Tékozló Homár

Nem érdemes a Raiffeisen Lízingre hagyni az autót

2013.07.22. 11:47 | jackyll | komment

Gergő nem tudja tovább fizetni autója lízingjét, ezért további 2,2 millió forintot kellene befizetnie. A hitellel felvett 3,6 millió forintot ugyan visszafizette, de az autóját csak 1,4 millióért számították be, bár rövid időn belül, a lökhárító karcolásainak korrekciója után továbbadták 2,1 millióért:

Még a vérzivataros CHF árfolyamemelkedés előtt 2007-ben kötöttem kölcsönszerződést új autom vásárlására. Mindig időben, megállapodás szerint, sírás-rívás nélkül törlesztettem, bár ennek következtében már a futamidő félidejében, 2013-ban megfizettem a felvett kölcsön (3,6mHUF) teljes összegét. 2012. december 31.-vel váratlanul elvesztettem állásomat, így háztartásom finanszírozása és 2013.februárban született kisgyermekem ellátása komoly veszélybe került. Munkajogviszonyom elhúzódó rendezetlenségére hivatkozva kértem kényszerűen Raiffeisen Lízinget 2013.05.15.-vel a kölcsönszerződés végelszámolásának megindítására bízva abban, hogy az tisztességes, egyenlő és átlátható feltételekkel fog lezajlani. Mielőtt megindítottam az eljárást persze tájékozódtam a feltételekről, de azt legkeményebb rémálmaimban sem képzeltem volna, ami eztán következett. A kölcsönszerződés mielőbbi lezárásában bízva jóhiszeműen aláírtam a végelszámolási megállapodást mely az aktuálisan fennálló tarozásomra, illetve finanszírozott, tulajdonomban lévő gépjármű várható értékére vonatkozóan semmilyen információt nem tartalmazott, de csak ezen dokumentum aláírásával lehetett megindítani a végelszámolási folyamatot. A szerződés tartalmazta azonban a Raiffeisen Lízing opciós gépjármű vásárlási jogát egy, az aláíráskor nem ismert, Raiffeisen Lízing. Zrt. által megbízott külső igazságügyi szakértő által, EUROTAX alapján a jövőben meghatározott vételáron. (!!!!!)


Az igazságügyi szakértő a gépkocsi műszaki állapotával és felszereltségével kapcsolatos tévedések (felszereltség, műszaki állapot) alapján gépkocsimat 1.438.000 Ft-ra értékelte, mely súlyosan, úgy 40%-al múlta alúl a gépkocsi piaci- illetve EUROTAX adatbázisban meghatározott értékét. A kölcsönszerződés végelszámolásának lezárásához így a bank, a gépkocsi ~1,4mHUF értéken való berablása felett további 2.2mHUF-ot követelt.

Időközben persze, amint a kocsi megállapított értékéről Raiffeisen Lízing engem informált én igyekeztem minden létező formában kezelni a helyzetet, de RL Lízing minden felajánlott megoldástól elzárkózott kezdve a szerződés visszaállításától, előtörlesztéstől, de még a teljes, hátralévő tartozás egyösszegű kifizetésétől is (bár nem tudom honnan szedtem volna össze hirtelen további ~3,6mHUF-ot, de ha ezért cserébe visszakaptam volna a kocsim úgy annak későbbi értékesítésével is jobban jártam volna...). Utolsó levelükben pedig közölték, hogy a kocsit már eladták így bármi egyéb alternatív megoldás számukra nem elfogadható.

A kocsi alul értékeltségét mi sem jelzi jobban egyébként, mint hogy azt, a kölcsönszerződés lezárását persze nem bevárva-, Raiffeisen Lízing Zrt. időközben sietve, saját belső zárt kereskedő partnereinek fenntartott licit oldalán, az 1.438.000 Ft-ot ~20%-al meghaladó, magasabb áron értékesítette egy autókereskedőnek, majd az nem egész 2 hét leforgása alatt 2.099.000 Ft vételáron sikeresen továbbértékesítette a kocsit egy természetes személynek. A kereskedővel telefonon egyeztettem, ő elmondta, hogy a kocsi kifogástalan állapotban volt, azon kizárólag a hátsó lökhárító jobb sarkán lévő karcolásokat fényezte le eladás előtt!

Mindezt követően panasszal éltem a Raiffeisen Lízing felé az egyenlőtlen végelszámolási feltételek (nem tudom milyen áron fogja beszámítani a kocsit egy olyan ember, akit Ő bíz meg, és ha az az érték számomra nem elfogadható, akkor nincs visszaút...) illetve a gépkocsi értékfelmérésével kapcsolatban. Erre kaptam egy érdekes, sajnos elutasító válaszlevelet, melyben röviden a végelszámolási szerződés alárására hivatkozva közlik hogy nem áll módjukban felülvizsgálni a történteket, de akár részletekben is megfizethetem a még fenálló 2.2mHUF tartozásom. Megküldték továbbá műszaki szakértő levelét is, melyből egyértelműen kiderült, hogy a kocsit téves felszereltségi szinten, elég gyanus hibákkal került 1.4mHUF-on értékelésre.

Gyanus hibák például a szélvédőre sejtett kavicsnyom és a személyes favoritom a tengelykapcsoló hiba. Az autót folyamatosan márkaszervizben hordtam, a soron lévő 15 ezres átvizsgáláson épp csak néhány száz kilóméterrel leadás előtt voltam, 110 ezer km volt benne, legutóbbi szervizben cseréltek rajta fékbetétet, olajat, szűrőket, de a kocsival soha semmi kopóalkatrészen kívüli hiba nem volt, egyszerűen makulátlan állapotban volt!! A létező majd összes gyári extra csomag benne volt a tempomattól a digit klímán át az ülésfűtésig minden, Veszprémben vásároltam, az első néhány garanciális átvizsgálás után már egy budapesti szakszervizbe hordtam. Miután elmeséltem nekik a kálváriámat és levegőt kaptak átküldték a szerviztörténetet, amit az Eurotax online-ról lehívott értékbecsléssel és vásárlást igazoló számlával együtt csatoltam a PSZÁF Békéltető Testületéhez benyújtott kérelmemhez.

A történtek után teljesen tanácstalanul és totál pesszimistán várom a Békéltető Testületi köröket, amiken persze majd munkaidőben, szabadság terhére képviselhetem magam, Raiffeisen Lízing pedig nem írta alá az egyezményt a Testület döntéseinek betartásával kapcsolatban, így jó eséllyel évekig tartó polgári peres úton próbálhatom majd elérni, hogy a 2007-ben felvett 3,6mHUF kölcsön nekem "csak" dupla annyiba kerüljön...

seateurotax.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atörökk 2013.07.22. 16:38:51

@bigmac:
Nem baj. Aki keres, az talál. Persze aláírom, ehelyett egyszerűbb picsogni mindenen. Jut eszembe, el ne felejtsd: beléééééégzés, kiléééégzés.
Ja, amúgy keresd mág meg, hol írja, hogy nem vehető igénybe akár egyetlen autó megvásárlására? Kösz.

bigmac 2013.07.22. 16:48:25

@Rosszindulatú Vászka: hehe...arra gondoltam hogy pl jobb állapotban adod vissza mint ahogy elhoztad...mivel hitelfelvétel elött is ránéz egy hűdedzakérő meg utána is..csak valahogy az ár érték arány nem stimmel soha

bigmac 2013.07.22. 16:52:24

@atörökk: sehol nem irja....ezért irtam hogy egy darab fehér x6....kértem egy bigmacet hoztál egy kfcs vödröt

Gergely Homola 2013.07.22. 16:52:37

@igazságos: és min javítsak, hogy a 7-800k legalább egy töredékét visszakapjam...már azzal is "boldog" lennék, ha meg tudnánk egyezni valahol középen, és még így is kéne 1.8mHUF-ot fizetnem a lezárásra...

Mikor még NEM adták el a kocsit felajánlottam Nekik alábbi alternatívákat:
A/állítsuk vissza a kölcsönszerződést eredeti állapotába, én megfizetem a tárolás, szakértő, kiesett kamat minden egyéb kínjuk költségét SŐT ha gondolják még elő is törlesztek. RL Válasz: NEM

B/kifizetem a szerződésből még hátralévő összes kintlevőséget kp, de adják vissza a kocsit. RL Válasz: NEM

szerintem ez kizárólag a lenyúlásra ment, hogy Tisztelt "független" értékbecslő, RL autoértékesítés és a végén Tisztelt Kereskedő jól járjon. Megjegyzem a Kereskedő, vagyis Alkalmazottja hihetetlenül emberséges és segítőkész volt, jó tudni, hogy néha néha ilyen embereket is erre fúj a szél.

igazságos 2013.07.22. 16:58:25

@Gergely Homola: megmondom, mi volt a hibád

EGYEDÜL ültél le ezekkel tárgyalni

pofátlannak, rámenősnek kell ezekkel lenni, itt simán látták, hogy nagy pácba vagy

esetleg a híradóval fenyegetőzni, ha magas körökből jöttél, banki ismerőst keríteni

de ilyet nem ajánlgatunk fel, mert kapásból elutasítják

esetleg van ugye, a hiteleseket segítő szervezet, ezen keresztül egyezkedni velük

Gergely Homola 2013.07.22. 17:18:52

@igazságos: a panaszom elutasításában közölték, hogy részükről lezártnak tekintik a történetet, max abban várnak tőlem visszajelzést, hogy egyben, vagy részletekben szeretném megfizetni a tartozásom...a PSZÁF Békéltető Testületéhez adtam be kérvényt a napokban, ez előtt, közben, vagy után érdemes még hitelesek érdekvédelmi/segítő szervezetéhez is bekopogni?

kószalány 2013.07.22. 17:41:55

@bigmac: hehe ezt jól odaírtad neki...:)

igazságos 2013.07.22. 17:45:00

@Gergely Homola: mielőbb

én biztos, hogy képviselővel fordultam volna már eleve hozzájuk, lehetőleg minél befolyásosabbal :P

mondom, nálunk az 500 ezres személyi kölcsönből lett 1,8 milla úgy, hogy szinte kényszerítettük a bankot, hogy kifizethessük egybe, mert semmiképpen se akarták engedni

bigmac 2013.07.22. 17:45:02

@kószalány: :)....kössz a biztatást igyekszem:)...habár még sokszor alulmaradok

kószalány 2013.07.22. 17:50:11

@bigmac: ha ilyen marhaságokat zagyvál nem is kell hagyni...:)

kószalány 2013.07.22. 17:55:21

@atörökk: hülyeségeket írsz,de ahogy írtad is.... beléééééégzés, kiléééégzés...

Atörökk 2013.07.22. 17:57:25

@kószalány:
No. Légy oly' drága, és sorold, melyik része az. Ja, nem baj, ha nem teszed, mivel nagy részét úgysem érted.

igazságos 2013.07.22. 18:01:24

erőszakolni kell a bankot, csak abból értenek

kószalány 2013.07.22. 18:03:39

@atörökk: hmm...hogy te mennyire okos vagy...kérdezel és rögtön meg is válaszolod....ez is téged minősít!!

Atörökk 2013.07.22. 18:04:40

@kószalány:
Tényeket. Melléduma nem érdekel.

kószalány 2013.07.22. 18:11:29

@atörökk: No. Légy oly' drága, és sorold, melyik része az. Ja, nem baj, ha nem teszed, mivel nagy részét úgysem érted.

Nahát ezért nem írok semmit te okos!!!!

bigmac 2013.07.22. 19:10:27

@atörökk: tényleg mellényultál ezzel a gj beruházási hitellel....el is ismethetted volna bölcsebb maradtál volna

Atörökk 2013.07.22. 19:17:22

@bigmac:
No bogárkám:

Ez volt az eredeti kérdésed:
"lökjed má lécci melyik pénzintézet ad hitelt fix éves kamatra gépjérműre?"
Ekkor: bigmac 2013.07.22. 16:24:01

Semmi, ismétlem semmi egyéb kitétel. Az a konstrukció, amit linkeltem fix kamatot ad? Igen. Innentől pofád lapos, köszöntem :)

igazságos 2013.07.22. 19:18:51

SEGÍTSÉG, az kéretik, nem marakodás, ki mit mondott, hanem a poszter SEGÍTSÉGET VÁR!!!!

na, erre gondoljatok, bigmac, meg török.

Manyecska 2013.07.22. 19:26:05

Ezek nem könnyű percek.
Még a kocka is serceg..

kószalány 2013.07.22. 19:28:56

@atörökk: Te mekkora egy bunkó vagy!!!Ezért nem írtam neked semmit...majd megkapod itt mástól remélem!!!!

bigmac 2013.07.22. 19:29:29

@atörökk: kitétel nemvot....magamból indultam ki meg a postból...ezekszerint te is magadból indultál ki de nem a postból...

Atörökk 2013.07.22. 19:32:11

@kószalány:
Mindenkitől egyfolytában megkapom. Az élettől meg főleg. Ha adsz egy címet, küldök egy fotót magamról, még vuduzhatsz is.

@bigmac:
Ne aggódj, még pár hónap, és talán belejössz a szövegértésbe ;)

kószalány 2013.07.22. 19:37:24

@bigmac: Szerinted kérjek tőle fotót?..:)

bigmac 2013.07.22. 19:38:54

@Gergely Homola: ha kell még fizetned szerintem ne fizess semmit....inkább ügyvéd meg illeték...szerintem...

kószalány 2013.07.22. 19:39:05

Azért kapod mindenkitől,mert olyanokat írsz..amúgy meg sztem sokan vagyunk akik rajtad kívül kapják innen is onnan is...

bigmac 2013.07.22. 19:40:35

@kószalány: szerintem rajzolj egyet;) :)

Atörökk 2013.07.22. 19:41:07

@kószalány:
Nahát. Milyeneket írok? Humorérzéked meg fogadjunk, a spájzban maradt ;)

bigmac 2013.07.22. 19:44:26

@atörökk: talán...de nyugi a faszságaid amiket írogatsz (nemezvótazelső)mindig is élvezni fogják a kitüntetett figyelmem....prüntyőkém

kószalány 2013.07.22. 19:44:29

@atörökk:

Pofád lapos meg ilyeneket írsz..persze,hogy kapod és nem hagyják magukat..:)Nekem van humorérzékem nevetek is egy pár hozzászóláson..:)

kószalány 2013.07.22. 19:45:58

@bigmac:

Én miért rajzoljak? Nekem akarnak küldeni..:)

Atörökk 2013.07.22. 19:47:21

@bigmac:
Prüntyőkém... mostan itten romantikálunk, kicsiszívedegyemmeg?

bigmac 2013.07.22. 19:51:14

@kószalány: ha lerajzolod az yobban fedi a valóságot...

bigmac 2013.07.22. 19:52:28

@atörökk: probálom felvenni a stílusod....tubicám

igazságos 2013.07.22. 19:52:28

@kószalány: té, olyan ismerős aneved

Ismertem valaki hasonlót, asszem kacagójány vt a neve?

Valahol láttalak mn, pedig elvileg új lennél itten

igazságos 2013.07.22. 19:53:38

@bigmac: a töröknek van igaza kivételesen

Úgy, hogy nem vagyok vele jóba! :D

Atörökk 2013.07.22. 19:53:44

@bigmac:
Ne keseredj el, ha nem fog menni.

bigmac 2013.07.22. 19:56:01

@atörökk: valahogy fel fogom tudni dolgozni....max megnézem bluréjen az egri csillagokat

bigmac 2013.07.22. 19:59:14

@igazságos: az lehet de csak azért mert nem irtam hogy magánszeméynek....
dekiemlékszikmáerre? :)

Manyecska 2013.07.22. 20:00:02

Mondtam odaát hogy híres törökverő családból származom:D szójá ha mondom, segít a gondon! :P @igazságos: te, nem nyoszolyólány lesz az??:DD

igazságos 2013.07.22. 20:00:49

@bigmac: én kérem alássan, csak állást foglalok, nem szeretem az igazságtalanságot :P

kószalány 2013.07.22. 20:02:01

@igazságos:
Én nem ismerlek,és igen új vagyok...:)

Atörökk 2013.07.22. 20:02:55

@bigmac:
Megvan, vagy kölcsön adjam? Kiváló film.

kószalány 2013.07.22. 20:04:54

@bigmac:

Sajna nem vagyok jó rajzoló,de lehet,hogy kérek inkább egy képet róla ha már így felajánlotta..:)

Manyecska 2013.07.22. 20:05:59

@atörökk: @bigmac: az fiktív sztori. az igazi Cecey-ek Kassán nyomultak!

igazságos 2013.07.22. 20:06:33

Kacagó lány vót a neve es egy malac volt a kezben 2 evőeszközzel, meg 1 ronggyal a nyakában

Lehet keverek

Manyecska 2013.07.22. 20:07:52

@igazságos: az a kifordított kacagány volt!!
:DD egy disznó az avatarja kendővel:)

kószalány 2013.07.22. 20:09:07

@igazságos:
biztos,hogy keversz valakivel..:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:10:46

Eh, faszé' nem szóltok, ha hirig van? Itt rohad rám a sok pattogatott kukorica, amit betáraztam.

Manyecska 2013.07.22. 20:11:38

Váz. A vérfagyasztó viszonlátásra!!:D

Atörökk 2013.07.22. 20:11:51

@agresszív kismalac:
Ez még nem az igazi. Disznók elé csak igazhiriget.

bigmac 2013.07.22. 20:12:59

@atörökk: hogy kiválló film az erős tulzás de a célnak megfelel....utána indítok egy blöfföt ha esetleg nem lenne teljes a gyógykezelés....a szatyorba szaladgáló fajtád biztos megnyugvást ad csecsemő lelki világomnak:)

Atörökk 2013.07.22. 20:14:39

@bigmac:
Egy "l"-el is kiváló. Ha szatyorban nem is, zsákban futottam, remek szórakozás volt annak idején.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:14:42

@atörökk: Majd kószalyány is fejlődik egy kicsit, oszt akkor felkerülhet a fakóból.
Nem lehet mindenki 1ből CicaAnyu.

kószalány 2013.07.22. 20:16:28

@bigmac:
Lehet,hogy nem fog menni felvenni a stílusát..:)

Atörökk 2013.07.22. 20:16:31

@agresszív kismalac:
Én a magam részéről drukkolok neki. Még nem döntöttem el, látok-e benne potenciált.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:16:51

@Manyecska: Igaza lehet Iginek- kifordított kacagólány lesz az. Annak, hogy kacagány, semmi értelme.

bigmac 2013.07.22. 20:17:02

@atörökk: vászonzsák volt...valóban

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:19:22

@atörökk: Személyre szabott edzésterv kellene neki. Mindennap más abuzálja, mint Mario Girottit a Vigyázat, vadnyugatba'.
Oszt vagy megszokik, vagy megszökik.

kószalány 2013.07.22. 20:22:22

@agresszív kismalac:

Miből következtetsz arra,hogy cica anyu vagyok?

Atörökk 2013.07.22. 20:22:34

@kószalány:
Az üdvösséghöz ide ennél több kell ;)

@agresszív kismalac:
Hát osszuk be. Én szerdán nem érek rá, holnap is csak úgy 5 óráig. Csütörtök-péntek szintén nem jó.
Úgy emlékszem, Girotti megszokott. Hátha itt is beválik a rencer.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:23:30

Az Egri csillagokból, meg a Vigyázat, vadnyugatból új posztot írok. Reszkessetek!
Coming soon!

kószalány 2013.07.22. 20:25:09

@atörökk:
Mert te több vagy igaz? Sokat képzelsz magadról nem gondolod????

Atörökk 2013.07.22. 20:26:02

@kószalány:
Nem gondolom. Tudom. És minden okom megvan rá.

kószalány 2013.07.22. 20:26:37

És még nagyképű is!!!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:26:42

@kószalány: Miből következtetsz arra, hogy arra következtetek, hogy cica anyu lennél?
Ilyet ugyanis nem írtam.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:28:10

Régebben én is nagyképű voltam.
De most már tökéletes vagyok.

kószalány 2013.07.22. 20:28:38

@agresszív kismalac:

agresszív kismalac · kismalac.blog.hu 2013.07.22. 20:14:42
@atörökk: Majd kószalyány is fejlődik egy kicsit, oszt akkor felkerülhet a fakóból.
Nem lehet mindenki 1ből CicaAnyu.

metal · http://electric.blog.hu 2013.07.22. 20:29:06

@Gergely Homola: Valóban az én családomban valószínűleg senki nem vágna hozzám 3 millát, ha oda mennék, hogy éppen nincs munkám, és nem tudom fizetni a hitelemet. De ez nem valószínű, hogy előfordul, mivel általában munkám is van (nem én keresem a cégeket, hanem ők engem), és hitelem sincs, autót, és most motort is úgy vettem magamnak, hogy bementem, és megvettem készpénzre.

Na a te ügyedre visszatérve. Ne hangoztasd a dupla visszafizetést, mert ebbe nem most kell beletörődni, egy 10 év futamidejű kölcsönre alapból (árfolyamkockázat nélkül) kb. dupláját fizeted vissza. Tehát felvételkor kellett volna ebbe beletörődni.
Amúgy számoljunk egy kicsit. Te kaptál 1.5misit a kocsiért (nem te, de annyit vontak le a tartozásodból), a bank eladta 1.8-ért, a szakértő szerint ilyen autókat már 1.9-ért lehet kapni (mivel típust nem adtál meg, nem lehet ellenőrizni, de valószínűleg nem ír le hazugságot hivatalos jegyzőkönyvbe). Akkor hol vágtak át téged 800k-val? Max 400k-val, de abban benne van még az ügyintézés ára. És máris nem vagy annyira átvágva. Mondom jól gondold meg, hogy még több lóvét költs el egy perben, mert ez valószínűleg bukó lesz.
Egy jó tanács, csak olyan ügyvédet fogadj, aki kizárólag sikerdíjért vállalja, ha ilyet nem találsz, akkor bukó a dolog, és ezt az ügyvéd is tudja:)

Atörökk 2013.07.22. 20:29:27

@agresszív kismalac:
Nekem egyetlen hibám van már csak, túlzott és indokolatlan szerénységem.

bigmac 2013.07.22. 20:36:21

@atörökk:
"Nekem egyetlen hibám van már csak, túlzott és indokolatlan szerénységem"
...Meg a gagyi karórád amit magadon felejtettél a kiválllló eksönmúvidban

Atörökk 2013.07.22. 20:39:14

@bigmac:
Az kellett, hogy tudjam, hány órát dolgozom és mennyi órabér jár. Bocs.

Manyecska 2013.07.22. 20:47:49

@atörökk: :DDDDDD! ne röhögtessetek már mer megint álmomban nyeríteni fogok:)!:D

Manyecska 2013.07.22. 20:52:40

B + itt mindenki maga alatt ássa a fát.
:DDD :D

Atörökk 2013.07.22. 20:55:58

@Manyecska:
Igen. És én ezt mindenkin számon követelem!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.22. 20:56:48

@atörökk: "@agresszív kismalac:
Nekem egyetlen hibám van már csak, túlzott és indokolatlan szerénységem."

Végre van egy új tag, és nem is látszik futóbolondnak, ne ijesszétek el!

@kószalány: Szia, üdvözlünk a fedélzeten! Ne ijedj meg tőlük, csak úgy csinálnak. Itt mindenki normális.

Manyecska 2013.07.22. 20:57:15

@atörökk: adj egy csókot!!! :D:P:DDDDDDD

Atörökk 2013.07.22. 20:57:42

@atpijkamo:
Ne már. Most elrontod a hatásmehanizmust.

Manyecska 2013.07.22. 20:59:31

@atpijkamo: mindenki normális, főleg a holdasember:DD azon mekkorát röhögtem:DDD

Manyecska 2013.07.22. 21:00:49

@atpijkamo: "szia, Kata vagyok. Kő kóla?":DD

Atörökk 2013.07.22. 21:01:19

@Manyecska:
Fenti gyöngyszemért a csók nem tőlem illet :DDD

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.22. 21:01:39

@atörökk: Haggyunk már neki kis időt akklimatizálódni!

@Manyecska: Na jó, nem vagyunk egyformák.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.22. 21:02:59

@Manyecska:

- Apa, hogy csajozzak?
- Kínáld meg a lányt, és fitogtasd az erődet.
...
- Iszol egy kólát?
- Köszike, nem.
- Kell egy pofon?

Manyecska 2013.07.22. 21:03:56

@atpijkamo: :DD na, léc. folyt.köv!@atörökk: namármindent énse!:D

Atörökk 2013.07.22. 21:03:58

@atpijkamo:
Én hagyom, csak erőtejjes aggyonisten volt ;)

bigmac 2013.07.22. 21:05:59

@atörökk: ugyse fizetik ki te kis naiv...jaazmásikblog....bocs

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 22:04:31

@kószalány: Szerintem ebbe' pont az ellenkezőjét állítottam. Valamint CicaAnyu (miszerint CatMother), és nem cica anyu.
Majd az "értő olvasás" órát is felvesszük a tanrendbe.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.22. 22:07:17

@atpijkamo: "Itt mindenki normális."
Ezt gondold át még egyszer.

Atörökk 2013.07.22. 22:08:25

@agresszív kismalac:
Máshogy normális, na. De hát ezt te érted.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.22. 22:10:51

@agresszív kismalac: Jól van na! Kicsit távolabbról nézve. Félszemmel hunyorítva. Éjjel. Újholdkor.

igazságos 2013.07.22. 22:15:45

@agresszív kismalac: jó, hát ő mindenkit egy kalap alá vett magával, na

rooter 2013.10.01. 13:24:35

Milyen opciós jog? Az 5 év lehet, nem több.
süti beállítások módosítása