Tékozló Homár

Lerohadt lift, fűtés, melegvíz a Duna Teraszon

2010.10.01. 11:58 | jackyll | 312 komment

Bizonyára a válság miatt becsődölt eredeti építtető emberei spóroltak ki néhány elemet a luxusárban szórt Duna Terasz épületeiből. Így történhet, hogy időről-időre beázik és olyankor lepihen a lift. Ez főleg pénteken vicces, amikor egész hétvégén nincs szupport. Máshol meg a melegvíz és a fűtés kimaradására panaszkodnak.

Pár hónapja költöztem (költöztünk) a XIII. kerületi Marina Partra. A környék alapvetően tetszetős, inspirációt ad a munkához. Naponta többször próbáljuk meg a nappalinkból hallható kipufogóhangok azonosítását, elég sok az elsuhanó Porsche, Ferrari, Bentley, Audi, BMW, Smart. Van, aki helikopterrel érkezik. Ezek alapján azt hihetnénk, hogy mocskosul el vagyunk kényeztetve mindenféle luxussal, de a valóság egy picit keserűbb. A drága lakás árát elkérik, a közös költség irreálisan magas díjáról nem is beszélve, de cserébe elég sok negatív tapasztalatunk van. Nézzük például a liftet. Valamilyen építési vagy beszerelési hibából adódóan a liftünk hetente egyszer elromlik.

Az elkeserítőbb az egészben az, hogyha egész véletlen péntek délután történne ez, akkor hétfőig nem is számíthatunk rá. Hiába telefonálunk gondnoknak, közös képviselőnek, mindig azt a választ kapjuk, hogy "tisztában vagyunk a ténnyel". Hétvégén egyszerűen nem hívnak szerelőt, mert a garanciás javításokat hétvégén felár ellenében végzi el a liftet karbantartó cég. Most vitatkozhatnánk azon, hogy melyik cégnek rossz a hozzáállása, de igazából engem csak az érdekel, hogyha már kifizetünk havi 200.000 Ft-ot, akkor működjön a lift, és ne kelljen a hetedikre lépcsőzni. Nem mintha gond lenne az erőnlétemmel, de így nincs is kedve az embernek meghívnia ismerőst, nagypapát, nagymamát, az elvről nem is beszélve.

Nem átmeneti gondnak tűnik ez, amióta itt lakunk ez a helyzet, és a házban lakókkal folytatott rövid csevejek alapján már a ház átadásától kezdve (január) ez a helyzet. Sokan csak úgy tudtak beköltözni, hogy lépcsőztetni kellet a bútorokat. Állítólag beázik a liftakna, és attól áll meg egy hétvégére, de van, amikor nálunk a hetediken 10 centivel feljebb áll meg a lift, és attól zavarodik össze. A lifthívó, és a lift érintőképernyős kezelőpaneljéről nem is beszélve - mi már megszoktuk/megtanultuk kezelni, de 10-ből 9 vendégnek nem sikerül sokadjára sem a lift hívása.

Esővel, beázással sok gondja van az épületnek (Duna Terasz), például a teraszunk betonfalán lévő gránitlapokra ha ráesik az eső, az minden esetben a teraszunkra folyik rá, és a teraszon lévő lefolyó is hiába van, mert nincs kialakítva a megfelelő lejtés hozzá - így amikor esik az eső, mindig áll a víz a teraszon. Ezáltal már az alsó szomszédunk is jelezte a gondnok felé, hogy beázott a külső lámpájuk, melyet úgy akartak kijavítani, hogy feltörik a mi teraszunkon lévő járólapokat. Mivel mi lakunk legfelül, így már az egyik fürdőszobánk is beázott. Sajnos tudnék még ilyen sztorikat mesélni, saját tapasztalatból, de lakóktól hallottak alapján is, de nagyon nincs értelme folytatni, mostanára mindenki kialakíthatta véleményét.

Nem szeretnénk semmilyen kártérítést, de még bocsánatkérést sem, csak a házban lakók nevében kérem: ne szarjanak már ennyire a fejünkre, csak azért, mert 1 (vagy X) évre kötelezve vagyunk arra, hogy maradjunk. Ilyen rővid idő alatt nem térülhet meg egy ekkora beruházás. Felháborodási szintem 2/10, de ha megvettem volna a lakást 60 millióért, akkor 10/10 lenne.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csi szi 2010.10.02. 07:34:22

A 200 sztem nem lakbér és nem közös költség, hanem a posztoló CHF-hitelének a törlesztője.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 07:47:38

Marina Part, az! Szeretem az ilyen ujgazdagokat, beköltöznek és ők lesznek azonnal a nagypofájuak a Tömő u-Szigony u. után.

Csináltuk a közösképviseletet vagy 2 hónapig egy új felépült lakóparkban
A lakók rögtön minden marhaságért elkezdtek sirni
Jaaj nincs hova dobiuk a sok csomagolópapirt, egy emeleten nem ég a lámpa, a kertben tul száraz a homokozó homokja.miért nem locsoljuk, a közlekedő utak rosszul vannak kialakitva a füves területek közt
nehogymá' a teraszát is terhelje a közös költség/a kötsög aszitte a saját terasz ajándék/
stb.stb.
Persze voltak jogos sirámok a minőséggel kapcsolatban,amit beköltözéskor hibalistára vettünk a kivitelező és az épittető képviselőjével együtt
Természetesen a k.képviselő volt a trehány, hogy a kivitelező meg baszott időben kijavitani stb.stb.
Amikor kezdett a rend beindulni,szuntek a hibák, akkor meg kirugtak minket,uj k.képviselőt megbizva , merthogy mennyi hiba volt mig mink csináltuk a melót

Sünt a sok ujgazdagba!

nezavarjmasokat 2010.10.02. 07:52:24

@horex: Ne bántsd a sünöket! :-) Újgazdag proli tetveknek 2 hetes állott, száradt szart a seggükbe!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 08:03:11

@Jankove:
hagyományos kommunista gombokra, oszt jó lesz. "
A hagyományos az a Horthy rendszer találmánya
Egyik kliensemnél olyan van, hogy vissza is kell küldeni a fsz-re mert nem hívólift
Ha valami terhet akarok lecipelni és várakoztatom, azonnal üvöltenek lentröl "lifteeeeet!"
Az ajtót kulon technika nyitni, d ha becsapod kuldéskor, beremeg és a szar ajtóérintkező szikrázik és megáll pár centi után a lift , jöhet az ugyeletes szerelő
Lefelé az V-röl persze az öregek örülnek marhára
Igaz, azok meg az szivnának az OTIS 1.0 szoftjával :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 08:04:18

@nezavarjmasokat:
Nem vagyok én szadista,2hét után illendő egy alvégtisztitásra odarendelnia sünt
:)

deputy sheriff 2010.10.02. 08:32:21

Ez meg maig meglep, hogy hogyan lehet egy hazban egy darab lift. Oke, a szoci korban megertem, hogy a 9-10 emeletesekbe kellett a hely a bicaj taroloknak, meg dogojjenek meg az emberek, lepcso van oszt kuss, de vaze, 2010-et irunk, raadasul ahogy olvasom elvileg nem a getto kozepen, nem is occsoe.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 08:33:59

a garanciás javításokat hétvégén felár ellenében végzi el a liftet karbantartó cég"
A lópikulát, vagy a poszttoló a tájékozatlan!
Garanciális javitás az más, az semilyen felárért nem csinálják, az ingyenes
Az hogy meg van-e szervezve a liftügyelet, az a k.képiselő/lakópark és a liftes cég közötti szerződés kérdése, ez +pénz. Meg kell kötni és annyi.

"Sokan csak úgy tudtak beköltözni, hogy lépcsőztetni kellet a bútorokat."
Ez a lakók hibája
Mindig elkezdenek sivitozni,hogy a lift nem arra való, ha a szomszéd költözik
Amikor ő költözött, akkor arra való volt a lift. Ilyenek vagytok!

Ez látszik a sirámodbol is
Ameddik azon sirsz,hogy nem jo a lejtése és a lefolyó a TE teraszodnak, azt elfogadnád hogy feltörjék és helyesen lerakják lejtősre
Ha a szomszéd miatt kell feltörni, akkor nehogymá' az én teraszomat

Megérdemlitek egymást

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 08:38:55

@deputy sheriff:
hogyan lehet egy hazban egy darab lift."

Te hol laksz, irodaházban?
Mert máshol sehol dupla/tripla lift, hacsak nem körbe/végigjárhatók a folyosók, mint a szalagpanelokban

deputy sheriff 2010.10.02. 08:44:38

@horex: Az mindegy hogy en hol lakok, csak nekem furcsa, hogy meg mindig ugy terveznek hazakat, hogy egy lift kerul bele. Ha az lerohad, akkor a mozgasserulteket a hatunkon visszuk fel hetvegen, mert szerelo az nem jon. Es ez 2010-ben. Nekem fura, ennyi.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 08:59:33

@Franzi:
vki 200e huf-ért bérel lakást, akkor az megérdemli, hogy szar szolgáltatást kapjon?"

Igen! havi 200-ért közös wc jár csak
Tessék loftot venni kp-ért és dizájnerrel berendeztetni, akkor ott lesz megfelelő szolgáltatás annyi pénzért
Ha ott kirugnak egy szolgáltatót,az nagy pénzt veszit, ezért ott rendesen szolgáltat

Hogy is volt a "Veréb is madár" filmben, amikor elromlott a lift és jött az amerikai milliomos?
Egy markos legény felvitte az emeletre a milliomost egy olyan nyakbaakaszthatós tálcán, amint a lánykák kinálgatták a cigarettát/kenyeret abban az időkben

Nadiposzi (törölt) 2010.10.02. 09:27:09

Baszod Csirke, te akkora gyökér vagy, csodálom hogy nem fagy le tőled a világháló.

min 2010.10.02. 09:31:28

@horex: Halkan megsúgom, hogy van jó pár panel ahol dupla lift van..:-)

ibafaipap 2010.10.02. 09:32:21

Sajnos új építésű lakásokkal rendszeresen előfordulnak hasonló gondok. Szerintem költözzetek el, és mielőtt újat bérelnétek, nézzetek utána a kivitelező referenciáinak, kérdezzétek meg a lakókat stb. Az építőiparban mindenki lop, a ki nem fizetett alvállalkozók, az alulfizetett munkások, ez megy évtizedek óta. Most nem akarok rosszmájú lenni, de jónéhány általad látott Porsche olyan fővállalkozóé, aki baszott kifizetni a munkásait, azok meg vittek amit tudtak.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.10.02. 09:40:45

Sajnos a legtöbb lakóparkban sok a gond. Ahol az ismerősöm lakik, egy "nivós" zuglói helyen ott a makedón építtető úgymond kispórolta a melegvíz rendszer egy részét, a teraszok 1-2 év után beáztak. A legszebb az egészben, hogy a gyökér ott lakik és mindenkinek a pofájába röhög, meg osztja az észt.

angyalföldi kurtizán 2010.10.02. 10:05:14

A GB Európa Ingatlan Kft-t 2004-ben alapította Israel (!!!) Ben Yakar. A GB Európa portfólió legfiatalabb tagja a Duna Terasz projekt.

"azt tanácsolja új lakást vásárlóknak, óvakodjanak a GB Európa Ingatlantól. Nem óhajtják visszafizetni a pénzét, annak ellenére, hogy lassan fél éve csúszik lakása átadása, az építkezés minősége viszont eközben folyamatosan romlik"
Se lakás, se pénz (képekkel)
homar.blog.hu/2007/11/08/se_lakas_se_penz?token=0002966f756ed02c61c1bc10dcaad4c0

"a GB nem fizetett ki minden alkatrészt az kazán üzembetartójának, így az nem szabályozható, tehát éjjel-nappal maximális hatásfokon működik"
homar.blog.hu/2008/12/09/szabalyozhatatlan_futes_jar_az_uj_lakas_melle

"David Admon, Izrael állam budapesti nagykövete megérkezése után már jelezte az ingatlanok iránti érdeklődését... "A tel-avivi városháza alpolgármestere voltam ..." - mondta Admon Hunvald Györgynek (!!!) az erzsébetvárosi polgármesteri hivatalban, ahova a Mazsihisz vezetőinek kíséretében érkezett. Admon a GB Európával (!!!) került a legközelebbi kapcsolatba. Azt sem tartotta posztjához méltatlannak, hogy részt vegyen a békítő tárgyaláson. ... A Madárhegy-beruházás alapkőletételéről készült felvétel: a beruházó cég vezetője az ünnepség hevében elárulta, egy off-shore cégen keresztül résztulajdonosa a projektcégnek."
index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071212/

májgeriberi 2010.10.02. 10:05:52

2 kiló havonta? fákk

De nem is erről van szó! Fizetnek rendesen akkor minimum a normális szolgáltatás.

Perejjetek közösen vazze! Ez eddig nem jutott eszetekbe?

Meg, hogy nem akartok kártérítést? Ennyire nem számít a lóvé?

Akkor mit akartok? Nektek is csak lóvétok van eszetek semmi!

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.10.02. 10:09:12

Ha a liftakna vizes az nem beázás kisbogaram! Valszeg elspórolták/ellopták/elfelejtették a vízzáró szigetelést és a -nyilván -szar minőségű betonon keresztül szépen szivárog a talajvíz...

murunga 2010.10.02. 10:21:20

milyen ordas kipufogóhangja van egy Smart-nak?
ezek egyébként a garázsban laknak?

'inspirációt ad' - LOL!!!

murunga 2010.10.02. 10:24:39

a lift szar, a bútorokat lépcsőztetni kell, a csajod is biztosan fogaz...ááááh szar az egész?

na meg jachtod sem lebeg a marina kikötőjének lágy vizén...

choko 2010.10.02. 10:28:09

...szerintem arra a részre inkább egy parkot kellett volna kialakitani, mint ami a Boráros tér és Lágymányosi hid között lett kialakitva...én nem mertem volna ott lakásokat épiteni, mert a lakások egyik része a Dunára néz, a másik a Váci útra...luxus lakásból miért nézzem a Váci utat?

Peetee 2010.10.02. 11:17:01

2 kila' a havi a közös költség? Van mi?
Azt nem hiszem el....létezik ilyen? Neeeeee.

angyalföldi kurtizán 2010.10.02. 11:17:18

A GB Európa, illetve az általa egy-egy beruházásra alapított projektcégek sajátossága, hogy egy idő után különböző okokra hivatkozva nem folyósítják a velük szerződött generálkivitelező építőipari vállalkozásoknak a járandóságukat, majd egyoldalúan szerződést bontanak, kitiltva a kivitelezők embereit az építési területről.
(Lőrinc Liget, Silver Side)

Mocskos Kaviár 2010.10.02. 11:22:39

Richman's panel problems. Nagyanyám vályogházában sosem romlott el a lift, és nem volt gond se a meleg vízzel, se a fűtéssel. :)

Lacka929 2010.10.02. 11:42:35

Hát, ez is egyfajta lúzerség...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.02. 11:43:25

@horex: "Az hogy meg van-e szervezve a liftügyelet, az a k.képiselő/lakópark és a liftes cég közötti szerződés kérdése, ez +pénz. Meg kell kötni és annyi.'
Hát, valószínűleg ilyen jóra sikerült megkötni na.
A alkók meg ott sem érdekelnek senkit, hiába van pénzük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.02. 11:47:50

@Csirke72: Frei-nek hívják, legalább tanulj meg rendesen írni... ...amúgy annak se baj, hogy elköltözött, már tele volt a f*om azzal, hogy mindenkinek az üknagyamájának a kiskutyája magyar volt :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 12:15:22

@Klattila:
Első itt is lehetnék, de nem vagyok én kötsög

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 12:16:39

Mi lehet egy erdei/erdőszéli lakóparkban, tud rola valaki valamit?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.02. 12:19:26

@ColT:
Az szokott lenni a baj, hogy gari idő alatt más nem nyulhat a lifthez, a telepitő meg jellemzően ugyeletet nem vállal
Ahol működtünk, ott engem képeztek ki, hogy kell szintre hozni a liftet és kimenteni a lakót + egyszerű hibaelháritást, amivel jellemzően ujraindult a lift
Persze javitás turkálás tilos volt, nem is értettem hozzá

peppe83 2010.10.02. 12:24:29

Soha nem költöznék a 13.kerületbe, de még Pestre sem! Inkább vettem egy kisebbet a 2.kerületben, mint egy nagyobbat Pesten! Van aki még így gondolja ezt?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.02. 12:41:08

@horex: Ez nem gáz, nem kell megvárni amíg az ügyeletes összevakara magát...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.02. 12:45:24

@peppe83: Látod, én még a fősárost is messze kerülöm.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.02. 13:04:11

@Jankove: Na nehogy ilyennek képzeld el. Egy sima fémlap, világító jelekkel. Tippre schindler gyártmányú, a legtöbb helyen azt láttam eddig.

Külön szépsége, hogy szinte mindig teli van mocskos ujjlenyomatokkal, ami a hagyományos gombokon nem látszódna.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.02. 13:42:32

@peppe83: Egy rakás avitt hülye biztosan. Budán lehet valami a vízben vagy a levegőben, mert úgy néz ki az emberek túlnyomó többsége, mint aki beszívott. Valami olyanból ami enyhe bambaságot és akkut felsőbbrendűségérzetet okoz. Nekik biztos jó egymás között, de mindenki más csak röhög rajtuk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.02. 15:30:11

@enamel: Ilyen van itt Pécsett is egy csomó helyen. Korrektül működik.
Szerintem meg a Schindler sem felejtett el liftet gyártani, más gáz lesz ott.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.02. 15:36:09

@ColT: Nekem a panel le nem mosása a fő gondom vele, de azért a takarítók felelősek, nem schindler. :) Meg azok a jólnevelt kisasszonyok meg ifjúurak, akik úgy gondolják, hogy kezet mosni felesleges luxus. Hogy a franc esne a szaporodószerveikbe, hogy legalább több ne legyen belőlük.

buksikutya 2010.10.02. 20:56:50

baratom, teged pofoz az elet!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.02. 21:06:05

@ColT: "Frei-nek hívják"

Ki nem szarja le hogy hívják. A frej nézők ezreit vágta át hazugságaival. Szar, unalmas, idióta.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 00:09:36

@atpijkamo: Szerintem fogd fel jótékonysági műsornak; megadta nekik, amire vágynak. Persze hazudott, de ennyi erővel mindegyik tévést szidhatnád.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.10.03. 09:34:06

ez az új kis-sztálingrád a fóka-öböl és az újpesti öböl között? szoktam nézegetni, amikor elmegyek mellette kajakkal.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.03. 10:02:15

@enamel:
Nekem a panel le nem mosása a fő gondom vele"
Monk nyomozó?

schdl (törölt) 2010.10.03. 12:00:50

Egy olyan helyen laksz, ahol 200k a közösköltség? Azt hittem én vagyok sikeres ember...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 12:35:55

@horex: Az is valami celeb?..

@schdl: Olvasni már nem tudsz, szóval az első lépést mindenképpen megtetted a siker felé.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 15:35:42

Egy részeg igyekszik hazafelé, nagyokat kurjongatva, felzavarva a ház lakóit. Az egyik szomszéd mérgesen kiszól:
- Elhallgasson! Ne zajongjon már, még felkelti a feleségét is!
- Ne aggódjon, majd ördögűzőset játszunk!
- Igen? És azt hogyan kell?
- Ő elátkoz én meg lehányom!

Xezs 2010.10.03. 15:47:42

@Csirke72: "Ja, mellesleg aki igényes az Monacoba költözik."

Ezt hogy sikerült így kijelentened? Frey meg ki a faszom?

@enamel: Sabaton az galoppmetál :)

Xezs 2010.10.03. 15:58:27

"inspirációt ad a munkához"

Amúgy ilyet is csak egy sznob faszkalap tud leírni.

Minek megmagyarázni hogy minek költöztél oda? Odamentél mert ez tetszett, de hagyjuk már az ilyen álművészi sznob kijelentéseket.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 16:28:44

@Xezs: Frey egy germán isten. Asszem talán Vanír, egészen pontosan. De szerintem nem lakik monakóba'.
Sabaton, az meg jó.

cbc 2010.10.03. 16:38:22

Izé, távol álljon tőlem bármiféle általánosítás, de 10 éves tapasztalatom: olyan hátterű új építésű lakást venni, ahol a cégben héber nevű emberek szerepelnek, nem sokszor jelent jó minőséget, és elég nehéz utána eljárni velük szemben. (Aláírom, magyar beruházó is adott elő hasonlót, nem is egyszer).

Xezs 2010.10.03. 16:43:16

@cbc: Héberektől nem csak lakást nem szabad venni hanem semmit se.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 17:30:45

@Xezs: Ha semmit nem veszel, amiben benne vannak, akkor nem veszel semmit. :P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.03. 19:12:13

@horex: Medve.

@atpijkamo: Hazugság volt-e, nemtom, biztos volt benne ami igaz volt, meg volt is ami érdekes olt az útifilmjeiből, csak már a faszom kivolt, hogy mindenki magyar, jóvan.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 19:36:56

@ColT: A Gumimacikban is volt, ami igaz volt. Létezett egy középkor nevű dolog, meg voltak erdők, királylányok és medvék is.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 20:23:54

@horex: Erről a Sünt kéne megkérdezni. Ő biztos tudja. Vagy ha nem, megkérdezi a Rókát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.03. 20:34:22

@enamel: Jó, amikor elmentek Kukutyinba, és lefilmezték a nyomortelepet / puccos helyet, az tuti nem volt hamisítvány :) Meg az adott országról se nagyon tudtak hazudni.
Hogy ki kinek a kije, az meg sose nem érdekelt.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 20:45:39

@ColT: kéne egy film a marináról.. érdekelne, mit hoznak ki belőle. :)

a lakó (törölt) 2010.10.03. 20:51:19

sajnos nem tudtam az összes kommentet végigolvasni, de ennyit tudok reagálni, ami talán segít egy képet kialakítani:

ugyan marina partot írtam, de az "igazi" marina parti lakók a duna teraszt amúgy sem tekintik annak, mert nem a parton van. és azért nem mentünk a partra, mert ott irreálisan drágák már a lakások, egy ugyanekkora 120 négyzetméteres lakás két ekkora terasszal, ott már a többszörösébe kerül.

a prestige házról nem is beszélve, van, aki a prestige első emeletén, a kukákra és fényszórókra néző 20 négyzetméteres lakást bérel havi 200-ért, csak azért, hogy elmondhassa, ő a prestige-ben lakik, és nem a duna teraszban. mi azt tartjuk elvakultságnak. a marina partra meg csak azért költöztünk, mert relatív közel van a városhoz, ahova minden nap sokszor járunk (és régi lakhelyünkről, a XVI. kerületből azért messze volt a belváros), és mert relatív kultúrált lakások voltak olcsón. hárman költöztünk barátok ebbe a lakásba, és a 200e az már tartalmazza a közös költséget és a bérleti díjat. ez az összeg három fele osztva már nem annyira vészes, sőt, pont annyi, mint amennyit bármilyen más újépítésű lakóparkokban elkértek volna tőlünk, és majdnem annyi, mint a drágább, de még mindig panelépítésű lakások. mivel fiatalok vagyunk, az átlagkeresetnél talán valamivel jobb a keresetünk (nem sokkal, tényleg), mert sokat járunk a városba, és mert a XVI. kerületbe is sokat járunk munka és családi okokból, ezért kizárásos alapon maradt a marina part.

és természetesen, tudjuk nyugodtan dolgunkat végezni a beázodt fürdőben is, és kétnaponta járunk futni, és nem okoz különösebb gondot felmászni a hetedikre, leginkább csak az elv idegesít, és pont így idegesítene egy panelben is, és idegesíti is az embereket. és tisztában vagyok azzal, a marina parti lakások semmi mások modern paneleknél, csak pont annyivel kérnek el többet értük, amennyivel újabbak. persze megvásárlásra soha nem adnék ki ennyi pénzt egy lakásra, ez egyértelmű, ennyiért kacsalábon forgó várat építek egy peremkerületben, vagy akár vidéken is, de most fiatalok vagyunk, nem fogunk kertesházat építeni 20 év hitelre (sajnos nincs 60 milliónk zsebben).

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 20:59:01

120 négyzetméteres lakásért 200 ezret fizetsz, bakker? És még rísz mint a fürdőskurva? Hátbaszdmeg. :DD

Idefigyelj, ha már olyan hülye vagy, hogy homárra posztolsz... NE ÁLLJ NEKI MOSAKODNI A LEGVÉGÉN. Mert akkor hétfő reggel még pár százan azzal fognak szórakozni, hogy kapj a pofádra tőlük is.

120 nm különben is már bőven penthouse kategória, ha ezt megengedheted magadnak, faszért nem tudsz normálisan fogalmazni.
Középvezető vagy-e?

Xezs 2010.10.03. 21:15:59

@a lakó: Figyelj oda arra amit enamel ír, mert ő már érti, hogy hogy működik a Homár és nem mond hülyeséget :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 21:35:05

@Xezs: Nem hát. Szegény kölyök, biztos sírógörcsöt kapott.... remélem van otthon illatosított hatrétegű papírzsepi.

Xezs 2010.10.03. 21:45:59

@enamel: Majd a buzi lakótársai farbatosszák és megnyugszik.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 22:09:01

@Xezs: Igaz is, három férfiember egy lakásban, az már elég gyanús. Lehet hogy valamelyik lány. Vagy cserélgetik, hogy éppen ki. Ilyen vándorpunci.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.03. 22:09:47

@Xezs: @enamel: Hagyyátok már! Nem a Homár működik mígy, hanem az élet. 200e 120 m2-ért nem olyan vészes. Fiatalemberek, nem buzik. És ha buzik, mi közünk hozzá. Van aki kocsira költi a pénzét, vagy motorra, hifire, kurvára, gyerekre, mindenkinek más életérzés a fontos. Majd megállapodnak, és akkor talán racionálisabb döntést hoznak.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 22:17:14

@atpijkamo: Ne hülyéskedj, egy 120 nm-es újépítésű 200ért, amiben benne van a közös költség nem nem vészes, hanem kurvaolcsó.

Önmagában nem lenne baj, ha buzik is, illetve baj lenne akkor is, de most az trendcsi, de ezek hülye buzik (...lennének, feltéve hogy tényleg).

:DD

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.03. 22:42:33

@enamel: "hülye buzik"

Ne legyél már kirekesztő! Amíg nem tolják a képedbe, kinek mi köze hozzá.

A politikusi kamingautokat én se szeretem, mert még nekem kell magam szégyelnem, hogy vaskalapos hetero vagyok. Fordítva is kéne. Milyen lenne, ha kiállna egy miniszter, hogy tegnap este megbaszta a feleségét. Csak hogy tudjuk.

Én különben imádom a buzikat, mert zseniális énekesek. Hosszan lehetne sorolni, csak két példa:

Freddie Mercury
www.youtube.com/watch?v=JiJzUMMJCao

Jon Anderson
www.youtube.com/watch?v=WybjHMUTFhM

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.03. 22:45:08

@Xezs:
nem mond hülyeséget "
Pfff
:)
Van uj poszt,nem gyöttök oda?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.03. 22:46:54

@atpijkamo:
Azért Feket Terryröl se feletkezz el!
Belépett a politikai aspiránsok közé
:)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 22:47:07

@atpijkamo: Te tényleg társadalompolitikai eszmefuttatást akarsz tőlem hallani vasárnap este 11-kor? :))
Csakazértsenem. Majd esetleg egyszer, máskor, máshol. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 22:48:05

@horex: Új poszt? Hol?
A Terry? Nebazz.. legalább jobbikos?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 23:06:23

@atpijkamo: Az az Anderson nem rossz. Mercury sem volt rossz, de nála valahogy mindig mellékesnek éreztem, hogy buzi. Előbb letett valamit az asztalra, aztán hangoztatta. Most inkább fordítva menő, kikomingautolok, aztán én most már istenbizony legyek sikeres, mert ha nem, akkor biztos azért nem, mert engem diszkriminálnak.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.03. 23:08:27

@enamel: "vasárnap este 11-kor"

Ez talán egy kicsit felvillanyoz. A leggyorsabb ujjak billentyűzeten:
www.youtube.com/watch?v=-QzDQZPdUOU
Rick Wakeman, The Six Wives of Henry VIII

Xezs 2010.10.03. 23:09:16

@atpijkamo: " Milyen lenne, ha kiállna egy miniszter, hogy tegnap este megbaszta a feleségét. Csak hogy tudjuk."

Ez hatalmas baszod, röhögök mint az állat :)

A magamutogatástól én is hányok. Faszomat se érdekli ha valaki buzi, tartsa meg magának a sötét kis titkait.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.03. 23:11:45

@enamel: "nála valahogy mindig mellékesnek éreztem, hogy buzi"

Így van, abszolút mellékes. Nem is tudom róla, hogy hangoztatta volna.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 23:12:47

@Xezs: Nana, amerre halad az egész bolhacirkusz, még bevezethetik... Az új király helyében visszahoznám a régi jó találmányokat, kicsit modernizálva. Mondjuk a búcscédula gyártást, és a nyilvános, online közvetített önkritikagyakorlásokat. Különös tekintettel a szexuális eltévelyedésekre, és mehetne főműsoridőben józsi barát, meg győzike helyett.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.03. 23:31:05

@atpijkamo: 2:09-ig isten volt az ürge, azután annyira nem jött be.
Köszönöm. :)

a lakó (törölt) 2010.10.04. 02:00:39

a buzikkal kapcsolatban osztozik a véleményünk, csináljon tőlem bárki bármit, csak meg ne lássam..

több kommenttel nem tudok hozzájárulni, pedig esküszöm, hogy szívesen lenne türelmem hozzá, de van egy életem. ettől függetlenül mindig is kerültem az olyan embereket, akiknél mindig a politika, a rasszizmus, vagy bármi féle utálat a mondat vége.

csak azért írtam meg a történetet a homárnak, hogy hátha lesz végre valami a lifttel. még jó, hogy ezek szerint nem lakik a házban tolókocsis, vagy akinek épp begipszelték a lábát, mert kiváncsi lennék a megoldásukra. peace

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.04. 08:09:07

@a lakó:
Mondjuk ha az érdemi részt kiszetted volna, a k.képviselővel megbeszélni máris lenne liftetek pár órán belül ezentúl

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.10.04. 09:48:29

társasházban földszintre (simán bezúznak és bemásznak), legfelső szintre (beázol) és szélre (hideg van) nem költözünk, aranyszabály.

50-es anyuka 2010.10.04. 10:10:10

Aki ilyen vacakért pénzt ad, ne számítson semmi jóra.

labi 2010.10.04. 11:00:17

Hmmm... hát annyi pénzbül amennyibe ott egy lakás kerül, abból kijön egy szép kerteshátikó is... és még kertészre is fussa, ha valaki nem szeret füvet nyírni-havat lapátolni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.04. 11:42:51

@a lakó: Gondolkodtam rajta, hogy kinyilvánítom mélyen tisztelt rólad a debil mivoltot, de megsajnáltalak. :)

Bodzaszedő Manager (törölt) 2010.10.04. 11:47:58

Ennyi pénzért már kertes házat is tudtál volni venni vagy építeni. igaz, Salátáné megmondta anno a nejemnek a 3 emeletről, hogy a k anyád, dögölj, sose legyen gyereked, aki közösségi ember, az kertes házba nem költözik. (U.i. már 2 gyerekünk van hálistennek, kertes házban lakunk, külföldön, kutyával, kis hibás szomszéddal, aki az úttestet is felnyalja a sártól és közbe engem szid, hiába na nem vagyunk közösségi emberek.)

mohopasi 2010.10.04. 13:11:37

Már régóta megfigyelhető sajnos az, hogy a luxus ár az esetek túlnyomó többségében nem takar luxus minőségű árut, szolgáltatást. Ugyanaz a paraszt csinálja ezt a házat is, amelyik a panelt, csak a főnöke többet kap érte.

murunga 2010.10.04. 13:55:40

@a lakó:
'csak azért írtam meg a történetet a homárnak, hogy hátha lesz végre valami a lifttel.'

hát vazz, te tényleg nem lehetsz atomtudós

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.04. 14:53:14

@murunga: Láthatóan nem. És mindent komment után egyre láthatóbban.

májgeriberi 2010.10.04. 18:01:48

kibaszott irigy emberek vannak!

hülye lúzerek csak nyugtassák magukat, dögöljön meg a szomszéd tehene elvvel.
váháháááá

Tronik 2010.10.05. 06:28:06

Minden lakással ugyanez van. Élég hülyegyerekes formátumban íródott.
Építenétek inkább családi házat!

Xezs 2010.10.05. 12:41:18

@Tronik: Vagy munkatábort :)

Szaruszerű Lány 2010.10.13. 09:06:13

Azért Duna Terasz, mert a teraszodon Dunányi mennyiségű víz folydogál. :)

BTW: kb. két és fél éve kezdtünk el lakást keresni (egy év után találtunk). Azt a környéket (más építtető, más projekt) azért lőttük ki, mert egy akkora magasfeszültségű vezeték fut végig arra, amitől garantált az instant agyrák. A jogászunk kérte, hogy bizonyos cégektől inkább ne vegyünk, ez is köztük volt.

Taxomükke (UK) 2010.10.18. 20:21:59

@room_101: Ajjajjaj...
Nekünk az 1300 nm-es összközműves telek volt 7 MFt (igaz, 1999-ben és Szigetszentmiklóson)...

sorica123 (törölt) 2011.09.08. 14:56:24

@Xezs: egyabaj, a buziság nem sötét és nem titok. Én specc senkinél nem csípem, ha demonstratíve bújik a partnere szájába a busz közepén. Igen, nemzetünket szaporító heterók esetében sem tetszik a dolog. Mert bazzeg, nem a középkorban vagyunk: nem az a gond, hogy adsz egy csókot a másiknak vagy fogod a kezét, hanem ha olyan dolgokat viszel ki a közös terekbe, amivel a többi ember nem tud és nem is akar mit kezdeni. És ez szerintem vonatkozik heteróra-buzira egyaránt. A másiknak a kezét meg tőlem aztán a buzi ember is foghatja, az nem az a kifejezett közszeméremsértés kategória. (Csak tudnám, hogy a pöcsbe került ez elő...)
Hogy legyen némi on is: mindenkinek szíve joga olyan lakást venni/bérelni, ami a leginkább való neki. én tuti nem költöznék ilyen újépítésű luxuspecónak bepozicionált lófaszkába, mert ennél az én lakásról alkotott képem jóval egyszerűbb. De ha valakinek ez kell, van ilyen is a piacon. Csak jót nem hallottam még arról, hogy valaki közvetlenül az átadás után beleköltözött egy ilyen kacsalábon forgó palotába. Általában ilyenkor jönnek ki a hibák, semmi se üzembiztos, kiderül, hogy a kivitelezésnél nem tudta a jobb kéz mit csinál a bal, kispóroltak valamit stb... úgyhogy ám vegyen a nép lakóparki csodapecót, de számoljon vele, hogy itt nem az a legfrankóbb, ami most esett le a szalagról.
süti beállítások módosítása