Tékozló Homár

Kamu beázással dobta vissza az iStyle az izzó iPhone 4-et, StarKing cserélte

2011.11.11. 14:05 | jackyll | 306 komment

Az iPhone-okban található nedvességérzékelők sok felhasználó életét keseríthették meg a szervizekben, ilyenkor ugrik a garancia. De minthogy a telefonokat a legritkább esetben szedik szét a tulaj szeme láttára, így bárhol rámondhatják hasraütésre, hogy mivan. Alábbiakban az iStyle és a Starking szervizének munkalapjáig juthatunk el naiv ügyfél sztrorija után. Az egyik szerint nem garanciális a készülék, mert beázott, a másik szerint garanciális, és ki is cserélték telefont.

Idén április végén – május elején vettem egy új, gyári kártyafüggetlen iPhone 4-et a férjem születésnapjára. Ő egy darabig - adatmentés, microsim stb. problémák miatt - még nem üzemelte be a készüléket, a napi használat valamikor nyár elején kezdődött. Egy idő után szólt nekem, hogy a telefon furán viselkedik, a legenyhébb használattól (pl. telefonkönyv megnyitása, sms írás) percek alatt tűzforróra hevül. Először szoftverfrissítéssel próbálkoztunk, de ez nem segített, sőt a helyzet egyre rosszabbá vált, a percekből másodpercek lettek. Nyilvánvaló volt, hogy valamilyen súlyos hardver hibája van a készüléknek, úgyhogy visszavittem abba a boltba, ahol vettem. Itt – mint korábban is – nagyon jó fejek voltak, kipróbálták a telefont és ők is mondták, hogy nyilvánvalóan hibás, az Apple ki fogja cserélni. Elmondták, hogy elviszik az iStyle szervizébe bevizsgálásra, utána pár napon belül jöhetünk az új készülékért.

Olvasson tovább!

Fantomtartozás az Externetnél

2011.11.11. 12:05 | jackyll | 55 komment

László már érzi a karácsony jeges puszedlis fuvallatát. A semmiből előkerülő bírságok és tartozások szezonjában neki mindössze egy 2000 forintos fantomtartozást hozott az Externet-Mikulás:

2011. 10. 27. én kaptam egy levelet Szőke ésTársai Ügyvédi Irodától. Tárgya:Fizetési felszólítás. Ebben a levélben közlik velem, hogy az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Működö Részvénytársaság megbízásából járnak el és mivel 1000ft tartozásom van ezért felszólítanak hogy fizessek be 2000ft-ot. /1000ft az Ő munkadíjuk/mert különben eljárást fognak kezdeményezni ellenem.

Olvasson tovább!

3G sincs Csepelen, nemhogy Hipernet

2011.11.11. 11:11 | jackyll | 81 komment

A Belvárosban lehet, hogy hasít a Telenor Hipernetje, de Csepelen még a 3G sem működik, ahogy naiv ügyfelet az ügyfélszolgálat tájékoztatta. Ennek ellenére rábeszélték, hogy váltson Hipernetre, az majd milyen jó lesz. Egyszer biztosan.

Ismét egy panaszt hallhattok a Telenor Hipernetre, illetve magára a mobilnetre. A probléma két részből áll. Az első fele az, hogy a továbbra is agyonreklámozott hipernet, még Budapesten is csak korlátozottan áll rendelkezésre, és például Csepel "centrumában" nincs 3G hálózat sem... Erről a központi telefonszámukon tájékoztattak, amikor arról panaszkodtam, hogy egy Youtube-videót nem lehet megszakadás nélkül végignézni, mert nincs hozzá sávszélesség. A dolog pikantériája, hogy ugyanerről a telefonszámról, a 1220-ról ajánlották nekünk, hogy térjünk át a hipernetre. Akkor nem nézték meg, hogy itt nem áll rendelkezésre? Dehogynem. De a főnök csak azt nézi, hogy mennyit adtak el belőle. Azt, hogy egy nem létező szolgáltatás eladásával mennyit rombolnak a cég renoméján, már senki nem vizsgálja.

Olvasson tovább!

A Tesco elnézést kér a téves árakért

2011.11.10. 12:57 | jackyll | 319 komment

Országos jófejségi akciót indított a Tesco. A tévesen kiírt árak miatt pampogó ügyfelek egy őszinte bocsánatkérő formanyomtatványt kapnak némi ajándékutalvánnyal megtámogatva:

Ez az eset az egyik pécsi Tescoban (a 2479234 db. közül) történt meg nagyszüleimmel. Igazából pozitív végkicsengésű, de nem feltétlenül azért írom le, hogy holnaptól mindenki ábrándokkal teli tekintetű clubcardos fogyasztó legyen. Történt egyszer, hogy mamámék nyakába szakadt néhány ünnep, amikre nem mást, mint cserepes növény "ajándékokat" találtak ki. Nézegették a zöldeket, egyik szebb, mint a másik, hopp, itt egy igencsak tisztességes példány: yucca pálma, 299 forint. Kosárba bepakol. Nézelődnek tovább, begónia, 100 forint. Gyanú.

Olvasson tovább!

Még mindig hirdetnek emberek az Ingatlanbazár.comon

2011.11.10. 11:22 | jackyll | 123 komment

Nehéz elhinni, hogy még mindig vannak emberek, akik beszopják az Ingatlanbazar/Ingatlandepo.com 30 napig ingyenes, utána automatikusan meghosszabbodva fizetős hirdetéseit, és fizetnek is nekik. Gábor abba a halmazba tartozik, akiknek még nem az az első dolguk, hogy a neten keressenek megoldást. Röviden összefoglalva: minthogy a cég nem számlát küld, azt befizetni sem kell, sőt, már a behajtójuk sem foglalkozik velük (bár azóta tuti szereztek újat).

Gondolom nem vagyunk túl sokan akik elolvassuk az online szerződéseket mielőtt ráklikkelünk a "feltételeket elolvastam, elfogadom" gombra. Igazából régen én sem olvastam el. De az ingatlanbazar rászoktatott. A szerződésük a rémálom: Az első  30 nap ingyen van, de a lényeg, hogy neked kell lemondanod, ha ezt nem teszed meg, akkor úgy veszik, hogy hosszabbítottad. 12 hónapra.

Olvasson tovább!

Occupy barnarizs a Ricelandnél

2011.11.10. 10:40 | jackyll | 77 komment

Igazságtalanul sok rizs pihen az áruházak polcain, amihez a rovarok csak kínkeservesen tudnak hozzáférni, ezért a jogaikat követelve elfoglaltak egy Riceland-raklapot:

A Riceland barna rizses zacskóiban különböző állatokra találtunk. Két dobozzal vásároltunk, a bennük lévő négy zsacskó mindegyikében(!) volt belőlük. Az egyik dobozban repülő rovarok, míg a másikban kukacok voltak (utóbbiak nyersen nem látszódtak, csak kifőzés után váltak láthatóvá). Mindkét doboz lejárati ideje 2012. március 17. Képeket mellékeltem!

Olvasson tovább!

Végtörlesztés az OTP-nél 2 éve

2011.11.08. 14:33 | jackyll | 170 komment

Naiv ügyfél a számláját szerette volna megszüntetni, amiből aztán részletekben fizetett végtörlesztés lett, amin mintegy 200 ezer forintot bukott:

A sztori ott kezdődik, hogy egyszercsak észrevettem, hogy kisebb összegek "eltűnnek" a számlámról. Bementem az OTP fiókba, és megkértem a hölgyet, hogy magyarázza már el, vajon ez miért van? Simán meg tudta magyarázni, ilyen kamat, olyan sms küldési díj (jelzem nem volt sms opció beállítva, és nem is kaptam sms-t), amolyan izémicsoda. Na hurrá, sebaj, majd legfeljebb váltok bankot. A munkahelyemnek szerződése van az egyik nagy bankkal, ahol nincs számlavezetési díj, havi 4 készpénzfelvét ingyenes, ingyenes az internetbanking, a belföldi átutalásokkal egyetemben, csak a kiküldött sms-ekért kell 10 ft.-ot fizetni de ez csak a cég munkavállalóira vonatkozik természetesen.. Megnyitottam a számlát, azonnal átrobogtam az OTP-hez, számlát szüntetni. Nagyon kedvesen kérdi ugyanaz a hölgy, aki két nappal azelőtt komor volt miattam, "de fiatalember, maga régi, és kiemelt ügyfelünk, mi a probléma?". Mondtam semmi, csak szüntessük meg a számlát. Ok, "A" hitelkeretet kifizetem, és mehetek isten hírével. Szóltam, hogy hopp, nekem van még egy töredék "C" hitelem is, kb a fele van még meg. Erre felcsillan az ügyintéző szeme, hogy akkor nem tudja lezárni a számlát, csak ha azt is kifizetem.

Olvasson tovább!

Szemüveg nélkül árulták a 3D tévét az Auchanban

2011.11.08. 10:31 | jackyll | 282 komment

Nevetséges, ahogy a gagyi 3D-s tévékre próbálják átállítani az embereket, amikor pedig az 50-es évek óta nem sikerült használható szintet elérnie a technológiának. Még mindig szemüveget kell viselni, és érdemes 1-2 méter távolságra ülni a tévétől a tökéletes hatás érdekében. Rosszabb helyeken egy szemüveget ad a gyártó a tévékhez, ami szintén teljesen használhatatlanná teszi az 1 főnél kiterjedtebb családokban, de a Samsung rögtön 4-et ad. Illetve adna, de H. szerint, nem tudjuk melyik Auchanban 15 ezer forintért árulták ezeket külön. Egészen addig, amíg a boltból fel nem hívták a Samsungot, és feljelentéssel fenyegették az áruházat:

Barátom Samsung 3d tv-t vett az Auchanban. 3d tévé szemüveg nélkül nem sokat ér ... az Auchan mégis szemüveg nélkül árulja. A szemüvegeket 15000 Ft.-ért meg lehet vásárolni. Telefon a Samsung magyarországhoz, ahol kiderült minden Auchanos tv-hez 4 db szemüveg jár!

Olvasson tovább!

3 hete fűtés és melegvíz nélkül Budapesten

2011.11.08. 09:47 | jackyll | 153 komment

Érdekes koncepciót találtak ki a Fővárosi Gázműveknél. Október óta a XIII. kerületben több társasházban egyszerre cserélik az összes gázcsövet, csak közben megérkeztek az éjszakai fagyok:

Holnap 3 hete lesz, hogy gázszolgáltatás a házunkban Budapest közepén, a XIII. kerületben. Hogy van az, hogy egy utcán belül a miénkkel együtt több ház is elbukik a - különös okok miatt - októberre tervezett utcai gázvezeték-felújítás nyomástesztjén, a visszakötéskor? Hogy hetek óta - és a munkálatokból végét még nem látjuk - vár több társasháznyi ember, míg milliós munkadíjért a Gázművek által ajánlott cégek kicserélik az összes csövet, lakásokban bontva, gázórákat levéve? Biztos, hogy ezt októberben kell csinálni?

Lalla, aki most is fázik

Lárvás tejet a Tescoból

2011.11.07. 17:11 | juszka | 171 komment

Igazi állatfarmot sikerült elcsípnie Tamásnak a Tescoban:

Tegnap este voltam a veszprémi nagy Tescoban. Tejet akartam venni. Amikor a tejes raklapokhoz mentem, a mellékelt látvány fogadott. A raklap egyik sarka meg volt sérülve és tele volt lárvákkal!! :( Még csak nem is eldugott helyen.
Sikerült 5 perc után elcsípnem egy dolgozót. Megmutattam neki. Hüledezett majd elment.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása