Tékozló Homár

BKV-hajó: trükkös megálló a Rómaifürdőn

2012.07.14. 12:45 | jackyll | 351 komment

A rengeteg anomália ellenére naiv utasok mindig találnak újabbakat, ha a BKV hajójáratáról van szó. A Rómain például egy szállodahajón keresztül lehet csak megközelíteni a menetrendszerinti járatot. Oda viszont nem engedik be az embereket, egy felirat szerint majd kijön a matróz, ha itt a hajó. De valahogy sosem jön:

Péntek 17:45. BKV hajójárat, Rómaifürdői állomás. A megállót csak egy szállodahajón keresztül lehet megközelíteni, annak a túloldalán van ugyanis, így a parttól nem is látszik. Több helyen hatalmas STOP felirat figyelmeztet: az utasoknak a parton kell várakozniuk, lábukat az összekötő hídra rá sem tehetik, várniuk kell türelemmel, amíg értük nem jön a matróz. Kicsit béna, hogy nem is látjuk, hol és mire fogunk felszállni, de rendben. Már csak pár perc és itt lesz, figyeljük, feltűnik-e a távolban, semmi. 20 perc elteltével megnézzük a honlapon, mi újság. Van újság, a 17:49-es járat kimarad, csakúgy, mint a korábbiak egyike. Akkor ezért nem jön. Kicsit szomorkodunk, hideg van, a szél is fúj, a gyerek várta nagyon, sebaj, eszünk egy palacsintát, és kivárjuk a következőt, ami elvileg úgy háromnegyed óra múlva érkezik.

Olvasson tovább!

A T-Mobile blokkolja a skype-os sms-eket?

2012.07.13. 16:20 | jackyll | 96 komment

A Homár még nem próbált Skype-ról smst küldeni, de Feri szerint már nem is fogunk. Az alapvető 20. századi civilizációs vívmányok megadóztatása óta a T-Mobile állítólag nem kézbesíti az ilyen üzeneteket. Más szolgáltatónál is hasonló a helyzet?

Azt a tapasztalatomat szeretném megosztani Veled, hogy kb. július 1-től a T-Mobile egyszerűen nem szállítja a Skype-ról indított SMS-eket.  Nem tudok másra gondolni, minthogy ez a közkedvelt telefonadó kikenyszerítésének eszköze. Kétségtelen szemét dolog megfosztani a költségvetést kb napi 4 Ft-tól, és úgy őszinten nem is ez a célom, (sms begépelést imádom megúszni a dögnagy ujjaimmal)  de itt talán valahol arról is szó van, hogy a T-Mobile egy szolgáltató – aki egyszerűen nem szolgáltat. Teheti?

Olvasson tovább!

Telefonon zaklatnak a termékbemutatósok

2012.07.13. 15:04 | jackyll | 132 komment

Miközben a Homár az Impulser-Trade Kft. ügyvédjével levelezik olyanokról, hogy például a februári levél keletkezésének idején létezett-e az idén júniusban alapított Impulser International AG Magyarországi Fióktelepe, elsikkadt egy másik levél, ami szintén nem történhetett meg a callcenter szigorú minőségbiztosítási szabályai szerint:

Van vezetékes telefonunk. Minek? Rendszeresen döbbenek rá, hogy a napi idegbaj kiváltására csupán. Tudni kell, hogy váltott műszakban dolgozom. Hol éjjel, hol nappal. Néha szeretnék aludni. Így ma is, de csörög a telefon. Tudom, húzzam ki.. De akkor is. Az ember akarva akaratlan veszi fel, hátha történt valakivel valami a családból, stb. De nem. Anonim szám. Na.. Megint nyertem, meghívnak, ingyen riasztót szerelnek, vagy kiporszívóznak nálunk. Most ép az egészségemre ügyelnek. Egy fiatal női hang, meghív engem a soroksári Táncsics Művelődési Házba egy INGYENES egészségügyi állapotfelmérésre. A hónapban többedik alkalommal. Amikor megkérdezem, hogy mégis.. Honnan van a telefonszám, közlik, hogy a telefonszolgáltató nyilvános adatbázisából. Hmm. Sántít.

Olvasson tovább!

Nem lehet csak szarni járni a Vakvarjú étterembe

2012.07.13. 13:53 | jackyll | 155 komment

Naiv ügyfél szerencsére csak szóváltásba keveredett a Vakvarjú étterem egyik pincérével, miután az nem akarta beengedni őket a vécébe, mert állítólag mindenki oda jár:

Visszajáró vendégek vagyunka Vakvarjú étteremben a kopaszi gáton ahol legutóbb (július 12-én este) a következő dolog történt. Mivel több gyerekkel voltunk, és hely sem volt ezért nem az étteremben fogyasztottuk el a vacsoránkat, hanem az étterem melletti padokon. Elvitelre kértünk 5 adag hekket (nyugta számok:0416/00046, 0416/00047)) és üdítőket. Miután elfogyasztottuk a vacsorát 4 éves fiamnak sürgősen WC-re kellet mennie. Miután megpróbáltam Őt bevinni az étterem mellékhelyiségébe egy pincér elém állt (ő valószínüleg azt hitte hogy tornyosult:))  és megkérdezte hogy mit szeretnék. Ezek után közöltem vele hogy itt vásároltuk meg az ételeket és italokat és szeretném használni a mellékhelyiséget. Ő nagyon vigyázott a csodabudira, azt állította hogy nem mondok igazat és különben is mindenki ezt szokta mondani, használjam a nyilvános WC-t.

Olvasson tovább!

Egy tanfolyam is elég a végtelen zaklatáshoz a szcientológusoknál

2012.07.13. 12:46 | jackyll | 79 komment

Naiv ügyfél évek óta rendületlenül kapja a leveleket a szcientológusoktól, mert egyszer véletlenül elvégzett náluk egy kommunikációs tanfolyamot:

Elkövettem egyszer, még régen 20 évesként azt a hibát, hogy egy ismerősöm nógatására elvégeztem egy kommunikációs tanfolyamot a Budapesti Szcientológia Egyházban. Sajnos csak a "tanfolyam" után olvastam utánuk, de akkor már késő volt...

Olvasson tovább!

Túszul ejtették Montenegróban az OTP Travel miatt (frissítve)

2012.07.13. 11:07 | jackyll | 84 komment

Naiv ügyfél montenegrói hivatalos útjáról hazafelé indulva azzal szembesült, hogy a szálloda portáján nem adják vissza az útlevelét, amíg nem fizet. Órák hiábavaló telefonálgatása után végül saját zsebből kifizette a valahogy duplájára drágult szoba árát, hogy elérje a gépét. Az OTP Travelnek az azóta eltelt 3 hét alatt nem sikerült visszafizetnie a pénzt:

UPDATE 20:08: "A megjelenés napján az OTP Travel Kft. ügyvezetője felhívta a pórul járt közalkalmazottat, hosszan elnézést kért az okozott kellemetlenségekért és ígéretet tett, hogy hétfőn elutalják a pénzt."

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy közalkalmazott, akit egy magyar felsőoktatási intézmény EU-s pályázati pénzből (mert más már nincs) kiküldött hivatalos útra Montenegróba, hogy letárgyaljon egy ottani felsőoktatási intézménnyel egy oktatási-kutatási együttműködési megállapodást. A köz alkalmazottjának útját hivatalos közbeszerzési eljárással az OTP Travel Kft. szervezte meg, mely azt jelenti, hogy ő rendeli, rendezi azaz fizeti ki a szállást, az egyetem pedig neki fizet (ez még később fontos részlet lesz a mesében). Az odaút a MALÉV csődje miatt természetesen bécsi átszállással, de rendben lezajlott. A szállás egy közepesen igénytelen podgoricai szálloda szuterén egyágyas szobájában volt megrendelve, mely már kicsi, dohos volt, enyhén penész fürdőszobával és akkora ággyal, hogy fekve lábbal pont be lehetett kapcsolni a TV-t, de legalább volt és működött is a légkondicionáló, ami a 40 fokos hőségben azért nagy áldás. A szállodai személyzet rendes volt, elfogadható minőségű volt a reggeli is.

Olvasson tovább!

A valódi rokkantakat is megbírságolják Miskolcon

2012.07.12. 10:54 | jackyll | 382 komment

Isten majd szétválogataja, nemigaz? Meg ha tényleg rokkant, akkor úgyse fog nagyon ugrálni, haha, bemutatni utólag a mozgáskorlátozott igazolnyán a dátumot? Amit a helyszínen nem hagytak neki a Régió Park parkolóőrei. Jófejség.

Tisztelt Cím! A mai napon a mozgáskorlátozott nagymamát szállító járművet megbírságolták Miskolcon, mivel nem volt jól olvasható a mozgáskorlátozott igazolványon a dátum. Ezek után a jármű sofőrje az irodájukban bemutatta az igazolványt és jelezte az ügyintéző, hogy a bírságot 2000 Ft ellenében tudja törölni. Kérem adják meg a pontos rendelkezés megnevezését és közzétételének helyét, mely alapján ezt a díjat beszedték, mert jogtalannak tűnik egy olyan bírságot díj ellenében törölni, melynek a kiszabása is igazoltan alaptalan volt. Sajnos a honlapjuk ezen információ megszerzéséhez teljesen alkalmatlan.

Olvasson tovább!

Hőgutát kaptak a Balaton-átúszás előtt/után

2012.07.12. 09:38 | jackyll | 117 komment

György épphogy túlélte a Balaton-átúszást. Az úszás még rendben volt, de se előtte, se utána nem tartották fontosnak a szervezők, hogy 5000 forint befizetése után esetleg szponzorált napernyőket vagy naptejet vagy bármit biztosítsanak a hullafáradt embereknek. Akik viszont újabb félórát állhattak az emlékpólóért.

Kitaláltam, megcsinálom a Balaton-átúszást, csak úgy, Barney Stinson is lefutotta a maratont minden tréning nélkül, mit nekem 5,2 km. Úgyis jubileum van, biztos jól rákészülnek. Hát nem készültek rá. Az orvosira háromnegyed órát kellett várni a tűző napon, árnyék, víz és budi nélkül. Kordon semmi, mindenki random ácsorog és támadja a sátrakat. A vizsgálat amúgy annyi, hogy megmérik a vérnyomásodat, ami tuti hogy magas lesz, mert most álltál háromnegyed órát a napon és/vagy felbasztad az agyad a szervezetlenségen. Miután leadod a cuccot amit szeretnél átküldeni Boglárra, egy szál fürdőnadrágban, papucs nélkül gyalogolj még 300 métert a forró betonon a turisták között a kikötőig. Aztán mehetsz a Balatonba.

Olvasson tovább!

Bréking: lopnak a szabadstrandon

2012.07.11. 15:52 | jackyll | 214 komment

A strand nem a Homár kedvenc helye, ezért hálás, hogy mások letesztelik helyette ezeket a helyeket. Promontor az agárdi Napsugár strandon állapította meg, hogy napsugár az van, árnyék viszont alig. Andrásék a Tóbíró strandot próbálták be, ám amikor otthagyták a cuccaikat 10 percre, azonnal ellopták az értékeiket:

Egy nagyon rossz strandolási élményünket osztanám meg veletek: Az elmúlt néhány 4-5 évben nem volt alkalmam Velencére utazni strandra. Korábban évente többször leutaztunk. Jól bevált területünk volt. A víz is tetszett. A szolgáltatások is (WC lehetőség, gofri-, lángos és egyéb nyalánkságok léte, stb.). Így elhatároztuk, hogy idén újra lemegyünk, ráadásul nálunk vendégeskedett épp egy unokahúg is... Júl 5.-én le is utaztunk... Első meglepetés... a régi jó bevált, tetszetős szabad-strandrész el van kerítve, építés folyik... Azaz folyna, ha nem ott állna évek óta félig sem készen az épületsor... (állítólag lelépett a vállalkozó, vagy becsődölt... így ugrott a beruházás)... Egy szemétdombhoz hasonló terület kezd kialakulni ott... Kerestünk a környéken egy másik szabad strand részt... Így jutottunk a "szörnyű" Tóbíró köz strandra.

Olvasson tovább!

5 órás késés a MÁV-val

2012.07.11. 14:42 | jackyll | 145 komment

Múlt héten a rohasztó meleg rendesen kikezdte a vasutasok életét: két vonat koccant, leszakadt egy áramszedő, és Kelenföldön ki is gyulladt valami. M pedig 5 órát várhatott, mert eközben természetesen semmilyen információt nem mondtak be a szétfőve várakozó utasoknak:

A MÁV-nak sikerült egy egész napos kalandot biztosítani számomra, és még rengeteg ember számára. Történt ugyanis hogy a mai napon (2012.07.05) vonattal szerettem volna a Camponától eljutni Dunaújvárosba. Erre a Déli Pályaudvarról induló 11:01-kor induló vonatot néztem ki magamnak. Már az feltűnt hogy rengeteg ember van a megállóban, kiderült hogy ők még a 10 órás fehérvári vonatot várják. 11 órakor. Vártunk, vártunk, dél lett. Itt már kezdtem kicsit ideges lenni, ugyanis semmilyen utastájékoztatást nem adtak, a hangosbemondóba óránként bemondták hogy a fehérvári vonat 60 percet késik. Az újvárosiról szó sem esett. Egyszercsak látom hogy a kanyarban áll a piros FLIRT, és ömlenek ki belőle az emberek. Mint kiderült leszakadt az áramszedő, ráesett a másik sínre, így egyik irányba sem tud menni semmi.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása