Tékozló Homár

A UPC és az előfizető érdekében letiltott a szolgáltatás

2010.09.24. 12:45 | jackyll | 150 komment

Imre szembesült a válság egyik új fejlesztésével, a passzív ügyfélszolgálattal. Lényege, hogy nem közlik vele, miért korlátozták a nézhető csatornái számát, majd úgyis jelentkezik, ha észrevette. A korlátozás hátterében a UPC műholdváltása áll, aki magától nem jelentkezett, azt most jól átállítják:

Tudom, hogy Abszurdisztánban élünk, fogyasztóvédelem nem létezik, de az alábbiak talán felülmúlják a Homáron eddig megjelent UPC-s rémtörténeket, melyek csupán a jéghegy csúcsát mutatták. A minél kevesebb közvetlen kapcsolat érdekében azok közé tartozom, akik saját parabola-antannával, beltéri egységgel rendelkeznek és csak a szolgáltatást fizetik elő. Ennek megfelelően az Astráról a Thor műholdra is saját erőből álltam át, nem vettem igénybe az UPC által felajánlott (a hírek szerint időnként problematikus) átállítási opciót. Szeptember 21.-én, kedden meglepődve vettem észre, hogy előfizetett csatornáim nézhetetlenné váltak.

 

A naiv előfizető, aki rendesen befizette az előfizetési díjat ilyenkor bepánikol, keresi a hibát a parabolán, a csatornakiosztás (szokásosan) be nem jelentett megváltoztatásában, kontakthibát a vezetékekben, stb, és azt a lehetőséget sem hagyja figyelmen kívül, hogy valamilyen félreértés folytán indokolatlanul letiltották kártyáját, ami persze a korábbi Homár történetek és saját tapasztalatom szerint sem szokatlan. Persze a UPC felhívásának torturáját igyekszik elkerülni, ahol a tapasztalatopk szerint hosszú idő után hozzánemértő ügyintézők ostobaságait kell hallgatnia. A naiv előfizető egy idő után meglepődik, hogy jé, néhány kódolt csatorna mégis fogható, így a kártya letiltása kizárható. Miután ellenőrzi a vételt az Astrán is és ugyanazt a hibát találja, csak az marad, hogy nincs mese, bedöglött a beltéri egység.

Így két nap múlva eltrappol egy megbízható boltba, hogy új beltérit vegyen és szokásból kéri UPC-s kártyája ellenőrzését, avégett, hogy kizárja azt az elméleti lehetőséget, hogy egy jól működő kártya, ami érintetlenül van a helyén, csak úgy magától bekrapál. És akkor padlót fog a magyarázattól:

"A UPC letiltotta az adások egy részének foghatóságát azoknál, akik nem szerepelnek a nyilvántartásukban a Thorra átállított előfizetők között, azért, hogy jelentkezzenek az átállításért."

Az nem számít, hogy ezt már saját erőből megtettem, majd jön egy szerelő, akinek alá kell írnom, hogy átállította. Ha nem írom alá, akkor majd újra le fogják tíltani az adások vételét, függetlenül attól, hogy az átállítást nem igénylem, az előfizetésem pedig rendben van. Az üzletből egy telefon helyre állította a vételi lehetőséget.

Tehát a UPC mindenfajta értesítés nélkül leállította szolgáltatását rendben lévő előfizetés ellenére, azért, hogy kikényszerítsék egy nem igényelt szolgáltatásuk igénybevételét vagy annak hamis igazolását – mindezt úgymond az előfizető érdekében. Esetleg lehet, hogy csak egy el nem végzett munka kifizettetéséről van szó.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:03:37

@Rosszindulatú Vászka: Legközelebb kapcsoltasd az angolt, és beszélj hozzá oroszul. Úgyis átzavar egy magyarhoz. :D

Frucsasz 2010.09.24. 14:03:46

Most én jól értem, hogy észlelte a problémát, nem tudta, mi lehet a baj, de az a megoldás, hogy megkérdezze a szolgáltatót, az fel se merült benne? Inkább elkezdett vaktában keresgélni ,hogy hátha kábel, beltéri egység vagy b nem érkezett pénz a hibás?

Én utálom az upécét mint céget ( a szolgáltatásukat mondjuk szeretem, megállítható, rögzíthető adás, gyors net), a hozzáállásuk általában kritikán aluli, és az valóban abszurd, hogy rendes fizetés mellett megvonják a szolgáltatást, hogy igy vegyenek rá valamire. Szerintem ehhez joguk sincs.

DE: a posztoló is tud még überelni, hogy meg se kérdezi őket, hogy jaj, mi lehet vajon a baj?

Dr. Körömlakk ® 2010.09.24. 14:04:10

@enamel: felfalnak a poratkák, és kimászik a mútheti pörkőt a hűtőből egymaga.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 14:04:57

@enamel: ne angolok, csak ojan magyarok, akik beszélnek angolul.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:06:12

@Dr. Körömlakk ®: Áááá... egy heti még nem mászik sehova, tezsteltem. Az egyhetes tejbegríz az már érdekesebb téma..

Poratkák nem zavarnak, ami kicsi ahhoz hogy meglássam, az nem bánt. Viszont múltkor randalírozott itt egy 4 centis pók, és elszaladt amikor megpróbáltam agyonverni. Az azóta biztos tovább nőtt, csak nem lelem.

