hogy az illető zsidózta le először, innentől kezdve az adok-kapok elven jött a nagymagyar őstulok, ami nem magyarozás egyébként, mert ezzel nem azt tudtuk meg, hogy magyar, hanem a politikai hovatartozását.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 13:44:30

@Zabalint: Itt nem zsidózta le senki előre. Ugasson vissza ott, ahol leugatták, vagy tegyen feljelentést!
A nagymagyar őstulokból meg pontosan nem az derül ki, mert speciel Kuncze Gábor ex-belügyminiszter-pártelnököt is aposztrofálták ilyesformán, saját párttársai, elvtársai, akik azért választották meg elnöküknek, "mert olyan szép buta magyar feje van". (Elfogytak volna a szavazóik zsidó elnökkel már akkor.) Na jó, ők már a történelem szemétdombjára kerültek pártként, de itt mételyezik továbbra is a közgondolkodást.

Gyűjtőjegyes 2010.07.28. 15:08:17

@horex:
Ne haragudj, de téged is bivettek egy laborba, és úgy szoktattak rá a cigire, kényszerből? Vagy tudva tudván, szándékosan szívtad el az elsőt/másodikat/sokadikat?

tnetti 2010.07.28. 15:18:43

... nem érdemes az ilyen szellemi színvonalon élő kedves embereket szembesíteni kifogásolható cselekedeteikkel... veszélyes és vakmerő tett, még jó, hogy megúsztad! :)

Regcsiii94 2010.07.28. 19:44:43

Szerintem ez csak belekötés, az ilyen ember így érzi jól magát.Bolhából lett elefánt.Nem védés, de nem olyan dolgot csinált, hogy ez miatt ekkora cirkuszt kelljen csapni.Megszegett valamit, de ez legyen az életében a legnagyobb bűne. Kedves "Uram"! magát lehet, nagyobb lelki nyomás gyötri! Talán tükörbe kellene nézni!!!

volános 2010.07.29. 13:19:45

Sziasztok! Új vagyok az oldalon, és mint a nevemből kiderül szakmabeli. Bár megértem (én sem dohányzom) a kedves utas reklamációját, de biztos, hogy ez volt a legjobb elintézési mód? Kétlem. Egyébként a kollégára az vesse az első követ, aki még nem követett el szabálytalanságot. Én is parkoltam már olyan helyen, ahol azt tábla tiltotta, és nem is vagyok rá büszke, de engem is az ítéljen el, aki még nem hibázott. Minden esetre érdekes, hogy a kedves utas (és ez igaz a legtöbb hozzászólóra, vagy családjukra, ismerőseikre) szinte naponta erre a meghurcolt, és a hozzászólásokban elítélt sofőrre/sofőrökre bízza/bízzák az életüket. Nem furcsa ez egy kicsit? Szidom őket, meg elküldöm a fenébe, "Ő választotta, ezt az állást, így járt…" , " ki kellene rúgni…" stb. de el kellene azon gondolkozni, hogy ha nem lennének ezek a sofőrök, akik valljuk be nincsenek túlfizetve télen a hóban, jégen, nyáron a sokszor 30 fok feletti melegben az esetek 98%-ban biztonságban hazaviszik a kedves utasokat, akkor hogyan közlekednének? Ja hogy ott van a MÁV? Mégis, velünk utazik szerintem a hozzászólók 90%-a. Ennek fényében nem kellene kicsit elnézőbbnek lenni? Gondolom, az említett váróban (nyár lévén) nyitva volt minden ajtó/ablak, így valószínűnek tartom, hogy nem volt fojtogató a füst. De jó! Ha már így górcső alá vesszük, a volános sofőröket nézzünk pár példát a "kedves" utasokra is. Azt mondanom sem kell, hogy ha naponta 100 utas száll fel a buszra, abból jó, ha 5 köszön előre, (udvariasság?!) és talán még 5 visszaköszön, ha köszönnek neki. Ez igaz a buszra felszállók, és a pénztárban jegyet vevőkre is. Vagy a másik példa, (persze köszönés nélkül) közli a kedves utas, hogy Dabas. És amikor visszakérdezünk, hogy mi van vele, meg van sértődve! A legtöbb utasból úgy kell kihúzni, hogy mégis hova akar menni, az adott településen belül hol akar leszállni, és hogy milyen kedvezményeket szeretne igénybe venni. Azt, hogy előkészítse a kedvezményekre való jogosultságát igazoló okmányt! Felejtsd el! Úgy kell érte könyörögnünk, holott a buszra ki is van téve, hogy felszállás előtt készítse ki, és adja át a sofőrnek ellenőrzésre! A legtöbb nyugdíjas személyes sértésnek veszi, ha belepecsételünk a kedvezményes utazásra jogosító nyugdíjas szelvényébe. Miért? Mert csalni akarnak!!! Vagy egy másik jó példa. Köztudott, hogy azért kapnak 90%-os kedvezményt a diákok a bérletekre, hogy eljussanak a lakhelyükről az iskolába. Ezt a kedvezményt nyáron (amikor tanítási szünet van) is adjuk, de csak lakhely, és iskola között, ami a diák igazolvánnyal igazolható. Persze nyáron a diákok is mennek mindenhova, (strand, haverok, barátnők, stb.) és megpróbálják más vonalra is kikérni a bérleteket. Mikor kérjük a diákot, szó szerint elküldenek a fenébe, vagy csak rebbenés nélkül belehazudnak a szemünkbe, hisztiznek, hogy Ők eddig is így kapták, de a legjobb mégis az, amikor megkérik a szülőket, hogy vegyék meg helyettük. A kedves szülő meg is veszi, tőle nem lehet elkérni a diák igazolványt, mert az persze a gyereknél van, így nem tudjuk ellenőrizni, hogy valós-e amit a szülő állít. A probléma akkor kezdődik, amikor a drága gyermeket megbüntetik, és jön vissza a felháborodott szülő, hogy hát Ő nem tudta, Ő nem így akarta, és miután közöljük vele, hogy talán nem kellett volna hülyének nézni minket, még Ő van megsértődve, és Ő fenyegetőzik! Tudjátok, amikor egy ember naponta 300 utast szolgál ki, a 10. óra végére elfárad, elfásul. A kedves utasnak, amikor csak annyi a dolga, hogy megmondja, hogy hova akar menni, még erre sem képes, az nagyon szomorú!!! Persze ez csak a jéghegy csúcsa. Amikor az információt kérő utas nem a neki tetsző választ kapja, nekünk kell végighallgatni azokat a válogatott káromkodásokat, amibe még egy kocsis is belepirulna. Itt szeretném megkérdezni, hogy mi kinél élhetünk panasszal? Kinek kérjük a főnökét? Szóval úgy gondolom, hogy mindenki követ el szabálytalanságokat, és még ha nem is értek egyet a bent dohányzó kollégával úgy gondolom, hogy mielőtt keresztre feszítik Őt, mindenki nézzen magába, vagy nézzen körül a környezetébe, és előbb ott tegyen rendet! Ami engem illet, (legyünk becsületesek!) ezentúl mindenkinek bele fogok pecsételni/írni a nyugdíjas szelvényébe. Mindenkivel elő fogom vetetni, még ha a csomagja legalján is van a kedvezményre jogosító igazolását, még abban az esetben is, ha ezért elmegy a busza, a nyugdíjasokkal elő fogom szedetni a személyi igazolványukat, mielőtt kiadom a regisztrációs jegyet, ja, hogy közben megállónként több perces késésre teszünk szert? Nem baj! Az én munkaidőmből kitelik. Közben pedig az a 20-30 utas ül szépen a buszon, és vélhetően nem lesz túl boldog, hogy a volánosok ezentúl minden szabályt betartanak. Én részemről leszokok a telefonálgatásról is. Így nem fogom tudni, hogy ha valahol előttünk baleset van, meddig kell a dugóban ácsorognunk, így tájékoztatást sem fogok tudni adni. Remélem, hogy páran azok közül, akik szidták a sofőröket az én buszomon ragadnak. Kíváncsi leszek az arcukra, ha nem tudják értesíteni a munkahelyüket, családjukat, hogy miért, és mennyit késnek. Én ezentúl nem veszem fel a telefont az biztos! Ha valaki nagycsaládos jegyet kér (2 vagy 1 felnőtt, és minimum 3 gyermek) csak akkor fogjuk kiadni, ha látjuk az egész családot. Ja, hogy a legkisebb gyermek esetleg alszik az anyuka/apuka kezében, és kint sétálnak vele a levegőn? Nem baj, jöjjenek be a pénztárhoz! Mi miért legyünk humánusak a kedves utasokkal, ha egy ilyen kis botlásért keresztre feszítenek, és meghurcolnak minket? Nos, részemről arra fogom buzdítani a kollégáimat, hogy tartsák be a szabályokat, minden körülmények között! Ja és még egy utolsó adalék. A Volán pályaudvarokon tilos engedély nélkül bárminemű filmfelvétel készítése. Tehát javaslom, hogy mielőtt a volános dolgozókat a leg primitívebben szidalmazó, és leg jobban elítélő kedves utasok leleplező filmforgatásba kezdenek, kérjenek rá engedélyt! Mindenkinek jó utazást kívánok!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.29. 14:35:30

