Tékozló Homár

Agyalágyultakat alkalmaz a DHL?

2011.08.23. 10:55 | jackyll | 153 komment

Mostanában mintha szaporodnának az olyan DHL-es sztorik, ahol az elvárható minimumot sem sikerül teljesítenie a csomagküldő szolgálatnak. Hiába próbálják meg 3x kézbesíteni a csomagot, ha nem csengetnek be, hogy otthon vannak-e, vagy ha meg sem találják a házszámot. Ez már lassan a Magyar Posta szintje.

Az eset 1 hónapja történt. Rendeltem a telefonomhoz tokot. Szállítónak a DHL volt megadva! E-Mail -ben kaptam a levelet hogy a webshop átadta az árút a futárnak és ezzel együtt küldték a csomagazonosító kódot is amit a DHL oldalán azt megadva nyomon tudom követni a csomagom útvonalát. Hétfői nap ki volt írva hogy a csomag elhagyta a Budapesti depó állomást és hogy ma már kiszállításra kerül. Azon a napon nem voltam otthon de otthon tartózkodtak a nagyszülők akik át tudták volna venni.  Hazamentem és néztem hogy a csomagkövetőn ki volt írva hogy az "adott pillanatban a címzett nem volt otthon"! Csodálkoztam mivel volt otthon valaki aki át tudta volna menni. Na mindegy oda volt írva hogy másnap újra kikézbesítik!

Eljött a nap én akkor otthon voltam ültem a szobámban  és neteztem, közbe az asztalom az ablak előtt van így látom az utcán milyen kocsik közlekednek. Kis idő múlva azt látom hogy a DHL -es kocsi elment a házunk előtt! Vártam hogy megfordul -e de nem. Rámegyek a csomagkövető oldalra és az volt kiírva hogy a címzett ismételten nem volt otthon így majd másnap vagyis már csak hétfőn kikézbesítik!

 
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és közli a hölgy hogy látja ő is a rendszerben de akkor majd jelzi a központban hogy hétfőn hozzák ki. Utána mondtam, hogy bocs de nekem nem hétfőn kell hanem nekem most kell és a nehogy már a DHL balfaszsága miatt ne kapjam meg ma az árut. Végül a telefonon keresztül veszekedések árán annyit sikerült kikönyörögni hogy amelyik városban most van a kolléga várja meg míg utánamegyünk és adja oda a csomagot. Végül tőlem 20 km -re levő városban tudtam utolérni. Ahol a futár azt mondta hogy mikor kézbesítette a csomagot ő 2 házzal arrébb állt meg ahol nem voltak otthon. Végül másodjára is ott állt meg, és az ott lakók azt mondták neki, hogy sokat dolgozunk és nem mindig vagyunk otthon. LOOOOL!
 
 Most jönnek a kérdések:
 
     - A futár miért 2 házzal arrébb állt meg mikor a házunk kapuján plusz a házunk falán is nagy számokkal kint van a házszámunk!
     - Mi az hogy ha 2 házzal arrébb lakó szomszéd azt mondja hogy mi nem mindig vagyunk otthon, akkor automatikusan nem állunk meg a házunknál és nem adjuk oda a csomagot?
 
 
 Üdvözlettel: Miska

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isssti 2011.08.23. 19:58:41

Félelmetes sztori, majd össze kakiltam magam az izgalomtól! ..a legjobban az a rész tetszett, mikor delikvens 20km-re autózott vmi szemüvegtokért - bámulatos milyen emberek vannak!!

avan 2011.08.23. 20:00:35

Szenátor, szenátor, túl híg seggére verni?

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2011.08.23. 20:02:46

@Rosszindulatú Vászka: "Most megkapta, mert éber volt és rátermett, most meg ez a baj."

Úgy van, az baj, ha valaki csak akkor kapja meg a csomagját, ha éber és rátermett. Én azt hinném, hogy a DHL-lel nem megküzdeni kell a csomagért, hanem csak simán megkapni a kifizetett szolgáltatást.

@ginlemon: "Valahányszor küldök haza csomagot, innen az országhatárig simán elmegy egy nap alatt, majd ott kezdődik a töketlenkedés"

Ezt egy bírátomnál én is megfigyelhettem. Szeretett volna kis fémmintákat Svédországba és vissza rendszeresebben küldeni, megvolt a partner, minden, és most lássuk, hogy megy a postázás. Nem ment. Kétszer köldött a partner Svédországból kis csomagot, a neten követni lehetett a csomag útját mesésen, csak amikor Pestre meg kellett volna érkeznie, addig valahogy elkeveredett. Kétszer. Pénzt bukta, üzletet bukta, éljen a modern postai technika.

@Viktus: "Egyszerű a megoldás telefonszámot is kell megadni a rendelésnél, és felhívnak, ha nem talál a futár ..."

A lakcím ma már nem elég ahhoz, hogy egy csomagfutár engem megtaláljon? Nem lehetne ezt mégiscsak elvárni tőlük?

ritmikus csimpifon 2011.08.23. 20:05:28

Kamu poszt. Múltkor rendeltem a vöröshetényi gazdaházból három liter csicsókát és fél hektó zsírszalonnát. Még aznap kihozták. Nem tudom, mit picsogtok.

stüszi 2011.08.23. 20:05:48

A futár csak személyesen az ügyfélnek adhatja át az árút. Így hiába volt otthon a papa meg a rokonság.Legfeljebb ha aláhamisítják a nevét.Amúgy meg el kell tipegni a boltba és ott megvenni, kézbe fogni, megnézni elég nagyok-e a számok , jó-e a színe meg a többi.Nem az entert ütögetni össze-vissza, aztán kiderÜl, hogy hamar hozták még nincs pénzem, meg a többi fASZSÁG

kpityu2 2011.08.23. 20:09:13

Eddig akárhány csomagküldővel volt dolgom, kézbesítés előtt mindig felhívtak a megadott mobilszámomon. Igaz, egyik se a DHL volt.

kpityu2 2011.08.23. 20:12:05

@k13: Múltkor Németországból rendeltem du. fél ötkor alkatrészt, másnap de. tízkor a kezemben volt.

HgGina 2011.08.23. 20:14:42

@infy: a GLS kb. 3 hete hozott egy csomagot. Előtte felhívtak mobilon, hogy az időpont megfelel-e. Eddig jó.
Amikor látom, hogy a küldő egy 23000 forintos árut ingyen kiszállítással 43800-lrt akar utánvéttel rám sózni, persze me, vettem át, amit a fiutár fel is írt. Ezek után még három napon keresztül a GLS hívogatott, hogy kihoznák a csomagot. Egyetlen elmeroggyant telefonos se értette meg azt a messzemenően egyszerű magyar kifejezést, hogy "nem".
Szaporító kifejezéssel élve, fülébe ordítva felfogta valamelyik végre. Aztán a küldő kezdett írogatni, hogy ingyen küldik, csak vegyem át.
Szóval a GLS-ről se áradozzunk, bár másik két futárjukkal évek óta soha semmi probléma nem volt.

ritmikus csimpifon 2011.08.23. 20:14:52

Van még olyan szolgáltatás, ahol NEM kell borravalót fizetni? És nekem ki a halál fizet borravalót? Menjenek a f@szba. Utálom ezt a kurvaországot. Mert AZ.

Co2 2011.08.23. 20:31:10

@Jokkura: nekem ebay-en volt hasonló Angliából, autós töltő jött volna, de idehaza elveszett út közben, írtam a kereskedőnek, hogy mi történhetett, azt mondta most rögtön feladja expressz, pár nap múlva itt lesz, kértem ne írjon semmit a csomagra csak a címem, mert ált. rajta van hogy kitől és mi jön, inglendben ez a módi ill, írtam hogy sajna tisztában vagyunk vele hogy a mi postánk ellop mindent, amit tud...mondanom sem kell az se érkezett meg ezután töröltem a rendelést, postást szoktam ilyen után kérdezni ez mégis hogy lehet, elvileg átvételes a cucc, de gondolom odahamisítják hogy átvettem vagy nem tudom...azt mondta nem kizárt, hogy már az elosztóban lába kell a cuccnak...fasza

zuulululu 2011.08.23. 20:38:14

@Rousseau: "Kérdeztem, nem futja-e a szállítási költségből 20mp telefonra, azt mondja, nem.Le kellett vonnom a borravalójából. "

???Borravalo? Egy postasnak?
Nooormalis?!

karosszékely 2011.08.23. 20:45:47

@zuulululu: Hát ja, az ilyenek miatt szemtelenednek el.

Gáborom 2011.08.23. 20:47:33

Jó volt-e a címzés.
Nincs-e ugyanabból a házszámból kettő vagy több?
( Mert ilyen is van bőven)
Hiszti vagy kitalált?

szgy 2011.08.23. 20:48:10

árú = áru magyarul.

indapass90210 2011.08.23. 20:51:28

Nekem volt egy DHL-es csajom, az nagyon értett a szállításhoz. Mármint a faszállításhoz!

szgy 2011.08.23. 20:51:48

@kpityu2: "kézbesítés előtt mindig felhívtak"

régebben engem is felhívtak, legalább reggel hogy vihetik-e aznap, ha nem találtak egyből akkor kiszállításkor is. egy ideje már nem hívogatnak. biztos ezen spórolnak. nem tudom hogy a kétoldali információhiány miatti szívás jobban megéri-e.

georgy 2011.08.23. 20:54:55

a csomagszállítókat - kiváltképp a b2c piacon - az ügyfelek a sikerességi ráta alapján ítélik meg (az és a szolgáltatási skála mellett), a futárok ezért próbálnak meg "mindenáron" kézbesíteni. a dhl-nél ez nem annyira fontos, nem a belföldi piacra koncentrálnak, a magyar kézbesítések aránya pedig elenyésző a globális ügyfelek véleményalkotásához.

szgy 2011.08.23. 20:59:14

@Androsz: "A lakcím ma már nem elég ahhoz, hogy egy csomagfutár engem megtaláljon? Nem lehetne ezt mégiscsak elvárni tőlük?"

néhány helyet még GPS-el sem egyszerű megtalálni, nem is beszélve a irodaház-toronyház-rengetegekről, ha még le is felejtik a B épület IV. lépcsőház stb. megjelöléseket, vagy elkószálnak a dolgozók ide-oda.

mi sarokházban lakunk, rendszeresen a szomszédba mennek mert azt hiszik hogy a másik utcához tartozunk.