VilMarci 2010.09.24. 14:06:29

@Rosszindulatú Vászka: Köszi, éjszakára standby-ba rakom, aztán meglátjuk.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 14:07:30

@Frucsasz, az őzikelány: mer nem figyelsz. Saját lavórt meg beltérít használ, arra nincs júpíszís garancia.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:07:40

@Rosszindulatú Vászka: De oroszul majdnem biztos, hogy nem tudnak. Általában egyetemista helpdeskesek, ott meg ez most nem trendcsi.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 14:11:46

@enamel: nem gond, elég jó a cihiáterem. Dr. Zwack. Kiváló terapeuta.

Dr. Körömlakk ® 2010.09.24. 14:12:11

@enamel: nos, akkor nem tudlak ösztökélni a takarításhoz, maradj a gép előtt, és hirdesd az igét! :)

bluebell 2010.09.24. 14:14:04

Nekem a lakásomban, ami panel, upc-s tányér van. Át kellett állíttatni. Kijött a fószer, megcsinálta. Boldog voltam. Fószer el. Majd bekapcsolom a tévét, és a legtöbb csatornán színes hangyafocit látok egy-két sávval. Telefon az ügyfélszolgálatra. Válasz: ja, kérem, hát az mostmár mindig ilyen lesz, mert BEÁRNYÉKOL a másik épület. ??? Aha, és mondom most én mit tudok tenni? Bontassam le? Vagy ezt hogy? Fizetem a szolgáltatást, és nem látok semmit?! Mondták, hogy küldenek szerelőt. Mondom minek? Ő fogja lebontani a szomszéd épületet?! Aztán a szerelő mégis kijött, és közölte, hogy legjobb lenne lemondani az egész szolgáltatást, mert ez nem lesz jobb. Ja. Hűségnyilatkozat rulez 2011. elejéig. Jó mi? Upc én így szeretlek. De persze a többi szolgáltató sem különb.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:14:17

Akkor én most elmegyek kicsit nézni surda ökörködéseit. Tévében valamiért érdekesebb, mint neten, mer ott csak néha van, amitt meg egy gombnyomás, és az mán nem jó úgy.

Mária 2010.09.24. 14:15:54

Ugyan már... csak nem a Digi posztoltat a Homáron konkurenciamocskolás leple alatt?

"Persze a UPC felhívásának torturáját igyekszik elkerülni, ahol a tapasztalatopk szerint hosszú idő után hozzánemértő ügyintézők ostobaságait kell hallgatnia."

Életemben eddig kétszer hívtam a UPC ügyfélszolgálatot. Mind a kétszer amiatt, mert eltűntek a csatornák. Mind a kétszer intelligens férfihang vette fel a telefont. Mind a kétszer lépésről lépésre a számba rágta bele, hogy milyen gombot nyomjak meg, a megnyomás után mit látok, majd a látvány után milyen gombot nyomjak meg újból.

És egyszer sem üvöltötték le a fejemet, hogy mi a faxomért nem kapom elő a beltéri egységhez gondosan hozzácsomagolt User's Manualt ahelyett, hogy az ő idejüket rabolom :)))

A másik meg:

"gy két nap múlva eltrappol egy megbízható boltba, hogy új beltérit vegyen és szokásból kéri UPC-s kártyája ellenőrzését"

Én úgy tudom, hogy a UPC parabolához a UPC tulajdonában maradó beltérit kap az ügyfél, használatra. Meghibásodás esetén a UPC ad másikat, nem az ügyfél vesz magának újat.

Persze, lehet, hogy tévedek.

Ha viszont nem, akkor a posztoló mondanivalójának a hitelessége megkérdőjelezhető.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 14:19:02

@bluebell: én nem engettem el szerelőt, amíg nem csekkoltam az adást. Ezt elqrtad. Ellembe sztem megpróbálhatod lemondani, mondván, hogy az ő hibájukból nézhetetlen. A lavórt nem leeht máshová rakni?

@Mária: saját beltérivel is lehet júpíszízni.

janikahhh (törölt) 2010.09.24. 14:19:38

Éjfélkor, akasztófa alatt szedett vérehulló fecskefüvetk kell tenni a beltérire és akkor jó lesz a vétel. Ha mellé teszünk egy-két denevérszárnyba csomagolt békaszemgolyót, a műsor is jó lesz ;)

brand_boy 2010.09.24. 14:29:43

Aztán tessék jól átolvasni mindenkinek hogy mit ít alá,mert általában az ördög ott bújik meg a sorok között !

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:37:36

@Rosszindulatú Vászka: Ő mária, és nem csiga, hogy saját magának építse meg a házát, meg pakolja a lavórját. Az upc dolga, csinálja az upc.

@donfuligjimmy: Gondolod hogy a kosztól vagyok lázas?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:38:53

@Rosszindulatú Vászka: Jah bocsesz bluebell, és nem mária. Kicsit egybefolynak a kommentelők.

JohnHenry 2010.09.24. 14:46:54

ez kutyafüle, mi évek óta meglévő internet-előfizetés mellé kértünk telefont is, telefonon megrendeltük, be is üzemelték... ennek ellenére(?) előre megbeszélt időpontban (8:30-13:30) kijött a szerelő és megnézte, hogy a telefonkábelt mlyen ügyesen bedugtam a modem megfelelő telefon-aljzatába (a telefont akkor már egy hete vígan használtuk egyébkét).

JohnHenry 2010.09.24. 14:48:37

@Mária: áldás, békesség. nomen est omen.

kukahontas 2010.09.24. 14:51:34

júpici 2 napja nem tudja párosítani a kártyát meg a készüléket

Goompah 2010.09.24. 14:51:52

@Dr. Körömlakk ®:

Liptairól már annyit lehetett olvasni a neten, hogy sejtem, kicsoda, de adásban még soha nem láttam. A Hajdú Péterről pár héttel ezelőttig nem hallottam, annyit tudok rőla, hog valahol műsorvezető. Nem csoda, 8 éve nem nézek tévét, 6 éve készülékem sincs (tunerkártya sem).

Álentellektüel-e vagyok?

kukahontas 2010.09.24. 14:54:42

@Goompah: és újságot olvasol-e, van-e ismerősöd?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.09.24. 14:54:58

@enamel: nemfeltétlen. az is lehet, hogy azért, mert nem húztál zoknit az ágy lábára :P

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 14:57:52

@donfuligjimmy: Szerintem is azért lehet!

@kukahontas: Most elgondolkodtam, láttam-e már újságban liptait, vagy van-e olyan ismerősöm, akivel téma lett volna. De nem.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.09.24. 15:02:57

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): nehidd. a film+ olyan mákos (bp / 13.ker), hogy a tészta elbújhat mellette

kukahontas 2010.09.24. 15:06:08

@enamel: elcserélem veled az életemet

upc on-line · http://www.upc.hu 2010.09.24. 15:07:15

@Rosszindulatú Vászka: @donfuligjimmy: Szeretnénk megköszönni a upc on-line tulajdonított bizalmat, de fenti esetben nem cégünk -és ezért nem is mi, a upc on-line- az illetékes, hanem testvércégünk a UPC DTH.
A műholdváltásról mindenki számára elérhető információ szerint, az átállítást ingyenes és előtte mindenkit megpróbált többször elérni a szolgáltató.

üdvözlettel:
upc on-line

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:11:55

@kukahontas: Ezt még gondold át párszor. :))Liptai jó csaj egyébként. Kicsit már öregszik, de fénykorában csodaszép volt.

@upc on-line: Szerintem ők úgy értették, hogy utálnak titeket. Mennyire buták is vagytok ti!

bluebell 2010.09.24. 15:12:18

@Rosszindulatú Vászka:

:o) Máshová nem tudják rakni az antennát, ezt én is kérdeztem. Próbáltam lemondani is, akkor derült ki, hogy még mindig hűségesnek kell lennem. Azt mondták, inkább kiküldenek másik szerelőt. Azóta várom, hogy hívjanak... :o) Mostmár nem pattogok rajta, januárban lejár, azonnal bontom is a szerződést.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 15:13:34

@bluebell: esetleg jelerősítő, vagy komojabb antenna? Nemtom, csak kérdezem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:15:17

@bluebell: Ha a ddig egyoldalúan nem módosítják a hűségidőt, egy olyan kitétellel, hogy a központi irodájuk portásfülkéjében megy az adás, odaülhetsz nézni, ha meg tudod oldani. Ha nem, akkor sem rajtuk múlik, ők szolgáltatnak.

Kata78 2010.09.24. 15:15:50

@rio.pete: Probaltad mar hivni oket? Es beszelgetni veluk?

@enamel: nem urban legend... a valosag.

ket hete szombat este mondjuk 7 ora. a paromra atallitas utan ratorta a HDzhetnek. 45 perc varakozas, 4szeri hivas, ahol meghallgattam, hogy ha nincs adas, talan fizess, koszi, kipipalva. szoval 4. probara uj elofizeto akartam lenni, 2 azaz ketto perc alatt fogadtak a hivasom. Elinteztuk, amit kellett, majd naivan megkerdeztem, mi az, hogy "normal" ugyfel szoli sehol.... ah, mondta, sokat dolgoznka. jah, szombat este... probaltam belole kiszedni, hogy van-e valami managernek nevezett a kornyeken, ami nyilvan nem volt kiadhato, csak a honlapon talalhato panaszlap. megkerdeztem, hogy 45 perc telo ki fogjak-e fizetni. mondta, nem illetekes. montam, ok a fogyasztovedelem. most varok :)

bluebell 2010.09.24. 15:17:57

@enamel: Hát ez az. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy ez a pár hónap, ami még hátravan, ez a vezeklés amiatt, hogy volt annyi eszem, hogy ezeket válaszottam a könyvek helyett. :o)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:18:40

@Kata78: Manágerek után személyesen kell érdeklődni, mert ott megvan az az opció, hogy ha nincs bent, hogy "na akkor én most elindulok, és megkeresem".

Miután a negyedik irodába nyitsz be azzal, hogy töketlenkedik a személyzet, nem tudják-e, hol a főnök, elő szokott kerülni.

Mondjuk ahol nagyobb darab biztonsági őrök vannak, ott ez nehezebb. Ezeknél a díszportásoknál simán működik.

hawkeye 2010.09.24. 15:19:16

@upc on-line:

Ja ez olyan, mint a Kinizsiben egyszer a nődroid: - Ne minket tessék vegzálni, a kolléganőm írta el az adatokat, aki most szabadságon van, úgyhogy nem mi vagyunk a hibásak.

