Azt mondják, hogy már létezik torkos csütörtök fagyiból is, úgyhogy naiv érdeklődő rákérdezett az eseményre egy halásztelki cukrászdában. Az egyszavas válasz helyett érkezett körmönfont levelet kioktatásnak értékelte, úgyhogy tovább mélyült közöttük a kommunikációs szakadék:
Egy egyszerű kérdést tettem fel a halásztelki cukinak, alább olvashatjátok a tragikomikus beszélgetést. Utánanéztem az első válasz után a tulajnak - nem volt nehéz, FB-n szinte 1 perc volt - és már meg is értettem, hogy miért alakult így ez a beszélgetés... nem akarok ennél jobban személyeskedni, bár a tulaj az utolsó válaszában ezt kimaxolta, de ilyen hangsúlyt szerintem nem engedhet meg magának egy vállalkozás tulaja, ha azt továbbra is sikeresen akarja vezetni.
Az utolsó, ma reggeli válaszára már nem is reagálok, mivel ennyi személyeskedést meg lenéző smiley-t már régen láttam. Úgy érzem felesleges lenne tovább vinni ezt a szellemi párbajt... Ha kikerülne a blogra a levelem, akkor a postolót nyugodtan lehet, mert már én sem tudom eldönteni, hogy én reagáltam túl a meglepettségtől és a lenéző modortól a kérdést, vagy valóban a tulaj a f@sz.Kiemeltem azokat a mondatokat, amelyek kiverték nálam a biztosítékot. Nem mondom, az én mondataimban is biztos van olyan, ami megbánthatta a tulajt (ha már betolta ezt a flegma és bunkó stílust, akkor én, mint magánszemély is a válaszainak megfelelően fogok válaszolni...), de bocsássátok meg, én csak egy 24 éves kis senki vagyok, nem tudhatom, hogyan is kell viselkedni. (by tulaj)
Még annyit tennék hozzá, hogy a fagyis kezdeményezésben olyan cukik is részt fognak venni, akik pl. gyermekkórházakba visznek majd fagyit, meg hasonló helyekre. Mennyivel szebb gesztus ez, mint kioktatni a vásárlót? Üdv, egy nagyon meglepett fogyasztó.
Akkor a beszélgetés:
XY
30/04/2014 16:14
sziasztok!
a fagyi világnapja (május 8.) alkalmából nálatok is lesz féláras akció?
köszi a választ előre is!
XY
Tutti-Frutti cukrászda
30/04/2014 21:48
Szép estét! Az az igazság, hogy most nem tudnék némi szarkazmus nélkül válaszolni.... A "fagylalt" főbb jellemzői, igen tág fogalmat takarnak. Itt már a kimért jégkrém is annak minősül, legalább is úgy írják ki... Ez régebben tilos volt.Mint mindenben, a fagylaltkészítésben is léteznek osztálykülönbségek. A silány porfagylalttól a prémium minőségű főzött fagylaltokig, igen széles a paletta. Cukrászdánk, a kezdetektől fogva igyekszik az európai trendeknek (elsősorban itáliai...) megfelelő és igényű, prémium kategóriás fagylaltok előállítására. Erre garanciát nyújtanak olasz partnereink, amelyek saját országukban a legjobb 5 fagylaltalapanyag gyártók közé vannak sorolva! /Mec-3, PreGeel, Fabbri / Ezek az alapanyagok nem olcsók, ezáltal külföldön 1.50 - 2 Euróért adják az ilyen minőségű fagyi adagját!... Magas beltartalmi értékek, vitaminok, természetes színezékek (még a legextrémebb színűek is "gyerekbarát" kategóriába sorolandók.....), természetes ízesítőpaszták, kiváló íz és állag jellemzi ezeket a fagylaltokat!
No, most jutottunk el odáig, hogy megértsük, a Tutti Fruttiban, egész nyáron át 120 ft/gombócért lehet majd fagyizni! Ez belátható, jóval kevesebb mint a fele annak az árnak, amit el kellene kérnünk az előbb felsoroltak miatt! Így, a korábban beígért szarkasztikus humorral élve elmondhatom, nálunk egész évben /legalább/ féláron fagyizhatnak kedves vendégeink!
Továbbá: a kornett tölcsérekért, szórásokért, öntetekért, sétáló tálkáért külön fizetni nem kell! Várunk mindenkit szeretettel, igazi minőségi kézműves fagylaltokkal, egész évben!