@volános:

Te idefigyelj, ez mind szép és jó, amiket elmondtál, de ez az egész nem arról szólt, hogy a valán alkalmazottai rossz emberek, akiket erre föl, érezheted úgy, meg kell védened. Arról szólt, hogy amikor emlékeztették néhány kollégádat egy érvényes rendelkezés betartásának kívánatosságára, akkor durván és nagyon agresszívan reagáltak. Szerintem ez akkor is nagyon rossz volt, ha közben a volánosokat annyi minden máltánytalánság éri és különben olyan kitűnő emberek ahogyan megírtad. Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van? Itt egy konkrét dolgot tettek szóvá, egy kis részletet, nem a volánosokat, mint emberfajtát gyalázták. Amit elmondtál lehet mnind igaz, de nem tartozik ide.

krj 2010.07.29. 15:44:37

@volános: nagyon helyes, tartasd is be a szabályokat, az összeset, és ha tiltott helyen látsz kollégát vagy utast dohányozni, szólj rá.

volis 2010.07.29. 16:00:08

Egyet kell,hogy értsek a volános kollégával és reagáljak a válaszokra. Szerinted ez a szöveg mi ha nem más: idézem"Szánalmas az egész társaság ott".
Tehát nagyon is ide tartozik és nem akarok még a cikkből idézni, inkább olvasd el még egyszer és értelmezd!
Itt nem arról van szó,hogy helyeseljük, hogy dohányzott, hanem az eljárásról mert kiszínesítette a kedves"utas" a történteket, hogy minél nagyobb balhét csapjon.Az emberek meg persze rögtön reagálnak és egyetértve az ember fejét követelik. Pedig nem is tudják pontosan hogyan zajlott az egész.Mert persze a sofőrnek nem is hisznek mert ő talán nem is ember csak egy gép akinek a dolga, buszt vezetni. Szegény Magyarok mivé lettetek!

volános 2010.07.29. 16:23:35

@A Nép - Te vagy!: Neked is szia! Ha olvastad a litániámat (kicsit hosszúra sikerült, bocsi) akkor tudod, hogy a nem köszönés kis hazánkban általános probléma. És valóban igazad van, nem csak a panasszal élő "kedves" utas cikkére reagáltam. Szánom-bánom bűnömet. Egyébként nem tudom, hogy TE miért a nevezett cikk leíróját véded? Esetleg ott voltál? Ha igen, akkor tudod, hogy mi történt, ha pedig nem, akkor javaslom, ne higgy el mindent egy idegennek. Gyanítom, hogy a leírtakban bőven van túlzás. Idézlek:"Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van?" ha ráérsz, olvasd el a védelmedbe vett "kedves" utas panaszát, így talán észreveszed, hogy nem CSAK arról ír, hogy egy ember a váróteremben a nem dohányzó helyen dohányzott, hanem szép csendben elkezd személyeskedni."Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil" Ez szerinted szorosan a tárgyhoz tartozik? Olvass, mielőtt bírálsz! Üdv.

volános 2010.07.29. 16:33:50

@A Nép - Te vagy!: @A Nép - Te vagy!: Neked is szia! Ha olvastad a litániámat (kicsit hosszúra sikerült, bocsi) akkor tudod, hogy a nem köszönés kis hazánkban általános probléma. És valóban igazad van, nem csak a panasszal élő "kedves" utas cikkére reagáltam. Szánom-bánom bűnömet. Egyébként nem tudom, hogy TE miért a nevezett cikk leíróját véded? Esetleg ott voltál? Ha igen, akkor tudod, hogy mi történt, ha pedig nem, akkor javaslom, ne higgy el mindent egy idegennek. Gyanítom, hogy a leírtakban bőven van túlzás. Idézlek:"Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van?" ha ráérsz, olvasd el a védelmedbe vett "kedves" utas panaszát, így talán észreveszed, hogy nem CSAK arról ír, hogy egy ember a váróteremben a nem dohányzó helyen dohányzott, hanem szép csendben elkezd személyeskedni."Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil" Ez szerinted szorosan a tárgyhoz tartozik? Olvass, mielőtt bírálsz! Üdv.

volános 2010.07.29. 16:48:08

Hali! Így a biztos! Inkább 2x mint 1x-sem! :-)

volános 2010.07.29. 17:08:53

Hali! Így a biztos! Inkább 2x mint 1x-sem! :-)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.29. 17:29:15

@volános:

Jó, legyen szia!, bár szerintem blogokban nem szokás köszöngetni. Kifogásom ugyannakkor elenne nincs, tehát igen, szia!

Namost ami a lényeget illeti. Persze, hogy nem voltam ott, föltehetően te sem és általában senki sem az itt hozzászólók közül. De ez nem is érdekes. Két dolgot találnék hasznosnak, ha figyelembe vennél. Az egyik, hogy én semmilyen tekintetben nem foglaltam semmilyen állást, azt leszámítva, hogy amit elmondtál azt – bármennyire is igaz – ide nem tartozónak tekintek. Fölösleges tehát a mundér becsületánek védelme közben velem kissé mintegy veszekedned, éllel szólnod hozzám és effélék. Nem szolgál semmilyen értelmes és hasznos célt. A másik, és ezt tényleg érdemes mélyebben átgondolni, úgy általában mindenkinek, az, hogy ilyen esetekben mint a most tárgyalt, az egyetlen hasznos kiindulópont az, hogy az elmondott történethöz úgy viszonyulunk, hogy azt nem vonjuk semmi más, mint puszta elképzeléseink alapjén kétségbe. Elhinni sem szükséges. Az egészséges viszonyulásmód az, hogy HA ez és ez így és így volt, AKKOR én ezt és ezt gondolom. De, hogy puszta érzelmi viszonyulás alapján és a tények ismeretének teljes hiányában úgy szóljanak hozzá emberek, hogy más, maguk építette konstrukciókhoz viszonyuljanak, úgy mintha az amit így ők odaképzelnek lett volna a valóság, az képteleség és sehova sem vezethet csak eszetlen marakodásokra.

Visszatérve az elhangzott történetre, neked például nehezedre esne úgy viszonyulni hozá,, hogy AMENNYIBEN ez mind így történt, akkor ezúttal kollégáim el nem fogadhatóan jártak el. És ehhez símán és korrektül tehetnéd hozzá, hogy ugyanakkor mint volánosnak meggyőződésed, hogy az ilyen magatartás semmiképpen sem jellemző a cégnél, és a a magad részéáről sajnálod, ha tényleg kivételesen előfordult. Na?

viragimado 2010.07.30. 09:52:54

@oskar666666: semmi gond azzal, ha te egy "kreatív öngyilkosággal" tengeted napjaidat, ez egyéni szoc.probléma, de miért tengeted ezzel az enyémet is? Én nem akarok "kreatív öngyilkos" lenni, nem akarok dohányozni, te (ti) mégis rákényszerítetek. Én viszont nem kényszerítelek téged nem dohányzásra. Akkor most ki is az aki a másiknak rosszat tesz? Te vagy én?
Én nem fújom az arcodba a füstöt, nem hamuzok rád, nem égetem ki a ruhádat, bőrödet a lazán lóbált cigivel, nem szemetelek az eldobált csikkekkel (bár én mással sem). Akkor most ki is a kultúrálatlan?

Piki-525 2010.07.30. 11:01:50

Olvastam ezt a "primitíven" megfogalmazott cikket!Nem tudom,hogy valójában ki ez az M Miklós,de egyet biztosan tudok nem Magyar beállítottságú ember!Lehet,hogy igaza van egy két dologban(cigi téma)de hogy jön Ő ahhoz valakit ősmagyar tuloknak nevezzen csak azért mert nemzeti ereklyéket visel és kiáll a magyarsága mellett!Én is egy autóbuszvezető vagyok a sok közül aki nap mint nap találkozik az efféle kötözködő gyenge jellemű egyénekkel mint ez az M Miklós"úr"!Nekünk is rengeteg olyan dolgot kell elviselnünk a munkánk folyamán amiket soha senki sem fog orvosolni mégis dolgozunk tovább úgy mintha mi sem történt volna,pedig gyakran érnek olyan események amik minket autóbusz vezetőket is sértően érintenek,mégsem megyünk panaszt emelni sehová sem,hiszen a"kedves utas"mindenben előnyt élvez velünk szemben és szabadon gyakorolhatják az őket megillető jogaikat,nekünk pedig el kell tűrni mindent csak azért mert szolgáltatást végzünk és amint azt az M Milkós"úr leírta az utasokból élünk!Azokat a rágalmakat pedig vissza utasítom amiket leírt ez az"diplomás""úriember"a buszvezetőkről,mert ne általánosítson és ne beszéljen többes számban ha nincsen meggyőződve arról amiket leírt a feljelentésében!Biztosan vannak olyan gépkocsivezetők is akik ezt a"munka stílust"képviselik de a nagy részük tisztességesen elvégzi a munkáját nap mint nap és azon van,hogy az utas biztonságosan eljusson az uticéljához, legyen hó,jég,vagy tikkasztó hőség!Nem védeni akarom a kollégáimat,mert mindenki követ el hibát,hiszen emberek vagyunk,de akkor ember módjára kellene gondolkodni is,ha valakit sérelem ért akkor emeljen panaszt a megfelelő helyen,de ne sértegessen senkit és főleg ne általánosítson,mert ezzel magára haragít olyanokat is akikre nem vonatkoznak ezen állítások!És végezetül még helyesbítenék a"tisztelt"M Miklós"úrnak"az írásához,az az ősmagyar tulok az az egyik legjobb barátom,és egy igaz Magyar ember és nem utolsósorban egy nagyon jó autóbusz vezető,a Suzuki amit Vitarának nevezett az pedig egy Suzuki Samurai,a zászló a tetején meg nem Árpád sávos zászló volt hanem egy nemzeti színű Magyar címeres,tehát a Magyar ismereteit fejleszthetné még tovább ez a tiszteletre méltó diplomás "okleveles közlekedésmérnök úr"!Tisztelettel egy autóbusz vezető,aki szintén egy Magyar őstulok ezek szerint mert az Én buszomban is megtalálhatók ezek a Magyar nemzeti ereklyék!Üdvözlettel:Varga Sándor(Én kimerem írni a nevem)!!!

volános 2010.07.30. 11:50:30

@A Nép - Te vagy!: Szia!
Érdekes, amit írtál. Olyan, mintha elbeszélnénk/írnánk egymás mellett… Ha úgy érzed, hogy veszekedtem veled, stb. akkor biztosítalak, hogy nem ez volt a célom. Te állsz egy oldalon, mint utas, és én egy másikon, mint volános dolgozó. Az egyik utas társad állít valamit. Te azt mondod, hogy tételezzük fel, hogy ez pontosan így történt. OK. Én megpróbáltam. Aztán a szemembe ötlött pár dolog. Íme: (pontosan idézem)
1, miközben kvaterkázott a jegyeladóval…

kvaterkázás
nagyobb étkezés után, kellemes társaságban kedélyesen és mértékkel történő borozgatás,poharazgatás

2, odamentem a forgalmi szobához… …Voltak benne kb. 10-12-en, akikből 4-5 ember szintén dohányzott.

te voltál már ebben a váróban? Én legutóbb 2 éve jártam ott. Nem hiszem, hogy azóta átépítették. Emlékeim szerint a forgalmi iroda (a megnevezése akkor ki volt írva az ajtóra, ami csak azért érdekes, mert a kedves utas azt majdnem pontosan meg tudta mondani, hogy hányan tartózkodtak a szóban forgó helységben, és ebből hányan dohányoztak, viszont azt nem sikerült megjegyeznie, hogy milyen irodába/helységbe megy be panaszt tenni) annyira kicsi, hogy fizikailag nem is fér bele 12, de még 10 ember sem!

3, A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna… …Egyedül voltam több, mint tízük ellen.

Milyen érdekes, hogy az egyik ember frizuráját, állampolgárságát, azt, hogy civil, és még ki tudja mijét volt ideje megfigyelni, de azt, hogy mennyi emberrel áll szemben azt nem. (persze nem pontos számokról beszélek, de a forgalmi irodába emlékeim szerint jó, ha 3-4 ember befér!!!)

4, Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel… …eléggé régóta utazom azon a viszonylaton, bár nem napi rendszerességgel.

Az egyik biztonsági őr, aki most azon a pályaudvaron dolgozik, ahol én is mesélte, hogy az Árpád hídon nincs biztonsági őr, sőt nem is volt, maximum 1-2 hétig. Ha régóta utazik ezen a viszonylaton, még ha nem is napi rendszerességgel, ezt tudnia/látnia kellene/kellett volna.

5, Ez a kedves kolléga utána kihívott, és mondta, hogy kövessem. El akart csalni olyan helyre, ahol nincsenek tanuk, gondolom azért mert sűrűn szeretett volna elnézést kérni, és biztos nem azért, mert meg akart fenyegetni, vagy ne adj isten ütni…áááá…ezt még csak nem is feltételezem róla…

(mit is írt az előbb?) …Egyedül voltam több, mint tízük ellen.
Hogy is van ez? Ő egyedül volt, vele szemben több mint tízen, de azért ki akarják csalni? Minek? Ha ekkora a „túlerő” akkor akár ott is megfenyegethették volna! Ha már túl vagyunk azon, hogy többször lezsidózták, és kidobással fenyegették, milyen fenyegetés miatt akarták volna még kicsalni?????????

6, Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra…

Először is, hogy jön ez a fő problémához??? De tudod mit, ebben az egyben egyetértek veled, sőt azt mondom, hogy ennél jobban én sem fogalmazhattam volna meg! Te írtad, íme: …De, hogy puszta érzelmi viszonyulás alapján és a tények ismeretének teljes hiányában úgy szóljanak hozzá emberek, hogy más, maguk építette konstrukciókhoz viszonyuljanak, úgy mintha az amit így ők odaképzelnek lett volna a valóság, az képteleség és sehova sem vezethet csak eszetlen marakodásokra. És még valami tőled: Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van? (ez egy kis képzavar, de sejtem, hogy mit akartál mondani/írni) Itt egy konkrét dolgot tettek szóvá, egy kis részletet, nem a volánosokat, mint emberfajtát gyalázták. Amit elmondtál lehet mnind igaz, de nem tartozik ide.

Tényleg? Nem a volánosokat gyalázzák???????????????????!
Zsebre dolgoznak??? Mit is jelent ez pontosan? Hogy jön ez a képbe? Bizonyíték???!!! Ugyan ez a helyzet a KRESZ betartásával is!!! (logikusan gondold végig!!! 30-40 vagy akár csak 10 ember van a buszon, és a sofőr csupán csak azért mert, nem áll meg a stop táblánál?) Mobil telefonálnak? Leírtam, hogy miért, és ráadásul headset-el.

Idézlek: az egyetlen hasznos kiindulópont az, hogy az elmondott történethöz úgy viszonyulunk, hogy azt nem vonjuk semmi más, mint puszta elképzeléseink alapjén kétségbe.
Ennek fényében mivel a fent leírtakból számomra az derül ki, hogy a kedves utas története jócskán sántít, és a nagy részét Ő durván kiszínezte, joggal gondolhatom azt, hogy nem egészen úgy történt az eset, ahogy Ő leírta.

Ja igen: „nehezedre esne úgy viszonyulni hozá,, hogy AMENNYIBEN ez mind így történt, akkor ezúttal kollégáim el nem fogadhatóan jártak el.”
Válaszom: úgy gondolom, hogy mindenki követ el szabálytalanságokat, és még ha nem is értek egyet a bent dohányzó kollégával úgy gondolom, hogy mielőtt keresztre feszítik Őt, mindenki nézzen magába, vagy nézzen körül a környezetébe, és előbb ott tegyen rendet! De gondolom ezt olvastad…

Csak még egy dolgot engedj meg. Ha eztán sem sikerül megingatni abbéli hitedben, hogy a kedves utas/utasok minden szava IGAZ, míg a volánosok egytől egyig hazudnak, lopnak, csalnak, és úgy egyáltalán maguk az ördögök, akkor feladom.

Volt egy ismerősöm, aki taxizott. Saját autóval általában éjszaka. Amikor télen elment mellette egy sószóró autó, ami épen a jeges utat szórta, néhány szem só az Ő autóján is koppant. Ismerősömnek sem kellett több, a sószóró autó előtt megállt keresztben, és válogatott szidalmazások közepette a sofőr nevét követelte, és a címet, ahol panaszt tehet. Az ordibálásra, de még a válogatott szidalmazásokra sem reagált a sofőr. Gondolom megszokta szegény… Megadta a központi telefonszámot, ahol panaszt lehet tenni, és bár a nevét nem adta meg (jogosan) mondta az ismerősömnek, hogy írja le a rendszámát, és az alapján be tudják majd azonosítani. Így is történt. Ismerősöm miután kikáromkodta magát, és minden lehetséges átkot rászórt arra a szerencsétlen sofőrre, indult tovább dolgozni. 10 perccel később megcsúszott egy még le nem szórt szakaszon, és felborult az autóval. A részletekkel nem untatlak, de a tény az, hogy a tűzoltóknak kellett kiszedniük az autójából. A sors fintora, hogy az a sofőr hívott segítséget, akit 10 perce elátkozott, és ki akart rúgatni. Ha nincs ez a sofőr, ismerősöm talán már nem élne.
A történet tanúsága az, hogy mielőtt valakit/valakiket leszólunk, elítélünk „Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra,” nézzünk körül, és járjunk utána, hogy az általunk elítélt ember mit miért tesz! Ez a szerencsétlen sem az emberek kocsiját akarta tönkretenni, hanem a munkáját végezte azért, hogy a reggel munkába induló emberek ne szenvedjenek balesetet. Kollégáim sem jókedvükből telefonálnak, hanem, hogy értesüljenek az utak helyzetéről, dugókról, stb. Saját zsebre dolgoznak? Biztos? Vagy inkább az a valószínűbb, hogy ha egy utas egy 200Ft-os jegyet 10.000-el fizet (mivel nincs annyi váltópénzük) a saját pénztárcájukból váltják fel? Persze az ember mit lát? Hogy a sofőr a tárcáját tömi! Nem tartja be a KRESZT??? Amikor kénytelenek vagyunk az út közepén haladni, mert a buszainknak fenntartott sávban (BUSZSÁV!!!) az autósok rodeóznak???!!! Szóval ezért védem én meg a kollégáimat, és magamat. Bár nem tartozik a tárgyhoz, úgy gondolom, hogy mielőtt a kedves utasok vádaskodni kezdenének, gondolkozzanak el azon, hogy bár a történetünket indító utas így írt: „Elfelejtettem bemutatkozni, hogy én vagyok az ügyfél, az utas, aki miatt neki munkája van…” mi meg vagyunk az a cég, akivel hazamegy, vagy munkába megy, vagy meglátogatja a barátait, rokonait, és ahhoz, hogy ez a jövőben is így legyen, mielőtt leírnak minket járjanak utána, hogy miért teszik a sofőrök azt amit. Részemről nem kívánok többet hozzászólni a témához. Mint írtam senki sem tökéletes, vagyis mindenki követ el hibát. Egy elcsépelt, de igaz közmondás jut az eszembe: „más szemében a szálkát megleli, magáéban a gerendát feledi” Üdv.

DW73 2010.07.30. 13:11:18

@manoka.1: A sok cigi miatt vagy manó, és a sok beszívott szénmonoxid miatt pedig kicsit visszamaradott is.

unitrak 2010.07.31. 20:56:10

Emberek közt háromféle típus van.
Pöcsök, picsák és seggek.
A picsák szerint mindig legyünk jóban.
A pöcsök állandóan dugni akarnak ész nélkül, aztán ott vannak a seggek ( Pl: a feljelentgetős seggek ) a seggek csak mindig össze akarnak szarni mindent.
A picsák néha bepipulnak a pöcsökre mert őket baszogatják a pöcsök.
De a pöcsök a seggeket is baszogatják!
Ha a seggeket nem baszogatnák akkor mi lenne? A pöcsök és a picsák nyakig lennének a szarban.
A picsák nem bírják a pöcsöket mert baszogatják a picsákat, de a pöcsök a seggeket is baszogatják. A seggeket akik össze akarnak szarni mindent.
A picsák azt hiszik hogy elbírnak a seggekkel. de egy segget rendesen megbaszni csak egy pöcs tud.
Az a baj a pöcsökkel hogy néha túl sokat basznak vagy nem mindig jókor baszakodnak, erre csak egy picsa ébresztheti rá őket.
De néha a picsákban úgy felgyülemlik a szar hogy ők maguk is seggekké válnak, mert a picsákat csak fél arasz választja el egymástól.

fromdriver 2010.08.02. 12:31:31

Sziasztok!
Érdekes vélemények, olyanok mint az ország.
Csak azt nem értem, hogy embereknek nincs jobb dolguk?
Egyáltalán, dolguk?

F.D.

2011.03.12. 19:45:59

@vuk_: Én szinte mindennap CSAK ezt látom a buszon, földalattin, villamoson, az emberek egymást baszogatják, szarnak mindenkire, én már meg sem lepődöm az ilyesmin....
süti beállítások módosítása