Tékozló Homár

Nemlétező garancia a Bauhausnál

2012.12.11. 15:48 | jackyll | komment

András naivan elhitte a kötekedő fuvarozónak, hogy akkor is érvényes a garancia a kádra, amit rendelt, ha átvétel után átnézi. Persze nem.

2012. november elején a szigetszentmiklósi bauhausban vettem egy kádat, kádtartó és egyéb dolgokat 100.000 Ft fölötti áron. Éltem a felkínált ingyenes házhoz szállítással. Bár ne tettem volna, Ott kezdődtek a problémák. A furvarszervező olyan hangnemben beszélt velem, hogy azt leírni nem tudom. Kértem, hogy péntek délután 15 óra után szállítsanak. Azt mondta, ő ráírja de a sofőr vagy elolvassa vagy nem. Nekem otthon kellett volna lennem 8-17 között, mert ők akkor szállítanak és majd jönnek. A sofőr, ahogy illik 10 órakor felhívott hogy itt a kád vegyem át. Mondtam neki, hogy én dolgozom és legyen szíves majd 15 óra után jönni, ahogy az a szállítón is van. Na tőle se azt kaptam amit ilyen esetben elvárna a vásárló. Elkezdett kiabálni, hogy így meg úgy most majd megint ki kell jönnie.

Na ezt már azért nem hagytam szó nélkül és írtam a bauhausnak e-mail-t. 2 óra múlva hívtak is, hogy mi a gond elmondta, hogy csak annyit kérnék, hogy vegyenek ember számba és beszéljenek tisztességesen velem. 16 óra után megérkezett a szállító. Megállt az utca közepén, kértem, hogy álljon be az udvarra, mert mint látja nagyon szűk utcában lakom és hát ne torlaszoljuk el. Azt mondta ő nem áll be, akinek nem tetszik az majd kerül. Most így utólag érdekes hogy behordta az összes cuccot a teraszra, pedig a számlán rajta, hogy rakodás a kocsi mellé.

Kértem hogy bontsuk ki a kádat, mert szeretném megnézni, hogy sértetlen-e. Azt mondta nem kell, mert az áruház szállította házhoz és akkor ráérek kicsomagolni, és így is van rá garancia. Na itt követtem el a hibát, elhittem. A beépítés után, mikor a védő fóliát eltávolította a szerelő derült ki hogy sérült a kád. Visszamentem reklamálni, és az áruház vezető kiröhögött, hogy nincs garancia egy akril kádra, ha nem tetszik írjak a panaszkönyvbe. Megtettem.

Rövid időn belül ki is jött a szakértő aki megállapította a tényt, hogy a kád sérült. felvett egy jegyzőkönyvet. Kérdezte, hogy én mire tartok igényt. Elmondtam neki, hogy én egy sérülésmentes kádat szeretnék beépítve, olyat amit kifizettem. Azt mondta, hogy ezt nem tudja beírni. Erre mondtam, hogy azt ír amit akar. Nem írt semmit. Majd felhívott egy másik vezető, hogy ne legyen rossz szám íze kifizetik a kád felét, de garanciáról szó se lehet.

Tanácstalanságomban felhívtam a békéltető testületet, ahol mondták, el ne fogadjam, tegyek bejelentést náluk, mert ez nem így van. Mára hívtak be, hát tudtam, hogy a vásásrlónak sosincs igaza, de hogy amit itt leírtam mind meghazudtolta a bauhaus. Mint fentebb említettem ott követtem el a hibát, hogy hittem a szállítónak és aláírtam a szállítót. Mivel most van a karácsonyi bevásárlási láz ha közzé tennéd, hogy mindenki figyeljen oda mit és hogyan vesz át, mert mint az példám is bizonyítja simán átvernek minket. Ha gondolod minden iratot (panaszok, válaszok) csatolom.

Tisztelettel: András

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.12. 12:32:42

@R.G.I: haggyad, nem érti, vagy nem akarja. Úgy láccik szerinte a fuvaros szivességből vitte ki a cuccot :)

Dr. Körömlakk ® 2012.12.12. 12:33:22

@Rosszindulatú Vászka: azt nem úgy kell, hogy "Haggyad Imre" ???

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.12.12. 12:38:22

@R.G.I: "a munkaidőben szokott lenni szünet, akkor meg azt csinálok amit akarok."

Aííí, de jó neked! Egyszer én is megdöngetném a bögyös titkárnőt a nyílt színen!

Rosszindulatú Vászka 2012.12.12. 12:40:31

@atpijkamo: naon zorkó vagy. Engemet kissé zseníroz, ha sokan foxíroznak ivarkodás közbe, ez törte derékba a pornós karrieremet is.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.12.12. 12:42:17

Baszki, ha ezer évet élek még, akkor lesz megint ugynaz az év, hó, nap. Tényleg! A mai napot ki kell élvezni!

R.G.I 2012.12.12. 12:42:19

@Rosszindulatú Vászka: hát ezaz látod. Ha jól gondolom az ingyen házhozszállításért a bolt fizet a fuvarosnak. Gondolom ha van ilyen opció,(mármint az ingyen szállítás) akkor a termék árába belekalkulálják a fuvaros benzin/munkadíját. amit közvetve én fizetek meg. De lehet én vagyok ennyire egyszerű, és ez ennél bonyolultabb?

Don Quixote de la Ferko 2012.12.12. 12:42:45

@R.G.I:

Persze. Életszagú. Elgyötört munkás kaja, pihenés, rötyó helyett ráveti magát a netre.
Szeretem, mikor emberek gondolkodás nélkül hülyét csinálnak magukból, mint ahogy azt most tetted.

Hát, szerintem meg annak kell meghunyászkodni, aki pl. a munkanélkülit nézi le. Mint speciel ebben az esetben tudás és ismeret nélkül teszed. Ismét csak hülyét csináltál magadból. Gratula, egész jó arány. Ez már a második.

Az ingyenes szolgáltatás kötöttségekkel jár. Ha igénybe veszed, akkor alkalmazkodsz hozzá, és nem te írod elő a feltételeket. Harmadik nekifutásra is sikerült magadból hülyét csinálnod.
Ügyes. 1-ből 3. Felléphetsz vele a cirkuszban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.12.12. 12:44:33

@Rosszindulatú Vászka: Mikor fiatal voltam, én is szégyellős voltam.

De a titkárnő megbaszkurálását nem szabad eltitkolni. Egyébként mi lenne a trófea? Onnantól nem mosom a farkam, és mindenkinek azt mutogatom? Mint miután álamunk vezetőjével kezetfogok?

R.G.I 2012.12.12. 12:45:18

@atpijkamo: innen már basztak ki valakit zaklatásért, és szünetben dohányzok és nem közösülök:D amúgy van bögyös titkárnő, de inkább dolgozik, minthogy falloszomon pöffeszkedjen.

Manyecska 2012.12.12. 12:46:09

@Dr. Körömlakk ®: remélem, előtte még sz@rba léptél??:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.12.12. 12:46:59

@dr. phil. Sün‼ ツ: http://www.google.com/search?q="2012.12.12.+12%3A12%3A12"

2,5 M találat.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.12. 12:49:14

@atpijkamo: érdekes vágyaid vannak. Én biztos, hogy nem merném a Államunk egyik vezetőjének senem a kezibe adni a plómat és nem csak mentálhigiéniás és bizalmatlansági okokból senem.

Meg ugye dicsekedni így is tudsz a cselendzsel, nem kell ahhoz megtenni is.

Dr. Körömlakk ® 2012.12.12. 12:51:50

@Manyecska: nem bazki, megtakarítottam!!!!! mégezis...

R.G.I 2012.12.12. 12:51:54

@Don Quixote de la Ferko: nem nézem le a munkanélkülieket, ők is emberek, ahogy te is az vagy(erősen kétlem) de örülök hogy tisztában vagy az ürítési+táplálkozási időbeosztásommal. Legközelebb majd csinálhatod a napirendem. A szolgáltatásokkal meg kicsit el vagy tévedve. Nem mellesleg te a poszt eleje óta hülyét csinálsz mmagadból. De te ingyen csinálod. Én meg súlyos forintokért. Gecire ráérhetsz. Nem szeretem az amőbákat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.12. 13:00:17

@Dr. Körömlakk ®:
Tankesün a megmondást!4!

@atpijkamo:
Nálam 606e.
Szarabb a guglim, mint a tijed.

Don Quixote de la Ferko 2012.12.12. 13:01:59

@R.G.I:

Mellébeszélsz.
Emlékeztetsz egy salalalala nevű szerencsétlen idiótára, aki még a hivatalosan kiadott USB specifikációval is vitába szált, mert az nem az ő általa kitalált baromságokat tartalmazta. Igaz, azon a néven annyiszor csinált ő is hülyét magából, hogy már nem használja, de nem baj, szeretem az egyszerű gondolkodású Endréket)

Csinálja a franc a napirended. Majd beosztod, ahogy az eszed alapján sikerül. Láthatóan csak arra vagy képes, hogy a netezés legyen az előtérben, te bajod, engem nem izgat ha az fontosabb mint az életfunkciók. Ez is csak az értelmi képességeidet jelzi.

Maradék mellébeszélésed tényleg szót semérdemel. Láthatóan azt hiszed, az ingyenes szolgáltatásnál te döntöd el a szolgáltatás sarokpontjait, és láthatóan kiborultál azon, hogy felhívtam egyszerű figyelmedet arra, hogy a való életben azért ez nem így működik.

Hajrá, leszel még ennél hülyébb, firkálj baromságokat, mulattatsz.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.12. 13:19:55

te cica, te soha nem szoksz le erről a "megmondom az igazat a hüjenépnek" című előadásról?

R.G.I 2012.12.12. 13:20:52

@Don Quixote de la Ferko: nem értem a felháborodásod, mert olyat állítasz ami nem teljesen úgy van ahogy te azt hiszed. És még el is hiszed. De majd egyszer. Komolyan szégyellem magam hogy a szintedre süllyedtem.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.12. 13:22:50

@Dr. Körömlakk ®: Én találkoztam, egy gyerekbakancsot visszavivővel,aki ott álldogált szerényen, hogy a szeptemberi bakkkancs bemondta az unalmast. Majd a két eladó egymással megbeszélte, hogy biztos focizásra használta a büdöskölyök, és még el is van ázva, tehát esőben is volt a lábán. Sajnos, nem vesszük vissza, közölték. Nagyon szívesen felgyújtottam volna őket egy molotov koktéllal.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.12.12. 13:26:16

@Rosszindulatú Vászka:
Minek bakKancs?
Ha a láthatalan légió tudott menetelni fekete női lakktáskával és teniszütővel a sivatagban, mi kifogásod /K/A ribin bakancsban

Dr. Körömlakk ® 2012.12.12. 13:29:36

@batgirl: na én azért nem ez a halkszavú hogyishíjják vagyok. illedelmes meg minden, csak ne szóljon be, nyilván a saját érdeke miatt.
mostan így elsőkörbe csak egyes fokozaton hőzöngtem, de ha a szagértő megszagérti a fost, akkor azért rágyúrok a hármasra, átugorva a kettest.

tetvek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.12. 13:33:57

@Dr. Körömlakk ®: tetvek. Nekem egyszer egy ott vásárolt papucsom ment tönkre, de csak az egyik fele. Közölték, hogy nem megfelelően hordtam. Na akkor én is berágtam, és mondtam, hogy ugyan nézze már meg hány lába van. Ha kettőt lát, akkor az azt jelenti, hogy két darab papucsot hordok, és ha csak az egyik ment tönkre, az nem azt jelenti, hogy féllábon ugrálok. Vagyis valami ilyesmit mondtam.

Dr. Körömlakk ® 2012.12.12. 13:38:26

@batgirl: és akkor mi lett? én már sok cipőt vettem ott, és ez az első garis problémám, de hányok ettől az ügykezeléstől. mert tudod, ha szezon után vinném vissza, hogy gáz van, és odabasznám a kitaposott, lábbűzös, kopott, szakadt szart, megértem, hogy gecizik, bár akkor is cserélni kéne, ugyanis ha rendeltetésszerű használat mellett is fosra megy 6 hónapon belül, akkor cumedli van. Egy szegedi áruházban így simán visszavették a cipőt, újat lehetett választani helyette.
Kezdek rájönni, hogy ez a "rendeltetésszerű használat" na ez egy megfoghatatlan szopatás.

Manyecska 2012.12.12. 13:43:12

@Dr. Körömlakk ®: fél év?? Jó tudni. Rendszeresen lerúgom magamról a csizmát, nem mindig bírja a hátulja..:P, tavaly vettem épp most néztem meddig bírja még? Akkor ne vigyem vissza ugye..:P

Dr. Körömlakk ® 2012.12.12. 13:46:39

@Manyecska: a hat hónap az alap, de van még hat hónap, de az lazább és nem is garancia, hanem mán jótállás a neve vagy mi... utána kell nézni neten, de minnyá monnya valaki okos hogy van ez.

Manyecska 2012.12.12. 13:53:22

@Dr. Körömlakk ®: igen, bízom benne én is, és alázattal várom a megvilágosodást!:)) rendeltetésszerű...mondjuk őket minősíti ha nem járásra találták ki ezeket :P:D

Manyecska 2012.12.12. 14:06:41

Unatkoztok? Igen?:D Világvége...?? Na:
www.stop.hu/tudomany/hatborzongato-hallgassa-meg-a-januari-foldrenges-hagjait/821073/
Borzongjatok!:D olyan xar hogy jó is!

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.12.12. 14:41:36

@batgirl:
+érdemled
Papucsbol csak Batz-ot!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.12.12. 15:00:57

@batgirl: Veszed le a szobában a papucsot??? (mondaná anyuka)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.12. 15:03:58

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): ezt most nem értem! Anyud az előbb azt mondta, hogy vegyek fel papucsot, most meg leszúr mert van rajtam?????
ez olyan nyuszikás!!!!!!!!!!!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.12.12. 15:06:36

@batgirl: Papucs bárhol, kivéve a padlószőnyeges alvós szobákban. Oda csak cipő nélkül! =D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.12. 15:15:21

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): ez nekem túl bonyolult, nem értek én ehhez. aztán folyton összekeverném, hoyg mikor hol papucsozhatok.
:D

Rosszindulatú Vászka 2012.12.12. 15:28:41

Én csak otthon vagyok papucs, máshol egyébként rettenthetetlen hős.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.12. 15:36:19

"Stirlitz benézett a vértől lucskos fürdőszobába.
-Kád...
Müller az ajtó mögött lapulva:
-Anyukád..."

Rosszindulatú Vászka 2012.12.12. 15:38:45

Anyukád kimossa a kádat.
Anyukám kimossa a kámat?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.12.12. 18:03:15

"A beépítés után, mikor a védő fóliát eltávolította a szerelő derült ki hogy sérült a kád."

WTF???

beepitette a szerelo jol megadjusztalta eltort es akkor a szallito a hibas?
ember ha legalabb lett volna 2 tanud akik bizonyitjak hogy ahol leraktak ott kibontottatok es akkor el volt torve de igy???

csincsilla72 2012.12.12. 18:29:07

A posztoló peches. Mi is felújítunk, a maglódi Bauhausban ott is hagytunk egy jelentős összeget. Kértünk és kaptunk kedvezményt, és nem két százalékot. Az ákcijósból is. Ingyen házhoz szállították akkorra, amikorra kértük. Nem mondom, hogy nincs prosztó cég és azt sem, hogy a Bauhaus mindig, mindenkivel korrekt, mindenhol vannak tapló dolgozók. Egyébként sérült cucc nálunk is volt, csempe tört meg a szállítás alatt, de egyetlen szó nélkül cserélték a dobozt.
De dolgoztam én is ügyfelekkel, és mondhatom, hogy amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten. Lehet, hogy a BH-os fószernek szar napja volt, de az is lehet, hogy a vásárló húzta ki a gyufát a stílusával.

R.G.I 2012.12.12. 18:29:33

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: igen kicsit érdekes. Mondjuk szerintem alap hogy kihozza a lóti, és ott elötte legalább egy emberrel kibontom, meglesem.

R.G.I 2012.12.12. 18:34:20

@csincsilla72: meglehet hogy a stílusával kihúzta a gyufát de ha jobban elolvasod, akkor vele parasztkodtak első körben. Persze ez nem jelenti azt hogy neki is ugyanígy kell viselkedni, de ha romokban a fürdőszoba, nem látni a befejezést, és még tirpák módon beszélnek velem akkor az én zsebemben is nyílik a bicska

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.12. 18:53:24

azért ne kelljen már mindent alaposan átnézzek átvétel előtt. ha veszek valamit amit 1000 darabból kell összeszerelni akkor megszámolom meg megmérem mind az ezer darabot és addig a szállító ott vár 3 napig amíg végzek? ugyan már. gyorsan két tanút a családból akik igazolják, hogy a kicsomagolás pillanatában már ott volt a hiba aztán feljelentést tenni

csincsilla72 2012.12.12. 18:58:54

@R.G.I: Tudod, minden bunyó úgy kezdődik, hogy a másik visszaütött.:-)
Nem tudjuk, mi történt. Nem akarom védeni a Bauhaust, közöm nincs hozzájuk, azon kívül, hogy mi is ott vásároltunk, de velünk nagyon korrektek voltak, nálunk élt a cseregarancia. De, mint írtam, tirpák vásárlók és eladók mindenhol vannak. Pechük volt, kifogták. A lakásfelújítás zombit csinál az emberből, de akkor sem lőhetem le a szomszédot, mert olyankor szól be, amikor szét van verve a fürdőszoba.

fairplay50 2012.12.12. 19:27:06

Egyrészről ugye, megmondták a Bauhaus-ban, hogy nem feltétlen tudják a napon belüli pontos időpontra történő szállítást garantálni. Ezek után talán nem kellett volna a szállítót anyázni. Másrészről átvételkor a kedves vevő aláírta hogy hibátlan minőségű és hiánytalan mennyiségű terméket vett át. Nehogy már hetekkel ezután jöjjön elő a sérült termék történettel! Nagyon sanszos, hogy a beépítést végző sérthette meg egyébként.

Xezs 2012.12.12. 19:30:20

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ebben annyiban adok neked igazat, hogy az IKEA-ban mi vettünk egyszer egy 1 asztal és 4 szék konstrukciót, természeetesen egyetlen dobozban, szétszerelve.

Na most azt hiába bontottam volna ki, mert annyi darabból állt, hogy nem derült volna ki, hogy 1 szék hiányzik. Pedig hiányzott. De IKEÁ-ék rendesek és bemondásra elhitték, így kaptunk egy széket egy másik pakkból.

A másik pakkot meg gondolom elvitte valaki más, és aztán ő is reklamált. Vagy nem.

bundas01 2012.12.12. 21:48:30

@Don Quixote de la Ferko: Amennyiben aláírtad a szállítót, hogy sérülésmentesen és hiánytalanul átvetted az árút, akár Szent Pétert is hívhatod tanúnak, nem érdekel senkit.

Szarrágó 2012.12.12. 21:53:19

@fairplay50: Nos mint fentebb említettem a történet elég sűrűn lett leírva.A házhoz szállítás megrendeléséig minden rendben volt aranyos eladók stb. stb.Az hogy a szállítós faszinak rossz napja volt éppen leszarom,mert azt hiszem én nem tettem neki semmi rosszat.Ha olvastad már írtam, hogy szombaton vettem a cuccot és pénteken hozták ki.Szólva ha hiszed ha nem nem hepciáskodtam, sőt szerintem a stílusomhoz képeset még visszafogott is voltam.Majd egy hét telt el és türelmesen vártam,mert mint mondtam sajnos dolgozok...bár jobb lenne politikusnak lenni és akkor a szállítás időpontjára éppen valamiért kivonulok a parlamentből..
Azt is leírtam már többször,hogy IGEN ÉN BASZTAM EL,hogy aláírtam a papírt mert hittem a kiszállítónak,hogy ráér majd beépítéskor.Ha hiszed hanem péntek este 16 óra után hozták a cuccokat,szombaton reggel kezdtünk hozzá.A beépítésben én is részt vettem.Én voltam a csicska aki a szakember keze alá dolgozik..(ezért volt találó a szarrágó jelző..és még igénybe is vettem az ingyenes házhoz szállítást..)ha kell önként megyek a hősök terére akasszatok fel...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.12. 21:53:39

@bundas01: rejtett hibáról nem hallottál? attól még érvényesíteni lehet a garanciát, nem olyan könnyű de attól még lehet

mirx 2012.12.12. 21:53:51

Monyuk én az electroworlddel jártam úgy, hogy azonnal mondták, hogy a most hozott mosógépnek (75 000 Ft) van egy karc a tetején, kérem-e 60 000-ért, vagy hozzanak másikat? A karc aztán majdnem láthatatlannak bizonyult, úgyhogy kértem, Csődbe is mentek jól. :D

bundas01 2012.12.12. 21:59:41

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Rejtett hibának semmiképp sem minősül egy nagy ütésnyom a kádon. De fordítsuk meg a sztorit. Mivel tudja a vevő bizonyítani, hogy nem Ő okozta a sérülést? Hisz elvileg átvételkor csekkolta az árut és aláírásával igazolta is ezt.

Szarrágó 2012.12.12. 22:00:29

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Igazad van.Mindannyiszor elmondom....Tessék tanulni belőle!
Bár mikor tetőt csináltuk 5 évvel ezelőtt a Bramactól vettem a cserepet..ők hozták ki ingyen..(szarrágás)bedaruzta az udvarra a 11 raklap cserepet..2 hét múlva bontottuk ki az egyik és végig volt törve az egész,de csak a sarkán..betelefon..kijött ember fényképek..és képzeld semmi kifogás hogy biztos én voltam aki direkt eltörte (pedig itt is aláírtam hogy átvettem)..küldött egy raklap cserepet..aztán nyáron az egyik szellőző cserépnek leesett a teteje..megint telefon megint kijöttek fénykép és utána felhívtak időpont egyeztetés és kijöttek lecserélték az összeset 30 darabot..és itt sem volt kifogás hogy biztos mászkálok a tető meg a madarak voltak s pereljem be őket...

Xezs 2012.12.12. 22:03:44

@mirx: Én egyébként nem is értem ezt a fene nagy irtózást a karcoktól. Most őszintén, rosszabb íze van a túrós tésztának, ha karcos hűtőből veszed ki? Esetleg a ruha büdös, ha egy karcos mosógéppel mosod ki?

Állítom hogy az ilyen karchuszárok a 3. héten már észre sem veszik a karcot.

Most mondjam hogy az én hűtőmnek meg kicsit be van horpadva az oldala? Igaz, azt mi csináltuk, fasza buli volt :)

Ki nem szarja le? Működik, a kaját lehűti, a többit meg leszarom.

Nem a hűtőben gyönyörködni jövök haza, nem vagyok én heréltarcú.

Szóval: jól döntöttél hogy a karcosat vetted. 15 ezret megért.

bundas01 2012.12.12. 22:05:03

@Xezs: köszönöm, ezentúl igyekszem figyelni erre

bundas01 2012.12.12. 22:07:50

@Szarrágó: Valószínűleg valami ultra tré fajta kínai cserépről lehet szó, amin akkora az árrés, hogy simán belefér nekik, hogy minden 10-11 raklapot cserélni kell.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.12. 22:08:09

@bundas01: tanukkal, miért hogyan tudod bizonyítani egy elektronikai cikk esetén, melynek a külsején egy karcolás sincs de belül valami el van törve, ki van égve stb? nem lesz egyszerű de hát később vette észre a hibát

Szarrágó 2012.12.12. 22:09:49

@Don Quixote de la Ferko: Szerintem neked sikerült hülyét csinálni magadból...
1.ha voltál már bauhausban láttad volna hogy ki van írva,hogy 100.000 Ft. fölött ingyenes házhoz szállítás.
2.az szállító az áruház alkalmazottja az áruház autójával...ha nem lenne kiszállítás akkor az ember mondjuk udvart söpörne...
3.az ingyenesség valóban csak a vevő nem fizetését jelenti,de hidd el hogy az árakban benne van az autó fenntartási költsége és a dolgozó bére..
Tehát hiába hiszed, hogy nagyon okosakat mondasz sajnos csak magad hiszed így...lehet hogy te is fuvarozó vagy és hát így vesztesz piacot,és ezért fikázol...És ha hiszed hanem rajtad kívül,mert te gondolom mindenért fizetsz és csak a drágát veszed,mert van miből,vagyunk nagyon sokan akik szerintetek szarrágoskodnak,ahhoz hogy az uniós fizetésünkből ne csak csekket fizessünk..

Szarrágó 2012.12.12. 22:11:32

@Szarrágó: Valamit elbaszkuráltam..:D
@R.G.I:
neki válaszoltam volna...
Bocs..:)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.12. 22:11:46

@bundas01: ezt minden komoly cég megteszi, mert ha nem akkor írsz róla egy cikket és elesnek 1000 vevőtől, akkor már nem egy raklap lesz a veszteségük.
@Xezs: mondjuk a kádnál nem áll a dolog, de egy behorpadt oldalú hűtőt nehezebben tudsz eladni, tehát mindenképpen csökkent az értéke, annak ellenére, hogy működik. próbáld összekarcolni az autódat majd eladni, működik az szépen csak hát jelentősen veszített az értékéből

bundas01 2012.12.12. 22:11:56

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Most egy kádról van szó aminek a külsején van sérülés, nem a belseje van kiégve.

Szarrágó 2012.12.12. 22:12:48

@bundas01: A Baramac????
szerintem valamit elnéztél..

bundas01 2012.12.12. 22:15:21

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ugyanmár, kit érdekel egy cikk? Jól szórakozok a homáros blogokon, és mégis fogok az Il Trenóból pizzát rendelni, pedig elvileg csótányos. Vagy igaz a cikk vagy nem. Ott fogom megvenni amit akarok, ahol hozzáértő a kiszolgálás, gyors és korrekt az ügyintézés és jók az árak. Nem különösebben érdekel, hogy ki és mit ír álnéven egy blogba.

bundas01 2012.12.12. 22:19:27

@Szarrágó: Bramac nem Baramac, de efölött valóban elsiklottam. Amúgy attól független, hogy híresek
1 gyártathatnak Kínában
2 lehetnek gyárihibás szériáik
Mindenesetre bizonyára akkora az árrés a terméken, hogy belefér a törött raklapot cserélni.

Szarrágó 2012.12.12. 22:24:11

@Xezs: Hát szerintem nem egy karcról beszélünk az én esetemben..itt az akril van megrepedve de rendesen..és tényleg a hűtőmet is a szépség hibás boltban vettem mert nem érdekel a karc..és még kicsit horpadt is volt..megnéztem elfogadtam kifizettem és nem mentem hisztizni hogy nicsak itt egy karc meg egy horpadás..

Szarrágó 2012.12.12. 22:28:06

@bundas01: Ők viszont azt mondták pénzt nem adnak vissza,de idáig mindent cseréltek..Nekem szimpatikusabb az ő hozzá állásuk...én is cserét kértem de a bauhaus csak pénzt kínált..igaz nem a teljes árat..innentől nekem az az érzésem hogy ez átbaszás..megkapod a sérültet és max ha vergődsz csinálunk egy kis árleszállítást..ha úgy rakták volna ki hogy hibás termék és fél árú lehet megvettem volna..de akkor az az én döntésem....

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.12. 22:28:47

@bundas01: avval kezdtem, hogy a kádnál nem áll a dolog, de elviekben minden olyan terméknél amit utólag el lehet adni. bár ki tudja van aki használt kádat is venne :D

Szarrágó 2012.12.12. 22:32:00

@bundas01: Én nem is mondtam egyetlen szóval sem, hogy senki ne menjen a bauhausba..én csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy nem szabad elhinni amit mond az eladó, a szállító az áruház vezető, vagy akárki, mert utána ezek az emberek gyorsan letagadnak mindent és ott állsz és lesel,hogy hát itt kérem a bizalmamat használták ki..

bundas01 2012.12.12. 22:47:17

@Szarrágó: Nyilván a Bauhaus a hasznát adja vissza, így még mindig nullán vannak. Őszintén szólva még így is jól jársz, hisz aláírtad, hogy sértetlen vetted át. Ezzel ha bíróságra mennél egyből buknád.

bundas01 2012.12.12. 22:50:38

@Szarrágó: Azt szerintem senki nem mondta neked, hogy átveszed az árut sértetlen és másnap kitalálod, hogy mégis hibás akkor ők kicserélik neked.
A szállításra a garancia addig tart amíg sértetlen át nem veszed a terméket. Te átvetted sértetlen, ezt az aláírásoddal igazoltad. Ha nem nézted át rendesen akkor minek írtad alá ennek az ellenkezőjét?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.12.12. 23:10:23

@Szarrágó: akkor vizualizald a kovetkezo esetet: a bramac cserepet a melosaid felraktak es a vegen a vedofolia lehuzasa utan derult volna ki hogy baja van... beepites/felrakas utan

manigerzson 2012.12.13. 02:50:25

@ColT: arra is van megoldás, persze szintén a beépítés előtt. ha megfelelően leszigeteled az aljzatot, és némi lejtést adsz neki, a vizet könnyen beterelheted egy másodlagos szifonba. mikor otthagytam a boltot (több, mint 5 év után), még mindig rácsodálkoztam azokra, akik fürdőszoba-építéskor/felújításkor nem gondolnak csőtörésre vagy egyéb "apró balesetekre", és inkább nem csinálnak padló-összefolyót, mert "hogy néz az ki..."

Béla, tudod a Béla 2012.12.13. 07:05:27

@Szarrágó: akkor tanulj az esetből én is tanultam. Te is tanulj az enyémből, és ne cseréltess olajat az autódban a Bauhaus melletti Norautónál, mert ott is átkúrnak és marad a régi olaj némi magyarázattal próbálják spékelni hogy Te vagy a hülye, ha csere után is fekete maradt az olaj, továbbá ha 6 decivel többet töltöttek bele, mégis minimumon van az olaj szintje.
Ez is megérne egy homárt, csak nem akarom az okos trollokat kerülgetni.

megamenn 2012.12.13. 08:13:40

A poszt és a kommenthalmaz szar. Újat kérek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.12.13. 09:07:34

@Béla, tudod a Béla: Eleve nem viszem az autómat olyan helyre, ahol nem látom, mit csinálnak vele.
Amúgy minél töltöttek többet bele 6 decivel?

Béla, tudod a Béla 2012.12.13. 10:19:32

@agresszív kismalac: Telefonon megkérdeztem, hogy ott lehetek-e! Válasz:Igen
Ott elkérte a kulcsot, és mondta hogy ha benn az autó mehetek, majd amikor 10 perc múlva rákérdeztem akkor úgy tett mintha nem hallotta volna, majd azt mondta hogy "most inkább ne".
"Amúgy minél töltöttek többet bele 6 decivel? "
A 8.5 liter olajjal a nívószint maximumon van, ők pedig 8.8-at "töltöttek bele", tehát szükségesnél 6 decivel jobban túltöltötték, elvileg, gyakorlatilag pedig pont ugyanannyi olaj volt benne mint amikor leadtam, pont ezen buktak meg, nem pedig azon hogy milyen színű.
A mennyiség nem stimmelt, az lett gyanús, a színe csak a hab a tortán.
Az olajat én vittem, mert szarrágó vagyok és nem mindegy hogy 17500 vagy 33.000 Ft-ot fizetek (Norautonál ennyi), mert ha mindegy lenne akkor a márkaszervízben cseréletném!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.12.13. 10:51:27

@Béla, tudod a Béla: Jó hely lehet. 8 és fél liter olaj? Mivel jársz? (Matematikai síkra most nem terelném a dolgot, de) a túltöltés károsíthatja a motort.

Béla, tudod a Béla 2012.12.13. 15:39:28

@agresszív kismalac: Mercedes 220CDI,
"a túltöltés károsíthatja a motort. "
Pont ezért néztem meg, mert volt már ilyen a márka szervizzel is (VW), hogy túltöltötték.

eiselmirjam 2012.12.13. 17:46:43

Hogy lehet ide cikket beküldeni?

fda 2012.12.13. 21:57:18

@Don Quixote de la Ferko: Nem kell ilyen lekezelően beszélni, egy rendes futárnál lehet kérni szállítási időpontot, általában legalább fél napot (délelőtt vagy délután). Amit én hozattam, mindig jeleztem, hogy mikor hozzák - és szokott nekik sikerülni.
A házhozszállításnak a kényelem az egyik értelme. Az nem kényelmes, ha reggel 8-tól a boltba se merek elugrani, csak ülök hogy délután 5-kor becsöngessenek.

fda 2012.12.13. 22:00:26

@bundas01: Nem sok kádat vettél még.

Azok úgy vannak becsomagolva, hogy vétek lenne kibontani az utcán, hiszen utána nem tudsz rá vigyázni. A fóliáját beépítés _után_ szokták levenni.

A gyártó felelőssége és kockázata is, hogy ebből ne legyen túl sok baj. A szállítási sérüléseket meg meg kell nézni (látszik, ha a sarkai, élei le vannak verve) - de itt a leírás alapján nem ilyen jellegű a gond. Az egyértelmű lenne, levert élű kádat biztosan nem vesz át a vevő a fuvarostól.

bundas01 2012.12.13. 23:18:19

@fda: Konkrétan egyet se vettem még. Viszont többet adtam el. Kartonpapírból készült él és sarokvédő szokott rajta lenni, azt kell levenni és alatta megnézni. Ha a fólia alatt van sérülés az úgyis átlátszik a fólián, de azért érdemes az embernek a kezével végigsimítani az egész felületet.

Don Quixote de la Ferko 2012.12.15. 15:02:56

@Szarrágó:

Na még egyszer, lesüllyedve az értelmi szintedre, így talán felfogod.

Ha beállsz a sorba egy tál ingyen bablevesért a népkonyhán, akkor pampoghatsz, hogy neked csülök kell pékné módra, első körben kiröhögnek, második körben pofánvernek, és elzavarnak a náthásba, ahová való vagy.

Ha én bemegyek a Náncsi nénibe, és kérek egy Stüszivadász Kasper bá-t, és hoznak egy paprikás krumplit, akkor joggal hőzöngök, mert fizetek érte.

Örülök, hogy ismét segítettem, bár kétlem, hogy agyilag felfognád, az ingyenes dolgoknál az diktál, aki adja, ha pampogni akarsz, akkor fizetsz. Ez ennyire egyszerű. Mint te.

Xezs 2012.12.15. 18:07:17

@Don Quixote de la Ferko: Az egészet ott baszod el, hogy míg a népkonyha valóban ingyenes, addig az ingyenes házhozszállítás csak egy szlogen, igazából bele van építve a termék árába. Tehát kifizeted. Még akkor is, ha nem kéred az "ingyenes" házhozszállítást.

Valaki már írta neked fentebb hogy ne lovagolj a szavakon, most én is ezt kérem tőled.

Az hogy ingyenesnek nevezik a házhozszállítást, csak reklámfogás, semmi több. Játék a szavakkal.

Szarrágó 2012.12.16. 21:03:07

@Don Quixote de la Ferko: Nekem azt tanították a szüleim hülyékkel ne vitatkozz mert lesüllyedsz az ő szintjükre...Neked van igazad..

Szarrágó 2012.12.16. 21:18:54

@fda: Te látod a legjobban a dolgot...A kád peremén volt a sérülés ...és olyan pókhálós repedés..nem az üvegszálas rész van törve csak az akril repedt meg..és ugyanezt mondta a szállító is hogy ne csomagoljam ki..de ha ki is csomagolom sem vettem volna észre mert a védő fólia is olyan koszos volt, hogy már majdnem akkor visszavittem hogy én nem szürke foltos kádat vettem..:D
Na de mindegy is..mert én már azon is gondolkodtam,hogy akkor mi van ha nem a védő fólia eltávolításánál van a rajta repedés, hanem mondjuk egyszer csak megreped..akkor ugyan így hajtanak el...pedig reklámjuk is van hogy mivel ez bauhaus termék 20 éve garit adnak rá..
Igaz a Békéltetőnek küldött levelükben azt írták hogy akril kádra nincs garancia...ezt ha valaki nem hiszi beszkennelem..én is csak tátottam a szám..A jogász hölgy meg azt mondta nem érdekes hogy nincs rá garancia..Innentől inkább elfogadtam a felkínált pénzt..Bár még mindig azt mondom, hogy ha bármivel én sértettem volna meg akkor lefejelem az ajtó félfát azt jó napot így jártam.Nem csinálok belőle ekkora cirkuszt..Egyébként se gaarancia levelet nem kaptam, se azt nem mondták hogy a blokkot tartsam meg...így azt hiszem vettem egy leértékel garancia nélküli garanciásnak reklámozott kádat..Ennél még a kínai piacon is korrektebbek..ott nincs garancia és ezt tudod..:D

Szarrágó 2012.12.16. 21:29:13

@bundas01: Teljes mértékben igazad van..Így utólag..Akivel beszereltük szakember..nem ma csinált először ilyet..sőt járt is már hasonlóképpen..de ott a nem egy áruház volt az eladó, hanem egy maszek és simán visszaadta a pénzt,mert a kád már ott is be volt építve..Ugyanúgy megy ez a kereskedők között is van lehúzós és a vevők között is van gyökér..Én kifogtam, és csak a hibámból való okulásként osztottam meg tapasztalatom..Nem mondta, hogy ne menjen senki oda..nem mondtam, hogy szar dolgokat árulnak..Azt írtam le hogy velem (az én nézőpontom szerint)hogy kiszúrtak..

Don Quixote de la Ferko 2012.12.17. 07:46:32

@Xezs:

Ott cseszed el, hogy nem gondolkodsz. Semmi nincs beleépítve. A nyereségből áldoznak rád, mert költöttél annyit, hogy beleférjen.

Szóval még érthetőbben.

Fizetsz, ugathatsz, nem fizetsz, alkalmazkodsz.

Ha igazad lenne, a 99 ezres vásárló joggal óbégatna, hogy miért fizet olyanért, amit nem kap meg.

Don Quixote de la Ferko 2012.12.17. 07:47:36

@Szarrágó:

Ők már csak tudták, hiszen tudták, milyen egyszerű vagy.

bundas01 2012.12.17. 20:14:42

@Szarrágó: Egyébként nem kell szaros multiknál vásárolni. Szart veszel, ha gond van akkor körberöhögnek, a dolgozóikat szétszopatják és kiviszik a hasznot az országból.
Nálunk (bár pontosan nem tudom miket vettél kilóért) a segged körbe lett volna nyalva és kicsit drágábban de minőségi termékeket kaptál volna és a gari sem az ablakban lett volna.
Az emberek még mindig nem vágják, hogy olcsón csak szart lehet kapni.
süti beállítások módosítása