Tékozló Homár

Fosóhányó vírus a világ legjobb éttermében

2013.03.09. 12:15 | jackyll | komment

noma.jpgEzután panaszkodjon valaki étteremre:

Hatvanhárman betegedtek meg vírusos gyomor- és bélhurutban a múlt hónapban, miután a világ egyik legjobb éttermében, a koppenhágai Nomában étkeztek. A helyi hatóságok pénteken közölték, hogy a tömeges megbetegedés nyomán elrendelték az étterem teljes fertőtlenítését, és biztonságosabb élelmiszerkezelésre szólítottak fel a két Michelin-csillagos éttermet, amely az elmúlt években háromszor is élen végzett a világ legjobb 50 éttermének San Pellegrino-listáján.

A legmókásabb rész sajnos kimaradt a HVG és az Origo MTI-kopipészt tudósításából (hogyan engedheti meg magának bárki 2013-ban, hogy MTI-re hagyatkozzon?), vagyishogy a hatóságok tudják, mi okozta a fertőzést.

Olvasson tovább!

Szétstabilizálták a lapockasonkát

2013.03.08. 13:13 | jackyll | komment

lapockasonka1b.jpgSzintén HomárFacebookról érkezett ez a gasztronómiai kuriózum. A Surjányhús tudósainak sikerült megszilárdítaniuk a folyékony halmazállapotú lapockasonkát, vagy ki tudja mire kell az a rengeteg stabilizátor:

A Surjányhús KFT kötözött lapocka-sonka kicsit sok összetevőből áll, ahhoz képest hogy szinte csak húsnak kellene lenni. És a Surjányhús KFT kötözött lapocka-sonka belülről.  Az ízét szerencsére nem tudom leírni...

Olvasson tovább!

Mindenki bekajálja a haknizó hüllősök jegyártrükkjét

2013.03.08. 11:24 | jackyll | komment

reptiles.jpgBár többször is szerepeltek már a Homáron, a velünk született sárkányéhség miatt előbb-utóbb minden gyereket elvisznek hüllőshowt nézni, aminek mindenki benézi a trükkös jegyárát. A végtelen turnét lassan élőben lehet követni nálunk is. Februárban Újpesten született egy élménybeszámoló, most pedig Dunaújvárosba kígyóztak be.

Már kétszer volt itt a homáron, de ezek a nyomorultak még mindig trükköznek az árral (azaz csak a kedvezményt írják ki, lásd melléklet): Most éppen nálunk hirdetnek. Úgy látszik nem tudják levedleni ezt a szokást, mert hidegvérrel átvernek bennünket és újra és újra le kell nyelnünk a békát. Hűljön rájuk a bőr!

Üdv, Egyéves Önkéntes

Az újpesti élményekből kiderül egyebek között, hogy zavarodottnak tűntek a jó eséllyel benyugtatózott hüllők, illetve hogy anyukának igazából 1900, nagyszülőknek 1600 forint a belépő, és 1000 forintért lehet teknőssel fotózkodni.

Olvasson tovább!

Fokozódik a gigabájtszivárgás a Telenornál

2013.03.08. 09:41 | jackyll | komment

Egy hónapja már kaptunk egy jelentést, hogy a Telenor máshogy mér, mint amit a stick mutat. A héten pedig Sikkes Sittes jelentette a Homár reanimált Facebook-oldalán, hogy nála 8 GB kúszott el egy hét alatt feltűnés nélkül. Mondjuk a korlátlan böngészés és emailezés csak a html-oldalak és a képek letöltését jelenti, pl. Youtube-ot nem, de így is gyanús.

Minden hónap 23.napján van számlazárásom. A Telenor már negyedikén úgy vélte, hogy a 10 Gb adatforgalmam 80%-át elhasználtam. Megjegyzem, mellette "korlátlan böngészés és email" opcióm is van a Hiper Nyethez...A régi "matávos" rendszerben, folyamatos szoftpornó és horror dömping idején sem volt ilyen adatforgalmam. Pláne nem nyolcezerért...Hipernet vagy HiperNot? Az ügyfélszolgálat felkészültségével nincs baj, de a backoffice komoly restaurációra szorul. De mindegy, itt most ez van...two, three :)

Olvasson tovább!

A Kapos Volán nem szereti a kiscicákat

2013.03.07. 16:16 | jackyll | komment

kitten.jpgAz előzetes onlnie és telefonos egyeztetés ellenére naiv utasnak azt mondta a sofőr, hogy ha a pályaudvaron magára hagyja a macskáját, őt azért elviszi:

Történt, hogy van egy kiscicám, akinek sínbe volt a törött lába és történt, hogy utazni szerettem volna Budapestről Kaposvárra, a cicával együtt. Van egy csinos kisállat hordozóm (leírás szerint repülőgép kompatibilis), szóval úgy éreztem mindketten készen állunk a nagy útra. A lakóhelyemhez közelebb van a Népligeti állomás, így a Déli Pályaudvarról való indulás és vonatozás helyett a Kapos Volánt választottam. Szkeptikus vagyok, így előzetesen a Volán honlapján ellenőríztem a kisállat szállításra vonatkozó feltételeket, majd mivel biztosra akartam menni, felhívtam a Volanbusz honlapján elérhető ügyfélszolgálgálati telefonszámot és megérdeklődtem, hogy kiscicát hordózóban szállíthatok-e buszon (arra nem emlékszem, hogy említettem-e, hogy Kapsovárra utazom, de mondjuk nem is kérdezték, ez tutti). Szóval a válasz igen volt, és mivel kiscica, jegyet sem kell venni. Örültem nagyon, majd ezt követően interneten megvásároltam a jegyem. A csattanó a buszpályaudvaron a buszra való felszállás előtt ért: a buszsofőr közölte, hogy a Kapos Volán jártain Budapestről kisállat szállítást nem vállalnak, engem elvisz, de a cicát hagyjam az állomáson.

Olvasson tovább!

Minden ipari kolbász hulladékból készül Magyarországon?

2013.03.07. 12:07 | jackyll | komment

Csodálatos hírrel örvendeztette meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a lakosságot: nem sikerült kiderítenie, kik állnak a lóhúsmaffia mögött. Vagy sikerült valamilyen megnyugtató megoldást találni a meg nem találásukra. Vagy mindenki benne van. Ez hivatalosan úgy hangzik, hogy:

A napokban a sajtóban megjelent hírek sajnos "meghiúsították a Nébih több mint két hónapja tartó, más hatóságokkal közösen végzett munkáját", megakadályozták, hogy a Nébih látókörébe került vállalkozások tevékenységét részleteiben feltárják és felszámolják, mondta Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke a kormany.hu-nak a lóhúsbotránnyal kapcsolatban.

Pár nappal ezelőtt az ATV-nek nyilatkozó szürkeexportőr szerint tavaly év végén az összes létező hivatalos szervnél felejlentette lómaffiázó állatorvosát, úgyhogy már lehet, hogy amúgyis sejtettek valamit. Különösen vicces, hogy az anyag végén az arcát nem vállaló István elmondja, hogy az illetékes hatóságok bizonyára hamarosan elkezdenek magyarázkodni, ahelyett, hogy valamit tennének. Itt az utolsó 1 perc, ha valaki nem szeretné végignézni az egészet:

Olvasson tovább!

Lejárt szavatosságú termék kreatív feljavítása a Sparban

2013.03.07. 11:06 | jackyll | komment

libatoportyu.jpg

Viki fotója szerint egy érdi Sparban már arra sem veszik a fáradtságot, hogy új címkét ragasszanak a lejárt régire:

Kedden (03.05.) vettem észre, hogy az Érd, Diósdi úton található Spar üzletben vasárnap (03.03.) lejárt szavatosságú libatepertőkrémek vannak a hűtőben. Akciós, na de akkor is. Jeleztem a pénztárnál, megköszönték. Szerdán (03.06.) is mentem az üzletbe, és kíváncsiságból benéztem ismét a hűtőbe. A tepertőkrémek (kb. 8-10 db) továbbra is ott voltak, csak valaki leleményesen megpróbálta átrajzolni a szavatosságot március 3-ről 8-ra. (Bár érdekes módon csak a kupac felső részén lévő dobozok voltak átrajzolva, az alján nem. Nem tudom, ki volt ez az amatőr, de megpróbálhatta volna a fekete nyomtatott számot legalább fekete - és nem kék - tollal "feljavítani".) Ismét jeleztem, ismét megköszönték. Ma (03.07.) meglepve láttam, hogy két doboz még mindig ott van. (És a többi hová lett? Valaki megvette lejártan? Vagy beszedték a hűtőből? De akkor kettő miért maradt ott?) Lefotóztam a dobozt (a kép ma készült), mert felháborítónak tartom az esetet.

Fájdalmas vásárlások az Apple.hu-nál

2013.03.07. 08:59 | jackyll | komment

Slam úgy gondolta, hogy az Apple hivatalos online boltja garanciát jelent a garanciára. Ebben igaza is volt, cserébe az összes létező adminisztrációs hibát végigszenvedte, miközben a telefonjait cserélgette:

Sokan abban a hitben vannak, hogy az eredeti Apple Online Store-ból érdemes vásárolni, a magyar apple.hu-ról. Nos, igen, egyetlen előnye van, mégpedig az, hogy 14 napon belül kérhetsz cserét vagy visszakérheted a készülék árát, és semmit sem kell fizetned a visszaszállításért. Az előnyök ebben ki is merültek. Mert ugyanolyan dilettáns, hozzá nem értő emberek dolgoznak a hivatalos magyar Apple részlegnél is, mint mindenhol az országban. Eddig 4 rendelésem volt onnan, egyetlen sem történt meg problémák nélkül. Egy sem! A legalapvetőbb hibákat követték el.

Olvasson tovább!

Az IKEA nem vonja ki a nem szaros tortákat

2013.03.06. 16:37 | jackyll | komment

chokladkrokant.jpgA tegnapi MTI hírrel ellentétben az IKEA nem vonja ki sehonnan a tavaly decemberben szarközeli baktériumgyanúval Kínában megsemmisített Almondy manulás csokitortáját, bár leállították a további torták szállítását. A gyártó szerint minden oké, hiszen a gyárból kifelé mindent ellenőriznek, de azért rákérdeznek a kínaiaknál:

Minőségi probléma miatt az IKEA leállította a torta szállítását, de egyetlen országból sem vonták ki a terméket, s sem is terveznek ilyen intézkedést. A kínai hatóságok tavaly decemberben foglaltak le és semmisítettek meg egy tortaszállítmányt. A szóvivő szerint az IKEA áruházaiba nem került ezekből a tortákból.

Olvasson tovább!

Apróbetűs számlavezetési díj az FHB-nál

2013.03.06. 15:30 | jackyll | komment

Marcinak az aktuális ÁSZF utolsó oldalán található apróbetűs részéig kellett kommandóznia, hogy kiderítse: ingyenes FHB-csomagja már más feltételekkel ingyenes:

Az FHB kreatívan próbálja az adóterheit lakossági díjtételekkel ellensúlyozni. Az Aktív bankszámlacsomagjuknak nincs számlavezetési díja, most mégis gondoskodtak arról, hogy egy nap alatt letudják az éves apanázst, amit tőlem inkasszáltak be. Az elmúlt években, amennyiben a lakos teljesítette a feltételt, azaz gondoskodott arról, hogy a számlájára minden hónapban ("megfigyelési időszakban") 120 ezer forint külső jóváírás érkezzen, semmit sem kellett fizetnie. Ez eddig legalábbis jól működött: a hónap valóban naptári hónapot jelentett, és ha időben ott volt a pénz, nem volt 3147 forintos büntetés. Tavaly azonban úgy gondolták, izgalmasabb, ha visszapörgetik az idő kerekét (értsd: "megfigyelési időszakot") két héttel, és nyilván akadnak majd olyan balekok, mint én, aki a hónap második felében szándékozik a számlára helyezni az adott havi jóváírást.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása