Tékozló Homár

Nyílt levél az éttermi fogyatékosoknak

2011.06.27. 08:48 | jackyll | 117 komment

Csigafattyú bátor fogyasztó, hiszen rendszeresen szállíttat magának ételt, pedig tudhatná, hogy sok jóra nem számíthat. Optimizmusa becsülendő, hiszen vette a fáradtságot és sorsjobbító szándékkal összeírt 10 dolgot, amivel boldogabbá lehetne tenni a hozzá hasonló fogyasztókat. A Homár egész várost behálózó csőpostarendszerről szokott álmodni, ahol futárok sincsenek és a kaja is meleg marad a súrlódástól:

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki rendszeresen tapasztalja, hogy a különféle pizzériák és más ételkiszállítással foglalkozó cégek munkatársai enyhén szólva nincsenek a felfogóképesség csúcsán. Kivel ne fordult volna elő, hogy nem az volt a pizzán, amit kért, meleg üdítőt, de hideg csirkét kapott, szétfolyt trutymó érkezett desszert helyett, és így tovább. Anélkül, hogy felsorolnám, az utóbbi időben hány társasággal jártam így, összeállítottam egy nagyon egyszerű útmutatót mindenkinek, aki kihívásokkal küzd vendéglátóipari egysége üzemeltetése terén. Javaslom, függesszék ki a konyhában, kevéssé értelmes munkatársaikkal pedig írassák le százszor azokat a pontokat, amit nem képesek megérteni.

1. Mi, vásárlók alapvetően szeretnénk azt kapni, amit rendelünk. Azért rendeljük. Tehát ha szalonnás-sajtos pizzát rendelünk, akkor nem tarjás-gombást. Igazán nem nagy munka belenézni a dobozba, mielőtt lezárod. Főleg nem éjjel egy órakor, amikor nyilván nem izzik a telefon a rendelésektől, és az étterem sincs zsúfolásig.


2. A vegetáriánus azért rendel vegetáriánus pizzát, mert vegetáriánus. Tehát nem eszik húst. Nem azért, mert válogatós, és nem a te feladatod megnevelni. Egyszerűen ilyen hülye, de mivel ő fizet, joga van hozzá. Szóval ne rakd tele neki baconnal meg szalonnával. Tudom, hogy nehéz, de azért próbáld meg.

3. A Netpincéren át érkező rendelésekhez tartozik egy megjegyzés-rovat. Erre nemcsak te, hanem a futár is figyeljen oda. Ide szoktuk írni, ha valami kérésünk van. Vagy ha valami speciális módszer kell a házba való bejutáshoz. Utáljuk, amikor két óra múlva nekünk kell odatelefonálni, hogy mi a p... van már az ebéddel, és kiderül, hogy a balfasz futárotok nem tudott megbirkózni a kapu jelentette kihívással.

4. Szétkenődő, elolvadó, trutymósodó dolgokat ne kínáljatok házhozszállításra, mert senki sem szereti olyan állapotban átvenni a proffiterolt vagy a mákosgubát, mintha egyszer már megette volna valaki. Azt, hogy mi válik gusztustalanná egy dobozba való bebaszarintás után, nem a megrendelőnek kell tudnia, hanem neked, aki készíted.

5. Nem szeretjük a meleg üdítőt és a tegnapi krumplit. Tényleg.

6. Ha egy pizza másfél órát utazik, az már nem pizza. Ha túl messze van egy cím, ne vállaljatok oda szállítást. Ha nincs elég futárotok, vegyetek fel még egyet. Egyetemisták százai állnak sorba esti melóért.

7. Nem kell ám mindent húsz méter fóliába csavarni és körbecelluxozni.

8. Ha a rendeléshez saláta, üdítő, szósz, ilyesmi is tartozik, próbáljátok meg nem elfelejteni. Nincs szarabb, mint plusz egy órát várni a baromarcú futárotokra, amíg újra visszatér.

9. Ha valamit mégis sikerült elb...ni, a vásárló bizalmának visszanyerésének remek módszere, ha valami alkalmi kedvezményt találtok ki. Például ha mégis lemaradt a saláta, és újra ki kell vinni, hozhattok egy üdítőt ajándékba. Nyugaton így szokták, talán nektek is megy. (Pláne, hogy mi is tudjuk, hogy amit ötszázért hoztok ki, azt reggel vettétek a Metróban százötvenért...)

10. Ugyanakkor ha a megrendelő valamit nem kér a menühöz, azt nyugodtan ki lehet hagyni anélkül, hogy megfizettetnétek vele. Nem fog leszakadni az ég, és nem fog megbüntetni a rendőr.

+1. Nem baj, ha a futár nem úgy néz ki, mint egy motorizált hajléktalan. Meg lehet követelni a borotválkozást, fogmosást, tiszta ruházatot, elvégre ez egy munkahely.

Remélem, ez a néhány tanács segíthet a vendéglátóipar kihívásainak legyőzésében.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2011.06.27. 08:53:17

Elég gyönge ez a hétkezdet.

Eric_Cartman 2011.06.27. 08:54:15

Charles Bronzon másképp csinálná.

sish 2011.06.27. 08:58:46

hát a f*szom nem kéne?! :)

zsiráffff (törölt) 2011.06.27. 08:59:54

Pálinkás jó reggelt!

Van abban valami, amit a posztoló ír. A múltkor rendeltünk pár hamburgert mert gondoltuk, csapunk egy grigó estét kólával meg rendes hamburgerrel. A kaja jó lett volna, csak majdnem elhánytam magam amikor a kiszállító fickót megláttam. Kb. 160 kilós volt, 160 cm magas,gorilla szinten szőrös volt kb. mindenütt ahol kibukkant a ruhájából, folyt róla az izzadtság, a szagokat már le sem merem írni, amikor elment kiszellőztettem az előszobát és befújtam légfrissítővel. Pedig nem vagyok egy finnyás fajta.

Tron65 2011.06.27. 09:00:20

Imádom a bacon szalonnát!
Mi is az?

ámbátor 2011.06.27. 09:17:44

@Tron65: Az nem bacon, hanem bakonyi, csak a sznobok így írják, hogy bacon

dr. _mmm_ 2011.06.27. 09:18:41

Kedves Posztoló.. ha normális kaját akarsz enni akkor főzzél magadra.

Érdekes, én sütök pizzát, hamburgert, palacsintát, stb. És olykor nem csak magamnak hanem jönnek a haverok/család is.
Olcsóbb is, finomabb is, és tudod mi van benne.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.27. 09:28:59

A bacon szalonna az olyan, mint a sniccli szelet, csak zöldebb.

fifibá55 2011.06.27. 09:30:15

Nem lesz népszerű, pedig alapvető elvárásokat foglalt csak össze. Ellenszer: soha ne fizess előre, és ha nem vagy megelégedve, ne fizesd ki és küldd vissza. Fordulj a konkurenciához, valószínűleg örömmel teljesíti a rendelést.

zsiráffff (törölt) 2011.06.27. 09:40:56

@Sün‼: ilyen olasz gombócok,piskótaféle trutyi csokival leöntve. kevés benne a pálinka, amúgy finom.

@woodooman: én is főzök, de nem mindig...

England win The Ashes! 2011.06.27. 09:42:55

Alapvetően igaz és megszívlelendő a kiáltvány minden pontja, de mi ez a tegeződés?

golyóstroll 2011.06.27. 09:45:42

Nyílt levél a lusta, idióta mondénokhoz!

1. Fogd meg azt a kurva lábast és tepsit és csinálj magadnak ételt!
2. Egy csomó étel pár perc alatt megvan.
3. Egy másik csomó ételhez több idő kell, de tévézés közben is elkészíthető.
4. Ne fizess ki egy csomó pénzt sonkára és sajtra, mert úgysem azt kapsz, hanem olasz felvágottat és tömb jellegű készítményt.
5. Tejföl helyett Frissfölt.
6. Általában véve az ételt készítők mindent olcsóbbal helyettesítenek.
7. Tenger gyümölcsei pizzán rákot sosem találsz, csak surimit, ami nem rák.
8. Aki moslékot rendel, moslék árban, az ne csodálkozzon, hogy a dobozban moslék lesz.

juhaszvik 2011.06.27. 09:50:05

a legfontosabb szabály: nem csesztesd a futárt és a szakácsot, mert mindig marad egy-két szabad perce, amit kettesben tölthet a megrendelt étellel. (ennél finomabban nem tudom megfogalmazni)

leonito77 2011.06.27. 09:53:04

@woodooman: Az lehet, hogy te ilyen kis ügyes konyhatündér vagy, de lehet, hogy másnak nem megy a főzés és valóban nem jó rossz ételt kapni.

Én felújítom a lakásomat, jelenleg még konyhám sincsen így én is rendelni szoktam a vacsit és találtam egy helyet, ahol eddig minden jó volt. Finom, meleg étel, konszolidált futárok (nem a divatbemutatóról jöttek, de nem voltak koszosak).

Nekem nincsen ilyen rossz tapasztalatom szerencsére. De azokból az emberekből nincs itt hiány sajna akik kötekedni járnak ide és a témához hozzá sem passzoló poénos, vagy nem poénos beszólásokat tesznek. Szomorú. (azt hiszem talán most én is beálltam a sorba)

Egyéves Önkéntes 2011.06.27. 09:54:06

"(Pláne, hogy mi is tudjuk, hogy amit ötszázért hoztok ki, azt reggel vettétek a Metróban százötvenért...)"

Akkor miért nem mész ki te is a Metróba idióta?

Ezt biztos valami szőrtarisznyás pedagógus írta abbéli igyekezetében, hogy világbékét szabadítson a világra.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.27. 09:54:56

Az érzékszervi károsodott harangozó meg vallássérült?

@golyóstroll: ad 7. : Lehet, hogy nem rák, de az is lehet, hogy rákkeltő...

@Aki a zsiráfotszereti: Ha jól értem, fagyiskanállal széttrancsírozott maradék torták, sütemények a poharak alján maradt piával és kiolvadt csokifagyival...

bekbórd! 2011.06.27. 09:55:57

Fölemeled a valagad a fotelből, elmész a pizzériába, és ott megkapod szépen kitálalva, és még el is mosogatják utánad a tányért. A futár dobozban hozza messziről, szar úton, szóval egyértelmű, hogy moslék lesz belőle.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.27. 09:59:33

@EÖ:
Szerintem bőőccsész az illető 3 dimplomával!

Egyéves Önkéntes 2011.06.27. 10:01:44

@Sün‼: rendel 700 ért egy szarvasgombás mangószuflés lazacos óriáspizzát és azt hiszi bazmeg, hogy háromcsillagos mislejn szakács megy ki neki személyesen elkészíteni
eszem-faszom megáll

Trackback 2011.06.27. 10:02:07

üdv!

egy rövid ideig dolgoztam diszpécserként, ahol rendeléseket vettem fel telefonon és email-en: az mitől van, hogy minden senkiházi rögtön letegezi az embert, és azt gondolja, hogy attól, hogy eleve üvöltve kezdi a mondandóját, hamarabb-jobban megoldódik a gondja, amiről általában kiderül, hogy ő saját maga az alap-oka? és az mitől van, hogy az emberek képtelenek helyesen írni, és lovári szinten használják a magyar nyelvet? és az mitől van, hogy mindenki azt hiszi, hogy csak ő létezik ezen a bolygón, de ha mégsem, akkor mindenki más az ő személyes szolgálja?
:)

két hét után otthagytam a sok trollt...

zaphod

juhaszvik 2011.06.27. 10:04:24

én gyakori kajarendelő vagyok, mivel a munkahelyemnek a közelében sincs olyan hely, ahová kiugorhatnék enni.
aki azért trollkodik, mert szerinte minden embernek tudnia kellene főznie, vagy magának beszereznie a kaját, az meg egy okos ember. akarom mondani: okoska.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.06.27. 10:06:25

Azért aki a mákosgubát is messziről rendeli, az egyéb aljasságokra is képes lehet!

Figyu!

Inkább hívd fel anyádat, hogy kétnaponta küldjön postán kaját (pl. vegás töltött káposztát, az eláll)!

Én sem vagyok egy konyhatünde, szoktam is rendelni, de annak tudatában, hogy olcsó pénzért nem egy bájos toszkán faluból hozzák majd az autentikus pizzát (32 perc alatt). Akinek többre van igénye, az tegyen is érte!

Nem értem én az embereket. Nekem a legkomolyabb afférom a másfél órára érkező pizza volt. Azt meg visszaküldtem.

zsiráffff (törölt) 2011.06.27. 10:09:57

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: pontosan így, behűtve :)

@A Galaxis Elnöke: Lovári pizzát ettél-e már? Háromhete laposra gázolt kutya kecsappal a tetején :) Bocsánatot kérek azoktól, akik még nem reggeliztek...

golyóstroll 2011.06.27. 10:11:41

@juhaszvik: főzni, minek?
fogat mosni azért tudsz egyedül meg a seggedet kitörölni?
vagy azt is megrendeled?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.27. 10:13:52

@Tron65: olyasmi, mint a slusszkulcs, csak utóbbi nme ehető. 8-)

dr. _mmm_ 2011.06.27. 10:14:08

mellesleg mennyi is egy átlag pizza ha rendeled?? 1500FT?

és fogalmad sincs mi van rajta...

ellenben ha Te megcsinálod.. kijön kb 500FT-ból.. normális sonkával sajttal.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.27. 10:20:11

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Annyi egészen nincs, csak akkor, ha időarányos "bölcsészmérnöki óradíjat" is felszámolsz. Egyébként is: nem arról szól a történet, hogy a poszt toló mennyire pazarolja a pénzt, hanem arról, hogy a számítógépes játékok készítését és forgalmazását (beleértve a "fekete" másolásukatt is) alighanem a gyorsmoslék-küldő vállalkozások tulajdonosai támogatják...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.27. 10:21:14

@woodooman: ezt annyian elmondták... én is tartom és ilyet kapok a Zasszonytól:

forum.rtlbulvar.hu/pictures/forum/2008/12/27/6780390.picture

de pl ha én egyedül lennék odahaza (vagy épp éjjel/hajnalban túlórázom), nem biztos hogy a műhelykörülmények megengednék az étel elkészítését. 8-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.27. 10:23:55

@salapapa: Munkahelyen az étel-ital hűtési-melegítési lehetőséget és az étkezőt biztosítani kell - kivéve ha valaki teljes és kizárólagos "önuralmat" gyakorló önfoglalkoztató vállalkozó. Akkor meg érdemes...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.27. 10:24:04

A borravalóról esett már szó?

Amúgy nem pizzát kell rendelni, hanem szakácsot/szakácsnőt!
Ja, azt nem is mondtam: az Aldiból ofkorsz.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.27. 10:30:56

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: :D
igazad van. de mint önmagam főnöke még pihenőt is csináltam ággyal, kisasztallal, TV-vel. szerinted tele van már alkatrészekkel? 8-)
van itt nemtomhányliteres de üvegajtós160cmmagas hűtő, klírvóter szódagép, mikró, KVautomata (darál-sűrít-főz), teafőző...
és a kedvet/időt ki fogja adni hogy főzőcskézzek? nem azért maradok bent éjszaka túlórázni, hogy elpöcsöljek akár negyed órát a kayakészítéssel, hanem hogy az Ügyfél autója kész legyen másnap reggelre. nme beszélve a másnap érkező Ügyfélről, aki megtámad a szalonnás-kolbászos rántotta illtai miatt. :D

ilyenkor vagy egy egyperces szendvics, vagy ha nincs más, kayarendelés.
de sosem pizza!

juhaszvik 2011.06.27. 10:37:17

@golyóstroll: hasznos hozzászólás. gondolom te meg csak azt főzöd meg, amit otthon a kertben találsz. sőt a tévéért sem fizetsz, hanem otthon bábozol a saját magad készített zokni GI Joe-val meg Barbie-val, és ha már fogmosás: a fogkefét nehéz volt kifaragni nyírfából? a sörték azért megbonyolították nem?
az okosságaidat leírtad már valahova? vagy papírt még nem tudsz gyártani?

isti77 2011.06.27. 10:38:28

A +1-es ponthoz: végülis teljesen reális elvárás egy pizzafutárral szemben, hogy miután leszáll a motorról, úgy nézzen ki, mint aki egy légkondícionált tárgyalóban töltötte a napját, nem?
Miután leveszi a bukósisakját, fésülködjön meg, ha megizzad menet közben, vagy összefröcsköli valami nagyobb jármű, FÜRGYÖN le és öltözzön át.

Balf.sz.

Anti Anyag (törölt) 2011.06.27. 10:44:00

Én egyszerűbben csinálom. Pár hónap tapasztalat után több éve lemondtam a rendelt kajáról.

Nem megy ez még nekik. Talán 10 év múlva.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.27. 10:47:54

@isti77:
Sőőőőőt!
Vegye le a cipőjét, és köszönjön!

juhaszvik 2011.06.27. 11:17:33

senki nem vitatkozik azzal, hogy az otthon elkészített kaja általában finomabb és olcsóbb. de csak általában. én rendkívüli módon tartózkodom attól, hogy hosszabb időt töltsek a konyhában, mivel magas idő és energiabefektetés mellett eredményül mindig valami fogyaszthatatlant alkotok. ezt ugye meg kell szorozni azzal, hogy egyedül lakom, így költségekben sem jön ki valami túl jól.
de jó hír: azon kedves és aranyos, főzni tudó lányok jelentkezését várom, akik szeretnének örömet okozni nekem :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.27. 11:22:32

@juhaszvik:
Szerintem írj egy mélt a fuszoknya@mail.se címre, aztán nyisd ki az ajtót!

juhaszvik 2011.06.27. 11:27:02

@Sün‼: nem tudom, hogy fűszoknyában szabad-e főzni, de egy próbát megér.

Géza, kék az ég! 2011.06.27. 11:38:40

FOS kajákat miért kell FOS szállítóktól rendelni?! Ha ezer évig élek, se értem meg...
Úgysem lesz jobb, úgysem lesz olcsóbb és mindig szívás a dolog - minek erőltetni?
Ha mégis erőlteted, miért panaszkodsz?

KecskeDotyi 2011.06.27. 11:56:50

FŐZZÉ' OTTHON!

Most hétvégén is olyan jó hagymás-szalonnás-kolbászos-húsos rakott krumplit csináltam, hogy csak no. Még egy konyhai analfabétának is sikerülne és simán megvan annyiból, mint a rendelt kaját. Csak ez 4 adag és nem egy.

zsiráffff (törölt) 2011.06.27. 12:07:32

@A Galaxis Elnöke: Aztán mit rendeltek nálad? Négy zacskó pörkölt mogyorót vagy friss bálnahúst? :)

zsiráffff (törölt) 2011.06.27. 12:09:04

@Sün‼: Lefizettem hogy kettőkor harangozzon :) Tudod, akkor mék haza.... :)

juhaszvik 2011.06.27. 12:16:09

@Aki a zsiráfotszereti: nem-e gonoszság már kettőkor hazamenni?

zsiráffff (törölt) 2011.06.27. 12:24:57

@juhaszvik: persze hogy az, de vedd figyelembe, hogy itt vagyok már reggel nyolc óta :) és még pizzát se rendeltem..

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.27. 12:54:10

Na kinek fognak egy jó nagyot beleköpni a kiszállított kajájába..... 8)

Sancee 2011.06.27. 13:04:35

Tudom, hogy nem kéne, mert felesleges, de azért ha már bennem van kiírom magamból:

1: Képzeld, nem Te vagy az egyedüli, aki éjszaka rendel. Általában ezért van nyitva a szolgáltató, mert sok ilyen van min Te - ennek ellenére ez a panasz jogos, csak a stílusod hagy némi kívánnivalót

2: Nem tudom kitől/kiktől rendelsz, eddig nekem fix összeállításnál nem volt ilyen panaszom - pedig rendeltem már párszor - netes felületen elég kis esély van rá, ha meg telefonálok, inkább elmondom 3x és visszaolvastatom.

3: Ez tök jó, írsz megjegyzést, de ha ez a futárhoz nem jut el akkor semmivel sem vagy vele beljebb - amúgy meg általában ha odaér a címre, és gond lenne, azért egyből próbál informálódni ő is (tudod, gyors meló = nagyobb esély jattra)

4: Nem Te vagy az egyetlen, aki 1 körben kaját kaphat, tele a box, összenyomódhat a pizzadoboz. Az meg, hogy a sütemény milyen lesz - rendben, akár jogos is, de ez egy kiszállítás és azért megnézném, abból a sütiből mi marad amit Te vinnél haza motoron pl madaras multiból. Ettől függetlenül persze az Ő felelősségük, de kiszállításnál ne várj csodát.

5: Ugyanabban a boxban minden. Sajnos, ha sok a cím, messzire viszi, ki tud hűlni, mellette az üdítő meg tud melegedni.

6: Kénytelen sok helyre vállalni szállítást, hogy képes legyen megélni. És a futár is kénytelen 1 körben több címre menni. És képzeld, 1 pizzéria nem is tud 23000 futárt eltartani.

7: Ha meg nem csomagolja be, akkor az lenne a gond, hogy szállítás közben kinyílt. Ez még mindig a jobbik eset. (meg azért valamennyire hőszigetel is, ha nem is sokat)

8: Jogos. De emiatt nem hinném, hogy feltétlen a futár a baromarcú, úgyhogy kicsit talán kisebb arcod kéne hogy legyen

9: Ezt cége válogatja, van ahol ez már most is így megy (általában kisebb magánvállalkozók) de azt azért gondolom Te is tudod, hogy az 500 Ft-os üdítő nem 350 tiszta hasznot hoz a tulaj zsebébe.

10: fix menüt kérsz, fix áron, (menü eleve amúgy is arról szól ugye hogy olcsóbb mint darabonként, mert menü) attól hogy neked valami nem kell bele, attól az még ugyanaz a menü marad. De lehet hogy félreértettelek.

+1: Mint fentebb, nem tudom kiktől rendelsz, nekem még sosem volt efféle bajom, ugyanakkor ne várd egy motoros futártól, hogy öltönybe vigye neked a pizzád. Az hogy milyen az arca - képzeld, lehet hogy tényleg egyetem mellett éjszakai futár, ezt mintha Te is egy pillanatra felismerted volna az előbb

Csak ennyi

Gukker 2011.06.27. 13:16:18

@Sün‼:
"A bacon szalonna az olyan, mint a sniccli szelet, csak zöldebb." Meg mint a FAT-tábla, meg SMS-t küldeni. :)

"Mijaza "proffiterol"?"
A profiterol az, amikor az olaszok azt hiszik, hogy tudnak képviselőfánkot csinálni. Pedig nem is. :)

Majmász Gedeon 2011.06.27. 14:00:37

"írassák le százszor azokat a pontokat, amit nem képesek megérteni."

Helyesen: írassák le százszor azokat a pontokat, melyeket nem képesek megérteni.

A vegetáriánus pedig nem hülye. Lehet, hogy többet tud a világról, mint a sok ostoba húsevő (még mielőtt: nem vagyok vegetáriánus). Most nem részletezem a húsevés káros hatásait, csak egy dolgot említek meg: már a vágóhídon belenyomják a húsba (EU-s előírás) a tartósítószert, injekcióstűvel.
Persze aki egészségesen akar élni, az nyilván nem rendel pizzát sem...

Egyéves Önkéntes 2011.06.27. 14:27:47

@Majmász Gedeon: a növényeket pedig minden szarral bepermetezik, a kukorica-napraforgó vegyszer hatására érik be
barack is
akkor mit együnk?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.06.27. 14:31:53

Ha ezt a sok pontot betartanak az etelkiszallitok Istenemre mondom az lenne a kesz csoda.

SALE Kálmán 2011.06.27. 15:24:53

@EÖ: Próbálj meg fényt. Mondjuk manapság már az is szennyezett.

AlulírottFentemlített 2011.06.27. 15:39:10

Az volt már, hogy:

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!!!

Silent Bob 2011.06.27. 15:44:47

Mindegyik pontba belefutottam már. Az egyetlen módszer, ha ugyanattól a pár szállítótól rendelsz és csak ritkán újítasz.

Viner Spicli 2011.06.27. 15:47:02

1. Aki ilyen helyről rendel, sikeres ember nem lehet.

2. Főzz magadnak otthon, sokkal olcsóbb, finomabb (??) és nagyjából tudod mit eszel. A főzés nem egy bonyolult dolog, viszonylag kevés alkatrészből ehető kaját lehet gyártani.

3. A pizzásoknál a sonka, valami darálék, ne akard megtudni, hogy mi az. A sajt növényi zsiradékból készült sajtutánzat, tehenet csak akkor látott, amikor a teherautó, ami szállította, elhaladt a tehénföld mellett ;)

4. Nagyjából konyhai hulladék megy ki kaja címszóval, mert nem normálisak a nyersanyagárak és a terhek, járulékok, adók, de meg akar élni a véndöglátós.

5. A futárral abszolút egyetértek, egy borotva mindenkinek belefér reggel, meg egy mosakodás.

6. Amúgy meg az ilyen éjszakai kiszállítós helyeken óriás partik mennek, ne csodálkozz, ha nem stimmel a rendelés ;)))))

Pettyespanni 2011.06.27. 15:48:38

Hello, ha érdekel valakit, a kínai fővárosban, ott is az olasz étteremláncnál így néz ki a házhoz szállítás:

mindig rendelkezésre áll angolul beszélő operátor is, de mindig jobb ha tudsz kínaiul.
20-40 percen belül hozzák az ételt, attól függ milyen időszakban rendeltél (na azt hiszem ezzel semmi újat nem mondtam) Pizza pizzásdobozban, tészta sima dobozban (mikrózható) érkezik, a főételek (na ez nem a pizza!!) tányéron, méghozzá éttermi tányéron, amin az étteremben is megkaptad volna. desszertek desszertes kis tálban, lasagna szintén. Van egy olyan akciójuk, hogy ha valaki ezekből a cserépedényekből (akárfőételes, akár desszertes akár lasagne-s) 10-et visszavisz, akkor azonnal egy nagy pizzát kap ajándékba. A futárok minden étterem előtt ott sorakoznak, és igen, egyesével viszik ki a rendelést, pedig baromi nagy a város. Elv az is, hogy ha valaki megszokta már az egyik éttermet, ami a lakóhelytől messzebb van, akkor is az hozza ki a rendelést, nem a lakóhelyhez közelebbi. Itt a 100-as a legnagyobb címlet, ezért a futárnak mindig adnak úgy aprópénzt, hogy ha valaki 100 assal fizet, akkor mindig vissza tudjon a rendelőnek adni. És a futárok ilyenkor -igen!!- megfogják a pénzt, mosolyognak, elköszönnek, és kocognak vissza az étterembe a visszajáróval.
Szagok: tipikus kínai ember szag
ja igen, itt nem létezik a borravaló, de azt biztos mindenki tudja.
Kapucsengő: itt is megoldatlan probléma de leginkább az angol nyelv kínai dialektusa miatt.
Hozzáállás: maximális. egy kis adag salátát is úgy hoznak ki, mintha öt pizzát rendeltél volna.
Üdv

GáborSzeged 2011.06.27. 16:08:16

Sikeres ember nem lehet a posztoló,ha vályúból(étterem) rendel kaját!!!

Csigafattyú 2011.06.27. 16:20:58

Látom, a helyi trollok megint megmagyarázzák, hogy miért hülye a kedves vevő. Tisztázzunk valamit: nem azt mondtam, hogy Michelin-csillagos minőséget hozzon ki a sarki pizzéria, hanem csupán annyit, hogy tényleg azt hozza, amit rendeltem, nem jéghidegen, nem másnaposan, találja meg a futár a csengőt, és ne nézzen ki úgy, mint egy menekülő neandervölgyi. Ezek azért eléggé elfogadható elvárások egy kajarendelésnél, és nem kimentő ok, hogy a tisztelt kajacsomagoló mérnök túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy a vásárlókkal foglalkozzon.

Amúgy meg igen, főzhetnék magamnak, például munka helyett. Kurvára ráérek ám. S ígérem, hogy a helyesírást is tanulmányozni fogom, mielőtt holmi vásárlói igényekkel állok elő a nyilvánvalóan nyelvész diplomával rendelkező pizzásokkal szemben.

Különben mikor döglik már halomra az a Kádár-rendszerben elkúrt nyomorék generáció, amelyiknek meggyőződése, hogy a szolgáltatás szívesség?

SALE Kálmán 2011.06.27. 16:31:24

@Csigafattyú: Hát homárt olvasgatni van időd. Mondom ezt én, aki szintén, és szintén kaját rendel. Húzzál inkább dolgozni, megyek én is. :D

zati 2011.06.27. 16:32:00

@woodooman: @GáborSzeged:

Bakker, ez egy fogyasztóvédő blog.
Nehogy már a posztoló legyen hülye, mert "mé rendel pzzát".