Shinjuku 2011.08.23. 21:11:51

Multkor rendeltem fluxuskondenzatort a zibejrol. Mar elozo nap ott volt.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.08.23. 21:16:30

Szerintem ez nem a DHL hibája, hanem a DHL alkalmazottjáé. Ne a céget hibáztassuk, hanem ezt a "leszarom" mentalitást...

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.08.23. 21:17:58

@Shinjuku: És a DHL hozta, vagy valami jogutód vállalkozás?

Shinjuku 2011.08.23. 21:32:43

@fovarosi.blog.hu: Nem tudom, valami feher hajo csoka egy ezust autoval.

choochoo 2011.08.23. 21:50:23

DHL tényleg szarjon sünt. Velem is ezt játszották el...Először nem voltam otthon, másodszor pedig én is a neten értesültem róla h nem voltam otthon. Felhívtam őket, egy kedves gép mondta, hogy majd visszahívnak. Egy kedves hölgy majd visszahívott. Kérdeztem, hogy WTF?? Kapukóddal kellett volna bejönni a házba, mondtam biztos ez volt a gond (megadtam persze nekik korábban), de a kolléga baszott hívni. A hölgy felolvasta a telefonszámomat, h jó-e. Mivel én sem vagyok jó az ilyesmiknek a memorizálásában, meg gondoltam biztos valami rendszer intézi a visszahívásokat ott náluk nem vágtam a fejéhez, hogy ezen hívtál vissza baszod. Mi is abban maradtunk, hogy akkor majd legközelebb. Legközelebb viszont már nem otthon ültem, ezért behozattam a munkahelyemre, ahová megérkezett, és ki is derült, hogy valami idióta segg a 29-es helyett valami tökmás házszámot írt fel, a futárt meg kúrvára nem érdekelte, hogy valami nem stimmel. Nem tud bejönni, egyenlő nem vagyok otthon...Ha ilyenkor nem szól rájuk valaki, akkor ezt vajon hányszor játsszák el???

Bergeroth 2011.08.23. 21:50:42

Hozzánk a GLS szokta hozni az árut. Eddig még sosem volt probléma, pedig már évek óta rendelünk netről.
Egyszer hozott csomagot a DHL is, de azzal sem volt probléma. :)

Jokkura 2011.08.23. 21:52:47

@Co2: Neked a küldő feladta a csomagot ,azaz hisz a magyar futárcégekben(posta is ide tartozik) . Nekem Keleteurópábaból üzenték,hogy a magyar posta és futárszolgálat csapnivaló ( és még finoman fogalmaztak).Egyébként a cd-t (többet) át tudtam venni a orosz kereskedelmi képviseleten,oda egy orosz futárcég (lehet hogy diplomáciai ?? :) ,nem köttöték az orromra )juttata el.
Ha már Moszkvába ,Minszkben ,Kievben is is "jó"a hírünk,akkor már eláshatjuk magunkat....

adam the first 2011.08.23. 21:56:20

az ilyen sztorik miatt lesz csak 97%-os az időben kézbesítés mutatójuk :)

Jokkura 2011.08.23. 21:56:32

@fovarosi.blog.hu: De a céget,mert ők felelnek az alkalmazottaikért ,vagy alvállalkozóikért.A cég egyeniségét viselik,hordják ,ergo ők a cég.

choochoo 2011.08.23. 22:00:22

@fovarosi.blog.hu: A leszarom mentalitás a hibás egyértelmű, de ne viccelj a DHL dolga leellenőrizni, hogy komplett idiótákat alkalmaz-e vagy sem. Teszem azt van egy asztalosműhelyed és szar munkaerőt alkalmazol és visszajön valaki, h bazdmeg összedőlt a cucc, akkor nem az alkalmazottadhoz küldöd, hogy tessék ott panaszkodni, hanem a te pofádról ég le a bőr, és a te hírneveden esik csorba. Ezek a barmok DHL-es ingben járnak DHL-es kocsival, innentől nem gibsz jakab a seggfej, hanem a DHL alkalmazottja. Ezt a DHL is tudja, és ha nem tesz meg mindent azért, hogy garantálja a megfelelő minőségű szolgáltatást, amit amúgy ki is fizetsz, akkor márpedig szarjon sünt.

Levest befejezted? 2011.08.23. 22:02:06

Agyalágyultakat postol a Homár?

radio100jozsi 2011.08.23. 22:06:23

Sajnos a posztban írtakkal kapcsolatban van nekem is tapasztalatom, és totál ugyan ilyen. A végén le lett mondva a rendelés, és elmentem az üzletbe megvenni. A DHL már csak egy negatív cégér , csak még a bevétel összejön, addig nem érdekli a főnökséget ez a balkáni állapot.

snr 2011.08.23. 22:08:21

Győrben a DHL-es autók egy hétvégi telken parkolnak, a csomagok elosztása pedig egy családi ház mögött lévő épületnél történik. Szerintem ez azt jelenti, hogy itt valamiféle alvállalkozói rendszer működik. Az alvállalkozó pedig mindig a legkisebb költségre törekszik, és szarik a fővállalkozó jó hírére.

adam the first 2011.08.23. 22:09:23

tudná valaki is, hogy mi van emögött :) mindenki meglepődne, hogy valaha valamit is megkap :) ez nem csak a DHL -re értendő :)

KillBiller1983 2011.08.23. 22:10:18

Azért ment el a kedves futár úr(bennfentes vok), mert az alvállalkozónak címenként fizetnek. Na már most, ha címenként kap 150-300 ft-ot(vidékre többet is akár), akkor neki megéri nem leadni, hanem különböző indokokkal visszavinni a rakiba, majd holnap újra kifizetik.
Ezt én is csináltam, ugyan olyan plussz pénz, mint a nyomkövető nélküli dobozosra több km-t írni a valósnál;)

adam the first 2011.08.23. 22:10:36

@snr: nyilván, azért szarik rá, mert abból él...?! :)

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.08.23. 22:19:28

20 kliométert kocsikázni egy telefontokért? Biztos különleges, meg aranyból van, de többet költöttél benzinre, mint a telefontokra...

Thrasher 2011.08.23. 22:19:29

kérdés:
mi alapján dontod el, hogy milyen írásjelet biggyesztesz a kérdőmondat végére?

Lacusru 2011.08.23. 22:24:41

Soha nem volt probléma eddig a DHL-el, sem belföldön, sem külföldön.
Sőt, Thaiföldről hoztak haza úgy levelet, hogy komolyan mondom nem értettem, milyen postagalambbal jöhetett, mert gyorsabban Ferihegyen volt, mintha egy menetrend szerinti repülővel hozták volna.
Mivel nagyon fontos iratok voltak, munkavállalási engedélyhez, még azt is megengedték, hogy kimenjünk érte, és személyesen átvegyük a reptéri központjukban.

TNT-is használunk EU-n belül... velük sem volt még gond soha.
EMS-t passzolom :-)

Lacusru 2011.08.23. 22:27:23

@KillBiller1983: Magyarán jelezni kell feladáskor, hogy az átvevő a mielőbbi kézbesítésért cserébe 4számjegyű borravalót ad?

j311 2011.08.23. 23:12:39

Drop it.
Hide it.
Lose it.

Egyéb kérdés?

KillBiller1983 2011.08.23. 23:15:04

@Lacusru: Szinte magadtól adod, mert 3 alkalommal oda viszi ahova akarod, kedves, előzékeny, és közli veled, hogy Ő csak helyettesít, az előző 2 alkalommal nem is ő volt.
Te pedig benyalod, és megköszönöd a kedvességét..:)

Nem általánosítok, de én "láttam" már ilyet;)

KillBiller1983 2011.08.23. 23:16:11

@KillBiller1983: a gyíkokat megelőzendő: az 3. alkalom akar lenni

salapapa · http://salapapa.hu 2011.08.23. 23:19:58

drága Miska!
miért nem varratsz az assszonnyal egy tokot?

olcsóbb
szebb
szívből jön
......

j311 2011.08.23. 23:33:18

@salapapa: Szívből legfeljebb aorta jön.

tibsi 2011.08.23. 23:46:05

FedEx:

Feladás: este 9-kor Veronából
Átvétel: másnap du. 3/4 2-kor

Xmas 2011.08.23. 23:53:14

Tudom, tök hülye kérdés, és velem van a baj... De ha látta az ablakból, hogy behajtott az utcába a DHL-es autó... akkor miért nem emelte fel a seggét, és ment ki az autóhoz?
Biztos murisabb volt 2x20km-t megtenni.

xj40 2011.08.24. 00:20:43

Nem DHL, mAGYAR pOSTA. Angliából rendeltem alkatrészeket, két helyről, két külön csomag, ajánlottan jött. Hétfőn feladták, szerda reggelre a tracking szerint magyarországon volt. Innen csend péntek reggelig - akkor olyan 9 körül nézem a neten megint: fél nyolc, sikertelen kézbesítés és a város neve... a postás épp akkor biciklizett el a ház előtt, semmi értesítő, semmi csomag.
Eldurrant az agyam, kinyomtattam a netről a tracking logot, és bementem a postára. Azt kérdezi a tyú.. azaz hölgy, hogy kaptam-e értesítőt. Mondom nem, de tud olvasni? Hát de várjam meg a postást, majd visz értesítőt... mondom épp most volt nálam, nem hozott... és különben is, miért nem a csomagot hozza? Azt mondja nem fért el a biciklin. Ja. Két "pufi boríték". Darabonként max. 10dkg. Kérdem, egyébként hol van a csomag, és miért sikertelen a kézbesítés?
Erre csak hápogott, aztán a sarokból előszedte a két pakkot, és odaadta azzal, hogy "Hát akkor elnézést kérünk".
Annyira kíváncsi lennék mi volt a tervük....

Megdobbent 2011.08.24. 00:33:33

@j311: Nalam mindig hozzak az osszes szot, ugyhogy kifogastalan a szolgaltatasuk :>

neked ugatok 2011.08.24. 00:42:14

kamu.

a futárnak nem volt ideje / kedve kivinni a csomagot, és beírta hogy nem vagy otthon, mivel olyan opció nincs, hogy "nem volt kedvem"

mi is a DHL-el dolgozunk, és érdekes módon mindig kiderül az igazi ok, hogy miért késett a feladott csomagunk, volt alvállalkozó akivel emiatt szerződést is bontott a DHL, mert rendszeresek voltak a késések / panaszok az adott körzetre..

neked ugatok 2011.08.24. 00:49:12

@snr:
még a sárga DHL-es autók is alvállalkozóké.. és úgy van ahogy mondod, telibe leszarják a jóhírüket, van 1 szint amit hozni kell (egyébként ez elég kemény, mi ismerjük a saját futárunkat és szokott mesélni mennyit kell melóznia), ha azt a szintet hozzák OK, ha nem akkor kötnek szerződést mással aki majd hozza a szintet ennyi.

ott is emberek dolgoznak és van ilyen is olyan is, mint mindenhol máshol. de a fenti sztori egyáltalán nem meglepő!

neked ugatok 2011.08.24. 00:51:26

@HgGina:
minden nap ugyanaz az ember hívott fel, hogy átvennéd-e? ha nem akkor miért lenne agyalágyult, kidobta neki a gép ő meg felhívott.. az a hülye aki szar rendszert írt nem az aki felhív, empátia nulla?

neked ugatok 2011.08.24. 00:58:09

@Jokkura:
az a szégyen, hogy akkor a feladó egy kretén..

a legtöbb komoly futárszolgálatnak 1% alatt van a problémás csomagkézbesítése, és ebben benne van a meghiúsult kézbesítés, elveszett csomag, megrongálódott csomag, stb..

ugyanis például a GLS napi kb 25000 csomagot kézbesít, és a DHL is 5000 felett van, az a pár panaszos (beleértve a posztolót) épphogy megjelenik a statisztikában és azt nem is tudjátok, hogy ilyenkor a feladó reklamálhat, és nem számlázzák ki neki a szállítást, jó esetben a vevő is visszakapja, kevésbé jó esetben csak a feladó...

neked ugatok 2011.08.24. 01:01:18

@infy:
inside info:
a megadott csomagazonosító onnantól él, hogy a futár leadta a felvett csomagot és betárolták a központi raktárban, ez általában este 8 és éjfél között történik meg, de te már akkor megkapod az azonosítót, amikor a futár átveszi a csomagot (nap közben), de értelemszerűen meg kell várni, amíg beélesedik. ezért hiheted azt, hogy nem létezik a csomag.

neked ugatok 2011.08.24. 01:06:55

@musi:

ezen hangosan röhögtem! :)

tiborc2008 2011.08.24. 02:17:36

Ahhoz, hogy a magyar posta szintje legyen, a csomagokat is el kell lopniuk.

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2011.08.24. 02:26:32

Velem szinte szó szerint ugyanez történt. Nagyjából ötször hívtam fel az ügyfélszolgálatot, és minden állítólagos kézbesítési kísérletnél itthon voltam, vagy volt itthon valaki. Pont ugyanígy egy perccel később kaptam el a nyomkövető rendszerben, hogy megpróbálták kézbesíteni és nem voltam itthon... miközben itt ültem a gép előtt. A DHL nagyon drága és szar lett, ha van rá mód és futárszolgálatot kell igénybe venni, inkább a DPD-t, vagy a GLS-t választom. Ők legalább rugalmasak és nem hazudoznak össze-vissza az ember képébe.

- Capri - 2011.08.24. 02:49:54

MIKOR tanuljátok meg már végre, hogy nem szabad igénybe venni ezeknek a "cégeknek" a szolgáltatását?! PLÁNE LESZERZŐDVE!!

Ostoba banda, megérdemlitek ezt az amúgy sajnálatos esetet. Igen, ti, a cégnek üzenem, nem annak a szerencsétlen megrendelőnek, aki vérig szopja magát a sok hülye miatt!

Shinjuku 2011.08.24. 05:43:41

Ha poszt tole rendszeresen olvassa a homart (mert dehiszen mindjart idetolta a sztorit) akkor csak be kellett volna a pici keresobe irni a DHL betukombinaciot es a bejegyzesek tucatjait olvashatta volna amelyek mind arrol szolnak hogy mennyire szar a DHL. Igy jart.

klacus 2011.08.24. 06:40:54

Felesleges szapulni a DHL-t. Még így is fényévekkel ők a legjobbak.

Ez a tapasztalat.

Kaelon 2011.08.24. 06:51:38

Ha azt akarod, hogy valami el legyen intézve, csináld magad. Postás, futár, stb LESZARJA. Sőt! Ha reklamálsz, a főnöke is leszarja. De a fogyasztóvédelem is.

Egyedül a jóságos Homár törődik velünk! :)

nemecsek ernő áruló 2011.08.24. 07:23:22

Írásbeli panasz. Mindig, amikor ilyen van! CC-zve a fogyasztóvédelmet is, hogy lássák, komolyan gondolod. A telefon a szarnak egy hatalmas pofon! Az írásbeli panasszal foglalkozniuk kell, nekünk íghy sikerült fegyelmit adatni egy postás sofőrnek hasonló balfaszság miatt. Amíg látják, hogy rongy-ember vagy, aki 20 km-t is hajlandó autózni, hogy a jogos panaszát ne érvényesítse, addig újra meg fogják ezt tenni veled!

nemecsek ernő áruló 2011.08.24. 07:25:56

@klacus: Nekem a GLS még mindig pontos volt, és hibátlan munkát végzett. A DHL pedig ma már Magyar Posta Zrt. alias neve. Körülbelül egy-két éve kezdődött a hanyatlás, mert olyan droidok vannak az országban, mint a levélíró.

MuzzicFan 2011.08.24. 08:06:25

Nekem is írták, hogy nyomon követhetem, de nem találta a rendszer a cuccomat. Aztán egy hét múltán minden előjel (e-mail, telefon) kihozták. Jó, hogy otthon volt valaki, aki épp látta, hogy megáll a DHL-es, aki meg sem várta, hogy kiérjen. Csengetés nélkül a postaláda tetejére rakta a csomagom és elhúzott!
Még jó, hogy ellenőrizni kellene, hogy sértetlen-e... Meg gondolom aláírni, hogy átvettem. Eszerint hamisítják is az aláírást. Ha meg épp nincs otthon senki, akkor a cucc rég eltűnik, mire hazaérek. A ká anyjukat! Gratulálok déháel! De Hülye Lúzer, aki ezeket bízza meg a csomagküldéssel!

MuzzicFan 2011.08.24. 08:08:49

@MuzzicFan: vagyis "minden elője NÉLKÜL"

Csak Norris 2011.08.24. 08:42:08

Panasz, felügyelet, békéltetőtestület ...

Azért tehetik meg, mert birkák nem tesznek panaszt, mert az milyen 'má.

Mindenki csak blogokon tud bégetni, aminek van is némi értelme, mert ugyan kicsit de rontja az üzletet. De míg a panasz nem megy, és nem megy 100-ával addig nem jön le a vezetőségnek, hogy mit kell változtatni.

MP 2011.08.24. 09:20:00

Ezeknek a hibáknak egyszerű oka van. Aki odatalálna ahová kell azokat nem akarják megfizetni. Aki kevesebbel is beéri az meg nem talál oda. Tudnék mesélni ezekről.

mozaic 2011.08.24. 09:20:09

Sziasztok! Nem tudom, a posztolónak hogyan adták fel az áruját, de a DHL feladólapon van külön rovat a címzett telefonos elérhetőségére is. Szóval, ha esetleg a DHL-nek megadnák azt a kontakt információt, amelyiken tuti eléri a címzettet, az elősegítené a megfelelő időben és helyen törénő kézbesítést. Én csak ügyfele vagyok a DHL-nek, de eddig nem volt rájuk panaszom, függetlenül attól, hogy küldtem vagy kaptam a pakkot.

2011.08.24. 09:24:55

@Desmond77: minek?
Van ezer másik cég, nem kell őket használni és egy idő után bebuknak.

A HP sem tudot tisztességes PC-t
gyártani, igaz jó pár év eltelt,
de ők is lehasaltak.

serpico 2011.08.24. 09:30:07

@ritmikus csimpifon: akarod mondani 3 kiló csicsókát...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.08.24. 09:35:48

@j311: igazad lehet.
mentem öblíteni.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.08.24. 09:37:18

@MP: ha még teszel egy "L" börűr a niced mögé, meg is értem miről beszélsz. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.08.24. 09:39:29

@salapapa: nnnaja... börür... szépen jól törökül! :D

szóval bötűt.

(ezt is háromszor javítottam. korán van.)

Peetee 2011.08.24. 09:48:07

Igazán örvendetes, hogy valakinek az a problémája 2011-ben ,hogy nem hozzák meg neki a telefontokot.
Még jobb, hogy arra van ideje és energiája ,hogy ezen kattogjon.

elkényeztetett úripicsa hisztije....semmi több.

savrola 2011.08.24. 09:55:38

Komolyan nem hiszem el, hogy azon szerencsétlenkedtek, hogy a posztoló eltéveszti az "u" betűt! A DHL-es egyszerűen gyökér volt. Ha két házzal arrébb meg tudott állni, akkor miért nem tudott megállni a címnél??? Teljesen lényegtelen, hogy egy k.bszott telefontok az, vagy biliárdasztal, vagy, hogy a posztoló egy hülye picsa (gondolom a DHL költség többet ér, mint a telefontok, hacsak nem gyémántberakású), a csomagküldőnek az a feladata, hogy a címre vigye az árut. Amerikában az isten háta mögé ki tudják vinni a csomagokat pontosan, hiba nélkül, akár egy laptop az, akár csak egy adapter.

manualis mammografus 2011.08.24. 10:02:54

egyebkent igaza van annak, aki emlitette, hogy nem a csomagkezbesites itthon a DHL penztermeloje :) komplex logisztikai szolgaltatasokat ertekesit, abban kicsit nagyobb a penz. es abban profik (marmint szerintem abban is).

Tomato Leary 2011.08.24. 10:37:50

Engem az érdekelne, hogy bármelyik nagy csomagküldőnél szoktátok e "biztosítani" az árut? És ha igen, és - netántán - valami történt útközben, akkor mit hazudnak nektek? Ebből a szempontból UPS/DHL, stb. mind egy kalap szar.

Sztina 2011.08.24. 10:51:06

Nekem a Telenor futárszolgálatával gyűlt meg a bajom. Vmikor du-án felhívott a futár, h. az a lakótelep ahol én lakom, az neki egy Bermuda-háromszög és jó lenne, ha elirányítanám merre menjem...Én mondtam mondtam, aztán amikor már csak egy kicsi hiányzott a házunkig, bedobta a törülközőt és közölte velem, h. ő itt és itt megáll, én meg menjek le oda...Úgyh. sétáltam egy keveset, ami nem is érdekes, csakhogy vittem magammal nem kevés pénzt a telefonra és az ügyletet tulképpen az utcán bonyolítottuk le..."Kellemes" volt.Ilyet még nem tapasztaltam.

Zsolt501 2011.08.24. 11:01:09

@Sztina: Ugyan ez történt ma velem is, itt szegeden ugyan ebben a témában.

dekás dezső 2011.08.24. 11:06:40

hát asszem néhányótoknak el kellene mennie a dhl-hez futárnak, meg diszpécsernek aztán akkor biztosan meredeken emelkedne a szolgáltatás színvonala:P

Mad Mind 2011.08.24. 11:13:31

Hehe a DHL-nél viccesek tényleg. Németországból jött a csomag, nézem a trackinggal, hogy elhagyta Németországot. Két nap múlva a tracking rendszer büszkén jelenti, hogy kiszállítás alatt van Németországban. :D 3 nap múlva megjött Magyarországra és egy nappal később hozzám is megérkezett. A csomagon nagy aláhúzás Budapest alatt és felkiáltójel. :D

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2011.08.24. 11:24:41

Lassan kiderül, hogy a világ csurigszarosz pöcegödre ország vogymuk...
De legalább ezt majd rovásírással fogjuk kiírni határainkra...

Tersi 2011.08.24. 11:57:40

A futároknak általában (tehát nem csak DHL) azt hiszem kvótát kell teljesíteni, pl. reggel 7-13h között kell kikézbesíteni 60 küldeményt. Ezért "nyomulnak" át a városon, ezért tolakszanak, ezért száguldoznak és ezért nem oldanak meg házszám probémákat mert hozniuk kell e kvótát és nem akarják elpazarolni az időt. Ergo rossz a rendszerük amiért a menedzsmentet kéne bírálni és nyilván e mellett a futárok is lehetnek még pluszban felelőtlen alakok.

kalandfereg 2011.08.24. 12:20:19

Megvédeném a Postát, mert a csomagokat szerintem gyorsan és pontosan kézbesítik.
Mondjuk nálunk nem működik a kapucsengő, úgyhogy alapból mindig a postára elmenés játszik, emiatt arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire találják meg az embert otthon. Viszont a postára elmenni az általában egy belátható távolság megtételét jelenti. És a csomag ált. a feladás utáni napon szokott érkezni, vagy max. másnap.
A DHL pedig, ellentétben a GSL-lel, meg a többi kézbesítő céggel arra is képtelen, hogy felhívjon, ha a kapu előtt van, holott meg kell nekik adni a telefonszámot, de hogy minek, az rejtély. Kiragasztja a cetlit, azt jóvan. Aztán meg járhatsz utána napokig, hogy hogyan juss hozzá a cucchoz.

Ja, hogy a DHL általában olyan nagy cégek küldeményeit kézbesíti, ahol a kézbesítéssel kapcsolatos döntéshozók nem azonosak a gazdaságos működésben érdekelt tulajdonosokkal? Hát igen, vannak ilyen üzletszerzési módszerek, meg vannak olyanok...

zyl187 2011.08.24. 12:57:57

Az ÁRU rövid ÚÚÚÚÚ b@ssz@meg: általános iskola 2. osztály: Vannak azonban olyan főneveink is, amelyeknek a végén az u, ü rövid: adu, alku, áru, bábu, batyu, daru, falu, gyalu, hamu, hindu, kapu, lapu, saru, satu, szaru, zsalu; bürü, eskü, menü, revü, ürü;

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.24. 15:24:15

Ez így gáz. Asszem akkor nekem mázlim volt. Futár a papíron meghagyta a számát, én hazaérve rácsörögtem, és még aznap beugrott a csomagommal.

Stupido_Girl 2011.08.25. 01:04:37

Jól értem, hogy 20 km-t utaztál egy tokért? :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.08.25. 08:28:34

@dekás dezső: a '80as évek közepén voltam postás is pár hónapig. minden cuccot (levelet, táviratot, kis csomagot...) kivittem, mert ez volt a dolgom. érted? a munkáját az ember maximálisan elvégzi!
nem mellékesen akkoriban még szokás volt a "jattolás", amiből az én pörgésemmel akkoriban 2-300Ft jött össze naponta.
(120Ft volt egy grillcsirke kenyérrel, kólával, erőspaprikával ebédre)

@kalandfereg: védd csak, bár nincs miért.
nem sorolom, csak a legutóbbi esetem:
vártam egy 27ezres utánvétes kis csomagot. anyag volt benne, ügyfelemnek, aki letett nekem 15ezer FOGLALÓt (a műhelyembe kizárólag így lehet bejelentkezni) a következő hétfői melóra.
szerda délelőtt jön Mr Szakáll, hozza a csomagot. mondja árát, mutatok neki 30ezret. asszonggya nem tud visszaadni. (?!)
gondoltam közel 3ezer elég magas jatt lenne és kértem, jöjjön vissza később.
megígérte.
s eljöve a csütörtök. gondoltam tegnap nem volt ideje de semmi gáz, majd ma jön.
s nem jött!
pénteken már tűkön ültem tudván, ha az anyag nincs ott, akkor hétfőn mély bocsánatkéréssel nyomhatok 30ezret az ügyfelem kezébe és rúghatok az esőbe.
(előleg: ha az üzlet nem köttetik meg, visszajár.
foglaló: ha nem jön el az ügyfél akkor elbukta, ha az én hibámból nincs teljesítve a megállapodás akkor a duplája jár vissza)

ugye milyen aranyos, rendes, kedves, segítőkész, pontos is a Magyar Posta és az MPL?
ne a reklámokat nézd hanem az ÉLETet!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.08.26. 23:53:58

A DHL-lel kapcsolatban nincs tapasztalatom. A munkahelyemen a TNT-vel dolgozunk, velük elégedettek vagyunk.

Magánemberként a Postával és a GTR-rel küldenek nekem csomagokat. A postás rendszeresen betuszkolja az ajánlott (!) küldeményeket a postaládába. Ami nem fér be azért elmehetek a postára, ahol egy szeplős, ostoba rém (igen, Soroksár 2.) rettentő ellenszenves stílusban gyakorolja azt a kegyet, hogy átadja a küldeményemet. Olyat is láttam már, hogy a postás meg sem próbálta kézbesíteni a küldeményt, hanem egyből írta az értesítőt. Régen (30 éves vagyok, szóval nem Ferencjóska idejében) a sima leveleknél is csengettek. Ezeknek már túlzás lenne.

A GTR másképp rossz. Egy nagy könyváruház sajnos velük szállíttat, kikerülhetetlenek. Küldenek értesítést e-mailben, hogy másnap jönnek (volt már olyan, hogy éjjel kettőkor), az ember legyen készen, zsebében a pontos összeggel... Többször zaklatták a szomszédot. A néni az utcán állva hívott, hogy mit csináljon. Kellemetlen volt. Nem akarok hülye futárokhoz alkalmazkodni

Csigorin 2011.08.28. 13:33:58

annyit fuznek hozza, hogy a magyar postaban en kifejezetten kellemesen csalodtam. kepeslapot kuldtem Fehervarra kulfoldrol, es elirtam a cimben a hazszamot, 88 a 98 helyett.
este irtam egy emailt az ugyfelszolgalatukra, masnap valaszoltak hogy ertesitettek a fehervari postat, a kepeslap a helyes cimre fog menni es valoban ki is vittek es szerencsesen megerkezett.

Gabika'87 2011.08.30. 08:35:09

@Reckl_Amál: Egyáltalán nem kedves Anál!
Sajnos nem tudtam nem észrevenni szűklátókörűségedből adódó bunkóságodat,neked valami nagyon-nagy baj lehet a fejedben!(ahol másoknak az agya van....)Képzeld,én is szeplős vagyok=szerinted ostoba rém???
Talán nem ilyen kommentekben kéne ostobán fröcsögni hanem megmondani szemtől szembe ha bajod van valakivel.(tudod,mintha neked is lenne gerinced)
Arra még nem gondoltál,hogy olyan stílust kapsz vissza amilyen te is vagy?
Mert te nekem rettentő ellenszenves vagy,szerintem megérdemled ezt a stílust a postán,a közértben,a bankban...

Egyébként meg lehetne annyi eszed,
hogy ha tudod hogy nagyobb méretű küldeményeket fogsz kapni beszerzel egy nagyobb postaládát.(a sima ajánlott leveleket pedig bedobhatják a ládádba,de szerintem ezt még egy óvodás is tudja-vagy most újat mondtam neked?)

Szomorú,hogy ilyen sok ember él annyi IQ ponttal ahány éves,te is csak azért vagy hogy eggyel többen legyenek.

Gabika'87 2011.08.30. 08:41:44

Elnézéseteket kérem az előbbi témába nem vágó kommentért!!

Ha már DHL=posta akkor már inkább a postát választom hiszen az egy ízig-vérig magyar cég .(most még...)
Haver is megmondta:nem az Ersténél nyitok bankszámlát inkább az OTP-nél,inkább a magyarok vegyék ki a pént a zsebemből ne az osztrákok.XD
süti beállítások módosítása