Tékozló Homár

Miért van szükség bérletigazolványra?

2012.03.14. 12:54 | jackyll | komment

A dohányzástűrés/tiltás örök dillemája után egy másik évtizedek óta megoldatlan kérdést dobott fel András. Vagyishogy minek kell fényképes igazolvány a BKV-nak? Ha pedig mindenáron ragaszkodnak hozzá, akkor miért nem tudják megcsinálni normálisan, digitális fényképezőgépekkel a helyszínen? Vagy csak létrehozhatnának egy új hasábot az egységes budapesti parkolócsipkártyán a tömegközlekedésnek is. Ha a BKK-n múlik, előbb lesznek kiszervezett ökrösszekerek a buszok helyett:

Kedves BKK! A BKV-val kapcsolatban lenne két megjegyzésem: Miért van szükség bérletigazolványra? Ha valaki diák, nem kell neki, mert van diákigazolványa, ha valaki felnőtt akkor kell. De minden felnőttnek van személyi igazolványa. Ha igénybe szeretném venni a szolgáltatást, akkor kifizetem az ellenértékét és cserébe kapok egy bérletet, amivel igazolom, hogy jogosult vagyok használni. Viszont nemrég egy kolléganőmet a szemem láttára büntették meg mert bár volt bérlete de nem volt bérletigazolványa. Azaz kifizette a szolgáltatás ellenértékét, mégis megbüntették. Valaki mondja el nekem hogy miben kevesebb a személyi igazolvány a diákigazolványnál.

Olvasson tovább!

Már készülnek a dohányszmogriadóra a Belvárosban

2012.03.13. 17:29 | jackyll | komment

Belvárosban nem jó lakni azoknak, akiket zavarhatnak az ideoda mászkáló, zajongó fiatalok, akik tavasszal előbújnak drogos sátraikból. Miután nem a kormány, hanem az EU előírásainak megfelelően kihajtották a szórakozóhelyekről a büdősöket, újabb móka vár a manuálisan légkondicionáló lakosságra:

Kedves Tékozló Homár, azért írom le a panaszom, mert megoldást ugyan  nem látok, de tudom, hogy sok embernek jelent problémát az új, 2012-es dohányzási törvény, mely azt állítja magáról, hogy "Nemdohányzók védelme – jelentős változásokat hoz a törvény módosítása 2012. január 1-jétől." Én mint megrögzött nemdohányos majdnem elsírtam magam ijedtemben a törvény elolvasásakor. Azonnal rájöttem, hogy megint kiszúrt velem a kormány és képviselőink, és döntöttem: felajánlom cserére jó karban lévő, napos, belvárosi, sétáló utcában található lakásomat a törvényhozók valamelyikének. Jó a közlekedés, és ha havonta egyszer eltakaríttatja az önkormányzat az addig felgyűlt csikkeket, akkor az utca is egész barátságosnak tűnik. A hátrányok: az utcában számos szórakozóhely található, ahonnan teljesen kiszorultak a dohányosok az utcára. Most, hogy jön a tavasz, ahogy előre sejtettem, egyre kevésbé tudom nyitva hagyni az ablakot – ötödik emelet ide, ötödik oda, dől fel a füst, annyian szívják a cigit az ablakaink alatt az utcán.

Olvasson tovább!

Akciós örömök a UPC-nél

2012.03.13. 16:23 | jackyll | komment

Minden akcióban ott rejtőzik az apróbetűs rész, vagy az eredeti hirdetmény csak illusztráció volt. MG két hónap ingyen UPC helyett csak egyet kapott, a másodikat majd talán jóváírják:

Előző év (2011) decemberében fizettem elő a UPC-nél (telefon,tv,internet), valamikor a hónap közepén. A honlapjukon azt az akciót hirdették nagybetűkkel, hogy ha most online kötöm meg az előfizetésemet, akkor az első két hónap ingyenes lesz. Közben az "apró betűk" között megtaláltam, hogy az első hónap ingyenesség mindenkinek adott, de a második csak annak jár aki vállalja, hogy számláját csoportos beszedési megbízással, vagy a dijnet.hu rendszerén keresztül fizeti be. Így regisztráltam a dijnet.hu-ra. Az első hónapban tényleg nem jött számla, de a másodikra (a UPC-nél mindig előre kell kifizetni a következő hónapot) megjött a számla, hogy fizessem be.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása