Tékozló Homár

Használhatatlan fogsor 160 ezerért

2013.10.28. 14:44 | jackyll | 632 komment

Naiv ügyfél látatlanban rendelt fogsora a várakozásoknak megfelelően az ijesztően rossz kategóriába csúszott. Két korrekció után sem lett jobb a helyzet, a fogorvos viszont csak az ötödét hajlandó visszaadni a valószínűleg nem is neki készített fogsor árának:

A feleségem fogprotézist kívánt készítetni és ez ügyben megkereste az egyik körzeti fogorvosnőt. (Dr. Sz.K) Örömmel fogadta a nejemet és vállalta a fogprotézis elkészítését úgy, hogy a feleségem nem tud eljárni a fogtechnikushoz erősen megromlott egészségi állapota miatt. Néhány még meglévő hibás fogát miután eltávolította, mint egy hónap várakozás után a doktornővel megbeszélték a részleteket. A nejemnek egy kérése volt, hogy nem kért nagy kapafogakat, amit minden további alkalommal, -amikor berendelte mintavételre- ismételten elmondott a fogorvosnőnek..

Ezzel szembe, 2013. szept. 27.-én mikor elkészült a fog, amit a doktornő behelyezett a nejemnek, rögtön kérte a megállapodott összeget 160 000Ft (százhatvanezer forint) a  feleségem vonakodott kifizetni mielőtt tükörbe látta volna magát. A doktornő erősködésére a nejem átadta a pénzt. Ekkor még számlát sem adott a kifizetett összegről. A nejem nagyon kellemetlenül érezte magát, nem tudta mire vélni a dogot. Majd ez után elővette a tükröt és a nejem mikor az új foggal meglátta magát, majdnem elájult az idegességtől, nagy és kapafogakkal bámult vissza a tükörből. A doktornő rögtön rászólt a nejemre, hogy ki ne vegye hétfőig, mikor legközelebb visszajön, ha akkor sem lesz jó majd kijavítom - mondta. A nejem hitt neki.


Azonban mikor hazajött a nejem, és én is megláttam, engemet is a rosszullét környékezett a morbid látványtól. A környezetünkben élők is csak mosolyogtak a nejemen. Mit tettek veled? - kérdezték többen is a fejüket csóválgatva. A nejem a fogtól nem tudott nyelni és éjszaka is állandóan folyt a nyála. Anélkül, hogy egy éjszakát is eltöltött volna fogprotézissel, ki kellett venni. Nehezen várta a hétfőt, még mindig bízott a doktornőben, hogy a fogat, amit nem tud használni, majd helyre hozza.

Eljött a hétfői nap (szept.30) a nejem a rendelő előtt türelmetlenül várta a doktornőt, félóra késéssel meg is érkezett. A nejemet hívták be elsőnek. A nejem miután elmondta a hétvégén történteket a doktornő elkérte a fogat és ígérte, hogy kijavítják. Rögtön visszaküldöm a technikusnak és mikor pénteken visszajön meglátja, hogy milyen szép foga lesz.

Péntek okt.04,-én szintén elsőnek hívta be a rendelőbe, majd előszedte a fogprotézist. Mikor meglátta a nejem, megint nagyon ideges lett, szinte remegett az idegességtől – meg kérdezte kijavították a fogat? Válaszolta a doktornő, hogy igen. A felső fogsorból, mint egy fél centi a protézis színével megegyező anyaggal levolt takarva. Ez lenne a javítás? Ekkor már a nejem nagyon ideges volt, Minden bizalmát elvesztette a doktornővel szembe, még csak meg sem próbálta helyrehozni azt amiért százhatvanezer forintot kért –most már nála volt a pénz, az el nem végzet munkáért, könnyen beszélt.

A nejem követelte vissza a pénzt, amit a doktornő megtagadott. Újabb ötlettel ált elő,- megcsináljuk a fogat, majd meglátja milyen szép lesz. Majd megadta a fogtechnikusnak a címét, és kérte, hogy okt.07.- én menjen el Bp. Egressy úti rendelőjébe és ott elkészítik a fogat. A nejem a megbeszélt időben meg is jelent a technikusnál. Kis várakozás után fogadták, de a fogprotézis amit elkészítettek megdöbbentő látvány volt, a felső fogsor középső két fog melletti fogak, fogak síkjában v-alakban voltak elhelyezve nejemet még jobban megerősítették abban, hogy nem szabad velük fogprotézist készítetni.

Itt is elmondtam, a fogprotézist mással fogom elkészítetni és, hogy ezek után nem kérek a munkájukból - mondta a technikusnak a nejem. Hazaérve rögtön telefonált az  asszisztensnőjének –mivel a doktornő nem volt elérhető – lemondta a fogprotézis elkészítését véglegesen és hogy továbbiakban nem kér a munkájukból.

Két nap múlva okt.09.-én telefonált a doktornő asszisztensnője, hogy kész van a fogprotézis és vár a doktornő. Nem tudta a nejem, hogy mi a célja a doktornőnek akkor, mikor már lemondta a munkáját és ahelyett, hogy visszaadta volna a pénzt megint hitegetni próbálta. Ezt követően többször próbált a doktornővel kapcsolatba lépni. Soha nem volt elérhető – még a mobilját is más vette föl – ami közel sem életszerű, az embernek nem azért van a mobiltelefonja, hogy más használja.

2013.okt.14.-én a doktornő mobiljára küldött sms-en megírta a nejem, hogy a mai napon a rendelésre oda megy a rendelőbe a pénzért,  hozza magával. Mikor megjelentek a pénzért, pár perc után behívta, és közölte, hogy a 160 000Ft 20%-át hajlandó vissza adni. A nejem a jóhiszeműen átadott összeg teljes egészét követelte vissza. A doktornő megtagadta, majd mocskolni kezdte az egész családunkat. A lányom, aki szemtanúja volt az eseménynek, rendőrt hívott. A megjelent rendőröknek röviden elmondta a nejem és a lányom, hogy mi a vita tárgya, majd jegyzőkönyvet készítettek, amit a nejemmel el sem olvastattak és alá, sem írattak. Majd a nejemet a lányom és a barátja hazahozták.

Néhány kérdés felmerül bennem!
A nejem többször szinte folyamatosan elmondta a doktornőnek, hogy milyen fogra van igénye.
A doktornő miért nem olyan fogat készített, amire a megrendelést kapta?
1. Nem ért magyarul, csak amit akar?
2. Nem voltak meg a feltételei?
3. Orvosilag alkalmatlan – akkor miért vállalja el?
4. Megpróbált egy visszadobott fogprotézisen túladni?

Látta a doktornő, hogy idős beteg személyről van szó, gondolom, már gyakorlatból tudja, hogy az ilyen személyekkel könnyű dolga van, illetve lehet. Ezek a személyek nem törődnek a minőséggel, esztétikával, a bíróságtól sem kell tartani, mert attól kódisabbak, mint hogy megtudnák fizetni.

Kérdezem én, hol van az orvosi eskü, a becsület, lelkiismeret, az emberi méltóság, egyáltalán kik kontrolálják ezeket a gátlástalan személyeket? Egyáltalán mit tehetünk, ha nincs pénzünk pereskedésre? Lehet, hogy ez lenne a meggazdagodás egyik lehetséges változata?

Tisztelettel „Z”otre

ui: 2013.10.21.-én átvettem a szeptember 27.-én kifizetett 160 000Ft (százhatvanezer forint) ról az október14.-én feladott számlát.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2013.10.29. 08:12:17

@helianthus: olyan mint az e-mail, csak kávéból :)

@Hartmy: "SZNECCS te nácizsidóbuzinigger" ezt most így hogy? egyébként igyekszem majd! na menjé szépen szántani hkzsgy :)

Steckdose 2013.10.29. 08:20:15

@agresszív kismalac: Bíróságra se, de ilyen fogorvoshoz se. Becsületsértési indítvány esetén pedig elegendő bemutatni a kapafogat. Persze Jackyll nem tudhatja, hogy valóban kapafog készült-e, vagy csak hisztizik a poszter valamiért, ez tény.

helianthus 2013.10.29. 08:20:44

@AtiSnatch a Kuruc: azért az a trollos barlangos sztori ficces volt. Ismerd el. Azért kihagyhatjuk 2 dobásból. Most megiszom a második nem ekv-mat aztán átrendezem kicsit a szobát munka előtt. Bár tudom, ez nem érdemi feladat. És fát is vágok. A hátamon. :)

Manyecska 2013.10.29. 08:25:27

@ColT: nem,D Zoli most tankolta tele b+ vmilyen okból kifolyólag az a kút /is/ híres a xar üzemanyagairól -erről is már volt szó-, motorban a lamdaszonda beállt nullára /tavaly lett cserélve valami 140E-ért/ mondta a srác ha megnézitek a nyugtát a benyóról lehet látni az etanol arányát érdemes nézni, mondjuk tíz % köré ne menjen már..egyszer tettünk bele 100 oktános versenybenzint:P úgy ment mint állat!!:D..egyszó mint száz tönkreb..szta a szondát most épp köröz a kocsi a körforgalomban 140-nel tisztességes ÖMV üzemanyaggal:)!

AtiSnatch 2013.10.29. 08:30:06

@helianthus: vicces volt nem mondom, hogy nem! néha a zs.nek is lehet jó napja :)

helianthus 2013.10.29. 08:34:54

@AtiSnatch a Kuruc: én remélem, hogy jó napja van. Neki is. Nem vagyok irígy, legyen neked is! ;)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.29. 08:35:55

@Hartmy: amúgy sajnos tényleg nem vicces. kit tuggya mi lappangik a kicsi lelkükben hosszú évekig, mittomén zsengekorába molesztálta a nagybácsija vagy agyonverték naponta haccor vagy esetleg nem kapta meg a várva-várt fémépítőt a harmadik karácsonyra se oszt így a pszichikai fejlődése megállott. segíteni nem lehet rajtuk mer önszántukból nyelik a rúdt kétpofára.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.10.29. 08:36:10

@Mariska néni tyúkja: Ezt a kommentet inkább nem szedném ízekre, mert kedvellek.

Manyecska 2013.10.29. 08:37:36

@Steckdose: nehidd. Itt a srác -családi szervíz, korrekt, nem márkaszervíz...:) -mesélte hogyan perelték be százezrekre mert a motorját tönkrevágta ez a szar benyó, szerintem ő írt ide a homárra emlékszem..:D..

Manyecska 2013.10.29. 08:43:12

@ColT: nem nyekeg, rángatott:((( végig fogtam a kezét:P-a kocsinak-:P most a szervízben amikor rákötötték a kábelt oszt jóóóól megküldte a gyerek a gázt neki persze álló helyzetben..:P -ez ilyen zárt térben nagyon állat volt!!:D- hát az egyik lambdaszonda nullán volt értékileg:(
:)

helianthus 2013.10.29. 08:43:54

@agresszív kismalac: óh! Nem semmi vagy!
@zsiráfffff: nem lehet mindent a gyerekkorra fogni! Ez csak kifogás. Az enyém se volt valami fényességes, mégis rendes ember lettem. Az ember felnő, helyére teszi a dolgokat, aztàn eldönti, hogy túllép rajta. Nem ilyen eccerű, de nem lehetetlen. Ên pölö a családi fészek melegènek hiányát barátokkal pótoltam. Szerettem a baràtaimat és ők viszonozták. Ők voltak a családom. Az már csak hab a tortán, hogy felnőttként visszakaptam egy jobb családot is. :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.29. 08:52:19

@helianthus: vannak kivételek, okosok meg tehetségesek, de a zátlagtendencia mégsem ez. amúgy ja, egyetértünk. azér írtam, hogy maguk tömítik el a légzőszervüket egy méretessel önnön saját akaratukból kifolyólag.

helianthus 2013.10.29. 08:56:14

@zsiráfffff: alapvetően ja! Imádnak panaszkodni, meg rosszul érezni magukat, közben sóhajtoznak, vajon miért nem vagyok boldog? Már az a normális, ha komor arccal vonulsz az utcán, ha mosolyogni mersz mert èpp tők jó idő van és élvezed, azt hiszik zakkant vagy.

AtiSnatch 2013.10.29. 08:56:17

@Kellemes Zérókomponista: nem magyar, külföldi!

@helianthus: félreérted! akikkel szóba állok azoknak én is azt kívánom :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.29. 08:58:13

@helianthus: egyrészt. másrészt meg azt a sok ok nélkül vigyorgót is pofán kéne vágni néha :D ha éppen meghótt a kedvenc nagynénikém, akkor ne kelljen már vigyorognom az uccán, ugye. meg ilyenek.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.29. 09:01:19

@helianthus: üh, jó, de nem mindegy milyen útjelzésekkel látódsz el útközben, milyen önrontó vagy éppen ön- és egymást segítő mintákat tudsz önkéntelenül is lemásolni. A körülötted lévő személyiségek apró kis fregmentumait akaratlanul is magadba gyűjtöd és alkalmazod. Számos ezek közül tartalmazhat számodra hibajavítást a múltra vonatkozóan (mej egyben a jövőd útja is). Kacifántos folyamatok ezek. De akit nem talál telibe egypár ilyen - kiinduló, sérülést okozó környezetnél emelkedettebb életvezetési és önismereti kultúrájú - szakértői szeretetcsomag, az bizony a gyerekkori gomolyfelhőben ott füstölög és ontja a ként a körötte ártatlanul létezőkre. "Szerencsésebb" esetben a többieket is elkénesíti. Ahogy azt mondani szokás, bámulatos, hogy az ember mennyire kritikátlanul képes átvenni a maga körül tapasztalható jelenségeket, ennek főként az elkúrtan alkalmazott (vagy e-lkalmazott) falkaösztön a mögöttese. Teszi ezt a kétpofára való átvételt akkor is, ha már elvileg tapasztaltabbnak kéne lennie. De ugye ez is az előzmények függvénye, a már említett markerek és útjelzők, ha nem csontosodnak meg a pszichében, akkor újra és újra lagymatag területen talája magát az user. Elég komplex dolog az, hogy mi az egyén felelőssége, mi a perifériáié (közvetlen és közvetlen környezete), mi az életútjáé (arról meg ki tehet, ki alakítja). Ha valakinek egész hétre való elmélkedés kell, hát itt van, még a látszólagosnál is jobban el lehet merülni ebben, ha http://www.valakitérdekel.hu.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 09:03:13

@Mariska néni tyúkja: Ha megigéred, hogy a szervizt rövid ível írod, akkor mostantól kezdhetetd a mondatokat kisbetűvel. Megegyeztünk?

Atörökk 2013.10.29. 09:08:35

Alapvetően jó reggelt!
Mijeza tömeges kukurékolás pirkadat táján? Nincs nektek otthonotok, ahol aludnátok? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 09:08:35

@Kellemes Zérókomponista: "bingó! (margit)."

Bangó Margit, és nagybetűvel. Bár lehet, hogy Bingóról magyarosította.

Manyecska 2013.10.29. 09:18:38

@agresszív kismalac: extaxistól?:)
z etanolos üzemmel mindenki saját kockázatára és felelősségére kísérletezzen olyan autókon, amelyeket eredendően benzines üzemre építettek!
"Amit feltétlenül ajánlok mindenkinek az etanol-üzem első lépéseként, az az üzemanyagszűrő cseréje a próba ELŐTT, és lehetőleg az első 5-600 etanolos kilométer UTÁN is. Ezzel a tapasztaltak szerint megakadályozható, hogy az üzemanyagrendszerben az etanol által kioldott, egyébként "benzinálló" szennyeződések dugulást okozzanak." hát erről van itt szó nyuszómuszó:) Mindegy, most az M1-est róják. Szerencsére van egy Alfa tarcsiba:P

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.29. 09:25:40

@atpijkamo: nem, a Bögölylégyről.
Megfigyeltétek már, hogy ... mostantól az a kérésem, hogy osztályozzunk mellékhangon minden sztorikát, mely beérkezik ide! Lehetnének alfaktorok:
- igazmondó juhászsági faktor (jól valószínűsíthetően)
- önszívóka faktor (ez a beküldő mennyire szívta meg, melyaránylik ahhoz, hogy milyen fokon hülye mer' hát ennek függvénye is a baj nagysága maga)
- traktorfaktor (van-e nekije)
- világlátási faktor (ez eltér a konktrétsztori által kidomborított hülységi faktortól, egész lényének világlátását/feltehető boldogulását a életben lenne hivatott pontozni, úgy egészében)
- nyelvtani faktor (tud-e nullánál több nyelvet emberi szinten)
- valóságkiragadási/történetmesélési faktor (mit tart lényegesnek a történtekből, azt milyen központozással adja elő, illetve mekkora a lénygtelen momentumok kényszeres ismételgetéseinek számja)
- firstworld problem faktor/flag (0/1: mennyire érzi saját maga valósnak a megírt nagyeseményét avagy csak unatkozik/más hiányt, kínt transzformál át máltatlankodásba)
- önérzeti tényező (egésséges szintű-e, tud-e nevetni a megesett szaron vagy mán a méz is keserű számára - jó, ez súlyosságfüggő, de akkor is, na, fontos az (ön)irónia a túlélléshez)
- reflexiós faktor (elbeszélget-e a csúnya torzsakommentelőkkel)
- fú, még tuti lenne valami, de nem jut eszembe.

Cél: egzakt arányszámmal kollektíve besorolni a megtörténteket a mesélővel együtt, annak tükrében. Egymás tükrében. Szóval ez.

Manyecska 2013.10.29. 09:29:23

@atörökk: Én speciel hangosan röhögve ébredtem hajnali ötkor:( Basszus hülyéket álmodtam nagyon:DD

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.29. 09:33:07

@Mariska néni tyúkja: én is.:/ Végtelen ciklusra épülőeket. Hiába na, az álmok a feloldások ('dani akarások) mezeje. Megannyi literolajcsepp versenybenzinz kívánok neked. Égesd mindhárom végén (úgy előbb vége lesz:D).

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 09:36:41

@helianthus: Nekem csodálatos gyerekkorom volt. ... Azt mesélik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.29. 09:46:00

@agresszív kismalac: Sok lett az, ja De valamennyi % volt, ráadásul nem volt drága a kecó:)

Fletó : LOLLLLLL

@Mariska néni tyúkja: Na az meg nem a rossz benyától megy el... Nem sikerült visszadugdozni a kábelt rá? :D

helianthus 2013.10.29. 09:46:46

@zsiráfffff: akkor veled nem talizok inkább össze! :) egyébként nem tudhatják, hogy meghalt a nénikéd!!!

Atörökk 2013.10.29. 09:49:19

@helianthus:
Mérnem? Ki tuggya, még az is lehet a végén, hogy jó lesz ;)

helianthus 2013.10.29. 09:54:25

@atörökk: mer pofán vág!
Reggelit eszek reggelit mert éhes vagyok.
@agresszív kismalac: összeszereltem a toppbokszomat. Már 7 csatornàt nem nézek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.29. 09:56:43

@helianthus: nem arrul van szó. nem köll, hogy tuggyák csak ne várják el hogy mindég tündibündi flávörpávör módba legyen az ember. én se kezdek el nyígni nekik, ők se kezdjék.

Atörökk 2013.10.29. 09:57:56

@helianthus:
Lóétvágyat!
Ne aggóggyál, nem olyan családbúl származik, hogy csak úgy pofán vágjon, ha csak nem kezdel neki szamárfüleket mutogatni meg pöckölgetni a zorrát ;)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.10.29. 09:58:06

@helianthus: Jó, jó, de be is kell aztat kalibrálni, érted.
Meg be kell rajta kenegetni a stücniket időnként.

helianthus 2013.10.29. 09:58:07

@ColT: add fel szerintem. Törődj bele, hogy te itt szép lehetsz, de okos nem. :)

helianthus 2013.10.29. 10:02:34

@zsiráfffff: áh, egymás mellé beszélünk. Nem kell mindig abban lenni, de aki abban van, az legyen abban és nem 'nem jutott krumpliföld' pofával mászkáljon.
@atörökk: Köcce! Te most randit szervezel Zsiráffnak és nekem? :O szerintem nem férfi¡ :))

helianthus 2013.10.29. 10:05:37

@agresszív kismalac: kalibrálok meg stücnizek. Akadozik az adás. :) majd. Most egyéb dolgok várnak.

Atörökk 2013.10.29. 10:05:45

@helianthus:
Ő nem, no de te? Itten senki nem tudhat semmit, semmi nem biSZtos, de legalább annak a zellenkezője senem :)

Hobbi Gilda · http://kismalac.blog.hu 2013.10.29. 10:07:05

@helianthus: "szerintem nem férfi¡ :))"
Monddmá'!

helianthus 2013.10.29. 10:07:35

@atörökk: én? Hát felérek egy-kettővel, de nem. Női hölgy vagyok. Esz bisztos! :)

Karipapa01 2013.10.29. 10:07:45

@helianthus: Jó reggelt! Igen, már egy ideje nem olvasgatom, hanem átugrok, de tegnap már végképpen kiakadtam és elnézést kérek azért, mert elragadtattam magam. De ennek a blognak a szlogenje az, hogy "fogyassz, herdálj, szenvedj". Nem pedig az, hogy hogyan kell csúfondárosan szétoffolni egy blogot. A kommentelők talán fel sem mérik, hogy a posztíró részére ez mennyire bántó és megalázó, pedig még csak nem is írt hülyeséget. Talán még a szidalmazásnál is rosszabb. Az " Értelmes, felnőtt emberek " úgy néz ki, ezzel nem óhajtanak foglalkozni és csetszobának nézik ezt a valaha értelmes blogot. Hát érezzétek jól magatokat, már csak a szlogent kellene módosítani, erre viszont nem kívánok ötletet adni, mert nem kívánok ismételten elnézést kérni.

Atörökk 2013.10.29. 10:08:55

@helianthus:
Valóban? És kijaz, aki esztet már enszemével látta? :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.29. 10:11:50

@helianthus: mosmivan, ha nem dugunk má nem is vagyok elég jó? csekkoltam a pecshelyzetet tegnap de még nem nőtt ki. most mi legyen?

helianthus 2013.10.29. 10:21:38

@Karipapa01: nem jutott krumpliföld ugye? Nincs harag.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.29. 10:27:38

@helianthus: Egyik sem vagyok alapból sem, különösebben nem zavar amúgy, hogy mit hisztizik a puncus...

@Karipapa01: Milyen milyen mik? :)
Emberekről beszélsz, mikor itt sün van, napraforgó, kiscica, ló...

helianthus 2013.10.29. 10:29:16

@atörökk: én! :)
@zsiráfffff: nem, nem! Jó vagy. Csak másra. Most legyen az, hogy vitassuk meg, miért hülyék a férfiak. XD
@dr. phil. Sün‼ ツ: van. A páncélban őrizem. :P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 10:35:58

@Hartmy: "A kenyeret pontosan egyenlö részekre vágják"

Azt, mert nekik a súly számít. De nem PÁRHUZAMOS SÍK szeletekre! Mindig megöl az ideg, ha a csajok girbegurba szeleteket vágnak. Nem bírom megérteni, ez hogyan lehetséges egy kurva nagy egyenes késsel.

A másik, hogy a kisebb tálat teszik a nagyobba. Érthetetlen.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 10:37:13

@ColT: "sün van, napraforgó, kiscica, ló..."

Kutya vagyok. Bár sokakat megtéveszt az avatarom. Az nem én vagyok.

helianthus 2013.10.29. 10:38:42

@ColT: nagyon bejött nektek a nickneve? ;)
Kihagytad a zsiráfot, denevért, malacot, tasszt, Igit és Odrit. Meg a törcsifejű kurucpárost. Többek között.

CID 2013.10.29. 10:49:15

A háziorvosomnál most láttam kiírva valami betegjogi képviselő telefonszámat, lehe ilyesvalakit kellene megkérdezni!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 10:50:20

@Karipapa01: "nem is írt hülyeséget."

Te melyik részét olvastad?

Már megbocsáss kedves barátom, de milyen értelmes dolgot tudsz arra írni, ha valaki a protkót kifizeti (160000 forint, anyám borogass) előre látatlanba. Egy ismeretlen orvosnak. Számla és bármi elismervény nélkül. Oké, mondom: ne tegye! Most jobb?

Előleget fizetünk, ilyen összegnél 10-30%-ot. Azt is elismervényre.

A protkó nagyon kényes dolog, ha tökéletesre csinálják, akkor is itt-ott nyom, végtelenségig kell javítgatni. A szomszéd protkója sose lesz jó.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 10:51:25

@helianthus: Igi nem állat, hanem az igasság szobra.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.29. 11:00:39

@Karipapa01: kezdd el keresni a második értelmeket, harmadik személyiségeket. Miért olyan nehéz elképzelni, hogy egy emberen belül létezi alázat, könyörületesség és humor is? Túlmutat ez a jelenség azon, hogy ó, írásban vagyunk, könnyen félreérthető - sokan lezárják ezt ennyivel. NEM: neked, nektek mi bajotok van? Ti ketten mentek szembe a forgalommal, ti ketten vizionáltok a többibe agyatlan és kegyetlen nyershússzéttépést. Miért kell lesarkítani, miért kell belemagyarázott "tények" miatt háborúzni? Bár ezek leginkább pitiáner kis csatáknak szoktak sikeredni. Azt sem vitatom el, ha valaki (gigantikus) igazságérzete mentén öltözik be harci ruhájába, hogy hivatalból (is) méltatlankodhasson egy sort, szörnyülködéssel vegyesen, természetesen. De az eredőig még mindig nem érkeztünk el, kedves barátom: miért nem olvasol nyitott szemmel? Miért van benned ez, ami, miért veszed fel ezt a szerepet (te is)? Valóban vannak olyan szituációk - és nem is mindig könnyű megítélni mikor mi van, főleg, ha homályos a tudat az érzelmek által -, amikor a gyengék bántalmazása folyik. Azt én sem pártolom. Neked is csak az árnyalást, a disztingválást tudom javasolni.
Most akkor te ettől boldogabb vagy, hogy hírét viszed a világban, hogy van egy hely, ahol nagyon csúnyán viselkedő emberek élnek? Tiniszlenggel erre lehetne mondani, hogy micsoda merev vagy te. Felnőtt emberek nem tudják különválasztani - fejben - a szart a májtól. Ez valahol megrémiszt, másrészt "csak" fáraszt.
Ha lenne újposzt nem szövegelnék ennyit. Most egy lilaenter, amit kaptok így a végére (van fekete és szürke enterem is, de most nem azok vannak az ujjaim alatt).

Karipapa01 2013.10.29. 11:17:33

@atpijkamo: Nem hülyeséget írt. Hülyeséget csinált. A Homár pedig az a blog, ahol az ilyesmivel folyamatosan foglalkozni kell, a könnyen átverhető naív nyugdíjasokkal és az ezt kihasználó pénzéhes "doktornőkkel".

Karipapa01 2013.10.29. 11:18:45

@Kellemes Zérókomponista: Meg van barna enter is papírral nyugtázva :) Na mindegy, nyomj valamit...

Karipapa01 2013.10.29. 11:26:54

@ColT: Most, hogy itt vagyok, már facepalm is van :)

Neela _ t 2013.10.29. 11:28:18

@Karipapa01: na! Elrontottad! Ajjjjj :/ :P
Két komment között meg egy megálló van...

AtiSnatch 2013.10.29. 11:31:49

@Neela _ t: a matekkal hogy állsz? :)

Van már új prot... izé poszt?

Manyecska 2013.10.29. 11:33:11

@ColT: hát, tankolás után kezdte. a kábel benne volt, láttam, megrángatta..,lehet akkor tépte ki?:P most háziba van kiadva a kocsikázás egyenlőre:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 11:34:34

@Karipapa01: "A Homár pedig az a blog, ahol az ilyesmivel folyamatosan foglalkozni kell"

Ezt a lükeséget meg honnan veszed? Foglalkozzon vele folyamatosan a hóhér! Az ilyen szarságokat ki lehet tárgyalni az első 20 kommentben. Aztán jönnek a szájtépő nagyokosok, és még tízszer elismétlik, mintha az év felfedezése lenne. Eh!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.29. 11:35:49

@Karipapa01: Nesze facepaln.

. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-. . . . . . . . . . . . . . . . . .-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . .... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ~,_. . . ..~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .=,_. . . .-,_. . . ,.-~-,}, .~; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .=-._. . .;,,./`. . / . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.29. 11:38:11

@helianthus: Ericsson T10-hez volt sárga előlap. Mustársárgának volt nevezve. Na egy olyan színben el tudnák képzelni enteret. Sőt, szülcsinapcsidra enter alakú tortát kapsz, jó lesz?

Neela _ t 2013.10.29. 11:41:00

@AtiSnatch a Kuruc: jajj, hát hagyjál már! :D
Most tehetek én róla, hogy közbeszemetel?
Am szarul, de büszkén! :D

Hobbi Gilda · http://kismalac.blog.hu 2013.10.29. 11:43:46

@atpijkamo: Le vagy maradva. Van olyan nő, aki a kocsikázást is tudja egyenlőre csinálni.@Mariska néni tyúkja:

Hobbi Gilda · http://kismalac.blog.hu 2013.10.29. 11:49:42

Kígyónak lábsó,
nyugdíjasnak fogsor.
Rinyál a beteg:
-Nem jó ez, doktor!

AtiSnatch 2013.10.29. 11:50:52

@Alfa tarcsiba: ő jár szervízbe is, ne csodálkozz :D

@Neela _ t: ja, jogos, vissza is szíjom! :)

helianthus 2013.10.29. 11:58:28

@Kellemes Zérókomponista: szomorú vagyok. Jó lesz a torta. Megvígasztal majd kicsit. Az se baj, hogy kb fél évet várok rá. Kedves tőled. :)

Manyecska 2013.10.29. 12:15:44

@Alfa tarcsiba: ééés fizuemelés van most halytottam végre yeeee. Megveszem:P

Manyecska 2013.10.29. 12:19:39

@Alfa tarcsiba: kicsi a csomagtartója nem yó vele vásárolni járni:D:P

Manyecska 2013.10.29. 12:20:59

@Alfa tarcsiba: de nem én kocsikázom, a Zoli:D!!

Hobbi Gilda · http://kismalac.blog.hu 2013.10.29. 12:43:19

@Mariska néni tyúkja: Használd egészséggel!
Egy jó hír: nincs benne λ-szonda.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.10.29. 15:25:39

Azért ez nem semmi sztori. Elnézést, de kb. végigröhögtem, ahogy olvastam, de együtt érzek és tényleg mélységesen felháborít.

Steckdose 2013.10.29. 17:08:35

Pont voltam ma fogorvosnál, aszonta, hogy árban a 160e az kábé reális - magánfogorvosnál. A többiről szakmailag nem mondott semmit így, hogy több áttételen keresztül hallotta. Azt mondjuk furcsállta, hogy az egész pénzt elkérte előre a fogorvos.

neet 2013.10.30. 07:50:17

Én ezt el sem olvasom. Utálom a fogorvosokat. Na jó, egyet nem, de a többi mind állat. Ja, nem, 2t nem. De a többi tényleg hatványozottan állat. Pl amikor kihúzna egy TELJESEN egészséges fogat, mert szerinte az odavan, és aztán hidalna, koronázna vagy mittóménmit 100ér. Annyát koronázza szvsz.

Steckdose 2013.10.30. 08:55:14

Van azért elég sok jó fogorvos is, csak éppen túl sok a hentes, és azok túl nagy kárt tudnak csinálni ahhoz, hogy eleve bizalmatlanul álljon a zember az összeshez. Főleg, ha az átkosban nőtt fel, amikor a magánrendelés kb. fehér holló kategória volt, és maradt az esztéká-hentes. Bár ott is találhat kellemes meglepetést az ember: az én fogdokinénim, aki mestere a szakmájának, heti 4 napot egy Bp környéki kis falu esztéká rendelőjében dolgozik :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.30. 09:20:05

@Steckdose: "az esztéká-hentes."

Az régen volt. 50 éve nem voltam esztéká fogorvosnál. Öcsém pár éve dicsérte, hogy milyen kultúrált lett a körztünkben lévő.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.30. 09:23:10

@Steckdose: Egyébként fizetős hentesek is vannak. Egy fogam csak implantátum, az se magától, fizetős orvos baszta el a gyökértömést. Egy gyökeret tömött csak el, a másik fertőződőtt, szétrohadt a fog.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.30. 09:27:05

Ja, álljon itt a neve: dr. Balogh a belvárosban olyan 35 éve. Remélem azóta elpatkolt, nem tesz több kárt emberekben.

Szűcslaci 2013.10.30. 11:39:23

Mi ez ahhoz képest, mikor valakit távollétében megműtenek és küldik a számlát? ( Ennyi erővel a Tescoban is árulhatnának protkót, éppúgy, mint az olvasószemüvegeket...)

Steckdose 2013.10.30. 12:42:32

@atpijkamo: Persze, hogy vannak, én is hallottam többről. Csak, mivel ott konkurencia van, nem úgy, mint az esztékában, így talán kevesebb.

Steckdose 2013.10.30. 12:44:19

@atpijkamo: Most is úgy van a legtöbb helyen.

@Szűcslaci: Röhögni fox, az USA-ban árulnak. Legalábbis postán lehet rendelni :)

2013.10.31. 08:06:38

Nem értem a felbuzdulást. A doktornő a maga munkáját elvégezte: a fogakat khúzta, a mintát levette. Ennek ellenére hajlandó lett volna a hőbörgő ügyfélnek mind visszaadni azt a 40.000 Ft-ot, amit ő keresett az ügyön. A többit a technikussal kell intézni. Ja, és legközelebb nem kell elspórolni a próbákat. Még ha idős-beteg is a nej, vazze, egy 160e Ft-os vásárlásnál tán csak beleférne két-három taxiszámla, nem???
süti beállítások módosítása