Tékozló Homár

Az akciós Jysk-komód nyomában

2013.01.11. 18:32 | jackyll | Szólj hozzá!

Apróbb kommunikációs zavart észlelt naiv ügyfél még tavaly novemberben a Jysknél. Az akciósan hirdetett komódból sehol sem találtak ugyanis készleten, csak kiállítási darabokat, amiket viszont nem akartak eladni. Másik boltból nem hoznak át, és a számítógép valamiért készletnek érzékeli a kiállított darabokat is:

Az alábbi bemásolt eset történt velem az ősz folyamán: "Tisztelt Ügyfélszolgálat! A tegnapi napon (2012.11.11) a Dunakeszi áruházukban jártam vásárolni és találtam egy 3 fiókos Bessy rattan komódot, mely nagyon elnyerte tetszésemet. A terméket most 7.500Ft-os akciós áron hirdették. Mivel nem voltam teljesen biztos benne, hogy befér-e majd a kigondolt helyére, ezért a későbbi esetleges visszavásárlással járó bonyodalmak elkerülése végett hazamentem Budakalászra és levettem a pontos méreteket. Örömmel állapítottam meg, hogy éppen befér, ezért bementem a budakalászi üzletükbe 2db vásárlása céljából. Az áruházban egy magasan található polcon láttam is, hogy van legalább 8-9 db belőle, ám az ártáblán 9.990Ft-os ár szerepelt a termék mellett. Kérdésemre egy eladótól megkaptam az információt, hogy igen, annak 7.500Ft az ára, csak magasan van a tábla, létrával kéne felmászni, úgyhogy nem cserélték le. (?)

Olvasson tovább!

Válogat a Microsoft ügyfélszolgálata

2013.01.11. 13:23 | jackyll | 798 komment

Johnnyék kiderítették, hogy bár hivatalosan 2014-ig támogatja a Microsoft az Office 2003 termékcsomagját, telefonon már nem szeretnének ilyesmivel foglalkozni:

A minap a kollégám az irodában használt Excelével váratlan hibajelenségbe ütközött, amivel nem tudott mit kezdeni. Vakmerőn felhívta a magyarországi Microsoft ügyfélszolgálatát, hátha tudnak neki segítséget nyújtani. Egy fiatalember vette fel, aki megkérdezte, jogtiszta-e a szoftver (természetesen az), és hányas Office-verzió. A válaszra, miszerint 2003-as, azt mondta: ők a Microsoftnál nem nyújtanak támogatást 2003-as Office-hoz. Kollégám megkérdezte: akkor milyen verzióhoz adnak? A válasz: csak 2011-hez. Gondolván, Excel-Excel, a későbbit is ugyanúgy kell elrontani és visszaállítani, azt mondta, akkor szeretne segítséget kérni Office 2011-hez, mire az ügyfélszolgálatos elkérte a 2011-es azonosító kódját. A kör bezárult: 2003-as kód van, de ahhoz nincs támogatás, 2011-es támogatás van, de ahhoz kód nincs. Viszonthallásra.

Önkiszolgáló kasszából a rendőrségre

2013.01.11. 07:49 | jackyll | 489 komment

Nem elég, hogy a Tesco a vásárlókra hagyja a termékek lehúzását, még fel is jelenti őket, ha mégsem sikerül ez a művelet 100%-osan. Naiv ügyfél kosarából a legolcsóbb hús maradt ki a szórásból, ám amikor visszament, hogy kifizesse, már kipakoltatni vitték. Az ott helyben ki is dobott 800 forintos tétel miatt aztán mehetett a rendőrségre. A rendőrségen kiderült, hogy a Tesco által elküldött biztonsági kamerás felvételekből pont azok a részek maradtak hiányoznak, amik az ártatlanságát bizonyítanák, de még így sincs semmi értékelhető rajtuk.

Kedves Homár, ez a történet még az ősszel játszódott le, de mindenképpen szerettem volna megosztani veletek, mert elég sok kérdést felvet. Természetesen azzal nem is lenne bajom, hogy a Tesco árgus szemekkel figyeli a tolvajokat, ez szíve joga, de hogy egy 800 Ft-os ügyben túráztatja a rendőrséget és kifejezetten tendenciózusan állítja össze a bizonyítékokat, az nagyon ciki. De lássuk a sztorit:

Olvasson tovább!

A majdnemcserélt iPhone esete

2013.01.10. 12:51 | jackyll | 341 komment

András nem adta be szervizbe a garanciális iPhone-ját, mert nem tudtak okos cseretelefont adni. Aztán amikor már 6 hete nem történt semmi, mégis beadta, de nem a Westendben, ahol pedig új telefont rendeltek neki (bár papírt nem adtak róla), hanem valahol máshol. Ezek után a Westendben közölték, hogy akkor eladják a cserekészülékét.

Nyáron vettem vaterán egy makulátlan állapotú használt és t-mobile függő iPhone 3GS 8GB-os telefont ami 2013.02.27-ig garanciális. Tavaly november közepén a hangerőgombbal nem lehetett felvenni a hangerőt és a felette lévő némító gomb és megadta magát. Gondoltam semmi gond mivel garis.

Olvasson tovább!

Nem tudta lehúzni 100 euróra a Ryanair

2013.01.10. 10:39 | jackyll | 116 komment

Lászlónak elege lett a baszakodásból, amikor a Ryanairtől vásárolt szabványméretű kézitáskáikra 50-50 eurót számoltak volna fel hazafelé. Feljelentéssel kellett fenyegetőznie, hogy ne húzzák le őket, a többi szerencsétlenül járt utashoz hasonlóan:

Évente jellemzően 10-12 alkalommal utazok velük, eddig minden probléma vagy fennakadás nélkul. Az igazat megvallva kisse értetlenkedve olvastam a felmerült történeteket egész a mai napig. Feleségemmel, egyszerre kiosztott szabadságunkat, úgy döntöttünk hogy Tenerifen töltjük el. Direkt járat hiányában, barcelonán keresztül jöttünk a fent említett légitársasággal. Visszafelé úton Tenerife északi reptéren gondoltuk nincs komplikáció, nincs feladott poggyász, csak a két, ryanairtől vásárolt szabvány méretű kézitáska, az egyik 7, a másik 7,5 kiló. Minden check megvolt, várunk a beszállásra. Itt a sorban én a táska első zsebébe tettem a kamerát és a tabletet, feleségem pedig a pulóvert hogy fent mar ne kelljen ezzel is feltartani a sort. A beszálló kapunál lévő nem túl kedves hölgy azt mondja hogy az nagy taska nagy, és hogy fizessek 50 eurot.

Olvasson tovább!

Lekurvázta az ellenőr

2013.01.10. 08:13 | jackyll | 250 komment

Alkesz ellenőrök dolgoznak a Batthyány térnél? Naiv tömegközlekedőt minden ok nélkül basztatni kezdték, amikor felmutatta a bérletét:

A sztori röviden,amit a BKV ügyfélszolgálatnak is megírtam: A mai napon (január 9-én) 13 óra után a M2-es metró utaztam. A Batthyány térnél szálltam le kb. 13.15 perckor, ahol a kijáratnál ellenőrzést végeztek. A felhívásnak megfelelően már a mozgólépcsőn előkészítettem a bérletemet, majd bemutattam azt az igazolványommal együtt az ellenőrzést végző munkatársnak. A munkatárs miután megállapította, hogy érvényes bérletem és igazolványom van, a következő kifejezéssel illetett (előre is elnézést kérem a nyomdafestéket nem tűrő szóhasználatért,ezt szó szert az XXXX-as azonosítójú ellenőr szájából hangzott): "Neked is van bérleted te kurva."

Olvasson tovább!

Téves használati útmutató Velux ablakokhoz (frissült)

2013.01.09. 18:18 | jackyll | 69 komment

Naiv ügyfél szomorúan értesült róla, hogy Velux ablakaira azért fagyott rá évekig a pára, mert a vásárláskor ismertetett rendeltetésszerű használat épp az ellenkezője annak, mint amit a cég manapság javasol.

Több éve már, hogy nagyobb felújítást végeztünk a házunkon. A tetősík-ablakok már különösen pocsék állapotban voltak. Velux ablakokra cseréltettük őket, mondván megéri a minőségi megoldásra költeni. A fickó, aki berakta az ablakokat okleveles Velux-beépítési szakember volt, garanciával. Átböngésztük az ablakokhoz mellékelt papírokat is, és nagyon elégedettek voltunk. Ám aztán jött a tél, és az ablakok extrém módon párásodtak, a párkányon minden reggel állt a víz, különösen a párásabb helyiségekben, de lényegében mindegyiken. Nagy hidegekben szabályosan befagytak az ablakok, hajszárítóval olvasztgattuk róluk a jeget. Felhívtam a pasast, ki is jött, és elmagyarázta, hogy bizony sajnos a szokásosnál párásabb helyen lakunk, ráadásul mivel sok gyerekünk van, sokat mosunk, és bizony az a baj, hogy a fűtőtestek nem a tetősíkablakok alatt vannak. A lelkemre kötötte, hogy a résszellőzőket mindig tartsuk nyitva, mondván az némiképp enyhít a problémán. Szóval maradt a napi ablaktörölgetés, olvasztgatás és bosszúság.

Olvasson tovább!

Diákigazolvány nélkül nincs diákjegy a Cinema Cityben

2013.01.09. 17:36 | jackyll | 114 komment

Ha 16 éves koráig mindenki tanköteles, miért kell a moziban diákigazolvánnal igazolnia Gyula 11 éves lányának, hogy még diák? Majd ha kénytelenek lesznek éjjelente 3D-pornót vetíteni, hogy életben maradjanak, visszasírják ezeket a tinédzsereket.

Tudom, hogy ezt már a BKV trollok is eljátszották, de ott érthetőbb, mert ott nincs mindig szabad választása valakinek. Most ez a lehúzós mentalitás begyűrűzött a mozikba is, konkrétan a Cinema City Aréna Pláza mozijába. Történt, hogy 11 éves lányunkkal moziba mentünk. Naivan azt hittük, hogy ezt két felnőtt és egy diák jegy megváltása után meg is tehetjük. Na itt lecsapott a vasököl: És 27B-6 nyomtatványunk van-e (Brazil rajongók előnyben)? Mint kiderült, egy belső utasítás szerint diákjegy kiadásához diákigazolvány szükségeltetik. Új szabály, nem tehet kivételt.

Olvasson tovább!

Se IPTV, se internet a T-Home-nál (frissült)

2013.01.09. 16:53 | jackyll | 143 komment

Vik nem gyanította, hogy 15Mb/s-es internetét nem érdemes IPTV-re cserélnie, úgyhogy 2 év hűséggel megrendelte decemberben a T-Home-től. Miután negyedszerre sem sikerült beszerelni, felmondta a szerződést azzal a kéréssel, hogy állítsák vissza eredeti előfizetését. Természetesen ez nem sikerült, az internet és a tévé is odalett.

Végső elkeseredésemben fordulok Hozzád, reménykedve a nyilvánosság erejében. Egyre mélyebre süllyedek ugyanis a T-Home-os ügyintézés mocsarában. Úgy tűnik, büntiből tévé és internet nélkül hagytak. Nem tudok velük zöld ágra vergődni, mindent elismernek, elnézést kérnek, aztán még rosszabb lesz a helyzet. Mintha süketek párbeszéde lenne az egész történet. Kérlek szépen, ha lehet, mielőbb posztoljátok ezt ki, hátha megmozdulnak már.

Olvasson tovább!

Lisztferihegyen tényleg ne váltsanak pénzt

2013.01.08. 14:48 | jackyll | 528 komment

Sajnos ez az üzenet pont a külföldiekhez nem fog eljutni, úgyhogy, ha lenne valaki olyan szíves, és kiragasztaná ezt a bejegyzést angolul, az sokat segítene. Welcome to Hungary:

290.62-es hivatalos árfolyamnál lőttem ma este (01.06.) ezeket az árfolyamokat a 2-es terminál egyetlen pénzváltójánál. Ez a 229! még a meki 250-nél váltott eurojanal is sokkal rosszabb. Igyekeztem megmenteni a turistákat, de csak egy tucatot tudtam, amíg ott voltam. Talán együtt jobban fog menni.

András

lisztferihegy_penzvalto.jpg

süti beállítások módosítása