Nem mindenki tud / akar / van módja vagy kedve főzni.
Az ő dolga.
Ha az étlapon van egy étel, akkor én is szeretem fogyasztható állapotban megkapni, nem úgy, mint amit a kutya szájából szedtek ki.
Ha az éttermi fogyatékos nem tudja kihozni 1200-ból, akkor írjon rá 1300-at, de ne szart küldjön. Ez csak itt, Abszurdisztánban működik, ahol a megmondó trollok kioktatnak, miért te vagy a hülye, ha átvertek.
A világ normálisabbik felében (Moldávia, Banglades, Szomália...) a kapitalizmus jótét farkastörvényei jóvoltából a biztos csőd nyeli el az ilyen lehúzós gazembereket.
Amint az előző kolléga, Csigafattyú írja: a szolgáltatás NEM szívesség! Amíg rendesen megfizetem, addig szolgáltasson. Ne neveljen (én húsevő vagyok, de ha vegát kérek, azt küldjön).
A vevőne pedig alapvető kötelessége, hogy mindaddig, amíg rendes szolgáltatást kap, addig partnerként, udvariasan beszéljen a szolgáltatóval.
Ki tudja, lehet, hogy aki ma a pizzát hozza, holnap ő tankol a kútnál, ahol dolgozol...

SALE Kálmán 2011.06.27. 16:33:18

@Pettyespanni: Hogy kerültél kínába? Nem tudom mit csinálsz, de van felvétel?

Kínai étteremmel még itt sem volt gond, egyszer küldtek valami nem tudom mit, ahelyett amit kértem. Én szeretem a kajájukat.
Mondjuk nem tudom mit raknak bele, mert rendszeresen fosok tőle, de mivel ízre még mindig jó, úgy döntöttem velem van a baj.

zati 2011.06.27. 16:35:00

@GáborSzeged: Nem, bakker, csak az sikeres, amki maga öli le a disznót, őrli a magot lisztté, és köpüli a vajat. És a tojást is maga tojja... Csak 22 óra munka, és már kész is.
Olvastabb fentebb, hogy "há' meg lehet a főzést tévénézés közben is csinálni..."
Hát, van, hogy én magam sütök-főzök (főleg sütök, grillen...), meg van, hogy nincs kedvem. Olyankor rendelek. De attól sikeresnek érzem magam :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.27. 16:40:38

@zati: "Bakker, ez egy fogyasztóvédő blog."

Ezt a baromságot meg honan veszed?

zati 2011.06.27. 16:41:10

@Pettyespanni: Így van. Jártam én is sokfelé. Csak itthon van ez a szellemi nyomor.
És a sok troll még osztja az észt.
Mert vagy akit átvertek, annak úgy kellett, másrészt jobb lenne, ha befogná, mert minek ment oda. Buuuá...
Van viszont, ahol megbecsülik a kuncsaftot. Én is volt (elektronikai üzlet), ahol bemutatkoztam: Szeretnék bemutatkozni: én VOLTAM a vevő... Csak pislogtak, és nem értették. Nem vágta le a két nyikhaj, hogy ha nem játszottak volna röhögve a PC-n, vagy legalább addig foglalkoztak volna velem, miközben én próbáltam árut kérni, otthagytam volna náluk egy kis pénzt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.27. 16:42:50

@Csigafattyú: "ígérem, hogy a helyesírást is tanulmányozni fogom, ... nyilvánvalóan nyelvész diplomával rendelkező"

Nem kell nyelvész diploma, csak 4 elemi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.27. 16:42:57

@Viner Spicli: ad 6. : És azt meg erősen hinni kell, hogy a pizzán az a sárgásfehér, ami folyik, az tévedésből rányomott majonéz!

zati 2011.06.27. 16:42:59

@atpijkamo: A Homár impresszumából.
De ha a magadfajták röhögni járnak ide, akkor szart sem ér.
Azért járnak ide normálisok is.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.27. 16:44:03

@zati: "szart sem ér"

Most megmondtad a tutit.

Pettyespanni 2011.06.27. 16:44:42

@SALE Kálmán: nem kínairól írtam, hanem kínában lévő olasz láncról. (amennyiben a kínai kifejezéssel a kínai ételre gondoltál -ha nem akkor bocs) annyit elárulok, hogy otthon be nem teszem a lábam kínai büfébe a Wang mesteren kívül, ami viszont nem büfé, hanem étterem.
Az igazi kínai kajától a kínaiak is fosnak hidd el!! :)))

szmoker (Homo Trollicus) 2011.06.27. 16:45:31

Poszt tolónak szerintem még a szar is büdös.
És amint tudjuk: finnyás fasznak kutya seggében a helye :)

SALE Kálmán 2011.06.27. 16:45:58

@zati: Normális ember nem itt él szociális életet. Csak mondom.

SALE Kálmán 2011.06.27. 16:48:14

@Pettyespanni: Nekem a "kínai" egybe van épülve a kajával, mert általában kínai üzemeltetői vannak. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.27. 16:50:14

@zati: A Homár impreszuma hol található? Röhögni akarok!

SALE Kálmán 2011.06.27. 16:52:47

@Pettyespanni: Wang mester nem hoz ki kajhát, rágugliztam most, egész kellemesnek tűnik. Majd letesztelem hét végén.

SALE Kálmán 2011.06.27. 16:53:52

@SALE Kálmán: kaját, mielőtt valamelyik tréfáskedvű beleköt

Silent Bob 2011.06.27. 17:01:19

@SALE Kálmán: Netpincéren fent van, tehát hoz. Csak gondolom nem mindenhova.

Pettyespanni 2011.06.27. 17:04:35

@SALE Kálmán: én a telepy utcaiban voltam. egyébként szép az étlap, ami a honlapjukra fel van töltve, 2 éve még csak kínai-angol nyelvű volt, azzal kellett küzdeni, igaz mára már azzal sem kéne küzdenem szerencsére. úgy vettem észre hogy törekednek az igazi kínai ízekre, na mindegy tudod a jó cégér.. lényeg hogy nem kell félni a zöldségtől

SALE Kálmán 2011.06.27. 17:12:05

@Silent Bob: Jogos, a pincéren tényleg nem néztem. Mondjuk kellett nekem külkerület. :(
A weblapjukon nincs kint.

@Pettyespanni: Szerintem én leragadok az illatosomlós dolgoknál. :)

Csigafattyú 2011.06.27. 17:12:38

@szmoker: A szar még jó hogy büdös, de ha neked nem, hát fogyaszd egészséggel.

GáborSzeged 2011.06.27. 17:17:06

@zati: Ennyi!!!
Te dolgod,mit eszel/veszel meg,azért a pénzért amiért dolgozol!
Én vend. dolgoztam,ezért nem rendelek kaját,eszem étteremben.
Külföldön más a helyzet,ott bármikor bármit!!!

Ezért mondom,akinek van 1 kis ideje,az inkább FŐZŐN,akár barátnővel is,jó program!
Ha nem akarsz főzni,mert pl. nyár van,akkor is lehet egyszerűbb ételeket készíteni,ami nem tart sokáig,vagy hideg kaja(szendvics)

Gastroger 2011.06.27. 21:38:17

Nyílt levél az otthoni nyomingereknek

1.) Nem tudsz főzni, vagy nincs kedved, vagy csak épp hazaestél és gyorskaját kívánsz: ne várd, hogy Mislejn csillagos szakács készítse a kajád. Gyorsrendelés: gyorskaja.

2.) Ne rendelj bebaszva, részegen, főleg ha elalszol, és hiába csenget a pizzafutár, nem tud bemenni.

3.) Ami a pizza közepén van pici szék, azt nem kell megenni.

4.) Ha nem tetszett, nem ízlett, hideg voltm legközelebb ne nálunk rendelj. Ha más is, és sokan megcsinálja, elvérzünk. Isten hozott a kapitalizmusban.

5.) előre ne reklamálj, hogy "múltkor is", mert egyrészt akkor miért nálunk rendelsz, másrészt meg a tojásfehérjét nem enném meg a helyedben..

6.) a háromnegyed kiló fólia azért van, hogy nehogy másnap beírj a homárba, hogy "rácsöpögött a szósz az oakley napszemüvegemre". Értékeld, hogy figyelünk rád.

7.) Ha hideg a pizza, legközelebb nem rendelsz. Ha szar a kaja legközelebb nem rendelsz.

8.) előfordul, hogy elfelejtjük az ajándékot, vagy a kupont, bont, stb. Ha normálisan közlöd velünk, tuti, hogy legközelebb nemhogy nem felejtik el, de kapsz mégegyet.

9.) Modoros vagy.

10.) Ha elégedett vagy rendelj újra. Ha nem felejtsd el örökre.

Ui: egy felhasználó. (nem pizzás)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.27. 23:57:22

@isti77: eppill!
azért én sem borotválkozom meg minden nap. árt a baba bőrömnek.
de minden nap tiszta, vasalt alsó és póló, tiszta zokni. minden nap tusi, fogmosat és szükség esetén akár naponta hajmosás.
napi tizensok órát töltök a munkahelyemen, de sosincs kanszagom. igényes vagyok magamra is és a munkámra is. pószter a +1ben csak ennyit szeretne és nem többet.

szerintem.

aki nem ad magára, az hogy adna az ügyfelére? márpedig aki úgy néz ki ahogy neked még elmegy, az az a fajta, aki leszarja hogy néz ki amit átad. legyen az szórólap, vagy étel.

@EÖ: pránát. az állítólag csak akkor egészségtelen, ha napkitörés van.

Fercelt 2011.06.28. 10:06:06

Ha ennyire válogatós, kioktatós, nyavalygós buzi vagy, akkor főzz magadnak. Ne a futárt baszogasd ugyanis tényleg nem ő csinálja a kaját. Viszont ha ok nélkül cseszteted akkor a következő szállításnál "feljavítja". (fehér ember nem felejt) Akkor legalább jogos a morgás.
Gondold ezt át legközelebb. Úgyis el lehet intézni a dolgot, hogy a futárnak szólsz, hogy várjon két percet mert fel kell hívnod az éttermet. Azokkal tudsz ugatni és utána a futárt meg tudod KÉRNI, hogy: a.) vigye vissza b.) hozzon másikat c.) dugja fel a szakácsnak....
Hozzá teszem, hogy sem futár, sem étterem tulajdonos nem vagyok, de van józan paraszti eszem. Ja és nem is ő csomagolja a kajádat. tehát az állagról és a városi utak minőségéről sem tehet.

Főúr1127 (törölt) 2011.06.28. 11:01:47

Bizonyos pontokban van ráció, és ezeket bizonyos mértékig meg is értem.

Az hogy egyes futárok nem vesznek tudomást a megjegyzésről, nem mindig az ő hibájuk (diszpécser is elírhat, elfelejthet valamit). Az, hogy egyes futárok igénytelenek megint más dolog, én is találkoztam már olyannal- mert ugye én is rendelek néha (mindannak ellenére hogy tudok főzni).

Viszont a posztoló egy gyökér. Meg kell tanulni, hogy mely cégben lehet bízni és melyekben nem.

A nagy cégek megbízhatók, pontosak, többnyire igényesek. Azok akik 550 forintért adnak egy 32 centis pizzát, nagy valószínűséggel kevésbé lesznek megbízhatók, mint drágább társaik. Meg kell választani, hogy az ember honnét rendel és kész. Aki ehhez hülye, majd szívja a f*szt a szétfolyt mákos gubával...

Jokerpofa 2011.06.28. 11:42:29

En meg pont azert vagyok sikeres, mert mindennap etterembol rendelek, seggfejek (szol a nyomiknak) :))

suziwozi 2011.06.28. 11:56:01

egyet értek a posztolóval, de engem a fentieknél jobban zavar, amikor a kedves futár fekete alkoholos filccel összefirkálja a postaládát, mert nem kapott elég borravalót (megtörtént).

Gaben182 2011.06.28. 12:23:49

Azét ebben a levélben is megvolt a kihagyhatatlan "nyugaton így van" fordulat. De komolyan, ki tartja ezeket vissza, hogy az áhított nyugatra menjenek? Ott a kerítés is kolbászból van. Igaz, hogy 25 Eur a kerítéses pizza, de nyilván frakkban viszi ki a futár...

mohopasi 2011.06.28. 14:58:12

@woodooman: kiszállítást nem vállalsz? :D

Manyecska 2011.06.28. 15:01:01

Csak az Aldiból, csak onnan!! /rohadtul csodálkozó szmáylik/

SALE Kálmán 2011.06.28. 16:24:20

@suziwozi: Réztábblát is véstek már meg dávid csillaggal, ugyanezért. :)

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2011.06.28. 16:26:49

CD-lemez, DVD-lemez, hétvégi weekend.

Alikam 2011.06.28. 16:54:45

@Gaben182: de miafaszt spórolsz a borravalón??
Komolyan, már maga a rendelés is egy tiszta ráfizetés, mert ha te csinálnád meg otthon, akkor fele annyiból kijönne, és akkor szar 100 forinton akarsz spórólni?

Ha már lusta szar vagy, akkor legalább magaddal ne csesznél már ki. Ha adsz neki egy normális -értsd, kb 10%-os - borravalót, akkor már sokkal nyugodtabban eheted meg a kajádat.

Igen, tudom, nyugaton nincs borravaló, csakhogy ez nem a nyugat.

találjatokkivalamit 2011.06.28. 17:13:22

@golyóstroll:
Így igaz!
Futárkodjon egy hónapig, utána jártassa a pofáját a szutyok poszt toló!

találjatokkivalamit 2011.06.28. 17:35:23

@juhaszvik:
Az örömöt(örömet) azt szerzik, a bánatot okozzák! Te kis Benke Laci bácsi:)

találjatokkivalamit 2011.06.28. 17:39:51

@Pettyespanni:
Irány Kína! És dolgozz ott futárként!

Gaben182 2011.06.28. 17:48:29

@Alikam: Sztm mellényomtad, én kommentemben szó nem volt a borravalóról :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.28. 17:50:47

@találjatokkivalamit: még maguk a kínai futik sem tudják pontosan a címeket, nemhogy egy külsős! :D

@Alikam: de nagyon sokan szeretnék ha az lenne és már most felkészülnek rá.
amúgy bizonyára szomorú lennél, ha egy nyugati fizetéssel rendelkeznél ugye? nem kellene sóvárogva nézni, hogy hogy tesznek félre havi(!!) többszáz eurót a majdani nyaralásokra, erre+arra. 8-)

SALE Kálmán 2011.06.28. 22:49:06

@salapapa: És a vicc, hogy a nyaralásaik is olcsóbbak. :)

buksikutya 2011.06.28. 23:19:01

jackyll: faradtsagot vs faradsagot.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.29. 08:35:11

@SALE Kálmán: áááááá, én asztat nem akarom! jobb ez így ahogy van idehaza. 8-)

@buksikutya: fáraccságot?

juhaszvik 2011.06.29. 09:58:19

@találjatokkivalamit: abszolút igaz. nem tudok belekötni. :)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.06.30. 14:54:56

"2. A vegetáriánus azért rendel vegetáriánus pizzát, mert vegetáriánus."

De csak mióta megcsippelték az űrgyíkok.

v2peti 2011.07.02. 00:16:49

Ha már a vevőkhöz való hozzáállás.

Az elmúlt hónapokban jártam 2 sportáruházban is. Az Intersportban amíg végigsétáltam a bolton, 5-en köszöntek és kérdezték meg, hogy mit akarok! A Hervisben 10 perc után vettek észre! Mindkettő egy Magyarországi megyeszékhelyen történt!

Flasztimill 2011.07.08. 13:33:29

Eme tudományos értékű mű szerzőjét szeretném felkérni, hogy hagyja el légkondícionált irodáját és kezdjen el házhozszállítósdit játszani. Aki ennyire keni-vágja a vendéglátást az ne pazarolja a tehetségét irodai fa**verésre! Egy héten belül rájön, hogy a kedves megrendelői hozzá hasonlatos módon ideggyengeségben szenvedő nárcisztikus idegbeteg senkiháziak! Interneten és telefonban megmondós nagyképű ge*ik remek szokása az ilyen és ehhez hasonló poszt írogatása, ami őszinténszólva nem túl izgalmas! Egyéb problémád nincs mint azon idegesíteni magad, hogy a francos kajádat mikor meg hogy viszik ki? Ha nem tetszik ne rendelj, de ne nyávogj!

gonosz_puding 2011.10.17. 15:25:02

Aki ezen csámcsog, hogy a drágajó posztoló minek rendel kaját, akkor megkérném, hogy esküdjön, hogy még soha a büdös életben nem rendelt kaját vagy kért elvitelre valamit ilyen-olyan éttermekben.
A pizzafutárok védelmére meg csak annyit, hogy eddig még csak egyetlen egy vadbarommal találkoztam, aki borravaló híján a 'JATT?' feliratot véste a liftünkbe és szétfeszítette a kedves vevő postaládáját. Valóban megoldás volt.

meynabi 2021.02.27. 00:04:35

@Egyéves Önkéntes: 500 hogy aránylik a 150 hez te idióta faszparittya?!?
süti beállítások módosítása