Tékozló Homár

A Whirlpool szerint hibátlan a mosogatógép, 25 ezret ajánlottak érte

2013.08.16. 14:00 | jackyll | 58 komment

Naiv ügyfél 10 év után új Whirlpool mosogatógépet vett 115 ezer forintért, ami azonban nem hozta az eddig megszokott teljesítményt. A szervizben több hetes teszteléssel sem sikerült reprodukálni a hibát, pedig előtte mindig marad koszos pohár, bármilyen mosogatóanyaggal. A MediaMarkt jóságosan felajánlotta, hogy 25000 forintért adták volna el bizományban:

4 hónappal a vásárlás után megtudtam, hogy egy Whirlpool mosogatógép esetén, 1-2 pohár minden mosogatási ciklus végén koszos maradhat. A tisztának tűnő poharak is megbüdösödhetnek, a gép belsejében ételmaradék rakódhat le, de mindez megfelel a gyári előírásoknak. Mosogatógép típusa: Whirlpool ADP 7442 A+ PC 6S WH

Munkafelvételi lapról:
Bejelentett hiba: Koszosak maradnak a poharak a program végén. A program végigmegy, hibát nem jelez a gép.
Munka leírása: Több hetes tesztelés során a gép a gyári előírásoknak megfelelően működött, hibát nem találtunk.

Ügyvédek örülnek, ha ilyen választ látnak, hiszen a válasz nem az, hogy a poharak egytől-egyig tiszták. Nem az a lényeg, hogy az edények és poharak tiszták legyenek. A lényeg az, hogy a gép fűtsön, keringesse a vizet, használjon mosogatószert, sót, öblítőt és ezzel kész is, a kosz maradhat. Kíváncsi lennék, hogy azt a vizet, energiát, mosogatószert, amivel én elmosom a mosogatógép által kihagyott poharakat, azt beleszámolták-e a mosogatógép gyári fogyasztásába?

Volt már ilyen tapasztalatom több mint 10 évvel ezelőtt. Ez akkor azt jelentette, hogy hiába mentem be a szervizbe, hiába mutattam meg a szervizesnek, hogy na, látod itt a hiba. Azt mondta látja de a „gyári specifikációnak megfelel”, nem kell nekem a legnagyobb felbontásban használnom a monitort, minek nekem 1280x1024, használjam 640x480-ban ott nem látszik a hiba. Akkor végül a kiskereskedő szánt meg, és belátta, hogy a monitornak a legnagyobb felbontásban is tökéletesen kell működnie, ezért kicserélte a terméket.

A mosogatógépet a MediaMarktban vásároltam, az eladó is ezt a márkát javasolta, és én is ezt preferáltam. Végül is mindvégig segítőkészek voltak, gyorsan reagáltak, próbálták meggyorsítani a Whirlpool márkaszervizt, sikertelenül. Azonban a szerviz véleménye alapján kérésemet, hogy másik márkájú gépbe számítsák bele ennek a vételárát, végül elutasították, de legalább ezt a döntést is gyorsan hozták meg. Köszönet nekik a gyors reagálásokért, de erről a gépről megpróbálhattak volna lebeszélni.

Előre is elnézést kérek, de a folytatás hosszú lesz. De végigcsinálni még hosszabb, és a végeredmény: elbuktam, 115 000 HUF-ot, plusz a szállítást, a mosogató gél árát és négy havi kézzel mosogatást és a rá pazarolt időt.

Jöjjön a részletes történet:
2013.03.19. Mivel a 10 éves Whirlpool mosogatógépem elromlott, a javíttatás helyett elmentem és vettem egy új készüléket. A régi gépem tökéletes volt, így nem is volt kérdés, az új is Whirlpool lesz. Ebben a MediaMarkt eladója is megerősített, Ő a gőzölős változatot javasolta. Mivel a korábbi gép tökéletesen mosogatott mindenféle mosogatószerrel gőz nélkül is, úgy döntöttem jó nekem az olcsóbb is (ez egy középkategóriás gép).

Az új gép várakozáson alul teljesített, az összes itthon lévő tablettával kipróbáltam, állítottam a kosarakon és a tányértartókon is. De 3 nap iszonyú kevés idő letesztelni a készüléket, főleg hogy 2 naponta jön össze nálunk egy teljes töltet.

2013.05.03. Lejelentettem hibára a készüléket.

2013.05.06. Szervizes megnézte pontosan milyen mosogatószereket használok, mert szerinte az volt a hiba forrása. Finish Classic Pre-soaking Action, Finish Power Powder, Calgonit PowerBall Quantum, alio Complete. Javasolta, hogy vásároljak mosogató gélt, illetve próbáljam ki, mi történik, ha csak poharakat mosogatok.

Ha továbbra is elégedetlen lennék, akkor hívjam a központot, kérjek beszállítást (Whirlpool márkaszervizbe szállítja a gépet és teszteli, hogy hibás-e). Emellett az első percben kicserélte a felső kosár alján található vízszóró kart egy olyanra, amelyiken plusz egy lyuk található, hogy a mosóport rendesen kimossa a gép a mosószer tartó rekeszből. Tablettás mosogatásra ennek semmiféle hatása nincs, pedig én azzal mosogatok.

Már itt elkezdtem gyanakodni, a 10 éves gépem a 22,5 Ft-os alio tablettával gyönyörűen mosogatott. De az új majd csak a 60 Ft körüli géllel? De ez a szervizest nem is érdekelte, a gép nem lehet hibás, és kész. Velem van a gond, és a mosogatószerekkel, amit használok. Úgy hogy csak a mosogatógép változott, és a korábbi Whirlpool gép remekül működött.

2013.05.21. Hívom a központot, és beszállítást kérek. Közlik, hogy azt nem kérhetek, azt csak a szerelő kérhet, küldik a szerelőt.

2013.05.22. Ugyanaz a szerelő jelenik meg, vizsgálja, hogy fűt-e a készülék, de mást nem tesz. Elviszi az egyik poharat, hogy bent is megnézik (ígéri, hogy a poharat visszakapom, ez azóta sem történt meg). Bár nem kérdi, de elmondom, hogy a javaslatának megfelelően vásároltam Finish GEL All in 1, és az eredmény ugyanolyan rossz. Valamint kipróbáltam csak poharakat mosogatni, szintén rossz eredménnyel.

2013.05.28. Hívom a szerelőt, hogy miért nem jelentkezik. Közli, hogy nem illetékes, hívjam a központot. Hívom a központot, mondják, hogy hét végére várható az eredmény. Kérdésemre közlik, hogy nincs törvényes határidejük a készülék javításának befejezésére, akár évekig is húzhatják a dolgot.

2013.06.06. Levelet írok a Whirlpoolnak, semmi válasz, telefonon azt az információt kapom, hogy 30 napjuk van a válaszadásra. Szerintük a gép jó. Bár nem is tesztelték.

2013.06.18. Levelet írok a MediaMarktnak.

2013.06.19. MediaMarkt telefonon jelentkezik, hogy felvette a kapcsolatot a Whirlpool ügyfélszolgálattal, megpróbálja meggyorsítani az ügymenetet.

2013.07.04. Megérkezik a válasz a Whirlpooltól. Idézem:
„Javasoljuk, hogy próbálja ki a készüléket úgynevezett Classic tablettával (nincs benne öblítő sem és vízlágyító sem, csak tisztítószer).” „Amennyiben ez a megoldás sem hozza meg a kívánt eredményt, úgy elkerülhetetlen a készülék Márkaszervizbe történő beszállítása.”

Visszatértünk oda, ahol 2 hónapja tartottunk. Finish Classic tablettával már korábban is kipróbáltam a gépet, és ezt a tényt a szervizes tudomására hoztam (2013.05.06.), nem mosogat vele elfogadható minőségben.
Beszállítást már korábban többször kértem, a szerviz javaslatára, ez eddig nem történt meg. A semmitmondó válaszukra 28 napot kellett várnom.

2013.07.04. Újabb levelet írtam a Whirlpoolnak.
2013.07.05. Újabb levelet írtam a MediaMarktnak.

2013.07.10.-én szállította el az Infotek Kft. a mosogatógépet. Mondták, hogy majd ők fognak jelentkezni, de ez nem történt meg. Egy héttel az elszállítás után érdeklődtünk, az Infotek Kft.-nél hogy mi a helyzet a géppel. Ekkor tájékoztattak, hogy tesztelik, addig hibát nem találtak.

2013.08.01. Három héttel az elszállítás után érdeklődtünk újra az Infotek Kft.-nél, hogy mi a helyzet a géppel. Ezt a választ kaptuk:

- a gép nem hibás, erről tájékoztatták a Whirlpoolt
- nem náluk van az ügy, a Whirlpool fogja eldönteni hogy mi legyen, hívjam a Whirlpoolt
- semmiféle határidőt nem tudnak mondani arra, hogy mikor fog történni valami, kapok-e szakvéleményt arról, hogy a gép jó, vagy hogy mi lesz a helyzet megoldása

Hívtam a Whirlpool ügyfélszolgálatot, Ők tájékoztattak, hogy rossz helyen járok, a Whirlpool Panaszkezelést kell keresnem, nekik nincs telefonszámuk, csak e-mail címük. Egyszer már írtam a Whirlpool panaszkezelésnek, 28 nap után kaptam egy semmitmondó választ.

2013.08.01. Levelet írtam a MediaMarktnak.

2013.08.03. Felhívott a Whirlpool Márkaszerviz (Infotek Kft.) és közölték, hogy mindenféle javítás nélkül vissza kívánják szállítani a mosogatógépet. A gép mellé ígértek egy szakvéleményt, hogy szerintük a gép jó.

2013.08.07. Megkaptam a szakvéleményt a MediaMarktól, és a tájékoztatást, hogy fordulhatok a Fogyasztóvédelemhez, vagy a Békéltető testülethez. A szakvélemény nem tartalmazza, hogy tisztára mosogat a mosogatógép, csak azt, hogy a gyári előírásoknak megfelelően működik. Lehet a Whirlpoolnál nem gyári előírás, hogy  a mosogatógép tisztára mosogassa az edényeket…

Érdeklődtem, hogy mennyiért tudnám bizományba eladni ezt a mosogatógépet, 25000 Ft-t ajánlottak érte és még el sem mondtam, hogy szerintem rossz, de a gyári szakvélemény szerint hibátlan (lelkiismereti okokból, végül mindenképp el fogom mondani ezt a tényt, ha végül eladom).

Ami leginkább felháborít az egész ügyben, az a Whirlpool egyértelmű időhúzása, náluk ez a sztenderd ügymenet. A Whirlpool-on belül 3 osztály van:
-    az Whirlpool Ügyfélszolgálat, Ők csak felveszik a telefont, rögzítik az igényt, mást nem tesznek
-    a szerviz az Infotek Kft. aki kijön, esetleg elviszi a gépet
-    a „Whirlpool” legalábbis a másik két osztály így hívja őket, nekik nincs telefonszámuk, állítólag még az ügyfélszolgálat sem tudja felhívni őket, ők a Panaszkezelés is, és leginkább azzal foglalkoznak, hogy az időt húzzák, így a másik két osztály általában rájuk vár.

Mind az ügyfélszolgálat mind a szerviz remekül kiképzett. Udvariasak, tisztában vannak, a törvényekkel egyetlen pillanatra sem lehet belekötni abba, amit mondanak. Ilyen termékek mellé kell is a kiképzés.

Az alábbi linken korábban volt egy másik vásárlói vélemény, de Ő elégedett volt az 1-2 koszosan maradó edénnyel, ez a vélemény azóta eltűnt az oldalról.

Lehet magyarázni a bizonyítványt, de a tény az tény: a hibabejelentést követően (2013.05.03.) három hónap telt el a szakvélemény kiállításáig (2013.08.07.). Végül is igaza volt a szervizesnek már az első napon (2013.05.06.) a hiba bennem van:

Igen hibáztam, Whilrpool-t vettem.

whirlpool.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiktiv állat 2013.08.16. 14:04:15

Ebből is látszik, hogy mosogatógépet csak az Aldiból, Alio tablettával együtt.

Atörökk 2013.08.16. 14:07:06

Nagyobb felbontásban kell használni a mosogatógépet!

Hartmy 2013.08.16. 14:09:57

Whirlpool mosogató gép van itthon. Kezdeti tapasztalatlanságból adódóan a poharak bemattultak, karcosak lettek. Aztán egy kis olvasgatás után jó mosogató szerekkel nem csinálta meg újra gép ezt a hibát. Azóta jól működik (kopkopkop)

Leadfoot 2013.08.16. 14:17:42

"Kíváncsi lennék, hogy azt a vizet, energiát, mosogatószert, amivel én elmosom a mosogatógép által kihagyott poharakat, azt beleszámolták-e a mosogatógép gyári fogyasztásába?"

Igen.

Dr. Kix 2013.08.16. 14:21:09

First world problem.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.16. 14:25:02

Mosogatógépet csak látens buzik használnak. Igazi férfi kézzel mosogat.

Hartmy 2013.08.16. 14:32:39

@*hoppmester*: Igazi férfi szereti a technikát. :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.16. 14:33:56

@Hartmy: Mosogatógép, főzőgép, sütőgép, szopógép...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.16. 14:35:11

A mosogatógép nem csodaszer!

Más kérdés, mennyire maradnak piszkosak azok a cuccok. Van, akinek egy-egy mikroszkopikus pötty maga a halál.

Postoló beszopta. Lehet npereskedni, ha megéri, és egyáltalán nem biztos, hogy nyer...

@*hoppmester*: Igazii férfi sehogy nem mosogat :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.16. 14:36:10

"próbálja ki a készüléket úgynevezett Classic tablettával (nincs benne öblítő sem és vízlágyító sem, csak tisztítószer).” "
Akkor garantált, hogy a vízkő miatt hamarosan tényleg lesz hiba :D

@*hoppmester*: Vibrátorszopó gép. Az az igazi.
A villanyírógép mellett van a polcon.

Hartmy 2013.08.16. 14:37:08

@*hoppmester*: Igazi férfi mosogatás helyett a családalapításon munkálkodik... :D A mosogatógép megadja az időt a cselekvésre :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.16. 14:39:37

@Hartmy: "a családalapításon munkálkodik"

- Jean, az a kertész feladata.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.16. 14:45:10

@*hoppmester*: Há' mer különben piszkálja a szőre a szád, amikor kajálsz.

gyugyó 2013.08.16. 14:45:26

Én most készülök venni egyet, valaki ajánlhatna. Whirlpool ezek után, már tuti nem veszek...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.16. 14:47:12

@gyugyó: Ha egyes, egyoldalú kritikák alapján szelektálsz, akkor semmilyen nagy gyártó nem fog maradni, és a legutolsó noname típusokból válogathacc.

Manyecska 2013.08.16. 14:55:58

@gyugyó: Bosch! márha meg tudod fizetni...

Hartmy 2013.08.16. 15:00:46

@gyugyó: Whirlpool. Attól, hogy akad valaki, aki nem tudja úgy használni, hogy minden tiszta legyen, attól még jó gépek. Ha egy kritika alapján ítélsz, akkor megmaradsz úgy is a szivacsnál...

Hartmy 2013.08.16. 15:01:45

@ColT: JOgos... lehet, hogy igazából kristály tiszta az összes, csak semmi sem elég jó. Reklám poharakból ez sem csinál kristályvázát.

gyugyó 2013.08.16. 15:02:00

@atpijkamo: Na igen,de attól függetlenül, hogy igaza van a posztolónak vagy sem, a 3 hónap baszakodás az igen sok. Nekem egy márkát a support minősít, mert manapság akármit veszel már minden szar.

gyugyó 2013.08.16. 15:04:25

@Élő Fa: ajjaj! akkor gyűjtenem kell a sparos kuponokat

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.08.16. 15:10:56

Hát kézzel nem lehet mosogatni? Nekem nincs mosogató gépem, nem is lesz, mert az a lakástulaj nem fog költeni rá, saját zsebből meg nem szerelem fel egy bérelt lakás konyháját...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.16. 15:19:26

"...Erre a nő elővette a nagy
kézi táskáját,
Egy rántással szétrántotta
táskáján a cipzárját.
Belenyúlt a táskájába, a kis
erszényt kivette,
A táskán a cipzárat
összehúzta és letette.
Azután a kis erszényen húzta
szét a cipzárat,
Kivette a pénzt, azután
behúzta a cipzárat.
Újra a kezébe vette a nagy
kézi táskáját,
Egy rántással szétrántotta
táskáján a cipzárját.
Beletette a kis erszényt, a
cipzárat behúzta,
Azután a táskáját a hóna alá
eldugta.
Pénzt adott a kalauznak, s
mikor jegyét megkapta,
A következőképpen a
táskájába elrakta:
Hóna alól elővette a nagy
kézi táskáját,
Egy rántással szétrántotta
táskáján a cipzárját.
Belenyúlt a táskájába, a kis
erszényt kivette,
A táskán a cipzárat
összehúzta és letette.
Azután a kis erszényen húzta
szét a cipzárat,
Betette a jegyet, aztán
behúzta a cipzárat.
Újra a kezébe vette a nagy
kézi táskáját,
Egy rántással szétrántotta
táskáján a cipzárját.
Beletette a kis erszényt a
cipzárat behúzta,
Azután a táskáját a hóna alá
eldugta.
Amikor ez megtörtént, egy
ellenőr belibegett,
És a nőhöz odaérve kérte
tőle a jegyet.
Erre újra elővette a nagy kézi
táskáját
Egy rántással szétrántotta
táskáján a cipzárját.
Belenyúlt a táskájába, a kis
erszényt kivette,
A táskán a cipzárat
összehúzta és letette.
Azután a kis erszényen húzta
szét a cipzárat,
Kivette a jegyet, aztán
behúzta a cipzárat.
Újra a kezébe vette a nagy
kézi táskáját,
Egy rántással szétrántotta
táskáján a cipzárját.
Beletette a kis erszényt a
cipzárat behúzta,
Azután a táskáját a hóna alá
eldugta..."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.16. 15:37:31

@Hartmy: :D

@00000000-0000-0000-0000-000000000001: Meg rendesen javítja a vízszámlán található fogyasztást.

hobbitroll 2013.08.16. 15:55:26

egy kérdés nem hagy nyugodni.
Milyen módszerrel tesztelt a szerviz több héten át? Feltéve, hogy nem ez az egy készülék volt bent, jól gondolom, hogy bevállalták a BP-i óvodák részére az ingyenes mosogatást?

Ádám 2013.08.16. 15:58:22

VIM vagy Duna homok...:)

McZozo 2013.08.16. 15:58:30

@gyugyó:
#nem tudsz tutit venni sajna.nekem whirlpool volt otthon es tok jo volt de az is mar tizeneves. mig most ahol lakom vamami uj bosh van es ugy szar ahogy van. egyre romlik minden mert direkt arra keszitik h ogy minel olcsobban minel rovidebb idore. 90 es evekben vettem egy aeg t mosasra ami olyan 13 eves korara nyult ki tan akkor is lehetett volna javitani csak nem akartam belemenni a szoporollerbe inkabb vettem egy wirlpool 6 sence okossagot. na hat elmondom az mar 3 eves kora korul szerelot kellett lasson. de anno kerdeztem szereloket mit vegyek es ok mondtak hogy mar mindegyik elromlik csak a kulonseg melyiket mennyi idon belul es mennyiert lehet javitani. Meselte pl hogy az lg szep jo de ha elromlik valami mivel egybe van az egesz belseje igy egy uj araert tudod csak javittatni mig akkor meg mondta hogy a wirlpoolba legalabb lehet elemenkent. De most pl itt kint mar Samsungot valasztottam mosogepnek.. aztan remenykedek

Bejgli 2013.08.16. 16:15:44

Rohadt nagy mázlim, hogy imádok mosogatni és utálom a mosogatógépet :D

Manyecska 2013.08.16. 16:21:47

@Bejgli: na, pont ezt akartam írni:D!!! Én nem értem betesz két tányért és akkor mondjuk másnapig ott rohad mer ugye kettőért nem indítja be..?

