Tékozló Homár

Megszűnt a Lenovo Ideapad magyar szervize

2012.05.11. 16:13 | jackyll | 584 komment

Ideapad-tulajdonosoknak már késő bánat, a többieknek viszont közérdekű információ lehet laptopválasztásnál, ha tudják, hogy a Lenovonak már csak Thinkpadre van magyar szervizpartnere, amúgy küldik ki a cuccokat Lengyelországba. Sőt, embert nem lehet elérni a román callcenteren kívül. Persze naiv ügyfél még 2 hónapja se várja a gépét, úgyhogy majd visszatérünk rá szeptemberben.

Belenéztem néhány olvasói levélbe és úgy érzem garanciális szerviz bénázásban a Lenovo laptop szervize dobogós helyezést ér el. Történetemet azért is írom le, hogy kicsit kiengedjem a gőzt, az ügy még nem zárult le, a hibás gép bejelentése 50 napja (márc. 21.) történt. A sztori viszont szerintem megéri a közösségi szurkolást! Az asztalt eddig egyetlen felelős személyre sem tudtam ráborítani, mert gyakorlatilag elérhetetlenek!

Előzetesen annyit kell tudni, hogy 2012. március 6. óta a Lenovo Ideapad termékcsaládjának garanciális szervizelését kizárólag a lengyelországi Jabil végzi. A gépek szállítása a UPS feladata. Hivatalos Lenovo képviseletet Magyarországon nem lehet elérni. Utána lehet nézni, javaslom a lenovo.hu, lenovo.com, facebook, google négyszöget próbálgatni. A garanciális hibabejelentés egy Romániában működő call-centeren (http://teleperformance.com/) keresztül lehetséges a +36 80 987 425 telefonszámon. Ez a call-center veszi fel a kapcsolatot a UPS-el és a Jabillal. Szerintem ebből már lehet sejteni, hogy lesznek itt problémák! Kissé túl sok cég foglalkozik egy darab nyomorult hibás eszközzel.

A konkrét történet a következő:
Egy 2011. november végén vásárolt Lenovo Ideapad Z570-es gépről van szó. A laptop képernyőjén 2012. március 20-i bekapcsolást követően a gyári lenovo üdvözlő felirat eredetileg kék háttere piros színben pompázott. A Windows7 elindulását követően úgy nézett ki a kép, mintha egy piros harisnyát húztak volna a kijelzőre. És a harisnyát még mozgatják is közben. Felhívtam a call-centert, ahol megkértek, hogy nyomkodjam (???) meg a gép zsanérjait, mert ilyen hiba előfordulhat (egy 4 hónapos gépnél?) a zsanérnál található kábelek kontakt hibájából. Megmozgattam, nem történt semmi, ezért regisztrálták a hibát és közölték velem, hogy csomagoljam be a számítógépet és várjam a UPS futárt, valószínűleg másnap érkezik.

A futárra 2 napig vártam, majd megint felhívtam a call-centert. Ott közölték, hogy utánanéznek mi történhetett. Persze nem történt semmi. Elég régen volt, ezért már nem emlékszem hány napig telefonálgattam mire megnyugtattak, hogy ne aggódjak, akik aznap jelentettek be hibát mint én, azokhoz szintén nem ment ki a futár! Ez azért történt mert a call-center nem adta át a szükséges adatokat a UPS-nek! Hát baromira megnyugodtam ettől a szövegtől!

Végülis nagy kegyesen március 28-án újra regisztrálták a hibabejelentésem, amire másnap jelentkezett is a futár. Mivel ez 17 óra körül (irodazárás után) történt, már nem tudtam átadni neki a gépet. Másnap, március 29-én, végülis a UPS elvitte a hibás gépet (amit azóta sem láttam).

A UPS tracking kódja szerint a laptop április 2-án érkezett meg a lengyelországi Jabil szervízbe. Nem emlékszem már pontosan, de 3-4 napra rá felhívtak a call-centertől, hogy pontosítsunk, mert nem találják a gép hibáját! A szerviz szerint tökéletesen működik! Én erre annyit mondtam, hogy oké, de nem szeretném hogy amikor visszakapom a gépem még mindig rossz legyen, mivel nehezen tudom elképzelni, hogy a UPS futár szerelte volna meg a gépet (sicc!). Illetve az sem valószínű, hogy a hőingadozástól vagy rázkódástól javult meg a laptop. Emlékeztetőül jegyezném meg, hogy a hiba bejelentését követően még 1 hétig nálam volt a gép, hibásan használtam (a szemem majd kifolyt), hoztam-vittem és nem javult meg magától. Az elvárásom az lett volna, hogyha a hiba már nem is jelentkezik cseréljék ki azt az alkatrészt, ami okozhatta a jelenséget. Itt le is zárult egy fejezet.

Itt jegyezném meg, hogy a call-center önmagában megérne egy bejegyzést! A gépi menüválasztó hang teljesen beteg. Elsőre miatta hittem azt, hogy valójában egy kínai call-centerrel beszélek. Épp csak nem azzal kezdi, hogy: "Kööö-szön-jüüüük, hogy aaaa Lenovóóóó-t híívta, kicci, occó géé-peeket áru-lunk...". A teljes képzavar akkor áll be, amikor egy hús-vér ügyintézőhöz jut az ember, ugyanis nyilván ők sem a "megszokott" módon törik a magyart (United Colors of B...). Ezzel nem is lenne gond, sőt nagy riszpekt a dolgozóknak! Lássuk be, nem könnyű ilyen körülmények között például egy bonyolultabb email címet lediktálni! :-)

Azért is elismerésre méltó a call-center helyzete, mivel nincsenek ők sem túl sok információval ellátva. Az alábbi kérdésekkel simán meg lehet őket izzasztani:
1. hogyan lehet a Lenovo-nak hivatalos úton reklamációt tenni?
2. a lenovo.hu tulajdonképpen kinek a birtokában/kezelésében van?
3. a lenovo@lenovo.hu-ra küldött panaszbejelentésre miért nem reagál senki?
4. a http://www.facebook.com/LenovoMagyarorszag oldalt mégis ki üzemelteti?

Visszatérve a szerviz folyamatra, 3-4 nap elteltével megint felhívtam a call-centert (baromi türelmes voltam), hogy mire jutottak. Azt válaszolták, hogy tesztelik a gépet a hiba még mindig nincs meg. Ezután kezdtem sűrűbben hívni őket, mert egyre gyanúsabbá vált, hogy a call-centernél mindig valami mást mondtak, hogy épp mit csinálnak a lengyel szervizben (nincs hiba, tesztelik, javítják). Ez így ment kb. április 25-ig, amikor egyértelműen közölték velem, hogy a hiba megvan! A gépet javítják! Egyébként igazából túllépték a 30 napos javítási határidőt. Ezt nagyon korrekten a call-center ügyintéző mondta és hozzátette, hogy innentől kérhetem a gép cseréjét, ami viszont eléggé elhúzza az ügyintézést. Ebből adódóan én úgy gondoltam inkább fejezzék be a javítást és kapjam vissza a gépem. Sajnos április 30-ig megint nem történt semmi. Amikor felhívtam a call-centert azt mondták, hogy a gépet még tesztelik és nem lehet tudni mikorra lesz kész! Na ekkor szakadt el a cérna. Közöltem a call-centerrel, hogy most azonnal csomagolják össze a gépet (akármilyen állapotban is van) és küldjék vissza egy csereutalvánnyal egyetemben! Az ügyintéző ezt úgy gondoltam felfogta, mert azt mondta továbbítja a kérésem a lengyel szerviznek és valószínűleg 3 napon belül megkapom a csomagot.

Mindig is volt egy olyan érzésem, hogy jogilag semmi esélyem kárpótlást, vagy kompenzációt kérnem. Ezen a ponton viszont úgy gondoltam megpróbálom a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot megkérdezni, hogy mégis mik a lehetőségeim. Erre ők telefonon közölték velem, hogy a garanciális javításnak semmilyen határideje nincs, ezért komolyabb gépek esetén (nehéz alkatrészbeszerzés) simán lehet több hónap is a javítás, ezért várjak. Maximum arra hivatkozhatok, hogy aránytalan károm származik az elhúzódó javításból.

Május 3-án délután kiváncsi voltam hol jár a csomag, ezért felhívtam a call-centert. (És ekkor kezdtem az ügyintézők fizikai bántalmazásán gondolkodni.) Közölte velem az ügyintéző, hogy bár én ugyan kértem a gép azonnali visszaküldését, de csodával határos módon pont azon a napon fejezte be a szervíz a tesztelést(???), már össze is csomagolták és már a javított gépet adták át a UPS-nek szállításra. És meg is kaptam egy UPS tracking kódot, hogy a fuvarlevelet megnyitották április 30-án!

Azóta ezzel a tracking kóddal kelek és fekszem. A gép ugyanis azóta is a lengyel szervízben van (a UPS szerint). A call-center-nek pedig fogalma sincs róla mi van a számítógéppel. Állítólag a szervíztől nem kapnak kielégítő tájékoztatást! Ez a helyzet ma!

2011-ig a Lenovo márka nagy híve voltam. Ezt a levelet egy T400-as gépen írom, amiben 2 éve az Albacomp egy processzorhűtőt úgy cserélt ki, hogy a hibát 1 óra alatt bevizsgálták, a számítógépet azt követően elhoztam. Majd amikor értesítettek, hogy megérkezett a cserealkatrész visszavittem a számítógépet és megvártam a cserét. Olyan egyszerűnek gördülékenyen ment. Ezért - és a tapasztalt megbízhatóságért - ajánlottam is mindenkinek a márkát. A teljesség miatt le is írom, hogy a Thinkpad-eket továbbra is szervizelik Magyarországon.

Most ha valaki azt mondja: Lenovo. Azt mondom "Fussatok bolondok!", hogy klasszikust idézzek :-)
Az vegyen Ideapadot, akit nem zavar ha a garanciális szervizelése esetleg 2 hónapig is tarthat.

Panaszomat telefonon több Lenovo márkával foglalkozó kereskedésnek elmondtam. Próbáltam rajtuk keresztül elérni magyarországi Lenovo illetékest. Türelmesen meghallgattak, majd közölték, hogy ők is csak a call-centert tudják javasolni. Elküldtem a panaszt a lenovo@lenovo.hu -ra, amit a LenovoMagyarország facebook oldalán találtam. 4 napja nem reagáltak. Találtam egy fax számot, amire szintén elküldtem egy levelet, hogy hívjanak már vissza. Eredmény semmi. A gépet pedig várom.

Állítólag kompenzálni fog a szervíz. Mégis mivel? Visszatekerik az időt?

Történetem szervízkódokkal és UPS tracking számokkal tudom igazolni.

Üdvözlettel:
Zoltán

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.14. 09:45:12

@Rosszindulatú Vászka: Azaz. Pedig a Horthy szobor fehér ló nélkül, olyan, mint az alkoholmentes sör :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 09:58:16

@TERMOSZ: Egy szar és egy nagyonszar viccet kereszteztél. Nem tűnt fel, hogy a kapott eredmény nem értelmes? Ezt a durva pappjancsizást még tőled se tolerálom. Egy hónapra el vagy tiltva a viccmeséléstől. Írd csak a poént, majd beírom hozzá a viccet.

A papa haldoklik:
- Ha meghalok, fújjatok be Old Spice-szal!
- Miért?
- Hogy érezzétek a hullám frissességét.

Tengerparton nyaral a család:
- Hé Gazsi, feküdj a hullámra!
- Ne bomolj, Julis, még élve se kívánlak...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.14. 10:19:08

@Rosszindulatú Vászka: Azok legalább betörhetők...

@TERMOSZ: Jaj.

@atpijkamo: Csak facepalmot akart előidézni. Nálam sikerült?

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 12:17:57

@ColT: aztat úgy monta a tévébe a szerencsejátos okoshölgy, hogy: rizikó nélkül nincs kockázat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.14. 12:36:26

@Rosszindulatú Vászka: De kockázat az amúgy is mindig van, még akkor is ha nincs.
Ez ilyen kalandország.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.14. 13:09:31

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: a mokus egy agressziv idegbeteg allat, a lo viszont erzekeny okos eloleny az ember baratja es segitoje

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 13:16:28

@hagyma:

A megbokrosodott mókus levetette hátáról gazdáját.

A londoni ügetőn megvadult mókusok halálra tapostak 9 nézőt.

A schönbrunni park kedvencei a lovak. Idén ismét nagyszámú lófészket találtak, a kisgyermekes családok nagy örömére. A kedves kis állatokat kézből is etethetjük, akár a nyakunkba is ülnek némi potya-mogyoró reményében.

Manyecska 2012.05.14. 13:28:08

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nem beszélve a ló és a mókus ürülékje közti nem elhanyagolható differenciáról! :)) csatlakozom, nálunk is cuki..izé jóvágású mókusok jönnek egész közel!! nyárson csak tengerimalacot láttam még..boooáááá:(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.14. 13:37:13

es ne feledkezzunk meg az igen kivalo urgeporkoltrol nokedlival es kovaszosuborkaval
Maryvel szezonban rendszeresen eljarunk urget onteni

Manyecska 2012.05.14. 13:47:36

Hát ha én mindent megennék ami eddig a számban volt hááát.. 502.. :D

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 13:55:26

@hagyma: no meg mennyi rengetegsok mókus köll egy rendes adag kolbászhoz, lóbúl meg mennyi kevés ugye.

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: megvadult mókusok randalíroztak a pamplónia mókusfuttatáson, több nézőnek is kiszakadott az ingje.

Veszett mókust talűltak a serengeti vadasparkban. A látogatók legnagyobb döbbenetére csak ült nyugodtan és Ginzberg verseket szavalt oroszul.

Manyecska 2012.05.14. 13:56:07

@Rosszindulatú Vászka: és akkor a mókus farkát kell szopogatni:O ??:O pfájjj! Csóri állat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 14:00:02

@Rosszindulatú Vászka: ha ginzberget szavalt, akkor télleg meg volt vala veszedve. vagy lehet így akart tiltakozni a homokcekcuális mókusok mekkülönbösztetése ellen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.14. 14:01:06

@Rosszindulatú Vászka: hiaba hulyultok ez az amerikai szurkemokus kifejezetten kemeny ellenfel

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 14:02:52

@hagyma: mér? boxol? vagy leharapja a lábad? esetleg pisztolya is van? vagy mi?

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:05:32

De Hölgyeim!

Haggyuzk a cekcualitást a hanyatló nyugat ópiumának.

Mindég csak a csúnyálkodás mi?

Amúgy meg nem is minden Ginzberg vers hormocekcusos, némejik egész rendes hippirinya.

Ez pl. kifejezetten mókás, Kozsó a fél karját odaadná, ha ijet tudna:

„SZERETKEZTEM MAGAMMAL"
„I Made Love to Myself'
Eörsi István fordítása

Szeretkeztem magammal
a tükörben, megcsókoltam ajkam,
s így szóltam: „Szeretem magam,
jobban szeretlek mint bárki mást."

New York, 1951. december 30.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.14. 14:08:31

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: harap
tuhegyes fogakkal, maggam sem tudom mekkora nyomatekkal
neha torokra megy
tovabba kieszi a kajat a madaretetombol es osszeszarja az erkelyt

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:09:54

@hagyma: az a vérnyúl. Ekkora foga van!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:10:15

@hagyma: az annak a jele, hogy szarkaját teszel ki az etetőbe...örűlj neki, hoyg nem gyújtja föl a lakást. a mókusok már csak ilyenek

bezzeg az itthoni mókusok, egészen mások

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.14. 14:11:53

@batgirl: micsoda???
a legdragabb igenyes kajat kapjak es direkt mokusmentes etetot vasaroltam, de ezt a mokus nem tudja

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:12:35

@hagyma: hát írd ki rá
mókusoknak tilos a belenyúlka

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 14:13:08

@Rosszindulatú Vászka:

monnyuk ez éppen egy olyan verse, aminek viszonylag sok és valós mondanivalója van, mer példájul én is magamat szeretem a legjobban, és még csak nem is nagyon szégyellem.

@hagyma: kész főnyeremény. add el a szárított mókustrágyát bioszomatikus természetes arcápolóként. a sok hülye amcsi (bocs az asszonynak..) sok szép dollárt fizetne érte. :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:14:16

@hagyma: milyen az a mókusmentes etető???

ja, tudom már!
volt benne mókus, mikor megvetted?
nem?
na látod, teljesen mókusmentes volt..

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:16:08

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ugye, hogy ugye?

Ahogy a Csokornyakkendős Gyilkos mondotta volt: engem nem szeret senki, csak én! Engem nem ért meg senki, csak én!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:16:20

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: vagy importálhatnánk, mint eredeti amerikai mókus guanó, teli vitaminnal és salakanyaggal. használható kinn és benn is. Ajánlott a fogyókurázóknak. Norbi is rápattanna,lenne updétmókusszar

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:18:55

@batgirl: ugyanmár, mink igényesek vagyunk és nem szarral gurítunk.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:19:55

@Rosszindulatú Vászka: ja, ma nekem is igényes napom van, de lehet hogy még holnap is leszek..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 14:22:04

@Rosszindulatú Vászka: hogyhogy ugyehogyugye?? hát tagattam én valaha is hogy egy merő egoizmus vagyok? :D:D magammal kelek, magammal fexem, magammal megyek sétálni is és önnön magamat szeretgetem dédelgetve.

aki mást mond, hazudik.

@batgirl: ápdétmókusszar, mi? tudod, mit, akkor már inkább a lószar. az terem helyben is. kinézek az abalakon, itt rohangálnak ezekkel az idétlen konflisokkal mindig. költségcsökkentés, megtakarítás, hatékonyság, precizitás.

üzletben nincs tréfa.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:25:49

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: mink is totál össze vagyunk zárva, néha azér vannak nagy bulik.

Ahogy a nyomaszutóan alábecsült magyar humanista morológus írta vagyon egy kulcsművében:

"Álmomban macskák voltam és egymással játszottam"

Szinte már a Nepált ostromolja.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:26:24

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: fúj, de szar helyen lakozolsz. Egy taliga l.pikuláért se mennék olyan helyre ahol élőlovat látni, a jószagú autó helyett. fújj

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:28:24

milyen érdekes, mind a két kedvenc homokozómban a lovakról van szó..nyihahaha

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.14. 14:32:36

@batgirl: ilyen
most mar nincs felfuggesztve, mert lejart a teli szezon, de felvolt es uveglappal , tetovel vedett, de gy mokusnak semmi nem akadaly
images3a.snapfish.com/232323232%7Ffp73437%3Enu%3D7679%3E383%3E259%3EWSNRCG%3D3535%3A2%3C97234%3Anu0mrj

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.14. 14:34:34

Mi van, megeszűnt a Homáron a postolás? :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 14:38:03

@Manyecska: Milyen pajzán vagy újabban! Csak maradj is így!

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:38:11

Akkor megalaqpítom a Homár gurmé szekciót!

Javallataim az eddig ne ismert delikátok fejlesztésére:

1. (ezt mexavasztuk)
rágcsáló ürülék - rántva, sütve, natúr (szusikaki)

2. javaslom velvenni a listára

2.1. Békanyál koktél
2.2. Csigaszemkaviár
2.3. Lócitromlé (friss mentával, természetesen)
2.4. Halpénzpástétom
2.5. Pontysajt

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 14:39:23

@ColT: Tudod, hogy egy-egy posztcunami között hetes szüneteket tartanak.

Manyecska 2012.05.14. 14:41:09

@Rosszindulatú Vászka: néha leszopogatom a paradicsomos halamról a kis pikkelyeket..:)

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:43:39

@Manyecska: ez valami szimbleum, vagy még eszünk?

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: az nem úgy van, frecipe köll, meg eredetigazolás. Vagy engemet megvesztegetni.

Manyecska 2012.05.14. 14:45:43

@Rosszindulatú Vászka: nem, még eszünk. Az előbb is ujjra gondoltam nem másra csak az Apti koma itt perverziózik vagy mi .. :P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 14:49:00

@Rosszindulatú Vászka: recipe eccerű. Só helyett cukor kell bele, és elfelejteni, hogy már tettem bele citromot. Tuti siker.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:51:10

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: szerintem teát főztél, citrommal és cukorral, csak beleesett, egy kis ragu.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 14:54:42

@batgirl: :) meg egy kis zöldség és petrezselyem. Hát na.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 14:57:40

@batgirl: sőt, disznóturha.

@Manyecska: aha. A baráccságunk okán elfogadom a választ.

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nem nyert. Kis fűszerezéssel utólagosan feljavítható a cucc ehetőre, sőt tán még finomra is, ha nem is díjnyertesre. Csak ojan pájázat nyer, ami eleve gusztus... izé egzotikus.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.14. 14:59:01

@Rosszindulatú Vászka: és mit szólnál ebihal raguhoz?

most ócsón betudom szerezni

Manyecska 2012.05.14. 15:00:04

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: tárkony is volt benne? Szimplán érdeklődöm csak.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 15:13:27

@Rosszindulatú Vászka: nos, akkor marad a megvesztegetés. részletezzed kívánalmaidat bátoran.@Manyecska:
Azt már nem pazaroltam bele. Fél kiló csirkehús bánta a dolgot, a kutya viszont nagyon boldog volt. Az cukrosan is szereti.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.14. 15:20:15

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: sztem meg sóval, borssal vagy valami erős karakteres fűszerrel menthető lett volna. Vagy valami savanyú zöldség/zöldfűszer belefőzésével.

A pazarlás bűn.

Ja, és mindent akarok. Érted? MINDENT!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.14. 15:32:48

@Rosszindulatú Vászka: :) hidd el, ez menthetetlen volt. amit én elbacok, az el van bacva rendesen, nemám csak egy kicsit. pazarlásrul szó sincs. a kuttynak is jár néha egy kis luxus.

a mindentakarásod erőst emlékeztet valakire, csak nem jut eszembe most a neve :P

Kovács János 14 2012.05.14. 17:03:04

Sziasztok!

Remélem még valaki olvassa ezt a bejegyzést. Én is küzdöttem hasonló problémával: hetekig nem regisztrálták a Call Centerben a problémát, össze-vissza tologatták a felelősséget, a futár nem jött érte, stb-stb. Meguntam, elkezdtem google-zni.

A MEGOLDÁS: tessék megnézni a szervízfolyamat bevezetéséről szóló prezentációt:
web.rrc.hu/rrcweb/Lenovo/Idea_termekek_uj_szervizelesi_folyamata.pptx

Van benne egy szlovák illetőségű úriember, ő a call centeresek eszkalációs főnöke.
Felhívtam, elmondtam neki a problémámat, konkrétan "Nevem Alex, Nevem Szabolcs és Nevem Szilárd" kollégákkal, megértette, kérte hogy írjam le neki röviden az ügyet (lenovo.com-os címe volt! :).

Ezután a következő történt:
1. nap: elnézéskérés, jegy rögzítés, ticket ID-val
2. nap: felvette a futár
3. nap: javítás
4. nap: szállítás vissza
5. nap: megérkezett, működik

Én azért bízok benne, hogy a folyamat előbb-utóbb be fog állni (én is voltam már eleget sourcing projektek szívó oldalán, tudom milyen nehéz lehet most a román kollégáknak), amíg nem, addig bátran lehet beszélni a preziben megadott eszkalációs ponttal.

Remélem segítettem valakinek.

üdv
"Kovács János 14"

XCat 2012.05.14. 17:52:59

@atpijkamo: Te, ha hiszed ha nem, ezt én így olvastam valahol....

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Ezek viszont nagyon szép életképek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 17:58:30

@TERMOSZ: Elhiszem. De azt nem, hogy nagyon megfogott a "vicc" mélyből jövő őszinte humora.

Nem mentség, akkor is el vagy tiltva. Sőt, méginkább.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 18:00:06

@Kovács János 14: Na, gratula, ezt így kell csinálni.

Azért elég szomorú, hogy ezt így kell csinálni.

Xezs 2012.05.14. 19:46:15

@atpijkamo: De miért kellene szétadóztatni az örökséget? Amit felépítesz, azt nem csak magadnak építed, hanem a leszármazottaidnak, hogy nekik már könnyebb legyen az élet. Szemétség lenne szétadóztatni. Jelenleg is van örökösödési illeték, tudtommal vállalható összegű, úgyhogy jól van ez így.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 20:03:20

@Xezs: "leszármazottaidnak, hogy nekik már könnyebb legyen az élet"

Nézz meg néhány gazdag családot, hogy tönkretette az örökösök életét a pénz.

XCat 2012.05.14. 20:05:47

@atpijkamo: Egyikét sem, szerintem. :)

Xezs 2012.05.14. 20:57:35

@atpijkamo: Aha értem, és ilyen alapon vegyük el mindenkitől, még akkor is, ha jó gazdája lenne az örökségnek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:00:50

@Xezs: Nem. Csak általában jót teszünk velük, ha nem örökölnek annyit.

XCat 2012.05.14. 21:02:02

@atpijkamo: Nem tudhatod. Te még sosem örököltél annyit. És persze én sem, tehát tiszta sor hogy ők dögöljenek meg, én majd kezelem jól a pénzt, mert nekem sosem volt, ezért biztos faszán csinálnám:D

De hálistennek ez nem ilyen. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:02:14

@TERMOSZ: Csak kapásból a szerencsétlen onasszisz lány.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:12:50

@TERMOSZ: Onassis fia, Alexander, az Onassis birodalom örököse, repülőgép szerencsétlenség áldozata lett. Christina lánya, akit lázas sietséggel kezdtek bevezetni az üzleti élet labirintusaiba, nehezen bírta a terhelést, és férjtől szeretőig, majd onnan az idegorvosig tántorgott. Óriási vagyona ellenére boldogtalanul halt meg 37 éves korában.

XCat 2012.05.14. 21:15:57

@atpijkamo: Tehát szépen, fiatalon, nem csoffadtan, nem elhülyülten, nem inkontinensen, nem fájdalmaktól gyötörve, nem élve elrohadva fekvőbetegként, ahogy mi fogunk, ha nem fogunk ki valami balesetet, vagy nem nyírnak ki minket?

Ó szegényke.
:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:17:05

@Xezs: "jó gazdája lenne"

Bruhaha. Te mindig belefutsz az ilyenekbe.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:20:19

@TERMOSZ: Kövérre felfúvódva, idegroncsként. Nem volt szép élete, és nem volt szép halála. Mondjuk annyi pozitívum elmondható, hogy nem szenvedett tovább.

XCat 2012.05.14. 21:22:18

@atpijkamo: Hány kövér ember szaladgál... aztán élnek. Idegroncsból is sok van. A többség dolgozik, és másokat is idegroncssá tesz.

Kurva eső meg esik.

Szomszéd kurva macskája meg leborította a gyöngyösdobozomat. Hogy kell macskát nyúzni?

XCat 2012.05.14. 21:24:42

@atpijkamo: Te atpi, te okos vagy. Magyarázzad nekem megfele, hogy miért akartok ti annyira élni? Mert láthatóan akartok, pedig folyton hisztiztek hogy ez nem tetszik meg az nem tetszik... hogy van ez?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:25:34

@TERMOSZ:

Álmomban szeretnék meghalni, mint nagyapám, nem pedig sikoltozva, mint buszának utasai.

XCat 2012.05.14. 21:26:17

@atpijkamo: Félivel konzultálj. Sikoltozás ügyben ő az illetékes.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:31:49

@TERMOSZ: Te Féli - mert ilyen dumával nyilvánvaló, hogy te bitorlod a cica nick-jét -, ez olyan emberi dolog. Még senkinek sem sikerült kielégítő vélaszt adnia. A legközelebb talán az járt, aki azt mondta, hogy a haláltól jpbban félünk, mint az élettől.

Rokon kérdés, az élet értelme. Hivatkozás: Monty Python - The Meaning of Life, film www.imdb.com/title/tt0085959/

Ennek semmi köze hozzá (ámármint az élet értelméhez, nem a filmhez), de kurvajó, Féli, te ezt nagyra fogod értékelni: Élő máj transzplantáció.
www.youtube.com/watch?v=Sp-pU8TFsg0

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.14. 21:36:05

@TERMOSZ: A farkát rácsomózod a kilincsre, a seggét felmetszed, kétoldalt megmarkolod a bőrt, és lerántod róla. Célszerű még előtte kinyírni az emberiesség nevében. Akarom mondani az állatiasság nevében.

XCat 2012.05.14. 21:47:57

@atpijkamo: szóval nem feltételezed rólam, hogy beengedem a szomszéd macskát? Jól teszed, nem is engedem be. Az erkélyen át mászott be.

De mán hazament.

Tehát ezért akartok élni, hogy ne kelljen meghalni? Milyen... avantgárd.

Anomalocaris (törölt) 2012.05.14. 23:30:23

@atpijkamo: "te bitorlod a cica nick-jét"

He? :D

XCat 2012.05.14. 23:38:42

@A félelmetes népszavazás: Nocsak, megsikoltoztattad? Nem is mondtátok.

Védekezett?

Anomalocaris (törölt) 2012.05.14. 23:45:31

@TERMOSZ: Nem volt szándékos. Dehát olyan könnyen hagyja el sikoly fogainak kerítését.

XCat 2012.05.15. 08:53:38

@A félelmetes népszavazás: Értem. És akkor ti most izé... jártok?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.15. 09:05:28

@TERMOSZ: Ne izélj. Úgy képzelem, hogy Batgirl stabil párkapcsolatban él, olyan megbízató klasszikus egyszerű férjtípussal. Kőműves, vagy kamionos. Még ha Féli korban illene is hozzá, túl újhullámos, egy perc alatt megőrjítené.

Anomalocaris (törölt) 2012.05.15. 11:47:24

@TERMOSZ: Ugyan. Ezek nem a gyönyör sikolyai.

@vjannus 2012.05.30. 03:52:11

A lenovo servizelése nem csak az ideapadnál rossz, hanem unblock, én a W510 -es üzleti felsőkategóriás laptopomat vittem be a servízbe (IBM jajj), hogy a hangszórón nem jön hang.

Visszamegyek mert kész a javítás, erre kapok egy számlát (a garanciális több mint 600K -ért vásárolt 2 hónapos laptop) , hogy ők nem találtak hibát és a bevizsgálás díja ennyi. Ügyvéd egyeztetés nem vettem át, panaszkönybe bejegyzés, szervízvezető kontaktját (aki egy cseh pali volt csak angolul tudott - német/magyarral ne is próbálkozz -ha szeretnéd megtudom adni az elérhetséget , hááta 1 éve nem változott), megírtam mi történt visszaadták a gépet persze fizetés nélkül.

A poén kiderült nincs hang , erre a pali azt állítja van, mondom neki mutassa meg, erre Ő azt hogy több órán át nem volt. És Ő úgy hogy nem tudja bebizonyítani, hogy valaha volt, csak úgy veszi át hogy tuti fizetős lesz , Cseh palit ismét hívtam, aki másik céghez irányított át: Nádor rendszer ház, ahol kiderül : alaplaphibás volt a gép és ki is cserélték. Ám a sok herce-húra után azonnal eladtam inkább és vettem egy DeLL ugyan ilyen kategóriás laptopot.

Dellnél is volt már szervizes tapasztalat (next day) , ahol kijöttek házhoz és 1 óra alatt új panelt szereltek bele(humansoft). Ezt tartom szolgáltatásnak.

no204 2012.06.09. 00:25:42

Én egy Thinkpad teblettel járom ugyan ezt a táncot, a thinkpad szervízelés annyival jobb, hogy elvileg itthon veszik fel a telefont, és háztól házig futár van, nekem már ez sem sikerült mindnehonnak küldtek tovább telefonon. Végül ahol vettem, a "szélsőségesennemanalóg" üzletlánc szervíze segített ki és intézte ezt a tortúrát (kapcsolatfelvétel kiküldés, visszafogadás), 1 hónap volt a szervíz+odavissza, kijavították az eredeti hibát, de sikerült a lengyel szerviznek kontakthibásra összerakni, most megint náluk van, várom vissza.

Üdv,
Zoli.
süti beállítások módosítása