Tékozló Homár

Ajándék egymilliós hitelkeret a Raiffeisentől

2013.05.09. 16:10 | jackyll | 326 komment

Naiv ügyfél nem nagyon foglalkozott vele, hogy a Raiffeisen hozzácsapott egymilliós hitelkeretet a számlájához. Viszont mivel ezt az első adandó alkalommal nem mondta le 2300 forintért, a következő levonás már 19800 forint vont a nem kért és nem használt, gyakorlatilag nem létező szolgáltatás után:

Sajnos csak ekezetek nelkul, gepem klaviaturaja egyelore keptelen megbirkozni a magyar abece rejtelmeivel... Tizen-egynehany eve vagyok huseges es jo Raiffeisen (tisztelt erdei korokben csak "Rafazol Bank"-kent emlegetett) ugyfel. Csodalatos CHF hitelemet mindig pontosan torlesztettem, hiszen fizetesem tetemes resze a naluk vezetett szamlara erkezett, s a fedezet mindig bosegesen rendelkezesre allt. Idom nagy reszet azonban kulfoldon toltom, igy a magyar bankszamlat az ottani kifizetesek rendezesere hasznalom csupan. "Kivalo ugyfelsegemet" a Bank tavaly azzal honoralta hogy soha nem kert es nem is hasznalt hitelkeretemet triplajara emelte junius vegen.

A szokas ilyenkor az, hogy a Bank kuld egy ertesitest errol - termeszetesen szigoruan levelben, ami a mai online vilagban szinte felfoghatatlan - , mely kibocsatasanak datumatol (tehat NEM a kezhezveteltol) szamitott 15 nap all az ugyfel rendelkezesere, hogy fellebbezzen, ellenkezo esetben a Bank az ugyfel altal elfogadottnak tekinti a levelben kozolteket.
 
Ezzel csupan annyi problema volt, hogy miutan nem tartozkodtam magyarorszagi lakcimemen, mire a levelet megkaptam iden marciusban, legutobbi ottjartamkor, a hatarido mar jocskan letelt. Az egeszbol anno annyit erzekeltem, hogy hirtelen kozel egymillio fortinttal tobb lett a szamlamon. Nem nagyon foglalkoztam a dologgal, hiszen szerencsere joval tobb csucsult meg rajta, ezert naivan gondoltam, majd ha legkozelebb arra jarok, jelzem, hogy nincs ra szuksegem, hiszen hala az egnek, meg csak a kozeleben sem jartam annak soha, hogy bele kelljen nyulnom a nevetseges feltetelekkel es egyoldaluan rendelkezesre bocsatott hitelkeretnek.
 
A legkozelebbi hazakeveredes csak iden marcius kozepen tortent meg, aprilisi fizetesem pedig immaron teljes egeszeben a kulfoldi szamlamra erkezett. Akkor, korrekt ugyfel leven, besetaltam a szamlavezeto fiokomba, vartam ropke egy orat, majd tajekoztattam az ugyintezo kisasszonyt a helyzetrol, miszerint tudjanak rola, aprilistol a fizetesem nem az o szamlajukra erkezik, szeretnek ezt-azt elintezni, illetve van egy altalam nem kert, es soha fel nem hasznalt hitelkeret a szamlan, ugye nem lesz ebbol problema? Hiszen eddig sem volt ra szuksegem, a tovabbiakban sem lesz.
 
Megnyugtatott, hogy nem, dehogy, amig nem nyulok bele a "tutiba", addig nem lesz vele gond, de miutan a hitelkeret egy bizonyos osszeg berkezesehez van kotve, a Bank majd jol felul fogja vizsgalni, ergo majd megkeresnek. Ha ekkor jelzem, hogy le akarom mondani, ez potom 2,300 Ft-os dij megfizetese elleneben megtortenik. Na, ez az, amit ott es akkor kellett volna megtennem... De bizva bennuk es a megnyugtato tajekoztatasban, nem tettem. Az eves fordulonap ugyis junius vege, mondta a kisholgy, addig van idom. Mondtam, jo, akkor majd legkozelebb elintezzuk, ugyis megyek megint haza majus vegen.
 
Mult heten epp ezt a szamlat ellenoriztem a netes feluleten, s a szemembe otlott egy 19,800 Ft-os levonas, melyet a Bank eszkozolt, "kezelesi koltseg" jogcimen. Vernyomasom egybol az egekbe ugrott, azonnal telefon az ugyfelszolgalatra. Kerdeztem az - egyebkent nagyon kulturalt es kedves - holgyet, hogy ez megis micsoda? Mire o nyugodt hangon kozolte, hogy a bankszamla hitelkerethez kapcsolodo eves kezelesi koltseg. Mondom neki, hogy de hat junius vegen kaptam (eroltettek ram) ezt a megemelt keretet, miert aprilisban vonnak? S megis mit kell "kezelni" egy olyan hitelkereten, melyet soha nem kertem, melyhez soha hozza nem nyultam, s melyrol elozetesen meg jeleztem is, hogy nem lesz ra szuksegem, le fogom mondani majus vegen? Gondolkozott, zenet kapcsolt, majd kozolte, hogy hat, sajnos ez a szabaly. Nem olvastam az ASZF-et? Hat, nem, sot, a levelet sem kaptam meg (csak szerintuk, hiszen anno nem eltem fellebbezessel a 15 napos hataridon belul).
 
Nem pofatlansag kicsit,  hogy az altalam soha nem kert, soha fel nem hasznalt, es teljesseggel egyoldaluan rameroltetett, junius vegen megitelt hitelkeret kezelesi koltseget aprilis kozepen vonjak le, plane azutan, hogy ez volt az elso olyan honap, melyben nem erkezett arra a szamlara fizetes jogcimen jovairas, s melyet en korrekt modon elore jeleztem?
 
Kerdezte a holgy, szeretnek-e panaszt tenni. Mondtam, termeszetesen, melyet ott es akkor rogzitett. Kerdezte, torolje-e a hitelkeretet? Persze, mondtam, most, hogy a Bank mar boldogan bezsebelte a penzt? Meg csak az kene! Szepen vizsgaljak ki a panaszt, iteljek meg, hogy jogosan tortent-e a levonas (nyilvan szerintuk igen, szerintem meg nem), utaljak vissza a szerintem teljesseggel inkorrekt modon levont penzt, s majd utana mehet a torles.
 
Ez a nem megfelelo tajekoztatas es a bankok hatartalan pofatlansaganak klasszikus peldaja. Hihetetlen, hogy egyreszrol hogy futnak az ember utan, kepesek hajnali haromkor  - mas idozonaban vagyunk - heteken keresztul telefonon zaklatni ilyen-olyan uj termekkel, meg hetvegen is fel tudnak hivni, ha kulonosen nagyosszegu utalast indotok a szamlamrol, biztos en voltam-e, nem tortent-e visszaeles, de melyen hallgatnak az ugyfelet esetleg hatranyosan erinto ugylet reszleteirol? Undorito hozzaallas!
 
Ha nem itelik jogosnak a panaszomat es jogtalannak a levonast, megy a level a PSZAF-nak es a Fogyasztovedelemnek. Nem az osszegrol van szo  - de, persze arrol is, de nem azon van a hangsuly - de komolyan igy dijazzak egy regi ugyfel korrekt hozzaallasat? Szegyellje magat a Raiffeisen Bank, ilyen aljas modon talat penzhez jutni! Harminc nap all rendelkezesre a panasz kivizsgalasara, utana folytatasa kovetkezik.
 
Udvozlettel,
 
Egy megtevesztett Raiffeisen ugyfel

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fruit.amour (törölt) 2013.05.10. 10:14:09

@telkoe: Saját tapasztalatom szerint, a kaució sokaknak nem erre kell, pedig erre kellene félre tenni... volt olyan akihez beköltöztem, majd legközelebbi találkozóra kocsival jött, kérdezem tőle, hát ez meg... mondja, hogy végre tudott gumit venni rá, meg levizsgáztatta és mosolygott a kis hölgy és mutatott rám meg a lakásra... na mondom szép, ez elköltötte az első havi díjat és kauciót erre.

fruit.amour (törölt) 2013.05.10. 10:16:53

@Nevem Earl: nekem is... az elejétől kezdve, emiatt bicskanyitogató az egész levél. Nekem is van tartalékom, keresetem is magasabb mint az átlagnak, még sem dörgölöm a plebs orra alá, sőt a mindennapi életben sem mondaná meg rólam senki, még csak terepjáróm és BMW-ém sincs, egy 10 éves Focussal járok, meg BKV bérletem van (persze a céges kocsi azért komolyabb, de egy fillért nem adnék egy olyan autóért, mert fillérbaszó vagyok...)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.10. 10:24:59

"Sajnos csak ekezetek nelkul, gepem klaviaturaja egyelore keptelen megbirkozni a magyar abece rejtelmeivel..."

Ez nem a klaviatúrád kérdése te barom...

Manyecska 2013.05.10. 10:26:29

@zsiráfffff: nekem se volt "beleavatkoznom" azt majdnem feljelentettek /"könnyű" testi sértés/!!:D

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.10. 10:26:32

"19,800 Ft-os levonas"

19 forint és 800 fillér, te barom...????

Tormas Torontal 2013.05.10. 10:29:05

Nem a klaviatúrával van baj!

Manyecska 2013.05.10. 10:34:03

Ezérttartittazország!

darthvad 2013.05.10. 10:46:59

@Tiborfalvi Tibor: Azt tudod hogy kérheted hogy mondjuk 3000 HUF alatti összegekről ne kapjál SMS-t és akkor az ilyen fiszfaszokról nem kapsz többé?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 10:50:13

nem tudom tik hogy vagytok vele, de nekem az ekezet nelkul irt szövegektol szetrobban az agyam.ma nem minthaolyan sok lenne, nade akkor is. a faszomert nem lehet venni egy magyar nyelvu billentyuzetet,ha tudja a kedves poszt tolo, hogy egy kibaszott nagy regenyt ir ide a homarra??

Bálintka. 2013.05.10. 10:53:26

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): Ha ipodja van, akkor ay arra csatlakoytatott magzar billentzuyet is angolkent fog reagalni.

Panelproli 2013.05.10. 10:55:17

Én az 1.000.000Ft.- alatti fiszfaszokról sem kérek SMS.-t! Az apró nem érdekel:-)

Szép halál és rossz házasság van. De "ajándék egymilliós hitelkeret", na olyan NINCS!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 10:58:07

@Bálintka.: ha ájpodon megírt egy ijjen litániát, akkor megemelem előtte a kalapom!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 10:59:48

@Bálintka.:
jaaa! úgymán más! mármint nem a poszter más!

neet 2013.05.10. 11:00:20

Manyecska, menstruálsz vagy túl kevés Star Treket nézel, vagy mi a baj? :)
Bírlak, meg a szövegeid alapján olyan normálisnak tűnsz, állat- (és EMBER!)barátnak meg humorosnak meg minden, de ez a szarka ügy.... főleg összemosva a nyugdíjasokkal, na ezért kár volt. Ugorgyunk.

Utoljára kb 10 éves koromban pakolgattam vissza lelkesen a fészekbe a ki-kihulló madarat , míg egy nap a macska elszaladt vele. Akkoriban olvastam (először) a Tüskevárt is. Alapmű, ami a természethez való hozzáállást illeti.

Elhagyott őzgyereket sem simogatunk...
na tényleg ugorgyunk.

Bálintka. 2013.05.10. 11:07:16

@Panelproli: Majdnem beleugrottam anno egy citybankos ajándék hitelbe. A lényeg, hogy kapsz egy hitelkártyát x hitelig, melynek az első éves kártyadíja nulla Ft. 2. évtől meg évi 8000 Ft. Ja mondom ok, tetszik a dolog, mert majd a 10. hónapban megszüntetem. Nono! Ha az első díjmentes évben felmondom a szerződést, akkor felszámítják a 8ezret. Nem igényeltem végül, pedig jó lett volna játszadozni, a 45 napos ingyen hitellel.

Panelproli 2013.05.10. 11:07:46

@neet: "Elhagyott őzgyereket sem simogatunk..."
És ajándék lónak sem szabad a fogát megnézni!

telkoe 2013.05.10. 11:08:32

@fruit.amour: Az hogy mire kolti a berbeado lakbert nem a berlo dolga. Az egyetlen fontos dolog h adja vissza a kauciot a kikoltozes napjan ha nincs tartozas.

Panelproli 2013.05.10. 11:12:46

@Bálintka.: Mondom én!
Az ajándék hitelkeret egy oxymoron, semmi több.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 11:13:23

@neet:
háthamán úgyis el van hagyatva, akkormá nem mindegy?

kisvirag78 2013.05.10. 11:20:07

Én is sokat szívtam a ráfázolnál, pedig kezdettől az ügyfelük voltam, és eleinte jó banknak tűntek, nem voltak gondok.
Én is kaptam "ajándék" hitelkeretet, 750 ezer forint értékben. Levelet még akkor nem kaptam, de az aktuális számlaértesítőn észrevettem, és telefonáltam. Közölték, hogy x újságban és a bankfiókokban (ahová nem jár mindennap az ember) ki volt függesztve, hogy aki ilyen meg olyan jó ügyfél, annak ők felülvizsgálják és megemelik a hitelkeretét (100 ezres volt, és csak biztonságból, de sosem használtam). Addig hisztiztem, és fenyegettem őket mindenfélével, amíg "méltányossági okokból" ingyen visszaállították az eredeti állapotot.

Másik eset: 5 milliós hitet akartunk felvenni a házbővítéshez és felújításhoz. Mivel az építkezés közepén voltunk, közölték, hogy így csak teleknek tudják elfogadni, és ők arra nem adnak, meg egyáltalán, miközben csak telekárban ér 30 milliót, hát mondtuk, jó, és átmentünk az Unicredithez. Ott kértek hitelesszámlakimutatást a fizetés igazolásához. Visszamentem, hogy kérem. Nem elég, hogy ez pénzbe kerül (én akkor már elektronikusan kaptam, az nem volt jó), nem voltak hajlandóak hitelessé tenni és a fiókvezetővel aláíratni, mert "szerintük így is el kéne fogadni". 5x-i próbálkozás után az Unicredit fiókvezetője áttelefonált a Raiffeisenes fiókvezetőnek, hogy nagyon unja, hogy emiatt áll az ügyünk, és ő kéri, írja alá. Na akkor aláírták. Megalázó és felháborító volt.
Na azóta az Unicreditnél vagyunk, de a számla még maradt, mert néhány összeg még jött rá, néhány csop. beszed. megbízás is volt, és igazából nem értem rá a gyerekek miatt órákat a megszüntetési procedúrára szánni (haláleset miatt volt benne tapasztalatom, náluk a számlát megszüntetni szinte lehetetlen). Ez alighanem baj volt.
"Rendszerhiba" miatt tévedésből 4 hónapon belül 3x zárolták a számlámat, mert belemásztam a hitelkeretbe az átutalásokkal, amelyek nap szerint előbb voltak, mint a pénzek érkezése, és a rá érkező pénz nem munkabér volt, hanem családi pótlék, és lakbér. A szabályzatuk szerint az így érkező pénzeket is jóváírásként kell értelmezni, így pedig a minimum érkező pénz több mint kétszerese ment a számlára, de ugye a "rendszer" tévedett. Megoldásként azt javasolták, vegyek le az Unicreditről KP-t, és a pénztárban fizessem be (kezelési költségért), mert azt elfogadja a rendszer, és akkor majd feloldódik a számla (jó kis pénzmosási lehetőség). 3x egymás után. Na a harmadiknál az is történt, hogy a felszólító levél 22-én érkezett, a befizetési határidő pedig 19-e volt. A PSZÁF-hoz (is) fordultam, ekkor soron kívül intézték az ügyet, és bocsánatkérésként írtak egy levelet, amiben az volt, hogy az ő hibájuk, elismerik, és dolgoznak rajta, illetve bocsánatképpen fogadjam el az ajándékukat.
Mi volt mellékelve? Egy logós golyóstoll, ami nem fogott rendesen. Hűha, de kitettek magukért! Na ezután vettem a fáradtságot és megszüntettem a számlát.
Az Unicredit lassú és bonyolult, de legalább emberek dogoznak ott, és nem fognak mindent a gépekre.
Soha többet UPC és Raiffeisen!

Manyecska 2013.05.10. 11:25:45

@neet: hát spéciel a Tüskevárt három éve olvastam utoljára, nagyapám is nagy csónakos szóval. Miaza Stár Trek?? Lifenetvörköt nézek a legtöbbet, na.

VT Man 2013.05.10. 11:27:47

@atpijkamo:
"Meglepően sok üres lakás van. Azt hinné az ember, pazarlás, ha egy lakásban nem laknak."

A probléma az, hogy nem lehet elkérni a valós bérleti árát egy lakásnak.

Ha egy adott albérlet most 60 ezer körül van, akkor az áron alul van kiadva. Reálisan 120 ezer körül kellene kiadni.

Hiszen rengeteg dolog amortizálódik. Fürdőszoba felújítás 10-20 évente - 1-2 millió minimum. Ez leosztva évi 100 ezer, azaz havi 8 ezer. És ez csak a fürdőszoba! Ott a konyha is, illetve gáz/cirko (csere szintén 3-400 ezer), stb.

Ha valaki rendesen akarja kiadni a lakást, és szinten akarja tartani, akkor nem tud annyit elkérni érte, mint amennyit kellene.

Piszkos Freud 2013.05.10. 11:29:19

Ha pénz kerül a számlára, akkor az nem hitelkeret, hanem hitel.

Hitelkeretem nekem is van. Nem kerül semmibe (jár a számlám mellé). Amíg igénybe nem veszem. Ezért hitelkeret.

Ő meg is kapta az 1 milla hitelt. Mire gondolt? Hogy a bank ingyen vágta hozzá?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.10. 11:34:41

@Piszkos Freud: Miből gondolta a bank, hogy ő kért ilyet :D

ferand1979 2013.05.10. 11:35:41

1 millát csak úgy a bank kérdezés nélkül rátesz a számlára, és nem INTÉZKEDEL??
Mit gondolsz a bankok jótévő szolgálatok, akik csak úgy odaadnak "megőrzésre" pénzt, hogy hízóttabbnak mutatkozzon a számládon az összeg?
Hát nem.
És sántit még valahol a dolog.
Kellett legyen egy "rákérdezés", nem csak egy egyszerű levélben tájékoztatnak ekkora összegnél.. 10-20-50.000-nél még elhiszem, de 1 millánál nem.
Köthetsz NET számlacsomagot, és kérheted, hogy elektronikus úton tájékoztassanak.. Jah, hogy a Raif.-nél ez nem lehetséges? Akkor menj át máshová..
Ha átvertek, menj máshová...
De látom ezt sem írtad, hogy megtennéd...

Amúgy

Bálintka. 2013.05.10. 11:35:58

@Piszkos Freud: "Nem kerül semmibe (jár a számlám mellé)"

Pont erről van szó, hogy maga a hitelkeret, a rendelkezésre álló hitel kerül keretösszeg mértékétől függően éves kezelési költségbe. Kinél bankolsz, hogy neked ingyen adják? (bár olyan bank is van, aki a banki költségekről nem küld külön sms-t... A posztoló millás hitelkerete kerül évi 20 lepedőbe.

Bálintka. 2013.05.10. 11:47:39

@ferand1979: A Raiffeisennél valóban úgy megy, hogy csak úgy küldenek egy levelet, és vagy reagálsz, vagy megemelik a hitelkeretet. Azonban bármikor lekérdezed az egyenleged, akkor nem azt írja, hogy 1000 Ft tőke + 1000 Ft hitelkeret, hanem összesen van 2000 Ft szabadon felhasználható pénzed. A posztoló ezért látott azonnal 1 millával többet. Nekem elég szar a fizetésem, de én is kaptam tőlük fél millát "ajándékba". Nem foglalkoztam vele, azóta minden évben jön az éves díj. A lemondása meg még több lenne.

kovacs55 2013.05.10. 11:54:06

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):

"Ez nem a klaviatúrád kérdése te barom..."
Több tiszteletet kellene tanusitanod a többiek fele...Nem tudod hogy ki mit es miert tesz...

Ha van egy WIN verziod szingalez nyelven Grönlandon akkor nem fogod valtogatni a klaviaturakat...Apropo, az en altalanos iskolai idömben meg tanitottak az ekezetnelkuli szövegertelmezest a magyaroran...lehet hogy ma is hasznos lenne az iskolakban????
Kerj kölcsön egy regi tankönyvet es potold a hianyossagaidat...

Jokkura 2013.05.10. 11:59:48

@VT Man:" Fürdőszoba felújítás 10-20 évente - 1-2 millió minimum."
ez hogy jött ki? ,aranyból van a csaptelep,vagy 40m2 alapterületű,és carrarai márvánnyal van borítva még a fal is 3m-ig?

Raiffeisen Bank Zrt. 2013.05.10. 12:04:54

Kedves Homározók, Kedves Ügyfelünk!

A hozzászólásban leírt - és bankunkhoz is benyújtott - panasz kivizsgálását megkezdtük.

További szép napot kívánunk!
Raiffeisen Bank

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 12:12:59

@kovacs55: nekem csak ne osztogassál itt tanácsokat öcsi! amit idéztél azt kurvára nem én írtam, úgyhogy szépen házhoz jöttél a lófaszért! és te mondod nekem, hogy üljek vissza az iskolapadba, meg hogy tanuljak mg szöveget értelmezni? :D
lol, barom!

Bálintka. 2013.05.10. 12:14:20

Miért nincs olyan szép kis sárga csavarhúzó logója itt is a Raiffeisennek? Jól mutatna.

Zuzzant 2013.05.10. 12:15:01

Raiffaisen a 'legjobb' bank. Ezt már szinte mindenki tudja idehaza.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:23:06

@Bálintka.: Köszi! Éredekes.

Vajon miért vették? Vagy ha vették, miért nem laknak benne? Befektetésnek vették? Kiadni vették, csak mégsem adják most ki?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.10. 12:24:14

Volt olyan bank, amelyiknél a válság előtt a devizahitelhez azonnal adtak egy hitelkártyát is, hiába ellenkeztél. Sőt, ha ketten vettétek fel a hitelt, akkor két kártyát adtak.

Bálintka. 2013.05.10. 12:25:21

@atpijkamo: Pont most jött be egy nő, hasonló cipőben jár. Németben él a családjával, és néha haza jön egy két napra egyedül. Na erre kell az az üres lakás...

peter3374 2013.05.10. 12:27:42

@Jokkura: Latom nem ismered az arakat... Nem mindenkinek annyi a felujitas hogy lomizik egy uj lavort... Amugy meg a carrarai marvany rossz pelda mert nem a marvany meg a ganit nem tul draga burkoloanyag, persze hacsak nem valami spec anyagot hasznalsz, de amugy a jol kinezo keramia burkoloanyagok is kerulnek annyiba vagy joval tobbe mint a marvany

Bambano 2013.05.10. 12:28:04

nekem egyszer volt egy csörtém az első bankkal. szépen leírtam a panaszom, elküldtem a pszáf-nek. ők meg az egész pakkot továbbították a bank jogászának, hogy vizsgálja ki. ki is vizsgálta, nagy meglepetésemre arra jutott, hogy a banknak van igaza. a pszáf dettó.

úgyhogy nyugodtan küldd a panaszod a pszáfnek, kb. annyi eredménye lesz, mintha egyből a szemetesbe dobtad volna.

Manyecska 2013.05.10. 12:32:32

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): baszodalássan:D engem is megfeddtek ma, komolyan már tökre meg vagyok szeppenve!!:D valami front van??

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:33:23

@VT Man: Ez rendben. De miért adják ki mások féláron. Túl sok a kiadó lakás, azért alacsony az árszint? Dehát épp azt hallom, hogy M.o.-on kevés a kiadó lakások aránya.

@Bálintka.: Aha.

Etniez 2013.05.10. 12:33:58

@kakukk11: Én is kérésnél nélkül kaptam hitelkeretet, majd emelgették. Aztán amikor nekem is levontak kezelési ktg-.et, azonnal lemondtam.
Képzeld el, ez ilyen. Ne hitetlenkedj tovább, olvass utána.

Atörökk 2013.05.10. 12:35:26

@atpijkamo:
Viszonylag olcsó, illetve önkormányzati bérlakásból van kevés. Piaci alapon kiadó lakásokkal Dunát lehet rekeszteni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:38:30

@A.Snatch: "@Manyecska: na én is pont ezért nem tartok otthon kisebbségit,képes és behívja a többieket :D"

:))

Én is angol inast tartok, az az igazi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.10. 12:39:32

@Bálintka.: "A posztoló millás hitelkerete kerül évi 20 lepedőbe."

Pénzszedés a semmiért, ez az igazi üzleti modell :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 12:40:17

@Manyecska:
nem tudom mi a fasz van ma, de kibaszott idióták az emberek. még szerencse, hogy mi itt páran normálisak vagyunk!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:41:08

@atörökk: Aha.

A piaci árszint miért nem reális? Fizetőképes kereslet nincs? Mert úgyis a többségnek van saját lakása?

A lakás bérleti díj, és ugyanakkora lakás a banki kölcsön törlesztő részlete milyen arányban kell(ene) álljanak egymással?

Manyecska 2013.05.10. 12:42:42

@atpijkamo: :DD mi thai-fűszoknyás lányokat..

Manyecska 2013.05.10. 12:45:03

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): basszus, nem én vizionálok fekvő árva őzt minden buszmegállóba..!:)

Atörökk 2013.05.10. 12:50:59

@atpijkamo:
Kereslet nem nagyon van, pontosabban fizetőképes nem nagyon van.

Sokan vettek lakást befektetési céllal hitelből úgy, hogy majd kiadják, és a bérleti díjból bejön a törlesztés. Na most a törlesztőrészletek elszálltak, viszont több bérleti díjat nem tudsz kérni, mert a fizetések nem lettek jobbak.

A bérleti díjnak, meg a törlesztőrészletnek a világon semmi köze egymáshoz. Mi több, nálunk még valamivel jobb is a helyzet e téren, mint a németeknél pl., ott jó pár városban még a válság előtt sem érte meg befektetési célból hitelből lakást venni, mert nem tudtad annyiért kiadni, hogy bejöjjön rajta a hitel.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:53:17

@atörökk: "nem tudtad annyiért kiadni, hogy bejöjjön rajta a hitel."

Úgy lenne logikus, hogy ha nincs elég pénzem, akkor bérlem a lakást, ha több pénzem van, akkor megveszem. Nyilván a bérleti dí nem lehet magasabb a törlesztőnél. A törlesztő viszont nem lehet sokkal magasabb a bérletinél.

pdw (törölt) 2013.05.10. 12:57:34

"hogy jogosan tortent-e a levonas (nyilvan szerintuk igen, szerintem meg nem)"

Te hulye vagy. Nyilvan jogos. Folyoszamlahitel-keretnek mindig van dija, ami a hitelkeret x%-a szokott lenni.

Azt se tudod mit irsz ala aztan meg neked all feljebb?

Atörökk 2013.05.10. 13:00:52

@atpijkamo:
Nem okvetlen pénzkérdés, van ismerősöm, aki tudott volna venni, csak jobban megérte/megéri neki a vállalkozásaiban tartani a pénzét.

mqqq 2013.05.10. 13:01:34

Egyébként miért baj ha megnő a hitelkeret? Értelmes ember attól még nem költ többet (még ha a bank nyilvánvaló célja ez is..)

Bálintka. 2013.05.10. 13:04:59

@mqqq: mert nő az éves kezelési költség is. (ami akkor is jár a banknak, ha semmit soha nem költesz belőle)

elwood 2013.05.10. 13:14:12

@mqqq: sok banknál éves költsége van, ott arányos a keret nagyságával.

citinél ingyen van, de pl. én kértem, hogy vegyék kisebbre, mert ha ellopják a kártyám nagyobb kárt lehet okozni.

neet 2013.05.10. 13:34:18

@Manyecska: hát amiben új világokat fedeznek fel, de ha kiesnek, nem teszik vissza őket a fészekbe. :)
Amúgy azt olvastam, h megvolt az ebéd a ZOO-ban. A kis farkaskölyök nagyon örült a változatos menünek, még sosem evett ugyanis szarkát.

Bálintka. 2013.05.10. 13:37:44

@neet: Nagyon örült?? Függő lett. ezentúl csak szarkát hajlandó enni. Úgyhogy ha meg van még Anyu Apu a közelben, akkor őket is szívesen látja a Zoo.

mid life (törölt) 2013.05.10. 13:46:22

@telkoe: Ja, csak az a baj, hogy a kiköltözéskor nem akarja visszaadni, mert már az elején elverte a közüzemi számláira, egy új lapos tévére, egy nyaralásra, akármire. Én háromszor jártam úgy 8 év alatt, hogy könyörögnöm kellett a kaucióért. Kettő azért nem adta vissza, mert már az elején elköltötte és havi, napi kiadási gondjai voltak, így nem tudta összeszedni időre a pénzt, a harmadik meg azt állította, adja csak részletekbe tudja, mert a mosógépe tönkrement és abból vett... azóta is kapom részletekbe....

mid life (törölt) 2013.05.10. 13:48:56

@atpijkamo: Én a múltkor számoltattam ki Duna House-nál, amit bérlek panelt arra egy tízessel kevesebb lenne 15 évre a törlesztő, 2 misi előfizetéssel, mint a havi bérleti díj... ezt elmondtam a tulajnak, aki ennek hatására levette a 2 szobás panel havi 70 ezres bérleti díját 50-re kisebb veszekedések és fenyegetőzés árán...

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 13:50:58

@mid life: Jó!

A pontos kalkulációt megosztanád velünk?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 13:52:02

@mid life: "a kiköltözéskor nem akarja visszaadni"

Az utolsó pár havit ne fizesd, és akkor egálba lesztek.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 13:54:32

@neet: "@Manyecska: hát amiben új világokat fedeznek fel, de ha kiesnek, nem teszik vissza őket a fészekbe."

És kutyát se tartanak, mert az csak költség, meg betegségeket terjeszt, meg úgyis megdöglik egyszer.

Meg gyereket tartani is csak csupa kiadás.

Manyecska 2013.05.10. 13:56:11

@neet: nyehhhe, beszéltem másfél órája a ZOO-val, megkérdeztem nem vetik-e a kígyók elé, de határozottan kiröhögtek. Még esszéket is írnak a karanténról:)

Manyecska 2013.05.10. 13:57:13

@atpijkamo: ááá jó hogy ittvagy! a rigót is a karanténba vitték v. az élethalál házba??

Atörökk 2013.05.10. 14:00:02

@Manyecska:
Egy albán keresztszülő örökbefogadta.

mid life (törölt) 2013.05.10. 14:00:37

@atpijkamo: Most épen azt csinálom... 07.01-gyel költözök ki, mert nem volt hajlandó eladni nekem, úgy összevesztünk... árulgassa tovább, még 8 évig nem tudja eladni, azt majd rájön.

Manyecska 2013.05.10. 14:01:16

@atörökk: azt mondta rögtön megetették. Már a rigót nem őt. Vagy apti albán??

mid life (törölt) 2013.05.10. 14:02:15

@atpijkamo: Minek? Legyen annyi elég, hogy havi szinten kevesebb lenne a hitelem, mint amennyit most fizetek neki lakbért, kb. 7,5 misire felértékelt lakás, 2 misit fizettem volna be, 15 évre havi fix 58ezer valamennyi lett volna...

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:03:10

@mid life: Azt utálom: Nem, nem enged a húsz millából felet. Nem. Nem. Aztán hallom, hogy két hónap múlva eladta tizennyolcért.

Atörökk 2013.05.10. 14:03:50

@Manyecska:
Persze, hogy megetették a rigót. Az örökbefogadónak friss rigót akartak adni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:05:04

@mid life: "15 évre havi fix 58ezer"

Azért számold bele az inflációt. 5-10-15 év múlva az nem ugyanaz az 58ezer lesz. A bérleti díj meg mozog az árakkal.

Atörökk 2013.05.10. 14:06:23

@atpijkamo:
A bérleti díjak reálértéken csökkentek az elmúlt 10-12 évben.

Fejesrob 2013.05.10. 14:06:45

Mekkora egy gecik. Remélem, Orbánék tovább szívatják a bankokat. Az ilyenek húzzanak csak el.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:08:50

@atörökk: Érdekes. De gondolom nem ez a várható trend.

Manyecska 2013.05.10. 14:11:02

@atpijkamo: aha. kösz. hoztak egy dolmányosvarjút is azt elküldték a Noé-ba, érdekes. Nem offolok tovább:)

Atörökk 2013.05.10. 14:13:24

@atpijkamo:
Ezt ugyanúgy nem lehet előre megjósolni, mint mondjuk azt, hogy x részvény árfolyama mennyi lesz 2 év és 4 hónap múlva.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:19:27

@atörökk: Azért részvényt venni hosszú távra okos döntésnek szokott számítani.

Atörökk 2013.05.10. 14:21:51

@atpijkamo:
Általában igen. Főleg, ha nem hitelből veszed, és ki tudod várni, ha esetleg néha éppen elmegy mínuszba.

Manyecska 2013.05.10. 14:23:55

@atpijkamo: jóoké.amúgy fészekből kiesett volt, nem süldő, a méretei alapján, rongyba betekertem amíg evett, micsoda visongás volt:D egy napi spam-et megért volna:)

Rókakígyó 2013.05.10. 14:27:04

A raifinál az a helyzet, hogy időnként vadulnak, de hamar belátják, ha odafigyel az ember. Nekem egyszer csak fel akartak számolni a meglévő hitelkeretem után pár ezer forintot. Szerencsére megtehetem, hogy nem kell feltétlen ez a hitelkeret nekem, hát fogtam, felhívtam őket és mondtam, hogy akkor ezt most lemondanám. Rögzítették, majd két nap múlva felhívtak és megkérdezték, hogy miért is szeretném lemondani. Elmondtam nekik, hogy a díj, amit számolnak nem tetszik, erre azt mondták, hogy elengedik a díjat. Ezt javaslom a naiv ügyfélnek is. Esetleg azzal a keményítéssel, hogy felmondja a számláját. Arra lehet, hogy értelmesen reagálnak majd. Mivel nem olvastam a posztot teljesen végig, lehet, hogy ez meg is történt.

Rókakígyó 2013.05.10. 14:32:33

@Rókakígyó: Kiegészítem magamat: nálam is ugyanez történt, csak kisebb összeggel: a hitelkeret régebb óta állt fenn és arra raktak hirtelen kezelési költséget. Szerintem fenyegesd meg őket a bankszámla felmondásával.

Panelproli 2013.05.10. 14:35:10

@atörökk: A Viszonylag olcsó, illetve önkormányzati bérlakásról csak annyit mondanék, a kőbányai önkormányzatnál áprilisban lehetett beadni pályázatot lakásokra. Ahogy néztem, egy 46nm-es kéglire 42 ezret kérnek lakbért. Sőt Ráckevén is van lakásuk, 95nm potom 100ezer/hó. Persze lehet mondani, egy öröklakás bérleti díja több. Ez így van, de az önkormányzat pont leszarja az épületek lakások karbantartását, mindenre azt mondják az a lakó feladata.
Így azért kicsit más nem?

Atörökk 2013.05.10. 14:56:29

@Panelproli:
Tudom, igen, önkormányzatok is próbálnak piaci áron adni bérbe lakást, más kérdés, nem igen fog nekik menni mert ahhoz már szolgáltatást is kéne nyújtani.

Bálintka. 2013.05.10. 15:04:28

@Rókakígyó: Sőt. Egy fix összeget lekötök maguknál 1 évre, kvázi 1 éves hitelkeretet adok Önöknek, ami után igen durva kezelési költséget fogok számolni.

Rókakígyó 2013.05.10. 15:10:53

@Bálintka.: hacsak úgy nem.... de ebbe lehet, hogy nem mennek bele:)

Bálintka. 2013.05.10. 15:13:43

@Rókakígyó: Azt mondom, hogy kiküldtem a levelet, amire nem érkezett 8 napon belül reakció. Úgy emlékszem ők sem ajánlottan küldik ezeket. :)

mid life (törölt) 2013.05.10. 15:19:04

@atpijkamo: Ez az... ugyanolyan méretű lakásokban lakok, 8 éve kezdtem havi 35-tel... utána lett 40, 45, 50... most már a 55-60 körül tartunk.... 58 meg 58 ezer lesz 13 év múlva is...

Anomalocaris (törölt) 2013.05.10. 19:35:37

@ColT: Miért nem csináltál screenshotot?? Már nem találom :(

Anomalocaris (törölt) 2013.05.10. 19:42:20

Na megtaláltam, csak először a cikkben kerestem. Ebből remek poszt lesz.

a saját barátom 2013.05.13. 14:12:05

Há1 e dikmán....

dróton dzsal a metró.....

Barátom!

egy dolgot sose felejts el : olyan, hogy "ajándék", pláne egy banktól, nincs, nem volt és nem is lesz...

Ezeknek mindig ára van...ezeket mindig azonnal le kell mondani, kikérni a nyomtatványt a megszüntetéséről, és utána folyamatosan böngészni a kivonatokat vagy 2 hónapig..ha csak 1 Ft-os is le mer emelni, azonnal feljelenteni a mocsadék szarzabáló köcsög bankot......

Manyecska 2014.02.24. 12:04:04

@a saját barátom: dikk a petrò dzsal dròton xd lasd petroleum
süti beállítások módosítása