Tékozló Homár

Adóstárs nélkül több hitelt ad a K&H

2012.10.19. 12:43 | jackyll | 2011 komment

Tihamérnek van egy olyan sejtése, hogy a bankok mostanában nem annyira szeretik végtörlesztett ügyfeleiket. Bár előzetesen megajánlott neki a K&H Bank egy 5 milliós lakáshitelt 15 évre, miután mindent lepapíroztak derült ki, hogy inkább csak 4-et adnának. Vagy szerezzen egy második adóstársat.

Úgy alakult, hogy kedvenc országunkban ismét lakásvásárlásra adtam a fejem, mert osztottam szoroztam és kiderült, hogy vagy most, vagy soha. Találtam egy megfelelő lakást kemény 8 millió forint értékben, amit mivel átlagos honi gyerek vagyok, nem tudtam készpénzre megvenni, nem maradt más választás, mint a hitel. A lakást tehát kinéztem és mivel Anyumnak szántam, ezért fel kellett jönnie vidékről, hogy megnézhesse, hogy tetszik-e Neki és rámondja az áment. A felutazás megtörtént ( 240 km, 2 * 3:51 óra:perc utazás és 2 * 4.935 = 9.870 forint). Ehhez jön még egy beteg családtagunk ápolási díja, amit aznapra is ki kellett fizetni (mivel Anyum, ha nincs ott vele, nem tudja ápolni), így jön még rá egy tízes. Ez persze nem gond, mi csináltuk magunknak, az ember kifizeti. A lakást megnéztük, tetszett, jeleztük az ingatlanosoknak és az eladónak, hogy szeretnénk megvenni. Anyu haza, eladók haza vidékre (150 km-re), én haza, szerencsére Pestre. A dolog feltűnően olajozottan ment (hála az ingatlanosoknak), 4 nap múlva már mentünk is szerződést írni.

Olvasson tovább!

Sehogy nem találja a címet a UPS

2012.10.18. 15:13 | jackyll | 419 komment

Naiv ügyfél teljesen tanácstalan, minthogy a UPS futárjai eddig egyszer sem találták meg a címét:

Szeretném leirni az UPS futárszolgálattal kapcsolatos történetemet, aminek még mindig nincs vége és gyakorlatilag kezdem teljesen tehetetlennek érezni magam. Az ebayon vettem alkatrészt a kocsimhoz, a német partner rosszat küldött. Akkor is az UPS "hozta" volna házhoz, öt nap után kaptam tőlük egy levelet, hogy a futár nem találta a cimet és a levél kézhezvételekor még másfél napom volt elmenni Vecsésre a saját kifizetett csomagomért, hogy ne küldjék vissza. Visszaküldtem a német partnernek a gátlókat, mert rosszakat küldött és megbeszéltem vele, hogy küldjem vissza az egész csomagot és küldi a jókat, valamint kifizeti a postaköltségemet. Ez valóban meg is történt, kifizette a postaköltségemet. Ennek már másfél hete.

Olvasson tovább!

Időutazás parkolóórával (frissítve)

2012.10.16. 12:42 | jackyll | 260 komment

2kerparkolas.jpg

A II: kerületben már visszatekerték a parkolóórákat téli időszámításra, úgyhogy aki egy órára fizet be, annak pont le is jár a parkolása, amikor elkezdi. Szerencsére lefotózta, így nem kellett kifizetnie a büntetést.

UPDATE 10/17: A II. Kerületi Önkormányzat szerint senkinek nem kell ezt a büntetést befizetnie:

A parkolóórákat ugyan a kerület üzemelteti, de a Siemens állítja be rajta központilag az időt. Műholdról vezérelve, az összes parkolóórán ma reggel egy órával előbbre állították az időt, a tudtunk nélkül. Az első panasz beérkezése előtt már észlelték parkolóőr kollégáink a hibát és azonnal intézkedtünk az összes automatánknál a helyes idő visszaállításáról. Attól a néhány autóstól, akiknek önhibánkon kívül ugyan, de kellemetlenséget okoztunk, elnézést kérünk és természetesen a cikkben szereplő ügyfélhez hasonlóan a büntetést nem kell befizetniük.

Naiv ügyfél eredeti panasza:

A mai napon a II. kerületben parkoltam. Gyorsan el tudtam intézni az ügyemet, ezért csak 44 percre vettem parkolójegyet, nem is figyelve az automatát. 20 perc alatt végeztem is, de meglepődve vettem tudomásul, hogy megbüntettek. Mint kiderült joggal, mert nem vettem észre, hogy az automatán lévő óra egy órát késik. Az ellenőr aki megbüntetett nem volt hajlandó segíteni, igazolni, bejelenti a hibát, még az utánam érkezőknek sem szólt, hogy egy órával többet dobjanak :)

Olvasson tovább!

A Duna House meghiúsult vásárlás után is igényt tart a jutalékjára

2012.10.16. 10:34 | jackyll | 244 komment

Naiv ügyfél kis híján megvásárolt egy lakást a Duna House közvetítésével. Már a foglalót is kifizette, amikor kiderült egysmás, amit az ingatlanos kolléga elfelejtett elmondani, így visszalépett a biznisztől. 

A sztori a következő: eladó jóhiszeműen leszerződött XY ingatlanközvetítővel, aki a 12. kerületi Duna House iroda tagja. A közvetítőnek szerencséje volt, mert a vevő az eladó lakás erkélyére kitett telefonszámot hívta fel, és innentől saját ügyfeleként mutathatta be az eladónak. (Ingatlantulajdonosok! Miért gondoljátok, hogy a közvetítő telefonszámát kell kitenni a helyszínre, miért nem a sajátotokat teszitek ki? A fáradtság, hogy az ember beszél telefonon az érdeklődőkkel nem ér meg több mint 1 millió Ft jutalékot?!)

Olvasson tovább!

Elvitte a mérőóráját a Tigáz? Itt a megoldás!

2012.10.16. 00:19 | jackyll | 285 komment

Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a "városi legendát" azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával, azóta viszont tovább durvult a helyzet, hiszen első fokon pert nyert a Tigáz ellen egy meggyanúsított fogyasztó:

Pest megyében élő család gázóráját tavaly cserélte a szolgáltató. A cég szakértővel vizsgáltatta be a mérőt, aki megállapította, hogy mágnesezték. Ezután kapták a csekket 540 ezer forint kötbérről és a bevizsgálás díjáról. A tárnoki fiatalasszony nem hagyta annyiban a dolgot. Állította, hogy nem nyúltak az órához és beperelte a szolgáltatót. A bíróság által kirendelt hivatalos szakértő a nőnek adott igazat.

Zoli sem érti, eddig miért nem perelte be senki a Tigázt. Ők mindenesetre beperelték:

Olvasson tovább!

A pozitív adóslista is szívás

2012.10.15. 15:45 | jackyll | 99 komment

Gáborék nem tiltakoztak eléggé, így rákerültek egy adóslistára, még ha azt pozitívnak is nevezték. Erre a listára hivatkozva aztán nem kaptak havi 5500 forintos kiadást jelentő áruhitelt. A Budapest Bank nyugdíjas családtagot javasolt vásárlónak, mert a kalkulációik szerint párja már most is nettó fizetésen felül költ.

Nem tudom kinek mennyire volt korábban egyértelmű, hogy mivel jár, ha az úgynevezett pozitív adóslistán rajta van, én most szembesültem csak vele - le is döbbentem. A sztori röviden annyi, hogy pedagógus párom nevére szerettünk volna venni 0 százalékos hitelre egy tűzhelyet az egyik nagyáruházban. A tűzhely ára 55 000 forint, a tíz hónapig fennálló törlesztési időszak során havi 5500-at kellett volna befizetnünk. A párom jövedelme nettó 90 ezer forint, az enyém változó, átlagosan cirka nettó 170. Mivel a magasabb jövedelmem miatt a legtöbb hitel az én nevemen van, ezért most a párom nevén akartunk hitelt felvenni. A Budapest Bankon keresztül zajló hitelügyintézés során kihozták, hogy a pozitív adóslista adatai alapján a 90 ezer forintos nettó fizetéséből havonta 105 ezer forintot törleszt, tehát a hitelkérelmet elutasították. Ez nyilvánvalóan képtelenség.

Olvasson tovább!

Véget ért a kukaválság a fővárosban

2012.10.15. 15:01 | jackyll | 33 komment

Teljesen véletlenül pont akkor ért véget a kukaválság a fővárosban, amikor naiv ügyfelünk feladta a harcot az FKF-fel, és írt nekünk, úgyhogy szerencséjére igen hamar kapott is kukát:

Múlt héten írtam Neked egy e-mailt, melyben egy kukáért folytatott, több hónapja tartó küzdelmemet ecseteltem, s melyet múlt hét szerdán közzétettetek: Nagyon köszönöm a segítségeteket. Ezúton jelzem, hogy már másnap e-mailt kaptam a BVK Holding kommunikációs és PR igazgatójától, melyben segítségét ígérte a kukaügyünk rendezéséhez. Még aznap fölhívott egy másik hölgy, aki sűrűn elnézést kért a történtekért, nagyon kedvesen megköszönte türelmemet, és megkérdezte, hogy pénteken vagy szombaton szállítsák-e a tartályt.

Olvasson tovább!

Az iPhoneszerviz.hu válaszol

2012.10.15. 14:04 | jackyll | 128 komment

Múlt heti naiv ügyfelünk sérelmezte, amiért megpróbálták rázárni a szervizt, amikor közölte, hogy nem fizet a félkész iPodjáért. Az iPhoneszerviz.hu csapata elnézést kért Facebookon, illetve kiegészítették a történetet. Minthogy az még az eredeti bejegyzésből kiderült, hogy a kommunikációs nehézségek után sikerült megállapodniuk, nem teljesen világos mitől lett volna naiv ügyfél levele rágalomhadjárat, de természetesen a bolt szemszögével nyilván kerekebb a történet:

Mi az iPhoneszerviz.hu csapata úgy érezzük, hogy úgy az igazságos, ha az ügyben érintett másik fél is szót kap. A homárblogon megjelent erősen negatív hangvételű cikkre reagálva leírtuk véleményünket a facebook.com/iphoneszerviz oldalunkon, melynek tartalmát bemásolom ide:

Híresek lettünk, bár nem úgy ahogy szerettük volna .. Minap egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet egy elég kellemetlen hangvételű blog bejegyzésre. A történet szerint egy "naiv" hölgyet "bezárnak" egy szervizbe, mivel nem akar kifizetni egy elrontott iPod touch készüléket. A tisztánlátás kedvéért szeretnénk leírni a mi álláspontunka és ezzel lezárni ezt az amúgy igen jól hangzó rágalom hadjáratot.

Olvasson tovább!

Lejárt kaját árulhatnak Görögországban

2012.10.15. 13:34 | jackyll | 65 komment

bb.jpg

Folytatódik a stopmotion-apokalipszis Görögországban, ami eddig a szemétre került, azt most megehetik az éhezők, ha maradt még pénzük. Október 15.-től a görög hipermarketekben egy héttel tovább kaphatók lesznek a hónap/nap szavatosságformátummal jelölt ételek. Az év/hónap lejáratúaknak plusz egy hónapot, a csupán évvel jelzett konzervekre pedig 3 hónapot hagynak. A rászorulók nem tej/hal/tojás/húsok/rizs esetén relatíve keveset kockáztatva harmadáron juthatnak a lejárt szavatosságú kekszekhez, csokikhoz, tésztákhoz és konzervekhez. Állítólag az átdátumozást figyelni fogják, illetve csak kiskerben lehet ezeket árulni, éttermekben nem használhatók fel. A lejárt "minőségét megőrzi" címkés ételeket egyébként Nagy-Britanniában is lehet teríteni a másodlagos piacon, Amerikában pedig dátumozni sem kötelező. Az iparilag konzervált élelmiszerek legfeljebb állagukban/aromájukban fonnyadhattak meg, elpusztítani csak bombával lehet ezeket. Végülis logikus.

süti beállítások módosítása