Manci néni, a szomszéd 2013.08.16. 17:19:09

Drágáim, ha nálunk elromlik a mosogatógép, azt a férjem egyetlen pofonnal megjavítja.

BöszmeBunkó 2013.08.16. 17:22:32

a poszt tolónak: hagyni rákba magyar whirpoolt és itt reklamálni:
www.whirlpool.com/service_support
leírni az eddigi nyafogást (kicsit tömörebben és lehetőleg vmi emberi nyelven, angolt pont megteszi), és majd gyorsan alakulnak a dolgok.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.16. 17:31:23

@Manci néni, a szomszéd: "a férjem egyetlen pofonnal megjavítja."

:)) Legközelebb gyorsabban tárcsázod a szerelőt.

(Én az első pofonnál otthagytam volna, gondolom nem most kezdte.)

FDToth 2013.08.16. 17:42:18

A megoldást illetően a következőt próbálja ki a posztoló: ne tablettával mosogasson, hanem vegyen port, sót és még vmit (nem tuom mi a harmadik). ez megoldja a probléámt. a tabletták haszontalanok, egyes típusokkal nem 'kompatibilisek' így az eszközök koszosak, opáloska maradnak,!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.16. 17:46:22

poszter túl igényes. tökéletesen csak kézzel mosogatunk, géppel meg gyorsan és viszonylag tisztán. ha valami koszos marad néha akkor elmosom kézzel oszt csá. ha meg ez nem opció akkor vegyen csúcsgépet háromszázezerér.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.16. 17:50:13

ja meg ha három napig rohasztja benne a csetrest akkor rászárad a kosz nyilván.

herk 2013.08.16. 18:13:35

a legfontosabb kérdést nem tette fel a posztoló, hogy a szervizben vajon tiszták lettek-e a poharak? Ezt én mindenképpen megkérdeztem volna..

herk 2013.08.16. 18:23:58

és a szervizes sem túl sokat ért az ügyfélkezeléshez.
Nem 3 hétig kellett volna megállás nélkül tesztelni, hanem egyetlen 1x, amikor az ügyfél is ott van. Egyből kiderül, hogy kinek van igaza.

A posztoló rákérdezhetett volna, hogy mit is jelent egészen pontosan a 3 hét tesztelés. Mert én dolgoztam tesztelőként, ott a 3 hét azt jelentette, hogy az eszköz 3 hétig folyamatosan üzemelt, és közben figyeltük. Persze nyilván nem teszteltünk semmit 3 hétig, a leghosszabb teszt 1 hét volt, de az természetesen folyamatos. Mi routereket, switcheket, stb. teszteltünk.
Mégis hogy a jóéletbe lehet egy mosogatógépet 3 hétig tesztelni? 1 óra 1 program. 8 * 15 = 45 db tesztet csináltak a 3 hét alatt ? Hol van a teszteredmény. Mert ugye azt minden tesztelő kiállit.
Kivéve persze a sufni Whirlpool tesztelő ezekszerint, aki megelégszik annyival hogy 3 hétig tesztelve. De milyen körülmények között? Milyen mosogatószerrel? Milyen eszközökkel? Milyen eredménnyel? És pontosan milyen szabványnak felelt meg?

A képzeletemben ezt látom:
0. nap: berakták a cuccot a szervizbe a sarokba
5. nap: valaki belerugott véletlenül, majd: "Te Józsi, mifasom ezt itten?" Ja, majd a jövőhétre van beütemezve.
17.nap: "Hubazzeg, ez még itt van? Jó akkor holnap ránézek"
21. nap: Fönök: "Te Sanyi, mivanmár a mosogatógéppel?", Sanyi: "izé, itten-e, 3 hetet teszteltem, még 1 óra van a teszt végéig, eddig minden oké"
Gyorsan bedurrant egy tesztet: "Hubazzeg, ez télleg fos. De most mit mondjak a főnöknek? Hogy 3 hétig hozzásem nyúltam? Azt mégsem mondhatom. Tudodmit? Jó lesz ez az ügyfélnek, örüljön, hogy egyáltalán visszakapja a szrját.."

Répalaki Edömér 2013.08.16. 20:44:29

Azt remélem mondanom sem kell, hogy a teszt során az összes pohárba belevizeltek (legkevesebb beleköptek), és akkor a rákleveses tálról már ne is beszéljek!

A tesztre azért kíváncsi lennék. Mi szemcseszóráshoz használt ipari kompresszorral és festékszórógéppel is jártunk úgy, hogy szerviz nem próbálta le terhelés alatt, mielőtt visszaküldte a javításból. Elektronikát, mechanikát megnézték, reparálták (ha ugyan), majd beindították. "Há, megy e' !" Amikor meghozták, akkor meg vonogatták a szemöldöküket, hogy a rákapcsolt 40 méter festék~/légtömlővel meg lefullad. "Hello, mi? Na, irány vissza a műhely, barkácsoljátok tovább!"
Ezért azt elképzelhetőnek tartom, hogy itt is csak a funkcionalitást nézték, talán nem is volt igazi szennyes étkészlet benne, elvégre honnan a francból szereznének naponta annyi mosatlant? Bár, az akár működhetne is, hogy csillag (és igény) nélküli kisebb vendéglőknek "olyan lesz, amilyen" alapon bérbe adják a szervizidőt. Így még a teszten is egy csomót keresnek. Vagy az a kákán szokták...?

loloppo1 2013.08.16. 21:05:53

Ilyennel en is szivtam mar. En szervizes vagyok, nem nagy cegnel, csak olyan sufni szinten.
A gep mukodott, mindent vegigcsinalt ahogyan meg volt irva. Vegigneztem az osszes csovet, motort, futoszalat, tomitest, programokat, semmi rendellenes. De lattam en is, hogy szarul jon ki belole minden.
Szerncsere nem garancialis dologrol volt szo, mert akkor valoszinuleg en is hasonloan jartam volna el, mint a szoban forgo szerviz.
Amugy arra is gondoltam, hogy ez valojaban lehet, hogy a nagy energia-gazdasagossag eredmenye. Minel rovidebb ciklus, minel kevesebb energiaval...stb. Lehet, hogy a laborban elmosta a frissen bepiszkolt kavesbogreket, de a jo magyar sertesporkoltos fazekakhoz mar kell a kraft.
Vannak ezek a hasonlo meretu ipari mosok, azokat fel kell tolteni egyszer reggel, felfut 40 perc alatt, telenyomja a tankot a szerekkel es 10 perces ciklusokkal megy egy bivajeros pumparol egesz nap es fogyaszt kb 2KW-ot. Szerintem akarmelyik haztartasban lepucolna akar a raszaradt edenyeket is 2-3 ciklus alatt. Csak hat feltolteni meg beinditani...Lehet honap vegen a Whirlpoolra szavazna mindenki meg igy is.

Kenderice 2013.08.16. 21:08:52

Félreértitek az egészet.
A tesztelés úgy történt, hogy betettek egy koszos poharat, majd a három hét alatt munkaidőben nyolcszor elindították a programot.
A nagy számok törvénye alapján 45 program után a pohár tiszta volt.
Hol itt a hiba?

loloppo1 2013.08.16. 21:14:14

@Répalaki Edömér: Biztos lehetsz benne, hogy nem volt terheleses teszt. Beinditjak es vegignezik, hogy minden programot vegigcsinal-e es, hogy az egyes funkciok bekapcsolnak-e (futoszal, motor, esetleg eltomodott cso/fuvokak...stb)
Vendeglok nem szorakoznanak, hogy naponta jonnek cserelni a gepeket mindenfele valogatott hulladekra, aztan dontsek el jo-e vagy nem. Meg persze szallitasi es egyeb koltsegek.
Egszerubb bedobni a sarokba, elhuzni amig lehet, aztan ha birosagra kerul meg mindig egyszerubb kicserelni egy ujra, mint vegigmenni megannyi kalvarian.

Manci néni, a szomszéd 2013.08.16. 21:15:50

@atpijkamo: Jaj, nem drágám, engem sosem bántana, jó ember a férjem. De én is mindig elmosogatok... :) Egyébként egy híján 190 centi és 150 kiló.

panic_button 2013.08.17. 06:56:08

20 forint helyett 60 lesz egy mosogatas, azt a kurva elet, hitelt kell felvenni honap vegen !!!

HeartExpress 2013.08.18. 00:53:07

A mi (szinte új) mosógépünk konkrétan apró rozsdafoltokat (?) hagy szinte minden pólón. Hiába próbálkoztunk mindennel, kipucoltuk, átmostuk, más mosószerrel mostunk, stb. A szervizben természetesen nem találtak semmit sem, mindezt nem kevés pénzért állapították meg persze...

dani27bpbp 2013.08.19. 22:05:36

Nekem Candy mosogatógépem van. A,A,A energia stb. kategóriás. A vörlpúúl vagy 30 ezerrel drágább lett volna.

Rókakígyó 2013.08.20. 17:40:57

A mosogatógép és a szárítógép is nagy királyság. A mosogatógép 70 fokon mos, amit ember el nem visel. 15 l víz elég neki és tiszta lesz minden. A technikát mindig lehet fejleszteni.

Tony Almeida 2013.08.21. 13:48:55

A legkirályabb háztartási gép a mosogatógép.
Fórumok szerint a Whirlpool, candy stb. vonalat szigorúan elkerülni, szopóág!
Csakis Miele, Bosch, Siemens! Mi egy alap (80k HUF) bosst vettünk, istencsászár, egy kiskanalat nem mosogatok kézzel.

Hartmy 2013.08.21. 13:57:41

@Élő Fa: Elég keveset kajálhattok, ha egy nap alatt nem jön össze egy mosogatógépre való :D Nekünk a 6 terítékes naponta 2-szer be van indítva.

Janika95 2013.08.29. 19:21:39

Nem tudom, velem mindig baromi rendesek voltak a Media Marktban, tényleg egy szavam sem lehet. Helyben is rendesek voltak, és most rendeltem nem rég az új webáruházból, volt valami hülye kis elírásom, és rögtön felhívtak, és észrevették, hogy mi van, és együtt korrigáltuk a hibát....

holl gold 2013.11.09. 20:33:54

miele.de vagy cylinda.se oldalon kivalasztani, teszteket elolvasni a neten, megnezni melyik kaphato vagy megrendelhetö Magyarorszagon...

holl gold 2013.11.09. 20:49:02

@FDToth:
van olyan tabletta amelyik kemenyre van preselve es mikor a vizet kiuriti a gep akkor meg megvan a fele mert nem oldodott fel az egesz, ellentetben a gel-lel vagy a porral, a következö viznek mar öblögetni kellene de meg mindig azzal foglalkozik hogy feloldja a megmaradt tablettadarabot, ez is lehet oka a foltos szaradasnak...

rooter 2013.11.18. 13:32:02

Reklámokon érlelet idióta.

DeadBodiesEverywhere 2014.04.18. 10:58:15

Nekem az AEG mosógépem ment tönkre, 5 év biztosítós garanciával.
Elvitték, megvizsgálták, visszahozták, hogy minden OK vele...
És a végén velem akarták kifizetettni.

Ott is mindent a mosószerre, stb fogtak.

De amit kértünk hogy takarítsák ki, azt pl. nem csinálták meg.

Szóval tök felesleges drága cuccokat venni, vagy kiterjesztettgaranciával.

2-3 év után beszarik és vehetsz újat.
süti beállítások módosítása