Tékozló Homár

Gyalázatos ajándék a Kisalföld-előfizetés mellé

2014.04.25. 13:05 | jackyll | 76 komment

Igazán szálkás képet kaphatunk, hogyan meg manapság a nyomtatott sajtó sora. A szebb napokat megért Kisalföld napilap előfizetésével például telefonon házalnak, és azzal adták el Rolandéknak, hogy jár mellé ajándék edénykészlet. Először nem akarták küldeni, aztán szétesve érkezett, végül pedig ki is számlázták neki:

Történt egyszer egy szép pacsirtahangos reggelen, hogy felvettem egy rejtett számú hívát (ami egyébként nem szokásom). A vonal tulsó végén egy női hang kezdte a mondókáját, meg sem várva, hogy visszaköszönjek. Korán reggel lévén, még félálomban annyit sikerült kimazsoláznom a sztoriból, hogy teljes erőbedobással egy napilap előfizetésére próbálnak rábírni.

Mivel elég kevés esélyt láttam arra, hogy megszakítsam egy-egy felesleges kérdéssel a kedves ügyintézőt, ezér csak hallgattam, és közben próbáltam magam a napi feladatokra hangolni. Aztán monoton mondandóból valami élesen felcsengett. -Egy pillanat,szóltam vissza. -Hogy mondta? -Melyik napilap, és milyen ajándék? (hiába, már csak ilyen a magyar, vannak varázsszavak amire felkapja a fejét) A monoton hang pedig válaszolt. - a Kisalföld című napilaptól keresem, és előfizetés esetén, ajándékba adunk egy konyhai edényszettet.

-Ahha. Végiggondolva a választ, majd fejben gyors leltárt végezve nyugtáztam, hogy nem kell, sem ez, sem az. Már majdnem letettem a telefont, amikor átvillant az agyamon, hogy hát dehogynem, mutterkáék biztosan csodás babgulyást, vagy marhapörköltet tudnának rittyenteni benne, így gyorsan félbeszakítotam az "automatát", és közöltem, hogy nekem nem érdekes ez az ajánlat, de van olyan, akit érdekelhet. Na számot megadtam, továbbra tessék ott nyilatkoztatni.

Ahogy telt múlt az idő, a napilap igen, de az a csoda edénykészlet csak nem akart megérkezni. Gondoltam is egy merészet, és érdeklődtem, hogy vajon melyik hivatalos szerv az, ahol a nekem szánt edénykészlet elakadt, csak mert akkor keresném őket, mert igen csak ennék már egy kiadós marhapörköltet. Egyértelmű választ nem, de ígéretet kaptam, hogy utánanéznek, és amilyen gyorsan csak lehet intézkedek. Hm.. joh, gondoltam, ez is eredmény.

Szóval úgy tűnik volt valami eredménye az okfejtésemnek, mert mutterkáéknál hamarosan dobozzal csengetett a postás. Szerencsémre épp ott szürcsölgettem a félig kihűlt húslevest, így mi sem tölthetett volna el nagyobb örömmel, minthogy láthatom azt a csodát, ami a mai naptól megkönnyíti mutterka dötnését abban, hogy mit is főzzön, és miben?

Kicsomagolás után előkerült egy, kettő, három, ferrari piros serpenyő. darabokban, amolyan IKEA-s módra. ?? Némi gondolkodás után, szembesülnöm kellett a tömény igazsággal, hogy ebből nemhogy marhapörkölt főzés nem lesz, de még egy becsületes palacsintát sem lehet benne szétszaggatni forgatás közben. Ez van. Ilyen ez a showbiznisz. Az ember mindig többet vár, de aztán jobb ha befogja a pofáját, és megelégszik azzal amit a jóisten neki szánt. Mutterka egyettértő fejbólintással jelezte, hogy hadd el fiam, jó lesz ez még valamire, és egyébként is, ajándék lónak ne nézd a fogát. Nem tudtam mit mondani, mert amit mutterka mond, az szent és sérthetetlen.

