Tékozló Homár

3000 forintért heti két zaklatás a Raiffeisen Banktól

2012.10.26. 18:18 | jackyll | komment

Naiv ügyfél durván elkanászosodott, amikor hagyta minuszba szaladni számlája egyenlegét. Örülhet, hogy zsákos embert még nem küldtek rá, egyelőre heti két telefonhívást kap csak a hogyléte felől érdeklődve. 

Évek óta van Raiffeisen banknál folyószámlám, és egy Euro számlám is. Nincs is velük semmi gond, havi pár száz forint a folyószámla, és ingyenes az euro számla. Pár hónapja az euro számlámon lévő pénzt kivettem, mindösszesen pár euro maradt a számlán. Közben a hozzá kapcsolódó bankkártyám éves díját levonták, ezért a számla most mínuszba került. Nagyságrendileg 3.000Ft-al. Mivel a bank nem küld papír alapú számlakivonatot (aminek örülök, mert egy felesleges dolognak tartok), ezért csak jó pár hét után tudtam meg, hogy az egyenlegem mínuszban van. Ezért a 3000Ft-ért nem terveztem külön bemenni a bankba, de amint arra járok egyből befizettem volna egy kis pénzt hogy ne legyen a számla mínuszba. Hát ekkor ért egy nagy meglepetés. Ugyanis a bank elkezdett heti 2x telefonon hívogatni, és majdhogynem követelőző hangnemben pontos dátumot kicsavarni belőlem, hogy mikor fogom befizeti a mérhetetlen tartozásom.

Olvasson tovább!

Nehéz a Vízműveknek fizetni

2012.10.26. 17:00 | jackyll | komment

Robinak nem sikerül kifizetnie lakása előző tulajdonosának tartozását a Vízműveknek, mert a behajtók 7 hónapja nem bírják átírni a nevére a számlát:

Tisztelt Vízművek, Csatornázási Művek! Ezúton szeretnék panaszt tenni a Díjbeszedő "ártó" ellen! Kikérem magamnak, hogy akaratom ellenére egy ilyen lepuszta a "kommunizmusból" itt felejtett céggel kell birkózzak! Mindezt kizárólag azért mert önöknek kényelmesebb egy vagyonért (természetesen az ügyfelek pénzéből) harmadik személyt bevonni a történetbe! Az említett behajtócég laza hét (!) hónapja nem képes átírni a számlát a nevemre, de mindehhez sűrű bocsánatkérés helyett tíz perc (!) várakozás után egy a cég arculatát remekül reprezentáló, szétivott hangú bárisnya gunyorosnak szánt kioktatását kell végighallgatnom… A továbbiakban tekintettel behajtócég teljes inkompetenciájára, közvetlenül önöknek kívánok (igen én a az ÜGYFÉL, tudják aki a pénzt adja a fizetésükre) fizetni, milyen számlaszámon lehetséges ez? Ellenkező esetben harcolhatunk, de mivel önök az előző tulajjal állnak szerződésbe a lakásba a lábukat be nem tehetik, még mérő olvasásra sem!

Ezmiez Gárdonyban

2012.10.26. 16:51 | jackyll | komment

ezmiez1.jpg

Gárdonyban elszabadult a vadkapitalizmus. A félbehagyott bazársor, majd a félbevágott strand után újabb meglepetést tartogat az arra látogatóknak:

Nyár elején ledöbbentünk attól a látványtól amit a Velencei szabad stranddal műveltek: A félbeszakadt – és amúgy teljesen felesleges – üzletsor építési munkálatok miatt az egykori strandon áldatlan állapotok uralkodnak, a jelenlegi strandolásra kijelölt hely pedig minősíthetetlen: távol a tömegközlekedéstől, hirtelen mélyülő víz, gyerekeknek életveszélyes, tolongás az egyetlen lépcsőn, aki nem tud úszni az jobb ha be sem merészkedik a mélység miatt, ha mégis valahol leér a lába, akkor biztosan elsüllyed térdig az iszapban. Döbbenetünket tovább fokozta, hogy a jó kis Velencefürdő és Gárdony határánál lévő fizetős strandot egy kerítéssel felosztották az Önkormányzatok, amelynek következménye: két fizetős strand, egymás mellett!

Olvasson tovább!

Hívószámhordozás 2 nap alatt

2012.10.25. 16:18 | jackyll | komment

Bár papíron októbertől 2 napjuk van a szolgáltatóknak, hogy regisztráljanak egy hívószámváltozást, a valóságban természetesen ez nincs így:

A 2/2012. (I.24.) NMHH rendelet alapján október 1-jétől egyszerűbb lett a számhordozás, mely szerint erre két napja van a szolgáltatóknak. Október 3-án kezdeményeztem a Vodafone-nál, mint átvevő szolgáltatónál hívószámom áthordozását, melyre okt. 11-re kaptam időpontot (időablak). Előzetesen tájékozódtam az átadó szolgáltatónál, a Telenornál is. Tájékoztattak, hogy lejárt tartozásom nincs, egyeztettük az adataimat, melyek megfeleltek a valóságnak.Október 4-én SMS értesítést kaptam a Vodafone-tól, mely szerint az átadó szolgáltató kiállította a hordozási engedélyt. 11-én újabb SMS érkezett, melyben arról tájékoztattak, hogy a hordozási kérelmem elutasításra került.

Olvasson tovább!

Polipos Hohes C (frissítve)

2012.10.25. 15:03 | jackyll | komment

Eszter azonosíthatatlan úszó tárgyat talált a grapefruitos Hohes Céjében. Szerencsénkre több jó minőségű képen megörökítette. Meg ha már így felmerült, tudja valaki, hogy ki volt a béltisztítás istene?

Íme levelem a Sió-Eckes Kft-nak, képekkel érzékeltetve azt a bizonyos "polip effektust".

Kedves Sió-Eckes Kft.! Még mindig sokkhatás utáni állapotban vagyok, amit konkrétan egy dobozos üdítőitaluk okozott. A történet úgy kezdődött, hogy tegnap vásároltam egy Hohes C pink grapefruit mild juice-t, aminek lejárati ideje 2013. 02. 08. volt. Mit sem sejtve beleittam a dobozba, ám a megszokott ízt, egyfajta fura mellékíz övezte. Miután éreztem, hogy valami nincs rendben, kiöntöttem az üdítőt egy pohárba és ez a látvány fogadott:

hohescpolip1.jpg

Olvasson tovább!

Samsung kontra Samsung

2012.10.25. 14:11 | jackyll | komment

A Samsungnak több hónapos nemzetközi nyomozásba telt, hogy megállapítsa, USB-hubos monitorját nem lehet sorban összekötni az 5 évvel ezelőtti USB-hubos monitorjaival. Sőt, az is kiderült, hogy igazából a régieknek sem szabadna együttműködniük, mint ahogy csinálják. Igazi számtech-ezotéria, csak kemény idegzetűeknek:

Munkámhoz sokmonitoros rendszert használok, és a hatékonyság érdekében szerettem volna a meglévők mellé még egyet. Sajnálatos módon a rendszer a Samsung USB monitorjaira épül, ezért két lehetőségem volt: vagy a gépben végzek jelentős átalakításokat plusz veszek egy bármilyen monitort, vagy nem piszkálom a gépet és veszek még egy túlárazott USB monitort. Az USB monitor egy egyszerű USB kábelen keresztül csatlakoztatható, az előnye, hogy nem kell hozzá sokmonitoros videokártya. Egyedül a Samsung gyártja, és már a kezdet kezdetén is úgy hirdették ezt a technológiát, hogy segítségével a bekötés módjától függően 4-6 USB monitort rá lehet dugni egy PC-re. És ez így is van, kipróbáltam. Az utóbbi sokkal egyszerűbb és valamivel olcsóbb volt, úgyhogy megvásároltam a Samsung éppen kapható USB monitorját. A monitort egyetlen okból választottam, azért, hogy USB kábelen keresztül csatlakoztatva használhassam, a többi beépített űrtechnológia számomra irreleváns. Normál esetben egy monitort az ember rádug a gépre, és használja, de többórás próbálkozás után rájöttem, hogy kevés vagyok én egy Samsung monitor beüzemeléséhez. A monitor nem volt hibás, tehát visszavinni nem lehetett, működött, csak a többi USB monitorral együtt nem, pedig kellett volna neki.

Olvasson tovább!

Panelhibás riasztó 60 ezerért

2012.10.25. 12:32 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek sikerült telekinetikusan megpanelhibásítania a riasztóját, ami így a garanciáját is elvesztette:

Idén tavasszal vásároltam kis házam védelmére egy riasztóberendezést az Érdi Riasztóboltban. A beüzemelést a készülék hivatalos kezelési útmutatója alapján csináltam, pontról pontra követve az utasitásokat ám az egyik pontnál „lefagyott „ a készülék. Kék halál nem kommunikált tovább. A készülék garanciás, vissza az érdi Riasztóboltba ahol ök is eljutottak vele addig a menüpontig ameddig én. Igen –mondták- hibás a készülék, megy szervizbe , 2 hét-. Telefonáljak 2 hét múlva. Hivtam őket 2 hét, 3hét, 4hét, 5hét- válasz: Szervizben javitás alatt van.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása