Tékozló Homár

Hol születnek a biztonsági orkok?

2012.12.14. 14:44 | jackyll | komment

Ha kicsit megkésve is, de megdöbbentő beszámolót kaptunk egy biztonságiőr-képző tanfolyamról:

Rendszeres olvasója vagyok a blognak, és nem egyszer futottam már bele a biztonsági orkokat szidalmazó bejegyzésekbe és kommentekbe. Úgy gondolom, talán itt az ideje, hogy elmondjam, hogyan is zajlik/zajlott a személy- és vagyonőr képzés az ország keleti részének bizonyos részein – ez talán megválaszolja bizonyos orkok viselkedése mögött álló okokat (már ugye a butaságon és a „kihaénnem” fel(nem)fogáson túl). 2009-ben játszódik – ekkor végeztem el a képzést, mivel hosszas sikertelen munkakeresés után ajánlatot kaptam a család egyik ismerősétől, hogy ha vagyonőri vizsgát teszek, akkor alkalmazásba vesz. Rögvest jelentkeztem is egy meghirdetett képzésre, az ár sem volt annyira horribilis, és a képzést tartó úr is nagyon szívélyesnek és normálisnak tűnt a telefonban. Mindent lefixáltunk, elmondta, hogy hol, mikor, mennyiért lesz a képzés (akkor 3 hónap volt, minden szombati napon 2 órás oktatással), mikor kell fizetni, hol és mennyiért lesz a vizsga.

Mint már az első oktatási órán is kiderült, a képzést vezető úr egy debreceni exrendőr, akinek nem igazán számított, hogy mi, ostoba tanoncok mennyit magolunk be a jogszabályokból, valamint az egyéb előírt tudnivalókból, ellenben a tanórából közel másfél órát áldozott rá, hogy elmúlt rendőri pályafutása legviccesebb, legundorítóbb és legtanulságosabb eseteit a fejünkbe verje. Hallottunk ott mindenről: nikotinivásról, foszló-bomló-romló-omló hullákról, balga kutyás biztonsági kolléga buktájáról a fatelepen… Mindenről, csak a „tananyagról” nem. Ez így ment, az idő telt-múlt, a legelső órán kapott jogszabálygyűjteményből annyit tanultunk, amennyit akartunk, nem érdekelt senkit. Aztán, nagyjából hat héttel a feltűnően profi képzés kezdete után bejelentette, hogy az aznapi óra mély sajnálatunkra elmarad, mert előírás, hogy legalább 6 órányi önvédelmi képzést is kapjunk (mily’ megnyugtató).

Ez a következőképpen zajlott: exrendőr magas, idős, pocakos komája bejött a terembe, és kiparancsolt minket az udvarra (egy iskolai épületben voltunk), ahol elénk állt, és elmondta, hogy itten mostan mi majd jól megtanuljuk megvédeni magunkat. Ezt követően elkapta a hozzá legközelebb álló srác karját, és felrikoltott „hanyanamanyananaaa!”, miközben láthatatlan mozdulatokkal térdre kényszerítette a srácot, aztán kérte, hogy csináljuk utána. Ott álltunk húszan, néztük, hogy akkor ezt most hogy. Végül önerőből, saját kútfőből párokba rendeződtünk (hihetetlen szervezést igényelt), és mindenki megpróbálta valamilyen módon elgáncsolni, fejbe vágni, vagy egyszerűen csak pofán rúgni a társát, hogy úgy tűnjön, mintha. Pocakos bácsi mosolygott és „igenezazjólcsinálod”-olt, és elment… De a lényeg, hogy a hat órás képzést nagyjából 4 és fél perc alatt letudták, semmi gond.

Ekkor már én is éreztem, hogy ha ezeken múlik, nemhogy vaslédi nem leszek, de a legelső komolyabb incidensnél egy tettlegezést foganatosító szubjektum úgy tördeli ripityomra hab testemet, hogy megnyekkenni sem lesz időm, ezért külön önvédelmi képzésre kezdtem járni, biztos ami biztos. A képzés persze folyt tovább, exrendőr sztorik jöttek és mentek, majd két héttel a vizsga előtt megkért minket az oktató, hogy fizessünk még be neki 25.000 forintot. Lestünk, hogy hát mégis mire – válasz: az a vizsgaköltség. Rutinosabb olvasók már innen sejthetik a folytatást, én akkor még nagyon naiv voltam, fogalmam sem volt a dolog kimeneteléről, míg el nem jött a vizsga napja (amire én birka tanultam és edzettem).

Helyszín: Debrecen
Előttünk: 6 tagú vizsgabizottság, köztük az oktatónk
Mögöttünk: rengeteg rendőrsztori és nulla órányi célirányos tanulás

Az oktató szívélyesen üdvözölt minket, megkért, hogy foglaljunk helyet, szedjük elő a papírjainkat és egy tollat, minden mást tegyünk el, mert írásbeli vizsga következik. Velünk együtt egy másik csoport is vizsgázott (tehát összesen negyvenen voltunk). Ezt követően kiosztották a vizsgalapokat, és oktatónk mosolyogva kezdett körbejárni. Első feladat: helyettesítse be a hiányzó szavakat a jogszabályokba. Második feladat: Írja le, hogy a fent példázott esetben milyen eljárás volna helyes, és hatályos jogszabályok részletes ismertetésével indokolja azt! Stb.

Töltögettünk, én annyira nem aggódtam, tudtam, hogy felkészültem, magoltam, tudok mindent, ami szükséges lehet. Éppen ezért szeppentem meg, mikor a kedves oktató, ez a jószívű ember furcsa szavakat és mondatokat kezdett mantrázni, ott, a bizottság füle hallatára (rá se bagóztak, ették a fánkot és itták a kávét), amikről kiderült, hogy bizony a helyes válaszok… Rögtön új értelmet nyert a vizsgadíj kifejezés is.

Az önvédelmi vizsga ugyanez volt: már ismert pocakos bácsi belejtett, és megkért, hogy, idézem szó szerint „hatástalanítsuk a társunkat”. Én, mivel ekkor már ugye normális helyen normális módon önvédelmet tanultam, nekiláttam a feladat helyes, precíz kivitelezésének, mire rám üvöltött, hogy nem úgy csinálom, ahogy ő mutatta (? senki nem látta, mit „mutatott”, de talán csak azon kapta fel a vizet, hogy nem üvöltöttem én is, hogy „hanyanamanyananaaa?!”), beírt mindenkinek egy ötöst, és ott hagyott minket…

A szóbeli vizsga nagyjából ugyanez volt, csak cizelláltabban: tételt húzni, leülni, kidolgozni. Aki kész, a vizsgabizottság elé ül, szembe az oktatóval, akivel következő párbeszéd zajlik:
- Nos, kedves Feri/Mari/Jóska, melyik tételt húzta?
- A hármast.
- Nagyszerű! Kérem, olvassa fel, hogy mi szerepel a tételben, majd mondja el, hogy mi lenne a helyes reakció az alábbi esetben.
- A tétel így szól: „Ön éppen szolgálatot teljesít, melynek keretében egy objektum külső őrzése a feladata. Látja, amint két férfi éppen bemászik a kapun. Mit tesz?” Nos, én ebben a helyzetben…
- Ugye ebben az esetben ugye először beszól rádión a központnak és rendőri intézkedést kér! Nagyon helyes, kedves Feri/Mari/Jóska! És mi lenne a következő lépése?
- A következő lépésem az lenne, hogy…
- Igen, pontosan! A két nyomorult után iramodik, és megpróbálja megállásra késztetni őket, míg a rendőrök kiérnek! Nagyon jó! Gratulálok, sikeres szóbeli vizsgát tett.

És valóban: minden vizsgám sikerült, hála a vizsgapénznek, amiből nyilván jutott a tisztelt bizottság minden tagjának. Ami azért tisztes összeg, ha kiszámoljuk, hogy mennyi is 40x25.000… Szerencsémre sikerült más munkakörben elhelyezkednem, így mindössze három hónapig gazdagítottam a biztonsági orkok köreit, de legalább azzal a megnyugtató tudattal, hogy én tisztességesen tanultam a tisztességtelen „oktatási” időszak alatt – igaz, ez naivitásom számlájára írható. Viszont rajtam kívül rohangál még a világban 39 elvetemült személy- és vagyonőr, akikről ez nem igazán mondható el…

Mindezek fényében persze felmerül a kérdés, hogy vajon máshol is ilyen-e a helyzet. Én az orkokat három csoportba sorolom:
- Paraszt – tökmindegy, hogy tanították-e vagy sem, akkor is tapló, ha senki nem hatalmazza fel erre
- Tanult volna, de ugyanazt a kiképzést kapta, mint én: fingja sincs róla, mi merre hány méter. Nem is ért hozzá, nem is pattog, ha jogszabályokat emlegetnek neki.
- Biztonsági vezető: ugyanaz, mint az első kategória, csak szívélyesebben tud mosolyogni és hihetőbben bólogatni.

Tisztelettel:

Rosamund, exork.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.14. 14:50:50

Ritkaszar poszt. Megyek vissza kuponozni.

Azér bevallom, hogy én sohasenem többé az életbe nem megyek szalámit lopni az ország keleti részének bizonyos részeire. Nemnemsoha!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 14:52:48

ezt jó tudni, hogy az orkoknak papírjuk van arrul, hogy hülyék. persze az ilyen papírok mindigis drágák voltak.

England win The Ashes! 2012.12.14. 14:54:02

"Pocakos bácsi mosolygott és „igenezazjólcsinálod”-olt, és elment…"

Fúj!

Dr. Kix 2012.12.14. 14:55:03

Once an ork always an ork!

Manyecska 2012.12.14. 14:59:15

Hát ezért lopták el a románok a lovakat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 15:07:13

És akkor tessék mondani, ha a tanfolyamon nem tanítottak semmit, akkor attól lehet bunkónak lenni?
Azt nem tanfolyamon tanítják, hanem az ember szülei elvileg...

Ha meg a tanfolyamon nem tanítottak semmit, akkor a tanfolyós cégen kellene leverni...

eq2 2012.12.14. 15:23:49

@ColT: AZ a baj hogy manapsag a szulok ezt mar az iskolatol varjak el. Nem egy ilyen bezselgetesnek votlam szem es fultanuja.

R.G.I 2012.12.14. 15:27:57

Szánalom poszt. Biztos vanna ilyen oktatási intézmények...de azért nem minden biztonsági őr ork. Köztük én sem. Anyám megtanított a jómodorra, ezért is dolgozok ott ahol. A posztoló meg ne sírjon ha családbarát ajánlott neki melót, azon a helyen valószínüleg azt a tudást kellett volna alkalmazni amit az "oktató" "tanított". Csúnya dolog az álltalánosítás.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 15:31:31

@ColT: hülyeségre nincs orvosság, már az ókori rómaiak is megmondták :)

CBF 2012.12.14. 15:33:00

fasza sztori, ez már a hétvégi? :)

lingar4 2012.12.14. 15:33:29

2009 óta rejtegeti a posztoló ezt a titkot?
És most éppen, miért????

Aureliano Buendía 2012.12.14. 15:33:53

Pár évvel ezelőtt sofőrként voltam ilyen beírató-körúton ÉK- és DK-Magyarországon. Jó vicc volt, akadt néhány meredek arc.
Néhány 8 általánost végzett fószer csak az alap volt. De a betűvetés tudománya... hajajaj.
És volt, aki a sarki becsületsüllyesztőből jött, nyilván ott merített (öntött) bátorságot előtte.

Aureliano Buendía 2012.12.14. 15:35:01

@CBF: Nem, mert holnap munkanap lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 15:38:52

@uraaam: de nem az indexnel
mas zonaban elnek
becsuljetek meg a mai posztokat mert keddig lofasz se
csaxoltam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 15:47:32

penteken meg vilagvege, ne feledjetek, en felirtam a naptaramba is a konyhaban

Aureliano Buendía 2012.12.14. 15:55:44

@hagyma: ja, igen, mert sa... szombat van:)

vénszivar 2012.12.14. 15:58:10

ÚGY VALAGBA RÚGNÁM az ÖSSZES NYUGGER ÁLLÁSHALMOZÓ VOLT RENDŐRT !!!

☺ágica (törölt) 2012.12.14. 16:13:40

most akkor arról van szó, hogy befizetett egy valag pénzt és nem kapott érte kb semmit? csak mert túl hosszú...

vénszivar 2012.12.14. 16:14:29

Ismerek egy 46 éves századost, ki 2,5 - 3 éve ment nyugdíjba ! Dolgoztam nála, vagy négyszer 1995 s 2008 között. MINDIG OTTHON VOLT ! tanulmányi szabin.
Mikor "melózott" !?!? SZINTE SOHA ! Aztán 2010 NYUGDÍJ + utána egy bizt. cégnél góré ! Így meg van neki min.!250 - 300 (350) ezer pénze.......
Százezreknek még MUNKÁJUK SINCS,(pedig ált. van 1-2 szakmájuk esetleg + pár tanfolyamuk) PLÁNE NINCS PÉNZÜK !!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 16:18:30

@vénszivar: Ezért röhögtem én, amikor jöttek azzal, hogy szerzett jog...
Nekem is szerzett jog a 62 év nyugdíjkorhatár, vagy mennyi volt, amikor először munkába álltam... Azt is módosítják... Annak is, aki korábbtól dolgozik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 16:18:30

@vénszivar: Ezért röhögtem én, amikor jöttek azzal, hogy szerzett jog...
Nekem is szerzett jog a 62 év nyugdíjkorhatár, vagy mennyi volt, amikor először munkába álltam... Azt is módosítják... Annak is, aki korábbtól dolgozik...

☺ágica (törölt) 2012.12.14. 16:23:34

@ColT: úgy látom, téged ma szivat a blogmoci:))))

vénszivar 2012.12.14. 16:29:17

@ColT: Te ezt most nagyon komolyan gondoltad.
Nekünk, már NEM LESZ ÁLLAMI NYÖGDÍJ, vagy csak a járható, várható összeg 2/3- dát levonják !!!
Spórolj, gondolj öreg korodra........
Ja németben az átlag fizu, évi 21.600 € !, ami jövőre 525 €- val nő majd. Tehát havi 1850 €, ami úgy 520 000 Ft. Talán ÚGY MÁR LEHET GONDOLNI A TÁVOLABBI JÖVŐRE IS !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 16:38:41

@☺ágica: Já. Meg a céges lapos touchpadje.

@vénszivar: Jó, érted. Én a korhatárról beszéltem.
Te meg vén vagy vaze, nem vagy még nyugdíjas?!

A német nyugdíj meg ja. Mi is fizetjük... (T? Aldi? Lidl? Eon?)

vénszivar 2012.12.14. 16:42:12

@ColT: NYUGDÍJASSSSSSSS ???
Ne bazd fel az IQ mat, mert fagyizás lesz belőle.........:)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 16:53:13

@vénszivar: Nemkülönben semmi bajom azokkal a nyugdíjasokkal akik vgigdolgozták tisztességgel az életüket. Tőlük nem sajnálom az ingyen utazást sem.

vénszivar 2012.12.14. 16:57:57

@ColT: De most EDDIG, ITT NEM AZOKRÓL beszéltünk !!!
A te nickeddel, TE FEDEZŐ MÉN VAGY ?
Vagy mém.......:)

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.12.14. 17:10:31

Nagyon nagy írás! Szétröhögtem az agyam vagy mit! :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.14. 19:31:02

@vénszivar: jóvan. Majd indoklád meg normálisan is, ha színjózanodtál. Az állapotból. Komoly dolog ez, nem lehet csak úgy hetet-hót egymásra hányni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.14. 19:34:01

@vénszivar: Én is ismerek egy 45 éves rendőrszázadost, aki sportoló volt, kiemelt állása volt, mikor a sportból "kiöregedett", kapott íróasztalt. Aztán 45 évesen nyugdíjba ment. Szerinte a megérdemelt nyugdíjba.

És még ismerek egy katasztrófavédelmit is, aki nyugdíjba ment, alig múlt 45, és most ugyanazt a munkát végzi kft-ben. hehehe...

Ilyenkor nyílik a bicska a zsebembe.
De azért tüntettek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 19:37:11

@batgirl: Valahogy nem sokan álltak volna a rendőrök mellé. Viszont a tűzoltókat, mentősöket mindenben támogatom.

Manyecska 2012.12.14. 20:17:17

@ColT: ha már fedezőmén, ez tök jó:
www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=dc7r7YkPJLI
jön a karácsony, lepjük meg anyósunkat:D!

vénszivar 2012.12.14. 20:44:41

@Kellemes Zérókomponista: Itt vót az indexen egy cikk a németekről e témában szerdán. Oszt mi nem hihető ?
Járj utána............

Aureliano Buendía 2012.12.14. 20:50:39

biztonsági ork kupont hol lehet beváltani?

phaszfej 2012.12.14. 20:54:42

Úgy tűnik, a levél beküldője buzi. Inkább babázzon.

Megdobbent 2012.12.14. 21:14:00

A pocakosok... Na azokkal van a baj, plane, ha alacsonyak es szarhazi, hazug, tolvaj bunkok. Jajj, na az a halalom :>

Xezs 2012.12.14. 21:48:19

Elárulom hogy az OKJ-s képzéseken is ez megy. Nekem egyhez volt szerencsém, kurva laza voltam mert be se jártam, senkit nem is érdekelt, persze amikor kellett, tanultam. Dugipénzt nem kért senki sem, bár biztosan volt olyan, aki adott.

Volt egy csaj, szóbeli vizsgán szó szerint semmit sem mondott. Semmit. Ott könyörögtek neki, hogy szólaljon meg, hogy legyen mire kettest adni. Tulajdonképpen épp hogy csak azt nem mondták hogy ha mond egy mondatot, kap rá egy kettest még ha orbitális baromság, akkor is.

A mondás ugye az, hogy aki nem vizsgázik le, annak ki kell fizetnie a tandíjat, ami valami 200 ezer Ft. Na most innentől kezdve az egész szociális alapon megy, mert a vizsgáztatók nem akarnak senkivel sem kibaszni így mindenki kap egy kettest legalább.

Vicc az egész OKJ képzés úgy ahogy van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 21:52:45

@Xezs: Egyetemeken meg ugyanezért még szívatnak is vizsgákkal :D

Aureliano Buendía 2012.12.14. 21:56:30

@ColT: nem véletlenül most tüntetnek. Vizsgaidőszak van :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.14. 22:03:12

@vénszivar: jó, majd megolvasom.
@ColT: az kitérdekel, mer' nyilván átváltva, fajlagosan, meg minden: életszínvonal, minimálmunkáért, átlagmunkáért bezsebelhető péz! Így értve.

Aureliano Buendía 2012.12.14. 22:06:31

Az NBH elfogott egy telefonbeszélgetést, melyet két BME-s hallgató folytatott le. Oknyomozó riporterünk megszerezte, s a nyilvánosság elé tárja a vágatlan anyagot

- Te bazmeg, tanultál geodézia vizsgára?
- Óbazmeg, az ma lesz?
- Jageci.
- Hábazmeg nem, tegnap este szarrá ittuk magunkat a Libellában. És te?
- Baszki, lószart se', a Drönkben basztunk be.
- Most mijafasz legyen?
- Tüntessünk gecő. Foglaljuk el a Szabhidat, akkó' megússzuk a kollokviumot.

Mikrobi 2012.12.14. 22:06:58

Miért nem tanárnak mentél? A fogalmazásod és a helyesírásod nem biztonsági őrnek determinál

Aureliano Buendía 2012.12.14. 22:24:23

@dr. phil. Sün‼ ツ: az, hogy nincs kuponporszívó, nincs ingyendiginet, és nincs értelmes biztonsági őr.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.14. 22:24:52

@Xezs:
Én is ilyen OKJ izén végeztem!
Ingyenes mammográfia, az vót a címe!
Azóta már a professzorim is megvan belőle.
Íme a bizonyíték:
sunews.blog.hu/2012/07/14/szakmat_valtottam

England win The Ashes! 2012.12.14. 22:26:48

@dr. phil. Sün‼ ツ: A biztiőrök azért faszok, mert az oktatóik is azok.

Viktus 2012.12.14. 22:52:55

@hagyma:

"A connecticuti ámokfutó helyi idő szerint délelőtt fél 10-kor sétált be abba a tanterembe, ahol az anyja tanított. Először őt ölte meg, majd lelőtte a teremben lévő összes gyereket, és még lelőtt hét felnőttet, mielőtt magával is végzett – írja a New York Times. "

Amerikai álom ... világvége előzetes ...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.14. 23:15:09

@uraaam:
Hát ingyen Krisztus keresztjét se őrizték, asszem.
Bisztos nem vagyok benne, mer én nem hiszek az ilyen legendákba.

@Dr Jozef Vengloš:
Áááá, tankesön, így má mingyá világos ofkurszk.
Akkor a lényeg az, hogy egy fasz százat csinál?
Óóó, míly meglepő!44!!!!
És megható is egyben.

Zabaalint (törölt) 2012.12.14. 23:21:01

Én már vártam, hogy mikor jön a bunkóság óra, de semmi. Unalmas poszt. Orvostanhallgató ismerősöm sem tudta elmondani, hogy az olvashatatlan írást mely kurzuson tanulják, és mennyi kredit jár érte.

Xezs 2012.12.14. 23:21:22

@uraaam: Mikor én jártam a tudás fellegvárába, valamelyik baromállat bombariadót jelentett. Mert ő aznap nem akart vizsgázni. Szidtuk is a kurva anyját.

Aureliano Buendía 2012.12.14. 23:26:11

@Xezs: nálunk ennél fegyelmezettebbek voltak. A légkör is szigorúbb volt némely dologban.
Az akkor dékán pl. ki nem állhatta a miniszoknyás lányokat és a csokornyakkendős srácokat év végi vizsgán.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 23:54:43

@Viktus: ja
amugy percenket varialjak a valtozatokat
mar el is kapcsoltam
ez van volt egy barom
es egyszeruen esosem ertem, hogy tehet ilyet valaki
az a norveg csavo is ok nelkul 65-ot
itt kisgyerekekekt
2007-ben egyetemistakat, talan harmincat
egyszeruen fel nem fogom
en megigerem, ha bajom van az elettel kimegyek a hegyekbe csak es kizarolag magamat lovom fejbe
najo maximum egy medvet

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.14. 23:54:49

@uraaam:
Mikor én jártam suliba, a tanárok nem szerették a dekoltázs nélküli csajokat.
Mongyuk, mink fijúosztály vótunk...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.14. 23:58:51

Ok nélkül. Ilyet hogy lehet írni? Mindennek van oka. Még az oktalanságnak is. Vagy ne menjünk káoszelméletekbe, oké. Volt oka rá. Maksz azt mi nem tudjuk.

Pados Feri 2012.12.15. 00:22:09

Meg tudom erősíteni a sztorit, Budapesten is pontosan így zajlott a biztonságiőr-képzés és a vizsga is hasonlóan "komoly" volt, 1-2 évvel korábban, exem szintén csajként vizsgázott. A fegyvervizsgát is letette, az sem volt "komolyabb", a lövészeten nem tudta önállóan megtölteni a fegyót (nem pont úgy kellett, mint a tanfolyamon mutatot), a céltáblát sem nagyon találta el, de nem számított :)
Elkísértem a vizsgára láttam az emberanyagot, ott is volt mindenféle arc, ránézésre nyugdíjas bácsikától fiatal cigányig. Ja, kigyúrt tarkójú típus pont nem volt egy se :)
Lehúzásnak nézett ki az egész, láthatóan munkanélküli, csóró, elhelyezkedni nem tudó emberekről.

Xezs 2012.12.15. 00:27:48

@uraaam: A minivel nem tudom mi baja volt de a csokornyakkendő tényleg kibaszott retardált egy cucc.

Xezs 2012.12.15. 00:32:07

@Pados Feri: Pedig a fegyver nem vicc, ahhoz tényleg kéne egy komoly oktatás, mielőtt valaki kezébe adják.

Engem apám 10-12 éves koromban tanított meg lőni, tudtam tárazni meg mindent :) Csak előtte elugatta hogy mit nem csinálunk a fegyverrel és hogy vegyük komolyan a dolgot. Komolyan is vettük, nem rohangáltunk vele összevissza.

Ez némely felnőttnek sokszor nem sikerül.

átlátó 2012.12.15. 01:51:58

Szépségkirálynő versenyből és ezeket a nagyívű rendezvényeket biztosító biztonsági szakemberekből, igen-igen jól állunk.

Manyecska 2012.12.15. 01:53:31

@Xezs: hát ja, kell egy psziché hozzá hogy ne használd megoldásnak vagy izé..
Hát nem könnyű..
Én a sok vizsgabiztost b..nám meg akik jó pénzér olyannak adnak jogsit akinek rollert se vennél igazán.:( igaz, Jenő, te vén buzi?? :D

Manyecska 2012.12.15. 01:54:53

Jameg jóreggelt. Vagy mi?@ColT: anyunak legalább vót egy szexuális élménye, milyen készségesen borult a földre!!:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.15. 06:00:36

@Kellemes Zérókomponista: Figyu, az emberek nagy részének mindegy, hogyan, csak az a lényeg, hogy ott ha normálisan dolgozol=normálisan megélsz, itt meg akkor se, ha megszakadsz.

@Manyecska: Jaja :D

bandigyerek 2012.12.15. 06:03:35

@ColT: Ha már mentős, akkor viszont tűzoltós, nem? :)

Manyecska 2012.12.15. 07:19:04

@ColT: tík dolgoztok ma?:O én megyek a zállatorvoshoz megkérdezem komplett családi ivartalanítást mennyiér..?:D

vénszivar 2012.12.15. 07:25:14

@Manyecska: Elég lenne csak az egyik nemet, jahogy gondolsz a jövőjövőjére...

Manyecska 2012.12.15. 07:27:28

Gyanús ez a kutya. Tüsszentettem és valaki mondta: egészségedre. Csak a kutya volt ott. Lehet..???

Manyecska 2012.12.15. 07:28:59

@vénszivar: szerintem Bp vonzáskörzetét is elég lenne, második verzió?! :D:D

parade 2012.12.15. 07:30:38

Az én vagyonőri vizsgám is egy vicc volt: megkérdezte az önvédelmi vizsgáztató, hogy ki akar jobb jegyet, mint hármas? Két hülye jelentkezett: volt egy kis pantomim és így kaptak négyest. Én inkább megnéztem egy Jackie Chan filmet :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.15. 07:38:22

@Xezs: én is voltam egy okj-s képzésen. Az egyik tanárcsaj fogta a tankönyvet,, és szóról-szóra felolvasta az óra alatt. nevetséges volt. Így én is tudok tanítani.

vénszivar 2012.12.15. 07:49:53

@Manyecska: Ó buda s Békásmegyer ?! :)

@batgirl: Ha nem is tanítani, de mivel akkor s ott nálad az írott tudás, ezért te, én, más is fel tudná olvasni. Sok - sok ember szed így még össze egy másik fizetést, tulajdonképen szinte a semmiért. És ezek főleg a mások nyomorán szörfözve.......

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.15. 07:58:02

@vénszivar: Szerintem is. Nem is tekintettük tanárnőnek, bár az egész tanfolyam röhej volt.

vénszivar 2012.12.15. 08:03:58

@batgirl: Akkor te egy comedy felvételen vóótá.

SarahConnor 2012.12.15. 08:31:19

Nem látom továbbra sem a kapcsolatot az orkok viselkedésével. Szar, színvonaltalan képzést kapott, és? Attól hol lesz valakiből bunkó állat?

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.15. 08:42:22

@hagyma: Te Hagyma! Ha a blogodat tudod ékezetes betűkkel írni, az a kommentben miért nem megy?

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.15. 08:44:48

@Pados Feri: "láthatóan munkanélküli, csóró, elhelyezkedni nem tudó emberekről."

Persze, mert a munkaügyi központ határtalan kreativitásában nyelvtanfolyamra, biztonsági őr képzésre és ECDL tanf.ra küldte az embereket. Az első és harmadik nem is butaság, de csak kiegészítő egy meglévő szakmához. Amúgy teljesen komolytalan képzések voltak, mindenki átment mindenhol, mindenből.

Szenthomárság 2012.12.15. 09:01:06

Amíg a sok hülye haszontalan tanfolyamokra járt és biztonsági őrnek tanult én addig letettem a lovári nyelvvizsgát.

Xezs 2012.12.15. 09:05:30

@Manyecska: Az meg a másik, ja. A kocsival is lehet ölni, nem viccből van a jogsi.

De amikor én jártam basszus olyanok voltak ott hogy lehidaltam. Tipikusan azok az arcok, akikkel a normális életed során nem érintkezel mert nincsenek közös köreitek. Az a merő butaság kurvára kiábrándító volt. A cigánycsaj, akit már kétszer megbuktattak (jogosan) arra nem volt képes, hogy időben jöjjön elméleti vizsgázni, elnézte egy órával.

Maga a vizsga amúgy marha egyszerű volt, nekem hibátlan lett. Az egyetlen bajom az volt hogy nem én mentem ki elsőként, hanem a húgom :) Ő valami 8-10 perc alatt végzett, nekem meg kellett 10-12.

A vizsgabiztos röhögve kérdezte hogy tán tudtuk előre a kérdéseket, pedig nem. Csak elolvastuk a könyvet és értelmeztük :)

Xezs 2012.12.15. 09:07:41

@batgirl: Az én OKJ-s képzésemen állítom hogy a számtech tanár folyamatosan be volt baszva. Azzal a faszival valami nem volt rendben.

Senki se figyelt, én meg úgyis tudtam hogy mit fog elmondani (néha még én tettem hozzá az óra anyagához) úgyhogy vittem be játékot és azt ütöttük hálóban. Érdekes módon az egyik csaj volt a leglelkesebb, pedig mindig elkentem a száját :)

Xezs 2012.12.15. 09:09:38

@vénszivar: Hogy jön ide mások nyomora?

Xezs 2012.12.15. 09:13:27

@Nyrségi Trolls: Megjegyzem az ECDL-nek tényleg van értelme mert bár én szétröhögtem magam már 15 éve is a tananyagán, de életem során rá kellett döbbennem, hogy van akinek az is új dolog hogy a számítógépet be kell dugni a konnektorba hogy egyáltalán működjön. Na nekik egy ECDL kb. az egyetemi szint.

Nem is olyan rég a villamoson utazva két középkorú nő (mondjuk hogy 40-45) arról beszélgetett hogy hogy kell emailezni és az egyik mondta hogy sokáig ő nem tudott új mailt kezdeni, csak meglévőkre válaszolni. Ezt így a fejemben nem tudtam hova rakni de elfogadtam hogy ilyen létezik.

A másik az még katasztrofálisabb volt, az meg azt nem tudta megoldani, hogy egy weboldalt direktben hívjon meg, mondta a másiknak hogy a gugli a kezdőoldala és ő csak ott tud keresni.

A másik elmagyarázta neki hogy a címsorba be kell írni a weboldalt amit éppen keres.

Most erre mit mondjak? Ez manapság alapszintű tudás kéne hogy legyen, még egy szakmunkásnál is, mert az internet lassan az elsőszámú információs platform illetve sok dolgot csak ott lehet elintézni vagy hatékonyabban mint máshol.

Szóval kell az ECDL bármilyen nevetséges is a tananyaga.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.15. 09:54:13

@Xezs: ezzel én is sokat találkozok a családba is.

Sztem alapvetően az a baj, hogy rosszul tanítják az iskoláklban és céges tanfojamokon. Például nekünk még kellett BASIC-be programcsökevény darabklákat írni, meg struktórált nyelvet tanulni, meg ismerni a mikroprofesszor meg a buszok mibenlétlt, meg a file-rendszert, címkéket mifenéket. Oszt ma ez minek?

Grafikus felület van, azt kell megmutatni, nem elmagyarázni a másolás meg mozgatás működését meg a parancssorokat.

Persze sok agynak az is lehetetlen küldetés, mert ha rájön, hogy ugyanazt másképpen is meg lehet oldani, besokkol és lefagy.

A gúgli az mókás, hogy sok júzernek talány.

Xezs 2012.12.15. 09:58:34

@Rosszindulatú Vászka: Szerintem kellenek az alapok, vagyis a processzor működése és a buszrendszerek és szerintem az arányok is jól el vannak találva. Azt azért minden számtechkönyv és tanár tudja hogy nem erre kell helyezni a hangsúlyt és jellemzően csak az első pár órában van ilyesmi. A nagyobb hangsúly pont a grafikus rendszereken van, meg a word-excel-ppt vonalon, nagyon helyesen.

Amit én nagyon hiányolok az a tízujjas vakírás mert eszméletlen hogy mennyi produktív óra esik ki az irodistáknál azért, mert két ujjal pötyörészik be a bepötyörésznivalót. Erre már rájött a kormány is, már tervezik hogy tantervbe emelik a dolgot. Én meg hála az égnek, már 15 évesen tudtam, mert olyan suliba jártam. Óriási előny.

A gugli tényleg mókás, sokak agya egyszerűen nem fogja fel, hogy a címsor és a keresőmező két egymástól teljesen eltérő dolog és a funkciójuk is totál más.

Egyébként az én családomban is ez az értetlenkedés van, bár egyik családtagom, akiből nem ezt néztem volna ki, meglepően jó megoldásokkal rukkol elő és a kérdései is arról árulkodnak hogy érti miről van szó. És pont róla nem gondoltam volna ezt :) Megjegyzem 55 éves.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.15. 10:01:33

@Xezs:

"A gugli tényleg mókás, sokak agya egyszerűen nem fogja fel, hogy a címsor és a keresőmező két egymástól teljesen eltérő dolog és a funkciójuk is totál más."

Mer ez már így ebbe a formába nem igaz. A Chrome-ba alapból, de az ujabb FireFox-okba se. Pórbáld ki, ha nem műxik a cím, vagy szintaktiailafg nem cím, akkor keresőtalálatokat kapsz többnyire, illetve keresőként is műxik.

Viktor H 2012.12.15. 10:04:23

A biztonsági őrködés jó szakma ha éppen nincs más, főleg ha az ember protekcióval betud jutni pl. egy bankba őrködni ..24/48 szolgálat 500ft/óra 120 nettó ,szerintem jobb mint segélyen lenni.
Az tény,hogy a tanfolyam és a vizsga komolytalan és kb bárki átmegy rajta akinek megvan mindkét keze lába és tud olvasni meg beszélni de ettől még nem jelenti azt,hogy minden biztonsági őr buta paraszt ,aki paraszt az paraszt . Huszonéves frissdiplomások között több suttyót láttam akik azthitték hogy a padban seggeléssel intelligenciát is kaptak pedig csak aranyeret .

Xezs 2012.12.15. 10:07:02

@Rosszindulatú Vászka: Tudom és használom is ezt, megjegyzem IE9 alatt is van ilyen, csak beépülő modullal valósul meg.

De azt mivel magyarázod, amikor valaki képtelen meghívni direktben egy webcímet a címsorból és a gugli keresőmezőjébe írkál be mindenfélét? Ez akárhogy is nézem, a csaló website-oknak nagyon is kedvez, mert előbb-utóbb lesz olyan találat, ami bár legitimnek tűnik, mégsem az.

Szerintem kicsit tovább kéne lendülni az oktatásban és nem csak egységsugarú dolgokat tanítani hanem bővebb ismereteket - ennek része tulajdonképpen a szerinted fölösleges buszrendszer.

Az biztos hogy én tantervbe venném az információbiztonságot, mert jelenleg ez a béka segge alatt van a társadalomban.

Általános iskolás osztályról hallottam, hogy némelyek ismerik a másik email címéhez a jelszót. Ez meg mi már? Még ha csak játszós email cím és semmi komoly, akkor sem adom meg a jelszót, senkinek sem. Persze hogy vissza is éltek az egyik gyerek mailcímével, volt is sértődés.

Kicsit elkalandoztam de egy a lényeg: Ma nagyon sok júzer nem tudja hogy mit mikor miért csinál, csak csinál valami bemagolt mozdulatsort és reménykedik hogy az még mindig aktuális.

GifLand · http://gifland.us 2012.12.15. 10:07:24

Van sok ork, de azért nem szabad elfelejteni, hogy tényleg vannak normálisabbak is...

Xezs 2012.12.15. 10:08:26

@Viktor H: Nem feltétlenül kell protekció egy bankhoz. Túl sok dologról hiszik azt az emberek hogy protkó kell hozzá pedig lófaszt.

Abban egyetértünk hogy irtózatosan sok bunkó jár a felsőoktatásba, akiknek semmi keresnivalójuk ott.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.15. 10:24:41

@Xezs: hát ja. Monnyuk a Fox-ba már olyan is van, hogy címelütésjavítós cucc, vélhetően pont ezért.

Mostanáb a lexebb volt, hogy
"- Elindítom a programot amit mondtál és nem csinál semmit.
- Hát nyissad meg a dokumentumot, amit akarsz nézni.
- Azt meg hogy? Ez nem csinál semmit, csak szürke.
- Open gomb vagy menü nincs?
- Ja, de."

Viktor H 2012.12.15. 10:25:37

@Xezs:
nem feltétlenül kell de nem árt... ha az ember bemegy friss vizsgával a kezében egy biztonsági céghez valószinübb,hogy egy garázsban találja magát vagy egy bódéban valami épitkezésen .. protekcióval már inkább sanszos hogy jobb helyet kap. de ha tudsz valami jó helyet szólj :-))

Manyecska 2012.12.15. 10:32:46

@Xezs: én elsőre átmentem, a gyakorlati vizsgáról beszélek! Valami brutál, anyámnak valami 4x sikerült /khmm/..
Itt különben a zállatorvosi rendelőben egy nagyon helyes roma egyetemista kislány van gyakorlaton, enyhe tájszólással..:D :))
Hát, érdekes dolgok ezek.

Styxx 2012.12.15. 10:59:15

Ha a posztolónak senki sem segített, akkor simán kereshetne újságírói állást, mert kiváló a stílusa.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.15. 11:33:59

@ColT: mi az a "megélni?" Á, nem ismerni ezt a szót. Valami egzotikum, nem?

helianthus 2012.12.15. 12:15:32

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: és melyik diplomádhoz kellett ezt a komoly kihívást leküzdened?

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 12:23:59

Elgondolkodom a fentieken, a közeljövőben még benézek.

Xezs 2012.12.15. 12:29:28

Mondjuk lovárit már csak büszkeségből sem tanulnék.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 12:32:59

A posztot nem én írtam, én az RTF-en diplomáztam, de érdekel a téma. Valahogy közelebb kellene hozni az emberi erőforrást (sic!) a társadalmi feladatához. Nehéz, nagyon nehéz.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 12:35:38

Az itteniek is inkább romungro-k, akik már csak magyarul ordítoznak.

vénszivar 2012.12.15. 12:45:03

@Viktor H: Azért az, hogy SZAKMA !???!
AZ ERŐS TÚLZÁS !!! Akkor mi a többi 50-75-100 ????? Lásd éppen, mint példa, fent....

England win The Ashes! 2012.12.15. 12:50:42

@Xezs: Nem az. Csak tudni kell, mikor és milyen ruhához illik.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 12:53:14

Szerintem sem igazi szakma. Viszont bármi lehet szakma idővel, ha valaki jól csinálja. Sőt, hivatás is, ha valaki arra teszi fel az életét.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 12:56:11

@vénszivar: Nem kell jelentkezned, feltűnik, ha itt vagy :)
Akkor is, ha nincs hagymaszagod :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 12:59:08

@Xezs: Részben egyetértek. A fiatalok még kialakulatlan jellemek, nagy részük még játéknak veszi az iskolát, akár az egyetemet is.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 13:04:06

@Nyrségi Trolls: Már régen elmondta, hogy tudná, de nem akarja. A saját blogba több energiát fektet, ez természetes. A Homár miatt nem állítja át a notebookját, hiszen ékezetek nélkül is értjük, amit ír. Amúgy is sokszor elfoglalt, és a munkája fontosabb, mint ez.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 13:08:09

Xezs 2012.12.15. 10:07:02

Ezzel teljesen egyetértek.

helianthus 2012.12.15. 13:18:54

Régi, nevethetünk rajta újra:

Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakér
em, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.
Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell, mosthagydabba, hozdamackót, eléghárom, csókilonka, köszönjszépen, ilonkáéknakis, mér'nemköszöntél, nembajhabüdös, szálljbe, szálljki, ittanagyi, minimaxkell, hozjézuska.
Hozdfelafát, holatalp, teraktadel, neménraktam, deteraktad, ottszok'lenni, deottnincs, merteraktadel, utlálomakarácsonyt, elválok, megvanatalp, ugyeteraktadel, eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybazdmeg.
Holafűrész, szomszédnál, holaflex, szomszédnál, holaszomszéd, zalában, kurvaanyját, aztlátogatja, picsábafával, kellafa, utlálomakarácsonyt, faragomkéssel, deneazzal, deazéles, kenyérvágó, eszünkzsemlét, hozzáltapaszt, úristen, azmégvárhat, bentvannézdmeg, ferde, ésmost, jobbradől, ésmost, mégmindig, ésmost, derondafa, anyád, anyámathagyjukki, teddleakést.
Holadíszek, fentiszekrény, nincsottsemmi, másikszekrény, égőjó, tavalyvettem, nemégbazdmeg, pótizzó, azsemég, picsábaégővel, kellazégő, kontaktosvagymi, tedleakést, leszgyertya, leégaház, nemkellfűteni, szaloncukor, ötkilóvan, fasznakannyi, gyereknekkell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliábandió, csengettyű, nincsencsúcsdísz, húzdráangyalt, fenyőttojik.
Csomagoljál, tökpazarlás, akkorfőzzél, főzökpacalt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, csomagolok, holacellux, papíroknál, holapapír, díszeknél, nincskarácsonyos, nebaszki, vanboldogszülinapot, nebaszki, ráíromjézuska.
Gyertekenni, minimaxkell, gyertekenni, mindjárt, gyertekenni, mindjárt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, nemszeretemahalat, pedigfinom, minimaxkell, nemjönjézuska, szeretemahalat, elsóztad, mosthagydabba.
Teddfellemezt, minimaxkell, szentestenem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, namitkaptál, nemlegó, nesirjál, legókell, fakocka, le-he-góó-kell, apaisezzel, nemeztkértem, nincsnemez, mondtamlegót, kurvadrága, neagyerekelőtt, nehisztizzél, feldőltafa, kurvaélet, égazégő, mondtamkontaktos, deszépnyakkendő, úgysehordod, akkorisszép, jóalánc, nemkellettvolna, pénznemszámít, ésalegó, kapszanyádtól, nesírjprücsök, szeretlek, énistéged.

Holnapanyádéknál, utálomakarácsonyt.

vénszivar 2012.12.15. 13:36:38

@l4c1: 13:04:06
NEM NEM NEM !

- a saját blogjába több energiát fektet ????? :))))):DDDDDDDDDDDDDDD NEKEM NEM HIÁNYZIK !!!! de te miről beszélsz ???
Úgy tudom, hogy 2011.10.03- óta nem ugatott.

- értjük amit ír :DDD
- nagyon elfoglalt:))):D

Te mit szívtál, hogy így belelendültél ?! nem muszáj válaszolni, meg leszek nélküle is ! :)

vénszivar 2012.12.15. 13:38:39

@l4c1: A srácnak "elintéztem"......:))):D
Neked nem kell megköszönni !

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 13:50:09

@Nyrségi Trolls: Te semmi kulonbseget nem latsz egy blog es egy homarhozzaszolas kozott?
pedig van
sehol nem hasznalok ekezetet, csak a blogomban, igaz ott sem mert mar egen nem irom
nade jovore befejezem, mielott megyunk haza vakaciozni:)
ekezettel

Zabaalint (törölt) 2012.12.15. 16:19:06

@uraaam:
Nem oda jártál, ahol egy ismerősöm mesélte, hogy a vizsgán megjelent egy csokornyakkendős srác és egy miniszoknyás lány is, erre az oktató mondta, hogy a bohóc és a kurva menjenek haza, a többiek jöjjenek vizsgázni.

Zabaalint (törölt) 2012.12.15. 16:21:08

@Viktor H:
Én eddig két fajta biztonsági őrrel találkoztam, az egyik a nyugdíjas katona, jellemzően pocakos, középkorú vagy idős urak, általában teljesen normálisak. A másik pedig az ork.

Manyecska 2012.12.15. 16:48:25

@helianthus:" eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybazdmeg." :)))@Styxx: három éve írja a posztot..:))

Xezs 2012.12.15. 18:10:52

Manyecska Lédi helianthus meg mindenki aki itt szokott legelészni, segítsetek nekem.

Vitába bonyolódtam itt: homar.blog.hu/2012/09/07/a_t-pontosok_egy_cimet_nem_birnak_megvaltoztatni#comment-form

A kérdés hozzátok: járnátok-e olyan faszival, aki képtelen felnőttként odamenni hozzátok randit kérni, és mást küld oda maga helyett?

Nekem ez óvodás szint és szétbasz az ideg az ilyen tutyimutyiságtól.

Vélemény?

vénszivar 2012.12.15. 18:24:02

@Xezs: Mekkora barom vagy te, "baszod". :))):DDD

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 18:59:59

@Xezs: hehhh, hetedikes korunkban így randiztunk az ebédszünetben :D te, monddd már meg a zsótinak, hogy a juci bele van esve vagy fordítva.

ha mindketten ilyenek húszéves korukra, akkor egészségükre.

Atörökk 2012.12.15. 19:20:47

@Xezs:
Ugye nem komolyan kérdezted?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 19:24:46

@atörökk: szerintem igen :) csak aszt nemértem mér bassza szét az ideg ettül.

merugye ha tutyimutyiék így boldogok, akkor az az ő dolguk.

Aureliano Buendía 2012.12.15. 19:27:11

@Zabaalint: az oktató az akkori dékán volt, MM :)

Manyecska 2012.12.15. 19:28:33

@Xezs: fura. Jártam viszont már két pasival egyszerre /csak nem tudták:D:D/ :))

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 19:33:42

@atörökk: de hogy @Xezs: kérdésére is válaszoljak: kacagógörcsben törnék ki magam is, ez igaz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.15. 19:33:59

@Manyecska: Dógozik a fene, asszonynál vagyok :D Melóból kommentelnék :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 19:35:31

@Manyecska: na, ez már beszéd :D minden évben van akció, nézz utána.

Atörökk 2012.12.15. 19:36:19

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.:
Hátizéé... ha majd randizni, netán mást kell, akkor is apukát, netán egy barátját küldi maga helyett? :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 19:37:42

@atörökk: hehh, az ilyenek szokták tétlenül nézni, ahogy a legjobb barátjuk beépül a családba, sőt az asszonyba is, oppardon :)

Atörökk 2012.12.15. 19:37:45

@Manyecska:
A jövőben indokolt volna tartózkodnod az alkohol mértéktelen élvezetével. :D

Atörökk 2012.12.15. 19:40:07

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.:
Jó, hát ha valaki annyira lusta és/vagy élhetetlen, hogy mindent mással csináltat, ne csodálkozzon. :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 19:44:55

@atörökk: mondjuk nőből már láttam ilyet, aki szó szerint boldog volt, ha nem neki kellett lefeküdnie a férjével :D

Atörökk 2012.12.15. 19:47:29

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.:
Jó, hát mindenre van példa, és mindennek a zellenkezőjére is. Tudnám, akkor miért választotta... Anyagi érdekek nyilván kizárva merolyan nem létezik csak filmekbe. ;-)

Manyecska 2012.12.15. 19:47:50

@atörökk: igen, lehet mert a sövény is hozzámszólt. Asszem el kell mennem a pszichiátriára:D!

Manyecska 2012.12.15. 19:49:07

@Xezs: nade figyu hát ha nem jár arra, mér ne? veszítenivalója nincs, hacsak vénszivar le nem rabolja a csajt!/:D:D/

Atörökk 2012.12.15. 19:51:01

@Manyecska:
Szerintem meg reklamájj a gazdabótba, nem beszélő sövényt akartál. :D

Manyecska 2012.12.15. 19:53:08

@atörökk: :D majd írok egy posztot ide!
Viccen kívül, valahogy túl kifinomult a hallásom, lehet tényleg jön a világvége és visszaváltozom?:P:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 19:54:44

@uraaam: ááá, nem kell ahhoz beszélni, sőt jobb is, ha hozzá se szólsz ha ezt akarod! elég ha abbahagyod a fürdést meg a fogmosást, néha böffentesz kettőt az annya előtt, ennyi elég is lesz, sztem :)

Manyecska 2012.12.15. 19:57:33

Mért érzem úgy az x-faktornál hogy eret kell vágnom..???:O :P:((

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 20:05:01

@uraaam: vagy még besenyő úrról is lehet példát venni, igaz maaaóóórgit? :D:D

na, menek ajcsit csomizni, mer minnyár karcsi! :D

2012.12.15. 20:13:16

@Rosszindulatú Vászka: Én igen!
Miről van szó? :O

Manyecska 2012.12.15. 20:18:09

És ez???
Wham vs Psy - Last Christmas Gangnam Style

www.youtube.com/watch?v=Lv5TXUrOGhs

Manyecska 2012.12.15. 20:23:59

@ColT: jó nektek, itt órák óta szakad az eső!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.15. 20:34:24

@Manyecska: Szerdai kép, a múltkori time lapse videóból van :)

Manyecska 2012.12.15. 20:44:55

@ColT: ja, azér volt ismerős:O..

Manyecska 2012.12.15. 20:47:03

@Rosszindulatú Vászka: nekem ettől két hétre elment az étvágyam!!

Manyecska 2012.12.15. 20:49:22

Bassz..meg én meg nem találom a keresztfiam ajándékát, olyan jól eltettem..:D:D:(

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 21:02:05

@ColT: Többször voltam Pécsett. Épp a minap gondolkodtam azon, hogy oda költözzek-e. Én Győrben és a környékén nyomulok :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 21:09:20

@Xezs: Ha szétbasz az ideg az ilyesmitől, ne foglalkozz vele. Nem kell járni vele. Törődj azzal, akinek az egyénisége imponál.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 21:11:42

najovan Ti itt elcsetelgettek, de mit vegyek Marynek karira?

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.15. 21:18:30

@hagyma: Egy szép gyönygysort a nyakába, az jól állna neki.

Manyecska 2012.12.15. 21:18:50

@hagyma: ha engem kérdezel azt csinálsz amit akarsz...szoktuk itt mondani:D..

England win The Ashes! 2012.12.15. 21:31:46

@Manyecska:

Megy János bácsi a szekérrel, a szekér mellett a kutyája baktat. János bácsi meg időnként rácsap a ló hátára: "Gyí, te!"
Egyszer csak a ló megáll és rászól János bácsira:
- Te János, miért ütsz annyit, én is egy érző lény vagyok, nekem is fáj...
János bácsi beijed a beszélő lótól, futásnak ered, a kutyaja is vele. Mikor kifárad, leül pihenni. Ekkor megszólal a kutya:
- Bazzeg, hogy megijedtem mikor megszólalt a ló!

England win The Ashes! 2012.12.15. 21:32:56

@Manyecska: Mondjuk ebben a változatban szerintem jobb:

Megy az öreg paraszt a szekérrel.
Egyszer csak megszólal a ló:
- Hűű, de nagyon meleg van!
Az öreg felugrik, és így szól:
-Úristen én még nem is hallottam beszélő lovat!
- Én sem - mondja a szekér.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.15. 21:38:33

@Dr Jozef Vengloš: NEEE :D
Mondjuk az eredetijét Terry Pratchett nyomta el a Mágia-ciklusban, de ez akkor is nagy :D
("- Múltkor egy beszélő fákkal teli erdőben jártam.
- Tényleg szörnyű lehetett!
- Még jó hogy itt a fák nem beszélnek.
- Persze. Én egy szikla vagyok.")
(Szó szerint már ne emléxem, szal ez csak semjénezés :) )

@l4c1: Ne költözz, nálatok van meló :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 21:47:34

asszem jövőre inkább pénzt kapnak. azt könnyebb becsomagolni.

Rosszindulatú Vászka 2012.12.15. 21:52:25

pénz az nekem is kéne

ha lehet jó sok, vagy inkább még több

☺ágica (törölt) 2012.12.15. 22:02:45

vki pénzt osztogat? nekem is jöhet

Atörökk 2012.12.15. 22:05:37

@☺ágica:
Nem osztogat, fosztogat ;)

Atörökk 2012.12.15. 22:09:08

@☺ágica:
Ördögi tervet kovácsoltam: engeggyük fosztogatni, aztán mikor eleget fosztogatott, mink fogjuk kifosztogatni :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 22:17:48

@l4c1: inkabb azt mond meg az enyem mitol allna jol
@Manyecska: ah csak lenditeni akartam az elakadt csetelesen, nem kap semmit, mar nem hisz a telapoban
Hetfon ceges buli
szilveszter charlotteban
karira begyujtok a kandalloba es megdicserem az elkeszitett vacsorajat
nezunk kis Halmarkot a tv-ben
ilyenek

Atörökk 2012.12.15. 22:19:15

@☺ágica:
Aki segít,kap részt belőlle, persze nem sokat dejazt előtte persze úgyse így ígérem meg :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.15. 22:22:12

@hagyma: Ajit.

@l4c1: + nézd meg a nickem melletti linket ;)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 22:38:41

@hagyma: hát vannak már ilyen beépíthető protézisek is. ócsóbb verzió a drótozott répa, mégócsóbb a haggyuk a picsába, öreg vagyok én már ehhez felkiáltás, színpadias legyintéssel kombinálva.

@☺ágica: megint nyertem a lottón. megint két ajrót. :(

Anomalocaris (törölt) 2012.12.15. 22:42:10

Na mivan embikéim
Schlag den Raab-ban már 3,5 millió eurót nyerhetne a delikvens, ha kicsit ügyesebb lenne

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 22:43:37

@ColT: @ColT: nem kap semmit, neki en vagyok az aji
Te mit barkacsolsz a parodnak:)?
@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: mikor huszoneves voltam, akkor volt egy hatvanas ismerosom az mindig azt emlegette, "lankadt fasszal is meg kell tanulni dugni"
elnezest ha vulgaris voltam
mondjuk en meg csak 50 vagyok, de neha eszembe jut, hogy lehet leszek 60 is:)

Rosszindulatú Vászka 2012.12.15. 22:45:14

@hagyma: tök jó. Ha nem teccel neki, majd visszavisz a boltba, mint a házimozitokat és választ egy jobbat :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 22:55:38

@atörökk: ehh, bánatomba inkább elittam az egészet....

@hagyma: okos ember volt, meg kell hagyni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 23:01:12

@Rosszindulatú Vászka: valasztana
de az egesz keleti parton nincs jobb ferj mint en
remelem a nyugatira nem nez at, mert ott lehet lenne, de nem valoszinu
@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: nekem ilyen tapasztalt fonokeim voltak a szszcocializmusban
a masik mindig azt mondta
hat en meg akkor diot vertem vele, ma meg alig tudom lehugyalni a muskatlit

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 23:10:35

@hagyma: háttugye olyan azis mint az ember agya. ha nem használják eleget, akkor egy idő után nem műxik egyáltalán se.

Atörökk 2012.12.15. 23:12:13

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.:
Nyuktass megfelé, nem rugtad ki a ház ódalát. Hideg vóna most hozzá :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 23:18:02

@atörökk: nah, nem szokok én dulva lenni. utoljára vagy 6 éve vót, hogy mérgembe a földhöz vágtam egy pár zoknit. kéccer is, mer nagyon pipa vótam!! :D

Rosszindulatú Vászka 2012.12.15. 23:20:56

@hagyma: na persze ott a jenkiknél, a vakok országába a félszemű is kiráj ugyebár :)

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: kezdek félni tőled. Nem tuttam, hogy ennyire zorkó vagy. Bár bevallom, kicsit fel is izgat a dolog. Vonzódok a kegyetlen nőkhöz.

Atörökk 2012.12.15. 23:21:21

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.:
Térd, vagy bokazokni vót? Csak mer a térdzokni az nagyobbat csattanik és ha vékony a födém meghintáztassa az alsó szomszéd csillárját. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 23:29:09

@Rosszindulatú Vászka: ja a kluklopsz az

a cnn-en szulok probalnak nyilatkozni
most eppen Mr Parker
6 eves kanyat lottek le tegnap
kicsit most kiszallok

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.15. 23:29:53

@atörökk: a franc se tuggya mán, rég volt. deviszont az alsó szomszéd megérdemelne akár egy sízoknit is!

@Rosszindulatú Vászka: majd gondóxok rajta, mivel kínozzalak még. ha bevallom, hogy kezesbárány vagyok, az lesz a legjobb, asszem :P

aluggyatok jól, mer holnap mise leszen, oszt a pap mindég kiszúrja ki a másnapos, hogy a zördög vinné el!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 23:30:17

lanyat
tragedia az egesz
gyonyoru szoke kislany
volt

England win The Ashes! 2012.12.15. 23:51:49

@ColT: Nem tudom. A szekereset olyan tizenöt éve olvastam valami viccújságban. Most rákerestem a gúglban, mert lusta voltam gépelni, erre ez a két verzió volt az első kettő találat. Szóval én tőlük kopiztam, hogy ők honnan, az már az ő saruk. :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.16. 00:23:12

@Dr Jozef Vengloš: Ez egy német vetélkedő. A Raab a fickó neve, talán az ősei a Rába mellől származnak.
en.wikipedia.org/wiki/Schlag_den_Raab

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.16. 00:28:25

@Dr Jozef Vengloš: Ez a vicc változat jobb, mert rövidebb, és frappánsabb.
Más: a Raab vetélkedőről ugyanaz, csak németül, hátha ezt jobban beszéled:
de.wikipedia.org/wiki/Schlag_den_Raab

Manyecska 2012.12.16. 07:55:06

@hagyma: végre valakinek nem az ajándékokról szól a karácsony:) a kutyának karácsonyra kinyomattam a bűzmirigyét:P , továbbá mivel én rendes gazdi vagyok valójában is kapott két nyugtatótablettát kis papírba csomagolva:D, mivel itt szilveszterkor brutál petárdázás + tüzijáték van...

Manyecska 2012.12.16. 08:31:13

Ha nem jönnék belecsapódtam az eperföldekbe nemtom milyen a zút:D:D..?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.16. 09:31:12

@Dr Jozef Vengloš: Magyar viccek eljutnak Angliába is? Jee :D

@hagyma: F*szomat kell a szülőket most inzultálni...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.16. 10:16:48

A fehér asztalomon zöld foltok lettek. Az újjaimon is. Belenézek a tükörben és egy két zöld folt van az arcomon is.
Ez már a vég.

Ki volt az a faszkalap, aki szerint a karácsonyi csomagolópapírnak fognia is kell???????????????Székrekedéses ezüstvasárnapot kívánok neki. Szívlapáttal. Kettőt. A pofájába.

Mylady 2012.12.16. 10:40:12

@batgirl: Az asztalt értem. Az ujjaidat is. De az arcodat milyen módon használtad az ajándékcsomagoláshoz??? Érdekes technika lehet :)))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.16. 10:48:03

@Mylady: hát biztos hozzáértem az arcomhoz. szoktam.
Dühítő és nem is értem.
Ha lesz jövő karácsony, akkor sima fehérpapír csomagolás lesz.

Nebameg 2012.12.16. 12:23:51

Na jól van, már azt hittem, illegálisan gyártják őket, mint a szomszéd tanyán a cigarettát. Még arra kíváncsi lennék, h uazt eszik, mint mi?

England win The Ashes! 2012.12.16. 12:46:34

@ColT: Ja. Lóháton. ;)

A száraz angol humor már megvetette a lábát a kontinensen (hála néktek, Montyék), Magyarországon is (hála néked, Galla), itt volt az ideje néhány magyar viccnek is eljutni ide. Hála nekem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 13:53:54

@ColT: nem inzultaltak, O volt az aki kiallt beszelni
van mikor jobb a fajdalmat kibeszelni
gyonyoruseges kislanya volt
nade mindenkinek, mind a 20 szulonek...
hat nagy az ossznepi fajdalom
ennel mar tenyleg nem sok durvabb dolog van
6-7 eves gyerekek...
resources1.news.com.au/images/2012/12/16/1226537/660049-emilie-parker-sandy-hook-victim-facebook-pic.jpg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 14:05:14

egyetlen gyerek elte tul az osztalyban

Manyecska 2012.12.16. 15:06:45

Húhh, megcsúsztunk a körforgalomban:( faKK!! :O

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.16. 15:48:36

Spam :
kilatas.webuda.com/?q=node/311

@hagyma: Ja, mert ugye az újságírókból indul ki az ember.

@Manyecska: Mi lett?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.16. 15:49:47

@Dr Jozef Vengloš: Méé, a Galla és a MP is jó :)

@batgirl: Az is penészedik, ha sokat kint hagyod...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 16:02:11

@ColT: nezd
O kiallt tegnap este
elmondott mindent mit erez, mi tortent, valaszolt a kerdesekre
en nem tudom ez helyenvalo-e, de ugy gondolom igy vezette le a fajdalmat
senki nem kotelezte ra
O volt az egyetlen, aki megtette
meg most jonnek a fotok
20 csodaszep kisgyerek
6 felnott
erthetetlen
vagyis valoszinuleg a gyilkos elmebeteg volt

Manyecska 2012.12.16. 16:18:23

@ColT: azon kívül hogy a frász jött rám, semmi:((..viszont rádöbbentem hogy van ködlámpánk pluszban...:O :)@hagyma: szörnyű::((

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.16. 16:42:57

@batgirl:
Havaslo ezügyben a wc papírt!
Nem fog és recyclale!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.16. 17:07:54

Havaslo = Javaslom
(pirézül nem tudók kedvéért)

Xezs 2012.12.16. 17:31:16

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Pont ezaz, hogy ez hetedikes szint. És hasonló helyzetben én is röhögőgörcsöt kapnék.

Xezs 2012.12.16. 17:33:53

@hagyma: A kérdés csak az, hogy miért van egyre több ilyen eset nálatok. Nem hiszem hogy a fegyvertartási törvényetek lenne rossz, nekem az kifejezetten tetszik. Inkább a szülők hozzáállásában keresném a hibát.

A CNN-en nyilatkozta valami pszichológus hogy akkor történik ilyen ha a gyerek nem érzi biztonságban magát még otthon se. Ezt el is tudom hinni.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 17:37:31

@Xezs: A pszichológusok csak egy rossz vicc. De tény hogy jól keresnek a kamuzásukkal. Na ott mondjuk tényleg lehetne keretszámcsökkenteni.

Xezs 2012.12.16. 17:40:15

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Én nem így látom. Egy jó szakember sokat tud az emberi viselkedésről, az azt kiváltó okokról. Itt ne Csernusból indulj ki, az csak kirakat.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 17:52:16

@Xezs: Nekem volt "szerencsém" háromhoz is, mindegyik hülye volt.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 18:02:49

@Xezs: Hát épp ez az, hogy semmit, csak ültek és hümmögtek néha. Amikor meg közöltem egyikükkel, hogy nem Vagyok ember, pislogva kérdezte, hogy ezt hogy értem. Mondom pontosan úgy, ahogy mondtam. Aztán többet meg se mukkant. Majd az utolsó ülésen közölte, hogy "az apjáról nagyon sokat megtudtam, de magáról nem." Hát ez most mi? :D

Manyecska 2012.12.16. 19:03:55

Érdeklődnék a világvége-játék mikor lesz megrendezve??:P Világvége ELŐTT, ALATT, UTÁN?? :D Mellesleg a maják mit se tudnak minderről mert áttértek a katolikus vallásra rég mert spanyol gyarmat. Vagy hogy..

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.16. 19:05:56

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat:
Minden nap találok neked témát a zsindex firkászainak balfékségéről.
Hová kűggyem?

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra pár nap/hónap/év múlva!

Manyecska 2012.12.16. 19:20:12

Télleg a gyerek azt kérdezi hány órakor lesz a világvége, valaki megmondaná??:D:D :O ON

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.16. 19:22:54

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat:
Minden nap találok neked témát a zsindex firkászainak balfékségéről.
Hová kűggyem?

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra pár nap/hónap/év múlva!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.16. 19:24:18

@Manyecska:
Kéhrlek szépen: pontossan 12:00:00-kor.
Majszólok.

Két komment elküldése között várnod kell néhány évet!

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:24:30

@dr. phil. Sün‼ ツ: A legegyszerűbb ha kommentben az IndexBaki blogra, azt biztos meglátom. Sajnos van hogy javítják mire odaérek :/

Manyecska 2012.12.16. 19:25:29

@dr. phil. Sün‼ ツ: az fasza, .. először Ausztráliában lesz mint az újév vagy hogy..??:D Aznapra akkor már nem főzök, oké.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 19:28:29

@Manyecska: Időzónáként más, ahogy a 2012-ben is láthattad. Az a lényeg, hogy ha néger amerikai elnök vagy, akkor többször is szembenézhecc a kaszásal, mielőtt hero mártír leszel.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:30:13

@Manyecska: És akkor mikor nyitod a szardinellakonzervet? 18:07-kor??

Xezs 2012.12.16. 19:31:23

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Ez tényleg nem hangzik jól. Minek kellett egyáltalán odamenned?

Manyecska 2012.12.16. 19:31:59

@stillmatic: ne csináljátok már, 20.-án jár le a BKV-bérletem!!

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 19:32:01

Most Ejrópának melyik csökevény államában fordulhat elő az, hogy zsidókról nem lehet lista, de tisztességes magyar választópolgárokról igen? Most akkor egyikse, vagy mindkettő.

vastagbor.blog.hu/2012/12/16/fidesz_top_secret_a_kubatov-lista_a_gyakorlatban?fullcommentlist=1#comments

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 19:33:03

@Xezs: tulzas hogy egyre tobb van , de egy is sok, hat most a mozissal egyutt volt weleg rovid idon belul ketto
elotte kb 5 eve emlekszem, hogy volt egy, egy egyetemen
nem tudni most akadt 2-3 elmebeteg
de hat ott van ugye Norvegia meg Pecs is vegulis es hat kisebb orszagok es megis megesik
en nem tudom tartok tole, hogy tudatmodosito gyogyszerek hatasara tortenik, mert normalis ember nem lo le egy altalanos iskolai elso osztalyt az annyaval egyutt...
mondjuk ilyen geppisztolyokat en sem engedelyeznek, nincs keresnivaloja egy haztartasban, pisztolyom nekem is van, azzal nincs gond, nem nagyon ertem az annya minek tartott ilyet otthon

Manyecska 2012.12.16. 19:33:05

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nem, este nyolckor szoktam rávetni magam a hüttőre ha úgy jön ki a lépés.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 19:33:32

@Manyecska: Maradj otthon, egyél, igyál, orgijázzál. Én nem is vettem karácsonyi ajándékokat az idén, tiszta anyagi haszon ez a gémóver-hisztéria.

Xezs 2012.12.16. 19:33:52

@stillmatic: Baszdmeg, most olvasom ezt:

In 2012 the FDA re-issued their import alert stating “The imbedded non-nutritive objects in these confectionery products may pose a public health risk as the consumer may unknowingly choke on the object.”

Az amerikai kormány _TÉNYLEG_ ennyire hülyének nézi saját lakosságát? Hány gyerek fulladt meg Európában a kinder tojás miatt? Egy sem? Nahát, talán mégsem olyan hülyék az emberek mint az FDA gondolja.

Manyecska 2012.12.16. 19:34:08

@stillmatic: a békávé ilyenkor hogyan elégít ki, már anyagilag??

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:36:44

@Xezs: Fogalmam sincs, valamiért kitalálták a szüleim, hogy baj van Velem, Én meg gondoltam, hogy talán békénhagynak végre, ha elmegyek. Végső soron szórakoztató délutáni program volt a pszichológusok vergődése.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 19:37:35

@stillmatic: az utolso harom "tomeggyilkossag"-ban volt annyi halott mint Bevriknel azt ne feledjuk el
es akar kozhely akar nem, a fegyver nem ol, az ember ol
ezekhez a geppisztolyokhoz nem egyszeru am legalisan hozzajutni, sima pisztolyhoz igen, ha nincs criminalod egy het kb az engedely egy pisztolyra meg 11 dollar
vadaszpuskara mar bonyolultabb
ilyen sorozatlovore nem is tudom mi az eljaras mert sosem akartam magamnak
amugy a kindertojasra tenyleg semmi szukseg
felesleges csokoladekba muanyagokat elrejteni

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 19:38:44

@Manyecska: Már sehogy. Kivonták az orosz trolit, így az áram sem b.sz meg.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 19:40:49

@hagyma: node akkor is, az elv, télleg nehéz az krumplizabálók gondolkodásmódját ideátról megérteni

mellesleg breivik tettére sincsenek szavak, de nálam a 6-7 éves gyerekek lemészárlása minimum százas, ezres szorzó. Hatéves lesz a fiam.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:40:51

@Manyecska: Egyébként tök jó szárított halat újítottak be az orosz boltban, valami csuklyáshal, még a feje is megvan, asszem szilveszterre pont jó lesz.

www.arbat.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=19&flypage=flypage.tpl&product_id=153&option=com_virtuemart&Itemid=72&lang=hu

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:42:34

Na ezt csak most látom: "származása: Atlanti óceán észak-keleti résza" :D

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:44:30

@stillmatic: A rampage mindig is értehetetlen lesz az embik számára.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 19:49:54

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Te személyesen ismered a nyolcadik utast? Mondjad már neki, hogy adja át a bérletét vagy a zűrhajóját Manyinak!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 19:49:56

@stillmatic: itt is az/ marmint a szorzo/
az egesz orszag gyaszol
az osszes krumplizabalo

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:52:26

@stillmatic: Én Magam Vagyok az, ha élhetek egy kis barokkos túlzással. De embiket nem viszek Magammal, már csak az kéne.

Xezs 2012.12.16. 19:52:49

@hagyma: Azért az amerikaiak hajlamosak túlreagálni mindent, meg sajnáltatni magukat. Nem mondom hogy nem sajnálom azokat a gyerekeket de van egy ésszerű határ amit kívülállóként nem lépsz át a gyászolásban.

A családok gyásza más tészta, én most a kívülállókról beszélek.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:00:13

@Manyecska: Van akik szerint olyan mint a macskakaja, dehát Engem az ilyesmik nem szoktak zavarni.

Manyecska 2012.12.16. 20:12:28

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: teknősöknek lehet tök ugyanilyet kapni, igaz nem ajánlják mer nincs benne bél, vese, szív stb.. legalábbis nem abban a formában.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:13:42

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 20:14:26

@Xezs: nem hiszem, hogy barmi is "tul lenne reagalva"
4 napos gyasz van
felarbocon a zaszlok
Obama odamegy
ennyi a minimum
a dobbeneten kivul

Manyecska 2012.12.16. 20:15:41

Sza két komment közt leúszok 4 x 50 métert..:D:D@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nem is kell..:D

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:20:15

@hagyma: ami viszont borítékolható: lesz belőle filmfeldolgozás is, hagymázas körítéssel

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:23:15

@stillmatic: A témában Uwe Boll is egy egészen nézhető filmet alkotott, bár tudom ez első hallásra furcsának tűnik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 20:25:05

@stillmatic: egyaltalan nem biztos
de ha lesz, miert ne lenne?
nagyon sok fil alapul valosagon
ebben az esetben a hagymazas korite elmarad, bar korantsem hiszem, hogy ez a tortenet filmre valo
az 5 evvel ezelotti egyetemi lovoldozesrol sem keszult
ez inkabb ilyen tipikus reagalas, az amerikaiak tipizalasa
a ciganygyilkossagokrol is keszult otthon
csaxolok
az nem fajt?

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:27:58

@hagyma: de, mert az orkok által legyilkolt magyar nénikről nem készült

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 20:36:44

@stillmatic: rajta
vegyel egy kamerat
jard vegig az aldozatok szomszedait es csinalj egy amator dokumentumfilmet
tuti sikere lenne
es nem viccelek

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:44:23

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Boll a legnagyobb rendezőgéniusz a világon. Sírvaröhögős.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:51:14

@hagyma: Hol? Nálunk meg sem említenék. A híradóban csak akkor szerepel az adott rassz elnevezése, ha éppen áldozat. Ha elkövető, akkor kimaxolják, és a titulusa fiatal, ember, vagy fiatalember.

Ott az áramosbácsi. Évekig basztatták, mer megvédte a veteményesét, az egyik túlélő orkról a kórházban riport készült, mer ugye cigány+áldozat, de az már egyik libsi híradóban sem kapott 5 másodpercet sem, hogy ugyanez a felzárkóztatott a felépülése után megölt egy idős nénit....

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:51:58

@stillmatic: Bennem is felmerült, hogy nem valami névrokonáról van-e szó, de úgy látszik néha ki tud bújni a bőréből. Vagy mi. A Heart of America legalábbis szerintem egyáltalán nem rosszabb mint az Elephant.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:55:55

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Nem láttam, az utolsó tőle a Far Cry volt. Még ki kell hevernem.

England win The Ashes! 2012.12.16. 20:59:19

@ColT: Picit korrigálok: a MP nem jó, hanem überszupercsúcsjó, Galla meg akkor jó, ha MP-t dolgoz fel.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 21:02:58

@stillmatic: Az életműve valóban minősíthetetlen, dehát a legjobb rendezőnek is becsúszik néha egy-egy rosszabb alkotás, nála fordítva van, néha hibázik és ilyenkor nézhető filmet produkál :D

England win The Ashes! 2012.12.16. 21:03:40

@hagyma: Láttam Obi beszédét, tényleg megrendültnek látszott, és a beszéde is megható volt, de aki írta, fgyelhetett volna kicsit: azt mondta, hogy a gyilkos a gyerekek mellett tanárokkal, nevelőkkel is végzett, férfiakkal és nőkkel egyaránt. Namost a listán csak női nevek voltak. Nyilván nem ez volt a lényege annak, amit mondott, de azért mégis kellemetlen tévedés. Szerintem.

(Most tudnék ide egy poént beilleszteni, de inkább kihagyom.)

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 21:08:39

@dr. phil. Sün‼ ツ: Annak örülni fogok, mert már nincs annyi időm böngészni a Zindexet napközben. Pedig mókás alapanyagban nincs hiány.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:11:19

Az összes homárnémber ikszfákktort néz? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 21:19:06

@Dr Jozef Vengloš: nem neztem es hallgattam a beszedet, nem tudok erdemben reagalni
en is ugy tudom a felnottek csak nok voltak
@stillmatic: lofaszt
Denver at Baltimore
es Colts at Houston

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 21:21:39

bar en nem vagyok igazan nember, az igaz:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:24:17

@stillmatic: nahát, most minnyár mekksértődöm halálosan....

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:31:24

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Most reklám van, vagy a némber szó túlságosan degradáló?

Napi jó hír, egyre enyhül az idő:

sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/548827_453838101336673_2144138511_n.jpg

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:36:53

@☺ágica: ugyehogyugye?

@stillmatic: a némber az mindegy, híhatsz öreganyádnak es, az mindegy nekem. ellenbe azt feltételezni rólam, hogy tököntaposott retardpozitív félidióták vérnyogását élvezném, nahát az már több a sokknál! :D

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:46:06

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: jahogymer gyanús volt, hogy csak az egyesek vannak ezen a cseten, nénik eltűntek. Örülök, hogy vannak kivételek.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 21:48:19

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Én egyetlen percet se láttam ezekből, de mivel olvasom a commentblogot elgépelésekre vadászva, azt már megtudtam, hogy van valami Csobot Adél, akit mindenki utál, meg Jimmy fia Krisztián.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:49:50

@stillmatic: én ma az anyósommal csevegtem 5 teljes órán keresztül, kaptam enni csodás grízgaluskalevest és egy még csodásabb lasagnet, nugátkrémet is meg kávét. na, úgyhogy kész vagyok, nyáron majd megint meglátogatom :D

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:54:42

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Lazannyáért én csúnyább dolgokra is készen állok, mint egy anyóslátogatást. :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:54:43

@☺ágica: :D:D @Gate of the gothic-sceleton monster's throat: monnyuk itten nincsen x-factor, de van valami hasonló fos, amit onnan tudok, hogy az egyik szomszédom mindig kiposztolja fészbukkon hogy éppen ki kornyikál és hogy ez miért jó neki.

a jimmyfijakrisztiánrul meg volt egy videjó a fészbukkon, hogy nem is sírt igazándibul, hanem csak megjáccotta. nah, ezen is ANNYIRA kiakadtam, hát milyen dolog ez, így átvágni a közönséget, szerinted juci????

brojáf :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:57:03

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nem, csak nugátkrém, de az majd megszólalt, ááhhh.

@stillmatic: a fia jobban főz, mint az annya, pedig ő se kispályás. kevés volt benne a besamel, én úgy szeretm, ha kicsit úszik benne. :D azért megdicsértem, mer télleg jó volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:03:12

kifejezetten utalom a lazagnyat
vagyis nem annyira, mert eleve nem eszem

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 22:05:54

@hagyma: Én meg a hagymát, pedig Makón születtem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:09:00

@stillmatic: szar lehet
szinte minden normalis etelhez kell

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 22:11:01

@hagyma: Ételben igen, node önmagában?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:13:32

szerintem a lasagnahoz is, de minimum fokhagyma tuti

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:15:36

@stillmatic: jo az hagymasalatanak is
zsiroskenyerre
siman csak ugy
a hagyma alap zoldseg, minden formajaban
es akkor a zoldhagyma
a lila
afok
stb
a hagyma meghatarozo dolog

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 22:26:07

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: már nem, csak rokonyok. de évente 2x megyek arratájt.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 22:36:26

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: A németeknél asszem van. De annak is csak a Switch-paródiáját láttam, az jó volt.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 22:38:01

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Most próbáltam ki az előbb hagymás mustárt. Van rajta allergén figyelmeztetés, hogy mustárt tartalmaz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 22:42:30

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: sajnos csak a millijónensót tudom elviselni, kabarénak meg a bauersuchtfraut oszt ennyi a tévés művelcségem. ja meg az okto tévét mer azok agyatlanok, meg a servust mer abba meg szép hegyek vannak.

a hagymás mustár elég buzisnak hangzik, szerintem ne erőltesd :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 22:48:37

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nah, mondom hogy buzis,nézd meg ezt:

Senf TV
Senf TV diesmal auf den Spuren gedruckter Kunst: "Streulicht" ist ein 2 mal jährlich erscheinendes, neues Magazin, das sich mit Fotografie und Artverwandtem befasst. Herausgeber Roland Fischer-Briand und Grafiker sowie Fotograf Mario Kiesenhofer sprechen über die erste Ausgabe, die den Titel "Fotografie und Performanz" trägt. Außerdem: Der bildende Künstler Bernhard Cella hat im 21er Haus eine "Soziale Skulptur" namens "Let The Artist Sign Your Book" realisiert. 62 KünstlerInnen signieren ihre Kataloge und amüsieren sich dabei prächtig. Zum Abschluss gibt's einen kurzen Rückblick auf die Designmesse Blickfang Wien 2012 im MAK zu sehen.

:D:D

CID 2012.12.16. 22:55:14

Nofene, mióta folyik a Maros, Békés megyében.......
Hogy elkurvulnak a jóravaló alföldi jányok a labancoknál :)

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 22:58:09

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: De hol van itten Zwiebel?

Amúgy találtam róla képet. Ráadásul austria-onlineshop, rendelhetsz is mindjárt.

pix.austria-onlineshop.com/good/prodpicnr5896-zwiebelsenf-austriaonlineshop.jpg

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 23:13:27

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Szegény kis Lapossal akkor megint nem fog senki beszélgetni :(

Xezs 2012.12.16. 23:31:15

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Én konkrétan ma emiatt kapcsoltam el a tévét. Ezek a szánalmas szerencsétlenek összehoztak valami karácsonyi vernyogást ami valami iszonytatóan idegesítő, mert kb. 20-an vernyognak egyszerre. Káromkodtam egyet, szidtam talán az anyjukat, majd átkapcsoltam valami kerületi tévére de még az is jobb volt.

Erre nincsen jobb kifejezés, minthogy kulturális környezetszennyezés.

Innen is üzenem a vernyogóknak, hogy BASSZÁK MEG!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.17. 01:45:34

meg jo hogy bele nem leptem
nagyon jo a cowboys-steelers meccs:)
OT

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.17. 01:55:27

es nyert a dallas halaegnek:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.17. 07:56:29

Tegnap egész nap világvégét néztem a tv-én.
Megállapítottam, hogy fura emberek vannak a világon.
Csomó, lehetséges variációt bemutattak, hoyg hogyan lesz vége a világnak, aztán mindegyiket megcáfolták, és nem kell félni.
Na, de a listából valahogy kimaradt a napkitörés, kerülték mint macska a forrókását. Ez nem kerülte el a figyelmemet, és halvány gyanú ébredt, a lelkembe. Remélem gyors lesz a pusztulás, mert nagyon tudok szenvedni az égett sebeimmel. Exanyósom mondta, amikor szarrá égettem a kezemet, hogy kényeske vagyok. Be is láttam hogy igaz van.

Manyecska 2012.12.17. 08:02:52

@stillmatic: gondolod kíváncsi vagyok a nyikhaj csávókra??:O :D:D ?? Vattafakk?!

Manyecska 2012.12.17. 08:04:48

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: van, de az csak teknő..:))) utálom a teknősöket rájöttem. Is! :)

☺ágica (törölt) 2012.12.17. 08:05:53

jóregg

@batgirl: én is remélem, hogy gyors lesz, ha lesz:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.17. 08:18:32

@☺ágica: ÁMERIKÁBAN, egy csomó ember bunkert épít, és több százezer dollárt költöttek már arra, hogy 10 évnyi élelmiszert, vetőmagot, fegyvert raktároztak , ha eljő a világvége.
Mit fognak túlélni napkitöréskor?
És ha mégis túlélik, utána mit kezdenek?
hihetetlen.

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 09:28:05

@batgirl: Vannak low-end huszárok is: szegényebb államokban elemlámpát és konzervet halmoznak fel. Pedig a nap szerintem rendesen világít, ha kitör. Igaz, a konzervet is felmelegíti.

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 09:29:13

@Manyecska: Ezek szerint nézed, ha tudod, hogy nyikhajok. :D

Manyecska 2012.12.17. 09:37:00

@stillmatic: nem, én az itteniekre gondoltam!:) entsuldigung!:D

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 09:46:32

@Manyecska: Kikérem magamnak a nyikhajt, mázsás traktorostanonc vagyok! :D

helianthus 2012.12.17. 10:09:14

@Xezs: megtisztelő, hogy kíváncsi vagy a megtisztelő véleményemre. Fura lesz, amit mondok, de ha csak ennyi infó áll a rendelkezésre, hogy fél személyesen első randit kérni, nem utasítanám el rögtön az illetőt, mert ahogy többször hangoztatttam tök toleráns és megértő vagyok. :)
Körbejárnám a szituációt, miért fél, mikor fél, stb. Ha kiderülne, hogy véglegesen tutyimutyi és nem csak én voltam rá riasztó hatással valamiért az elején, akkor nem járnék vele mivel én talpig nőként tudok talpig férfi lenni (pl. ha fahordásról kőfaragásról vagy balett táncról van szó, így hülyén festenénk együtt) :D nem tudom a többiek mit mondtak, de mindjárt megnézem.

helianthus 2012.12.17. 10:16:04

@batgirl: te már csomagolsz? én tegnap vettem meg az ajikat és csomagolópapírt persze természetesen és életszerűtlenül nem vettem. :(

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 10:21:03

@helianthus: Felesleges, az huszonegyedikén úgyis elégne világvége által.

helianthus 2012.12.17. 10:24:23

@stillmatic: persze! amilyen szerencsecsomag vagyok, juszt se lesz világvége és ott égek majd a csomagolatlan ajándékaimmal. :) ja és én nem nézek ikszfaktort, csakhogy tudd, idegesít, ha hamisan énekelnek.

wowerman 2012.12.17. 14:38:28

A jogosítvány vizsgái is kb így zajlanak, akkor meg?

Manyecska 2012.12.17. 14:45:19

@stillmatic: Igi vajat köpül, most olvastam a másikon..:D

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:32:18

@ColT: Szia! Már a múltkor belenézegettem az oldaladba, tetszenek a fényképeid :)
Én is fotózgatok gyerekkorom óta..

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:35:20

@helianthus: Szerintem is, adj neki még egy esélyt, hátha csak pillanatnyi elbátortalanodásról van szó. Ha viszont ez a jellemző személyiseégjegye, akkor ne foglalkozz vele, mert csak gondot jelentene később. Pusz!

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:45:23

@batgirl: Szerintem, ha igazi nagy természeti katasztrófa lenne, arra nem lehetne érdemben felkészülni, mert teljesen kiszámíthatatlan állapotokat, kaotikus helyzetet teremtene.

Másrészről az ilyen gyerekes világvége jóslatokról az a véleményem, hogy minden érdekesebb dátum esetén megjósolták; sőt, bizonyos szekták még gyakrabban, még sem történt semmi :)
Most sem fog, csak izgalmas dolog ilyenről beszélgetni.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:47:07

A "mégsem"-et egybe akartam írni, mert egybeírandó. Bocs.

vénszivar 2012.12.18. 08:37:35

@l4c1: Szia. Miért éjjeli őr vagy ?

Szerintem, még izgalmas SEM az ilyenekről írni, olvasni, diskurálni róla. Nevetséges zagyvaságok !

helianthus 2012.12.18. 08:39:37

@l4c1: na ugye, hogy mondtam valamit, mert odaírtam? Neked is puszi, bár kicsit bizonytalan vagyok a nemed illetően, szóval ha nem férfi vagy, akkor baráti puszi, ha nem nő vagy, akkor meg őőőő mondjuk legyen homlokpuszi, így elsőre. ;)

helianthus 2012.12.18. 11:50:09

@vénszivar: dehogyis, nemnem sosenem! De szerintem a baráti puszi vagy homlokcsók ellen nincs kifogása. Ezek olyan embis dolgok és nincs közük a rampage-hez sem, szóval tutira nem érdekli.

vénszivar 2012.12.18. 11:58:48

@helianthus: De éppen ő az aki undorodik mindennemű testi konnntaktól (ha jól tudom). Pláne ha embi nedv is .....(ha jól tudom) persze igazán nem tudom.
Szóval másokat puszilgatnál EZ AKÁR OK-s is lehetne, de @Gate of the gothic-sceleton monster's throat: -tal csak néznétek egymást ?! :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 20:50:22

@vénszivar: Sajnos, a nép egy részét az ilyen zagyvaságok érdeklik. Meg az ufók, meg az űrgyíkok, és a csodatévő baccpapucs.

@helianthus: ez a "l4c1" egy bonyolult kódja a Laci névnek. Első ránézésre hímneműnek tartom magam. Persze még akármi lehet, ha így fejlődik a tudomány.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 20:51:51

Egy ilyen virtuális homlokpuszinak szerintem akkora jelentősége van, hogy nem lesz belőle még virtuális álnokfutás sem.
süti beállítások módosítása