Tékozló Homár

Az Apple-re hivatkozva nem cserél gyári hibás iPhone4-et a T-Mobile

2011.03.17. 12:00 | jackyll | 138 komment

Aki azt hitte, egyedi esetről volt szó, tévedett. Úgy látszik bevett gyakorlat a T-Mobile-nál, hogy gyárilag hibás iPhone 4-et (a legdrágább kapható telefont) nem hajlandóak 72 órán belül cserélni. S.Á. kalandja egy újabb érdekes mérföldkő az Apple túlárazott, ám Magyarországon véletlenszerűen szupportált termékei sorozatában. Teljesen mindegy, az Apple szervizpolitikája szerint mi van, minthogy a T-Mobile adta el a terméket, úgyhogy ezt nekik kell lejátszaniuk Steve-ékkel, nem naiv ügyfélnek:

Tisztelt T-Mobile! Ezúton szeretnék panaszt tenni a Mom Parki-i üzletükben tapasztaltakról. Tegnapi napon, 2011 február 17.-én, előzetes rendelés alapján átvettem iPhone 4 16GB-os telefonomat, amit szerződésem meghosszabbításával vásároltam. Mivel a telefon nem volt feltöltve, abban maradtunk az értékesítő kollégájukkal, hogy majd otthon aktiválom a telefont, ami korábban sem jelentett problémát az elöző modelnél sem. Délután kiderült, hogy az új telefon használhatatlan, bekapcsolni sem lehetett, mivel folyamatosan magától újraindult (nem bootolt).

2011. február 18.-án nyitásra visszavittem a telefont a Mom Parkba, abba üzletbe ahol értékesítették, hogy éljek a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerinti 3 napos cserekötelezettség jogommal, mely szerint szerint a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesítheti csereigényét, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Az üzletben finoman szólva elhajtottak, mondván az Apple nem cseréli 72 órában a hibás készülékeket, hanem bevizsgálja azokat. Így a telefonomat, ami sosem volt bekapcsolva, le kellett adnom javításra.

A nap folyamán telefonon állásfoglalást kértem ezzel kapcsolatban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól, ahol azt tanácsolták, hogy amennyiben a T-Mobile nem hajlandó új készülékre cserélni a hibás készülékemet, úgy erről tegyek bejegyzést a "vásárlók könyvébe", illetve értesítsem a Hatóságot is.

18.-án, a délután folyamán visszatértem a Mom Parki-i üzletükbe, ahol a Fogyasztóvédelmi Hatóságra hivatkozva szinte azonnal kaptam egy új készüléket.

Úgy gondolom, hogy a T-Mobile megsértette a fogyasztói jogaimat azzal, hogy az Apple szervízpolitikájára hivatkozva nem volt hajlandó kicserélni a műszaki hibás új telefonomat , amikor azt elöszöt a szervízbe visszavittem, mindazonáltal csalódást is okozott. Mivel a készüléket Önöktől vásároltam, én mint fogyasztó Önökkel állok jogilag kapcsolatban (az első 72 órában mindenképpen), így a T-Mobile-nak kell a Korményrendelet szerint eljárnia, és ezt nem csak akkor kéne megtennie, ha az ügyfél a Fogyasztóvédelmi Hatósággal "fenyegetőzik", hogy a jogainak érvényt szerezzen.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem egy "egyedi" eset, és nem a szervizes alkalmazottjuk "kedvétől" függöt, hogy nem ad új készüléket, hanem az üzletpolitikájuk részét képzi. Mivel ezt felháborítónak tartom, tájékoztatom Önöket, hogy az esetről irásban szándékozom tájékoztatni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot is.

Tisztelettel,

xxxx

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen (törölt) 2011.03.17. 14:15:15

@isti77: vonatkóan = vonatkozóan

Sohase nem lyöttünk volna rá az ovis felyünkkel!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.17. 14:16:40

Ki nem szarja le, mit szeretne a T meg az Apple? Rájuk is vonatkozik a törvény.

"így a T-Mobile-nak kell a Korményrendelet szerint eljárnia, és ezt nem csak akkor kéne megtennie, ha az ügyfél a Fogyasztóvédelmi Hatósággal "fenyegetőzik","

Tehát kicserélték?

Amúgy ja, érthető miért csinálják, mert ugye sok lóv van benne, aztán gondolom nem nagyon van készleten... De attól még kapják be...

cicmen (törölt) 2011.03.17. 14:22:24

Almát csak őstermelőtől!
Az iPhone4-et meg szard le!

ergbertegon 2011.03.17. 14:25:53

Most teljesen elbizonytalanítottatok. Pedig már menni akartam a MOM ba egy 72 órán belül meghibásodó okoskodó telefonéé.
Nekem csak egy félbuta 5800 ra futotta. Főleg, hogy azt is kaptam...Az egyetlen aminek tudtam benne örülni az GPS volt. Főleg, hogy ingyéé. De még ilyen marhaságot, hogy 72 órán belül is javítják...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.03.17. 14:27:38

Mi kkközöm a gyártóhoz? Oda viszem, ahol vettem. Azt se tudom, ki gyártotta az okostelómat.

cicmen (törölt) 2011.03.17. 14:28:26

@Kandras: @Kandras: ja de, boccs a problémát azt valóban irigyeltem. Bárcsak nekem is ez lenne a legnagyobb gondom, ami miatt nyílt leveleket küldözgetek meg a homárra írogatok.
Ezt valóban irigylem. :)

Akkor egy cipőben járunk! Én is most ástam el az elműsöket, mert ki akarták kötni a vellanyórácskámat! Majd azt mondom ha keresik őket, hogy biztosan elakadtak a sárban valahol!

É2I 2011.03.17. 14:30:33

@Secnir: Az első adagot én is elhittem, de a medvés részt már nem. De viszont jót röhögtem rajta.
Na most gondoltam, hogy még egyszer elolvasom, de sajna be van fertőzve.

Kandras 2011.03.17. 14:39:37

@S1lver: én egyáltalán nem érdeklődtem senki anyagi helyzete felől, de látom azért felvágni a fizetéssel szokás "felétek". Mindenki büszke rád, hogy ilyen jól keresel és még arra is veszed a fáradtságot, hogy arcozz vele a homárblogon, te vagy a király! :)

Most őszintén azt sugallod, hogy szerinted aki nem sajnálta meg a fenti sztori főszereplőjét az "mocskos, irigy idióta"?
Én sajnálom az éhezőket, a nélkülözőket, az elnyomásban élőket, a létminimum alatt élőket. De sajnos nem sikerült meggyőznöd arról, hogy egy évente 200ezres telefont vásárolgató embert sajnálnom kéne azért, mert a mocskos té be szerette volna vizsgálni az általa hibásnak titulált készüléket.
Most őszintén, magyarázd már el, hogy ebben mi a sajnálatra méltó, mert tényleg nem tudom átérezni.

S1lver 2011.03.17. 14:46:54

@Kandras: az illeto alapveto fogyasztoi jogat erte serelem. Fuggetlenul attol, hogy 300.- Ft-os cukrot vagy tizmillios autot vesz, ugyanaz a jog megilleti ot, amiert bizony sajnalni kell es felhaborodni. Ugyanugy sajnalom az Audi Q7 problemajaval kuszkodot, mint a Lada tulajdonosat, fuggetlenul anyagi helyzetuktol.

De en is hadd kerdezzek: miert nem tudod sajnalni a postolot? "Megerdemli a burzsuja", hogy szenvedjen?

A zsebben turkalast nem en kezdtem, gondoltam, kielegithetem alantas vagyaidat azzal, hogy elarulom, nem okoz problemat a havidij kifizetese.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.17. 14:51:47

@Kandras: csak fogadd el, hogy masok maskepp elnek, sokkal tovabb fogsz elni es nyugodtabb leszel:))))

cicmen (törölt) 2011.03.17. 14:58:35

@Sün‼: Az 100%-lék! Az vazze azt jelenti, hogy a halastón akkora léket vágtak mint a tó? 100 % lék?

Kandras 2011.03.17. 15:01:10

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: írtam én olyat, hogy nem fogadom el? Honnan a retekből olvastál te ki ilyet?

Amúgy mire célzol azzal, hogy "másképp élnek"?
Ha ezen múlna a boldogságom minden szobám minden sarkába vehetnék egy ájfón négyet. És akkor ettől már én is "másképp élnék", mert megveszem korunk nevetségesen túlárazott divatkütyüjét, ami lassan már kommerszebbnek számít, mint a Nokia?

@S1lver: egyszer egy magyar értelmező kéziszótárra is fektess be. "nem sajnálom" nem egyenlő "megérdemli".
Te kezdted a saját zsebedben turkálást. Én nem turkáltam senki zsebében, csak szimplán jeleztem, hogy nem ver ki a víz attól, hogy valaki luxuscikkeket vásárol, amik meghibásodnak és esetleg a forgalmazó le szeretné ellenőrizni, hogy tényleg meghibásodott-e nem csak kilopott belőle az illető egy-két alkatrészt esetleg.

Ilyen alapon amúgy az egész világ összes emberét sajnálhatnám, mert valami sérelem mindenkit ért már az életében.
És akkor felmerül a kérdés: ha mindenkit sajnálok akkor sajnálok egyáltalán bárkit is vagy csak felelősség nélkül dobálódzok egy érzelemmel?

igazságos 2011.03.17. 15:15:04

@Sün‼: 100% lék a tét.

@Bogoj: tévedés, azért nem vagy sikeres, mert nincs két telefonod, s a másik nem iPhone. :)

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: tudom, te hippi szeretnél lenni, csak nem hagyják. :D

2011.03.17. 15:15:31

"Az üzletben finoman szólva elhajtottak"
Eddig olvastam.
Ha az utcán késes emberek kirabolnak akkor mit teszel ? Írsz a homárra ? Kb erről van szó.
Hogy lehet elhajtani valakit, aki egy zsák pénzt fizet és szemetet kap cserébe ?

2011.03.17. 15:19:58

@Secnir: ááá ez kurvajó volt :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.03.17. 15:20:48

@cicmen:
Nem egészen, de már majdnem.

@Kulics:
Elhajtani legprecizebben karikás ostorral lehet szerintem.
Egyes vidékeken fellelhető még a pulikutya is, mint elhajtásra szolgáló eszköz.

Secnir 2011.03.17. 15:25:26

@Sün‼:
"Az üzletben finoman szólva elhajtottak,"
elhajtani a tehén farka tudja a legyet.
tudtommal.
aztán mindenki helyettesítse be, ahogy akarja. szerintem frájdi elszólás volt.
nem fradi elszólás, mert akkor kapott volna ifont. a fradi elszólás az úgy kezdődik vhogy: Bazdteherbetecigány abüdös...

lomposfarkas 2011.03.17. 15:25:49

@Secnir: Na te se kétszer nézhetted meg az Egészséges erotikát :)

2011.03.17. 15:37:15

@Sün‼: a pulikutya rulez ! az az eleje amelyik harap :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.17. 15:38:10

@Kandras: "Bárcsak nekem is ilyen problémáim lennének, hogy az 1 éve vett 200ezres telefont egy másik 200ezresre cserélem, ami hibás és bevizsgálják."

de neki ilyen problemaja van, es te ezert beszoltal, erted ugye? "dogoljon meg a szomszed tehene is:))" stilus...

@igazságos: pontosan, csak azzal szeretnem kiegesziteni megjegyzesed, hogy nem erdekel, hogy hagynak vagy sem:)=hogy itt nemhogy beszolnanak erte, hanem lehet odajonenek masok is tancolni.
Most pedig viragfuzert fonok, leveszem cipellom, es a fuben tancolok a napsutesben a Samsung Wave-s telefonombol szolo zenere, erre(szeretettel kuldom Neked:):
www.youtube.com/watch?v=lWRi7gDYjVY

cicmen (törölt) 2011.03.17. 15:40:45

@Sün‼: Csak mert ha annyira nincs már jég, akkor fogd a kukacokat és a konzervkukoricát és megyünk domolykózni!

cicmen (törölt) 2011.03.17. 15:42:38

@Kulics: Nyaljátok már meg a rulez f.szát!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.03.17. 15:46:49

@Kulics:
Úgy biza!
És a lábai vannak a talaj felöli oldalán.
E logikai szál folytatásaként megállapítható, hogy a T-Mobile pulikutyákat alkalmaz a reklamáló ügyfelek elhajtására.

SÜN 2011.03.17. 15:55:06

megkaptad az új szifont, tucc majd gizdulni a tinipicsák előtt, hogy nekedis ugyanaz van mint minden másik buzinak. hol a probléma?

cicmen (törölt) 2011.03.17. 15:55:54

@Secnir: nem fradi elszólás, mert akkor kapott volna ifont. a fradi elszólás az úgy kezdődik vhogy: Bazdteherbetecigány abüdös...

Ez csak barátságos mérkőzés lehetett.
Na itt egy rangadós mondóka.
Kicsit módosítottam mert noha nem életfeltételem, de nem akarok végleg távozni a homárról. Gyengébbeknek a továbbiakban a borsó=zsidó.
Tehát.
Kiskertemben borsó magot vetettem.
Éjjel nappal vitriollal öntöztem.
Mégis kinőtt keze lába szakálla.
Kötelet a mocskos borsó nyakába!

2011.03.17. 16:12:10

@Sün‼: netuddmeg mennyire ronda a magenta színű pulikutya... még az űrből is látható.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.17. 16:29:06

hat felenk ezek szerint mas az apple uzletpolitikaja mint otthon

szerviz=rovid i

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.17. 16:31:19

ja es mondtam mar, hogy karacsony ota nincs mobilom?
mindjart 3 honapja, es meg elek:)

Főúr1127 (törölt) 2011.03.17. 16:33:25

Az iPhone 4-es készülékek között rengeteg hibás van. Számos ismerősömnek van ilyenje, de ha a háromnegyedüknek nem volt nagyobb problémája az első pár hónap során, akkor egynek sem. Meghalt WiFi, újrabootolás, elnémult hang, vételi nehézségek, nem működő töltés, stb.

Az egész csak annak köszönhető hogy az Apple baszott megfelelően tesztelni a készüléket mielőtt piacra dobta.

Az, hogy valaki megveszi-e vagy sem már más dolog. Én nem tenném semmiképp, pedig futná rá (csak van elég személyes tapasztalatom is az iPhone-nal), mások meg megveszik. Ízlések és pofonok...

igazságos 2011.03.17. 16:44:34

@hagyma: mondtam már, hogy 9 kilót lefogytam? Ja és nem, nem vagyok anorexiás, még élek. :)

cicmen (törölt) 2011.03.17. 16:47:41

@igazságos: Akkor feltáplálnálak egy kis csőhússal! :) :)

Shinjuku 2011.03.17. 16:48:43

@Secnir: Ez ugy kezdodik hogy Joregg.
Es irodai nembert tavolitsd.

2011.03.17. 17:05:45

Újabb magyarázat, miért is nem kérek a Tré-kom szolgáltatásaiból. Tróger cég, ennyi.

FDToth 2011.03.17. 17:15:25

Írni levelet a T-Mobilnak és kompenzációt kell kérni. Általában ha hibáznak, akkor jóváírnak bizonyos összeget (kb. 5 rongyot ebben az esetben)

igazságos 2011.03.17. 17:25:51

@cicmen: nem, macskát nem eszek, nem vagyok kínai. :DDD

Hasonlóan nagy falat lennél, mint a posztolónak a Tré cég.

Zsiráff 2011.03.17. 17:37:22

Kedves posztoló!

Ha nem lettél volna olyan sóher szar, akkor havi 790 foritért kötöttél volna biztosítást a telefonodra, és akkor is azonnal cserélik, ha a bolt előtt letolod a gatyádat, és rászarsz.

Veszel egy 200ezres telefont, de havi 800 forintot már sajnálsz kiadni.

FeLeSKe · http://www.applenewsblog.com 2011.03.17. 17:44:05

Nekem ájfon 4-esem van, 5 hónapja és nem volt vele baj eddig... Sikeres-e vagyok?

Zsiráff 2011.03.17. 17:45:13

@FeLeSKe: Én a megjelenés napján vettem és szintén semmi baj, akkor mi most sikeresek vagyunk?

reconka · http://www.reconka.info 2011.03.17. 17:48:57

@Zsiráff: nekem 3Gs em van 4 honapja,
En is sikeres vagyok ugye?

Zsiráff 2011.03.17. 17:50:32

@reconka: Hát, lehetsz sikeres te is, ha Feleske is beleegyezik, de azért 4 hónapja már vehettél volna négyeset, de nem baj, sikeres vagy te is.

reconka · http://www.reconka.info 2011.03.17. 17:53:12

@Zsiráff: szegeny csoro almas vagyok :<
Ha kijon uj szifon 5, akkor megveszem.
Szeretek sikeres lenni :D

zar116 2011.03.17. 18:57:22

@Kandras: "Rosszindulatú dög" vagy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.17. 19:36:18

@Kandras: Valahogy meg tudlak érteni.
Én is nem egy embert ismerek, aki 100k körüli telefon, 200k körüli laptop, és panaszkodik, hogy nincs pénze (vagy ha nem ő, akkor az anyja pl.) De tényleg nincs neki, fizetése minimálbér alatt szóval ilyenkor nem értem, hogy miből a teló + cuccok?

Eric_Cartman 2011.03.17. 19:43:39

Annyira, de annyira kíváncsi lennék, hogy mi motiválja az ájfon vásárlókat egy olyan cég termékének megvásárlására, amelyiknek a fehér szín előállítása is gondot okoz.
És erről posztokat írnak, lázasan találgatják a jövőt. Márminthogy lesz-e fehér ájfon-e...
appleblog.blog.hu/2011/03/16/tavasszal_johet_a_feher_iphone_4
Mekkora arcok ezek, aztakurva.

FeLeSKe · http://www.applenewsblog.com 2011.03.17. 19:53:01

@Tomasz_a_gozmozdony: Miért sznob az, aki szereti a minőségi termékeket?

Gastroger 2011.03.17. 19:55:34

Nem jó a telefon - gondolta Stirlitz.
De jó- gondolták a kommunisták.
- Felveszem a kapcsolatot a Gestapoval- gondolta Stirlitz.

Egy bagoly halkan huhogott a legújabb apple-enigma gép gyertyafénybe vetett árnyéka fölött.

Bazd meg a kriptografikus menüdet - gondolta Stirlitz.

Kandras 2011.03.17. 19:58:08

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: de mutasd már meg, hogy hol szóltam be, mert még mindig nem világos.
Vagy már az is "beszólás" ha nem sajnálok valakit egy szerintem nem sajnálatraméltó eset miatt?

Képzeljétek, ma reggel fogmosás előtt leejtettem a fogkrémes tubus kupakját.
Akkor most aki nem sajnál az beszólt?

cicmen (törölt) 2011.03.17. 20:03:36

@Tomasz_a_gozmozdony: Persze! Mert neked nem fussa, meg nem értesz hozzá meg mi a szarnak, meg ennyiért valami értelmesebbet is tudsz venni?
Akkor egyből lesznobozod?

Tomasz_a_gozmozdony 2011.03.17. 20:21:59

@FeLeSKe: a minosegi dolgokat ne mossuk ossze az almaval. Aki a minosegi dolgokat szereti az nem sznob. De aki az agyonhype-olt draga szarokat veszi az sznob.

Gastroger 2011.03.17. 20:28:56

Összefoglalva:
- megvettem a ("legdrágább kapható") telefont.
- nem működött
- visszamentem a boltba, ahol elhajtottak mint a legyet. Hazasunnyogtam.
- kiolvastam a Fogyasztóvédelmi Könyvet
- Visszamentem keménykedtem, és heppi finis.
- Megírtam a Homárnak, hogy milyen szabályokat találtam a neten, amivel először majdnem átvágtak.

Kínzó kérdés:
- a kijelző nem törött be ekkora feszültségtől bazze?

Tomasz_a_gozmozdony 2011.03.17. 20:31:28

@cicmen: le. Az utolso reszen van a hangsuly: ennyibol valami ertelmesebbet is lehet venni (vagy harom darabot :D )

Gastroger 2011.03.17. 20:37:59

Végülis a T-Mobil egy fasz, az Apple meg egy lófasz, a Fogyasztóvédelem meg erős bástya, mert arra való hivatkozással egyből kicserélték a telót.
Mit itt a baj? Még nem is ismerjük a T-Mobil válaszát.

Aszongya a poszter:
"S.Á. kalandja egy újabb érdekes mérföldkő az Apple túlárazott, ám Magyarországon véletlenszerűen szupportált termékei sorozatában"

Kalandja.

Teccik érteni? Kaland.
Ahol, idézem "február 17.-én, előzetes rendelés alapján átvettem iPhone 4 16GB-os telefonomat,"
illetve:
"18.-án, a délután folyamán visszatértem a Mom Parki-i üzletükbe, ahol a Fogyasztóvédelmi Hatóságra hivatkozva szinte azonnal kaptam egy új készüléket. "

Jól értem, hogy eggyet köllöt aludni, oszt megoldódott?

Persze ez nem minősíti a Tímobájl hozzállását, node ez egy poszt???

Secnir 2011.03.17. 20:38:26

@FeLeSKe:
"Nekem ájfon 4-esem van, 5 hónapja"
majd akkor brekegj, ha ájfon 5-ösöd lesz, 4 hónapja.

miért becsülendő az, ha manapság egy IT-s eszköz kibírja 6 hónapig (vagy a gari lejártáig)?
az első telcsim egy ericsson 318 volt. akinek odaadtam ajándékba, annak otthon, mint otthoni telefon még megvan a mai napig, mint vezetékes, mert az akksiját már nem lehet kapni.
na AZ a minőség és a teherbírás etalonja. velem fürdött a Balatonban, míg a mostani gazdája véletlenül belehelyezte egy vödör hígitóba. És müxik!
na ezt megnézném egy ájfonnal...

Pdudas 2011.03.17. 20:44:01

Tudtommal azota nem cserelnek telefont bemondas alapjan, miota elelmesebb honfitarsaink visszahordtak a szolgaltatoknak nehany tucat Ericcson T28-at (vagy T18-at, mar nem emlekszem) aminek kiszedtek a belsejet es egy masik modell joval olcsobb belsejevel helyettesitettek. Igy nyertek fejenkent egy komolyabb telefonba valo belsot.
A dolog persze kibukott, azota nincs azonnali csere ha a telefon nem mukodik.

Talan mas orszagokban nem volt ilyen es ott azert normalisabb a szolgaltatok hozzaallasa az ugyfelek problemaihoz.

Pdudas 2011.03.17. 20:48:49

@Secnir: nekem a mai napig van egy T18 ami taviranyitokent mukodik a budapesti lakasomban. Anno azert csinaltam, hogy tavolrol tudjam ki es bekapcsolni a klimat es a futest (nincs internet amikor nem tartozkodunk Magyarorszagon). Igy csak kuldok egy SMS-t

Bar mostanaban apam atmegy bekapcsolni a dolgokat - miutan a szomszedok majdnem meglincseltek a merulo onakkus szirena vonyitasa miatt.... Csak este kezdte el, de reggelig birta....

pengusz 2011.03.17. 22:56:34

Esetleg nem ártana az Apple-t is értesíteni...
Az ilyesfajta üzletpolitika komoly hitelrontást jelent, nem gondolom hogy a gyártó ilyet megengedne magának. Ilyet csak a magyar multicégek kiskirályai mernek megengedni maguknak.

Oli Garha 2011.03.17. 23:43:44

vettem egy nokia 3220ast
sikeres e vagyok?
állítólag lehet vele még sms-t is küldeni(ez vmi uj dolog) de még nem jöttem rá hogyan

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.03.18. 03:16:28

@Kandras: a jelek szerint a termék "élete végéig" :)

pruntyike 2011.03.18. 04:17:19

A Mom Parki T-Mobil boltot, ismétlem, a MOM Parki T-Mobil boltot, nem győzöm elégszer ismételni, a MOM parki T-Mobil boltot, ízlelgetem, a MOM Parkban garázdálkodó T-Mobil boltot hazabaszni az anyjuk büdös picsájába.

pruntyike 2011.03.18. 04:18:53

@pruntyike: Kit érdekel, hogy Steve Jobs tud-e éppen szarni, a készüléket nálad vették, kötsög.

pruntyike 2011.03.18. 04:27:30

@Gastroger: Azér az jó ha egy szovjetnek Stirlitz a neve...

pruntyike 2011.03.18. 04:29:03

@pruntyike: Egy Stirlitz mindjárt kevésbé tűnik óratolvajnak, mint egy Ivan Kibaszov.

akossteiner 2011.03.18. 08:25:55

Nem akarok (ennyi) isemretlen embert kioktatni, de ennyi buta kommentet... Tisztelet a kivételnek, szerencsére az is van!!

Aki nem volt annyira intelligens magától, hogy megértse mi okból született ez a poszt, annak segítek: azért írtam meg, hogy aki elolvassa és a későbbiekben ezzel a problémával szembesül, annak az eszébe jusson és tudja, hogy mit csináljon, hogy a problémája megoldódjon...

Amúgy megjegyezném, hogy nem szeretek olyan dolgon vitatkozni, amiben nem tudom biztosra, hogy igazam van. Márpedig olyan biztosan állította a szervizes, hogy nincs csere 72 órában iphone esetében, hogy kénytelen voltam ennek utána nézni. Természetesen ezt előre is megtehettem volna, de alapvetően evidensnek tartottam, hogy azonnal cserélik, vagy ha nem lesz készleten, akkor az elsők között kapok majd újjat, nem pedig hogy szervizelni fogják.

Köszönöm, de szerencsére nem szorulok rá senkinek a sajnálatára, és a nagyon hasznos tanácsaira sem. Vannak páran, akik kicsit összekaphatnák magukat...

Captain Crash 2011.03.18. 09:04:23

Annyit had javítsak, hogy nem 72 óráról, hanem >>>>3 munkanapról<<<< van szó.

A lényegi különbség az, hogy ha pénteken vásároltad a készüléket, akkor a munkanap esetében a hétvége nem számít bele. Így fordulhat elő, hogy 72 órán túl is lehet jogosan érvényesíteni csereigényt. A példánál maradva hétfőn, vagy kedden is akár, ami 72 órán bőven túl van..

Éppen ezért javaslom, hogy a >>>>3 munkanap<<<<< rögzüljön!

Pdudas 2011.03.18. 09:26:12

@Captain Crash:
fentebb mar tobben leirtak es en is ugy tudom: nincs 3 munkanap (automatikus csere vagy elallas)!
A forgalmazonak torekednie kell a legrovidebb ugyintezesre, de valoban joga van bevizsgalni a keszuleket!

Webshopos vasarlasnal van olyan, hogy 8 nap alatt elallhat a vasarlastol.

Ha jok az informacioim.

cicmen (törölt) 2011.03.18. 09:34:33

@akossteiner: Vannak páran, akik kicsit összekaphatnák magukat...

Igaz! Viszont ez egy önképzőkör! Látogasd folyamatosan a homárt és tanúja lehetsz eme csodálatos fejlődésnek! :)

AlulírottFentemlített 2011.03.18. 10:12:14

Boldog Ede napot annak aki szereti!

akossteiner 2011.03.18. 10:14:30

@cicmen: szoktam látogtatni :) néha ledöbbent, hogy mennyi buta ember van, aztán ledöbbent, hogy ezen még képes vagyok meglepődni...

2011.03.18. 10:29:51

@akossteiner: mi meg azon döbbenünk meg, hogy a köreinket látogató magasan fejlett intelligenciájú lények még mindig leereszkednek hozzánk :)

Dicsőséges EDE napot kívánok minden faszenesnek ! Összedobhatnánk már a lóvét egy új üvegasztalra.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.03.18. 10:36:58

Még mindig a rágott almánál tartunk?

Captain Crash 2011.03.18. 10:50:21

@Pdudas: A 151/2003-as Korm. rendelet hatálya alá tartozó termékek esetében a 3 munkanapon belül érvényesített csereigény esetén a kereskedőnek azonnal cserélnie kell, a kicserélés előtt nem vizsgálodhat. Erről LB (Legfelsőbb Bíróság) határozat is van.

A 8 munkanap (itt is munkanap és nem nap) indoklás nélküli elállás a 17/1999-es Korm. rendeletben foglalt jog, amely valóban az internetes vásárlások alkalmával biztosított jog. (Nem csak interneten, minden egyébként távközlő útján kötött szerződésekre vonatkozik)

Itt további információkat is találsz:
fogyved.blog.hu

Eric_Cartman 2011.03.18. 11:03:41

Tényleg jobb lesz, ha összekapjátok magatokat!
Egyébként meg:
Mikor a kiskertemben jártam, Kedves Ede mit hallottam?
Sárga rigó azt fütyülte, a tücsök meg hegedülte.
Igen Kedves ünnep van ma, Edének a neve napja!
Soká éljél azt kívánom, a szívemből muzsikálom.
ISTEN ÉLTESSEN EDE A KURVA ANYÁD!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.03.18. 11:07:51

@Eric_Cartman:
Ez szép vót!
Különösen a csattanója sikeredett lelket melengetőre!

Eric_Cartman 2011.03.18. 11:36:27

@Sün‼: Én a művészet pártján állok és álltam mindig is, Sün koma. A kortárs hazai irodalom pedig egészen közel áll a szívemhez.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.03.18. 11:49:59

@Eric_Cartman:
Jómagam is lelkes híve vagyok a magyar költészetnek.
Különösen a rövid, ámbátor csattanós szösszenetek ihletnek meg.
Mindazonáltal a legszívmelengetőbbek az egysoros pöttyenetek.

igazságos 2011.03.18. 13:09:15

@Pdudas: jó, hogy felemlegettEDEt. Ha nem köszöntöd fel, megemlegetEDE eme helyet.

igazságos 2011.03.18. 13:47:19

Most, hogy megtudtam, mellekkel is lehet iPhone-t használni, asszem muszáj egyEDEt vennem okvetlen.

Captain Crash 2011.03.18. 14:17:54

@Pdudas: A törekednie kell kifejezés egyébként valóban benne van az ügyintézésről szóló jogszabályban, ahogyan a "legfeljebb tizenöt napon belül" is. Ezen jogszabályban foglaltakat a Ptk-van együttesen kell értelmezni, hogy a helyes jogértelmezést megkapjuk.

"A forgalmazonak torekednie kell a legrovidebb ugyintezesre, de valoban joga van bevizsgalni a keszuleket!" - idézet tőled.

Ha ezen gondolat mentén haladnánk, akkor a "legrövidebb ügyintézés" az az azonnal lenne. :) Ergo ideje sem volna vizsgálni az igény teljesíthetőségét.

De az említett esetben (3 munkanap) előzetesen még vizsgálnia sincs joga, csak majd azután, hogy a terméket kicserélte.

igazságos 2011.03.18. 15:05:43

@Sün‼: majd ha megvettem eme remeket, megleled e fejezetet.

cicmen (törölt) 2011.03.18. 16:03:28

@Sün‼:Mindazonáltal a legszívmelengetőbbek az egysoros pöttyenetek.

Barátom a sün, beszél okosün!
Ez jó lesz?

mohopasi 2011.03.18. 19:16:48

Magyarán a posztoló láma volt, hagyta magát elhajtani, de mire hazaért úgy bepipult, hogy megtökösödött.

élesztő 2011.03.19. 04:08:44

nem hallottad, h BP szerte e alegszemetebb bolt és a legszemetebb szervíz,messze kerülendő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az okostelomat bevittem, s adtad volna csereként egy százéves ütött kopott másfajtájú gépet, Még morogtam egy sort, mondom, kipróbáálom. Nem indul. Jah, mondja a hapsi, kell a jelszó , azt meg ő tudja. NE MENJETEK ODA%%%%%%%%%

esef 2011.03.19. 07:20:34

én 20 Ft-ért vettem a telefonomat két év hűséggel (ami egyébként már le is járt)
ha beszarik, röhögök egyet, eldobom és veszek egy újat, kártyafüggetlent, hűség nélkül 5000 Ft-ért. igaz az nem csilivili burzsuj okos, hanem "segghülye telefon", de nincs is vele gond... :)

esef 2011.03.19. 07:23:25

@Pdudas:
Erik fiáék T10 és T18 telefonjainak belsejét cserélgették

Metamorfi 2011.03.19. 07:46:23

Nekem volt hasonló:

Vettem októberben egy Samsung Galaxy S-t. Nem volt olcsó beruházás. Az Europarkban vettem meg. Rá 2 napra vettem észre egy fehér lap fényképezésekor, hogy pixelhiba van a képernyőjén. Még épp időben, rohantam vissza az Europark-ba zárás előtt 1 órával.
Ticket húzása után odaálltam a szervízes elé, vázoltam a helyzetet, és így a hasára ütve közli, hogy szerinte a Samsungnak nincsen pixel garanciája, úgyhogy valószínűleg szervízbe kell küldenie. Na itt elszakadt a cérna. Mondtam neki, de így:
1. A PTK szerint 72 órás cseregaranciám van és épp azért jöttem, hogy érvényesítsem.
2. Okoskodhatunk tovább is, ugyanis van pixelgaranciája a Samsungnak, nézzen utána a rendszerükbe. Megnézte és megtalálta az ide eső részt....
3. Még ha ezt Ön nem is volna hajlandó hibaként elismerni, akkor mondok egy másik hibát: a telefon véletlenszerű időpontokban lefagy és úrjaindul magától. Hiába is kérné tőlem, hogy reprodukáljam a meghibásodást, sajnos a készülék magától generálja.

A pacalarcú villámgyorsan kicserélte a készülékemet. Mondtam, neki, hogy bontatlan példányt hozzon nekem.

Pechemre az új példányról meg kiderül, hogy akkumlátorhibás. Teljes töltöttségről fél nap alatt magától lemerült. Telefonálás és nyomogatás nélkül. Ezt is a 3. cserenapon vittem vissza a T-nek. Ezt viszont már az Árkádba vittem, ahol mindenfajta kötözködés nélkül, azonnal kicserélték.

Pdudas 2011.03.19. 08:39:06

@Metamorfi: pacalarcu....

Elkepzeltem valakit pacal arccal...
Frottir torolkozo a kepe? Mint a lathatatlan embernek ....

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.19. 12:50:38

@S1lver: "Tudod, itt nalunk, ahol elek, nem szoktunk a masik zsebeben kotoraszni."
Nálunk meg, itt, ahol mi élünk, a lakosság nagy többségét meghaladó gazdagság - extrém kivételektől eltekintve - bűnözésből származik.
@igazságos: Mekkora pixelméret kell ahhoz?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.20. 16:57:36

@S1lver: Maradjunk abban, hogy ott, ahol mindkét, Németországban kitalált ideológia alapján működött diktatúra, mi több, a gazdasági hatalom túlnyomórészt ma is az egyik fajta diktátorok ivadékainak a kezében van...

s_marky 2011.03.25. 10:45:02

francnak kell divathulladékot vásárolni drágán, szívjál csak vele. Ez kb olyan mint a csajok csilivili 30cm sarkú cipői...ja,menni nem lehet benne? Ájfón...ja telefonálni nem lehet vele? hopp

s-man 2011.03.26. 20:59:28

Én is hasonlóképpen jártam, majd fél órai vitatkozás után végül a szervizvezető elintézte, hogy azonnal kicserélték a készüléket.

Ezúton is köszönet érte neki...
süti beállítások módosítása