Ismét eltelt egy kis idő, majd egy szép napon megszólalt a telefonom. Mutterka hívott felháborodva, hogy ugyan szaladjak már ki hozzájuk mert szeretne valamit megmutatni. Huhaaa, cikáztak a gondolataim mit toszhattam el az utóbbi időkben, de semmi olyan nem jutott az eszembe, ami miatt fejmosás járhatna. Ezzel a megnyugató gondolattal parkoltam le a ház elé, majd nyitottam be az előszobába.

Még be sem léptem amikor már láttam, hogy mutter száguld felém valami sajtcetlivel a kezében. Ahogy odaért arra kért nézzem át mit küldött a napilap, és szerintem mi a kakukktojás a számlán. Nehéz dolgom nem volt, mert abból a két sorból ami rá volt firkálva, egyértelmű volt hogy mindent amit anno az ajándék fogalmáról megtanultam, az hazugság.

Manapság azért is fizetni kell.. Igen. Az ajándék edénykészlet, szépen ki van számlázva.
Feketén fehéren.
Félreértelmezhetetlenül.
Mert ilyet lehet.
Mert ez így van.
Mert ma már semmi sincs ingyen, csak azt hisszük. Azt hiszik az olyanok, akinek még jelent valamit az adott szó, a becsület. ....

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.. és ha néhol elírtam.

Üdv. Roland.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2014.04.25. 13:09:56

nyúposzt-
Két komment elküldése között várnod kell!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 13:11:06

tegnap nyertem 200 dolcsit
2 jeghoki egy kosar kotesben
erdemes ezt elolvasni?

AtiSnatch 2014.04.25. 13:13:13

"(hiába, már csak ilyen a magyar, vannak varázsszavak amire felkapja a fejét)"

vadászszavaknak olvastam, bennem van a hiba?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 13:18:03

fontos kerdes, hogy pacsirta vagy fulemule enekelt az adott esetben

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 13:22:31

rolandka hüje. mutterkának (wtf) meg részvétem a fiához, és üzenem neki innen is, hogy ne hibáztassa magát, nem mindegyik úgy sikerül ahogy eltervezik a szülők!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 13:26:30

@Tanácstalan: kuldok inkabb edenyt a marhaporkolthoz
meg egy asheville Citizen Times elofizetest

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:26:58

@sugargiraffusplumps.: Nagyon szolíd és visszafogott vagy: Rolandka konkrétan egy fasz, sőt egy geci, hogy telefonos házaló ügynöknek megadja a saját édesanyja számát. Rolandkát a tepsivel jól fejbe kéne kúrni, majd egy szál fedőbe öltöztetve bedobni a Kisalföld szerkesztőségének üvegajtaján.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 13:29:14

@Csokis: hát ez igaz. ha nekem ilyen hülye kölyköm vóna mint ez a rolandka, akkor biztos lennék benne, hogy nem is tőlem van.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:35:53

@sugargiraffusplumps.: De az is lehet, hogy összerúgta a port mutterkával (ez a fater-mutter is milyen proli dolog má'), oszt' így állt bosszút. Csak akkor minek jön picsogni a Homárra?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 13:38:04

"Melyik napilap, és milyen ajándék? (hiába, már csak ilyen a magyar, vannak varázsszavak amire felkapja a fejét"

BAZMEG!!!

Martinicske 2014.04.25. 13:38:12

Nekem ételcsomagot kínálgattak előfizetés mellé mostanában. Olaj, liszt, ilyenek.

Egyébként így van. Halódik a nyomtatott sajtó.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 13:39:57

@Csokis: vagy esetleg német nemzetiségi kisebbségek oszt így jogos a fatermutterozás. node mutterka? szülcsinapcsira meg mutterocska?

neet 2014.04.25. 13:41:17

Ööö, Mutterka sokszor nem engedett ezt-azt Rolcsinak? És ez most a bosszú, jól becsomizva, nem? De. Idióta.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:41:20

@atpijkamo: Ennek a Roladkának annyi esze van, hogy megfelelő ajándék esetén megrendelné a Népszavát is egy csomagban a Magyar Nemzettel. A mutterka kontójára, társszámlára persze.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:43:10

@sugargiraffusplumps.: Szegény Rolandka az eset után olyan depis volt, hogy majdnem öngyi lett.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.25. 13:43:50

Rolandka anyukájának üzenem, hogy néha az abortusz a jó megoldás ....

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.25. 13:45:49

"-Paula, kérem a sajtót!
-Ementálit, trappistát?
..."

neet 2014.04.25. 13:50:10

Most amúgy el kellett gondolkodnom, mert eddig magyarnak hittem magam, de ha ilyen a magyar,...
1. végig sem hallgatom, udvariasan megköszönöm és elhajtom.
2. ha nagyon rossz napom van, megnyomom a pirosat. Mondjuk ilyet már régen csináltam, nem is vagyok rá büszke, de nagyon rosszkor, nagyon sokadjára, nagyon ugyanazzal a hülyeséggel zaklattak.

Joe911 2014.04.25. 13:52:59

Ennek a sztorinak így semmi értelmi, mi a vége ? Reklamáció ? Pénz visszafizetés ? Lemondás ? Asztalborogatás ?

Vagy ennyi ajándék - nem ajándék oszt jó napot ?

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.04.25. 13:56:40

Rolandka.. egy kérésem van.. NE SZAPORODJ!!!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 14:02:17

De ugye ez nem a hétvégi? Mert ehhez pl. igi hozzá se tud szólni. :P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.25. 14:02:36

Vadász, miért nem veszel rendes készletet? Ha már kell? Amúgy meg úgysem kellett, mint írtad.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:03:05

@neet: mi az hogy "ilyen a magyar"? a falra mászok a magyarkodóktól is meg attól is amikor a magyarság le van tudva egy "ilyenamagyarral". hogy lehetséges ennyire egysíkúan véleményt formálni sokmillió emberről, ezt tessék már nekem elmagyarázni. (a belgák meg a japók kivételek, tudom!) amúgymeg leginkábbis földlakónak szeretném magam tartani. féli majd jól kiröhög, de nem baj.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 14:05:07

@neet: Kollégám egyer egy üdülési jogot ajánlgató ügynöknek elmondta, hogy bár az ajánlat csábító, de sajnos nem élhet vele, mert nincs útlevele.
- De hát csak be kell menni az önkrmányzathoz, és ki kell váltani.
- Tudom, de sajnos én nem kaphatok útlevelet.
- Miért?
- Mert a bíróság mellékbüntetésként eltiltott a külföldre utazástól.
Na, itt gyorsan vége lett a beszélgtésnek.

Én egyszer csak azt kérdeztem meg, hogy mikor lenne az előzetes ajándék utazás, mert utolsó stádiumú rákbeteg lévén nagyon nem mindegy. Na, az a csevej sem tartott soká.

herk 2014.04.25. 14:07:15

de most komolyan. Mit hitt a posztoló?
Hogy egy 2 ezer forintos előfizetésért kap egy 30 ezer forintos ajándék edényszettet? :-))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:10:56

@neet: en eleve fel sem veszem, de ha veletlenul megis, rogton nyomom a pirosat
miert is ne???

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:11:23

@Tanácstalan: te most káromlod az igi nevét? igi mindent tud. pont.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 14:11:28

@sugargiraffusplumps.: Ez olyan, mint a hülyeamerikaiak, csigazabálók, vagy tolvajcigányok. Ronda előítélet. De mit lehet mondani, ha tíz esetből kilencszer bejön?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:17:14

@atpijkamo: komolyan sírni van kedvem az ilyenektől akik ezt komolyan is gondolják. mintha a véletlenül uyganarra a néhányezer négyzetkilométeres földdarabkára születés ténye bármiféle jellembeli hasonlóságot is automatikusan magával vonzana. a tolvajcigányság meg egy életforma, bőrszíntől függetlenül bár a statisztikától nem függetlenül. ehh. ezen a "magyarnak születtem" pátoszon mindig leesik rólam a rugó, bocsánat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:17:22

@sugargiraffusplumps.:
ez teny Igi mindent tud
csak nem mindent jol
igy szeretjuk

/ mondd megg macskamanonak, hogy 10-bol kilenc amerikai nem hulye, csak a luzerek gondoljak ezt, thx/
ja meg a buzik

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:20:21

@hagyma: nem az egyén a hülye hanem a kultúrájuk jelentős része irritáló és környezetszennyező, ha összefoglalhatom így röviden. a feketefehér már rég nem divat. ha érted mire gondolok.

neet 2014.04.25. 14:21:15

@sugargiraffusplumps.: nem én voltam, olvasd el a posztot.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 14:23:49

@sugargiraffusplumps.: "ezt komolyan is gondolják."

Evvan. De mér pont az előítéleten akacc fenn? Rezsidémon, visszatrianont, turbómagyarok, ... kapásból mondok egy tucat baromságot. Az előítéletnek legalább van alapja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:25:50

@sugargiraffusplumps.: biztos igazad van
de apam mindig azt mondta, eloszor a sajat hazunk orul seperjunk
meg hat a bolhakohoges is beugrik
amerika ilyen amilyen
legalabbis sokszinu
jelzem az europaiak csinaltak meg ilyennek, amilyen
en igy szeretem
magyarorszagot meg ugy

neet 2014.04.25. 14:26:23

@hagyma: Mert az embernek nem esik jól, ha szó nélkül kinyomják, és szegénynek ez a munka jutott, stb, mondom, ált.ban megértő vagyok, ezért udvariasan meg- és elköszönök.

@Csokis: erre mondják, h fekete humor? :D

Egyszer rég valaki feltett ide egy jutyúbos, angol nyelvű "hogyan rázzuk le a telemarketingest" vidit, amit már nem találok. Valami helyszínelést színlelt a pasas, és kérdezgette a hívót, h honnan ismeri a hívott félt, most ölték meg, stb.
Van ezer másik fent, de ez vitte a prímet. Sírtam rajta sokat :D)) Megvan valakinek?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:29:05

@atpijkamo: ez a visszatrianon a legviccesebb az összes közül. meg az "én magyar vagyok, nagybetűkkel ám, egyik kölykömet hubának a másik meg bodzarügynek kereszteltük, de rovásírással ám! az ajtó pirosfehér csíkos, a mink nem használunk idegen szavakat se mer van minékünk szép magyar nyelvünk, oszt abba még a kvantumfizikára is vót már saját szavunk, bizonyám, mán a honfoglalás előtt is, mer mink vagyunk a világesze amúgyis." brrrrrr.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:29:25

@sugargiraffusplumps.: amugy erdekes az amerikaiaknak nem irritalo a magyarok kulturaja, pedig...
na es akkor mondhatnam a nemeteket, az afrikaiakat az azsiaiakat stb
a buta magyar azt gondolja
a franciak csigat zabalnak, az olaszok digok a nemetek bofognek /osztrakok is/ a romanoknak szoros a talpuk, a kinaiaknak mar a szemuk is ferde, az afrikaiak eheznek es olik egymast stb stb stb
de a magyar az a sziriuszrol jott es a legokosabb nep
es a legtobb nobel dij /amugy talan egy sem/
meg a kajak kenu, meg a vizipolo
melldongetes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:31:26

@neet: leszarom jol esik-e neki
kutya nem mondta, hogy hivjon fel
en sem hivok idegen embereket
itt is vannak akik probalkoznak
na ott kezdodik, hogy ismeretlen szamot alapbol fel sem veszek, ha fontos, hagy uzenetet

neet 2014.04.25. 14:32:00

Namégegyszer, mert látom, sokan nem értitek. A posztoló írta, hogy hát ilyen a magyar, mire én, hogy akkor át kell gondolnom magamban a dolgokat. Amit nem írtam le, az az, h sztem nem a magyar ilyen, hanem a síkhülye idióta, aki egy elektromos hátvakaróért képes megrendelni bármi szart, ami amúgy nem kéne, de most akciós meg adnak hozzá másik szart is. Értve?
Nem, Rolcsika, mégegyszer és utoljára: nem a magyar ilyen, hanem te vagy idióta, ennyi.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:32:32

@hagyma: hát perszehogy nem irritáló, asse tudja jó részük, hogy létezünk egyáltalán:D meg ugye kis pontocskák vagyunk mi a térképen amúgyis.

neet 2014.04.25. 14:36:56

@sugargiraffusplumps.: akkor jó, nem akartam, h rám haragudj vagy miattam idegöld magad, miközben más a hüjje.
Már csak azért is sem, mert osztom a véleményed.

hagyma,
én nem szrom le, de biztos csak a hormonok miatt. Majd ez is elmúlik, és ha nem aludtam x éjet, majd nem leszek ilyen elnéző.
De amúgy fogok aludni sokat! Mert ez a skac is olyan jófej lesz, mint a másik2, éjjel alszik, punktum.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 14:38:05

@sugargiraffusplumps.: Hádde te nem vagy igazi magyar! Fogaggyunk, hogy nem rovásírással írtad alá a személyidet! Ezt a hibát csak úgy tudod kiküszöbölni, ha résztveszel a következő három körm... békameneten.

index.hu/belfold/2014/04/23/rovasos_szemelyi/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:38:13

@neet: ez jogos
@sugargiraffusplumps.: hat ez teny, de sok magyar sem tudja mi tortenik /es hol van puerti rico/
mikor megismertem Maryt - eppen koltozesben volt es nem volt computere - bement a konyvtarba megnezni hol van magyarorszag es mi van ott
az elso vacsorankon diszkreten megkerdezte, hogy ugy altalaban verem-e a noket:)
mondtam neki, hogy rendszeresen
egy het mulva hazasodtunk

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:43:32

@neet: ááá, nem szoktam én magamat idegölni soha. négyévente eccer kiakadok aztán rájövök hogy tökfölösleges volt, szal akkómeg minek? fiszont a rolandkákat simán bele tudnám lökni a térdigérő csalánosba és nemigen sajnálnám őket, ilyen genya vagyok :D :D

Manyecska 2014.04.25. 14:44:06

Rolcsika nem fikázd a magyart mert fejbeb.lak a serpenyőiddel!:D
aláírás: egy "félmagyar":P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:44:48

@hagyma: jó, hát azt eddig is tuttuk, hogy a te maryd az mazochista hajlamú, de így már egészen világos a tényállás!! :)

AtiSnatch 2014.04.25. 14:44:55

@atpijkamo: haggyad mán, há hogy lenne? nem is a magyarfődet koptassa!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:49:18

@atpijkamo: hozzáteszem, ez a rovásírás még mindig olvashatóbb mint a fiam kézírása. mondom neki, hozd ide a leckédet hadd nézzem mit írtál. idehozza szépen, megnézem aztán fölolvastatom vele mer nekem nem megy :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 14:50:27

@sugargiraffusplumps.: "a rolandkákat simán bele tudnám lökni a térdigérő csalánosba"

:)) Megnevettettél, elég lesz 2 bbékamenet penitencia.

@Manyecska: "Rolcsika nem fikázd a magyart mert fejbeb.lak a serpenyőiddel"

:))

@AtiSnatch: A Homár magyar, amíg a magyarokkal akar/tud csak szótérteni, addig magyar. Szóval nincsigazad.

Majd otthonra kommentel a viccesemberek között, haggyálmár!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 14:51:42

@sugargiraffusplumps.: :))

Én ötven év alatt fejlődtem oda, ami neki kapásból megy. Ezek a mai fiatalok!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 14:53:33

@atpijkamo: szoktam amoda is hinteni az agyvelejem fényporát, de tény, hogy nem értik annyira a humoromat (vagymimet). mindent ojan komolyan vesznek mindig mintha nem ponnúgy el lennénk földelve a végén mindannyian.

AtiSnatch 2014.04.25. 14:53:55

@atpijkamo: elromlott a (szar)humordetektorod? :D

neet 2014.04.25. 14:54:43

@atpijkamo: Sugar finomabban, Manyecs enyhén durvábban, de mind2 jól megmondta. Nekem is tecc.

Akkor a vidi nincs már meg? :(

Manyecska 2014.04.25. 15:02:40

@AtiSnatch: hádikk a ruszkik miatt aggódik.., azért Bécsig csak nem mennének el?:))))) @hagyma: pl. Örményország fejletlen országnak számít de OTT nem lehet előfizetni a Kisalföldre.:)).. mondjuk majd 2000 m-nél kezdődik:D..

Manyecska 2014.04.25. 15:07:28

@atpijkamo: hát kérlek most iszom a "déli" kávémat de kár volt:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 15:20:45

@Manyecska: nemis azér aggódok, hogy vínig mennének, hanem az otthonijakér akikeken viszont nyugottszívvel átgallopoznának. oszt ammeg mégse lenne annyira vicces.

neet 2014.04.25. 15:28:53

@atpijkamo: miki? ma neked se megy a szövegértés? ;-)

Manyecska 2014.04.25. 15:29:39

@sugargiraffusplumps.:kollégám unokája most volt a szüleivel Kárpátalján /mer nagyi ott született/, állítólag nincs nagy gáz a határ mentén..

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 16:03:27

@sugargiraffusplumps.: :)) Király. Tuti, hogy így történt. De nem értem, hogy maratt életben a fotós.

Atörökk 2014.04.25. 17:09:22

Vadász újságra fizetett elő. Mire való a piros gomb a telefonodon, te ostoba düddő állat?

Aureliano Buendía 2014.04.25. 17:47:11

1: modoros.
2: kuponozónak ideális alapanyag.
3: ha tényleg kuponozni kezd, lesz még itt poszt.

Komojtalan 2014.04.26. 15:37:22

Amikor telefonon "ajándékot" kapok, akkor ennyit szoktam mondani: Köszönöm nem kérem, túl drága nekem az ingyenes ajándék. Ezután soha nem én tettem le előbb a telefont :-).

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2014.05.06. 16:03:01

hehe, ilyet annó mi is csináltunk, amikor a nyomtatott sajtónál dolgoztam. Igen, halódik a print rendesen, ezért általánosan elfogadott szokás a mindenféle ajándok az előfizu mellé. Na most, ha nem fizeted rendesen az előfizetést, netán lemondod idő előtt, akkor kiszámlázzák az ajándékot. Ezt a tényt felejtette el megemlíteni Roland, hogy ugyebár azt hitte, hogy ingyen ebéd van. Nincs.
A mutterka valóban elég idegesítő szóhasználat.

szsuzsanna 2014.05.08. 12:11:25

@sugargiraffusplumps.: -köszi, a "bodzarügy"-et külön is!....
-(und, pl. pirosfehérződ féltéglával is verheti a mellyit...)

(-bocs., az első "hozzá-m", -eddig csak, olvasgattam, röhögcséltem, (-ha volt min)

-azér', -ez, szerintem egy nyilvánvalóan tuti kamu duma, amiben igyekeztek, a lehető legtöbb idiótaságot összeszedni, így biztosra mehettek, hogy a hozzászólásokon jól elszórakozik a nép...
süti beállítások módosítása