Tékozló Homár

Nyilvánvaló átverés a CBA-ban

2013.09.13. 13:58 | jackyll | 912 komment

cbajuhturo.jpgBettina két napja küldte be ezt a juhtúrót, ami az eredeti címkéje szerint akkor még csak két napja járt le. Biztos jó volt még:

CBA, átdátumozás…. Történetem feltehetően nem egyedi eset. Például, aki szintén vásárolt a veresegyházi CBA "Prima" (a jelzőt inkább nem minősítem) áruházban Bryndza juhtúrót hétfőn, valószínűleg őt is jól átverték. Bevallom, vásárlásnál a 20 hónapos kisfiamra figyeltem, ezért csak itthon tűnt fel nekem, hogy mintha nem lenne teljesen "okés" a cimke a terméken, mintha duplikálva lenne. Itthon aztán ki is nyitottam a Bryndzámat, szépen szisztematikusan lefejtettem a fóliát. A csomagolás külső részére ragasztott címkén a lejárati idő 2013.09.13.-a, ami, ha a fóliát a belső oldalról nézzük, rögtön 2013.09.08-ra változik át.

Olvasson tovább!

Nem bírta kicserélni az Ipon a selejtes notebookot

2013.09.13. 12:44 | jackyll | 64 komment

Elállás esetén 30 nap után fizette volna vissza a selejtes notebook árát az Ipon, úgyhogy Tamás inkább a cserét kérte, ami valamiért 15 napig tart:

Először is köszönöm előző levelem publikálását, másodsorban pedig népes közönségeddel együtt tájékoztatlak a fejleményekről. A selejtes notebookot tehát visszavittem és meglepődve tapasztaltam a minőségmenedzsment hiányosságait: színvonalasabb helyeken hasonló esetekben igyekeznek azonnal intézkedni a cseréről, vagy a pénz visszafizetéséről, Iponék azonban elállás esetén kivárták volna a 30 munkanapot, így kénytelen voltam a csere mellett dönteni (30 munkanapra jegelni a pénzem egy kicsit túlzás).

Olvasson tovább!

Horrorkollégium Újbudán (frissült)

2013.09.13. 11:04 | jackyll | 82 komment

galvani1.jpgÚgy látszik Magyarország a romkocsmák után kifejlesztette a romhoteleket, hiszen ez már nem az első eset, hogy egy teljesen elpusztult helyet felújítás nélkül újrahasznosítsanak. Naiv egyetemista 20 ezer forint foglalót bukott, amikor azonnal kifordult a XI. kerületi Hotel Galvaniból:

Egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy írjak Önöknek a szürreális élményünk miatt. Első éves egyetemista lányunk az interneten talált rá barátnőjével erre a kellemesnek ígérkező, megfizethető kollégiumra. A valóság láttán aztán komolyan elgondolkodtak az otthon komfortérzetén. A foglalót, fejenként húsz ezer forintot nem kapták vissza, pedig úgy éreztük, a tájékoztatás nem volt teljes körű.

Olvasson tovább!

Ezentúl évente kétszer jön a kéményseprő

2013.09.13. 09:26 | jackyll | 153 komment

Nem kell okvetetlenkedni, hogy nyáron nem is használták a kéményt, a lényeg, hogy rend és tisztaság legyen. Örüljenek, hogy nem havonta jönnek. Sőt, éjjel is jöhetnének. A lényeg, a rezsicsökkentéssel 44%-kal leapadt a bevételük, úgyhogy duplázzák az ellenőrzéseket:

Vegyes tüzelésű cserépkályhával fűtök, idén májusban jött a kéményseprő, és gyorsan kikotorta a kéményt még a június 1-el életbe lépő rezsicsökkentés előtt, régi áron. Nem nagyon tetszett, de ezért még nem szóltam, legyen neki meg ez az utolsó öröme. No de most, szeptember 9-én kaptam egy értesítőt, hogy szeptember 20-án jön megint seperni! =8-o Na erre betelefonáltam nekik, hogy meglazult valami kis csavar a kompjuterükben, mert nálam már az idén voltak egyszer. Pofátlanul azt felelték, hogy nincs itt semmi hiba, ezentúl évente kétszer jönnek. WTF?

Olvasson tovább!

Eltörték az állkapcsát a miskolci bobpályán

2013.09.12. 15:12 | jackyll | 387 komment

bob.jpgLajos és felesége hónapokra munkaképtelenné vált, mert a miskolci bobpályára felügyelet nélkül engedtek be kis gyerekeket, akik aztán teljes sebességgel beléjük hajtottak a pálya végén. A pálya üzemeltetői szerint mindenki saját felelősségre használja a játékot:

20-as, illetve 30-as éveinkben járó fiatal pár vagyunk, idén nyáron Miskolctapolcán nyaraltunk és kipróbáltuk az ottani bobpályát. Bár ne tettük volna! Ketten ültünk a bobban, én hátul, a feleségem elől. A pálya legalsó szakaszán hirtelen hatalmas sebességgel, fékezés nélkül belénk hajtott a mögöttünk lévő bob. Az abban ülők a szemtanúk elmondása szerint kis gyerekek voltak – a szabályzat értelmében 8 éven felüliek náluk idősebb személlyel együtt már használhatják a pályát.

A gyerekek nem sérültek meg, de mi igen. Fájt és erősen vérzett az állkapcsom. Mentőt kellett hívni, beszállítottak a miskolci kórházba. A mentősök elmondása szerint nem először jártak ott. Kiderült, eltört az állkapcsom, a feleségem belső zúzódásokat szenvedett. Az elkövetkező hetek-hónapok szenvedéseit nem kívánom senkinek. Az állkapcsomat sínbe helyezték és kizárólag folyékony táplálékot fogyaszthattam hetekig. Nem tudtam se enni, se beszélni. A feleségemmel mindketten kiestünk a munkából.

Olvasson tovább!

Háromszor veri le a tartozást a NAV

2013.09.12. 14:14 | jackyll | 67 komment

Naiv adózó illetéktartozását véletlenül 3x vezették fel a számlájára, amiből értelemszerűen csak a valódit rendezte. A másik két fantomtartozás azóta 609 ezer forintra hízott:

A 2012-es évről adó visszatérítésre vagyok jogosult, amelyet ugye ebben az évben kellett volna megkapnom. Az SZJA bevallást időben és hibátlanul beadtam, és nyugodtan vártam, hogy az APEH – bocs, NAV – szépen majd elutalja a visszatérítést az egészségpénztáramnak. Ehelyett azonban egy levelet kaptam, hogy sajnos nem áll módukban kifizetni a visszatérítést, mivel 609 ezer Ft tartozásom van (?!). Mivel mindig is alkalmazottként, teljes fizetésre bejelentve dolgoztam, normális cégeknél, ezért arra gyanakodtam, hogy egy korábbi, ingatlanvásárlással kapcsolatos, elengedett illetéket esetleg nem írtak jóvá, habár az összeget még ehhez képest is nagyon magasnak találtam.

Olvasson tovább!

Számmisztika a Főtávnál

2013.09.12. 13:43 | jackyll | 75 komment

Csabánál fantomfogyasztás történt, aztán ahogy utánacsekkolt a dolgoknak egy négyjegyű szám jelent meg előtte:

t.főtáv! téves molesztálásukra, többszöri reklamációval reagáltam, melynek eredményeként végre kaptam egy elszámoló számlát, de sajnos ez számomra értelmezhetetlen, rettentően csodálkoznék, ha ez önöknek sikerülne. megpróbáltam matematikailag értelmezni, de így is kudarcot vallottam. kérem, szíveskedjenek segíteni, és próbáljuk meg együtt!

Olvasson tovább!

Feljelentette vendégét a Gastland

2013.09.12. 12:58 | jackyll | 97 komment

A Moszkva téri Gastland étkezde betámadta múltkori naiv ügyfelet, aki nem akarta az egész "menüt" kifizetni:

Sziasztok, a Gastland bistroval kapcsolatban írtam nektek egy cikket még talán egy hónappal ezelőtt, remegő kézzel írom-e sorokat, ugyanis ma reggel egy rendőr keltett, a bistro feljelentést szeretne tenni ellenünk, a helyen rögzített videofelvételeket akarják ellenünk bizonyítékként felhasználni.

Olvasson tovább!

Az E.On nevében szerveznek termékbemutatót (frissült)

2013.09.11. 13:53 | jackyll | 67 komment

vitalis_termekbemutato1.jpgÚgy látszik tényleg elszabadult a termékbemutatós piac, ha már E.Onnak álcázva 3 év áramszámla átvállalással és garantált nyereménnyel csábítják a nyugdíjasokat:

UPDATE 09/12: Az E.On közleménye szerint visszaélnek a nevükkel.

84 éves Dédikémet két éve beregisztráltam az Eon programjába, ahol a rendes fizetők egy évig havi 10% kedvezményt kaptak a havi villany és gáz számlájukból. Ez rendesen lecsengett. A múlt héten felhívott, hogy kapott egy levelet, melyben kisorsolták, hogy nyert egy 30.000 HUF értékű tárgynyereményt, és ha elmegy egy ebéddel egybekötött nyereményátvételre, akkor még nyerhet 1-2-3 évre teljes villanyszámla átvállalást. Elmennék-e vele. Mondtam, persze.

Hát ma reggel 9:00-ra mentünk is a Klub Hotelba, Dunaújvárosba.  Sokan voltak már a váróba, Dédipapa még zúgolódott is, hogy sok a konkurens. Behívtak minket az előadóterembe, ahol villámként csapott belém a felismerés. Ez itten kérem egy termékbemutató lesz, ahol egy rakat műanyagot vehetünk több százezer forintért. És ehhez biza semmi köze az Eonnak!

Olvasson tovább!

Penészes kenyér és suttyó tulaj a Fatálas étteremben

2013.09.11. 12:00 | jackyll | 336 komment

Naiv medvelátogatók három körben az összes penészes kenyeret megkapták a babgulyás mellé a veresegyházi Medveotthon Fatálas éttermében. A panaszkönyv kikérésére természetesen megjelent a tulaj, aki szerint reggel hozták a kenyeret, meg az különben is ingyen van. A számlán persze már nem volt ingyen. Naiv penészevők viszont a babgulyást is otthagyták, amit szintén felszámoltak, úgyhogy ordibálásig fajult a sztori:

Vasárnap kitaláltuk, hogy lemegyünk Veresegyházára, megnézni a medveotthont. Én, barátnőm, két csoporttársunk, illetve egyikük barátnője. A medvék, mosómedvék, farkasok szokás szerint jófejek voltak, nem is rájuk panaszkodunk. Miután minden medvét megetettünk mézzel, és kinézelődtük magunkat, beültünk a park egyetlen éttermébe a Fatálasba. Az hogy a pincér nem sürgött annyira, hogy egy plusz széket odavigyen nekünk, az nem bántott annyira, láttuk, hogy van forgalom, elég dolguk van. Az már inkább kellemetlen vol, hogy penészes kenyeret kaptunk a babgulyáshoz, amit sajnos már csak akkor vettünk észre, mikor beleettünk. Kértünk penészmenteset, hoztak még egy kosárral, de az is penészes volt.

Olvasson tovább!