Tékozló Homár

A cigiző nőszemély és a konyabajszú

2010.10.27. 10:00 | szily | komment

Az alábbiakat el lehetett volna intézni annyival, hogy "étteremben jártunk Magyarországon", de akkor nem szórakoztunk volna ilyen jól. Duarte Freitas do Ramalho csodás plaszticitással írja le, milyen volt kétszer is ugyanazon a helyen vacsorázni Tiszafüreden. Tocsogjunk együtt zsírban és égett panírban!


Tiszafüredi befürdés

Hiába Tiszafüred a Tisza-tó fővárosa, éjszakai élete egyáltalán nem mondén. Úgy is mondhatjuk, hogy tipikusan rurális. Az odalátogató a tóval kapcsolatos látnivalókon túlmenően ne nagyon számítson egyéb attrakcióra, különösen így ősszel. Az egyetlen megtekintésre való múzeum az egykori kúria, melyben Kossuth Lajos lakott a kápolnai csata utáni tiszti botrány elrendezésekor 1849 tavaszán  (t.i. amikor Görgei    puccsal leváltotta a gyenge kezű, zavaros fejű, sikertelen Dembinski fővezért) vasárnap természetesen zárva. Ki megy oda, mondjuk szerda délelőtt?

Elmegy az ember a belváros közvetlen szomszédságában található, egyetlen ütőképes étterembe, amely a Pepita Szálló mellett található. Máshová nem nagyon tudna menni, mert a csak nyáron kundtsaftokat tömegetető, kisebb kocsmák már eleve gyanúsak a mélyhűtőben régóta tartott félig kész ételeik miatt.

Az étterembe belépve tömény áporodott ételszag vágja orrba az embert. Itt hónapok óta nem szellőztettek. Ruházatunkat napokig kell majd szellőztetnünk.

Szomorú tekintetű, kissé zavart pincérünk (rusztikus karakter, bár rajta mondén, a párizsi cafék pincérviseletére emlékeztető fekete ing, gatya, ’s kötény) nem túl mondén gráciával elültet bennünket a 10 személy fogadására alkalmas bokszból, mondván, hogy csak hatan vagyunk, és hátha jön még egy tíztagú táraság. (Nem jött.) Hiába akartunk volna sértődötten távozni az átültetés miatt, Tiszafüred más vacsorahelyet nem tudott volna kínálni.

Rusztikus karakterű, de mondénező  pincér barátunk (a szalonspicc sem kizárt) nem volt képes megjegyezni, hogy ki mit kért. Az italok egy részét és a salátákat vagy nem, vagy csak késve hozta ki. A megrendelt leves természetesen langyos volt, a halászlé ehetetlen, a rántott ponty prézli  bevonata odakozmált (van egy Kozma-fok a Tisza-tóban, talán ennek a turista általi jobb memorizálására), viszont a ponty rendkívül sületlen volt. A mellékelt roseibni csöpögött a zsírtól, de betegesen puha volt. Pincér barátunk, hogy ki ne essen az étel rendelésünk kapcsán létrejött közös szellemi körünkből, a második fogásokat még a leves fogyasztása közben csapta te elénk, viszont az üres leveses tányért már nem vitte el. A fogásokat azok elkészültének ütemében dobta ki az asztalra, így mindenki egyénileg vitte a vacsora ütemét, volt, aki még a levesnél tartott, mások már a desszertet kóstolgatták ugyannál az asztalnál. A számla kiállítása is problémás volt, hattagú asztaltársaságunknak közösen számlázott, és közölte, hogy korábban kellett volna szólnunk, hogy családonként fizetünk: szétválasztásra nincs mód. Az étel reklamációkra térve azt mondotta, „szólni kell, ha valami nem jó, mer’ én csak felveszem, és kihozom a rendelést, de semmiről nem tehetek.” Azaz sejteni engedte, hogy a konyhában történőkre befolyása nincs. Némi szakács-feszkó is érezhető volt hanglejtéséből.

(Gondoltuk, itt már történhetett egy és más.)

Másnap – nem lévén más választásunk – ismét ide mentünk vacsorázni. Rusztikus pincér barátunkkal ekkor már jobban összemelegedtünk, mert a rendeléskor sorra bemondta, hogy mely ételeket készít rosszul a szakács. (Sokfélét. Például nehogy megpróbáljunk itt még egyszer halat enni!)

Maradtunk a szinte elronthatatlan bécsi szeletnél. Mégis sikerült: az étel az alumínium tálcás szocreál üzemi étkezdék színvonalát idézte. Pincérünk a helyzet teljesen inverz szemléletével, azaz a lovon fordítva történő üléssel arra kért, ne balhézzunk, mert ott ül a szomszéd asztalnál a tulaj, és abból csak kellemetlenség származik. A langyos leves visszaküldése, majd az egész étkezés befejezése után két személy jelent meg a tulaj asztalánál: fehér nadrágos és kabátos, vérmes, cigarettázó nőszemély, valamint egy konyabajszú, zöld kötényes, pocakos úr. Valószínűleg ők felelősek az ételek elkészítéséért. Visszafogott, halk, de ingerült szóváltást észleltünk. Valószínűleg nehezményezték, hogy a vendégek panaszkodni merészeltek. Mindezek dacára ép bőrrel távoztunk.

Pincérünktől biztatólag búcsúztunk: „Ne adja fel, jó ember, Önre fényes jövő, hosszú fejlődés vár, bár még az messze van!”

Régen a vendéglátás szakmának számított, tanították, és tanulták, vizsgáztak belőle. Ma akárki csinálhatja?

Petőfi írja Debrecenről egy útleírásában, hogy az egész város szalonna szagú, könyvet ott senki nem vesz, legfeljebb csak azért, hogy szalonnát csomagoljon bele. Anno 1844. Itt úgy látszik azóta is szalonnát tartanak a jó modorról, kulturáltságról, ételkészítésről szóló könyvekben.

Duarte Freitas do Ramalho

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.10.27. 10:05:10

Ősszel Tiszafüreden... Ez vmi zarándoklat, vagy mi ?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.27. 10:05:40

Ez egy nem mondén rusztikus mondén poszt.

Használhat idegen szavakat, de nem kéne ennyire erőlködni hogy jópofi legyen. Olvashatatlan.

Azért kell olyan sokáig új posztra várni, hogy bejöjjön egy ilyen?

Kockás Zebra 2010.10.27. 10:07:18

A 25. mondén után feladtam.

Egyébként meg:
borzalmas volt ott, de azért visszamentek másnap ??????

LOL

igazságos 2010.10.27. 10:07:27

Mik vannak már megint. Én szeretem a szalonnát. Még mindig jobb, mintha mérgező iszap megszáradása utáni port szagolnának. Hogy egyeseknek soha semmi nem jó, mindig csak elégedetlenkedni tudnak.

Utána kellett néznem egy-két szónak, hogy megértsem a jelzőket, mint pl. mondén. :D

Vajmaci 2010.10.27. 10:08:32

Épp szombaton voltam Tiszafüreden....nem vacsoráztunk ugyan, de feltűnt, hogy szinte állandóan füstben áll a város.
biztosan az oxigénhiány miatt ilyenek az emberek..:D:D

igazságos 2010.10.27. 10:08:44

Segítség a mondén szóra, tudatlan pórnépnek:

Mondén

Nyelv: francia.

társaságbeli, előkelő, nagyvilági

il_ 2010.10.27. 10:08:51

nem irigylem amit ezért itt kapni fogsz :)

dr. _mmm_ 2010.10.27. 10:08:59

Szar az egész és Ti visszamenetek??!!?? Hát jó nagy barmok vagytok..!
Ezen csak nevetni lehet!!

MUUUHAAAHHAAAAAA

Kockás Zebra 2010.10.27. 10:09:11

...rusztikus pincér...

ez szintén jóóóóó

mármint azt, hogy 40x le van írva, meg hogy értelmetlen

Énbagoly 2010.10.27. 10:12:16

Hát, ilyen helyzetben kétszer is meggondolnám a hideg étkezést inkább, minthogy fizessek ilyen ételért. Pláne kétszer. Először még jóhiszeműen belemegy ebbe az ember, de másodszor is?
Az étteremnek nevezett valami meg miből akar megélni, ha így dolgoznak? Abból, hogy ők az egyetlen lehetőség, amit választani lehet?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 10:13:40

"vasárnap természetesen zárva. Ki megy oda, mondjuk szerda délelőtt?"
Magyar turizmus, olálá.

"mert a rendeléskor sorra bemondta, hogy mely ételeket készít rosszul a szakács. "
Na! Unicum! Máshol konyhafőnök ajánlta van, itt csókosoknak külön figyelmeztetés :D

Amúgy a post nyelvezete kifejezetten üdítő, mit kell ehhez szedni? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 10:14:48

@Szarazkoro: Ne szerintem ez a D&G papucsos fószer kultúrköre lehet...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.27. 10:16:25

@igazságos: "Segítség a mondén szóra, tudatlan pórnépnek:"

A posztoló kinézett két szót a szótárból, mondén és rusztikus, és ezeket variálja a végtelenségig, hogy művelt ember benyomását ketse.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 10:17:18

@Énbagoly: Annyira biztos nem volt rossz, csak a postoló gondolom még életében nem mozdult ki otthonról :D

Pár éve egy pesti ismerős társasággal mászkáltunk Pécsett, csajok el valami ruhanézőbe, fiúk beültünk egy kajáldába.
Föld alatti kocsma, ahol kajáni is lehet...
...olyan cigánypecsenyét ettünk, hogy 10 ujjat megnyalós...
...csajok megjönnek, 2 kis kikent-kifentnek volt csak baja, a többi örült, hogy milyen jó kis hely, mert jó a kaja.

igazságos 2010.10.27. 10:17:53

@atpijkamo: Igazad vagyon, csak menőzni akar. Szerintem órákig keresgélt az interneten ez után a két szó után, azt gondolván, mi nem fogjuk érteni az ő beszédét. :D

Hang Ember 2010.10.27. 10:19:21

Kedves Duarte! Nem vagytok ti kissé mazochisták? :)))
@igazságos: Köszi a magyarázatot, már érthetőbb a dolog.

igazságos 2010.10.27. 10:20:21

@Hang(talan) Ember: Itt mindig lehet valami újat tanulni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 10:20:41

"Valószínűleg nehezményezték, hogy a vendégek panaszkodni merészeltek. Mindezek dacára ép bőrrel távoztunk."
Örülj, hogy nem szeleteltek fel a következő kajába!!!! :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.27. 10:20:43

@igazságos: Mostanáig nem volt a "mondén" az aktív szókincsem része.

Énbagoly 2010.10.27. 10:21:06

@ColT: Étterembe csak akkor érdemes menni, ha jobban főznek mint ti otthon. :)
Az emberek ízlése meg lehet nyugodtan különböző az ételben is. :) Aki meg fikázni akar, az úgyis fog.

Szóval, én másodszorra nem ültem volna be erre a helyre. Inkább a szupermarketes kaja. :)

igazságos 2010.10.27. 10:22:06

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Mint a halál. Ja, és nem minden falusi vendéglő rossz ám, mielőtt még valaki azt hinné. Lehet, hogy a posztoló volt túl finnyás, akinek még a szalonna szag sem tetszik.

.lll. 2010.10.27. 10:25:13

kissé modoros,de übereli a mézes posztot

Sokorai_Atala 2010.10.27. 10:26:52

Amikor egy mondatban szerepelt kétszer a mondén szó (az elején), erőltetettnek kezdett hatni a közlendő. A "rusztikus" negyedszerre pedig már szinte sikításra kényszerített:)
A történet akár jól is sikerülhettet volna:)

simon says: 2010.10.27. 10:27:03

ha nem lenne ilyen remek az iras, azt mondanam, hogy tul sok a monden, meg a rusztikus es, hogy minek ment vissza a kedves vendeg. kocsiba beul es addig megy, amig nem talal egy masik csardat, en ezt tettem volna.
de mivel remek a poszt, tulajdonkeppen nem panaszkodaskent irtak, hanem mintegy elmenybeszamolot, tenymegallapitast, tovabba az elbeszelo jo fejnek tunik, nem mondok csunyakat.
valahogy birom azokat a fickokat, akik lejoembereznek masokat.
a poszt tolorol is sejlik, hogy nem e vilagban el, egy parhuzamos univerzumban, ahonnan csendben, jovialis modorral, neha megrokonyodve figyeli az elsuhano evtizedeket. fel-felkap realitas morzsakat, de nem jellemzo, hogy magaeva tenne a valosagot.
keves ilyen embert ismertem, nagyon meg kellene becsulni oket. persze lehet, hogy baromi nagyot tevedek.

.lll. 2010.10.27. 10:27:14

én imádom a rusztikusan mondén pincéreket

Hang Ember 2010.10.27. 10:30:45

@lófő: akai rurálisak is, ugye? :)

Hang Ember 2010.10.27. 10:32:03

@lófő: szóval még egyszer nekifutok: akik rurálisak is...

cicmen (törölt) 2010.10.27. 10:32:21

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): @atpijkamo: @igazságos:
Az a baj veletek, hogy nem értek fel azokba a szellemi régiókba ahol ő tanyázik!
Pórnép!

cicmen (törölt) 2010.10.27. 10:33:25

Még jó, hogy a múzeum zárva volt!

Magam_a_Mondomét! 2010.10.27. 10:33:54

"Másnap – nem lévén más választásunk – ismét ide mentünk vacsorázni. "

Itt dobta le az agyam a láncot.

Mint a viccben: nyuszika, Te szopni jársz ide!

Sokorai_Atala 2010.10.27. 10:34:17

@cicmen: felérek én (remélem:), csak ha egyszer mondják, akkor is értem.

igazságos 2010.10.27. 10:35:05

@Magam_a_Mondomét!: Ja, én inkább otthon főztem volna magamnak valami kaját. Szívesen csináltam volna a posztolónak pizzát, abban profibb vagyok, mint Lázárka.

cicmen (törölt) 2010.10.27. 10:35:41

@Sokorai_Atala: Szerintem meg ne akarj! Ez egy seggfej.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 10:36:32

@Szarazkoro: :)

@Énbagoly: Hát, kényes ízlésüknek biztos az sem felelt meg :D

Bizonyos kajákat amúgy tényleg jobban összedobunk itthon, mint bárhol máshol, de azért néha nem árt folytatni a pécsi éttermek végigpróbálását sem :)

@cicmen: Én sem érek fel oda, de nem is bánom :D

igazságos 2010.10.27. 10:36:54

@cicmen: Akinek nem inge, nem veszi magára, de ez már unalmas mondás itt.

Na szóval, az általad elmondottakat gondolta a posztoló is. Mellesleg, aki még vissza is megy, oda, ahová már egyszer átbaszták, az nem érdemel könyörületet. Ez esetben tehát jogos a posztoló köcsögölése, üzenem Körömlakknak.

cicmen (törölt) 2010.10.27. 10:37:37

@igazságos: Szívesen csináltam volna a posztolónak pizzát
Te ezt beengednéd a lakásodba?

2010.10.27. 10:38:46

Mi a faszom az a mondén. Valami hal? Hogy lehet a pincér rusztikus? Az nem a falburkolat?

2010.10.27. 10:40:19

@igazságos: kösz, de azért az apád faszát is.

igazságos 2010.10.27. 10:41:23

@cicmen: Most, hogy mondod, talán mégsem engedném be. De elküldeném futárszolgálattal, ráírva, hogy törékeny cucc.
Régi avatarod jobban tetszett, nem erre emlékszem. Repülő macska akar ez lenni?

.lll. 2010.10.27. 10:42:05

imádom rurális rusztikusan mondén kisvárosokat a konyabajszú szakácsokkal

igazságos 2010.10.27. 10:42:52

@faqq: szóval nálatok ez így szokás. :)

Mi otthon kultúráltabbak vagyunk ennél, nem ereszkedek le a te szintedre. Pedig mondhatnák vissza hasonló jókívánságokat neked is.

pit.stop.boys 2010.10.27. 10:44:07

Vadász, vadász, valld be, hogy te szopni jársz ide! :-)

Sokorai_Atala 2010.10.27. 10:44:48

Tényleg, nem tudja valaki, hogy Tiszafüreden lehet-e pizzát rendelni? Ősszel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 10:51:13

@lófő: Én először konyhabajszúnak olvastam... reggel volt még na.

cicmen (törölt) 2010.10.27. 10:52:04

@igazságos: Ja! Eredetiben aranyos ez de avatarnak nem a legjobb.
Azt hiszem visszateszem a régit, az egyébként is saját macs.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.27. 10:52:22

@ColT: hehe, tuti az István pincében voltatok. Kb. harmadosztályú hely, tele öreg és fiatal alkoholistákkal, de a kajájuk az isteni.

Egyébként Mo. 90%-n rurális az éjszakai élet. vagy még annál is rosszabb.

zépont 2010.10.27. 10:52:47

Szerintem tök jó a poszt! Mostanában úgysem voltunk elkényeztetve posztügyben.
Egyébként meg a vicc úgy szólt: ... gyanús vagy nekem te vadász ... nyuszika nem szerepelt benne.

igazságos 2010.10.27. 10:54:54

@cicmen: Figyelj, ha neked ez tetszik, akkor ne cseréld le. Csak feltűnt a dolog, hogy kicserélted, én figyelek mindenre. :)

Hang Ember 2010.10.27. 10:55:28

@lófő: ...ahol a kundtsaftokat gráciával a párizsi cafék és alumínium tálcás szocreál inverz Pepita Szálló mellett található kúriába visszaküldik.

.lll. 2010.10.27. 10:57:26

@ColT:
én pedig konyakbajszúnak:D

@Hang(talan) Ember:

ez a pepita szálló tiszta rejtőjenős:D

cicmen (törölt) 2010.10.27. 10:58:43

@faqq: Mi a faszom az a mondén. Valami hal?
Mondva éneklés! A rap helyi változata rusztikus előadásmódban!

igazságos 2010.10.27. 11:00:04

@cicmen: Már válaszoltam erre, még egyszer, ha valaki megkérdezi, kap egy seggberúgást tőlem. Ezzel már poénkodni nem menő.

Koholmány 2010.10.27. 11:00:20

Másnap – nem lévén más választásunk – ismét ide mentünk vacsorázni
Persze... rendeltek volna pizzát, vagy valami.
Tipikus magyar vagyok poszt.

Xezs 2010.10.27. 11:13:22

Ez egy nagyképű, okoskodó szar írás, végig se olvastam. Okosnak hangzó szavakat erőltet, ráadásul többször is leírja.

Nekem az a South Park rész jutott eszembe, amikor annyira elszállnak maguktól, hogy a saját fingjukat szagolgatják.

Xezs 2010.10.27. 11:15:45

Jaj megvan a szó amit kerestem: fellengzős.

Sokorai_Atala 2010.10.27. 11:16:13

@ColT: ha egy mondén ruhás rusztikus és rurális (ami kb egyet jelent) egyén hozza ki, esetleg. Vagy konyabajszos.

Kicknick 2010.10.27. 11:23:58

Posztoló ment volna a Patkósba a 33-ason... Óccsó meg jó. Igaz akkor meg kellett volna mozdulni...

Szarazkoro 2010.10.27. 11:25:59

@ColT: en is! Miert nem az van odairva? Kaveeet! Koran van meg.

igazságos 2010.10.27. 11:27:12

@Kicknick: De azt mondta, hogy csak egyetlen egy van a környéken! Na, akkor ez egy újabb szánalmas próbálkozás arra, hogy ő tűnjön a faszagyereknek? De persze, csak ha nincs messze, amit mondasz.

Kicknick 2010.10.27. 11:34:38

@igazságos: van vagy 5km-re Tiszafüredtől...guglimaps is jezi keresd csak
Olyat kajáltunk ott májusban hogy na. Kétszer is.
Pedig Poroszlóról mentünk át
Ja, Poroszlón is jó a kaja, a Pákászban, ott van a főúton az étterem a templom után nem sokkal
Csak az kicsit drágább

Gastroman · http://etteremteszt.lapunk.hu 2010.10.27. 11:37:07

"
Elmegy az ember a belváros közvetlen szomszédságában található, egyetlen ütőképes étterembe"

Milyen lehet a többi?

helianthus 2010.10.27. 11:39:31

@Kicknick: na pont ezt akartam írni. Nyárom mi is voltunk Füreden, de átgurultunk Poroszlóra kajálni.

helianthus 2010.10.27. 11:43:19

Egyébként
1, a múzeum, kastély, stb nem tecso, hogy éjjel-nappal nyitva legyen. PL. hétfőnként nincs nyitva múzeum, télre is be szoktak zárni dolgokat, van ami csak május-szeptember között látogatható. Tehát, ha annyira kifinomultan egzaltált vagyok, hogy ilyen helye menjek, előre tájékozódom.
2, én még minimum 200 várost tudok mondani MO-n, ahol az éjszakai és nappali élet rurális és ezért nem mondén. Nem akarok tippelni, de a posztíró, nem-e mondén pesti-e? :)

A fenti két pontnak semmi köze nincs ahhoz, hogy az étterem sz@r volt, úgyhogy egész Tiszafüredet hibáztatni egy étterem miatt, szerintem genyóság és nem mondén. (ez a szó teccetős, csak nem merem használni, nehogy megüsssenek érte a rurális emberek, akik nem értik)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.27. 11:58:32

A leiras nekem is tetszik, a szoismetleseknek neha meg van a jelentoseguk, a 2 idegen szo pedig szamomra egyertelmuen megjelenitette az ismnert "videki" pincer figurat a brifkoval
mar vartam, a miert nem foz maganak, egyen a szallason disznosajtot es egyaltalan mi a fasznak megy tiszafuredre hozzaszolasokat

ajajajjjjjj 2010.10.27. 12:02:53

posztoló! te magyar vagy? menj rá kicsit a magyar nyelv tanulásra, mert ez az iromány szégyen

plusz ha valami szar, minek merülsz bele kétszer is nyakig?

cicmen (törölt) 2010.10.27. 12:18:43

Másnap – nem lévén más választásunk – ismét ide mentünk
Lófaszt! Akkor már nyitva kellett lennie a múzeum kúriának! Akkor miért nem nézted meg?

SÜN 2010.10.27. 12:25:18

mi az anyád reumás picsája az a mondén, te szóismétlő világbajnok?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.27. 12:28:28

Nem szoktam posztolot baszogatni, de sajna, most ezt kell tennem.

Az rendben van, hogy nem teccet a kaja, meg a kiszolgálás, de ezt a kifogasodat azert nem tudom elfogadni, illetve fenntartásokkal kezelem, mert Tiszafüreden nem ez az 1 valamirevaló étterem van. A belvárosban is a városperemen is találhatóak, igen nagyforgalmúak.
Vagy csak el akartad mesélni, hogy nektek telik vendéglőre?

labi 2010.10.27. 12:37:12

Az hogy a postoló az előzetes figyelmeztető jelek ellenére maradt, az egy dolog...
De az hogy másnap még vissza is ment...

Balfasz...

igazságos 2010.10.27. 12:37:24

@hagyma: és még a szalonnát se szereti. Hát ember az ilyen? :D

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.27. 12:40:31

@igazságos: jaj, most jut eszembe! Te szalonnát ettél, hogy ekkorák lettek a melleid?

mohopasi 2010.10.27. 12:40:35

Mit van mit csodálkozni? A legtöbb nyári pihenőhely őszi szisztémája hasonló. Nem pontosan értem a szocreál kivitelezésű kajára való panaszáradat, majd a régebben tanult tanított vendéglátás párás szemmel való nosztalgikus emlegetése közti összefüggést.

igazságos 2010.10.27. 12:43:12

@Lewyke: Szia kötözködő, hiányoztál már.

És igen, szeretem a szalonnát, nem szégyen az, de a melleim növekedésében nem játszottak szerepet. Aki látta a képeket, az tudja, aki meg nem, az irigykedik és fröcsög mindenfélét, ami a kis agyában van.

Nagyon jól szórakoztam rajtad meg a barátnődön tegnap, úgy égettelek be titeket, hogy fogalmatok sem volt róla, de mindenki másnak leesett a dolog. Ennél nagyobb szórakozás nincs a világon. :P

labi 2010.10.27. 12:46:42

Amúgy útűlom a mondénokat!
Főleg a konyabajszú russztikus mondénokat rurális környezetben!
Mondénok menjenek haza!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.10.27. 12:55:48

feltámadt a homár...
köszönjük a posztot

igazságos 2010.10.27. 12:58:54

@Don Bandi: És még az indexre is ki van rakva, úgyhogy lesznek kommentek dögivel.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.10.27. 13:27:29

A vicces, hogy ha írt volna egy posztot egy szar étteremről, ahol egyszer megjárta, még jó is lett volna.
De így nekem is ez volt az első gondolatom:
Vadász, vadász te szopni jársz ide...

Egyéves Önkéntes 2010.10.27. 13:48:46

Ez egy rusztikus hangvételű mondén komment. Már-már rurális.

(amúgy kíváncsi lettem volna, hogy-e lett-e volna-e mód-e a családonkénti-e számlázásra-e, ha és amennyiben (SLAP!) mondjuk mondén rusztikusságomban nem fizetek addig, amíg nem olyan számlát hoz, amilyet óhajtok)

Egyéves Önkéntes 2010.10.27. 13:54:41

"Az étterembe belépve tömény áporodott ételszag vágja orrba az embert. Itt hónapok óta nem szellőztettek. Ruházatunkat napokig kell majd szellőztetnünk."

Na itt kellett volna kikiabálni, hogy: Harry, hol schon mal den Wagen!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.10.27. 14:23:12

@igazságos: nem az a lényeg, hogy mekkora a poszt nézettsége, hanem az, hogy mennyire szórakoztató a sztori, és ez mit hoz ki az ős-kommentelőkből.

igazságos 2010.10.27. 14:32:15

@Don Bandi: Abban is van igazság, de ha egy poszt nem érdekes, akkor hiába van kint az indexen. Az érdeklődést fenntartani a mai világban már egyre nehezebb dolog, már az se elég, ha valaki kicsit extrásabb.

Kardics 2010.10.27. 14:53:55

Orális-tudom
anális-tudom
rurális-?????

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.10.27. 14:54:48

Mondén és rurális.... ebben a kontextusban nem nagyon tudom akceptálni ezen frázisokat. Nem mondom, hogy nekem ez zsenánt, de szerfelett nervózus leszek eme verbális high-horse stíltől. Ilyen wirtschaftot! Nohát! El is szakadt a zsebórám láncza.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.10.27. 15:03:22

@hagyma: mi a fasznak megy Tiszafüredre? főzzön otthon. egyen máshol.:)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.10.27. 15:17:46

3. bekezdésnél adtam fel.
poszttolót lehet már?
húzzál a modorosra.
köszi.
következőt!

Szarazkoro 2010.10.27. 15:20:18

@igazságos: linket ide hadd olvassam pliz

Skin 2010.10.27. 16:13:21

Tiszafüreden egy jó hely van: Tiszaörvény, Hableány, és onnan nem messze egy több-faházas üdülő a tiszai kertsor utcában!

lukit 2010.10.27. 16:31:36

A lúzerek definíciója: "Másnap – nem lévén más választásunk – ismét ide mentünk vacsorázni."

Tiffauges 2010.10.27. 16:45:22

Örülök, hogy nem ismerem személyesen a mondén posztolót, mert ha az életben is ilyen, akkor egy rusztikus szívlapáttal: *SLAP!*

Egyébként lehetne a cikk címe: "Bizarr füredi vendégszeretet" (azaz "bizzar" hogy pontosak legyünk!) hiszen AZ már nincs itt fent...
Igaz, hogy ez másik Füred, de sebaj.

Tiffauges 2010.10.27. 16:47:49

@EÖ: A számból vetted ki a pofont!
*SLAP!* csak úgy srégen, mondén.

illemvakond 2010.10.27. 17:05:37

Nem értem, mi a baj, a pincérnek legalább fontos volt a mondén becsülete.

Drevan 2010.10.27. 17:18:56

:D :D :D :D
Ez a post ugye csak vicc? Pedig nincs április 1. :D
"Elmegy az ember a belváros közvetlen szomszédságában található, egyetlen ütőképes étterembe"

23 éve Tiszafüreden lakom, de erről a csoda étteremről most hallok először :)

Több étterem is van Tiszafüreden és sikerült kifogni egy sz*rt, amiből az következik, hogy az egész város sz*r, gratulálok :D

@Sokorai_Atala: Van Tiszafüreden legalább 5 pizzéria(/hely ahonnan lehet pizzát rendelni), amik közül tudtommal csak 1 zár be őszre/télre. Psszel/Télen is elvileg nyitva van a Barátkozó Pizzéria, Zöld Béka Pizzéria, Lizo Éltelbár, 4. pizzéria neve nem jut eszembe és a Pietro Pizzéria pedig csak nyáron.

@Vajmaci: Nem tudom és nagyon ritkán tapasztalom, hogy "füstben áll a város", lehet az oxigén hiány miatt nem veszem észre ? :D

Személy szerint én is felháborítónak tartom, hogy a turista szezon után egy kisvárosi múzeum nem tart nyitva non-stop minden nap! Gyalázat!

Köszönöm a postolonak, a gyenge magyar ellenére is rendkívül mulatságos írás lett:)

Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho 2010.10.27. 17:27:40

@igazságos: 1. mi az a menőzés?
2. A tahóságot jobb titkolni, nem kell kicsapni a nyilvánosságba.

Der Beste 2010.10.27. 18:49:20

Nem tehetek róla, de megint ekéznem kell a posztolót.
Mire számítottak, amikor másnap visszamentek? Éjjel ott járt Fucking Ramsey, s pár óra alatt MONDÉN helyet varázsolt az étteremből?

Géza, kék az ég! 2010.10.27. 19:28:49

Ma reggel megkóstoltam egy doboz romlott kefírt - pocsék íze volt.

10 perce megint megkóstoltam - még mindig pocsék az íze.

Lehet, vennem kellett volna egy új doboz kefírt?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.27. 19:30:10

Jóvan, látom kevés sőt nincs is off ,posztolót sem ekézitek

Napersze nincsenek itt az örök offolók

Miről is szól a poszt?
Ha valaki röviden összefoglalná!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.27. 19:36:59

Másnap – nem lévén más választásunk – ismét ide mentünk vacsorázni

Az volt már, hogy
Vadász-vadász..

Szar poszt.
Ha leülök akárhol és nagyon szépen megkér a pincér, lehet, de csaklehet hogy átulök máshova, de hat fős társasággal 10fős helröl soha
Ha nem az ételszagtol, akkor ettöl a kedvességtől kellett volna kifordsulni már

Erre másnap visszamennek
Mé' nem volt nő a társaságban... és egy kocsma sem?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.27. 19:39:50

@horex: "és egy kocsma sem? "

Helybéli hozzászóló szerint több jó hely is van a környéken.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.27. 19:40:40

Most látom csak,
aplaszticitás nem azt jelenti a,it itt sugallna
A helyes kifejezés "plasztikusság"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.27. 19:41:36

@horex: tiszafureden van egy szocreal etterem szomoru tekintetu rusztikus monden pincerrel es bajszos szakacsnoel es sult olajat hasznalnak illatositonak
lecet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.27. 19:44:18

@horex:
jobb helyeken eleve ultetnek, de nem vagy koteles elfogadni a felajanlott asztalt, ha nem es lenne rutinja a konyabajuszunka, akkor a 10-es asztalra foglalt tablat tenne
lecet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.27. 19:46:10

amugy hosszu es sikeres eletpalyamon merengve megallapitottam, hogy vendeglonek sosem adtam masodik eselyt
ebben tenyleg hibazott a poszter

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.27. 20:04:23

@hagyma:
Köszi az összefoglalót
A nőket és a kocsmát csak azért kérdeztem,mert egy jó kocsmázás utén lehet a nőket "jól /ki/használni"
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.27. 20:05:32

@atpijkamo:
Poszttolót akkor szabad hülyézni?
:)

Vladimir Harkonnen 2010.10.27. 21:27:49

@ajajajjjjjj: Bagoly mondja verébnek!
:)

(A nagybetűket, és a felkiáltójelet elvitte a cica?)

Pavel_ · http://www.bpracing.hu 2010.10.27. 21:52:40

Ez egy új hely, még nem próbáltam.
Nekem Tiszafüreden a Park étterem vált be, a Hableány az új személyzet óta nem olyan, mint régen.
Az egyetlen étkezési lehetőség tényleg vicces, van azért ilyenkor nyitva tartó étterem bőven :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.27. 22:29:33

@atpijkamo:
Azért nem vagyok én olyan mint enamel hogy hulyézzem a poszttolót
:)
Hülye a poszttoló, hogy vissza megy az ablakon, mikor kirugják az ajtón

Sokorai_Atala 2010.10.28. 09:26:16

@Drevan: kösz, gondoltam, hogy van több, csak ezért kérdeztem, mert hihetetlen volt ez az egy éttermes dolog és pizzázó mindenhol van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.28. 12:00:22

mondjuk en biztos nem mennek pizzeriaba vacsorazni
azolyan hazarendelos dolog, vagy napkozben bekapok 2 szelettel
de ez nem lenyeges

lomposfarkas 2010.10.28. 13:22:45

Én már csak arra vagyok kíváncsi, mókás kedvű posztoló barátom, hogy sokáig tartott-e az internet bugyraiból előbányászni azt a két szót, melyek használata esetén az úri olvasóközönség garantáltan le fog hülyézni? Mert ezek ilyenek... :))

ember a holdon? 2010.10.28. 14:04:18

két dolgot nem értek:
1. ha nem volt jó elsőre, miért ment vissza? azért a közelben van más település is..
2. Debrecennek és a szalonnának mi köze Tiszafüredhez? vagy a leves és a főétel elfogyasztása közt volt egy térugrás?

btw, Debrecenben van pár jó étterem, nem is drága és jól főznek, pedig nem szalonnát ettem:-) nemrég jártam arra..

Sokorai_Atala 2010.10.28. 17:08:43

@hagyma: legtöbb pizzázóban nem csak pizzát sütnek és nem csupán a fővárosban léteznek ilyenek. Tészták, húsételek körettel stb. Csak pizzériának hívják őket. Azt hiszem nem is nagyon tudok olyat, amiben csak pizza van. Amúgy arra utaltam, hogy ha annyira rossz volt első este az étek, s talán még a ruhájuk sem szellőzött ki másnapra, akkor kellett volna keresni valamilyen más helyet, mert egy pizzázó mindenhol van. (és itt jön a legelső mondatom újra:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.28. 19:34:03

@Sokorai_Atala:
ertem en
nekem meg a pizzeria leginkabb ilyen buszmegallo szintu akarmi, mar a nagyok pizza hut dominos stb
bar itt is vannak pizzara epult ettermek
nem tudom miert nekem egy Pizza hut kepe jelent meg
lecet

lordjim 2010.10.30. 08:12:27

szóval a történetben az a mondaine,hogyha rábasztam másodszor is,akkor miért mentem be először

2010.10.30. 16:29:10

tök hülye a post-toló, mert az igaz ugyan, hogy szezonon kívül nincs sokminden, de azért nem csak az az egy hely van, amit leírt.

Karipapa01 2010.10.30. 17:45:35

A Szahara közepén egy vándor -aki már egy hete nem evett semmit- meglát egy bódét, amire az van kiírva: ÉTTEREM. Berohan és kérdezi:
-Van valami étel?
-Van, de sajnos csak olyan, ami tegnapról maradt.
-És az mi?
-Hát ami tegnapelőttről maradt.

megamenn 2010.11.01. 09:13:49

Kicsit megkésve, de elárulom. A mondén egy ősi román Zrt.

zöldbagoly 2010.11.01. 15:37:10

azt irja a szerző, hogy a "gyanús kiskocsmákba" eleve nem ment be, mert ott hosszú ideje van a mélyhűtőben az étel lefagyasztva.
nos, ezt, mint kiskocsma tulajdonos és üzemeltető, egyből visszautasitom, sőt, állitom, hogy néha ilyen helyeken sokkal jobbakat lehet enni, mint.... ahogy a mellékelt ábra mutatta.
de ...nekem is feltűnt, hogy másnap ugyanoda mentek, ami azért furcsa, mert kizárt dolognak tartom, hogy egy ekkora városban ne lett volna másik hely, még ha nem is puccos, akkor is!!!!
szóval: azért a viktimológiát nem tanulmányozták előtte, az biztos!!!!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.11.02. 10:39:25

dembiński, vagy dembinszky. de semmiképp sem dembinski.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.11.02. 10:44:29

micsoda egy sznob pöcs a posztbeküldő műmájer úriember.

lingar4 2010.11.02. 17:05:20

Én is Debrecenből értetlenkedem, hogy jön ez ide?
Mert Tiszafüred is az alföldön van?
A posztoló a Marsról jött, hogy az éjszakai életet kifogásolja egy magyar kisvárosban?

oliva 2010.11.03. 10:05:03

Ez a poszt tök jó, csak nem mindenki érti. Itt a rusztikus meg a rurális szavak a parasztot, vagyis egészen pontosan a tahót hivatottak érzékeltetni, szerintem a szóismétlések értelme is az lenne, hogy essen már le a tantusz, viszont így sokkal élvezetesebb az írás, mintha egyszerűen nevén nevezné a pincért, hogy aszongya: "falusi bunkó", a mondén keveseknek a szava járása, de egy ilyen posztban simán elfér, talán "nem paraszt" értelemben kell olvasni, és akkor már mindjárt érthetőbb az egész.

oliva 2010.11.03. 10:06:36

Ja, és persze, hogy visszamentek, nincs más lehetőség a környéken, szendvics gyártáshoz meg valószínűleg nem volt kedvük. Van ilyen.

Rebca 2010.11.04. 15:41:10

Elnézést, eltévedtem? Ez a modoros blog? Én a homárt kerestem.

Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho 2010.11.04. 21:37:24

@Bachterman:
Igaz, de nem tudtam ékezet írni az n-re.
Amúgy mówmy po polsku, czy chces.

Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho 2010.11.04. 21:47:08

@Bachterman: Sznob pöcs, múmájer: hah, minő nyelvi szubkultúra: ezeket csak a prolik mondják, de semmiképpen a latin levéltárosok, ha egyáltalán érted, amit írok. Fogalmad sincs ezen alantas szavak etimológiájáról. Ezeket te kültelki kocsmákban hallottad, és kb. félig értetted meg. Olvass, tanulj, viselkedj, és tiszteld a tudást, a kultúrát! Pöcs!

milu vagyok:) 2010.11.05. 08:50:42

Istenem, ez az idióta modoros stílus... phej...

SBSB 2010.11.08. 10:53:48

Mi az a roseibni? Rossebb inni?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.11. 15:41:54

ütőképes étterem
Görgei
Dembinski
kundtsaftokat tömegetető
roseibni
szakács-feszkó
konyabajszú

Egy Lőrincze veszett el a poszt tolóban. Nagyon...
@Duarte Freitas Souza do Rego Ramalho: "tiszteld a tudást, a kultúrát! Pöcs!"
Az nem Pécs akart lenni? Az most a kinevezett kultúra-főváros...
süti beállítások módosítása