Tékozló Homár

Van-e ellenszenvesebb a magyar légiutasnál?

2010.11.08. 00:44 | szily | komment

A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint svungos anyázás. Most különösen fogékony vagyok az ilyen sztorikra, Rómából hazafelé jövet ugyanis találkoztam a reptéren egy harminc pluszos magyar nőkből és férfiakból álló társasággal, akik hangosan nevettek és kézzel mutogattak, mert a becsekkolásra váró sor elején egy - bruhaha - tolókocsis néni volt. Néha visítoztak is, olyanokat, hogy "őt is föl fogják adni hahaha, de tuti túlesik a súlyhatáron." Akinek van köcsögmagyarutasos friss sztorija, ne kíméljen! Főleg stewardessek és reptéri dolgozók utasélményeit várjuk körömrágva.

Ezen a héten csütörtökön fapados repülővel utaztam Londonba és vissza.
A Wizzair reggel 6 órakor induló járatával mentem Londonba és még ugyanezen a napon este 20.30-kor vissza is jöttem. A jegyet a cégem vette, hivatalos út volt, hirtelen jött a londoni utazás. Megjegyzem, hogy az Austrian Airlines pontosan ugyanannyiért (52.000) vitt volna Schwehatról Bécsbe, de ellene szólt, hogy a késő esti hazaérkezés után még autóval haza kellett volna mennem. Tudjuk, hogy a magyarok szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe és nem szeretnek fizetni. Tudjuk azt is, hogy egy utas egy darabd kézipoggyásszal mehet csak fel a repülőre. Azonban ezen a reggelen jónéhányan próbálkoztak 2-3 kézipoggyásszal felsurranni a gépre. Szerencsétlenségükre ezen a reggelen a beszállókártya néző hölgy mellé csatlakozott egy fiatalember, aki a kijártanál azt vizsgálta, kinek hány db poggyásza van. Akinek több volt, az vagy fizetett helyben 60 Eurót (csomagfeladási díj), vagy megpróbált egy poggyészt varázsolni a kettőből (igaz, ekkor meg betették a hízott poggyászt a csomagkeretbe és ha nem fért be, lehetett fizetni), vagy anyázott.
Később viszont egy egész busznyi utas anyázott. (Velem együtt.) Történt ugyanis, hogy a sor végén két hölgy azt hitte, hogy már lankad a táskanéző smasszer figyelme és megpróbált két táskával bejönni. Nem sikerült nekik. S még nekik állt feljebb, hangosan tiltakozva a rajtuk megesett méltánytalanság ellen. Pedig a beszállóra rá van írva: 1 db pogyász vihető fel. Nem és nem. Nekik 2 kell, nekik annyi jár. Egy nem túl empatikus magas úr le is hordta őket, mégis mit képzelnek, a csajok nekiálltak sipitozni, miközben az összes normális, szabályokat betartó utas a pöfögő buszon várta, hogy a két nő 1 csomagot varázsoljon a kettőből. Mondjuk azt sem értem, hogy a gépig lévő mintegy 50 méteres távolságot miért nem lehetett gyalog megtenni, de ez legyen a Ferihegy 1 gondja. Végül, mintegy 10 perces várakozás után a sofőr elindult az egyre zúgolódó (jogosan morgó) néppel a géphez, a két nő meg jöhetett utánunk gyalog.
Na azt kellett volna látni. Kezükben az 1 poggyász, amely ordított a belső feszültségtől, meg amit kivettek belőle az is a kezükben. Más is ordított, az egyik utas szépen leordította a fejükről a hajukat, hogy mekkora bunkók a csajok. (A gép késve indult, de nem miattuk, hanem a köd miatt.)
De most jön a legszebb. A két tyúk beszáll a gépbe és szépen újra csomagolni kezdett. Azaz mindent kiszedett a böröndből, amit az épületben nagy nehezen beleszuszakolt, megint két poggyászuk lett. De ezzel ott már senki sem foglalkozott, az ajtók záródtak és a gép elindult.
Én pedig azóta is azon gondolkodom, hogy Magyarországon minek mennyi értelme van:
- mennyi értelme volt az egész cirkuszt megcsinálni a kapunál, ha 4 perccel később az 1 poggyászból megint kettő lett?
- mennyi értelme volt a buszt a betonon a hajnali hidegben váratni a két nő miatt?
- mennyi értelme van bármilyen szabálynak, ha a magyarok többsége magasról tesz rájuk?
- miért gondolom azt, hogy hamarosan eljön az idő, amikor a Wizzair és a többi társaság a kézipoggyászokért is díjat fog szedni?
Ez utóbbira sejtem a választ: nem kell erre már soká várni.
 
Üdvözlettel:
G.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.08. 00:51:07

"Wizzair és a többi társaság a kézipoggyászokért is díjat fog szedni?"

Igen. Pillanatok kérdése.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 00:52:47

Kedves utassal közölni kell, hogy legyen kedves leszállni az gépről az picsába, és menjen egy másikkal. Jegy árát meg visszaadni neki.

Sunny Days 2010.11.08. 00:54:31

nincs kedvem elsőzni

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 00:58:08

@atpijkamo: en is pont ma olvastam, hogy mikert fognak = dijakat felszamolni, kover embernek akar ket ulohelyert is fizetnie kell, stb.
De ne alltlanositsunk, nemcsak a magyarok tudnak sutyerakok lenni. Persze ez kicsit se menti fel a magyar utazokat:)

Almaspite 2010.11.08. 00:58:13

Ezek szerint a feldarabolt anyóst is legfeljebb egy bőröndben kell elhelyezni...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.08. 01:00:52

@Lewyke: "nemcsak a magyarok tudnak sutyerakok lenni"

Érdekelne egy elfogulatlan statisztika.

Pala 2010.11.08. 01:06:28

Szinte minden járatra csak egy darab kézipoggyászt lehet felvinni, az utasok (magyarok, külföldiek egyaránt) magasról leszarják, és senki nem törődik velük.
Ez a lazább gyakorlat legalább kompenzál valamit azért, hogy olyan indokolatlanul és vérlázítóan szigorúak a felvihető tárgyakra vonatkozó szabályok. (Ki az a baromállat, aki elhiszi, hogy valóban biztonsági okokból nem lehet üdítőt felvinni?)

csirkeGL 2010.11.08. 01:11:53

Most nem azért, de akinek mondjuk nem fér el egy táskában a cucca az mi a f@szt csináljon?

Mondjuk akinek van egy válltáskája, meg egy laptopja... az mér ügyeskedés, hogy egyiket se tudja feladni, de mindkettőre szüksége van?!

Szerintem bekaphatja az összes légitársaság az egyre nevetségesebb balfaszságaikkal... komolyan mondom, nem lehet már normálisan repülni, lassan minden szarért pénzt kérnek, kaját nem adnak, és még csomagokat se lehet feladni mint a régi szép időkben.

Egyre nevetségesebb idiótaságokat találnak ki (folyadékok esete pl.), amiről meggyőződésem hogy csak azért találják ki, hogy a népet szopassák... másra nem tudok gondolni. Amikor a 125 ml-es dezodoromat kidobatták Londonban mert 100 ml a határ, na akkor azt hittem egy pillanatra h lenyomom a biztonsági őr torkán az egész palackot...

Szóval egy szó mint száz: először talán a merevségen kéne változtatni. Nyilván a szabályzat azért van kitalálva, hogy egyesek ne vigyenek fel bőröndöket kézipoggyászként... nade két táskától nem fog összedőlni a világ!

Gyökér ez a poszt...

VanessaBlue 2010.11.08. 01:19:52

@csirkeGL: Most nem azért, de akinek mondjuk nem fér el egy táskában a cucca az mi a f@szt csináljon?

Adja fel pénzért?

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.11.08. 01:22:44

Én a feléért elviszem "Schwehatról Bécsbe". Komolyan. Sőt, annyi csomagja lehet, amennyit csak akar. :-)

Megdobbent 2010.11.08. 01:22:55

A magyar turista altalaban vallalhatatlanul gyoker, a wizzair alapbol suttyo, tehat itt nehez igazsagot tenni. De leszarom mindkettot, ugy amugy.

Visszajottek a renszarvasok, kurva macskajajos mindegyik :(

csirkeGL 2010.11.08. 01:23:04

@Pala:

Így van... de azért imádom a kedves honfitársakat akik elkezdenek egyből anyázni a bunkó "magyarokra".

Sztem másnak ugyanúgy felbasszák az agyát ezek az idióta szabályok, és ugyanúgy megpróbálnak kibújni alóluk, hiszen lássuk be: nem mindig lehet betartani őket, és nem csak azért mert pénzt akarunk spórolni. Ha épp törékeny dolgokkal kell utaznom, amiket nem adhatok fel, akkor máris nem tudok mit kezdeni magammal. Más lehetőségem nincs, megpróbálok ügyeskedni.

Abban is igazad van, hogy legtöbbször a reptéri személyzet is tisztában van ezzel, és inkább nagyvonalúak a kézipoggyász dolgában.

Persze kivételek (mint a cikkben említett "uriember") mindig vannak. Ilyenkor sztem jogosan anyáz a szegény polgár...

csirkeGL 2010.11.08. 01:24:32

@VanessaBlue:

És ha törékeny akkor hogy adod fel nagyokos?...

@Megdobbent:

Más turista is gyökér, csak annak nem érted a nyelvét...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.08. 01:24:57

@csirkeGL: NEkem is van laptopom, mégis elfér a laptop-hátizsákomban . És eszembe sem jutna kézitáskát binni mellé.

Szóval igen adja fel pénzért , ez a szabály. Vagy rakja bele a bőröndjébe.

Megdobbent 2010.11.08. 01:25:35

Janaigen, minden magyar suttyo londonba megy? Komolyan annyira kinos mar, hogy ha metan egyszer tenyleg varosnezni mennek, mar most olyan hirunk van, mint a mexikoiaknak az USA-ban vagy az afrikaiaknak Olaszorszagban... Argh, szeretem a nepemet, plane azonosulni veluk kulhonban ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.08. 01:26:30

@csirkeGL: Egyszerű , akkor fizetsz pótdíjat a plusz táskára. Ha már annyira vinni akarod. Evvan.

Gondolom a kreszt se tartod be, sőt direkt áthágod, merthát ugye minek van az is.

Megdobbent 2010.11.08. 01:28:26

@csirkeGL: Ha Velenceben nem azt lattam volna, hogy valami vadparaszt pofozza az asszonyt, akkor igazat adnek neked. Elmentunk mellettuk, akkor hallottam a magyar bazdmegelest.

Ha Romaban nem hallottam volna a magyar paraszt bunko beszedet, miutan beertem az elottem FUCK YOU poloban halado gyokeret, .... akkor hinnek neked.

Szoval egyelore provokativ oltozkodes es asszonyveres szemmel lathato cselekmenyeiben a magyar turista nalam a nyero ;)

England win The Ashes! 2010.11.08. 01:29:53

Uggyannmár! Ott a szabályzat, olvasd el. Pl. a Ryanair (megfogadtam, hogy soha többé nem repülök velük, de nem ezért) esetében bele kell férned a megadott méretbe ÉS a 10 kg-t nem lépheted át. Valahol csak 8 kg, valahol több. Ha nem tetszik, ott a BA, a Lufthansa meg a többi nagy cég. Ennyi.

Tavaly Birminghamben én is bűvészkedtem, miközben vártam a gépet, mert észrevettem, hogy a Murciába utazók cuccait milyen szigorúan ellenőrzik. A 10 kg alatt voltam, de a bőröndöt szélesebb üzemmódba helyeztem. Végül pár cucc a kabátzsebbe, kis átrendezés a bőröndben és kész. Valamit valamiért.

csirkeGL 2010.11.08. 01:35:55

@tildy:):

Igen, a kreszt se tartom be ahol nincs értelme. Az ember az eszét használja, különben olyan lesz mint a birka amerikai aki fél napot áll a piros lámpa előtt, mert nem veszi észre hogy elromlott...

Az idióta szabályokat nem kell figyelembe venni. Ennyi.

@Megdobbent:

De jó neked, hogy eddig csak kétszer láttál üvöltöző/pofozkodó embereket. Az meg hogy Rómában pont a hangoskodó magyart veszed észre, az külön lelki torzulásra utal. Három évet éltem Rómában, amellett hogy imádom az olaszokat, nincsenek kétségeim afelől hogy zajszint tekintetében a cigánysort is verik...

Imádom az ilyen lelkisérült kötsögöket akik a saját fajtájukat cseszegetik állandóan... legtöbbször alaptalanul.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.08. 01:42:30

@csirkeGL: Miért gondolod azt, hogy aki szabálykövető az egyen agyatlan is?

Nagyon nem értek egyet veled, sőt nem is szívesen utaznék egy repülön veled. Abszolút nem vagy másokra tekintettel, csak magadra.

Szerintem meg baromira nem idióta szabály.

csirkeGL 2010.11.08. 01:47:30

@tildy:):

"Miért gondolod azt, hogy aki szabálykövető az egyen agyatlan is? "

Nem mondtam. Aki hülye szabályokat követ, az bizony agyatlan.

"Abszolút nem vagy másokra tekintettel, csak magadra."

Ne haragudj, de te kicsit irigynek tűnsz nekem. Mit érdekel téged h én mit csinálok, hány csomagot viszek?

Azt hadd döntsem el én, hogy mire van szükségem. Attól, hogy a légitársaságnak kifizetek x összeget, azzal nem leszek jobban tekintettel másokra...

Az hogy a laptopomat pl az előttem lévő ülés alá teszem, a táskámat meg fel a csomagtartóra, ez szted kit zavar?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 01:51:29

@csirkeGL: Te tökvéletlenül nem a csirke72 reinkarnációja vagy? :DDDDDDDDDDDD

salander 2010.11.08. 01:57:51

@csirkeGL: Ahány helyen voltam fapadossal / nem-fapadossal (még az ilyen szempontból legnagyobb tirpák Ryanairnél is) a kézitáska mellé fel lehetett vinni kézben egy "nagyobb" műszaki cikket: laptop, fényképezőgép, PS3, amit akarsz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 01:59:33

@csirkeGL:
amerikaban nem romlik el a lampa
ez egy
ketto
mi van ha az en cuccom csak 10 taskaban fer el?
es mind torekeny
ja ey szolgaltatast eigenybe veszel
betartod a szabalyait ha nem tetszik nem veszed igenybe

England win The Ashes! 2010.11.08. 02:01:27

@salander: Mikor volt ez? Már egy ideje (legalább két éve) a Ryanairnél a laptopnak benne kell lenni a kézipoggyászban. Ellenőrzéskor persze kiveszed, átküldöd a kemencén, aztán vissza a batyuba.

export 2010.11.08. 02:04:27

@csirkeGL: Én meg azt utálom, amikor a magadfajta emberkék miatt nem tudom felrakni a normál méretű táskámat a tárolóba, mert dugig van teletömött utazótáskákkal. A szabályokat meg be kell tartani. Még akkor is ha hülyeségnek tűnnek. Ha mindenki elkezdené felülbírálni őket, akkor káosz lenne. Pl. ha én úgy gondolom, hogy jogom van megfosztani Téged az életedtől, akkor tegyem meg nyugodtan? Hiszem én úgy gondolom hogy az helyes lenne.
Gondolkozz már egy picikét és nem fogsz butaságokat írni.

GhostBusters 2010.11.08. 02:09:46

@csirkeGL: Te rémesen ostoba vagy. Ha egy ember csinálja, akkor senkit sem zavar, de ha mindenki megcsinálná, nem férnének fel a gépre.
Te tényleg ennyire ostoba és egoista vagy?

GhostBusters 2010.11.08. 02:12:40

@hagyma: Erről van szó, ostoba csirke fajtája. Ha nem tetszik a szolgáltatás feltétele, nem kell igénybe venni.
De szeretem az ilyen csirke suttyókat, akik miatt a fapados gépek nem tudnak időben megfordulni a reptéren, aztán emiatt nem kapnak slotot, és emiatt késnek, több ilyet volt szerencsém már látni.

csirkeGL 2010.11.08. 02:15:25

@GhostBusters:

Olvasod is amit az ember ír, vagy csak csípőből nyomatod a hülyeségeket?

Elmondom mégegyszer, hátha Te is megérted: az előttem lévő szék alá rakom. Pont. Ezzel most akkor ki elől is veszem el a poggyász-helyet te észlény?...

@hagyma:

"amerikaban nem romlik el a lampa"

Na igen, az újabb tajparaszt. Ilyen baromságokat általában azok mondanak, akik életükben nem jártak még amerikában.

Én most is éppen itt tartózkodom, szóval megnyugtatlak: itt is elromlanak a lámpák.

Sereg beszűkült agyú ember aki életében nem mozdult ki a falujából, legfeljebb a Zadriára... aztán okoskodik h milyen parasztok a magyarok.

steaksauce 2010.11.08. 02:15:58

tapasztalat alapján az orosz utasok mérföédekkel rosszabbak, szemtelenebbek és idegesítőbbek.

GhostBusters 2010.11.08. 02:17:49

@csirkeGL: És ha az előtted lévő hátrahajtaná egy kicsit a lábát a saját ülése alá, te sötét paraszt?
De te eldöntöd egyedül, kit mi zavarhat széles e világban.

GhostBusters 2010.11.08. 02:19:55

@csirkeGL: Ja és örülnél, ha tizedannyit éltél, tapasztaltál és utaztál volna, mint hagyma.
Osztod itt az észt, aztán másokat vádolsz vele.
De majd téged is kitakarít Szily egy időre. Imádja ő is a troll fajtádat.

England win The Ashes! 2010.11.08. 02:20:17

@csirkeGL: A legtöbb társaság szabályzatában benne van, hogy mennyi kézipoggyászod lehet, mit rakhatsz bele, HOVÁ KELL ELHELYEZNED AZOKAT. Az is benne van, hogy a "Tovább" gombra kattintva elfogadod az utazási feltételeket. Onnantól pofázhatsz a gépnél, hogy "a pénzemért azt csinálok, amit akarok", nem hat meg senkit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 02:20:28

@csirkeGL: elnezesdet kerem de 15 eve itt elek kb es amerikai allampolgar vagyok:)))
igen a lampa itt is elromlik
elc volt, de a huje amerikai nem all elotte, mert olyenkor mindenfelol piros villogota valy es az azt jelenti, mindenkinek stop es erkezesi sorrendben mennek
szerintem Te voltal az aki itt jart amerikaban es fel napot allt a villogo pirosnal es nem tudta mi az
az ujsagok is irtak rola
beallt fel Atlanta:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 02:24:43

szept 11 ota itt se egy orom a legikozlekedes, de ez van
a csomagokra meg egyertelmu szabalyok vannak
ha valaki nem tartja be, nem szall fel
nem fog a kutya sem varni ra
cirkuszolni meg repteren, repulon nem ajanlatos
errefele
gondolom masfele sem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 02:26:03

@Dr Jozef Vengloš: igy van
es szabalyzat emlekeim szerint meg a 4-6-os villamosra is van

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2010.11.08. 02:27:59

amellett, hogy megértem a poszt-író felháborodását,

Az asszony jó akárhány éve - diákként - két éves ösztöndíjat nyert egy Kuwaitba.
Tekintve, hogy egyszerű munkásemberek gyerekéről volt szó, eléggé számított minden fillér, viszont egy két éves kicuccolás miatt a csomag súlya bőven meghaladta az előírt súlyhatárt.
Amikor először kiment, Bécsből indult, izgult is, hogy mi lesz így, de a hölgy a pultnál, megnézte, hogy a visszajárat mikorra szól, és kérni sem kellett, hogy ugyan-már had legyen egy kicsit könnyebb az a csomag. Kedvesen mondott pár szót, hogy nehéz lehet majd ennyi idő a család nélkül, és ő biztos a fél házát bepakolná.

Amilyen az asszony szerencséje, olyan fél év után kitört a második iraki háború, ezért haza kellett jönnie. Visszafelé a helyi légitársaság evakuálta, semmilyen súlyról nem kérdeztek (pedig akkor még vagy fél mázsa könyv is volt nála), vitték fel a gépre, és hozták haza.

Háború után ösztöndíj folytatódott, asszony újra ment volna ki. Ezúttal Ferihegyről indult. Súly persze ismét több, mint 20 kg. No, nem is szaporítom tovább a szót, a lényeg ,hogy itt a szabálykövető alkalmazott - hivatalos hangon utolsó vasig kifizettette a túlsúlyt.
Persze nem szólhatunk egy szót sem, a szabály az szabály. (más kérdés, hogy ezek után elkavarták az egyik csomagot, de erről már az alkalmazott hölgy nem tehet.)

Azért mégis úgy látom, hogy Bécsben és Kuwaitban működik az a rendszer a repülőtéren, hogy emberként kezelik a másikat. Ha problémája van, akkor megpróbálják megoldani apró figyelmességekkel.

Persze ebbe beletartozik, hogy Bécsben és Kuwaitban valószínűleg a kedves utasoknak sem az a fő játékuk, hogy bunkó módon megpróbálják kicselezni a szabályokat.

lolperec 2010.11.08. 02:29:30

Balkán Tourist :)
Orkz vs. Trollz :D
A negatív reklám is reklám :)
Valahol (de biztos nem nyugat-) Európában :D
Wazzair :D

ilyen címek jutnak eszembe.. ^^

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 02:36:29

basszus nezem a focit es nem jut eszembe egy jo poen ki ellenszenvesebb nekem egy magyar legiutasnal
igaz nekem sosem volt ellenszenves magyar legiutastarsam eddig
lehet en mindenkit kedvelek?
innom kell 1 sort

England win The Ashes! 2010.11.08. 02:48:25

@ikaljan: Az nem a reptértől, inkább a légitársaságtól függ. Öcsém anno a szépemlékű Sky Europe-pal repült haza, 20 kg helyett 22 volt a csomagja, átengedték. Barátai ugyanaznap, ugyanarról a reptérről jöttek (Manchester), de Ryanairrel, 15 kg helyett majdnem 16 kilós csomaggal, ők fizettek.

England win The Ashes! 2010.11.08. 02:51:37

@Dr Jozef Vengloš: Bocsánat, nem Manchester, Birmingham, de a lényegen nem változtat.

gande 2010.11.08. 02:54:11

mit kell itt anyázni?

miért csak 1 db kézipoggyász?

1. súly
2. hely
3. pakolási/beszállási idő

a fapadosoknál minden cent számít, akár fogyasztásban, akár időben.

ha 2 db. kézipoggyászt akartok felvinni, akkor az is megoldható, business class ... ja, az nem a wizzair és pénzbe is kerül.....

azért mert egyesek nem értik a szabályokat, attól még lehet értelmük.

csirkeGL 2010.11.08. 02:55:31

@GhostBusters:

Te balfasz, ültél te már egyáltalán repülőn?:) Mer ha ültél volna, akkor tudnád hogy az ülés alá bizony lehet pakolni (a stewardess is erre bíztat az "eligazításon"), és hogy minden ülés alatt van egy a szék sziluettjét követő fémkorlát, éppen azért, hogy a szék alá rakott cuccok ne csúszhassanak véletlenül se előre.

Azt nem értem, hogy olyan ember aki látszólag életében nem ült még repülőgépen mér okoskodik?...

@hagyma:

Ha valóban amerikában élsz akkor pontosan tudod, hogy az amcsik mennyire kocka szabálykövető gépek... A hídról is leugranának, ha ki lenne rakva mellé a tábla, hogy kötelező leugrani.

Én inkább maradok élelmes magyar, mint egy amcsi birka aki zokszó nélkül tűri ahogy orrba-szájba szopatják az idiótábbnál idiótább szabályokkal...

@Dr Jozef Vengloš:

Gratulálok, hogy felfogtad a lényeget te is.

Mondjuk engem még soha nem szivattak be a kézipoggyásszal, de el tudom képzelni hogy az ember kiakad a vaskalapos kötsögökön.

@ikaljan:

Ennyi. Vannak értelmes, empatikus emberek, meg vannak szadista fasszopók, akiknek örömöt jelent ha értelmetlenül szopathatják az utast. Sajnos ezutóbbi fajta tényleg túlsúlyban van ferihegyen. Bár mindenhol előfordul belőlük...

gande 2010.11.08. 02:57:10

@ikaljan:

nem mindegy, hogy melyik légitársaság.

SKY 2010.11.08. 03:01:52

én háromhavonta átélem azt, amit itt a kedves nedves posztoló leírt.
plusz táskafigyelő strázsa egyébként nem régen van, csak mióta egyes dámák a smikkészlet mellé a márványból faragott pipereasztalt is magukkal viszik a gépre...

az én kedvencem viszont a gépbe szállás előtti eszeveszett sorbaállás... :D
mintha azon a tetves airbuson nem volna nekik hely, eltapos, beelőz, átugrik a sorelválasztás gyanánt odarakott padsorok között, csakhogy ő legyen az első. (a spidi bordingot viszont büdös megvenni...)

rákkeltő ami a polgári légiközlekedésben és azon belül is a low cost kategóriában ma folyik.

peace and love!

Shinjuku 2010.11.08. 03:01:55

@hagyma: Latod, megint jott valami magyarazos azert... :) Ha jol emlekszem akkor 1db kezipoggyasz (rollaway) es 1db kis meretu taska (mondjuk nesszeszer) felviheto mindenhova... De ahgy nezem a Wizz honlapjat ok tenyleg csak egyet engednek fel... meg fel is soroljak hogy mi lehet neg nalad (kabat, mobiltelefon, egy par manko... :) Sot, ha jol latom elo allatot sem szabad felvinni a fedelzetre... Nem veletlenul nem utazom veluk... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:02:01

@csirkeGL: kulonosebben nem is tartunk rad igenyt
nyugodj meg

csirkeGL 2010.11.08. 03:03:08

@hagyma:

Mi sem rád, de ez nem tom hogy jön ide:)

Shinjuku 2010.11.08. 03:06:28

@Don Pedro No Negro: Azert nem rossz az elejen felszallni... Legalabbis normal legitarsasag eseten. Eleinte en is mindig mosolyogtam es a vegen szalltam be, mondvan: a sok hulye ugyis ugyanazon a geoen fog utazni... Csak egy ido utan rajottem hogy ha tele van a gep akkor a csomagtarto is tele lesz es amikor mar sokadszor az ules ala kellett tennem a cuccot es nem maradt hely a labamnak, vagy olyan messze volt tolem a csomagom hogy leszallasnal vegig kellett varnom mindenkit hogy visszamehessek erte... vagy esetleg nem fert el sehol es be kellett check-elnem... na akkor leszoktam a vegen felszallasrol...

Shinjuku 2010.11.08. 03:07:53

@csirkeGL: Jo beszolni mindenkinek nagyfejukem?

gande 2010.11.08. 03:08:26

én a múltkor nagyapám törékeny üvegkoporsóját akartam felvinni a gépre és ott rumlizott nekem a csaj .... egyszerűen felháborító, hogy törékeny cuccot sem vihet magával az ember....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:09:01

@csirkeGL: hat te irtad hogy marads z elelmes magyar es nem akarsz amerikai lenni
neked nem kell ram/ marminyt igenyt/ en magyar is vagyok
hehe
valoszinu nem olyan elelmes mint te
na so

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:11:20

@gande: hamvasztani kellett volma szegeny oreget
es ha 3 farmert huzol, es 4 pulcsit akkor befer a kezipoggyaszba
legyel mar elelmes

csirkeGL 2010.11.08. 03:11:47

@Shinjuku: Biztos az, különben nem csinálnád...

@hagyma: a modern világ előnye, hogy mindenki megtalálja a neki valót, függetlenül attól, hogy hova született. Magyar vagy?:) Én azt hittem amerikai...:P

Nem én vagyok, hanem én 2010.11.08. 03:13:27

@hagyma:
Cowboys-Packers?
Nálam Lakers lest a menű!
Mindjárt kezdődik!

Shinjuku 2010.11.08. 03:15:10

@csirkeGL: Gondoltam te is kapjal mar egy kicsit mert olyan frankon kiosztottal itt mindenkit az okossal... Pedig te is mondtal hulyesegeket boven.

Shinjuku 2010.11.08. 03:16:18

@hagyma: Kikapott a Colts... pedig azt hittem meg visszahozzak... Ha mar eltangaltak a Texanst a heten... :)

England win The Ashes! 2010.11.08. 03:16:33

@csirkeGL: Akkor taníts, Mester, hadd értsem meg én is, amit te! :)))

(Vegyük át mégegyszer:
Ha 1 db kézipoggyászt vihetsz fel, akkor az azt jelenti, hogy EGYET.
Ha abba az egybe bele kell tenned a laptopot is, akkor bele kell tenned. A gépen persze kiveheted.
Ha megvetted a jegyet, elfogadtad az ő játékszabályaikat. Vagy betartod, vagy nem engednek fel.
Nekem pl. nem tetszik a Ryanair, lószart sem ér a kiszolgálásuk, a csomagkezelés és pár egyéb. Ezért viszont nem kezdek partizánkodni decemberben, hanem szépen egy másik légitársaságot választok. Slussz.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:17:13

@csirkeGL: ha magyarnak szulettem, amerikaba nosultem es jeleneg kettos allampolgar vagyok, akko mi vagyok???
hagyma es kesz
@miklos.rabai:
jaja
GB vezet
rodgers jo megint
de megegett a colts, a pats, a bucs es a chiefs is
mosma 14-0
Jordan ota leszoktam a kosarrol:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:19:23

@Shinjuku:
ravikagitottal!!!
a philadelphia mindennel ellenzenvsebb
ma is ugy jatszottak
undorito csapat
egy magyar legiutas kismiska

Nem én vagyok, hanem én 2010.11.08. 03:21:24

@hagyma:
Bírom az amerikai focit, de nekem nagyon hosszú és sok a szünet, így inkább csak szezon végén kapcsolódok be...
Amúgy LA-ben, vagy kosár, vagy nem is tudom mi... :)
Jó szurkolást!

England win The Ashes! 2010.11.08. 03:21:33

@hagyma: "Jordan ota leszoktam a kosarrol"

Ja, milyen dolog az már, hogy a 2000-es évek közepén zsinórban háromszor fehér játékos lett az alapszakasz-MVP? ;-)

Shinjuku 2010.11.08. 03:22:01

@hagyma: En is neztem hogy mutogattak a statisztikakat hogy iden hany meccsukon volt tiznel tobb buntetesuk... En remeltem hogy a Peyton Manning kicsit osszeszedi a csapatot a vegere... nem volt sok hija.

gande 2010.11.08. 03:22:43

@hagyma:

gondban vagyok, mert olyan drága vóóót az üvegkoporsó, hogy már nem tellett 4 pulcsira.....

Shinjuku 2010.11.08. 03:24:19

@hagyma: ... en a Raiders-tol ha lehet jobban viszolygok... par hete pont SanFranban voltam amikor a 49ers-sal jatszottak... de elvertek oket...

Shinjuku 2010.11.08. 03:25:57

@gande: Es most olvastam a Wizz oldalan hogy hamvakat lehet szallitani kezipoggyaszkent... :) Bar par sorral lejjebb meg azt olvastam hogy emberi testreszeket nem lehet...

gande 2010.11.08. 03:27:28

@Shinjuku:

elnézést, hogy beleszólok, de ha már repülőkről beszélünk, legyünk stílszerűek.... simán SFO .... :DDD

gande 2010.11.08. 03:28:56

@Shinjuku:

naja .... de hamvakat üvegkoporsóban??? az olyan szarul néz ki..... :)))

Shinjuku 2010.11.08. 03:29:55

@gande: Igaz... bar most epp CHO-ban vagyok, de holnap mar huzok haza CLT-n keresztul IAH-ba... Igy jo? :)

Shinjuku 2010.11.08. 03:31:29

@gande: a hamvak belefernek egy akvariumba is... vagy egy klasszikus fishbowl-ba... na tessek... az hogy van magyarul?

gande 2010.11.08. 03:33:14

@Shinjuku:

IAH mindig jóóóóó :))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:35:48

itt NC-ben a GSP a legkozelebbi INT AirP

gande 2010.11.08. 03:36:10

@Shinjuku:

most ne próbálj lebeszélni az üvegkoporsóról, kedvező áron jutottam hozzá és még alig használt... :))))

PS: fishbowl is szerintem akvárium, de nem vagyok (angol)tolmács :)))

gande 2010.11.08. 03:37:50

@hagyma:

nc-ben még nem jártam :)))

bandigyerek 2010.11.08. 03:38:19

az élelmes magyar nem az űbertapló-csúcsdürhő szinonímája?

Shinjuku 2010.11.08. 03:39:13

@hagyma: GSP nemzetkozi?... azert CLT sem lehet messze toletek akkor...

England win The Ashes! 2010.11.08. 03:39:54

@gande: Miért nem mondtad, hogy hegedűtok? Akkor nem problémáztak volna. :)

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.11.08. 03:40:46

Azért ez az egész írás egy igencsak ostoba általánosítás... A hülyeség nem nemzetfüggő, a hazai utasok többsége is normális és máshol is ugyanígy vannak tahók. Robbanjatok már le erről a "de rémes ez az ország" témáról..

Shinjuku 2010.11.08. 03:41:38

@hagyma: Kosz a tippet... GO COWBOYS... :)

pruntyike 2010.11.08. 03:41:44

Egyértelműen van: az orosz. Jobban is utálják őket mindenhol, nem csak a repülőgépen, Milánótól Nizzáig bezárólag. Birodalmi szemlélettel néz ki az orosz a fejéből, birodalmi kultúra nélkül.

Shinjuku 2010.11.08. 03:43:01

@hagyma: Bakker... most latom hogy az az eredmeny... mar 0-28 mi a lofasz van ezekkel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:43:27

@gande:
most 2 napig hideg van
veszelyes uvegkoporsoval
maszkalni
/ugy hianyzott mint uvegkoporsosnak a hanyatteses
ez regi cherokee mondas felenk/
de utan 1 hetig meleg lesz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:45:12

@Shinjuku:
az
nincs
hat a dallas az iden bullshet
pedig ott lesz az SB

Shinjuku 2010.11.08. 03:45:40

@pruntyike: Ez sem mindig igaz... mint ahogy a "taplo magyar" sem mindig... Bar gondolom az itt kommentelok kozul sokan voltak mar ugy, hogy inkabb nem szolaltak meg az anyanyelvukon nehogy osszemossak oket a varoteremben kicsit arrebb alldogalo "kicsit hangos, ittas es egyszeru" csapattal...

gande 2010.11.08. 03:46:05

@Dr Jozef Vengloš:

ááá.... én zenéből megbuktam, biztos azért nem jutott eszembe ..... :DDDD

pruntyike 2010.11.08. 03:47:27

Case: teljesen igaz, de néha a kényszert a relatív anyagi szegénység is szüli. Laza 3000-4000-5000 euró havi fix mellet a magyarok (szlovákok, lengyelek, csehek stb.) is elegánsabbak, gálánsabbak lennének. Egyéként a cseh tévén évek óta mennek önostorozó műsorok (Tá naše povaha česká - A mi cseh természetünk), ebben a tekintetben a magyarok a csehek mögött messze elmaradnak...

Shinjuku 2010.11.08. 03:47:39

@hagyma: Igen.. az uj stadion nagyon durvan nez ki... Meg a Longhorns-nak sem nagyon megy az iden a dolog pedig nekik azert illene villantani.

Shinjuku 2010.11.08. 03:48:50

Nem igaz hogy egy rohadt TD-t sem tudnak osszehozni... na vegre...

pruntyike 2010.11.08. 03:51:13

@Shinjuku: a magyarok e tekintetben a középmezőny. Vannak jobban eleresztettek is (pl. az olasz), és azok sem maradnak alul a hangoskodásban, trükközésben, szálladai svédasztal táskába-szobára termelésésben-kifosztásában. Én még sohasem szégyelltem, hogy magyar vagyok, persze ehhez az kell, hogy az ember kicsit edezettebb legyen.

Shinjuku 2010.11.08. 03:52:15

@pruntyike: Gondolod hogy ez penzkerdes? Vagy inkabb: eletszinvonal kerdese?

Shinjuku 2010.11.08. 03:53:19

@pruntyike: Gondolod hogy ez penzkerdes? Vagy inkabb: eletszinvonal kerdese?

pruntyike 2010.11.08. 03:53:46

Halihó blogmotor, ne nyelj!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:53:50

@Shinjuku: 28-7
holnap este 8PM GWB lesz a NBC-n

pruntyike 2010.11.08. 03:54:07

Halihó blogmotor, ne nyelj!

pruntyike 2010.11.08. 03:54:09

Halihó blogmotor, ne nyelj!

Shinjuku 2010.11.08. 03:55:33

@pruntyike: Gondolod hogy ez penzkerdes? Vagy inkabb: eletszinvonal kerdese?

Shinjuku 2010.11.08. 03:56:16

@pruntyike: Gondolod hogy ez penzkerdes? Vagy inkabb: eletszinvonal kerdese?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 03:56:35

@Shinjuku: 28-7
holnap este 8PM GWB lesz a NBC-n

10 perc mulva meg jon Mary
kocsival,
nem repul
ideje mert ehes vagyok

Shinjuku 2010.11.08. 03:58:23

@pruntyike: Gondolod hogy ez penzkerdes? Vagy inkabb: eletszinvonal kerdese?

Shinjuku 2010.11.08. 04:01:42

@pruntyike: Biztos hogy ez csupan penzkerdes?... Vagy pontosabban: eletszinvonal kerdese?

Shinjuku 2010.11.08. 04:04:43

@pruntyike: Biztos hogy ez csupan penzkerdes?... Vagy pontosabban: eletszinvonal kerdese?

2010.11.08. 04:32:45

Ki a faszt érdekel itt a csökött ország csökött sportja???? Legközelebb majd valami Indiába szakadt magyar fogja itt élőben közvetíteni a 13 órás krikettmeccset, b+.

Shinjuku 2010.11.08. 04:36:09

@Tüdő R. Ákos: Mivan csokottkem, fent vagy meg?

Shinjuku 2010.11.08. 04:41:11

@hagyma: Nekem Outback volt ma este... mar lemondtam a Cowboys-rol... 7-35 Csak hogy meg egyszer lecsokottezhessen az intelligens baratunk. Csomagolok, kicsit nehez a kezipoggyasz de majd legfeljebb leorditom a fejuket... Aszontak az mukodni szokott... :)

BKV reszelő 2010.11.08. 04:43:16

@hagyma: Lehet, hogy te is az ellenszenves utasok közé tartozol és ezért nem tűnik fel neked, ha valaki bunkó paraszt. Írásaid alapján ez a gondolatom támadt.

Shinjuku 2010.11.08. 04:43:50

@pruntyike: Ez a svedasztalos trukk szerintem pl. neveles kerdese. En sohasem ertettem hogy minek pakolja valaki ugy tele a tanyerjat hogy leesik rola a cucc... aztan nem eszi meg az egeszet, vagy meg rosszabb: csak azert is megeszi es utana orakig rosszul van.

Shinjuku 2010.11.08. 04:45:04

@BKV reszelő: En nem tartom magam ellenszenvesnek... No persze, valoszinuleg senki sem tartja magat annak... de pontosan mibol jutottal erre az elkepzelesre?

Shinjuku 2010.11.08. 04:46:13

@Shinjuku: Bar most latom hogy nem is nekem szolt a dolog... megis inkabb csomagolnom kellene irogatas helyett...

Shinjuku 2010.11.08. 04:47:58

@hagyma: Otthon nincs tevenk... nem kell. Csak akkor nezem, ha dolgozom valahol es szallodazok.

miszisz 2010.11.08. 05:08:17

@hagyma: Hagyma, stilusod a régi! Birom! Mary hogy van? Kimaradtál mostanában a Malackák-raj közül? Hogy hogy?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 05:12:03

@BKV reszelő: valoszinu bunko es ellenszenves utas vagyok es ember is
bar nem igazan utazom par eve csak kocsival es Maryvel
doszt eleg:)
de jovore repulunk haza:)

hogy a Te hozzaszolasod alapjan mi jutott eszembe?
semmi
vagyis egy reszelo
en tudok reszelni neg sorjazni
igaz nem BKV-t
es nem is gyakorlom mostanaban
de tudok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 05:17:05

@Shinjuku: ne aggodj csak en vagyok a paraszt:)
tv nekunk kell
nem nezem csaka focit,
neha azert mast is, e;elalvaskor horrort
de Mary amerikai es neki nezni kell egy ket showt:)
@miszisz:
olvasom en, most Anna nincs jo passzban ugy latom, es nm etem mi a baj, tenyleg problemai vannak?
igy csendben vagyok
de fgyelek
a szimpatia kolcsonos veled
Mary eppen elkapcsolta focirol
mahyon tapintatosam kozolte hogy 42-7
ezzel tudatva, hogy a meccs nem erdekes, es tudta odaadom neki a taviranyitot
es megint nyert

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 05:19:04

@Shinjuku: en egyfolyteban szallodazok
a Bohemiansban melozom ashevillben, ha errejarsz nezzel be

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 05:25:07

@Shinjuku: szeretem az outbacket
a long hornt meg a texas roadhaust

Shinjuku 2010.11.08. 05:27:39

7-45.... remelem jovore valtoztatnak valamit mert ez a szezon mar elment...

Shinjuku 2010.11.08. 05:30:06

@hagyma: gondoltam hogy valahol Asheville kozeleben lehetsz a repuloter valasztasrol... :) ha arra jarok benezek :) most epp Charlottesville-ben (VA) de amint irtam, holnap vissza Houstonba...

Cselo 2010.11.08. 06:01:03

Van-e ellenszenvesebb a magyar légiutasnál?
Igen van: az ilyen blogíró. Aki másra nem képes csak "magyarozásra". Mert ő valószínűleg nem magyar, még ha beszéli is a nyelvünket. De ha ennyire nem tetszenek neki a magyarok, akkor javaslom neki, hogy legközelebb csak oda jegyet váltson, bárhová is utazik!

2010.11.08. 06:15:02

Én meg Hajdúsámsonban (HB) vagyok ma, de holnap vissza Ózdra (BAZ). Lehet, hogy át kell ugranom Rimavska Sobota-ba (SK) is, sajnos itthon nem tudom kamatoztatni a mérhetelen tudásomat.

Egyébként ma lesz a mahacskalai üzemi konyhák feketemosogatóinak nagy éves biatlon-összecsapása. Mindenki nézze, nagyon fasza sport. Kár, hogy mindenhol máshol a világon vagy leszarják, vagy nem 30 kilós védőruhában meg sisakban játsszák 140 kg-os dagadtak óránként 25 perc reklámmal, hanem futni tudó emberek egy szál trikóban, sisak nélkül. De ők nem tudják, mi az igazi sport...

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 06:21:38

Belepukiztam a tenyerembe és bekaptam a buborékot.

kigyurt álat 2010.11.08. 06:51:05

Nem repülős, de magyar turistás:
A louvre-ban voltam pár éve, ahol ugye a festményeket tilos fényképezni, de sok suttyó paraszt mégis próbálkozik vele, pedig minek. Épp a mona lisát akarták valakik lefényképezni, ráadásul állványos géppel, és amikor elmentem előttük (nem szándékosan amúgy, hanem mert ekkor a tömeg miatt még észre sem vettem őket) mit hallok: "bazd meg, valaki már megint beállt a képbe." Megható volt ez a nagy érdeklődés a kultúra iránt...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.11.08. 06:54:10

Ezt bírom. Csak azért, mert elérhető a repülőjegy ára, sokan már azt hiszik, ez is olyan mint a busz.

kalapácstollú 2010.11.08. 06:54:26

@csirkeGL: "Londonban mert 100 ml a határ, na akkor azt hittem egy pillanatra h lenyomom a biztonsági őr torkán az egész palackot..."

Meg kellett volna tenned! Akkor most nem olvashatnánk az idióta ömlengésedet...

Nzoltan 2010.11.08. 06:57:50

Mióta egy buszjegy áráért szinte bárhova el lehet jutni Európában, azóta kicsit felhígult a közönség.:-)

kigyurt álat 2010.11.08. 06:59:36

Repülős, román turistás:
Szintén Párizsban egy román turista akart egy sky europe gépre egy hatalmas hátizsákkal felslisszolni, ami, kb kétszer akkora volt mint a max. kézipoggyász méret. A csomagellenőrzésen valahogy átment, de a stewardess persze levetette vele, mert nem is fért volna fel a poggyásztartóba. Az meg elkezdett hőzöngeni, hogy laptop van benne, nehogy levigyék a raktérbe, mert ha baja lesz, bepereli a légitársaságot. Végül is nem vitték le, hanem elöl lerakták egy üres székre. A román csávó meg egész úton a magyarokat szidta a mellette ülő francia csajnak. Szóval nem csak egyes magyar turisták hiszik azt, hogy bármit megengedhetnek maguknak, hanem például egyes proli románok is.

Smacika 2010.11.08. 07:05:47

A posztra a válasz:
Igen. Van ellenszenvesebb.
A csirke és a tüdő.

Igen színvonalasan szóltak mindketten a poszthoz, nélkülük nem érne semmit a sok komment.

leftear 2010.11.08. 07:06:54

Hogy ne lenne!
A magyar u'jsa'gi'ro'! :-)))

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 07:15:27

A hüjeség nációfüggetlen. Ellemben a magyar nyelv egy csudálatos nyelv, azt figyeltem meg külföldön, hogy ha a hun honpolgár elég lassan és tagoltan, ám jó hangosan beszéli, akkor mindenhol megértik a Világon. Legalábbis a magyarok jelentős hányada erről meg van győződve.

Chrom 2010.11.08. 07:23:56

Na nekem ebből az egészből kettő dolog derült ki:
- mindenki aki "ebben az országban" él, az faragatlan tapló
- még mindig nem fáradtak el a "nalunk itt Americaban esz nem ity fan" típusú kommentelők

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 07:24:29

Hehh, miért újdonság, hogy egy csomó ember képtelen felfogni egy tájékoztatót, vagy ami ki van írva, vagy amit mondanak neki?

Ez olyan, mint a vesztegetés.
- Ezt szeretném, adok x milliót.
- De hát ez egy lehetetlen dolog.
- És ha 3x milliót adok?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.11.08. 07:26:48

ez a pont rasszista....

szóval milyenek a magyarok, nácik?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 07:27:41

@atpijkamo: Hajjaj. De még azért is, hogy átlátszó az ablak, illetve kiengednek a gépről leszállás után.

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 07:28:37

Gavallér urakkal ismerkednék. Válaszokat a szerkesztőségbe kérem "hamburgi szél rügyet fakaszt" jeligével.

Ugyanitt idős Hölgyeknek eszkort szolgáltatás. Tesco kíséret csattogos szatyorral, múzeumlátogatás, far-hát mustra frekventál fővárosi piacokon. Válaszokat a szerkesztőségbe kérem "a lenyugvó napnak is van ereje" jelszóval.

julios 2010.11.08. 07:31:50

A Bp-Bangkok járaton egyszer félig letépte a szakállamat az izomagyú hülyemagyar utastárs.

Sydneybe mentünk, este indultunk, 25 óra út, aluggyunk. Felszállás után aludni akartam, hátradőtöttem a széket. A faszi három ülésen volt egyedül, nem volt muszáj mögöttem ücsörögnie... de ott ült, és elkezdte püfölni a székemet, majd erőből előrenyomta. Mondtam neki, hogy ez nem lesz jó, dőtse ő is hátra, menjen arébb, stb., de ez itt azért lehetséges, mert ez itten szokás.

Aszongya, megtépi a szakállamat ha még egyszer hátradőtöm.

Bazdmeg, gondoltam, hátradőtöttem.

Előrenyúlt a mocskos mancsával, és beletépett a szakállamba meg a bőrömbe, nyílt sérülést karcolt az arcomba!!

Ott állt az utaskísérő, látott mindent.

Mondom neki hátezmeghogy, ezt az állatot távolítsák el innen azonnal. "Uram" - mondja a stewardfaszi - igaza van, de hát az igazság olyan, hogy másként látjuk mi, meg esetleg mások. És hogy nem kell ezen megsértődni, ha akarom, átültet valahová máshova.

Engem.

Ahelyett, hogy jegyzőkönyet írt volna.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2010.11.08. 07:47:23

Mindig tetszett ez az "élelmes magyar" kifejezés. Ugyanis az élélmes magyar, amikor belóg a fizetős teremgarázsba, vagy talál egy kis rést a kerításen, és beparkol az elzárt részre nagyon ügyesnek érzi magát, mert azt hiszi, hogy ez csak neki jutott eszébe, pedig egyszerűen csak másnak nem volt pofája hozzá. Élelmes magyar = kispályás szarrágó csaló, és csak addig csinálhatja a játékait, amig a többiek türelme el nem fogy. Bocs a jelenlévő élelmes magyaroktól.

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 07:51:19

@sagia77: ennek semmi köze a magyarsághoz. Simán prolivircsaft és nemzetközi, miszerint a proli szeret jól járni, vagy legalábbis úgy érezni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 08:00:09

@sagia77: Nem, az élelmes magyar, az az, aki meg tud oldani a problémákat, a kispályás szarrágó csaló meg amit te írsz.
Szerintem külön kategória.

Suhi71 2010.11.08. 08:01:52

@Tüdő R. Ákos: Ez nagyon jó :)))

Én pedig Tripoliban (LY) vagyok valamint
Sabhaba(szintén Líbia) szoktam innen röpködni helyi járattal. Itt az a szokás, hogy a helyiek szépen mennek előre a check-in pulthoz , mindenki mást kikerülve, helyi magasabbrendűségük teljes tudatában. Nekem a helyi sofőröm/kísérőm szokta a jegyem előre vinni, hogy odajussak. De olyan is volt, hogy a pultos integetett nekem és átirányított olyan pulthoz ahol senki sem állt saorba, így a helyi arcok bebukták. Főnököm elmondása szerint aki itt él 25 éve volt eset, hogy a nála lévő beszállókártyája ellenére nem jutott fel a gépre, mert VIP utasok érkeztek és hát sajnos elfogyott az ülőhely. A jegy az helyjegy de az mindegy, mert mindenki oda leül ahová gondolja. Helyi arcok akiknek szimpatikus vagyok és gyakorolni akarják angoltudásukat(és mivel a fedélzeten már nincs sorbanállás és nyoma sincs a helyi felsőbbrendűségnek) kedvesen invitálnak, hogy üljek le melléjük.

Plumper_ 2010.11.08. 08:02:59

tényleg pofátlanság, hogy mindenért megpróbálnak lehúzni.

+ bunkómagyar sztori: általában a fogadó ország kultúrájának ócsárolása, a helyiek lenézése vagy irigykedés, valami szaftos cigányozás, ha nem túl tiszta a mosdó, zsidózás, ha nem vihet fel 1-nél több batyut...stb.

Bankersbox 2010.11.08. 08:06:30

@juliosastre: Miert baj, hogy teged akartak atultetni? Jobb helyet adott volna. Egy idoben kethavi rendszeressegel jartam munka ugyben London - Barbados - London vonalon. Ott is volt, hogy egy dagat pasi - nem magyar - pampogott mogottunk, hogy nincs eleg helye. Nyavajgott az utaskiseroknek is. Akkor az egyik utaskisero odajott, megkerdezte, hogy at akarunk ulni egy egyel magasabb osztalyra. Mi atultunk. A faszi meg vorosodott.

A masik, hogy ez az 1-2 taskas probalkozas nem magyar mentalitas, csak szerintem a legtobbunk Budapestrol vagy Budapestre utazik, igy oket latja. Mivel hosszabb ideig dolgoztam kulfoldon, es jo parszor utaztam mas viszonylatban, megerositem, hogy sok nemzet kepviseloinel vannak ebbol a fajtabol

A ket hete orjongott egy nyakkendos nemet fazon, hogy kibasztak a draga piajat Budapesten a szemetbe, az utasatvilagitas utan. Bazze, ez a szabaly, hogy kezipoggyaszban nincs ilyen. Ez eppen lehet biztonsagi ellenorzes is, ha az urge atengedi, akkor meg megint elmarasztaljak Ferihegyet.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 08:14:45

A múltkor a stockholmi járatnál egy nő megkért, hogy ha már úgy sincs csomagom, akkor vigyem fel az övét. :)

@atpijkamo: ugyan nem repülőtér, hanem autópálya, de Ausztriában balesetnél még soha senki nem előzött meg a leállósávon
ez is aféle magyar virtus

Suhi71 2010.11.08. 08:18:42

@EÖ: Engem meg egy öreg ír csóka kért meg, miután az úton mellettem ült, hogy nem-e vinnék át neki a vámon egy csík cigit, mivel neki kettő volt és csak egy allowed. De miután normálisan kérte, persze, átvittem neki gond nélkül.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 08:19:24

@csirkeGL: felvihetsz 10 db 100 ml-es flakonban vizet és egy üres 1 literes palackot és a fedélzeten akár össze is öntheted, de egyben nem viheted fel.
ésszerű szabály ez is. :)

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 08:20:23

@Suhi71: jó hülye vagy, mert ha történetesen drogot tett volna bele, akkor most ülnél, mint madár az ágon :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 08:23:47

@Suhi71: @EÖ: Viszont ez az élelmesmagyar mentalitás szerintem... Tkp. ki nem sarja le, hogy +1 karton cigi került az országba? Nyilván nagyban már más.

Straight 2010.11.08. 08:23:49

Nem megy a fejembe min megy itt a vita. Ha 1 poggyász akkor 1 és kész. Mellesleg nem is értelmetlen szabály. Felettem valaki említette az utolsóként beszállás hátrányait (teli a csomagtartó cuccal). Akkor 2x annyi csomaggal az egész utastér telilessz cuccal Ami veszélyes mert:
Ha a gép orra ne adj isten lefelé mutat akkor az összes csomag az összes utast tarkónvágja ha pedig felfelé talál mutatni akkor a csomagokat az utasok az arcukba kapják mindeközben a gép súlypontja folyamatosan mozog és adoot esetben ez sem előnyös.

Suhi71 2010.11.08. 08:24:32

@EÖ: Bki tényleg elég naív vagyok....

il_ 2010.11.08. 08:24:41

ez most ennek az előkészítése, vagy én látom minden mögött az ördögöt?
index.hu/gazdasag/vilag/2010/11/07/mindenert_fizetni_kell_a_legitarsasagoknal/

il_ 2010.11.08. 08:26:35

mellesleg az angolok / olaszok sem jobbak semmivel. Az 1 táskát pedig mindenki 1 táska + laptop + nők esetében még egy kistáska kombóként értelmezi és soha senki nem szokott hisztizni emiatt

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 08:28:52

@ColT: ez nem élelmesség hanem ordas nagy taplóság
nem mindegy.

jazzcool 2010.11.08. 08:29:08

miért gondolja bárki is, hogy a repülőkön nem annyi bunkó utazik mint a villamosokon?

amúgy 10 utasból kilencnek vastagabb a böröndje 20 centinél, azaz fizetnie kéne 60 eurót...

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2010.11.08. 08:29:19

Mivel enis gyakran repulok, muszaj hozzatennem a magam magyaros commentjet. Megszamolni sem lehet hanyszor talalkoztam paraszt magyarsaggal. A legtipikusabb amikor nagyon olcson jutnak repjegyhez es fogalmuk sincs mivan. A 20e forintos repjegyel mar hisztizik ha nagy a sor es nem intezik el neki mindenki elott a biznisz reszen a becheckolast :D Ez a legtipikusabb. De sokkal jobb a folyamatos anyazas. Mindig, mindent. Innen tudod,hogy kozeledsz az orszaghoz, meghallod a magyar nyelvet mikozben nem tul valogatottan panaszkodik AKARMIRE amivel talalkozik :D

De mondom ez az a szuk reteg akik amugy 1, vagy kevesbe tehetoseg es elosszor vagy nagyon ritkan jutnak ide, mindent tudnak, legalabbis biztosak benne hogy ugy van es ettol istennek erzik magukat majd mindent lekell szolni valahogy. Tenyleg, mindent! Tolakodni, furakodni, nyomulni :D
2, A tipikus idiota ujgazdag kotsog, de annak is inkabb a rendszerint paraszt, dolcse meg a gabbbannaba oltoztetett videki egykor csoro de mostmar szuper fontos ember lett baratnoje ;)

Amugy ez a nem fapados jaratokon 1 a szazbol, tehat a magyarok is emberek, csak nagyon hangosak a hulyek ami meg mashol is van :)

Amugy a neniket/bacsikat nem kell bantani. Nekik ez nem megy. A pakolj ki mindent ami nalad van azt jelenti, valamit tegyel ki a dobozba es oreg ember ritkan nem csipog be :D Valamit nem nagyon ertik miert nem fer el 2 csomag vagy ilyesmi.

Aki viszont a mozgasserulteken rohog, az tipikusan az aki hitelt vesz fel egy repulos utazashoz, de legalabbis remelem hogy ennyire sikertelen ;)

Jó Estét 2010.11.08. 08:29:31

Na elment a retardaltja, mire ideerek, igy nem is izgi. Az ilyen Csirke GL felekkel van tele pentekeknkent a subba sziv iwiw, meg az ilyenek miatt nem szolalok meg magyarul kulfoldon, es nem is reklamozom, hogy az vagyok...

xenuka 2010.11.08. 08:29:49

Két éve Tunéziából charterrel hazaidultam volna a de 11-es géppel. Két 35-45 közötti néni üvöltve baszogatta a biztonságiakat, mert nem vihette fel az összesen 6 táskáját kézipoggyászként a gépre. Amikor már vagy 25 perce ment a buli és kb 70 ember várt rájuk egy kedves utitársunk szó nélkül két hatalmas nagy pofont adott a nőknek ott a váróban és közölte, hogy mostantól percenként megpofozza őket. A két nő rögtön sivítozni kezdett az előtte folyamatosan ócsárolt biztonságiaknak, akik angolul és franciául közölték, hogy nem láttak semmit, mert pont máshova néztek. Eltelt egy perc. Emberünk odasétált megint és újabb két hatalmas pofont adott. A biztonságiak röhögtek már, a két nő meg elkezdte befizetni a 6 bőrönd díját.

Az volt a szomorú, hogy láthatóan csak ebből értettek.

Suhi71 2010.11.08. 08:29:52

@il_principe: A laptop gyakran a táskán felül még vihető, én legalábbis mindig viszem. Egyszer az Alitalia-nál kérdeztem meg előre, hogy a táska+laptop OK? És azt mondták igen.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 08:30:00

@Shinjuku:
fishbow"

Na ezt tiltották már be "kultúrországokban", mint Mo. is

És most T.homározók!
Bejelentjuk hoyg a poszt csak egy psziho játék volt, vizsgálandó hogy milyen kötsögök vagytok
A légiutazás csak kiinduló indok volt, a lényeg hogy a magyarok mennyire egymást tudják köcsögözni, bármilyen körülmények közt

Láccik csórók vagytok.
Nekem semmi gondom ilyen esetben.
A bankkártya , 6féle, elég lapos helyen elfér
Ha nagyon laptopozni akarok veszek egyet, megnézem a neten tárolt irataimat, aztán eldobom.
Ugyanez mobiltelefonnal, ruhával mindennel.

Jó hajnalt!

Csak Norris 2010.11.08. 08:30:00

Én is jártam wizz-el Londonban. SZerintem a magyorok kultóráltak voltak.
Következő alkalommal jet2-vel mentem manchesterbe, ahol többnyire angolok voltak, hát olyan volta fedélzet mint egy kocsma.

"Megjegyzem, hogy az Austrian Airlines pontosan ugyanannyiért (52.000) vitt volna Schwehatról Bécsbe,"
Ez meg vicc. Tényleg olyan hülye a cikk írója hogy Schwechatról bécsbe repül (ami kb. 10-20 km), vagy fogalma sincs, hogyhol van Schwechat?

ati27 2010.11.08. 08:30:53

Probléma egyik fele abból adódik, hogy a népesség egy jelentős része (fele, vagy több mint fele) Funkcionális analfabéta. Egy összetett mondatot/vagy 2-3 mondatnál többet nem tud értelmezni. 4 éve járok fapadossal poggyászgondom még nem volt. Ha kellet vettem pótcsomagot. 4 éve még le se szarták a wizzairnél a kézipoggyászt, leirásban benne volt 10kg, meg a befoglaló méret. Aztán amikor a banda fele szép nagy utazóbőröndökkel kezdett nyomulni, mert ugye nem vették szigoruan, bekeményítetek. Ennyi. Volt munkatársam is próbálta kijátszani az akkori 20 kilós limitet, bepakolt 25 kilot. Mert sajnálta azt az 1200 Ft a pótcsomagdijra. Persze, kiszurták, és mondták neki: jattol rendesen vagy nem jön.. No azt a duzzogást, amikor pár cuccot ki kellet vennie, és az apósával hazaküldetni... (magamba jót röhögtem.. :) ) Ja bocs mégis volt egyszer "gondom" a wizz-el. Karácsonyi időszakban mentünk haza 2-en feleségemmel. Ugye jóval előre jegy rendel, biztonság kedvéért pótcsomag is. Ugíe az akkori szabályok szerint 32kg, két bőröndbe elosztva. Hogy, hogynem hazafelé nem volt annyi csomag, tehát csak 3 bőröndöt vittünk, magyarul csak egyikőnk használta ki. Odaérünk csomagfeladás, pakolom a 3 bőröndöt, a csajszi meg elkezd akadékoskodni. Mondom nincs semmi gond, mindkettőnknek van pótcsomag-díja, de nem szeretnénk kihasználni. Erre azt mondja, hogy a mi foglalásunkhoz nem tartozik pótcsomag díj. No mivel én általában tartok az ilyen dolgoktól, ki szoktam nyomtatni a teljes számlát amin minden rajta van. Lapozok a 3. oldalra mutatom a csajnak, pedig itt van. Átszól a társának, ilyenkor mi van? Ő azt mondta rajta van a számlán, akkor mehet. indezt mindenféle anyázás nélkül el lehetett intézni. Csak egy kis előrelátás, és szabálykövetés szükséges. Asszem ezekből van otthon legfőképp hiány. Mert ugye a "jó" példa ragadós.. :)

Jó Estét 2010.11.08. 08:32:37

@jazzcool: 25 centi :) 56x45x25 a szabvany kezipoggyasz, plusz nem fapadoson a laptop tatyi. Fapadossal meg nem utazok, foleg miota a malev 23 ert ad jegyet szinte barhova europaban, es klaszisokkal jobb az ilyen wizzair feleknel...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 08:33:36

@xenuka:
Höhö, Lyó
Azért erősitsd meg hogy nem kamu!
Persze kérdéses, az erősfiu egy cigánycsaláddal is meg merte volna csinálni

Jó Estét 2010.11.08. 08:35:27

@Desmond77: Londonba ment, ez sztem elegge egyertelmuen kiderult a cikkbol. A nagy becsi repter pedig Swechatban van, szal egyertelmuen gepelesi hiba...

xenuka 2010.11.08. 08:36:01

@ati27:
amit leírtál az némi előrelátást, szabálykövetést és értelmet mutat

Gyíkhúsos szendvics 2010.11.08. 08:37:24

szar történet gyökér utassal:

rutinos fapados utazó és gyökér utas vagyok.

a kedvencem a wizzájer.

egyszer elfelejtettem, hogy a biztonsági ellenőrzésen megengedett mennyiségnél több folyadék van nálam. szerencsére sokáig tartott a check in, így rettentően bebasztam az én kis folyadékomtól. a barátaim elmondása szerint a többi utas velem nevetett és nem rajtam. az összes stewardessel gavallér módon viselkedtem.

xenuka 2010.11.08. 08:38:52

@horex:
Nem kamu. Én attól tartottam, hogy most majd mindenki szépen megvárja, amíg a reptéri rendőrségen jegyzőkönyvezzük az esetet kb 5 óra alatt.

ati27 2010.11.08. 08:39:13

@csirkeGL:

"Gyökér ez a poszt..."

Igen mer rólad (is) szól.. :) Azt mondod 100ml a határ, és a 125 milist kidobatták.. Persze az a 25% semmiség. Gondolom ez után azt is simán benyelnéd, ha pl a munkaszerződésedbe álló 8 óra helyett 10-et dolgoztatna le a főnököd.. Ugye az is csak az általad elhanyagolhatónak tekintett 25%-al több.. :)

kartunboj · http://kartundoboz.blogspot.com 2010.11.08. 08:39:29

Az is egy magyar átok, hogy mindig a másik bunkó. :)(

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 08:43:26

@horex: ugye? Én is így szoktam. Veszek a dutyfreben valami konkrétat, a gépen alszok, majd a hejszínen soppolok ami köll. Mér cipexenék? Hát nem? De. Naugye! Míg a sok csicska keresi a bőrőndjét, én csak röhögök rajtuk.

awesomehu 2010.11.08. 08:50:01

"köcsögmagyaros" nahát, egyszerűen imádom, kérdem én ez nem rasszizmus? Helyettesítsük be tetszőleges népcsoportra. Jólesett leírni?

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 08:54:33

Én általában utoljára szállok fel a laptopomat a mellettem lévő székre teszem, úgyis lapos, el tud azon ülni simán a szomszéd
a piperetáskámat felteszem a tárolóba, hogy Micike a kis bengáli tigris kölyök nyugodtam elférjen a lábamnál
a szamurájkardomat pedig hosszában átszúrom a csomagtérben lévő csomagokon és úgy stabilan áll.
A pénzemért azt csinálok, ami jól esik.

Mérges 1234 2010.11.08. 08:55:36

Sokszor nekem is tele a tököm a Magyarokkal, sőt néha szégyenkezem is miattuk, remélem egyszer ez majd pozitív irányban változik.....

Szörnyű de ez van.

Nyári sztori, Korfun voltunk igencsak jutányos áron, amely az utazóközönségre is rányomta a bélyegét, itt is voltak cifra történések, nagyhangon de akkor is nekem van igazam, mert én vagyok az utas, and so on.....

De az i-re a pontot a visszaérkezéskori leszállás tette fel. A gép elég erősen süllyedve közelítette meg a repteret, de egyébként teljesen rendben ment a leszállás sehol egy szellő.

Emberek tapsolnak (mondjuk ettől én agyfaszt kapok, de mindegy, ha szeretnek tapsolni, hát lelkük rajta), és itt jön a csavar.

A hátam mögött, egy talán túl sokat a napon tartozkodó familia ült, amelynek a 50 körüli hölgytagja felhördült ímigyen:

" Mi a faaszt tapsoltok, életemben nem láttam még ilyen szar leszállást!!!"

Biztos pilóta a néni????

A sergélyből ilyen sokat repül, hogy ekkora a tapasztalata.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 08:58:08

@xenuka:
Akkor egy "élmény" lehetett ahogy rend lett
:)

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 08:59:29

@horex: ne nosztalgiázzál héla :DDD

Bocs, nem bírtam kihagyni :(

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 09:00:51

@EÖ:
szamurájkardomat pedig hosszában átszúrom a csomagtérben lévő csomagokon és úgy stabilan áll.
Ócska megoldás
Jbbak az elöttuk ülő utasokon szúrják át, igy a leszállás gyorsabb lesz

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 09:06:18

@Rosszindulatú Vászka:

A "héla"-t mégcsak értem, de mi az a betükatyvasz elötte
:)

ati27 2010.11.08. 09:07:00

Aha..

Volt/van pár kamionos ismerősöm, akik műszaki cikkeket szállítottak. Kis keresetkiegészítés gyanánt pedig "potyog" le ez-az a kamionról. Egyszer rákérdeztem, hogy hogyan is van ez? Esetleg ez nem lopás? Erre többen is elkezdik bizonygatni: "ááá ez nem az, mert ugyse veszik észre" "be van kalkulálva, hogy 1 paletta lcd tévéből a "hosszú" út során eltűnik erre arra 1-1 darab." Aham, értem, és az a kurva cigány aki elcsór 2 kenyeret meg egy túrórudit az egy gennyes tolvaj.. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 09:11:27

@EÖ: Mi, bevinni valakinek még egy karton cigit?
Miért...?
Megkérte rá, azt is mondhatta volna, hogy bocs, inkább nem.

kubatov_kommunista 2010.11.08. 09:14:24

@csirkeGL:
A szabályokat nem te hozod!
A szabályokhoz alkalmazkodsz!
Fizetsz mint a katonatiszt ha túlsúlyos a csomagod! És fizetsz mindenért amiért fizetni kell.
Ennyi.
Majd ha ezek mennek a magyarnak, akkor nem lesz sutyerák.

Atisz 2010.11.08. 09:17:34

Csak engem zavar a cím? Utaztam már párszor repülőgépen de se nem csaltam a poggyászokkal, se nem kapott el röhögőgörcs mozgáskorlátozottak láttán...
Most akkor én vagyok az üdítő kivétel, vagy lehet, hogy nem vagyok magyar?

Továbbá mit tegyek ha csak "köcsögszlovákos" vagy éppen "köcsögamerikais" sztorijaim vannak?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 09:28:05

@Atisz: "ha csak "köcsögszlovákos" vagy éppen "köcsögamerikais" sztorijaim vannak"

Akkor köcsögmagyarnak kell lenned, mert másokat szidsz :D:D:D

2010.11.08. 09:34:03

Londonban az idióták a notebook táskát is 2. csomagnak tartották, bele kellett gyúrjam a hátizsákomba, majd később én is kivettem, mert nem akartam a "pucér" notebookot lóbálni.
Persze sok a béna utas, meg pl. wizzairen ahogy tapasztaltam, nem túl szigorúak, de mostanában kezdtek azok lenni, vagyis a nép meg kell szokja. Ha következetesek lennének a légitársaságok, akkor nem lenne gond, de amíg a gyakorlat az, hogy 2 csomaggal is felengednek, addig írhat bármit a nagykönyv (az élet bármely területén így van ez, lásd pl. kresz "szabad" értelmezése).

Atisz 2010.11.08. 09:34:54

@ColT: Tehát ha a Washington Dulles-i repülőtérre késve érkezik meg a poggyászom és emiatt lekésem a csatlakozást és 4 órát kell várnom, akkor én vagyok a köcsögmagyar?

Elég furcsa logika...

Egyébként gratulálok, hogy sikerült értelmezni a leglényegtelenebb mondanivalóját a hozzászólásomnak :)

2010.11.08. 09:34:59

Ja, és a cím amúgy szar, mert diszkriminatív, a fasz kivan veletek de én nem szoktam bénázni, ha utazom... és tudtommal magyar lennék...

ati27 2010.11.08. 09:36:44

Nem kellene belemenni a "magyarkodásba" Aki "értelmes" belátja, hogy így szocializálódtunk: Ebben benne van a 40 év kommunizmus, majd az azt követő "rablókapitalizmus". Mit jelent ez? Megszoktuk, hogy mások hozzák helyettünk a döntéseket, vagy más oldja meg a problémáinkat (állam), másrészt rettentő individualista. Ebből a "kelepcéből" roppant nehéz a kiút! A jelenlegi kormányzat is inkább a "kádári" megoldásokra "hajaz". Hát ebből így nem lesz felemelkedés..

BGYCS 2010.11.08. 09:37:06

@EÖ:
Nekem a múlt héten volt hasonló élményem. Egyes számú köcsög utas altipusok: 15 fős nagycsalád Ferihegyen. Nem volt nehéz észrevenni őket, mert a bejáratnál táboroztak le. Rajtuk keresztül kellett mindenkinek beverekednie magát. Férfi légiutaskisérőket "kis köcsög!" orditásokkal fogadták. Bementek, a biztonsági ellenőrzésen hőbölögtek, menten át is eresztették őket dupla sebességgel. Káromkodtak mint a kocsis, hogy a tranzitban drága a sör.
Mit ad Isten, azon a gépen utaztak amin én. Az öregek féltek, jajveszékeltek. A gyerekek visitottak, a c. asszonyok ütötték a gyerekeket hogy kussoljanak, a c. emberek ütötték a c. asszonyokat hogy kussoljanak. Na, végre csend lett mikor felszálltunk. De váratlanul dzsasztinka behányt. Erre futótűzként terjedt a family között az okádás.
Ugyanezen a gépen volt kettes számú köcsög utas altipus: aki mindenkit ismer a "repülősöknél" és aki egy fos fapados frédi-béni jeggyel akar az első osztályon utazni. Na, ez 5x odamegy a beszállás előtt a pulthoz, dumál, hadonászik, kérdezi hogy "ismeritek-e a Ferit?" meg "nekem VIP jegyem lenne de elcserélték", stb. Élmény volt látni, hogy végül nem az első osztályra tették buzikámat, hanem a farokba a klozet mellé. Oda ahova dzsasztinkáék jártak ezerrel...

TroppauerHümér 2010.11.08. 09:40:25

@kubatov_kommunista: "A szabályokat nem te hozod!"

De tiltakozhatsz ellenük. Szóvá teheted például fórumokon, csinálhatsz fészbuk csoportot ellene, stb. Ehhez annyi kultúra kellene, hogy kétoldali anyázás helyett érdemben vitassák meg a kedves kommentelők, hogy jó-e, értelmes-e, megalázó-e egy-egy szabály vagy sem.

Egy értelmes kommentet nem láttam például arra nézve, hogy szabad-e, veszélyes-e csomagot (pl. laptopot) tenni az ülés alá vagy sem, illetve, hogy a nem fapadoson mért fér el oda, ha a két repülő amúgy egybevágó?
Vagy arról, hogy van-e értelme a 100ml-es szabálynak?

Ha a túlzó vagy értelmetlen biztonsági előírások ellen egységesen lépne fel a népség, még foganatja is lenne. De csak tűrünk mint a birkák.

Halfx 2010.11.08. 09:42:00

Fuuu.... de utálom, mikor látom, hogy valaki szidja az országot, mintha csak itt lennének ilyen dolgok.... -.-" grat...

MacChicken (törölt) 2010.11.08. 09:44:37

Munkam miatt rengeteget repulok. Nagyon sokan el sem olvassak azt, hogy mekkora es hany darab csomagot vihetnek fel a gepre, utana meg hepciaskodnak. Ebbol a szempontbol ok a sutyerakok. Be kell tartani a szabalyokat.
Mas dolog az, hogy Belgiumban, a Charleroi repteren az ovtaskamat, amiben az utlevelem meg penz volt csak, levetettek velem es bele kellett tenni a kezitaskaba, mert allitolag plusz csomagnak szamit. Na ez mar rohejes.
Ami inkabb felhaborito az az, hogy a Wizzair honlapon a foglalaskor fizetni kell azert, ha kartyaval akar valaki fizetni. Persze massal nem is lehet, hivni is csak emelt dijas szamon tudja oket az ember. Kiad egy osszeget, amit beleszamol a vegosszegbe majd a krtyas fizetesert. Amikor meg fizet az ember, akkor duplajat rakja ra. Na ez gusztustalan. Ha szoftverhiba, akkor javitsak ki, ha mar mas modon nem lehet jegyet venni.
Es ha tudni akarjatok, hogy kik a legtenyerbemaszobb magyar utasok, akkor menjetek Brusszelbe Brussels Airlines legitarsasaggal, esetleg Malevval. Na az EU kepviseloknel, meg azok kint lazsalo sleppjenel nincs gusztustalanabb. A kepviselo urak a retyoban cigiznek, oregbitve kis hazank hirnevet (mindenhol tilos, es en is dohanyos vagyok, de kibirom). Az egyik no azon kesergett, hogy Brussels Airlines jegyet kapott, kaja nelkul. Konyorgom, ket orat birjon ki, kulonben is, mi vettuk neki a jegyet adofizetok, vegyen maganak kajat a kinti extrem magas juttatasaibol.

Hefe 2010.11.08. 09:45:36

"Van-e ellenszenvesebb a magyar légiutasnál?"
Persze hogy van: a magyar repteri biztonsagi ember.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.08. 09:47:16

Nimá, friss poszt?
Szily Rómában volt domolykózni?
A domolykó külön poggyásznak számít?

Megannyi kérdés...

j311 2010.11.08. 09:47:30

"- mennyi értelme volt az egész cirkuszt megcsinálni a kapunál, ha 4 perccel később az 1 poggyászból megint kettő lett?"

Hogy legyen nekik kellemetlen, érezzék szarul magukat ők is, meg akik csak 1 poggyászt visznek. Ha közutálatnak vannak kitéve, akkor talán legközelebb csak 1 poggyásszal mennek.
Ha soha senkit nem érne kellemetlenség a szabályok áthágása miatt, akkor senki sem tartaná be őket.

igazságos 2010.11.08. 09:50:49

@Halfx: én is. Nem kell mindenkit egy kalap alá venni.

@MacChicken: Utaztam már én is elégszer repülővel, mégis elolvastam, hogy mennyi poggyászt vihetek fel. Nem akarok ugyanis fizetni, ne belőlem nyerészkedjenek a repülőtársaságok. A megmaradt csomagokat meg szépen feladtam futárszolgálattal, úgy jobban jártam.

@TroppauerHümér: Miért ne lehetne? A laptop laptoptáskában nem veszélyes csomag, nyugodtan lehet felvinni a gépre, poggyászként. Más kérdés, hogy a fapadosoknál akkor mást nem tarthatsz a kezedben. De ezt is mindig változtatják.

Például számtalanszor láttam a külföldieket, főleg briteket, németeket, hogy mit randalíroznak a gépeken. Mikor például bemondják, hogy mindenki kapcsolja be az övét, nekik akkor okvetlenül fel kell állni, és kivenni a csomagjaikból valami cuccot, amit persze nem bírnak megtalálni.

Szóval, amit a posztoló ír, az csak emberi bunkóság, nem mindenkire jellemző. De ő sem jobb, ha másokra anyázik, meg szid, ha nem tudja pontosan, mi a valódi helyzet.

A posztoló is elég nagy barom, ha ilyeneket ír.

Jó Estét 2010.11.08. 09:52:08

@TroppauerHümér: ebben mi a tulzo? En kb 2 hetente repulok, es kurvara ki lehet ezeket a dolgokat birni. Baromira nincs szuksegem 100ml-nel tobb folyadekra, mert inni ugyis adnak a gepen, es minden utazos piperecikkem 100ml alatti, igy meg csomnagot sem kell becsekkolni.

Ja es legjobb tiltakozas az, hogy nem utazol veluk, mert pl a facebook csoportot pont korberohogik. En egyszer utaztam eletemben wizzairel, 4 orat kesett, szar volt a repteri transzfer, meg ugye a csomagok szamanak elore kiszamitasat se kultivalom.

bóbitás lótetűfing 2010.11.08. 09:54:25

mennyi értelme van bármilyen szabálynak, ha a magyarok többsége magasról tesz rájuk?

Most írtad épp, hogy a többségnél rendben voltak a dolgok.

Sákif za morro? 2010.11.08. 09:59:09

Kibaszott Ámerikába nincs SHIFT a billentyűkön? Azt értem, hogy az ámerikai magyarok nem használnak ékezetes bötüket, de hogy egy mondatot nem tudnak elkezdeni nagybetűvel?! Srácok, ilyen hamar elfelejtettétek amit álti1-ben tanultatok?!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 10:07:40

@Suhi71:
Azóta sinylőcc egy délamerikai börtönben?
:)

tavaszi fingok érkeznek a széllel 2010.11.08. 10:08:35

Utazz egy falka románcigánnyal, visszasírod a magyarokat.

vincere 2010.11.08. 10:08:43

pár hete Charleroi-ból utaztam Bp-re Wizzair járattal. 2 ilyen utast fogtam ki magam előtt, végighallgattam mind a kettőt, ha nem válik egyértelművé az akcentusukból, akkor is tudtam volna, h. magyarok. az egyik nem csekkolt be online, felháborodott, h. ott most fizetnie kell a reptéri becsekkolásért, ezzel hosszú percek mentek el. a másik nem vett poggyászjegyet, ő meg azért háborodott fel, h. most a többszörösét fizetheti ki a reptéren. mindketten hangosan vitatkoztak a chek-in pultos nővel.
tudom, h. hozzá kell szokni ezekhez az új szabályokhoz a fapadosoknál, de nem kötelező velük repülni, ha vki meg velük repül, olvassa már el, mit vesz meg.

igazságos 2010.11.08. 10:09:19

@Suhi71: Nem értem, ha átmész a vizsgálatokon, van bolt, ott is vehetünk cigit. Sokan foglalkoznak ezzel, hogy ott megveszik, felvihetnek több kartonnyi cigit, berakják a poggyászba, hogy ne látszódjon, elrakják a blokkot, és Angliában szépen eladják. Ott elég drága a cigaretta.

alkesz-papa (törölt) 2010.11.08. 10:11:14

Na ezt hívják rasszizmusnak, ha az lenne a cím, hogy

"Van-e ellenszenvesebb a zsidó légiutasnál?"

akkor már mindenki fel lenne háborodva.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.08. 10:14:53

Az volt már, hogy nem muszáj fapadossal utazni?

Suhi71 2010.11.08. 10:17:30

@igazságos: Azért nem érted, mert ez a behozatalnál volt, Budapestre érkezéskor.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 10:18:18

A múltkor a bunkó wizzair külön csomagnak akarta felvenni a Gorenje hűtőmet, amit Schwechatról hoztam volna fapadoson. Alig bírtam begyömöszölni az övtáskámba, amiből persze szanaszét gurultak a bowling golyók a fedélzeten.
Legközelebb csakis bizniszklasszon utazok.

@ColT: jó, de ne úgy szervezze már senki az útját, hogy majd valakit megkér, hogy csempéssze be helyette
ha nem bírja megvenni az ostoba ír a cigit, akkor ne szívja

Suhi71 2010.11.08. 10:18:53

@igazságos: Hát szerintem szabály mindenhol van rá, hogy mennyi a max behozható cigi mennyiség. És az szerintem nem "kartonszámnyi" hiába van róla blokkod.

igazságos 2010.11.08. 10:20:46

@Suhi71: Úgy sem értem. De ott is vehet kint a boltban a vizsgálatok után cigarettát. Ha elrakja a blokkot, nyugodtan viheti a gépre. Mi vásároltunk boltban sok cuccot, amit beraktunk a kézipoggyászba, aztán vihettünk Amerikától Magyarországig, senki nem zaklatott érte. Úgy még piát is lehet vinni, nem kell 100 ml -ért aggódni.

igazságos 2010.11.08. 10:22:12

@Suhi71: Szoktam kivinni egy úton 3-4 karton cigit, nem szólt senki érte, Londonban, Amerikában sem. :) Felmutattam a blokkot, békén hagytak. Sőt, itt, Ferihegyen megkérdeztem a boltosnénit, aki azt mondta, hogy nyugodtan vihetek ennyit, csak rakjam el.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 10:23:13

A vámmentes bolt amúgy is jó találmány, mert vámmentesen dupla áron meg lehet venni mindazt, ami bármely országban fele annyi a vámmal együtt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.08. 10:23:30

Vajon Schwechatról Bécsbe mennyi ideig tarthat egy repülőút?

Csak Norris 2010.11.08. 10:25:51

@Jó Estét: Én tudom hogy hol van, mert rendszeresen autóztam el a pálya vége alatt. Ha a cikk írója is tudja, akkor elég figyelmetlen. Egy kommentben nem nagy hiba ilyent leírni, meg korrigálhat az ember. De egy cikket illik átolvasni.

mostmar_kicsit_unom 2010.11.08. 10:28:21

én egyszer egy elég szerencsétlenül kinéző (kitetovált + festett szemöldök, ujjatlan, ezüst top, fehér suhogós melegítőnadrág) nőt láttam, ahogy ragaszkodik a hatalmas nutellásbödönhöz, amit gondolom emlékbe vásárolt (akkora volt kb mint a feje). hiába mondták neki, hogy folyadék és krémes halmazállapotú dolgokat nem lehet felvinni, nem értette meg.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 10:30:37

@mostmar_kicsit_unom: annyi esze nem volt, hogy magára kenje? Akkor a Repülésügyi Szabályzat 34/B passzusa szerint sminknek számít és a felvihető a fedélzetre.

Mr Neanderthal 2010.11.08. 10:32:15

Nagyeszu, ha nem tetszik a prolikkal valo utazas, panaszkodj a fonokodnek (aki gondolom az apuci haverja:) hogy legkozelebb repultessenek a British Airways-zel vagy a Malevval...:)

papucsbojt 2010.11.08. 10:32:59

En egyszer egy oltonytaskaval kerultem bajba, de a kedves biztonsagi emberrel egyutt megoldottuk, beletekertem a kezitaskamat, es igy mar csak egynek latszott. Tenyleg sokszor kommunikacio kerdese az egesz, na meg hogy nem csak azert fapados a fapados, mert olcsobb....

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 10:35:20

A müncheni sörfesztiválról loptam egy fapadot a korsóim mellé, és a köcsög biztonsági őr nem engedte fel a fedélzetre.
Pedig fapados járat volt.

igazságos 2010.11.08. 10:37:21

@fejo: Ja. Mindig azt kell nézni, hogy lehet, van rosszabb is. :D

Cecan 2010.11.08. 10:40:28

EUn belül általában 800 szál cigaretta a limit, de utazás előtt érdemes tájékozódni az adott ország rendelkezéseiről. Osztrákiába asszem csak 200 szálat lehet vinni.

Az már volt, hogy aki nem tud azonosulni a posztban szereplő honfitársaival az nem szólal meg inkább magyarul? Így fel sem tűnik, hogy többen is vannak.

Meg az, hogy azért lehet 1 adott méretű csomagot felvinni a gépre, mert fejenként annyi fér el a csomagtárolóban? Eléggé idegesítő tud lenni, amikor neked kell tetriszezned a többi utas csomagjaival mert ami keresztbe fér azt hosszába rakta ami hosszába azt keresztbe.

Befőttes üvegben lecsót szállító honfitársakról értekezzen más :)

A tapsikolás is jellegzetesen balkáni szokás, de inkább unikum.

Robbantó 2010.11.08. 10:43:14

"...Schwehatról Bécsbe..." eztet nem nagyon értem

Robbantó 2010.11.08. 10:45:21

@fejo: Inkább fapados mint malév. Sajnos nem tudok semmi jót mondani róluk. FlyNiki ezerszer jobb mint a malév.

TROLLFORGATÓ!!!!!!!!!44négy | problem? · http://akinemmekintosthasznalazbuzi.blog.hu 2010.11.08. 10:45:56

@Kaszanova: Hát biztos vannak olyanok, akik Schwehatról Bécsbe, illetve Ferihegyről Budapestre is repülővel járnak :)

apuc 2010.11.08. 10:50:21

@sagia77: Nem igaz hogy másnak nem volt pofája hozzá, egyszerűen csak nem volt elég bátor, mindíg is vágyott rá pedíg.
Így rögtön irigyelni kezdik miután megtette a madzsar, ennyi..
>)

SKY 2010.11.08. 10:51:20

@Cecan: A tapiskolás (a leszállás utáni) jellegzetesen amerikai szokás! Én személy szerint irtózom tőle, de egy közel 10 órás utazás után kellemes tudni, hogy lent van a segged a földön. Egyébként sok amerikáner (turista) a gépet is megsimogatja, megpuszilja(!) mielőtt beszáll..

É2I 2010.11.08. 10:55:18

@EÖ: Nocsak ilyen jóba lettél Rékuccal?
:P

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 10:58:14

@É2I: gondolod, hogy beállítanék hozzá csomagok nélkül? :D

hotelalfa 2010.11.08. 10:58:44

@Nyman: Igaz Igaz, En is szoktam pipat vinni. De Tudni kell mit hova. BE kell rakni a feladando poggyaszba a kedvenc svajci bicskat, pipaturkalot, pipat, parfumot. Nincs ezzel semmi gond. A gepen ugy se lehet hsznalni.Azonkivul ha megtalaljak vagy kidobod vagy nem szallsz fel a gepre. Ezen nem kell szerinte se megsertodni. Aki ezt nem valalja mennyen busszal, vagy vonattal.

É2I 2010.11.08. 10:59:10

@EÖ: Tán cipelted neki a fotómasinát?

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 11:00:56

@É2I: :), jaja, meg a soksok teszkós fűszoknyát

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.11.08. 11:01:50

"Van-e ellenszenvesebb a magyar légiutasnál?"

Szili!Szerintem kérdezd meg azt a személyzetet akik hazazsuppolták nyugatról a "román állampolgárokat" ;) .Kbzs.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.11.08. 11:02:15

A magyar légiutasnál csak egy irritálóbb van: a magyar légiutas kismama.

A gyerek fáradtságára hivatkozva eléd tolakodik és persze te vagy a tapintatlan bunkó ha erre megjegyzést teszel (mert hogy miért lenne kipihentebb az a gyerek, ha Ő kevesebbet áll sorban) és az egyébként is igen idegesítő procedúrák mellett még hallgasd végig a gyerek bömbölését a becsekkolástól a csomagra való várakozásig egész úton.

Én kétévesnél fiatalabb gyereket nem engednék repülőre. A gyereknek sem hiszem, hogy akkora élmény lenne, az utastársaknak viszont kész horror.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 11:02:17

Az Aldi Airlines még azt is megengedi, hogy bevásárlókocsit vigyél a fedélzetre.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.08. 11:09:16

Egy fapadoson lehet-e diszkréten szoptatni?
Van-e ott színes ceruza a csimotának?

butyko 2010.11.08. 11:12:21

Én is rendszeresen repülök,de mindig magángéppel.A biztonsági ember pedig mosolyog és jó utat kiván.A gépen van bőven innivaló,úgyhogy nem kell vinnem.
Igazából nem értem a problémáitokat...

ati27 2010.11.08. 11:13:45

@Gery.Greyhound:
Te egy önző ember vagy.. Remélem nem lesz gyereked. Nekem van 2 is. Repülntem, repülni is fogok velük. Eddig nem volt semmi baj velük.. Visitani sem visitanak végig. Csak be kell tartani egy két alapszabályt, pl emelkedés közben cumiztatni, vagy itatni. Így nem fog bömbőlni, hogy fáj a füle. Ennyi.

É2I 2010.11.08. 11:15:55

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Nem vagyok biztos benne, de már fapadon láttam olyat és elég színes volt a ceruzája.

Rocks 2010.11.08. 11:21:09

szánalmas népség a magyar....

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.08. 11:21:22

@É2I:
Ha valóban igaz, hogy makszimum 100ml folyadék vihető fel a fedélzetre, akkor mit csinálnak a biztonságiak a szoptatós kismamákkal?

Sanyi 2010.11.08. 11:21:59

Nem a poggyaszok a legnagyobb gond. A legspace az. Regen 90cm volt a minimum, aztan liberalizaltak ugyhogy van ahol 72-78 kozott kapsz. Nem lehet elferni az ulesen, az a nagy gond, nem a csomag.

Sanyi 2010.11.08. 11:23:26

@Sanyi: Mert rovid, szelesnek eleg szeles de rovid.

2010.11.08. 11:24:22

@Gery.Greyhound: Kicsi gyerekkel senkinek nem élmény utazni, de nem csak nyaralni járnak a családok, hanem pl. dolgozni, akkor meg azért a gyereket csak nem bízhatják rá 2 éves koráig a rokonokra. Egyébként meg a 6 éves is tud baromira cirkuszolni a gépen, nem a kortól függ.

phaszfej 2010.11.08. 11:25:40

Ez mi ez a fos? Mert két ember seggfej volt, hogyan vezethető le, hogy egy egész nép az? Idióta, bűnbakkreáló seggfej, aki ezt a szart idehányta.

"Tudjuk, hogy a magyarok szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe és nem szeretnek fizetni."

Maximum te.

tilcsakbea 2010.11.08. 11:30:12

@Gery.Greyhound: kétségkívül idegesítő egy idegen gyerek sírása, de maradjunk már emberek.

lesifotos_szh 2010.11.08. 11:30:18

Scwechátról Bécsbe 52 ezerért vitték? Ejha!

Ezt kipróbálom a Ferihegy-Budapest viszonylatban is, mondjuk 20 ezerért, ez a reklámáram.

(Bécs nemzetközi reptere Wien-Schwechat :))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 11:36:04

@EÖ: OK, ez nyilván, de ha csak nem tudta a szabályt. Van ilyen na.

@Atisz: Poénból írtam ember :D Önirónia a mesében? :D

hegyilany 2010.11.08. 11:39:11

Nagyon sokat utazom repülőn Európában. Más nációk éppoly köcsögök tudnak lenni, mint a magyarok. Ok, a skandinávok kulturáltak, te a többi pont olyan cigány, tolakodós, zajos, türelmetlen, beszólós, mint a magyarok. Kiemelném az olaszok, a franciák és a spanyolok viselkedését. Az előítéleteket meghazudtolva, az albán, török, macedón, bosnyák légiutasok pl. a nyomukba se érhetnek.

Szarazkoro 2010.11.08. 11:39:58

@Suhi71:
ja, Amikor en megerkezem ide, a Kiralyi csalad fogad, Bozsi mar hozza is a teat amikor kierek a terminalbol, Vili meg allandoan korbebokol amit el szoktam intezni 1 nagyvonalu kezlegyintessel. Karcsi is igen kedves, jokat szoktunk lovagolni a kastelya udvaran, kozben megvitatjuk az orszag helyzetet.

Te ostoba.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 11:41:09

@Atisz: Amúgy viszont ja, elég kellemes lehetett emiatt elkésni :S

@Rosszindulatú Vászka: JA a másik kedvencem, az AKCIÓ feliratra rámozdulás.

A saját netes hirdetéseimbe mindig beleírom, hogy AKCIÓ, jobb eséllyel viszi el a sok hülye a cuccot.

igazságos 2010.11.08. 11:43:15

@tilcsakbea: Így van. Más kérdés, hogy már egyre kevésbé vagyunk toleráltak, egyszerűen nem bírja senki elviselni a másikat. De mondjuk én sem értem, hogy minek utazgatnak pici babákkal, az még a felnőtteknek is megterhelő, nemhogy nekik.

Szarazkoro 2010.11.08. 11:48:27

@xenuka: ez jo! Ezt szem mashol is be kene vetni XD

phaszfej 2010.11.08. 11:53:39

Kibaszott idegesítő a kiskölykök nyávogása. Legszívesebben szétbasznám a fejüket a padlón.

Levegő 2010.11.08. 11:54:01

Sziasztok!

Greyhound:
Szerintem a gyerekek is részesei a társadalomnak, tehát utaznak is, ha kell. Az, hogy ki miért ül repülőre és utazik el, csak saját magára tartozik és senki másra. A többi tolerancia kérdése. Ez a fajta hozzáállás, amit te képviselsz elég önző. Majd ha lesz gyereked és utazol velük, akár repülőn, akár más tömegközlekedésin, akkor majd rájössz, hogy milyen. Tudod a gyerekek nem igazán tudják, értik a felnőttek szabályait. A szülők tanítják erre meg őket, több-kevesebb sikerrel. A lényeg, hogy nem egyszerű. De nem ám! Nekem valaki beszólt múltkor egy áruházban, mert lassan mentem a 2 és fél éves és a 3 hónapos fiammal, és nehezen tudtak kikerülni...
A tolerancia fontos. Fontos, hogy mielőtt felhúzzuk magunkat, próbáljuk átérezni a másik helyzetét. A húgom pl Londonban dolgozott sokáig. Mikor kimentem meglátogatni, vittem neki a szülők által csomagolt temérdek mennyiségű cuccot, amit az angolszász kultúra nem igen ismer, de a miénkben fontos szerepet játszik. Pl.: vegeta, házi kolbász, normális őrölt parika, stb... Naná, hogy megpróbálok mindent felvinni a repcsire, hogy a tesókám lehetőleg mindent megkapjon. Általában 1kg-mal a csomag túlléphet, és a kézipoggyász mérettúllépésével is lehet próbálkozni. A darabszámmal viszont valóban nem, és nem is érdemes.
A köcsögmagyarozásról meg annyit, hogy minden országban vannak hülyék. És ez annak, aki a szabályok szerint viselkedik bosszantó. De nem szabad általánosítani.

septem 2010.11.08. 11:54:28

sokat repültem. egyszer láttam csak olyat, hogy a szociokultúrálisan eltérő viselkedésű nagycsalád élből ment előre.
egyébként mindig minden flottul ment. kb. 20-ból 20-szor.
ja, egyszer egy nő térdig érő csizmaszerű lábbelijét előttem fűzte ki, mind az 50valahány lyukon keresztül - hű, de bosszantó volt! mindjárt elkezdem szidni a magyarokat...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 12:01:05

@igazságos: te mar megint hulye vagy...
@phaszfej: szinten egy barom vagy:(

miota lehet kulturat vasarolni penzen????
mivel egyesek azt alitjak, hogy miota megfizetheto a jegy, kevesbe gazdagabb embereknek is, azota van taho viselkedes.
ize, ecet..

igazságos 2010.11.08. 12:05:42

@Lewyke: de Lewyke, vedd már észre magad. Nem veszed észre, hogy MAGADAT JÁRATOD LE?

Tudod, én soha nem lennék olyan amatőr, hogy másokat lehülyézzek. Ilyet csak az igazi vesztesek tesznek.

MacChicken (törölt) 2010.11.08. 12:08:22

@igazságos: Igen, ha jol emlekszem en is azt irtam, hogy nagyon sokan nem olvassak el. Nyolc taskaval erkeznek a kijarathoz, es csodalkoznak, hogy gebasz van. Nem mindenki, de nagyon sokan.
Lehet venni csomagjegyet, fel lehet adni a csomagot futarral, de nem kell feltartani a hulyeseg miatt egy rakat embert meg a jaratot.

phaszfej 2010.11.08. 12:09:25

@Lewyke: Ki vagy te, hogy ítélkezz? Azért vágysz ítélkezni, mert így megkapod a hatalom és hozzáértés látszatát, hogy nyomorult egódat valahogy a felszínen tartsd, mielőtt végleg elsüllyed a hazugságok, az ömbecsapás, a pornó, a szerencsejáték és a kurvák genyybűzös mocsarában.

Valószíleg van gyereked, és szinte egészen biztosan rondák, mint a bűn, mert olyan nőtt vettél el, aki nem tetszik neked, de sajnos neked nem jut más, csak a lehasznált kurvák.

igazságos 2010.11.08. 12:14:02

@phaszfej: Ne is állj szóba vele, tudod, még azt se veszi észre, hogy direkt idegesítem őt, ő meg szépen belesétál a csapdámba. Imádom piszkálni, nagyon kíváncsi vagyok, mit tud még kihozni magából a hülyézésen és a baromozáson kívül.

Hagyd csak rám, majd én elbánok vele, meg a hozzá hasonlókkal, úgy, hogy azok nem is tudják, hogy magukat égetik be. :D

Johnny_D 2010.11.08. 12:14:50

Nekem is hasonlo tapasztalatom volt eddig... Vegre tesznek valamit a pofatlan tobbpoggyaszosok ellen!
volt akinel az egy poggyasz mellett a nagy borond is befigyelt!
Aztan a gepen anyazas, mert nincs hely a rekeszekben. Ebben az a szopo, ha utolsok kozt kerulsz fel a gepre, te esel ki szarnak, pedig nem a te hibad hogy a sok bunko paraszt felhozna meg a sileceit is.

ati27 2010.11.08. 12:16:02

@igazságos: Szerinted miért? Úgy látom téged is 3 évesen vittek ki az utcára. Saját megfigyelésem, minél előbb közösségbe viszed a gyereket, később annál kevesebb bajod lesz a "szocializációval". Persze ez melós, és figyelni kell a környezetre is..

Mialee 2010.11.08. 12:17:20

"Amikor a 125 ml-es dezodoromat kidobatták Londonban mert 100 ml a határ"

Keresztanyammal 3 körömvago ollot dobattak ki.

Ami -szerintuk- potencialisan veszelyes lehet, azt a nagy csomagba kell rakni.
Miert olyan nehez ez?

ati27 2010.11.08. 12:19:33

@Lewyke:
remélem nem szaporodnak, vagy ha igen, akkor ők lesznek a mindenen átgázoló nagy család.. :)

ati27 2010.11.08. 12:22:17

@ati27:
vagy megjön az eszük.. :)

Circus 2010.11.08. 12:22:54

@Rosszindulatú Vászka:
"Simán prolivircsaft és nemzetközi, miszerint a proli szeret jól járni, vagy legalábbis úgy érezni."
Bár nem volt célom beszólni Neked, de most kezdem megunni ezt a prolizást, de már kurvára.
Egy történet: Svájc, pár éve, egy gyönyörű (van ott más?) természeti látnivaló. Klotyó fizetős, kb 1,5 frank. Barátnőm jön kifelé a retyóról, a közben beérkezett NÉMET (rendszám alapján ex-NYUGATNÉMET) nyugdíjas turistacsoport meg sorban egymás kezére adta a WC-t, hogy ne kelljen fizetni. 1,5 frankot, bazmeg.

Nyugatnémet proli?

Circus 2010.11.08. 12:26:36

@Circus:
ja, és egy kérdés csirkéhez, ha még nem vágta le valaki, fenti történetemben ki a hülye? Mi, lúzer magyarok, mert fizetünk (mert ugye az élelmes németek megmutatták, hogyan lehet spórolni, ugyebár), vagy a tapló szarrágó német nyugdíjashorda?

Nekünk, ott megért 3 frankot az országimázs.

efhábé 2010.11.08. 12:26:44

@csirkeGL: "Elmondom mégegyszer, hátha Te is megérted: az előttem lévő szék alá rakom. Pont."

Ja, mer' a repülő az már csak olyan állat, hogy mindig egyenletesen halad, sosem fordul elő vele, hogy liftezik 10 emeletnyit hirtelen egy légörvény miatt. A táskának nem azért van a helye a tárolóban, mert "ez a szabály, oszt kész", hanem mert ott tárolva, csukott fedéllel lehet biztosítani az utasok testi épségét. Ha valakinek szilánkosra töri az arcát a laptopod, akkor is rohadt büszkén magyarázod majd, hogy "dehát a szék alatt nem foglal plusz helyet?"
Idióta...

Mialee 2010.11.08. 12:27:29

@csirkeGL: "Nyilván a szabályzat azért van kitalálva, hogy egyesek ne vigyenek fel bőröndöket kézipoggyászként... nade két táskától nem fog összedőlni a világ!"

-Kernek ket körtet.
-Harom lett, maradhat?
(Velem megtörtent...)

De most komolyan, miert olyan nehez megerteni, hogy az EGY az egy, NEM KETTÖ!

Meg ha az lenne, hogy 10 kilo helyett 11... De ez az egy taska helyett ket taska... Hat komolyan.
Es azert egy, mert -kb.- annyi fej fölötti hely van az elpakolasra.
Persze, kicsivel többet be lehet zsufolni, de nem ketszer annyit.

CJKrisz 2010.11.08. 12:40:24

"Van-e ellenszenvesebb a magyar légiutasnál?"

Van hát. Az olyanok, akik postot írnak valami sérelmükről, mint az óvodások, amikor megmondják a másikat az óvónéninek. Ahelyett, hogy felnőtt ember módjára helyben megoldanák a problémájukat.

Dr.Traktor 2010.11.08. 12:41:38

hát nem fogok végigolvasni 270 kommentet de mint olyan ember aki nem repülőzik, totál nem értem mi a para 2 kézipogyásszal. tbh egy nagy blődségnek tűnik.

egy övtáska meg egy szatyi mondjuk simán elfér. vagy egy aktatáska meg egy laptop. vagy egy ridikül meg egy retikül.

nyilván aki bőröndöt akar felcipelni azt vissza kell rugdosni a váróba :P

szóval jó nagy gyíkság az egész, az a sommás véleményem.

Mialee 2010.11.08. 12:41:38

@gande: "Azért mert egyesek nem értik a szabályokat, attól még lehet értelmük."

quote of the day

igazságos 2010.11.08. 12:42:48

@efhábé: de a saját széked alá rakhatod, nem? Mikor leszálltunk, mondták mindig, hogy a táskákat rakjuk a székünk alá.

@ati27: Te se értelmezted, mit írtam, csak egyből támadsz, mint a kismamaszauruszok. Jellemző a fajtájukra, azonnal ugranak, ha gyerek szó szerepel az írásban. Nem azt mondtam, hogy nem ülhetnek repülőre, hanem azt, hogy nagyon megterhelő lehet a gyerekeknek, meg a többi felnőttnek is, akiknek joguk van rendesen utazni, úgy, hogy nem hallgatják végig más bömbölését.

mostmar_kicsit_unom 2010.11.08. 12:44:14

én is utaztam már repülőn ordító gyerekkel. baromi szar volt. sokkal inkább megviselőbb, mint azt amúgy gondolnának. mert ugye ehhez az üvöltéshez hozzájárult még az utazás feszültsége, stb...
olyan nincs, hogy a gyerek nem utazhat két éves kor alatt (amelyik mellettem ordított, az két év felett volt egyébként bőven), de kéne vmi elkülönített fülke, akármi, ahova be lehet tenni, és legalább letompítja a hangot.

a poggyászokról annyit, hogy nem csak hely, hanem súly miatt is oda kell figyelni. volt olyan gép, amelyik a túlterhelés miatt zuhant le, na nem a poggyászok (vagy nem csak azok) miatt, hanem mert amerikai járat volt, és az átlagsúly 80 kg-ra volt beállítva, és senkinek se tűnt fel, hogy ezzel enyhén szólva alábecsülték az átlagamerikai súlyát.

FDToth 2010.11.08. 12:50:00

Az easyjet-nél ez sztem mindennapos. az elmúlt évben 4-szer utaztam velük, mindig lebukik néhány MAGYAR utas, aki 1-nél több poggyászt akar felvinni. aztán pedig ott szedik szét a bőröndöket és próbálnak a többből 1-et varázsolni. vagy fizetnek. Maygarország erősen kelet-EU, bár inkább már arab országra hasonlít a stílus.

MEDVE1978 2010.11.08. 12:55:24

Basszus, az az érzésem, hogy ez egyre rosszabb...
Anno 2004-ben repültem Londonba és vissza Malévvel. Emlékszem a briteknél egy csomó olyan piát lehetett akkoriban kapni, amit kis hazánkban nem vagy nagyon drágán. Be is vásároltam egy jó pár ilyen piát és beraktam egy sporttáskába. Kb. 5-8 üveggel. Simán felvihettem a gép fedélzetére kézipoggyászként, holott majdhogynem leszakadt a kezem. Ma ez már elképzelhetetlen lenne, mert italt felvinni szentségtörés és fú de szabálytalan.

Nem mintha nem ítélném el a hülye utasok idézett viselkedését, de belegondoltam, hogy mi lenne, ha mégegyszer próbálnék meg piát hozni repülőn. Vagy beteszem a poggyászba, amit dobálnak, mint az állat, tehát megkockáztatom, hogy eltörik vagy valami udvarias csomagpakolónak megtetszik és saját célra hasznosítja.
Vagy megpróbálom kézipoggyászként felvinni, ami ugye már tiltott...

Parasite 2010.11.08. 12:57:47

szerintem akkor sem normális, akkármennyire megy az ugatás, hogy 1 laptoptáska már kézipoggyásznak számít a húzós kisbőrönd mellé, vagy esetleg a nők kézitáskája+húzós kisbőrönd is legyen már felengedhető.

MacChicken (törölt) 2010.11.08. 13:01:05

Ferihegy meg istenes, mert nem szolnak a repteren vasarolt piaert meg egyeb dolgokert. Charleroin viszont mar azt sem engedik fel a gepre.

cso zsi 2010.11.08. 13:08:02

Mi egy hónap alatt letudtunk ~40000 km-t, ezalatt egyszer találkoztunk egy sydneyi fapadoson síró gyerekkel. A saját 3 évesünk élvezte az utat végig, a légiutaskísérők megkérdezték, hogy milyen néven szólíthatják, amikor hoznak neki valamit (színező készlet, ill. megvárva a gyermek ébredését az ételt, akkor is, ha kívül esett az ebédidőn).
Gyerekkel utazni azért is jó, mert rá is ugyanúgy vonatkozik a 20-25 kilós csomag-súlyhatár, mint egy felnőttre, így aki két bőrönddel indult, hárommal is nyugodtan jöhet haza. :))))
A "kedvencem" sokáig ez a hölgy lesz. Kicsit át kellett miatta ültetni a népeket, hogy két egymás mellett lévő ülést kapjon.
img10.indafoto.hu/10/9/19729_1fa94bd27600d8fc326e8c9cc285847e/2956633_f95f569476c73a4084f1070882db106b_l.jpg

Mentolosmájkrém 2010.11.08. 13:15:36

A legellenszenvesebb, az a faszkodás, hogy csak a magyarok lehetnek rosszak és az, aki ebböl egy ilyen 270+-os izét kerekit.

cso zsi 2010.11.08. 13:16:23

@MacChicken: Szingapúrban a dutyfree szeszeket bezacskózták, úgy lehetett felvinni a gépre.
Itt Ferihegyen a kontaktlencse-folyadékot, és a kenegetős dezodort is megkérdőjelezték. Ezek a kézipoggyászban voltak, elvégre egy ~25 órás (tor)túra a bőröndjeinkhez való hozzáférés nélkül már támaszt némi igényt magunkkal szemben. Egyszer láttuk az utazás alatt a csomagjainkat, amikor pár utastárs felsikoltott, mert látták a "kipakolást". Azt hiszem, a szenet szállító futószalagról óvatosabban hullik le a cucc, mint a rakodók kezéből. Nem kishazánkban volt.

Peter T. Sinclare 2010.11.08. 13:18:12

@Pala: Fel lehet vinni üdítőt, amit a biztonsági ellenőrzés után vásároltál. Drágább, mint a bolti, vagy otthoni tea, de jóval olcsóbb, mint a gépen venni.

Peter T. Sinclare 2010.11.08. 13:19:39

@Circus: Igen, nyugatnémet proli. A proli az mentalitást jelöl.

Peter T. Sinclare 2010.11.08. 13:20:51

@MEDVE1978: nem tilos felvinni. Biztonsági ellenőrzés után bármit felvihetsz.

telkoe 2010.11.08. 13:22:08

@MacChicken: A brusszeli politikai sleppnel tenyleg nincs undoritobb.

gande 2010.11.08. 13:22:41

@Doubledecker:

nem értem a problémádat.

ha gép leszállt, én is ugyanúgy tapsolok, mint a villamoson, ha megérkezünk.

ha viszont nem sikerül a leszállás, akkor kifütyülöm.

igazságos 2010.11.08. 13:24:08

@cso zsi: Azért egy háromévest ne hasonlíts már össze egy síró kisbabával.

De igazad van, azt is embere válogatja, kinek a gyereke hogy vészeli át az utazást. Alig pár hónapos gyerekkel utazókat viszont nem engedném fel, és nem azért, mert utálom őket, vagy mert ellenük vagyok, hanem azért, mert nézném a többi utas érdekeit, jogait, meg nézném a gyerek érdekeit is.

Peter T. Sinclare 2010.11.08. 13:24:19

@Dr.Traktor: Az basszus, hogy nem fér el az egy kézipoggyászod sem a tahók miatt!

Sanyi 2010.11.08. 13:24:43

Egyebkent feltunt mar valaki masnak is, hogy a koromollot elveszik, de ha igazan fegyvert akarsz csinalni a repulogepen akkor mi sem egyszerubb: duty freeben veszel egy uveg piat, gepen eltorod (ahoy a filmekben is latni) es kesz is a fegyver, jobb mint egy koromollo... Ennyit a repteri biztonsagrol. Ha komolyan vennek akkor minden uvegbe palackozott italt betiltanak a duty freekben es a lounge-okban is... Sot, tranzit teruletere (ettermek) se lehetne bevinni.

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 13:25:55

@Circus: pontosan. Erről beszéltem. Na ez az igazi prolitempó. Ennek semmi köze a mostanság "divatosan" annak minősített hazai jelenséghez. Ez nációfüggetlen.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 13:26:17

@EÖ:
Ha hosszaban probaltad volna talan befér
Nekem egy 12-es létrat igy engedelyeztek mert egyagu volt, ketagut mar nem

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.08. 13:28:13

@cso zsi: "Gyerekkel utazni azért is jó, mert rá is ugyanúgy vonatkozik a 20-25 kilós csomag-súlyhatár, mint egy felnőttre, így aki két bőrönddel indult, hárommal is nyugodtan jöhet haza."

Útközben szülsz egyet?

cso zsi 2010.11.08. 13:28:13

@atpijkamo: B+ kidobtam, pedig kaptam egyszer olyat valami déli szomszédországból.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.08. 13:29:22

@awesomehu: Az most rasszizmus, ha a hülye utasok magyarságát megkérdőjelezem? Szerintem egyszerűen pestiek voltak...

Peter T. Sinclare 2010.11.08. 13:30:28

@Gery.Greyhound: csak a tájékoztatásod kedvéért, nemzetközi viszonylatban alapszabály, hogy gyermekesek mennek előre :)

igazságos 2010.11.08. 13:33:17

@atpijkamo: Volt már rá példa. Csak ne adj neki ilyen tanácsokat, nehogy szaporodjon.

Filly (törölt) · www.gallery.site.hu/u/filly 2010.11.08. 13:33:45

@efhábé: A kézipoggyászt a felső tárolórekeszbe, VAGY az előtted lévő ülés alá lehet tenni. Szóval az is teljesen szabályos, csak rendesen be kell, hogy férjen. (Múlt héten morcogtak a sztyuvik a mellettem ülőn, mert a macskájának a doboza nem fért be rendesen az ülés alá, de azért nem vágták ki a gépből. Szegény csaj meg csak pillogott, mert direkt repülő-kompatibiis hordozót vett, abból is a legkisebbet...)

Amúgy meg miért van az, hogy Amszterdamban, fél órával a kiírt indulási idő után, amikor meg mertük kérdezni a pultos csajt, hogy esetleg tudna-e valamit mondani a késés mértékéről, bunkón válaszolt, hogy "Nem látja, hogy nincs itt a gép?!" Houstonban meg a 2 órás késést rendesen kiírták, meg a pultos csajok sok-sok mosollyal, bocsánatkérésekkel el tudták érni, hogy nem volt rossz a hangulat?

cso zsi 2010.11.08. 13:35:53

@atpijkamo: A gyermek megvolt, a csomagok szaporodtak meg hazafelé. Csak az ajándékba szánt kalap igényelt egy ~40 cm átmérőjű helyet. És még egy autóba való gyerekülés is jött velünk, aminek inkább térfogata, mint súlya volt, mivel hungarocellből volt. (a helyiek megvették, hogy kint autózhassunk, nekik nem kellett, nekünk itthon azóta is jó szolgálatot tesz.)

Londonisommelier 2010.11.08. 13:35:55

Mai Index oldalt nezd meg
index.hu/gazdasag/vilag/2010/11/07/
mindenert fizetni_kell a legitarsasagoknal. Van kapcsolodo hir es... mar szedik a kezipoggyaszert. Egyebkent soha nem ertettem mit rinyaznak 1-2 kilo tulsuly miatt, mikor mellettem egy 160 kilos barom ul, aki mondjuk mar meg, ket embert kitesz es megsem vesz ket jegyet. De mar ezt is kikezdtek az USA egyes legitarsasagai, es a koverek fizetnek. Nem mondom, jo bevetel, mert ott minden masodik utas diszno kover, ahogyan egy ev alatt sikerukt megtapasztalnom.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 13:45:09

@igazságos: Non, az én gyerekem, az az én gyerekem, és befosva is gyönyörű meg tündibündi. A felnőtt meg fegyelmezze magát, és ha nem tudja, ott a hányószacskó. Ők is fostak, mások is szagolták, csak ojan prolik vótak az ő szülőjik, hogy nem utaztak röpcsin. Bezzeg én!

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 13:48:16

@efhábé: a repülőkön két helyre rakhatod a kézipoggyászod:
1. az előtted lévő ülés alá
2. a fölötted lévő tárolóba

igazságos 2010.11.08. 13:49:59

@enamel: én nem is mondtam, hogy nem tündibündi. :) Mellesleg igazad van, ami a felnőtteket illetik, de különbség, hogy ők nem üvöltik végig az utat, ami az első tíz percben még elmegy, de egy óra után már mindenki idegileg kivan a bömböléstől.

Zb74 2010.11.08. 13:57:43

Akik akképp osztják itt az észt, hogy "EGY = 1", valószínűleg nem sokat utaztak még repülővel. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy a légitársaságok többsége a laptoptáskát, a fotóstáskát, a sminktáskát nem kézipoggyásznak, hanem olyasféle személyes holminak tekinti, mint pl. a kabátot. Azaz a szabályzatban meghirdetett "egy kézipoggyász" elve ezekre általában nem vonatkozik; ezek a kézipoggyászon felül is felvihetők. Ugyanakkor vannak cégek, amelyek másképp értelmezik a szabályt.

A probléma tehát nem a számokkal van, hanem azzal, hogy melyik légitársaság mit tekint kézipoggyásznak, és mit nem. Továbbá azzal, hogy egyes cégek folyton változtatják a szabályzatukat, tehát az előzetes tájékozódás sem olyan könnyű, mint ahogy itt egyesek beállítják.

Én a magam részéről azt az utat választottam, hogy egyszerűen megkérdezem az utasfelvételnél, hogy kézipoggyásznak számít-e a laptoptáska meg a fényképezőgép, vagy sem. Eddig teljesen bevált, soha semmi gondom nem akadt ilyen téren.

Az természetesen más tészta, amikor valaki bőröndöket akar felcipelni a fedélzetre; ezt nyilván nem kéne engedni. Mint ahogy azt sem, hogy a poggyász mérete számottevően meghaladja az engedélyezettet. Sajnos, sokszor láttam olyat, hogy döbbenetesen nagy méretű táskát is felengedtek; az pedig rendesen foglalta a helyet. Azonban itt sem a poggyászok számával volt jellemzően a gond, hanem a méretükkel - úgy látszik, a méretkorlátozást nem veszik olyan szigorúan, pedig az fontosabb volna.

@GhostBusters: @efhábé: Ti most vagy azok közé tartoztok, akik nem nagyon repültek még, vagy csak külföldi légitársaságokkal utaztatok eddig, és nyelvismeret híján nem értettétek meg azt a mondatot, hogy: "Carry-on items are to be stowed in the overhead compartments or under the seat in front of you." Minden repülőn ez hangzik el ugyanis. A cuccodat tehát igenis berakhatod az előtted lévő ülés alá, ha befér oda.

@Gery.Greyhound: A kisgyerekkel, különösen a babakocsival utazóknak JOGUK van elsőként felszállni a gépre (vagy a buszra), ezt a beszállás megkezdésekor hangosbemondón közölni is szokták a légitársaság alkalmazottai.

Ja, és a "köcsögmagyarozók" egy szinten állnak az antiszemitákkal és a rasszistákkal - ezt, gondolom, senkinek sem kell bizonygatni. Az etnikai alapú sértegetés megengedhetetlen - bizony, akkor is, ha a magyarokat gyalázza az illető. Éppolyan leegyszerűsítő, hamis általánosítás ez is, mint bármely más sztereotípián alapuló megbélyegzés.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 13:59:53

@Zb74: Hát, a rasszizmus is tapasztalati alapon épül ki valakiben. Meg ez is.
így megy ez.

Lefossalak kárpótlásul?

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 14:00:41

A múltkor jött egy család Svédországból, apuka, anyuka, 3 gyerek, 3 babakocsi. Amikor a busz hozott be a géptől a zépületbe, akkor segítettem az apukának bepakolni, nyakában egy gyerek, ölében egy gyerek, mindkét kezében babakocsi meg még egy köteg léc is volt nála. Na ezt a lécet vettem el tőle, hogy fel tudjon lépni a buszra.
És bazmeg egy zsírúj ikeás matracalalátét vagy mi a franc volt.
Képes volt még azt is magával hozni.
:DD

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 14:06:43

@Zb74: elég egyértelműen rá van írva a jegyre, hogy egy darab kézipoggyász lehet nálad.
márpedig az EGY darab kézipoggyász az NEM egyenlő egy darab kézipoggyász + laptop + fotóállvány + 3 teszkós szatyor + ételhordó + golfütő + búvártáska
ha jóárasított repcsivel akarsz menni, akkor kénytelen vagy elfogadni a feltételeiket.
Ha felviheted a kolbászsütő lakókocsidat, hogy normálisan meg tudjál kajálni, az nekik már nem bolt, ő a fedélzeten árusított sörön is akar keresni. Viszont a sör árát a normál járaton is megfizeted, csak ott mindenki, itt pedig csak az, aki inni akar.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 14:12:12

@enamel:
Kárpótlással is biznicelsz?
:)

Valahol elnyelte a krábbi kommentem
A siró csimóta szájába pálinkás kenyeret vagy cuclit kell dugni és ellesz vele az út alatt

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 14:14:27

@horex: És nagyobb eséllyel jön ki a másik végén...

Jó Estét 2010.11.08. 14:19:09

gyerekek utazzanak csak repulon, de az mier van, hogy mellettem (elottem/mogottem) kell, hogy uljon az osszes siros, ugralos, ordibalos kisgyerek? Ez az egeszen kisgepektol kezdve a Jumboig eddig minden geptipuson igy volt, szoval biztos, hogy nem veletlen... Bar ahoz kepes, hogy egyszer egy reszeg szerb az olembe ult, majd ugy gondolta, hamar ott van el is alszik, a siros gyerekek igazan szorakoztatoak :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 14:23:57

@Jó Estét: Én most kicsit gyerekellenes vagyok, konkréten most nyáron majdnem kinyírtak a kölykek. Addig kellett őket kerülgetni, amíg egyszer csak éreztem, hogy egy kikötözött faszomtudjami zsinórja szépen tekeredik a nyakamra, és szorul. Ami hullámzó tengerben, körülötted egy rakás fábaszorultféregként üvöltő poronttyal nem a legegyszerűbb.

apuc 2010.11.08. 14:25:08

@hegyilany: Ebből is látszik hogy a török,bosnyák stb.népségből csak az elinek van rá pénze, az olasz,spanyol,stb-nél meg a proliknak is, szvsz..

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 14:30:08

Magyar vagyok, gyerekekkel szoktam repülőzni, egy kézipoggyászt viszek fel mindig, szeretem betartani a szabályokat. (Sünt már kiérdemeltem?)
A repülőút végén mindig van valaki aki rácsodálkozik a gyerekeimre, hogy "jééé ők is itt voltak? Egész úton egy hangjukat sem hallottam!" általában a légiutaskísérők is mindig külön megdicsérik őket.

De most tanultam valamit:
- nem utazom többet repülőn, mert úgyis csak én leszek a legellenszenvesebb, hát ugye mert magyar vagyok,
- majd jól megtanulok trükközni meg szabályt nem betartani, mert csak úgy lehetek igazán magyar,
- a gyerekekkel meg sem közelítem a gépet, mert mi van hogyha valaki esetleg megsértek vele.

Marad az autó és a komp, míg meg nem jelenik egy cikk arról, hogy ott is a magyarok a legellenszenvesebbek, a gyerekesek meg mit keresnek a benzinkutas étteremben és játszóházban!
Ezért jár az ember a homárra, hogy megtanulja hol a helye...

Egyébként egyszer, egyetlenegyszer menjetek fel takarítani egy Bud-Gatwick repülőre aztán meg egy angol nyaralójáratra... Mindjárt meglátjátok mennyire kulturált utasok a magyarok. :)

Plumper_ 2010.11.08. 14:30:35

@Jó Estét: azbesztmegb@sz!! hogy én is sokszor kifogtam már üvöltő, szaladgáló, rángatózó, sípoló hülyegyerekeket. hogy a f@szba jut minden repülőre belőlük?! különítsenek el nekik egy részt, hangszigetelővel lezárva, a pics@ba már! hogy az ember sok tízezer Ft-ot penget 1 jegyért, erre ezt kapja cserébe. a legszebb, amikor az anyuka rá se szól, meg se próbálja lehalkítani!

salander 2010.11.08. 14:34:24

@Dr Jozef Vengloš: Hát a Ryanair tavaly augusztusban volt például - Dublinban - felvittem kézben a laptopot pedig kb 20 embert tuti visszazavartak előttem nem a rekeszbe passzoló kézipogyásszal.

Így egy hölgy reptéren vásárolt cuccait is én hoztam akkor haza, mert kiszedették vele. Ja a laptop befért volna a táskámba még ezen felül is.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 14:37:53

@Jó Estét:
Mer bisztos matiné járatra vettél jegyet

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 14:37:57

@Hicudzsi: Jól teszed. Meg ezt a hisztigörcsös magatartást se neveld bele lehetőleg, hogy ha valaki olyat mer írni, ami neked esetleg nem tetszhet, akkor kivered itten a palávert.. hátha többre viszi annál, hogy takarító legyen.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 14:38:48

@Plumper_:
hogy meg sem próbálja lehalkítani, az taplóság szerintem.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 14:41:41

@enamel:
Nagyon cuki vagy, de én nem vagyok takarító. :)))
Egyébként meg nem a palávert verem ki, csak megpróbálok görbetükröt mutatni a sok okoskodónak.

Rengeteg tapló ember utazik a repülőkön, sok alkalommal hisztiznek, hogy több poggyászt akarnak vinni, hogy más helyen akarnak ülni, hogy elsőre akarnak felszállni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 14:46:44

@Hicudzsi: A tapló emberek dögöljenek meg. És a többi is. Minek figyelsz arra, ami nem tetszik?
Itt a sápítozás nemzeti sport.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 14:55:55

@enamel:
Ha sokat utazol gyerekkel, akkor egy idő után ki tudod szűrni a bosszantó karaktereket. Minden úton lesz üvöltő gyerek, lesz bunkó utas, lesz olyan aki úgy tolakszik, hogy átgyalogol a gyerekeden.

Csak arra koncentrálsz, hogy a gyerek ellegyen (én a gépre szállás előtt elviszem wc-re őket, hogy ne kelljen a gépen menni) viszek magammal mp3 játszót nekik, meg egy kis hordozható dvd-játszót azon néznek mesét út közben, bár többnyire elalszanak. Leveszem a cipőjüket - ne tegyék fel a huzatra - húzok rájuk plusz zoknit, ez is segít, hogy kényelmesebben érezzék magukat.
Ha lehet, akkor azokat a holmikat amikre az úton szükség van (váltózokni, mp3 játszó) külön szatyorba teszem és odakészítem a hálóba az előttem lévő ülés hátán, hogy ne kelljen folyton kivenni a kézipoggyászt.

Aztán leszarod mi van körülötted, csak a gyerekeidre meg magadra figyelsz.

Még a huszas éveim elején, vittem párszor nyaraló-csoportokat külföldre, busszal. Már a Hősök Terén előkerült a fokhagymás fasírt ami végigkísért minket a majd' húsz órás úton. A többiről nem is szólva.
Megtanultam ignorálni ezeket, bár volt amikor bosszantott, mikor utasként voltam a buszon, de dolgozóként meg kellett tanulnom kezelni ezeket a helyzeteket.
:)

Powerpill 2010.11.08. 15:01:45

Nekem kifejezetten jól jött egyszer az ilyen. Pozsonyból mentem Liverpoolba, Budapestről meg Pozsonyba vonattal. Ugye a MÁV miatt (ez másik blogba való bejegyzés) késtem röpke 2 és fél órát, így egy picit neccesebb lett a kelleténél a reptérre kijutás, de sikerült pár perccel a gép indulása előtt, a szekucsekken is átjutottam viszonylag könnyedén, ráadásul egy balfasz szlovák üvöltözve pakolta át a bőröndjét a kapunál, a többi balfasz társa meg pakolta be az ő cuccait a saját csomagjaiba, így végül is utolsóként, de kényelmesen felfértem a gépre :)

Plumper_ 2010.11.08. 15:04:06

@Hicudzsi: a nem helyjegyes megoldásnál van a nyomakodás. a Ryanair katasztrófa. függőleges, műanyag padok, összenyomva, 0 lábtér. én pakoltam be szendvicset, csak a reptéri kóla árát kellett kibírnom. egyébként üres palackot átvihetsz a kapun, bent pedig tölthetsz bele csapvizet.

@salander: egyébként tényleg b@sszák meg, hogy ha esetleg kicsit olcsóbb a külföldre utazás, mindent megtesznek, hogy NE legyen az! elképzelem, hogy 10ezer Ft-ért New York-ba repülök fél óra alatt, majd felébredek a sci-fiből, ami 400 év múlva játszódik.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 15:04:10

A cikkhez még: nekem is volt olyan, hogy segítettem két kedves hölgynek átcsomagolni a kézipoggyászt Gatwicken, mert életükben akkor utaztak másodszorra repülőn és csak a kilóhatárt tudták, de azt nem, hogy ne pakoljanak három szatyorba.
Az egyikük elvolt a gyerekeimmel, míg a másikukkal át-tetriszeztük a két nagyobb táskájukba a plusz szatyrokat.
Belefért súlyhatárba és bőven a mérethatárba.
Ilyen is van.

Alikam 2010.11.08. 15:06:21

Megtalálta a zsák a foltját. Bukó légitársaságnak bunkó utas köll...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 15:07:18

@Hicudzsi: Na ez a másik, amit nem nagyon értek. Hogy a picsába nem képes felnőtt ember 2-3-5 órát kibírni zabálás nélkül?.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 15:07:47

@Plumper_: igen, nagy a különbség mondjuk a Malév meg a fapadosok között, bár én Ryanairrel még nem utaztam.
Nekem csak az a fontos, hogy a gyerekek mellett ülhessek, mert különben másnak kell foglalkoznia velük.

2010.11.08. 15:08:51

@Gery.Greyhound: Na, ezért a kommentedért meg fogod kapni hogy micsoda egy intoleráns köcsög náci vagy, de a vicces az az, hogy volt egy felmérés az AA-Southwest-többi amerikai légitársaság szervezésében, hogy mit szólna az utazóközönség ahhoz, hogy ha
1. a hátsó 5 sorba ültetnék agyerekeseket, egykupacra
2. lennének külön, gyerekmenetes járatok
És mi az eredmény : a megkérdezettek több mint 65 százaléka támogatná az ötletet, regisztrálna a programba, és igénybe venné a gyerekmentes járatokat.
Szóval erről ennyit.
Ha nekem soha nem lesz gyerekem, akkor nem érvényes az az érvelés, hogy na várd majd csak ki hogy te mit kapsz, amikor a gyerekeddel utazol... ?
Plusz, csak simán gazdasági megfontolásból, én ugyanannyit fizetek a jegyért, és nem, nincs kedvem hallgatni a gyerekbömbölést se 10 percig, és főleg nem egy Budapest-New York 9 órás járaton. Tolerancia ide vagy oda.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 15:11:36

@enamel: én azt nem szoktam érteni, miért nem bírják ki pisilés nélkül?
Vagy miért nem intézik el még a reptéren, kényelmesen?
De hát ez az ő tarkamacskájuk... ha nekik jó a sorok között sorban állni, aztán begyűrődni a picsányi wc-be, míg én kényelmesen olvasgatok a székemben akkor csinálják. :)
A személyzettel szoktam együtt érezni olykor-olykor, mikor beindul a zsúfoltság elöl is meg hátul is...

anomália 2010.11.08. 15:14:20

Pár éve utaztunk nyaralni fapadossal. Beszálláskor szabadon lehetett helyet foglalni.
Egy család- idősebb szülők, felnőtt fiuk,ízes szabolcsi tájszólással- láthatóan először repültek. Úgy ültek le egymás mögé, hogy mind a hárman ablak mellé kerüljenek. Én a néni mellett ültem. Egész úton az ablakra tapadtak, nagyon bájos volt. Egyszer hallom, hogy a papa mögülünk sürgetve szól:- Tedd ezt el gyorsan!
-Mit csináljak?
-Ne kérdezősködj mán, csak tedd el!
Mama tiszta zavarban volt,papa az ülések között adta át mamának azt a táblát, amin a gép leírása, rajza stb van. mamának kellett a ridikülbe dugni. Olyan őszintén átadták magukat az első repülés élményének,ahogy mi annak idején nem mertük, játszottuk az unottat, a sokadszor repülőt.Ezért összeszedtem mamának az összes hányózacskót, bontatlan evőeszközöket,repülős magazinokat, mindent amit találtam.Nagyon örült, és nagyon zavarban volt. A legkedvesebb megszólalása mamának volt, talán valahol az Adria fölött, miközben tapadtak az ablakra: -Józska, nézd, hát valóságos ékszerdoboz!

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 15:19:03

@Humbino:
szerintem ez teljesen életképes megoldás, hogyha szabad a választás.

Biztos nagyon sok szülőnek kényelmesebb lenne, hiszen ott lehet bandázni, valószínűleg ezek kényelmesebb helyek lennének.

Viszont a gyerekkizárásos járatokat nem tartom tisztességes megoldásnak, mert egy csoport kissé pityókás üzletember nagyobb zajt csap mint egy kisgyerek.
Ráadásul pl. vannak olyan gyerekek akiknek kifejezetten kell a nyugi, tehát az a szülő tuti nem fog odaülni a gyerekes, dühöngős részlegbe és valószínűleg igazságtalanul lesz kizárva a gyerektelen, elvileg csendes járatokból.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 15:21:00

Általában vonattal járunk Tahitire, de a múltkor kaptam ajándékba egy repülőjegyet a Vatikáni Pedofil Lovagrendtől, azt mondták bárhová ülhetek, de a gyerekek mellé ők szeretnének.
Nem akartam feltűnősködni ezért a fedélzeti Starbucksban Hegelt olvastam az ájfonomon.
Szóval lehet szerényen is utazni, nem csak arcoskodva.

2010.11.08. 15:27:02

@Hicudzsi: A gyerekkizárás tényleg elég drasztikus. A lényeg viszont az, hogy igény lenne rá, és valaki végre megkérdezte az utazóközönséget, és nem csak annyit mondott hogy " te intoleráns paraszt, viseld el a bőgést és érezd magad rosszul amiatt mert 3 óra bőgés után ellenállhatatlan vágyat érzel arra hogy ordíts te is".

Plumper_ 2010.11.08. 15:27:58

@Hicudzsi: rendes tőled, hogy a többi utasra való tekintettel is foglalkozol a gyerekeiddel.
amúgy a Malév kitűnő! minden másnál jobban megbízom a Malévben: a repülőgépeik átlagéletkora Európában az egyik legalacsonyabb, kitűnőek a pilótáik, tiszták a gépek, jók a kaják.
ezen kívül az El-Al, amiben vakon megbízok.

malysz ádám 2010.11.08. 15:37:47

@phaszfej: a nicked az zseniális:-) és illik is ahoz amit írtál

phaszfej 2010.11.08. 15:38:25

@malysz ádám: Bocs, nem ismerkedem idegenekkel.

Zb74 2010.11.08. 15:38:39

@EÖ: Akkor neked külön is elmondom még egyszer: nem a számmal van a gond, hanem a definícióval.

A légitársaságok többségénél néhány konkrét dolog - ilyen a laptop meg a fényképezőgép - akkor sem számít kézipoggyásznak, ha tokban/táskában viszed fel a gépre. Olyasféle személyes holminak tekintik ezeket, mint pl. a kabátot. Az ételhordós meg a többi vicces példád azért nem állja meg a helyét, mert ezeket a dolgokat soha, egyetlen légitársaság sem kezelte a kézipoggyász-korlátozáson kívül eső személyes holmiként.

A zavar tehát abból adódik, hogy a cégek nem egyformán értelmezik, definiálják a kézipoggyász fogalmát. A többség - a fapadosok többsége is - követi a kialakult konvenciót; míg egyik-másik légitársaság gyakorlatilag mindent kézipoggyásznak tekint, amit magaddal viszel a gépre - egy hozzászólásból látszik, hogy olyik még az övtáskára is kiterjeszti ezt a definíciót. Az utas ezt érthetően nehezen követi, pláne, hogy a néhány "renitens" légitársaság maga is folyton változtatgatja a saját szabályzatát.

Én ezért szoktam rákérdezni az utasfelvételnél. Ahogy írtam, eddig szerencsém volt, MINDEN légitársaság képviselője azt mondta, hogy a laptop meg a fotóstáska TERMÉSZETESEN nem számít bele a kézipoggyász-keretbe, tehát gond nélkül felvihető a gépre az egy szem kézipoggyász mellett. Ami érthető is, több okból. Egyrészt amíg a repülőtereken dézsmálják és dobálják a feladott csomagokat, addig senkitől sem lehet elvárni, hogy a drága felszerelésétől akár csak az utazás idejére is megváljon. Másrészt meg a szabványméretű kézipoggyász mellett felvitt laptoptáska simán befér az előtted levő ülés alá - ahol minden légitársaság gépén LEHET csomagot szállítani, de ezt már írtam -, maximum a saját lábadnak jut kevesebb hely.

Ha valamelyik légitársaság képviselője nemet mondott volna a kérdésemre, akkor nyilván fizettem volna az extra cuccért; de jobb volna, ha a kézipoggyász definíciója egységes lenne.

Most nem az.

2010.11.08. 15:42:47

Már leírtam egyszer, de többen nem olvasták, vagy nem értették, hogy gyerekkel, bármilyen korúval az emberek nem csak szórakozásból utaznak, hanem kényszerből is, mert a munkájuk, vagy az életük miatt ez kikerülhetelen. Vannak olyan családok, akiknek utazniuk kell. Persze ezt nehéz megérteni annak, aki csak nyaralás miatt utazik. A csecsemővel is utazni kell, ha éppen más országba mennek dolgozni. Bár az is megoldás, ha kitiltják a kisgyerekeseket minden helyről, mert zavaró a jelenlétük.

kiskakas 2010.11.08. 15:43:36

Minden rendelet annyit ér, amennyit képesek betartatni.
A törvénnyel is így vagyunk, sok ítélet születik és az "elítltek" tesznek rá! :-)

Spanish VVax 2010.11.08. 15:43:58

ryanair komplett bukás, akkor inkább marad a vonatozás.
Nekem gyerekes kalandom egy volt csak new york - seattle, 4 gyerekes indiai család, + 2 nagyszülő...durván nm birták a kisség atlanti időjárást, mind a 8-an egyszerre hánytak, vagy felváltva, a gyerkek hol zacskóba hol mellé.......egész úton. Csak azt nem értem, ha valaki nem birja a repülőt, miért zabálja tele magát a reptéren csilis babbal ????

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 15:44:40

@Humbino:
én teljesen megértem, így legalább a két felet is lehet valahogy közelíteni egymáshoz, nemcsak az "intoleráns parasztok" vannak meg a tapló anyukák.

Ha megfigyelsz egy átlag rövidebb távú járatot, akkor azon elég sok gyerekes szokott lenni, általában elég jól felszerelkezve, zsírkrétákkal, kifestőkkel, mesekönyvekkel, zenékkel stb. és a felszállás után tök csendben elvannak a kicsik, de ha már van egy síró gyerek a gépen, vagy egy hisztis kétéves akkor sajnos az marad meg az emberekben, hogy a gyerekek végigüvöltik a kétórás utat...

@Plumper_:
Szerintem ez így kellene, hogy természetes legyen. Nemcsak a többi utas érdekében, hanem a szülő saját érdekében is.

Ha rádörrent a gyerekre ötpercenként anyuci, hogy "Pistike kussoljá' má'" az nem segít. Pistike nem fog kussolni, anya síkideg lesz, nyafogva tördeli a kezét (a végén még apa is felbaszódik) és majd jön a haccacáré landolás után, a csomagoknál... a többi utas meg legszívesebben kihajítaná a vészkijáraton Pistikét.

Szóval szerintem mindenkinek fontos - a szülőnek is -, hogy a gyerek ne balhézzon út közben.

phaszfej 2010.11.08. 15:45:22

Én csak akkor ülök repülőre, ha nem lesz a sok buziskodás, ami most van. Kiballagok a repülőtérre, megveszem a pilótánál a jegyet, bemegyek a gépmadárba, nézek egy helyet, megkérdezem az ott ülőt, hogy szabad-e a hely, és ha igen, helyet foglalok, majd rágyújtok egy cigire és kiverem a faszom a budiban.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 15:47:50

@Zb74: nagyon kedves vagy, de akkor én is elmondom neked, hogy egyetlen egyszer utaztam eddig fapadossal, de még akkora csürhét, mint ott nem láttam
mindenki tolakodott, mindenki a szatyrokkal okoskodott, ésatöbbi, ésatöbbi
az övtáskát is valószínűleg azért tették tiltólistára, mert az "élelmes" utazó a hasára kötötte a szamszonájtot, hogy dehátezövtáska
nem két laptopon ment a vita a becsekkoláskor, hanem kábé 3 köbméter málhán

igazságos 2010.11.08. 15:50:15

@Hicudzsi: Az én kedvenc sztorim az volt, mikor valaki pálinkát vitt a csomagjában. Olyan büdös volt tőle az egész repülőgép, hogy csak na. Az az erjedő szag egyszerűen kibírhatatlan volt.

Amúgy meg igaza van annak, aki azt mondja, hogy nem bírja ki valaki két-három órát wécézés nélkül. Például Londonba két órás az út, késésekkel esetleg két és fél óra. Elmegyek még lent, a várakozásnál a mosdóba, sokkal kényelmesebb, nem kell várnom a másikra, praktikusabb, mint a repülőgépen. De viszont ez egy 10-12 órás útnál kivitelezhetetlen, ott sokan mennek el wécére.

@Turchi: Nem is kell őket kitiltani, csak biztosítsanak nekik külön helyeket, úgy, hogy a többi utast ne zavarják.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 15:52:46

@igazságos:
Persze én sem a sokórás járatokra gondoltam. Mi London-Budapest vonalon szoktunk közlekedni, az két óra kb.

malysz ádám 2010.11.08. 15:53:55

@phaszfej: mégis csak meg kellene ismerkednünk. jó a humorod:-)
le is vetítettem ezt most magamnak ha így működne tényleg, pilótánál jegyvétel stb. nem is rossz.
szerintem ami még sokat segít a dolgon, az az ingben gatyában utazás. én már láttam ilyen embert igaz csak egyet repüléseim során:-) se kézipoggyász, se feladott poggyász. így senki nem tud basztatni, meg nincs kérdés a biztonságiak részéről sem:-)

phaszfej 2010.11.08. 15:54:25

Ki az a barom állat, aki megrepülőzteti a csecsszopóját?

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 15:56:56

@phaszfej: mondjuk ha egy csecsszopó anyja lennék és mennem kéne valahová repülővel, nagy valószínűséggel én sem hagynám az IKEA gyermekmegőrzőjében a gyereket.
Nem azért mintha nem bíznék meg bennük, csak mégis...

phaszfej 2010.11.08. 15:59:06

@malysz ádám: Ha utazom repcsivel, akkor mindig poggyász nélkül utazom. Nyaraláshoz elég egy búvárszemüveg meg egy fogkefe, az meg elfér a kezemben. A többi holmi, mint törülköző, fogkrém és szappan, az meg van minden hotelben. Ruhát meg nem viszek, hiszen nyaralok, a fényképezőgépet fasságnak tartom, mert ha fényképezgetek, akkor nem látok és nem emlékszem a nyaralásra sem. Papucsot szintén leszarom, egész héten mesztéláb nyomom, kápé a zsebben és vidáman túrom a seggem egy hétig.

A fasznak kell ekkora feneket keríteni egy szaros repüléshez?

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 16:00:06

Ezért tartotok itt csicskák, ahol.
Én cask németből németbe utazok. De nemám proli faapdossal. Vesztesek.

U.i.: ja és buzi vagyok. De szárazon ám, nemám vazelinnal gyertek nekem!

phaszfej 2010.11.08. 16:02:03

Egyébként is, ahová nem lehet eljutni fél nap alatt szekéren vagy hintón, az csak fölösleges ugrabugrálás.

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 16:02:41

@phaszfej: én még a reptérre se megyek ki, hanem saját repcsivel megyek, mert akkor még a beszállókártyát sem kell cipelni.

2010.11.08. 16:03:08

@Hicudzsi: Nem a zsírkrétás-mesekönyves anyukákkal van a baj, tisztelet jár azoknak, akik felkészülnek és tényleg le akarják foglalni a pulyát.
A gond azokkal van, akik fegyverként használják a gyereket, hogy hamarabb jussanak fel a gépre, pofákat vágnak és hangosan sóhajtoznak, amikor vinni kell a gyerekkocsit, és ha bőg a gyerek, nem csinálnak semmit, mert a sírás természetes, és ha szólsz, hogy most már igazán csinálhatna valamit, úgy másfél óra folyamatos bőgés után, akkor hangosan rádripakodik hogy ne szólj bele a gyereknevelési szokásaiba.
Volt szerencsém ilyenhez. És olyanhoz is, aki a az egész úton zenét hallgatott, miközben a gyereke őrjöngött és rugdosta a széket.
Az ilyen mit érdemel?
Ha lehetne választani, én tutira regisztrálnék azokra a járatokra, ahol a gyerekesek elkülönítve utaznak. Ha tőlem mint gyerekmentes utastól toleranciát vár el a közönség, akkor én is kérem, hogy tolerálják azt, hogy a gyereksírást nem lehet hosszú távon elviselni.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.11.08. 16:04:05

@Turchi: "Kicsi gyerekkel senkinek nem élmény utazni, de nem csak nyaralni járnak a családok, hanem pl. dolgozni"

Persze, utazási iroda charterjáratával, és a transzferbusszal, pont abba a szállodába mennek dolgozni, ahova én nyaralni.

Hihető...

phaszfej 2010.11.08. 16:05:33

Meg kell ölni minden gyereket.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.11.08. 16:06:20

@Humbino: Na legalább valaki megértette a lényeget. Vigye a gyerekét bárki, ha a gyerek bírja az utat anélkül, hogy végighisztizné és üvöltené az utat.

Különben igazán indíthatna valaki egy kizárólag dohányzó légijáratot, azt a kisgyerekesek biztos messzire kerülnék, én viszont szívesen kifizetek +20 százalék felárat is, és mindenki boldog.

Plumper_ 2010.11.08. 16:07:18

@Zb74: most jut eszembe, a KABÁTOS REJTÉS magyar módi a fapados becsekkolásnál!!:-D
téli/nagykabát, sok zseb, bele a dutyfree-s pia, csokik, kis kacatok, fényképező, pénztárca, sale-es bugyi, póló, és úgy nézel ki, mint a Mikulás, de nem köthetnek beléd, mert a kabát rajtad van, ami pedig benne, az a kabát része!:-D addig rád rohad, izzadsz, mint a kanca picsája, de ha már a buszon/csőben vagy, leveheted.

phaszfej 2010.11.08. 16:07:36

Na, mivan te csirkefasz? Vártalak nagypofájúkám, a címemet is megadtam, de fostál eljönni. vagy azért mer gyáva vagy vagy azért mert nem vagy úriember, te németcsicskacselédszar! vagy a tolószékedet nem bírtad felnyomni azon az egy lépcsőn, ami a lifthez vezet?

malysz ádám 2010.11.08. 16:08:04

Egyébként tényleg én is néha úgy érzem túl nagy feneket kerítenek az emberek ennek a repülésnek magamat is beelértve. Én is ha megnézném mit használok abból amit elviszek magammal egy utazásra akkor arra jutnék hogy gyakran csak a felét. Néha annyit sem. Ezért nem értem miért dzsesszelnek felfelé páran három kézipoggyásszal aztán meg vitatkoznak hogy miért nem vihetik fel.
Iyen helykre mint pl. India simán lehet tényleg ingben gatyában menni. Helyben megérkezéskor megvenni a ruhát meg ami kell 2-3 e Ft-ért, hazafelé jövet előtt meg otthagyni az egészet valakinek, örülni fog neki.
És azt hiszitek viccből írom, pedig nem ám.

2010.11.08. 16:10:10

@Plumper_: KABÁTOS REJTÉS!
Hangosan felröhögtem, annyira képszerű!
Nyáron mondjuk elég nehéz ezt megcsinálni...

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 16:11:33

@phaszfej: megtenéd kérlek, hogy még egyszer ideveted azt a címet?

Ha csicskaföldön járok feltétlen megkereslek.

phaszfej 2010.11.08. 16:11:52

@Gery.Greyhound: Régi szép idők, mikor még vidáman lehetett pöfékelni. Érdekes, akkoriban senkit sem zavart és hisztizett miatta. De ma már annyira értékes az emberi élet és annyira értékes minden érték, és annyira nem lehet értékek nélküli világban élni, hogy démoni csürheként letémadnak mindent, amit nem értenek, nehogy sérüljenek az értékek a világban, mert manapság mindenki értékeket teremt és a kultúra. Erről jut eszembe egy remek férfi, valami Göbbels, aki azt mondta, hogy a kultúra szó hallatán azonnal a revolveremhez nyúlok.

Ti itt mind bazmeg az emberi méltóságotokat adjátok oda, hogy felüljetek egy ilyen alumínium kályhacsőbe.

Mialee 2010.11.08. 16:13:33

@phaszfej: "Ki az a barom állat, aki megrepülőzteti a csecsszopóját? "

Jelentem, en vagyok. A hat honapossal 18-an megyunk haza, mert a proli magyar rokonok is latni akarjak az unokat, hogy rohadjanak meg.
Mar elöre erzem a tobbi utastars gyuloletet.

@EÖ:
Pedig az Ikea megörzö az csudajo. Meg szoptatos szobajuk is van.

phaszfej 2010.11.08. 16:13:44

@csirke72: Kersed elő, szarházi! Még te akarsz engem túráztatni azok után, hogy gyáva senki módjára megfutamodtál?

Mondok jobbat: add meg ta a címed és most beülök a kocsimba és egy ütéssel szétverem a fejedet és letépem a csoffadt golyóidat.

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 16:16:11

@phaszfej: na ja. Sőtmitöbb, régebben pukizni meg a folyosóra turházni is releváns volt. Felháborító, ahogy ezek a ravasz multik korlátozzák a szabadságunkat!

Öljétek meg a rohadékokat! Az összes büdös meg ellenszenves utast azonnal felkoncolni!

phaszfej 2010.11.08. 16:16:38

@Mialee: Mer egy rabszolga senki vagy, te hulladék. Emberi lény vagy te? Egy darab fekália vagy, akinek a rokonai mondják meg, hogy mit csináljon. Ha látni akarják, egye őket oda fene, ahol éppen telefingottad a légtért a rojtosra baszott végbeleddel. De én a nagyszülők helyében magasról leszarnálak, ha elhagytad a a szájbakibebaszott alföldi paraszt, trágyaszagú családod.

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 16:18:22

@phaszfej: kiscsillag, kevés vagy te ahhoz. Hülyemagyar, kepeszkedc? Pattogsz? Gyere ki, megdumcsizzuk. A mekibe jó lesz a tali? Ti csak azt ismeritek.

phaszfej 2010.11.08. 16:20:35

@Rosszindulatú Vászka: neked, öcsém, kell még vagy 3-4 generáció, mire egyáltalán felfogod a hivatásrendiség legalapvetőbb dogmáit. Majomnak meg nem vagy elég szórakoztató.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 16:22:07

@EÖ: Aki három köbmétert elcipel a hasán, az ennyit igazán megérdemel:DD

@Rosszindulatú Vászka: Úgyvan.

@phaszfej: Szeretném árulni a ideófelvételt rólatok. Szabad? Naaa léciiiiiiiiiiiiii.

phaszfej 2010.11.08. 16:22:51

@csirke72: Sejtettem, hogy a mekiben dolgozol. Ragasszad csak a burgereket tovább. De mé fosol megadni a címedet, ha úgyis kevés vagyok hozzád?

Mialee 2010.11.08. 16:23:24

@Plumper_: Amikor költöztem, ket börönddel, a plusz csomag ara dragabb volt, mint az en jegyem... Es meg rajtam volt ket triko, negy polo, egy kis meg egy nagy pulcsi, a teli kabatba belebujtatva a tavaszi bör dzsekim (van vagy 10 kilo), harom zokni, plusz egy vekony melegitonadrag a farmer alatt.
Fostam is hogy bele ne kössenek... Meg izzadtam rendesen, szerencsere csak 2 ora az ut. Es a kacatjaim meg mindig otthon vannak, hianyoznak is, de nemtom hogy hozzam el öket.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 16:23:55

@csirke72: Nonemám. Van nekünk már sztárbágszink is.

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 16:24:08

@phaszfej: te figyi!! Minden rendben? Maszturbálsz eleget? A gyerekekkel mi a bajod? Neked nem lehet, vagy pedó vagy? Vagy mivan?

phaszfej 2010.11.08. 16:25:19

@csirke72: Ez a kepeszkedsz szó valami ukrán jövevénykifejezés, amit az ilyen hulladék ukrán szlávocskák hoztak magukkal. Te komolyan azt gondoltad, hogy szlávocska létedre lehet esélyed egy magyar ellen?

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 16:26:24

@Mialee: ha jössz haza ne feledd, hogy gyerekre is jár a poggyászkeret! :)
nehogy véletlen kevesebb cuccal gyere, mint a megengedett!

@enamel: mi is alig tudtuk belegyömöszölni a mosógépet a laptoptáskába, de szerencsére nem szúrták ki.

phaszfej 2010.11.08. 16:27:17

@Rosszindulatú Vászka: Az a bajom a gyerekekkel, hogy kibaszott idegesítőek, ha rínak. És egy szülő ne kínozza már a kölkét olcsó felvágósdiból, mint a repülés.

Szarazkoro 2010.11.08. 16:27:32

@Suhi71: mea culpa maxima, melle klikkelte. Nem neked szantam.

zolika78 2010.11.08. 16:30:46

A Germanwings engedékenyebb, gyakorlatilag "normális" méretű 1-2 kézipoggyászt felenged a gépre. A "normális" méret alatt azt kell érteni, hogy nem haladja meg túlságosan a szabvány méretet - elvégre sokkal nagyobb nem fér el sem a felső poggyásztárolóban, sem az ülések alatt.
Multkoriban trükkös magyar csávó bepróbálkozott, és sikerült is felmennie a gépre hatalmas bőröndjével - szemre minden dimenzióban legalább duplája volt a megengedettnek. A gépen viszont csodálkozott, hogy sehová nem tudja tenni. Próbálta a közlekedő folyosóra kiállítani - szerencsére a stewardessek nem engedték. Nagy nehezen sikerült rábeszélni, hogy engedje meg, hogy berakják a csomagtérbe. Szegény stewardess megpróbálta elvinni, de nem bírta felemelni (elvileg 8kg a max megengedett), muszáj volt hívjon egy rakodómunkást...

Szarazkoro 2010.11.08. 16:31:25

@csirke72: te mar megint itt vagy hogy a (kerem behelyettesiteni mindenfele osi magyar jokivansaggal) miertnem huzol vissza a jo edes (felmenok sorakoztatasa)?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 16:31:25

@Ben Zinkoot:
van
de nem talalom
amugy meg tudhatdnad/?/ itt felenk sokkal tobb nagybetut hasznalnak, de
itt se hasznalom, hacsak nem hivatalos level vagy ilyesmi
meg sosem szoltak erte/be/

es a vodkat, foleg az occsobat muanyagban aruljak felenk is

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 16:32:26

@phaszfej: hehe, seggfej, nem is faszfej. Nyelvészkedc itten visszavágás helyett. Igazi magyar vagy, balkáni csökevény, életképtelen csíra. Szopod a komcsik faszát és még büszke is vagy rá. Gratulálok!

Mialee 2010.11.08. 16:33:24

@EÖ: A fene Wizz azt irja a honlapon, hogy nem jar. Mindjar fel is haborodok rajuk, lehet egy homar posztot is irok rola.
Viccet felreteve, minel kevesebbel akarok menni, mar most felek az otthoni cipekedestöl. Es meg vonatoznunk is kell majd. I <3 MAV...

Egyebkent mokas a wizz, az egyik helyen azt irjak, lehet gyerekhordot felvinni a fedelzetre, a masik oldalon azt irjak, nem lehet.
Bar az egyik oldalt angolul olvastam, a masikat magyarul. Lehet az angolul beszelok vihetnek fel? :D

Rosszindulatú Vászka 2010.11.08. 16:34:52

@phaszfej: szar ügy. Sztem ne is kezgyél nőkkel, se buzikkal. Recskázzál, azt csendbe el tudod intézni.

phaszfej 2010.11.08. 16:35:05

@csirke72: nagyon gyengusz vagy te ukrán gyökér. nem véltelenül vagy ennyire nagyra némettel. az csak egy ukránnak lehet a földi mennyország. egy magyar pont leszarja azt a sivár országot

Egyéves Önkéntes 2010.11.08. 16:36:55

@Mialee: segítek!
bébi karrier:
angolul : gyerekhordozó
magyarul: fiatalon kezdődő sikeres életpálya

erre hivatkozz majd, és akkor megvernek az őrök :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 16:36:57

@Mialee:
tenyleg komolyan mondom
letezik csomagszallitas, posta ilyenek
nem tudm europaban mennyire draga
de innen oda egyaltalan nem megfizethetetlen
egy kocsit hazakuldok 2 ezer $ alatt
jokora karacsonyi csomagjaim/ nem kell belekotni, edesanyamnak megy nem kivagyisag/ 60-80 dollar biztositva

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 16:39:49

mi a francert kell mindent az utasszalliton vinni
annyira draga a postaszolgalat?

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 16:42:28

@phaszfej: jaj de magyar vagy! Gartula. Csicska szar nép vagytok az olcsó nyugdíjatokkal. Meg a szar fizetésetekből összespórolt szar nyaralásotokkal. Legyél büszke rá seggfej, több nem fog jutni. Ti vagytok az EU cigányai.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 16:43:43

@EÖ: Hát ezért csak ti vagytok a hibások. www.minimaxshop.eu/mosogep-simba.html/hun/?kap=1&s_mar=20 Itten van a költség és mérethatékony megoldás a problémátokra.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 16:44:06

@hagyma:
Egy 25 kilós csomagot elvisznek háztól házig olyan 11000 Ft-ért (Anglia-Magyarország között).
Azzal érdemes hazaküldeni a karácsonyi ajándékokat szerintem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 16:44:53

@Rosszindulatú Vászka: Te, szerintem ha a magyarok végleg kihallanak, akkor is fenn fognak marakodni a szájhagyományban, szitokszócska ként.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.08. 16:46:59

@phaszfej: Apád osztrák zsi.., anyád román ci...., te meg színmagyar vagy...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 16:47:22

A poszt címe helyesen, van-e ellenszenvesebb a magyar homár kommentelőnél.

fda 2010.11.08. 16:47:38

miért nem lehet felfogni, hogy egy repülőgépre nem fér fel akármennyi csomag. Ráadásul a pluszsúly jól mérhető fogyasztásnövekedést is okoz.

Ha a jegyár egy dabab max 10 kilós bőröndöt tartalmaz, az kérdezzen rá a pénztárnál, milyen módon lehetséges ennél többet vinni a gépre.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 16:50:54

@Humbino: tudom kikre gondolsz, de míg van maximum két ilyen drága anyuci meg családszemefénye büdöskölök a gépen, addig van vagy hat olyan család ahol a gyerekek, kisbabák tök kussban, nyugiban elvannak.
Nem vagyok egy világutazó, de párszor mentünk már oda-vissza London-Budapest viszonylatban és eddig többször volt nyugi a gépen, mint hisztis, üvöltő gyerek.

Mialee 2010.11.08. 16:50:58

@hagyma: jelenleg baromira sporolunk
szentimentalisan hianyzik, nincs ra szuksegem, majd ha jobban megengedhetjuk magunknak a szallitgatast, elhozom/kuldom rendesen, de jelenleg raer

@EÖ: ez jo, meg mindig röhögök :D

tikicsiga 2010.11.08. 16:52:02

1,eddig én mindig mindenhova felvittem a laptop-kistáska vagy kisbőrönd-kistáska kombinációt.
2, mindenhol lehet pakolni az ülés alá, az egyedüli kivétel a vészkijáratoknál van.
3, csak az tiltakozzon a gyerekek ellen, aki maga nem volt gyerek és/vagy nem volt gyerekkorában nyaralni

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 16:55:51

jelentem en meg 3 kicsivel egyedul utaztam repcsin, mert volna valaki beszolni, vagy freden nezni...
de nem tortent ilyen, igaz nem engedtek elore minket, utolsokent szaltunk ki a buszbol inkabb ultunk mig a tobbi, mint a veszett horda todult kifele, hogy jo helye legyen. De fent pont kedves emberek gyurujebe kerultunk, vegigbeszelgettuk az utat, kolkokkel egyutt. leszalaskor eloreengedtek, nekik megkoszontuk a tobbit meg jol feltartottuk, mig lementunk a csuszos lepcson.
Ja es mikor kulfoldre ertunk, bakker leirhatatlan a kulonbseg a tomegkozlekedessel es az emberekkel kapcsolatban.
@phaszfej: Aki nem birja a gyereksirast vagy kiabalast az meg menjen esetleh hajoval vagy raketaval, leszarom, de nehogymar azt hidd, hogy egy gyereknel te elobb valo vagy? Nemcsak az enyemnel, mindenkienel.
es ez neked is szolt Igazsagos, bakker aki ilyen hulyesegeket ir gyerekekrol, az menjen el a jo bus, oda.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.11.08. 16:59:13

Szerintem tessék jobban megnézni az ANGOL utasokat is. Undorítóak a követelőzésükkel, tülekedésükkel, és azzal a hányaveti igénytelenséggel, ahogy esznek. Náluk csak az arabok rosszabbak, úgy nézett ki utánuk a gép, mint egy hajléktalanszálló, ahol nem takarítottak egy hónapja.

A posztolónak pedig:

"Tudjuk, hogy a magyarok szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe és nem szeretnek fizetni."

Nem mindenkinek van ám olyan munkája, ahol csak úgy Angliába röptetik, elhiszed? Havi nettó 80 mellett te sem így beszélnél, cseszd meg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.08. 16:59:38

@Hicudzsi:
de ezek szrint nem egyszeubb nem csak a karacsonyit feladni, mint szorozni es tokolni a repteren a fapadosoknal?
ilyen erovel ahogy nyglodnek a felszallaskor a postan is mondhtnak, hat miert nem viszik el ingyen a csomagomat?
na a fapados sem viszi el ingyen
vagyis annyit visz ingyen amennyi le van irva
@Mialee:
az helyes
ez nem neked szol
a wizzard meg a tobbi is sporol
ez van

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 16:59:47

@phaszfej:
Jól mutathacc a reptéren búvárszemüvegben foKkefével a szádban

Ezeket sem kapni külföldön, vagy sajnálod az a pár valutát is?

Irtam korábban, csak bankkártya
Én megveszek mindent külföldön, fotokat a netre, cuccokat eldobom mielött jövök haza

Ha csóró vagy maraggy itthon

Mialee 2010.11.08. 17:02:22

@hagyma: nem volt terv egyebkent, hogy karacsonyfakent utazom
bepakoltam cuccost, aztan sztem baratnömek meglegje lehet felremert, mert a ferihegyi merlegen mar a tömeghatar alatt is voltam, szoval akar be is fert volna, de addigra mar feloltozkodtem, biztos ami biztos, mert helyben fizetve durvan draga az extra kilo

2010.11.08. 17:02:39

@Gery.Greyhound: Én nem azt írtam, hogy mindenki, akinek gyereke van, kötelességből utazik, hanem azt, hogy olyan is van.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 17:02:40

@Hicudzsi: Szia:)))
ne figyelj oda:) itt van ketto( eddig csak Igazsagos, de most tarsa is akadt:))emberkenek hivott valami, akik barmit megengednek maguknak:)Es sajnos em tudod nekik lmagyarazni, hogy a tudasuk es iteligenciajuk elegge hianyos:(

nehogy meg mi szabadkozzunk, hogy gyerekunk van, aki meg mer szolalni:)))

phaszfej 2010.11.08. 17:04:36

@Lewyke: És hová vitted a szaros purdéidat? Muszáj volt? A faszt! Te sem tudod már, hová rakd az elhízott pinádat. Egyébként meg a sok gyűlölet, ami benned van, megbetegít. Azt írtam, hogy a síró kölkök zavarnak. És miért sírnak, te, nagyokos anyuka? Mert nem jó nekik a repülés, bedugul a fülük. Tanulj meg először olvasni és utána legyen nagy pofád. Azért mert kiszartál 3 ronda kölköt, nem vagy különb senkinél és nem lesznek előjogaid. Az ilyen felsőbbrendű nőket, csak mert nekik gyerekük van, jégvágóval basznám koponyán, hogy ne züllessze tovább az emberi nemet a neveletlen fattyaival. Szültél 3 gyereket, te, szerencsétlen, mindjárt szentté avatnak a vatikánban, te moslék!

phaszfej 2010.11.08. 17:05:33

Ha férfi vagy, akkor meg egy szánalmas buzi vagy.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 17:07:26

VégigbogaráSztam a kommenteket
Senki nem tudakozódott hogy lehet-e szopatni csimótát fapadon és le kell-e takarni kendővel, vagy az utazóközönség is gyönyörködhet a női mellekben?

phaszfej 2010.11.08. 17:08:44

@horex: Ha nem tudnád, te, istenverte proli, a búvármaszk az ember búrájára idomul, tengerparton meg gagyit kapni csak. A fogkefe úgyszintén. Látszik, hogy semmi tárgykultúrád nincs. Nem attól leszel valaki, mert bankkártyázol, te, féreg. A bankkártya az ilyen kis fasszopó cselédivadékoknak való, mint te. Úriember készpénzzel jár, te, ostoba koszladék.

2010.11.08. 17:09:04

@igazságos: De ha a gyerekeseknek külön helyet kellene biztosítani, hogy ne zavarják az utasokat, akkor a felnőtt büdöseket, izzadósokat, krákogókat, kövéreket, akiknek a seggük átlóg a másik ülésre, az állandóan pofázókat, hangosan röhögőket, és egyebekről már ne is beszéljek, mi mindent csinálnak még, őket is különítsék el.

phaszfej 2010.11.08. 17:09:41

@horex: ne itt gusztustalankodj má

phaszfej 2010.11.08. 17:10:39

@horex: Ha nem tudnád, te, istenverte proli, a búvármaszk az ember búrájára idomul, tengerparton meg gagyit kapni csak. A fogkefe úgyszintén. Látszik, hogy semmi tárgykultúrád nincs. Nem attól leszel valaki, mert bankkártyázol, te, féreg. A bankkártya az ilyen kis fasszopó cselédivadékoknak való, mint te. Úriember készpénzzel jár, te, ostoba koszladék.

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 17:10:40

@phaszfej: kombinálsz csicska? Helyes. Csak vetítsd a szánalmas ingerszegény életed. Mi mindig családosan megyünk nyaralni. Nem a te prolis Balatonodra, hanem valami rendes tengerpartra. És igen, gyerekekkel együtt. Hadd üvöltsenek, azért gyerekek. Bár nem hiszem, hogy találkoznánk egy repülőgépen lúzerkém.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 17:10:57

@phaszfej: huuuuu mekkora egy darab empatiahinyos szardarab vagy. Gratulalok:))))
Te is szepen egeted magad:)

phaszfej 2010.11.08. 17:13:59

@Turchi: Hogy lehet ekkora homály abban a nagy fejedben? egyrészt a zaj a legidegesítőbb, másrészt egy felnőttel lehet beszélni, mígy egy maga alá szarótól mit vársz? Megkéred, hogy ne sírjon és elnézést kér és abbahagyja? ostoba primkó, érzelemvezérelt seggfej vagy!

phaszfej 2010.11.08. 17:15:38

@csirke72: csirke! Komolyan szánlak. ilyen gyenge, fantáziátlan figurával ritkán találkozom.

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 17:17:02

@phaszfej: neked mi a fasz bajod van? Impotens csíra buzi vagy? Mi bajod a gyerekekkel? Apád seggbekúrt mikuláskor vagy mi?

phaszfej 2010.11.08. 17:18:07

@Lewyke: Én nem kötöttem beléd és nem is minősítettelek, amíg meg nem találtál magadnak. Ha más a véleményed, el lehet mondani személyeskedés nélkül is. És ne fáraszd magad azzal, hogy idézgeted a szövegeimet, mert azok mind a hozzád hasonló kutyák ostoba támadó csaholásaira adott szerény replikáim. Ha egy kutya fenyget, szétbaszom a gerincét. Mint ennek a szánalom csirkének, aki nemcsak fizikailag, de verbálisan is egy háromnapos turha.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 17:18:41

@Lewyke:
Ihh basszus, látom kiről beszélsz. Az embernek nevetni támadna kedve, hogyha nem jutna eszébe, hogy szegényt inkább szánni kéne...

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 17:21:59

@phaszfej: muhahah!

Minimálbéres szar csicska vagy. Ezért vagy frusztrált. Ha németbe dolgoznál, tanulnál rendet.

phaszfej 2010.11.08. 17:22:26

@csirke72:

Hol olvastad tőlem, hogy bajom van a gyermekekkel, te, idegenben élő idegen, aki örökké idegen is marad. Hazátlan senki vagy. Tudod, akinek van esze, mint nekem, annak nem kell kühonba menni egy kis megélhetésért, mert itt is lehet havi milliókat keresni. Persze te ezt nem tudod, mert apád paraszt, anyád cigány. Hogy te is megértsd, a síró kölköket rühellem hallgatni. És miért sír, mert az ostoba szüleje egy olyan szerkezetben kínoztatja, ami percek alatt kilométerek emelkedik és süllyed, miközben nem tudja elmagyarázni az ágybavizelőnek, hohy nyeljen egyet, ha dugul a füle, mert még beszélni se tud.

Felfogtad, prosztókám, te, ukránocska?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 17:24:24

@Mialee:
Lehet fogytál a kis gimnasztikátol mire a reptérre értél
:)

phaszfej 2010.11.08. 17:25:03

@csirke72: Ha ennyire német vagy, akkor mia rákért szenvedsz itt? Nem vetted még észre, hogy még a legbénább kommentelő is a porig aláz téged?

Királylány Norbi 2010.11.08. 17:27:54

a jó kurva anyátokat kell itten veszekedni!
egy posztot se lehet úgy végikommentelni, hogy ne ugorjatok egymásnak?!!!

Hogy az a rongyosfaszú seggberakott öregördög lova verné belé a rézzelcifrázott kóchengeres ráncos faszát abba a repedtsarkú, löttyedt csöcsű, krumplisnudlin hízott keresztanyátok kankós bús picsájába!

Na, béküljetek ki gyorsan, mert csúnyát mondok!

phaszfej 2010.11.08. 17:28:01

@Lewyke: Égetem magam? Na, és mivel? Elmagyaráznád? mindenestre nem rakok kettőspont zárójelbezárvát a mondataim végére. Aki még szavakkal sem tudja kifejezni magát, az mit akar az élettől? takarodjá vissza egyiptomba, ha hieroglifákat rósz ide nekem.

phaszfej 2010.11.08. 17:29:44

@Királylány Norbi: Húzz a picsába a blogomról, gyökér. Máshol buzulj és békítsd a népet, szaros. Mi vagy te? Egy baszatlan vénasszony? A szentimentalista kurva anyádat!

Királylány Norbi 2010.11.08. 17:35:06

@phaszfej:
megbaszod anyádat a ravatalon te négerbuzi!
hogy hánnyál gecit a névnapodon!

neked a jó szó nem ér semmit?

micsoda egy torzlelkü gennyláda vagy te?

ha van véleményed, mondjad, ha támadják, védd meg, de tarts be alapszabályokat te trollmajom

ha meg unatkozol, ülj rá egy vécépumpára, és rugózzál

na, kis szaros, most már lassan kész anya a vacsorával, húzz el innen

méghogy a te blogod...
hallottál már arról hogy internet?

és érted is vajon?

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 17:40:58

@phaszfej:
már biztos elmúltál 11 éves, különben honnan is vennéd ezt a felsőbbrendűséget, meg öntudatot

de a nikked mögött nincs semmi
a teljesítmény amit itt leadsz, nem segít hozzá egy jó kúráshoz, marad a marokbatosz, te ártány

jihááá

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 17:42:40

a poszt egyébként igazi problémát feszeget, egyetértek az írójával

itt komoly gondok vannak

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 17:44:40

bárhová megyünk, találunk olyanokat, akik csak égetik a magyarságot

honderű!

PsychoCica Dö Ríl. 2010.11.08. 17:47:13

@phaszfej: te kis balkáni buzicsíra, kinek a gyerekzsivaj zavaró. Te tényleg egy faszfej vagy. Majd leszedálják a kisgyerekeket a kedvedért te pöcs. Te nem vagy férfi. Buzikám.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 17:51:04

@Királylány Norbi: hagyd tok ertelmetlen elmagyarzni neki barmit is, en is probalok egy ilyennel dulore jutni, lassan egy hete, de nem megy, egyszeruen nem ertik. A gyerekeimben tobb egyutterzes es jozan esz van, mint ezekben.

@Zweistein!: lehet ezert fordulnak el a magyarok egymastol kulfoldon?:(

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 17:51:55

@csirke72:
te is szépen adod az ívet cimbi

a bárhová megyünk alatt a homárt is értem, az égetésbe te is belejátszol rendesen

még jó, hogy a magyar nem világnyelv, mert akkor előfordulhatna, hogy az egész világ rajtunk röhögne

így csak magunk rugózunk rajta

honte de rue

ööö bocs, honderű

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 17:55:18

@Lewyke:
jóhogy

itthon sipákolunk, hogy a magyar nem összetartó, meg ilyesmi

külföldön meg ha meghallunk egy magyar szót, ne adj isten veszekedést, fölényesen megvetően végigmérjük a bugrisokat

s közben elsomfordálunk, nehogy kiderüljön, mi is magyarok vagyunk...

tudjuk, hogy nevetségesek vagyunk na
ez a helyzet

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 17:58:09

@phaszfej:
Bocsánat, nem tudtam hogy te a Rocsild Klára szalonjában csináltatod a nagy arcodra a búvármaszkot
és 10 közül 9 fogorvos ajánlotta tervezett fogkeféd van
Igy már más, igy érthető

Na, pár hieroglifa neked ª╬╦╩☻

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 18:00:30

@Zweistein!:
szerintem ugyanezt érzi a jóérzésű lengyel, román, osztrák stb. ilyen esetekben mint a fenti.
Ugyanis mindenki a saját nemzetére vonatkozó híreket, rossz véleményeket szűri ki az idegen környezetben.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:03:13

@Zweistein!: otthon, itt is, de szerencsere itt csak keves van, akit ismerek az meg ok:)

igazságos 2010.11.08. 18:07:05

@csirke72: Te, téged nem kicsinált a Sixx! Anyádat is Nyuggernek hívod egyén?

@Lewyke: Mi az, találtál magadnak másik pancsert? Ő még nem tudja, hogy kell a magadfajtával elbánni. Szánalmas vagy ám, még mindig nagyon szórakozok rajtad. :)

vakvarju 2010.11.08. 18:07:36

@phaszfej: Tavaly repülőgéppel utaztunk nyaralni. Felszállt egy család egy 8 hónapos és egy másfél éves kisgyerekkel. Szegény kicsikék vagy hánytak, vagy sírtak. A szülők egy ideig próbálták csititgatni őket, de ők is egyre ingerültebbek lettek. Remélem a nyaralásuk jól sikerült, mert az utazásuk egy rémálom volt a gyerekek számára is. Visszafelé minden ugyanígy játszódott le. Nagyon sajnáltam a két kis srácot. És az ideges szülőket is.

Én egyszer utaztam fapadossal, de soha többet! Inkább fizetek többet a repülőjegyért, de nekem fapados még egyszer nem kell!

2010.11.08. 18:11:23

@Lewyke: Igen, csak mert gyereked van, még nem vagy jogosult semmire. Gyerekem van, avassatok szentté! Aztán miért?
Az ilyen hippi hozzáállástól lehet a falnak menni. Nekem meg nincsen gyerekem, akkor nekem is jár valami kedvezmény, szentté avatás, feliratozott egérpad?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:12:15

@igazságos: adom az anyagot, hogy vegre melegyen az elso posztod kiscsibe.

cso zsi 2010.11.08. 18:13:22

@enamel: "amit nem nagyon értek. Hogy a picsába nem képes felnőtt ember 2-3-5 órát kibírni zabálás nélkül?. "

Azoktól mit várunk, akik a BKV-n is zabálnak, és leszálláskor, vagy lépcsőn felfelé már pöfékelik a füstöt a pofájukból?

igazságos 2010.11.08. 18:13:26

@Lewyke: köszike. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hozok ki belőled a végére. :D

2010.11.08. 18:13:55

Amúgy ha a plusz csomagért, hangszerért plusz pénzt kérhetnek a légitársaságok, sőt most már a kövéreket is megsarcolhatják, akkor a gyerekeseket miért ne ültethetnék külön sorokba?
A gyerekvállalás (csak úgy mint a kövérség, dohányzás, drogozás, stb) " life - style choice". És innentől kezdve ha ezt vagy azt választod, azzal belemész abba, hogy megsarcolhatnak. Ennyi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 18:14:24

Na lassítsatok egy kicsit, nem tudom, hol szálljak be. Most éppen kit kell utálni?

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 18:16:13

@Hicudzsi:
hogy neked milyen igazad van!
erre nem is gondoltam:-)

de mi magyarok ebben is jobbak vagyunk

Picitures doktor 2010.11.08. 18:16:15

@phaszfej: Nem válasz,kérdés:ebben az esetben ki lenne az úriember?Nemértem....

igazságos 2010.11.08. 18:16:23

@enamel: Láthatod, hogy most nem belém kötöttek, továbbá gyűjtöm az első posztomhoz az anyagot, amit igyekszek nagyon tanulságosra csinálni. Soha nem követném el a hibát, hogy hirtelen felindulásból ítélkezzek, igyekszem nagyon profin csinálni, hogy senki se tudjon belekötni. :) Most van itt két új egyén, akik még nem tudják, hogy kell ezt csinálni, eléggé amatőrök.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 18:17:11

Még jó, hogy mi kommentelők itt mindannyian tökéletesek vagyunk. Bezzeg azok a mocsok tahó mások!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:17:28

@Humbino: olvasd az en kommentjeimet ne a fszfejet:)
szo sem volt itt tiszteletrol, meg egyeb kulon banasmod elvarasarol:)

annyira egyszeru, mint az 1X1, de elmagyarazom:)

enegem ne kimeljen senki, (dobnek is egy hatast, ha azert kiveteleznenek velem, mert 3 gyerekem lett:))

A gyerek, es idosebbnek, illetve tolokocsis mindig elobbvalo, barmilyen helyzetben.
Lehet en nevelodtem szarul, hogy ezt elvarom mastol is.

Novi bácsi 2010.11.08. 18:20:39

Ezt a sok szerencsétlen faszt... Rég röhögtem ilyen jót :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 18:20:44

@igazságos: Ludmillám édesem, te egy állat vagy. Mit állat, vadállat. Kettő. Minimum.

2010.11.08. 18:21:28

@Lewyke: Most akkor elvárod vagy nem várod el? Ez itt a kérdés. Mert nincs szó külön bánásmód elvárásról, de utána a gyerek, az idősebbek meg a tolókocsis előrébbvaló, és ezt Te el is várod.
Namost. A tolókocsizás nem választás kérdése, az öregedés sem, de a gyerekvállalás igen.
Igen, neked egyszerű, mert gyereked van és ELVÁROD hogy előreengedjenek, boldogan és önkéntesen, és elviseljék a kölyköt.
Jaj, ez a kis kamu meglepődés " dobnek is egy hatast, ha azert kiveteleznenek velem, mert 3 gyerekem lett:))" a kis szmájli-jelekkel meg egyenesen hányinger. Legalább magadnak vallanád be hogy igenis elvárod a különleges bánásmódot. Csak szólok, a szocinak meg a kommunizmusnak vége, hogy a nagycsaládosok legyenek a követendő példa.

Novi bácsi 2010.11.08. 18:21:44

Gyerekmentes hoteleket és repülőjáratokat követelek!!!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 18:21:55

@enamel:
Jelen, mongy pár keresetlen szót és benne leszel a sürüjében üstölést

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 18:23:08

@Humbino: Csak szólok, hogy most te hülyére fogod magad itt adózni, meg én is, a nagycsaládodoknak meg kányóán lesz.

igazságos 2010.11.08. 18:23:38

@enamel: hát, van, aki ezt bóknak veszi, van, aki meg sértésnek. Én inkább bóknak venném. :D

Ez a phaszfej nagyon amatőr még. Lewyke már kezd fejlődni, de még kicsit formálnom kell őt, úgy, hogy ő ne tudja.

cso zsi 2010.11.08. 18:24:37

@malysz ádám: "Iyen helykre mint pl. India simán lehet tényleg ingben gatyában menni."

Első repülőutamra még egy TU-134-essel mentem Prágába. Az se most volt.
Itthon felszálltam a gépre 30 valahány fokban, rövidnadrág-póló kombóban, minden más a bőröndben.
Prágában 12 fok szakadó eső, épphogy nem hó esett. Júniusban.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:31:32

@Humbino: addig ugyse fogod ezt megerteni amig nics gyereked. Majd utana, ha utazol vele barhova tomegkozlekedve, beszologathatsz:)
Majd ha a gyerekedet eltapossak semmibe veve, lokdosik csak, hogy elorrebb legyen, majd akkor megszolalsz:) akkor is, ha csak 1 gyereked lesz:)
Ja, hogy te majd autoval? Bakker a gyereket nevelni kell, elmenyekkel teli kel feltolteni.

nyugi nekunk biztos nem adja senki az adojat:)

@igazságos: ja te formalsz engem???:)) bocs bakker osszekapom magam.

Királylány Norbi 2010.11.08. 18:31:33

hát ez az @igazságos: micsoda kis tudálékos liba:-)
"gyüjtöm az anyagot az első posztomhoz"
hát ilyen nincs bakker!

és ez a kisstílű übermencs tudat!
hát ez valami fergeteges
illeg billeg a tükör előtt (monitor előtt) mint a szűzlány, akit baszni visznek

még formálom egy kicsit, oszt jó lesz

hát beszarok bazmeg, azt formázd egy kicsit

2010.11.08. 18:33:26

@Lewyke: Ez az egyetlen érv? Hogy majd meglátom ha gyerekem lesz? És ha nem lesz? Akkor mi lesz, hm?

igazságos 2010.11.08. 18:33:44

@Lewyke: Ha tudnád!

Ja, Körömlakk barátnőm hiányzik már csak a mai csapatból. Merre van vajon? :D

igazságos 2010.11.08. 18:35:42

@Királylány Norbi: téged meg honnan szalajtottak, nem ismerlek.

De te is nyugodtan ekézz tovább, már mondtam. :D

Pala 2010.11.08. 18:37:31

@Peter T. Sinclare: Pont ez a lényeg, hogy ne a sajátodat vidd be, hanem bent vedd meg drágán. Az a bosszantó, hogy hülyének nézik az embereket, hiszen a biztonságra hivatkozó maszlagot egy alsó tagozatos iskolás sem hiszi el, ha logikusan végiggondolja.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:37:46

@Humbino: nezd barmivel ervelnek, az neked mast jelent. Csak egy kicsit probald meg magad beleelni, milyen, ha egy gyerek kozlekedik, vagy emlekezz vissza.
Nem tudom mi lesz, ha nem lesz gyereked, talan szegenyebb leszel egy kicsit erzelmileg. Jobban mondva az maradsz.
A gyerekvalalas sokmindenre megtanitja az embert.

2010.11.08. 18:42:03

@Lewyke: Tényleg? Arra is hogy a gyereket mindenféle dologra fel lehet használni és toleranciára hivatkozni a nevében?
Nem a gyerekkel van a baj, értsd meg. Hanem a böszme szülőkkel, akik azt hiszik hogy a kicsi szeme fényük tökéletes, és ebbéli tudatukban magasról tesznek arra hogy a repülőn a másik esetleg aludni szeretne, vagy csak csendben utazni, és nem nincs kedve hallgatni a bőgést és szagolni a szaros pelenkát, és ha ennek hangot is ad, akkor nem egy büdös intoleráns köcsög. Sőt, nem is próbálják megnevelni mert ugye mindig lehet azzal érvelni amúgy Poronty/Velvet szinten hogy " majd te is megtudod, érzelmi szegénység, sata-sata".

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 18:43:15

A gyerekeket nem azért jó előreengedni, mert a nagy szent anyák ezt akarják, hanem praktikus okokból.

Elsősorban a gyorsaság miatt, mert míg egy felnőtt ember elhelyezkedik az ülésen az sokkal rövidebb időt vesz igénybe, mint mikor egy gyerekes leül.
Míg mi babrálunk övet kötünk be, addig a többiek simán feljönnek és mire mi befejezzük, ők is befejezik.

Másodsorban azért, hogy a nem helyfoglalásos járatokon a családok egymás mellé ülhessenek (szerintem itt senki nem vállalná be, hogy esetleg a fiamat beültessem mellé, én meg majd hátramegyek a következő üres helyig.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:47:47

@Királylány Norbi: erdemes kovetni a palyat amit bejar ez az igazsagos. Csak ne szolj neki, hogy valami nem stimmel vele, mer nem eti, probaltuk tobben is.

@igazságos:hu mar erzem is ahogy alakulok at, igen ezt te teszed velem, beferkozol az agyamba, es alakitod, ahogyan csak tetszik, igen, igy parezerkilometer tavolsagbol a net, es a homar segitsegevel.

Na most vagy pszcihiatriai eset vagy, vagy te vagy Geller.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:51:31

@Humbino: en ugy gondolom, az igen is egy "budos, intolerans kocsog" aki nem bir ki kb 2-3 ora hosszat egy gyerekkel egy legterben.
Haggyuk egymast, nem utkozik az allaspontunk.

igazságos 2010.11.08. 18:52:29

@Lewyke: annyit elárulok, hogy direkt piszkáltalak eddig. :) De bekajáltad a dolgot, meg a többiek is.

Én nagyon értek, mindent, mivel ti azt gondoljátok, hogy nem, ezért én fogok végül nyerni. :D

Királylány Norbi 2010.11.08. 18:55:20

@igazságos:
ekézzen téged egy rába steiger

látom, hogy kurvára nem veszed észre magad, de ne is tedd, mert sokan csak azért járnak ide, hogy rajtad röhögjenek(ebben nem vagyok biztos, csak nagyon valószínű)

ha tudnád...

de nincs tétje, mivel név nélküli maradhatsz, könnyen megkötöd a kompromisszumokat, csak hogy eltöltsd az idődet és virtuális emberi kapcsolatokat építs

még ha rád nézve mélységesen megalázó is a szerep, amit játszol

de legalább szól hozzád valaki, és ebből a szempontból meglehetősen sikeres vagy
én most szóltam hozzád utoljára, de ne vedd magadra nem veled van bajom, hanem mert visszataszítónak tartom a jelenséget, amit képviselsz

a névtelenség lehetősége szinte mindenkit megigéz és előbb-utóbb kipróbálja a trollkodást
na de rajtamaradni az mélységesen pitiáner

ha lekapcsolod a gépet (ha egyáltalán) még órákig zsong a fejed, és a tökéletes riposztokon jár az agyad

és persze szenvedsz a lépcsőház effektus miatt

(vannak jó könyvek, tanulmányok e témakörben a trollkodást is kutatják, javaslom olvass utána, még időben vagy, esetleg megmentheted magad a lejtőn lecsúszástól)

persze csak ha akarod...

2010.11.08. 18:57:39

@Lewyke: Most legalább őszinte voltál.
Látod, mi lesz a heherészős, kis szmájlijelekből hirtelen? Büdös intoleráns köcsög. Hát én is annak tartalak téged, az összes gyerekeddel meg szmájlijeleddel együtt.

2010.11.08. 19:00:56

@Zweistein!: Az bizony, görény. De legalább őszinte.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 19:01:15

@cso zsi:
Prágában 12 fok szakadó eső"

Hajad persze nem borzolódott össze a csoda hajlakknak köszönhetően
:)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:03:32

@Humbino: bocs lehagytam volna?:)
elnezesedet kerem:)budos, intolerans kocsog:)

@Zweistein!: nyugi, logikai bukfences a kijelentese, igy ertelmetlen rafecserelni az idot:)

2010.11.08. 19:06:25

@Lewyke: Csak szólok, hogy ez nem óvoda, tudod, "okos enged, szamár szenved".
Bár biztos nehéz elszakadni a háromgyerekes-hippi-ősanya attitűdtől.
Ne válaszolj kérlek, intoleráns köcsögökkel nem állok szóba.

2010.11.08. 19:07:54

@Zweistein!: Semmire nem megyek vele, azon felül hogy én legalább saját magam előtt bevallom hogy mit is gondolok igazából erről a témáról, ennyi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:08:43

@Lewyke: Azt hittem, azt én teszem veled. Most akkor mi van? :( Húzzak csipkebugyit?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:09:56

Azon csodálkozom, hogy engem egy ideje senki nem baszogat itt. Ezt hogy csináltam vajon....

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 19:10:21

@Humbino:
én is belátom magam előtt, hogy túrom az orromat néha

nade ezzel dicskedni...

érted?

remélem

tudod, mindenki belepisál a medencébe, de az igazi májerek a trambulinról!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:11:07

@Zweistein!: terasz:)

@Humbino: Tudod ez a mondas, es amit tanulsz az oviban, meg gyermekkorodban vegigkiser az eleteden, es megalapozza azt. Szerintem Neked ez nem jott ossze.:)
Szegeny:(

2010.11.08. 19:12:54

@Zweistein!: Ki dicsekszik, te nyomorult? Az dicsekvés, hogy beírja valaki a véleményét, függetlenül attól hogy kinek szúrja a szemét? Lewykét miért nem baszogatod, hm? Vagy bárki mást? Oh, vagy ez egy ilyen ősanya-összefogás?

2010.11.08. 19:14:25

@Lewyke: Jaj, de nem csalódtam, egy igazi Sanoma-Nők Lapja olvasó, aki Vekerdy Tamáson meg a Poronty bloggerszféra többi okoskája hülyeségén nőtt fel... Gratulálok. A gyerekeidhez is.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:15:05

@enamel: ne vedd a szivedre:)
es huzz azonnal csipkebugyit, harisnyatartot, osszemontirozzuk az Igazsagoa cicijevel:))))
Maris csudajo kedvem lett:)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:15:06

@Humbino: Szerintem valamit félreérthettél az elején, a Lewy tényleg nem az a vérmomzilla típus.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:16:17

@Zweistein!: Te osanya teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
minya bepisilek a rohogestol:))))))

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 19:18:01

@enamel:
Szólits csak egyszerűen Mesternek
:)

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 19:18:32

@Humbino:
nem, az a dicsekvés, hogy
"...én legalább saját magam előtt bevallom hogy mit is gondolok igazából erről a témáról..."

ezt hívják kérkedésnek te kis majom

na szevasz levegőnikk

2010.11.08. 19:20:44

@Zweistein!: Hát te hülye vagy, ne haragudj. Akkor te is kérkedsz, nem?
Vagy ez ilyen kettős mérce alapján megy, gyanítom... Mi az a levegőnikk? Világosíts már fel, vezérem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:20:48

@Zweistein!: Jah, meg mióta éjszakázok, olyan fejem van hozzá, mint a gollamnak.. de hogy jön ez ide?

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:22:08

@enamel: hát most minek izélgesselek?
Mert nem értetted az iróniát és beszóltál a takarításra? :)

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:23:31

@Lewyke:
namostmán nem értem kijazősanya? :DDD

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:24:13

@Hicudzsi: Najó, veled bunkó voltam. De általában ez nem ettől függ itt. :DD

igazságos 2010.11.08. 19:26:25

@Lewyke: okés, feltétlenül.

De komolyan megnéznélek a való életben, nem semmi vagy, az biztos.

@Királylány Norbi: Te meg tanuld meg, hol a helyed!

De segítek, kiscsipa:

Körömlakk, Lewyke, Igazságos, Királylány Norbi.

Velem ne kezdegess, mert úgy elbánok veled, hogy saját magad égeted be.
Mellesleg, ha számítana a véleményed, megsértődök, addig meg mondhatsz, amit akarsz. :D

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:31:26

@enamel:
Ahh, nem ismerem a rendszert itten kérem.

2010.11.08. 19:31:53

@phaszfej: Ahogy írsz és ahogy beszélsz, vagy inkább káromkodsz folyamatosan, hogyan lehetne veled bármit is megbeszélni? A maga alá szaró gyereknél már csak egy felnőtt tud büdösebb lenni. Milyen alapon vagdalkozol itt, hogy ki milyen primitív? és bizony a felnőttek is tudnak olyan idegesítőek lenni, mint a síró gyerek.Például ha megkérnélek, hogy ne káromkodj többet, megtennéd? Nem. És a repülőn ha valamit kérnék tőled, azt sem tennéd meg. Sajnálom, hogy a blogot ilyen írások tarkítják, és nem a véleményed miatt, hanem ahogy leírod. Értelmes emberek leszoknak a vitáról így. Ezért be is fejezem. Mindenkinek több türelmet egymáshoz.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:35:29

Egy megjegyzés csak: szerintem is baromi undorító dolog a szaros pelenka, pláne ha nem viszik ki a szemétbe, hanem hagyják illatozni. Ilyenkor érdemes szólni az utaskísérőnek, hogy a szagtól rosszul vagy, szóljon oda a kismamának.
Ők ezt nagyon diszkréten el tudják intézni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:54:24

@Hicudzsi: Itt nincs rendszer. Illetve annyi, hogy amit mondok, abba nem érdemes belekötni, mert úgyis ledumállak. Meg vannak még így páran vele.
De ezt leszámítva teljes káosz van.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:55:58

@Turchi: Rajtad kívül itt mindenki töktürelmes, és jól szórakozik.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:56:47

@enamel:
én csak szerettem volna elmondani a véleményem, kisgyerekes szemszögből.
Tudnám még fokozni, csak ma nagyon világbéke hangulatban vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:01:48

@atpijkamo: hogy örülj. nemrég ismerkedtem meg valakivel, aki a Newcastle reptéren dolgozott ilyen átvizsgáló biztonságiként. tele van ilyen sztorikkal, hogy miket kellett elvenni, meg mennyi gondja volt, mert az emberek nem bírták megérteni, hogy nem vihetnek fel ezt-azt a gépre. és a Newcastle reptéren viszonylag kevés az előforduló magyarok száma...

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:07:32

@csirkeGL: te, nézz már utána az -egyébként jó pár éve érvényben lévő - előírásoknak...ami nem fér be a kézipoggyászba, add fel csomagban. ha az is sok, fizess túlsúlyat. nyugi, meg lehet oldani úgy is, hogy nem viszed fel.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:09:24

Nekem egyébként azért van bajom azokkal akik trükköznek a csomagokkal, hogy nem fogják fel: repülésbiztonsági és egyéb okokból van meghatározva, hogy hány kilóig vihetek fel a fedélzetre és hány kilóig terhelhető a csomagtér.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:12:41

@Hicudzsi: Nem nagyon érdekelnek a kisgyerekes szemszögek, hogy őszinte legyek. Foglalkozzon az még az ő gondjaikkal is, akinek nincs elég saját. Nekem van.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:15:07

@enamel:
akkor nem neked szólt amit írtam, mégis te ugrottál rá. De lehet, hogy csak a "takarítós szemszögek" miatt?

:)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:16:00

@Hicudzsi: Valószínűleg. Nem nagyon szeretem, ha a proletariátusnak véleménye van, és odáig szemtelenedik, hogy megnyilatkozzon. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:19:48

@Shinjuku: javaslom, nézz meg egyszer egy angolokból álló turistacsoportot....

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:23:06

@enamel: értem, ez amolyan sznob becsípődés nálad? :P
Félsz, hogy nemcsak véleménye van, de még fel is lázadhat majd a nép és rádmosolyog Madame Guillotine?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:25:31

@Hicudzsi: Nem, ez olyan másféle.
(Majd nézz utána, mit jelent a sznob. :))

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:25:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Kedvenceim.
Régi szép emlékek, mikor a kiadandó apartmanokról tárgyaltunk a görögökkel és úgy kezdték: - De ugye nem angol csoportokat hoznak?
- Nem, Costas nem lesznek angolok. Magyarok.
- Jajj az jó! Akkor hány apartman kéne?

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:26:22

@Suhi71: én nem vittem volna. a drogot is így szokták szállíttatni...

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:29:48

@enamel:
jó sokáig abban az értelemben használtam, hogy "nem nemes", de nemrég megtudtam egy másik érdekes magyarázatot az eredetre.
laudator.blog.hu/2010/09/25/honnan_ered_a_sznob#c11507805

Most a hagyományos módban használtam rád az első mondatban, arra kívántam utalni, hogy csak sznob vagy aki már megveti a plebszet, vagy tényleg kékvérű aki fél tőle.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:31:45

@Jó Estét: ja, mert nyilván külföldön felismerik, hogy magyarul beszélsz. jellemzően tök jó nyelvekből, pláne egy semmi másra nem hasonlítóból...a véleményük meg semmilyen, mert már az is jó, ha be tudják azonosítani, hogy merre is kell keresni a térképen.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:32:16

@Hicudzsi: Arra akartam rákérdezni, pontosabban.
...és kimaradt egy "vagy" is.
de már nem ragozom tovább.

Szomorú lenne, ha nem tudnám mi a sznob. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:36:03

@Desmond77: úgy látszik, ez leginkább arra a járatra jellemző, mert én ugyanúgy jet2-val mentem, ugyanúgy Manchesterbe, és ugyanúgy angol ifjak üvöltözték végig az utat. lehet, hogy egy géppel mentünk? csak mert máskor nem volt azért jellemző.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 20:39:31

@Hicudzsi: enamel az osososanya:)
Mindenki osanyja, es nem hasznal felni a csipkes bugyijat sem bekitoileg:)

@enamel: Draga arra valaszolj oszinten nekem, hogy: Kisgyerek, idos es rokkant elsobbseget elvez-e a tomegkozlekedesben?
vigyazz a valaszoddal mer behisztulok:)
Vermozzilla:)))))

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:42:14

@TroppauerHümér: tökmindegy, hogy van-e értelme, vagy sincs. ez a szabály, jó néhány éve. amúgy, az ülés alá rakásról: azt szokták mondani, hogy tedd vagy fel, vagy az ülés alá. de akkor is pont alatta kéne lennie, rád is szólnak, ha kilóg. azonkívül, kicsit kevesebb a hely, mit a fentiben.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:43:18

@TroppauerHümér: tökmindegy, hogy van-e értelme, vagy sincs. ez a szabály, jó néhány éve. amúgy, az ülés alá rakásról: azt szokták mondani, hogy tedd vagy fel, vagy az ülés alá. de akkor is pont alatta kéne lennie, rád is szólnak, ha kilóg. azonkívül, kicsit kevesebb a hely, mit a fentiben.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 20:43:58

Mer van az, hogy marokkival, franciaval, olasszal, lengyellel, angollal tok jol kijovok es nem akarnak felhuzni nem akarnak hulyeseget mondani, megalazni, de a magyar honfitars meg lekop?

Es a poszt cimeben feltett kerdesre a mai nap utan:Atlagosan nincs rosszabb:(

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:48:47

@Cecan: akkor miért tapsolja meg mindenki a UK-ben érkező gépeken a pilótát leszállásnál? pláne a belföldi gépen...ne mondd,hogy mindenki balkáni volt.

cso zsi 2010.11.08. 20:50:49

@horex: Miazhogy?!
Akkoriban még vállig érő sérót hordtam, most meg átmenet vagyok a mélymagyar, és a merdzsós kisebbség között. :)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:55:20

@Lewyke: Ne hisztikézzél kiscsillag, nem köp le senki. Mer különben fejberúgdosom. Utánam meg még sokan.

Tömegközlekedéset... húha, a helyes válasz "nagyon szép ma az a valami, amit magadra húztál"? :DDD

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:58:08

@Hicudzsi: Kedvesem, megpróbálom a Te szintedre lefordítani; a következő kétértelmű, tündibündi kis beírásodnál nagyon megszopatlak. Igazán bájosan csinálod, csak most erre nem vagyok beállítva.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:00:45

@Filly: utoljára London Heathrowban semmit nem írtak ki, hogy késés lenne, csak folyton változott az indulás időpontja...amikor valaki odament érdeklődni, hogy mi van, közölték, hogy nincs pilóta...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:01:05

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Szerintem fel kéne állítani ilyen relációkat, hogy ki kit utál, meg néz le, meg fel legjobban, meg mégjobban. A vidéki a pestit, a jómunkásember a celebet, a gépész a bölcsészt, a paraszt a harasztot, meg ilyesmik. És felrakni a jútúbra országimázsnak.

cso zsi 2010.11.08. 21:01:39

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ez az ülés alá pakolás érdekes dolgokat vet fel.
Nagyobb Boeingeken vannak "első" sorok, ami előtt már nincs ülés. Az utolsó sor viszont a hátfalnál van, tehát a mögötted lévő nem tud alád pakolni. Vagyis, mindenkinek saját maga alatt van szabad hely. Amivel én elég rosszul jártam volna egy Frankfurt-Szingapúr távon, pedig nem vagyok 180-nál magasabb. Itt jött a képbe a kisgyerekes repülés második pozitívuma: bátran ülhettem úgy, hogy az ő lábterébe nyújtottam ki a lábam.
De ez kevés egy idő után. A "gyaloglókkal" elég hamar köszönőviszonyt alakítottunk ki, szerintem olyan 6-8 kilométer séta is volt egy-egy gépen.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:02:40

@Zb74: elvileg légitársaságtól függ a poggyász, igen. viszont, ahogy a tesóm most felhívta rá a figyelmemet, a biztonságiakat marhára nem érdekli, melyik légitársasággal mész, úgyhogy inkább reptértől függ.

cso zsi 2010.11.08. 21:04:59

@Lewyke: Miért, miért? Mert ott te is ugyanolyan odaszakadt vagy, mint ők. Érdekes, hogy itthon főállású rasszista lehetnék, de külhonban (majdnem) mindenkivel, mindenféle néppel megfértem.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:06:48

@Plumper_: a nem helyjegyről: ryanairre nem emlékszem, de az easyjetnél attól függően kerültél a repülőre, hogy hogyan csekkoltál be. illetve, mikor. ha az első közt, akkor bizony elsőnek mentél a géphez, tehát választhattál a helyek közt. ha utolsónak, akkor meg nem.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 21:11:10

@enamel:
Óóó de kedves tőled! Nagyon kíváncsi is lennék rá, de sajnos most már el kell mennem a géptől.
Tartalékold kicsit, még felbukkanok errefelé. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:13:22

@Gery.Greyhound: vannak ám olyanok is, akik külföldön élnek. esetleg ott, ahova te nyaralni mész. és szeretik ők is meglátogatni a hazaiakat, megmutatni az unokát a nagyszülőnek, esetleg.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 21:19:15

@enamel: a legjobb valaszok:))))
ha megkerlek nem bantod Hicudzsit?:)))Naaa legyszi:)o meg okosabb, es szebb is mint en.
ja meg asszem fiatalabb is:)

@cso zsi: No erre meg nem gondoltam.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:20:20

@Mialee: arvatrans.com
www.magyarfutar.hu

vagy nézz körül, ki megy kocsival, esetleg teherautóval.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:20:53

@Lewyke: Egyikről sem vagyok meggyőződve, hogy őszinte legyek... de ahogy akarod. Úgyis csak idő kérdése, ez a fajta vonzza azokat, akiknek egyszer elfogy a türelme. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 21:30:40

@enamel: most kezdjek el edy-bedy-tundy-bundyzni:)))))

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:32:38

@Hicudzsi: pontosan. mibe fogadjunk, hogy a külföldi fórumok is tele vannak panaszkodókkal? (javaslom pl. az angol Metro újság levelezési rovatának megtekintését. vagy bármelyik másikénak, csak én azt olvasom. ez miért így, az miért így, mert a kormány, mert az emberek ilyenek meg olyanok. a saját népük.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 21:35:23

@enamel: a globalon pruntyiztem neked:) legyszi atmenni:)
Nyuszo-muszo, Teeee:))

(na jo most alltam le mer ez mar hanyingeres:)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:41:22

@Lewyke: mert nem érintkezel velük eleget. költözz ki, lesz rossz élményed más nációkkal is. ugyanis nem attól függ.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:41:24

@Lewyke: Bocsi, éppen hasznos termelő tevékenységet próbáltam végezni:DDD Megvagy.

phaszfej 2010.11.08. 21:48:55

@Turchi: Ha megkérnél, nem káromkodnék többet. De nem kértél, seggfej, hanem előre eldöntötted, hogy nem tennék leget a kérésednek. Ezt mégis miből?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:51:59

@phaszfej: Előítéletes. Nincsen benne semmi jószándék felebarátai irányába.

Miss Kiméra 2010.11.08. 22:00:12

Ja, mellesleg engem is kellően tud zavarni, ha a mögöttem lévő kiskorúak legjobb szórakozása egész út alatt a székem rugdosása / bőgés. Mama persze nem szólna rájuk, sőt én vagyok a rossz, ha szólok...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 22:14:49

@ciprán: Pedig szólni kell. Kitől tanulja meg az a kölyk, hogy ő most olyat csinált, amit nem kellett volna? Anyukától nem fogja.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.11.09. 00:31:19

ez az egy db kézipoggyász dolog egy nagy faszság. ha van egy notebooktáskád meg egy övtáskád (népi nevén f.sztarisznya), az szerintük két kézipoggyász. noha össztömegük kb. 4 kiló, és bőven beférnek együttesen is a mércébe. akinek meg van egy 9.9 kg-os kabinkoffere, az rendben van.

lassan a szarrágó fapadosok is annyiba kerülnek, mint a normál járatok, úgyhogy nem sok jövőt jósolok nekik. inkább konvergálni fog egymáshoz a kétféle üzleti modell.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.09. 07:39:23

@dark future: "ha van egy notebooktáskád meg egy övtáskád"

Akkor beteszed mindkettőt egy nejlonszatyorba, míg beszállsz a gépre, és mindenki boldog.

beebeebee 2010.11.09. 11:28:55

Egyet nem értek: mi a f-szért az előtted lévő szék alá teszed a cuccodat? Miért nem a saját segged alá?
Aki az első sorban ül az hogy rakja az előtte lévő szék alá?

Szerintem, ez az előttem lévő alá rakom ez egy faszság!!! Sose felejtem el, amikor egy ilyen előttem lévő alá beszuszakolom a túlméretes szaromat lebaszkurálta a seggem alatt lévő mentőmellényemet, úgy, hogy sikerült neki konkrétan a talpam alá betolni az életmentő kéziksézüléket.
És utána neki nem teccett. Pedig engem sodort életveszélybe.
Röviden: mindenki a saját valaga alá pakolgasson!

Szarazkoro 2010.11.09. 11:29:12

@Rosszindulatú Vászka: ignorald ezt a 2 seggarcut-Csirke es a Seggfej-jajj bocsi faszfej egymasra talalt. 1 normalis emberi kommentjuk nincs, szerintem urgyikok ezek v Urtrollok. Szanalmasak!

Szarazkoro 2010.11.09. 12:02:02

@igazságos: Kedveskem, mit is nyersz te? Mire megy ki a jatek? Lotto 5osre vagy mi? Ne hari de mar kezdesz picit az agyunkra menni a sok butasaggal amit osszehordasz. Mi vagy te Saddam Hussein? MUHAHAHA

Conan a barbar 2010.11.09. 13:04:08

OFF:

Valaki torje mar fel csirke profiljat, es kuldje at a jelszavat. Egetoen szuksegem lenne ra :)

lomposfarkas 2010.11.10. 14:30:15

"Tudjuk, hogy a magyarok szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe és nem szeretnek fizetni. "
Lófaszt a hátsódba, meg a többi fennkölt okostojásnak is, akik állandóan ilyeneket írkálnak. Egyszer nézz utána, hogy milyen jövedelmi viszonyok között él az pár millió, akik "szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe".

don't 2010.11.16. 20:17:02

"Megjegyzem, hogy az Austrian Airlines pontosan ugyanannyiért (52.000) vitt volna Schwehatról Bécsbe,"
-ez nem semmi.....

cyberius 2011.05.15. 10:32:30

Az ellenszenv akkor keletkezhet,amikor esetleg 8 óránál többet dolgoznak a ferihegyi dolgozók.Tanúja voltam,amikor a vámvizsgálatnál egy szőke ellenőr hölgy hallhatóan megjegyezte kollégái és az utasok füle hallatára:" Nézd már azt a hülyét,ott akar átmenni"
Most akkor ki az ellenszenves?
süti beállítások módosítása