Tékozló Homár

Lakásonként kérhet más árat a T-Home

2012.01.09. 14:36 | jackyll | 367 komment

Aki kicsit ideges amiatt, hogy miért fizet egy szaros 5 Mbites ADSL-ért a főváros közepén annyit, aminél olcsóbban ad a kerületben nem elérhető másik szolgáltató 25 Mbitet, az most még sokkal idegesebb lesz. Kiderült, hogy szolgáltatón belül is változhatnak az árak, tehát előfordulhat, hogy a szomszéd feleannyit fizet ugyanazért. RK-ék környékén az utca egyik oldalán megjelent a Digi, így ott a prémium internetcsomagokat diszkont áron tolja a T-Home. A GHV szerint ez így oké.

Panaszt tennem a t-homera: a GVH -hoz kuldtem egy levelet melyben panaszoltam hogy az utca ket oldalan mas-mas arat hirdet a t-home (a paratlan oldalban ott a digi) a parosban (kertes lakasok) ott meg nincs verseny es ezert dragabb ugyazaz a szolgaltatas.(lasd a mailt) Nem is tudom melyik a felhaboritobb a t-home vagy a gvh valasza: "A gazdasagi szereplok arazasat – tobb tenyezo kozott – a verseny intenzitasa is befolyasolja, az erre tekintettel nyujtott kedvezmeny alkalmazasa versenyjogi aggalyokat nem vet fel."

---------- Forwarded message ----------
Tisztelt Ugyfelszolgalat!
 
Az alabbi bejelentest, eszrevetelt szeretnem tenni: Budapest, XV kerulteteben lakunk. Az utca ket oldalan kulonbozo tipusu lakasok vannak: a paros oldalban csaladi hazak, a paratlan oldalban 4 emeletes tombhazak (panellakasok). A t-home, mindketto oldalon szolgaltat. A tavalyi ev folyaman a Digi behuzta a kabelet a tomblakasokba es ezzel agressziv arversenyre kenyszeritette a t-homeot.  Igy alakulhatott ki hogy a t-home kulonbozo arakkal operal az utca ket oldalan:
 

A t-home honlapjan konnyen meg lehet gyozodni rola: Csak meg kell adni egyik cimnek pld. az utca paratlan (ez tombhaz) es paros oldalat, ez csaladi haz. (csatolva kuldok ket kepet, jol latszik hogy a helyhez kotott internet szolgaltatas tekinteteben mas-mas arakkal operal a -thome) (Extra, Super es Maximum csomag)
 
- Erofolennyel valo visszaeles? (ugyfelek indokolatlan megkulonboztetese)
- Diszkriminacio?
 
Nem tudom mi lehet a pontos jogi terminus, de az hogy ez nagyban ellentmond a jozan esznek/hatalyos torvenyeknek(?) az biztos.
 

-----------------------
 
Publikus forumon kerdeztem ra ennek a magatartasnak az etikus voltara, melyre egy volt t-homeos munkatars valaszolt):
 
A helyzet szerint: ez erős diszkriminácíó amit tilt a hatályos (még) Alkotmány és az EHT is. Jogilag van érvük, tudják védeni, de szerintem gyenge lábakon áll, csak bírósági úton lehetne bizonyítani. A hatóság ehhez nem fog hozzányúlni, ugyanis azoknak meg lett mondva fentről, hogy a válságadóért cserébe legyenek elnézöbbek az adóalanyaokkal. Mert nem a Zemberek fizetik meg ugye, így vagy úgy..

Korábban az volt a jogilag is okay és etikailag is elfogadható megoldás, hogy aki tudott az ilyen ún. speciális ajánlatokról, volt pl. egy szórólapja, az megkapta egyéni eljárással, árfelülbírálattal. Mára azt hiszem, ezt is megszüntették, ergo, lehet, hogy ami az utca egyik oldalán 12ezer, 15 méterrel arébb 5.500,- A legjobb árak ott vannak, ahol van Digi is és UPC is :-)

Szóval hatóság - ebben a GVH lenne az illetékes egyébként - nem sokat fog tenni, maximum be lehet perelni őket. Ehhez meg gondolom, senkinek nincs elég kedve és elszántsága, és ezt ők is tudják....
 
-----------------------
 
Szoval ennek tekinteteben nem bizok semmi pozitiv dontesben, dehat en megteszem amit lehet.
 
Udv.
RK.

A GVH kimerítő válasza:

A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatja, hogy a Magyar Telekom Nyrt. (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) panaszolt magatartása tárgyában tett, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) 43/I. §-ának (1) bekezdése szerint panasznak minősülő beadványa értékes és fontos információforrást jelent a Gazdasági Versenyhivatal számára az érintett piacon zajló folyamatokra vonatkozóan, ezért piaci jelzésként nyilvántartásba veszi.

