Tékozló Homár

4 éves fantomtartozás az Editions Atlastól

2012.06.29. 10:43 | jackyll | komment

A kéretlen csomagküldés második reneszánszát éli. Vélhetőleg most évülnek el végleg azok a fantomtartozások, amik akkor keletkeztek, amikor először szórták meg próbatermékekkel a mit sem sejtő lakosságot. Így aztán az Alektum Kft. végigszemetelte a régi címlistájukat, hátha valaki majd most fizet:

Kaptam Önöktől egy emlékeztetőt, egy Önök által kitalált tartozásról. Mivel az EA cégtől 2008-ban egy ingyenes próbacsomagot kaptam, ami után jeleztem e-mailben és telefonon is, nem tartok igényt a termékeikre. Ezt az ügyintézőjük meg is erősítette, hogy nincs rendelésem Önöktől amikor egy második csomagról kaptam értesítőt és ismételten felvettem telefonon a kapcsolatot Önökkel, mivel az e-mailekre nem reagáltak (a megadott elérhetőségeken...) A csomagot nem kaptam meg, nem vettem át. Az egyetlen csomag, ami Önöktől érkezett, és amit megkaptam az a próbacsomag volt, ami kötelezettség nélküli. Mellesleg, akkor is kérdeztem: honnan szerezték meg azokat az adataimat, amik alapján felhívtak telefonon? Hiszen egy titkosított szám, ami nem szerepel a telefonkönyvekben, Önök mégis felhívtak rajta. Én nem rendeltem Önöktől semmit, nem küldtem semmilyen megrendelést. Ennek ellenére, most, közel négy év múlva fenyegető leveleket küldözgetnek egy olyan dologgal kapcsolatban, amit nem rendeltem meg, nem kaptam meg és nem vettem át? Milyen "lejárt tartozás"? Nemhogy lejárt nincs, de semmilyen tartozásom sincs Önök felé. Soha nem is volt.

Kérném részemre eljuttatni azokat az igazoló dokumentumokat, ami alapján Önök megállapították, hogy tartozásom áll fenn! Ezen e-mail címre csak és kizárólag az ügyben várom válaszukat, semmilyen reklám, marketing, kereskedelmi célokra nem engedélyezem a használatát, még a belső statisztikájukban való rögzítéséhez sem járulok hozzá a  Editions Atlas és az Alektum Inkasszó Kft. részéről

és pár érdekesség a honlapjukról:
Az árak forintban vannak megadva és kizárólag Magyarország területén érvényesek. Tartalmazzák az ÁFA-t és a megrendelés napjára érvényesek. Editions Atlas SA fenntartja a jogot, hogy a gazdasági körülmények változása esetén felülvizsgálja az árakat, amit a felhasználó elfogad, mivel Editions Atlas SA a termékeket a rendelés megerősítésekor érvényes árlista alapján fogja számlázni, abban az esetben, ha az illető termékek készlete még tart

Rendelés megerősitése? Megerősitettem, amit nem rendeltem?

Számláját a számlához csatolt postai utalvány segítségével fogja fizetni. Előre nem kell fizetni semmit. Kizárólag felnőtt személy rendelését fogadjuk el.

Én kaptam ilyet? Kitől? Mikor? Hol?

Kérném a másolatát azoknak a papíroknak, ami alapján zaklatnak, és állítják, hogy tartozásom van.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2012.07.02. 07:03:45

@Emberiségellenes háztartási gép: Jaj de figyelmes vagy, de azért ne eröltessük a dolgot ;-)

Kifordított kacagány 2012.07.02. 07:16:26

@XCat: azt hittem az emberek jók és semmi ocsmány nincs bennük.

@ColT: én szeretem a nyugit, mindent lassan, ráérősen csinálok, de ez nem egyenlő azzal, hogy nem csinálok semmit.
lehet, hogy lennék tevékenyebb is, de mindig az a vége a tevékeny napoknak, hogy ott állok üres zsebbel és már csak fejben lehetek tevékeny.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 07:30:07

@XCat: ja, mint a zsidók. ha érdekük azt diktálja a segged is kinyalják, de ha megtehetik inkább elvágják a torkodat. szerintem a nácik csak azért irtották a zsidókat, mert nem szeretik a konkurenciát.
ha pedig lehetőséget és időt adsz nekik, minden németből előjön a náci.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 07:31:33

@Kifordított kacagány: Nem erről beszéltem. Pont rról a nyugiról, hogy a tevékeny napokat tevékenyen tölthesd, és ne azon gondolkodj, hogy vagy eszel, vagy nekiállsz valami kreativitást igénylő dolognak.

@Manyecska: Elvitte a NAV. Megmentették.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 08:31:20

jóreggelt
történt valami az elmúlt napokban?
had ne olvassam vissza..
egy rövid összefoglalót kaphatok valakitől?

Kifordított kacagány 2012.07.02. 08:31:21

@ColT: az a nyugi az amit szeretnék, de olyan nem lesz.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 08:35:53

@batgirl: semmi, semmi, érdektelen, semmi, érdektelen, érdektelen, uncsi

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 08:53:00

@ColT: Tudom, csak jött a többi gondolat is vele. Aki ilyeneken kikad, hogy bürökrácia, az tipikus kormányszidó, kifele mutogató. Az a kemény, hogy többeket ismerek, akik elvileg értelmiségiek és mégis. De hagyjuk is ezeket a csúnya dolgokat.

A gyaloglás nem ross dolog. Mikor nekiindulsz egy több km-es útnak felvesz egy más tudatállapotot az agyad.

@batgirl: megállapítottuk, hogy ti nők szemetek vagytok velünk. Párás szemmel, körbeülve bólogattunk egymásra.

