Tékozló Homár

Feljelentették a frissen telepített megállni tilos tábla mögött parkolókat

2011.10.20. 12:42 | jackyll | 320 komment

Jobb lesz, ha összekapják magukat az összevissza tilosban parkoló autósok, vagykülönben jövőre mehetnek majd az ócsai telepet építeni köz/börtönmunkában. Ja, hogy előző nap rakták ki a megállni tilos táblát, és másnap mentek körbe megbüntetni az ottfelejtett autókat? Ha sokat ugrálnak bevisszük magukat terrorizmusért!

Rendőreink néha direkt szívatnak minket. Néha olyan dolgokkal kapcsolatban, amivel igazán elég lenne egy figyelmeztetés is, mivel van lehetőségük ilyet is kiosztani, ha valaki pl. tilosban áll. Főleg ha a következő helyzet áll fent.

Helyszín: Budapest, XI. kerület Etele tér, kétirányú szervizút
Időpont: 2011.10.18. kedd
Kitesznek egy megállni tilos táblát, mert néha a sok parkoló autó és a szűk hely miatt az úttal párhuzamosan parkoló autóktól nehéz elférni vagy be sem lehet fordulni, ha van szemjövő forgalom. Ez eddig rendben van, de rögtön másnap jöttek büntetni:

Helyszín: Budapest, XI. kerület Etele tér, kétirányú szervizút
Időpont: 2011.10.19. szerda
A délelőtti órákban 2 fiatal buzgó rendőrünk bünteti a tábla mögött állókat. Munkatársaimmal együtt kimentünk szólni nekik tudják-e vajon, hogy csak tegnap lett a tábla kihelyezve, és ez a 4 autó tulaj akit épp feljelenteni készülnek (nem csak figyelmeztetni) lehet régebben parkol itt. Őket az nem érdekli, nem tudják, hogy csak 1 napos a tábla (jajj, dehogynem!  ), ne szóljunk be a dolgukba ő sem szólnak a miénkbe. Különben is, ha egy napos a tábla és igazolják hogy régebben állnak ott akkor megússzák a büntit. Jó. Csak ez épp teljesen felesleges munka és levelezgetés a szervekkel (az adófizetők pénzén), ami elkerülhető lenne.

Akkor viszont legyünk konzekvensek: van itt az utcában még pár autó (kb 20) aki szabálytalanul parkol párhuzamosan a szervizúttal, szemben a forgalommal. Őket nem büntetik meg? – Kérdeztük. Őket nem… Akkor mi lenne, ha ezt a 4-et csak figyelmeztetnék, ha a többi úgyis megússza?

Végeredmény: feljelentették a 4-et aki tilosban állt (1 napos tábla mögött), mindenki más aki csak forgalommal szemben parkolt megúszta.

Nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni a rend őreinek, bőven elég lett volna egy figyelmeztetés.

Üdv,
RoB

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FDToth 2011.10.21. 10:36:06

A rendőrök között annyi, de annyi nagyképű paraszt van, hogy lehetetlen megszámolni.
Nemrég egy 3 sávos úton, a belső sávban álltak meg igazoltatni egy autót, ezzel jókora akadályt képezve (azon az oldalon, kb. 15 méterre 2 db benzinkút, parkoló...)
Arra mentem, kürtöt nekik. Szóltam, hogy nem itt kellene megállni, mert szabálytalan. De ő használja a kék villogóját. Az egy dolog, de mi a jó büdös francért kell ennyire játszani a rendőr janit???
Otthagytam őket, remélem hátulról beléjük rohant vki..
ha határozottan lépsz fel velük szembe, akkor elsunnyognak (ők is emberek..)

igazságos 2011.10.21. 10:37:28

@estrella negra: ez magától értetődik, egy kocsira vigyázni kell. Akinek ez nem természetes, annak ne legyen kocsija.

waces · http://blog.waces.hu 2011.10.21. 13:24:33

@igazságos: ember. ha egy heten ketszer nez ra valaki, akkor ugyan ugy belefuthat ebbe :) (ranez hetfon meg szerdan es csutortokon kirakjak a tablat majd masnap reggel megbirsagoljak)

nem a buntetessel van a gond, ezt kene megerteni, hanem az eljarassal, hogy _nem jeleztek elore_. tenyleg nehez ezt felfogni?

neet 2011.10.21. 15:31:30

@webnazi: ha minden ilyen közel van, minek a kocsi? :D)))

KecskeDotyi 2011.10.21. 20:35:10

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Hát, próbáld ki h nem törődsz az autóddal. "Meghálálja" majd és nem indul le, berohad, füstöl, stb és a gatyád is rá megy, hogy használható állapotba hozzák.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.21. 21:50:36

@KecskeDotyi: Legközelebb normális autót vegyetek, amit nem kell minden kutyasétáltatásnál megsimogatni.
A többiek autója ui. fél év múltán is pöccre indul.
Az igazság egyébként itt van @waces:
Csak te hajtogatod ugyanazt tegnap óta.

igazi hős 2011.10.21. 22:12:42

@SvenH.: Nem sikerült megérteni: ha tudom mit jelentenek a táblák (illetve általában a KRESZ), és a szabályok tudatában szegek szabályt, az messze nem ugyanaz, mint a szabályok nem ismerete. Ha nem tartom magam nagyon szigorúan a táblák által jelzett sebességhez (50 helyett 60), akkor egy elég kis súlyú vétséget követek el. Ha nem tudom, mit jelentenek a táblák, akkor kurva nagy gáz van, még ha konkrétan nem is okozok balesetet.
Vagy azt gondolod, hogy aki a baloldal-jobboldal kérdésben nem tud dönteni/egy elég egyszerű definíciót megérteni, az ennél talán bonyolultabb problémákat ("hárman érkezünk egyszerre a kereszteződéshez, ebből 2 balra kanyarodik, ki megy át először") meg tud oldani, ráadásul gyorsan?
Persze sarkítottam, remélem, hogy azok, akik jogosítvánnyal a zsebükben vezetnek, többnyire a KRESZ alapjait ismerik. Bár a múltkor egy rendőr irányította kereszteződésben annyi döbbent és értetlen sofőrt láttam, hogy már ebben sem vagyok biztos.

igazi hős 2011.10.21. 22:21:56

@igazságos: Vigyázok az autóra, itt áll a ház előtt. De például most vasárnap este és csütörtök reggel között meg sem mozdult, mert bringával jártam. Ha az utca azon végére, ahol ritkán járok (mert szinte mindig a másik irányból jövök és a ház előtt fordulok meg), kitennének egy megállni tilost, akkor hetekig vagy az első büntetőcetliig észre sem venném.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.21. 22:40:02

@igazi hős: "remélem, hogy azok, akik jogosítvánnyal a zsebükben vezetnek, többnyire a KRESZ alapjait ismerik."

Állj oda egy körforgalomhoz, és számold meg, százból hányan indexelnek kifelé. Harminc nem fog összejönni.

Szóval nem többnyire.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2011.10.21. 23:56:14

@KecskeDotyi: Jó, tehát eljutottunk oda, hogy javaslod, próbáljam ki, hogy nem törődöm az autómmal. Tehát jogom van nem törődni vele, tehát nem kötelességem 2 óránként ránézni. Tehát ha megbüntet egy csíra a tegnap a kocsim mögé levert tábla miatt, az györkérség.
Köszönöm.

webnazi 2011.10.22. 10:08:01

@igazságos:
Mindenesetre érdekesség,
ha mondjuk "szabálytalanul" parkolsz le - teljesen függetlenül az esetleg naponta történő közlekedésszabályozási változásoktól és teljesen tudatlanul ezekről a megváltozott tényektől - akkor mindjárt megtalálnak ezek a köcsögök.
Bezzeg ha feltörik, megrongálják vagy elkötik az autódat és ezt bejelented náluk ... hát akkor
nincs rá emberük,
ismeretlen a tettes,
ők nem felelősek semmiért
- hiszen ők CSAK a "rend-őrség", amely sohase a rendre vigyáz, sose a valódi rendbontókra és bűnözőkre vadászik, hanem inkább a kisebb ellenállást és a szinte minimális jogi védelmet élvező becsületes magyar állampolgárokra, autósokra, ünneplőkre, stb. hajtanak, vadásznak.
Szemét banda!
... aztán igencsak csodálkoznak, hogy ebben az országban egy-két hülyétől (pl. gyurcsányi - akit 2006-ban annyira szakszerűen védtek - s mindezt ő maga mondotta) eltekintve általában mindenki utálja és gyűlöli őket!

KecskeDotyi 2011.10.22. 10:45:31

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nem-nem, ne forgasd ki a szavaimat. Jogod van nem törődni vele, de akkor viseld a következményeit is olyan hányavetin. És az új tábla miatti bünti is az.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.22. 13:54:36

Az a KRESZ melyik paragrafusában van benne, hogy milyen időközönként kell a kocsi mögötti sarkon megnézni, hogy tettek-e ki egy új táblát?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.22. 15:04:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 41. § (2) f)

Várakozás

41. § (1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.

(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

a) a három külön úttesttel rendelkező út középső úttestjén;

b) lakott területen kívül főútvonal úttestjén;

c) ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást akadályozhatja;

d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;

e) az úttesten ott, ahol a járdán a megállás megengedett;

f) az úttesten ott, ahol utólg kitett tábla a megállást tiltja; a tábla kihelyezést 6 óránként ellenőrizni kell.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.22. 15:22:25

@estrella negra: Ja, az lemaradt.

f) az úttesten ott, ahol utólag kitett tábla a megállást tiltja; a tábla kihelyezést éjje-nappal, a páros hétvégéken szombat, a páratlanokon vasárnap kivételével 6 óránként ellenőrizni kell.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.22. 19:18:06

@[megmondoember]: kommentelő hülye.
az utca nem lett egyirányusítva, csupán megállni tilos tábla lett kihelyezve.

idézném:
"Helyszín: Budapest, XI. kerület Etele tér, kétirányú szervizút
Időpont: 2011.10.19. szerda
A délelőtti órákban 2 fiatal buzgó rendőrünk bünteti a tábla mögött állókat."

záróvonal van?
nincs. még csak felező sem, lévén szervizút.
így viszont a tábla hatályát kivéve ott parkolok és abba az irányba áll az autóm eleje ahol és amerre akarok.

cso zsi 2011.10.22. 20:02:06

@salapapa: "záróvonal van?
nincs. még csak felező sem, lévén szervizút.
így viszont a tábla hatályát kivéve ott parkolok és abba az irányba áll az autóm eleje ahol és amerre akarok. "
Ne beszélj zöldségeket.
Köze nincs a záróvonalnak az úttest baloldalán való parkoláshoz.
"40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell."
"41. § (1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is."

@atpijkamo: Ez az "F" pont saját költés?
Mert a jelenleg hatályos Kreszben nem szerepel ilyen kitétel.

www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM

Valamint, ha nem tudom, hogy kiraktak egy táblát, akkor honnan tudnám, hogy 6 óránként ellenőriznem kell, miközben pl a város/ország másik felén tartózkodom.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.22. 20:23:18

@cso zsi: Hogy jönnék én ahhoz, hogy beleírjak kreszbe? Ez a törvény, csak a jelenlegi verzióból sajtóhiba miatt hiányzik.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.22. 20:24:49

@cso zsi: "miközben pl a város/ország másik felén tartózkodom."

A g) pont szól erről: a parkoló gépkocsitól nem távolodhatsz 6 óra járásnyinál meszebb.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.22. 20:26:03

@cso zsi: Minden páros/páratlan szomat/vasárnap kimenőt kapsz. :))

cso zsi 2011.10.22. 20:41:27

@atpijkamo: Ööööö... a "G" pont épp a máshol tartózkodásról szól. :))))

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2011.10.22. 21:20:58

@KecskeDotyi: Akkor jól gondolom, hogy az ÁSZF értesítés nélküli hirdetmény útján történő megváltoztatását sem tartod bunkóságnak?

zoli_ 2011.10.22. 23:37:23

Kedden láttam parkolni egy suzukist a Merényi Kh. előtt. Biztos jókedvében ment kórházba, mert vitt valakit. No sebaj, megállt a homokon, ami nem járda, de nem is úttest. Erre a drága közteresek odabilincselték.

Kívánom nekik, hogy dolgozzon rajtuk a traumatológus....

cso zsi 2011.10.23. 01:48:29

@zoli_: Arra szokták mondani, hogy ződterület, csak kikoptatták a zótósok.

Balint Gyuri bacsi 2011.10.23. 02:50:22

teljes vagyonelkobzast annak a negy autosnak!

kreten rendorok

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.23. 21:21:27

@cso zsi: ellenkezem! :)
továbbrais fenntartom azt a kitételt (nemtom merre van, de keress rá szerintem ha már linket nem dobsz!), miszerint ha nincs elválasztó vonal, akkor az oly keskeny utca, hogy arra a felére parkolsz amelyikre szeretnél.
így van ez 10 éve a mi utcánkban is és a zsaruk rengeteget járnak errefelé hogy mutassák magukat.
egyetlen egy cetli sem volt még az autóinkon.
hozzáteszem, a műhelyem a Madzsar József utcában van. az is kétirányú, szintén festetlen az aszfalt. senki nem veszi figyelembe, merre álljon az autója eleje.
ja! ott még 2 kamera is figyel és még ott sem raktak ki "ejnyebejnye" cetliket.

vagy legyen Neked igazad és nekünk tizenéve mákunk. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.23. 21:26:14

@zoli_: rosszul tudod! az emberek vigyorogni, mozizni, szórakozni járnak a kórházakba.

3éve nekem is feltettek bünticetlit az autómra a Városmajorban. azt sem vették figyelembe, hogy reggel 9től folyamatosan, óránként ott sorakozott a szélvédőm mögött a parkolófecni. délután 4kor jutottam be (aznap sok infarctus volt), hogy még volt 25 perc a parkolásból.
lényeg, hogy 15perccel a lejárta után végeztek velem és természetesen be kellett fizetnem a büntetést.
a megjegyzésben tiszta szívből kívántam, hogy költésk havonta a többszörösét életmentő gyógyszerekre.

igazi hős 2011.10.23. 21:27:18

@zoli_: Teljesen jogos a büntetés, semmi nem jelzi, hogy ott meg szabadna állni. Ráadásul gyalog 5 percen belül le lehetett volna szabályosan parkolni. Ha olyat visz, aki nehezen jár, akkor a bejárat előtt megáll két és fél percre, majd leparkol rendes helyen és visszamegy hozzá.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.23. 21:32:03

@igazi hős: ember4 elolvastad te a problémát is és úgy írod ezt, vagy csak be kellett böffentened egyet? :O

szerintem olvasd újra. próbáld értelmezni és ha még mindig ez a véleményed, akkor én kérek bocsánatot.

CID 2011.10.23. 21:38:11

@salapapa: Jézus salapapa, te tényleg autóval és egyedül mész szívkatéterezésre ?

zoli_ 2011.10.23. 21:58:51

@igazi hős:

Erre mit mondjak? Te valami agyament kerékpáros vagy? Jártál már a kórház előtt? Tudod hogy néz ki?
Helyismeret nélkül viszel be valakidet, a traumára, lebaxod a kocsit egy olyan helyem ahol senkit sem zavar, a murvát nem teszi tönkre, a gyalogjárdát egy picit sem foglalja el.
Tudom, hogy oda mentek, mert én is. Láttam hogy rohangáltak a röntgen és a doki között. Majd láttam a hölgyet a suzukinál, egyedül, mert benthagyta a gyermekét a kórházban, mert műteni kellett, és húzott volna haza a cucokért.

Szerinted jogos, akkor érjen utol téged a törvény betűje, minden téren a világnak.

zoli_ 2011.10.23. 22:00:34

@salapapa:
Örülj, hogy nem bilincseltek meg!

Ugyanis a szenny szemét parkolási rendelet szerint, a jegy lejártával NEM válthatsz új jegyet, hanem el kell hagynod a zónát, és miután visszajöttél akkor parkolhatsz. Különben megbüntetnek, odabilicselnek, fejbelőnek.

zoli_ 2011.10.23. 22:03:53

@cso zsi:
Az, hogy mit hazudnak rá az egy dolog. De mivel kőtörmelék, és homok volt a kocsi alatt, így ez annyira nem igaz.

cso zsi 2011.10.23. 22:21:12

@salapapa: "vagy legyen Neked igazad.."
Nem szeretem, amikor nekem van igazam. Ez különben sem az enyém.
A fent idézett Kresz paragrafus egyértelműsíti.
"...és nekünk tizenéve mákunk. :) "
Viszonylag elnézően bánnak ezzel a dologgal a mai parkolási helyzetben. Velem is fordult már elő, hogy mire megfordultam a szabályos parkoláshoz, más szemből beparkolt.
Mivel nem engedélyezett az úttest menetirány szerinti bal oldala parkolásra, (kivéve egyirányú utca, a kellő útszélességgel), így büntethető.
Miért nem parkolunk a bal oldalon? Mert nem látjuk az út elejére kirakott táblát, ahonnan elvileg érkeznünk kellett. Ha este elindulsz az út bal oldaláról, elvakítod az úton haladókat (ők is téged), hiszen a lámpáink jobb oldali közlekedésre vannak beállítva.

A Városmajorban, és a Kékgolyóban is kifejezetten utaztak a kórházi kezelésre menőkkel, tán itt a Homáron is volt tárgyalva.

A baloldalon, és a garázsban parkolókból kerül ki az a "járművezetőnek látszó tárgy", aki az ovi előtt az úttestre teszi ki a gyereket a maga mögé helyezett gyerekülésből. Mert akkor nem kell annyit kerülnie beszálláskor. Pedig a maga mögött lévő gyerekre még figyelni sem tud úgy, mint a jobb hátsó, tükörben is látható ülésre helyezett esetén.
Nem fújom kívülről a Kreszt, de hivatásosként naprakésznek kell lennem. 32 év alatt volt pár változás.

cso zsi 2011.10.23. 22:39:56

@zoli_: A guglimapson és a norcon is: www.norc.hu/pano/tgYYlR8t/
Látszik, hogyan kezdődött.
www.norc.hu/pano/z0GssrWk/

A közteresek minden kerületben gyúrnak az ilyen helyekre. Ott leginkább, ahol az egyébként senkit nem zavaró úttesten parkolást ellehetetlenítették, vagy az autósok inkább a busz útvonalából önként kiszálltak, hiszen a képeken még nem volt tiltott az úttesten parkolás.

Perillustris 2011.10.24. 00:32:06

@cso zsi: "ahol az egyébként senkit nem zavaró úttesten parkolást ellehetetlenítették"

Bocs, de engem zavar. Ott kényelmesebb és biztonságosabb tekerni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.24. 00:56:17

@Perillustris: Engem is zavar a szomszéd háza, mert nem látom tőle a naplementét. én kezdem megszokni. Szerintem te is meg fogod szokni.

igazi hős 2011.10.24. 08:54:11

@zoli_: Mostanában nem jártam ott, tavaly 3 hónapig jártam el előtte majd minden nap. Kerékpárral. Nem hiszem, hogy sokat változott volna a parkolási rend, vagy a szomszéd utcák telítettsége.
Teljesen jól látod, én annyira agyament vagyok, hogy amikor a gyereket vittem, mindig kifizettem azt a 300 Ft-ot, amiért be lehetett hajtani a kórházba. (A Heim Pálba, nem oda.)
Érdekesen változnak a tények nálad. Előbb még homok volt, most már murva. Ha pedig megnézzük valójában, érdekes módon a terület a kórháztól távolodva füves részbe megy át...

Perillustris 2011.10.24. 08:56:16

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát, ez nem túl frappáns.

A házad a fenti ténytől függetlenül funkcionálisan maximálisan - oké, tegyük bele a naplemente-faktort: 99,8 százalékosan - ki tudod használni.

Az úttest azonban alapvetően közlededésre való, s e funkciót akadályozzák a szélén parkolók. S ugyebár a parkoló autók ajtajától biztonságos távolságot tartó bringást divat ekézni amiatt, hogy "belóg" a belső sávba.

Az úttesten parkolni luxus.

cso zsi 2011.10.24. 09:23:16

@Perillustris: Ez a "luxus"-os duma nem bejövős, csak neked.
Egy 200 éve kialakult városszerkezetbe az utóbbi 20 évben került ennyi jármű, a valós elhelyezési igények megoldása nélkül. Kinek kell megoldani? Pl. annak a helyi önkormányzatnak, és államnak, amely az autó puszta birtoklásáért sápot szed. (mit ad isten, most épp erre akarja rátenni a kezét a vezetés, ellehetetlenítve az önkormányzatokat.)
Fizetni kell ha megveszed, ha haladni akarsz, ha állni akarsz.
Ha nem lesz, aki fizessen (mert vagy szlovákrendszámos, vagy nem bírja már az autót fenntartani), akkor mi lesz az útjainkkal?
Akkor lesz majd igazi luxus az autózás...

Perillustris 2011.10.24. 09:30:06

@cso zsi: Valóban hamarabb kőbe kellett volna vésni, hogy a haladásra tervezett útfelületek "nem adhatóak át" parkolás céljára. Hiszen mostanra a gépjárművezetők jelentős százaléka szerzett jogként tekint a közterületi ingyenes parkolásra.

Bár igaz, az sem lett kodifikálva, hogy ez mindig így marad.

Egyébként nem mondom, hogy mindenhol meg kell szüntetni a lehetőséget, de ahol a forgalom indokolja, ott mindenképpen (pl. Nagykörút, avagy IV. Tél u.)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.24. 10:16:40

@CID: :D naés?
az elsőre mentő híján a feleségem vitt, a másodikra már magam vezettem. aztán a feleségem szépen hazavitte az autót.
nem ügy... 2005ben a hasi műtétemre (sérv)ius egyedül mentem a magasépítésűnek épp nem mondható ültetett XR3i-vel. 5nap után saját felelősségre hazaengedtek és csak a haverom meg a feleségem közös unszolása miatt nem vezettem én.
valahol már írtam: imádok vezetni és nem érdekelnek a körülmények.

@zoli_: bizonyára van a "kivételt képez" szöveg, csak nincs időm utánaolvasgatni. :)

@cso zsi: ezért kértelek, mert nekem sajna nincs időm utánakeresni de biztosan van valami kivétel itt is.
hivatásos... ha terhessel mész, azt elhiszem hogy sokkal keményebbek a paragrafusok. ha taxisként vagy hivatásos, akkor.... bár az nem lehetsz. nem... biztosan nem. 100000%. taxis nem fordul meg, hogy szabályos legyen. sőőőőőőőőőőt... taxis megfordul akár még a körforgalomban is, ha neki amarra van dolga és dugó miatt nem ér rá körbepöcsölni. 8-)

@igazi hős: akár homok, akár murva, akár sóder, akár... melyiket neveznéd ZÖLD területnek? :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 12:19:53

@Perillustris: Hogy mi a bajod pont ezekkel.

igazi hős 2011.10.24. 12:43:43

@salapapa: Eszerint még nem jártál arra. Indulj el a z Ecseri úttól és nézd a jobb oldalt. Meg fogsz lepődni, ahogy közeledsz a kórházhoz, annál ócskább az út széle, 2 saroknyira még normális fű van.

@estrella negra: Mi a baj a Nagykörúttal? Szoktál arra járni? Nem lenne sokkal jobb, ha nem az üzletek tulajdonosainak az álló autói foglalnák ott a 3. sávot, hanem mozgó autók, esetleg bringák? Ha csak annyit csinálnának, hogy hosszú lekanyarodósávok lennének (külön kigyúrt kopaszokkal a tolakodók visszarugdosására), már sokat csökkenne a mindennapi dugó. De ha kerékpársáv lenne a parkolók helyén, és ettől többen mernének bringára ülni (vagy akik most is mernek, azok jobban tudnának haladni), azzal is sokat nyerne a város.

KecskeDotyi 2011.10.24. 12:56:00

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Öööö, nem?

Én kb fél évvel ezelőtt még csak nem is tudtam h csak országos napilapban kell meghirdetni. Anyámnak jött egy sms, h többé nem beszélhet velem ingyen, csak ha perkál. Felhívtam a telenort, elmondák h mi a változás, és h csak meg kell hirdetni, nem kell levél meg semmi. Megértettem. Nem puffogtam, nem rinyáltam, felfogtam. Ez a szabály? Ez. Akkor kész. Ha a földhöz veremem magam akkor se lesz más :)

anarch 2011.10.24. 12:58:52

@KecskeDotyi: Van hogy ez a cél. Volt egy időszak hogy ilyen lepukkant "autókat" helyeztek el a városban és reklámfelületként használták. Élő ember nincs aki beindítsa, lehet hogy motor sincs benne, cserébe nagy vitorlák voltak rajta jelentős hirdetési felülettel. Amíg rendszám van rajta addig nem kell területfoglalási engedély sem. Igaz, műszakiztatni nehézkes :) szóval lehet hogy ezért tűntek el és jöttek az üzemképes mozgó hirdetőtáblák helyettük.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 13:27:43

@igazi hős: A dolgok általában nem fekete-fehérek. Ha megtiltanák a parkolást, a Nagykörút a Rákóczi út sorsára jutna. Ahol ugyanis nem lehet parkolni, oda a júzer nem megy. Ergo általános lerohadás indul. Javaslom, egyszer menj végig a Keleti és a Blaha közt nyitott szemmel.
(Patrick Doyle a Klasszikon!)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 13:34:12

@igazi hős: Mindazonáltal sok mindent lehet csinálni, de csakis gondolkozva, egyeztetve, kompromisszumokat, optimális megoldásokat keresve. És semmiképp sem ad hoc módon, politikai/provinciális/demagóg elgondolások mentén. Kiváló példa erre (mármint az elbaszásra kiváló) a belváros felfordítása Rogán Tóni barátunk vezetésével.

Perillustris 2011.10.24. 13:49:04

@estrella negra: Nézd, a Nagykörúton roppant kevés vevő parkol. Megszámoltuk. Eleve kb. fele az ott állóknak rokkant kártyás csaló, a többi meg boltos. Persze biztos van pár ügyfél is, aki véletlenül le tud parkolni, de tapasztalataim szerint a környékre senki nem megy úgy vásárolni, hogy azzal számol.

A Rákóczi úti üzletek (és persze még rengeteg bolt) leginkább a kretén módon beengedett plázák miatt mentek tönkre. Na meg ki szeretne ott sétálni, az állandóan dübörgő hatsávos forgalom mellett?

Ezt persze az üzlettulajdonosok se feltétlenül látják át, akik amúgy részben maguk is tehetnek a sorvadásról, ugyanis a nyitvatartási időben igen-igen rugalmatlanok.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.24. 14:04:18

@igazi hős: járok én sokfelé csak nem az út minőségét nézem, ami amúgy is szar illetve nem a leamortizált padkákat, elválasztókat.
tudod, amikor megépítették Budapest útjait, még nem volt ennyi autó. mekkora közfelháborodás volt, amikor a nyugatinál megszüntették azt a szép nagy teret, a villamosokat (nem, nem csak négyeshatos járt akkoriban arra!) és átadták az autómobiloknak az utat!
kinőttük, kevés. naponta többezer autót adnak el és csak töredékét vonják ki a forgalomból.
nem bonyolult a matek...

ami a bringával való járást illeti, én is többezer kilómétert tekertem le. de az ilyen szmötyis időben nem normális aki azzal jár, veszélyeztetve az egészségét.
ha ma is olyan lenne a tömegközlekedés mint az volt 25évvel ezelőtt, felszállnék a BMV-ra. (Busz Metró Villamos)
de amíg egyesek tusolás helyett csak a sziszegő szappannal "tisztálkodnak" ezzel atrocitásnak kitéve érzékeny orromat, nem vagyok hajlandó bemenni közéjük.
ez pedig azzal jár, hogy autózom. egyedül. reggel be, este/éjjel/hajnalban (amikor végzek idebent) pedig haza. ugyanígy tesz a feleségem, szintén egyedül jár be melózni az autójával.
ha lesz jogsija és lenyugszik a vére, majd a fiam is azzal fog járni. igen, ő is többnyire egyedül.

majd ha eccer -de szép álom!- az emberek odafigyelnek egymásra és nem csak pampognak hanem tesznek is és kitaszítják maguk közül a büdös, ápolatlan senkiháziakat és a BKV összehangolt menetrenddel fogja fogadni/szállítani az utasokat, én is áttérek rá.
ez pár nagyobb városban működik... itt, a Nagy Budapesten nem. ez van.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.24. 14:14:40

@KecskeDotyi: akkor nézzük kicsit másképpen:
felhívod Anyut, beszéltek. sokat. ingyen.
jön a számla, tetemes. köszönhetően az UTÓLAGOS szabályhozásnak, "büntetésnek".
azok az autók akiket megbüntettek még a szabály meghozatala ELŐTT parkoltak oda, nem később! és ha az autós csak havonta eccer megy el az autójával a tecsóba mert úgy tartja kedve és teszemazt épp előttenap (vagy Urambocsá aznap, de még a táblaletétel előtt!) volt vásárnyni, akkor csak egy hónap múlva fog értesülni a büntetéséről.
szép kilátások! 8-)

@estrella negra: ez mekkora igazság! sajnos.

@Perillustris: az a baj, hogy az üzlettulajdonosoknak is parkolniuk kell valahol. én kisgyerekkorom óta nem értem, hogy azokon a nagy kapukon miért nem mehet be az, aki pl reggeltől estig ott foglalná kint a helyet? édesnyóc hogy az önkormányzatnak fizeti a(z) napi/heti/havi/éves díjat, vagy megállapodnának az ott lakókkal, hogy nem bőgeti a motort, csendben, lábújjhegyen érkezik és távozik havi X összegért.
szerintem mindenki boldog lenne.

cso zsi 2011.10.24. 14:16:15

@Perillustris: Ha a boltos sem tud megállni a boltjánál, akkor lehúzhatja a redőnyt. Ezért volt a pampogás a Vámház körúton.
Ugyanakkor megy a sípolás, hogy autópálya van a Rákóczi úton, ahol nem lehet parkolni. Ahol nem lehet megállni, oda nem megyek. Nem zongora, nem nagymama, legyen csak egy komplett pc-re való alkatrész, monitor nélkül. (pedig ma már az sem súly önmagában)

Nyitvatartási idő? Volt már dolgod bankban? Ha tehetnék, 12-14-ig lennének nyitva, a közepén 1 órás ebédszünettel.
Hétköznap, kizárólag munkaidőben. Némelyik kegyesen ad egy napot, amikor egy órával hosszabb a nyitvatartása.
Lassan összeérnek a bankfiókok a főbb útjainkon.
Persze, lehet sok üzletbe gyalog, és bringával is menni, de az áru az nem ott fog kinőni a pulton. És bizonyos termékek esetében nem az van, hogy van belőle a helyszínen párszáz darab, mert az már akkora értéket képvisel, hogy őrzést igényel. Rendelése hozzák.

Perillustris 2011.10.24. 14:26:03

@cso zsi: Természetesen az áruszállítóknak lenne kijelölt helyük. Egy-egy öböl, ahol más célból senki nem állhatna meg. Időlimittel (ennek mértékét nyilván a környékbeliekkel egyeztetni kell), éves díjért cserébe.

Perillustris 2011.10.24. 14:27:35

@salapapa: Hát nem t'om. Én mindig bírtam a keresztanyáméknál, hogy az udvaron lehetett tollaslabdázni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 14:28:53

@Perillustris: Nyilván olyan megkülönböztetést nem lehet tenni, hogy boltos ne parkolhasson. A rokikártyacsaló köcsögöket meg le kéne ültetni másfél-két évre, mindjárt megszünne ez a sport.
Ezzel együtt nem gondolom, hogy a körúton három sávban kellene autózni.

Perillustris 2011.10.24. 14:30:54

@estrella negra: "Ezzel együtt nem gondolom, hogy a körúton három sávban kellene autózni."

Persze, hogy nem! Az ott a kerékpársáv helye. :)

@cso zsi: @Perillustris: index.hu/belfold/budapest/2009/07/02/kirekesztik_az_atrobogokat_a_belvarosbol/?#c2277751

(2009.07.03 10:52:24)

Wheels77 2011.10.24. 14:48:49

Dettó ugyanez a szitu; igaz, hogy 3 éve és Székesfehérváron (Távirda utca), de ugyanígy friss megállni tilos tábla, ugyanígy feljelentés azonnal - 30 ezer forint. Gratulálok... Akkor is elég lett volna egy figyelmeztetés - nálam az is meg szokta tenni a hatását. Mondjuk így még inkább odafigyelek, hogy hol állok meg, az tény :)

Perillustris 2011.10.24. 15:35:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Érted te ezt, szerintem.

Vagy úgy gondolod, hogy a Nagykörúton van egy klubjuk, ezért parkol minden második kocsi azzal?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.24. 15:52:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: véletlenül, vagy direkt érted félre?

@Perillustris: igen, az egy nagyon jó dolog.
csak valószínűsítem, hogy ennek már tizen-huszon-harmincéve és azóta némileg több autó rohangász az utakon.
vagy épp parkolót keres, hogy ne a kapubeállóban kelljen parkolnia mert
a) bárkihez jönnie kellhet egy mentőnek tűzoltónak és gáz ha nem bír bemenni
b) rohadt drágán mérik az ott való várakozást

Perillustris 2011.10.24. 16:11:06

@salapapa: 15. Azóta már nem is laknak ott. Nem mellesleg eléggé utálnám, ha egy belső udvaros belvárosi ház földszinti lakójaként egyenesen a lakásomba érkezne a kipufogógáz.

igazi hős 2011.10.24. 16:50:41

@salapapa: Látod, ha bringáznál lenne időd mindenfélét nézegetni, bár már túl sok a ruha a lányokon. Ez a "kinőttük" duma meg elég rossz, ha esetleg a BKV/elővárosi közlekedés javítását követelnéd, az még érthető lenne, de az autózás nem jog, csak lehetőség. Már ahol van rá lehetőség. Pesten egyre kevesebb, mert "kinőttük". Ez nem annyira matek, mint belátás: ennyi hely van, nincs mit lebontani. Inkább korlátozni kell és segíteni kint maradni. Én inkább leteszem az autót a metrónál napi 320 Ft-ért, mintsem 5-10 percig parkolót keresgéljek és idegeskedjek, ha egy koccanás miatt 10 perc alatt sem megyünk egy km-t.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.24. 17:02:07

@igazi hős: "leteszem az autót a metrónál napi 320 Ft-ért"

Az hol van olyan?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.24. 17:28:31

@Perillustris: látod, erről beszélek! valaki felvet egy ötletet és nem a probléma megoldásán gondolkodtok, hanem a tiltáson, büntetésen. rengeteg negatí hozzáállás.
most komolyan: ezért tatunk itt. senki nem a pozitívumot keresi.
él az a "poén", hogy a magyarok üstje mellé még a pokolban sem kell őr. úgyis visszahúzzák a többiek. :S

@igazi hős: öreg vagyok én már ahhoz! :D
nomeg egy lusta állat.
különben sokakkal ellentétben soxor kimerülésig, napi 12-18 órákat dolgozom. teszemazt amikor hajnalban végzek, a töknek van kedve hullafáradtan kerekezni 16km-ert!
ez pedig (szerencsére?) nem ritka.

peremkerületben (Angyalföld külső része)lakom és a Duna másik felén (Békásmegyer) dolgozom. amíg nem tudok repülni...

@atpijkamo: pl itt, előttünk a parkolót használják P+R-nek. igaz, inggyé'.
kafa, amikor nem tudjuk a szerelendő autókat hová tenni miattuk. szolgáltató sor. autószerelő, autóvillamosságis, gumis, lakatos. és az autósok foglalják el az autójavítással kapcsolatban dolgozók helyét. sétáljak perceket aztán toljak egy indulni képtelen járművet a műhelyig miattuk :D
de ők környezettudatosak...

venszivar 2011.10.24. 17:29:56

@igazi hős: "AZ" a 320 Ft-os hely engem is érdekelne......! Habár én olyan ritkán megyek arra, a NAGY (Ó) főváros, azon részére.......,nem is merek.....

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.24. 18:25:02

@salapapa: Odaállítasz egy utánfutót, hogy teljes kocsihelyet foglaljon, és simán félrehúzod, ha hoznak egy roncsot.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.24. 18:25:24

@salapapa:
" pl itt, előttünk a parkolót használják P+R-nek. igaz, inggyé'.
kafa, amikor nem tudjuk a szerelendő autókat hová tenni ....."

Parkolni ne használják, de a te műhelyed tárolója lehessen a platz. Jól értem?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.24. 18:26:52

@venszivar: "a 320 Ft-os hely engem is érdekelne"

Aha. Csak azért, mert ennyi lenne a normális, egy _őrzött_ parkolóért. Amíg a tízszeresét kérik naponta, és bárki föltörheti a kocsit, jobb beautózni a városközpontba.

venszivar 2011.10.24. 18:44:30

@atpijkamo: "amennyit én bemegyek pöstbe".....viszont, ha néha-néha, akkor bizony kerülget az infarktus.....
nincs jó megoldás...."csak" a píííz a "megoldás" !?! az meg, hun nincs, hun sincs, ennyi......:)))

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 18:59:43

@salapapa: Mondjuk bringával nem kellene elmenned az Árpád-hídig, hanem vígan átkarikázhatnál az Északi-összekötőn.

zoli_ 2011.10.24. 21:13:36

@igazi hős:
Bocs, de fel kell nézzek rád. Amikor minden kórházat ennyire ismersz, és pontosan tudod, hogy hová, hol, és mennyiért lehet behajtani. Nagyon nagyon nagyon okos ember vagy.

Nem kukk mindegy, hogy murva, kőzúzalék, vagy homok van ott? Nem zöld, és soha nem volt az. A környék egy igencsak lepukkant valami.

Képzeld nem mindenki ily tökéletes mint te, vannak olyan gyarlók, akik csak beviszik a gyereket a kórházba, és nem tudják, hogy hová kell menni, mert még sohasem jártak ott. Sőt, mivel 15 éve nem volt kórházban, azt sem tudja, hogy be lehet hajtani.

Ami legfontosabb, hogy az elkövetett "bűnnek" arányban kell állnia az arra kirótt büntetéssel. És a társadalomra való veszélyességével.

Miért is kell odabilincselni?
Ha annyira szabálysértő, akkor miért kell rögzíteni?
Ha füvön áll, akkor meg még a bilincs segítségével tovább rongálja a környezetet?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.24. 21:18:43

@zoli_:

Bocskai úton tanúja voltam, mikor a terepjáró fűre állt, lebilincselték, ember kifizette, jöttek leszedni.

Nem bírta a mókus leszedni, A dzsipes egy kicsit idege volt. Állítólag a faszikám már két és fél órája szívott a bilinccsel (mármint a leszedő)

Perillustris 2011.10.24. 21:25:07

@salapapa: De milyen ötletet? Hogy benn, a belső udvaron pöfögjenek a kocsik? Hogy az a kis védőzónácska se maradjon egy belvárosi házban? Hogy egyik oldalon se tudj szellőztetni?

@atpijkamo: Persze. Esetleg végezz egy röpke számítást, mennyibe is kerülne ez egy frekventált helyen történő telekvásárlással kezdve (hiszen ugyebár nem a prérin akar parkolni senki).

Városhatárban, ráhordójáratokkal, agglomerációs települések hozzájárulásával életképes ötlet a P+R, egyébként parasztvakítás.

zoli_ 2011.10.24. 21:28:29

@estrella negra:

Valahol nagyon el vagy keveredve. Az egész parkolási rendszer úgy van elrontva ahogy az kell. Nem a rokikártyás csalást kell megakadályozni, hanem megkérdezni hová tűnt sok tíz milliárd forint a parkolási pénzekből? A csaló, korrupt parkolási maffia senkinek sem szúrja a szemét, csak a rokikártyások? Miért? Ez a demagógia folyik a tévéből?
Miért van szükség rá? Mert minden parkolási lehetőséget megszüntetnek, és utána meg a zsúfoltság miatt fizetős lesz az egész környék?

Miért nem dughatom a XIII. kerületben a lakótelepen lévő barátnőmet 3 óránál tovább? Miért nem mehetek el a gyerekekkel valahová, a II. kerületben, mert a kresz szerint 2 óra múlva el kell hagynom a körzetet?

igazi hős 2011.10.24. 22:32:51

@atpijkamo: @venszivar: Köki (vidékieknek: Kőbánya-Kispest vasút- és metróállomás) P+R, reggel fél nyolcig még tuti van hely. Onnan 100 m a metróig.
Kisebb nehezítés, hogy kitáblázva csak a gyorsforgalmi felől van, aki Kispest felől jön, az csak szag alapján talál oda. Talán ezért nem telik meg nagyon gyorsan. Viszont még bővítik, mert ezt sem sikerült határidőre átadni, végül is a buszpályaudvarral is csak 2 hónapot késtek.

igazi hős 2011.10.24. 22:46:04

@zoli_: Állj meg, a büntetés tényével értettem egyet, nem a kerékbilinccsel. Bilincselni szerintem értelmetlen, ami durván szabályt sért (kanyarban, zebrán, járdán, kapubeállóban, ... parkoló), azt vigyék el, a többieknek elég a cédula.
Helyismeretről (illetve hiányáról): ha ismert címre mész, akkor előtte megkérdezheted, ha nem teszed, akkor belefér, hogy párszáz méteren körbenézz, autóval az 1-2 plusz perc. Nyilván olyan gyereket, akinek ez számítana nem a saját autód visz, hanem a mentő.
Másrészt meg lepukkant környéken ki szabad járni azt a minimális zöldterületet? A Gyáli úton kifelé emiatt a mentalitás miatt vannak térdmagasságú korlátok a fűsáv szélén. Egyébként meg az Orbánhegyi út mellékutcáiban is felállnak a fűre (meg a járdára, meg bárhová), pedig igazán nem egy lepukkant rész.

venszivar 2011.10.24. 22:53:45

@igazi hős: fogalmam nincs, hogy merre van az a töki....
arra gondoltam, hogy a parlament előtt hagyhatom 320-ért s ott vigyázz rá aTEK (23 Milliárdból !!!) kösz az infót, de én azt a mezőt, még DZSÍPÍESSZEL se találnám, meghogy nincs is.......
OSZT HA AZ, OTT P+R, akkor milyen alapon, s ki szedi a 320-at.....?! csak nem a fityisz kassába megy az is....:)))

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.25. 00:19:40

@atpijkamo: ezért vegyek egyet? :D oszt hová teszem amikor ott áll a(z) 1-2-3-4 autóm egy napra?
ahha! nyissunk utánfutó kölcsönzőt! ott parkoltatjuk őket és akkor adjuk ki, amikor meghozzák a javítandó gépeket.
nno, ezt kellene valakinek összehangolnis. :P

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem. te újra direkt félremagyarázol. inkább nem fogalkozom veled. :P

@estrella negra: ember! karikáztál már egy hidegebb őszi vagy teszemazt téli nap a Duna felett? autóval is elég csúszós, nemhogy két virslikerékkel! :O
nomégeccer ennek a kitételnek nekifutnék:
az egészségemre kurvára kell vigyáznom. részletezem:
ha én betegálcsiba megyek az azt jelenti, hogy a műhelyem zárva. azonban a zelmű, a vizes/csatornás, a zinternetes/telefonos stb cégek ha nem fogyasztasz is, kérik a készenléti díjat. joggal, hiszen nem az ő hibájuk ha nem fogyasztok.
ja! a TB és az apeh (töktuggyamegjegyezniamostaninevüket) is kéri a jussát, nem érdekli ha a Kft bármi okból zárva, mind utána, mind Sanyika (szerénységem) után a járulékaikat követelik.
ha nem fizetek, megtosznak. nem kicsit...
ugyan Sanyika kapja a (könnyű számolás kedvéért) 60eFt táppénzt, de mint Kft a kapott összeg utáni 1/3-ot vagyis 20ezret azonnali hatállyal küldhetem is vissza a TBnek.
szerintük megkaptam tőlük azt a 60ast és kapok a Kft-től is, vagyis megvan a betegálcsis pénzem.
ja. csakhogy én tenném át az egyikből a másik zsebembe, ha dolgoznék és nem 40°os lázzal nyomnám az ágyat, vagyis lényegében marad 40ezrem arra a hónapra a számlákra, kayára...
érti kéremszépen?

ezt játszottam 8 hónapig amikor egymás után volt a stresszmentes életmód miatt a két szívműtétem.
nem, köszönöm, mégeccer nem.

@Perillustris: megtennéd azt az apró szívességet nekem, hogy újraolvasod lilaköd nélkül amit írtam eredetileg? sokat segítene hidd el.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.25. 00:25:00

@salapapa: Ezt a legegyszerűbb.

Pedig ha a te műhelyed használhatja tárolónak a parkolót, akkor más is használhatja P+R-nek. Ez ilyen egyszerű.

Mástól is csak annyit várj el, amennyit magad megteszel.

igazi hős 2011.10.25. 00:29:51

@venszivar: Ha utánaszámolsz: kb 100 hely van, napi bevétel max 50,000, ebből 3 embert kell fizetni + némi karbantartás + világítás + automata belépőkapu is lesz, stb. Nem sok maradhat belőle. Ha egy cég építené ki saját pénzén, akkor a többszöröse lenne a díj.
Miért akarsz a Parlament előtt parkolni? Ahhoz át kell vágnod a fél városon. Bár ha kék villogót is kérsz a parkolóhelyhez...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.25. 00:49:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: olyanba szólsz, amiről gőzöd sincs de beszállok. :)

nyitottunk műhelyeket, fentebb felsorolva. javításra váró autók előttünk, így ha az épp járóképtelen volt, nem kellett 50-100métereket tologatni.
ezt foglalták el a rohadékok P+Rnek.
azóta mondjuk a kedves ügyfélnek, hogy próbáljon minél közelebb leparkolni a műhelyekhez, mert senki sem fogja a műhelyhez tologatni a gépét, illetve nem fogok napi többszáz métert megtenni csak hogy eljussak 1-1 autóig.
persze az ügyfelek meg óbégatnak, hogy nincs hely és csak 3-4 háznyira sikerült letenni az autót.
volt, hogy P+Res felkapcsolva felejtette a lámpáját, akksi mire a gépéért ért lemerüle. jön, hogy segítsek már, nagyon siet, stb.
szerinted a 3 szolgáltatóból volt egy is aki segített neki? :)
hogy finom legyek és ne kelljen 18as karikát tenni, csak a lófaszt írom le.
2ezerért bebikáztam.

tudod, a maszek világban az idő pénz és minden percnyi hátráltatás a gyerekeim szájából veszi ki a falatot. nincs időnk csellengéssel baszni a napot.
amikor te vagy az Ügyfél, a te autód a legfontosabb nekem és másé zavar. ha más az Ügyfél, akkor másé a fontos és ha te állsz oda, a tied zavar.

dolgoztam... világ életemben és a lustákat mindigis megvetettem.
ettől függetlenül volt egy munkahelyem (TMK műhely) még a cocializmusban. heti 30-40 percet dolgoztunk, a többi herevere volt. nnna, ott nem volt gond ha körbesétáltam az MMG-t napi több alkalommal, hogy lássák is a pofámat.
nem is szerettem és ma más világ van.
és egy ilyen köt belém......... pfffff...

igazi hős 2011.10.25. 09:07:25

@salapapa: Szerintem tök mindegy, milyen szolgáltatást nyújtasz, a parkoláshoz, azaz némi közterület használatához ugyanannyi jogod van, mint bárki másnak. Kivéve ha béreled a közterületet. (Tudom, hogy Pesten irreálisan drága.) Ilyen alapon bármelyik boltos mondhatja, hogy ne állj elé, mert hozzá árut hoznak. Sőt több helyet hagyjanak ki, mert vevők is jönnek, akár tízen is egyszerre, tehát 10 ingyen parkolót szeretne. Még tovább menve, az ott lakók részéről is jogos, hogy a lakás közelében parkoljanak (lehetőleg az ablak alatt), így könnyen kijön 2-3-szor annyi igény, mint parkolóhely.
Egyébként, ha fizetős lenne a parkolás, akkor jobb lenne? Persze egy 50 ezres szervizszámlához 3000 forint parkolási díj (=reggel lerakom nálad az autót, munka után meg érte megyek) nem sok, de egy gumicseréhez már igen. Remélem Békásmegyeren jó darabig nem lesz fizetős a parkolás, mert akkor mindenki, aki most nem jön be a városba, be fog jönni.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.25. 10:48:12

@igazi hős: értem amit beszélsz, nagyonis!
de úgylátom, épp a lényeget nem fogod. nem baj... semmi baj! lehet ha részletesebben, úgy Egri Csillagok terjedelemben írnám, érthetőbb lenne.
ehhez épp nincs kedvem. :)
hogy ez abból adódik hogy slendriánul olvasol avagy az empatikus készséged lényegesen egy bizonyos szint alatt van, nem tudom. lényegében töknyóc.
írásodból kiderül, hogy nem tudod mivel foglalkozom, milyen feltételek mellett, milyen körülmények közt és mégis feltételezel rólam dolgokat. autószerelőnek titulálsz, ami qrva messze áll tőlem. azt is írtam már, hogy egy alapmosatást ha olyan a meló magamtól, a saját pénzemből csináltatok meg itt az IMO-ban és nem, nem számolom fel az Ügyfélnek. ő csak örül és elégedett és számomra ez a jó.
csak rühellem ha kikúrnak velem.
tehát vagy csak nem figyelsz, vagy...
van ilyen is.

de jelenleg nem is ez a lényeg, nem erről szól a poszt. arra már megtettem a beböffenetemet.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.25. 10:52:34

@salapapa:

Egy dolgot próbálok magyarázni: KÖZterületen tárolod a javítandó autókat. Olyan területen, ahol a KRESZ-t betartva bárki várakozhat. Napközben és este is.

KÖZ terület. Nem a Salapapa műhelyének a területe.

Megpróbálom a másik oldalról megmagyarázni /Nem bántásból írom ilyen stílusban, kedvellek itt a neten/:
"Letenném a kocsimat Békáson, de képtelenség, mert a rohadt szervízes ott tárolja a javítandó romokat."

Mégegyszer: Csak annyit várj el mástól, amit te magad magadtól is megtennél.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.25. 11:05:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: értettem én elsőre is, hidd el. a környezetem szerint kicseszett gyors a felfogóképességem, reakcióidőm. :)

te (ti) nem éretitek mit szeretnék ezzel mondani. átfogalmazom, rövidre:
a P+Resnek töknyóc, hogy 50 vagy 150 métert sétál mind a lakó, mind a munkakörnyezetétől távol lévő, csak ingyen parkolásra használt parkolóban.
az autószerelőknek, a gumisnak és nekem viszont egyáltalán nem mindegy, mennyi idő potty ki a séták, keresgélések miatt.
nem mellékesen mi felelősséget vállalunk a nálunk hagyott kulcs és forgalmi alapján a ránkbízott járgányokért. ha az egyik épp a tied lenne és a parkoló egy távoli részében megsérülne (pl nekimegy egy autó és meghúzza) biztosan mosolyogva fogadnád és asszonddod, nem érdekes, nem a mi hiobánk. vagy tévedek? :)
az előttünk lévő területre 2 rendőrségi és egy saját kamera van irányítva. az enyém 1024*768, színes, éjjellátó. de így már sok értelme van...

különben anno béreltük az előttünk lévő 9 autó kényelmes befogadására alkalmas parkolórészt az önkormányzattól. akkoris oda-odaparkoltak és ha szóltunk, jött a "csakhárompercre!" szöveg. egy ideig ettük is de amikor úgy nyócvanaccora nem tudtunk a köcsög miatt odaállni az általunk bérelt helyre, jött a telefon, elszállíttatás.
persze, mi voltunk a rosszak...
aztán úgy felvitték az árát, hogy azt mondtuk inkább nem érdekel.

igazi hős 2011.10.25. 12:50:23

@salapapa: Nem tudom konkrétan mit csinálsz, de tárgyakat tárolsz közterületen és zavar, hogy mások is tárgyakat tárolnak ugyanott. Ha egy építkezés miatt konténerek lennének ugyanott (amiért fizetni kell), az is zavarna, nem? Te is írtad, hogy vettél előjogot a tárgyak tárolására, de aztán túl drága lett és már nem teszed. Megteheted, de csodálkozz, hogy máshol (ügyfélpanaszban, időben, gyaloglásban) meg kell fizetned az árát. Te írtad nemrég, hogy kinőttük ezt a várost. Nem csak az utakat, hanem a parkolókat is. Tegyél ellene, buzdíts mindenkit bringázásra :-)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.25. 12:58:59

@igazi hős: válaszként ajánlanám az épp feletted lévő kommentemet.
így van. kinőttük. csak az a poénos, amikor épp egy olyan panaszkodik nekünk hogy nem tud közelebb parkolni, aki máskor P+Rnek használja ugyanezt a területet. :)

oszt ha mindenki bringával menne el innen a lktpről, akkor meg azért nem maradna hely az ügyfeleinknek, mert az ő autójuk állna itt. :D

különbenmeg írtam már: ilyen rohadt hidegben...
a többi fentebb. sok mással. olvasd össze! :)

igazi hős 2011.10.25. 22:29:57

@salapapa: No akkor mi a megoldás? Az autók mindenképpen ott lesznek, a műhelyt kell odébb tolni. Kimész Budakalászra, mert ott le tudnak parkolni az ügyfelek?
Nem akarlak froclizni, de te is látod, hogy pont az a motorizáció szívat téged, amiből élsz. Ha annyi autó lenne, mint 30 éve, akkor nem dolgoznál 12 órákat, de nem is keresnél.
'83-ban még egy lendülettel lehetett bejönni Pomázról a Margit hídig, a kutya nem állt volna meg Békáson. Ma meg örül, hogy kiszállhat végre a dugóból (bármelyik 11-esen), mert a HÉV legalább halad.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.01. 14:47:57

@igazi hős: látom, nem akarod megérteni amit írok, csomó dolgot nem tudom miért, de átugrasz, nem veszel figyelembe.

veled ellentétben én felfogom és értem amit mondani akarsz.

szerintem ennyi. :)

Guy_Montag 2011.11.01. 22:02:10

@salapapa: haggyad mán he
tórárette tőrárré

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.01. 23:55:06

@dubai_tennis: az járt a fejemben míg írtam neki a litániámat, hogy a hősök gyors, pontos felfogással rendelkeznek.

igaz... Don Quijote is hős volt és... 8-)

igazi hős 2011.11.02. 13:52:01

@salapapa: Szerintem nemcsak én értettem meg azt a nem túl egyedi álláspontodat, hogy mindenkinek legyen egy kicsit rosszabb ("a P+Resnek töknyóc, hogy 50 vagy 150 métert sétál"), hogy neked jobb legyen, elvégre te dolgozol. Akárhogy is nézem, ingyen akarsz elvenni mástól valamit, konkrétan időt, kényelmet.
Pont olyan erős az érved, mint a kanyarodósávban előretolakodóé, hogy "én sietek".

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.09. 00:26:25

@igazi hős: nincs igazad és olyat állítasz rólam ismeretlenül, mely több jelzőt is érdemelne irányodba.
inkább pontot teszek a veled való "kommunikáció" végére.

nyugtázhatod, többet nem várok.
süti beállítások módosítása