Jelzem ugyanakkor, hogy a versenyhivatali panaszos eljárás nem a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) értelmében vett közigazgatási eljárás, és a Gazdasági Versenyhivatal nem rendelkezik hatáskörrel a közérdekű kérelem kivizsgálására sem.

Figyelemmel arra, hogy a panaszában foglaltak tárgyában versenyfelügyeleti eljárás indítását megalapozó jogsértés nem valószínősíthető, a Gazdasági Versenyhivatal a panasszal kapcsolatban a további intézkedéseket mellőzi.

A Gazdasági Versenyhivatalnak a panasszal kapcsolatos eljárására vonatkozó szabályokat a Tpvt. 43/G. §-ának (2) bekezdése, valamint 43/I. §-a állapítja meg.

Panaszában előadta, hogy a panaszolt a xxx és xxy szám alatt eltérő előfizetési díjakkal kínál internet díjcsomagokat. A nevezett utca azon oldalán, ahol a távközlési szolgáltatók között verseny van, a panaszolt kisebb előfizetési díj ellenében szolgáltat ügyfeleinek.

Tájékoztatom, hogy a panaszolt honlapján azokat az előfizetési díjakat jeleníti meg általánosan elérhetőként, melyeket Ön a panaszában az egyedüli szolgáltató uralta piacon alkalmazott árként mutat be. A gazdasági szereplők árazását – több tényező között – a verseny intenzitása is befolyásolja, az erre tekintettel nyújtott kedvezmény alkalmazása versenyjogi aggályokat nem vet fel.

Budapest, 2011. december 19.

P.h.

dr.
vizsgáló

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tito178 2012.01.10. 10:26:35

Sziasztok !
Látom olvasom hogy sok mindenkinek problémája van az adott szolgáltatójával.
ÚJ Telekommunikációs cégnél dolgozom és tudnék megoldást a számotokra főleg ott ahol már van vezetékes telefon.

További szép napot!
Tóth Imre.
06 70 608 9515

samcro 2012.01.10. 10:42:17

Nem olvastam végig, de elég sokág jutottam a kommentekben. Egy dolgot senki nem írt/vett észre.

Amíg nem költözött be a Digi, addig nem volt olcsóbb a társaházas részen a UPC/T-Home, szóva felesleges védeni őket, meg arra hivatkozni, hogy a több lakásaos épületekben olcsóbb volt a hálózat kiépítése, és ezért olcsóbb az utca másik oldalán a szolgáltatás.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 10:47:23

@tlantos: Nem kell telefon előfizetés ADSL kapcsolathoz. Pontosabban úgy hívják, hogy NDSL.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 10:49:28

@igazságos: Ismerősöm csinál ilyet, sőt ez fokozható is. Delikvens alárja a hűséget két évre, jön az olcsó net. Megosztja a szomszéddal. Lejár a hűség, jön a magasabb ár, delikvens felmondja. Ugyanakkor a szomszéd előfizet, aláírja a két év hűséget, olcsóbb a net. Router átkerül az egyik lakásból a másikba, újra egosztják. Mire lejár az újabb két év, delikvens már újraköthet szankciók nélkül, mert már két éve nincs netje. A példából is szépen látszik, hogy ez már vagy 5-6 éve megy náluk.

megamenn 2012.01.10. 10:56:01

@Csokis: Júúúúújjjj de csúúúnya dolog!!! Így kijátszani szegény, jóhiszemű szolgáltatót! :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 11:00:50

@atpijkamo: Mi az N? Nassimetric?

@megamen: Épp ezt magyarázátam tegnap este is Darren79-nek. Mi a baj ezzel? A T-Szar kifejezetten jól jár, mert csak egy helyre kell szerelniük, mégis nagyobb csomagot vesznek tőlük. Hogy ők ezt eredetileg nem így akarták? Hát pech! Tetszene olyan árakat adni, hogy a kuncsaftnak jó legyen. Verseny van, vagy miafasz? Szomszéd hálózatot épített és jelenleg ez versenyez a T-Szarral, és a szomszéd nyerésre áll. :-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 11:04:42

@Csokis: Telefonelőfizetés nélküli, azaz pucér DSL. Naked DSL = NDSL.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 11:13:03

@atpijkamo: Aha, köszi. De -gondolom- azért sima ADSL, tehát aszimetrikus, meg viruális telefonvonal is van, csak épp a júzer nem használ(hat)ja.

tlantos 2012.01.10. 11:16:39

@atpijkamo: tevesen fogalmaztam kisse.
DROT sincs, es az se kell :)

rajen 2012.01.10. 11:18:59

Nem értem, hogy létezhet 2012-ben 5 megás ADSL.

tito178 2012.01.10. 11:23:27

Sziasztok.
Tudok nektek ajánlani sima analóg vonalra telefon szolgáltatást mindegy melyik szolgáltatóknál vagytok vagy esetleg csomagban vagytok. Megoldható.
Illetve tudok egy internet alapú fix havi /2100-hó/ díjas szolgáltatást ajánlani ami magában foglal 23 ország vezetékes telefon szolgáltatásának a díjmentes hívását kapcsolási díj nélkül.
A korábbi bejegyzésemben meg adtam az elérhetőségem.
Hívjatok bátran.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 11:28:44

@rajen: Úgy, hogy a dógozó messze lakik a kisközponttól. Nekünk is 6-7 mega körül van a tényleges letöltési sebességünk otthon. Tudod, mint a régi viccben:
"Járni jár, csak nem jut."

tito178 2012.01.10. 11:41:22

@glóriásgörkorisangyal:
Nem reklám !!!
Információ arról a szolgáltatásról amit természetesen nem reklámoz senki mivel hogy olcsóbb és jobb szolgáltatása lenne. '93 óta 23 országban évi 1 milliárd dolláros forgalom mellett nem hinném hogy rossz szolgáltatás lenne.
Sőt tudom hogy nem az Személyesen tapasztalom !!

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 11:47:55

@tito178: Akkor te nem a szuper szolgáltatás nyújtó cégnél dolgozol, csak egy elégedett júzer vagy?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 11:50:21

@tito178: Ez se reklám: www.voipdiscount.com

Semmi közöm hozzájuk, csak elégedett előfizető vagyok. Csak azoknak írtam ide, akik havi 800 forintból szeretnék megoldani az ingyen telefonálást.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 11:51:38

@atpijkamo: Ja, és nem 23 ország, hanem szinte mindegyik.

babo_ 2012.01.10. 11:58:32

@Peti817172M: Na ezért "szeretem", amikor az internetet a médiában a közműhöz hasonlítják. Attól még hogy ott van a kábel, még nem lehet csak úgy hozzáférni a nethez.

Különböző eszközök (pl. media konverter) kellenek ahhoz, hogy az optikai hálózathoz hozzáférj. Neked bizonnyal van belőle egy tucat van otthon.
Nálunk itt a gyárban az, hogy az egyik épületből a másikba átvigyük a hálót optikán több százezer HUF volt, úgy, hogy nekünk nem kellett a hatóságokkal egyeztetni.
Nyilván ezt a költséget egy 100 fős panelban bevállalja az ember, mert ha csak 10 ember köt is szerződést 2 évre "lehűségezve", akkor már megérte. De egy családi háznál két év alatt nem hozza be az árát a beruházás sem, nem hogy a szolgáltatás. Azon túl meg már nem köt(het)i a lakót semmi sem a szolgáltatóhoz.
Nyilván ezt tudja a T is, és mivel ő már anno beruházott (bevitte a rezet) és tudja hogy másnak nem éri meg, ezért most (vissza)él a helyzettel.
Hogy ez mennyire etikátlan azt nehéz megállapítani. Amikor a faluban van egy ABC(vagy fordítva), akkor az sem olyan áron adja a termékeit, mint a falutól 10km-re lévő nagyvárosban, mert tudja, hogy egy másik nagy boltnak nem éri meg oda építeni, mert a falu nem tudja mindkettőt eltartani. Ezért nyugodtan megengedheti magának a magasabb árakat.

Árpi 2012.01.10. 12:05:29

@babo_: Pontosan így van ez minden közműnél! Szerinted a víz magától jön a csövön? Vagy a szennyvíz magától megy át a dombon? Esetleg a villany magától kering a vezetékben?

És a vidéki kis bolt sem adhatja 700 forintért a kenyeret, mert rá azonnal rászállna a hivatal, gazdasági erőfölénnyelvaló visszaélésért. Csak a büdös-rühös matávra nem mernek...

tito178 2012.01.10. 12:07:08

@atpijkamo:
Ha gondolod szívesen küldök tájékoztatót.
Küld át az e-mail címed.
Nehezedre esik el hinni hogy létezik a 21.században más olyan szolgáltató ami konkrétan tudja ezt biztosítani?
Senki nem beszélt havi 800forintról :)
annál több nem sokkal,de korlátlan.
Én használom és tudom hogy jó !!!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:09:42

@babo_: Ha csak ezen múlna például anyósomnál, én adnék média konvertert a bulihoz. Csak nem lenne mit konvertálni, mert arrafelé üveg legközlebb a spájzban van a polcon, meg az ablakokban.

tito178 2012.01.10. 12:11:17

@glóriásgörkorisangyal:
Lehet így is gondolkozni illetve úgy is hogy én éves szinten 25-30e ft spórolok csak azzal hogy ugyan úgy telefonálok mint előtte csak olcsóbb lett a havi előfizetésem.
Veszteni valóm nem volt!!
Ki ne akarna spórolni.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 12:11:42

@tito178: de dolgozó/értékesítő/üzletkötő vagy-e? vagy csak mezei júzer?

Gery_1982 2012.01.10. 12:12:48

Az előttem szólónak csak annyit mondanék, hogy 2 évvel ezelőtt bementem a T-be és előfizettem hűséggel internetre, és nem kis csomagra...regisztráltak miegymás. Három hónap elteltével kaptam egy levelet, és ezt most idézem "a technikai követelményeink nem teszik lehetővé az Önök környékén a hálózat kiépítését" érdekes módon a felettem lévő lakásban T-s internet volt, de miért mondom, hogy csak volt? Kicsit eldurrant az agyam, ha a szomszéd kaphat, én miért nem internetet? Nos, nem írtam nekik, hanem felkerestem a UPC-t és megkérdeztem tőlük, hogy milyen feltételei vannak annak, hogy ők behúzzák ide a netet a lakásomba. Amit tudni kell, én zugló kertvárosában lakom egy 4 lakásos házban. Jött is a levél de nem is 3 hónap múlva, mint ahogy az a T-nél!!!! A feltétel az ott lakók 50%-nak alá kell írnia egy nyilatkozatot! Ez nem is volt probléma!! Mindenki zokszó nélkül aláírta! Két hét elteltével jöttek, behúzták...innentől kezdve mindenkit meggyőztem, hogy ez és ez ilyen csomagban ennyibe kerül a UPC-nél...természetesen mondanom se kell, hogy mindenki lemondta a T-s szolgáltatásokat és előfizetett UPC-re, ami hibátlanul és kifogástalanul is működik azóta is!!!

Tanulság ebből az, ha problémád a T-vel, írj egy a közelben lévő konkurens szolgáltatónak, és remélhetőleg ők készségesen segítőkészek lesznek ebben...nekem sikerült, másnak miért ne sikerülne?

Üdv mindenkinek:
G.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:14:01

@Árpi: Nem egészen. Kollégámnak van a Balaton-felvidéken egy háza. Ott eddig nem volt csatorna, mert olyan drága lett volna (párszáz lakó), hogy senki nem tudta volna kifizetni. Most találtak rá más módot, minden porta kapott saját mini szennyvíztisztítót. Azért sem jó az analógiád, mert a falusi bolt 700 Ft-os kenyerére sem jönne ki semmiféle hatóság, hanem az emberek egyszerűen nem vennék meg. Van is ilyen falu, ahol olyan kevesen lakanak, hogy bezárt a bolt, és csak mobil bolt van, vagy az sem.

babo_ 2012.01.10. 12:19:20

@Árpi: Csaka különbség, hogy ha tovább akarod vinni a vizet, akkor fursz egy lyukat, ráteszel egy T idomot a cső végére, és hajrá.
A net esetében ezért ez nem olyan egyszerű. Ha az optika végére csak úgy ráhegesztesz, akkor jó eséllyel ott sem lesz net, ahol addig volt.
Szerinted mennyi lenne az áram, ha minden 100m-re kellene egy trafóház?
Arról nem is beszélve, hogy egy trafó üzemeltetése jóval olcsóbb, mint egy átjátszóé. Hidd el, azért nem viszi oda a Digi, mert nem éri meg neki (hozzám se hozza). Vegyünk egy 100 fős panelt. 100 emberre kell neki beruházni egy infrastruktúrát, és kell neki x meter árkot ásni, amit egyetlen lépésben meg tud tenni. Ha van 100 családi ház, akkor ás 100-szor x méter árkot, ráadásul ezt vagy megteszi úgy, hogy a 100 lakásból 1-2 ember áll vele szóba, vagy minden háznál akkor, amikor megigénylik. Szerinted? Ha megigényli az utca első embere, meg az utolsó, akkor kiás minimum 100x16 m árkot, és van két előfizetése...

babo_ 2012.01.10. 12:20:51

@Csokis: Én is csak az UPC meg az ADSL között választhatok. Először UPC-s voltam, de a cég variálása miatt tavaly ADSL-es lettem. Hálistennek lejárt a hűségnyilatkozatom, azóta ujra UPC-s vok, és igyekszem megbecsülni magam :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:21:57

@glóriásgörkorisangyal: Ahogy elnézem, jutalékos értékesítő, és abból is a bekattant. :-D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 12:24:46

@babo_: Nálunk még jobb, mi választhatunk az ADSL és a Matáv kábel közt. Komoly verseny! Tévében kicsit jobb, mert lavóros UPC is lenne, sőt a Száva utcára is rálátunk, úgyhogy MindigTV is játszhatna.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 12:55:44

@Csokis: nekem is gyanús, különben már válaszolt volna erre a nagyon is egyszerű és egyértelmű kérdésre.......innentől kedve ha mégis érdekelt az értésekítésben, akkor igenis reklám... nah mind1, ma szeretemazembereket nap van, szóval az ő dolga, hogy saját magát itt alázza....

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 13:17:26

@glóriásgörkorisangyal: Sosem érzik úgy, hogy magukat aláznák. Láttál te már olyam emvéj ügynököt, aki nem a fellegekben járt volna? Mindenki más lehet hülye, de a cég tökéletes, szent és sérthetetlen.

babo_ 2012.01.10. 13:40:10

@Csokis: Emvéjezni csak akkor érdemes, ha te (és esetleg a szűk környezeted) el vagytok kötelezve a termékei iránt, és így olcsóbban jutsz hozzá. Aztán ami azon felül van az a bónusz. Van ismerősöm, aki vagy 10 évvel ezelőtt győzködött, hogy de így meg úgy, pár év és majd jönnek a milliók (a rátermettsége alapján még ki is néztem belőle).
Mondtam neki, ha én akartam volna, akkor még akkor belekezdhettem volna, amikor az Emvéj emvéj volt és nem valami hálózat21 (1992 táján). Azt mondta, hogy pár év és mercédesze lesz... Azóta valóban vett egy autót... egy ladát :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 13:49:54

@babo_: Ja, ja! Akkor volt nekem is az, hogy hazajöttem nyaralásból, és anyám mondta, hogy az egyik kollégám naponta hívogat, hogy nagy üzlet van kilátásban, hívjam fel, ahogy hazaérek. Ő belevágott, én nem, oszt' egyikünknek sincs máig sem mercije. Pedig ő volt a legjobb ügynök az egész cégnél, akkoriban 50-60 rongy körül vitt haza nettóban. (Annyi becsület volt benne, hogy nem mantrázta végig a betanult maszlagot, hanem azt mondta: eljössz, meghallgatod az előadást, megveszed a kezdőcsomagot, odaadod anyádnak, hogy használja, és onnantól leszarod az egész értékesítést, csak a hálózatépítésre figyelsz. De nem győztt meg.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 13:56:34

@Csokis: Na, kit hányszor akartak befűzni Amwayjel?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 14:00:50

@estrella negra: Én megúsztam két komollyal, meg egy viccessel. Ez, amit az előbb leírtam, volt a komoly. Akkor még el is gondolkodtam rajta, de nem volt hozzá gyomrom. A másik az volt, amikor egy volt csoporttársnőm invitált találkozóra, hogy "de rég találkoztunk", én meg beszoptam. A harmadiknál két mondat után közöltem a volt edzőmmel, hogy ez már három éve is lejárt lemez volt, hagyjon lógva, és ő is inkább addig szálljon ki, amíg nem fektetett bele túl sok melót.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:07:49

@Csokis: Az egyik ismerősöm csinálja. Nem gazdagszik meg belőle, de napi egy óra munkával meg van a havi rezsije. Egy munkanélkülinek az nagy szó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:10:19

@estrella negra: Engem egyszer egy közeli rokon. Nagy önuralmat gyakoroltam, és nem vesztem vele össze. Mondjuk azt megérdemeltem volna tőle, hogy rögtön az elején őszinte. Na mindegy, régen volt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:18:31

@tito178: "Senki nem beszélt havi 800forintról :)
annál több nem sokkal,de korlátlan."

Én beszéltem havi 800 forintról, te beszéltél havi 2100 forintról.

Havi 800-ért nem korlátlan, csak heti 300 perc ingyenes. Nekem elég. Ha nem elég, akkor lehet venni mégegyszer heti 300 percet, és akkor még csak havi 1600 forintnál tartok. Ha heti 1200 perc kell, akor a tiéd olcsóbb.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 14:42:32

@atpijkamo: Én a hitelkártyáimmal meg diszkont kincstárjegyekkel csinálom ezt. Tudom, fillérbaszás, de hát akkor az vagyok.

napalm 2012.01.10. 14:44:55

@atpijkamo:
melyik szolgáltató ez?
gondolom voip, nem baj, jöhet az ötlet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:48:40

@napalm: Már írtam: www.voipdiscount.com

De van, ahova a telefonszámodat is hordozhatod. Igaz, hogy az belekerül egyszeri párezer forintba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 14:50:35

@Csokis: Nekem is van hitelkártyám. Igaz, hogy lejárt már, de a szélvédőről jeget kaparni ugyanolyan jó.

A befektetéseim pár éve negatívban vannak, de erősen igyekszem a nulla felé.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 15:01:12

@atpijkamo: Ehhez nem kell pénz, azért csinálom. Az államkincstárban költségmentesen vehetsz a hitelkártyáddal olyan diszkont kincstárjegyet, aminek a lejárata a hitel visszafizetése előtt van (2-3-4 hetes DKJ). Amikor lejár, megkapod a kamattal növelt pénzedet, és szépen, időben visszautalod a banknak, és természetesen nem fizetsz érte kamatot. Te viszont megkaptad az államtól, plusz a banktól jön még az évvégi cash back visszatérítés. Egymillás hitelkeretnél éves szinten 100 000 Ft, mínusz a hitelkártya költsége a haszon, de karácsony előtt jól jön az. "Rendes embereknek" ez fillérbaszás, de hol vagyok én a rendes embertől?

napalm 2012.01.10. 15:16:06

@atpijkamo:
te hol találod a tarifálást? (havi 800 max. 300 perccel?)
én csak perc árakat találok.

napalm 2012.01.10. 15:21:25

@napalm:
(havi 800 huf, max. _heti_ 300 perccel?)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:31:49

@napalm: Hungary (Landline) FREE* SuperDeal! FREE* FREE*

Összesen 33 országba ingyenes a földi vonal.

A free days az 120 napig heti 300 perc ingyenes beszélgetést enged, egyszeri 10 euróért, azaz 3200 forintért, azaz havi 800 forintért.

Lehet használni PC-vel, MAC-kel, Androiddal és telefonkészülékkel. A telefonkészülék kicsit húzós, bruttó 10000 Ft. Én inkább adaptert használok, az is 10000 Ft, és hozzá a megszokott sétálós telómat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:33:17

@atpijkamo: Ja, az adapter (PAP2T) két vonalat tud, így telefonvonalanként 5000 forint egyszeri befektetés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:39:07

@atpijkamo: Ja, meg a 10 euró lebeszélhető is akármeddig.

10/0.0250 földi vonal, az még plusz 400 perc.

napalm 2012.01.10. 15:40:44

@atpijkamo:
az adapter tényleg húzós, marad a kliens szoftver.

napalm 2012.01.10. 15:43:33

eddig a skype-ot használtam, ott 6 forint/perc, minimum 5 euros feltöltéssel.
náluk is van átalány:
www.skype.com/intl/hu/prices/pay-monthly/#HU

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 15:46:50

@napalm: Viszont nem kell hozzá bekapcsolt számítógép. Csak pár wattot fogyaszt. Majd ha megkedveled, beruházol egyre.

napalm 2012.01.10. 15:53:01

@atpijkamo:
akkor marad az androidos telo.

www.actionvoip.com ?
hova le nem mennek már a percdíjakkal..?;)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.10. 15:59:08

@Csokis: Oszt mennyi kamatot kapsz 2/3/4 hétre?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 16:08:36

@estrella negra: Mostanság 6,25% az ilyen rövideké.

tito178 2012.01.10. 16:08:56

@glóriásgörkorisangyal: .Az már a te privát dolgod hogy miben hiszel és miben nem.
Te hűséges vagy egy szolgáltatóhoz még akkor is ha az méreg drága én inkább szét nézek hogy mit tudnak nekem ajánlani és mennyiért.
A világon mindig lesznek olyan dolgok ami könnyebbé teszik az emberek dolgát csak nyitottnak kell lenünk rá.
A te számodra teljesen lényegtelen hogy miképp vagyok ebben a szolgáltatásban csak le írom a TE lelki békédért hogy felhasználóként és ahogy te fogalmaztad üzletkötőként /csak egy kicsit magasabb szinten :) /.
További szép napot Kívánok

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.10. 16:14:10

@tito178: További információk: www.amwayphone.hu
Köszönjük, Emese!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 16:16:40

@napalm: "hova le nem mennek már a percdíjakkal"

??? Sok éve ennyi.

"akkor marad az androidos telo."

És a nagymama azt hogy használja? Majd belátod, hogy megéri az egyszeri befektetés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 16:24:47

@glóriásgörkorisangyal: "szóval az ő dolga, hogy saját magát itt alázza.... "

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 16:39:12

@glóriásgörkorisangyal: Csak a mondanivalóm maradt le a kommentemből: :)))

napalm 2012.01.10. 18:06:01

@atpijkamo:
persze, biztos jó az adapter, de nálunk nincs nagymama;)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 18:13:26

@napalm: "nálunk nincs nagymama"

Az jóóóó. :)
Feleség, gyerek, unoka...?

Persze, ha egyedül élő agysebész vagy, akkor nem szóltam.

- Papa! A kicsi zöld emberkék a barátaink?
- Miért kérded?
- Mert az előbb leszállt egy űrhajó, és elvitték a nagymamát.
- Igen, a barátaink.

napalm 2012.01.10. 18:18:08

@atpijkamo:
szegény nagymama;))))

asszony van, majd ő is droidozik ha arra kerül a sor.
gyerek már a pc előtt nő fel;)
aztán majd veszünk egy adaptert ha nagyon muszáj, de egyelőre a t-home puhítása folyik kedvező tarifára szóval lehet nem is lesz rá szükség.
de vésztartaléknak jó az infó.
;)

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 18:29:25

@tito178: nem emlékszem, hogy állást foglaltam volna egy szolgáltatóhoz kötődő hűségemről, csak annyit kérdeztem tőled, hogy felhasználóként, avagy egyéb érdekből ajánlod az enyémnél nyilvánvalóan több tudásodat ?

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 18:30:55

@tito178: a választ már fentebb elolvastam, nem kell ismételten színt vallani.

CID 2012.01.10. 20:26:00

@igazságos:
Én azt nem értem, ha 25-ös neted van a T-től, akkor mire fel a Sat TV ?

CID 2012.01.10. 20:27:42

Egyébiránt, ha már ennyire szar, geczi a T, akkor miért is KELL a szolgáltatásait igénybe venni ?

CID 2012.01.10. 20:30:16

@rajen:
Ha nem érted, szerintem nem a szolgáltatók hibája.

CID 2012.01.10. 20:34:22

@estrella negra:
Ezeken tényleg én is jókat röhögök. Próbáltad bedugni az USB modemet a PC-be vagy csak nyalogattad ? :)

CID 2012.01.10. 20:41:16

@Árpi: Te ostoba. Miért is szállna rá a hatóság a kisbótra a 700 ft-os kenyérért, pláne ha fizeti az adót ?

Árpi 2012.01.10. 20:41:46

"Csaka különbség, hogy ha tovább akarod vinni a vizet, akkor fursz egy lyukat, ráteszel egy T idomot a cső végére, és hajrá."
Aha... És a víz így eljut a világ végéig is...
A net ugyanúgy KÖZMŰ. Minden közműben vannak aktív elemek, ha hiszed, ha nem. Pont, mint a távközlésben, vagy bármilyen informatikai hálózatban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.01.10. 20:42:02

@babo_: Na de arról nem volt szó, hogy az optikai hálózatával terjeszkedett a DIGI. Van neki hagyományos hálózata is.

Árpi 2012.01.10. 20:43:07

@CID: Azért, te idióta, mert nincs másik bolt a közelben. A versenyhivatalnak pont ez lenne a dolga.

CID 2012.01.10. 20:57:51

@Árpi: Tévedsz bazdmeg. Az még nincs benne az alkotmányban, hogy neked kenyeret valamelyik cég köteles lenne a lakásodtól 500 méteres körzeten belül biztosítani. Abban meg ugye egyetérthetünk, hogy a net és a tv nem létszükséglet :)

CID 2012.01.10. 21:03:40

Ja és a net nem közmű, te ostoba. Ha nem fizeted a vizedet, nem zárhatják el, max korlátozhatják. Láttál már magadon kívül idiótát aki meghalt, mert nem jutott nethez ?
Persze, gondolom a vízműnek sem kötelessége a bivalybasznád alsón lévő tanyádra vezetékes vizet szolgáltatnia.
A T-nek is max. ( bizonyos területeken ) a telefonszolgáltatást kell biztosítania.

glóriásgörkorisangyal 2012.01.10. 21:17:51

@CID: nem óhajtanék vitázni, de notórius nemfizetőknél (csak cég, vagy magánszemély) korlátozás után bizony jön a vízkizárás. Még akár panelban is. Aztán utána a folyosóra szerelnek penzbedobos vízkivételi helyet. Közintézményeknél valóban nem lehet kizárni őket a szolgáltatásból. Aztat tilcsa a törvény.

Xezs 2012.01.10. 21:24:02

"Jó" olvasni a sok komment között, hogy mindenki az ügyeskedést, a csalást preferálja és még buzdít is rá másokat.

És akkor ti várjátok el, hogy a politikusaink tiszta lapokkal játsszanak? Elmentek ti a búsba.

Xezs 2012.01.10. 21:43:49

@atpijkamo: "Na most a 0%-os meglopja a 20%-ost. "

Neeeee, mondd, hogy csak fáradt voltál és nem gondoltad komolyan :)

Xezs 2012.01.10. 21:46:52

@igazságos: Én felmentem most az egyik taxitársaság honlapjára és simán ott van a reklám, hogy bárhonnan-bármikor 2777 Ft. És biztos vagyok benne, hogy lesz is rá kocsi.

Tudod miért?

Mert van, hogy egy fél napot átülnek a kocsijukban és semmi meló sincs. Annál meg még ez is jobb.

Én pl. sokszor mentem reptéri transzferrel fix áron a reptérre. Mindig volt autó. Mondjuk nem a 2777 Ft-os társaságnál, egy másiknál.

CID 2012.01.10. 21:48:26

@glóriásgörkorisangyal:
Ajjaj, én még ott tartottam az ivóvíz esetén, hogy szűkítik a vízvételi lehetőséget ( csak csöpög a nedű). Ha tévedtem ,elnézésedet kérem, én még nem láttam bedobós csapot.

Xezs 2012.01.10. 22:03:35

@Csokis: Az emvéjesek kifezetten rémisztőek. Komolyan mondom, rémisztőek. Olyanok, mintha valami drog hatása alatt lennének, és a bűbájos álmosolyt levetve egy pillanat alatt képesek lennének feltépni a gigádat.

De ez igaz egyébként az összes emelem típusú gagyi szarságra. Félelmetesek.

Xezs 2012.01.10. 22:11:27

@tito178: Ne erőlködj, szar értékesítő vagy és szarul próbálod leplezni.

Tény hogy sok hülye jár ide kommentelni de azért nem mindenki az.

buksikutya 2012.01.10. 22:40:26

nekunk a mult hettol van digi az utcankban, de meg nem tudtam megnezni az esetlegesen modosult arakat.

ha cimet adok meg, es nem lepek be:

Tájékoztatjuk, hogy rendszerünk technikai hiba miatt átmenetileg nem tudja megjeleníteni az Ön lakcímén elérhető szolgáltatásokat, azonban az érvényes akciókról és az Önnél elérhető ajánlatokról a megrendelési folyamat során kötelezettségek nélkül tájékozódhat.

ha nem adok meg cimet, es az MT kodommal lepek be:

A művelet során hiba lépett fel
Elnézését kérjük, a folyamat során hiba lépett fel. Kérjük, hogy indítsa újra a folyamatot!

sikeres-e vagyok?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 22:57:14

@Xezs: Tudom, hogy nem szeretsz borravalót adni. De nem ellened irányult.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.10. 23:11:05

@Xezs: "De ez igaz egyébként az összes emelem típusú gagyi szarságra"

Természetes kiválasztódás.

(Természetes???)

Xezs 2012.01.11. 00:28:02

@atpijkamo: Jó, csak így leírva nettó ferdítés :)

#2 Nem tudom mi, de tény, hogy leginkább agyalágyultak emelemeznek.

Árpi 2012.01.11. 01:46:40

@CID: A monopolhelyzetben lévő szolgáltatót igenis lehet (és kell is!) kötelezni olyan dolgokra, ami verseny esetén nem szükséges. Ahol nincs más vezetékesszolgáltató, ott ezt meg is kellene tenni a GVH-nak, de úgy tűnik, ők is csak azzal mernek kötekedni, aki nem elég erős...

CID 2012.01.11. 07:05:44

@Árpi: Szerintem meg bebaszna, ha a hivatal döntené el, hogy egy magáncég mennyiért szolgáltat, pláne egy olyan dolgot ami messze áll a létszükséglettől. Kell amennyiért adják vagy nem kell. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a GVH-nak joga lenne köteleznie a DIGI-t, .hogy kábelezze be az utca túloldalát ?

babo_ 2012.01.11. 07:32:27

@Peti817172M: Van, de általában nem azt viszi a panelekhez.

tito178 2012.01.11. 19:55:43

@Xezs: Szia !
Lehet igazad van de az tény hogy amíg te nemzetközi hívást kezdeményezel ara kifizetsz egy rakat pénz, amíg nekem max 2100 Ft-ba kerül és nem csak nemzetközi hívás korlátlan hanem a Magyarországon lévő összes vezetékes hálózat.
Konkréten nem üzletet akarok kötni arra meg vannak az emberek hanem felhívni az emberek figyelmét egy új szolgáltatásra.
További szép napot kívánok.

tito178 2012.01.11. 20:04:10

@atpijkamo:
Havi 2100 ft ért 8 ország mobilját 23 ország összes vezetékes vonalát és Magyar ország összes vezetékes vonalát lehet hívni korlátlan.
Jobban mondva Jan.01től 25 ország

További szép napot.

Xezs 2012.01.11. 20:42:09

@tito178: ne erőlködj már, senkit nem érdekel

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.12. 08:57:07

@tito178: Rossebb fog 25 országért 2100-at fizetni, mikor 33 országért lehet 800-at, beleértve Magyarország összes vezetékes vonalát.

Ingyenes tájföldi mobilhívás meg nem nagyon izgat. Szólj, ha te is tudsz 11 Ft/perc díj alat magyar mobilt hívni!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.12. 08:58:37

De 800-at se fizetek, mert nem tudom kihasználni, inkább hívok 1,60 Ft/perccel.

sanyix 2012.01.12. 18:17:48

@Rosszindulatú Vászka: nem az egyik cím az enyém, másik haveré. nálam is van 50mbit nála is, még is ő olcsóbban kapja, mert upc is van az utcában.
süti beállítások módosítása