Új posztot!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 09:11:29

@Kellemes Zérókomponista: HAH
azt hiszem mégis csak el kell olvasnom, hogy miből jöttetek erre rá..

Manyecska 2012.07.02. 09:24:35

@batgirl: A FRANCBA HOGY RÁLYAJÖTTEK ERRE!!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 09:26:25

Átolvastam az utolsó százat..brűű..kár volt. Nem értem egyes embereket, akik utálják az embereket, lenézik és fikázzák, azok mi a lószart keresnek egy fórumon.

cicmen (törölt) 2012.07.02. 09:27:36

@batgirl: Átolvastam az utolsó százat..

Azt hittem több eszed van! :)
Ne menj a napra! :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 09:28:04

@Manyecska: ugye, ugye..de azért kellett nekik vagy 3-4 ezer év:)

cicmen (törölt) 2012.07.02. 09:30:20

@Kellemes Zérókomponista: nők szemetek

Azért ez így egy kicsit durva!
(némelyik egész jól szopik!)
:)))))

Kifordított kacagány 2012.07.02. 09:33:29

@batgirl: pedig szóltam, a te bajod, hogy nem hallgattál rám.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 09:34:28

@cicmen: jó, de utána szemetek.:) Persze nem sarkítunk, de hát batnek rövid összefoglaló kellett - mit írhattam volna?:)

@batgirl: na most akkor szépen konkrétizáld és nevesítsd a véleményed. Mertugye úgy van értelme. Asszemhogy az én nickem fog megjelenni? Közöld gondolataid kérlek.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 09:34:41

@cicmen: a többség meg csak azt hiszi, de hogy jön ez a szemétséghez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 09:37:47

@Kellemes Zérókomponista: Miért lenne tipikus kormányszidó?
Nekem pl. ezen a téren pont az a bajom, hogy csomó helyen sokkal egyszerűbben működnek a dolgok, és itthon meg nem azért bonyolult bármilyen ügyintézés, mert oka lenne, hanem mert valami balfasz hülyén találta ki a dolgokat, illetve más balfaszok meg szarnak a munkájukra.
A másik idegesítő a nettó lehúzások, bürokráciának álcázva.

Kormányt szidni meg van miért. Gyakorlatilag az eddigi összeset. A mostanit főleg azért, mert lenne lehetőségük változtatni.

@batgirl: Énsenem.

@cicmen: Attól még szemetek ;)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 09:45:58

@Kellemes Zérókomponista: nem értem mire gondolsz..konkrétumok? te nem olvasol homárt? olvasd el, aztán rájössz.

De legyen egy konkrétum: különbözőmacska, utálja az embereket, lenézi őket, okádik rájuk (ránk) osztja az igazságot, aztán ha valaki nem nyalja a seggét, akkor örök harag és annak jobb ha elbujdosik mert a phszipatától olyat kap, hogy a gyengébb és lelkizősebb típus azonnal beadja a felmondását. Ja, és ha gyengébb lelkizősebb, akkor isten óvja őt! Mondhatjuk, hogy színesebb vele a világ, és lehet figyelmen kívül hagyni, vagy lehet neki jó mélyen benyalni, arra is van példa. Ettől viszont hatalmasnak érzi magát, és osztja a baromságait, aminek a lényege, hoyg mi emberek mennyire szánalmasak vagyunk, és ő hiába mondja el, hoyg mit kellene csinálnunk, ostoba csürhékből áll a világ. Elképzelésem szerint ő egy nagyon megbántott ember, és ahelyett, hogy barátot keresne, csak az ellenségekre hajt.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 09:51:16

@ColT: gyakorlatilag mindnek megvolt a lehetősége. Meg is lesz. Akkor meg? Mi értelme van bárkinek is idegelnie magukat rajta? Bürökráció/balfaszságió is egy konstans dolognak tűnik nekem. Énpéldáu leszaromnemfoglalkozomvele. Nem csak ezt mondom kifelé, hanem tényleg nem. Inkább saját sorsomra, sajátmagamra koncentrálok. Mivel vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy önmagammal azért konfliktusba keveredni nem szoktam, hát sokkal egyszerűbb így az életem, mint akiknek nincs más hobbijuk, mint a világra való fröcsögés, mindegy, hogy kire vagy mire, csatlkaozik az épp futó slágerstreamhez, esetleg a már évtizedek óta bevált hatalom elleni lázongáshoz, aztán nyomatja. Eközben folyamatosan semmi köze önmagához, s mivel olyan felfogást gyakorol amilyet, a jövőben sem lesz. Ergő sorsa soha nem változik. Egyéni felelősségtudat/vállalás nem mondom kiknek mond hánymennyimindent, de én egyáltalán nem tartom hülyeségnek.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 09:57:43

@batgirl: "ellenségekre hajt". Merő igazszólás. De ha ezt átlátod elvileg nem veszed fel ha belédrúg. Persze ez csak papíron működik. Nem ismerem a kapcsolatotokat, de biztos szép hosszú időmegkezdődéssel ezelőttre nyúlik vissza.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:00:29

@Kellemes Zérókomponista: nincs kapcsolatunk, de szép hosszú előzmény volt:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:01:34

ja és az új poszthoz megint nem lehet hozzászólni. Kezdem gyanítani, hogy csak akkor nyitják meg amikor kix elsőzik:)))))))

Kifordított kacagány 2012.07.02. 10:03:33

@batgirl: dehogy, szerinte az emberek jók.
szerintem is. mondjuk valamire, de nem arra, hogy társadalmat építsenek. ez meg már csak úgy van, ha az ember utál valakit, azt próbálja a tudomására hozni.
mellesleg az emberek utálata egyfajta önkritikai is. én legalábbis így látom. mert ugye az emberi gyarlóságtól senki nem mentes. miután könnyebb a másik sekélyességét észrevenni mint azt, hogy önmagunk is ugyanolyan szar alakok vagyunk, rögtön kézenfekvővé válik az egetverő arroganciával történő észosztás. kár ezen keseregni, inkább élvezd a műsort.
amúgy az ellenség jobb és hasznosabb mint a barát. egyszerűbb kiismerni és nem okoz csalódást.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 10:03:54

Én szeretem magam.

Nem kicsit, nagyon.

Manyecska 2012.07.02. 10:05:10

@batgirl: nem, akkor ha itt elérjük a 996-ot /megfigyeltem/:) !! Mellesleg én ezt már egy hete olvastam a "labancon"

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:07:50

@Kifordított kacagány: van igazságod, csak hát az emberek nem egyformák.

Manyecska 2012.07.02. 10:08:42

@PsychoCica Dö Ríl.: én meg mindjárt összefosom magam. Nem kicsit, nagyon!!
Megettem négy barackot..

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:08:57

@Manyecska: akkor még hajtani kell:)))
a csudába, mindíg csak a munka munka:)

Manyecska 2012.07.02. 10:09:49

@batgirl: de, vannak emberek és vannak nembemberek /marslakócskák, ilyenek/ :)

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 10:10:11

@Manyecska: a barackot is szeretem. Meg téged is.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:10:25

@Manyecska: nekem is van barackom:) isteni finom. Saját fa, saját barack:) lassan tényleg paraszt leszek, mert lassan paradicsom és paprikám is lesz:)

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 10:12:44

Nekem nincs paradicsomom, mégis paraszt vagyok.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 10:13:38

@Kifordított kacagány: és tisztább kritikát gyakorol feléd, mint egy buta barát, aki szinte soha nem mer igazat mondani, mert jajj, biztosan megsértődne.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:15:45

@Kellemes Zérókomponista: azért én ebbe a "tisztább kritikába" belekötnék.
A mocskolódás, nem kritika.

cicmen (törölt) 2012.07.02. 10:20:01

@batgirl: ja és az új poszthoz megint nem lehet hozzászólni.

Tényleg nem! Még azt is beírtam hogy POZOR! és az sem tetszik neki!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:21:51

megkellene próbálni, azt beírni, hogy
love homár
vagy
for ever homár
stb..

Kifordított kacagány 2012.07.02. 10:21:59

@Kellemes Zérókomponista: minden leszaromnemfoglalkozomvele szemléletnek van előzménye amikor még nem így gondolkodtál, csak az élet megtanította, hogy így jobban jársz. ennek meg egyenes következménye az lesz, hogy elkezded építeni magadban a saját világodat, azt ahogy élni akarsz. csakhogy a külvilág ezt nem hagyja, folyton a falaiba ütközöl, mert a társadalom más irányba épül. vagy asszimilálódsz és idióta faszfej leszel mint a többi hülye, vagy nagyon szar lesz neked. a hülyeség konstans, mindenki hülye.

Schab-SS 2012.07.02. 10:22:10

Skandallum. Már az elsőzéss sem a régi.

Manyecska 2012.07.02. 10:22:23

@cicmen: :D anyám te síelsz, kisszőrös?
Egyikseszázas, én léptem:)!

Kifordított kacagány 2012.07.02. 10:25:13

@batgirl: ó, dehogynem, teljesen egyformák. másik hangszer ugyanarra a dallamra.

@Kellemes Zérókomponista: számítani meg egyikre se számíthatsz.

cicmen (törölt) 2012.07.02. 10:25:32

@Manyecska: anyám te síelsz, kisszőrös?

Nem! :) Vasúti átjárón mentem át! :)

Manyecska 2012.07.02. 10:30:06

@cicmen: síléccel??
Na mindegy én is ezt szoktam üvölteni a bicikliről ha b..sznak figyelni egyáltalán. Fábrynak ismered a Lejtő ördöge c. előadását?:D .eszembe jutott..:D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 10:31:27

@batgirl: nyilván tudni kell disztingválni. Én rühellem a ki nem mondott dolgokat, sok birka feltételezi saját hülyeségéből, hogy soha nem lehet őszinte, mert ugyanolyan primitívmód önérzetes vagy mint ő maga és nem akarja elrontani a "jószomszédi viszonyt". Ezzel szemben emitt megtudhatsz olyat is, amit amúgy nagyon nagy könyörgés árán vagy soha. Rettenet hülyék az embit. Mocskolódás meg nem számít, az üres puffogás. Na újposzt.

Manyecska 2012.07.02. 10:31:43

@batgirl: ez nektarin! Jófinom.
Megyek létrára mászni az irattárba:(..titkok könyvtára..

Manyecska 2012.07.02. 10:32:50

@Kellemes Zérókomponista: én beírtam hogy buzi vagyok de nem jelent meg! :D

Kifordított kacagány 2012.07.02. 10:34:19

@Manyecska: ez a cenzúra. észrevetted már, hogy ha egy bejegyzésedbe beírod azt, hogy zsidó, az sokkal lassabban jelenik meg?

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 10:35:53

Engem nem ért meg senki, csak én!

Engem nem szeret senki, csak én!

cicmen (törölt) 2012.07.02. 10:36:53

@Manyecska: síléccel??

Ne légy már ennyire földhözragadt! Az egyetlen jó dolog Szlovákiában a sí? Akkor kinyitom látóköröd horizontját.
Zlaty Bazant!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 10:37:21

@Kifordított kacagány: ez mindig is így volt.

Előzmény? Előzmény annyi volt, hogy talán ösztönösen felismertem, hogy felesleges és fárasztó pótcselekvésekbe - mégha azok össznépiek is - nem sok értelme van belemenni. És igen: emmiatt (is) mindig is kívülálló voltam és leszek is a többségi társadalom számára. Eret is vágnék magamon, ha ez változna. Lehet erre mondani, hogy de azért milyen jó időnként visszamenni Mátrikszba és enni finom fokhagymás sűlthúst, mint a fehér takonytrutyit enni a valóságban, de ez nem jó hasonlat lenne, mert az a morális szint, az a kóros önismereti hiány és az az primitív érzelmi irányítottság amit ma látok olyan, mintha egy más faj leszállt volna a bolygónkra. Nem vagyom bele, kicsit sem, nem is fogok. Az építés meg nem bástyákra vonatkozik, hanem előmenetelre, önfejlesztésre. Nem menő, viszont hasznos.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 10:44:35

@Kellemes Zérókomponista: ellenben gondolj csak bele, hogy az igazságot, mint olyat a legtöbb ember feleslegesen túlértékeli és ami azt illeti, igényük sincs rá, meg nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni.

De, hamár homár, sztem igazság nincs is, azazhogy valójában amit annak hisznek, vagy hazudnak a fejlettnek mondott társadalmakban, az nem más, mint csak némi közösségi kohézió, ami innen kezdve semmiben sem különbözik a társadalmi, apriori hazugságoktól funkciójukat vagy hasznukat tekintve.

Az igazság, vagy amit annak nevezünk, valójában többnyire kellemetlen és haszontalan dolog, amivel egyik érintett fél sincs előrébb, pusztán csak olyan bölcsészábránd, mint a szabadság.

Hát ezt én így látom.

cicmen (törölt) 2012.07.02. 10:44:37

@Kellemes Zérókomponista: Mélylélektani értekezések!
Egy nem tahó kiváltja ezt!

Még több tahót a homárra! :))))

Manyecska 2012.07.02. 10:45:09

@cicmen: síléc 30 éve volt utoljára a lábamon..egy darabig:D..valami bokor is belógott rémlik /budai hegyek/:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 10:49:25

én nem tudok sielni, de már gondolok rá

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 10:53:41

@Kellemes Zérókomponista: amin azt illeti, én úgy látom, hogy alapvetően az európai civilizáció néhány jól megmarketingelt hazugságon alapszik. A kívülállás meg szintén csak egy ábránd, főleg annak fényében, ahogy a kívülállók menekülnek a társdadalomtól látszólag.

Az egyik legnagyobb hazugság, vagy inkább önámítás a fejlődés ténye, vagy inkább hite, amit sokan vélnek érzékelni történelmi távlatokból, holott az európai civilizációt a hadiipar viszi előre - ha van ilyen irány - morális, vagy etikai fejlődés nincs, nem is lehet, hiszen minden társadalom elnyomó rendszer is egyben továbbá rendszeres igény mutatkozik, hogy kitermelje a saját arisztokráciáját mindne civilizácó - ez itt a balkánon elég gyakori törekvés.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 11:00:00

@PsychoCica Dö Ríl.: Az igazság az igazság, ezen nincs mit facsarni. De ugyanúgy látjuk ezt. Igen, nem tudják helyén kezelni, egó miatt harítják, tényleg nem oda (nekik) való. Éppenezért nem is keresik. Én meg igen. Ez az eredő ellentét. De ezt is félve írom, mert valami mániákus igazságkereső ugrik be egy szar rendező által ábrázolva könnyedén annak aki olvassa, osztan már is el van készülve a diagnózisom. Inkább be is fogom.

@cicmen: ezt sajnos nem értem.

Mokrivtsák Pónika (törölt) 2012.07.02. 11:03:37

@Kellemes Zérókomponista: ezt sajnos nem értem.

Elhiszem! Nem tettem ki a kérdőjelet!

Mélylélektani értekezések!
Egy nem tahó kiváltja ezt?

Kifordított kacagány 2012.07.02. 11:05:56

@Kellemes Zérókomponista: önfejlesztés? minek? úgyis felzabálják azt is a férgek.

@PsychoCica Dö Ríl.: az az igazság, hogy nincs igazság

@Manyecska: van egy eladó, két sörért viheted.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 11:06:14

@Kellemes Zérókomponista: az igazság pont annyira amorf és képlékeny közhely, csupán egy civilizációs sallang, mint az etika vagy az erkölcs. Az benne az átverés, hogy sok van, csak a nagyon buta, vagy gondolkodni képtelem júzereknek van kevés.

Abban igazad lehet (hehe), hogy keresni kell lankadatlanul. De nem ism erek olyan embert, akit boldoggá tett volna, miután meglelte, de olyanról sem nagyon hallottam, aki nem hasonlott volna meg az igazságaitól, hacsak a feldühödött tömeg nem lincselte meg előtte.

Az egó meg a gondolatszabadság legnagyobb ellensége, ebben egyetértünk, úgy vélem.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 11:09:26

@Kifordított kacagány: túlhaladott álláspont. Pont annyira zsákutca és súlytalan, mint a co(g)ito ergo sum.

Ilyen alapon ne egyél, mert úgyis csak átmenetileg a tiéd, meg minek élni, ha úgyis meghalunk. Meg hasonlók.

Továbbá neked is igazad van.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 11:09:28

@PsychoCica Dö Ríl.: akkor mondd meg mitől ábránd ez. Nincs ájfonom, nemis vágyok rá, máshogy gondolkodom mint a legtöbbje, miért ábránd ez. Ez nem valahova nemtartozni akarás, hanem tényállapot. Nem törekvés, hanem egy kész helyzet. Az meg rajtam múlik, hogy a jövőben merrefele tendálok - persze az életen is - de vannak bizonyos morális mélységek pl. amikbe soha nem fogok lemenni, ezt most megmondom neked. Az évekkel, korral, gyepáltatással változik az ember is, ami jó, kell, érdekes figyelni, de bizonyos halmazok soha nem metszik egymást. Szóval tudom amit tudok, érzem amit érzek, látom amit látok. Ábránd az egész?

Hadiipart nem tudom, @igazságos majd megmondja. Csókosok is mindig lesznek. Naés. Amit nem értek, hogy az európai közámítás mivel lenne ordasabb mint egy tengerentúli teszemazt.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 11:13:28

na akkor a napi okosságokat meghallgattam, majd jövök holnap is tanulni és hallgatni itt a sok-sok IGAZSÁGOT és KINYILATKOZTATÁST.

brojáf.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 11:17:20

@PsychoCica Dö Ríl.: kérdés, hogy miként definiálod a fejlődést. ha az általános nézetet vallod, miszerint egyre bonyolultabb eszközöket készítünk amiket már mi magunk sem értünk, akkor van némi fejlődés. ha azt tekinted fejlődésnek, ami szintén divatos, miszerint egyre olcsóbban és a tömegek számára elérhető formában(értsd: ócska selejtes szar) állítod elő ezeket az eszközöket, akkor megint csak van fejlődés.
az ember, na az nem változik, még mindig ugyanaz a bunkó amelyik leesett a fáról és mivel lusta volt visszamászni, ezért egy bottal verte le a banánt.
ami a genetikai fejlődést illeti, lehet, hogy tettünk szert némi előnyre, de azt a társadalmi berendezkedés során szépen elveszítjük. ha szerencsénk van akkor a technológiai fejlődés időben érkezik és ha az össznépi butaság nem gátolja, talán még haszna is lesz és ezt a szánalmas porhüvelyt némileg képesek leszünk megturbózni. a szerény véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy nem lesz rá időnk és még előbb kiírtjuk magunkat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 11:17:25

@Mokrivtsák Pónika: nálam? Ki, mert témafüggő a dolog. Egyszerűen csak pofázok, nem azért reflektálok mert bántóan megérintett volna. Ha ilyesmire gondoltál, akkor ez válaszom.

@Kifordított kacagány: fel, de a legjobb világból való táplálékot falhatják.:) Ne higgye senki, hogy pozitív látásmódom van, mert letagadom!:)

@PsychoCica Dö Ríl.: definiázzuk úgy, hogy az igazság az önbenemcsapásnál kezdődik. És akkor így rendben leszünk. Nem boldogít, azaz nem úgy, ahogy elvárják. Talán nem célnak kéne tekinteni. Mármint nem végcélnak. De most fel ne tegye valaki a kérdést, hogy akko tkp. minek kéne annak lenni? El kell jutni odáig, hogy ne ez legyen a kérdés - akkor már meg is van a válasz.^^

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 11:17:45

@Kellemes Zérókomponista: mert függésben vagy ettől a társadalomtól, így nem tudod magad gondolatban sem függetleníteni tőle. Mint például egy ökofalu. De nincs ezzel baj, én sem kedvelem a tömeget (nekem az öt ember már tömeg, szinte csőcselék).

Történelmi hazugságok hálójába keveredve meg hamar belefulladunk az Igazságos Kommenterek indulatfolyamába.

Amúgy a tengerentúli társadalom markáns példája az ömámításnak, dehát mit lehet várni fegyencek meg rabszolgatartók sarjaitól? Végülis vaalhol ugyanoéyan másodlagos kultúra, mint a rómaiaké volt, sok párhuzamot vélek észlelni, például pont annyira erősek önmarketingben is.

lazarjozsef75 2012.07.02. 11:19:26

Lehet majd egyáltalán kommentelni az új posztnál, vagy -tekintettel arra, h kényes téma (CBA is, Szlovákia is) - itt elsőzze ki magát mindenki, oszt követeljünk új poszt???

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 11:28:39

@Kifordított kacagány: fejlődésnek azt tartanám, az az emberi civilizáció morálisan is fejlődött volna, nem csak technikailag.

Az egy mókás kérdés, hogy lesz-e humán világvége, meg nem mindegy-e nekünk, hogy mikor, de ha mégis a klerikális reakció meglátása a helyes, akkor beszoptuk :)

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 11:31:57

Javaslom, hogy sztrájkoljunk az új posztot illetően.

Most már csak azért sem akarok oda kommentelni.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 11:32:59

@PsychoCica Dö Ríl.: táplálkozni az élet fenntartásához kell. arra meg szükség van, mert a tendenciát tekintve úgyis egyre szarabb lesz és a végső coitus ezen pozitív irányban egész biztos nem változtat, így azt célszerű elodázni amennyire lehet. minden egyéb csak nyomor és szórakozás.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.02. 11:36:24

nem is a rom kocsmában vannak...

cicmen (törölt) 2012.07.02. 11:38:18

@Kellemes Zérókomponista: Okés. Bocs, csak nicket váltottam, hátha beenged a másik posztra. De nem.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 11:39:54

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: így véled? Akkor neked @igazságos való! Igényeld, fogyaszd őt.:) Túl sok vagyok? Ezt is megértem. Részemről nem megmondás, hanem gondolatkeltés.

@Kifordított kacagány: mit értesz turbózó technikai fejlődés alatt? El van már érkezve a fejlődés, gátolás is megvan, élni tudás vele is vegyesen. Helyek és kultúrák függvényében. Az olcsógagyiság valóban nem szép húzás, engem jobban zavar az, hogy mindent megesznek/használnak a népiembik amire van lehetőség és új és bevan reklámozva. Én erre mindig azt szokom mondani, hogy a szart megenni is van lehetőség. De hát ez is megy igazából, úgyhogy nincs itt akkora aszinkron csak épp aki csinálja az nem látja amit csinál.
@PsychoCica Dö Ríl.: A maga igazsága persze itt is megvan, azé írtam, hogy az igazság az igazság, mert szubjektív eléggé. Bizonygatni a másik a magadéról ritkafárasztó.
Ami még érdekes, de hozzászólni nem tudok, csak kérdéstfeltenni, hogymiszerint a technikai elit hatalma s a nép viszonya. Mennyiben szakad el a kettő egymástól, milyen mértékben élhet vissza a konstruktőr a felhasználóval szemben és főleg mivel. Miket alkotunk. Az átlag tudásbázisa mennyiben fejlődik? 1 pálda: egyre több PC van az otthonokban, szerintem ezzel az alap tájékozottsági szint is nőtt. Aki kíváncsi az ma már sokkalinkább az asztalára kapja a felfedezendő opciókat, mintsemhogy caflatnia kellene utánuk. A 2 kérdés tehát:
1) Mennyire vagyunk veszélyben a megalkotott és világpiacra dobott produktumok fényében? Gyúl-e elég világosság a nagynép körében a vélhetően megemelkedett számú érdeklődő userek által, hogy mi jó, mi nem jó? Mennyiben befolyásolja - neadjisten segíti - ezt a felgyorsult kommunikáció?
Nem atombombára kell itt gondolni, hanem rákkeltő anyagokra, GHz-es falakon átjövő sugárzásokra, össznépi önszopatásra. Magyarul: kelleténél jobban szopatjuk-e magunkat a mai világ lehetőségei fényében mint kellene? Nem célom a lerágott csontok elővevése (hisztériakeltés) de én pl. baromi érzékeny vagyok az elektroszmogra. Mások nem, vagy csak olyannyira nem figyelnek magukra, hogy "nem". Az alapértelemben vett fejlődéshez ész is kell, felhasználói oldalon is. Ahogy én látom több sufnitudós van ma, mint régen (több az infó), de őket is csordaszellemek irányítják nagyrészt, igy a magasabb tudás kvázi elvész, mert nem tudnak élni vele. Annak a pár kivételnek aki tanul is, látja is, annak meg nincs hangja.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 11:46:31

@Kellemes Zérókomponista: igasságos kollegina ennél is rosszabb, nem kívánom a szervezetét nekise.

persze keltsétek csak a gondolatokat bátoran, majd néha végigfutom, ha esetleg nem lenne válaszom illetve véleményem valamelyik fontosch kérdésre az életben.... uff.

lehet csinálok ilyen homárgyíkot is eccer majd. :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 11:53:08

@Kellemes Zérókomponista: egyébiránt meg az igasság önnön természetéből fakadójan csakis objektív lehet, minden egyéb csak vélemény, hamár homár.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 11:55:36

@PsychoCica Dö Ríl.: "Történelmi hazugságok hálójába keveredve meg hamar belefulladunk az Igazságos Kommenterek indulatfolyamába."
Áh, kit érdekel pár szónok? De kit érdekelnek tömegek, akik beszopják a mondókát! Na ez a valós probléma. Hidd el, ezek a dolgok úgy vannak, ahogy lenniük kell. Működő rendszerek és trendek vannak. Az, hogy mi vagy más értekezik erről és gondolatai vannak és úgy érzi, hogy ő milyen jól megtudná mondani és minden másképp lenne - nos, ez csak az egó játéka. Abban is lehet valami, hogy jókor kell jó helyen lenni és akkor alakulhat úgy, hogy többet tudsz tenni a sötét fejek ellenében (bár ez is relatív) - regényekben olvasni ilyenekről - de alapvetően az van, ami van. Azért van úgy, ahogy van, mert az van, ami van. És ez nem egy párhuzamos világ, hogy ne úgy legyen.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 11:57:32

@Kellemes Zérókomponista: úgy vélem, már elértünk a konteó szintre.

A net meg nagy tudástár, de vélhetően a legtöbb júzer pont úgy nem tudja használni, mint egy könyvtári katalógust. Továbbá dezinformáció sincs rajta kevesebb, mint információ, a végén még civil kezdeményezésre lesz netcemzúra, mint a sárga karika a mesefilmeken.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 12:00:48

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: egy Isten bizos tud objektív lenni. De egy egóval rendelkező szimplalény hogyan is? Mi a te igazságod és mi az enyém? Szubjektív igazságok nem csak érdekvezéreltség és egyszerűség okán születnek ám. De feltehetném úgy is a kérdést, hogy ki miben hisz. Kinek mi az igazsága. Saját kis natív rendszerén belül az az abszolút, a mindent kitöltő. Továbbá bármekkora empátia, rálátás, objektivitás lehet benned, akkor is saját élményeid vannak az anyaméhtől kezdve, melyek elfogulttá, szubjektívvá tesznek. Nem véletlenül az az érdeklődési köröd és egész érzelmi világod ami. Az te vagy és nem más. Bizonyos dolgokból megkaptad rendesen, mások kimaradtak. Van, amivel találkoztál, mással sosem fogsz. Hogy vagy objektív? Mire van rálátásod? Mi a rálátás? Csak elsőkézbőli tapasztalat vagy másodkézbőli is számít?

Kifordított kacagány 2012.07.02. 12:02:45

@Kellemes Zérókomponista: mindenki becsapja önmagát, így vagy úgy, de a végeredmény mindig az.

@Manyecska: igen. nem ez az újfajta nemtommilyen, hanem olyan régifajta nemtommilyen. de fischer az biztos

@PsychoCica Dö Ríl.:
a morális fejlődés nem kivitelezhető, mert együtt jár az életképtelenséggel. lám mi még csak nem is vagyunk túl fejlettek morálisan, mégis tehetetlenek vagyunk a nálunk sokkal kevésbé kötött embercsoportokkal szemben.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 12:06:07

@Kifordított kacagány: nem feltétlenül a legfejlettebb létforma a legéletképesebb. No meg ahhoz nagyon toleránsnak, vagy kíméletlenel következetesnek kell lennie egy társadalmi berendezkedének, hogy elviselje a kultúrsokkot, vagy bármiféle élősködést.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 12:07:27

@Kellemes Zérókomponista: oppardon, mindig elfelejtem az alapoktól kezdeni az ilyesmit: szóval előbb definiáld az igasság fogalmát, aztán mekkbeszéljük.

a vélemény, a hit, az érzelmeid nem tartoznak az objektív igazsághoz, ezért felesleges őket ebbe a kategóriába keverni.

ha az érzelmekről, a hitről, a véleményről és a gondolatokról beszélünk, akkor viszont nincs helye objektivitásnak, egyértelmű.

de mosmán mék marhulni a másik posztba, mer a sok gondolkodás kifárasztya az agyamat.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 12:15:21

@Kellemes Zérókomponista: a turbózást a genetikai készletünkre értettem. anélkül a fejlődésünk csak degeneratív lesz. eljutottunk oda, hogy a természetes kiválasztódás már nincs, vagy ha lenne, akkor sem hozna fejlődést. meg kell próbálni tudatosan programozni a saját fejlődésünket. enélkül csak egy bottal hadonászó majom maradunk amíg csak ki nem pusztulunk. persze a programozás kevés, el kellene érni azt, hogy fel is használjuk a programjainkat. erre ma sem vagyunk képesek.
a számítástechnika mint fejlődés jó példa. régen meg kellett tanulni használni a számítógépet, meg kellett érteni a működését. ma már olyan számítógépeket alkotunk, amit egy majom is tud használni. egyrészt fejlődés, mert olyant alkottunk ami még nem volt. másrészt meg majmok használják, akik nincsenek rákényszerítve, hogy megértsenek valamit az általuk használt eszköz működéséből.

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: majd ha találsz egy objektív igazságot szólj, már régóta szeretnék találkozni egy ilyennel.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 12:16:32

@PsychoCica Dö Ríl.: a neten nem lesz cenzúra. Ezek létező momentumok. Konteósan is fel lehet fogni (minél a vak hit dominál és formál mindent) és lehet szimplán megvitatni is. A téma vagy a téma részletes tárgyalni kívánása maga szerintem nem adja meg a felfogás milyenségét/minőségét. Persze szeretnek ők is cuppanni erre. Bár ők mire nem. Nagy ellenzőjük vagyok egyébként. Lehetne tételesen cáfolni a hülyeségeiket, de mindig kikanyarintanák a maguknak megfelelő részvalóságot. Ami meg színtisztán ellentmond a meggyőződésüknek, azt elfelejtik. Amit nem értenek, azt kitöltik nem tudomokkal, viszont logikátlanul hivatkoznak a betanult összeesküvéselméletre. Ami nálam meg nem páyla, de szerintem 1 egészséges embernél se, aki még nem jutott el oda, hogy ilyenekbe meneküljön.

Sárga karika meg több mint vicc. Először is: a plazmatévékre kifejezetten káros. Másodszor: 12 évesen már serényen szopják a faszt, miről is van szó akkor..? Majd pár villanókép fogja megnyomorítani a lelkivilágukat? A faszbuk korában? Ezé kérdeztem, hogy nem-e kicsinál minket a technikai lehetőségek adta világ? Van-e elég eszünk? De bizonyára semmi összefüggés nincs a korábbanérés és a mai információáramlás között..

Tudod mi a bajom? A sok "nem tudom". Lehet konteónak venni, de akkor is túl sok frusztrációkeltő stuff van a mai környezetünkben. Csak ezt ugye nem divat felismerni, mert önmagunkra figyelés sem az. Így hát hogy is lehetne. A válaszok megvannak a pehelysúlyú nemtudomok mögött.
Sokan sokféleképpen megírták már ezt, a teljes valóságot látni nehéz, a teljes valóságot látni összeroppant egyeseket. Én megértem, hogy kerülik, de valamiért nem boldogok. Persze azt se tudják miért. A jól bevált módszerekhez meg ragaszkodnak. Szóval humánváltozás nincs, technika változtat érdemben - te példád a hadiipar volt erre. Ezért merült fel..

Kifordított kacagány 2012.07.02. 12:20:13

@PsychoCica Dö Ríl.: ha egy életforma elveszti az életképességét, akkor az zsákutca.
toleránsnak? inkább alkalmazkodóképesnek.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 12:26:16

@Kellemes Zérókomponista: ezért nagy találmány a vallás, mert minden élethelyzetre nyújt választ, kis és nagy igazságot, de legalábbis bizonyosságot.

Netcenzor ügyben nem tudom mi lesz a harc kimenetele, van ahol működik. Az biztos, hogy nagy szemléletváltásra lesz szükség, előrelépés akkor lesz, ha szabaddá válik tudás.

Azért a nyolcbites korszakot visszasírni fals, a hülyék így is leragadnak a címlapoknál meg a szokott lapjaiknál. Nézz csak körül, a legtöbb júzernek a google is túl nagy falat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 12:27:30

@PsychoCica Dö Ríl.:
Ilyen azért miénktől eltérő országokban simán felfedezhető.

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: definiáztam az igazságot ember személyiben. Merugye tudatunkkal elmélkedünk erről, amúgy nem tudnánk ezt megtenni. Vagy a valóság valami rajtunk kívülálló dolog? Nem tom ezt másképp magyarázni. De kíváncsi vagyok az abszolút igazságra. Mivel kapcsolatban létezik olyan? (Nem azér kérdezem, hogy megcáfoljam!)

@Kifordított kacagány: a hasonló a hasonlót keresi elv azért még müködik (bennem biztos). Amúgy igaz.
Egen.. amit írsz.. s pont ebben látom a veszélyes leszakadást, bármennyire is más a látszat, s bizonyos csoportok kezébe irdatlan hatalmat. Mennyien imádnak föggni a faszbukon vagy egyéb hypeolt helyeken/módokon. Többlábonállásra meg igen kevesen gondolnak. Na ez egy öreg hiba.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 12:38:42

@Kellemes Zérókomponista: ne keverjük a valóságot az igazsággal, mer megin mellékvágyányra jutunk.

a valósággal kapcsolatosan csakis a mátrixot tudom idézni: ha valóság az, amit érzel, szagolsz, ízlelsz és látsz, akkor az csupán elektromos hullámok tömkelege, az agyad által értelmezve.

innen már csak egy ugrás: fakockára egyszerűsítve az igasság az, ami a fentiektől függetlenül is létezik.

persze ha és amennyiben ez kiindulópontnak elfogadható.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 12:41:46

@PsychoCica Dö Ríl.: ezt a nyolcbites dolgot nem tudom miből vetted ki. Ezt leegyszerűsítetted.
Nézd meg azon országok államformáját ahol megy a netcenzúra.
"ha szabaddá válik tudás" What?? Ma nem az? Vagy mitől lesz szabadabb a jövőben ennél is?

"akik nincsenek rákényszerítve, hogy megértsenek valamit az általuk használt eszköz működéséből"
Hát ebben látom én a veszélyt. Az igény hiányában.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 12:45:47

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: legtöbb embi fejében márpedig összemosódik a kettő.

"az igasság az, ami a fentiektől függetlenül is létezik".
Jah, amit még mindig nem árultál el, hogy a te olvasatodban micsoda. Külömbemmeg elárultad magad: ha nem lenne szubjektív igazságérzeted, nem zavart volna az enyém sem (mely amúgy szintén az). Objektivitás=felülemelkedés, rálátás. Miért zavart akkor, hacsaknem belülről nézted a magadét?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 12:51:48

@Kellemes Zérókomponista: pontos definíciót nálam okosabbak ( ami persze nem kunszt) sem alkottak még, nekem se fog sikerülni annál jobbat öszehozni, mint ami már létezik. de én azt sejtem, hogy az abszolút igazság csakis egy megkérdőjelezhetetlen, abszolút és objektív dolog lehet, olyasmi, mint a pöttyös túrórudi vagy az óriáskerék.

XCat 2012.07.02. 12:53:00

@batgirl: Rád. :)

@hagyma: Ez? örökké. Colt tipikus vinnyogómagyar, negatív, befordult, mindenkit a saját piszlicsáré értékrendjén keresztül mérő, földhözragadt. Talán csak a zsigeri rosszindulat hiányzik belőle, hogy tökéletes legyen, de pótolja mással. Itt lesz ez, ne félj.

@Kifordított kacagány: Az emberek jók, és ocsmányak. Majd megérted.

XCat 2012.07.02. 12:54:41

@Kifordított kacagány: Még mindig jobb, mintha a szittya jönne elő belőlük.

@Kellemes Zérókomponista: Neked ugye megvan, hogy a klónomnak írsz?

@PsychoCica Dö Ríl.: Szia Klón! Hát te még mindig nem rohadtál cicmenb... úgy értem, apádba? :)

XCat 2012.07.02. 13:22:29

@Kellemes Zérókomponista: Az ellenség mond igazat. :)
Mellesleg előzmény sincs nagyon, párszor hülyeséget mondott, aztán nyalt, aztán volt egy pörgősebb nap, amikor nem értem rá az ő ütemében tötyörögni, és rászóltam, hogy maradjon a seggén, ez nem az ő szintje.
Na akkor megsértődött.

Tanulság; a hülyéknek meg kell mondani az elején hogy hülyék, és úgy kell bánni velük, mint a hülyékkel. Akkor nincs cirkuszolás, meg meglepődés.

XCat 2012.07.02. 13:27:55

@XCat: Tulajdonképpen azt hiszem, az a problémája, hogy a nyalással sem került be a belső körbe. Pedig bekerült, csak a saját választásából, és most fáj neki. :)

Viszont a luvnya nagymester a saját szarának a másra kenésében, ezt majd egyszer eltanulom tőle. Ha szükségét érzem.

PsychoCica Dö Ríl. 2012.07.02. 16:31:18

@Kellemes Zérókomponista: ne csak az állami cenzúrákra gondolj. Pont a szabadabb országokban van a legtöbb cenzúra: a felnőtt tartalmak felügyelete, a TV-s sárgakarika, a termékelhelyezések a boltokban, stb.

Volt olyan jenki router-em, amiben a játékszerverek blokkolása a default beállítás.

No meg az is cenzúra, ha könyveket, vagy újságokat tiltanak, illetve korlátozottan hozzáférhetők. A google is szűri a találatokat, meg a youtube is cenzúráz. No persze a páncél és ágyú szüntelen harca, de elég sok kapacitást leköt felesslegesen. Sztem.

A tudás meg akkor szabad, ha mindenki számára hozzáférhető. Ha szaklapok korlátozottan teszik közé, az nem szabad. Azazhogy még mindig klubrendszerben működik a dolog, pont, mint a középkorban.

Ezek együtt, mind elveszik a döntés szabadságát egy hamis társadalmi önkép miatt, szerintük jogos önvédelemből.

Például elég kétséges a visszatartó, vagy pedagógiai haszna, ha rákérdez a blog.hu, hogy jogosult vagyok-e és akarok-e felnőtt tartalmakat böngészni. Mindössze ez a szolgáltató önvédelmi gesztusa egy hibás gondolatra épült jogi nonszensznek. És teljesen értelmetlen is.
süti beállítások módosítása