Tékozló Homár

Inkább gyerekolajozás, mint a rozsdás vas

2011.06.23. 00:07 | jackyll | 213 komment

A gyerekekkel csak a baj van. Mindenbe belemásznak, mindent letörnek, és közben még mindenféle artikulálatlan hangot is kiadnak. A modellkiállítók rémei. De a szüleik is, akik ezt hagyják, vagy esetleg épp ők próbálják a gyerekre kenni a pusztítást. A Vasúttörténeti Park gyerekolajozása egy másik szemszögből:

A szülői leírást olvasva bizony nekem is lett pár észrevételem a témában, amit nem commentként szerettem volna megírni. A vasúttörténeti park kétségtelenül már jó ideje komoly anomálian a magyar modellezés történetében, ugyanakkor sokminden elmondható róluk de az nem, hogy szándékosan zsiroznák a gyerekeket.

Miben téved a szülő:

A mozdonyok karbantartása azért történik, hogy jövőre és a későbbi években is meg tudják nézni a mozdonyokat a látogatók. Ha nincs karbantartva, akkor szó szerint lerohad a vas, és ha rozsdás vas miatt vágja meg magát a gyerek, akkor még esélyes lehet egy tetanusz inyekcióra is ... már ha időben észleli a szülő és tudja, hogy mi a teendő. Nekem is van unokaöcsém, és pontosan tudom hogy a gyerekek másznak mindenre ... de inkább legyen koszosabb picit, mint hogy dokihoz kelljen rohangászni ... (másrészt ezért van a játszóruha).

Minden vasúti kiállítás kosszal jár. Minden gyerek és nadrág/szoknya nagy eséllyel koszos lesz nap végére. Nem véletlen vagy trehányság, és nem csupán "authentikusság volt", hogy mi is munkaruhában dolgoztunk kint. Oda az való. :)

A terepasztalok terén is történnek karbantartások, azonban a vasúttörténeti park immáron több éve tartja a rekordott a letörött plexik és letörött házak mennyiségében. Lehet szidni a karbantartókat és lehet minősíteni is hogy a terepasztalok házai oly sok ragasztással rendelkeznek ... DE talán nem kéne benyulni és fizikálisan az asztalról egyszerűen letörni az éppen megtetsző házakat.

Legmegdöbbentőbb volt számomra az, amikor idősebb szülő borította el a kordont, majd teljes lazasággal a gyerekre fogta. Annyira megszokta sok szülő a "gyereket mint lehetőség", hogy észre sem veszi már magát...

Kétségtelen tény, hogy a gyerekek sokmindent hazavinnének (lehetőleg az összes mozdonyt), de egyre több szülőnél volt tapasztalható az a "módi"/"módszer", hogy amit el tudott vinni a gyerek és nem kaptuk el a kijáratig vagy éppen nem volt lehetőség erőből rászolni. Mégis mi mást tudna tenni egy kiállító, mint hogy exponenciálisan emelkedő hangnemben jelzi nemtetszését.

Budapesten kívül voltunk kiállítani, és 10 kisautóból 10 megvolt a kiállítás végére. Budapesten voltunk kiállítani, és közel 30 kisautó tünt el az első nap délelőttjén. Valóban hivatkozhat arra a szervező és a szülő egyaránt, hogy ez benne van a jegyárban ... de vannak mértékek, amikor már nem. Ezen most lehet, comment vitát nyitni, de ez a "probléma" az elmult években olyan mértékben fajult el, hogy a törvényalkotó is lépett. Így tisztában kell lennie a szülőnek, hogy gyereke miatt akár priuszt is kaphat az idei törvényváltozások miatt. Tettenérés esetén ugyanis nincs értékhatár.

Amiben teljes mértékben igazat adok a szülőnek:
 - Sok ott dolgozót ismerek, és mindazon komoly stressz ellenére próbálják a munkájukat végezni. Igen, valóban nem a legjobb megoldás a szülővel vitázni, hogy nevelje meg a gyerekét. Ez a gyerekre is rossz hatással van, mert szülői tekintélyt nullázza + a gyerek ha szülőtől távolabb kerül ugyanúgy rosszalkodni fog, tehát semmit sem ért vele. Erre konkrét megoldás például az egyik észak budai kultúrházban, hogy rendszeresen a randalírozó gyerek szülőjéhez odamennek és teljesen kultúráltan + normális emberi hangon tájékoztatják, hogy ki van tiltva az objektumból (van még X db kultúrház, lehet máshova járni "szórakozni").

- Sok szülő eléggé nehezen fizeti ki a belépő díjat, amiről persze lehet vitát nyitni hogy drága-e vagy sem. DE ár/érték/plusszok arányban még mindig országos szinten az egyik legjobb áron lévő kiállítás lehetne ... de rendre apró piti dolgokkal szurják el, ami sokszor nem pénz, hanem hozzáállás kérdése.

- Valóban sokminden benne lehetne az árban, de több kiállító azért nem megy már oda ki kiállítani, mert a fenti rekordokhoz hozzá tartozik az is hogy a nem fizették ki az okozott károkat a károkozók. Mondván, hogy nincs rá anyagi fedezetük, vagy mert nem engedhetik meg maguknak. Ha bíróságra is kerül polgári peresen az ügy, ott is az a szitu, hogy a bíróság a szülő javára dönt az anyagi lehetőségeiket figyelembe véve még akkor is, ha gyerek a múzeális agyaghadsereget törte össze. Tehát abban igazat adok neki, hogy nem ez a legkorrektebb megoldás, hogy 10dik gyereknél akad ki valaki. (durván hangzik, de az ilyen nem odavalaó alkalmazott, mert alkalmatlan pszichésen a feladatra)

- Az valóban nem megoldott, hogy a park területén sok gyerek és szülő (!) egyfajta mód megfeledkezik magáról ami más szülőket aztán negatívan érint, amikor gyerekére durvábban szólnak sokkal kisebb dologért, csupán azért mert a gyereke vagy éppen a szülő volt a 10dik. Ez utóbbi téren gondolok azokra akik cigiznek, vagy éppen nagy háti/női táskával érkezve próbálnak eléggé érdekes módon közlekedni.
 
A szülő által elmondottakat én is tapasztaltam, miután velem is minősíthető hangnemben üvöltözött a helyszín biztonsági szolgálata amikor meg akartuk fogni az "elkövetőt" ... úgy hogy mindeközben hagyták elsunnyogni a szülőt a gyerekével "nehogy baja essen, mert még kisgyerek".

 Gyakori kérdések, és a válaszok:
 - Rendre jött a kérdés pont a kertivasútnál (amikor mi voltunk párszor kiállítani), hogy miért nem hagyjuk a gyereket a mozdonyokkal játszani, mert hogy az játék azért van. Volt nagymama, aki kinzásnak nevezte azt, hogy odajött a gyerekkel és csak nézhetik (és ott tukmálta a gyereket, hogy de menjen oda és követelje ki az irányítást). Válasz: ameddig a szülő ténylegesen nem vállalja az anyagi felelősséget vagy nem képes vállalni, addig ne vigye ilyen szituációba gyerekét.

- Kedvenc jelenetem, amikor szülő elengedi a gyereket és a gyerek szó szerint belemászik a kiállítás közepébe... letör dolgokat, majd szülő egyszerűen elmegy, de volt már olyan beszólás, hogy miért nem volt rendesen ráragasztva (és különben is csak pár forintos tétel). Mit szólna a szülő, ha én meg kimegyek a parkolóba, és mondjuk lerugom a visszapillantó tükrét és mondjuk a négy szelepsapkát is kiütném kocsiján ... az is pár forintos tétel. Korrekt válasz: azért mert ez nem normális viselkedés.

- Mit is lehet csinálni egy vasúttörténeti parkban? Pontosan ugyanaz megengedett és pontosan ugyanazokat a dolgokat lehet csinálni, mint amikor valaki egy "lovagi játékra", vagy éppen a várban lévő hadtörtneti múzeumba látogat el.

Én azt javaslom a szülőknek, hogy körültekintéssel és megfelelő ruházattal menjenek kiállításokra, és ne adjanak a divatra illetve pletykákra. Aki pedig öltönyben akar menni kisgyerekkel, mert a suliban szólnak miatta ... akkor az a tanárnő meg fizesse ki saját zsebből a kedves szülőnek a tisztítást  ...  :)

Üdv: Egy régebbi kiállító

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 11:00:59

@salapapa: "annál inkább a kapcsolókat, karokat, tekergethető-állítható-kiálló pöcköket. az ÚGY egész, nem pedig megcsonkítva."

a vasuttorteneti parkba fokent kisgyerekek jarnak, abbol van a jegybevetel

amugy en is szorgalmazom hogy csinaljanak a magadfajta nagybarmoknak is egy kulon jaccoteret ahol az utolso kicseszett pocok is a helyen van, es allitsak ki a magadfajtanak...
csak lehet hogy azt nem termelne ki a jegybevetel, aztan az egesz hobelevanc menne a kohoba fel ev mulva...

mirol is beszelunk? a kisgyerekeknek nem kell az utolso pocoknek a helyen lennie, neked kell, akkor ugy tunik te rossz helyre jarsz...

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 11:09:29

@labi: "Mint már példával mondtam, egy jó állapotú kiállított (évente egyszer fel is fűtött) gőzöst miután átrakták olyan helyre ahol sokan mászókának nézték, alig pár év alatt siralmas állapotba sikerült hozni."

miert nem alakitasz non profit tarsasagot es mented meg az ilyen "ertekeket"?
miert vittek oda maszoka helyett azt a mozdonyt?
miert a kisgyerekek voltak a hibasok? azok mar csak olyanok, hogy piszkaljak a dolgokat, es eltorik...

ha te nem ilyen voltal akkor kurvara szar gyerekkorod volt, es csak sajnalni tudlak

England win The Ashes! 2011.06.24. 11:16:34

@SvenH.: "miert vittek oda maszoka helyett azt a mozdonyt?"

Ezt kérdeztem én is a Louvre-ban, mikor a pulya felmászott a Milói Vénuszra. A városi legenda szerint ezért hiányoznak a végtagjai.

:)

kunfirmenbuchnummer 2011.06.24. 11:18:44

@MosoMasa: tölcsért csinálok a kezemből...

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 11:24:39

A drezdai képtárban is lehetne egy külön terem a sok hülye műértő bőcsésznek, meg egy nekem, hogy gyerek festhessen a képekre, mert azért némelyiken még van hely bőven.

Navarone 2011.06.24. 12:09:58

@salapapa: abszolút ott a pont!
A mostani gyerekek nagy része neveletlen kisköcsög, a szüleivel együtt!

Mi is kaptunk pofont, ha megérdemeltük, rögtön tudtuk, hogy miért!! Ezek meg...
Szánalmas! Jövőnk zálogai! Jövőnk zálogai? Na szépen vagyunk....

MosoMasa 2011.06.24. 12:36:02

@Navarone: Nyilván a sok pofontól letél sérült.

MosoMasa 2011.06.24. 12:54:28

@Navarone: Ja, letél!
Uggyanmá barátom, tudjál már különbséget tenni!

SALE Kálmán 2011.06.24. 13:11:42

"muzealis erteke a vasuttortenetinek nem hinnem hogy van..."

Kétlem, hogy pont te lennél hivatott azt eldönteni, hogy minek van muzeális értéke. :)
Tehát a te kis életedben amit betesznek egy múzeumba, az muzeális, és kész. Neked meg jogod van eldönteni, hogy oda mégy, vagy nem, de ha odamentél, kéretik tisztességesen viselkedni.

Ez nem agyjátszás, hanem az emberi viselkedés alapjai, amit a drága jó édesanyád nem magyarázott el neked idejében. A baj már megtörtént, na de mostantól innen tudod. Na.

SALE Kálmán 2011.06.24. 13:13:00

@salapapa: Nem tudom mi olyat lehetne ellenük tenni, ami nem 8+ napon túl gyógyuló. Nevelni ezeket már nem lehet, irtani nem engedik, elviselni nem hagyják magukat. Nem jó ez így sehogyse.

Navarone 2011.06.24. 13:21:03

@MosoMasa: Tudok. Például az értelmes kommentelő és közted ;-)

Navarone 2011.06.24. 13:22:37

@SvenH.: "muzealis erteke a vasuttortenetinek nem hinnem hogy van...
ha lenne akkor mea culpa, vegyek ki azokat a gyujtemenybol es vigyek el jo messzire a gyerekkezektol"

Jézusom, ember, gondolkozz már, legalább próbáld meg! "Vasúttörténeti" = a vasút történetét mutatja be. Ez neked nem elég muzeális érték? Vagy például a Közlekedési Múzeumnál lévő 424-001-es mozdony, az sem az? Gondolkozz!!!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 13:30:51

@MosoMasa: valószanüleg... sőt! biztosan -hisz em,léxem rá- amikor én fiatal voltam is megvoltak a stiklik, akkoris voltak renitensek.
csak tudod más volt a %arány mint ma.
de tudodmit? én pár évtizeden belül kipusztulok, de ti majd "élvezzétek" amit csináltatok magatoknak! a jelzőket meghagyom neked. :)
ha ajánlhatom 666E ezen hozzászólását:
homar.blog.hu/2011/06/23/inkabb_gyerekolajozas_mint_a_rozsdas_vas/fullcommentlist/1#c13820736

@SvenH.: biztosan igazad van. de neked is csak ugyanazt tudom ajánlani, mint MosoMasának. :)

@Dr Jozef Vengloš: sérültek vagyunk és pont. megmondták, fogadd el! ma ez a módi. :)
amúgy lehet ezért volt tatarozás miatt zárva a Couestau múzeum amikor be akartam menni? pedig úgy elhoztam volna az egyik tengeralattjárójának a botkormányát. 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 13:35:36

@SALE Kálmán: tartok tőle, hogy ma már semmit. akkor késtünk el, amikor egy kicsit többet engedtünk meg a gyerekeinknek mint ami nekünk jutott.
basszus, még 44 sem vagyok de már így írok?! o_O
jaaaaaa... engem még nem növesztettek, hanem neveltek ha -mint feljebb olvashatjuk- meg is sérültem közben. :)

@Navarone: möbius...
látod, itt felesleges. vedd vigyorra! :)

England win The Ashes! 2011.06.24. 13:44:08

@Navarone: Ahogy anno Hofi mondta: "A jövő záloga. Rohadjak meg, ha kiváltom."

@salapapa: Csak ismétlem magam: manapság már a fa hugyozza le a kutyát.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 13:50:31

@Navarone: ha van muzealis erteke akkor miert hasznaljak jatszoteri maszokanak?

amugy neked is tudom javasolni...
csinaljatok egy "mentsuk meg a regi mozdonyokat" mozgalmat es mentsetek ki onnan a 3 evesek karmai kozul...
csak ne sirjon a szatok ha azt az uj muzeumost senki nem fogja latogatni :)))

Navarone 2011.06.24. 13:55:16

@SvenH.: én nem ismétlem magam, csak egyszer mondom: gyereket a játszótérre, ne a múzeumba vigyétek, vagy vegyetek neki játékot otthonra ;-)
Egy háromévesnek bőven elég a libikóka meg a hinta, majd ha tud viselkedni (bár a szülőket elnézve kétes az eredmény :P), akkor lehet emberek közé vinni, és múzeumba. :)

siófoki35 2011.06.24. 13:55:35

@Secnir: Minden mozdony folytonos vágányokon van kiállítva, vagy pedig a fordító körüli rövid síneken, de akkor a fordítóra rátolva lehet kitolni a helyéről. Egy mozdony sincs "bebetonozva" a helyére.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:02:27

@Dr Jozef Vengloš: Ahogy anno Hofi mondta: "A jövő záloga. Rohadjak meg, ha kiváltom."

:DDD nagyon jókat mondott az Öreg!
a baj csak az, hogy még ma is aktuális.
tegnap előtt volt szerencsém elmenni a Roger Walters koncertre. The Wall... az is bőven húszontúli és ma is igaz a mondandója.
ez van! - mondta a süni és lemászott a drótkeféről.

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:02:42

@salapapa: Ismerős mondta egyszer a szomszéd gyerekére, hogy "mindent megengednek ennek is, csak a gázcsapot nem."
Mondjuk az övé ugyanolyan volt.

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:06:29

@SvenH.: Láthatóan nem az a réteg vagy, akinek múzeumra lenne igénye. Ez nem baj, nincs is szebb az öntudatos proletárnál, akinek szilárd véleménye van mindenről és mindenkiről.

Legyél büszke magadra, mert ti alkotjátok a társadalom alapját, ott a mélyben lent. Mi értetek dolgozunk. További sok sikert kívánok!

(A számítógépet majd a start gombbal állítsd le, ha visszaviszed a szomszédnak.)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:08:45

@SALE Kálmán: en azt probaltam eddig is pofazni hogy az nem eppen muzeum...

ha ennyit se fogtal fel akkor tenyleg a jovo elkorcsosulasa elkezdodott...
csak az a helyzet hogy nalad...

Navarone 2011.06.24. 14:08:49

@SvenH.: ja és azért használják játszókának, mert a szülők nem szólnak rá a gyerekre, az őrök pedig még nem vágták ki szülővel együtt az idióta gyerekeket. :) Én megnézném, ahogy repülnek :)

golyóstroll 2011.06.24. 14:09:42

@MosoMasa: te ma menstruálsz? vagy mi bajod?

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:11:10

@SvenH.: Próbállak nem sajnálni. Tényleg.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:11:20

@salapapa: "The Wall, lead singer Roger Walters had a near death experience with an overdose of heroin. Other members of the band had also had encounters with the law from use of drugs. One of Roger Walters songs, Comfortably Numb, gives the audience his interpretation of his life while he was on heroin."

neked is uzenem...
nem magadbol kell kiindulni hogy milyen otvar szar lesz a jovendo, vannak meg szulok akik normalisan nevelik a gyerekuket...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:12:24

@SvenH.: tudod mi a baj ezzel a bejegyzéseddel?
leragadsz a mozdonyoknál. ne tedd!
ugyanez érvényes akár a játszóterekre is amiket többmillióból felépítenek, majd pár kölyök így vagy úgy tönkreteszi.
komolyan! tudod miért voltak a mi korunkban -úristen, nem vagyok én olyan öreg!- tarttósabbak a játékok?
mert nem attól óvtak, hogy jajjistenembeveriapicifejét, meg jajjmegsérülazujjacskája, hanem kemény vas meg fa meg beton volt minden.
képzeld, pár kivétellel felnőttünk. természetes kiválasztódás? nevezhetjük így is. akik életerősek voltak, felnőttek. akik nem annyira, azok max a honvédségnél főbelőtték magukat.
ma?
ehh... egyre selejtesebb a világ. de abban már nem én fogok jáccani! :D

@SALE Kálmán: lehet, nekem szerencsém van? 1-2 nézeteltérést leszámítva normális a kölyök. tudja hol a határ nem csak velem, hanem másokkal is. csak reménykedni tudok, hogy ő lesz a Nagy Túlélő és az ő fajtája fogja a világot uralni, nem pedig ezek a sírógörcsös nyámnyila visszaugatók.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:12:55

@Navarone: vagjak ki!!!

az hogy az orok utanuk repulnek 2 honap mulva az meg a jarulekos veszteseg ugye?
mert ha nincsen jegybevetel akkor nincsen melo sem

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:14:30

@salapapa: Ismerős mondta egyszer, hogy a fia egyetemre jár, nem drogozik, és nem lett buzi. Innentől ő boldog ember.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:14:33

probalnam meg egyszer feleveniteni...

szepmuveszeti:
"A kisgyermeket babakocsiban, vagy a szülőn elölről rögzített babahordozóban lehet a kiállítóterekbe bevinni. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldást nem ajánlunk. "

irjak ki a vasuttortenetire is ezt ki!!!
akkor en nem oda fogom vinni maszokara a gyereket, elfogadom, hogy nem jatszoter!!!

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:16:43

@SvenH.: Az miért van, hogy ha valaki annyit tud a világ működéséről mint te és odaadják neki a guglit, akkor az nem a hiányosságait pótolja mint a veszettkecske, hanem itt bizonygatja, mennyire impotens?

Navarone 2011.06.24. 14:23:00

@SvenH.: te az a tipikus hülye vásárló/vevő vagy, akinek ki kell írni azt is, hogy macskát nem szárítunk mikróban, ugye? :D Nekem és még más intelligens embereknek egyértelmű, hogy a több tonnás mozdonyok nem egyenlők a játszótérrel :D Vagy otthon a kis terroristák irányítják a szülőket, nem ti a gyereket? :D :D

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:23:44

@SALE Kálmán: ha neked nehezedre esik felfogni hogyha nem mennek gyerekek a gyerekeknek valo parkba akkor nem lesz bevetel? es akkor bezarhat a bolt?

tenyleg igazad volt a selejttel kapcsolatban, de megint csak ismetelnem magamat... apad valoszinuleg nem vert elegge hogy ekkora barom lettel

Navarone 2011.06.24. 14:25:35

@SvenH.: nem vágják ki, ha jogosan teszik ki azokat a látogatókat, akik nem tudnak viselkedni, mint te és a kölkeid :P :P

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:26:47

@Navarone: ha nincsen gyereked, nem gond elmondom...

mi nem tartunk lent kest pl.

hiaba magyaraznam egyszer csak megnyalna az elet...

nem gond ha nem tudtad, majd te is leszel szulo es megtudod...

a ket masik (SALE Kálmán es salapapa) szuloje anno hogyan oldotta meg veressel a dolgot hogy ne jatsszanak a kessel en nekem fogalmam nincsen :)
biztos jo sokat kellett utni a fejuket :)))

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:26:51

@SvenH.: Szerintem neked nem kéne gyereket nevelni. Azt javaslom, az örökbeadáson gondolkodj el.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:28:08

@SvenH.: bocsi a barom rossz helyre ment!!! osszekevertelek salapapaval
elnezest!!!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:28:17

@SvenH.: ügyes vagy, csak kicsit slendrián! keresgess, olvass csak tovább!
valahol megtalálod a multik, az erőszak, a háború, a korlátok és egyéb a világ rákfenéiről szóló dolgokat is.

ami pedig azt illeti de, múzeum. tudod mi a hivatalos neve?
Magyar Vasúttörténeti Park - www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/32

értelmezzük e szócskát: "történeti"
szerintem valami olyasmit jelenthet, hogy valaminek -jelenleg a vasút- a történetét kezdetektől napjainkig mutat be. így hát a kezdetekbeli gőzmozdony szétszedése bizonyáéra normális dolog, mert ki a szart érdekel, hogy pl 15-20-x év múlva még meg lehet-e mutatni valakinek az akkori ketyeréket? érdekel a francot! az a lényeg, hogy a kiskölyök letörje, tönkretegye és ha van egy barom aki önszántából, ingyen a családjától elvett időben megcsinálja lesz mit nézni a jövő korosztálynak, ha nem lesz ilyen barom aki megcsinálná, akkor le van szarva.
így is lehet...

a "Park" szócskát gondolom nem kell bemutatni, de azért rákérdeznék.
ugye jelen esetben nem egy kiállítást jelent a park szó, amit figyelembevéve az ott fellelhető KIÁLLÍTOTT dolgokat múzeumnak hívunk?

lehet belekötni a szavakba, de a jelentése ugyanaz marad. MÚZEUM.
fizetős játszótérnek ott van a vidámpark! HOPPÁ! az is csak PARK! :)
ott tegyél tönkre akár te, akár a csemetéd valamit!
kérlek, de most nagyon komlyan! menjetek el és törjönm le valamelyikőtök egy biszbaszt valamelyik játékról és számolj itt be nekünk az utóhatásáról! :D

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:35:16

@salapapa: megeroltetem magam hogy egy nimand narkos omlengesere valaszoljak... ha mar apad csak verni volt kepes teged...

ugye millyen szep igy beszelni? kb olyan mint amikor egy 3 - 5 eves gyereket lekisköcsögözöl

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:37:54

@salapapa: Szerintem ne bántsuk tovább. Láthatóan nem érti, a gyereke is értelmi fogyatékos, van ennek úgyis elég baja.

Navarone 2011.06.24. 14:38:23

@salapapa: Sventől ne várj agyi tevékenységet ;-) Buta, mint a tök...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:39:36

@SvenH.: nekem személy szerint úgy oldották meg, ahogy nálad: eltették úgy, hogy ne férjek hozzá.
aztán -merthogy elég kreatív voltam már kicsinek is- amikor mégis elővettem, egyet a kezemre csapta: "nem szabad, mert megvágod magad úgy, mint Mami!"
képzeld, felfogtam!
mai napig csak nézek mosolyogva, amikor valamelyik ügyfelem 437eccerre próbálja ugyanazt elmondani másképp. azt mondják, elég gyors a felfogásom.
lehet az általad elképzelt sok pofontól (mert a nevelés az csak verés és csak pofon lehet mi? LOL!) annyira begyorsultak a neuronjaim, hogy máig pörögnek? :)

amúgy Apám tényleg nem vert. összesen 2 maflást kaptam tőle és a mai napig emléxem rájuk. már akkor tudtam, hogy nem volt jogtalan. Nagyapámtól azt az egyetlen maflást kaptam, amikor a lugasnál elengedtem nyóccázhuszötöccörre a bringát.
én az a fajta vagyok, aki más kárán szeret tanulni, nem az az önsorsrontó, mint itt egyesek.
ING!

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:41:08

@Navarone: Régi jó ismerős9k vagytok? :)

Navarone 2011.06.24. 14:41:23

@SALE Kálmán: én is csak sajnálni tudom. Az viszont elszomorító, hogy ilyen ember létzik a világon, mint ő.

Navarone 2011.06.24. 14:42:51

@SALE Kálmán: ha az réginek számít, hogy pár órája olvasom a bugyutaságait, akkor igen :P

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:44:09

@salapapa: www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/33
"2000. július 14-én nyitotta meg kapuit Európa első interaktív vasúti parkja"
"Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Vezethetnek gőzmozdonyt, kipróbálhatják a sínautót, hajtányozhatnak, tehetnek egy utat a fordítókorongon, utazhatnak a lóvasúton."

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:45:38

@SvenH.: előszöris megnézzük, ki írta.
másoccor elgondolkodunk, érdemes-e vele szellemi párbajt vívni. amikor rájövünk hogy fegyvertelen, akkor csak ennyit válaszolunk:
én is szeretem az okos embereket! arra amit írtam null reakció, helyette személyeskedés. menj, fogj egy puszit valahol! :)

@SALE Kálmán: nem. szerintem nem a gyerekével van a baj. a gyerek olyan, amilyenné nevelik.
én bűnrossz voltam, de a fiam ugyan ebben a világban nő fel, mégis 100szor jobb mint akár én, akár a mai narkósok. SvenH majd akkor lesz szomorú, amikor neki is a hajába ragaszt egy punk egy rágót. :)
(mibe fogadsz, hogy azon a bejegyzésen csak átfutott? ;) )

@Navarone: látom. csak próbáltam kicsit terelgetni. elkéstem... 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:48:29

@SvenH.: az a te bajod, hogy csak azt látod meg ami a te nézeteidnek megfelel. az, hogy mi a KÖZÖSSÉG jelentése, nem tudod.
bocsi, több időt nem fordítok rád. felesleges. :)

isóráz, most figyelmesebben:
homar.blog.hu/2011/06/23/inkabb_gyerekolajozas_mint_a_rozsdas_vas/fullcommentlist/1#c13820736

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:50:13

@Navarone: Egyébként most úgy elgondolkodtam. Egy ideje az az rzsem, hogy létezik egy emberfajta, akit a szó szoros értelmében hiába nevelsz, próbálsz művelni, adsz meg neki mindent. Egyszerűen nem érti, és a legfurcsább, hogy ő ezt önmagáról nem veszi észre.

A Sven ilyennek tűnik. Azon filozofálgatok, hogy mi válthatja ezt ki. Valami genetikai dolog, vagy a kisgyermekkorában volt valami, vagy egyszerűen ilyen és kész?

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:51:43

@salapapa: Eleve veszett dolgokra nem fogadok. :)
Ha a gyerek olyan amilyennek nevelik, őt mi nevelhette? Gőzmozdonyok a dzsungelben?

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:51:49

@salapapa: apad idejeben aki Roger W -t hallgatott az narkos volt

probaltam egy kisse indirekt lenni, hogy ez a karogasod a masik S betussel hogy minden mai gyerek kiskocsog nem annyira allja meg a helyet fokent hogy te is anno ugynevezett narkos zenet hallgattal
valoszinu a te idodben is a ven faszok szornyulkodtek, amivel semmi gond nincsen szerintem :) ok arra valok

en is poenra vettem a te hulyesegedet a hova jut a jovo meg egyeb marhasagot

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:53:20

@salapapa: Amúgy tényleg nem bántani akarom (most), csak rácsodálkoztam. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:54:14

@SvenH.: most maganka mondok ellent, de ez még kell...

ha kölcsönkapod egy barátod/barátnőd/rokonod/bárki autóját, valószínűsítem, hogyha egy pöcök (pl egy 30ezres ablaktörlőkar vagy egy 70ezres ablakvezérlő modul) tönkremegy vagy letörik az áldottjó gyermeked kezei átal, azt te természetesnek veszed és visszaadod úgy. ha megkérdik hogy mégis ezt hogy gondolod akkor elmondod, hogy csak a gyerek játszott vele és leszarod, nem fizeted ki.
ugye igazam van?
én így látom az idéázetedet. :)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:55:40

kedveskeim...

szoval csak UGATUNK vagy ti pl. voltatok kint a vasuttorteneti parkban az elmult 5 evben illetve mentek-e ki belathato idon belul?

en ki fogok menni 1-2 ev mulva a gyerekkel...

ha ti nem akkor a csunya szavakat a kovetkezo posztban mondanam el...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:57:55

@SvenH.: ha narkós zenének lehet nevezni a Kraftwerket, a Depeche MOdet, Kim Wilde-ot, a Dire Straitset, akkor igen.
ehhhh... de miért is válaszolok? :D
na pá, élvezd az életed, élvezd amíg lehet! nyajjuk a fagylaltot.... :)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:58:15

@salapapa: valaszolnek szivesen sot a megelozore is amiben az a vicc volt,
de legyszi elobb egy statisztikat kertem toletek elobb a latogatasotokkal kapcsolatban...

nem szeretek elvi sikon vitazni...
es olyat sem akarok hogy az aki nem vesz reszt valamiben az allandoan szabadon beleugat a masok dolgaba

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 15:00:01

@SvenH.: én a SztLászlóban lakom, a park bejáratától cca 600méterre. majd szólj!

VAU, narkósan, részegen verős apukájú kisanyám! :D

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:01:51

@salapapa: hanyszor voltal az elmult 5 evben?

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:04:33

@salapapa: "fokent hogy te is anno ugynevezett narkos zenet hallgattal
valoszinu a te idodben is a ven faszok szornyulkodtek, amivel semmi gond nincsen szerintem :)"

legyszi minden szot ertelemzzel benne

ugy mint...
ugynevezett
a te idodben
ven faszok

nem nagy dolog am a funkcionalis olvasas, neha 2szer kell atolvasni egyes embereknek
fokent akiknek az apjuk csak a fejet verte :)))

(itt az a smiley az el akarta volna venni az elet, egyfajta vicc volt az a dolog a fejveressel)

MosoMasa 2011.06.24. 15:13:22

@salapapa: "Bölcs" válasz nagyon, a sztori meg kb ezer éves és egy kabaréból ment át urbanlegendbe.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:15:04

Navarone es SALE Kalman!!!

varom a valasztok!!! hanyszor voltatok az elmult 5 evben??? illetve terveztetek a kozeljovoben?

vagy csak beleugatunk masok dolgaba?
ti vagytok a nagy lájkmesterek? akik csak lajkolni tudnak de tenni semmit?

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:50:38

@SALE Kálmán: figyelj ide te genetikai hulladek
ha az idiota apad nem tanitott meg viselkedni, pedig valoszinuleg jo sokat vert, az nem gond de szemelyt igy ne nevezz:
"van ennek úgyis elég baja."

azert az tirpaksagnak es bunkosagnak is van hatara

Barnebyte 2011.06.24. 15:57:57

Én a lecsóba is szoktam tenni WD-40-et.
Bájdövéj, ha valaki el is olvassa, mi van a palackra írva, könnyen rájöhet, hogy ez a csodaszer nem más, mint petróleum, egy kevés kenőanyaggal.
Vagyis tisztításra/csavarlazításra tőkéletes, kenőanyagként viszont korlátozottan használható. Pl. egy zsanérba belefújhatod, de számíts rá, hogy kioldja a zsírt (ha van), illetve hogy gyakrabban kell majd kenegetned, mert a petróleum elpárolog a kenőanyag meg túl "finom" és kevés.
De lecsóba okés.

MosoMasa 2011.06.24. 16:12:14

@salapapa: Okoskodsz, de sajnos nem tudod mi a különbség a park és a múzeum között, mert óriási funkcionális eltérés van alapvetően.
Persze neked hiába magyarázza bárki is, te nem úgy tudod, oszt akkor az nem úgy van.
Okoskodni persze lehet, de minek?
Ritka arrogáns és öntelt alak vagy.
Talán egyszer meg kellene próbálni nyitott szemmel járni a világban, esetleg olvasni, vagy valami hasonló.

Azért arra is kíváncsi vagyok, miként szedik szét a 6 éves gyerekek a gőzmozdonyt, aminek a legkisebb alkatrésze is van vagy 5 kiló és az is le van hegesztve.

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:21:29

@MosoMasa: "Okoskodsz, de sajnos nem tudod mi a különbség a park és a múzeum között, mert óriási funkcionális eltérés van alapvetően."

Akárhol a saját lakásodon kívül illő és elvárható rendesen viselkedni. A rendes viselkedésbe a következők tartoznak bele: nem nyúlsz hozzá semmihez, ami nem a tiéd, nem teszed tönkre, nem csinálsz olyasmit, ami mások számára zavaró vagy undort keltő (pl ha egy kormos angyalka nekiszalad a fehér nadrágomnak, ideges leszek), és mindent megteszel, hogy mások is abban az állapotban élvezhessék a közterületet, amiben te találtad, pl nem szemetelsz. Továbbá általában véve csendben vagy.

Ezt egy nem hülye (hiperaktív, értelmi fogyatékos, stb) gyerek 4 évesen már megérti, ha van egy olyan szülő, aki értelmesen elmagyarázza neki.

Itt nem volt, ennyi a dráma lényege. A tragédia az benne, hogy ez a felnőttek többségének is új.

MosoMasa 2011.06.24. 16:31:10

@SALE Kálmán: Na a park lényege épp az, (még ha történeti, jelen esetben közlekedés történeti, és múzeum jellege van), hogy a kiállított tárgyakra fel lehet mászni, ugrálni lehet rajtuk, stb.
Többek között ezért van lépcső oadtámasztva, ezért van nyitva az ajtaja, stb. Érti-e?
A többi amit írtál, pedig egy nagy marhaság.
Jóhogy már nem azt mondod, hogy a gyerekek libasorban közlekedjenek, vigyázzállásban nézelődjenek, és fogják be a szájukat.
De még jobb lenne ugye, ha otthon videón nézni meg, fejhallgatóval az a büdös kölyök. És egy gyerek ne szaladgáljon, kussoljon, ás ha lehet dolgozzon is bassza meg, nem azért szülték a világra, hogy csak úgy legyen, játsszon, tanuljon... mint egy gyerek ugye...

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:34:21

@MosoMasa: "Jóhogy már nem azt mondod, hogy a gyerekek libasorban közlekedjenek, vigyázzállásban nézelődjenek, és fogják be a szájukat."

Ezt tényleg nem mondtam, de tudod mit? IGEN. Érdekes módon ez még 20-25 éve is probléma nélkül működött.

Szaladgálni otthon kell, a kertben, játszani meg játékokkal kell, amiket meg kell neki venni.
Vagy a másik járható úőt, hogy megveszed neki a teljes vasúttörténeti parkot, és akkor úgy randaalírozik benne, ahogy jólesik neki.

MosoMasa 2011.06.24. 16:39:19

@SALE Kálmán: Látom nem érted.
20-25 éve sem volt ilyen, de elmondom neked, hogy régebben sem.
Tudod mit: javasold, hogy azt a sok büdös kölyköt egyszerűen tiltsák ki a közterekről, mindenhová csak eminens felnőttek mehessenek be, de ők is csak libasorban.

Lenne itt rend kérem.

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:42:01

@MosoMasa: Hogy a fenébe ne lett volna. :) Akármelyik óvónéni tudott csendesen, libasorban, hisztériázás nélküli gyerekcsapatot varázsolni. Mondjuk akkoriban nem volt ennyi hülye, azénkölykömnek mindent lehet mamuci.

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:42:59

@MosoMasa: Nem akarlak elkeseríteni, de egy mai, szerinted "átlaggyerek" pár éve a nevelési tanácsadóban kötött volna ki, beilleszkedésre képtelennek nyilvánítva.

MosoMasa 2011.06.24. 16:49:56

@SALE Kálmán: Most is tud.
Csak ugye itt egy olyan helyről beszélünk, ami nem arra lett kitalálva, hogy a gyerek birka módjára kussoljon!
A másik hsz-ed is csak találgatózás, és legfeljebb a saját véleményed lehet, ezt az égvilágon semmi nem támasztja alá, általánosítani abból meg nem lehet.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:57:28

@MosoMasa: "Többek között ezért van lépcső oadtámasztva, ezért van nyitva az ajtaja, stb. Érti-e?"

en sem ertem ezt az apro tenyt miert nem kepesek az agyukkal felfogni? probaltam mar a fejuk gyerekkori utlegelesevel parhuzamba hozni de mar latom ezeket csecsemokent raztak is...
hat azt szabadott regen, tok elfogadott volt...

amugy ha fontos egy mozdony akkor rakjanak kore gyereket tavoltarto racsot, az a legegyszerubb, de az ocska kohoszokevenyt a gyerekek rancigalni szeretnek, ok azert fizetnek

most ha a gyerekemnek megtiltjak nem megyek oda... menjen ez a nehany lajkmester habar meg mindig kussolnak hanyszor is voltak ott...

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:59:26

@SvenH.: "de mar latom ezeket csecsemokent raztak is..."

most kerek elnezest...
"de mar latom őket csecsemokent raztak is..."

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 21:56:36

@MosoMasa: sajnálom, ha csak a szavakat látos és nem vagy képes a mondandóját észrevenni.

@SvenH.: van bizony! az írásaidból az jön le, hogy egy fiatal kis misszpicsa lehetsz és leugatsz a magad mentalitásával, elég gyér tapasztalatával-életszemléletével és jelzőzöl egy nálad lényegesen tapasztaltabb embert.
no kisanyám, ez a gusztustalanság!

masa, hülyeséget beszélsz és okoskodsz itt nekem. sajnállak, ha nem veszed észre a szavak jelentését.
ne ragadj le! a múzeum nem azt jelenti, hogy zacsipapucsot húzol a pipellődre és csendesen suttogva végigevickélsz, mint a Festetics kastélyon.
ahogy a park nem csak egy fákkal-bokrokkal teli nyílt légterű szabad terepet jelent.
szóval ahogy SALE Kálmán is mondta nem csak ott, hanem MINDENHOL egy elfogadható viselkedésformát kellene gyakorolni, betartva az emberi összeférhetőséggel kapcsolatos szabályokat (gy.k: megtenni a kötelességedet!) és aztán pampogni itt és máshol a saját és gyereked jogaiért.
volt idő, hogy faltam a könyveket. ha látnád a "könyvtáramat", nem skatulyáznál így be.
ha pedig megpróbálnál értelmezni is nem csak szemellenzősen végigrongyolni a szavakon és vagdalkozni habzó szájjal, okosabb lennél.

MosoMasa 2011.06.24. 23:48:06

@salapapa: Én ne ragadjak le? Olvasd már el irományaidat.
Ha valaki nem érti a jelentéseket barátom az te vagy.
Mást okítasz hogy ne jelzőzzön, meg egyebek, közben két sorral fentebb meg mit is írsz?
Uggyan már.
Mondom én, hogy egy buta, öntelt hólyag vagy. Egy igazságot ismersz, az meg csak a sajátod lehet. Pedig hát ezt nagyon rosszul látod.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.25. 00:29:56

@MosoMasa: értettem! kérek engedélyt meghunyászkodni!

LOL! :D

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 01:52:15

@salapapa: az az allitolagosan nalamnal tapasztaltabb ember elegge furcsakat mondott, kb mint a 80+ venemberek...

ami nem gond, csak gyereknevelesbe na ugasson bele, fokent ne az idiota elvevel jojjon, hogy mindent eroszakkal kell megoldani, es hogy a gyerekek regen sokkal jobbak voltak...

England win The Ashes! 2011.06.25. 10:13:37

@SvenH.: Ki beszélt itt erőszakról? Ne keverd a szezont a fazonnal!

belekotyogok 2011.06.25. 10:24:21

@MosoMasa: hajjaj. van ilyen is, hogy vadaspark. ez azt jelenti, hogy az ott "kiállított" állatokat nyugodtan lehet vérmérsékletnek megfelelően macerálni?

Ugyanmár. Park mint elnevezés gondolom arra utal, hogy nem fedett területről van szó, szóval ne lepődj meg, ha sáros lesz a cipőd, mert előző éjjel esett az eső. Tök mindegy, hogy park, vagy múzeum, a kiállított tárgyak nem arra valók, hogy egy rakás gyerek törjön-zúzzon. Még ha fel is lehet mászni rá, mert ott a kislétra. Mer ugyanis ha nem lenne ott kislétra, akkor is felmászna a kedves apuka, csak még kurvára balesetveszélyes is lenne.
Akkor reklamálj, ha az van kiírva, hogy játszótér és nem engedik a gyerekednek, hogy mindnere felmásszon.

A vasúttörténeti parknak van interaktív része is. Ahol külön pénzekért lehet interaktivitáshoz való jogot vásárolni.

Te nyilván az állatkertben is engeded, hogy a gyerek kaviccsal dobálja a tigrist, ha az épp sziesztázik, csináljon kunsztokat, hisz kifizettétek a belépőt, nektek ez JÁR, de beperled őket, ha az egyik állat megkarmolja a kis kezét - bár ahhoz, hogy elérje azt az állatot, át kellett mászni védőkorlátokon, miegymás.

Azt még nem tudom,hogy hogy nevelem majd a leendő gyerekeimet. De azt biztosan tudom, hogy milyennek nem fogom.

MosoMasa 2011.06.25. 13:34:35

@belekotyogok: Hát kedves belekotyogok kár volt belekotyogni, mert amit itt összehordtál az már kimeríti a merő hülyeség fogalmát, zsírra csak kötözködés és dolgok ferdítése, összemosása.

SALE Kálmán 2011.06.25. 13:44:11

@belekotyogok: Örömmel látom, hogy nem ment el még itt sem mindenkinek az esze.
A gond csak az, hogy neked nincs gyereked, ennek a rakás surmónak meg van. :(

belekotyogok 2011.06.25. 20:18:15

@MosoMasa: fóromos éveim alatt mindig tartózkodtam attól, hogy kommentelőket minősítsek, de most muszáj: te tényleg eléggé hülye vagy, nem csak annak látszol.

@SALE Kálmán: én tökre ledöbbentem, hogy Mosómasa és Sven közel száz hozzászóláson keresztül ontotta a fasságot, és csak ketten vettétek észre...
(pedig a homárt nem szoktam ennyire komolyan venni.)

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 21:31:32

@belekotyogok:
ez a mondat:
"bár ahhoz, hogy elérje azt az állatot, át kellett mászni védőkorlátokon, miegymás."

kimeriti az idiota hulye fogalmat...

koszi hogy belekotyogtal!!!

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 21:41:33

@belekotyogok: "bár ahhoz, hogy elérje azt az állatot, át kellett mászni védőkorlátokon, miegymás."

meg azert izlelgessuk hogy hogyan lehet egy ilyen idiota faszparaszt valaki...

tehat te debil barom azt allitod hogy en pl. atmasznek a tigrishez es csodalkoznek ha megkarmolna a 3 evest?
az a megkarmolas ebben az esetben azt jelentene hogy szetmarcangolna...

elegge ostoba es otromba volt ez a dolog...
es ezt hogy a salapapa ezt irta ra: "Örömmel látom, hogy nem ment el még itt sem mindenkinek az esze. "
hat oneki is valami tenyleg elment otthonrol... valoszinu a vita heveben MEGINT nem volt kepes FUNKCIONALISAN OLVASNI, egyszer mar elkovette itt...

amugy idezd mar be te idiota hol irtam en ilyenhez hasonlo boduletes ostobasagot!!!

MosoMasa 2011.06.25. 22:40:36

@belekotyogok: Miért is?

Szerintem meg várd meg míg elmúlik a menszeszed és aztán gondolkozz kicsit, hátha rájössz valamire - bár kevés az esélye úgy is, de hátha...

SALE Kálmán 2011.06.25. 22:57:48

@belekotyogok: Én itt már semmin. :) Ez a hülyeanyuka+vadállatkisgyerek kombó évek óta vérre menő vitákat szól itt, az értelmesebbek egy ideje elkerülik.

A debilebbje még örül neki hogy van hol megnyilatkoznia, de ők is csak akkor vannak elemükbe, ha valaki ellentmond nekik. Ez van, itt tartunk értelmileg ma, 2011-en, magyarországon. Üdv a bányásznéka segge alatt. :)

SvenH. (törölt) 2011.06.26. 00:34:55

@SALE Kálmán: "Nem tudom mi olyat lehetne ellenük tenni, ami nem 8+ napon túl gyógyuló. Nevelni ezeket már nem lehet, irtani nem engedik, elviselni nem hagyják magukat. Nem jó ez így sehogyse."

en se csodalkozok nemely idiota megnyilatkozasan
de ha az en gyerekemet valamelyk militarista gyerekvero idiota meguti utana en nem fogok jotallni magamert...

ugye ebben az volt leirva hogy 8+ napon TUL gyogyulo, szoval egy ket pofon meg belefer mi?

mondom ussed az idiota apadat aki ilyen baromnak felnevelt...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 00:37:22

készült már tábla az újkori "szülőknek" is. azoknak, akik nem nevelik hanem növesztik csemetéiket:

gigalajk.blog.hu/2011/06/22/jatszoter_hogy_is_van_ez

bár ezek a csemeték másznak be a tigrincshez is, mert nincs kint 2métrenként hogy tilos. ez már egyértelmű...
:DDD

SALE Kálmán 2011.06.26. 00:55:38

@salapapa: Ezek nagyon jók. A fasza lángoson felröhögtem. Rakjam a fészbúkra? :)

SALE Kálmán 2011.06.26. 00:58:02

@SvenH.: A következő életedben lehet hogy mosópor lehetsz, és te is megtapasztalhatod az intelligencia magasztos érzését. Addig viszont dugulj már el.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 01:06:46

@SALE Kálmán: én is megosztottam párat, hadd röhögjenek az ismerőseim. ;)

SvenH. (törölt) 2011.06.26. 01:18:47

@SALE Kálmán: mi van most igaz vagy nem igaz hogy azt allitottad volna, hogy nyugodtan lehet verni mas gyereket csak 8 napon belul begyogyuljon?

ez egy komoly dolog...

habar en 20 eve sem emlekszem ra hogy megengedtek volna...

SALE Kálmán 2011.06.26. 01:22:15

@SvenH.: Nem igaz, te nem érted, ami le van írva. Ez azért van, mert hülye vagy, mint a segg. De nem baj, azért szeretünk, és ha elmentél végre, akkor megígérjük, hogy hiányozni fogsz. Ott az ajtó, szia.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 01:54:45

@SALE Kálmán: nemár! még foglalkozol vele?
gondold csak át!
mi már abban a korban vagyunk, akinek a gyereke már akkora, hogy azt nevelni már nem tudjuk. amit megtettünk kész, tovább nincs. ráérünk a gépnél dekkolni, ha a párunk olvas, vagy már alszik.
e leány pedig fiatal, a párjának kedves, talán még kicsi gyereke is van -bár ha csak 2 év mulva akar menni a parkba az azt jelenti, hogy még csak most van pocaklakója!- és mégis itt ül a gép előtt mintha semmi dolga nem lenne.
szerinted megéri? hagyd magának! még hadd fröcsizzen kicsit, aztán úgyis abbahagyja. ;)
ahogy BruceWillis mondotta az utolsó cserkészben: "gyönyörű vagy! mosolyogj te barom!". :D

Paddy 2011.06.27. 22:08:48

A mai fiatalság, neveletlen és antiszocializált faj. Én egy nagy bútorcég üzletében vagyok eladó. Minden nap akad 1-2 neveletlen kölök a drága szüleivel. Tegnap pl. az 5-6 éves gyerek fogta és magára rántotta a kiállított vitrint, amit szerencsére egy másik szekrény megtartott, így csak megijedt.. A mama tőle 2méterre pletyizett és fel sem tűnt neki a gyerek balesete.
Odamentem leemelni a gyerekről a vitrint, és mondtam neki itt az eredménye a futkározásának és a neveletlenségének. A mama ekkor odajött és lecseszett, hogy mit bántom a kölkét, mire én elmondtam neki ami fel sem tűnt számára, és hogy a gyerek akár ki is nyiffanhatott volna. A nő elmondott mindenféle geci meg fsznak. A tanulság: legközelebb hagyok akkora helyett a szekrények között, hogy az agyonzúzza a kölköt + a sérült darabot kiszámlázom a drága szülőnek.

Mindennaposak a rohangáló és bútorok között rohangáló kölkök, és a rájuk sz@ró anyucik, apucik. Bejönnek, ropival, fagyival mi meg takarítunk utánuk, arról nem is szólva milyen szexi a csoki fagyi foltja a fehér matracon.

Nevelni kéne a kölyköt, hogy tudja mit illik, és mi a játszótér.
süti beállítások módosítása