A hsz helyett inkább hívnátok fel a UPC DTH-t, és dörögnétek rájuk, hogy dolgozzanak tisztességesen!

"...előtte mindenkit megpróbált többször elérni a szolgáltató."

Persze, ahogy az alvállalkozóitok szokták beírni, közben a környéken sem jártak.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:21:06

@hawkeye: Ez az "én majd jól megmutatom hogy be merek szóni a köcsög üfeleknek" című hozzászólás volt.
Pláne így, hogy online, nincs ki kurva anyjának címezni a választ.

Kata78 2010.09.24. 15:21:09

@enamel: 163 centi vagyok.. :) de imadnam a lehetoseget :)

bluebell 2010.09.24. 15:22:36

@Rosszindulatú Vászka: Te figyelj, szőke vagyok, ( najó, legfeljebb vörös ), én idáig is a szerelőkre bíztam a dolgot, ne káromkodj légyszíves, hogy jelerősítő... :o)Egyébként az átállítás előtt tökéletesen működött, semmi baj nem volt vele. Mindegy, ezt csak azért kommenteltem be, hogyhát igen, a hozzáállás az tényleg ilyen... De már csak négy hónap... :o)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:27:39

@bluebell: És hát ilyenkor szokta az ucpi nem érteni, mi bajuk mégis az ügyfeleknek, meg miért nem akarnak fizetni:))

@upc on-line: Világosodik már, köcsögök?

bluebell 2010.09.24. 15:31:32

@enamel: Pontosan. :o) Nem értik. De ha csak ezt nem értenék, azt mondanám, hogy oké. De hogy a kérdések 99 % - át amúgy sem értik!? Gondolkoztam rajta, hogy elmegyek hozzájuk call-osnak... Annyit már én is tudok, mint ők. Sőt, Vászkának köszönhetően még bővült is a szókincsem... :o) Kíváncsi lennék, mi a követelmény...

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 15:33:10

@bluebell: most más szögben áll az antenna. Alapból a júpíszí egy 60 cm-es tányért szerelt régen, ellembe a Thor-nak gyengébb a jele. Konzultálj szakemberrel, de vannak a gyári júpíszísnél jobb lavórok is. Vagy sírjad ki, hogy állíccsanak át kábelesre.

Amúgy meg azért ijen botok az antennatekerők, mer nem júpíszísek, hanem alvállalkozók emberi, szarnak az egészre, nekik csak az aláírásod kell, hogy tekerték a lavórt és arra fizet nekik a júpíszí.

bluebell 2010.09.24. 15:35:08

Az egyik legjobb sztori az az volt, amikor nem volt netem már egy ideje, felhívtam őket, a melóhelyemről, közöltem, hogy de amúgy a guide funkció sem jó a tv-n, - hamár beszélünk ugye -, erre mondta a nőci, hogy otthonról hívjam vissza a tv miatt, mert azt ő megoldja bentről, a nethez pedig szerelő kell. És mire hazaértem, nem volt már telefonom sem... :o) Csóri szerelő meg kijött a net miatt, állítólag valami dupla annyi jelet kapott a modem, mint kellett volna, azért szállt el a telefon is, de nem tudott szerelni, merthogy a panelépületnél - állítólag, én nem tudtam - , mindig az ötödiken van egy elosztó, azt viszlát. Csakhogy a néni nem volt otthon, és nem engedte be a szerelőt a folyósóra. Nem hittem el... :oD

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:35:38

@bluebell: Tippelek; Ne dugj fényes nappal az asztalon a kollégáiddal, várd meg ezzel a munkaidő végét. Ne szard/hányd/hugyozd le a munkahelyi gép billentyűzetét. Ne rágcsáld a fejhallgató mikrofonját. Érd el a funkcionális anafabéta szintet, a szöveg értelmezése már nem követelmény.

Szerintem ennyi.

bluebell 2010.09.24. 15:38:21

@Rosszindulatú Vászka: igen, azt sejtettem, hogy az alvállalkozók tesznek rá... Kábelest akartam először, de az a rész nincs bekábelezve, azért kellett a lavór, mert tréhómot nem akartam. Úgyhogy az én lakásomban lavór van, ahol pedig egyébként lakunk, ott kábel. De az is megér egy misét... Végülis a sportcsatornák bejönnek így is, úgyhogy engem nem zavar(na), de az unokatesóm, aki most ott lakik, ő kissé nehezen viseli, hogy zizi ömlik a tévéből... :oD És utálja a focit. :o)

Kata78 2010.09.24. 15:39:45

@enamel: :D :P de lehet, hogy meg ezzel is magasra tetted a mercet ....

bluebell 2010.09.24. 15:40:40

@enamel: hm, azért lehet, hogy hányni lehet...

balra 2010.09.24. 15:48:11

Minket felhívtak, hogy átállítanának Astmáról Trollra, mikor jöhetnek. Mondtam mikor, jöttek, átállították. Grátiszba. Kurva anyjukat.