XY
30/04/2014 22:14
(ezt a választ mobilról írtam)
Igazabol egy egyszeru nem is megfelelt volna. Felreertes ne essek, igy is sok fagylaltot es sutemenyt fogyasztunk Nalatok, gyermekkorom ota jarunk a tuttiba, csak erdekelt, illetve a barataimat erdekelte, hogy a halasztelki cukraszda is reszt vesz e ebben a kezdemenyezesben. (Mivel ok nem ismerik a helyet, igy azt sem tudhatjak hogy a kornyeken az egyetlen cukraszda a tuttifrutti, ahol jo es finom cukraszternekeket lehet kapni, annak ellenere hogy az utobbi evekben csokkent a minosege - igen, sajnos neha vizizu a fagylalt es neha izetlen a sutemeny a fent felsorolt kioktato es kimerito valaszt cafolva) A valaszra visszaterve pedig fel sem tunt a szarkazmus, eppen hogy eszre sem vettem a kioktatast a valaszban (no comment...), de mivel halasztelki vagyok es mivel a nagymamam nagyon szereti a kremeseteket, igy tovabbra is szivesen vasarolunk nalatok. Udv, egy vasarlotok u.i.: ha esetleg valoban ennyire alul lenne becsulve az osszes termeketek es valoban ekkora minoseget kinalnatok, mint amit fent taglalsz (btw nev nelkuli valasz miatt, na meg a valasz stilusa miatt kerlek engedd meg hogy tegezzelek) akkor adjatok a fent emlitett 600 Ft / gomboc aron - de legyen akkor csak a fele, 300 / gomboc es meglatjuk mi lesz a cuki jovoje.
Tutti-Frutti cukrászda
30/04/2014 22:49
Elnézést kérek, de nem szántam sem kioktatónak, sem bántónak a válaszomat. Megtiszteltelek azzal, hogy megpróbáltam minden részletre kiterjedő, kielégítő választ adnia kérdésedre . Ezt éreztem tisztességesnek.Az ár érték arányt viszonyítási alapként taglaltam, nyilván nem lehet 5-600 forintért ma, Magyarországon fagylaltot eladni ...! ( Talán a Gerbaude cukrászda kivétel...) Pedig ugyanolyan alapanyag és rezsiköltséggel dolgozunk, mint a szerencsésebb történelmi múltat magukénak tudó olaszok..! De ez már politika és nem tartozik ide.
Vízízű fagylalttal nálunk egészen biztosan nem találkoztál, ezt azért tudom, mert magam készítem évtizedek óta és a prémium minőségre, bizony garanciát vállalok ! ...
A süteménykollekciónk is elég sokrétű, olcsóbb és drágább termékek is megtalálhatók kínálatunkban. Ízlések és pofonok...-tudod mit jelent ezt .... Nyilván nem lehet mindent és mindenki megelégedésére tökéletesen elkészíteni, időnként hiba csúszhat az emberi munkába, mint ahogy gondolom, te is ezt tapasztalod saját dolgaid között !
Igen, rendkívül alacsony árakon vagyunk kénytelenek dolgozni, a felhasznált alapanyagok a legjobb minőségűek, cukrászaink szakértelme a biztosíték arra, hogy a lehető legjobb és legfinomabb termékeket állítsuk elő, de a mai piaci helyzet nem kedvez a kézműves kisvállalkozások felfutásához, a silány minőségű multi-áruk és az ügyeskedő kontárok mind ez ellen a vonallal szemben fejtik ki tevékenységüket.... Üdvözlettel : K. Károly, - Tutti Frutti .
XY
00:28
kedves károly,
"örömmel" olvastam soraidat, de csak azért, mert végre tudom, kivel is beszélgetek. valahogy éreztem, hogy a mostani válasz sem lesz egyszerű, de csak végigolvastam.
én szeretném akkor ezt a beszélgetést egyszerűen lezárni, mert végül megkaptam a választ az első kérdésemre, de sajnos sokkal több infó is kaptam, mint azt kellett volna.
egy jó tanácsot tudok adni: ha valaki egy brand nevében beszél, még ha az egy kisvárosi cukrászda is - akkor ne egy személyben gondolkozzon, hanem a vállalkozása szellemében adjon választ.
a nagymamámnak valószínűleg ezentúl is fogunk vásárolni krémest a cukiban, de mi, a család többi tagja, sajnos vagyunk annyira érzékeny fogyasztók és vásárlók, hogy akkor inkább a gerbeaud-t választjuk. üdv, XY
Tutti-Frutti cukrászda
08:13
Köszönöm kedvességed ! Tanácsot talán nekem kellene adnom, már a koromnál fogva is ! De tudod mit ?! Majd az élet rendbe hozza azt, ami most még kellemetlenül egoista, valamint az empátia terén is lenne mit fejlődni, de ezt sajnos megtanulni a te korodban már nem lehet. Nem is érdemes.Már elnézést ! Részletes, teljes körű információval szerettem volna válaszolni kérdésedre, aztán egy érthetetlenül neurotikus reakciót kaptam, ami először meglepett, aztán megértettem... Jó vásárlást a Gerbaud-ban ! :-))))
Első kérdésedre a válaszom, amit sajnálok, hogy legelőször elmulasztottam egyszerűen , érthetően megfogalmazni : nem ! :)
Az utolsó 100 komment: