Tékozló Homár

Van-e ellenszenvesebb a magyar légiutasnál?

2010.11.08. 00:44 | szily | komment

A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint svungos anyázás. Most különösen fogékony vagyok az ilyen sztorikra, Rómából hazafelé jövet ugyanis találkoztam a reptéren egy harminc pluszos magyar nőkből és férfiakból álló társasággal, akik hangosan nevettek és kézzel mutogattak, mert a becsekkolásra váró sor elején egy - bruhaha - tolókocsis néni volt. Néha visítoztak is, olyanokat, hogy "őt is föl fogják adni hahaha, de tuti túlesik a súlyhatáron." Akinek van köcsögmagyarutasos friss sztorija, ne kíméljen! Főleg stewardessek és reptéri dolgozók utasélményeit várjuk körömrágva.

Ezen a héten csütörtökön fapados repülővel utaztam Londonba és vissza.
A Wizzair reggel 6 órakor induló járatával mentem Londonba és még ugyanezen a napon este 20.30-kor vissza is jöttem. A jegyet a cégem vette, hivatalos út volt, hirtelen jött a londoni utazás. Megjegyzem, hogy az Austrian Airlines pontosan ugyanannyiért (52.000) vitt volna Schwehatról Bécsbe, de ellene szólt, hogy a késő esti hazaérkezés után még autóval haza kellett volna mennem. Tudjuk, hogy a magyarok szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe és nem szeretnek fizetni. Tudjuk azt is, hogy egy utas egy darabd kézipoggyásszal mehet csak fel a repülőre. Azonban ezen a reggelen jónéhányan próbálkoztak 2-3 kézipoggyásszal felsurranni a gépre. Szerencsétlenségükre ezen a reggelen a beszállókártya néző hölgy mellé csatlakozott egy fiatalember, aki a kijártanál azt vizsgálta, kinek hány db poggyásza van. Akinek több volt, az vagy fizetett helyben 60 Eurót (csomagfeladási díj), vagy megpróbált egy poggyészt varázsolni a kettőből (igaz, ekkor meg betették a hízott poggyászt a csomagkeretbe és ha nem fért be, lehetett fizetni), vagy anyázott.
Később viszont egy egész busznyi utas anyázott. (Velem együtt.) Történt ugyanis, hogy a sor végén két hölgy azt hitte, hogy már lankad a táskanéző smasszer figyelme és megpróbált két táskával bejönni. Nem sikerült nekik. S még nekik állt feljebb, hangosan tiltakozva a rajtuk megesett méltánytalanság ellen. Pedig a beszállóra rá van írva: 1 db pogyász vihető fel. Nem és nem. Nekik 2 kell, nekik annyi jár. Egy nem túl empatikus magas úr le is hordta őket, mégis mit képzelnek, a csajok nekiálltak sipitozni, miközben az összes normális, szabályokat betartó utas a pöfögő buszon várta, hogy a két nő 1 csomagot varázsoljon a kettőből. Mondjuk azt sem értem, hogy a gépig lévő mintegy 50 méteres távolságot miért nem lehetett gyalog megtenni, de ez legyen a Ferihegy 1 gondja. Végül, mintegy 10 perces várakozás után a sofőr elindult az egyre zúgolódó (jogosan morgó) néppel a géphez, a két nő meg jöhetett utánunk gyalog.
Na azt kellett volna látni. Kezükben az 1 poggyász, amely ordított a belső feszültségtől, meg amit kivettek belőle az is a kezükben. Más is ordított, az egyik utas szépen leordította a fejükről a hajukat, hogy mekkora bunkók a csajok. (A gép késve indult, de nem miattuk, hanem a köd miatt.)
De most jön a legszebb. A két tyúk beszáll a gépbe és szépen újra csomagolni kezdett. Azaz mindent kiszedett a böröndből, amit az épületben nagy nehezen beleszuszakolt, megint két poggyászuk lett. De ezzel ott már senki sem foglalkozott, az ajtók záródtak és a gép elindult.
Én pedig azóta is azon gondolkodom, hogy Magyarországon minek mennyi értelme van:
- mennyi értelme volt az egész cirkuszt megcsinálni a kapunál, ha 4 perccel később az 1 poggyászból megint kettő lett?
- mennyi értelme volt a buszt a betonon a hajnali hidegben váratni a két nő miatt?
- mennyi értelme van bármilyen szabálynak, ha a magyarok többsége magasról tesz rájuk?
- miért gondolom azt, hogy hamarosan eljön az idő, amikor a Wizzair és a többi társaság a kézipoggyászokért is díjat fog szedni?
Ez utóbbira sejtem a választ: nem kell erre már soká várni.
 
Üdvözlettel:
G.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.11.08. 18:42:03

@Lewyke: Tényleg? Arra is hogy a gyereket mindenféle dologra fel lehet használni és toleranciára hivatkozni a nevében?
Nem a gyerekkel van a baj, értsd meg. Hanem a böszme szülőkkel, akik azt hiszik hogy a kicsi szeme fényük tökéletes, és ebbéli tudatukban magasról tesznek arra hogy a repülőn a másik esetleg aludni szeretne, vagy csak csendben utazni, és nem nincs kedve hallgatni a bőgést és szagolni a szaros pelenkát, és ha ennek hangot is ad, akkor nem egy büdös intoleráns köcsög. Sőt, nem is próbálják megnevelni mert ugye mindig lehet azzal érvelni amúgy Poronty/Velvet szinten hogy " majd te is megtudod, érzelmi szegénység, sata-sata".

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 18:43:15

A gyerekeket nem azért jó előreengedni, mert a nagy szent anyák ezt akarják, hanem praktikus okokból.

Elsősorban a gyorsaság miatt, mert míg egy felnőtt ember elhelyezkedik az ülésen az sokkal rövidebb időt vesz igénybe, mint mikor egy gyerekes leül.
Míg mi babrálunk övet kötünk be, addig a többiek simán feljönnek és mire mi befejezzük, ők is befejezik.

Másodsorban azért, hogy a nem helyfoglalásos járatokon a családok egymás mellé ülhessenek (szerintem itt senki nem vállalná be, hogy esetleg a fiamat beültessem mellé, én meg majd hátramegyek a következő üres helyig.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:47:47

@Királylány Norbi: erdemes kovetni a palyat amit bejar ez az igazsagos. Csak ne szolj neki, hogy valami nem stimmel vele, mer nem eti, probaltuk tobben is.

@igazságos:hu mar erzem is ahogy alakulok at, igen ezt te teszed velem, beferkozol az agyamba, es alakitod, ahogyan csak tetszik, igen, igy parezerkilometer tavolsagbol a net, es a homar segitsegevel.

Na most vagy pszcihiatriai eset vagy, vagy te vagy Geller.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 18:51:31

@Humbino: en ugy gondolom, az igen is egy "budos, intolerans kocsog" aki nem bir ki kb 2-3 ora hosszat egy gyerekkel egy legterben.
Haggyuk egymast, nem utkozik az allaspontunk.

igazságos 2010.11.08. 18:52:29

@Lewyke: annyit elárulok, hogy direkt piszkáltalak eddig. :) De bekajáltad a dolgot, meg a többiek is.

Én nagyon értek, mindent, mivel ti azt gondoljátok, hogy nem, ezért én fogok végül nyerni. :D

Királylány Norbi 2010.11.08. 18:55:20

@igazságos:
ekézzen téged egy rába steiger

látom, hogy kurvára nem veszed észre magad, de ne is tedd, mert sokan csak azért járnak ide, hogy rajtad röhögjenek(ebben nem vagyok biztos, csak nagyon valószínű)

ha tudnád...

de nincs tétje, mivel név nélküli maradhatsz, könnyen megkötöd a kompromisszumokat, csak hogy eltöltsd az idődet és virtuális emberi kapcsolatokat építs

még ha rád nézve mélységesen megalázó is a szerep, amit játszol

de legalább szól hozzád valaki, és ebből a szempontból meglehetősen sikeres vagy
én most szóltam hozzád utoljára, de ne vedd magadra nem veled van bajom, hanem mert visszataszítónak tartom a jelenséget, amit képviselsz

a névtelenség lehetősége szinte mindenkit megigéz és előbb-utóbb kipróbálja a trollkodást
na de rajtamaradni az mélységesen pitiáner

ha lekapcsolod a gépet (ha egyáltalán) még órákig zsong a fejed, és a tökéletes riposztokon jár az agyad

és persze szenvedsz a lépcsőház effektus miatt

(vannak jó könyvek, tanulmányok e témakörben a trollkodást is kutatják, javaslom olvass utána, még időben vagy, esetleg megmentheted magad a lejtőn lecsúszástól)

persze csak ha akarod...

2010.11.08. 18:57:39

@Lewyke: Most legalább őszinte voltál.
Látod, mi lesz a heherészős, kis szmájlijelekből hirtelen? Büdös intoleráns köcsög. Hát én is annak tartalak téged, az összes gyerekeddel meg szmájlijeleddel együtt.

2010.11.08. 19:00:56

@Zweistein!: Az bizony, görény. De legalább őszinte.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 19:01:15

@cso zsi:
Prágában 12 fok szakadó eső"

Hajad persze nem borzolódott össze a csoda hajlakknak köszönhetően
:)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:03:32

@Humbino: bocs lehagytam volna?:)
elnezesedet kerem:)budos, intolerans kocsog:)

@Zweistein!: nyugi, logikai bukfences a kijelentese, igy ertelmetlen rafecserelni az idot:)

2010.11.08. 19:06:25

@Lewyke: Csak szólok, hogy ez nem óvoda, tudod, "okos enged, szamár szenved".
Bár biztos nehéz elszakadni a háromgyerekes-hippi-ősanya attitűdtől.
Ne válaszolj kérlek, intoleráns köcsögökkel nem állok szóba.

2010.11.08. 19:07:54

@Zweistein!: Semmire nem megyek vele, azon felül hogy én legalább saját magam előtt bevallom hogy mit is gondolok igazából erről a témáról, ennyi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:08:43

@Lewyke: Azt hittem, azt én teszem veled. Most akkor mi van? :( Húzzak csipkebugyit?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:09:56

Azon csodálkozom, hogy engem egy ideje senki nem baszogat itt. Ezt hogy csináltam vajon....

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 19:10:21

@Humbino:
én is belátom magam előtt, hogy túrom az orromat néha

nade ezzel dicskedni...

érted?

remélem

tudod, mindenki belepisál a medencébe, de az igazi májerek a trambulinról!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:11:07

@Zweistein!: terasz:)

@Humbino: Tudod ez a mondas, es amit tanulsz az oviban, meg gyermekkorodban vegigkiser az eleteden, es megalapozza azt. Szerintem Neked ez nem jott ossze.:)
Szegeny:(

2010.11.08. 19:12:54

@Zweistein!: Ki dicsekszik, te nyomorult? Az dicsekvés, hogy beírja valaki a véleményét, függetlenül attól hogy kinek szúrja a szemét? Lewykét miért nem baszogatod, hm? Vagy bárki mást? Oh, vagy ez egy ilyen ősanya-összefogás?

2010.11.08. 19:14:25

@Lewyke: Jaj, de nem csalódtam, egy igazi Sanoma-Nők Lapja olvasó, aki Vekerdy Tamáson meg a Poronty bloggerszféra többi okoskája hülyeségén nőtt fel... Gratulálok. A gyerekeidhez is.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:15:05

@enamel: ne vedd a szivedre:)
es huzz azonnal csipkebugyit, harisnyatartot, osszemontirozzuk az Igazsagoa cicijevel:))))
Maris csudajo kedvem lett:)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:15:06

@Humbino: Szerintem valamit félreérthettél az elején, a Lewy tényleg nem az a vérmomzilla típus.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 19:16:17

@Zweistein!: Te osanya teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
minya bepisilek a rohogestol:))))))

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.08. 19:18:01

@enamel:
Szólits csak egyszerűen Mesternek
:)

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.11.08. 19:18:32

@Humbino:
nem, az a dicsekvés, hogy
"...én legalább saját magam előtt bevallom hogy mit is gondolok igazából erről a témáról..."

ezt hívják kérkedésnek te kis majom

na szevasz levegőnikk

2010.11.08. 19:20:44

@Zweistein!: Hát te hülye vagy, ne haragudj. Akkor te is kérkedsz, nem?
Vagy ez ilyen kettős mérce alapján megy, gyanítom... Mi az a levegőnikk? Világosíts már fel, vezérem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:20:48

@Zweistein!: Jah, meg mióta éjszakázok, olyan fejem van hozzá, mint a gollamnak.. de hogy jön ez ide?

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:22:08

@enamel: hát most minek izélgesselek?
Mert nem értetted az iróniát és beszóltál a takarításra? :)

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:23:31

@Lewyke:
namostmán nem értem kijazősanya? :DDD

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:24:13

@Hicudzsi: Najó, veled bunkó voltam. De általában ez nem ettől függ itt. :DD

igazságos 2010.11.08. 19:26:25

@Lewyke: okés, feltétlenül.

De komolyan megnéznélek a való életben, nem semmi vagy, az biztos.

@Királylány Norbi: Te meg tanuld meg, hol a helyed!

De segítek, kiscsipa:

Körömlakk, Lewyke, Igazságos, Királylány Norbi.

Velem ne kezdegess, mert úgy elbánok veled, hogy saját magad égeted be.
Mellesleg, ha számítana a véleményed, megsértődök, addig meg mondhatsz, amit akarsz. :D

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:31:26

@enamel:
Ahh, nem ismerem a rendszert itten kérem.

2010.11.08. 19:31:53

@phaszfej: Ahogy írsz és ahogy beszélsz, vagy inkább káromkodsz folyamatosan, hogyan lehetne veled bármit is megbeszélni? A maga alá szaró gyereknél már csak egy felnőtt tud büdösebb lenni. Milyen alapon vagdalkozol itt, hogy ki milyen primitív? és bizony a felnőttek is tudnak olyan idegesítőek lenni, mint a síró gyerek.Például ha megkérnélek, hogy ne káromkodj többet, megtennéd? Nem. És a repülőn ha valamit kérnék tőled, azt sem tennéd meg. Sajnálom, hogy a blogot ilyen írások tarkítják, és nem a véleményed miatt, hanem ahogy leírod. Értelmes emberek leszoknak a vitáról így. Ezért be is fejezem. Mindenkinek több türelmet egymáshoz.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:35:29

Egy megjegyzés csak: szerintem is baromi undorító dolog a szaros pelenka, pláne ha nem viszik ki a szemétbe, hanem hagyják illatozni. Ilyenkor érdemes szólni az utaskísérőnek, hogy a szagtól rosszul vagy, szóljon oda a kismamának.
Ők ezt nagyon diszkréten el tudják intézni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:54:24

@Hicudzsi: Itt nincs rendszer. Illetve annyi, hogy amit mondok, abba nem érdemes belekötni, mert úgyis ledumállak. Meg vannak még így páran vele.
De ezt leszámítva teljes káosz van.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 19:55:58

@Turchi: Rajtad kívül itt mindenki töktürelmes, és jól szórakozik.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 19:56:47

@enamel:
én csak szerettem volna elmondani a véleményem, kisgyerekes szemszögből.
Tudnám még fokozni, csak ma nagyon világbéke hangulatban vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:01:48

@atpijkamo: hogy örülj. nemrég ismerkedtem meg valakivel, aki a Newcastle reptéren dolgozott ilyen átvizsgáló biztonságiként. tele van ilyen sztorikkal, hogy miket kellett elvenni, meg mennyi gondja volt, mert az emberek nem bírták megérteni, hogy nem vihetnek fel ezt-azt a gépre. és a Newcastle reptéren viszonylag kevés az előforduló magyarok száma...

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:07:32

@csirkeGL: te, nézz már utána az -egyébként jó pár éve érvényben lévő - előírásoknak...ami nem fér be a kézipoggyászba, add fel csomagban. ha az is sok, fizess túlsúlyat. nyugi, meg lehet oldani úgy is, hogy nem viszed fel.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:09:24

Nekem egyébként azért van bajom azokkal akik trükköznek a csomagokkal, hogy nem fogják fel: repülésbiztonsági és egyéb okokból van meghatározva, hogy hány kilóig vihetek fel a fedélzetre és hány kilóig terhelhető a csomagtér.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:12:41

@Hicudzsi: Nem nagyon érdekelnek a kisgyerekes szemszögek, hogy őszinte legyek. Foglalkozzon az még az ő gondjaikkal is, akinek nincs elég saját. Nekem van.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:15:07

@enamel:
akkor nem neked szólt amit írtam, mégis te ugrottál rá. De lehet, hogy csak a "takarítós szemszögek" miatt?

:)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:16:00

@Hicudzsi: Valószínűleg. Nem nagyon szeretem, ha a proletariátusnak véleménye van, és odáig szemtelenedik, hogy megnyilatkozzon. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:19:48

@Shinjuku: javaslom, nézz meg egyszer egy angolokból álló turistacsoportot....

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:23:06

@enamel: értem, ez amolyan sznob becsípődés nálad? :P
Félsz, hogy nemcsak véleménye van, de még fel is lázadhat majd a nép és rádmosolyog Madame Guillotine?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:25:31

@Hicudzsi: Nem, ez olyan másféle.
(Majd nézz utána, mit jelent a sznob. :))

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:25:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Kedvenceim.
Régi szép emlékek, mikor a kiadandó apartmanokról tárgyaltunk a görögökkel és úgy kezdték: - De ugye nem angol csoportokat hoznak?
- Nem, Costas nem lesznek angolok. Magyarok.
- Jajj az jó! Akkor hány apartman kéne?

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:26:22

@Suhi71: én nem vittem volna. a drogot is így szokták szállíttatni...

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:29:48

@enamel:
jó sokáig abban az értelemben használtam, hogy "nem nemes", de nemrég megtudtam egy másik érdekes magyarázatot az eredetre.
laudator.blog.hu/2010/09/25/honnan_ered_a_sznob#c11507805

Most a hagyományos módban használtam rád az első mondatban, arra kívántam utalni, hogy csak sznob vagy aki már megveti a plebszet, vagy tényleg kékvérű aki fél tőle.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:31:45

@Jó Estét: ja, mert nyilván külföldön felismerik, hogy magyarul beszélsz. jellemzően tök jó nyelvekből, pláne egy semmi másra nem hasonlítóból...a véleményük meg semmilyen, mert már az is jó, ha be tudják azonosítani, hogy merre is kell keresni a térképen.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 20:32:16

@Hicudzsi: Arra akartam rákérdezni, pontosabban.
...és kimaradt egy "vagy" is.
de már nem ragozom tovább.

Szomorú lenne, ha nem tudnám mi a sznob. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:36:03

@Desmond77: úgy látszik, ez leginkább arra a járatra jellemző, mert én ugyanúgy jet2-val mentem, ugyanúgy Manchesterbe, és ugyanúgy angol ifjak üvöltözték végig az utat. lehet, hogy egy géppel mentünk? csak mert máskor nem volt azért jellemző.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 20:39:31

@Hicudzsi: enamel az osososanya:)
Mindenki osanyja, es nem hasznal felni a csipkes bugyijat sem bekitoileg:)

@enamel: Draga arra valaszolj oszinten nekem, hogy: Kisgyerek, idos es rokkant elsobbseget elvez-e a tomegkozlekedesben?
vigyazz a valaszoddal mer behisztulok:)
Vermozzilla:)))))

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:42:14

@TroppauerHümér: tökmindegy, hogy van-e értelme, vagy sincs. ez a szabály, jó néhány éve. amúgy, az ülés alá rakásról: azt szokták mondani, hogy tedd vagy fel, vagy az ülés alá. de akkor is pont alatta kéne lennie, rád is szólnak, ha kilóg. azonkívül, kicsit kevesebb a hely, mit a fentiben.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:43:18

@TroppauerHümér: tökmindegy, hogy van-e értelme, vagy sincs. ez a szabály, jó néhány éve. amúgy, az ülés alá rakásról: azt szokták mondani, hogy tedd vagy fel, vagy az ülés alá. de akkor is pont alatta kéne lennie, rád is szólnak, ha kilóg. azonkívül, kicsit kevesebb a hely, mit a fentiben.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 20:43:58

Mer van az, hogy marokkival, franciaval, olasszal, lengyellel, angollal tok jol kijovok es nem akarnak felhuzni nem akarnak hulyeseget mondani, megalazni, de a magyar honfitars meg lekop?

Es a poszt cimeben feltett kerdesre a mai nap utan:Atlagosan nincs rosszabb:(

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 20:48:47

@Cecan: akkor miért tapsolja meg mindenki a UK-ben érkező gépeken a pilótát leszállásnál? pláne a belföldi gépen...ne mondd,hogy mindenki balkáni volt.

cso zsi 2010.11.08. 20:50:49

@horex: Miazhogy?!
Akkoriban még vállig érő sérót hordtam, most meg átmenet vagyok a mélymagyar, és a merdzsós kisebbség között. :)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:55:20

@Lewyke: Ne hisztikézzél kiscsillag, nem köp le senki. Mer különben fejberúgdosom. Utánam meg még sokan.

Tömegközlekedéset... húha, a helyes válasz "nagyon szép ma az a valami, amit magadra húztál"? :DDD

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 20:58:08

@Hicudzsi: Kedvesem, megpróbálom a Te szintedre lefordítani; a következő kétértelmű, tündibündi kis beírásodnál nagyon megszopatlak. Igazán bájosan csinálod, csak most erre nem vagyok beállítva.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:00:45

@Filly: utoljára London Heathrowban semmit nem írtak ki, hogy késés lenne, csak folyton változott az indulás időpontja...amikor valaki odament érdeklődni, hogy mi van, közölték, hogy nincs pilóta...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:01:05

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Szerintem fel kéne állítani ilyen relációkat, hogy ki kit utál, meg néz le, meg fel legjobban, meg mégjobban. A vidéki a pestit, a jómunkásember a celebet, a gépész a bölcsészt, a paraszt a harasztot, meg ilyesmik. És felrakni a jútúbra országimázsnak.

cso zsi 2010.11.08. 21:01:39

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ez az ülés alá pakolás érdekes dolgokat vet fel.
Nagyobb Boeingeken vannak "első" sorok, ami előtt már nincs ülés. Az utolsó sor viszont a hátfalnál van, tehát a mögötted lévő nem tud alád pakolni. Vagyis, mindenkinek saját maga alatt van szabad hely. Amivel én elég rosszul jártam volna egy Frankfurt-Szingapúr távon, pedig nem vagyok 180-nál magasabb. Itt jött a képbe a kisgyerekes repülés második pozitívuma: bátran ülhettem úgy, hogy az ő lábterébe nyújtottam ki a lábam.
De ez kevés egy idő után. A "gyaloglókkal" elég hamar köszönőviszonyt alakítottunk ki, szerintem olyan 6-8 kilométer séta is volt egy-egy gépen.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:02:40

@Zb74: elvileg légitársaságtól függ a poggyász, igen. viszont, ahogy a tesóm most felhívta rá a figyelmemet, a biztonságiakat marhára nem érdekli, melyik légitársasággal mész, úgyhogy inkább reptértől függ.

cso zsi 2010.11.08. 21:04:59

@Lewyke: Miért, miért? Mert ott te is ugyanolyan odaszakadt vagy, mint ők. Érdekes, hogy itthon főállású rasszista lehetnék, de külhonban (majdnem) mindenkivel, mindenféle néppel megfértem.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:06:48

@Plumper_: a nem helyjegyről: ryanairre nem emlékszem, de az easyjetnél attól függően kerültél a repülőre, hogy hogyan csekkoltál be. illetve, mikor. ha az első közt, akkor bizony elsőnek mentél a géphez, tehát választhattál a helyek közt. ha utolsónak, akkor meg nem.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.08. 21:11:10

@enamel:
Óóó de kedves tőled! Nagyon kíváncsi is lennék rá, de sajnos most már el kell mennem a géptől.
Tartalékold kicsit, még felbukkanok errefelé. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:13:22

@Gery.Greyhound: vannak ám olyanok is, akik külföldön élnek. esetleg ott, ahova te nyaralni mész. és szeretik ők is meglátogatni a hazaiakat, megmutatni az unokát a nagyszülőnek, esetleg.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 21:19:15

@enamel: a legjobb valaszok:))))
ha megkerlek nem bantod Hicudzsit?:)))Naaa legyszi:)o meg okosabb, es szebb is mint en.
ja meg asszem fiatalabb is:)

@cso zsi: No erre meg nem gondoltam.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:20:20

@Mialee: arvatrans.com
www.magyarfutar.hu

vagy nézz körül, ki megy kocsival, esetleg teherautóval.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:20:53

@Lewyke: Egyikről sem vagyok meggyőződve, hogy őszinte legyek... de ahogy akarod. Úgyis csak idő kérdése, ez a fajta vonzza azokat, akiknek egyszer elfogy a türelme. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 21:30:40

@enamel: most kezdjek el edy-bedy-tundy-bundyzni:)))))

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:32:38

@Hicudzsi: pontosan. mibe fogadjunk, hogy a külföldi fórumok is tele vannak panaszkodókkal? (javaslom pl. az angol Metro újság levelezési rovatának megtekintését. vagy bármelyik másikénak, csak én azt olvasom. ez miért így, az miért így, mert a kormány, mert az emberek ilyenek meg olyanok. a saját népük.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 21:35:23

@enamel: a globalon pruntyiztem neked:) legyszi atmenni:)
Nyuszo-muszo, Teeee:))

(na jo most alltam le mer ez mar hanyingeres:)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.08. 21:41:22

@Lewyke: mert nem érintkezel velük eleget. költözz ki, lesz rossz élményed más nációkkal is. ugyanis nem attól függ.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:41:24

@Lewyke: Bocsi, éppen hasznos termelő tevékenységet próbáltam végezni:DDD Megvagy.

phaszfej 2010.11.08. 21:48:55

@Turchi: Ha megkérnél, nem káromkodnék többet. De nem kértél, seggfej, hanem előre eldöntötted, hogy nem tennék leget a kérésednek. Ezt mégis miből?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 21:51:59

@phaszfej: Előítéletes. Nincsen benne semmi jószándék felebarátai irányába.

Miss Kiméra 2010.11.08. 22:00:12

Ja, mellesleg engem is kellően tud zavarni, ha a mögöttem lévő kiskorúak legjobb szórakozása egész út alatt a székem rugdosása / bőgés. Mama persze nem szólna rájuk, sőt én vagyok a rossz, ha szólok...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.08. 22:14:49

@ciprán: Pedig szólni kell. Kitől tanulja meg az a kölyk, hogy ő most olyat csinált, amit nem kellett volna? Anyukától nem fogja.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.11.09. 00:31:19

ez az egy db kézipoggyász dolog egy nagy faszság. ha van egy notebooktáskád meg egy övtáskád (népi nevén f.sztarisznya), az szerintük két kézipoggyász. noha össztömegük kb. 4 kiló, és bőven beférnek együttesen is a mércébe. akinek meg van egy 9.9 kg-os kabinkoffere, az rendben van.

lassan a szarrágó fapadosok is annyiba kerülnek, mint a normál járatok, úgyhogy nem sok jövőt jósolok nekik. inkább konvergálni fog egymáshoz a kétféle üzleti modell.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.09. 07:39:23

@dark future: "ha van egy notebooktáskád meg egy övtáskád"

Akkor beteszed mindkettőt egy nejlonszatyorba, míg beszállsz a gépre, és mindenki boldog.

beebeebee 2010.11.09. 11:28:55

Egyet nem értek: mi a f-szért az előtted lévő szék alá teszed a cuccodat? Miért nem a saját segged alá?
Aki az első sorban ül az hogy rakja az előtte lévő szék alá?

Szerintem, ez az előttem lévő alá rakom ez egy faszság!!! Sose felejtem el, amikor egy ilyen előttem lévő alá beszuszakolom a túlméretes szaromat lebaszkurálta a seggem alatt lévő mentőmellényemet, úgy, hogy sikerült neki konkrétan a talpam alá betolni az életmentő kéziksézüléket.
És utána neki nem teccett. Pedig engem sodort életveszélybe.
Röviden: mindenki a saját valaga alá pakolgasson!

Szarazkoro 2010.11.09. 11:29:12

@Rosszindulatú Vászka: ignorald ezt a 2 seggarcut-Csirke es a Seggfej-jajj bocsi faszfej egymasra talalt. 1 normalis emberi kommentjuk nincs, szerintem urgyikok ezek v Urtrollok. Szanalmasak!

Szarazkoro 2010.11.09. 12:02:02

@igazságos: Kedveskem, mit is nyersz te? Mire megy ki a jatek? Lotto 5osre vagy mi? Ne hari de mar kezdesz picit az agyunkra menni a sok butasaggal amit osszehordasz. Mi vagy te Saddam Hussein? MUHAHAHA

Conan a barbar 2010.11.09. 13:04:08

OFF:

Valaki torje mar fel csirke profiljat, es kuldje at a jelszavat. Egetoen szuksegem lenne ra :)

lomposfarkas 2010.11.10. 14:30:15

"Tudjuk, hogy a magyarok szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe és nem szeretnek fizetni. "
Lófaszt a hátsódba, meg a többi fennkölt okostojásnak is, akik állandóan ilyeneket írkálnak. Egyszer nézz utána, hogy milyen jövedelmi viszonyok között él az pár millió, akik "szeretik, ha olcsó dolgok kerülnek a kezükbe".

don't 2010.11.16. 20:17:02

"Megjegyzem, hogy az Austrian Airlines pontosan ugyanannyiért (52.000) vitt volna Schwehatról Bécsbe,"
-ez nem semmi.....

cyberius 2011.05.15. 10:32:30

Az ellenszenv akkor keletkezhet,amikor esetleg 8 óránál többet dolgoznak a ferihegyi dolgozók.Tanúja voltam,amikor a vámvizsgálatnál egy szőke ellenőr hölgy hallhatóan megjegyezte kollégái és az utasok füle hallatára:" Nézd már azt a hülyét,ott akar átmenni"
Most akkor ki az ellenszenves?
süti beállítások módosítása