manya48 2010.09.24. 15:49:25

Kíváncsi leszek, mit találunk, amikor ma lemegyünk a Balcsira. Nem lakunk ott, de gyakran megyünk le, akár hosszabb időre is. Ezért igényeltük meg a UPC tányéros-beltéri egységes-kártyás szolgáltatását.
Még nyáron egyszer jött egy pacák, azt mondta, jött átállítani a tányért. Kicsit visszahőkölt, amikor meglátta a kétszintes parasztházon a nádtetőt. Azt mondta, ő aztán ide nem mászik fel, majd hozza a kollegáját meg egy hosszú létrát. És lőn - úgy egy hónap múlva, még nyáron megjelent két úgy cca. 2 m-es, egyenként 100 kg-os legény, természetesen létra nélkül. Csóválták a fejüket, közölték, hogy ez most se megy, de írjuk alá, hogy megcsinálták, mert különben letiltja a UPC a csatornákat - aztán majd jönnek pár hét múlva, ha megint lemegyünk, egyeztessünk. Hát ez az ami eddig még nem jött össze, mi nem tudtunk mindig lemenni, ők pedig pont nem értek rá, amikor mi. Azóta voltunk lent párszor, a régi csatornák láthatók, semmi gubanc. Viszont a jóemberek azt is közölték, hogy ha átállítják a tányért, akkor jóval kevesebb csatorna fogható majd, mint most. Szuper! A pár éve eredetileg megkötött szerződéshez képest azóta már emeltebb áron kevesebb csatorna, Ez csúcs:(( És akkor még azért is külön kellene rimánkodni, hogy végre kijöjjenek, ráadásul olyan valaki, aki fel is mászik a tetőre, aki erre alkalmas létrát is hoz, na és aki az átállításkor nem ....sza szét a drága pénzért megcsináltatott nádtetőt:(( Ha most lemegyünk és a csatornák mégis letiltva, akkor visítok:((

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:49:44

@bluebell: Akkor büdös lesz. Mondjuk amilyen büdösbogarak szaldgálnak náluk, nem is csoda.
Basszus most eszembe jutott hogy júpíszis koromban mennyit ordibáltam ezekkel a mocsok férgekkel.. legszívesebben lefejezném az összeset egy lapáttal.

bluebell 2010.09.24. 15:53:29

@enamel: érződik a hangulatodon. :oDDD Úgyhogy szerintem most kezdj el takarítani. :oD Kitöltheted a mérgedet a porszívón. :o) Megyek haza, nekem is ez a sors jut... :o)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 15:56:01

@manya48: Szerintem köttess be tés netet, és nézzetek mindent interneten. Filmekből óriási választék van, híreket akármikor lehet nézni, bulvárszarokat is... barátokközt kicsit macerás, de valami ismi biztos berippeli.

Ezekkel meg ordítani kell. Semmi nem fog tőle elintéződni ami amúgy nem intéződne el, legfeljebb hamarabb, de legalább őket is a gutaütés kerülgeti majd, nem csak téged. Jah és kicsit a körmükre kell nézni, mert bennük lesz, hogy csakazértis megmutatják. Azt azzal lehet kinevelni a pondrókból, ha addig vered az asztalt, amíg meg nem csinálják, csak hogy szabaduljanak tőled.

kisa 2010.09.24. 16:05:54

Azért hadd írjak már valami jót is a jupc-ról:
Nekünk 3 in one szerződésünk van velük (tv, telefon, internet). No, egyik nap nem műk a telefon, kicsöng, felvesszük, se egyik fél se hall semmit.
Levél jupc-nak, másnap jött a válasz, hogy a hibát elhárították. És tényleg el volt hárítva...
Amúgy meg szarjanak sünt, mert az összes külföldi csatorna le lett tiltva pár hónapja. Még a kínai is! :-)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 16:14:06

@kisa: Akkor is bassza őket 5-7 órán át a maxima, aztán meg az interizé.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 16:15:06

@enamel: inform. vagy intercity. vagy ebben a sorrendben.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.24. 16:21:42

Ha beszélni akarok ugyfélszolgával , én mindig az új megrendelés gombot nyomom
Tapasztalat alapján gyorsan bejelentkezik a szolga

Rosszindulatú Vászka 2010.09.24. 16:21:45

@kisa: nekem legjobban a Bahn TV meg az Al Dzsazira hányzik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.24. 16:23:38

@Mária:
Svédbe vagy SvEjcbe , ott igen, ott lehet..

Tünde87 2010.09.24. 16:29:46

Mivan posztoló, ide jársz hazudni? Baszódj meg

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.24. 16:33:27

@enamel: Én is találkoztam már ilyen pókokkal, ezeket nem agyonverni kell, hanem már leszúrni.

A UPC akadálytalanul szívat mindenkit, ez a cég üzletpolikájának kivonata.

A UPC ügyfélszolgálatát ha egy hibával felhívod, akkor a maca, aki bejelentkezik és semmit nem ért az általam értelmesen leírt problémából, gondosan végigmondatja velem a probléma összes részletét. Akkor is, ha én azt kérem, hogy kezdjük inkább egy hozzáértnővel. Nem, ő kérdezget. Aztán kijelenti, hogy kapcsolja egy kollégáját, aki segíteni tud az ügyben. Azaz megérti, amit mondtam. (És vagy bent van, vagy nincs.) Ezt megállapítani nem gyökérség.

A boxot éjszakára ki kell kapcsolni. Nem fogyaszt annyit, nem izzítja magát annyit, nem vesz fel a sávszélességből annyit, és frissíthetik rajra a két nappal korábban elcseszett frissítést.

lutria 2010.09.24. 16:41:34

Nálunk a múlt hónapban kétszer volt éjszakai internetleállás,a második után feltünt hogy az upc telefon(ami a modemről üzemel)viszont nem hivható.Annyira,hogy még csak azt sem mondta hogy átmenetileg nem kapcsolható,hanem ha felhivtam magától bontotta a vonalat.Hivtam mobilról az ügyfélszolgálatot,21 percbe 1 átirányitásba és 879 Ft-ba került hogy észrevegyék a hibát mert ők nem tudtak róla(3 nappal a leállás után).Már csak az dühitő hogy nekem került pénzembe hogy észrevegyék a saját műszaki problémájukat,gondolom ha viszaigényelném a telefonköltségemet lepattintanának.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.24. 16:42:19

A UPC egyébként baszik küldeni egy e-mailt a náluk nyitott és naponta háromszor letöltött fiókomba arról, hogy a hónapban már ötödször változtatják meg az Általános Szerződési Feltételeket, vagyis jó lenne megnéznem, mert csak nyolc napon belül vagyos jogosult megszabadulni tőlük, ha valami olyat lépnek. Ez az ÁSZF egyébként kizárólag rám nézve kötelező, és kizárólag én nem módosíthatok rajta.

Valamint arról sem képesek egy tetves automata üzenetet küldeni, hogy holnap hajnalban három órán át karbantartják a netet, csak egyszerűen putty, eltűnik a kapcsolat.

Egyébként nem tudom, tudjátok-e, hogy ők hogyan definiálják a 80%-ban garantált sávszélességet. Úgy, hogy az ország területén együttesen mért sávszélesség az idő 80%-ában annyi lesz. Ha nálad fél éven át 1 kbps a sebesség, akkor is bekaphatod, mert mindenki másnál megvan, amit garantálnak, és az több, mint 80%. És ez cseppet sem vicc. Éljen a felhasználóbarát szolgáltatás.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.24. 16:44:06

@lutria: Stimmel, egyszer nálunk is elszállt a telefon, és e-mailben azt írták, hogy jelentsem be a hibát a telefonos ügyfélszolgálatukon. Vidám dolog, nem?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 16:45:51

Vicces, azt hittem, csak én vagyok elfogult, mert hát utálom őket, mint a szart. De akkor mégsem. :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.24. 17:07:12

@enamel: Az a baj, hogy azok a dolgok, amiért utáljuk őket, nem mindig objektív nehézségek, és még pénzükbe sem kerül. Szakadjak meg, ha egy samesznak húsz percnél tovább tartana megírni és szétküldeni egy olyan e-mailt, hogy "Kedves akárki, örömmel értesítjük, hogy az ÁSZF-et már megint megváltoztattuk, ezekben és ezekben a pontokban ehelyett ez lett. Csók: upc" És megfizetem az áraikat, és elnézem, hogy az összes idegen nyelvű adót valami magyar nyelvű gagyira cserélik le, meg hogy csak éjfél után adják meg azt a sávszélt, amiért fizetek, elnézem, mert alapvetően elfogadható az alku. De ne legyenek már ilyen bunkók azokkal, akiknek naponta milliókért hirdetik magukat a tévékben, hogy aztán annak a költségét a havidíjak formájában a már elcsábult ügyfelektől szedjék be. Akkor már legalább legyenek velünk kedvesek, és akkor mindjárt más érzés lesz az egész.

Integrált Szerverterror 2010.09.24. 17:32:11

Én is magam állítottam át az antennát. Szerelő nem látta, papírt nem írtam alá mégis jön minden. Engem miért hagynak ki mindenből?

Adásletiltást akarok!

halihalo 2010.09.24. 17:33:43

Egy jó tanács:
Ha egy módod van rá, a UPC minden formájától minél messzebb tartsd magad... A szemét csaló banda még igazából dicséretnek számít az esetükben...

Paul Ignotus 2010.09.24. 17:37:09

Gyermekeim az Úrban, addig örüljetek, míg júpíszitek van, mert a t-csoda nagyságrendekkel xarabb.

Tudom, hogy ez nem menti Magyarország legnagyobb kábelszolgáltatóját, úgyhogy azt várnám el tőlük, hogy legalább olyan szolgáltatást nyújtsanak, mint pl. Csehországban!

neked ugatok 2010.09.24. 17:40:38

nekem a upc szinte azonnal bontja a netem, ha egy p2p program (nem feltétlen torrent, ma már sok fájlcserélő / játék erre épít) 10 megabit felett tölt le/fel..
mivel a netem 30 megás, írtam egy levelet nekik, és elküldtem őket a kurva anyjukba, hiszen naponta többször kell kézzel kihúznom a modemet, hogy visszaálljon az internetkapcsolat, ilyenkor a letöltés normálisan folytatódik, szóval nem tudom mi értelme van ledobni a hálózatról.

kaptam egy sablonlevelet, hogy a p2p kliensek okozhatnak hálózati hibákat, mellőzzem a használatukat.

ébresztő, a fél internet erre épül!
válaszul ismét elküldtem őket a jó picsába, az internetem azóta is szar.
de én boldog vagyok.

a témához: 3 éve nem nézek tv-t, köttesd ki te is, szebb az élet!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.24. 18:07:41

@neked ugatok: Rosszul tudod az egészet. A 30 megás kapcsolatért te azért fizetsz, hogy egy átlagos honlap 4 nanoszekundummal gyorsabban töltődjön le. Hiszen a netet erre találták ki. Meg persze a netes tévézésért, amit viszont én egy káros perverziónak tartok.

Ringlósztár 2010.09.24. 19:19:17

@rio.pete:
Próbáltál már 25 percen keresztül a gépi menüben bolyongva várni a humanoidok jelentkezésére?

delle 2010.09.24. 19:26:05

az upc ritka aljas egy társulat, az ügyintézőik meg valszeg valami robotgyárból valók, ugyanazt ismételgetik ( már, ha félórás várakozás után elérhetőek ). Mikor upc ügyfél voltam és eltünt a net, vagy a tv, akkor 20-40 perc után mindig eluntam a telefonálgatást és bejelentkeztem, mint új előfizető, akkor hamarabb adnak ügyintézőt és utána mondtam, h nem vagyok új előfizető, de mást nem lehet elérni...
Menj át a digi-hez, olcsóbbak, ők sem egy leányálom, de nem annyira köcsögök, mint a upc

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2010.09.24. 19:49:51

UPC az mindig is upc marad. Nekem is van egy történetem amit senki nem tudna überelni. Nem írom le. Ez a történet az enyémhez képest sajtos tészta.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.24. 20:12:16

De upciék hogy kussolnak. Pedig biztos olvassák.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.09.24. 20:48:03

Hm. 7 éve nézem saját beltérivel a UPC-t. Soha, ismétlem, soha semmi problémám nem volt velük.
Szerencsés ember vagyok-e vagy csak a papíron létező matematikai szórásban vagyok?

Goompah 2010.09.24. 21:20:14

@Androsz: Nekem a Digival volt pár hete hasonló tapasztalatom. Rendszeresen süket volt a telefon, főleg délutánonként és esténként. Ügyfélszolgálatos droid nem volt hajlandó hibajegyet adni, mondván, akkor jelentsem be a hibát, amikor rossz a telefon. Fakk.

A Digi mentségére legyen mondva, hogy amikor 2-3 perccel később újra hívtam az ügyfélszolgálatot, a másik ügyfélszolgálatos már normálisan felvette a hibát és adott hibajegyet. Másnapra megszűnt a hiba.

Secnir 2010.09.24. 22:03:23

ah
de szerense, hogy nem vagyok upc-s
se t-homos
nálunk falun kábeltv van, meg adsl.
nem voltam itthon, amikor gyütt a szerelő, hogy az utcáról a nyelestelek végéig behúzzon mindent.
asszony felhív, mondom add a szerelőt:
-helló, lát a telekhatáron egy oszlopot?
-ja
-na, annak az alján van egy krone doboz. abba kösse be tetszés szerint a telefont meg a kábeltv madzagját. adsl modemet meg a többi hóbelevancot adja le az asszonynak...
-dehátaénhoztamsokkábelmeglengőmadzagmega
-nem.

hazaértem, kronedobozban beszúrtam az előre földben kihúzott kábeleket és voilá! volt telefon, net meg Tv.
ti. a telekig behozni az oszlopra ingyenes, onnan, ha lengőkábel kell meg ilyenek, az fizetős. majdnem olyan drága, mint az autópálya kilómétere.
az annyuknak pitsáját.

A_Denever 2010.09.24. 23:26:23

Ez az atallitas valoban gaz volt. En szerencsere megusztam ezt a szivatast, de csak eppenhogy...

Az ugyfelszolgalat kedves meg minden telefonon ha mar felvettek, a szerelok tenyleg ott jartak es bedobtak a cetlit, de piszok rugalmatlan a rendszer. Pedig csak egy x-et kellett volna tenni a megfelelo rublikaba, ez nem hogy telefonon, de manapsag mar neten vagy online is menni kellene.

Kis hijan lemondtam az egeszet ugy ahogy van, pedig evek ota elofizetek nem is keveset. Elvegre ma mar lehet valasztani ha szerencses helyen lakik az ember.

Aki maga atallitja a tanyert azt szivatjak meg a legjobban, ahelyett, hogy orulnenek, hogy ra nem kell kolteni.
Na mind1.

Utanna mar csak 1 alairasba kerul. De azert jarkaljon le az ember a nyaraloja korzeteben levo boltba hetkozben amikor az nyitva van munkaidoben, vagy utazzon haza ausztraliabol sajat szabadsaga terhere??? Kicsit draga mulatsag, csak azert hogy angol helyett sajat es csaladja magyar nyelvtudasat apolja az ember.

Arrol nem is beszelve, hogy a csatornak tobbsegenek sugarzasi minosege ma mar elvezhetetlen egy jobb teven, mar a webes video is jobb felbontasu lassan. A maradekhoz meg kacifantos belteri kell, de a nappali kinezetet szeretnem en eldonteni, nem mindenfele dobozzal teledobalni a tv kornyeket amit epp kidob a rendszer szamomra.

harpo 2010.09.25. 01:48:20

@Paul Ignotus: A T Home is lecsökkenti a sávszélességet, ha valaki egy napon belül 12 GB-ot tölt le. Gondolom, ezt a módszert a UPC-től vették át, ami egyébként törvényellenes, már az adatforgalom korlátozás, hisz a szerződésben ez korlátlan.

bierkamp 2010.09.25. 05:28:19

EZ A ROHADT HARÁCSOLÓ KAPITALIZMUS! eZ KELLETT BAROM MAGYAROK?
A jó kis Kádár "átkosban" nem volt ennyi csatorna, de tuti volt, nem volt mindíg banán, de biztonságban éltünk, a Gellérthegyen a bozótban jót dugtunk, nem féltünk hogy megtámadnak, volt biztos munkahelyünk, tervezhető életünk! Nem nyaraltunk Mallorkán, meg Görögben,Havaion meg egyéb szigeteken, hanem Balatonon...Nem volt embernyúzás a munkahelyeken...és nem volt ennyi bandita politikus...ja és nem VOLT NÉP ELLENSÉG: ORBÁN VIKTOR

Georgethebig 2010.09.25. 10:42:26

UPC: Fogyassz herdálj szenvedj...

Teccikérteni? 2010.09.25. 10:50:08

@bierkamp: Úgy látom, hogy alacsonyra sikeredett az a bizonyos kerítés...

Zobio & Zobiko (törölt) 2010.09.25. 11:01:33

Két szó: Gazdasági Versenyhivatal.

papamaci1 2010.09.25. 11:02:05

A megoldás egyszerű: NE NÉZZ TV-t !

papamaci1 2010.09.25. 11:08:10

@bierkamp: Mallorcán, Hawaii-n.
OVi meg azért van mert a Kádár rendszer NEM MŰKÖDÖTT.Mesterségesen volt fenntartva, nem a gazdaság erejétől . (Semmi nem műxik , amit a baloldal csinál, ugyebár.)
Tetszettek volna Thürmer Gyulára szavazni !

Rainbow_ 2010.09.25. 11:20:51

Tavaly ez a rohadék upc kivette a csomagomból az angol, német nyelvű csatornákat, pedig 3 hónappal korábban csak azért választottam őket, mert benne volt a bbc is. Mikor reklamáltam, azt mondták nem gond, plusz 400 forintért visszateszik. Sőt, ha aláírok még 2 évre, akkor ingyér is megkapom.

Reméljük az egyoldalú szerződésmódosítás tilalma ki fog terjedni az ilyen szolgáltatókra is.

hallenbeck 2010.09.25. 11:47:34

Elmondom miért nem reagált eddig a UPC online. A műholdas üzletágat kiszervezték Luxemburgi központú cégbe: UPC DTH S.à.r.l.
Az ügyfélszolgálatát pedig Brassóba telepítették, ahol nincs csoportjuk a weben megjelenő ügyek intézésére.
Az itteni ügyfélszolgálat már nem kompetens.

Teccikérteni? 2010.09.25. 11:49:19

Szerintem a Zorbán műve volt.

FalóNyúl 2010.09.25. 15:01:22

@kisa: Nekem ugyanez volt, telefont felveszem-süket. Modem kikapcs,30mp, bekapcs és megjavul...

VilMarci 2010.09.25. 19:51:06

Azért a történet vége hiányzik. Pontosan mennyi időt volt a posztoló adás nélkül? Az én tányérom még az Astrára néz (át kellene tenni a ház másik oldalára és még nem volt kedvem hozzá), kaptam ezt a "fizess elő" hibát, felhívtam az ügyfélszolgálatot, küldtek valami frissítést, és negyed óra múlva ment minden.

Frucsasz 2010.09.27. 09:27:01

@Rosszindulatú Vászka: na, hát ezt már a kutya se olvassa, de azért leírom:

A posztolónak UPC-s kártyája van bedugaszolva a kézikészülékébe. UPC-s szolgáltatást rendelt meg. Ha egyszer csak le lesz korlátozva a szolgáltatás, akkor szerintem az első, hogy fel kéne hívni a szolgáltatót. Na jó, legyen a kábel ki-bedugaszolása után a második. De hogy még szervízbe is előbb viszi a cumót, mint hogy egy telefont megejtene...

august 2010.09.27. 12:07:30

nem vagy 100as.ha ingyé átforgassa, akko mit buzgálkodtál magad?

nekem kigyütt, aszongya itt irjam alá,hozott egy létrát,forgatta, oszt jóvan.

és irtak cépcines levelt még a májusba hogy majd akkor igyé forgassák.

DSLman 2010.10.03. 23:18:06

Hát igen semmi sem tökéletes.....
talán még a szolgáltató sem,merthogy a műholdváltással a minőség erősen romlott!
De ezért cserébe gazdagabb kinálattal találjuk szemben magunkat! Az ingyenes antenna forgatás MINDEN ELŐFIZETŐNEK alanyi jogon JÁRT!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.04. 00:12:35

@DSLman: "Az ingyenes antenna forgatás MINDEN ELŐFIZETŐNEK alanyi jogon JÁRT!"

Nem errőlvan szó. Elvették a cstornáit. tehát nem járt, hnem kötelező volt igénybe venni.
süti beállítások módosítása