Tékozló Homár

Ünnepnapok vs DHL

2011.03.24. 13:44 | jackyll | komment

Gergely furfangos módszerrel igyekezte átvészelni az atomcunamikatasztrófát Tokióban. A pánikszerű felvásárlás miatt nyilván első nap elfogyott a helyi kálium-jodid-készlet, úgyhogy gondolt egyet, és Magyarországról hozatott magának DHL-lel. 8 nap alatt sikerült:

Lévén hogy elég sok volt a bizonytalan hír és nem akartam sugárzó személyiségemrôl orvosi papírt is kapni, közveltenül a szomorú japán eseményeket követô atompánik kezdetekor (szombat, 03.12) próbáltam Tokióban kálium-jodidhoz jutni. Mivel több üzlet meglátogatása után és két nap elteltével sem jártam sikerrel, ezért úgy döntöttem hogy otthonrol kérek segítséget. Innentôl az események szomorú mederben folytak egészen máig. Ez csak részben a magyarországi DHL-nek köszönhetô, de mivel aki velük kerül kapcsoltba, az valószinûleg úgyis külföldrôl vagy -re akar küldeni valamit, ezért az egész történetet elmesélem.

A honlapon jelzik hogy csak munkanapon van telefonos ügyfélszolgálat és a nemzeti ünnep bekavart, de annak ellenére hogy az un. "Same Day" - idézem - "az év minden napján, hétvégén és ünnepnapokon is, a nap 24 órájában elérhető", nekem két napon keresztül csak üzenetrögzítôvel sikerült beszélnem, ezért végül kedden (03.15) írtam nekik egy emailt amiben a futár rendeltem meg másnapra. Mire eljött a szerda (03.16) - egy segítôkész családtagnak hála - a gyógyszer már az aztalon várta a repülôutat, viszont a DHL-tôl válasz nem jött, ezért próbáltam telefonon elérni ôket. Mivel a fô elérhetôségük 06-40-es, ezért külön szám van megadva azoknak akik külföldrôl telefonálnak (én pl. Skype-ról). Namost a szám mögötti autómata annyira okosan mûködik, hogy az esetek nagy részében - egészen rövid önreklám után és mivel szerinte az elôrelátható várakozási idô több mint 1 perc - megkér hogy adjam meg a számom és majd visszahívnak. Ez a külföldrôl hívandó számukon is mûködô végtelenül "kényelmes" szolgáltatás gondolom nem csak nekem keserítette meg az életemet, azzal hogy egy hívás helyett 2-3-ra kényszerített, mert ugye sima Skype-ot visszahívni nem lehet és a tájékoztató szöveg után a rendszerük bontotta a vonalat, akármit csináltam/nem csináltam.
 
Végül aztán ügyintézôhöz jutottam, aki felvette a megrendelést és lehetô legkorábbra, dél és kettô közé, igérte a futárt. Elkerülendô a késôbbi zavart, jeleztem neki hogy küldtem korábban egy e-mailt is, teljesen megegyezô tartalommal. Megjegyzem hogy ez az úr most is és késöbb is teljesen korrekt volt. Mikor közelítettünk 2 órához és a futár még mindig nem jött (családtag szívott megint ugye), hívtam ôket hogy megtudjam merre az elôre és mikor átverekedtem magam a fent említett kényelmi szolgáltatásukon, tájékoztattak hogy a futár 2 és 4 kózött jön, mert hogy ugye én akkorra kértem. Némi egyeztetés után derült ki, hogy a korábbi megjegyzésem ellenére, az emal alapján sikerült egy második futárt is kérni és még a diszpécsernek sem tünt fel hogy a két megrendelés mindenben megegyezik. Azt viszont már nem sikerült megtudnom hogy miért nem csörgették meg a feladót telefonon amikor az elsô - dél és 2 közé igért - megrendelést törölték. Ezen a napon a legszomorúbb az volt hogy - amikor jeleztem hogy az adott helyzetben iszonyú gáz ahogy ezt levezényelték - az ügyintézô hölgy olyan cinikusan kezelt, hogy nem tudtam mást csinálni, mint bután pislogni, majd nyelni egyet és megpróbálni a cél érdekében átlépni az egészen.
 
Innentôl két napig megfelelôen zajlottak a dolgok és a csomag péntek kora reggelre (03.18) már Tokióban volt, én pedig kezdtem reménykedni hogy az itteni hosszú hétvége elôtt - ráadásul az legrosszabb hírek idején - megkapom a pirulákat, amikor is az események megint negatív fordulatot vettek. A csomag "vámkezelés alatt" státuszban várta a delutánt, ezért felhívtuk az itteni DHL-eseket, elmagyarázva hogy gyógyszer van a csomagban és iszonyú sürgôs lenne hozzájutni még a hétvége elôtt, ezért bármire hajlandóak vagyunk (a vámkezelés befejeztével személyesen kimenni a telephelyükre aznap/másnap, külön motoros futárt fizetni stb.). A hölgyekrôl - akik között megint akadt egy rossz stílusú, pedig ez már Japán - minden érvelés és rimánkodás lepergett és bejelentették hogy a vámeljárás másnapra (szombat, 03.19) vagy ütemezve, amin változtatni egyedi esetben sem fognak és bár van házhozszállítás szombaton, de arról én már biztosan lecsúszok, más egyébben pedig ne remenykedjek.
 
Amit megigértek, azt most be is tartották, mert másnap - a vámeljárás befejeztével - tényleg nem jött a futár, így további 3 izgalmas nap után végül ma (kedd, 03.22) délben jött csak meg a csomag, így - bruttó 8 ill. nettó 6 nap, megszámlálhatatlan telefonhívás és két nap szabi után - végre nyugodtabban alszom.
 
Aki kibírta hogy idáig olvasson, az talán egyetért velem abban hogy néhány dolog - úgy mint a nemzeti ünnepek, a vámeljárás katasztrófa idején való lassúsága - nem róható fel a DHL-nek, de ami igen - a késedelem, helyenként a stílus és a ködösítés, az elveszettség érzésébe forduló reménykedés önmagát ismétôl ciklusai, summa summarum a profizmus hiánya - az nagyon hasonlít egy mindennapi Magyar Póstás történet hangulatához, csak ugye sokkal drágábban. Egyetlen szerencsém hogy végül nem állt elô olyan helyzet hogy már szombaton a készítményre szorultam volna, de ezt meg nem a DHL-nek köszönhetem. Sajnos azzal sem tudom védeni ôket hogy "biztosan csak pechem volt", mert ez már a második hasonló történetem velük.
 
Üdvözlettel
 
Gergely
 
U.i.:
- A biztonság kedvéért küldettem egy isten háta mögötti európai kisvárosból is gyógyszert egy körülbelül fele annyiba kerülô céggel, ami ugyanakkor indult el és végül érkezett is meg mint a DHL.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vonatos Flash játék · http://trainhelp.i-host.hu 2011.03.24. 13:57:33

Ez akkor a boldog ügyfél cikk? Hiszen megkapta és még a másik cég is ennyi idő alatt küldte meg...

Robbantó 2011.03.24. 13:57:56

Ez már hétvégi poszt? Na ne márr!
Egyébként én is hasonló véleménnyel vagyok a DHL-ről. Postán hamarabb megérkezik a cucc, mint velük.

bekbórd! 2011.03.24. 14:01:18

Csomagok megérkeztek, indulhat a jód-biznisz.

dr. Aullah 2011.03.24. 14:14:46

"Ez a külföldrôl hívandó számukon is mûködô végtelenül "kényelmes" szolgáltatás gondolom nem csak nekem keserítette meg az életemet, azzal hogy egy hívás helyett 2-3-ra kényszerített, mert ugye sima Skype-ot visszahívni nem lehet"

Akkor hívd rendes telefonról.
BUJÁÁ!!! Csak két bekezdést olvastam el, de már megoldottam... hiába, jó vagyok.

hazank fia 2011.03.24. 14:33:32

PÓSTA?

Amugy de, skype-ot lehet visszahivni, ha kersz hozza szamot. Sot, hiaba beszelsz skype-rol, a rogzitore ra lehet mondani a egy mobilszamot pl., amin vissza tudnak hivni.

mohopasi 2011.03.24. 14:36:52

Ha a másik cég ugyanannyi idő alatt szállított, akkor nem értem... Azt meg, hogy a posta bármelyik futárcégnél jobb/gyorsabb/bármibb, azt konkrétan nem hiszem el.

tejfogubandi 2011.03.24. 15:05:31

durva, de miért nem valami közelebbi országból rendeltél ?

Giraffa 2011.03.24. 15:08:40

A jódtabletta mekkora hype :)

Az ionizáló sugárzás által okozott 1001 probléma közül egyet küszöbölnek ki vele: nem halmozódik fel a radioaktív jód a pajzsmirigyben.

1, más radioaktív anyagok felhalmozódása ellen nem véd
2, a sugárzás okozta betegség (ha már besugároztak) nem szűnik meg, és nem gyógyul a jódtablettától.
3, a radioaktív szennyeződések lemosása a bőrről is csak a további sugárdózist csökkenti, amit már elnyelt a szervezet, azt nem.

Az Bikini-atollnál másodjára (Baker) felrobbantott bomba sugárzását sem tudták lemosni a hajókról, pedig tengerészek sikálták a fémet. Még öt hónap után is halálosan sugárzott az acél, úgyhogy el kellett sülyeszteni őket. Jódtabletta a hajóknak? :)

krazilany 2011.03.24. 15:14:27

1. Aullah! hogy te milyen okos vagy... Neked van annyi pénzed, hogy a kulonbozo cégeket hívogasd magyar számon??? mert pl nekem sincs, Skzpe-pal meg havi 1200 HUF-ért annyi vezetékest hívsz, amennyit akarsz...
2. A posta hozzá nem érto, gyakran igencsak nem ugyfélcentrikus alkalmazottakból áll...
Dec 3-án adtak fel nekem egy csomagot Brazíliába, feb végén érkezett meg, azt is kb 80 telefon árán... Persze a cuccok egy része megromlott.

Mindez csak annak volt koszonheto, hogy a drága magyar Posta logisztikusainak annyi esze nincs, hogyha tudják, hogy Németországban tobb ezer csomag már elakadt, nem kuldenek pda még tobb ezret, hogy a csomagok partyt csapjanak, hanem alternatív útvonalon eljuttatja azt a címzetthez, mint pl Anglián, Franciaországon, Hollandián vagy Olaszországon keresztul, hogy csak a legnagyobb repterekkel rendelkezo, Brazíliába utaztató országokat említsem...
itt cca 1 hónapig dekkolt a csomagom, a posta meg persze nem tud semmit, csak azt, h Magyarországról elment... De ez engem nem vígasztalt, de még turelmes voltam.
Majd nagy az orom, nagynehezen megérkezett Brazíliába, de még nem oda, ahol én lakom - mert oda Európából csak átszállással lehet eljutni - hanem Rio de Janeiro-ba.
A turelem még tart...
Egy darabig. Amikor már egy hete ott van a vámon a cucc, felhívtam már a brazil postát, h hello, valamit tenni kéne, mert az nem ok, hogy a csomagom vámolása tobb, mint egy hétig tart. Erre jott a válasz, h tegyek hivatalos panaszt. Megvolt. Válasz 2 napon belul várható. Fél óra múlva kapok egy választ, hogy a csomag a vámon van.
Nah itt fogyott el a turelmem, és visszahívtam itt a postát... Mire kedves noi hang bekozli, hogy ja, hát én kaptam választ, nem érti mi a bajom... Mire elmagyaráztam neki, hogy csak annyi, hogy minek mondja azt, amivel az elso beszélgetést kezdtuk. Adjon nekem egy telefonszámot, emailcímet, bármit, ahol elérhetem a vámot és talán valami értelmes embert, aki meg tudja mondani, hogy mikor kapom meg a csomagom.
A brazil vámnak NINCS elérhetosége... Kérdem én, hogy akkor hogy kommunikálnak a kulvilággal, de mind1... (értem én, h kiadható száma nincs, de akkor IQ betyár ugyfélszolgálatosunk miért nem tud szabatosan fogalmazni?

Majd jott még pár kor a magyar postával.
Itt nem kedves ugyfélszolgos no bekozli, hogy vegyem fel a kapcsolatot a feladóval, mert o biztos tobbet tud. Mondtam neki, h a szuleim adták fel, nem kapták vissza a csomagot, semmit nem tudnak, nekem kell, ami benne van, uh kérek valakit, aki érdemben is tud segíteni, mert ahogy látom, o nem. Kaptam új számot, ahol kaptam még egyet, ahol még egyet és végul eljutottam egy kedves holgyhoz, aki segített. elkezdett levelezni a brazil posta (Szerintem egyetlen) angolul beszélo alkalmazottjával. - akinek sikerult elérni, h kiadja a vám a csomagom 1,5-2 hónap után...

Majd jott a móka és kacagás része: kozben elkoltoztem, mert ki a halál gondolja, hogy az elvileg 15 nap helyett 2,5 hónapig fog tartani amíg megkapom a csomagom.

A Brazil posta sajátos szabálya, cím NEM módosítható. Az eredeti lakásomban senki nem lakott, akit ismernék... Uh ment a hajtóvadászat, hogy hol, melyik postán lehet a csomag, ahonnan kiszállítják majd.

Kb újabb 10 hívással ezt is sikerult kideríteni. Mire ezek az okosak annak ellenére, hogy kértem, h útlevéllel átveszem, csak ne vigyék ki a címre, persze, h kézbesíteni akarták, de szerencsémre az ott lakók kozul senki nem volt otthon...

Majd nagy nehezen megkaptam a cuccaim a postán.

Jelentem, a vámon NEM csináltak vele semmit, nem bontották ki, csak félrerakták, mert hogy nehéz... úgyhogy ennyit arról, hogy a posta jó...

Ja, és mindez tobb, mint 30 000 HUFba kerult... Már a csodás szolgáltatás... És persze fogjam be a szám, mert megvan a csomagom... :S Panaszt meg sehol nem lehet tenni, mert hogy mire fel... :S

Rosszindulatú Vászka 2011.03.24. 15:20:15

Én nemtom mire ez a kapkodás. A rendes hasadóanyag felezési ideje többszáz év, de lehet, hogy a rendes japán gyártmányú még tovább bírja.

krazilany 2011.03.24. 15:34:54

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nem vetted észre, hogy csak bizonyos ékezetes betuket írok? mert h a portugálban nincs o két ponttal... de van ç meg ã :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.24. 15:43:56

Azért a világ másik végére ne várd, hogy pikkpakk megérkezik a cucc... Főleg, hogy a japánoknak épp nagyobb bajuk is van, mint csomagokat küldözgetni.
Örülj, hogy egyáltalán odaért.

Egyébként én pl. d7belföldre használom a DHL-t, külföldre nem küldözgetek... de a DPD pl. sokkal olcsóbb szokott lenni, és bajom sem volt még velük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.24. 15:45:03

@krazilany: Ha már a családjához mentek a csomagért, nem lett volna egyszerűbb a családjának felhívni a DHL-t? Máris nem nemzetközi a hívás. Itthon meg lehet vissza is hívják őket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.24. 15:45:17

@krazilany: Akkor is gyanús vagy! Molnár Gábor is rendesen írt Brazíliából. (Olyan már volt nálunk is, hogy a német cserediák megkért, hogy felvehesse a német nyelvet a billentyűzetkiosztások közé, mert lemerült a laptopja és haza akart írni.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.24. 15:46:55

@krazilany: Banyek Postával a halál se küldene külföldre, belföldön is képesek "elvesztani" csomagokat :D

krazilany 2011.03.24. 15:51:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: jaja, a laptopom magyar, de mivel 11:50 van és dolgozom, pont nem érdekel, hogy vannak e magyar betuim, mert h a munkahelyemen a portugált és az angolt használom :D

krazilany 2011.03.24. 15:55:07

@ColT: tudom én, de minden mással 20 kg feladása kész vagyon... :S

Pittykapitány 2011.03.24. 16:00:17

@krazilany: Poszt a posztban! Ez már döfönye!

Áruld el kérlek mik voltak a csomagban, különben menten megőrülök a kíntól!!

krazilany 2011.03.24. 16:05:18

@Pittykapitány: hahaha :D ruhák (mert h Brazíliában minden épkézláb ruha drága), gyulai kolbász (megúszta), szalámi (nem volt olyan szerencsés), fuszerek, leveskockák, kari aji, piros arany meg eros pista :D szal minden, ami hiányzott már otthonról :)

Pittykapitány 2011.03.24. 16:15:29

@krazilany: "gyulai kolbász" - máris átérzem az agressziód. :)
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
hát az az,amit a jiddisek sose kapnak. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.24. 16:19:14

@krazilany: Azt hittem, hogy valami glutamátos sertés-véreshurka, nyúlba töltve és rákkal díszítve, tejfölös mártással...

Rosszindulatú Vászka 2011.03.24. 17:12:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: de ciki vagy, még eszt senem tudod? Ez egy portugál delikát :P

@krazilany: bocs :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.24. 17:49:21

@krazilany: na hat ehhez a tortenethez a magyar postanak az egvilagon semmi koze nincs
nem is ertem, miert levelezett a magyar postarol valaki a brazilokkal
az nem ugy megy hogy frankfurt vagy munchen zsufolt es akkor megnezem, hu ennek a brazil nonek surgos lehet a csomagja, kuldom londonba
masreszt a legtobb orszagba nem is lehet romlando elelmiszert kuldeni, ha ide eszakamerikaba kuldeted a kukaban vegezte volna
/ en ugyanebben az idoben kaptam csomagot otthonrol, kb. ugyanennyi idobe telt, annelkul hogy egyszer is felemeltem volna a telefont vagy idegeskedtem volna,mindenki tudta mi a helyzet/

krazilany 2011.03.24. 17:58:09

@hagyma: kivel is állok szerzodésben és kinek is fizettem??? onnan kezdve, hogy én valahol igénybe veszek egy szolgáltatást, a teljesítésig a szolgáltatás biztosítója felel a folyamatért. és nem más...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.24. 18:35:35

@krazilany: honnan tudnam milyen szerzodesed volt a postaval?
ha benne van, hogy x nap utan kotelesek neked kesedelmi dijat fizetni, akkor kerd toluk
ez az eset, mint mondtam egybeesett az enyemmel es meg sok sok maseval a nemet csomagtorlodas miatt
az meg hogy a brazil vamosok rioban mennyit ulnek a csomagodon, na az aztan tenyleg nem a posta gondja
/ltezik meg mindenfele biztositas, elsobbsegi superexpressz stb. ha nagyon fontos valami/
remelem atveszelted a nehez napokat pirosarany es gyulai nelkul:)
nekem is kb ezek voltak a csomagban, meg unicum kaji ajinak

2011.03.24. 18:36:17

Az se véletlen,hogy nálunk pont ezt a céhet akarta egy rendvédemis nagykutya korrumpálni/korrumpáltatni...nem zörög a...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.24. 18:41:25

@krazilany:
egyebSt hallottal mar vis major-rol?

krazilany 2011.03.24. 18:53:22

@hagyma: az miiiiiiii???? :o

4 évig ugyfélszolgálatoztam, nem gagyi helyeken, tudom, mi az a vis maior... Mi is ezt szajkóztuk az izlandi vulkán kitorésekor... Csak annyi a kulonbség, hogy ha én vis maiorra hivatkoztam, mert nem tudtak felszállni a gépek, rajtunk kívul álló okok miatt, akkor az tényleg ilyen volt...

De egy megelozheto, nem olyan bonyolult logisztikai lépéssel sok ember életét meg lehet konnyíteni, azt nem nevezném vis maiornak, csak szimpla emberi butaságnak... az tény, h nem tudom, a postának kivel milyen szerzodése van, merre tudja legolcsóbban eljuttatni a csomagokat, és ez az un. vis maior semmibe nem kerult a postának, csak szimplán a sok hulyének, aki veluk kuldott bármit is.

amúgy onnantól kezdve, hogy a posta rányomja a pecsétjét a feladási papírra, szerzodésben állsz vele...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.24. 19:03:57

@krazilany: ez nem kerdes, de azt is tudni kell mi van a szerzodesben
nem csak a vulkan vagy a foldrenges vagy terrorizmus vis majos
vannak mini vis majorok is:)
pl. elore nem lathatoan feltorlodnak nemetorszagban a borondok es csomagok
azt tovabbra is fenntartom, hogy jol bejaratott csomagszallito gepeket nem 2 perc atiranyitani mondjuk Londonba

anr96 2011.03.24. 20:09:00

DHL nagy kedvencem... Nem hívnak, nem csengetnek, ki sem szállítanak. Max a netem látom, hogy "nem volt otthon" vagy esetleg "át sem vette".

Volt olyan, hogy a negyedik alkalommal többszöri "felszólításra" sikerült csak megállítani (csak) az előre kitöltött értesítővel érkező futárt, hogy talán a csomagot is átvenném...
Ha már egyszer végre ki is hozta.

sasmadar 2 2011.03.24. 20:36:17

Az én csomagom Canadába ment.A bibi ott volt,hogy a nyomkövetés-Tracking number-megeggyezett egy Kuala Lumpuri csomag számával,ami meg Thaiföldre ment!

Innentől kezdve a DHL oldala felváltva keverte a két desztinációt,és összekevert minden!:)

cicmen (törölt) 2011.03.25. 01:59:15

Hű de szar! Rendelj útszóró sót az FKFV-től! Mondd azt, hogy a Demszky szabadkőműves haverja vagy! Egy nap alatt megkapod!

Simply a slave 2011.03.25. 08:20:34

A poszt iro hulye! Minek rendel jodot amikor mindenki szerint teljesen felesleges???? Megerdemli amit kapott sztm...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.25. 08:48:09

@samadar 2: Nagymamámnak Rakacáról Gadnára írt levele (még az irányítószám előtti odőben) egy év után került vissza, miután az összes kanadai megyei posta lepecsételte, hogy nem ott lakik a címzett...

karosszékely 2011.03.25. 09:12:18

Nekem a legfrissebb élményem a Magyar Postával: egy kedden délután fél 6-kor Budapesten (kerületi kispostán, nem központi helyen) feladott csomag másnap délre már Szegeden, a címzettnél volt. Sima ajánlott levél, nem elsőbbségi. Abszurd.

2011.03.25. 09:25:12

Hogy van a kálium jodid japánul ?
így: ヨウ化カリウム

Harlequin 2011.03.25. 09:27:03

"ez már a második hasonló történetem velük."
Vadász-vadász...

Mokrivtsák Pónika (törölt) 2011.03.25. 10:35:25

@Kulics: Hogy van a kálium jodid japánul ?
így: ヨウ化カリウム
Cseszd meg! Ez azt jelenti, hogy: Leltár miatt zárva!

cicmen (törölt) 2011.03.25. 10:52:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nagymamámnak Rakacáról Gadnára írt levele

Kanada? Ha Gdanskban nem veszi át Lech Walensa, azt még megérteném, de Kanada?
Már bocs a nagymamádtól, de elképzelem, ahogy egy indián öregasszonynak át akarnak adni egy özv. Takácsné részére címzett levelet!

isti77 2011.03.25. 11:39:01

Én Angliából rendeltem ruhát 2 hete, öszesen 6 nap alatt megjött.
A március 15 környéke mindenhol szívás volt, egy belföldi euróátutalás 6 nap alatt ért át egyik bankból a másikba, nem a cégek tehetnek arról, hogy a mindenkori kormány nem tud leállni ezzel a f.szoskodással, az ünnepnapok miatti "hosszú hétvége"-gyártással, és előre/utólag ledolgoztatással... amit aztán van, ahol duplán ledolgoznak, van, ahol meg egyáltalán nem.
Kb. annyi értelme van, mint a félévenkénti óratologatásnak.

isti77 2011.03.25. 11:40:13

Ja, az kimaradt, hogy nekem is a DHL hozta a cuccot. Semmi gond nem volt velük.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.25. 12:00:07

Tessék mondani ez már a hétvégi? :))

Sün: Dél van e már :)))

Mert akkor:Harangszó,Hírek, Időjárás, Sport :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.25. 12:05:33

@cicmen: Szegény nyugodjon! Nagyon jót mulatott rajta, mert Clevlandben nőtt fel, írásban jobban kommunikált angolul, mint magyarul vagy ruszinul. Ő annak a kontinensnek a földrajzát is sokkal jobban tudta, mint mi, úgyhogy elővettünk egy térképet, és arra rajzolgattuk ceruzával a nászasszonyának írt levelet...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.25. 12:07:31

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Utána meg "Játék és muzsika tíz percben", aztán Szabó család....
Óh, be szép is volt!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.25. 14:21:36

Postok vs. Homár? Homár vs. hétköznapok?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.25. 16:08:13

johet a 7 vegi, meg a meccs elott
kivetelesen en is megnezem

krazilany 2011.03.25. 18:22:32

@Simply a slave: ha te Japánban lennél, nem próbálnál meg megtenni mindent, hogy ne legyél beteg??? azt mondanád, hogy ok, felesleges, inkább meghalok??? nem hiszem... :S

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.03.26. 00:14:10

mert ugye sima Skype-ot visszahívni nem lehet "

Melyik, milyen Szkájpot lehet visszahini
Milyen a nem sima, mobil Szkájp?

kedves kis monca 2011.03.26. 08:46:48

És hát ennyi idő alatt már simán beépülhetett a radioaktív jód a pajzsmirigybe... Gondolom ezt kellett volna megakadályozni az időben adagolt jódtablettával.

FDToth 2011.03.26. 21:51:49

Eddig kétszer kértem a DHL segítségét, mindkétszer neten keresztül.
Minden egyes adatot kitöltöttem, még az ÁFA-s számla adatait is megadtam. Vártam a futárt, aki meg is jött, de szólt rögtön, hogy ki kell tölteni a papírokat. Mpondom h ezt már megtettem a neten én most nem állok kézzel újból kitölteni a dokumentumokat. Bejött a házamba és itt kezdett el intzékedni. Nagy nehezn e központból elküldték a gépemre az elektronius adatokat, amit nekem kellett kinyomtatnom és azt vitte el a futár! ez a spórolás!
Ja és még ÁFA_s számlát sem hozot előre, hanem itt töltötte ki, és mivel a cégnév angol és ez a nyelv ismeretlen volt afuár számára, így rohadt nehezen, de sikerült kitöltenie. kerek 40 percet időzött a házamban.
Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot h akkor ez most mi, hogy én kitöltök mindent a neten, majd idejönnek, hogy ők nem kaptak semmit, töltsem ki én kézzel a dokumentumot... persze mondták, hogy írjak panaszlevelet és majd vhogy kompenzálák, de azóta semmi.
Magyar DHL...

kalapocska 2011.03.27. 06:08:21

csak tul ne adagold a kalium jodidot.gondolom tudod de kioldja a nehezfemeket. A Kansaiba menekules nem opcio? ):

salapapa · http://salapapa.hu 2011.03.27. 18:09:44

@mohopasi: értelmezés:
"...egy körülbelül fele annyiba kerülô céggel,..."
hol itt a posta? 8-)

@krazilany: ez hosszabb mint amit én szoktam írni, így el sem olvastam. küldd be posztnak! :)

@Pittykapitány: szerintem narancs, paradicsom... visszaimport. ;)

Vladimir Harkonnen 2011.03.27. 23:11:22

Gergely!

A jódprofilaxis ott most szart se ér!
Átvonuló szennyezés (pl. sugárzó porfelhő) esetén segít.

Dr. Kix 2011.03.28. 09:33:53

Ez a hétfői poszt nagyon hasonlít a múlt csütörtökire.

É2I 2011.03.28. 11:00:55

Megdeglett a homár.

RIP

mohopasi 2011.03.28. 12:39:29

@salapapa: figyelmes olvasás: "az nagyon hasonlít egy mindennapi Magyar Póstás történet hangulatához, csak ugye sokkal drágábban" - itt.

Papundekli 2011.03.28. 15:23:34

Küldtem már DHL-lel többször cuccot, de rohadt drágák, de mindig minden megérkezett a megbeszéltek szerint, de a személyes kedvencem a FedEx, azok sosem szaroztak semmilyen vámon és az USÁból ők küldik a leggyorsabban a cuccot meg. GLS elmegy, Magyarországon OK, de nemzetköziben nem ismerem.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.03.28. 22:09:46

@ColT: "...sokkal olcsóbb szokott lenni, és bajom sem volt még velük. "
qlcsszó : _még_ :)

triple_sec 2011.03.30. 03:29:59

A DHL-lel egyszer küldettem egy csomagot, amely az emelt díjas "délre garantáltan ott lesz" szolgáltatás ellenére három óra késéssel érkezett csak meg. Nem tragédia persze, de nem ezért fizettem plusz díjat. Mivel akkoriban elég sok megrendelést adtam fel náluk (amelyekkel egyébként elégedett voltam), felhatalmazva éreztem magam arra, hogy egy udvarias levélben megfenyegessem őket, hogy legközelebb a konkurenciánál fogok százezreket hagyni. Bár beletelt néhány telefon- és e-mailváltásba és kb. egy hónapba, végül korrektül visszafizették a késedelmes szállítás díját – az egészet, nem csak az extra szolgáltatás után járót.

Kifordított kacagány 2011.03.30. 04:23:26

többször mondtam már, ha külföldi csomagszállítás, akkor tnt

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.01. 08:03:50

@mohopasi: az nemis postás, hanem póstás ami mint közismert, nem is van! 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.01. 08:04:58

@Kifordított kacagány: darabokban könnyebben veszi át az üffél?

mohopasi 2011.04.01. 11:57:45

@salapapa: No... Ugye nem helyesírásba kötünk bele interneten? Marha sok melónk lenne... :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.01. 14:06:02

@mohopasi: sosenemtennék ilyet, bár szívem szerint az összes helyesírásra direkt nem adó buzeránsot utánakötném az autómnak és nem átallanék megtenni egy hoszabb utat terepen-aszfalton. 8-)
süti beállítások módosítása