Tékozló Homár

Üdülési jog eladás 300 ezerért

2013.04.25. 13:26 | jackyll | 173 komment

A címben említett összeget Charles63-nak kellett volna kifizetnie, hogy megszabaduljon üdülési jogaitól. Sikerült találnia egy olyan helyet, ahol 10% a jutalék, és csak a felét kérték előre:

Történetemet azért osztom meg a közzel, hogy akik hasonló ügyben keresnek megoldást, ne essenek bele ugyanebbe a csapdába. Azzal kezdem, hogy tavaly örököltünk öcsémmel 3 db. üdülési jogot, amiből 2 db. Muraui és 1 db. Balatonfüredi. Miután lezajlott a hagyatéki tárgyalás,  megbeszéltük, hogy inkább eladjuk, mert magasak a fenntartási díjak és úgysem tudjuk kihasználni.  Mielőtt több fórumon is meghirdettem volna, azért kicsit körbenéztem a témában a neten, de az jött le, hogy nem nagyon kapkodnak ezekért az üdülési hetekért. Ebből kifolyólag fél áron hirdettem meg őket.

Nem is kellett sokat várnom, gyorsan megtaláltak a közvetítő cégek, és mindenféle trükkökkel próbáltak „sigíteni” a probléma megoldásában. A lényeg, hogy mindegyiknél vagy vennem kellett volna egy másik jogot is, amibe beszámították volna, több  helyen előre kértek különböző jogcímeken (regisztrációs díj, hirdetési díj, ügyintézési díj, stb.)  különböző nagyságrendű összegeket. De azt egyik sem ajánlotta, hogy megbizás-eladás utána sikerdíj levonva. A sokadik megkeresés után most hétfőn az esti órákban is hívott egy „üzletkötő”. Gyorsan elhadarta a cég nevét, akinek a megbízásából keresett, majd meglepetésemre közölte, hogy a Füredi hirdetésemben szereplő jogra az egyik román ügyfelüktől érkezett megrendelés, konkrét vételi szándékkal, és ezért nekem fel kellene utaznom Bp.-re. (Szegeden lakom) Mondta az időpontot is, szerda du. 2-re, és a címet, ahol várnak szeretettel. Akkor nem is sokat agyaltam az ügyön, örültem neki, hogy valaki végre konkrét ajánlattal keresett meg. Másnap azért rákerestem a neten a XVII.. ker. Rákosmezei repülők útja…..szám alatti címre, és ki is dobott a gép egy .… Kft. nevű céget, akiknek a tevékenységi körében valóban szerepelt az üdülési jog közvetítés. Ma reggel azért biztos ami biztos, felhívtam az üzletkötőt és megerősítést kértem néhány dologban. Közöltem vele, hogy előre nem tudok és nem is akarok fizetni semekkora összeget semmilyen jogcímen. A sikeres eladás utáni jutalék az rendben van. Ellenben nem szeretnék kidobni így hó végén 15.000 Ft-ot egy felesleges pesti utazásra. Megerősítette, hogy ne aggódjak, megvan a fix vevő, és nem kell fizetnem semmit a már fentebb felsorolt jogcímeken, menjek nyugodtan. Gondoltam (naívan), a lehetőségekhez képest körüljártam a témát, irány Pest!

A megadott címen egy szép családi házas övezetben volt a cég irodája. Öltönyös fiatalember invitált be az irodájába, mentegetőzve a szűkös helység miatt. Egy íróasztal, 3 szék egy PC és egy nyomtató, ez volt a berendezés. De nem ezzel volt a gond! Én arra számítottam, hogy kikészített nyomtatványokkal vár, és miután igazoltam jogosultságomat (szerződés, meghatalmazás az öcsémtől, stb.) kitöltjük a megbízási szerződést és mehet a többi a maga útján. Ezzel szemben 2 db. üres A4-es lappal és egy tollal felszerelkezve nézett rám az üzletkötő. Kérdezem:mivel kezdjük? Elkérte a szerződést, majd gyorsan átfutotta, néhány dolgot firkantott olvashatatlanul a papírjára, és most jött a rizsa: „ugye tisztában vagyok azzal, hogy a mostani gazdasági helyzetben magánszemélyek elég nehezen tudnak túladni az örökölt vagy kihasználatlan stb. üdülési jogon?” Egyetértően bólogattam. Erre Ő: „éppen ezért mi multinacionális cégeket keresünk meg, akiknek sok pénzük van. És nem is csak egy üdülési jogot vesznek, hanem 3-4-et vagy akár 40-et! Ezekre az üdülési hetekre pedig az arra érdemes munkatársaikat, illetve kiemelt ügyfeleiket küldik el.”  Ezzel még nem s lett volna gond, mert reálisnak tűnt. Üzletkötőnk a „SZOT-üdülőket” hozta fel példának. Most előhozakodtam azzal, hogy van még két Ausztriai üdülési jogom is. Elkérte azok szerződéseit is, ezekről is felfirkantott pár adatot, majd kis türelmemet kérve magamra hagyott. Pár perc elteltével visszajött, és előadta a nagy számot.

A korábbi jegyzeten már összegek is szerepeltek, méghozzá olyanok, melyeken nagyon meglepődtem, és itt már erősebben gyanakodtam, hogy itt átverés lesz, ugyanis túl szép volt, hogy igaz legyen! A Füredi és az egyik Ausztriai üdülési jogra az eredeti vételárnál kb. 5%-al magasabb minimál vételárat ajánlott (mint tényt!) és ezt megfejelte azzal, hogy ez még lehet kb. 10%-al több is. Elmagyarázta, hogy az eladási ártöbbletből azért Ők 80%-ban részesednek. Még ezzel sem lett volna gond, ha az következett volna, hogy akkor töltsük ki a megbízást, majd jön a fix Román vevő, fizet, és a sikerdíj levonása után én záros határidőn belül megkapom a vételárat. Erre Ö: „Csak azt kell meghatároznom, hogy kp.-ban vagy számlára kérem a pénzt.” Itt megint erősen begondolkoztam, ugyanis már kb. 6.000.000 Ft-ról beszéltünk! Multinacionális cégek kp.-ban fizetnek üdülési jogokért? Én meg 6m kp.-val járkáljak nagybudapesten?

De ezeket a hasztalan gondolatokat gyorsan elhessentette üzletkötőnk, aki most egy szép mesét adott elő: „az ügylet két részből áll. A bürokratikus része az, hogy a cégüknek majd le kell fordíttatni a szerződéseket oroszra (2 napja még román volt!) az ügyfeleik részére. Ennek költsége van. A gyakorlati része pedig az, hogy ügyfeleik képviselőit körbeutaztatják a cél-ingatlanok között, vagyis megmutatják nekik, hogy hol, mit fognak megvenni, alkalmanként 2-2 napig ott is laknak a szállodákban. Mindez kb. 4-5 hónapot vesz igénybe, de szeptemberre már várhatom a 6 millámat!” És itt jött a lényeg: ”Ezt a megbízást csak úgy tudjuk elindítani, ha én kifizetem a fent részletezett költségeket előre, ami a várható eladási ár kb. 10%-a, de mivel ennek több mint a felét cégük átvállalja, így nekem CSAK  290.000 Ft-ot kell most kifizetnem.”  Majd leestem a székből! Mondom neki:ugye nem gondolja, hogy van most nálam 290.000 Ft? (nem mintha ki akartam volna fizetni). Erre Ő: hitelkártya nincs nálam? Nos bevallom, nyuszi vagyok! Nem borítottam rá az asztalt, azzal, hogy nem erről volt szó! Reggel pontosan emiatt telefonáltam neki, hogy ez ne forduljon elő, hogy csak ezért ne utazzak feleslegesen Pestre. Ehelyett, azt mondtam neki, hogy ez most azonnal nem fog menni, különben is még meg kell beszélnem az öcsémmel is. Erre felajánlotta, hogy akkor most legalább 75.000 Ft.-ot fizessek, a többit ráérek holnap elutalni. Vagy még az is szóba jöhet, hogy 3 részletben fizessek.  Na én ekkor már tudtam, hogy ebből nem lesz semmi, kimentettem magam és eljöttem.

Ismerve a kommentelők stílusát, biztos kapok majd hideget-meleget. De remélem valakinek hasznára lesz amit leírtam. Én a saját káromon okultam, mások okuljanak a velem történtekből.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2013.04.25. 13:33:02

Borítani kellett volna az asztalt, kedves poszter. :)

IP gyűjtögető 2013.04.25. 13:33:45

Hideg , meleg. Ezzel ugye megvolnánk a kívánalomnak való megfeleléssel.:)
Ugye ez lenne az utolsó bejegyzés ehhez a témához, ha az lenne a szabály, hogy csak konkrét megoldást szabad írni?

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2013.04.25. 13:34:43

Még szerencse, hogy az Aldiban ilyen nem fordulhat elő.

Dr. Kix 2013.04.25. 13:36:16

Amúgy meg így kell bánni ezekkel:
napirajz.hu/?p=1008

helianthus 2013.04.25. 13:36:28

"Ismerve a kommentelők stílusát, biztos kapok majd hideget-meleget. "

Tényleg erre készültem, de mivel örökségről van szó (basszus, ilyen izét örökölni is lehet?) ezért elálltam a szándékomtól.
Respect.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.04.25. 13:36:43

Szerintem jól jártál el. Lényeg, hogy eljöttél a szemétládáktól, annélkül hogy áttudtak volna vágni. Sajna buktad az uti ktg-et.

2013.04.25. 13:40:41

Miről van szó? Félek megemlíteni már, de túl hosszú!

Manyecska 2013.04.25. 13:42:45

@Cicmen: pornóhoz kerestek férfiszereplőt de nem tudott eleget fizetni így dugába dőlt :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.25. 13:48:44

Pedig rá kellett volna borítani... Bár nemtom, kit lehet ezzel átverni, de eléggé faszkorbácsot érdemel a dolog.

bekbórd! 2013.04.25. 13:55:01

Az nem jutott eszedbe, hogy ráborítsd az asztalt?

Leone_510 2013.04.25. 13:59:30

engem hívogatott ilyen szarjankó cég de miután közöltem vele, hogy a cégem leszámláz neki telefonos tanácsadási díjként pár tízezret felhagyott a telefonálgatással

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.04.25. 13:59:55

esetleg bedobni azt, hogy kurvául le vagy égve nem tudsz 290 Ft-ot se fizetni nemhogy 290000-et, mi lenne ha ők fizetnék ki ezt, és te ezért cserébe lemondasz a javukra 1M forintról és csak 5-öt kérsz szeptemberben ha lement a huzavona?

Pittykapitány 2013.04.25. 14:18:28

Lehet azert a Kedves Poszter felkaphatta volna a nyomtatot az utikoltsegert cserebe, ha mar nem burogatott. Bamulatos a beketurese.

@Leone_510: Hmm a Bosszu bortoneben, kivalo film volt. :)

2013.04.25. 14:22:36

riszpekt a posztolónak.
ezek szerint a szülőket vágták át a nyaralási joggal.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.04.25. 14:25:07

"...z egyik román ügyfelüktől érkezett megrendelés, konkrét vételi szándékkal..."

asszem eddig olvastam, szokásos ingatlanos trükk

2013.04.25. 14:31:44

Charles63- reméltem hogy nem fizettél.
Miért nem fizettetted ki vele te a benzint? Ha velem csinálja tuti feldugom a seggébe a cipőmet!

Panelproli 2013.04.25. 14:35:22

Én szívesen visszamegyek veled mint az öcséd és rárugom az asztalt. Csak azé' mer.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.04.25. 14:36:40

apósom is vett üdülési jogot, 100 évre 1 misi. beetető szöveg az volt h így 1 évre csak 10 ropi (basszus miért nem adták 1 millió évre, akkor csak 1 ft/év lett volna.) azt bezzeg nem számolta ki, h ha berakja az 1 misit a bankba, akkor az éves kamatból is el tud menni 1 hétre és oda meg akkor amikor akar. remélem nem én fogom örökölni...

vénszivar 2013.04.25. 15:00:00

@batgirl: De legalább kirándult egy "jót":)

helianthus 2013.04.25. 15:35:10

@fghjk: "remélem nem én fogom örökölni... "
Hát ha 100 évre vette fel és nem tagad ki az örökségből, akkor de. :)
Nem lehetne gyorsan visszacsinálni? Vagy nem fizetni tovább?
Kell erre egyáltalán bármit is fizetni, én még mindig nem értem, hogy van ez az egész, pláne, hogy mire jó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.25. 16:08:14

@helianthus: "én még mindig nem értem, hogy van ez az egész, pláne, hogy mire jó."

Én sem értem pontosan.

Veszek évi 2 hét üdülési jogot X pénzért. De ott a csapda, hogy még évente Y pézt ki kell fizetni. Na ha most az Y pénzért akárhova elmehetek 2 hétre üdülni, akkor nem üdülési jogot vettem, hanem üdülési jogtalanságot, mert nincs jogom Y pénzért akárhova menni, csak egy adott helyre egy adott időben. Tehát X negatív kell legyen, különben nem üzlet a vevőnek. Tehát nekem fognak fizetni, hogy belekössem magam egy ilyen üdülési jogtalanságba. Biztos van az a pénz, amiért megéri.

Mennyi az X? Most tényleg, egy ilyen üdülési jogtalanságért pénzt kérnek, vagy pézt adnak?

breezer 2013.04.25. 16:25:05

áá de csak nem kell még a jog megvásárlása után évente is pengetni.. az már akkora lehúzás volna, hogy télleg senkit nem tudnának átverni vele...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.25. 16:46:59

@breezer: "csak nem kell még a jog megvásárlása után évente is pengetni"

Pedig úgy hallottam, kell.

Minden attól függ, mennyi az egyszeri és az éves díj.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2013.04.25. 17:16:58

@breezer:
Asszem fenntartási díjnak hívják. Általában ez egy szerényebb összeg, viszont növekszik évről évre. A beugró az fájóan magas szokott lenni.

Hogy megoldást kínáljak:
Nem az üdülési jogot kell eladni, hanem az üdülési hetet (azaz gyakorlatban: hirdetni 1 hetet pl. május35-től Rákosborzsasztón fenntartási díj+kicsi hasznon)
Ha mondjuk a fenntartási 30ezer, akkor az 1 hét üdülést 70ezerre feltenni (vagy 10e/nap, vagy 2500/fő/nap). Ezek a well nesz helyek a fenti összegért általában 2-3 napot adnak. Úgy is lehet, hogy a hét egyik felét kiadod, a másik felében, de az első árából meg Te üdülsz.

((azért sűrűn imádkozni,h ne dőljön be a szálloda, mint itt a homáron is volt. ugyanis nem tulajdonjogod van, hanem üdülési, ha megváltozik profil és nem szálloda hanem munkásszálló lesz akkor bukovári))

breezer 2013.04.25. 17:47:22

hát srácok, akkor ez a világ lehúzása.. de most komolyan hallottatok már olyanról, aki meg volt elégedve vagy legalább jól jött ki egy ilyen üdülési jogos témából?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.25. 18:17:28

@breezer: Azt hiszem az a baj ezekkel az üdülési jogokkal, Zepterrel, csodaposzrszívókkal, hogy messze túlárazva sózzák el őket. Jól így sehogyse lehet kijönni belőle. Normális áron ezek hasznos dolgok lehetnek.

A befektetéssel kombinált életbiztosítás se teljesen butaság. (Csak egy kicsit.) De ha a brókernettől veszed meg, az első nyolcszázezer az ügynöknek megy, két év után jutsz el oda, hogy a tőkéd nulla fölé menjen. Tuti bukta.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.04.25. 18:51:48

Hm. Voltam hasonló helyzetben. Telefonját el kell venni és 'kialkudni' az odautazás árát - és akkor még szolíd lettél volna. Értem én, hogy nem szeretnek konfrontálódni az emberek, de pont az ilyen kimentések és farokfül-behúzások miatt képes ezt megcsinálni, ki tudja hányakkal. Legutolsó girnyó kis féreg, határos az MLM-ügynökökkel. Büntetni kell őket. Nem játszunk ilyet, hogy hazudunk. Lehet erre mondani, hogy kultúrember inkább kihátrál és lenyeli a veszteséget de én már nem hiszek ebben. Kultúrember reagál a környezetére és leválasztja magát a szopoágról. Lehet, hogy a forma öltöny és egy miniiroda volt, de te egy idegennek odaadnál 15.000 ft-ot? A semmire? Térjünk észre, húzzuk meg a határokat, mert ők a sajátjaikat nem fogják.

Jemi 2013.04.25. 19:19:17

Anyám.. olyat nem lehet, hogy én olyat árulok, hogy olyan jog, hogy mellettem utazhat bkvn, a szomszédomba költözhet ha talál eladó lakást stb stb..
mellesleg valaki írja le, hogy az emberek miért vesznek üdülési jogot, ki akar 100évig ugyanoda visszamenni nyaralni? az már nem is nyaralás, olyan mintha hazamenne az ember..

Micimacko 2013.04.25. 19:22:15

Én már voltam több ilyen kedvezményes hétvégén, ahol a prezentációt meg kellett hallgatni... Természetesen jól felkészült, dörzsölt salesman és saleswoman fogadja az embert és mindent képesek rózsaszínre festeni. A hirtelen nyújtott kedvezmények (csak most, csak ennyiért) már sejtetik, hogy igazából ők vannak bajban és ebben szeretnének részesíteni további balekokat... A szaunában aztán találkoztunk olyannal, aki már évek óta nyögi a korábbi könnyelműségét, mert pénzed benne van, a fenntartási díjat meg fizetni kell.
Na meg a mindenki barátját is érdemes megkérdezni ezekről az eladhatatlan jogokról. (Olyasmi ez, mint amikor egy lépcsőházban a 20 lakásból 12 eladó, akkor ott "valami van".)

gabors 2013.04.25. 19:59:40

amikor ez uj volt Mo-on sokan beleugrottak, pedig logikusan atgondolva ez soha senkinek nem jo ...amit meg a posztolo nem emlitett gondolom illeteket is fizettek mindezert amit nem hogy nem tudnak eladni de meg penzukbe is kerul ha csak ez volt a hagyatek ra kellett volna hagyni valamelyik egyhazra (arra amelyiket legjobban gyulolik hadj szivjanak ok) lehet ez meg mindig jarhato es ha ado csokkento akkor meg jol is johetnek ki ...

Charles63 2013.04.25. 20:38:52

Nos tisztelt hozzászólók, én az én történetemet olvastátok fent. Jól tudják egyesek,mert kell éves fenntartási díjat fizetni. A Füredire fizettem februárban 79.000 Ft.-ot, az Ausztriai szálloda pedig most küldte a számlát: 421 euró!

Egyébként köszönöm az együtt érző megjegyzéseket is. Fontolgatom még, hogy a fogy.védőknek megeresztek egy levelet. Ha nem is lesz konkrét eredménye, mert ugye nem tudok bizonyítani semmit (nem vettem fel a telefonbeszélgetéseket, sem a személyeset, és a fickó természetesen nem adta ide amit jegyzetelt) de legalább egy kicsit érezzék a figyelmet ha rákérdeznek a dologra.

Charles63 2013.04.25. 20:41:55

@atpijkamo: a Füredire 79.000 Ft, a Muraui pedig 421 euro/év.

Charles63 2013.04.25. 20:46:21

@Kulics: A nagybátyám volt. Egyébként tavaly volt 87 éves. Az utolsó éveiben rásóztak még noname légfrissítőt 300ezerért, Zepter légtisztítót 360ezerért(csak most, csak önnek 699ezer helyett!) és mindkettőhöz felvetettek vele OTP személyi kölcsönt is. Még szerencse, hogy az idősnek volt annyi gógyija, hogy kötött hozzá haláleseti biztosítást, így nem kellett kifizetni majd 600ezer hitelt.

Charles63 2013.04.25. 20:49:06

@hüjehalyó: Pedig ott jobb lenne, mert ha otthon rájössz, hogy átvertek, akkor visszaviszed, és visszaadják a lóvét.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.25. 20:49:10

@Charles63: Nem írtad, kitől örököltetek, de minek kellett neki ennyi üdülési jog? (Amikor egy is sok.)

Charles63 2013.04.25. 20:51:01

@Charles63: Ja, és majd elfelejtettem:a Bp. II. ker. Retek utca, a MAMUT-tól 100 méterre lévő öröklakását (min. 35m) a HILD "megvette" 16m-ért!

Charles63 2013.04.25. 20:53:28

@agresszív kismalac: Fénykorában az ELMÜ főmérnöke volt, jó fizuval, megengedhette magának. Sajnos az utolsó jogot halála előtt fél évvel sózták rá, és 1,5 hónappal előtte fizetett még bele 1,5m-t. Most ezt árulom 800e Ft.-ért.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.25. 20:56:27

@Charles63: Ki köt 87 éves emberrel haláleseti biztosítást?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.25. 21:07:12

@helianthus:

Az eredeti ötlet: van egy ingatlan. Mindenki csak 2 hetet lesz ott nyáron. A nyár meg 20 hét, így közösen megveszi 10 ember és mindenki alig az ár 10 %-áért minden évben ingyen nyaral. Persze nyilván minden tulajnak vannak egyéb költségei is, hiszen az ingatlnnak vannak folyó költségei is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.25. 21:08:26

@atpijkamo:

"De ott a csapda, hogy még évente Y pézt ki kell fizetni."

Ez nem csapda. Valakinek fizetnie kell a költségeket.

Egyéves Önkéntes 2013.04.25. 21:15:40

@Kellemes Zérókomponista: Minden szavaddal egyetértek, ha az ember hagyja magát szoptani, akkor szopatják. És ha először a kisujjad nyújtod, akkor legközelebb kitépik a karodat!
@Jemi: S amikor nyáron az m7 teli van fűnyírót cipelő pestiekkel, mert megy le füvet nyírni a telekre??? Ezen mindig jót mulatok. :)
Inverz valóság!

macmac 2013.04.25. 21:18:11

Szóval azért az üdülési jog nem helyből ökörség, de ha valaki nem tud, vagy nem akar évente min. 200.000.-Ft-ot a nyaralására, csak szállásra, költeni, az ne vegyen ilyet. És persze ez cserélhető rengeteg helyre a világba, tehát nem kell mindig ugyan oda menni. A szállodák/apartmanszállók nagyon jó színvonalúak, 200.000.-Ft-ért biztos nem adnak oda egy hetet 2-4 főre ezekben külföldön. Ha valaki csak itthon használná, az is felejtse el. Itthon ennyi pénzért bárhol bármit megkaphat. De: én pl. voltam Madeirán 5*+-os szállodában, hárman, olyan színvonalon, mint itthon a Hilton. Az biztosan többe került volna 200-nál. Szóval azért ez használható, de sokan vettek, akik nem engedhetik ezt meg maguknak. Ők ma nagyon rosszul jártak, mert eladni lehetetlen. És persze az értékesítő cégek a nagyon magas - sokszor milliós - jutalékért mindenkinek eladják, akit csak be tudnak húzni a csőbe.

napalm 2013.04.25. 21:18:20

@fghjk:
ezzel csak az a baj hogy a jelenlegi kamatok mellett éves szinten "csak" nettó 36.000 forint;( (cib betét)
vajon mire elég ez?

2013.04.25. 21:21:36

ajjajj, én azt sem tudom mi az az üdülési jog.
na majd egyszer megnézem hátha megvan wikipédián...

Egyéves Önkéntes 2013.04.25. 21:29:25

@macmac: Az üdülési jog, a mágneses gyapjútakaró, a vízenergetizáló, a benzinspóroló gyűrű, az amway, a katolikus egyház, a fidesz, az mszp, az ilferro, a zepter edény, a pelolit diéta, scientológia, a hitgyüli, a borostyán nyaklánc, az update ásványvíz, stb. stb. mind mind az ostobaság ércbe öntött szobra, a tudatlanság csimborasszója, a gondolkodni nem akarás feneketlen kútja. Ámen.

2013.04.25. 21:32:14

A bátyám kb. 15 éve vett először ilyen jogot, az is egy erős lehúzás volt emlékszem. De ő legalább használja, vett is még olcsón több hetet. A jövő héten megy éppen ilyen helyre, egy hét Las Vegas, egy hét San Diego. De már volt Dél-Afrikában, Costa Ricán, de télen is ilyen helyre jár síelni Ausztriában.
Ezek 4-5 csillagos szállodák, apartmanok, kaja nélkül, 4-6 főre foglalhatók.
Olcsóbb, mintha valóban ki kellene fizetni egy olyan szállodát a felkapott helyeken.

Egyéves Önkéntes 2013.04.25. 21:36:46

@roli101: Milyen az az 5*-os szálloda kaja nélkül?
Szalonnát eszik hagymával a Hilton teraszán?
Vagy benyom egy hambit a szalonban?

Mégis mi a f.sznak kell síeléshez 5*-os szálló?
Én a munkahelyemről néha olyanban alszok, de el nem tudnám képzelni, hogy üdülni ilyen helyre menjek.

2013.04.25. 21:46:22

@Egyéves Önkéntes:
A kajára befizethetsz a szállodában, de megoldhatod külső étteremben magad is, vagy az apartmanban főzhetsz is.

Ízlések és pofonok. Attól, hogy te nem tudod elképzelni magad, attól vannak, akik igen. Például kisgyerekkel megy síelni, akkor jólesik, ha van wellnes részleg a szállodában, nemcsak magyar módra 6 napig reggeltől-estig a pályákon nyomja, mert hát meg van véve a bérlet.

hubertusz 2013.04.25. 21:54:52

Amelyit párt megígéri, hogy felszámolja az üdülési jog környéki szemétségeket, visszaéléseket, megfossza vagyonátol azokat, akik pofátlanul becsap(j)ták az embereket, szerintem esélyes lehet a választási nyerésre.
De hogy eddig miért nem lehetett tenni valamit? Nem tudom. Azért, mert a fő hernyók milliárdosok, a kis pöcsök is szedik a milliókat?

Charles63 2013.04.25. 22:14:46

@agresszív kismalac: kp.-ban kapott 4,8m-t és 11 évig havi 120-150e Ft-ot. Így jött ki a 16,5m.

SarahConnor 2013.04.25. 22:26:50

Azért ügyes voltál, poszter, ha határozatlanul is, de nem hagytad magad átvágni.
Voltam már ilyen helyzetben, tudom milyen, mikor tudod, hogy átvágnak, de nem és nem vagy képes konfrontálódni, ráborítani az asztalt, de legalább elzavarni anyukájába. Van ember, aki ilyen esetben nemet sem tud mondani, ő az ideális balek, meg van az, aki a hihetetlen megkomponált előadás hatására valamelyest megilletődve csak "kimenti" magát, miközben valahol tarkótájon tudja, hogy joga lenne akár ordítani is.

Nagyon ismerős helyzetet ír le a poszt, érdekes volt olvasni.

2013.04.25. 22:32:27

@roli101: hogy is van ez, kéremszépen? A nem magyar kisgyerek szereti a wellneszt, a magyar meg nem?

A "magyar mód" az olyasmi, amikor valaki nem lopta szét az országot és csóró maradt?

Egyéves Önkéntes 2013.04.25. 22:33:36

@roli101: Persze, befizethetsz, csak akkor már nem is nyertél semmit...
De mindegy is, mindenki másképp hülye. :)

Charles63 2013.04.25. 22:37:23

@Fenimore: Mint ahogyan írásomból kiderül, már köztes időben rájöttem, hogy nem ezt a lovat akartam, de kíváncsi is voltam, mi a trükk a végén. Ezért nem álltam fel és jöttem el korábban.

SarahConnor 2013.04.25. 22:42:27

@Charles63: értem, csak arra gondoltam, hogy az ember még ekkor sem képes az asztalra csapni, és a szemébe mondani a másiknak, hogy "átlátok rajtad".
Persze lehet, hogy túlságosan magamból indulok ki. :)

Juris 2013.04.25. 22:43:51

Teljesen megértem, magam is ezt csinálom körülbelül két éve. Csak azt nem értem, hogy a jogalkotók miért teszik ezt lehetővé, mert ez tisztességtelen piaci magatartás. De ez elsősorban jogalkotási probléma, és nem jogalkalmazási. Valószínű ezek a cégek találnak olyan balekot, aki a beragadt pénzének visszaszerzése reményében belemegy ebbe a lehúzásba.

macmac 2013.04.25. 22:49:12

@Egyéves Önkéntes: Nem tudom, a többiről nincs személyes tapasztalatom:)De az üdülési jogomat jól tudom használni már vagy 18 éve, és sok olyan helyen voltam, amit egyébként nem tudtam volna megfizetni, ha ez nincs. Persze nem ingyen van, és aki egyébként se nagyon tud nyaralni menni annak egy átok. És hangsúlyozom: eladhatatlan. Én másodkézból vettem, 300 k-ért így megérte. 2-3 millióért venni botorság.

Charles63 2013.04.25. 23:05:36

@agresszív kismalac: Bocsi, elírtam a járadék összegét. A lényeg az, hogy a HILD kifizetett 2006-ban 4,8 millát nagybátyámnak, aki már akkor 81 éves volt. Amíg élt, kapott összesen kb. 12 millió Ft.-ot. Nem nagy gondolkodást igényel, hogy a magyar férfiak átlagéletkora nem 87 év, így nyugodtan igérhettek neki több mint 100e Ft-ot/hó, sztem nem gondolták, hogy eddig is fog élni. A lakás átadása után 2 hónappal már új lakó volt benne, és sztem 40 millát kaphattak érte, ha egy kicsit költöttek rá. Ez az igazán nagy átverés. Az örökösök meg csak néznek, hogy így jártunk, mert nem tudtunk a HILD-es szerződésről.

fourgee 2013.04.25. 23:14:46

"Na én ekkor már tudtam, hogy ebből nem lesz semmi, kimentettem magam és eljöttem. "

Kimenteni? Minek kimenteni? Fel kell állni és eljönni, vagy leüvölteni és eljönni. Nem kell mentegetni semmit.
Pár hónapja London egyik lepukkantabb részén lévő bevásárlóközpontban állított meg az egyik távközlési cég üzletkötője nagyon jó ajánlattal. Telefon, internet, TV, stb. Kérdeztem hogy lehet-e egy lakcímen két külön szolgáltatótól internetre előfizetni? Mondta hogy először tudnia kellene a címet. Mondtam hogy azt megadhatom, de csak érdeklődök, semmit nem fogok aláírni mert nem az én nevemen fut a dolog. Mondta hogy rendben, nem kell aláírni semmit. Megadtam a címet. Betelefonált a központba, majd mondta hogy be lehet kötni az övéket is, DE ahogy élni fog az internet amit 1 hónapig ingyen használhatok, onnantól kezdve ők átveszik az egészet a British Telecomtól. Mondom hoppá, nem átvételről volt szó, hanem plusz egy vonalról. Elővett egy elég vastag dokumentumot, kérdezte hogy hogy hívnak. Mondtam neki hogy elmondtam hogy nem írok alá semmilyen szerződést. Mondta hogy nem kell aláírni, csak a nevemet adjam meg (meg alatta lakcím, születési idő, cipőméret, stb., a legalján meg az aláírás helye). Otthagytam a picsába. Pár hét múlva jöt tőlük egy levél, postán feladva, a lakcím az stimmelt (persze az nem volt megadva hogy a három közül melyik lakás a címzett), de név helyett asszem az volt írva hogy "owner of the flat" vagy valami hasonló...

Telemarketingeztem én is annak idején, de soha nem csináltam ilyen erőszakosan. A beszélgetés irányítását mindig átvettem és próbáltam felkelteni az érdeklődést az ügyfelekben. Akit olyan rohadtul nem érdekelt a téma mint engem ez az internet előfizetés, annak nem küldtem semmit, hanem szépen elköszöntem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.25. 23:45:54

@Charles63: Ez van. Amíg él, azt csinál a tulajdonával, amit akar.

fourgee 2013.04.26. 00:09:17

@Egyéves Önkéntes: "a pelolit diéta"

Az paleolit akar lenni? :))) Ha igen, akkor annak az elmélete nem olyan nagy baromság. Pl. most MINDEN egyes kalóriát számolok amit beviszek, meg amit elégetek mozgással, visszaszorítottam a szénhidrátbevitelt, viszont odafigyelek hogy fehérje meg növényi rost megfelelő mennyiségben legyen.
Azt vettem észre hogy egy csomó "modern" ételben rohadt sok a kalória. Amikor az ember elkezdte a földművelést és hajnaltól késő estig dolgozott, akkor még volt is értelme a gabonából készült ételeknek, a zsíroknak, olajoknak, de most hogy az emberek nagy része alig mozdul, irodában ül, eléggé elgondolkodtató hogy miért is viszik be a szükséges kalóriának a sokszorosát.

Próbálok egy olyan életmódra áttérni, ahol napi rendszeres sportolás mellett nagyon finom kajákat eszem, próbálok minél nagyobb adagokra törekedni, viszont minél kisebb kalóriaértékre emellett. Ahogy az egyes alapanyagokat kiszórtam az étrendemből, azt vettem észre hogy kb. olyasmit eszem, mint amiről ez a paleolit dolog szól :))

Megdobbent 2013.04.26. 00:14:24

Nekem alanyi jogon van jogom az udulesre az ev barmely napjan, tetszoleges ideig. Az a kurva nagy mazlim, hogy a recesszio meg nem gyurozott be odaig, hogy el kelljen adnom. A poszter kevesbe szerencses: melyen veleerzek.

Csigataposó 2013.04.26. 00:44:44

Nekem is van udulesi jogom, kaptam. :(
Szuleim 6 eve vettek Tenerifen 28.000 Euro akkor eves fentartasi dija 197 euro volt 6 ev alatt folment 420-ra. Ha nem fizetem bukik az egesz. Mindamelett ugyanabban a hottelben ugyanazon a heten 387 Euro egy het. No comment. Ez olyan, hogy milyen ceg milyen emberekkel ertekesiti van korrekt is de sokkal gyakoribb a lehuzos szar-szemet udulesi jog. //Ui: ha tud valaki olyan "kopasz vallakozot" vagy cigany csaladot akik meg tudjak engedni a repulo utat nekik atadom az udulesi jogot es meg fizetek is csak menjenek azt minden evben szarjanak a zongoraba.//

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.26. 01:12:29

Szerintem MLM-ben lenne érdemes el...adni az üdülési jogot, beszervezel 3 embert, ők is beszerveznek 3-3-at, meg még azok is mind 3-at, és akkor nyersz pontosan 26 842 512 forintot, amit ha visszaforgatsz újabb üdülési jogokba, akkor már 112 837 526 forintod lesz. Aztán azt beteszed a bankba (tudok egy jó MLM bankot), 50% kamatot fizetnek félévente, azt azért már be lehet úgy osztani, hogy ne okozzon gondot hó végén egy-egy 15 ezres benzinszámla.

király vagyok 2013.04.26. 01:23:17

mit csorroskodol gec
kikeletet von fizetni asz örüjé adig nem pakolták kii a kecódat mig odavotál dicsak

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2013.04.26. 01:37:02

@Charles63: Annyira az ért nem járt rosszul a nagybátyád. Persze az örökösök rosszul jártak, mert a lakást a HILD örökölte helyettük, de a rokonodnak a szép nyugdíja mellé még lett egy komoly apanázsa is, azért ez nem rossz 11 évig. Én bevállalnám. Persze nem 76 évesen kötném meg, hanem 65 évesen.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2013.04.26. 01:39:55

@Charles63: Az előzőben még 11 évet írtál. Hát, hat évre vetítve már kicsit rosszabbul járt. Mínusz pont, hogy nem tudtatok róla. Azért az ilyet illik megbeszélni a fiatalokkal.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.26. 01:43:02

@bikmakk:

Persze, hogy nem járt rosszul, hiszen megkapta a lakás árának a harmadát.

Az ilyen Hildeket, Aranykorokat, egyéb zsidó tulajdonú, öltönyben "öregező" cégeket nem lehetne az Adj gázt! egyesületnek átadni?

Megdobbent 2013.04.26. 02:35:49

@Negyvenértelmiségi: buzik tancat akarod veluk nezetni, vagy primtiv balfaszok tarsolylemezit? Geci egy senki vagy te.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.26. 02:45:07

@Megdobbent:

Ha kivonjuk a négybetűs szavakat a hozzászólásodból, marad néhány helyesírási hiba, meg némi pászka a szád szélén.

PannonBoy 2013.04.26. 02:55:35

@fourgee: Na, látom "frekventált" helyekre jársz shoppingolni. Az Oxford street-en ez nem történhetett volna meg.
Telefont, TV-t, internetet csakis a British Telecom-tól! (Ha Bp-n is lenne, már rég áthordoztam volna hozzájuk.) :)

braue 2013.04.26. 04:45:12

Aki azt képzeli, hogy segíteni akarnak akik azt ígérik eladják az értéktelen üdülési jogát, az butább az átlagnál. Mint ahogy az is, aki vett olyat, Napláne, ha többet. Egy üdülési jog áráért és az éves fenntartási költségért, minden éveben gyöngyen üdülhetsz bárhol, bármikor, igen hosszú ideig.

Egy kollégám mesélte, hogy egy szar apartmanért más majd százezer az éves fenntartási költség. Egy heti jogért! Százezer? Mi a faszom kerül egy hét fenntartásban százezerbe??? Nem mondják, hogy egy év alatt a ötmilliónál több egy szoba fenntartása egy harmadosztályú hotelban?

Nyomek 2013.04.26. 07:11:55

Jó ez a poszt, kiválóan megmutatja, hogy milyen az a szájkarate.

Egyéves Önkéntes 2013.04.26. 07:50:29

Nézd csak Paula, üdülési jog! A Máris bele fog zöldülni az irigységbe!

okleveles naiv 2013.04.26. 07:56:26

Nem értem miért feltételezi, hogy a kommentelőknek van stílusuk?! na hoppácska, várjunk csak, hiszen én is...

Amúgy pedig csak az a baj az ilyen posztokkal, hogy akiken segítene az olvasásuk, azok nem neteznek és homároznak, pl. hiszékeny öregek - na, belőlük élnek (nem rosszul) az ilyen "üzletkötők".

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:05:30

Ha a sok nyugdíjast beszopatják ezekkel, akkor nem csodálkozom, hogy sorba állnak a "Magyarország jobban teljesít" rezsicsökkentő akció pultjainál.
:(

braue 2013.04.26. 08:08:09

@Ifj. Pikáns Valentin: Meglepődnél mennyi nyugger sokkal gazdagabb mint te. A múltkor akaratlanul is láttam egy szakadt nyolcvan körüli fazont, aki a bankban a mellettem lévő pultnál éppen a százezer euróját pakolgatta az egyik lehetőségből a másikba.

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:16:52

@braue: Nem baj, ha gazdag. Hülye ne legyen!
Engem az zavar, nem az, hogy gazdag.
Ne adja el a jövőmet egy kg csirkefarhátért a pártoknak.
Egyiknek se!

A Spanyol Inkvizíció 2013.04.26. 08:19:28

@braue: Igen! A magyar nyugdíjasokat az ember szinte már automatikusan összekapcsolja a százezres euróvagyonokkal!

telkoe 2013.04.26. 08:20:10

@PannonBoy: van BT Budapesten,
IP WEST
Building K - 4th floor
Budafoki út 91-93

braue 2013.04.26. 08:20:43

@Ifj. Pikáns Valentin: Dehát, ha gazdag minek adná el csirkafarhátért a jövőt? Vagy miért jobban min a fiatal?

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:21:52

@braue: Tőlem kérdezed????
Te írtad, hogy gazdagok, nem én.
Én azt írtam, hogy hülyék.

braue 2013.04.26. 08:22:12

@A Spanyol Inkvizíció: Egy példa volt okoska.

Egyébként mindegy mivel kapcsolod össze, az üdülési jogokat is ők veszik, olyan 90%-ban. Sok millióért. Aki szegény mi a faszé költene ilyesmire?

braue 2013.04.26. 08:25:00

@Ifj. Pikáns Valentin: Én nem azt írtam, csak te azt értetted. De nem értem, miért kéne hülyébbnek lennie nyuggernek, mint neked? Mesze nem automatikus. Az én nagyanyám nyolcvan év fölött is vezette az üzletét és nem hiszem, hogy te például okosabb vagy az akkori nagyanyámnál.

Szóval senki ne legyen hülye, ne a nyuggerek ne legyenek hülyék!

A Spanyol Inkvizíció 2013.04.26. 08:25:36

@braue: Idejössz az élettől és valóságtól teljesen elrugaszkodott példáddal és még neked áll feljebb majom?
Én nem mondtam, hogy a szegény költi ilyesmire!
Te szerintem fordítva ülsz a lovon.

braue 2013.04.26. 08:27:59

@A Spanyol Inkvizíció: Szerinted elrugaszkodott.

Nem érted a magyar nyelvet, de arról én nem tehetek.

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:28:24

@braue: Arról írtam, hogy beszopatják őket és ha ilyen hülyék, hogy elhiszik az üdülési jogot, akkor nem csoda, ha a rezsicsökkentésnek is bedőlnek.

Te pedig ezt írtad:

"Meglepődnél mennyi nyugger sokkal gazdagabb mint te. A múltkor akaratlanul is láttam egy szakadt nyolcvan körüli fazont, aki a bankban a mellettem lévő pultnál éppen a százezer euróját pakolgatta az egyik lehetőségből a másikba."

Ezt mégis mire írtad?? Ki hozta fel, hogy milyen gazdagok?

Te bazmeg!

És most meg adod a hülyét, hogy nem is erről volt szó.

A Spanyol Inkvizíció 2013.04.26. 08:32:01

@braue: Mert szerinted pedig a nyugdíjasokra jellemző, hogy 30 millió forintos befektetésekkel zsonglőrködnek!
Mindezt persze a postán vagy akárhol előtted, nem privát bankban.
Mert hát a tízmilliós tételeket nem ott intézik.
Na jól van.
És én nem értem a magyar nyelvet.
Vicces vagy.

braue 2013.04.26. 08:35:22

@Ifj. Pikáns Valentin: Arra, hogy nem feltétlenül a szegénység miatt van az, hogy örülnek a rezsicsökkentésnek. És nem feltétlenül azért mert butábbak mint te.

Most már viszont biztos vagyok benne, hogy átlagosan sem azok.

Aki nem érti még magyarul sem, hogy a "mennyi nyugger" az nem azt jelenti mind, de mégcsak a többségüket sem, azzal én nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok fejlesztő pedagógus.

fourgee 2013.04.26. 08:35:28

@PannonBoy: Munkából ugrottam ki vásárolni, ez északon volt, Dalston Kingslandben - ahol ugye elég sok a török meg a karibi, a shopping centerük meg még talán a '70-es '80-as években épülhetett. Westfieldben pl. ilyen elképzelhetetlen hogy ilyen formák megállítsanak.

Azért az a BT internet nem olyan jó, tavaly előtt ahol volt "szerencsém" használni ott elég sok gond volt vele. Itt Virgin van, ami régen szintén borzassztó volt (papíron gyorsabb volt mint az otthoni DigiTV internetem, mégis brutál lassú volt), tavaly kezdték összeszedni magukat.

Oxford Streetre meg a mazohisták járnak vásárolni, akik szeretik a tömeget, meg a sok bámészkodó turistát.

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:36:12

@A Spanyol Inkvizíció: Persze, most írta braue kolléga, hogy az ő nagymamája még nyolcvan évesen is okos volt, kár hogy az unoka nem örökölt ebből semmit!
Meg persze a húzós bevásárlószatyrában aranyat hordott és ha meglátott egy jó befektetést, amíg sorban állt a póstán, akkor már röpködtek is a tízmilliók. LOL

braue 2013.04.26. 08:36:22

@A Spanyol Inkvizíció: Igen szerintem jellemző.

Megnyugodtál?

braue 2013.04.26. 08:37:31

@Ifj. Pikáns Valentin: Szopkodjátok egymást! Hasonló kaliberek vagytok intelligenciában.

Zseer 2013.04.26. 08:37:41

nem vok egy eroszakos tipus,kb. 20 eve utottem meg utoljara embert.ennek ellenere biztosan kivertem vna a szart is a csokabol.

A Spanyol Inkvizíció 2013.04.26. 08:39:33

@braue: Persze, persze. Az vesse rád az első követ, akinek nincs oligarcha kisnyugdíjas a családjában!

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:41:51

@braue: Senki nem mondta, hogy a szegénység miatt örülnek.
ÉN azt mondtam, hogy ostobák, és azért örülnek neki.
Egyedül te jöttél az anyagiakkal.
Te! Érted? T-E!
S E N K I M Á S!

Magadtól vagy ilyen értetlen, vagy órákat veszel?

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.26. 08:42:52

@braue: intelligenciád neked nincs, primitív barátom.
És még hazudós is vagy.

Flúgatlan 2013.04.26. 08:50:02

A fazon hazudott neked, amikor telefonba azt mondta, hogy nem feog előre pénzt kérni.

Ezek után jogos, hogy ott hagytad. Mindenkinek így kéne tenni és akkor egy idő után az idióta ügynökök talán kevesebbet csalnának.

Egyszer paliztak be, hogy menjek el egy ilyen tájékoztatóra, ahol üdülési jogot lehet venni, de felállt a hátamon a szőr attól, mennyi manipulációs technikát vetettek be az eseményen. Én már ettől eldönöttem, hogy itt nem veszek semmit, mert amit ennyire manipulatív módszerekkel kell eladni, az csak rossz lehet, ha magamtól, a tényeket elolvasva nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez kell nekem.

kairouan 2013.04.26. 08:52:48

@Charles63: Nem akarlak elkeseríteni, de nm fogod tudni eladni, sem 800 ezerért, sem kevesebbért.
Ha meg kiszámolod, hogy a 3 üdülési jog fenntartási díja:
2x126 ezer +79 ezer ~ 330 ezer
Kb 7 év alatt ráköltesz annyit, mint amennyiért eladnád.
Én a helyedben, vagy fillérekért hirdetném meg, hátha elviszik, vagy hagynám a fenébe.
Persze, ha van évente ennyi felesleges pénzetek...

különvélemény 2013.04.26. 08:53:00

Legközelebb MÉG TELEFONON mondd el neki, hogy amennyiben átver, fel fogod jelenteni és kifizetteted vele az utazási költségeket meg a munkaórádat "biztatási kár" címén.

Charles63 2013.04.26. 09:09:43

@különvélemény: Van ilyen, hogy biztatási kár?

Fejesrob 2013.04.26. 09:10:13

Vittem volna a nyomtatót. Bocsi, útiköltség.

Szardin Ella 2013.04.26. 09:18:07

Szardínia szigeti üdülőjogot jutányos áron (ingyen) átveszek!

Charles63 2013.04.26. 09:23:02

@különvélemény: Na ez nagyon hasznos! Köszi! Mindig tanul az ember.

Egy levelet megér a kedves átverős üzletkötőnek, megspékelve egy kis jogi hivatkozással. Nem vesztek vele semmit.

Atörökk 2013.04.26. 09:32:25

Ez az üdülési jog jobb üzlet lehet, mint a kábítószer, ha ilyen sokan foglalkoznak vele.

Cormorant 2013.04.26. 09:32:28

Meg kell fordulni a lovon! Legközelebb fel kell ajánlani az üzletkötőnek, hogy fizeted az útiköltséget, ha a szerződés létrejön, de nem vagy mozgásképes, ezért legyen szíves eljönni hozzád.
Itt azonnal elvérzik minden genya! Aki pedig tényleg szerződést akar kötni, az beül a kocsiba és lemegy Szegedre hozzád - mert ugyebár a gazdaségi válság őt is sújtja és neki is szüksége van a bevételre. Sajnos azonban amíg ezt a bevételt meg tudja teremteni mások átverésével, addig nem lesz szüksége arra, hogy tényleges munkát végezzen.
A posztolót sajnálom, mert saját hibáján kívül csapdába került és gratulálok, hogy legalább nem termelt bevételt a genyának és volt ideje leírni a történteket.
Több ilyen kellene!!! Az embereknek fel kellene már nőniük a pénzügyek kezeléséhez!

különvélemény 2013.04.26. 09:46:41

@Charles63:
Annyi a lényeg, hogy téged szerződéssel hitegetett, ami kamu volt, és több dologban sem mondott igazat a telefonban.
Ráadásul még a költségedet is közölted, úgyhogy tiszta sor.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.04.26. 09:49:56

Hadd büszkélkedjek: nekem is van ilyenem, és harminc évre, amiből még csak öt telt le. Egy misi volt, kábé negyvenezer a fenntartás, de elvileg lehetne csereberélni. Egyszer ki is használtuk a cserét.

Természetesen hatalmas átbaszás, szégyellem magam miatt, hogy beugrottam De amikor megvettük, jó ötletnek tűnt: volt elköltenivaló pénzünk, utazni meg szeretünk, gondoltuk, szállásra legalább nem kell költeni. Nem sejtetük, hogy fél évre rá beüt a 2008-as válság, és elvesztem a megrendelőimet, mára meg már állásom sincs. Rábasztunk, ez van.

Ezek egyébként azt csinálják, hogy ródsóznak az országban, és előtte fölhívják azokat a kuncsaftokat, ahol éppen vannak, az aktuális "kiváló lehetőséggel". (Hogy honnan van meg a telefonszám, rejtély; gondolom attól, akitől a jogot vettem; de ettől még nem legális, mert nem járultam hozzá, hogy harmadik félnek kiadják.) Aztán, ha balek vagy, elmész, meghallgatod az "üzletkötőt", aki 5-10 perc rizsa után tartja a markát. Múltkor lerajzoltam a kisköcsögnek, hátha úgy megérti: ez a nagy 20-as a jutalék, százalékban. Ez a nagy nulla meg az, amit most kapsz. Gyorsan lezártuk.
Azóta, ha hívnak, és kérdezik, meg vagyok-e elégedve a joggal, azt mondom, igen. Erre azonnal lekopnak. Egyébként meg leüdüljük, általában valami rokonnal megosztva a hetet, meg a költségeket. De kiváló ajándék is, mittom, rokonkölyöknek érettségire. Ki lehet bírni. A börtönben biztos szarabb. :)

SZDSZPistike 2013.04.26. 09:52:47

A Szügyintéző Pesten milyen nyelven köszönt?

kadarnepe 2013.04.26. 09:53:34

@Charles63: A HILD-es szerződés könnyen lehet lehúzás, de azért az árat nem korrekt egyszerűen csak összeadni (ugyanis azt a pént 7-11 éve adták oda, a lakást pedig most kapták csak meg). Úgy korrekt, ha az eltelt időre kamatot is
számolsz. A 40 milliótól az is távol lesz, de már nem annyira.

Most kiszámoltam: 7 évre évi 6%-os kamattal kb. 20 millió, 10%-ossal kb. 25 millió. Ez is kevesebb, de azért nem olyan durva.

Egyéves Önkéntes 2013.04.26. 09:56:22

@atörökk: Figyelj! Már régóta szimpatikus vagy nekem, a hozzászólásaid alapján, meg az öltözködés, modor, minden.
Ezért most csak neked adódott egy lehetőség.
Ingyen átadom a Kolumbiában lévő házamba szóló üdülési jogot két hétre! A repülőjegyet neked kell megvenni, de ha megjöttél elszámolunk.
Ja, anyám otthagyott egy zacskó porcukrot a pince végében az egyik könnyen mozdítható tégla mögött. Azt hozd már el lécci, mert tortát akar sütni.
Ha van húgod, őt is viheted, az útlevelére majd Jose vigyáz, amíg ott vagytok.

Szevasztok 2013.04.26. 09:56:29

@breezer: "de most komolyan hallottatok már olyanról, aki meg volt elégedve vagy legalább jól jött ki egy ilyen üdülési jogos témából?"

Minket a párommal 1 hétre vendégül láttak Tenerifén (a szállás teljesen ingyen volt) cserébe 1 napunk ment el a az üzletkötővel az alkudozásra. Ő egyébként teljesen normális volt és egy csomó mindent megtudtunk tőle a helyről.

(Amit ránk akart sózni, annak az ára 19000 EUR/hét volt. :-O )

Charles63 2013.04.26. 10:00:21

@SZDSZPistike: Magyarul. Nem volt ukrán vagy román akcentusa sem, ha erre gondoltál.

Atörökk 2013.04.26. 10:03:07

@Egyéves Önkéntes:
Ez igazán nagylelkű ajánlat, még a Szűz Mária kép is könnyezni kezdett tőle a házioltáromon. Szívem szerint holnap indulnék, csak a húgomnak még kell pár nap a 4-es út mellett, hogy összejöjjön a repülőjegy ára.

telkoe 2013.04.26. 10:08:33

@kadarnepe: A 40M a Retek utcaban egy kicsit fole lott a realis arnak. A nagy kerdes hogy az orokos akart / tudott volna hasonlo szerzodest (X millio kp + jaradek) kotni az oreggel annak idejen :)

Charles63 2013.04.26. 10:22:28

@telkoe: A kb. 40m-os értéket nem én találtam ki, a ház lakóitól valamint egy ingatlan értékbecslőtől kapott info alapján mondtam. De ennek már nincs jelentősége. Egyébként igen, tudtam volna szerződést kötni a rokonnal, de nem kért meg rá, és mint korábban is írtam, a HILD-es szerződésről is csak a hagyatéki leltár során szereztem tudomást.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.04.26. 10:22:32

@Charles63: Add el 100 azaz száz forintért mind a 3 üdülési jogot egy népes piréz családnak. Ők majd jól belakják, és majd velük egyezkedhet aki akar.

Megszabadulsz a gyomorfekély forrástól, nyugodt békés életed lesz, ami sokkal többet ér, mint azok a hulladék üdülési jogok!

Egyéves Önkéntes 2013.04.26. 10:29:05

@atörökk: Amíg oda vagytok, Szergej barátom vigyáz a házatokra. :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.04.26. 10:30:27

A posztoló jól tette hogy lelépett.

telkoe 2013.04.26. 10:33:51

@Charles63: Az oregekkel sajnos elofordul az ilyen. Mennek a maguk feje utan, aztan nem mindig a legjobb opciot valasztjak.

A 40M kicsit soknak tunik nekem azon a kornyeken, a haz lakoi meg szeretnek kicsit fole loni az araknak (az ertekbecsles meg hm eleg nagy szorassal dolgozik). Persze ez utolag mar csak akademikus bolcselkedes, de legalabb szep elete volt az oregurnak (meg ha intezhette volna egy kicsit okosabban is a penzugyeit). Az meg eleg nagy feregseg amit az ugynok muvelt, meg mindig meggondolhatod hogy leugrasztod ot Szegedre hozzad szerzodesmegbeszelesre es a vegen javaslod neki hogy fizesen o a lehetosegert hogy ilyen jol kereshet az uzleten.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.26. 10:35:47

@kadarnepe: a hildes szerződés ismereteim szerint nem lehúzás.
a szerződés arról szól, hogy megveszik a lakást, de nem egy összegben, hanem életjáradékban fizetnek, amíg a delikvens él.
ha túl sokáig él, úgy jártak.

úgy képzeld el, mint egy tartási szerződést, csak ők nem gondozást adnak cserébe, hanem pénzt havonta.

nevem van 2013.04.26. 10:38:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Igen, birkakoma, de amit te írsz, az az elmélet. Gyakorlatilag meg pont az ellenkezője igaz, üdülési joggal rendelkezni folyamatos kifosztást jelent. Egyik barátom örökölt 8 hét hévízi üdülési jogot, ennyi szabadsága sincs, eladni, vagy alkalmanként átengedni a jogot évek óta nem lehet. Nincs rá kereslet. A rezsidíjak meg magasak, mert a közgyűlés úgyis határozatképtelen, nincs kontroll az ingatlanok kezelői felett. Olcsóbban nyaralok jobb helyeken, mint szerencsétlen barátom, aki szerint elég gáz, hogy a Hévízen megtekinthető fürdőruhás nők közül a felesége a legcsinosabb (ez tényleg elég gáz, látván a feleséget). Ráadásul a hévízi mondás szerint a fürdővendégek 99%-ban nem pisilnek a tó vízébe. Mármint kb. másfél óránként csak egyszer pisil mindenki, akkor is csak egy percig.

nevem van 2013.04.26. 10:43:40

@Cormorant: Nagyon okos, lényeget tükröző bejegyzés, egyetértek.

korondisz 2013.04.26. 10:54:55

@Charles63: Nem olvastam el a kommenteket, áruld már el nekem légyszi hogy mi értelme megvenni egy ilyen jogot...A 76 illetve 120 rongy önmagában is elegendő 4-5 nap korrekt szállásra (bárhol,nem mindig ugyanott)nem beszélve a hatmilla éves kamatáról amivel együtt már akár két hónapot is nyaralhatunk...(amikor akarunk, nem amikor lehet)De csak ha van kedvünk! Ha épp nincs, megmarad a lóvé...Én ezért kábé ötven forintot tartok reális árnak, nem hatmilliót...

Egyéves Önkéntes 2013.04.26. 10:59:09

@korondisz: megvenni semmi értelme, de ő éppen örökölte.

kadarnepe 2013.04.26. 11:05:45

@Babette_: nagy vonalakban tisztában vagyok a konstrukcióval, a lehúzás/nem lehúzás kérdést csak lebegettem. Nem vagyok biztosítási matematikus, és adatsoraim sincsenek a pontos becsléshez, hogy az üzlet korrekt volt-e. Egyszerűen csak látva a hazai banki/pénzügyi szolgáltatói/stb gyakorlatot nem zárnám ki, hogy átlagosan vastag haszonnal is _számolhattak_. Egyébként pont én hívtam fel a posztoló figyelmét, hogy a pénz egyszerű összeadása inkorrekt a HILD-vel szemben, kamatos kamattal illik számolni (persze ehhez jön még a kockázati felár, várható javítási költségek, valamint lejön belőle a szerződés alatti várható lakásár növekedés).

Mária 2013.04.26. 11:14:34

Miért nem az ügynök utazott Szegedre?

Ő akarta halálra keresni magát a bolton, nem a poszter.

helianthus 2013.04.26. 11:22:37

@Charles63: "felvetettek vele OTP személyi kölcsönt is. Még szerencse, hogy az idősnek volt annyi gógyija, hogy kötött hozzá haláleseti biztosítást"

Nem neki volt annyi gógyija, bocs. Személyi kölcsönhöz kötelezően kötnek már ilyet munkanélküliség esetére, keresőképtelenség esetére, meg hát sajnos halálesetkor abból fizetik vissza a kölcsönt.

Charles63 2013.04.26. 11:22:38

@Mária: Igen, igazad van, ezt már mások is említették, de ha végigolvastad a történetet, és a kiegészítéseimet a hozzászólásokhoz, igyekeztem alaposan körbejárni a dolgot, mielőtt elindultam. Ha tudom, hogy elcsúszok a jégen nem megyek rá.

Mindenesetre a jövőben, ha valaki komolyan ráizgul a termékre, javaslom neki a helyi megbeszélést. Ha tényleg kell neki, lejön hozzám, ha nem, az már vagy komolytalan, vagy olyan csaló, mint akivel engem is összehozott a sors.

helianthus 2013.04.26. 11:24:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: öhöm, értem, köszi. Azt mondjuk még mindig nem értem, miért és hogy éri ez meg valakinek. Ha ennyi pénze van, igazából majdnem bárhova elmehetne már két hétre egy évben, arról nem is beszélve, hogy ki tudja azt garantálni, hogy minden évben ugyanazon a két héten nem dolgozik? Vagy ezt minden év elején lebútolják, ki mikor mehet?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.26. 11:58:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Valakinek fizetnie kell a költségeket."

De nem sokkal többet, mintha újra megvenné.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 12:58:28

@Charles63:
Mi a fene az az öröklakás???
Ezt el tudnád magyarázni?

Charles63 2013.04.26. 13:03:45

@dirtyfreebird: Nem tudom miért engem kérdezel erről. Én nem írtam sehol öröklakásról.

PannonBoy 2013.04.26. 13:10:05

@telkoe: Igen, tudom, hogy itt van Magyarországon is SSC-ként, de lakossági szolgáltatóként nincs jelen. Pedig nem lenne egy utolsó...

@fourgee: Köszi az infót, akkor tudom, hogy oda nem érdemes mennem (Dalston K.). :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 14:23:07

@Charles63:

" Charles63 2013.04.25. 20:51:01
@Charles63: Ja, és majd elfelejtettem:a Bp. II. ker. Retek utca, a MAMUT-tól 100 méterre lévő öröklakását (min. 35m) a HILD "megvette" 16m-ért! "

Nem? (-:

Charles63 2013.04.26. 14:33:35

@dirtyfreebird: ott a pont!

De nincs jelentősége, régebben ezt így hívták a szoc-érában. Az volt az öröklakás, ami nem tanácsi,szolgálati, IKV, stb. hanem magántulajdon. Sztem.

gabors 2013.04.26. 15:05:00

@Charles63: mondom ajandekozed oda egy altalad gyulolt egyhaznak vagy maganak OV-nek aka allam !!!

had oruljenek neki ... ebbol Te nem fogsz jol jarni (lehet meg nem latod)

Charles63 2013.04.26. 15:30:08

Újabb fejlemény!

Ma kaptam postán a NAV-tól a határozatot az öröklési illetékről. Az első verzióban még 421.000 Ft-ot kellett volna fizetni nekem is meg az öcsémnek is, némi kp. na és az üdülési jogok után. Én ismerőstől megtudtam, hogy a külföldi üdülési jogok után nem kell fizetni öröklésnél, mert az objektum nem Mo.-on van! Ezért fellebbeztem. A mostani határozatban Dr. jogásznő felülvizsgálva a korábbi határozatot, saját hatáskörben megváltoztatta azt. Nem kell fizetni az Ausztriában lévő jogok után, sőt meglepetésre a belföldi után sem! Így lett 421e Ft-ból 18.900 Ft. Végre valami jó hír. Na de mi van akkor, ha nem nézek utána és nem fellebbezek?! Akkor bukta az örökség!

Ezt azért osztottam meg a történetemet figyelemmel kísérőkkel, hogy mert bárkit érinthet, hogy örököl 1-2 jó kis üdülési jogot. Akit érdekel, megírom a jogi hivatkozást.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 17:01:55

@Charles63:
Na de akkor ki kellene mar koptatni ezt az oroklakas fogalmat mert teljesen ertelmet vesztette.
Na, de majd ezek utan hogy ilyen kedvesen felhivtam a figyelmedet ra.... (-:

Udulesi jogot orokolni eleg "szivasnak" tunik nekem.
Eleve nem vall ugy igazan jozan eszre ilyeneket vasarolni, de nem akarom megserteni a felmenoket igazabol.

Ertem en hogy ragaszkodik az ember a "megszerzett" javakhoz de neha jobb elengedni.
Nem jartal volna jobban ha egyszeruen lemondasz az oroklesrol?
Mivel neked csak a koltseged lesz ezek utan vele.
Kihasznalni nem igazan tudod.
Kulonben is ki akarna mindig ugyanazon a helyen nyaralni.
Ha kiadnad masnak akkor is eppen fedezne a fentartasi koltseget....

Egyebkent ha peldaul adossaga volt a szuloknek akkor azt is meg lehet am orokolni!!!
Azt, hogy te legyél adós adott esetben ugy tudod elkerülni hogy lemondasz a közjegyzőnél, vagy ügyvédnél? az örökségedről.
Egyebkent nem tudom van e az ajandekozasnal illetek...
Ha nincs es valaki elorelato es meg tudataban van mit csinal, akkor erdemes odaajandekozni a javakat meg a halal elott.
Megkimeleve az orokosoket.
Istenem, hanyszor kell adozni az embernek valami utan amibol mar haromszor leadozot.
Munkaber minusz Ado.
Vasarlas minusz AFA. + illetek.
Amikor meghal akkor megint ado....
Jo ha az egyszer megkereset penznek 20 szazaleka marad az embernel.
Undorito.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.26. 18:22:18

@kadarnepe: jól mondod.
annyit azért: hild matematikusai statisztika alapján számolnak, nagyon nagy valószínűséggel az átlagéletkor alapján, úgyhogy ha valaki majd' 90 évig él, akkor nem biztos, hogy őrajta szedi meg magát a cég
:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.26. 18:52:01

@helianthus:

Valójában nem éri meg senkinek. De nem ez volt a kérdés.

Charles63 2013.04.26. 19:51:58

@Babette_: De már 81 éves volt, amikor rádumálták. És nem is volt rászorulva.

Behajtó70 2013.04.27. 08:19:37

Soha egyetlen embert nem lattam meg, aki elgedett lett vola az ilyen udulesi jogos faszsaggal! Csak balfaszok vesznek ilyesmi...nevetseges atveres....de mennyi hulye van...elkepeszto!

Nem e posztrol irom, latom, h orokolte szegeny.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.27. 11:03:17

@Charles63: akkor nyilván még kevesebb kifizetésre számítottak...

Charles63 2013.04.27. 13:21:05

@Babette_: Valószínű. Én látatlanban aláírnám, ha azt mondaná valaki, hogy 87 évig fogok élni.

Cormorant 2013.04.27. 19:27:36

De IGEN, van elégedett ügyfél. A gyerekkori barátom Ausztriába vett jogot sok-sok évvel ezelőtt. A mai napig alig várják, hogy mehessenek, ki nem hagynák a síelést.
A tanulság:
1. Az vegyen, akinek van pénze rá kifizetni ÉS fenntartani. Ide tartozik, hogy nem a legolcsóbbat kell venni, hanem luxust. Amit már úgy vársz a mindennapi robot után, hogy ki nem hagynád a világ minden kincséért sem.
2. Biztosan tudja magáról, hogy szereti az állandóságot.
3. Olyan időpontra veszi, amikor tudja, hogy használni fogja.
4. Az időtartam legyen rövid.
5. Amikor kifizeti, eszébe sem jut, hogy majd ha így meg úgy, akkor majd jól átruházza.
Én, habár ki tudnám fizetni, de nem bírom az állandóságot, eszembe nem jutna ilyet vásárolni.
Korábban már írtam, hogy az embereknek meg kellene tanulniuk a pénzügyeikről gondoskodni. Az üdülési joghoz még nem árt egy kis önismeret sem - legalább magunknak ne hazudjunk már!!!

Gyuszk 2013.04.27. 21:10:47

Ez az üdülési jog mint termék nem lett vonzóbb a számomra, most sem. :) Örülök hogy a poszter megúszta a dolgokat. Ezekkel az ügynökökkel meg lehúzda kftkkel meg keményebben kéne bánni.

Szilv Eszter 2013.04.28. 07:44:43

@Cormorant: Ó persze. Szezonban a síterepen lévő üdülési jog, mint megtérülő beruházás.
Muhahaha.

Cormorant 2013.04.29. 06:45:38

@Héja nász az avataron: Örülök, hogy ilyen jól szórakoztál. Bejegyzésed megírása előtt esetleg elolvashatnád azt amihez hozzászólsz, majd miután megírtad a magadét azt is. Aztán jöhet az összehasonlítás és a felismerés, hogy SZÓ NEM VOLT MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁSRÓL!!!
Te, amikor üdülni mész, akkor beruházol?
NOOOORMÁLIIIIIS?!?!
... és IGEN!!! Pl. a síszezon közepén, amikor 99%-ban van hó a terepen, de ha nincs, akkor is csinálnak, egy üdülési jog annak, aki imád síelni, NEM MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁS, HANEM AZ ANYAGI JAVAK ÉSSZERŰ ELKÖLTÉSE.
Nagyanyám mondta anno: Halgattál volna, bölcs maradtál volna!
Szép napot!

Cormorant 2013.04.29. 06:54:38

@dirtyfreebird: Az "öröklakás", vagy még inkább OTP öröklakás (mert a többség az OTP-től kapott hitelt a megvásárlásra) egy teljes generáció által megkülönböztetett lakástípus volt. Azt jelentette, hogy NEM bérled a lakást a tanácstól (ma önkormányzat), hanem a SAJÁTODBAN laksz, oda fizeted a hitel törlesztést.
Az öröklakásnak ázsiója volt, hiszen akik ilyet vettek, azok vigyáztak az értékükre. Ráadásul az öröklakások jobb minőségben is készültek, mint a tanácsi lakások. Az öröklakások tulajdonosai mindig is fizettek közös költséget, amiből a saját tulajdonukat fenn kellett tartani, a liftet megcsináltatni, kifestetni, stb.
A -jórészt lepusztult házban lévő- tanácsi lakásokat később meg lehetett venni, volt aki ezzel jól járt, volt aki nem. Mindenesetre az én véleményem, hogy ha valaki ma azt mondja, hogy a házban öröklakások vannak, akkor arra ezerszer nagyobb bizalommal tekintek még mindig, mint egy volt tanácsi lakásra. Persze ez már jobbára előítélet, de én is ahhoz a generációhoz tartozom, aki még a kettőt megkülönböztette.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 08:08:10

@Cormorant:
Jo erveles.
Persze csak akkor allja meg a helyet, ha egy olyan lakasra hasznaljak ezt a jelzot, ami valoban ebbe a kategoriaba tartozott annak idejen.

Szilv Eszter 2013.04.29. 08:18:45

@Cormorant: Na igen!
Bár mindenki azt állítja, hogy az üdülési jog egy hatalmas szopás, de te idejössz és a baromságodhoz ragaszkodsz.
Az üdülési jogból élők nem olyan hülyék ám, mint ahogy azt te elképzeled.
Nyilván való, hogy az Alpokban a téli hetek a drágák, Livigno-ban meg a nyáriak.
Tehát akkora bődületes nagy faszságokat hordasz itt össze, hogy jó érzésű embernek feláll a hátán a szőr.

Cormorant 2013.04.29. 08:25:55

@Héja nász az avataron:
1. Nem vagyok mindenki!
2. A véleményemet továbbra is suabadon ki fogom fejezni akár tetszik ez neked, akár nem.
3. Jó érzésű ember egy blogon nem káromkodik magából kikelve úgy, mint az utolsó kocsis.

Szumma szummárum, te jó érzésű ember nem lehetsz, tehát szerencsére a szőr sem állhat fel a hátadon, hátkefére már nem kell költened.
További jó önhergelést kívánok, csak ki ne pukkanj, vigyázz!

Horst Nilgerson 2013.04.29. 08:35:08

@Cormorant: Kifejtheted a véleményed, csak ne lepődj meg, ha kinevetünk miatta.
Mert az üdülési jog egy tróger lehúzás, ha véded, te is egy tróger vagy.

Szilv Eszter 2013.04.29. 08:36:22

@Cormorant: Szumma szummarum, menjél akkor síelni az üdülési jogoddal a luxusszállóba és egyél egy hétig előre lesütött oldalast, ahogy a hozzád hasonlók teszik.

Cormorant 2013.04.29. 08:55:46

@Horst Nilgerson:
@Héja nász az avataron:
Hát igen, a funkcionális analfabétáknak párja nincs!
Szánlak benneteket, kívánom, hogy a röhögőgörcs ne fájjon!
Talán ha elolvassátok, hogy mire írtam mit, akkor nyilván valóan kiderül számotokra, hogy egy pillanatig sem védtem a rendszert. Magam is ugyanúgy lehúzásnak tartom a többségét.
Ha tehát mégiscsak veszitek a fáradságot és elolvassátok az eredeti szöveget, akkor csodát fogtok látni - valaki megkérdezte, hogy van-e egyáltalán valaki, aki ezzel jól járt. ... és én azt írtam, hogy igen, én ismerek ilyet.
További jó puffogást!
Ja és még egy, csakhogy egy kicsit job legyen héjanász barátom napja, szerencsére a több, mint nettó egymilliós havi adózott fizetésemből szerencsére futja félpanzióra is. Idén a Bahamákon voltam teljes családdal luxus hajóúton. A lesütött oldalast pedig imádom, friss kenyérrel és lilahagymával. Sok évvel ezelőtt, amikor utoljára pályaszálláson voltam teljes ellátással, ez volt a csemegém. Neked mi bajod vele?

Szilv Eszter 2013.04.29. 09:21:38

@Cormorant: asztamán, mennyit keresel!
leszophatlak???

dcd 2014.07.01. 00:39:16

SOHA SENKI NEM ADOTT MÉG EL ÜDÜLÉSI JOGOT!

OLYAN NAGYÜZEMBEN CSINÁLJÁK AZ ÁTVERÉST HOGY CSAK PISLOGTAM. FOLYIK A LÁZAS "MUNKA". ORIEN...MENTA KFT. MINDENKI TÜSTÉNKEDIK. EGYMÁS UTÁN JÖNNEK AZ "ÜGYFELEK". BE VAN OSZTVA AZ IDEJÜK. 100,000 Ft-OT KÉRNEK FORDÍTÁSRA. SOHA SENKI NEM FOGJA LÁTNI AZT A PÉNZT.
süti beállítások módosítása