Tékozló Homár

Szerény javaslatok a kulturált tömegközlekedésért

2014.04.02. 13:25 | jackyll | komment

Az alábbi pontok nem tükrözik a Homár véleményét, de ha már Z ilyen szépen összeszedte, az internet elbírja, meg társadalmi vita, és az sem kizárt, hogy a BKK is beszáll, úgyhogy hasznos. A nyugati példák mindenhol azt mutatják, hogy az összes jármű elketyeg ellenőrök nélkül, tehát fájó szívvel, de felszámolnám ezt a szakmát. Érdekes kísérlet volt, nem sikerült, jöjjenek a robotok, legyen minden megállóban működő jegyautomata és fogadjon el mindenféle fizetőeszközt!

Kedves Homár, Homározók, Naívak és Tudatosak, de főleg, kedves BKK sajtó/PR Osztály! A homár függőséget okoz, ezért tartok már a 305. oldalon visszamenőleg és kicsit elkeserítő a kép. Lenne egy propozícióm a BKK ellenőrok/közterületesek/pénz ésvagy vagyonőrök, ellen/szemben/ért.

Jelen helyzetben, akárhol olvasom, panaszt tenni az ellen-orkok ellen lehetetlen, mert mily meglepő, ők többen vannak és már a betyár-becsület miatt is egymást igazolják. Ez elszomorító.

Gondolatom abból fakad, hogy ugyebár van az a ici-pici jogunk Magyarhonban és a világ túlnyomó többségén, hogy ártatlanság vélelme! Nem jogász társaimnak kifejtem, hogy lényegében "addig ártatlan, vagy amíg bűnösnek nem bizonyulsz" (ez kicsit bonyolultabb ennél, de zanzásítottam). Erősíteni kellene a jogos-büntetés súlyát, az utas "érinthetetlenségét", továbbá a drága ellen-orkok-ban azt az érzést, hogy NEM mindenhatóak.

A javaslatom a következő (együtt van értelme, egészítik/egyenlítik ki egymást):

 

  1. Az ellenőrnek kelljen bizonyítania, hogy a büntetés jogos, továbbá legyen büntetve az ellenőr a jogtalan büntetésért.
  2. Az ellenőrök ellen benyújtott panaszoknak legyen nagyobb súlya, fix büntetés (tessék tovább olvasni, nem lesz annyira spártai)
  3. Amennyiben az ellenőrre panasz van egy adott bírsággal kapcsolatban, amennyiben a bírság jogos, nincs büntetve az ellenőr.... Ezzel kiszűrve a vérpistikéket, akik csak azért bejelentik a kedves ellenőrt aki jogosan és előzékenyen járt el.
  4. Bírságolás menete, adminisztráció, bizonyító erő, 2 oldali jegyzőkönyv: gondolok arra, hogy már az emebrek 90%-ának van egy kamerás telefonja, vagy a leggagyibb kamera már 5-10 ezer forint. legyen nyoma/fényképe a kifogásolt jegynek/bérletnek, az "elkobzott" tárgyaknak - Mondhatjátok azt hogy "kinek van erre ideje?" Neked, ha normális szolgáltatást vársz, akkor neked is be kell tartani a szabályokat.
  5. Büntetési tételek, megtöbbszörözése.... Itt nem kell azzal jönni, hogy aránytalan már, nem az. Tessék szabályoknak megfelelően közlekedni, érvényes jeggyel/bérlettel. DE ugyanúgy többszörözve az ellen-orkok büntetését.
  6. NE kelljen előre fizetni a büntetést!!! "Ártatlan vagyok..." Tessék a szolgáltatónak bizonyítania, hogy én szerződést szegtem. Persze ott a ritka kivétel, amikor elismeri a vétkét az utas, de nem sok lenne, ha 30-40k lenne a büntetés.
  7. Több hatalmat az ellenőrnek/a vétség átminősítése! Igenis legyen hatalma az ellenőrnek, korlátozni, igazoltatni, rendőrt hívni és igenis alkalmazhasson fizikai kényszert (persze itt is szem előtt tartva a jogtalan intézkedéskor járó ellenőri büntetést). Ehhez hozzá tartozik, hogy ne "szerződésszegés" legyen a büntetési tétel, hanem megkárosítás/kis értékű lopás (amivel már a rendőrség hivatott foglalkozni)
  8. Több hatalmat az utasnak! Van bérlet/jegy NE KELLJEN átadni.... van az ellen-orknak 2 szép szeme "kérem tartsa közelebb, hogy jobban lássam" "kérem mutassa meg a hátoldalát" - Az ellenőr nem igazságügyi okirat-szakértő, hogy érintésből akármilyen bizonyító erejű tényt meg tudjon állípítani.
  9. Egyszerűbb jegyet/bérletet - feltűnőbb érvényességet igazolást - 2 rubrika - személyazonosságot igazoló dokumentum száma (diák vagy személyi) érvényesség.... ENNYI és ezek legalább 40-es mérettel, hogy 2m-ről is lehessen látni - Jegy: nem létezik, hogy nincs más mód arra, hogy ne 8-as betűmérettel és kifogyó tintákkal nyomó elcsúszós dátum/idő legyen rajta. 21 században élünk... sms, QR-kód, telefon, NFC, vonalkód, mágneskártya - persze ha nem kerülne a magyar államnak minden a 10x-esébe akkor előrébb lennénk. MODERNEBB TECHNIKÁVAL könynbb nyomon követni, behajtani, ellenőrizni. Példa.: bérlet feltölthető, karba épített chipre.... nem viccelek, tenyérbe egy kb 1x1cm rfid chip, ami azonosítja a személyt - utólag terhelne bankkártyára, nem előre kéne megvenni. Lehet utópisztikus, meg sok kézlevágásos baleset lenne. :D

Nem írok példákat, mert akkor még egyszer ennyit írhatnék.

VÁLTOZNIA KELL:

  • Anyázásnak
  • "Bizonyítsd, baszd meg!!!! - mindkét oldalról
  • Ne legyen hatalma egyik félnek sem a másik felett, szolgáltatónak és ügyfélnek egyenrangúnak kell lennie
    Több tiszteletet az ellenőröknek és visszafele is. (Tisztelet a kivételnek ;) )
  • Modernizálni kell, kerül amibe kerül.... Sajnos a magyar mentalitás nem arról híres, hogy pénzt öl a nem biztosba.... (ha már lennének beléptető kapuk 5-10 éve, mint külföldiába, vagy mint nagyon régen - mert volt - akkor már visszahozta volna az árát)
  • Felelősebb vezetés, nem leszarni, hogy gurul a szekér - vagy épp vánszorog - és aztán várni a megváltást az államtól, hogy sok a hitel.
  • NEM megoldás, hogy 1 féleképpen próbálnak profitot növelni, hogy drágítják a jegyet... a szolgáltatás színvonala, meg stagnál vagy negatívba tart - hova tűnik a megnövelt árakból származó többlet bevétel? Nem oda ahova kéne...

Kedvenc mondásom ami ide illik és ezzel zárom is a "Közkérdést":
"A szegények szegényednek, a gazdagok gazdagodnak"

Én ezt gondolom!!! Z

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2014.04.02. 13:26:02

mesterhármas és dáridó lajcsival!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 13:31:03

@AtiSnatch: Erre gyúrsz, mi? Nem kéne dolgoznod? Na szaladok, elolvasom a többit is.

AtiSnatch 2014.04.02. 13:32:08

a 7.ig olvastam. menj anyádba.

igi1 2014.04.02. 13:34:46

Miközben terhes csaja a bankokat járta (LÁBON!) kedves párja a szakadozó mobilnetjével javaslatot tett a BKK-nak, hogy a terhes nők is csak hitelből utazhassanak, mert milyen jogon jár nekik ingyé utazás csak azért mert csimotája lesz, míg a pasiknak meg nem. Hamarost az Egyenlő Bánásmód Hatóságos is fog fordulni, csak arra meg kezdi túllépni a mobilnet keretet.

zmagix 2014.04.02. 13:35:03

Nem kell olyan messze Budapesttől menni, nézzük meg Bécset:

1. Jegy és bérletek vásárlása:
Nagyon sok automata van akár megállókban akár a járműveken is. Minden működik, fizetés: k.p., bank- és hitelkártya. További lehetőség a mobilos jegyvásárlás. Havi és egyéb rövidebb bérletek vásárlása szinten az automatából. Éves bérlet Jahreskarte esetében a havi díj kiegyenlítése bankszámlás levonással. Év vége előtt pedig küldik azt a "cetlit" postán amit be kell ragasztani.

2. Ha nincs nálam a bérlet, de bankos módszerrel fizettem: Nincs gond, ha jön az ellenőrzés és bank oldalról be tud azonosítani, hogy valóban van bérletem, csak nincs nálam.

3. Ellenőrzés során nincs anyázás, fenyegetés, verekedés és balhé.

Persze tegyük hozzá, a kereseteket nézve a Wiener Linien (bécsi BKV) használata olcsóbb mint a BKV. Éves bérlettel napi 1 EUR. Sokkal modernebb járművek, utastájékoztatás, megbízhatóság, tisztaság, stb. stb.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.02. 13:36:45

én még javasolnám a világbéke, az alanyi jogon járó túrórudi, a és a kétnapos munkahét bevezetését is! köszönöm a figyelmet.

igi1 2014.04.02. 13:39:22

@sugargiraffusplumps.: én javasolom a mindenkinek alanyi jogon járó plasztika bevezetését is különösen a mell - és hasplasztika tekintetében.

AtiSnatch 2014.04.02. 13:39:54

@sugargiraffusplumps.: választáson indulsz-e? egy szavazat már fix!!! :)

Szarazkoro 2014.04.02. 13:40:20

@igi1: az elozo poszt mely nyomot hagyott benned... Akarsz rola beszelni? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.02. 13:42:35

"ugyebár van az a ici-pici jogunk Magyarhonban és a világ túlnyomó többségén, hogy ártatlanság vélelme! "
De a BKV-nak meg van az a cheatje, hogy ő állami cég, szóval a jogainkkal kitörölhetjük, amíg az ország úgy működik, ahogy.

EeZ 2014.04.02. 13:43:46

@AtiSnatch: Mint írtam, az egésznek együtt van értelme... van 8-9 pont is

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.02. 13:44:11

"NEM megoldás, hogy 1 féleképpen próbálnak profitot növelni, hogy drágítják a jegyet... a szolgáltatás színvonala,"
Postoló abból a helytelen alapvetésből indul ki, miszerint a BKV szolgáltaást végez. Nem, a BKV egy állami pénzszivattyú. Innentől kezdve elesleges elvárni, hogy működjön tömegközlekedési cégként.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.04.02. 13:44:59

te nagyon pihent vagy barátom. Unatkozol?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.02. 13:45:05

@Tanácstalan:
Szerintem az f5 helyén már csak egy lik van a billentyűzetén!444!

EeZ 2014.04.02. 13:46:20

@zmagix: Az a baj, az senkinek nem érdeke, hogy normálisan működjenek a dolgok, mert azért tenni kell... átveszi az új vezetőség: "Megy? Megy! Jön a pénz? Jön a pénz!" ENNYI

Egy sms-rendszert egy mobilstick-el meg egy gagyi szerver géppel 50k-ból ki lehet hozni...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.02. 13:47:27

@igi1: minek az a hasplasztika, he? hát abba bele is lehet pusztulni! meg ha az orvos elcseszi a mellyedet, akkor lesz a helyén két nagy ronda gennyes varrat dudorokkal. hát most köll az neked?

@AtiSnatch: :D sajnos sanszos, hogy nyernék is!

EeZ 2014.04.02. 13:47:50

@batgirl: Igen... picit, megszállt az ihlet....
@ColT: Igaz.... milyen igaz... sajnálom, hogy raboltam az időtöket :D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 13:48:08

Na itt vagyok. Kávét is ittam már. jól vagytok? Éjszaka jól telt? Prosztata prosztaták jól működnek?

@igi1: 100 szavas esszében indokolja, hogy önnek hol van szüksége mellplasztikára. :D

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.04.02. 13:50:39

": bérlet feltölthető, karba épített chipre.... nem viccelek, tenyérbe egy kb 1x1cm rfid chip, ami azonosítja a személy"

Te mekkora gyökér vagy.. Biztos egy szaros BKV bérletet fogok magamba ültetni..
Tényleg ennyire sok időd van? Jöhetnél füvet nyírni. Azzal hasznosabb lennél.

cirrmurr 2014.04.02. 13:50:41

@igi1: Majd letőti a szabályzatot az okostévéjéről pendrájvra.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 13:51:02

@batgirl: Jó, te is indokolhatod. :D :D :D

@EeZ: Mert nem tudod, hogy hiányzó fél túrórudival milyen nehéz a kuponos neten Homárt olvasni!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.02. 13:52:11

@amsz: azaz. meg ablakot pucolni! már alig jön be a napfény!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.02. 13:53:03

Ingyensört mindenkinek!
Nagyobb pendrájt a netezőknek!
Szélessávot a keskeny utcákba!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 13:53:11

@sugargiraffusplumps.: Van a környéken féltégla? Hónapokra letudod a gondot. :)

cirrmurr 2014.04.02. 13:53:22

Majd István Visszaigényli a banktól tökmindegy.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.02. 13:56:59

@Tanácstalan: jó, de akkor meg begyünnek a szúnyogok! nem jó ez sehogyse.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 13:59:57

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Nem értelek. B+ a hátán? Vagy mivan? :D :D :D

@batgirl: 10 db-os aktsorozattal igazolja a fenti állítását. :D :D :D :D

@sugargiraffusplumps.: Utána felragasztasz tépőzáras szúnyoghálót. Hát nincs férfi annál a háztartásnál? :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.04.02. 14:01:26

@Tanácstalan: ne akard, hogy álmatlan éjszakáid legyenek:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.02. 14:02:41

@Tanácstalan: az nem férfimunka, azt én is meg tudom csinálni. a főzést viszont rábízom! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.02. 14:05:41

@Tanácstalan: " önnek hol van szüksége mellplasztikára"
Erre írtam ironikusan, hogy hol - nem.

anonex 2014.04.02. 14:08:51

A kétfarkú kutyapárt szélsőséges tagozatának a véleményét olvastam? Vagy mi a lótetű?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.02. 14:08:54

Régen a BKV-ba is több anyag vót!
Ilyenkor j9tt a Kiricsi Karola, oszt megmonta a tutit!444

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2014.04.02. 14:09:12

nem tom, én megveszem a bérletet, megmutatom ha kell. mikor lejárt és megbüntettek kifizettem. egyébként semmi problémám nem volt soha.
lesz majd elektronikus jegy (ki tudja mikor), akkor majd még kényelmesebb lesz és talán nem kell annyi ellenőr.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 14:09:22

@batgirl: Harcedzett marinájó vagyok én. :D

@sugargiraffusplumps.: Én adtam egy megoldóképletet, de ha te válogatsz... :D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 14:27:17

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Én is ironikuan kérdeztem, hogy... Na de mindegy s. Várjuk meg az esszét. :D

@dr. phil. Sün‼ ツ: Meg volt ez a veke, vagy mi a szösz. Csak aztán az orrtúró gyerekvezérük átállt a sötét oldalra, és hát tessék.

cirrmurr 2014.04.02. 14:32:35

Régi skihed dal szöveg :
"Ellenőr ellenőr ha pofont kapsz merre dőlsz?"

cirrmurr 2014.04.02. 14:34:32

7. Ponty" ...igenis alkalmazhasson fizikai kényszert"

Megalófaszt. Igy is elég tapló verekedős tapizós buzi van már a Békávénál.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.04.02. 14:34:39

Ez elég zavaros és semmitmondó... persze a posztoló fejében biztosan megvan a logikája. De az én csökkent felfogásom ezt a magasröptű javaslatot nem bírja már el. AZ én pontjaim egyszerűbbek:
1. Időalapú jegy bevezetése. Nagyon itt lenne az ideje.
2. Elektronikus jegy és bérlet értékesítés. (Pl.: okostelefonon keresztül)

...ééés ennyi!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.02. 14:35:19

@Tanácstalan:
Aszt nem tudom, idáig nem ért el a hangja!44
Vagy kihagy a memórijám.

igi1 2014.04.02. 14:35:39

@batgirl: a körítés a lényeg úgyis! :)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 14:36:11

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Kéccer!!!! (Szorakozik a blogmotor, szórakozik?)

@cirrmurr: Egészséges fejbőr?

AtiSnatch 2014.04.02. 14:40:08

@csabapayne: és mennyivel értelmesebb pontok... na majd az 5ös metrónál már úgy utazunk.

Louloudaki 2014.04.02. 14:42:48

"tenyérbe egy kb 1x1cm rfid chip, ami azonosítja a személyt"
ez egy üüürgyiiik, meg akar csippelni!!! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.02. 14:44:51

@Tanácstalan: Naná, még ötször is! (Nálam csak egyszer látszik...)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.02. 14:46:42

@Louloudaki: Igazadvan, vazzeeeee! :D :D :D :D :D :D :D

zbzbzb 2014.04.02. 14:49:45

Első ajtós felszállás, persely az ajtóhoz, 300ft viteldíj (mert arra van fémpénz), mindenki fizet.
Nagypályás gépeknél (HÉV, metró, villamos) beengedőkapu. Vagy oda kell állítani az orkokat egy kisasztallal meg persellyel.
Aki nem fizet nem utazik.
Nyugdíjasoknak 50ft a viteldíj. Nem ingyen!
Egyszerű és nagyszerű!

AtiSnatch 2014.04.02. 14:53:37

@zbzbzb: aztán pesten jártál-e mán?

zbzbzb 2014.04.02. 14:56:57

@AtiSnatch: 32 évet éltem Budapesten. Hármat Ázsiában. Ha 1.3mrd mukival működik akkor a nyomorult 1.7m is meg tudja oldani.
Csak ugye ehhez változtatni kéne, meg mondjuk fizetni...

ozur 2014.04.02. 15:21:10

Sajnos nem Koreában vagyunk, ahol az általános iskolás hozzáérinti az NFC-s mobilját az érzékelőhöz a buszra való felszálláskor. Pedig nyilván jó lenne, nekik is megérné hosszú távon. Csak a BKV hozzáállása miatt ez utópia.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.02. 15:28:39

Nem ellenőrök kellenének, hanem kalauzok. Meg regisztrált retinák bérletvásárláskor...

Majmász Gedeon 2014.04.02. 15:36:31

No, lássuk:
Naívak -> Naivak
BKK ellenőrok -> BKK ellenőrök
közterületesek/pénz ésvagy vagyonőrök, ellen/szemben/ért. -> közterületesek/pénz- és/vagy vagyonőrök ellen/szemben/ért.
panaszoknak legyen nagyobb súlya -> panaszoknak legyen nagyobb súlyuk
ellenőrt aki -> ellenőrt, aki
emebrek -> emberek
azt hogy -> azt, hogy
Büntetési tételek, megtöbbszörözése -> Büntetési tételek megtöbbszörözése
Tessék szabályoknak megfelelően közlekedni, -> Tessék a szabályoknak megfelelően közlekedni,
kérem tartsa közelebb, -> kérem, tartsa közelebb,
kérem mutassa meg a hátoldalát -> kérem, mutassa meg a hátoldalát
állípítani -> állapítani
21 században élünk -> A 21. században élünk
persze ha nem kerülne a magyar államnak minden a 10x-esébe akkor előrébb lennénk. -> persze, ha nem kerülne a magyar államnak minden a 10x-esébe, akkor előrébb lennénk.
könynbb -> könnyebb
kerül amibe kerül -> kerül, amibe kerül
mint külföldiába -> mint külföldiában
1 féleképpen -> egyféleképpen
a szolgáltatás színvonala, meg stagnál -> a szolgáltatás színvonala meg stagnál
Nem oda ahova kéne... -> Nem oda, ahova kéne..
Kedvenc mondásom ami ide illik és ezzel zárom is a "Közkérdést": -> Kedvenc mondásom, ami ide illik, és ezzel zárom is a "Közkérdést":

Meg amit kihagytam.

AtiSnatch 2014.04.02. 15:46:18

@Majmász Gedeon: hát esz azt hisszi, hogy a nyelvttan csak egy kibasszott lyáték!

zbzbzb 2014.04.02. 15:50:37

@ozur: kp-val megy, nincs benne semmi csoda.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.02. 16:37:16

Faszok vagytok. Legyen ingyenes a békávé, egy csomó felesleges jegyárus és ellenőr válik feleslegessé. Tisztább környezet, kevesebb autó, gyorsabb és sűrűbb tömegközlekedés...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.02. 16:50:12

@atpijkamo: Miért csak a BKV? Minden legyen ingyenes! Lenin rlz!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.02. 16:54:49

@agresszív kismalac: Ha a kenyér ingyenes, akkor abbólépítenek házat. De ha a békévé lesz ingyenes, akkor gondolod, beköltöznek a buszba?

Senki se akar többet utazni, mint szükséges, viszont az egész jegy-bérlet mizériaz azösszes költséggel megszűnik.

Mi lenne, ha a nejednek minden vacsorára fizetnél, számlát adna, lekönyvelné, vacsorajegy automatát szerelne föl, ... Felesleges költségek, nem nyer vele a háztatartás, csak pénzt veszítetetek.

Egyébként még egy csomó dolog lehetne ingyenes, pl. az oktatás.

Tisztviselőtelep 2014.04.02. 17:05:31

Világvége izé világbéke

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.02. 17:58:47

@atpijkamo: Gondolom, nem hallattad soha azt a mondást, hogy "Ingyen ebédet még senki nem evett.".

Szarazkoro 2014.04.02. 18:12:44

@sugargiraffusplumps.: az meg hagyjan hogy a szunyogok, nalam Drakula, 1 millio szunyog es mindenfele bogar is jon! Kellene koltozni a dzsungelbol... :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.02. 18:46:42

@agresszív kismalac: Természetesen kifizetik a polgárok adó formájában. De nem kell erre külön pénzt költeni, és az autósoknak is sokkal tobb indoka van tömegközlekedni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.02. 19:06:38

regen olovastam ennyi baromsagot pontokba szedve, pedig a felenel abbahagytam

itt hagytam abba, miutan valamelyik pont az artatlansag velelmerol szol, utana pedig legyen joga fizikai kenyszert alkalmazni az orknak 7 pont
tehat eloszor pofanveri es majd kesobb kiderul artatlanul kapta, vagy nem

Atörökk 2014.04.02. 20:26:42

Minden megállóba ingyenes világbékét és mindenki vigyen magával még egy csövest!4!!

Aureliano Buendía 2014.04.02. 21:04:08

Magyar seggbe magyar lófaszt!

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.04.03. 07:40:26

Én nem értem, hogy jön ide a spártai, úgyhogy csak addig olvastam.

lordjim 2014.04.03. 09:14:56

@EeZ: Ne is törődj ezzel a sok fasszal,sokmindenben igazad van.

lordjim 2014.04.03. 09:16:44

@hagyma: Te régen nem voltál ilyen dinka(szegény méri)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.03. 09:24:24

@lordjim: Nem szívesen látom magam Hagymával közös platformon, de speciel most nagyrészt igaza van.

Azt nem állítom, hogy a posztoló mondanivalójában nem látok sok racionalitást, értem a mozgatórugót.

Ha akarod, mindenkinek igaza van.

Ha akarom, senkinek sincs igaza, vessetek a mókusok elé, de semmi értelme a jegyárbevételt elkölteni jegypénztáros és ellenőri fizetésekre. Legyen ingyenes a békávé.

Ha pediglen a szokott bárdolatlanságoddal örevendeztetsz meg, nem fogok válaszolni.

cirrmurr 2014.04.03. 09:40:23

Na mivan nincs uj poszt ?

Senki nem járt bemutatón ? :-)))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.03. 10:28:12

@atpijkamo: Igazad van, ki Budapesten él vagy dolgozik, fizessen különadót, aki meg bármely ok miatt belép a város határain belülre, az fizessen belépődíjat!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.03. 10:33:20

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :))

Na, haggyálmár. Budapest fizet rengeteg eszjéát, és iparűzési adót, meg egyebeket. Csak egy kicsit többet kéne nála hagyni. Az agglomerációból bejárókat, meg a többi népeket ingyér szívesen látjuk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.03. 10:40:15

@atpijkamo: Máshol nem igazán ingyenes a közösségi közlekedés, Pesten lenni luxus, a luxust meg kell fizetni. Ideje lenne már az egyes minisztériumokat és országos főhatóságokat a megyeszékhelyekre telepíteni, és 5 évente rotáltatni. No az lenne a vidékfejlesztés, nem amikor fővárosi ügyvédi irodák közbeszerzési tanácsai és pályázatírói révén fővárosi tervező- és kivitelező cégek kapnak munkát Bivalybasznádon. Az alvállalkozók alvállalkozó persze lehetnek helyiek, ők is végzik el a munkát, és ők is előlegezik meg az anyagot - és nekik nem marad a beruházás költségeiből...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.03. 10:43:53

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Figyejj, én is szeretlek!

Azt mondikáljad má meg nekem, hogy ha van X összeg jegyárbevétel, és pénztárosokra, ellenőrökre és jegynyomtatásra elköltenek ugyanannyi X összeget, akkor mi értelme van az egésznek?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.03. 10:46:00

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "minisztériumokat és országos főhatóságokat a megyeszékhelyekre telepíteni"

Ezzel viszont maXimálisan egyetértek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.03. 10:53:36

@atpijkamo: Én azt olvastam, hogy ez népmese, valamikor egy-két évig valóban úgy volt, de már nem igaz. A megoldás valóban valamiféle, a régi piros metró 1 Ft-os korszakából ismerős tökönvágó automata beléptető rendszer reinkarnációja lesz, valami elektronikus jegy/bérlet rendszerrel.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.03. 11:11:36

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "népmese"

Ja persze. Azóta a pénztárosok és ellenőrök nem pénzért dolgoznak, hanem a királykisasszony kezéért és a fele királyságért.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.03. 11:27:35

@atpijkamo: Nem. Hol volt (annyi), hol nem volt (annyi a jegygyártási és ellenőrzési költség, mint a jegyárbevétel). Valamiből Iszriay és Budaőrssy D. báró is kastélyt épített Horvátországban a tengerparton...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.03. 11:42:27

@atpijkamo: Az attól függ, mekkora... és honnan vezet oda alagút...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.03. 11:58:07

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Én nagyon szomorú vagyo amiatt, hogy az emberek birkák, és nem lesz attól népfölkelés, hogy vezetőink mutyiznak, meg talicskával tolják ki a cégekből a pénzt, meg minden állami megrendelést a haverok kapnak. Megbecsülni se tudom, hogy ezzel csak marginális kárt okoznak, vagy a GDP mérhető részét veszítjük el.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.03. 12:09:40

@atpijkamo: Pedig milyen fájintos Ukrajnától Szíriáig egy faszbuk-forradalomban élni...

karosszékely 2014.04.05. 20:57:48

@csabapayne: Nagyon egyetértek ezzel a két ponttal, de kell egy harmadik pont is, az első kettő bevezetése után: szigorú ellenőrzés. Elegem van már, hogy a sok ingyenélőt kell kerülgetnem a buszokon, villamosokon, hogy nem férünk el tőlük. Pedig nagyon egyszerű: aki nem fizet, az nem utazik. Mehet gyalog, biciklivel, taxival, vagy ahogy akar.
süti beállítások módosítása