Tékozló Homár

Egyszerűsítette a Groupama a lakásbiztosítást

2011.11.18. 12:48 | jackyll | 277 komment

Amarillka naivan hagyta felmondatni Uniquás lakásbiztosítását, hogy aztán évi 2 ezer forintért kevesebbért újrakösse a Groupamánál. A művelet mindössze öt napjába került:

Lakáshitelt vettünk fel, melyhez a lakásbiztosítást egy évig az ingatlanközvetítő cég állta az Uniqua biztosítónál. Mikor ez fordulónaphoz érkezett, kaptunk egy levelet az Uniquától, hogy mennyire változik a biztosítási összeg értékkövetéssel. Tudomásunk volt róla, hogy a társasháznak biztosítása van a Groupama Garanciánál, és a lakásbiztosítás csökkenthető azokkal a tételekkel, amiket a társasház biztosítása tartalmaz. Természetesen szerettünk volna pénzt spórolni, így nosza, elmentem a Groupama Garanciához, hogy ajánlatot kérjek a lakásbiztosításra.

Az ügyintézőhöz az első mondatom az volt, hogy hitelhez kötött a lakásbiztosítás. Ő átnézte az iratokat, majd közölte, hogy ó, hát nekünk elég a társasház biztosítása, nem kell külön kötni a lakásra is és menjek tüstént, mondjam fel a biztosítást az Uniquánál. Át is mentem a szomszéd épületbe és felmondtam a biztosítást. A Groupama Garanciánál kiállítottak egy igazolást, hogy milyen tételeket tartalmaz a társasház biztosítása, ezzel beszambáztam az OTP-hez.

Majdnem egy órát vártam, míg sorra kerültem. Itt közölték, hogy nem úgy van az, mert kell egy igazolás arról is, hogy a biztosítás milyen összeget képvisel a mi lakásunkra lebontva, valamint egy engedményezési szerződés a közös képviselőtől, hogy a társasház biztosítását meg tudjuk terhelni a hitellel.

A közös képviselő felhívta a biztosítási üzletkötőjét, aki úgy vélte, hogy ez így egyrészt elég bonyolult, másrészt, ha a lakás megsemmisülne, mi semmit nem kapnánk, csak a hitel kedvezményezettje, vagyis az OTP. Mégiscsak jobb lenne, ha külön biztosítást kötnénk. Sőt, ha a Groupamánál kötjük, akkor kapunk ügyfélkedvezményt, mivel a társasháznak is ott van a biztosítása. Jaj, de jó, megkötöttük a biztosítást és valóban, évi 2000 Ft-tal kevesebbre jött ki, mint az Uniquánál. Már csak meg kell várni a kötvényt, melyet be kell majd adnom a bankhoz. Ez a biznisz 2 napomba került, tehát még a tolerálható kategória.

2 hónap múlva meg is érkezett postán a kötvényünk, máris siettem vele a bankhoz, ahol röpke 1,5 órás várakozás után sorra kerültem. Az ügyintéző először is hazaküldött a befizetési bizonylatért (még jó, hogy a közelben lakunk), újabb várakozás ( mivel közben egy másik ügyfél odaült az ablakához), majd elolvasta a kötvényt és megállapította, hogy nem jó a biztosítási összeg. Ugyanis alacsony. Menjek vissza a Groupamához és kössem újra, a különbözetet pedig fizessem be.

Bementem a biztosítóhoz, ahol 2 órahossza alatt megszülték az új szerződést és befizettem az első részlet különbözetét. Természetesen az újonnan kiszámolt díj ugyanannyi lett, mint az Uniqua ajánlatában szereplő. Tehát nem nyertem semmit. Irány a bank, s mivel nem volt kedvem újabb 1 órát várni, gyorsan leadtam a papírokat, az ügyintézővel megbeszéltem, hogy pár nap múlva visszamegyek, addigra lefénymásolja.

Így is történt, majdnem egy óra várakozás után végre odajutottam az ablakához és megkaptam a papírjaimat azzal, hogy amikor megjön az új biztosítási kötvény, akkor ne felejtsem el bevinni… Hát sose lesz vége? Megjegyzem, a Groupama Garancia az OTP biztosítója, tehát nem értem, miért kell nekem mindenhol sorban állnom és miért nem tudják házon belül elintézni az iratküldözgetést meg a befizetési igazolásokat. A végeredmény tehát, hogy a biztosító váltással „nyertem” 5 nap rohangálást, sorban állást, fölösleges időtöltést, miközben egy forintot sem spóroltam. Még jó, hogy a központban lakunk és nem kocsival kellett furikáznom ilyen benzinárak mellett. Az húzott fel leginkább, hogy lehetett ilyen felelőtlen a Groupamás ügyintéző, hogy egy lakáshiteles szerződést ilyen könnyelműen vegyen? Na persze, én is hülye voltam, hogy bíztam az ügyintéző szakértelmében. Nem kellett volna.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.11.18. 12:53:08

Szeretettel köszöntöm a Tékozló Homár kommentelőit.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.11.18. 12:55:24

Lakásbiztosítást az Aldiból! Homár tagoknak 10% kedvezmény.

PITTA 2011.11.18. 12:58:04

3z itt hanyadik hely?

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.11.18. 13:02:44

Tök unalmas poszt, addig bírtam olvasni, hogy "itt közölték, hogy nem úgy van az". Valaki mesélje el a végét.

KecskeDotyi 2011.11.18. 13:06:53

Tök hülyeség megbízni a társasház sima biztijében! A miénken is van, de mi kötöttünk a lakásban az összes ingóságra, sőt a pincében lévő cuccokra is (mivel ott megy a szennyvízcső és láthatóan bármelyik nap simán eltörhet és akkor nyakig lesz minden a sz@rban - szó szerint.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.18. 13:11:11

@hüjehalyó: Nemtom. Nekem az jött le, hogy felbontotta a szerződést, és ugyanannyiért újrakötötte, és 5 napig sorbanállt ezért.

Volt egyszer egy öregember, egy gyerek, meg egy szamár. Az gyerek ült a szamáron. Mondták a népek, hogy né, hagyja az öreget kutyagolni...

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.11.18. 13:14:08

@atpijkamo: izgi.

Ma hüje posztok napja van a Homárnál.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.18. 13:18:42

@hüjehalyó: Arra gondolsz, aki nem értette meg a vatera szabályzatát? Az hétfőn volt. Ez csak simán beszopta.

KecskeDotyi 2011.11.18. 13:25:52

Megoldás: be kell menni a groupamához 20-30 csimotával és ott megünnepelni az egyik szülinapját, szigorúan csakis épp kiolvadó tortával!

Csigorin 2011.11.18. 13:29:14

Majd maskor nem baszod a fillert ketezer forinter, oszt nem szopol.

KecskeDotyi 2011.11.18. 13:31:31

Amúgy most próbálom nem cseszegtős szempontból nézni. Kiderül, h 5 napot szenvedett ugyanazért az árért. ÉS? Mi a tanulság? Miért kell a fogyasztóvédelem? Nemértem-nemértem-nemértem......

England win The Ashes! 2011.11.18. 13:42:02

Úgy látom, előkerült ikszüpszilonné kézirata.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.18. 13:42:30

@KecskeDotyi: Arról van szó, hogy az egész magyar bürokrácia úgy szar, ahogy van, és ezek is onnan veszik a mintát. Arról az adatról, ami nekik megvan hitelesen, pecsétes papírt kell hozni a világ másik végéről. A törvényhozók villával lapátolják a törvényeket napi 12 órában, de olyan, ami engedné csökkenni az aktatologatást véletlenül se jut az eszükbe. Hülye bagázs. A GDP 6%-a a bürokrácia.

England win The Ashes! 2011.11.18. 13:43:20

@KecskeDotyi: Lájk! Sőt, ikszdé!!!négyszáznegyvennégy

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.18. 13:45:36

Normális országban a GDP 3%-a a bürokrácia.

Normális országban a blogmotor nem eszi meg napi egy-két kommentemet.

Zirowe 2011.11.18. 13:55:08

Tehát a Groupama hibája, hogy ő többször egy órát állt sorba az otp-nél?
Érdekes felfogás.

Bár én már nem csodálkozom semmin, múltkor az egyik otp fiókba bejött egy öreg faszi.
Körbenézett, látta, hogy csomó ember vár, mindenkinek a kezében sorszám.
Nyugdíjas létére biztos nagyon siethetett, mert rögtön, tehát sorszám vételezés nélkül, odarohant egy éppen szabad ügyintézőhöz, és elkezdte mondani a problémáját.
Ügyintéző szépen elmondta neki, hogy nem ő következik, és húzzon sorszámot.
Erre a faszi elkezdett őrjöngeni, hogy de igenis, most ő következik, és ha nem, akkor kéri a fiókvezetőt.
Ügyintéző még kb 3x elmondta neki, hogy nem ő következik, és hogy húzzon sorszámot, majd jött a biztonsági őr, aki odakísérte a sorszám automatához, közben a faszi egyfolytában azt ismételgette, hogy a fiókvezetővel akar beszélni.
Eléggé alja.

Amúgy az ügyfél, ha már tudja, hogy sokat fog várni, miért nem visz magával mondjuk egy könyvet, hogy legalább hasznosan teljen az ideje?
Vagy az magyar prolihoz képest túl művelt dolog lenne?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.18. 13:59:58

@Zirowe: Én nem pont így csinálom. Tépek egy sorszámot, És azt nézem, melyik ablakhoz nem megy oda, akit éppen hívnak. Ha 10 másodpercig nem mozdul senki, akkor odasietek, és intézem az ügyem. A legnagyobb baj az lehet, hogy lebukok, és ki kell várnom a soromat. Olyan már volt, hogy két perc múlva jött oda a valódi sorszámos, de akkor már meg kellett várnia, míg végzek.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.11.18. 14:03:12

@Zirowe: "...közben a faszi egyfolytában azt ismételgette, hogy a fiókvezetővel akar beszélni." mondjuk konkrétan a fiókvezetőhöz általában nem kell sorszám.

ez mondjuk off, de én meg azt szeretem amikor megérkezik a norvég család a dokihoz ahova beutaló meg időpont kéne (időpontot persze 1-2 hónapra adnak) és elkezdenek hőzöngeni h őket miért nem akarják ellátni...

ferand1979 2011.11.18. 14:04:47

@KecskeDotyi: Bátyámék is lakótelepen laknak. K&H-s hitelük van, és a hitelhez a bank "hozzácsapott" egy általános biztosítást... Elkezdték fizetni azt... Később kiderült, hogy a ház (a közös képviseleti pénzből) fizet egy "általános" biztosítást... pont olyat, pont ugyanazt, pont ugyanott, ahol-amit a Bátyámék fizetnek...
Persze egyiket sem lehet "csak úgy" felmondani... :-)
A tényállás a következő: a közös képviseleten keresztül fizetett biztosítás után, probléma esetén a Bátyámék a kedvezményezettek... Ellenben a hitel után, mellett kifizetett biztosítás után a bank...
Nos? Akkor kié lesz esetlegesen a kárigény "legálisan", ha véletlenül kár lesz????

KecskeDotyi 2011.11.18. 14:12:05

@ferand1979: Nekünk hiteltől független.

KecskeDotyi 2011.11.18. 14:16:34

@KecskeDotyi: Ja, és nem lakom lakótelepen :D

XCat 2011.11.18. 14:19:30

@atpijkamo: Neked kéne valami könyvet írni Túlélési technikák nagyvárosban címmel.
Hogy van a kezed?

KenGuruL 2011.11.18. 14:35:51

Az milyen ország, hogy te két biztosítónak fizetsz, azt szabad, de ha kár ér és netalántán mindkét biztosító fizet neked, na az bizony tővénytelen?

XCat 2011.11.18. 14:53:14

@atpijkamo: Egy normális országban én nem homároznék. Meg te sem.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2011.11.18. 14:56:31

@Zirowe: azért nem visz könyvet, mert minél hamarabb le akarja tudni a dolgot, hisz építeni akarja a hazát! Értem? Nyugdíjasokhoz pedig csak annyit, hogy nem túl régóta van ez a rendszer, több vidéki városban legalábbis. Ésakkor így még nem igazán tudják hova tenni. Ilyenek vannak. Bele kell szokni az újba, amihön idő kell, de idős korban kicsit több. Okéka? Lehet, csak a bizonytalanságát, elveszettségét akarta palástolni egy határozott fellépéssel.:) Ettől persze még nincs rendben, de hogy alja lenne.. Nekem az máshol/másmitől kezdődik.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.18. 15:01:19

@CatMother:

- Egy normális országban csak egy idióta homározik.
- Egy normális ember csak egy idióta országban homározik.

- Egy idóta ember egy idióta országban homározik-e?

XCat 2011.11.18. 15:01:22

@Kellemes Zérókomponista: Valószínűleg demens volt.
Én ismerek egy bácsit, az azzal szórakozik hogy kiáll az út szélére, és hangosan ordibál a levegőbe, meglehetősen trágárul, de mindenfélét ami eszébe jut. Különben nagyon kedves meg udvarias ha úgy összetalálkozol vele, mesélte hogy volt auschwitzban is. De ezt csinálja. Láttam már olyat is, aki boltba nyomta a magáét, nem foglalkozott vele senki. Hajléktalanból is van egy csomó ilyen.

XCat 2011.11.18. 15:02:58

@atpijkamo: "- Egy idóta ember egy idióta országban homározik-e?"

Hajaj.... sőt!

XCat 2011.11.18. 15:04:55

@hüjehalyó: A vége hogy nem kellett volna.

Most akkor te meséld el a közepét.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.18. 15:15:42

"miért nem tudják házon belül elintézni az iratküldözgetést meg a befizetési igazolásokat"

Költségcsökkentés, nem? :D Elvégzi az ügyfél, amit kell... Bekaphatják...

Zirowe 2011.11.18. 15:23:17

@Kellemes Zérókomponista: Konkrétan ez a Nyugatinál lévő egyik fiókban történt, ahol elég rég óta van ilyen rendszer+a faszi szemén látszódott az elhatározottság, amikor belépett, hogy ő már csak azért sem fogja ezt a sort végigvárni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.18. 15:24:17

Asterix 12 próbája.
Rémlik valakinek?
Sünt az érintetteknek. uniqa, groupama, ügyintéző, poszttoló (a poszttolónak azért, mert már sok ilyen volt, miért nem tudott előtte utánnanézni egy kicsit jobban)

XCat 2011.11.18. 15:29:30

@Zirowe: Hát te is marhára el lehettél merülve a munkádba, ha minden egyes belépő tekintetét ki tudtad elemezgetni:)

Zirowe 2011.11.18. 15:32:31

@CatMother: Pont az ajtóval szemben ültem. :)

fuligdzsin 2011.11.18. 15:43:33

"Nincs normális ország,csak én vagyok az". unalmas lenne a ,délutánom a biztosítók nélkül.

fuligdzsin 2011.11.18. 15:51:22

Ja most jut eszembe ,nincs biztosításom.Megyek gyorsan kötök egyet ,aszem a Grupama itt van közelbe.:):)

Skodakék Fábia 2011.11.18. 16:00:53

2000Ft-ért nekiindultál???
Megérdemled!
Csak ülök itt és röhögök.

Mylady 2011.11.18. 16:17:01

@Zirowe: @atpijkamo: Múltkor a pannonnál az egyik ügyintéző felszabadult, még pár percig adminisztrált, mielőtt hívta a következőt. 30 körüli csaj betoppan, végignéz a várakozó 10 főn, odamegy a még adminisztráló ügyintézőhöz, hogy kérdezne valamit. Az válaszol. A csaj közvetíti mobilon, majd újra kérdez. az ügyintéző válaszol. A csaj ismét beszél a mobilon... kb a 4-5. kérdésnél az ügyintéző megkérte, hogy tépjen sorszámot és várjon a sorára. Erre a csaj megjegyzéseket tett, merthogy szemmel láthatólag senki nincs a pultnál, akkor most miért ne kérdezhetne. Aztán felháborodva távozott, miközben olyanokat mondott a telefonba, hogy milyen bunkók itt az alkalmazottak.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.11.18. 16:38:47

Nem szeretem feleslegesen ekézni a posztereket (Nem a szart nem!), de a dógozó tényleg sík hülye. Biztosítási ügynöknek elhinni valamit bemondásra? Felmondani anélkül a meglevő szerződést, hogy az új feltételek írásban fixálva lennének? Borotvát és alsógatyát rendszeresen vesz-e telefonon keresztül?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.18. 19:27:38

@Csokis:
Én csak úgy veszek borotvát, meg alsógatyát, ha előtte kipróbáltam!
A gyufával is teszek.
De venni még nem sikerült, mert másodjára sose műxik.

Megdobbent 2011.11.18. 19:49:19

Az ember, akinek nem mondott 100%-ig igazat egy biztositasi ugynok. Na lam, hozzank is elerkezett a nyugati vilag kora ezerkilencszazas eveinek egyik jellegzetessege. Jovan, haladunk :/ De lam, derek posztolonk egybol atlatott a szitan, igy nem baszott ra :> Jajj.

Kelpo 2011.11.18. 22:33:24

Az volt már hogy biztosítást csak az Aldiból és különösképpen lakásbiztosítást pedig csak EDE-től?? Ez Fontosch!!!

Egyébként meg az összes bank szarjon jó nagy méretű gigasünt, mert a válság közepén is ultra nyereséges mind, és a létminimum alatt élőktől sípolják(rabolják?) össze a sok pénzt...

England win The Ashes! 2011.11.19. 02:50:05

@Sün‼: A levél hosszúságából és stílusából tippeltem arra, hogy jackyll a postán járva ráakadt a kéziratra, és tüstént kiposztolta. De lehet, hogy van némi hiba a dedukcióban...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 06:51:18

@Sün‼: mondjuk nehezen ertem minek egy sunnek borotva?
az also gatya is erdekes lehet felprobalas utan
nade meg gyufa is, hogy felgyujtsd az erdot, az mar sokkol

amarillka 2011.11.19. 10:53:04

@Zirowe: Igazad van, a saját hülyeségem volt, mert naivan azt hittem, hogy egyszerűbben el lehet intézni és hogy tudok egy kicsit spórolni. Az ügyintézőt csak annyiban hibáztatom, hogy ha ő utánanéz, hogy mivel jár a lakáshitelhez kötött biztosítást megpiszkálni, akkor biztosan nem fogok bele az egészbe. Bíztam abban, hogy ő ismeri a jogszabályokat és az ügymenetet, mivel ott dolgozik.

Mylady 2011.11.19. 17:03:21

Ez a hétvégi poszt? Vagy egy másikat offolunk szét?
Csak szeretném jelezni, hogy a gyártó a kenyérsütőgépem tetején szépen felsorolta a programokat.
Aszongya:
6. Edés
7. Gyors Edés

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 17:41:17

@Mylady: Jó kenyeret csak kemencébe' lehet sütni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 18:06:36

@estrella negra: csakis aldiban vett uvegasztalon, ostermelotol vett liszttel!!!

Mylady 2011.11.19. 18:14:37

@estrella negra: Az biztos. De addig is, amíg lesz egy kemencém, megsütöm ezzel a géppel. Valószínűleg jobb lesz, mint a bolti. Vagy legalább ismerem az összetevőit.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 18:27:54

@hagyma: Vagy ilyen kis faszenes tűzhelyen, műemléki környezetben.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 18:32:49

@Mylady: És akkor mi van?
Valószínűleg jobb lesz, mint NÉMELYIK bolti. Eltekintve attól az apróságtól, hogy a kenyérnek- szerintem- vastag héja van. Amelyiknek nincs, az valami más.
Azért fogyaszd egészséggel.

Mylady 2011.11.19. 18:35:58

@estrella negra: Bármennyire is hihetetlen, nem dicsekedni akartam azzal, hogy nekem ilyesmim is van. Egyszerűen csak viccesnek éreztem, hogy "Edés" kenyeret lehet vele sütni. Gondoltam, megosztom veletek. Látom, kár volt megszólalnom.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 18:41:55

@Mylady: Mondjuk, hogy a kenyérnek ismered az összetevőit (gondolom, malmot még csak kívülről láttál:-)). Mást meg úgysem eszel.

Mylady 2011.11.19. 18:44:51

@estrella negra: Láttam már malmot belülről. Én elég kíváncsi típus vagyok, így sokmindent láttam már.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 18:44:59

@Mylady: De mymóca lettél!
Lazíts már, senki se bánt!:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 19:44:12

@Mylady: estrella nem egy bantos, es vettuk az Edes balhet:)
lehet a sutogepet kell berakni a kemencebe?

Megdobbent 2011.11.19. 20:20:18

@Mylady: Az suti az ilyen hengeralaku kenyereket? Gondolkodtam egy ilyesmin, de rejtelyes a dolog, mert nins se speci lisztem, se mittomenmim hozza :/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 20:30:53

@Megdobbent: en is egy eve ragodok a dolgon, met fel orara van a legkozelebbi normalis pekseg, de meg nem szantam ra magam ,pedig nem tul draga, csak felek bekerul a spejzbe, mint a fritoz, meg a tobbi szarsag

Mylady 2011.11.19. 20:36:20

@Megdobbent: Inkább tégla, mint henger. Én sima BL55-ös liszttel próbálkoztam elsőre (olyan volt a boltban), jó lett így is. De már vettem másfélét is hozzá (teljes kiőrlésűt, meg rozslisztet, grahamlisztet), és veszek majd kenyérlisztet is. Aztán majd meglátjuk.
Az alaprecepthez csak liszt, élesztő, tejpor kell, a többi csak úri huncutság.
Én ezt a receptfüzetet találtam hozzá, ami meggyőzött arról, hogy kell egy ilyen gép :)
www.moulinex.hu/gfx/Recipebook.pdf

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.19. 20:43:00

@Mylady:
Aki kíváncsi, az...
nos az sok más dologra is képes!

@hagyma:
A megoldás rém egyszerű!
Nem magamnak veszem.
Kellenek a bartellbizniszhez.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 20:49:15

@Megdobbent: @Mylady: @estrella negra: Igenis, a kenyérsütő géppel egész jó kenyeret lehet sütni. Még jobb, ha csak azt hagyod, hogy megdagassza a kenyeret. A kész tésztát kiveszed belőle, és sütőben megsütöd.

Kovászt viszonylag egyszerű készíteni, azzal a legjobb a kenyér.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 20:50:31

@Mylady: A malmok néha felrobbannak, vigyázz azzal a malomlátogatással.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 21:03:24

@Sün‼: akkor mar csak az a kerdesem, mit adnak bartellben egy kiluggatott boxeralsoert?

Megdobbent 2011.11.19. 21:06:44

@hagyma: Azaz, en nemreg egy kis mosogatogepet vettem sok penzert, amit kurvara nem hasznalunk, cserebe jokora helyet foglal (6 szemelyes, nem beepitendo), szoval ovatosnak kell lennem.

@Mylady: aztan hany napig marad puha egy ilyen csodakenyer? Meg plane, akkor a hengerkenyer mibol jon ki? :o

@atpijkamo: Na pont ez a macera viszi el a hajlandosagom, pedig komolyan szemeztem 1-2 eve a masinaval valami boltban :) Bar az is lehet, hogy mazlis vagyok mert a kozelben van egy pekseg, ami kovaszos kenyeret sut/arul, elozoleg ugyanott egy masik is olyat sutott :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 21:13:01

@Megdobbent: Mi macera? Beletöltöd az alapanyagokat, bekapcsolod, sípol, ha kész. Ennél egyszerűbb nem lehet. Kicsit több macera, és finomabb, ha sütőben sütöd. Még több macera, és lehet még finomabb, ha lecaplacc a boltba.

A Liptói pékségeken nagyon finom parasztkenyeret lehet kapni. Én azt otthon nem tudom reprodukálni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 21:17:04

@Megdobbent: "hany napig marad puha egy ilyen csodakenyer?"

Ameddig egy nemcsoda.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 21:34:22

@Megdobbent: jon a blackfriday, most komoly veszelyeknek vagyunk kiteve a hulyesegek vasarlasanak
lehet bevallalok egy kenyersutot...
lesz ami lesz
meg veszunk vegre moso-szaritogepet, bar par meterre van a mosoda...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 21:36:28

@atpijkamo: Én maradok ennél a lecaplatásnál. Megveszem a friss kenyeret, hazaviszem, vágok belőle háromujjnyi karéjt, megkenem zsírral, pirospaprikát, meg sót szórok rája, és zöldhagymával bekebelezem. Közbe' Pilsner Urquellt kortyolgatok.
Na nem, majd kertészsaláta, b+!

Mylady 2011.11.19. 21:37:28

@Megdobbent: Nem tudom, még csak pár órája van meg a készülék :)

XCat 2011.11.19. 21:37:50

@atpijkamo: Kérj kölcsön egy kemencét.
Én nem szeretem, valami van benne, amitől hányok. De csak akkor, ha a héját is megeszem, a belsejével nincs gond.

Van egy 5 éve vásárolt kipróbálatlan kenyérsütőm nekem is. Nem tudom hogy működne ha egyszer kipróbálnánk.

Mylady 2011.11.19. 21:38:34

@estrella negra: én inkább lilahagymát ennék hozzá...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 21:39:34

@hagyma: Éljen a fogyasztói társadalom!
Elemes konzervnyitót is vegyél!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 21:40:53

@estrella negra: najo de pl. nekem a lecaplatas pontosan 1 ora kocsival oda-vissza...
van kozelebb is kenyer 10 perc, de nem olyan...
ezert is foglalkoztat ez a kenyersutogep, de meg sosem kostoltam kenyersutogepes kenyeret...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 21:42:48

@estrella negra: nem veszunk olyat ami felesleges, de ami eppen nincs es felaron van... hat miert ne...
na nem, nem megyunk ejfelkor mint sok mas ember
tavaly reggel 9-kor mentun, akkor vettem ezt a computert ami meg ma is dragabb mint akkor volt es kellett is...
hat igy

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 21:44:34

@CatMother: Megismétlem. Dagaszd meg a kenyeret a sütőgéppel, és sütőben süsd ki. Isteni héja lesz.

De ha szeretsz dagasztani, akkor nem kell a sütőgép.

Ha a sütőgépre hagyod a sütést, akkor is lesz héja. Nem tragikus, de nem az igazi.

XCat 2011.11.19. 21:46:48

@atpijkamo: Jó, majd egyszer, ha kalandra vágyom. Addig megteszi a bóti.

Különben jelen esetben a nekünk van=az exnél maradt, és nem tudom elkérni tőle, mert csak.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 21:55:55

@CatMother: Tíz perc alatt megdagasztod, nem nagy ügy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 21:56:53

@Mylady: jaja. olvastam
mondjuk en sokszor kessel nyitom a konzervet, amin meg nincs ful a nyitashoz, bar mar nem sok olyan van/ ezert is ment ki a divatbol az elektromos nyito/
az csak nagy bohom konzervekhez kell ettermi konyhakba, de ott meg nem elektromost hasznalnak, hanem nagy bohom kezit:)

a fokhagymanyomo tenyleg orulet a fele bennemarad es takaritani eszveszto
a pfordithato palacsintasuto problemat nem ertem, hat sima waffelt is igy csinaljak, csak az elektromos, annak van ertelme, mert az nem palacsintasuto

Megdobbent 2011.11.19. 21:59:50

@hagyma: es a black firday csak 1 pentek az evbol? Merakkor nyomoluk webshopokra, hatha megcsipek valamit itt a kelet-balkanon :)

A kenyersutohoz sok sikert, amde kerdes, hogy ott a nagy vizen tul mi ez a mania a penzbedobos mosodakkal? tarsadalmi elet? :o Jobban drukkolok azert a moso-szaritonak, igaz epp most teregettem, nah azt is ki lehet birni eros ferfilelekkel :>

XCat 2011.11.19. 22:00:01

@atpijkamo: Nem, nem, én nem vagyok olyan fajta. Különben most rontottam el egy zacskóslevest. Innentől a dagasztászt a képességeimet meghaladó tevékenységnek nyilvánítom.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:01:55

@CatMother: "most rontottam el egy zacskóslevest"

:)))

Megdobbent 2011.11.19. 22:02:14

@CatMother: Hat bazdmeg, ez egy osszenemzeti kerdes a kenyersutokkel. Ranezesre - meg a boltban - en is egybol azt lattam, hogy valahogy betolom egy faliszekrenybe es tobbet ra se nezek. Akkor nincs mese, figyelni kell a friss sutost meg hagymat, hatha beszamolnak ;)

Bar az EDEs kenyer tenyleg izgalmasan hangzik!

XCat 2011.11.19. 22:02:38

@atpijkamo: Most ezen mi a vicces? Igenis el lehet rontani. Na. :)

XCat 2011.11.19. 22:04:10

@Megdobbent: Attól függ, Ede melyik alkatrésze kerül bele.
Amikor vettem, akkoriban a kenyérsütő státuszszimbólum volt.
Mondjuk még jöhet jól, ha éhínség lesz nekem lesz kenyerem, a kenyérsütőtleneknek meg nem.

XCat 2011.11.19. 22:05:13

@CatMother: Nem mintha odalennék a kenyérért..

Megdobbent 2011.11.19. 22:05:31

Csak zarojelben jegyzem meg, hogy a fasz usse ki a szemit az olyan trogernek, aki annyira csoro, hogy csak 1 tuzijatekraketara futja neki, de azt pont itt durrantja el, ergo mire elvanszorgok az ablakig mar lofaszt sem latok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:07:39

@Megdobbent: nincs ott semmi tarsadalmi elet, csak minden apartamkomplexben van mosoda, atviszed, bedobod az 1 dollart, azutan visszamegy atteszed a szaritoba, megint 2 dollar azutan hazaviszed a szaraz ruhat es sok apartmanban nincs mosokonyha, amienkben van... dehat a moso-szarito ezer folott van es ha az ember kozltozik stb...
szoval a mosodaknak vannak hagyomanyai, az eltelt tizenevben meg nem volt sajat hutom es mosogeoem, a szarito alap, itt nem lehet teregetni, max a furdoben de az meg alacsony hozza...

ja blacj fiday az a thanksgiving utani pentek
tenyleg jelentosen olcson kiszornak mindent a Karacsonyi roham elott

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:07:45

@CatMother: Egy fél liter víz felforralását is el lehet rontani, otthagyom, elpárolog, szétégetem a lábost.

Nem vagyok egy konyhatündér, de a zacskósleves már megy. Sőt, már rántást is majdnem tudok csinálni! Na?

Megdobbent 2011.11.19. 22:09:16

@CatMother: majd Mylady megmondja EDE melyik jellegzetes resze erzodik a kenyeren :)
Asszem en kostoltam valaki kenyeret a nagyon-nagyon statuszszimbolumi idokben, ugy 1995 kornyeken, az jo volt, de eskuszom koralakura emlekszem, igaz nehez idoszakom volt az, egesz napok tunnek rejtelyesnek igy visszanezve.

Viszont en valami nagyon domping idokben szemeztem a cuccal, valami 9.900 Ft volt, ugy 3-5 eve. De megalltam es nem vettem.

(Hallgattam volna inkabb az osszes ismerosre, mielott a mosogatot vettem...)

XCat 2011.11.19. 22:12:05

@atpijkamo: Le vagyok nyűgözve. Ha feleségül veszlek, csak te fogsz főzni! (Legalább karcsú maradsz.)

A mosogatógépben az a jó hogy félig elmosogatva kell belerakni mindent, aztán amikor kiszeded belőle, megint el kell mosogatni, és néha a mosogatógépet is el kell mosogatni.

Innentől nem tudom mi értelme, itt nincs. De ahol volt sem használtam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:12:33

@CatMother: Hanem? Miért vagy oda? (Csoki és más trivialitás nem ér.)

A finnek csinálnak ilyen kerek, lapos, középen lyukas kenyeret. Finom, savanyú barnakenyér, szinte csak héja. Olyan félévet kibír, ha rúdra fűzöd, és felteszed a padlásra. Imádom. A hozzá leközelebbi a savanyú orosz téglakenyér, csak annak a héja nem oyan finom.

Megdobbent 2011.11.19. 22:14:33

@hagyma: Aham, hat nekem ez az egesz amerikai mosogep ize egy rejtely halmaz. Altalaban ugye mosoda az utca vegen. De ha esetleg van is otthon, akkor az vagy az alagsorban vagy a konyhaban. Valami gaz van a furdoszobakkal? Itt ugye mindenutt mosogep (regebben +centrifuga) fregoli a kad folott, kinyithato szobai fregoli, stb... :) Meg 1000 dollar? Kicsit furi, lehet emiatt vannak mosodak :) Nalunk egy indesit pl. 416$, oszt jonapot :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:16:37

@CatMother: "csak te fogsz főzni"

Pont stimmel is, mert gusztustalan nyers húshoz nem nyúlok. Viszont akkor meg éhenhalok. Milyen szakács már az, amelyik a mekkdonádszba megy tápolni?

Megdobbent 2011.11.19. 22:16:49

@CatMother: eh, itt basztam ra en is. Hogy vagy 100 eve valami melohelyemen volt es sose hasznaltam, de minden szep tiszta volt. Aztan eltelt 100 ev, es ramjott a roham, hogy szerezzek ilyen kicsi 4-6 szemelyeset, mert miert ne... Aztan a letezo minden rokon/ismeros/barat elmondta ugyanezt (felig mosogat - mosogat - potmosogat), de en jusztis. Csilliard penzert megvettem, masik csilliardert vizszerelo beszerelte, csilliardert vettem egy zsak tablettat bele, most meg csak a helyet foglalja :/ Nabasszameg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:20:35

@Megdobbent: itt se dragabb, de a szarito az duplazza az arat
itt nemigen divat teregetni, valamint a lakasok zomenek belmagassaga sokkal alacsonyabb, nem igen tudnek tusolni ha a fregoli ott logna
tusolni meg kell....
a mosokonyha nalunk is a konyha mellett van
a furdonben a kad van, meg a klotyo meg a mosdo
miert is kene ott mosni? dupla ekkora hely kene a ket gepnek, az meg inkabb van kulon helysegben
de a szarito mar tenyleg alap
nem egyszerubb szaritot venni melle mint centrifugat es meg teregetni?

XCat 2011.11.19. 22:21:30

@Megdobbent: Én feltaláltam a viszonylag nemundorító mosogatást. Tányérokat egyesével kihurcol konyhába, trutymó nagy részét papírtörlővel letörölni, utána folyó vízben minden oldalról a flakonból nyomva hozzá a mosogatószert.
Amit lehet, mindent pocsékolsz vele, de közben egyszer sem érzed úgy, hogy bele kéne ennek hányni a közepébe.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:22:57

@CatMother: "Innentől nem tudom mi értelme"

Az nekem is rejtély. Azt hiszem, tesznek bele valami szart, ami mindent szétmar.

A mosogatás a legkellemesebb konyhai foglalatosság.

XCat 2011.11.19. 22:23:23

@atpijkamo: Nemtom, annyira semmiért. Mondjuk francia krémesen talán viszonylag hosszú ideig el tudnék tengődni, de ez sem biztos.
Az ilyen kűfődi herkentyűkből talán a baklava az, ami tényleg isteni. Itt nem kapsz olyat. Ellenben a valódi olasz fagyi sztem szar.

Megdobbent 2011.11.19. 22:26:18

@hagyma: Az regen volt, a kulon moso es a kulon centriguga idejeben (hajdusagi iparmuvek, 2 henger - arra szabtak a furdoszobakat), ez a 400$ az egy itt kaphato moso+szarito ara volt, na ez nalatok a duplaaras. A fregoli mondjuk itt sem leanyalom, ha belepek a kadba tusolni, akkor a hajam mar hozzaert a madzagjaihoz :>

Megdobbent 2011.11.19. 22:27:35

@CatMother: a papirtorlon kivul nagyjabol igy tolom en is, csak plusz egy mosogatokefe, hogy ne kelljen osszetrutymozni a kezem es persze folyoviz :>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:28:14

@Megdobbent: itt is van egyben, tehat egymas folott, de nekem nem kell
szerintem van siman 1000 a ketto egyutt
ami normalis
hutto meg mosogatogep jar mineden lakashoz

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:29:43

@CatMother: "kűfődi herkentyűkből"

Szusi! Vegáknak a töltelék: rántotta, uborka, patiszon, sajt, paprika, ...

Megdobbent 2011.11.19. 22:30:00

@atpijkamo: bameg, te ilyen szakacs alkat vagy, kenyeret sutsz, imadsz mosogatni, es meg a joeg tudja mi lapul benned. Kesz fonyeremeny lehetsz a csajoknak. Kicsit arra emlekeztetsz, amikor Steve atkoltozott Bundy-ekhoz, mert szakalla volt es Marcy le akarta borotvalni. Nah, az volt Al eletenek legszebb par napja, kaja, tisztasag, rend... :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:30:31

es a mosogatogep igen praktikus es tisztara mos
nana hogy elotte kicsit le kell mosogatni...
de sokkal kenyelmesebb mint a full mosogatas
es tisztabb
es szarazabb
erzes

XCat 2011.11.19. 22:32:05

@Megdobbent: Én mondjuk azon akadok ki, amikor teliengedi a mosogatót vízzel, egy kis vegyszer bele, aztán abba mossa bele az összes tányért. Az elsőnél oké, de utána már csak szutyoklé. Mondom akkor minek mosogatsz, rakd el ahogy van, egy idő után leszárad róla.

Megdobbent 2011.11.19. 22:32:46

@hagyma: ja vagom! szoval neked pont nem jo az egy gepben a kombo moso+szarito. Najah, ugy az ket nagy kocka, helyigenyes.

Hanem a huto+mosogato az meg furi, ha mondjuk sokadik tulajtol veszed a lakast, az tuti, hogy en a hutot cserelnem ki eloszor :)

XCat 2011.11.19. 22:33:20

@atpijkamo: Szusiból van vega? Nohát. Az milyen? Rizsbe tekert rántotta?

Megdobbent 2011.11.19. 22:34:30

@CatMother: jaja, az a szuleink korosztalyanak modszere. Emlekeim szerint kovette egy tisztavizes oblites is az egeszet, na ott telleg befekezett a logika, merugye igy +1 mosogatonyi viz ment karba ;)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:37:22

@CatMother: Folyóvízben kell mosogatni.

Bevágsz mindent a mosogatóba, vizet engedsz rá. Szépen elmosogatod a tányérokat, poharakat, az alján maradnak az evőeszközök, addigra azokról is leázot, lekopott a maradék. A lábosoknak kell még egy kis figyelem. Kész. Egy szivacs és egy kefe minden fegyverem.

Modjuk törölgetni nem szeretek, ezért csöpögtetős a konyhaszekrény, polc helyett rács van benne.

Megdobbent 2011.11.19. 22:37:24

@hagyma: nalatok valami turbo mosgato lehet. Itt amirol csak hallottam, meg ugye ami van, az mind csak a bajt fokozza. Elomosogatsz - mi faszomnak, erre van a gep, beteszed, kivarod (mondjuk nekem van extra-eco fokozat, az 10 perc), aztan kihuzod a cuccot es nezed, hogy mit kell meg leobliteni. Namost en nem vagyok egy mosogato-zseni, ruhellem is, mint a francot a kezi mosogatast, de gyorsabban es hatekonyabban kijovok meg en is gep nelkul :(

XCat 2011.11.19. 22:37:49

@atpijkamo: "A mosogatás a legkellemesebb konyhai foglalatosság."
Nemis. A legkellemesebb konyhai elfoglaltság a konyhabútor összeválogatása, majd telivásárlása.

@Megdobbent: Ez a hogyan éljünk pocsékolva szarul, miközben azt hisszük hogy takarékosak vagyunk című téma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:39:44

@Megdobbent: mondjuk en meg egyben nem lattam, abr nem is kerestem mososzaritot egyben, csak igy egymas tetejen...
meg a mosokonyha pont ugy van kialakitva, hogy a 2 gepnek....
miert kellene egy hutot kicserelni, mert mas is hasznalta elottem?
siman szepen ki van takaritva
mondjuk ez nem vett lakas hanem berelt
bekoltozeskor minden tiszta es ragyog
ugyan mi tortenne a huttovel?
a klotyot sem cserelem ki meg a furdokadat se
meg a leginkabb a szonyeget kene, foleg ha elotte allatbarat lakott
de a huttot? minek?

Megdobbent 2011.11.19. 22:39:45

Deazert csak eldicsekszem mar azzal, hogy van olyan elemes-motoros borsorlom, ami 2 kicsi LED-el meg is vilagitja a celteruletet :>>>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:41:37

@Megdobbent: nezd, nem vagyok szakember mert Mary mosogat altalaban
hat szerintem praktikus
nem 10 perc, az tuti megy majd egy orat, meg elotte persze kezel is dolgozik, de szep lesz es tiszta
nana hogy gyorsabb kezzel, csak mig a gep dolgozik, mast is tudsz csinalni

Megdobbent 2011.11.19. 22:42:58

@hagyma: mittomen, van egy ilyen remkepzetem, hogy ezek a budos, markans szagu kajak belediffundalnak a belso muanyagba, es titokban visszaszagositanak :) Persze ez csak elmeleti, mert itt az a csoda, ha a gaztuzhelyet nem viszi magaval az elozo lako :>

Hehe, egyszer bereltunk a Balcsiparton egy haz felso szintjet, ott mondta a tulaj, hogy elozo evben kivettek a szintet 3 napra, hazafele vittek a 120 literes vizmelegitot is meg egy radiatort :)))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:45:11

@CatMother: Ragacsosra főzöd a rizst. Kis cukor, almaecet megy hozzá. A kínai piacon veszel szárított algát. Egy konyharuhára kiterítesz egy algalevelet, fél centi rizst rá, a felső 20% maradjon szabadon. Teszel rá szeletelt rántottából, paprikából, patiszonból egy vastag csíkot. Felgöngyölöd egy rúddá. A szabadom hagyott részt bevizezed, az ragasztóként összetartja. Felszeleteled egy éles, nedves késsel. Szójaszósszal és tormával eszed.

Megdobbent 2011.11.19. 22:46:24

@hagyma: na ehhez kell a szuletett mosogatogep-affinitas, en 5 percenkent kinezek, hogy nah mennyi van meg vissza, aztan persze duhongok, hogy oblitgetni kell nemelyiket. Viszont egy kurva nagy hasznat lattam: ha vendegseg van egy 5-6 tanyer/fogas tempoval 2 fogas kozott a meg nem megszaradt tanyerokat siman elmossa, hiszti nelkul. Nah, ilyen van egy evben vagy 2x, es kesz :) De az igazan oke, hogy ha elmegy a tarsulat, utana 15 perccel mar el van mosva minden, masnap elpakolom, oszt jonapot :)

XCat 2011.11.19. 22:46:39

@atpijkamo: Aha. Szóval az a fekete vacak, az algalevél. Mindig azt hittem, valami műanyag.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:48:48

@Megdobbent: "szakacs alkat vagy, kenyeret sutsz, imadsz mosogatni"

Éppen, hogy nem. A mosogatás pont nem szakács feladat. A kenyérsütés nem nagy vaszisztdasz. A két kezemen meg tudom számolni, hány kaját tudok. De legalább igyekszem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.19. 22:49:54

@Megdobbent: nem jellemzo, foleg hogy nem akkora divat itt fozni...
de amugy sem diffundal bele semmi:)
hat igen, es ez az affinitas a nejemnel megvan
es tudja is hasznalni
halistennek

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 22:50:49

@CatMother: Az algaleves is nagyon fimom. Abba vastagabb algaszeleteket tesznek.

XCat 2011.11.19. 22:56:40

@atpijkamo: Értem. Szerintem ezt ki fogom hagyni. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 23:05:00

@CatMother: Mer'ugye mit is csinál a szőke nő egy üres szobában két vasgolyóval?
Az egyiket elrontja, a másikat elveszíti.
Szőke e vagy?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:09:17

@estrella negra: Mit is csinál a szőke nő egy üres szobában két vasgolyóval? - Az egyiket elveszti, a másikat odaégeti.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 23:10:06

@atpijkamo: Engem is az asztal körül kergettek kiskoromban, mikor nem ettem meg az algalevest.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 23:11:35

@Megdobbent: Ez már a viszkető műláb magassága, asszem.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:13:20

@estrella negra: Igenis az alga nagyon egészséges és finom. Főleg a vegák ehetnék.

XCat 2011.11.19. 23:16:07

@atpijkamo: Vega nem azért lesz valaki mert egészséges, hanem azért mert jó.
Azon kívül szebb lesz a bőröd, a hajad, kitisztulnak a gondolataid, az ösztönvilágod, nem leszel büdös, nem is szarsz olyan büdöset, nem lesz vörös a pofád, stb.

Hosszabb távon nem lesz egy rakás betegséged, amit a döghús okoz. Megijenek.

Az állítólag az élettel járó undorító dolgok nagy részétől mentesülsz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 23:22:24

@CatMother: ...úgy láccik, a gondolatok kitisztulása kicsit hosszabb időt vesz igénybe.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:23:48

@CatMother: Vega azért lesz az ember, vagy mert

1 jó, ahogy mondod

2 egészséges

3 állatszerető az ember, vagy vallásos

Illetve a fenti három bármilyen kombinációja.

Akármi az ok, fokozottan kell figyelni, hogy a tápanyagok a megfelelő egyensúlyban kerüljenek a szervezetbe. Az zöld alga erre kiváló.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 23:29:23

@atpijkamo: Én a növényeket is szeretem. Akkor mit egyek?

XCat 2011.11.19. 23:29:28

@atpijkamo: Az állatszeretethez ennek mi köze? Ha megnézed hogy él egy átlagcsirke, akkor szegény nyomorulttal az a legkellemesebb ami történik, hogy megeszik...

A kiccsillagodnak meg mondd meg, hogy ha sokat ugrál, lelövöm a pártház tetejéről, és beledugom egy narancsba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:33:52

@CatMother: "Az állatszeretethez ennek mi köze?"

Annyi, hogy van aki amiatt nem eszik húst, nem húz bőrcipőt, hogy miatta ne öljenek le állatot. El kell fogadnod, hogy többféle okból lehet valaki vegetariánus. Több vegát ismerek, de két azonos indokot nem mondanak.

(A kiscillagos részbe belehaltam.:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:35:40

@estrella negra: Nincs ötletem. Fényt? Bacikat?

"Nem azért vagyok vegetariánus, mert szeretem az állatokat, hanem mert a növényeket gyűlölöm."

XCat 2011.11.19. 23:37:53

@atpijkamo: Hát ha egyszer már meg van dögölve szegény, akkor teljesen mindegy neki mi lesz vele. Különben is, a cipő ott van, abból még egyszer állatot nem csinálsz. Deviszont lábad sem nő másik, ha elcseszeted.

@estrella negra: Örülj neki hogy most már legalább valamilyen formában szerepelsz benne.

XCat 2011.11.19. 23:38:56

@atpijkamo: Hisztis csak. Pedig az pasinak akkor sem áll jól, ha úgy egyébként hímringyó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:42:53

@CatMother: Ezzel engem nem kell meggyőznöd, egy vegát meg nem tudsz.

A vegetariánusok olyanok, mint az istenhívők. Észérv nem hat rájuk. (Semmilyen érv.)

Én minden fajtájukat tiszteletben tartom, amíg nem akarnak erőszakosan téríteni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 23:43:29

@CatMother: Nagy nap ez a mai.

Deviszont, ha vega vagy, még új lábad is nő.
Deellenbe, ha nem vagy, akkor meg kunkori malacfarkad.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:46:32

Én csak azt szeretném, ha boldog csirkét, disznót, marhát, tojást ehetnék. Mondjuk plusz 20% pénzt megadnék ezért.

És boldog, azaz bio salátát. De sajnos nincs bizodalmam az emberekben. A biopiacon a hegyekben álló túlárazott saláta meggyőződésem szerint hajnalban a sima nagybani piacon cserélt gazdát. Csak annak a biotermesztőnek hiszek, aki beszélgetés közben meggyőz.

XCat 2011.11.19. 23:51:16

@atpijkamo: A saját tapasztalataik általában elég érvet jelentenek nekik. :)

Létezik boldog csirke. Attól boldog, hogy kevesebb tápot, és több kukoricát kap, valamint néha lát napfényt is a csirkegyárakkal ellentétben, és nem tudom mennyivel, de talán 1-2 héttel tovább hagyják élni. Mondjuk így sem kap szerencsétlen kis féreg összesense két hónapot.

Összefoglalva, magyar állatpolgárnak még mindig jobb lenni, mint csirkének, és akár kiváltságos csirkének is.
Tarcsák ezt szem előt az elégedetlenkedők!

XCat 2011.11.19. 23:53:54

@atpijkamo: " A biopiacon a hegyekben álló túlárazott saláta meggyőződésem szerint hajnalban a sima nagybani piacon cserélt gazdát."

Jól látod.:)
Mondjuk ettől egy fokkal viccesebb az ektemagyar ananász. De viszik.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.19. 23:55:08

@CatMother: Hehe. Narancsot, mandarint áruló őstermelő...

XCat 2011.11.20. 00:01:07

@atpijkamo: "A vegetariánusok olyanok, mint az istenhívők. Észérv nem hat rájuk. "

Az egyik legütősebb istenérv, amit valaha hallottam (8:06-tól);
www.youtube.com/watch?v=BwmhpLsrMyw&feature=related

XCat 2011.11.20. 00:08:37

@atpijkamo: A film is régi, 93-mas. Mai szemmel vicces ami akkor hipertrendi volt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:10:02

@CatMother: Ki eszik cérnakesztyűben? Akár 93-ban, akár 2011-ben?

Megdobbent 2011.11.20. 00:11:46

Veganak lenni hulyeseg. Ahogy mondani szokas, az ember nem azert verekedte magat a taplaleklanc csucsara, hogy brokkolit egyen. Nem 100%, de Woody Allen-re gyanakszom, aki eloszor ezt igy megfogalmazta.

XCat 2011.11.20. 00:12:18

@atpijkamo: Ez most beugratós kérdés? Fogalmam sincs.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:13:20

@CatMother: A csaj evett kesztyűben, ezen akadtam meg.

XCat 2011.11.20. 00:13:40

@Megdobbent: Dehogy verekedte. Kiraklak a szavannára egy szál késsel, egy antilop is felfal.
Az embernek annyi szerencséje van, hogy van egy rakás lomja, amivel felébe tud kerekedni az állatoknak. Lom nélkül meghósz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 00:15:02

hat az ember valtozik, en pl. csak a ketrec szabad tojasokat veszek, megha majdnem dupla aron van is
namost a vegakrol meg annyit, hogy az o dolguk en akceptalom, de az allatokhoz nem sok koze van, emrt ugye ha mindenki vega , akkor nem tartun se csirket, libat, kacsat disznot, mert nem hobbyallat
magyaran nem tudom jobb-e egyaltalan meg sem szuletni nekik, vagy elni 1-2-3-18-24 honapot
a tartas korulmenyei meg...
hat igen nehez tiltakozni pl a brojler csirke ellen, mikor a Fold lakossaganak jelentos resze meg igy is ehezik, sot konkretan ehen is hal
konnyu ott veganak lenni, ahol valogathatsz az etelek kozott....

Megdobbent 2011.11.20. 00:15:30

@CatMother: naja, hat nem is minden egyes emberre ertendo, hanem mint foemlos rend vagy mi a fene. Mondjuk en a szavannan odaadnam a kest egy harcias bennszulottnek, hogy legyen a testorom :>

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:16:07

@Megdobbent: Nem igazán tudjuk, mi a helyes étkezés. A vegák érveit nem lehet tudományos alapon megcáfolni. Mivel maguknak csinálják, semmi baj nem lehet velük. Sőt, ahogy exponenciálisan (?) nő a föld népessége, szükség szerint mindenki vega lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 00:17:10

@Megdobbent: a brokkoli nem rossz amugy
a pulykank figyel a frigoban, varva a csutortokot...
holnap tejfolos gombas csirkeporkolt lesz/ elhalasztottam marol/
hat ezeknek a csirkecomboknak mar tok mindegy, nekem meg nem...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 00:18:35

@atpijkamo: hat pont hogy inkabb mindenevo
sot manapsag talan olcsobb egy egysegnyi csirket eloallitani mint zoldsegeket
foleg ha nezzuk az eghajlatot is

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:18:36

@CatMother: Pontosan. Az ember a törzsfejlődés során feladta az erős fogakat, karmokat az észért cserébe, amivel lomokat készíthet.

A jegesmedve is tehetelen kis éllat, megborotválva kiteszed az északi sarkra, azonnal keményre fagy.

Megdobbent 2011.11.20. 00:19:01

@atpijkamo: alapvetoen nem is igazan firtatom a vegak okait. Valakirol tudom, hogy vega, max nem kinalom meg tokaszalonnaval (ehehe, azt sem tudom mi az), hanem tolok neki valami pekarut. Ha o nem akar engem megteriteni, akkor en fogom ot abajgatni, aztan beke van :) Teny, ami teny, en huskedvelo vagyok, de pl. pont csirket, szarnyast nem eszem szivesen, mert szamomra 0 a taperteke.

XCat 2011.11.20. 00:20:23

@atpijkamo: Volt egy ilyen scifi régen, hogy Zöld szója.
Az arról szólt, hogy nem kaja volt hanem ételkockák, lehetett venni kéket, pirosat meg zöldet.
Aztán egyszer egy rendőrnyomozó véletlenül rájött, honnan oldják meg a zöld kocka alapanyagát mikor ugye nem termesztenek semmit. A hullákból vonták ki a tápanyagot, és abból rakták bele.

Megdobbent 2011.11.20. 00:20:24

@hagyma: nah, a pulyka a legtitokzatosabb allat nekem. Egyszeruen nem ertem miert ilyen bazinagy, miert van vicces hangja, es mi a fasze' ilyen jellegtelen es sovany a husa :>>

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:21:40

@hagyma: Hülyeséget beszélsz. Nem vitakozom, csak megállapítom.

XCat 2011.11.20. 00:21:45

@atpijkamo: A jegesmedvék űbercukik. Meg mindenféle maci cuki. Nem borotváljuk.

Neked is problémáid lennének pl. hasfal nélkül. :P

Megdobbent 2011.11.20. 00:21:52

@hagyma: jah, plane ha raallnak a biodiesel meg etanol alapanyag gyartasra csilliard hektaron, akkor megszunnek a vegak is. Najo, az etanol nem biztos, a kukorica jobarat :>

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:22:53

@Megdobbent: Márpedig éppen a fehér húsok az egészségesebbek a vörösökkel szemben.

XCat 2011.11.20. 00:25:44

@atpijkamo: Nem hinném hogy nagyon messze vagyunk tőle. Max. 20 évre saccolom.

Megdobbent 2011.11.20. 00:28:35

@atpijkamo: jaja, mondjak, de valahogy az en szervezetem ignoralja. X mennyisegu sertes/marha elfogyasztasa utan mondjuk 5 oran at nem leszek ehes, ugyanennyi szarnyas utan 1 ora mulva mar megyek enni :I A csaladban senki mas nem ilyen, franc se tudja miert alakultam igy :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.20. 00:28:48

@CatMother: Nemtom hány év. De ahogy nő az emberiség lélekszáma, és a Föld minden szempontból korlátos, biztos eljutunk odáig, hogy leülni se tudunk a bolygón. Majd állunk, kis szalmakalap a fejünkön, azon nő a fű, amit esténként megeszünk. Aki kevesebbel is beéri, tenyészthet rajta szöcskét, és lesz este hús a szájában.

XCat 2011.11.20. 00:30:41

@atpijkamo: Jah, a lélekszámnövekedést nem számoltam bele. :))

Megdobbent 2011.11.20. 00:33:07

Ehehe, valamit elneztem az iment :) Epp bosszankodni akartam, hogy nem igen latom Tommy Lee Jones-t a Cowboys and Aliens-ben, de aztan kideritettem, hogy ezt egyaltalan azert akarom megnezni, mert Harrison Ford az egyik foszereplo... :>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 00:37:21

@Megdobbent: mi sem esszuk csak thanksgivingkor...@atpijkamo: nem lep meg
szerinted pl afrikaban egy csirkefarmot egyszerubb felallitanio, vagy 200 hold buza-kukorica-krumplifoldet /locsolni es muvelni>?/

XCat 2011.11.20. 00:37:44

@atpijkamo: Csipkekesztyű, nem cérna. Megnéztem közelről.
Mondjuk úgy is elég béna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 00:38:29

@estrella negra: a jegesmedve nem jatek!!
es nem is tartozik az elelmiszereink koze

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 00:39:39

@hagyma: az mas kerdes, hogy a csirkenek a tapot is oda kell szallitani es akkor mar lehet egyszerubb fagyasztott bontottcsirket..
foleg az afrikai lakossag munkatempojat es munkakedvet nezve

Megdobbent 2011.11.20. 00:48:49

de ez az apenta malna, na ez buntet. Pfij.

Mylady 2011.11.20. 11:06:47

@atpijkamo: Jegesmedvét nem bántani!!!

venszivar 2011.11.20. 18:21:23

Én, ma az általam főzött halászlevet(ami, úgy 4,5-re sikerült) s rántott halat ettem. Akkor én trendi vagyok? De a hétre, már rizses húst s milánói makarónit TERVEZEK......:):D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.20. 18:49:13

a 4,5 nem rossz toled egy 100-as skalan
en tejfolos gombas csirkepaprikast keszitek hamarosan

venszivar 2011.11.20. 19:27:26

@hagyma: Úgy látom, hogy megint unatkozol, te állat. Minek ugatsz nekem, te fosadék ! A niggerek, ázsiaiak a kreolok v. más szemetek SEM állnak szóba veled........mery, meg odaát van.....
Bírj magaddal, te féreg. Ha unatkozol ugass anyádnak, de az sem áll szóba veled, persze, aki ilyen férget "szült"..:):D

lordjim 2011.11.20. 21:51:09

@hagyma: A "Mary"az a mosogatógép típusa,ha jól értem.Tiszta rozsdamentes,vagy zománcozott?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.21. 02:09:45

@venszivar: mikor sikwerul mar canadaban menedekjogot kapnod?
@Sün‼: a Bucs megint kikapott, ez a szezon eluszott
@lordjim: nem Mary a felesegem
Mary Theresa Hagymasi es altalaban O mosogat meg a gep de neha en is, sot ma remek csirkeporkoltet foztem nekunk
tiszta, feher, selymesboru

pruntyike 2011.11.21. 03:02:17

@hagyma: azonnal mondd meg, hogy mi az az osztermeló!

megamenn 2011.11.21. 06:30:43

@atpijkamo: Mézga Aládár kalandos utazásai

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.11.21. 10:38:29

@atpijkamo:
polc helyett rács van benne. "

Nem mindegy ki melyik oldalán van a rácsnak

megamenn 2011.11.21. 10:43:49

Nem Mézga, bocs.
Moldova György: Az Abortusz-szigetek.

megamenn 2011.11.21. 10:47:45

@hagyma: Egyben olyan mint egy termetes mosógép, de a szopás, hogy csak fél adagot tud szárítani.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.11.21. 12:45:09

@Sün‼:
Nincs azzal a hirdetéssel semmi gond. Miért ne árulhatná S.Pál a motorját? :)

Guy_Montag 2011.11.21. 16:19:12

@venszivar: az N betűs szó kicsit erős.

randy marsh elég keményet szop a használata miatt. meg kell csókolni egy afroamerikai feneket. (southpark)

ez lenne a konzervatív nevelés?

Guy_Montag 2011.11.21. 19:24:34

@venszivar: nem, ezt rasszizmusnak hívják, és gyakran összemossák a konzervatív értékrenddel. persze ehhez elég ostobának kell lenni.
neked sikerült.

venszivar 2011.11.21. 19:34:52

@dubai_tennis: PONTOSAN ! NA AKKOR MOST MI VAN ? Látom, te elég ostoba is vagy ! te is sikeres szarkeverő vagy. Nyomd csak ! "Jónak" nyomod. :))):D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 19:41:30

@dubai_tennis: @venszivar: Ha nem hagyjátok azonnal abba, szétültetlek!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 19:46:47

@megamen: Belelapoztam, de nem találtam meg.

Végig nem olvasom, csak a riportkönyveit szeretem.

Guy_Montag 2011.11.21. 19:48:37

@venszivar:
szar mindenhol van ám.
az i és a v betűket el is távolíthatnád a nevedből :D

sonka magyarország nem ország!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 19:51:00

@dubai_tennis: Kértelek?

A sonkás az vicces, még nem hallottam.

venszivar 2011.11.21. 19:53:35

@atpijkamo: NA ?! "Szívem", ilyen "bókot" még nem kaptam Tőled !!!
csak nem azt játsszátok, hogy szemét "zsaru"-jó "zsaru".......:):D

Tán tudod, hogy mi lehet R. Vászkával ? :)))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 19:57:06

@venszivar: Nem szeretem, ha egyébként normális emberek hülyeségen vitatkoznak. Bár te mindent megteszel hogy megcáfoljál. :)

Vászka bűvészkedett az avatarjával, biztos nem dicsértük eleget. Most mondd meg őszintén, ezért a posztért érdemes idejönnie?

venszivar 2011.11.21. 19:57:33

@dubai_tennis: MI van te RÜHES BAROM ?!? MEGVESZTÉL, te ÁLLAT ! anyádnak ugass.

Dubaiba az arabok KÖCSÖGJE VOLTÁL !!!:):D

venszivar 2011.11.21. 19:59:11

@atpijkamo: én teszek meg,mindent ???? NEGATÍVOT ?! ÉN ? OLVASS, MÁR VISSZA, hogy ki kibe kötött bele !!!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 19:59:11

@venszivar: LÉGYSZÍVES!!!

Egyáltalén nem vicces.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 20:00:18

@venszivar: Tudom, ő kezdte azzal, hogy visszaütött. Óvodát már elhagytuk.

venszivar 2011.11.21. 20:00:39

@atpijkamo: MIÉRT NEKEM ÍRSZ ?!? MIÉRT !

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 20:03:34

@venszivar: Azért neked írok, mert te folytatod. Tenisz már abbahagyta. Nem vetted észre?

Inkább azt meséld, mi jót csináltál ma? Előbbre van az emberiség?

venszivar 2011.11.21. 20:26:47

@atpijkamo: Mintha te is rosszul látnál, értékelnél. mintha, az a buzi nevezett volna szarnak.....arra reflektáltam.SEMMI BAJ, én bárkit elküldök a ribanc anyjába, akkor ha belém köt ! HA BELÉM KÖT !
most ki a csipád.
Beszélgess, kérdezd a dubai tejföl tartót.
Hogy eltűnt a mocskos féreg! ez is JELENT VALAMIT !
No PÁÁÁÁÁÁ.........

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 20:31:23

@venszivar: Távol álljon tőlem, hogy értékeljek.

Túl vagyunk rajta.

Nem mondtad, mi jót csináltál ma. Na pá!

Guy_Montag 2011.11.21. 20:48:00

@venszivar: kerestem írást a kedvenc lapodból is:
barikad.hu/node/47821

múúúúúvelóggy :D

Guy_Montag 2011.11.21. 20:50:51

@dubai_tennis: kezdek belejönni, erre elhúz. nem bírja a kiképzést...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 20:55:49

@dubai_tennis: Te is javíthatatlan vagy. Nem értem, mit élveztek ebben.

És te mi jót csináltál ma?

Guy_Montag 2011.11.21. 21:03:52

@atpijkamo: "élveztek"?
most aszondod, skizó vagyok ?

nem tom pontosan, de naon vicces tud lenni.

az N betűs szó baszta ki a biztit nálam egyébként, én csak hagytam, hogy kifejtse magát. meg is tette.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 21:05:38

@dubai_tennis: Pff. Nem merek én rátok semmit mondani.

"nem tom pontosan, de naon vicces tud lenni."

Szóval élvezted. Na mindegy.

Mesélj egy történetet!

Guy_Montag 2011.11.21. 21:07:29

@atpijkamo: miféle történetet? válassz

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 21:09:47

@dubai_tennis: Legyen érthető, frappáns és meglepő. Ha a munkádhoz kapcsolódik, annál jobb.

Ha nincs más, akkor lehet tankos-romantikus.

Guy_Montag 2011.11.21. 21:12:28

@atpijkamo:

hát ma biciklivel jöttem melózni, pedig nagyon hideg van. meg beszóltam egy teherautósnak, mert a piros ellenére behajtott a kereszteződésbe, és elállta az utat. hogy jobban érezd, mennyire szóltam be, elmondom azt is: "látom, maga hivatásos". mutogatott valamit, de nem izgatott :D

ilyen történetre gondoltál?

megamenn 2011.11.21. 21:15:07

@atpijkamo: A sziklakapun átérve még mindig nem állt módomban partra szállni, a motoros hajó egy hosszú alagúton vontatott át mesterséges hegyek alatt, közben a hajó rejtett hangszóróiból himnikus zene szólt, mely mintha hosszú távollétből vagy számkivetésből hazatérőket köszöntött volna. Az alagút túlsó végén kiérve minden képzeletet felülmúló látvány fogadott.

Ameddig a szem ellátott, száz- és százezer szigetlakó állt egymás mellett olyan szorosan, hogy sem a föld, sem a fű színe nem látszott, de még a terep kisebb egyenetlenségei is eltűntek, csak itt-ott emelkedett ki egy-egy fa. Valamennyien egyforma olajzöld egyenruhát viseltek, és egy kis tepsi alakú, földdel töltött fémedényben valamilyen zöldellő veteményt tartottak a fejük fölé.

A zsúfoltság képét még félelmetesebbé tette, hogy 206207mindegyik szigetlakó nyomorék volt, pontosabban szólva eltorzult testű szörnyszülött. Magasságuk alig-alig érte el az egy métert, némelyeknek csak egy, másoknak viszont négy karja nőtt, hasonlóképpen szemük öt is volt, vagy teljesen hiányzott. Fejük nyak nélkül emelkedett ki a válluk közül, hajjal nem borított koponyájukon átlátszottak a lüktető erek. Így egy tömegben összegyűlve mégis nemcsak irtózást keltettek, de nem hiányzott belőlük az erőnek és az ugrásra kész feszültségnek egy észrevehető sugallata sem.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 21:15:11

@dubai_tennis: A semminél jobb.

Mikor volt utoljára baleseted?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.21. 21:19:03

Valaki itt nem hitte el, hogy a Coriolis-erőnek lényeges hatása van. Olvasom Moldovát:

– Mitől kopik le élesre a kerék?
– Ha egy szegény kocsinak hónapokig ugyanazon az útvonalon kell futnia, akkor a kerék egy oldalára kopik. Ezért volt régen, hogy az új kocsikat egy idő után a fordítókorongon megfordították, hogy egyenletesen kopjanak le.

Mylady 2011.11.21. 21:34:54

@atpijkamo: Ez így van. A cipőt is cserélgetni kell, ha nem egyformán kopik a két oldala :)

venszivar 2011.11.21. 23:09:56

@dubai_tennis: DDD na te tetves nyomoronc: olyat már lehet hallani, hogy dubai kurvák vannak százával...., de eddig dubai köcsög, buziról, én nem hallottam. igaz nem is érdekelt, érdekelnek az olyan modern gondolkodási :DDD, sikeres ratyis, mint te is v., ki mínuszokba is drótszamáron teker :DDD
oszt a dubajban, nem pénzért tágították a szaros seggedet az arab s nigger haverjaid ? modern felfogású köcsög, a bringát legalább te vetted a dubai keresetedből, v. családi örökséged ? esetleg a kocsma elől loptad ? :):D
arab faszt v. niggert szeretsz jobban szopni....??? MESÉLJ ! :))) :DDD

Guy_Montag 2011.11.23. 15:37:22

@venszivar:
már belinkeltem a kurucinfós cikket, azt érdemes olvasgatni.

van konzervnyitód?

zsebnáci :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 15:40:59

@dubai_tennis: Ha nem nyugszol, leveszem rólad a kezem!

Van harminc új poszt, gyere azokat nyektetni!

Guy_Montag 2011.11.23. 15:44:02

@atpijkamo: bocs, csak felbasznak a kisfaszúak. különben mizu?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 16:31:51

@dubai_tennis: :)

Lassan javul a kezem.

Kaptam a sebészettől időpontot, addigra helrejön.

venszivar 2011.11.23. 16:39:59

@dubai_tennis: NYOMORONC, BAROM......ÁLLAT ! :))):D

Guy_Montag 2011.11.23. 16:46:16

@atpijkamo:

dokinál voltál?

mit mondott a gyógyszerre?

@venszivar:
nincs valami trianon buli? ott a helyed!
agy magyarország menyország!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 16:59:38

@dubai_tennis: Valamennyire megvizsgált, együttérzett, és elhajtott a sebészetre. Beutaló nem kell.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 17:02:23

@venszivar: Komolyan meg fogok rád haragudni. És tudom, a gyöngéd a melegek. Megemlegeted, ha nem viselkedsz.

Guy_Montag 2011.11.23. 17:21:22

@atpijkamo: ezt vegyem fenyegetésnek?

tudtad, hogy akik sokat beszélnek a melegekről, azok látens homók?

óvatosan a fenyegetésekkel, mert nyoma marad!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 17:33:40

@dubai_tennis: Irgalmatlanul kegyetlen fenyegetésnek! :)

"tudtad, hogy akik sokat beszélnek a melegekről, azok látens homók?"

Vénszivar nem beszél róluk, csak rájöttem, hogy nagyon undorodik tőlük.

Nekem nincsenek fóbiáim. Nincs problémám semmilyen kisebbséggel, amíg nem tolják a pofámba a másságukat. A legjobb pop énekesek melegek: Jon Anderson, Freddie Mercury, ...

Ha megkaparod, akkor kiderül, hogy a melegek között sokkal nagyobb arányban vannak a művészek, a zsidók között a tudósok... Nagy pofon ez az árja felsőbbrendűségnak. Ja, a zsidók, és palesztínok genetikailag egymás legközelebbi rokonai. Na, erre varrj gombot.

Guy_Montag 2011.11.23. 17:42:59

@atpijkamo: ez nekem egyáltalán nem új.

vénsz**ar dobna egy hátast, ha megtudná, hol dolgozom. de nem fogja.

mérnem írt fel gyóccert a doki a kezedre?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 17:47:43

@dubai_tennis: Gondolom, nem volt hozzá joga. Megbízom benne. Ami nagy szó. mert marhára rühellem az orvosokat. Vérlázító, ahogy némelyek a betegekkel bánnak. Nagyhatalmú sebész orvos, négykézláb kell elé járulni, hogy megműtsön. Nekik aki nem orvos, az nem ember. Megmondja, mi a kezelés, oszt jónapot. Hogy nekem is lenne hozzá szavam? Még kérdezni merek? Hogy másfajta kezelés? Hogy tudni szeretném, mi bajom? Ehh...

Guy_Montag 2011.11.23. 17:49:49

@atpijkamo: rossz helyen jártál. velem ilyet még orvos nem csinált. se ezredes, se professzor.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 17:52:23

@dubai_tennis: Engem háromszor kezeltek rosszul, mindegyik sok évi nyüglődést eredményezett. Meg látom, hogy másokkal hogy viselkednek.

Mondjuk a másik fele meg marha rendes. Azt nem tudom, a nagyobbik, vagy a kisebbik fele. Általában a rendesebb a hozzáértőbb, de nincs szabály rá.

Guy_Montag 2011.11.23. 17:53:26

@atpijkamo: az én esetem némiképp különleges, ezért nem tudok a dologra reflektálni.

venszivar 2011.11.23. 17:56:20

@dubai_tennis: te rühes dubai, faszopó köcsög ! anyád apád ,meg vén fosadékok, ha még a föld fölött tengődnek....., vagy már szégyenükbe a föld alá bújtak, hogy arab, nigger, cumigép a csudi helyen dolgozó tejföltartó, állat a gecimaradékból lett torz ,degenerált köcsög, kinek enni adnak !! anyád törli ki a szaros segged, majd azzal a szád....?!?
:) :DDD Itt a cigánysoron, még a testvírek is kocsival járnak, te meg "HÚ HA TUDNÁNK HOL DOLGOZOL"........:DDDDD drótszamáron !!! te szarjankó KÖCSÖG LÚZER !!! :DDD
te vagy az pákóóóóóó ???

Guy_Montag 2011.11.23. 18:01:39

@venszivar:

ezt már szeretem :D

szegény ma nem alszik.

ha hergelés kell, csak szólj!

asszony nem cumáz? vagy mi a gáz?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 18:02:32

@venszivar: Ez ANNYIRA szánalmas! Én szégyellem magam helyetted.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.23. 18:03:37

@venszivar: @dubai_tennis: Na, magatokra hagylak. Vegyétek büntetésnek.

Guy_Montag 2011.11.23. 18:06:55

@atpijkamo: á, én már elsütöttem mindent. hagyom puffogni még kis barátunkat :D

venszivar 2011.11.23. 18:27:38

@dubai_tennis: ennyi volt, te mocskos , rohadt buzeráns ? mikor kezdésnek, baromi vicces szójátékoddal, le "vénsz..ar - roztál.....! akkor még úgy nézett ki, hogy agy "tökös" köcsög ugat, de éppen most írod, hogy elsütötted már az összes VAKTÖLTÉNYEDET ! te degenerált barom, fegyveres testületnél dolgozol, mint biztonsági ""őr":DDD ,akkor te a páka s a alefos vagy egy szémélybe : DDD
drótszamáron jár, - 2-3-4 C ba a sikeres "HÚ HOL DOLGOZOM", NAGYON TITKOS LÚZER.......DDDDD
azóta bolyongsz, mióta bezárt a gyogyó....? Londonba, indulsz valamelyik hosszútávú drótszamár számba ? Pl. eltekerhetnél a PICCSHÁÁÁBA !!!
JA ! te mint buzi, abba belehalnál !:):D

venszivar 2011.11.23. 18:57:14

@dubai_tennis: Szerencsétlen, gyagyás, félkegyelmű, barom. Majd megtanulod, hogy ne szólj be másoknak......Arra itt vagyok én, fizetett PROFI !!! :)))
"EHHEZ, IGEN SOK ÉSZ s IGAZSÁG ÉRZET KELL", meg, hogy igen-igen jól megfizessék......:))):DDD
te nyomoronc, te szorítsd a gumibotod, amit a köcsög haverjaiddal toltok föl egymásnak.....s figyelmesen őrködj!
Anyád, ha van olyan, s nem a trágyadombbon találtak v. a dögkútnál fölfújta a tragacs drótod gumijait, hogy eltudjad tolni, arra a csudilátos helyre, ahol őrködsz......?!? :DDD cumigép!:) MESÉLJ ! TE BALFASZ......DE NE NEKEM !!!

Guy_Montag 2011.11.23. 19:00:27

összedobunk egy kurvát neki? legalább egyszer rendesen megcsinálják :D

már nagyon kivan.

Guy_Montag 2011.11.23. 19:07:54

na offoltam, ez már nekem is uncsi.

venszivar 2011.11.23. 19:16:54

@dubai_tennis: most írtam, hogy te félkegyelmű, te EGY DEGENERÁLT, HÜLYE vagy !!! érthetetlen mit "írsz", tán RÁD JÖTT A ROHAM! A POFÁD HABZIK MÁR ?!?

Egy értelmes mondatot NEM tudsz lepötyögni ? :DDD

LÉPTEM ! BAROM NYOMORONCOKRA ennyi viccelődés, már túl sok is volt.....!!!
te még bepisálsz, de mire betekersz, oda, arra a titkos fantasztikus csudíííí helyre, hol éjjeli őr vagy, addig a hugyos gatyád megszárad.....:DDD

Macskond 2011.11.24. 19:31:56

Na úgy látom a szerencséten Naiv Ügyfélhez senki enm szólt hozzá....
A GG biztosítót azért nem hívják már OTP-Garanciának, mert a G kivásárolta belőle az OTP-t 2009-ben.
Szóval nem az OTP biztosítója már. Szerződéses partnerként reklámozzák magukat.
Az ügyintéző marhára nem fogja ismerni az OTP szabályait,mert nem egyezteti ezt egy bank sem egy biztosítóval sem.
Azt tudja jó esetben hogy kell rá egy jelzálog záradékot rakni. Olvas apóbetű: most sem te fogod kapni a biztösszeget csak ha az OTP megengedni.
Továbbmenve ; Olvas törvény : vagyonbiztosításnál CSAK 1 biztosításra kaphatsz kifieztést. Azaz ha a társasház biztosíátásban benne van a lakásod és az megsemmisül akkor TE akkor sem kapsz egy petákot sem, ha külön saját biztoításod is van mivel ezt PTK kizárja, valami "káron gazdagodás" címén. Azaz jól kifizetik az OTP-t. Neked max az ingóságodat fizetik ki (arra nem vonatkozik az OTP engedményezés) Azaz elég lett volna egy ingoság biztosítást kötnöd és a társasházzal csakazértis kiengedményeztetni a biztosításból a te részedet az OTP-re. (életbiztosításra nem vonatkozik a fenti PTK törvény)
Javaslat máskorra : Üzletkötőben nem bízni, részletes termékleírást kérni, otthon elolvasni, utána megmondani NEKED hogy mit akarsz, és azt kötni.
Nem azt amire a jutalékérdekelt üzletkötő rábeszél.
süti beállítások módosítása