Tékozló Homár

Tesco Ceruzahegyező Platinum Edition

2013.02.22. 15:23 | jackyll | komment

Ha valaki Tescóban jár, megfotózhatná rendesen a 3000 forintos fröccsöntött ceruzahegyezőt, mert most már kiváncsiak vagyunk rá, mit tudhat. Lehet, hogy ilyen:

ceruzahegyezo1.jpgNem ért sem inzultus sem bármilyen megkülönböztetés vagy károsítás (ez mondjuk csak a szerencsén múlott) a Tesco részéről, de azért gondoltam okulásképpen érdemes megosztanom a történetet, hátha más is előkapja gyorsan a "legkisebb is számít" blokkot és még 3 napon belül van... Nejem tegnap késő délután nagybevásárlást eszközölt az egyik pécsi Tesco áruházban. Hazatérvén kellően lelombozódtam a 23ezer Ft-os végösszeg hallatán, de mivel már legalább 1,5 hónapja nem volt ilyen jellegű bevásárlásunk, és 3 termetes táskányi cucc volt érte cserébe, hát szidtam kicsit a gazdaságot, a politikát meg a fizetésünket, de elfogadtam a helyzetet. Feleség többek közt egy aprócska (kb 4x3x2cm) sárga "duplalyukú" ceruzahegyezőt is vett ajándékba (műanyag ház, fém apparát, milliószám találhatunk ilyesmit) ovis lányunknak. Vacsora közben előkerült a blokk és már éppen ki akartam dobni, amikor valamilyen Isteni sugallat hatására mégiscsak belenéztem (csak amúgy férfiszemmel - namiisez). Akciós árak levonva, kedvezmények megadva, de a hegyező soránál leakadtam:

"UNI HEGYEZŐ SÁRGA 2.990 Ft"

Olvasson tovább!

Szedd magad mozgalom a Postán

2013.02.22. 12:57 | jackyll | komment

Úgy tűnik a Királyi Posta elfelejtette értesíteni az ügyfeleit, hogy a küldemények értesítése ezentúl randomizált szolgáltatás lesz. Aki csomagot vár, időnként benézhet, hogy mi a helyzet:

Nem rég egy ismerősöm küldött több embernek 1500 forintos tételt a Magyar Postával. Úgynevezett 'postán marad' matricát kaptak, mivel összehajtani nem szabadott, és így nem gyömöszölik bele a címzett ládájába. Sok címzett viszont nem kapott semmi értesítőt (a többség viszont igen). Egyiküknek elég erélyesen kellett fellépnie, hogy megkaphassa a csomagját. Ez az ő elbeszélése:

Olvasson tovább!

Felárazták a vízdíjat rezsicsökkentés előtt Debrecenben

2013.02.21. 15:37 | jackyll | komment

Naiv ügyfél a 0 m3 fogyasztása után fizetheti a szennyvízelszállítási alapdíjat, amit Debrecen önkormányzata épp tavaly decemberben emelt meg. Ennél lényegesebben rosszul járnak, akiktől ténylegesen szippantanak, annak a tarifája szintén triplázódott, köbméterenként.

Debrecen város önkormányzata készül a rezsicsökkentésre. 2012. decemberének egyik legutolsó DMJV Önkormányzat Közgyűlésének 66/2012 (XII.13.) Kr. rendeletében víz- és szennyvízdíj szolgáltatások alapdíját 220%-al megnövelték, így a korábbi összeg 3,2-szeresét kell fizetni. Nyilván ebből majd nagyvonalúan el lehet engedni 10 %-ot. A 210%-ot meg zsebre tenni…

Olvasson tovább!

Ingyen javította a Velux az ablakokat

2013.02.20. 16:14 | jackyll | komment

Orsolya korábban durván párásodó ablakait garanciálisan javította a Velux:

A Velux cég képviselői meglátogattak otthonunkban, felmérték a terepet, szakmai tanácsokkal láttak el a ház szellőzésének javításával kapcsolatban, majd két nap múlva visszatértek, és garanciális (azaz ingyenes) karbantartási munkákat végeztek nálunk; kicserélték az elöregedett szigeteléseket és plusz szigeteléseket helyeztek fel az ablakokra a páralecsapódás csökkentése érdekében. Rendkívül jó benyomást tettek ránk korrektségükkel és körültekintő, alapos munkájukkal. Azóta eltelt pár hét, és a páralecsapódási probléma tovább javulni látszik.

Szingli anyákkal támad az Elittárs

2013.02.20. 15:03 | jackyll | komment

Szingli Béla felfedezte, hogy újabb célcsoportra gerjed facebookos hirdetésekkel az Elittárs. Érdekes módon a német eDarling anyacég amerikai tulajdonosa, az eHarmony panaszfalán hasonló problémákról, automatikusan megújított előfizetésről mesélnek.

Szánom-bánom, de 29 évesen szingli vagyok... még... társkeresés folyamatban, kapom a facebook-on is a jobbnál jobb hirdetéseket, miszerint párra van szükségem. Jót mosolyogtam pár hete az Elittárs társkereső magyartalan hirdetésein,  miszerint keressek náluk elit, diplomás társat. Na de ilyen szövegekkel?

Olvasson tovább!

Egész Európa lóhúst eszik

2013.02.19. 15:24 | jackyll | komment

Mire fel ez a nagy pánik, hogy már a Nestlénél is lóhúst találtak? Persze, elfelejtették ráírni, hogy lóhús, de ezt leszámítva még mindig jobb bármelyik pótlékanyagnál, vagy az utcai galambpörköltnél, ami még szintén nem a legalja:

A cég szóvivője szerint a DNS-tesztek alapján a termékek kevés, de egy százaléknál több lóhúst tartalmaztak. A múlt héten még azt állították, hogy termékeikben egyáltalán nincs lóhús. A cég két termékét, a Buitoni marhahúsos raviolit és tortellinit kényszerült visszahívni Spanyolországban és Olaszországban. Még egy termék, a Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes nevű visszahívására készülnek, ez utóbbit Franciaországban forgalmazták. A Nestlé honlapján közzétett közlemény szerint a lóhús a HJ Schypke nevű német beszállítótól érkezett. A német cég a JBS Toledo belga húsgyár beszállítója. „Élelmiszerbiztonsági szempontból nincs probléma, de a termékek félrecimkézésével megsértettük cégünk szigorú standardjait” – áll a közleményben.

Már az csoda, hogy ezekben a szószókban egyáltalán húst találtak. Vajon mennyit kell még várni az első kannibál húsfeldogozóra?

Magától visszautalta a jegy árát az A38

2013.02.19. 14:43 | jackyll | komment

KD online vett jegyet egy bulira, amit az OTP technikai malőrje miatt kétszer kapott meg az A38. A jelenségről a hajó értesítette, és intézkedni is ők fognak. Alap, nem?

Kaptam egy levelet az A38-legénység egy tagjától, hogy valami nem stimmelt náluk egy vásárlásom során, ugyanis az egyik rendezvényükre elektronikusan kifizetett jegyem árát kétszer kapták meg az ótépétől, és nézzek már utána, hogy nálam mi a helyzet - ugyanis ha az én számlámról kétszer nyalta le a bank a pénzt, intézkednek arról (!!), hogy visszakapjam. (Tehát egyrészt nem nekem kell utánamenni, ami azért nem jellemző egy-egy ilyen esetben, másrészt meg feltételezem, a bankot továbbra sem foglalkoztatja, hogy valamit elkúrtak, de ez most mindegy.)

Olvasson tovább!

98%-os felárazás a Hervisben

2013.02.19. 13:20 | jackyll | komment

98szazalek.jpg

A webshopokban büntetlenül ki lehet írni bármit, hiszen a szoftverhiba a felelős mindenért:

Egyre többen kedvelik a sísportot hazánkban is, és így februárban többen megragadják az alkalmat az akciós termékek vásárlására... a hervis oldalán találtam, az első látásra rendkívül kecsegtető, 98%-os leárazással kapható bukót, az „év sisakja” megjelöléssel.

Fapados Signal-biztosítás ügyélfszolgálat nélkül

2013.02.19. 12:36 | jackyll | komment

Naiv ügyfél túl olcsó biztosítást kötött lakására, amihez a Signal Biztosítónál nem jár ügyfélszolgálat, ami hónapok alatt egy darab igazolást át tudna küldeni a hitelező banknak:

Lakásbiztosítót váltottam cirka egy éve, de az elmúlt 3 (szűken véve másfél) hónap ügyintézése során sem tudom igazolni a lakásra hitelt nyújtó bank felé, hogy az általuk megkívánt paraméterekkel ez megtörtént. Kb úgy pattanok le a Signal biztosítóról, mint egy bolha az elefántról, ugyanakkor postaköltségre már lement párszáz forint, további 1500 forintnyi büntetéssel pedig az Axa sújtott, mivel csak nem küldöm az igazoló papírt. Súlyosbítja a helyzetemet, hogy a biztosítást egy pénzügyi tanácsadón keresztül kötöttem (OVB), ami persze újabb kibúvót jelent a Signalnak, hogy ne foglalkozzon a kérésemmel.

Olvasson tovább!

Nem lehet leiratkozni a Kuponvilág hírleveléről

2013.02.18. 16:37 | jackyll | komment

Naiv ügyfél nincs egyedül, amikor nem találta a leiratkozás gombot a Kuponvilág hírlevelében. Ilyen ugyanis nincs, csak egy link az oldalukra, ahol viszont gyakorlatilag semmi mást nem lehet már csinálni, max hirlevélre feliratkozni:

próbálkoztam, és hetek óta is ezt teszem, de csak automatikus válaszokat kaptam/kapok, amire épp úgy nem vagyok kíváncsi, mint az ajánlataikra! Abszolút jogszerűtlen, s semmi mást nem kérek tőlük, csak egy leiratkozó linket!

Köszönettel,
Hajnalka

süti beállítások módosítása