Tékozló Homár

Lakásonként kérhet más árat a T-Home

2012.01.09. 14:36 | jackyll | 367 komment

Aki kicsit ideges amiatt, hogy miért fizet egy szaros 5 Mbites ADSL-ért a főváros közepén annyit, aminél olcsóbban ad a kerületben nem elérhető másik szolgáltató 25 Mbitet, az most még sokkal idegesebb lesz. Kiderült, hogy szolgáltatón belül is változhatnak az árak, tehát előfordulhat, hogy a szomszéd feleannyit fizet ugyanazért. RK-ék környékén az utca egyik oldalán megjelent a Digi, így ott a prémium internetcsomagokat diszkont áron tolja a T-Home. A GHV szerint ez így oké.

Panaszt tennem a t-homera: a GVH -hoz kuldtem egy levelet melyben panaszoltam hogy az utca ket oldalan mas-mas arat hirdet a t-home (a paratlan oldalban ott a digi) a parosban (kertes lakasok) ott meg nincs verseny es ezert dragabb ugyazaz a szolgaltatas.(lasd a mailt) Nem is tudom melyik a felhaboritobb a t-home vagy a gvh valasza: "A gazdasagi szereplok arazasat – tobb tenyezo kozott – a verseny intenzitasa is befolyasolja, az erre tekintettel nyujtott kedvezmeny alkalmazasa versenyjogi aggalyokat nem vet fel."

---------- Forwarded message ----------
Tisztelt Ugyfelszolgalat!
 
Az alabbi bejelentest, eszrevetelt szeretnem tenni: Budapest, XV kerulteteben lakunk. Az utca ket oldalan kulonbozo tipusu lakasok vannak: a paros oldalban csaladi hazak, a paratlan oldalban 4 emeletes tombhazak (panellakasok). A t-home, mindketto oldalon szolgaltat. A tavalyi ev folyaman a Digi behuzta a kabelet a tomblakasokba es ezzel agressziv arversenyre kenyszeritette a t-homeot.  Igy alakulhatott ki hogy a t-home kulonbozo arakkal operal az utca ket oldalan:
 

A t-home honlapjan konnyen meg lehet gyozodni rola: Csak meg kell adni egyik cimnek pld. az utca paratlan (ez tombhaz) es paros oldalat, ez csaladi haz. (csatolva kuldok ket kepet, jol latszik hogy a helyhez kotott internet szolgaltatas tekinteteben mas-mas arakkal operal a -thome) (Extra, Super es Maximum csomag)
 
- Erofolennyel valo visszaeles? (ugyfelek indokolatlan megkulonboztetese)
- Diszkriminacio?
 
Nem tudom mi lehet a pontos jogi terminus, de az hogy ez nagyban ellentmond a jozan esznek/hatalyos torvenyeknek(?) az biztos.
 

-----------------------
 
Publikus forumon kerdeztem ra ennek a magatartasnak az etikus voltara, melyre egy volt t-homeos munkatars valaszolt):
 
A helyzet szerint: ez erős diszkriminácíó amit tilt a hatályos (még) Alkotmány és az EHT is. Jogilag van érvük, tudják védeni, de szerintem gyenge lábakon áll, csak bírósági úton lehetne bizonyítani. A hatóság ehhez nem fog hozzányúlni, ugyanis azoknak meg lett mondva fentről, hogy a válságadóért cserébe legyenek elnézöbbek az adóalanyaokkal. Mert nem a Zemberek fizetik meg ugye, így vagy úgy..

Korábban az volt a jogilag is okay és etikailag is elfogadható megoldás, hogy aki tudott az ilyen ún. speciális ajánlatokról, volt pl. egy szórólapja, az megkapta egyéni eljárással, árfelülbírálattal. Mára azt hiszem, ezt is megszüntették, ergo, lehet, hogy ami az utca egyik oldalán 12ezer, 15 méterrel arébb 5.500,- A legjobb árak ott vannak, ahol van Digi is és UPC is :-)

Szóval hatóság - ebben a GVH lenne az illetékes egyébként - nem sokat fog tenni, maximum be lehet perelni őket. Ehhez meg gondolom, senkinek nincs elég kedve és elszántsága, és ezt ők is tudják....
 
-----------------------
 
Szoval ennek tekinteteben nem bizok semmi pozitiv dontesben, dehat en megteszem amit lehet.
 
Udv.
RK.

A GVH kimerítő válasza:

A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatja, hogy a Magyar Telekom Nyrt. (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) panaszolt magatartása tárgyában tett, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) 43/I. §-ának (1) bekezdése szerint panasznak minősülő beadványa értékes és fontos információforrást jelent a Gazdasági Versenyhivatal számára az érintett piacon zajló folyamatokra vonatkozóan, ezért piaci jelzésként nyilvántartásba veszi.

Jelzem ugyanakkor, hogy a versenyhivatali panaszos eljárás nem a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) értelmében vett közigazgatási eljárás, és a Gazdasági Versenyhivatal nem rendelkezik hatáskörrel a közérdekű kérelem kivizsgálására sem.

Figyelemmel arra, hogy a panaszában foglaltak tárgyában versenyfelügyeleti eljárás indítását megalapozó jogsértés nem valószínősíthető, a Gazdasági Versenyhivatal a panasszal kapcsolatban a további intézkedéseket mellőzi.

A Gazdasági Versenyhivatalnak a panasszal kapcsolatos eljárására vonatkozó szabályokat a Tpvt. 43/G. §-ának (2) bekezdése, valamint 43/I. §-a állapítja meg.

Panaszában előadta, hogy a panaszolt a xxx és xxy szám alatt eltérő előfizetési díjakkal kínál internet díjcsomagokat. A nevezett utca azon oldalán, ahol a távközlési szolgáltatók között verseny van, a panaszolt kisebb előfizetési díj ellenében szolgáltat ügyfeleinek.

Tájékoztatom, hogy a panaszolt honlapján azokat az előfizetési díjakat jeleníti meg általánosan elérhetőként, melyeket Ön a panaszában az egyedüli szolgáltató uralta piacon alkalmazott árként mutat be. A gazdasági szereplők árazását – több tényező között – a verseny intenzitása is befolyásolja, az erre tekintettel nyújtott kedvezmény alkalmazása versenyjogi aggályokat nem vet fel.

Budapest, 2011. december 19.

P.h.

dr.
vizsgáló

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 14:41:06

Ahol verseny van, általában alacsonyabbak az árak. Már több mint 20 éve kapiatalismus(féle) van, ideje lenne megszokni vagy beletörődni.

Manyecska 2012.01.09. 14:43:14

Jó is az a görkori!!:) Megtörtént eset amikor a németjuhász-típusú kutya végigrohan a póráz végén görkorival közlekedő gazdival egy "kiülős" éttermen...)))) Óhhhh be szép is volt!:))

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 14:43:45

@Kix: jaja! meg a többi rész is az enyém, legalábbis a legutóbbi randimnál a tükörrel még megvót minden :)

"pontos jogi terminus"?
1. előre megfontolt, szántszándékolt lúzerjúzerkárosítás?
2. hátrányos megkülönböztetés lakóhelyből kifolyólag? (akinek jobb kérója van, annak több péze is van ugyanarra a netre...)

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 14:46:16

@Manyecska: még szerencse, hogy nincs kutyám...szerencsétlen panelproli vagyok csak, maradt a görkori, bár néha tényleg vicceset szambázok (nem direkt, eséskiküszöbölés miatt) a zebrán a kocsik előtt... :)

juliusbond 2012.01.09. 14:53:03

Ismerkedj meg valakivel a szembe oldalon, vásároltass vele egy netet, amit hozzá behúznak, és egy ruterrel küld át magadhoz. Aztán fizesd ki neki a net árát. Ha meg szeretnéd győzni, hadd használja ő is a netet :D

daniferi 2012.01.09. 14:56:10

Most akkor GHV vagy GVH?

pjm 2012.01.09. 14:57:20

szóljatok nekem és nem lesz ezzel gond...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.09. 14:58:12

hosszu Hetfo reggelre
egyaltalan, Hetfo van?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 15:01:15

@hagyma: Nálam lélekben már péntek, ameddig realizálódik, addig meg csak kihúzom valahogy félig csukott szemmel. (csak a balt csukom be, így a naptárban nem látom az első négy napot... mintha nem is volnának....)

Hiperlajhár 2012.01.09. 15:10:19

Rossz helyen laksz testvér.... Gumipart fővárosában, New Gumiban sokkal olcsóbb az internet. Bemész egy kalasnyikovval a szolgáltatóhoz és megalkudtok az árra....

visz 2012.01.09. 15:10:33

Azért ez a történet arról is szól, hogy a fogyasztók a szolgáltatás valódi költségével arányos árat fizessenek. Társasházban egy előfizetőre vetítve olcsóbb a hálózat kiépítése és üzemetetése (nyilván ezért épített itt a Digi is), családi házaknál drágább, így az utóbbiak többet fizetnek. Ez eléggé rendben levőnek és logikusnak tűnik.

lutria 2012.01.09. 15:11:11

Szólni kell a diginek hogy kábelezze be a túloldalt is és garantáltan át fognak szerződni hozzájuk az ügyfelek.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 15:11:53

@Manyecska: És nem kajabált a figura hátulról, hogy: Gyí, gyííí?

CSÉ 2012.01.09. 15:12:36

Ezt diszkriminatív árazásnak hívják. Monopolista magatartásforma. Az Amazon is hasonlóval próbálkozott pár éve és rohadtul megbüntették őket, csak hát ott a hivatalok ellátják a feladatukat...

4hnwBToH 2012.01.09. 15:12:56

Ahogy korábban írták, ez a kapitalizmus, ha nem tetszik, el lehet menni, mondjuk a Kossuth utca páratlan oldalára!

spontan · http://erdekessegek.info 2012.01.09. 15:14:08

Mi ezzel a baj? Nem erről szól a piaci verseny? A helyes megoldás nem a GVH-s petíciózás lenne, hanem a össze kellene fogni a másik oldalon lakóknak, és a DIGI-t kellene együtt petíciózniuk, hogy húzzák be oda is a kábelt.

Nyilván a Digi odamegy, ahol egyszerre több szerződésben reménykedhet. Vagyis a családi házas részre akkor megy, ha többen is beköttetik. Végig kell tehát járni a szomszédokat, megbeszélni velük a dolgot, és utána megmondani a DIGI-nek, hogy ha behúzzák, akkor mindenki vagy legalábbis a többség át fog állni DIGI-re.

Ez célravezetőbb útnak tűnik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 15:17:26

"A GHV szerint ez így oké."

Na ez a nagyobb baj!

A T viselkedése nem meglepő, mert rohadt egy banda.

movhu 2012.01.09. 15:19:09

Én szegedi ismerősnél láttam ilyet, ráadásul ott nagyon cifrán.
Ha az ő saját lakcímére megnézed online a net+tv+telefon csomagot, akkor ~11.000 Ft. Neki a személyre szóló egyedi szerződésben ez fele annyi lett. Ja, semmi ismerős, amikor rákérdezgetett a hűségidő lejárta után a lehetőségekre, ezt kapta ajánlatként az üzletkötőtől. Csak néztem, mondtam kérdezzen rá, hogy tuti ennyi-e, és azóta számla is jött, tényleg ennyi.

Manyecska 2012.01.09. 15:19:13

@estrella negra: :) Te, nem! De volt már olyan is hogy felcsavarodott a villanyoszlopra mert hirtelen meg kellett állnia!..:))...

tede 2012.01.09. 15:26:34

Egyszer kérdeztem meg a UPC-t, hogy ugyan nekem nem jár a társasházi kedvezmény, de cserébe vállalok akár 1-2 év hűséget, ha kell. A gondom az volt, hogy eldöntöttem mennyit tudok és vagyok hajlandó tévére költeni, de szerettem volna digitális adást, ami nem pixeles képet ad a tévén és a társasházi kedveménnyel még épp belefértem volna a meghatározott saját büdzsémbe.
De nekem a társasházi nem járt, lévén családi ház, mindegy, gondoltam, hogy mint minden cégnél van valami rugalmasság. A válasz annyi volt, hogy köszönik az érdeklődést és válasszak az ajánlataik közül. WTF, hát pont azért kérdeztem őket, mert nem felelt meg egyik ajánlat sem.
Na mindegy, ha nem partnerek a tárgyalásra, akkor hagytam és előfizettem a mindigtv extra-ra, sima szobaantennával o veszteséggel bejön az adás és tökéletes a kép. Ráadásul ha havi összegre kiszámolom bőven olcsóbb, pedig családi csomagra fizettem elő. Ja és nincs beltéri egység, ami áramot zabál pluszban és mint utólag megtudtam nem is digitális a jeltovábbítás a set top box és a tv között, mert nincs hdmi csatlakozás. Az még plusz 2e pénz lenne, na jól van, azt hiszem marad a mindigtv hosszú hosszú időre. Nekem például kifejezetten tetszik, hogy előfizetek egész évre előre és akkor nincs havonta az átutalgatás. Máshol nem nagyon láttam ilyen választható lehetőséget.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2012.01.09. 15:26:54

aki családi házban lakik annak van pénze...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2012.01.09. 15:27:58

nálunk a köcsög thome 1 azaz EGY(!) megabitért 5400et kér... választás van... KELL/NEMKELL... budapest 2012

tede 2012.01.09. 15:28:29

@RosszQtya: van mobilnet, ennél még az is olcsóbb, szerintem

Manyecska 2012.01.09. 15:28:57

Az egyik szolgáltató most megemelte a kimenő teljesítményt -vagy mit - amit a "házilag", "barkács" modemek, amit mellesleg ők szolgáltattak annó a net bekötésekor, szóval nem "bírják", ezért cserélni kell. Internet napokig nem volt, hibaelhárítás telefonice,stb., egyéb érthetetlen manőverek után még vehetek új routert is! Ehhez képest sünf@s ez a sztori:)!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.01.09. 15:28:59

Piaci verseny, már hogyne. Nálam két szolgáltató van ez az nyamvadt diszkrimináló szutyok T-szar, meg a hányingerkeltő Invitel. Akkora verseny van, hogy fülem ketté áll. Azon versenyeznek, hogy ki a drágább. Az Invitel még pár 100 HUF-al drágább is mint a T-gány.

Na tessék így töri le a verseny az árakat. Az egész eljárása t-genynek egy mocsok. Egyedül ott viszi le az árakat ahol van Digi is, máshol leszarja a nagybetűs versenyt. Ennek pedig semmi köze a különadókhoz. Ez egyszerűen egy undorító magatartás, ez olyan mintha a boltban a szőkéknek drágában adnám a kiflit, mert a szőkék biztos hülyék is.

Tehát ha az embereket diszkriminálják, a bőrszínük vagy más okból az pfuj. Ha a lakcím alapján akkor az már tök fasza ennyit ezekről a cégekről is, megérdemlik a külön adót, bár nem értek vele egyet, de a t-gecit nem fogom soha sajnálni semmiért.

eFeMeR 2012.01.09. 15:31:15

Egy elöttem szóló megmondta a tutit menj át szembe és beszéld meg, hogy adjon neked netet egy bizonyos pénzért. Nekünk is igy van Net :)
80Mb netünk van és mi nyomjuk a szomszédoknak is (4) ezért nekünk úgymond ingyen van csak az áramért kell fizetni ami úgy 300 Ft havonta:)
Ezért jó pécs ott ingyen van 2 torony is és az egész városban ingyen lehet netezni (nem filmeket letölteni) :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 15:33:22

@Nikosi: ", megérdemlik a külön adót, bár nem értek vele egyet, de a t-gecit nem fogom soha sajnálni semmiért."

A többit se sajnáld. Szerinted Németországban miért olcsó telefonálni? Azért, mert itt drága. A Deutsche Telekomot már rég a külföldi cégei tartják el.
Nyugi, a többi is ilyen szemét banda.

tede 2012.01.09. 15:34:42

@ColT: akkor meg megkeresel valakit a közelben, akinek van wifi-je és megosztjátok a költségeket :)

hadd ne adjak már tippeket, de voltam egyszer ismerősnél panelben laptoppal és mondom neki van wifi, van persze, megadta a jelszót, de mondom neki, hogy biztos nem jó helyen van a routere, mert elég gyengén jön be a jel. Ja, igen, 1 emelettel lejjebb van a gyerek, aki megosztja a netet, na jól van, ez már tényleg extrém spórolás, de így azért elég baráti áron kijött neki :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 15:34:47

@eFeMeR: "Ezért jó pécs ott ingyen van 2 torony is"

Milyen toronyról lehet netezni? Ara gondolsz, hogy free wifi van a Széchenyi téren?
Mert azt azért az egész városban nehezen látod :D

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2012.01.09. 15:37:42

@tede: jah az! nem vagyok egy kocka, de 20-30GB kimegy egy hónap alatt! mennyi is lenne az mobilon!?

málenykij robot 2012.01.09. 15:39:01

Dögöljön meg a mindig elsőző!
Ez mi faszra jó?

tlantos 2012.01.09. 15:39:01

@atpijkamo: es nem lehetne, hogy verseny legyen?
nalunk pl. csak T-bol lehet valasztani. huu, e nagy a verseny.

esef 2012.01.09. 15:41:49

@tede:
én pont ugyanezen ok miatt hagytam ott a t-home "szolgáltatását". kritikán aluli volt a képminőség és az ügyfélszolgálat hozzáállása is...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 15:42:21

@tlantos: Dehogynem! Válassz más szolgáltatót, a té átengedi az előfizetői hurkot.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 15:43:12

Csak szólnák, hogy ojan is van, hogy az ucca két oldala másik ország. Bizomány.

Sőt, még egyéb skandallumok is.

Jegkoko 2012.01.09. 15:44:06

Nem igazán értem a felháborodást, mert azt irja a beküldő, hogy az utca másik felében társas házak vannak és ott van gyors net olcsón.Hát minden szolgáltató jelenleg ezt csinálja.Nálam se érhető el az opti net mégse háborgok miatta.

Manci néni, a szomszéd 2012.01.09. 15:45:16

Bezzeg mobilnetre arra fussa igaz? Havi 10ér 5 gigát! Mi? De a drótos neten meg már sajnálja azt a 4 darab ezrest.

Ja, meg mi van a panelprolikkal? Nesze, kellett neked családi ház. És ki van e végtörlesztve már?

Megint komolyan fel lettem idegesítve, komolyan nem bírom az ilyen szarrágó embereket. Neki nem olcsóbb, de a másiknak se legyen az.

esef 2012.01.09. 15:46:01

amúgy ha fikázunk, akkor kapjon a UPC is:
anyáméknál a házban valakinek bütykölték a kábelét, anyámét kihúzták a dobozból, lelakatolták, a szerelő jó munkát végezvén hazament. ezt péntek délelőtt.
jókedv el, bőség el, azaz se tv, se net...
UPC ügyfélszolgálat közölte (kb. péntek délben bejelentve), hogy hétfőn délután valamikor kijönnek megnézni (értsd: mondjuk 14:00 és 20:00 között valamikor). a vége kedd délelőtt lett (anyám megmondta, hogy kedden nála kezdjen a szerelő, neki nincs ideje órákat várni arra, hogy egyszer jön), az is rohangált összevissza, míg a végén lement megnézni a dobozt...

esef 2012.01.09. 15:48:12

vagy amikor a Óbudán és Angyalföldön, na meg asszem Újpesten is elment a T-home tv+net, mert valami kábelt elloptak a gondolom nem idén barnultak:
3 napig délelőtt-délután azt mondták a jóképességű ügyfélszolgálatosok, hogy hamarosan megjavítják. belsős embertől tudom, hogy ez volt kiadva ukázba, fogalmuk nem volt, hogy mi a gond...

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 15:51:30

Ojan minkfelénk is volt, hogy vagy egy napig vagy többig nem volt net meg tv kábellopás miatt, onnyuk az nem a T hibája.

Meg az is mijen már, hogy az ucca egyik felén olcsóbb a parkolás, mint a másikba. Ugyehogy ugye?

Meghogy az ucca másik felén nem akarnak a jőnők boldoggá tenni. Az is kirekesztés, meg diszkirmi... izé, antimagyarista ajjasság!

ÁLOMPOLGÁR 2012.01.09. 15:52:16

Engem lassan 3 éve zaklat a T-Home.
Illetve ma már egy behajtó cég:

Nem vicc: eddig 3 magyarázat volt és
a legérdekesebb: egy olyan csomagot vettem igénybe ami akkor még nem létezett, nem fizettem érte két lakásban egy olyan házban ami nincs is.

A T-HOME válasza: a szerződést (?) lezártuk, archiváltuk és mivel ön tagadta a szerződéskötést személyiségi jogokat sértene ha magmutatnánk önnek.

EOS: Fizessen, akkor békén hadjuk.
A szerződés nincs nálunk. A tartozást csomagban vettük meg a T-HOME-tól.
Fogadjon ügyvédet mert jobban jár.

Karácsony előtt egy képeslapot kaptam az EOS-tól: szép zöld volt, rajta nagy betűkkel a nevem és a szöveg: "Kérjük a saját érdekében fizessen!"

Ez ám a marketing.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.09. 15:54:56

@juliusbond: Ez teljesen korrekt és piackonform magatartás, én is épp ezt akartam javasolni. Mi a munkahelyen, az egyik kollégám ötlete alapján professzionális megoldással erősítettük is ehhez a jelet: Fogtunk egy levesszűrőt, középen felvágtuk, az USB sticket átdugtuk rajta, és addig tologattuk, amíg meg nem találtuk a legnagyobb erősítést (fókuszt). Ott bejelöltük, megdrótoztuk, feltettük a falra, és addig forgattuk a szomszéd felé, amíg ott is meg nem lett a legnagyobb erősítés. Ott levesszűrő rögzít, júzer örül, T-Szar meg bekaphassa. (Mi ugyan a free wifit hoztuk be így a szobába, de az elv ugyanaz. Aki esetleg olvasta a korábbi, Reader's Digest hozzászólásomat: ugyanannak a kollégának volt az ötlete.)

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 15:59:36

@málenykij robot: még sosenem voltam első a homárom, erre te jössz itt a jókívánságaiddal.... :)

sanyix 2012.01.09. 16:07:36

Ezt az utat már én is megjártam, nekem is azt írta a GVH hogy nincs ennek akadálya sajnos.

Példának okádék én olyan helyen ahol nincs más csak T, 15/1 megás netért 4850/hó-t fizetek magában. Ezzel szemben egy havernál ahol van Upc is, 4800 ért 50/25 megát kap telefonnal EGYÜTT.
És tényleg ha az ő címével belépek ennyit írt ki, én címemmel meg drágább.

gabest1 2012.01.09. 16:17:44

A lakásárak se ugyanazok az utca két oldalán, el lehet költözni az olcsóbb panelbe, ahol a net is olcsóbb.

Ppix 2012.01.09. 16:24:34

"A helyzet szerint: ez erős diszkriminácíó amit tilt a hatályos (még) Alkotmány és az EHT is. Jogilag van érvük, tudják védeni,"

2 soron belül magadnak mondasz ellent.
Már csak azt kell eldöntened, hogy Te vagy jobb jogértelmezésből, vagy az ő 100 jogászuk. Ha magadra fogadsz, akkor menj bíróságra!

Hajrá!

kozi001 2012.01.09. 16:27:45

Főváros közepén? Ez nem nyolcker? :)

Minősíthetetlen h bár csak a szélén lakok, de a t-kábel által működtetett internet megbízhatósági szintje csapnivaló...! Állandóan kihagy, néha egy napra is elmegy a net stb! Nem a sávszéllel van gond.
Volt olyan h egy hónapban 3* jelentettem be vmit.

Mivel UPC nincs nagy a kiskirályság. ADSL nincs pedig váltanék rá, Optinetet meg a gondolom 5 év múlva vezetnek be, amikorra remélem már nem itt fogok öreg nénik között lakni...!

Az út túloldalán persze hawai-dizsi van, mert az 7ker...!

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 16:37:23

@kozi001: ADSL se jobb. Itten kábeltévés van, az nem rossz csak néha, de akkor napokra ellenben nem lehet nagyobb csomagra se váltani, pedig erőst próbálkoznak, hogy legyen IP tv-m. Nomeg in is szeretnék olcsobban nagyobb sávszélt. Az uccába meg a spannak telcsis van, hát ő is nyafog mostanába, hogy sokat kihagy neki. Ja és itt is csak T-s van, nincs versenytárs.

Antalbaba 2012.01.09. 16:37:37

Itt /Óbuda belső/ van alternatíva, mégis mocsok drága a tréhom. Akkor magukkal szemben diszkriminatívak? /Nálam ugyanis jópár éve kizárták magukat;-)/

Kzsolt 2012.01.09. 16:47:53

A posztoló gondolom a Drégelyvár utcáról ír.
Na most én a Nyírpalota úton lakok, itt is van DiGi a házban mégis a felső táblázatban lévő árat fizetjük.

SvenH. (törölt) 2012.01.09. 16:53:36

en is a XV keruletben lakom es van nehany hasab fa amit el akarnek egetni

megtehetem en ezt panellakokent, ha szemben a csaladi hazakban el szabad egetni?

Kun András 2012.01.09. 16:56:50

Nálunk is ez van. Éppenezért "ünnepélyesen kijelentem", hogy ha egyszer lesz _bármilyen_ alternarítávja a T-home szolgáltatásnak, SOHA TÖBBÉ NEM LESZEK A T-HOME ÜGYFELE!
Ki lehet baszni az ügyféllel, de hosszútávon nem biztos, hogy kifizetődő. Persze ezt a nagytudású T-faszom menedzsereknek hiába magyarázom, ahogy a gazdasági mutatóikat nézem. :)))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 16:57:37

Egyébként nem értem. Az utca túloldalán? Beszélje meg egy ismerőssel, oszt osztozzanak. Mindenki örül.

ork1234 2012.01.09. 16:59:41

Nálunk csak Invitel van, nincs verseny, 1 mega letöltési sebességű korlátlan net 5000e Ft, én nyertem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 17:01:17

@ÁLOMPOLGÁR: Fogadni kell ügyvédet, perre menni, majd amikor kiderül, hogy jogtalan volt, kifizettetni a perköltséget is :D

igazságos 2012.01.09. 17:08:19

@Manci néni, a szomszéd: igazad van, a jó édes anyjukat, az ilyen szarrágó gyökereknek, othadnának ki a 190 forintjukon, meg a geci mobilnetjükkel.

Bagázs, csürhe, aljanép az ilyen, gülü szemekkel áll sorba az ingyen Mary Zsuzsi cédéért, mást agyonnyomva egy temetésen, ilyen féreg.

Bezzeg nekem hogy, hogy nem 10 ezres a számla, tévé, 25 -ös net, telefon, mivel többször le kell töltenem 6 gb-os csomagokat, mégis elvagyok. Mobilnetre meg tényleg dobálják el a pénzt, egyiket se sajnálom, aki emiatt panaszkodik.

Családi házra társasházi net, hát ez már tényleg a féregség legalja, erre nincsen már szó.

Fikamatyi 2012.01.09. 17:09:34

Tipikus hozzáállás a posztoló részéről: nem az a baja, hogy neki drága, hanem az, hogy másnak olcsó. A többi marha meg bólogat.

Jóban vagyok a hentessel, ezért mindig a kevésbbé mócsingos részből ad. Megírjam a húsbolt elérhetőségét, őt is fel akarjátok jelenteni?

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 17:10:21

@igazságos: ettél-székeltél ma rendesen? Vagy mi a gond? Akarsz beszélni róla?

igazságos 2012.01.09. 17:11:37

@ork1234: Digi tévé a cigány családoknál is van. Az a kedvencük.

Amúgy nálunk Mindig tv nincs. Persze, ahhoz tévét is muszáj venni...

igazságos 2012.01.09. 17:12:38

@Rosszindulatú Vászka: beszéljünk, na. Muszáj volt kiadni magamból a múlt évi frusztrációt, nem lehetek én se egész évben jófej. De ne félj, nem lesz sokáig ragályos.

Csak ez borít ki, a csóró két ezer forintjáír sípákolás, meg ajtócsapkodás.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 17:17:49

@igazságos: én megértem a júzert mer én is sokat vergőttem, mire lealkuttam a netet meg műhódas tévét, meg a bangszámnlákat is optimalizáltam. Meg a biztosításokat is. Emil ingyen van, agyvérzésre meg ott a TB kártya.

És kétezer forintért elég sok jóságot lehet soppolni, ez qrvára nem fillérbaszás, hanem tudatos fogyasztói magatartás, az mostan más ügy, hogy nem megy neki. Ha mindenki így gondolkodna, olcsóbb lehetne a net meg a TV.

Monnyuk net ügybe én is röghöz vagyok kötve. Evvan.

Mclaurin 2012.01.09. 17:19:37

UPC panaszlevél:
A 2009.11.12-én tett internet szolgáltatásban tapasztalt hibabejelentése
érdekében technikus kollégánk 2009.11.13-án megpróbálta orvosolni a
problémát, mert Ön akkor nem tartózkodott otthon, illetve az
adatbázisunkban nyilvántartott telefonszámon sem sikerült a kapcsolatot
felvennünk Önnel. Kérjük, amennyiben az Ön által észlelt hiba még
jelenleg is fennáll, jelezze társaságunk felé a 1221-es telefonszámon."

Kijelentem, hogy a fent említett napon végig az otthonomban
tartózkodtam, és a kollégáját vártam, maguk meg itt buziskodnak velem.
Az, hogy mint utólag kiderült, Önök nem tudnak beírni egy telefonszámot,
úgy vélem nem az én hiányosságom. A megadott címen található lakás nincs körülvéve vizesárokkal, nem vezettem villanypásztort a
kaputelefonba, valamint nagytestű harci kutyák sem őrzik azt. Két
kollégájuknak furcsamód már sikerült eljutni a lakásba, valamint
felhívni engem a rosszul rögzített telefonszám ellenére - bizonyára
Danny Blue és Christian Panthera - szintű telepatikus képességeik
segítségével. Mivel a kollégája baszott kijönni, és a hibát nemi szerve
ritmikus húzogatásával próbálta elhárítani, az általam érzékelt probléma
még mindig fennáll. 9 -szer pofáztam el maguknak, hogy hibás a modem,
amit Önök biztosítottak. Maguk hülyének néztek, hiszen az Önök adatai
szerint minden rendben.

Ezek után persze még én hívjam fel magukat 10-edjére is, amivel úgy
vélem, kimerítik a pofátlanság határát. Véleményemet az ügyről, a
szolgáltatásról és a cégükről egyetlen köpéssel kifejezhetem. Öröm az
ürömben, hogy ügyintézőik nagyon kedvesek és segítőkészek, az meg egy
másik dolog, hogy a "kapcsolja ki a tűzfalat és a vírusirtót" -
színvonalú tanácsaikkal nyugodtan kitörölhetem ám a seggem. Ha kellemes társalgásra vágyom, egy más jellegű emelt díjas telefonszámot tárcsázok.
Mellékelten bátorkodtam elküldeni az önéletrajzomat is, mivel ennyi
szaktudással én is rendelkezem, ezért örömmel lennék egy ilyen remek,
dinamikus csapat tagja.
Szerencsére szolgáltatásuk ingyenes, vagyis pontosan annyiba kerül,
amennyit ér, ez megmagyarázná, miért is akciós az első három hónapban.
Megkísérlem elmagyarázni még egyszer, utoljára: 1. A problémán forrása a
hibás modem. 2. Önök küldenek egy szerelőt, aki ért a számítógéphez,
valamint egy működő modemet, továbbá egy hálózati kábelt, mivel ez a
szar ami itt van, csak fojtogatós szexre alkalmas, másra nem. 3.
Küldenek a szerelővel egy embert, aki tudja használni a telefont, a
kaputelefont, valamint a liftet, bár jöhetnek lépcsőn is, így ez csupán
ajánlott opció. 4. Kicserélik a modemet. A szerelő bejön, köszön
napszaknak megfelelően, leveszi a cipőjét, visszautasítja a felkínált
frissítőt és kicseréli a modemet. A közlekedős ember kint marad. 5.
Aláírom a munkalapot, a szerelő elköszön és kimegy. 6. Működik a
szolgáltatás és mindenki boldog.

Amennyiben a fenti hat pont nem megvalósítható, akkor ne fáradjanak a
szolgáltatás kikötésével, mert kibaszom az egészet a picsába, mivel Önök
megvalósították a szerződésszegés fogalmát, ugyanis ez nem szolgáltatás,hanem egy fos. Egy FOS.

Feltételezem, Önök jobban szórakoztak levelem olvasása közben, mint
jómagam, de ne gondolják, hogy viccnek szántam, ez egy kibaszottul
HIVATALOS PANASZ. Sajnálom, hogy méltatlan helyzetbe kerültem maguk miatt, de csak azoknak adom meg a tiszteletet, akik : 1. Szintén
megadják, 2. Kiérdemelték, 3. Félek tőlük. Sajnálatos módon Önök egyik
kategóriába sem esnek bele, ezért hát levelem keserédes hangvétele.
Amennyiben hajlandóak rendesen végezni a munkájukat, akkor Önök
felhívnak az általam megadott telefonszámon, és egy Önök által
kiválasztott időpontban készséggel állok rendelkezésükre.

Várom megkeresésüket! Nyomorékok.

Tisztelet nélkül:

igazságos 2012.01.09. 17:21:00

@Rosszindulatú Vászka: ok, de itt az fáj neki, hogy rohadjon meg a szomszéd, hogy ő kevesebbet fizet, mint én.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 17:23:22

@igazságos: Egyáltalán szerintem ez a leplezetlen lehúzás a dühítő.

igazságos 2012.01.09. 17:26:19

Én a posztoló helyében a szomszédot pereltem volna be, nehogy már ő jobb helyen lakjon...

A kezdő díjcsomag ugyanannyi, az alap egy ezressel több, családi ugyanannyi (nekünk ez van)az Extra, Super, meg mittudomén mit takaró Maximum, vagyis a többletszolgáltatásokért kell sokat fizetni.

Két ezer forint, szorozva 12-vel, az 24 ezer forint. Ennyivel jár rosszabbul, a szomszéd meg ennyivel jár jobban. De ebben még nincs benne a telefonálás. Egy évig kibírja, ezért sírni, tényleg csak a csórók csinálják. Egy év múlva meg már választhat mást is.

"Mára azt hiszem, ezt is megszüntették, ergo, lehet, hogy ami az utca egyik oldalán 12ezer, 15 méterrel arébb 5.500,"

Teóriákra nem vagyok kíváncsi, kíméljenek meg a feltételezésektől, emberek képzelgéseitől. Köszi.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2012.01.09. 17:27:02

@atpijkamo:

Tényleg ez a megoldás. Lopni. Kurvajó.

lajafix 2012.01.09. 17:27:02

nyáron felmondtam az adsl+telefon havi 7000es t-home szolgáltatást, hívtak után hogy most miért? mondom fele ennyiért 25 mbit, telefon nem kell. Jaj de hát hogyan is akarja hisz már 10+ éves ügyfél vagyok. Mondom nem érdekel már megvan az új, jó akkor végső ár 3700/hóért is odaadjuk. Még mindig drágább és ötöde a sebesség, viszlát! :)

igazságos 2012.01.09. 17:30:52

És ez itt a kulcsmondat, TEHÁT NEM KELL MINDEGYIK CSOMAGÉRT TÖBBET FIZETNI!!!

A kezdő díjcsomag ugyanannyi, az alap egy ezressel több, családi ugyanannyi (nekünk ez van)az Extra, Super, meg mittudomén mit takaró Maximum, vagyis a többletszolgáltatásokért kell sokat fizetni.

És nehogy már az ALMÁT AKARJUK ÖSSZEHASONLÍTANI A KÖRTÉVEL, rohadtul nem lehet családi házas árakat összehasonlítani a paneléval.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.09. 17:37:10

@Darren79: Nem lop, megosztja a sávszélességet a szomszéddal. Mi a baj ezzel? A T-Fasz jól jár, mert csak egy helyre kell szerelniük, mégis nagyobb csomagot vesznek. Hogy ők ezt nem így akarták? Hát pech, tetszene olyan árakat adni, hogy a kuncsaftnak jó legyen. Verseny van, vagy miafasz?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.09. 17:41:58

@igazságos: 2000 Ft az nekem 100 km autózás. Vagy 10 jobb sör. Ha sarki boltos 200 Ft helyett 400-ért kezdené adni a Staroprament, úgy ott hagynám, mint a picsa!

igazságos 2012.01.09. 17:48:28

@Csokis: akkor költözzél panelba. Már ha felfogtad.

igazságos 2012.01.09. 17:59:11

Még egyszer, a gyengébb képességű emberek kedvéért (akinek nem inge, ne vegye magára).

A posztoló CSALÁDI HÁZAS árakat akar összevetni a másik utcai PANEL-es árakkal, és csodálkozik az eltérő árakon.

Nem KÉT CSALÁDI HÁZAS UTCÁT vet össze, vagy KÉT PANELES utca árait, na ekkor lenne jogos, és adnék neki igazat.

chico 2012.01.09. 18:02:14

Óbuda belsőn egyáltalán nem jobb árazás szempontjából a verseny, ha vezetékes szolgáltatást akar az ember.
tréhome: internet+tv több mint 12 ezer
UPC az elmúlt öt évben nem kart abba a panelba kötni, ahol lakom
a Digi meg nem tudja eldönteni, hogy most szolgáltat-e vezetékest nálunk vagy sem. az ügyfélszolgálat szerint hol igen, hol meg nem, és nem is lehet rá szerződni. (egyébként szintén min 5 éve ígérik, hogy behúzzák a kábelt a házba)

szal marad a vacak mobilinternet olcsóért, meg a tányéros tv...

kapitalizmus és piaci verseny mi? A frászt, monopolszolgáltatások marha drágán alá 20 század eleji vadkapitalizmus USA.

79_süni 2012.01.09. 18:05:10

Vidéken még szarabb a helyzet...

Haverom most épített egy új családi házat, kb: 50-100 m megy el a kábel TV és a Telefon szolgáltató kábele.

Befizetné az internetet és a TV-t, de egyik szolgáltató sem akarja kihúzni azt a kb: 100 m kábelt.

Persze egyik mobil szolgáltatónak sincs 3G szolgáltatása.

Jól megszívta

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 18:08:04

@Csokis: Megmondom, mi a lopás. Ha valaki orrba-szájba filmeket tölt le, az átlag felhasználás sokszorosát csinálva.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 18:09:24

@79_süni: Százméterre vígan elvisz a sima wifi. Sétáltasson gyereket, kutyát, barátkozzon a környékbeliekkel!

igazságos 2012.01.09. 18:11:04

@79_süni: ne is mondd. Egyébként a vidéki kábeltv a legalja, hát komolyan, ennél rosszabb tényleg nincs, aki a T-home miatt fanyalog, az gondoljon bele abba is, hogy máshol csak kábel tévé jut. Amikor is, egy kis szél és hó miatt fél napokig nincs adás, szemcsés a kép, egy-két csatorna jön be jobb esetben. Ilyen is van. De persze, tudom, hogy a smucigoknak az a legnagyobb baja, hogy rohadjon meg a paneles, amiért az extra szolgáltatásokat jobb áron kapja, mint ő, aki családi házban terpeszkedik vígan, és senkivel nem kell osztozkodnia a költségeken.

Én is reklamálhatnék, hogy vidékiek miért fizetnek többet, mint a városiak ugyanazért, de nem teszem, mert hülyének néznének.

Pedig elviekben mindegyik állampolgárnak ugyanannyiért kéne adni a szolgáltatást.

De mivel nem ez van, örülj, hogy van miből válogatni. Mert aki azt sem tud...

Zoan11 2012.01.09. 18:11:22

A T-home árszabását sohasem értettem. Szegedi vagyok, 2 előfizetésem van, különböző címen, 2 utcányira egymástól. Ugyan arra a csomagra 2500 Ft a különbség. Sőt, szerződés kötés előtt interneten megnéztem az árakat, aztán inkább felhívtam őket, kapásból 3000 Ft-al kisebb összeged mondtak. Elfogadtam, de akkor nem értem mi az a "kedvezmény netes rendelés esetén"? Az hogy többet fizetek nem kedvezmény!

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 18:13:22

Kedves @igazságos: lehet, hogy nem azonos árkategória, de akkor is ugyanaz a szolgáltatás. Ha egy könyv az egyik boltban 2k a másikban, mondjuk egy forgalasabb városrészben levőben meg 4k, akkor te megveszed a drágábbat, csak hogy ne nézzenek fillérbaszónak?
Amikor vááálság van? :-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 18:13:59

@lajafix: "hívtak után hogy most miért?"

Felmondtam a vonalas telefont. Hívtak, hogy de hát ezt hogy meg mint. Mondtam, VOIP háromszáz havonta, meg a perc díj is a töredéke, csókolom. De adnak három hónapig ingyér. Hát ingyér se kellett.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2012.01.09. 18:25:30

Én beszélnék egy, a szomszéd oldalon lakóval. Vinnék gyorsan egy wi-fi routert is. :D

igazságos 2012.01.09. 18:28:47

@glóriásgörkorisangyal: a hasonlatod NEM JÓ.

UGYANIS KÖNYVEKNÉL VÁLOGATHATSZ, ELMEHETSZ a másik boltba, vagyis van VÁLASZTÁSOD, míg azt nem választhatod meg, hol laksz. Vágod?

igazságos 2012.01.09. 18:30:05

@IV. (Parkoló) Béla: Interneten osztozkodhatsz, de a tévén, meg a telefonon? Kicsit bajos.

De a sok okos ugyanazt hajtogatja, vigyen routert....

Kíváncsi lennék, ezen személyek a tévéantennát is félbevágnák-e...

igazságos 2012.01.09. 18:32:41

Amúgy tényleg van olyan ember, aki megbeszéli a szomszédjával, hogy xy összeget ad neki minden hónapban, csak hogy használhassák a netjüket???

Kétlem. Amikor a mai világban egymás átb.aszása a divat, a szomszédokkal dívik haragban lenni, emelem a kalapom azon szomszéd előtt, aki tényleg megosztja a netjét, és minden hónapban kapja is rendesen a pénzt.

Tényleg kíváncsi lennék ilyenre.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 18:34:05

@atpijkamo: hát nem. Mióta ott virít minden kiszabott pendráűjvon, memóriakártyán, MP3 jáccón és vinyón a holomatricka, azóta ez nem lopás, mert így általánydíjba fizeted az adóját. Ráadásul a magáncélú letöltés egyellőre Agyarországon tejjesen legális is. ha nem lenne a holomatrica, na akkor rugózhatnánk rajta, hogy etikus-e. Addig sztem felesleges.

Az öntudatos magatartás errefele bizony nagy lukszus.

venszivar 2012.01.09. 18:36:51

@79_süni: Szóljon, hívjon s az itt irkálók, megbeszéljük s febr.30.-án "elugrunk" s egy jó pörkölt, nokedlival s savsággal + kis tüzes vízért 111m-ert csak arrébb toljuk.......:):D
Vagy vegyen 111m kábelt......:):D
Döntsön, ne tököljön ! Tudassa velem, mert addig nem fogok aludni....:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 18:40:20

@Rosszindulatú Vászka: Félreértettél.

Letölteni bármit szabad.

Feltölteni csak azt, amihez jogod van.

A matricafizetés nem kompenzál semmit, sima lehúzás. Egyébként pedig Szlovákiából rendelem az adathordozókat, tőlem a matricamaffia nem lát pénzt. (Lagzilajcsiért sír a szívem, de evvan.)

A sávszélesség eltúlzott használata a lopás, nem a tartalom, ami rajta megy.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 18:41:02

@igazságos: úgy látom te ma veszekedni jöttél ide :-) nem baj legyen, uccse volt valami kő napom.
Attól, hogy egy ingatlan helyhez kötött, ezt feltétlenül ki kell használnia a szolgáltatónak? persze az a plusz 3 méter kábel tényleg indokolttá teszi az árkülönbséget, amit a juzer addig fizethet, amíg a korsó el nem törik. Vagy amíg a bili ki nem borul. Csak hogy közhelyekből is legyen elég, nna. :-)

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 18:47:00

@atpijkamo: ezért van, hogy az olcsóbb csomagok nem korlátlan adatforgalmat tartalmaznak. Hameg korlátlan, akkor meg pampogjon a szolgáltató.

Az meg külön fles, hogy régeben még a T meg más szolgáltatók is a hálókártyához vagy a vinyóhoz dedikálták a hozzáférést, mosmeg nem. Nem is fogyna annyi rúter a multiknál.

Na innen kezdve a szolgáltatók is bűnrészesek suttyomban.

Sztem.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2012.01.09. 18:47:05

@igazságos:
Én csak arra a problémára reagáltam, hogy az a kiba net milyen drága. no. :-)
Ahol tányéron jön a tv, ott úgysincs gyúkbeles net, maximum telefon, de azt sokszor nem igénylik, ott a mobálj.
A mobilnettel az a baj, hogy amíg le nem ketyeg az a pár gigabájt, addig jön remekül (régi usb modemmel 3,5 Mb/s a letöltési sebesség), utána viszont jön a 128 kb/s-os böjt hónapfordulóig.
Jelenleg fizetünk ~7 ezret, havi 16 gigáért (előtte 1 éven keresztül havi 6400-ért volt 7-8 giga). Sok évvel ezelőtt létezett olyan is, hogy mobilnet és korlátlan, de T ezt is hamar megszuntette...

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 18:49:05

Izé. Jó napom. Majd megtanulok írni.

79_süni 2012.01.09. 18:49:42

@venszivar:

Közterületen nem lehet csak úgy kábelt húzogatni :(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 18:52:30

@Rosszindulatú Vászka: Nem a szolgáltatótól lop, hanem a többi felhasználótól. A nyugger házaspár az ötmegás forgalmáért is ugyanannyit fizet, mint a filmletöltő a másfél terabájtért. Olcsóbb lehetne, ha nem lenne túlhasználat.

venszivar 2012.01.09. 18:56:39

@79_süni: ...,hogy mik nem vannak ! no csááááá !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 18:57:05

@igazságos: "máshol csak kábel tévé jut. Amikor is, egy kis szél és hó miatt fél napokig nincs adás, szemcsés a kép,"

Kábeltévén.
Műholdason esetleg.

igazságos 2012.01.09. 19:01:03

@IV. (Parkoló) Béla: nekem olyan kéne, ami napos jegy. 8 napra mondjuk egy-kétszáz forint... De arra a 8 napra, amikor dolgozok pár órát, kibírom net nélkül.

A mobilneten lehet a legnagyobbat szívni, de erre is hogy rácsodálkoztak egyesek, amikor bevezették, és megkapták az első nagy számlát...

Egyébként én most speciel a mobilos T-vel szívtam, mikor is január 1-jén egyszerűen letiltotta a sim kártyát,

@glóriásgörkorisangyal: máma tényleg ilyen hangulatban vagyok, na. Tényleg kiborítanak az almát körtével összehasonlító, nyugdíjas poszterek. Ezek ráérnek reklamálni. Közhelyekben pedig verhetetlen vagyok. :)

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 19:01:09

@atpijkamo: ezt nemtom, ezen még nem gondolkoztam. Ellembe ez itten még nem a digitális kánaán. Leginkább meg azért drága sztem errefele, mert nincs verseny és megtehetik. Meg nincs hozzá infrastuktúra se. Se összefogott felhasználói magatartáskultúra.

Az is mókás, hogy 15 Megás netem, amit úgy vettem, ottan apróbetűbe az van, hogy garantált letöltési sebesség 5 mega. Sztem ez is szélhámosság. És ha korlátlan adatforgalmat fizettem elő, akkor nem a többi júzertól lopok, hanem azért fizettem elő erre a csomagra, mert nekem kevés a havi pár giga. Ami monnyuk már levelezni meg hírportálokat is kevés olvasni. Nemhogy állatos pornót nézni.

Eccer csekkold, hogy pl. az index hogy meghízott megabájtba. Nanáhogy a legtöbb júzer noscriptet meg adblock-ot haszál. Ez a harc sohasenem ér véget.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 19:03:30

@atpijkamo: Szintén nem lopás. A szolgáltató nem szabja meg, hogy mire használhatod a netedet, ezáltal azt csinálsz rajta, amit akarsz.
OK, a UPC korlátozta egy időben a t0rrentezést, de ennyi.

A szolgáltatónál egyébként semmilyen "túlhasználat" nincs, amiért másnak kellene fizetni. (A szolgáltatónak van egy bérelt vonala, aztán hogy az 30%-os, vagy 99%-os kihasználtsággal megy-e, az már nem oszt, nem szoroz, és főleg nem más felhasználók fizetnek azért, mert valaki letölt.). Egyszerű marketingfogás a forgalomkorlátos net, amiért mondjuk egy faszkorbács járna is a szolgáltatóknak, hogy 2011-ben ilyet csinálnak.

igazságos 2012.01.09. 19:03:36

@ColT: IPTV, Kábel TV, Sat TV, DSL, Kábelnet, Optinet)

SAT TV műholdas. Okoska.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 19:04:50

@Rosszindulatú Vászka: "garantált letöltési sebesség 5 mega"

A puncimagazinosnénis felügyelet erőlteti rájuk.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 19:11:47

@igazságos: de ha ők nem unatkoznának, és irogatnának a homárra, akkor te most hol vezetnéd le a feszkót? Inkább örülj, hogy itt lehet tombolni, és otthon az asszonyt meg a gyerekeket már nem kell kékre-zöldre verni a nadrágszijjal.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2012.01.09. 19:11:59

@Rosszindulatú Vászka:
Mindegyikben benne van, hogy mekkora az a sebesség amit minimálisan elvárhatsz. Kevesebbet nem mérhetsz, többet igen. Sávszélességet veszel. Ez van.
Akkor nem éreznéd átverésnek, ha a minimális letöltési sebesség lenne nagy bötűvel feltüntetve, de szerintem a legjobb az lenne, ha sávosan adnák meg az elérhető sebességet. Mindjárt máshogy nézne ki a dolog, hogy 5-15 Megás.
Én amúgy nyáron azzal szopkodtam, hogy próbáltam 10 megás netet rendelni nem T-nél, de a T szolgáltatási területén. Utca szerint megnéztem, van 10 megás, nagyon zsír. Igényeltem is, azt mondották, hogy 30 nap mire a T megcsinálja a vonal aktiválást. 1 hónap múlva jött a telefon, hogy hátizé a vonal nem bírja el a 10 megát, megpróbáljuk az 5 megásat? Mondom próbáljátok. Megint 1 hónap és jött a telefon, hogy ház izé az 5-öt sem bírja, annál kisebb meg nincs. Mondom köszcsi puszcsi, akkor marad a bedugós net.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 19:12:28

@atpijkamo: hazuttam önhibámon kívül, mostmár 7,5 mega, most csekkoltam a T honlapján.

Ellembe az alapcsomag is korlátlan adatforgaslmú.

igazságos 2012.01.09. 19:17:11

@glóriásgörkorisangyal: hogyne örülnék, de hát erre való a Homár, levezetni a napi feszültséget. Te valami új vagy itt.

Jelenleg SAT Tv van, kiváló, családi csomag, 25 -ös net, családi tv csomag. Így fizetünk 9 ezer forintot, telefonálással 10 ezer körül.

Tavaly alap net, 5 -ös, családi csomag tv, felező telefonnal fizettünk minden hónapban 13-at.

Munkám miatt nem lehet mobilnetet venni, mivel nagy az adatforgalmam, 30 GB körüli, egy hónapban, van, mikor több is.

Régen kábel tv volt, ami 3000 forint, 20 csatornával, ez mindig elment télen, rossz idő esetén, volt internet 6000 forintért, 5 -ös, meg telefon, ami szintén 6 ezer forint körül volt.

Nem értem, másnak miért okoz ugyanez a váltás problémákat.

Persze, van még UPC, meg Digitv, de UPC-hez nem mennék, az biztos.

Szóval, kábeles tv-nk volt, de besokalltunk, mikor 2900 -ra emelték a 20 csatornájukat, lettünk T-home-sok.

Eddig problémánk nem volt, de ezt lekopogom, csak a bevezetéssel szívtunk nagyon sokat, mivel IPTV-t akartunk, de szerencsénkre nem lehetett akkor még.

Pedig már sokan próbáltak belém kötni, aztán mindegyik a barátnőm lett. Érdekes módon, irritálom a többi lányt. Biztos féltékenyek a homáros sikersztorijaimra.

igazságos 2012.01.09. 19:18:34

@estrella negra: úgyis én nyerek. Ez már hagyomány itt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 19:21:39

@igazságos: Ez most mi akart lenni?

Felsoroltál pár átviteli módot. A kábeltévé kábelen jön. A műholdas műholdon. A rossz időjárástól a kábeltévé nem szemcsésedik. A műholdas igen. Az IP TV meg értelmezhetetlen ebben a listában, mert az egy valamilyen átviteli közegen keresztüli továbbítási mód.

igazságos 2012.01.09. 19:25:55

@ColT: A műholdas távközlési szolgáltatások jól ismertek megbízhatóságukról. Rossz időjárási viszonyok nem befolyásolják a szolgáltatási minőségét.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 19:30:36

@igazságos: hát nem. Viharba kockásodik, meg szaggat, nagy hóesésbe és esőbe meg kihagy akár sok percre is. Állítólag spéci antennával lehet ezen javítani, de annyit nem ér a buli.

Ja és mióta a Thórra költözött az Astráról a UPC, a műsorújságja is szar, kisebb a jelerősség és nem küldi a szolgáltaó a képarány jelet a TV-nek, nincsenek a német csatornák ellembe van egy csomó román szar.

Na ennyit a megbízhatóságról. Meg a minsőségről.

Fo Soma 2012.01.09. 19:33:24

Nem igazán értem a seggfájást. Mármint értem, csak akkora barom a posztoló, hogy nekem fáj.

Sikerült rádöbbenni, hogy különböző helyeken (még ha a távolság ez esetben minimális is) különböző árazás létezhet. A borsodi cigánytelepen, meg a sarki éjjel-nappaliban ugyanaz a kenyér 100 Ft-tal drágább, mint a Tescoban, ezen miért nem háborodsz fel?

Balfasz.

Xezs 2012.01.09. 20:09:32

Én egy másik szolgáltatónál vagyok. Mondjak valamit? Szerintem én valami olyan alacsony árat fizetek nekik, amit senki más. Azért, mert volt egy csomagom, amire rá kisvártatva módosítottam valamit és a kettő kombinációjából valami baromi olcsó cucc jött ki.

Az ügyintéző még mondta is, hogy a kettő nem lesz kombinálva, hanem az utolsó változtatásban meghirdetett árak lesznek a mérvadóak, de ahogy kijöttek a számlák, mégis kombinálódott valahogy.

Én totál jól jártam, és biztos vagyok benne, hogy a szomszéd többet fizet.

Xezs 2012.01.09. 20:11:19

@Manyecska: Nem értem, ha cserélsz modemet, ahhoz minek routert is cserélni?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 20:17:02

@Rosszindulatú Vászka: "korlátlan adatforgaslmú"

Mert nem tudnak méretre vagy időre számlázni, mert a júzer nem érti.

Inkább lecsökkentik a tűlhasználókat, meg kirúgják a ténél.

Akarsz 15-öt a 7,5-ből?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 20:18:19

@Xezs: Nem bírja a régi router a modem sebességét. :)

2012.01.09. 20:19:19

mondom a kibaszott egyszeru megoldast: bekotteted szembe (adsz majd lovet a szerelonek amikor kijon) es athuzod magadhoz (vagy athuzza o) ... mindenki boldog

Rosszindulatú Vászka 2012.01.09. 20:25:53

@atpijkamo: perszehogy akarok, de a T nem akarja. És nem nagyon hiszem, hogy a letöltők miatt itt a kisfalunkba. Sztem simán gyenge a hálózat. Nyáron szereltek valami új központi kütyüt, meg az oszlopon valami biszbaszt, de mégsenem lehet 25 megást rendelni.

Amúgy meg az 15 is UFÓ, mer maksz a T központig tuggyák garantálni. Azzal meg nem vagyok előrébb, csak, ha valami környékbeli hüjegyerekkel akarnák jáccani, amire kicsi az eséj.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.09. 20:27:27

Én egy dolgot nem értek: a Digi valamikor 1994-ben alakult, amikor még én is Újpalotán laktam, és egyike voltam első ügyfeleiknek. Sokat kellett veszekedni velük, hogy végül belejöjjenek, mint tót a kefélésbe (vagy valami ilyesmi).
Pár éve elköltöztem onnan, azóta is siratom őket.
Azt azonban nem értem, hogy 15 év alatt miért nem terjeszkednek.
Minden cég érdeke a terjeszkedés, de ezeknek nem. Ennyire megijesztették őket?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 20:31:04

@estrella negra: Bótba vótam na. De már vagyok.
@igazságos: inkább új VALAKI:-)
kiteszem a lábam a való világba pár percre, oszt itt má le is amortizalnak amíg nem vagyok. Ejnye
Nagyon szétekéztek, ha elárulom, h nekem 80mb/s digi netem van itthon?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 20:34:21

@estrella negra: különben is miért gyanús? A totál egyetértésre mit kötözködjek?

Andreas2 2012.01.09. 20:36:41

Minden relatív. Nálunk a társasház építtettőjének van egy leányvállalata, amely kezeli a ház hálózatát, idézem:

"Lakóink számára nem saját szolgáltatásunkat értékesítjük, hanem saját hálózatunkra kapcsolva lehetővé tesszük bármely a területen elérhető szolgáltató szolgáltatásának elérését, ezzel maximális mértékben elősegítve a szabad szolgáltató választást."

Az internetcsomagok, a kábeltévé minden drágább mint a T-Home-nál (egy társasházban!), 1 év hűség mellett a csatlakozási díj 7500 Ft a kábeltévére és még 7500 Ft lenne az internetre.

Az a "szerencse", hogy a T-Home telefonvonalát beengedik, így rendeltem egy 5MB-es ADSL-t (gyorsabbat nem lehet!) ADSL IPTV-vel listaáron 1 év hűséggel.

Digi van az utca összes társasházában, csak nálunk nincs. A házban az eladatlan lakások miatt az építtettő többségben van, így a lakógyűlésen nem lehet megszavazni a Digi beengedését.

igazságos 2012.01.09. 20:39:53

@glóriásgörkorisangyal: Akkor neked elvileg ez vagyon: 80/25 Mbit/s Ami a T Home-nál a maximum csomag, a legutolsó.

De el kell ismernem, most én égtem a műholdas okoskodással. Nekem se megy mindig, na.

Úgy látszik, kötözködésben viszont már jobb vagyok. :)

Egyébként sokan mondják, jó a Digi Tv is, meg van valami nagyon olcsó, spéci telefonja, amiről csak kevesen tudnak, holmi 5 forintos díjakkal.

Ja, és én nem a T-től kapott routert használom, hanem kinyomoztam, milyen kell, és vettem wifivel egybeépített, húszezer forintos routert, amit megtérített a biztosító, és még garancia is van rá. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 20:39:54

@glóriásgörkorisangyal: Semmi, semmi. Olyan déja vu érzésem volt egy pillanatig.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 20:43:28

@igazságos: havi 8k, tévé, net, telefon. Egy évig akciósan csak 3k volt, második évtől ennyi. Igaz a telefont annyira nem használjuk, h még készülékünk sincs.

Mylady 2012.01.09. 21:02:48

Csak hogy én is beszálljak: Franzstadt, kábeltv (upc) 2000, net (adsl, 5mega) 3700, vonalastelefon (3500) nélkül olyan 5-6 lenne
a tv-t nem nézem, a telefont meg nem használom
de jó ez így

Megdobbent 2012.01.09. 21:12:32

Szemben a nagy savszel olcson, es senki semmi cselen nem gondolkodik. Ej-ej.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:14:59

Itt az alsó-hantavégi határban csak a Kossuth rádió jön.
Azt szoktam hallgatni.
@glóriásgörkorisangyal: ...mese is van rajta.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 21:24:26

@estrella negra: oszt legalább cép mesék? Nem olyan t-homeos megríkatok? Hepienddel, katarzissal meg minden?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 21:25:02

@ColT: "azt csinálsz rajta, amit akarsz."

Ez távolról sem igaz.

Veszel a boltban egy bézbólütőt. A te ütőd, azt csinálsz vele amit akarsz? Távolról sem.

"az 30%-os, vagy 99%-os kihasználtsággal megy-e, az már nem oszt, nem szoroz"

Nagyon is szoroz és oszt. Olyan 60%-ra illik csak terhelnie, hogy az esetleges csúcsok elférjenek. Ha meg telítődik bővítenie kell. A magyar sávszélesség viszonylag olcsó, a külföldi viszonylag drága. A filmletöltés jellemzően külföldről történik.

Ha többet használsz másoknál, és egyformán fizettek, akkor mások fizetik a tied egy részét, gondolom ezt nem kell külön magyarázni.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 21:26:23

@estrella negra: ahol a juzer ÁFA mentesen vehet levegőt?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 21:28:56

@Rosszindulatú Vászka: "15 is UFÓ, mer maksz a T központig tuggyák garantálni."

Nem kell garantálni. De illik jellemzően ennyivel közlekedni tudni a világban. És ez kis munkával el is érhető.

A 120 Mbps az tényleg ufó, az ilyet eleve nem szabadna komolyan venni. Kivéve persze, ha horror áron adják.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 21:29:26

@atpijkamo: de arról nem a 100%-öt felhasználó tehet, hogy a többiek csak gyújtólángon szörfölnek. Vagy igen? :-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 21:32:49

@glóriásgörkorisangyal: Van egy taxis cég, meghirdeti, hogy Budapest bármely két pontja között 2700 forintért elvisz. Ezt úgy kalkulálják ki, hogy van aki 1000 Ft ára utat tesz meg, más 5000 Ft ára utat, az átlag 2700 alatt lesz, így megéri nekik.

Ha most mindenki 5000 Ft ára utat taxizik, akkor nyilván nem jön be a számítás, és árat kell emelniük.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:35:10

@atpijkamo: Szerintem ez nem a felhasználó gondja.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 21:38:13

@estrella negra: Ha a bézbólütővel fejbevágsz egy rendőrt, az nagyon is a te gondod lesz, ha éltbemarad, vagy vannak tanúk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 21:39:28

@estrella negra: Ha nincs ilyen, akkor vajon miért nincs? Valszeg azért nincs, mert mindenki csak nagyon nyerni akart rajta.

eax_ 2012.01.09. 21:39:34

"ugyfelek indokolatlan megkulonboztetese"

Nem indokolatlan, panelba fajlagosan olcsobb kabelt huzni (nem veletlenul kezdte ott a digi sem).
HTH.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:40:40

@atpijkamo: Ezen a párhuzamon azért csiszoljál még egy kicsit.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 21:43:24

@atpijkamo: ha én bp-n taxiznék, de csak 1000 forintnyi távolságra mennék, akkor értelemszerűen nem őket választanám. De ha 5000-es anyám kinjaban lenne dolgom akk tutifix, hogy feleannyiért velük mennék.
Most lehet mondani, hogy ezérttartittezzazzország:-)
de szerintem csak túlélési ösztön.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:43:33

@atpijkamo: Elmondom, miért nincs- mert ezt a RádióTaxi idióta főnöksége találta ki, íróasztal mellett. Csakhogy ehhez taxis is kellett volna, aki megcsinálja. Nem volt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:44:59

@glóriásgörkorisangyal: Azért ennél értelmesebbnek tűntél eddig. Szőke e vagy?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 21:48:03

De ez nem hülyék országa max a birkáké. Ha valami 1000 forintba kerül, azért nem adok 2700-et, ha viszont egy 5000-es valamit adnak féláron, amire amúgy is szükségem van, akkor persze hogy azt választom. Te nem?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:48:40

@eax_: Csakhogy amíg nem volt konkurrencia, addig a Tré ott se adta olcsóbban. Akkor most hogy van ez?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 21:50:23

Barna vagyok és mostmár méregzsák is :-) Mijaz hogy eddig?

sanyix 2012.01.09. 21:51:13

@eax_: fogd már fel hogy családi ház és családi ház között is van különbség. Csak attól függ hogy van konkurencia vagy nincs...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 21:54:53

@glóriásgörkorisangyal: Akkor mondok egy másik példát.

A pizzafutár fizetése úgy van megállapítva, hogy az alapfizetéssel és a jattokkal együtt megéljen belőle. Lehetne kétszer annyi is a fizetése, de akkor annyival drágább lenne a pizza, és kevesebb megrendelést kapnának.

Szóval van aki 10% borravalót ad, mert annyi a szokásos, és megérdemli. Van aki 20% borravalót ad, mert jaj, szegény nagyon megérdemli. És van aki 0% borravalót ad, mert a fasz futár maga vállalta.

Na most a 0%-os meglopja a 20%-ost.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:56:35

@glóriásgörkorisangyal: Ahogy azt Móricka elképzeli. Ezer forintos útra ezerért fognak elvinni (a 2700 ún. maximum ár). 5000 forintos útra meg 90%-ban azt fogják mondani, hogy nem tudnak autót küldeni.
Mármint 2700-ért. 5000-ért igen.
Nem olvastad el a kisbetűs részt.

igazságos 2012.01.09. 21:58:00

@glóriásgörkorisangyal: ez nem biztos, van, amikor többet fizetsz, mert inkább a biztonságra törekszel. Attól függ, mit és hogyan. Van, akinek 1300 forint se pénz, ha az ügyintézés jobb, ha jobban bánnak az emberrel, ha megbecsülik az 5 ezres helyen, míg a 2700-as helyen kutyába se veszik, ha valami van...

Szóval, itt vizsgálni kell egyéb tényezőket is.

Persze, kis hazánkban kizárólag óccsóságra mennek a birkák, azé van a csürhe effektus a Samsung Tv-nél egy bolt nyitásakor. Az összes paraszt ott téblábol, azt képzelvén, hogy jól járnak.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 21:59:10

@atpijkamo: Ezt sem feladata mérlegelni a júzernak.
Még szép.

igazságos 2012.01.09. 22:00:10

@estrella negra: igen, annál a bizonyos plusszos társaságnál volt ez, hogy mikor hívták a taxit, akkor derült ki, hogy sose volt taxis, aki hajlandó lett volna elmenni azon az áron.

Így aztán, ha a pancser haza akart jutni, kénytelen volt kifizetni a drágább árat, hiába hirdették annyiért.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:02:58

@igazságos: Tudomásul kellene végre venni- mindennek megvan az ára.
Ha valami jóval olcsóbb, ott általában valami nem gömbölyű.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:03:36

@atpijkamo: a példa még mindig nem az igazi. A nullás max a futást lopja meg, ha emiatt meg felmegy a pizza ára, akkor saját magát is. Egyébként megboldogult kislány koromban voltam én is vendéglátós, a borravalónál nem szoktam kölcsön lenni. Meg aztán aki má lusta főzni, az számoljon a borravalóra is. Azt szoktam mondani, ha ezt nekem kell megcsinálni, az min 1 óra. Órabérnek má nem is sok a pizza árának 20%-a.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:04:42

@atpijkamo: Nem lehet, hogy te egy kicsit túlbonyolítod az életedet?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 22:07:42

@glóriásgörkorisangyal: "saját magát is."

Jól látod. És ugyanezzel az erővel mindenki mást is.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:07:50

@igazságos: ezzel nem volna értelme vitatkozni, bár ez meg nem vonatkozik annyira a taxizásra, mert ott nagyon nincs minőségbeli különbség.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:09:05

@glóriásgörkorisangyal: Nem szoktál kölcsön lenni???
"A pincér ebben a kávéházban is kiszeraméra bávatag, de mindig?"

szombi 2012.01.09. 22:09:29

Az ALDI is csak kapitalista volt amikor meghirdette a csaló fantomvinyós akcióját, persze neki a GVH adni fog egy kis AKCIÓT!

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:11:26

Azt írtam kölcsön lenni? Jobb, ha elmegyek fürdeni, mielőtt tényleg valami extra baromságot irok. A szó helyesen köcsög lett volna.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:25:15

@estrella negra: erről lecsúsztál, de legalább nem mondhatod, h a hátam közepébe kívánlak. :-)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:29:32

@Mylady: Tiszta egy bűbáj vagyok, igaz?@atpijkamo: Az is kommentel ide?

Manci néni, a szomszéd 2012.01.09. 22:35:26

@atpijkamo: "Ha többet használsz másoknál, és egyformán fizettek, akkor mások fizetik a tied egy részét, gondolom ezt nem kell külön magyarázni. "

Nincs igazad drágám! Ha én töltök, mint állat, a szomszéd meg nem, akkor nem én vagyok a hülye tolvaj, hanem ő az idióta marha, mert neki is van lehetősége tölteni. Miért nem tölt?

Bemész egy étterembe, rendelsz egy adag kaját és csak összetúrkálod, akkor is ki kell fizetned az egészet, nem? De meg is eheted, ha jólesik.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:36:02

@estrella negra: virtuális hátmosás? Te elmondod, bocs leírod, h most épp a hátam közepét dörzsölöd, én meg majd elképzelem? Vagy esetleg csinálom magamnak? Aztán ha nem vagyok elég ügyes, és nem tudom a saját hatamat tökéletes x, z és w alakzatban jó alaposan megdörzsölni, akkor majd azt fogom gondolni, h milyen ügyetlen vagy virtuális hátmosásban?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 22:37:58

@Manci néni, a szomszéd: Bemegyek a bankba egy pisztollyal, és elhozom az összes pénzt. Nem én vagyok a tolvaly, hanem a többiek a gyáva idióták, akik nem csinálják ugyanezt.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:42:16

@atpijkamo: az egyik törvény adta jogos lehetőség, amiért fizet, a másik meg bűncselekmény. Össze van keverve a szezon a varrógéppel:-)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:43:37

@atpijkamo: Az intenzív internet-használat (egyelőre) nem büntetőjogi kategória.

Sanko13 2012.01.09. 22:43:44

@igazságos: Az ismeretségi körömben legalább 4 ilyenről hallottam...
Ha a szolgáltató pofátlanul drága, ez a válasz rá...
kb. 8 éve egy holland ismerősöm ki volt akadva, hogy annyit fizetek a 384K-s netért mint ő a szinkron 2M-sért...
Szegény hollandok amúgy is nehezen fizették azt a hatalmas összeget...;-)

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 22:44:35

@atpijkamo: egyébként a te nevedet olvasva mindig a manó szóra asszociálok, aztán akárhogy olvasom mégsincs benne egy csepp manó sem. Hogy mik vannak? :-)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:45:31

Sose gondoltam volna, hogy Mancival egy platformra kerülök.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 22:47:32

@estrella negra: Internetes bűnözésről hallottál-e? Kártyaadatok lopásáról? SPAM? DoS? Pedofília? Terrorizmus? ...

igazságos 2012.01.09. 22:49:57

@Sanko13: okosan kell választani, meg kell nézni az ajánlatokat, és nem az első akcióra ugrani. Ha nem bántad meg, jól csináltad, és ez a lényeg.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:50:48

@atpijkamo: Szerintem ebből már jól nem jössz ki. Teljesen legális dolgokról volt szó.
Az internet használatának mértéke, és jogkövető volta között nincs szoros összefüggés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 22:51:17

@glóriásgörkorisangyal: Amit te törvénynek nevezel, az csak csökevényes hagyomány. Anarchizmusról hallottál-e?

Egyébként meg a "törvényt" meghozzák, megváltoztatják, eltörlik, saját előnyükre formálják, visszamenőleges hatállyal bevezetik képviselőink a parlamentben. Az egész nagyon viszonylagossá vált.

Kinek a törvénye? Pl. az orthodox zsidők nem ismerik el Izrael államot.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 22:53:55

@glóriásgörkorisangyal: @estrella negra: Hajlamosak vagytok relatív dolgokat abszolútnak feltételezni. Mint két begyöpösödött nyugger.

Na, majd az államcsőd, és az azt követő anarchia gyökeresen megváltoztatja a világképeteket.

igazságos 2012.01.09. 22:57:51

@atpijkamo: te viszont nem ismered el, ha nincs igazad, pedig nem szégyen.

Egyébként hogy belédkötöttek, ma kötözködős nap van. Én kezdtem, de nem én fejezem be. :)

Államcsőd ügyben, indítom a napi jelentésem.

EU VS Orbán 0:1 az állás.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 22:58:05

@atpijkamo: Továbbá a mormonok nem ismerik el a szövetségi törvények korlátozó mívoltát a többnejűség vonatkozásában.
De hogy jön ez ide?
Várj, segítek. Ezt mondd:
Bocs srácok, lehet, hogy igazatok van. Átgondolom ezt még egyszer.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:00:50

@atpijkamo: hát tényleg nem kéne tovább erőltetni. Csökevényes hagyomány? Akkor a szocializmus az mi? Ott papoltak állandóan a javak egyenlő elosztásáról. Lehet, hogy te még abban a korban nőttél fel? :-)
Abban a részében, hogy kényük kedvük szerint törvényalkotnak, igazad van. Kár is volna tagadni.
A Magyar Köztársaság jelenleg hatályos törvényeiről volt szó.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:03:26

@atpijkamo: látod? Már az igazság(os) is a mi oldalunkon áll. :-)

igazságos 2012.01.09. 23:03:29

@estrella negra: nem, én jelentek mostantól.

igazságos 2012.01.09. 23:04:26

De most miért, én beismertem, hogy a műholdas dologban nem volt igazam, na. Nem érthetek mindenhez.

igazságos 2012.01.09. 23:08:35

@estrella negra: csak neked, megmutatom, milyen lett fél évi zumbázás után.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:10:33

@igazságos: megnyugodtál? Jóvan :-) @atpijkamo-ra még ráfér egy kis indulatkezelés :-) sebaj, még bírgyuk :-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.09. 23:10:37

@igazságos: "EU VS Orbán 0:1 az állás."

Mire gondolsz?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:12:40

@igazságos: otthon zumbázol, vagy csoportosan valahol?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 23:13:05

Itt vannak a ma este lemardt szmájlik. Osszátok be.
:-* :-/ :-/ :-))) :-) :-) :-) ;-) ;-) :-( :-p :-p :-D

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:14:03

@atpijkamo: én max arra, hogy viki király szopni jár oda, max meg nem tudja.

igazságos 2012.01.09. 23:15:35

@glóriásgörkorisangyal: egyedül, letöltött videóval, meztelenül. :) Egyébként 170 körül vagyok, de 70 kiló körül, tavaly 10 kilót fogytam, még 6-ot szeretnék. Tehát nem vagyok csontsovány gebe, soha nem is leszek 60 kiló alatt. 65 az álmom, idén megvalósítom nyáron. A melleim viszont nem fogynak, 95D-s, a mellbőségem újra le kell mérni.

Amit megígérek, azt meg is tartom, egyébként.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:15:41

@estrella negra: má épp kezdtem őket hiányolni. De így mán rendbe van a dolog. ;-)

igazságos 2012.01.09. 23:17:01

@atpijkamo: Az EU bekeményít, akarja a jegybanktörvény visszavonását, próbálja megvonni itt a kezdvezményeket, szankciókat, de Orbán ennek ellenére se takarodik el, meg mond le. Továbbá nem hajlandó teljesíteni, amit akarnak.

Ezért a 0:1, de ez még változhat.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.09. 23:17:03

@glóriásgörkorisangyal: Az a baj, hogy ugyan ő jár oda, de szopni mi szopunk.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:18:11

@atpijkamo: hát egyelőre még 0:1,de ebben a kérdésben nem vagyok ilyen optipista, h így is marad.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:21:35

@igazságos: az tök jó. Már ez is szép eredmény! Ha ilyen marad a kitartás, akkor nemsokára meg lesz az álom súly is :-) grt

szbszig 2012.01.09. 23:25:12

Egyszerű: Alapból olyan helyre kell költözni, ahol van mindhárom internetszolgáltató. Vagy külföldre...

glóriásgörkorisangyal 2012.01.09. 23:27:17

@szbszig: ez utóbbi egész tuti tanács, mán a gyurcsany is megmondta :-)

England win The Ashes! 2012.01.10. 00:01:17

@igazságos: 1994-ben így indult a holland-magyar meccs is, Bélakirály góljával. Aztán tudjuk, mi lett a vége...

DeadBodiesEverywhere 2012.01.10. 00:01:35

Ékezet nélkül írsz a GVH-nak?
De kemény vagy.
Persze hogy elhajtottak.
Haver!

England win The Ashes! 2012.01.10. 00:10:29

Téhóm Kriszta már járt erre?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 00:21:12

@Dr Jozef Vengloš: Attól még Illés Béla a legnagyobb király.
A legnagyobb király.
A legnagyobb király.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.01.10. 00:25:08

Nem tudom mit kell pattogni. Mindennek annyi az ára amennyiért el lehet adni. Én pl nem emeltem árat ahol az én vállalkozásom működik mert teli a piac. Ha olyan helyen lennék ahol nincs konkurencia, biztos más árakon dolgoznék! Elvtársak! Meg kéne már tanulni amit megszavaztatok. Ez már nem a szoci éra. Még-még Orbán megmondja, hogy neked/nekünk mi a jó, de ennek a világnak vége van. Ha a kenyeret 5000 forintért adom, akkor bezárhatok. Ha ott ahol más is árul, kénytelen vagyok alkalmazkodni. A vevő is azt teszi.

windex 2012.01.10. 00:32:03

@glóriásgörkorisangyal: szóval kölcsön akarsz kérni :-) hmhm...

Sákif za morro? 2012.01.10. 00:53:22

Kedves posztot toló! Az általános iskolában nem tanítottak meg az ékezetes betűk használatára? A helyesírást inkább nem is firtatom. Tényleg ekkora bunkó vagy?

Bernáth Tarján, 4914 Olcsvaapáti, Nyár utca 40. (t 2012.01.10. 01:01:29

Na most én az összes itt politikázót megbabonázom ba%%átok meg!

dr.Brendon maci 2012.01.10. 02:09:26

A T-home-nál és a UPC-nél csak egy gyökerebb cég van még pedig a Digi tv (a Digisportok miatt)

- duplagondol 2012.01.10. 05:53:36

"a verseny intenzitása"

Se intenzitás, se verseny. Ha a hivatalban karót nyel valaki, máris hozzánemértő lesz?

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 06:56:39

@sanyix: hát ez mókás, úgy tünik nincs mindenhol egyformán akciós ár.

Nem-e az lehet, hogy ott olcsóbb a gyorsabb net, ahol csak télleg elérhető?

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 07:07:30

Vagy még az lehet, hogy ott akcióznak, ahol keevsebb T-s júzer, mint más uccákban.

Wick 2012.01.10. 07:10:19

Lehet, bennem van a hiba, de engem fikázás előtt érdekelne kurvára, hogy a második esetben mi az a (7)-es megjegyzés ott közvetlenül pl. az Extra csomagnál, amitől az (amúgy feltüntetett 6500-as ár) 2990 lett.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 07:17:39

@estrella negra: te hol az alpokban lax? Csak me nálam a zeső a helyes kifejezés. :-(

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 07:20:10

@estrella negra: lúzer vs. júzer nem korrekt, mer pl. a mi uccánkba is csak a T kínálatából választhatni, miszerint telcsis vagy kábeles. Volt még másik szolgáltató is, de azt meg megvette tokkal-vonóval a T.

Szal vagy dacosan büszke vagyok és nincs állatospornó onlájn, vagy a T. Hát így megy ez.

@Wick: jó meglátás.

Még az lehet, hogy az valami más szolgáltatással összekötött akció, vagy még, hogy a drágábbikba nincs telepítési és/vagy belépési díj. Merhogy csodák nincsenek.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 07:29:47

@glóriásgörkorisangyal: Há', mondok- itt, minálunk, Alsó-Hantavégen.
@Rosszindulatú Vászka: Tányéros se nincsen? Akkor lépj a tettek mezejére!:-)
(Megvan az a vicc, amelyiknek a poénja (sznoboknál poEn), hogy a Tsz-elnök azt kiáltja kétségbeesve: "Ez egy hazug állat, egy szavát se higgye!"?)

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 07:44:07

@estrella negra: nem vicces héla. Mikor a júpíszís tényéros tévét rendeltem, hitegettek azzal, hogy mostmá nemsoká lesz nekem műhódas netem. Még kábelet is attak a beltérihez meg minden. Hát lófasz se lett. Amúgy is nonszensz a dolog, mikor szélessáv senincs, mér lenne nekem pont műhódas.

Ja és nem lúzersegg vagyok (pedig de), hanem amikor eztet előfizettem errefele nem volt más tévés szolgáltatás, csak a használhatatlan földi sugárzású adók.

Pedig még rendes gépkönyv is volt, hogyaszondi, kiválaszotm mej oldalakat kívánom böngészni és azt majd letölti nekem a upcos szerver és akkor bazi gyorsan tudom majd olvasni mikor jeleznek, merhogy műhódas még asszimetrikusabb, mint a adsl. Percekig még el is hittem. Lehet körberöhögni és jöhet a pofánlecsó.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 07:47:42

@estrella negra: ja és az általad firtatott világkép se nem vicces és műxik, mer mikor itt már a harmadik T-s szerelőmester bénázott ugyanazzal a porblémával, ő fennhangon bejelentette, hogy mindenki hüje csak ő nem és ha ez így megy tovább, majd ő épít magának saját kábeltévés netes hálózatot. De mégsenem tette. Tapasztalásom szerint ezt a magatartásformát egy spéci magyar gén okozza. Néha irígyelem.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 07:58:20

@Rosszindulatú Vászka: Jómagam a témobilés mobilnet-sztikkel jártam hasonlóképpen. Szerencsére volt hozzá 3 nap kipróbálási idő (mondjuk, öt perc is elég volt). Úgyhogy visszavittem nekik. Még azt is elmondottam, mit csináljanak vele.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 08:05:31

@estrella negra: az a baj ezzel a póverkedéssel, hogy ezekkel csak az ügyfélszolgákat szórakoztatod.

Egyrészt qrvára nem tehetnek róla, másrészt üzemi hőmérsékleten kötelességük ezeket elviselni. Szal nem ér pont. Sztem. Monyuk én is beleesek ebbe a saját dugámba néha, mikor a fájdalmat meg sérelemet másra öntöm, hát nem vagyok tökéletes. Se.

Nomeg a fenntebb linkolt, meg a kommentekbe is beírt póverkabarés reglamációk csak a cég heji méljét meg faliújságját gazdagíccsák.

Hát ez igen igen kemény kemény világ és így megy ez.

Mikor a polgári öntudat agresszióval társul, az nem menő.

Volt kollégám, aki basszájba hiszti szájkaratéba reklamált soxor egy üzemi szolgáltató cégnél, késöbb, mikor máshol dolgoztam elárulták a szervizmérnökök, hogy ijeknkor kihangosították a telcsit és a fél cég azon röhögött. Pedig az arc meg volt róla győződve, hogy ő mennyire kemény.

Manyecska 2012.01.10. 08:15:02

Át köll költözni a szomszédba oszt kész.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 08:19:49

@Manyecska: én már többször ábrándoztam erről, mer vannak a szomszédccságba rokonszenves fizikumú Hölgyek, de tartok tőle, hogy úgy se járnák jobban, ha az újdonság varázsa elillan pár nap múlva. Vagy monnyuk, ha meg Ők engemet nem lájkolnak. Kirekesztő, irígy Lyányok. Csak a net miatt ez bukta.

Bezzeg még a hátranyilazós Aranykorba nem volt fontos a Nők véleménye. Feredni se kellett mindennap.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 08:22:22

@Rosszindulatú Vászka: Nem keménykedtem én, mosolyogva ecseteltem, mire lehet jó a cucc, mert, amire adták, arra biztos nem.
Ők is mosolyogtak.
Azóta (vagy hat éve) kábelnetem van (+tévé), asszem egyszer volt valami kimaradás.
A szolgáltató neve viszont vagy háromszor változott.

Manyecska 2012.01.10. 08:24:29

@Rosszindulatú Vászka: a hátranyálazós aranykorban net se volt! Da! :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 08:28:38

@Manyecska: Nem is értem, hogy voltak képesek élni az akkori népek net nélkül.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 08:30:06

@estrella negra: sztem asse menő. A poénkodás, meg az ironizálás csak lassíccsa az ügymenet. Persze, ha ráérsz szórakozni, akkor oké, bár én erre mindég sajnálottam az időt. Meg kitolás a többi reglamálóval. Azazhogy antiszoc, ügymenetellenes magatartásforma.

Sztem. Monnyuk én nem nagyon szeretek csak úgy másokkal feleslegesen kommunikálni. Csak így.

@Manyecska: na jóvan, de igény se volt rá. Elég volt a falurádió, meg az önjelölt térfigyelők riadólánca. Hát abba is van fantázia. És ez mostanság is műxik. Namost mennyivel izgibb a heji kilengéseken csámcsogni, mint a brazil meg jenki sztárokon? Naugye!

Manyecska 2012.01.10. 08:31:37

...úgy nézünk ki mint egy bevándorlási hivatal fórumlya.. :)))

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.01.10. 08:33:30

Nem értem ezt a páros-páratlan dolgot. Ha ott van az utcában a Digi kábele, akkor miért csak a páratlan oldalra tudják bekötni?

Rosszindulatú Vászka 2012.01.10. 08:36:28

@estrella negra: pedig tiszta sor. Akkor is pont ez, m int ma, csak perszonálisan és jelenlétben érdekesebben.

ValóVilág - ki it qrt meg, avagy kinek mejik lábasjószága kijét mikor, hogy fedezte. Akár rilitibe is, rendes szagós-hangos műsorba.

HAdikrónikák - nem volt afrikai csatavideó, de voltak ríl emlékek, nyilván pont úgy ferdítve, de szeméjesebb felhangokkal. Ez egyben identításfeszt is lehetett. Mennyivel patentebb a lokál abcúg hőssel együttérezni, mint az afrikai nűtó harcossal?

Bulvár hírek - ugyanaz, a heji pletykafojam csak télleg ismerős júzerekkel. Nemám a brazil modell segge, meg a toplessz feredőzése, hanem az ismerős ribancoké, sztem ez szívmelengetőbb.

Politizá - na az pont úgy egypólusú volt, mint a jelenlegi ríl médiákba, ebbe külömbség csak a dialektika. De mennyire mókás ez a múlt évezredei dialektikába? És mennyire pont úgy értelmetlenebb? Naugye.

Hát sztem kábé így.

Nzoltan 2012.01.10. 08:51:32

A T-Home még mindig egy Matáv csökevény. Ugyanolyan szar a szupport mint régen. A szolgáltatás lassú és drága, ráadásul vannak napok hogy nincs se tv se net. Ugyanakkor a csoportos beszedést 8 hónapja nem tudták elintézni, de mikor bemegyek hogy fizessek, meg hogy mizu az előfizetéssel, 30 percen át arra várok, hogy megtaláljanak a rendszerben.
Volt egy olyan eset, mikor az orrom előtt az egyik csaj a másik csöcsét fogdosta a pult mögött, a westend-i ügyfélszolgálaton. Azt megbocsájtom nekik. ?:-D

Roy 2012.01.10. 09:09:41

@Nikosi: nálunk van Digi is, még se viszi le az árakat a T-HOME. hab a tortán, hogy a tévénél új csatornakiosztást csináltak. Két napig csak a tévé beállításával voltam elfoglalva, mert amit az előző napon beállítotam az a másik napon nem ott volt. Mikor felhívtam őket, és kérdőre vontam, akkor az volt a válasz, hogy azt csinálnak amit akarnak.
Természetesen a még nézhető filmcsatornákat kiszedték (Universial, Movie24). Ezek az adók minden más szolgáltatónál megvannak. Helyette kaptunk egy állandó parlamenti közvetítést.
Úgyhogy megyek át a Digi TV-hez. Olcsóbb is, és sokkal nagyobb kínálattal. (T-HOM tv előfizetés 5610 Ft, Digi TV 3800 Ft.)

Manyecska 2012.01.10. 09:17:52

@estrella negra: úgy mint én másfél hete. Besuhantak a munkahelyükre netezni este hétkor kutyástul, gyerekestül, férjestül..portás nem hitt a szemének! :))

Prof. azsiráf.PhD. 2012.01.10. 09:44:21

@estrella negra: szép lettél. valld be csak azér , mer így akartál a mylady kegyeibe férkőzni. XD

tlantos 2012.01.10. 10:18:56

@atpijkamo: a kornyeken a T huzta ki a kabelt, igy o szolgaltatja a tv-t (meg a akbelnetet). Mas nem is kinal ezen a teruleten. ADSL van, de ahhoz meg telefonvonal is kene (amire semmi szuksegem), viszont tv meg mindig nem lesz.
Szoval ebbol lehet valasztani: igen vagy nem.

tito178 2012.01.10. 10:26:35

Sziasztok !
Látom olvasom hogy sok mindenkinek problémája van az adott szolgáltatójával.
ÚJ Telekommunikációs cégnél dolgozom és tudnék megoldást a számotokra főleg ott ahol már van vezetékes telefon.

További szép napot!
Tóth Imre.
06 70 608 9515

samcro 2012.01.10. 10:42:17

Nem olvastam végig, de elég sokág jutottam a kommentekben. Egy dolgot senki nem írt/vett észre.

Amíg nem költözött be a Digi, addig nem volt olcsóbb a társaházas részen a UPC/T-Home, szóva felesleges védeni őket, meg arra hivatkozni, hogy a több lakásaos épületekben olcsóbb volt a hálózat kiépítése, és ezért olcsóbb az utca másik oldalán a szolgáltatás.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 10:47:23

@tlantos: Nem kell telefon előfizetés ADSL kapcsolathoz. Pontosabban úgy hívják, hogy NDSL.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 10:49:28

@igazságos: Ismerősöm csinál ilyet, sőt ez fokozható is. Delikvens alárja a hűséget két évre, jön az olcsó net. Megosztja a szomszéddal. Lejár a hűség, jön a magasabb ár, delikvens felmondja. Ugyanakkor a szomszéd előfizet, aláírja a két év hűséget, olcsóbb a net. Router átkerül az egyik lakásból a másikba, újra egosztják. Mire lejár az újabb két év, delikvens már újraköthet szankciók nélkül, mert már két éve nincs netje. A példából is szépen látszik, hogy ez már vagy 5-6 éve megy náluk.

megamenn 2012.01.10. 10:56:01

@Csokis: Júúúúújjjj de csúúúnya dolog!!! Így kijátszani szegény, jóhiszemű szolgáltatót! :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 11:00:50

@atpijkamo: Mi az N? Nassimetric?

@megamen: Épp ezt magyarázátam tegnap este is Darren79-nek. Mi a baj ezzel? A T-Szar kifejezetten jól jár, mert csak egy helyre kell szerelniük, mégis nagyobb csomagot vesznek tőlük. Hogy ők ezt eredetileg nem így akarták? Hát pech! Tetszene olyan árakat adni, hogy a kuncsaftnak jó legyen. Verseny van, vagy miafasz? Szomszéd hálózatot épített és jelenleg ez versenyez a T-Szarral, és a szomszéd nyerésre áll. :-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 11:04:42

@Csokis: Telefonelőfizetés nélküli, azaz pucér DSL. Naked DSL = NDSL.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 11:13:03

@atpijkamo: Aha, köszi. De -gondolom- azért sima ADSL, tehát aszimetrikus, meg viruális telefonvonal is van, csak épp a júzer nem használ(hat)ja.

tlantos 2012.01.10. 11:16:39

@atpijkamo: tevesen fogalmaztam kisse.
DROT sincs, es az se kell :)

rajen 2012.01.10. 11:18:59

Nem értem, hogy létezhet 2012-ben 5 megás ADSL.

tito178 2012.01.10. 11:23:27

Sziasztok.
Tudok nektek ajánlani sima analóg vonalra telefon szolgáltatást mindegy melyik szolgáltatóknál vagytok vagy esetleg csomagban vagytok. Megoldható.
Illetve tudok egy internet alapú fix havi /2100-hó/ díjas szolgáltatást ajánlani ami magában foglal 23 ország vezetékes telefon szolgáltatásának a díjmentes hívását kapcsolási díj nélkül.
A korábbi bejegyzésemben meg adtam az elérhetőségem.
Hívjatok bátran.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 11:28:44

@rajen: Úgy, hogy a dógozó messze lakik a kisközponttól. Nekünk is 6-7 mega körül van a tényleges letöltési sebességünk otthon. Tudod, mint a régi viccben:
"Járni jár, csak nem jut."

tito178 2012.01.10. 11:41:22

@glóriásgörkorisangyal:
Nem reklám !!!
Információ arról a szolgáltatásról amit természetesen nem reklámoz senki mivel hogy olcsóbb és jobb szolgáltatása lenne. '93 óta 23 országban évi 1 milliárd dolláros forgalom mellett nem hinném hogy rossz szolgáltatás lenne.
Sőt tudom hogy nem az Személyesen tapasztalom !!

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 11:47:55

@tito178: Akkor te nem a szuper szolgáltatás nyújtó cégnél dolgozol, csak egy elégedett júzer vagy?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 11:50:21

@tito178: Ez se reklám: www.voipdiscount.com

Semmi közöm hozzájuk, csak elégedett előfizető vagyok. Csak azoknak írtam ide, akik havi 800 forintból szeretnék megoldani az ingyen telefonálást.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 11:51:38

@atpijkamo: Ja, és nem 23 ország, hanem szinte mindegyik.

babo_ 2012.01.10. 11:58:32

@Peti817172M: Na ezért "szeretem", amikor az internetet a médiában a közműhöz hasonlítják. Attól még hogy ott van a kábel, még nem lehet csak úgy hozzáférni a nethez.

Különböző eszközök (pl. media konverter) kellenek ahhoz, hogy az optikai hálózathoz hozzáférj. Neked bizonnyal van belőle egy tucat van otthon.
Nálunk itt a gyárban az, hogy az egyik épületből a másikba átvigyük a hálót optikán több százezer HUF volt, úgy, hogy nekünk nem kellett a hatóságokkal egyeztetni.
Nyilván ezt a költséget egy 100 fős panelban bevállalja az ember, mert ha csak 10 ember köt is szerződést 2 évre "lehűségezve", akkor már megérte. De egy családi háznál két év alatt nem hozza be az árát a beruházás sem, nem hogy a szolgáltatás. Azon túl meg már nem köt(het)i a lakót semmi sem a szolgáltatóhoz.
Nyilván ezt tudja a T is, és mivel ő már anno beruházott (bevitte a rezet) és tudja hogy másnak nem éri meg, ezért most (vissza)él a helyzettel.
Hogy ez mennyire etikátlan azt nehéz megállapítani. Amikor a faluban van egy ABC(vagy fordítva), akkor az sem olyan áron adja a termékeit, mint a falutól 10km-re lévő nagyvárosban, mert tudja, hogy egy másik nagy boltnak nem éri meg oda építeni, mert a falu nem tudja mindkettőt eltartani. Ezért nyugodtan megengedheti magának a magasabb árakat.

Árpi 2012.01.10. 12:05:29

@babo_: Pontosan így van ez minden közműnél! Szerinted a víz magától jön a csövön? Vagy a szennyvíz magától megy át a dombon? Esetleg a villany magától kering a vezetékben?

És a vidéki kis bolt sem adhatja 700 forintért a kenyeret, mert rá azonnal rászállna a hivatal, gazdasági erőfölénnyelvaló visszaélésért. Csak a büdös-rühös matávra nem mernek...

tito178 2012.01.10. 12:07:08

@atpijkamo:
Ha gondolod szívesen küldök tájékoztatót.
Küld át az e-mail címed.
Nehezedre esik el hinni hogy létezik a 21.században más olyan szolgáltató ami konkrétan tudja ezt biztosítani?
Senki nem beszélt havi 800forintról :)
annál több nem sokkal,de korlátlan.
Én használom és tudom hogy jó !!!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:09:42

@babo_: Ha csak ezen múlna például anyósomnál, én adnék média konvertert a bulihoz. Csak nem lenne mit konvertálni, mert arrafelé üveg legközlebb a spájzban van a polcon, meg az ablakokban.

tito178 2012.01.10. 12:11:17

@glóriásgörkorisangyal:
Lehet így is gondolkozni illetve úgy is hogy én éves szinten 25-30e ft spórolok csak azzal hogy ugyan úgy telefonálok mint előtte csak olcsóbb lett a havi előfizetésem.
Veszteni valóm nem volt!!
Ki ne akarna spórolni.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 12:11:42

@tito178: de dolgozó/értékesítő/üzletkötő vagy-e? vagy csak mezei júzer?

Gery_1982 2012.01.10. 12:12:48

Az előttem szólónak csak annyit mondanék, hogy 2 évvel ezelőtt bementem a T-be és előfizettem hűséggel internetre, és nem kis csomagra...regisztráltak miegymás. Három hónap elteltével kaptam egy levelet, és ezt most idézem "a technikai követelményeink nem teszik lehetővé az Önök környékén a hálózat kiépítését" érdekes módon a felettem lévő lakásban T-s internet volt, de miért mondom, hogy csak volt? Kicsit eldurrant az agyam, ha a szomszéd kaphat, én miért nem internetet? Nos, nem írtam nekik, hanem felkerestem a UPC-t és megkérdeztem tőlük, hogy milyen feltételei vannak annak, hogy ők behúzzák ide a netet a lakásomba. Amit tudni kell, én zugló kertvárosában lakom egy 4 lakásos házban. Jött is a levél de nem is 3 hónap múlva, mint ahogy az a T-nél!!!! A feltétel az ott lakók 50%-nak alá kell írnia egy nyilatkozatot! Ez nem is volt probléma!! Mindenki zokszó nélkül aláírta! Két hét elteltével jöttek, behúzták...innentől kezdve mindenkit meggyőztem, hogy ez és ez ilyen csomagban ennyibe kerül a UPC-nél...természetesen mondanom se kell, hogy mindenki lemondta a T-s szolgáltatásokat és előfizetett UPC-re, ami hibátlanul és kifogástalanul is működik azóta is!!!

Tanulság ebből az, ha problémád a T-vel, írj egy a közelben lévő konkurens szolgáltatónak, és remélhetőleg ők készségesen segítőkészek lesznek ebben...nekem sikerült, másnak miért ne sikerülne?

Üdv mindenkinek:
G.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:14:01

@Árpi: Nem egészen. Kollégámnak van a Balaton-felvidéken egy háza. Ott eddig nem volt csatorna, mert olyan drága lett volna (párszáz lakó), hogy senki nem tudta volna kifizetni. Most találtak rá más módot, minden porta kapott saját mini szennyvíztisztítót. Azért sem jó az analógiád, mert a falusi bolt 700 Ft-os kenyerére sem jönne ki semmiféle hatóság, hanem az emberek egyszerűen nem vennék meg. Van is ilyen falu, ahol olyan kevesen lakanak, hogy bezárt a bolt, és csak mobil bolt van, vagy az sem.

babo_ 2012.01.10. 12:19:20

@Árpi: Csaka különbség, hogy ha tovább akarod vinni a vizet, akkor fursz egy lyukat, ráteszel egy T idomot a cső végére, és hajrá.
A net esetében ezért ez nem olyan egyszerű. Ha az optika végére csak úgy ráhegesztesz, akkor jó eséllyel ott sem lesz net, ahol addig volt.
Szerinted mennyi lenne az áram, ha minden 100m-re kellene egy trafóház?
Arról nem is beszélve, hogy egy trafó üzemeltetése jóval olcsóbb, mint egy átjátszóé. Hidd el, azért nem viszi oda a Digi, mert nem éri meg neki (hozzám se hozza). Vegyünk egy 100 fős panelt. 100 emberre kell neki beruházni egy infrastruktúrát, és kell neki x meter árkot ásni, amit egyetlen lépésben meg tud tenni. Ha van 100 családi ház, akkor ás 100-szor x méter árkot, ráadásul ezt vagy megteszi úgy, hogy a 100 lakásból 1-2 ember áll vele szóba, vagy minden háznál akkor, amikor megigénylik. Szerinted? Ha megigényli az utca első embere, meg az utolsó, akkor kiás minimum 100x16 m árkot, és van két előfizetése...

babo_ 2012.01.10. 12:20:51

@Csokis: Én is csak az UPC meg az ADSL között választhatok. Először UPC-s voltam, de a cég variálása miatt tavaly ADSL-es lettem. Hálistennek lejárt a hűségnyilatkozatom, azóta ujra UPC-s vok, és igyekszem megbecsülni magam :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:21:57

@glóriásgörkorisangyal: Ahogy elnézem, jutalékos értékesítő, és abból is a bekattant. :-D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:24:46

@babo_: Nálunk még jobb, mi választhatunk az ADSL és a Matáv kábel közt. Komoly verseny! Tévében kicsit jobb, mert lavóros UPC is lenne, sőt a Száva utcára is rálátunk, úgyhogy MindigTV is játszhatna.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 12:55:44

@Csokis: nekem is gyanús, különben már válaszolt volna erre a nagyon is egyszerű és egyértelmű kérdésre.......innentől kedve ha mégis érdekelt az értésekítésben, akkor igenis reklám... nah mind1, ma szeretemazembereket nap van, szóval az ő dolga, hogy saját magát itt alázza....

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 13:17:26

@glóriásgörkorisangyal: Sosem érzik úgy, hogy magukat aláznák. Láttál te már olyam emvéj ügynököt, aki nem a fellegekben járt volna? Mindenki más lehet hülye, de a cég tökéletes, szent és sérthetetlen.

babo_ 2012.01.10. 13:40:10

@Csokis: Emvéjezni csak akkor érdemes, ha te (és esetleg a szűk környezeted) el vagytok kötelezve a termékei iránt, és így olcsóbban jutsz hozzá. Aztán ami azon felül van az a bónusz. Van ismerősöm, aki vagy 10 évvel ezelőtt győzködött, hogy de így meg úgy, pár év és majd jönnek a milliók (a rátermettsége alapján még ki is néztem belőle).
Mondtam neki, ha én akartam volna, akkor még akkor belekezdhettem volna, amikor az Emvéj emvéj volt és nem valami hálózat21 (1992 táján). Azt mondta, hogy pár év és mercédesze lesz... Azóta valóban vett egy autót... egy ladát :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 13:49:54

@babo_: Ja, ja! Akkor volt nekem is az, hogy hazajöttem nyaralásból, és anyám mondta, hogy az egyik kollégám naponta hívogat, hogy nagy üzlet van kilátásban, hívjam fel, ahogy hazaérek. Ő belevágott, én nem, oszt' egyikünknek sincs máig sem mercije. Pedig ő volt a legjobb ügynök az egész cégnél, akkoriban 50-60 rongy körül vitt haza nettóban. (Annyi becsület volt benne, hogy nem mantrázta végig a betanult maszlagot, hanem azt mondta: eljössz, meghallgatod az előadást, megveszed a kezdőcsomagot, odaadod anyádnak, hogy használja, és onnantól leszarod az egész értékesítést, csak a hálózatépítésre figyelsz. De nem győztt meg.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 13:56:34

@Csokis: Na, kit hányszor akartak befűzni Amwayjel?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 14:00:50

@estrella negra: Én megúsztam két komollyal, meg egy viccessel. Ez, amit az előbb leírtam, volt a komoly. Akkor még el is gondolkodtam rajta, de nem volt hozzá gyomrom. A másik az volt, amikor egy volt csoporttársnőm invitált találkozóra, hogy "de rég találkoztunk", én meg beszoptam. A harmadiknál két mondat után közöltem a volt edzőmmel, hogy ez már három éve is lejárt lemez volt, hagyjon lógva, és ő is inkább addig szálljon ki, amíg nem fektetett bele túl sok melót.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:07:49

@Csokis: Az egyik ismerősöm csinálja. Nem gazdagszik meg belőle, de napi egy óra munkával meg van a havi rezsije. Egy munkanélkülinek az nagy szó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:10:19

@estrella negra: Engem egyszer egy közeli rokon. Nagy önuralmat gyakoroltam, és nem vesztem vele össze. Mondjuk azt megérdemeltem volna tőle, hogy rögtön az elején őszinte. Na mindegy, régen volt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:18:31

@tito178: "Senki nem beszélt havi 800forintról :)
annál több nem sokkal,de korlátlan."

Én beszéltem havi 800 forintról, te beszéltél havi 2100 forintról.

Havi 800-ért nem korlátlan, csak heti 300 perc ingyenes. Nekem elég. Ha nem elég, akkor lehet venni mégegyszer heti 300 percet, és akkor még csak havi 1600 forintnál tartok. Ha heti 1200 perc kell, akor a tiéd olcsóbb.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 14:42:32

@atpijkamo: Én a hitelkártyáimmal meg diszkont kincstárjegyekkel csinálom ezt. Tudom, fillérbaszás, de hát akkor az vagyok.

napalm 2012.01.10. 14:44:55

@atpijkamo:
melyik szolgáltató ez?
gondolom voip, nem baj, jöhet az ötlet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:48:40

@napalm: Már írtam: www.voipdiscount.com

De van, ahova a telefonszámodat is hordozhatod. Igaz, hogy az belekerül egyszeri párezer forintba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:50:35

@Csokis: Nekem is van hitelkártyám. Igaz, hogy lejárt már, de a szélvédőről jeget kaparni ugyanolyan jó.

A befektetéseim pár éve negatívban vannak, de erősen igyekszem a nulla felé.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 15:01:12

@atpijkamo: Ehhez nem kell pénz, azért csinálom. Az államkincstárban költségmentesen vehetsz a hitelkártyáddal olyan diszkont kincstárjegyet, aminek a lejárata a hitel visszafizetése előtt van (2-3-4 hetes DKJ). Amikor lejár, megkapod a kamattal növelt pénzedet, és szépen, időben visszautalod a banknak, és természetesen nem fizetsz érte kamatot. Te viszont megkaptad az államtól, plusz a banktól jön még az évvégi cash back visszatérítés. Egymillás hitelkeretnél éves szinten 100 000 Ft, mínusz a hitelkártya költsége a haszon, de karácsony előtt jól jön az. "Rendes embereknek" ez fillérbaszás, de hol vagyok én a rendes embertől?

napalm 2012.01.10. 15:16:06

@atpijkamo:
te hol találod a tarifálást? (havi 800 max. 300 perccel?)
én csak perc árakat találok.

napalm 2012.01.10. 15:21:25

@napalm:
(havi 800 huf, max. _heti_ 300 perccel?)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:31:49

@napalm: Hungary (Landline) FREE* SuperDeal! FREE* FREE*

Összesen 33 országba ingyenes a földi vonal.

A free days az 120 napig heti 300 perc ingyenes beszélgetést enged, egyszeri 10 euróért, azaz 3200 forintért, azaz havi 800 forintért.

Lehet használni PC-vel, MAC-kel, Androiddal és telefonkészülékkel. A telefonkészülék kicsit húzós, bruttó 10000 Ft. Én inkább adaptert használok, az is 10000 Ft, és hozzá a megszokott sétálós telómat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:33:17

@atpijkamo: Ja, az adapter (PAP2T) két vonalat tud, így telefonvonalanként 5000 forint egyszeri befektetés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:39:07

@atpijkamo: Ja, meg a 10 euró lebeszélhető is akármeddig.

10/0.0250 földi vonal, az még plusz 400 perc.

napalm 2012.01.10. 15:40:44

@atpijkamo:
az adapter tényleg húzós, marad a kliens szoftver.

napalm 2012.01.10. 15:43:33

eddig a skype-ot használtam, ott 6 forint/perc, minimum 5 euros feltöltéssel.
náluk is van átalány:
www.skype.com/intl/hu/prices/pay-monthly/#HU

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:46:50

@napalm: Viszont nem kell hozzá bekapcsolt számítógép. Csak pár wattot fogyaszt. Majd ha megkedveled, beruházol egyre.

napalm 2012.01.10. 15:53:01

@atpijkamo:
akkor marad az androidos telo.

www.actionvoip.com ?
hova le nem mennek már a percdíjakkal..?;)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 15:59:08

@Csokis: Oszt mennyi kamatot kapsz 2/3/4 hétre?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 16:08:36

@estrella negra: Mostanság 6,25% az ilyen rövideké.

tito178 2012.01.10. 16:08:56

@glóriásgörkorisangyal: .Az már a te privát dolgod hogy miben hiszel és miben nem.
Te hűséges vagy egy szolgáltatóhoz még akkor is ha az méreg drága én inkább szét nézek hogy mit tudnak nekem ajánlani és mennyiért.
A világon mindig lesznek olyan dolgok ami könnyebbé teszik az emberek dolgát csak nyitottnak kell lenünk rá.
A te számodra teljesen lényegtelen hogy miképp vagyok ebben a szolgáltatásban csak le írom a TE lelki békédért hogy felhasználóként és ahogy te fogalmaztad üzletkötőként /csak egy kicsit magasabb szinten :) /.
További szép napot Kívánok

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 16:14:10

@tito178: További információk: www.amwayphone.hu
Köszönjük, Emese!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 16:16:40

@napalm: "hova le nem mennek már a percdíjakkal"

??? Sok éve ennyi.

"akkor marad az androidos telo."

És a nagymama azt hogy használja? Majd belátod, hogy megéri az egyszeri befektetés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 16:24:47

@glóriásgörkorisangyal: "szóval az ő dolga, hogy saját magát itt alázza.... "

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 16:39:12

@glóriásgörkorisangyal: Csak a mondanivalóm maradt le a kommentemből: :)))

napalm 2012.01.10. 18:06:01

@atpijkamo:
persze, biztos jó az adapter, de nálunk nincs nagymama;)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 18:13:26

@napalm: "nálunk nincs nagymama"

Az jóóóó. :)
Feleség, gyerek, unoka...?

Persze, ha egyedül élő agysebész vagy, akkor nem szóltam.

- Papa! A kicsi zöld emberkék a barátaink?
- Miért kérded?
- Mert az előbb leszállt egy űrhajó, és elvitték a nagymamát.
- Igen, a barátaink.

napalm 2012.01.10. 18:18:08

@atpijkamo:
szegény nagymama;))))

asszony van, majd ő is droidozik ha arra kerül a sor.
gyerek már a pc előtt nő fel;)
aztán majd veszünk egy adaptert ha nagyon muszáj, de egyelőre a t-home puhítása folyik kedvező tarifára szóval lehet nem is lesz rá szükség.
de vésztartaléknak jó az infó.
;)

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 18:29:25

@tito178: nem emlékszem, hogy állást foglaltam volna egy szolgáltatóhoz kötődő hűségemről, csak annyit kérdeztem tőled, hogy felhasználóként, avagy egyéb érdekből ajánlod az enyémnél nyilvánvalóan több tudásodat ?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 18:30:55

@tito178: a választ már fentebb elolvastam, nem kell ismételten színt vallani.

CID 2012.01.10. 20:26:00

@igazságos:
Én azt nem értem, ha 25-ös neted van a T-től, akkor mire fel a Sat TV ?

CID 2012.01.10. 20:27:42

Egyébiránt, ha már ennyire szar, geczi a T, akkor miért is KELL a szolgáltatásait igénybe venni ?

CID 2012.01.10. 20:30:16

@rajen:
Ha nem érted, szerintem nem a szolgáltatók hibája.

CID 2012.01.10. 20:34:22

@estrella negra:
Ezeken tényleg én is jókat röhögök. Próbáltad bedugni az USB modemet a PC-be vagy csak nyalogattad ? :)

CID 2012.01.10. 20:41:16

@Árpi: Te ostoba. Miért is szállna rá a hatóság a kisbótra a 700 ft-os kenyérért, pláne ha fizeti az adót ?

Árpi 2012.01.10. 20:41:46

"Csaka különbség, hogy ha tovább akarod vinni a vizet, akkor fursz egy lyukat, ráteszel egy T idomot a cső végére, és hajrá."
Aha... És a víz így eljut a világ végéig is...
A net ugyanúgy KÖZMŰ. Minden közműben vannak aktív elemek, ha hiszed, ha nem. Pont, mint a távközlésben, vagy bármilyen informatikai hálózatban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.01.10. 20:42:02

@babo_: Na de arról nem volt szó, hogy az optikai hálózatával terjeszkedett a DIGI. Van neki hagyományos hálózata is.

Árpi 2012.01.10. 20:43:07

@CID: Azért, te idióta, mert nincs másik bolt a közelben. A versenyhivatalnak pont ez lenne a dolga.

CID 2012.01.10. 20:57:51

@Árpi: Tévedsz bazdmeg. Az még nincs benne az alkotmányban, hogy neked kenyeret valamelyik cég köteles lenne a lakásodtól 500 méteres körzeten belül biztosítani. Abban meg ugye egyetérthetünk, hogy a net és a tv nem létszükséglet :)

CID 2012.01.10. 21:03:40

Ja és a net nem közmű, te ostoba. Ha nem fizeted a vizedet, nem zárhatják el, max korlátozhatják. Láttál már magadon kívül idiótát aki meghalt, mert nem jutott nethez ?
Persze, gondolom a vízműnek sem kötelessége a bivalybasznád alsón lévő tanyádra vezetékes vizet szolgáltatnia.
A T-nek is max. ( bizonyos területeken ) a telefonszolgáltatást kell biztosítania.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 21:17:51

@CID: nem óhajtanék vitázni, de notórius nemfizetőknél (csak cég, vagy magánszemély) korlátozás után bizony jön a vízkizárás. Még akár panelban is. Aztán utána a folyosóra szerelnek penzbedobos vízkivételi helyet. Közintézményeknél valóban nem lehet kizárni őket a szolgáltatásból. Aztat tilcsa a törvény.

Xezs 2012.01.10. 21:24:02

"Jó" olvasni a sok komment között, hogy mindenki az ügyeskedést, a csalást preferálja és még buzdít is rá másokat.

És akkor ti várjátok el, hogy a politikusaink tiszta lapokkal játsszanak? Elmentek ti a búsba.

Xezs 2012.01.10. 21:43:49

@atpijkamo: "Na most a 0%-os meglopja a 20%-ost. "

Neeeee, mondd, hogy csak fáradt voltál és nem gondoltad komolyan :)

Xezs 2012.01.10. 21:46:52

@igazságos: Én felmentem most az egyik taxitársaság honlapjára és simán ott van a reklám, hogy bárhonnan-bármikor 2777 Ft. És biztos vagyok benne, hogy lesz is rá kocsi.

Tudod miért?

Mert van, hogy egy fél napot átülnek a kocsijukban és semmi meló sincs. Annál meg még ez is jobb.

Én pl. sokszor mentem reptéri transzferrel fix áron a reptérre. Mindig volt autó. Mondjuk nem a 2777 Ft-os társaságnál, egy másiknál.

CID 2012.01.10. 21:48:26

@glóriásgörkorisangyal:
Ajjaj, én még ott tartottam az ivóvíz esetén, hogy szűkítik a vízvételi lehetőséget ( csak csöpög a nedű). Ha tévedtem ,elnézésedet kérem, én még nem láttam bedobós csapot.

Xezs 2012.01.10. 22:03:35

@Csokis: Az emvéjesek kifezetten rémisztőek. Komolyan mondom, rémisztőek. Olyanok, mintha valami drog hatása alatt lennének, és a bűbájos álmosolyt levetve egy pillanat alatt képesek lennének feltépni a gigádat.

De ez igaz egyébként az összes emelem típusú gagyi szarságra. Félelmetesek.

Xezs 2012.01.10. 22:11:27

@tito178: Ne erőlködj, szar értékesítő vagy és szarul próbálod leplezni.

Tény hogy sok hülye jár ide kommentelni de azért nem mindenki az.

buksikutya 2012.01.10. 22:40:26

nekunk a mult hettol van digi az utcankban, de meg nem tudtam megnezni az esetlegesen modosult arakat.

ha cimet adok meg, es nem lepek be:

Tájékoztatjuk, hogy rendszerünk technikai hiba miatt átmenetileg nem tudja megjeleníteni az Ön lakcímén elérhető szolgáltatásokat, azonban az érvényes akciókról és az Önnél elérhető ajánlatokról a megrendelési folyamat során kötelezettségek nélkül tájékozódhat.

ha nem adok meg cimet, es az MT kodommal lepek be:

A művelet során hiba lépett fel
Elnézését kérjük, a folyamat során hiba lépett fel. Kérjük, hogy indítsa újra a folyamatot!

sikeres-e vagyok?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 22:57:14

@Xezs: Tudom, hogy nem szeretsz borravalót adni. De nem ellened irányult.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 23:11:05

@Xezs: "De ez igaz egyébként az összes emelem típusú gagyi szarságra"

Természetes kiválasztódás.

(Természetes???)

Xezs 2012.01.11. 00:28:02

@atpijkamo: Jó, csak így leírva nettó ferdítés :)

#2 Nem tudom mi, de tény, hogy leginkább agyalágyultak emelemeznek.

Árpi 2012.01.11. 01:46:40

@CID: A monopolhelyzetben lévő szolgáltatót igenis lehet (és kell is!) kötelezni olyan dolgokra, ami verseny esetén nem szükséges. Ahol nincs más vezetékesszolgáltató, ott ezt meg is kellene tenni a GVH-nak, de úgy tűnik, ők is csak azzal mernek kötekedni, aki nem elég erős...

CID 2012.01.11. 07:05:44

@Árpi: Szerintem meg bebaszna, ha a hivatal döntené el, hogy egy magáncég mennyiért szolgáltat, pláne egy olyan dolgot ami messze áll a létszükséglettől. Kell amennyiért adják vagy nem kell. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a GVH-nak joga lenne köteleznie a DIGI-t, .hogy kábelezze be az utca túloldalát ?

babo_ 2012.01.11. 07:32:27

@Peti817172M: Van, de általában nem azt viszi a panelekhez.

tito178 2012.01.11. 19:55:43

@Xezs: Szia !
Lehet igazad van de az tény hogy amíg te nemzetközi hívást kezdeményezel ara kifizetsz egy rakat pénz, amíg nekem max 2100 Ft-ba kerül és nem csak nemzetközi hívás korlátlan hanem a Magyarországon lévő összes vezetékes hálózat.
Konkréten nem üzletet akarok kötni arra meg vannak az emberek hanem felhívni az emberek figyelmét egy új szolgáltatásra.
További szép napot kívánok.

tito178 2012.01.11. 20:04:10

@atpijkamo:
Havi 2100 ft ért 8 ország mobilját 23 ország összes vezetékes vonalát és Magyar ország összes vezetékes vonalát lehet hívni korlátlan.
Jobban mondva Jan.01től 25 ország

További szép napot.

Xezs 2012.01.11. 20:42:09

@tito178: ne erőlködj már, senkit nem érdekel

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.12. 08:57:07

@tito178: Rossebb fog 25 országért 2100-at fizetni, mikor 33 országért lehet 800-at, beleértve Magyarország összes vezetékes vonalát.

Ingyenes tájföldi mobilhívás meg nem nagyon izgat. Szólj, ha te is tudsz 11 Ft/perc díj alat magyar mobilt hívni!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.12. 08:58:37

De 800-at se fizetek, mert nem tudom kihasználni, inkább hívok 1,60 Ft/perccel.

sanyix 2012.01.12. 18:17:48

@Rosszindulatú Vászka: nem az egyik cím az enyém, másik haveré. nálam is van 50mbit nála is, még is ő olcsóbban kapja, mert upc is van az utcában.
süti beállítások módosítása