Tékozló Homár

Hogyan ne neveljük gyereket?

2011.09.15. 15:46 | jackyll | 189 komment

Talán nem kell ecsetelni, egy online áruházban mennyire hasznosak a valódi humán júzerektől származó értékelések. A Librinél azonban nem ez a szempont, hanem hogy jó színben tűnjenek fel a könyvek. Szerencsére Mooney nekünk is átlőtte véleményét, ami oda nem volt jó, így egy hiánypótlóan retardált, a gyakorikérdéseknél is szórakoztatóbb könyvet ismerhetünk meg, ami a babák első évében próbálja összezavarni az egybites szülőket:

A libri oldalán mód van arra, hogy véleményezzük a könyvet. Úgy tűnik a negatív véleményt nem tűrik. Ezt a könyvet véleményeztem. Az alábbi szavakkal:
------------------------------------------
Idézet a könyvből: "A mobiltelefonomat a gyerekágy fölé helyeztem abban a reményben, hogy a színek érdekelni fogják a gyerekemet, de látszólag nem vette észre. Lehet baj van a látásával?"

Ez a könyv egy katasztrófa. A BRAVO magazinban olvastam anno ilyen szintű kérdéseket, idiotizmusban a válaszok is a kérdések szinvonalát tükrözik. Néhány kiragadott elem:


A baba első hónapjánál hosszan értekezik a baba SZÓKINCSÉRŐL (sic!), és hogy fontos lehet, hogy milyen választékosan (!) beszél, de ha nem az sem baj. (a baba egy hónaposan _NEM_ beszél) A vakuról írja, hogy óvni kell tőle a baba szemét (ki hitte volna) de ha nem óvtuk az sem baj.

A csuklásról azt írja, hogy nem baj, de ha el akarjuk mulasztani, cumibol adjunk neki enni. (Ha esetleg valakinek kínai lenne a csuklás téma, a csuklás elmulasztása valójában a következő: a gyereket hagyjuk sírni, a sírással a gyerek egy mély levegőt vesz, amivel a csuklás elmúlik.) ... és így tovább

Kár minden kiadott forintért és azért az időért amit az életemből ellopott ez a kreténség. Sajnos pár napos gyerekemmel és a táppal az anya betegsége miatt pár napra mag(unk)amra maradtam. Pikler Emmi: Anyák könyve címü műve a hetvenes évekbeli kiadás, de úgy tűnik a babák semmi újat nem produkáltak, na abban benne volt (van) minden amire szükségem volt.
------------------------------------------
Az elküldés gombbal valami olyasmi szöveg ugrott elő, hogy moderálás után jelenik meg a vélemény. Azóta sincs ott. Most akkor hogy is van ez?

Udv:
A. Mooney

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.16. 09:01:20

@atpijkamo: "Lehet, hogy az anyának nincs teje, vagy olyan gyógyszert szed, hogy nem adhat. Erre találták ki a tápszert."
- Lófaszt. A tápszereket azért fejlesztik és reklámozzák, hogy a pénzügyi befektetők és/vagy a pénzüket kezelők nagyobb extraprofitra tegyenek szert. Csecsemőtápszerek forgalmazása és kiszolgáltatott kisdedekkel történő etetése nélkül a töredéke lenne a mainak az allergiások száma - de akkor mi lenne az antiallergén gyógyszerek biznicével?

">>akármit meg tud emészteni. Az emberiség valahogy fennmaradt abban a néhány tízezer évben is, amikor nem volt tápszer meg védőnő.<<

Aha. Mennyi az afrikai gyermekhalandóság? De nem hogy kipusztulnának, hanem irgalmatlanul szaporodnak."
Az afrikai és a többi népességrobbanás ettől sokkal komplexebb téma, és még a megszállott antikrisztiánus által eredetileg nitrogén-bombának írt fegyverrel sem lehetne megoldani. Egyik oka mondjuk a jószándékú és/vagy hatalmi pozícióra hajtó segélyszervezetek által osztogatott (lejáratközeli vagy gyártási hibás) csecsemőtápszerek osztogatása. Ha a WHO ajánlása szerint az afrikai anyák hagyományaikhoz visszatérve újra két éves korig kizárólag(!) a saját tejükkel táplálnának a gyerekeiket, akkor egyszerre csökkenne a szülések és a járványok száma.

@juhaszvik: Az "új többség" várandósainak mintegy 90%-a dohányzik nálunk. Nem véletlenül.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 09:08:12

@juhaszvik: a gyerek ha csuklik es te cumibol meg beontesz neki, jo esellyel felrenyel, tehat az egeszen biztosan baromsag, rossz tanacs.

Megvan a vakus resz, idezem:
".. Nem árt óvintézkedést tenni a fotózások alkalmával, hogy megvédjük a baba szemét a túl közeli vaku, a túl erős és közeli kamerafény okozta esetleges károsodástól. .. Ha eddig a fényképezésnél nem figyeltünk ezekre az óvintézkedésekre, semmi baj. A sérülés veszélye nagyon kicsi."

Azt gondolna az ember, hogy trivialis, hogy az 1 honapos csecsemonek nincs pislogasi reflexe, tehat _NEM_ vakuzunk egyaltalan. Am legyen, irja le, hatha valaki pont nem tudta, ez nem gond. A gond az, hogy az utolso ket mondattal megoli az elozoket.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 09:13:55

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tehat a tapszer az ordog talalmanya, ami csak azert van, hogy kibasszanak velunk. Tehat olyan nem letezik, hogy az anyanak nincs, vagy elapad a teje, mondjuk az idegessegtol? Vagy az elejen mikor meg a mirigyek nem dolgoznak gozerovel, nem termel annyit, amennyire szukseg lenne? Meg olyan sincs, hogy az anyat CTre viszik es a radiokativ izotop amit ilyenkor a verebe kap, egy nap mulva urul ki, tehat hiaba van tej, nem szabad a gyereknek adni?
A termeszetes megoldas pedig - mondjuk a Katedralisban is irtak - a higitott kecsketej, mert az all legkozelebb osszeteteleben az anyatejhez. Csakhogy mersekelten sok kecsket tartunk manapsag.

cicmen (törölt) 2011.09.16. 09:16:22

A vakuról írja, hogy óvni kell tőle a baba szemét (ki hitte volna) de ha nem óvtuk az sem baj.

Bizony bizony! És mert az kimaradt, hozzátenném a hülye anyukáknak, hogy hegeszteni se engedjék csecsemőjüket védőpajzs nélkül!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 09:17:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Ahogy Kurt Vonnegut csodalatosan osszefoglalja:
"Már eladtak mindent, ami ért valamit, már nem volt mit enni, és az emberek mégis állandóan basztak."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.16. 09:18:00

@vazsmegyeigerdezsház: Alighanem valami vulkanikus környezetben írt cikkekből összelopott és leferdített vacakról van szó. Nálunk ugyanis játszótérre üledékes eredetű bánya- (vagy néha szitált-mosott) folyami homokot visznek. A részletekbe ne menjünk bele, de az azbeszt és a hasonló jellegű fizikai rákkeltők azért azok, mert egyrészt hegyes-szúrós kristályok, másrészt meg a méretük olyan (4 nanométer alatti), hogy nem akadnak el sem a felső légutakban, sem a légcsőben, hanem bejutnak a hörgőcskékbe, ahonnan már nem tudja csillóhám a felszínre dolgozni, azaz attól már nem fog a gyerek (sem a felnőtt) vályogot köpni. Ott marad, ingerli, pusztítja a tüdő sejtjeit, jön is a falósejt, hogy bekapja és elvigye megsemmisítésre, de azt meg belülről kiszúrja, jön a másik, a negyedik, a nyolcadik..., kész az azbesztózis, kialakul egy részben halott sejtekből álló csomó, góc, ami 15-50 év múlva nagy eséllyel elrákosodik.

juhaszvik 2011.09.16. 09:26:36

@vazsmegyeigerdezsház: gondolom a szerzők próbálják nem a frászt ráhozni a szülőkre, azzal, hogy az 500.-ik vakuvillantás után (simán készül ennyi fotó a kis lurkóról) már tuti nem egészséges, amit csinálnak.
a csuklással kapcsolatban pedig vannak többen is, akik az itatást ajánlják (nézz utána).
de persze nem akarom védeni, csak az érvelés így kevés.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 09:29:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: en emlekszem gyerekkorombol, micsoda gondokat okozott a homokozas. Mindig volt par marekkal a zsebemben utana, egyszer a Zoli a szemebe dobta, de azt sikerult kimosni, (Zolinak is amit utana o kapott:) es tobb mecsim is odaveszett, eltorott a lapatom, leszakadt a vodrom fule, es kilyukadt a szitam. Beszakadt a kormom, teliment a zoknim es a cipom. Egyszer tele lett a szemem-szam fulem vele, mikor a biciklimmel nem sikerult az ugratas es pofaval a homokozoban eltaknyoltam.
Ugy kb ennyi.

Szerintem is valami lopott cucc lehet, mert nincs azbesztozisom, holott ezekutan tuti lennie kene.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 09:36:17

@juhaszvik: Egyreszt nyilvan nem olnek gyerekeket vele, tehat a faszsagokon at lehetne siklani, nade mi van azzal, akinek lovese sincs a dolgokrol, es ezek utan azt hiszi igy a jo? Masreszt ez is olyan mint a hid: hiaba franko a festes, az utburkolat, a jarda, a korlat, ha egy hibas alkatresz miatt az egesz szakramentum leszakad..

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.16. 09:41:46

Gyereket csak az Aldiból vagy az ukrán embercsempészektől.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.16. 09:42:10

@vazsmegyeigerdezsház: Mindösszesen az anyák 1%-a képtelen valóban a szoptatásra. Hogy a kismamák fele miért táppal puffasztja a gyerekét? Nagyrészt divatból, reklámok hisztisítő hatására. Az elején, az első héten az a napi néha összesen 20-50 g, ami termelődik, gyémánt-egyenértékű és pont elég. Ha egyszer olyankor megteáztatják, mondván nehogy kiszáradjon, a többség soha nem fog rendesen szopni és az anyának valóban nem is lesz elegendő teje.

A kecsketej - bár én ugyancsak kecsketej-párti vagyok - nem természetes megoldás, mert ugyan az albumin-globulin aránya jóval közelebb áll az emberi tejhez, mint a tehéntej és a zsíremulzió cseppmérete is jóval kisebb, ezért könnyebben emészthető, mégis testidegen fehérje, amit egy (két) éves kor alatt nem ajánlatos adni a gyereknek. Kecske amúgy egyre több van, és még sokkal több is lehetne. Az anyatejhez leginkább talán a lótej hasonlít, csak legközelebb Kazahsztánban szerezhető be, bár volt magyar próbálkozás lótejpor alapú bio-tápszer előállítására, de azt is megvette valamelyik multináci tápgyár, és elsorvasztotta. Az egyedüli természetes megoldás a felsorolt, leginkább mérgezéses válsághelyzetekben a hasonló korú csecsemőjű másik édesanya, történelmi nevén szoptatós dajka segítségének igénybe vétele. Mondjuk arra ügyelni kell, hogy ne legyen HIV vagy hepatitis-vírus fertőzött.
A "nem tudok szoptatni" / "fáj a szoptatás" neurózisok részen a mai, táphoz szocializált nagymamák és védőnők, gyerekorvosok bűne, részben meg azoké, akik nem tanítják meg a szülés előtt, hogy hogyan is kell a csecsemőt mellre tenni

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 09:46:10

@vazsmegyeigerdezsház: "Minden homokban van por"

Locsolsz vizet a homokozóba. Egyrészt nem porzik, másrészt jobban lehet benne játszani.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.16. 09:48:17

na vazze, akár a babanet.hu költözött volna ide.

szerintem mindenki csináljon azt a gyerekével, amit a legjobbnak lát. amíg a gyerek vigyorog és rosszalkodik, nagy baj nem lehet.

én sose láttam tápszert és gyakorlatilag minden lehetséges koszvariációt benyaltam ,koszos folyóban úsztunk gyerekként és pocsolyában laktunk, aztán mégis allergiás lettem, pontosan 24 éves koromban.

szal nagyjából mindegy.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.16. 09:59:50

@atpijkamo: Legjobb, ha lajtoskocsival indulsz a jáccótérre.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 10:32:09

@estrella negra: "mindenki csináljon azt a gyerekével, amit a legjobbnak lát."

Ez a létező legjobb tanács első babásoknak.

A baj az, hogy nem hiszik el. Öt könyvben öt különböző megoldást találnak ugyanarra a problémára, és nem tudják eldönteni, melyik a legjobb a babának. Pedig neki mindegy.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 10:36:26

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "a lótej hasonlít, csak legközelebb Kazahsztánban szerezhető be"

Csak rendesen meg kell erjeszteni, az a kumisz. Én megiszom, a baba meg kap tápszert.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 10:39:07

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "a hasonló korú csecsemőjű másik édesanya, történelmi nevén szoptatós dajka"

Vagy csak a tejet odaadni/elkérni, hűtőben eláll egy ideig.

Ha nem szopik eleget, le kell fejni. Az se egyszerű mutatvány, meg kell tanulni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 10:42:21

Ha meg eleget szopik. Na végre! Leteszem az ágyba. Boáf! Mind kijön belőle. ... Aaaah!

Megint eteteni. Tartani jó sokáig. Na, büfi megvolt. Óvatosan leteszem. Boáf! Mind kijön belőle. ... Aaaah!

Megint megetetem. Tartom jó sokáig. Büfi megvolt. És most? Tartom míg mind megemészti? ... Inkább örökbe fogadnék egy szobatisztát. ... Kutyát.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.16. 10:45:08

@Horváth Lajos: akkor még nem voltak ilyen úri huncutságok....:) ha flancolni akartunk a diiiiisssccccooooba, akkor FA dezodor volt. Kevésbé flancos helyekre, pl iskolába, megfelelt a sima zuhanyzás+fogmosásá kombó is :D:D

@atpijkamo: ez tejjesen így van. a szerencsétlen anyuka fejében akkora információhalmaz dagad, hogy nincs ideje már a gyerekére figyelni, mert mindig a neten kell a lógni az újabb tanácsokért, ami mindig ellentétes az előzővel.

el sem hiszik, hogy a gyereknek naggyából három dologra van szüksége eleinte: az anyjára aki vele van, tiszta pelusra és egy nyugodt szobára.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 10:50:11

@akiazsiráfotszereti: Patikában is lehet izzadásggátlót venni. Töredékébe kerül, és ugyanaz van benne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.16. 10:50:14

@akiazsiráfotszereti: Na ez az, ha valaki Taigetosz-pozitív, szinte mindegy, mit kap... ;—)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.16. 10:55:30

@atpijkamo: (Az apukáknak) az a legjobb, ha kényelmes fotelban a vállukra terített pelenkán altatjuk a babát. Nem borít, nem sír, elalszik, szuszog, és szuszogásával álomba hipnotizál. Aztán szépen-lassan lecsúszik az alvó apukáról a földre, úgyhogy szőnyeg sem árt...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 10:58:50

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: :)))

Igen, ez az ideális eset apukáknak.

Sajnos a gyakorlat messze esik az ideális estetől.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.16. 11:00:34

@akiazsiráfotszereti:
Én minden fürdés után alaposan befújtam magam eme csodaszerrel (Wd-40). Biztos ami biztos alapon ugye. Fogmosás helyett nálam a hagyma+rágó kombináció játszott. Sose betegedtem meg,bár a diszkóóuban nem voltam túl népszerű. Pinát is sokáig csak képen láttam. Tanulság nincs!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.16. 11:11:49

Nem emlékszem, hogy egy könyvet is elovastunk volna (ez ügyben). Ha valami problémánk volt, megvitattuk a gyerekorvossal, vagy a védőnővel. Nem kell ezt túlmisztifikálni.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.16. 11:13:58

hát akkor szerintem ugorgyunk. alig vártam, hogy kinőjenek a gyerekeim a pelusos-cumis-macis -nyafis-büfis -szopis korból, erre még a homáron is ez a téma. váááááá.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ja, de a taigetoszpozitívság csak felnőttkorban derül ki. addig micsinájjunk vele?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.16. 11:14:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Én csak a mellkasomra fektettem a kölköt, oszt már húztuk is a lóbőrt.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.16. 11:15:50

amúgy a címből hiányzik vagy egy a betű, vagy egy n betű.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.16. 11:18:36

Ja, előtte a macska aludt ott. Aztán, mikor az asszony terhes lett, átszokott az ő hasára. (Igen, tudom, mi az a toxoplazmózis.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.16. 11:22:46

@akiazsiráfotszereti: Posztnatális abortuszt a tünetek jelentkezésekor? (A cím(?)szerkesztőket képzésük során állítólag többször elektrosokkolják inzulinkómában.)

@estrella negra: Aki magyar nemes, az magyar nemes. Hiába, no...

Manyecska 2011.09.16. 11:48:33

@atpijkamo: mi örökbefogadtunk egy szobatiszta kutyát,... az első 10 perben megkefélte az összes lakót, aztán lehányta a százezres ülőgarnitúrát,.. majd egy hét múlva összefosta a hófehér szőnyeget..stb..és még mindig nincs vége.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 11:50:47

@Manyecska: :) Vágnám ki, mint macskát szarnji.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 11:52:04

@estrella negra: Hát ha annyira kevéssé felszerelt játszótér, akkor elmenni Praktikerbe, slagot venni, ráhúzni vízcsapra, oszt locsolni.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.16. 11:59:11

kéremszépen, ha lehetne, mondja valaki, hogy ez nem a hétvégi poszt..

cicmen (törölt) 2011.09.16. 12:12:05

@akiazsiráfotszereti: Nem az! Még kedden is ez lesz! Az meg nem hétvége. Ugyebár.

cicmen (törölt) 2011.09.16. 12:15:39

@Manyecska: és még mindig nincs vége.

A kutyának? :)

cicmen (törölt) 2011.09.16. 12:18:23

@Manyecska: az első 10 perben megkefélte az összes lakót,

Korra nemre való tekintet nélkül?Egész jó a libidója! :)

cicmen (törölt) 2011.09.16. 12:21:49

@akiazsiráfotszereti:kéremszépen, ha lehetne, mondja valaki, hogy ez nem a hétvégi poszt..

Mi a faxnak hétvégi poszt? Most sem kommentel senki!

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.16. 12:29:08

@cicmen: ez igaz, de legalább délutánra lehetne valami más.

A székely fia ebédel:
- Idesanyám, nem elég savanyú ez a káposzta.
- Édes fiam, hát ez mákostészta.
- Mákostészta? Annak elég savanyú.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.09.16. 12:30:40

@atpijkamo: hát tudod.. van ugye a rákapuka. meg a rákanyuka.. és mikor szeretik egymást akkor.. izé.. áá tudod mit? rákanyukát megbaszta a gólyahíren egy méh. na ebből lesz a kisrák ha nem húzott a méh rákotont. mostmennyéjáccani vagy kettéváglak..

Manyecska 2011.09.16. 12:44:14

@cicmen: ..fiatalka még:)! Amúgy P.Emmit én is olvastam /70-es években írta itt említett könyvét/ de "Hogyan tárjuk szét karunkat tétován,ha kutyánk a gyerek plüssállatját hegeszti?" c.alfejezetre nem emléxem!:)

Csokis2 2011.09.16. 13:09:28

@Manyecska: Nálunk már vége lenne. Pedig nincs is százezres ülőgarnitúránk. Tulajdonképpen semmilyen sincs. Asszem nem vagyok sikeres.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 13:19:30

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: az 1%ot vitatom, ha tea helyett vizet kap 25köbcis főzőpohárból, nincs gond a szoptatással, a többivel pedig teljesen egyetértek.

"@atpijkamo:
@vazsmegyeigerdezsház: "Minden homokban van por"

Locsolsz vizet a homokozóba. Egyrészt nem porzik, másrészt jobban lehet benne játszani."

Te aztán mindig olyan faszán elkapod a lényeget.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 13:23:13

Egy városi megy át a falun az autójával, egyszer csak látja a felírást a parasztház falán:
“Eladó.”
Bemegy és mondja a gazdának, hogy megveszi, és ahogy körbetekint, lát mindenféle állatot, disznót, tyúkot, borjút, kecskéket és még három méhkast is.
Erre szól a városi, ha megveszem a gazdaságot nekem azok a méhkasok nem kellenek.
- Nem? Szól a paraszt. Pedig ezek idomított méhek, nem csípnek csak a mézet hordják ide! De ha akarja,kipróbálhatjuk. Vetkőzzön le meztelenre! Kikötöm magát a diófához, kiengedem a méheket és ha egy is megcsípi, megkapja a gazdaságot ingyen!
A városi beleegyezik és hagyja magát kikötni a diófához.
A paraszt tovább csinálja a dolgát és egy óra múlva odamegy a városihoz. Látja, hogy szegénynek a feje balra lóg, sápadt, gyötrődött az arca..
Megkérdi tőle:
- No csíptek-e a méhek?
Erre rekedt hangon szól a városi :
- A méhek nem csíptek, de a borjú, már nyolcszor volt szopni.

Egyéves Önkéntes 2011.09.16. 13:23:14

tápszer? mázlisták
nekünk csak egy marék hideg aszfalt jutott vacsorára, ha jutott

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 13:26:11

@EÖ: nekünk csak salak jutott, amikor egy összecsavart újságpapírban laktunk a tó alján.. még hogy homok..

England win The Ashes! 2011.09.16. 13:33:01

@EÖ: @vazsmegyeigerdezsház:

Én este tízkor keltem, azaz fél órával azelőtt, hogy lefeküdtem, ittam egy csésze hideg mérget, napi 29 órát dolgoztam egy gyárban, én fizettem érte a főnöknek...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.16. 13:33:55

@vazsmegyeigerdezsház: Bennem komoly kényszerbetegség alakult ki, azóta is gyűjtöm a cipősdobozokat az ágy alatt, hátha egyszer kirúg a tulaj a lakásból. Igaz, akkor lesz habzsi-dőzsi, mert többdobozos lakásunk lesz.

Stupido_Girl 2011.09.16. 13:49:17

Már kint van a vélemény.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.16. 13:56:11

Mi nem haldoklunk, kéremszépen, mi így élünk.

Manyecska 2011.09.16. 14:10:43

@Csokis2: nyugi énse, a szeretőmtől kaptam...:)))! :))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 14:14:41

@fogsunder:

A cigi és az égett pirítós kora reggel kopognak a rák ajtaján.
- Ébredj, mi vagyunk a rákkeltők.

janegirl36 2011.09.16. 14:22:59

En meg azt mondom hogy aki
1. nem szult mar/meg
2. nem szoptatott gyermeket
annak ne legyen mindenfele kritikus/ negativ velemenye arrol hogy melyik anyanak hogy meg mikent kellene szoptatnia es nem tapszert hasznalni... na!

Manyecska 2011.09.16. 14:57:46

Itt jegyezném meg egyszer bicikliztem hazafelé a Szigetről /fáradtan/ amikor valaki beszólt egy fa alól - hangosan, gúnyos stílusban, köszönt és integetett...amikor jó hangosan, tisztán és érthetően elküldtem a "tetves bunkót a jó édes..."-ba, na akkor értem pont oda és megdöbbenve láttam hogy egy komplett óvodáscsoport guggol a fűben mivel ez egy szabadtéri bábelőadás akart lenni. Tanultak pár új szót tuti nem tudom az élményt hogyan dolgozták fel??:) ....

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.16. 15:37:02

@vazsmegyeigerdezsház: Így lehet hiteltelenné tenni valamit. Ttanácsol valamit, aztán mégse.

Azon gondolkodtam, tápszer nem váltható ki esetleg kecske- vagy tehéntejjel (hamár a mamának nincs és nem is tud hozzájutni) Azzal a verzióval, ami még az állatból jött ki, persze megfelelően fertőtlenítve?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.09.16. 17:07:32

Tápszerezés ellen vagyunk/voltunk mi is. Viszont volt, hogy párom (hagymának !) megbetegedett és az orvosság szedése alatt nem szoptathatott.

Mártírként fel kellett áldoznom magamat a cicik kiürítésére, nehogy elmenjen a tej... Utódomért mindent :P
De azért másnap csak vettünk egy kézi fejőgépet.

XCat 2011.09.16. 18:20:28

@vazsmegyeigerdezsház: Rendben, én hibáztam, a posztoló értelmetlen, te meg egy kekec nyomorék vagy. Akárhogy nézem, hármunk közül te jártál a legrosszabbul.

Akkor ezt meg is beszéltük. :)

XCat 2011.09.16. 18:23:08

@atpijkamo: Most ettem égett pirítóst, jó fokhagymásan. Isteni volt.

@janegirl36: Szerintem meg aki igen, azt vessük alá lobotómiának, és vegyünk enki egy szép színes virágcserepet. Majd bízzuk valami értelmesebb lényre a poronty nevelését, az idióta hülye kurvák utántermelésének elkerülése végett.

XCat 2011.09.16. 18:24:32

@Manyecska: "Nézzétekk gyerekek, ottan megy egy hülye ufó, aki ufóul köszönt nektek, integessetek neki a középső ujjacskátokkal".

XCat 2011.09.16. 18:30:13

@atpijkamo: Késztetést érzek rá, hogy elmeséljem milyen váladékok és folyadékok termelődtek benne a mai nap folyamán, és azokkal mit csináltam.

Ez az anyatejezős, babafosatós téma meg ugyanaz pepitában, nem létezik, hogy ti ezt nem látjátok.
Miért nincsenek férfifórumok,ahol a pasik megtárgyalják kinek mennyi az ondószáma, és milyen fürgén úszkálnak a kicsi spermiumok? Mert a pasik még minden tahó undorító szokásukkal egyben még mindig normálisabbak.

De ez a nősténykedés, ez kurvakibaszottocsmány, én meg nem vagyok rá kíváncsi, úgyhogy fejezzétek be, basszátok meg.

XCat 2011.09.16. 18:31:23

@atpijkamo: Nem konkrétan neked ment, hanem úgy általában azoknak a picsáknak, akiknek az agya helyére is méh nőtt. Talán mert rendszeresen a szájukat használták picsa helyett, nem lehet tudni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 18:34:13

@CatMother: Szar volt a napod. Értem. Most így jobb?

"Miért nincsenek férfifórumok"

belsoseg.blog.hu/

XCat 2011.09.16. 18:38:53

@atpijkamo: Szar is volt, de ez valami olyan szinten űberocsmány, hogy kiverte a biztosítékot. Én értem hogy evolúciós okai vannak, hogy amikor porontyot növesztesz, akkor közben meg utána a túlélési meg fajfenntartásai ösztön miatt teljesen beszűkül az agyad arra, hogy hogyan tudod életben tartani a kölyköt, de honnan a frászból szedik, hogy ez bárki mást érdekel?

Régebben volt annyi eszük, hogy erről kussoltak, most meg?.

Nálam speciel azt érték el, hogy ha terhes nőt látok, elkap a hányinger, a frissenszültektől meg menekülök, és próbálom csak finoman a tudtukra adni, hogy nem érdekelnek azok a trutymókkal kapcsolatos dolgok, amik őket az elkövetkezendő 6-8 évben le fogják kötni.

De kurvagáz az egész.

A női nem szégyenei, a legvalódibb picsakirálylányok. Faszért szaporodnak.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 18:39:20

@CatMother: A műkörömépítés rejtelmeiről csacsogó nők, és a fociról böfögő férfiak ugyanúgy taszítóak. Próbálj új embereket megismerni.

A csecsemőkről szóló történetek szerintem viccesek. Minden vicces történetek vicesek, még ha a csecsemőkről szólnak is.

XCat 2011.09.16. 18:40:10

@atpijkamo: Én ezen nem látom lelkesen és nyilvánosan elemezni azt, hogy kinek milyen a gecije, bár nem néztem át teljesen...

XCat 2011.09.16. 18:41:18

@atpijkamo: Jah, főleg amikor egy vadidegen hülye kurva egy tárgyaláson félrehív, hogy olyan kedvesnek látszom, gondolta megmutatja nekem milyen cukin bilikéznek az autista kölykei, és már segíteni sem kell nekik. Azt hittem, ott hányom le.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 18:41:35

@CatMother: :))))

Akkor ne olvasd azt a fórumot, ami erről szól. Menj át a homár következő cikkére, ott nyelvészkedhecc.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.16. 18:43:11

@CatMother: :)))

"olyan kedvesnek látszom"

Légy kőkemény, ne nézzenek már puhánynak!

XCat 2011.09.16. 18:44:30

@atpijkamo: Azért olvasom és írom le, hogy felfogják végre hogy barmok, és szíveskedjenek változtatni rajta. És azért úgy, ahogy, hogy feltűnjön, és valahogy utat találjon abba a szűk vájatba, ami az agyuk helyén van.

Persze tudom hogy nem fognak, de én megtettem amit lehetett.

XCat 2011.09.16. 18:57:33

@atpijkamo: Hát ha bemégy akármelyik csetoldalra, fél óra alatt 19 ilyen ajánlatot begyűjthetsz. (ebből maximum kettő lesz helyesírási hibák nélkül, de kárpótlásként van hozzá videó, meg mesél hozzá az ürge)

Különben a többség unatkozó hülyegyerek, meg van pár, aki komolyan beteg. Az egyik haveromat úgy lehetett lekattintani a témáról, hogy közöltem vele hogy oké, megnézem, de utána megkapja a felvételt a munkahelye.

Utána annyira nagyon nem szeretett.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.09.16. 20:23:59

@CatMother: nem ertem miert zavar, hogy a nok szaporodnak. Szedjel masik gyogyszert mentalis problemaidra, mert ez nem valt be. Sajnalom.

XCat 2011.09.16. 20:36:12

@vazsmegyeigerdezsház: Ahogy elnézlek, messze nem ez az egyetlen dolog amit te nem értesz. Viszont azokról az ocsmány giccses szarokról le kéne szedni, hogy iparművészet, mert ezek egy parasztlagziban is gagyinak számítanának.

Ezüsthegyi Kabóca 2011.09.18. 20:56:41

A. Mooney!

A Libri eljárása lehet, hogy felháborító. De a párommal az idézett könyvet átnéztük, mert meghökkentettek az olvasottak. Az én véleményem: a) nem tudsz szöveget értelmezni b) a szövegfelfogásod elég gyenge:
Azok a kérdések lehet, hogy buták. De a válaszok elég színvonalasak. Egyébként pedig a csuklásról írt részt pontosan kellett volna idézni, mert a könyvben értelmesen le van írva minden, és a sorok között sem kell olvasni, hogy megértsd. Ezzel együtt sem pont az van a könyvben, amit Te leírtál.

mohopasi 2011.09.19. 10:53:39

No jól elvitatkozik a nép a gyereknevelésről, amikor a lényeg, hogy tojnak kiengedni a modik a negatív véleményt. Szerintem nem elegáns, de joguk van hozzá... Én sem szeretném, ha a boltomba bejönne egy (nem)vevő, és fennhangon elkezdené fikázni az árumat.

_Zsoo 2011.09.19. 16:00:44

közben megjelent a komment a libri oldalán, egy másik negatív véleménnyel együtt :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.19. 22:36:36

www.youtube.com/watch?v=C70Fdn-YmpY

elnézést a vulgarizmusért!
vagy inkább nemis! ez így van jól! :D

Trackback 2011.09.20. 16:08:02

ah, mily nemes témák tartják izgalomban az irodalomkedvelő úri közönséget...!

egyébként köztudott, hogy a libriben (mint minden ilyen populáris üzletben) 95%-ban fos könyvek vannak, a mónikasón szocializálódott kreténeknek

én nem olvasok olyan könyvet, amit nem olyan író írt, aki minimum 100 éve halott, és csak ezt tudom tanácsolni mindenkinek: isteni lesz a minőségi ugrás a szövegben, tartalomban, meglátják

XCat 2011.09.20. 22:03:15

@A Galaxis Elnöke: Túl sűrűn nem jársz arra, gondolom. :)

közödeszed 2011.09.22. 21:05:51

altalam felallitott teoria. letezik kisgyermekes hulye anyuka. illetve hulyegyerekes kismama. elobbi rendszerint babakocsival , onmagat es gyermeket elpusztithatatlannak kepzeli,fellelheto bicikliutak kellos kozepen.
utobbi a porontyat plazakban , bevesarlokozpontokban szocializalja a gyerek meg barmit megtehet, csak ne otthon kakaljon a szoba kozepere.
na ezert kell kibaszni a modern gyereknevelos konyveket a kukaba...mellesleg aki meg videken nott fel pont leszarta mi volt a homokban ha mar ketpofara zabalta a csirkeszart...ismerosom ismerose... :-)

Sevy 2011.09.24. 11:38:53

Lehet, valaki már megkérdezte... Miért kell olyan könyvet online vásárolni, aminek nem garantáltan ötcsillagos a tartalma? Persze, hogy Coelho-t megveszem, de talán még nála is filózok, talán inkább elmegyek egy boltba, beleolvasok pár helyen, és ha bejön, megveszem. Amikor egy szakkönyvről van szó, eszem ágában nincs online megvásárolni. Aki megveszi minden utánajárás nélkül, az ássa el magát jó mélyre és ne panaszkodjon...

LL73 2011.10.18. 13:21:07

@FDToth: Szerintem te meg apád faszán nőttél fel.
süti beállítások módosítása