Tékozló Homár

Benyelte a GPS-t a szoftvercég

2010.07.29. 16:32 | jackyll | 201 komment

József egy sikertelen szoftverfrissítés után elküldte GPS-ét a Hungaro–Flotta Kft-nek, akik azóta is ülnek rajta:

A történet egy kedves gesztussal kezdődött, még 2007-ben, mikor az autóvásárlás mellé ajándékként egy MIO C220 típusú GPS-sel kedveskedett a kereskedő. (Nem, nem érdekel, hogy belekalkulálta az árba) A kütyü működött, én örültem. Némi idő, és átadott új útszakasz után úgy gondoltam ideje lenne egy térképfrissítésnek. Itt kezdődtek a gondok. A gyártó / forgalmazó nem volt képes frissítést kiadni a készülékhez, jó darabig. 2009-ben végül a megígért ingyenes frissítés helyett, potom 2.500,- Ft-ért megérkezett a frissítés, amit jó honpolgárként meg is vásároltam. Ez már valamivel frissebb, 2008-as adatokat tartalmazott, azonban a Megyeri hídon való közlekedésnél, még mindig kiválasztottnak érezhettem magam, akit megáldottak a vízen járás képességével.

Olvasson tovább!

T-Home: internet-középkor Észak-Pest megyében

2010.07.29. 15:41 | jackyll | 130 komment

Úgy látszik T-Home-féle sávszélességaszály Észak-Pest megye nagyobb részét sújtja, mint azt korábban gondoltuk. AtticsiBácsi szerint is 5Mbit a legmagasabb elérhető internetes csomag még kábelnettel is:

Csak megerősíteni tudom a pénteki posztot, azzal a kiegészítéssel, hogy nem csak az említett települést, hanem több környező települést is érint a sávszélesség elfogyása (Göd, Dunakeszi biztos).

Olvasson tovább!

Meddig megy el fix díjért a Rádiótaxi?

2010.07.27. 14:31 | jackyll | 664 komment

Ágnes a Rádiótaxi Budapesten belül fix tarifás kedvezményével ment volna partizni a Szigetre egy külső kerületből. A taxis megpróbálta kirakni őket először a Budai hídfőnél, aztán a sziget bejárat kishídjánál:

Évek óta külföldön élek, és azóta igen nehezen viselem a különböző üzletek, ill szolgáltató cégek alkalmazottainak bunkóságát, ami mindig akkor ér, ha látogatást teszek kis hazámban. A szombaton megtörtént eset után azonban köpni-nyelni nem tudtam. Az időpont tehát szombat este, a helyszín Budapest egyik külső kerülete. Mint azt gondolom sokan mások is, egy taxitársaság szolgáltatását vettem igénybe két társammal, méghozzá a fix díjas fuvart, amely Budapest területén belül bárhonnan bárhová 2777 forintos tarifával vállalja az utasok szállítását. Jelzem, sosem volt még problémám ezzel a céggel, előző este is őket hívtam. Tehát felhívtam a társaságot, megrendeltem a taxit, jeleztem, hogy milyen kedvezményes tarifát kérnék, küldték is a taxit azonnal. A Hajógyári Szigetre indultunk, ezt jeleztem a sofőrnek. A taxis egy általam nem ismert útvonalon vitt minket, majd az Árpád - híd budai hídfőjéhez közelítve közölte, hogy akkor nekünk itt kell kiszállni, mire én mondtam, hogy a szigetre szeretnénk bemenni, ő visszamorogta, hogy az legalább fél óra.

Olvasson tovább!

Darabos a net a Diginél

2010.07.27. 12:55 | jackyll | 93 komment

Több sztorink volt már arról, hogy milyen lassan építi a Digi a hálózatát. Hát legalább építi, nem? Viszont van, ahol egyáltalán nem épül, és csak a szutyok-ADSL érhető el. Lacinak  még ez sem lenne baj, ha nem hónapok alatt derítené ki az ügyfélszolgálat, tulajdonképpen mitől szakadozik óránként az adatfolyam:

A problémám nem újkeletű, de már nagyon unalmas. A történet ott kezdődött, hogy 2010 júniusában be akartam köttetni a Digi-netet, de az általam kiválasztott csomag ( BASEnet 30/20 ) már nem elérhető, helyette ugyanannyiért egy jóval lassabb ( STRADA 4/1 ) csomagot tudnak biztosítani, mert a fenn említett csomagjuk nem elérhető ( még mindig ott a honlapon). [Nyilván az optikai hálózat/kábelnet nem elérhető - a Homár.] Megtörtént a nap, amikor kijött a szerelő, kábel már benn, elosztót berak, modem, majd irány a gép. A modemet sikeresen aktiválta, ment is egy darabig a net gondtalanul.

Olvasson tovább!

Befizette az elmaradást, de két óra múlva kikapcsolta a T

2010.07.27. 12:33 | szily | 138 komment

ExT azt hitte, hogy az utolsó pillanatban sikerült elkerülnie a kikapcsolást, miután délután háromkor kártyáról rendezte a T felé fennálló tartozását. Ötkor mégis lecsapott a bárd és mind a négy száma elhallgatott. Ő azt állítja, 15:14-kor megkapott banki sms-e van, a szolgáltató szerint háromkor kapcsolták ki és ötkor fizetett. A végeredmény: ExT-nek négy visszakapcsolási díjat kell befizetnie.

Olvasson tovább!

Ki a fasz vagy te, hogy engem felelőségre vonsz?

2010.07.27. 01:11 | szily | 261 komment

Nem akarnak lemaradni a volánosok az ügyfélterrorizálásban a BKV-s és MÁV-os kollégáktól a jelek szerint. Miklósnak az volt a bűne, hogy szóvá tette, egy közlekedési alkalmazott dohányzott az Árpád hídi buszpályaudvar utasvárójában, ahol ez természetesen tilos. Tegezéssel kevert fenyegetések alant, a legjobb idézet: "Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel. Mikor rákérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy mert megszólítottam őket."

Olvasson tovább!

Az Opel-Interát szerviz vizsga nélkül is beszedi a díjat

2010.07.26. 16:11 | jackyll | 180 komment

László sajnos hamarabb írta alá a vizsgáztatást, mint ahogy megtudta, hogy Budakeszin az Opel-Interátnál a vizsgabiztos nem szereti a fóliázott szélvédőt. Úgyhogy addig máshol sem tudta elintézni, amíg ki nem fizette a megrendelt szolgáltatást:

Öt évtizedet megéltem, láttam már sok „csodát” ennek ellenére engem sikeresen megvezettek, Budakeszin az Opel-Interát szervizben. Hogyan keress 9.600.-ft szolgáltatásnyújtás nélkül? Történt 2010.-Május hónapban, hogy a feleségem tulajdonát képező Daewo-Matiz szgk-n annak elején kopogást hallottunk. Telefonegyeztetés, másnap irány a szerviz, gondoltam most nem vacakolok holmi „sufni” javító vállalkozásokkal, legyen minden szakszerű, precíz. Szerviz, sorban állás, következem elmondom, mért vagyok itt, közben megjegyzem, mit javasol kb. két hét múlva lejár a műszaki vizsgáztassunk most. Nem javasol, átküld másik pult vizsgáztatás okmányolás, közben kérem, nézzük meg együtt az autót a szerviz előtt utána írjunk. Válasz arra később kerül sor, ő a főnök ráadásul igen határozott, hát legyen nem gyanakszom, nincs rossz előérzett.

Olvasson tovább!

Bunkó pincér a Pausa Caféban, váljék egészségükre!

2010.07.26. 12:11 | szily | 114 komment

Noémi sztoriját olvasva kárörvendően dörzsöljük a kezünket, mert a belvárosi Stand bisztró, ami egyébként kiváló ebédmenüt adott, azért ment tönkre nemrég egy év után, mert rohadt lassan hozták ki az amúgy a gyorsaság miatt létező déli menüt. Most itt az újabb lajhár, a Pausa, ahol még be is szólnak a ridegen tartott vendégnek, amihez ezúton is gratulálunk.

Olvasson tovább!

Úgy megkínozta az Allianz kárszakértője, hogy összeomlott

2010.07.26. 08:23 | szily | 113 komment

Megrendülten adjuk közre jobb sorsra érdemes olvasónk, Alpha76 összeroppanásának gigantikus dokumentumát. Alpha76-nak eleve nem volt jó, mert egy ökör letarolta a parkoló kocsija jobb oldalát. Aztán úgy tűnt, hogy van mégis remény, mert a meglépni látszó tettes visszatért a helyszínre, elismerte a dolgot és aláírta a papírokat. Csakhogy az Allianz kárszakértője két hét alatt sem volt képes megérteni a tényállást, amit Alpha76 egy ideig tűrt, aztán robbant. Nem is eredménytelenül, a levél hatására a szakértő végre megadta az engedélyt a javításra. Nagyon hosszú, nagyon szenvedélyes kárszakértőgyalázás alant.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása