Tékozló Homár

Az ár a szevízdíjat tartalmazza - vagy mégsem?

2011.08.12. 11:53 | juszka | komment

Gabba érdekes dologra lett figyelmes a Szent Jupát étteremben: míg a magyarok automatikusan fizetik a 10%-ék szervízdíjat, a külföldiekre ez nem vonatkozik. 

Múlt héten az egykori Moszkva térnél ettünk a Szent Jupát étteremben. Az étlapot szemlélve azonban egy furcsa dologra lettem figyelmes. Magyar vendégeknek 10% felárat számolnak, míg a külföldiekkel nem teszik meg ugyanezt, vagy pedig kétszer szedik be a borravalót. A számla sajnos már nincs meg, de elég nehéz volt kihámozni róla az összeget, ugyanis csak kb. ennyi szerepelt rajta:

Olvasson tovább!

Verekedős alkalmazottak a Sparban

2011.08.12. 10:46 | juszka | komment

A Mónika Show nem ért véget - a XVI. kerületi Sparban gondoskodnak róla, hogy vásárlás közben se unatkozzanak a vevők.

Szeretném leírni megdöbbentő élményemet, amit a XVI. kerületi Arany János úti Sparban éltem át augusztus harmadikán! Nyugodtan vásárolgattam a sorok között, amikor hirtelen hangos szóváltásra figyeltem fel, és mentem is a hang irányába kíváncsiságból. Nem sokat csodálkoztam, a rendszeresen bunkó, flegma, kasszás hölgy oktatta ki a kollégáját, és rendkívül agresszív pózt vett fel. Sejthető volt, hogy itt nem csak szócsata lesz. Az 1-2 perces vita eredménye az lett, hogy a kasszás megütötte a kollégáját, majd később neki támadt és a haját tépte. Pár másodperces jelenet volt, a bunkó kasszás feldúltan hagyta ott a kollégáját, aki mintha mi sem történt volna, dolgozott tovább....
Erre csak azt tudom mondani, hogy NEM jó döntés az Arany János úti Sparban dolgozni! (és vásárolni).

Az elolvasás nélkül kötött Generali-biztosítás

2011.08.11. 11:40 | jackyll | komment

Naiv ügyfél bemondásra kötött biztosítást értékeire a Generalinál, aztán amikor betörtek hozzá, kiderült, hogy az ékszerekre mégsem kötött.

A társasház, ahol lakom biztosítót váltott. Javasolták, hogy a lakók is tegyék ezt. Vesztemre átpártoltam a Generalihoz. Egy ismerősöm éppen abban az időben lett ott üzletkötő, gondoltam, segítek rajta, és megkértem, kössön biztosítást velem. Egyetlen kikötésem volt, hogy az ékszereimet, amik nagy értéket képviselnek, mindenképpen szeretném biztosítani, ahogy ez az előző biztosítónál is megtörtént. A hölgy megnézte a laptopján, hogy fali trezor, széf nélkül mennyire lehet biztosítani, és azt mondta, hogy egymillió forintos értékig. Ebbe beleegyeztem, a szerződés megköttetett. Sajnos bíztam az üzletkötőben és előttem írta be a laptopba az adatokat (azt hittem, az a mérvadó), így nem is néztem meg  a szerződést tüzetesen.

Olvasson tovább!

Felszorzódott az ár a Retz bútorüzletben

2011.08.11. 09:46 | jackyll | komment

Juditék a Retz egy vélhetőleg kisebb üzletében választottak a kétféle készleten lévő kanapéból egyet, aminek azonban másnapra felszorzódott az ára 10 %-kal.

Sokszor megfogadtam, hogy a RETZ Bútorüzletbe többet nem teszem be a lábam, de az 50%-os kedvezmény becsalogatott. SAJNOS. Kanapét szerettünk volna vásárolni. 3 napunkat töltöttük a Retzben, ugyanis sem a katalógusban, sem a weboldalon nincsenek fent a kanapé árai. Értem én, hogy az árak a rendelt szövet függvényei, na de legalább egy számot odafirkálhatnának a termék mellé, hogy x Ft-tól... Szóval mivel nem találtunk árakat, bementünk az üzletbe a legújabb katalógusból kiválasztott 15 modell nevével, hogy megtudjuk mik az árak. A 15-ből 13-at nem forgalmaznak. (MONDOM LEGÚJABB RETZ KATALÓGUSBÓL VÁLASZTOTTUK KI!) Maradt 2 azaz kettő darab, ami közül ott a helyszínen gyorsan eldöntöttük, hogy melyiket szeretnénk. Az eladó nagyon készséges volt, kezdett a Retz-ről eddig alkotott képünk pozitív irányba változni. Kiválasztottuk a szövetminták közül a megfelelőt, hogy fillérre pontosan ki tudjuk számolni az árat.

Olvasson tovább!

Visszakapcsolta az Invitel, hogy kikapcsolhassa

2011.08.11. 08:08 | jackyll | komment

Igazán naiv ügyfél egy év hűséggel fizetett elő egy olyan vezetékes telefonra, amit sosem használt, majd amikor le akarta mondani, derült ki, hogy már le van tiltva, és még visszakapcsolási díja is van a megszüntetésnek.

Inviteles történet:  Volt egy vezetékes telefonom. Remek dolog, csak semmire sem használtam. Mindegy én voltam a hülye hogy előfizettem. Egy éves hűség meg minden. Mikor végre lejárt gondoltam meg is szüntetem. Kedves női hang mondja, semmi gond, de előbb fizessem be a két hónap elmaradásomat, emiatt amúgy is korlátozva van a szolgáltatás. Utaljam át a pénzt és faxoljam el, hogy lemondom a szolgáltatást. Pénzt utalom, faxot egyből utána küldöm. Jön egy hónap múlva a csekk: visszakapcsolási díj 3600 Ft. WTF?

Olvasson tovább!

Negatív reálhozam az Erstenél is

2011.08.10. 14:31 | jackyll | komment

És ha már Erste, akkor gyorsan még egy magánnyugdíjpénztár is legyen. Naiv ügyfél nem érti, hogyan lett a 316 ezer forintos hozamából -49 ezer forintos reálhozam:

A teljes lista kedvéért én sehova se lépegettem a nyugdíjpéztárak között. Amikor kötelezővé tették, akkor léptem be az Erste Magánnyugdíjpénztárba, 12 éven keresztül 1438000 Ft-ot fizettem be. A hozam 316000 Forint, a reálhozam -49000 Ft. Nem értem, mert folyamatosan volt munkaviszonyom. Szerintem ha egyéni bankszámlán tartom, akkor is többet kamatozott volna. Valaki meg tudja magyarázni, hogyan lehetséges a negatív reálhozam?

Egy naiv ügyfél

Nyílt levél az Erste ügyintézőinek

2011.08.10. 13:46 | jackyll | komment

Naiv ügyfél 140 ft/chf árfolyamon vett fel lakáshitelt az Erstétől, és nem érti, miért számolnak fel még ilyenkor is 10 ezer forint kezelési költséget. Sokkal misztikusabb, hogy a törlesztőrészletek általában sokkal durvábban emelkednek, mint ahogy azt az árfolyamkülönbség indokolná. Még a végén azt gondolják az emberek, hogy a mostani válság is mesterségesen keletkezett, aztán megindulnak a bézbólütős családanyák a helyi kirendeltségek felé...

Ezt a levelet küldtem ma egy Erstés ügyintézőnek: Amikor 2007-ben nálad vettem fel a lakáshitelemet (te voltál az ügyintéző) 140 Ft-os frank árral, rákérdeztem, hogy mégis körülbelül mire számíthatok, mennyivel fog felmenni a frank? Rákérdeztem, hogy "20%-kal?" Tisztán emlékszem, hogy azt válaszoltad, "ááá, annyira sosem, legfeljebb 10%-kal. "Nos, nemsokára átlépjük a 100%-os emelkedést.

Olvasson tovább!

Gyorsan változó kedvezmények a balatoni kompnál

2011.08.10. 10:24 | juszka | komment

Bár a Balatoni Hajózási Zrt. egyezséget kötött a MÁV-val, miszerint MÁV-Start kártyával egy sor kedvezményt vehetnek igénybe a Balaton vizén utazni vágyók, erről nem tájékoztatta az összes jegykiadó kisasszonyt. Szandrának is ezért kellett veszekednie nem keveset Tihanynál.

Egy hónappal ezelőtt biciklitúrára indultam Tihanyba (Északi-part) és Szántód-révnél (Déli-part) egy hirdetménybe botlottam, miszerint Máv-Start kártyával ingyenes a személyszállítás. Erre nem számítottam, szuper. (Nem lehet retúrjegyet váltani a kompokra - Tihanyból hazafele is MÁV-Start kártyával vettem jegyet.) Két héttel később újból Tihanyt vettem célba, Szántód-révnél Máv-Start kártya felmutat, jegy megvált. Visszafele jövet a tihanyi jegykiadóban a hölgy kerekperec kijelentette, hogy nem ad nekem jegyet, mert Máv-Start kártyára nem vonatkozik a kedvezmény.

Olvasson tovább!

Nem mindenki csúszhat az Aquaworldben

2011.08.09. 12:47 | juszka | komment

Györgyiék az Aquaworldben szerették volna csúszdázással kihasználni a napijegyet, de úgy látszik, a fürdő vezetősége nem számított túl sok vendégre, ugyanis az úszógumikat eléggé limitált számban bocsátották a fürdőzők rendelkezésére.

Az Aquaworld élményfürdővel kapcsolatban írok. Nemrég jutottunk el újra a pár éve megnyílt fürdőkomplexumba. Sajnos nem tudtuk teljes mértékben kihasználni a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat, ugyanis a csúszdákhoz használatos úszógumikból és szőnyegekből alig néhány állt rendelkezésre és a fürdőzők egy-egy csúszás után azt se adták át a következő csúszásra várakózóknak, nagy valószínűséggel azért, mert ők is hosszú időn keresztül vártak arra, hogy a gumi hozzájuk kerüljön. Ahogy láttuk ez a dolog egyébként nem csak nekünk, hanem más fürdőzőnek is feltűnt, ha jól láttuk többen is panaszkodtak rá.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása