Tékozló Homár

Kényszerkölcsön az adóhivatalnak

2012.03.08. 16:34 | jackyll | 1062 komment

És ha már NAV, akkor gyorsan még egy sztori. A robotok legalább megbizhatóan szedik be a pénzt, bár azzal nem foglalkoznak, ha naiv ügyfelek esetleg előre befizették volna az adót. Biztos, ami biztos, levonják mégegyszer:

Az adóhivatalnak (a költségvetésnek) mindig pénzre van szüksége. Na de így? Kényszerű kölcsönbe? Történt, hogy kis családi cégünk a február 27-i határidő előtt jópár nappal benyújtotta a 2011-ről szóló EVA bevallását, a befizetendőt pedig 24-én e-banki nyitvatartási időben átutalta, hogy 27-re biztos odaérjen. Hogy egy-két ezer vagy egy-két millió forintot, az történetünk szempontjából teljesen mindegy. Törvénytisztelő cégecske vagyunk, akkor is mindig mindent időben befizetünk, ha nehezünkre esik. És mit nem látok 27-én, a határidő napján? De igen azt: amit én átutaltam, azt ők le is emelték, így kétszer fizettem.

Olvasson tovább!

Online adókártya a NAV-tól

2012.03.08. 15:24 | jackyll | 70 komment

Úgy látszik még nem álltak át egységes adatfeldolgozásra a NAV-nál, mert 2 internetes igénylésből az egyiket visszadobták, azzal, hogy nem csatolták mellé a jelenlegi adókártyát:

2011 októberben úgy adódott, hogy le kellett cserélni az adókártyát nekem és feleségemnek is. A NAV által elkészített csoda Java programban létezik olyan adatlap, amivel a magyarorszag.hu-n keresztül lehet kezdeményezni a cserét. Online ügyintézés, maga a csoda. 2 héten belül kaptam a NAV-tól egy levelet, hogy megkapták a beadványomat és amíg nem kapom meg az új kártyát, addig a megküldött dokumentum a hivatalos adókártyám. Feleségem ugyanerre a beadványra szintén kapott egy levelet a NAV-tól, melyben felszólították, hogy az eljárás során "nem csatolta a jelenlegi adókártyát" és amennyiben azt nem küldi meg 8 napon belül postai úton, akkor a NAV visszautasítja a kérelmét, mivel nem tett eleget a törvény xy paragrafusának?

Olvasson tovább!

A végrehajtó költségei

2012.03.06. 13:42 | jackyll | 585 komment

behajtas1.png

Hogyan lesz egy 29 ezer forintos tartozásból 89 ezer forintos behajtási követelés? Hát az adminisztrációval. Aki tudja, mit takarnak a legkülönbözőbb misztikus tételek, segítsen Csabának, mert ő nem érti. Mondjuk az sem tűnt fel neki, hogy 4 hónap eltelt a két dokumentum kézhezvétele között, úgyhogy örülhet, hogy csak 9 ezret csaptak hozzá:

Azért írok Önöknek, mert egy engem érintő végrehajtási ügyben néhány dolgot nagyon nem értek és hátha van ötletük. Előrebocsájtom, hogy a végrehajtás jogos, a követelt összeg jogos, de ha megnézik az általam beszkennelt iratot és a rajta lévő tételeket, akkor látszik, mi is az én problémám.

Olvasson tovább!

Gépcsere a Samsungnál

2012.03.06. 12:27 | jackyll | 78 komment

Hónapok telefonálgatása, szervizbe rohangálása és perrel fenyegetőzése után a Samsung nagy kegyesen kicserélte naiv ügyfél javíthatatlan herélt Galaxyját. A tanulságot az olvasókra hagyta a levél szerzője, hiszen amint visszakapta a pénzt, vett egy ugyanolyan gépet, csak olcsóbban:

2011. 07. 03-án vettem egy Samsung Galaxy S WiFi 5.0-át az XXL GSM-nél. Ez végülis egy tablet, ami kísértetésien hasonlít a Galaxy S II-re, csak ugye SIM kártyát nem tud fogadni. Nagyon tetszett a gép, jól is működött, de aztán egyszer csak nem ismerte fel a PC. Több gépen is kipróbáltam, de semmi. Bevittem hát az XXL GSM-hez, ahol megnézték, és ott sem működött. Átküldtek az egy saroknyira lévő Samsung szervizbe, ahol leadtam a készüléket javításra - 1 hetet ígértek. Másnap reggel már hívtak is, hogy javítják. 1 hét múlva hívtam őket, hogy hogy állnak, de akkor csak annyit tudtak mondani, hogy alkatrészre várnak. Újabb 1 hét múlva ismét felhívtam őket, de akkor az ügyintéző nő annyit közölt flegmán, hogy nem tudja mikorra lesz alkatrész, de ha akarom, kapcsol valakit, aki szintén nem tudja. Telt-múlt az idő, aztán 1 hónappal a leadás után már fontos lett volna visszakapnom, mert utaztam külföldre. Ekkor már cseréhez próbáltunk (már anyám segítségével, mert jogászként ő tisztábban látja a dolgokat) folyamodni, de elutasították. Külföldön hívtak, hogy mehetek a készülékért (1 hónap 5 nap után).

Olvasson tovább!

Lekapcsolták a magyartelefonykönyves csalókat

2012.03.06. 11:47 | jackyll | 77 komment

Örvendetes hír, hogy a Magyartelefonkönyv többé már nem küld fantomszámlákat naivan mindent kifizető cégvezetőknek, miután letartóztatták a tulajdonosokat.

A megkeresettek közül több mint nyolcszázan be is fizették a pénzt, s mintegy 25 millió forint befolyt a kft. számlájára. Ezzel párhuzamosan egy másik megkeresés is kiment, amelyen már egy másik cég nevében ajánlottak fel hasonló szolgáltatásokat. Ennek a bankszámlájára több mint 15 millió forintot fizettek be cégtulajdonosok. Az ügyben egy velencei férfi bejelentése alapján csalás miatt tavaly tavasszal kezdett nyomozni  a gárdonyi rendőrkapitányság. Az eljárás során derült ki, hogy egymással párhuzamosan több bejegyzett kft. is hasonló profil álcázásával csal ki különböző összegeket a megkárosítottaktól, valamint hogy az elkövetett csalásokban közreműködők egy családhoz tartoznak.

Létezik olyan összelopkodott telefonkönyv, amelyik nem átverés? Ha a megkeresett cégek adatait felrakták volna egy oldalra, akkor az már nem is csalás?

süti beállítások módosítása