Tékozló Homár

Középkori ügyintézés a SZÉP-kártyánál

2012.06.21. 09:01 | jackyll | 83 komment

Nem vitatja a Homár, hogy mekkora logisztikai problémát jelenthetett a SZÉP-kártyás rendszer felhúzása, de azért az elég szottyos, hogy 2012-ben 2 hétig tart cégen belül egyik virtuális számláról a másikra vezetni pénzt. És közben be is fagyasztják a számlát. Ennél tutibiztos, azis gyorsabb lenne, ha papírfecniken tárolnák az adatokat:

Múlt héten gondoltam, hogy az OTP Szép Kártyámmal vásárolok jegyet a Volt fesztiválra. Mivel év elején úgy döntöttem, hogy a teljes kaffetéria keretemet a meleg étkezés alszámlára kérem, utánna kérdeztem az OTP Szép vonalon, miként lehet 30 ezer forintot átcsoportosítani a rekreáció alszámlára. (Csak erről lehet Szigetes jegyeket venni.) Az ügyintéző hölgy közölte, hogy erre természetesen van lehetőség: a munkaadónak kell ezt jeleznie a kibocsátó, vagyis az OTP felé. DE. Mint mondta az átcsoportosítás röpke két hetet (!!!!!) vesz igénybe, ráadásul erre az időre teljesen befagyasztják a számlát. Vagyis addig kajálni se tudok a kártyával.

Teljesen ledöbbentem a válaszon! Ez szerintem rohadtul nem korrekt, sőt az az érzésem, mintha büntetni akarnának, mert meg merem változtatni a korábbi döntésemet. Mi az isten tart két hétig és miért kell addig befagyasztani a kártyát? Hiszen pont az volt az egyik sokat hangoztatott érv a Szép Kártya mellet, hogy ez milyen rugalmas rendszer lesz. Nem tudom, hogy többi kibocsátónál is ennyi ideig tart ez, vagy csak az OTP tiszteli meg ilyen gyors és hatékony ügyintézéssel az ügyfeleit? Persze nem mintha tehetnék bármit is, mert a kibocsátóval a munkaadom köt szerződést, nem én választok. Eddig sem voltam elájulva a Szép Kártyától, de ez a történet teljesen kiakasztott, ez az egész kaffetéria rendszer átalakítás egy nagy kibaszás!

üdv,

András

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2012.06.21. 10:54:59

OTP? Valami medve rémlik...

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!
Meglepett volna, ha működik.

Közben rájöttem. Az OTP fejleszti a blogmotort, azért állunk most. Remélem nem két hetet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 10:55:37

"vagy csak az OTP tiszteli meg ilyen gyors és hatékony ügyintézéssel az ügyfeleit?"

Naívügyfél, mitvártálazótépétől, holnemszarnakle, szarjanaksünt, szépkártyamonnyonle.

Még jó, hogy nem kértem SZÉP kártyát.
Vajon a használata miatt szükséges ideggyógykezelést is lehet vele fizetni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.21. 10:58:03

harmadik..hehehe..ajánlom aptikamonak

Sokorai_Atala 2012.06.21. 10:59:46

Az van, hogy az OTP 15 nap múlva fizet a helynek, akinél felhasználták (hotel, étterem, bolt stb.), mivel gondolom több tízezer ügyfél van, így van egy feldolgozási idő, amikor meg kell várni, hogy adott kártyáról költöttek-e pénzt.
Tehát lezárják, megvárják, hogy befutnak-e rá a mínuszok és ha nem akkor tudják áttenni új alszámlára. Gondolom ezzel előzik meg a trükköket.

England win The Ashes! 2012.06.21. 11:01:05

Az a gond, hogy a poszter a VOLT fesztiválra akart jegyet venni. A SZÉP kártya viszont a jövőt képviseli, a "múltat végképp eltörölni". :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 11:01:45

@Taurusz: Közgép fejleszti.
Azaz kiadta alvállalkozásba, Pistikének, aki most jár OKJ-s tanfolyamra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 11:07:46

@Sokorai_Atala: 1. ezt miért nem lehet közölni
2. ki talált ki ekkora b@szt? :D:D:D:D Ez nevecccségess!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.21. 11:10:46

Csúnya kártyával veszek jegyet a lesz fesztiválra.

Tölgyasztal 2012.06.21. 11:11:25

a sors akarta így..most van fent egy hír az index honlapján,h nem is kapott környezetvédelmi engedélyt...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.21. 11:12:26

@Sokorai_Atala: Öööö... Ugyanarról az alszámláról ugyanaz a "trükk" is működhet. Szóval ez nem magyarázat.

Azért méltányolom.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.21. 11:16:13

@ColT: nem is tudod, mennyi probléma van vele. Mi adtunk a dolgozóknak szép kártyát, és most, hogy nyáron tudjanak elmenni nyaralni, feltöltöttük az egész éves cafetériát rá. aham..most meg van egy-két ember, aki kiakar lépni, és rohadt felháborítónak tartja, hoyg vissza kell fizetnie kp-ben.
Ugyanis, visszaszerezni a pénzt másképp nem lehet. Számomra ez is hihetetlen.
A másik része, hoyg ha valaki nem tudja elkölteni, akkor az a pénz elvész. Mondjuk, kíváncsi lennék rá, hogy hova tűnik akkor?????

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 11:18:33

@Sokorai_Atala: Ja meg, az OTP rendszerében nem jelenik meg a tranzakció már akkor, amikro fizetsz vele?
Ez gáz. Nagyobb kaki ez, mint elsőre gondolod.

tregard 2012.06.21. 11:23:39

most úgy áll, hogy VOLT nem lesz

Sokorai_Atala 2012.06.21. 11:25:05

Akkor még az lehet, hogy Gizike nem könyvelte le aznap, hanem három-négy nap múlva.

Sokorai_Atala 2012.06.21. 11:26:53

Na most ahogy tregard írja, pillanatnyilag nincs környezetvédelmi engedélye a Voltnak, tehát lehet jobban jár, ha kajára költi a pénzt, mintha egy elmaradt fesztiválra.:))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.21. 11:28:37

Első! Szép kártyát ide!
Ez az új divat, hogy nem hagy kommentelni ez a szar?

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!

Első? Szép kártyát ide!
Ez az új divat, hogy nem hagy kommentelni ez a szar?

Sokorai_Atala 2012.06.21. 11:29:12

@ColT: megjelenik, de sorakoztatják, én már kaptam olyan kivonatot banktól, hogy sorbanálló tételek, tehát már befutott az infó, hogy vettem pl. egy karton sört és kártyával fizettem, de még nem vették el tőlem az árát és a söreladó sem kapta meg.
Biztos van valami magyarázata, de nem vagyok bankár sajnos:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.06.21. 11:29:18

a volt fesztivált rekreációnak titulálta??? priceless!!! :D

PITTA 2012.06.21. 11:44:43

Nem is lesz VOLT fesztivál. Most olvastam az index címoldalon. Megfúrták a környezetvédők...

bekbórd! 2012.06.21. 11:48:41

Ez SZÉP! Ha kajajegyek lennének, postán (esetleg elsőbbségivel) elküldhetnéd, ők beletennének a válaszborítékba uannyi rekreációjegyet, és visszaküldenék. 1 hét alatt megfordulna :D

Sokorai_Atala 2012.06.21. 11:53:38

@ColT: csak a sört ne kérjék el:))

Skodakék Fábia 2012.06.21. 12:05:56

Ezentúl minden hasonló posztra egyszerűen reagálok.
A poszter egy fasz. Vagy fapina. Sírni azt tud, de előre gondolkodni pár hónappal azt nem.

England win The Ashes! 2012.06.21. 12:11:56

@Petró Chelly: Az András név nem segített a meghatározásban? :)

Manci néni, a szomszéd 2012.06.21. 12:18:30

Én készpénzben kapom a fizetésemet.
Ennyit erről drágáim.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.21. 12:22:51

@Manci néni, a szomszéd: akkor bizony sok mindenről leteccik maradni..
pl..vajon mit vegyek az egészségkártyámon gyűlő pénzből, mert hogy igazából egészséges vagyok..és a fogaim is rendbe vannak..klímát kaphatnék e rá?
Vagy nyári gumit a kocsimra?
AZtán a szépkártyából mért nem mehetek tengerparti nyaralásra pl..adria. régebben úgyis a mijénk volt. állítólag..
meg állítólag szeretjük a külföldi magyarokat is, mért nem támogathatom őket...mert tengerre vágyom, de nekem a balaton a riviéra...stb..stb

Sokorai_Atala 2012.06.21. 12:28:46

Én tudok egy jót, vegyen ennivalót a kártáyval, ahogyan eredetileg akarta,de egy kis perselyben gyűjtögesse az árát, amit ugye nem költött el ételre, aztán ha lesz fesztivál, ha a engedik, az így összegyűlt pénzből vegye meg a belépőt.

Skodakék Fábia 2012.06.21. 12:30:38

@Dr Jozef Vengloš: a mai világban az akárki lehet :))
Mi a különbség a depressziós és a buzi között?
1, Depi vagyok önnyi leszek
2, Laci vagyok Gyöngyi leszek

XCat 2012.06.21. 12:31:53

@Dr Jozef Vengloš: Az éppen nem lenne akkora baj, de fél év alatt akarnak eltörölni 2000 évnyi múltat... az ilyesmi kapkodáshoz vezet.

vendriner aladár 2012.06.21. 12:38:07

Nekem fizetésem sincs, így nincs mit elkölteni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 12:40:54

@Sokorai_Atala: Heh, de attól még látja, hogy mennyit kellene levonni :)

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: :D:D:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 12:42:10

@Sokorai_Atala: Asszem :D

@Petró Chelly: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

@vendriner aladár: Ez valami új divat.

Lizzieeee 2012.06.21. 12:50:32

@Petró Chelly: Hátigen...

Nagyon jófej az a Munkáltató, aki az éves egyszeri nyilatkozást később hagyja változtatni és hajlandó az OTP-nél módosítgatni...mint látjuk, nem egyszerű...és Te csak 1 munkavállaló vagy a kitudja-hányból...

England win The Ashes! 2012.06.21. 12:52:45

@Manci néni, a szomszéd: Persze, hiszen hogy férne el a kártyaolvasó a retikülben?

(Bocs, magas labda volt.)

Manyecska 2012.06.21. 12:53:47

Két hét az átfutási idő...van ahol harminc nap egy rohadt igazolás kiadási ideje..:(

Kelpo 2012.06.21. 12:55:26

Szóvalakkortehátigazábóltulajdonképpenvalójában azt jelenti hogy tudok ugrálni az alszámlák között? Mondjuk már alapból egy baromság hogy miért nem költheted az összes dologra a rajta lévő keretet.

Én rekreációra kértem, de nem tudom kihasználni, szóval lehet az lesz hogy átrakatom a felét kajára, és akkor lecophatnak, és a másik feléből meg eltudok menni füredre, ahol van kis faszenes, és megfelelő méretű hűtő is!! Ez fontosch!!

Manyecska 2012.06.21. 13:05:28

@Dr Jozef Vengloš: szerintem ahogy minálunk mondjuk lesz kapsz! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 13:19:05

@Sokorai_Atala: Végül is, nincs mit elkérni, mert a SZÉP kártya nem használható, így nem tudtunk sört venni... :(

Manyecska 2012.06.21. 13:40:30

@ColT: előrefurakodom a sorban, igazad van:D

Ma'at 2012.06.21. 13:48:42

a buzi szép kártyánál, ha a munkavállaló módosítgatni akar, az otp rákeni a munkáltatóra, hogy az szopjon a módosítással, ahelyett, hogy átjárhatóvá tenné az alszámlákat.

így a munkáltató csinálhat visszavonó állományt, küldheti újra a feltöltő állományt, bérszámfejtheti újra az adott havi cafeteria elemeket, küldheti újra az adott havi cafeteria elemek adóbevallásást, jegyzőkönyvezheti a módosítást, majd éves bevalláskor-ellenőrzéskor leszophatja önmagát, hogy nem passzolnak a tételek, egyszerűen azért, mert a dolgozó meggondolta magát és nem zabálni, hanem wellnessfürdőzni akar a szépkártyájával.

Manyecska 2012.06.21. 13:51:49

@Ma'at: mondjuk ez igaz, akár ez is előfordulhat..!!

helianthus 2012.06.21. 13:56:54

Kiderült már, hogy szépkártyával lehet-e nevezni a kékszalagra?
És ha igen, miért nem?
Fhontoschhh!!!

Manyecska 2012.06.21. 13:59:47

@helianthus: kis üvegasztalt lehet belőle vajh venni??

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.21. 14:08:29

@Ma'at: kicsit eltúlzod a dolgot. A munkáltató egy összegben utalja át a szépkártya összegét, és küldi vele az excelltáblázatot, hogy kinek mennyi és hova.
És mivel elutalta, az a havi bevallásban leis adózza.
Ezen semmi nem változtat, az hogy hova kéri a delikvens a pénzt, utalás előtt kéri a jegyzést. Utalás után a munkáltató, (sajnos) már nem fér hozzá semmihez. Pont ezt ecseteltem, hogy mint munkáltató mekkora szarban vagyunk, hogy nem tudunk visszakérni..

Sokorai_Atala 2012.06.21. 14:13:09

@ColT: kápére esetleg, de csak hó elején...:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.21. 14:32:50

az igazi brassoi szuzpecsenyebol keszul, es tulajdonkeppen az altalam keszitett a vilag legjobb brassoija

Manyecska 2012.06.21. 14:36:30

@hagyma: nagyapám Brassóban született...tudta a tutit:D..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.21. 14:41:34

@Manyecska: hat lehet a tutit tudta, de hogy eleteben nem fozott brassoit az tuti, a mi nagyapainknak meg volt feleseguk akik tudtak a dolgukat
/amugy en is csak es kizarolag paprikaskrumplit, rantotthust sult csirket es marhaporkoltet fozok itthon, mert ezeket nem bizom Maryre, amugy csak sorert megyek a konyhaba/

Manyecska 2012.06.21. 14:50:16

@hagyma: tuti, annó a Pálmaházban volt főkertész:D...de anyám brassóiját mindig szénné dicsérte!! Különben nálunk előfordul hogy nem én főzök hanem a férjem bontakozik ki..:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.21. 14:53:35

@Manyecska: az nalunki s elofordul, mint emlitettem:)
de a brassoim tenyleg vilaghiru
az alapanyag nagyon fontos es nagy langon kell sutni sok keveres mellett

XCat 2012.06.21. 14:58:07

@Manyecska: Tők jó lehet főkertésznek lenni. Egész nap növények között... kár hogy nem értek hozzá.

Manyecska 2012.06.21. 14:58:33

@Manyecska: oszt mindig mondom neki hogy "iszom szavaidat" :D:D..:)....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 15:01:11

@Manyecska: Nálunk is, olyankor van rossz kaja :D

Manyecska 2012.06.21. 15:01:15

@RipCat: igen! Apám suli után bement mindennap hozzá az irodályába..mert az is volt az öregnek..övé volt a pálmasor vagy mi oszt gondozgatta..

XCat 2012.06.21. 15:03:39

@Manyecska: Pálmák jól elvannak egyedül is.

Nekem meg kéne szerezni gyékényt. Volt itt valahol, de nem lelem... eszkóba árulnak olyat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.21. 15:05:31

@RipCat: egy gyekenyen akarsz velunk arulni?

Akos146 2012.06.21. 15:06:29

én voltam az első, csak a blogmotor miatt nem lehetett.

XCat 2012.06.21. 15:10:03

@hagyma: Ki akarok menni a margitszigetre, oszt rádögleni.

Manyecska 2012.06.21. 15:10:51

@RipCat: ja. de még egy kici kínaiba is kapsz..

Manyecska 2012.06.21. 15:11:54

@Akos146: ..nálam biztos nem..tizenhét voltam..
:D:D

Manyecska 2012.06.21. 15:18:11

@ColT: máshol is ilyen szarul teljesítesz??? :D

Xezs 2012.06.21. 21:53:33

Azért két hét kedves posztoló, hogy ne hívd fel a hülyeségeddel minden héten őket, meg a többi nagyokos, amelyik nem tudja év elején eldönteni, hogy mit akar kezdeni a pénzével. Faszt kell itt variálni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.21. 22:03:13

@Xezs: nem értek egyet. Van az úgy, hogy menet közben megváltoznak a dolgok. Más dolgok fényében. Szerintem okés az igény.

Xezs 2012.06.21. 22:06:07

@Kellemes Zérókomponista: Én mondjuk biztos, hogy azt csinálnám, hogy megállapítanék az ilyenre egy díjat. Aki variál, az fizessen. Ebből a pénzből már lehetne embert/technikát fejleszteni, és nem lenne 2 hét az átfutás.

Na, kompromisszum?

Megdobbent 2012.06.22. 00:10:55

"utánna", "munkaadom", "kaffetéria".

Andras egy kormanyhivatalban dolgozhat, hacsak nem egyenest a sandor palotaban, derek bajusz ur mellett.

Kulonben is, mit rekrealodna egy ilyen ember egy bulikoncerten? Meg ilyet!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.22. 01:06:50

@Xezs: hát a plusz díjszabással borulna a PR szöveg, miszerint rugalmasság-királyság. Ennyi biztos. Nem látok bele, de ebből a 2 hétből lenne mondjuk 1.5 hét. Olyan ez, mint mikor elindulnak a sivatagba 40-en (karaván). Az se véletlenül annyi. Így gondolom. Vedd hozzá, hogy hiába megfontolt az user, ha a környezete nem (rohanó világban élünk). Szocializmusban még elment az ilyen korlátozás, ma már azonnal megy máshova aki ilyennel találja szembe magát, kivéve tán, ha extrajól be nem etették valamivel. Mondjuk Szépkártya esetiben senki nem megy sehova, ehehe. Szerintem szívnak ők már így is eleget. Nincsigazság.

parade 2012.06.22. 07:43:41

Az OTP SZÉP kártya egy csőd. Ha interneten fizetsz szállás előleget, az 15!!!! munkanap.

magician 2012.06.22. 10:03:07

@Dr Jozef Vengloš: Attól függ, mekkora a retikül. Taxis srácnak az autós táskájában elfért tegnap:)

helianthus 2012.06.22. 10:31:42

@Manyecska: szerintem törötten lehet. Aztán a rekreációs részből megjavítják. :D

Aloira 2012.06.27. 23:17:58

Amikor nálunk lehetett választani,hogy SZÉP kártya vagy EP kártya, akkor azt elfelejtették közöli,hogy kiválasztották helyettünk a szálláshely alszámlát. Hát köszi. A kajámat meg fizessem zsebből.

Xezs 2012.06.27. 23:28:08

@Aloira: Állítólag át lehet csoportosítani, érdeklődj a SZÉP kártya kibocsátójánál.

mozesapo2 2012.06.28. 21:34:17

@Sokorai_Atala:
Nem így van, az online felületen jóformán rögtön látszik a költés.
süti beállítások módosítása