Tékozló Homár

A T-Home is büntet korlátozásból visszakapcsolásért

2010.11.24. 13:57 | jackyll | 127 komment

Bár az aktuális internetcsomagjaik mellett található PDF-ekből ez egyáltalán nem derül ki, az ÁSZF állítólag már júniusban módosult, hogy 3990 forinttal büntetik a korlátozásból visszakapcsolt előfizetőket. Mintegy megelőlegezve a telekomadót. Szerencséjük, hogy a környéken egyetlen alternatív szolgáltató sincs, és hogy csak ők módosítgathatják egyoldalúan a szerződésemet, különben visszamenőleg kötbérezném őket a jó izlésbe ütközésre tekintettel.

UPDATE: A T-Home elegánsan eltüntette a PDF-eket az oldalról. O;o

Az összevissza-fizetőknek sincs E-ON-kedvezmény

2010.11.24. 12:35 | jackyll | 65 komment

Rutinos homáristák már tudják, hogy nem lehet tetszőleges hónapot csekken befizetni. Úgyhogy amikor Tsimike papája februárban az áprilisi számlát fizette be, hiába volt ugyanaz az összeg, "számlatartozásával" kizárta magát a most futó kedvezményből:

Olvastam a Halál után nincs E-ON-kedvezmény posztot, és gondoltam miért is ne, regisztrálok én is, hátha. Hát mint kiderült hiába. Történt ugyanis hogy édesapám, (aki szerencsére él és virul) február hónap elején belemarkolt a csekkekbe, és annak rendje és módja szerint be is fizette őket a kedves szolgáltatóknak. A probléma márciusban jelentkezett, miután a márciusi csekket is befizette. Tudom nem vagyunk sikeresek hogy csekken fizetünk, de nem is ez a lényeg. Pár napra a befizetés után kaptunk egy felszólító levelet hogy tartozásunk van, amit nem tudtunk mire vélni.

Olvasson tovább!

Magyar kürtőskalácsos nyílt Hawaiin

2010.11.24. 01:18 | szily | 82 komment


Meglesz a Csendes-óceáni magyar kultúrgyarmat! Szabi küldte el a linket arról, hogy két héttel ezelőtt magyar kürtőskalácsos bódé nyílt Hawaiin, Honoluluban. Kicsit utánanéztem, és kiderült, hogy a tulaj nem más, mint az a Szadovszki Zsolt kajakos, aki 1999-ben, a szegedi világbajnokságon két ezüstöt nyert kajak négyesben Storcz Botonddal, Bártfai Krisziánnal és Bauer Mártonnal egy hajóban. Később kiment Amerikába, ott is versenyzett, aztán tengerikajak-edző lett és Hawaiira költözött. Felvettem vele a kapcsolatot, amint válaszol, jön a következő poszt arról, hogy miként fogadták a Csendes-óceáni fogyasztók a kalácsot.


 

Lángos a nagyvilágban 2. - Szingapúrban még Facebook oldala is lett a lángosnak, a cég mégis tönkrement

2010.11.23. 13:38 | szily | 87 komment


Szépen érkeznek a lángosészlelések a világ különféle zugaiból, mai beküldőnk, Zsozso egy szingapúri bevásárlóközpontban talált Hungarian Fried Breadet, vett is belőle párszor (bár nem igazán ízlett neki), aztán meg is szünt a bolt. A tulaj pedig igazán lelkes volt lángostémában, Facebook-oldalt is csinált a híres magyar exportcikknek, de ez sem segített a Gourmet Kingdomon. Levél alant:

Olvasson tovább!

Pozitív élmények a Mongolian BBQ-ban

2010.11.22. 12:47 | jackyll | 141 komment

Szegény Mongolian BBQ múltkor kapott az arcába, pedig kizárt, hogy embert egyenek a felszolgálók. Szilvinek nagyságrendekkel pozitívabb tapasztalata volt velük:

A Márvány utcai Mongolian BBQ-t szeretném kicsit megvédeni. Én 3-4 alkalommal voltam már ott, utoljára tegnap (11.21.) este. Kicsit féltem, hogy romlott az étterem színvonala, láttam már korábban a negatív kritikákat az oldalatokon, de gondoltam, pozitívan állok hozzá az estéhez. El kell mondanom, mi egyáltalán nem csalódtunk.

Olvasson tovább!

Lángos a nagyvilágban 1. - Klassz kis utánfutó Kanadában

2010.11.22. 10:41 | szily | 41 komment



Sokan írtak levelet az ausztriai lángost bemutató posztunk után, így ezennel el is indítottam a bolygó lángososait bemutató sorozatunkat. Aki ilyen közelében lakik, fotózzon, írjon pár sort a helyről, a környékről és magáról a lángosról! Illetve hogy az adott régióban a lángos bizarr különlegességnek vagy bevett ételnek számít-e. És persze örülnék bármilyen mikrointerjúnak a lángosossal. Első beküldőnk Tibi. Keveset írt, amit rögtön idemásolok, tőle is várjuk a zsírtól és fokhagymalétől csöpögő részleteket!

A világ egyik legszebb városából, Victoria-ból küldöm az itteni lángosos fotóját. Szeretném benevezni a versenybe. Külön fel szeretném hívni a figyelmet a termék fotójának, valamint a reklám/ártáblának az igazán professzionális rögzítési módjára.


 

Horogkereszten árulja a ruhát Magyarországon a német ruhabolt

2010.11.22. 01:04 | szily | 309 komment

"Honnan tudod, hogy a Kik egy német bolt?

Hát onnan, hogy a ruhákat horogkereszten árulják!"

Ezt mondja Balázs, meg azt is, hogy

"Egyébként nyilván nem feltételezem, hogy a boltnak bármilyen politikai nézete lenne. Csak azért küldtem, hogy szórakozzatok rajta, szerintem vicces a tervezési hibájuk."

Mi sem feltételezzük, és szerintünk is vicces. Arról viszont fogalmunk sincs, hogy a lánc összes tagjában horogkeresztről árulják-e az olcsó konfekciót, úgyhogy járjanak nyitott szemmel és fotózzák le nekünk a helyzetet!

süti beállítások módosítása